Page 1

www.dimex.fi

2O18


SISÄLTÖ 8 TURVAVAATTEET 22 NORMIVAATTEET 34 PALOSUOJATUT 36 MULTISUOJATUT 40 METSÄ 44 DIMEX + 54 NÄIN HUOLLAT TYÖVAATTEESI 55 SERTIFIKAATIT

2


Dimexasenne näkyy kaikessa tekemisessä tuotesuunnittelusta asiakaspalveluun. Dimex on kotimainen perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa vaatteita kovaan työhön. Valikoimastamme löytyy vaatteita niin rakentamiseen, raivaamiseen kuin rahtaamiseenkin – tärkeintä on, että ne tekevät arjesta helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa. Työvaatteista meillä on kokemusta yli 35 vuoden ajalta. Olemme kulkeneet pitkän matkan yhdessä vaatteidemme käyttäjien kanssa, ja sillä reissulla olemme oppineet hurjasti. Olemme oppineet tuntemaan suomalaiset työmaat, työntekijät ja heidän tarpeensa. Ennen kaikkea olemme oppineet asenteen merkityksen. Meillä asenne näkyy kaikessa tekemisessämme tuotesuunnittelusta asiakaspalveluun. Haluamme kehittyä koko ajan paremmiksi. Teemme työmme ylpeydellä

ja huolehdimme siitä, että lopputulos on aina parasta mahdollista laatua. Me olemme onnistuneet työssämme silloin, kun työntekijä pukee päälleen Dimexit ja tuntee ylpeyttä osaamisestaan.

3


Dimexin suunnittelu ja tuotekehitys tapahtuvat pääkonttorissa Leppävirralla.

Olennainen osa Dimexin tuotekehitystä ovat asiakkaiden ja jälleenmyyjien toiveet ja palautteet. Niiden pohjalta tuotteita uudistetaan ja kehitetään suomalaisten makuun ja vartaloon sopiviksi.

4


imexillä tuotekehitys on jo vuosia ollut tärkeä osa arkea. Siitä vastaa mallistoryhmä, joka kokoontuu kahden viikon välein. Ryhmään kuuluu kolme suunnittelijaa, yrityksen johtoa sekä myynnistä ja tuotantosuunnittelusta vastaavia. Mallistoryhmän palaverissa käydään läpi jälleenmyyjien ja käyttäjien antamat palautteet ja toiveet. – Meillä asiakkaat saavat äänensä oikeasti kuuluviin, reagoimme palautteisiin nopeasti, sanoo myyntijohtaja Tuire Krogerus. Mallistoryhmässä mietitään tuotevalikoimaa kokonaisuutena: mitä pitäisi päivittää ja mitä poistaa. Dimexiläisiä yhdistää kunnianhimo tehdä asiat yhä paremmin, mutta ei kuitenkaan otsa rypyssä. – Kun ryhdymme miettimään uutta mallistoa, tuloksena on pitkä lista muutoksia ja ideoita, joista keskustelemme uupumukseen saakka, Tuire nauraa. – Mietimme, mitkä ovat tärkeimpiä asioita, mikä myy ja mitkä uudistukset vievät meitä haluamaamme suuntaan.

LISÄÄ KOKOJA JA VAATTEITA VAPAA-AIKAAN

Suunta on selkeä: suunnitella ja valmistaa markkinoiden parhaita työvaatteita suomalaisille. Suomessa tykätään hieman erilaisista yksityiskohdista työvaatteissa kuin muissa Pohjoismaissa. Siksi Dimexin vaatteissa on esimerkiksi paljon taskuja sekä kuminauhavyötärö, joka tuo käyttömukavuutta.

– Valikoimaamme on toivottu myös lisää pieniä ja suuria kokoja – nyt vaatteita on saatavilla aina XS:stä 6XL:ään, kertoo tuotekehityksen tiimipäällikkö Jaana Voutilainen. Viime vuosina mallistoon on tuotu mukaan kevyempää vaatetta sekä tuotteita vapaa-aikaan. Työvaatteisiin on tullut strechiä, mikä on lisännyt vaatteiden mukavuutta ja kestävyyttä. – Seuraamme muotia ja sporttipuolen trendejä tarkasti. Työvaateala on jo pitkään mennyt siihen suuntaan, että työ- ja vapaaajan vaate yhdistyy. Nyt meillä on työn alla esimerkiksi naisten malliston laajentaminen ja uudet väriyhdistelmät, sanoo tuotesuunnittelija Mervi Helmimäki.

PAREMPAA KESTÄVYYTTÄ MITOITUKSELLA

Tuotekehityksessä yksi tärkeä tavoite on tehdä vaatteista yhä kestävämpiä. Siihen pureudutaan muuttamalla mitoitusta niin, että vaate päällä taipuu hankalampiinkin työasentoihin. – Me lisäämme kestävyyttä muuttamalla vaatteen mitoitusta, emmekä niin, että sama vaate tehdään paksummasta kankaasta. Viilaamme mitoitusta aina yksi tuoteryhmä kerrallaan. Haastetta työhön tuo, että vaatteilla on vain yksi mitoitus, jonka pitää sopia lyhyille ja pitkille, hoikille ja roteville, kertoo mallimestari Ilona Ivanova.

5

Me lisäämme kestävyyttä muuttamalla vaatteen mitoitusta, emmekä niin, että sama vaate tehdään paksummasta kankaasta.


Palaute on meille todella arvokasta.

Päänvaivaa tuotekehityksessä on aiheuttanut myös vetoketjujen rikkoutuminen. Vetoketjupulmaan haettiin ratkaisua perusteellisilla testeillä: – Ompelimme vetoketjuja moniin erilaisiin takkeihin ja vuorimateriaaleihin. Tutkimme, vaikuttaako ompelu vetoketjuun, kutistuuko takkikangas pesussa ja mikä vetää vetoketjua mutkalle – vai onko vika itse ketjussa, sanoo Jaana. Testien perusteella tehtiin huomio, että vetoketjun vedin heiluu sinne tänne. Jos vetoketjua vetää vahingossa sivusuuntaan, se rasittaa ketjua ja voi aiheuttaa sen nopean rikkoontumisen. – Vaihdoimme vetimen jämäkämpään versioon, jota ei voi vetää kuin suoraan ylöspäin. Pienillä muutoksilla on iso merkitys. Vetoketjuihin liittyvien reklamaatioiden määrä on muutosten myötä pienentynyt, mutta kehitystyö jatkuu yhä.

UUDET MATERIAALIT KOVAAN TESTIIN

Jos vaatteeseen valitaan aivan uudenlainen materiaali, se laitetaan testikäyttöön kentälle. Dimexillä on olemassa laaja testaajien verkosto, jonka kautta yritykset saavat työvaatteita kokeiltavaksi suoraan tuotekehityksestä. Mukana on monenlaisia firmoja, jotta tuotteita saadaan käyttöön useille eri ammattiryhmille. Testi kestää vähintään kuukauden, jotta vaate ehtii olla kunnolla käytössä ja käy läpi myös pesun. Palautteet kerätään lomakkeella ja joskus käyttäjille myös soitellaan.

6

– Testit paljastavat sen, miten materiaali kestää oikeassa työssä. Palaute on meille todella arvokasta, sanoo Jaana. Dimexillä on tapana tarjota työvaatteet myös yrityksille testikäyttöön. Silloin yrityksessä nähdään käytännössä, ovatko vaatteet sellaisia kuin he haluavat. – Yleensä testaaminen auttaa lyömään lukkoon ostopäätöksen. Mutta jos kävisikin niin, että yrityksessä ei olla tyytyväisiä vaatteisiimme, me saisimme jälleen arvokasta palautetta siitä, mitä meidän pitää parantaa, toteaa Tuire.

ASIAKKAIDEN MIELIPIDE RATKAISEE Kun uusi vaate sitten pääsee tähän kuvastoon asti ja laajan asiakaskunnan käyttöön, se joutuu todelliseen testiin. Vaatteen täytyy olla todella toimiva ja sopia monenlaiselle käyttäjälle. Hyvä esimerkki tuotekehityksen onnistumisesta ovat Dimexasennehousut, jotka ovat monen käyttäjän mielestä ne parhaat työhousut. Tinkimätön tuotekehitystyö ja asiakaspalautteiden kuunteleminen on luonut Dimexille oman fanikunnan. Se jos mikä lämmittää dimexiläisten sydäntä. – Hienointa on, että käyttäjät ovat ottaneet meidät omakseen. Tuotesuunnittelu ja -kehitys ovat meillä osa asiakaspalvelua, sanoo Tuire. Dimex suunnittelee ja valmistaa myös asiakasmalleja, jotka räätälöidään yrityksen toiveiden mukaan.


OLISIKO ASIAA?

Oletko ihastunut Dimexeihin ikihyviksi? Hajosiko työvaatteesi aivan liian nopeasti ja nyt otsalohkoa kivistää? Tai olisiko sinulla meille mainio kehitysehdotus? Palaute on meille ihan vilpittömästi ykkösasia – haluamme kuulla, mitä mieltä sinä olet. Käsittelemme palautteet järjestelmällisesti ja katsomme, mitä voisimme niistä oppia. Olemme vuosien varrella saaneet kymmeniä, jopa satoja, parannusehdotuksia tuotteisiimme asiakaspalautteena. Suurta osaa näistä palautteista voi nyt ihailla joka päivä työvaatteissamme,joista on konkreettisten parannusehdotusten avulla tullut vieläkin parempia.

ÄLÄ SIIS EPÄRÖI, ANNA PALAUTETTA! Lähetä sähköpostia: dimex@dimex.fi Soita vaikka heti: p. 040 300 4520

Ai mitäkö Dimexiä käytän? Kuljettajapukineen aikaista haalaria, joka on kestänyt kolme sukupolvea remontointihommissa lähes täydellisessä kunnossa! Lisäksi työvaatteina käytän Dimexin kesä- ja talvimallin huomiovaatetusta. Laatua on pakko kehua – se ei ole vuosien myötä heikentynyt minun silmissäni lainkaan!

7

- Juho


TURVAVAATTEET EN ISO 20471/2013 | Erittäin näkyvä vaatetus EN 342 | Kylmältä suojaavat vaatekokonaisuudet ja vaatteet

Takki 6013 Housut 6029

Toimivilla ja tyylikkäillä turvavaatteilla pidät huolen siitä, että sinut nähdään. Vaatteidemme yksityiskohdat ovat tarkkaan mietittyjä ja käyttäjien testaamia. Valikoimastamme löydät näkyvät varusteet kaikkiin vuodenaikoihin.

8


IRTOHIHATAKKI 684 EN ISO 20471 LK 2

S-3XL

100 % polyesteri, 145/200 g/m², kevyt, kestävä ja tuulta ja vettä hylkivä. HV-keltainen/musta. Irrotettavat hihat, verkkovuori liiviosassa. Kannellinen rintatasku, kynätaskut, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, vetoketjullinen rintatasku, puhelintasku ja D-lenkki. Vetoketjulliset alataskut ja vetoketjullinen povitasku. Hihansuussa kuminauha ja tamppi. Suora, säädettävä helma.

EN ISO 20471 LK 2

S-6XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/musta. Rintataskut, kynätasku, D-lenkki, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, vetoketju-/puhelintasku, tupla-alataskut ja avoin povitasku. Säädettävä ranneke ja helma. Helma takaa pidempi. Etulista. Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

TALVITAKKI 6350 EN ISO 20471, LK 2 EN 342

S-6XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 120 g Thinsulate-vuori. HV-keltainen/musta. Rintataskut, kynätasku, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, vetoketju-/puhelintasku, tupla-alataskut, vetoketjullinen ja avoin povitasku. Hihansuussa kuminauha ja tamppi. Suora, säädettävä helma. Helma takaa pidempi. Suojaava kaulus. Etulista. Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

9

TURVAVAATTEET

TAKKI 6330


MAIHARI 694

TALVIMAIHARI 695

EXTRALÄMMIN VANU

EN ISO 20471, LK 2

XS-3XL

EN ISO 20471, LK 3 EN 342

74 % polyesteri, 26 % polyuretaani, 210 g/m², vettä- ja tuultapitävä materiaali. HV-keltainen/musta.

S-3XL

74 % polyesteri, 26 % polyuretaani, 210 g/m², vettä- ja tuultapitävä materiaali, 150 g Thinsulate-vuori. HV-keltainen/musta.

Vuori, verkko selässä. Vetoketjullinen rintatasku, alataskut, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Vetoketjullinen ja avoin povitasku, asiakirjatasku. Suora, säädettävä hihansuu ja suora helma. Irrotettava huppu, hupussa tarrasäätö. Musta Dimexvinoraitapainatus olalla.

Vetoketjullinen ja avoin rintatasku, alataskut, hihatasku, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Vetoketjullinen ja avoin povitasku, asiakirjatasku. Suora helma ja suora, säädettävä hihansuu, sisäpuolella resori. Nyörikiristys vyötäröllä. Irrotettava huppu, hupussa tarrasäätö. Musta Dimex-vinoraitapainatus olalla.

Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

SADETAKKI 18121 EN ISO 20471, LK 3

XS-3XL

74 % polyesteri, 26 % polyuretaani, 210 g/m², vedenpitävä ja hengittävä materiaali. HV-keltainen. Vedenpitävä, teipatut saumat. Verkkovuori. Vetoketjutaskut ja henkilökorttitasku. Säädettävät hihansuut. Tuuletusaukot. Takahelmassa vesiura. Irrotettava huppu. Etulista.

YHDISTÄ SADETAKKI METSURIN SADEAVOHAALARIIN. Sadeavohaalari 860:n löydät s. 43.

Mulla on takkia sekä liiviä, mitä laittaa sään mukaan päälle työmaakäynnille rakennustyön valvojan hommissa. Dimex istuu suomalaisen miehen vartalon turvalliseen verhoiluun erinomaisesti. - Tuomas

10


TYÖSSÄ TESTATTU Dimex-vaatteet kestävät ja toimivat, sillä ne on testattu oikeissa töissä ja vaativissa olosuhteissa.

SOFTSHELL-TAKKI 688 EN ISO 20471, LK 3

LIIVI 6740

XS-4XL

EN ISO 20471, LK 2

Softshell: 86 % polyesteri, 12 % polyuretaani, 2 % elastaani, 320 g/m², joustava, tuulenpitävä ja vettä hylkivä. HV-keltainen/musta.

S-4XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen. Vuori etukappaleella. Rintatasku, puhelin- ja kynätaskut, vaaka/pysty henkilökorttitasku, vetoketjutaskut ja vetoketjullinen povitasku. Kuminauha helmassa sivuilla.

Tummat kyynärpäät ja rannekkeet. Vetoketjulliset rintataskut, D-lenkki ja irrotettava henkilökorttitasku. Vetoketjulliset alataskut, lämmin sisäpinta taskussa. Avoimet ja tilavat sisätaskut. Kyynärpäästä muotoiltu, suora hiha ja hihansuussa tamppi. Suora helma kuminauha kiristyksellä. Dimex-raitapainatus.

11

TURVAVAATTEET

Takki 6350 Liivi 6320 Olkainhousut 6360


HOUSUT 698 EN ISO 20471, LK 1

TALVIOLKAINHOUSUT 6360 44-64

EN ISO 20471, LK 1 EN 342

65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 310 g/m², 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², joustava, erittäin hengittävä ja kestävä materiaali. HV-keltainen/musta.

46-64

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 80 g Thinsulate-vuori. HV-keltainen/musta. Etutaskut, reisitaskut, puhelintasku, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, kannellinen takatasku. Polvisuojataskut sisäpuolella. Puukkonappi ja -lenkki. Korotettu takavyötärö, irrotettavat olkaimet. Lahjeketjut.

Cordura-vahvikkeet polvisuojataskuissa ja takana lahkeensuussa. Tilavat etutaskut. Reisitasku, jossa esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Puhelin-, kynätaskut ja takataskut. 2-in-1 polvisuojataskut Corduraa. Mittatasku, puukkotasku, -nappi ja -lenkki. D-lenkki, vyölenkit. Haarakiila. Jatkovara 5 cm. Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043. Lahkeensuussa extra jatkovara 5 cm, jatka ratkomalla ommel.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043.

HOUSUT 6340 EN ISO 20471, LK 1 70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/musta. Etutaskut, reisitaskut, puhelin- ja kynätasku, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, takataskut. Polvisuojataskut sisäpuolella. Puukkonappi ja -lenkki. Vahvistava lisäommel haarassa. Jatkovara 4 cm. Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043.

LAHKEENSUUSSA ON JATKOVARAA 5 CM

12

46-74


TURVAVAATTEET

RT-HOUSUT 6015 HV-oranssi / 6015Y HV-keltainen EN ISO 20471, LK 2

44-64

85 % polyesteri, 15 % puuvilla, 310 g/m², 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g, Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², joustava, erittäin hengittävä, kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Likaa hylkivä viimeistely HV-värissä. HV-oranssi/t.harmaa (6015), HV-keltainen/t.-harmaa (6015Y). Cordura-vahvikkeet riippu-, polvisuojataskuissa ja takana lahkeensuussa. Etutaskut, pohja vahvistettu Corduralla. Reisitasku, jossa esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Puhelin-, kynätaskut, tuplaeturiipputaskut ja tilavat takataskut. 2-in-1 polvisuojataskut Corduraa. Mittatasku, puukkotasku, -nappi ja -lenkki. D-lenkki, 2 tarvike- ja 2 vasaralenkkiä. Vahvat vyölenkit. Haarakiila tuplatikkauksilla. Lahkeensuussa jatkovara 4 cm (6015) ja 5 cm (6015Y). Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. 2-in-1 polvisuojataskut: 2 eri korkeutta yhdessä. Polvisuoja 4172+ ja 043.

HUOM!

KEHITIMME RT-HOUSUJA

JOS HALUAT RT-HOUSUT 5 CM LYHYEMMÄLLÄ LAHKEELLA, TILAA TUOTENRO 6015Y_5 (HV-keltainen).

Housuissa on nyt väljempi reiden, haaran ja lantion mitoitus, mikä tekee liikkumisesta äärityöasennoissa mukavampaa ja parantaa housun haarojen kestävyyttä. Vyötäröä madalsimme edestä 2 cm, joten se pysyy nyt entistä paremmin paikallaan kyykyssäkin.

KOOT 48-64

SHORTSIT 6014 EN ISO 20471, LK 2

S-3XL Ajan työkseni rekkaa ja jo yli 10 vuoden ajan työvaatteina ovat olleet Dimexit. On hienoa, että nykyään myös naiset otetaan huomioon ja kokoja löytyy ihan jokaiselle. Tällä hetkellä käytössä ovat naisten takki ja stretch-turvahousut, jotka istuvat päälle täydellisesti ja työnteko sujuu mukavasti! Etenkin housuja suosittelen, ne ovat todella joustavat ja antavat periksi sopivasti työtavoista riippumatta. Taskuja löytyy sopiva määrä ja niihin saa kaiken tarpeellisen.

65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 245 g/m² kestävä, helppohoitoinen ja hengittävä. HV-keltainen/musta. Cordura-vahvikkeet polvisuojataskuissa. Etutaskut, toisen pohja vahvistettu Corduralla. Esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku etutaskussa. Reisitasku. Puhelin-, kynätaskut ja takatasku. 2-in-1 polvisuojataskut Corduraa. Mittatasku, puukkotasku, -nappi ja -lenkki. D-lenkki, Vyölenkit. 3/4 pituus. Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043. Edestä 2 cm madallettu vyötärö. Takana ei muutosta.

- Henna

13

Naisten turvavaatteet löydät seuraavalta sivulta.


NAISTEN TAKKI 6012 EN ISO 20471, LK 2

NAISTEN TALVITAKKI 6013 XS-2XL

EN ISO 20471, LK 2 EN 342

XS-2XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/musta.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 120 g Thinsulate-vuori. HV-keltainen/musta.

Verkkovuori etukappaleella. Vetoketjulliset rintataskut. D-lenkki, johon vaaka/pysty henkilökorttitaskun voi kiinnittää. Kynätaskut hihassa. Vetoketjulliset alataskut, vetoketjullinen ja avoin povitasku. Suora hihansuu, tamppi säätö. Suora, säädettävä helma. Etulista.

Vetoketjulliset rintataskut. D-lenkki, johon vaaka/pysty henkilökorttitaskun voi kiinnittää. Kynätaskut hihassa. Tupla-alataskut, vetoketjullinen ja avoin povitasku. Suora hihansuu, tamppi säätö. Suora, säädettävä helma. Irrotettava huppu. Etulista. Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

NAISTEN TURVAHOUSUT 6046 EN ISO 20471, LK 1

UUTUUS!

34-52

46% CO 16%PES 38% EME(T400), 295 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², joustava, erittäin hengittävä ja kestävä materiaali Etutaskut. Reisitasku, kynätaskut, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku reisitaskussa, puhelintasku. Mittatasku, puukkonappi ja -lenkki. D-lenkki. Läpälliset takataskut. Vyölenkit. Takalahkeensuut ja 2-in-1-polvisuojataskut Corduraa. Jatkovara 4 cm. Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043.

14


EN ISO 20471 LK 2

TURVAVAATTEET

RT-HOUSUT 6310

RT-AVOHAALARI 6490 44-64

EN ISO 20471 LK 2

S-4XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², vahva, vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/musta.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², vahva, vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/musta.

Cordura-vahvikkeet riippu-, polvisuojataskuissa ja lahkeissa. Etutaskut, puhelin-, henkilökortti- ja kynätasku, mitta- ja reisitasku, tuplaeturiippu- ja takataskut. Puukkonappi, -lenkki ja D-lenkki. 2 tarvike- ja 2 vasaralenkkiä. Vahvat vyölenkit. Vahvistava lisäommel haarassa. Jatkovara 4 cm.

Cordura-vahvikkeet riippu- ja polvisuojataskuissa. Rintatasku, vaaka/ pysty henkilökorttitasku, puhelin- ja kynätasku, tuplaeturiipputaskut, paikkataskut, takariipputaskut, reisitasku ja mittatasku. Tarvike- ja vasaralenkit, puukkonappi ja -lenkki. Vahvat vyölenkit. Resori olalla. Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043.

RT-LIIVI 6320 EN ISO 20471 LK 2

S-3XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², vahva, vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/musta. Cordura-vahvikkeet riipputaskuissa. Rintataskut, puhelin-, kynätasku, rukkas-, ruuvitaskut, vaaka/pysty henkilökorttitasku, tuplaeturiipputaskut, takariipputaskut. Oikean rintataskun pohja irti, turvanauha+ neppari. Vyö-, vasara-, tarvike-, puukkolenkit ja puukkonapit. Kiinteä levityspala edessä vetoketjulla. Aukko valjaille.

Minulla on huomiovärinen naisten talvitakki käytössä. Erittäin lämmin ja istuu päälle hyvin, joka tärkeää maitotilan töissä, joissa välillä joutuu kyykkimään, kiipeämään, hyppäämään tai kumartumaan. Käytän takkia myös ratsastaessa, koska se näkyy kauas. - Merja

15


TALVITAKKI 6034

TAKKI 6031 EN ISO 20471, LK 2

S-3XL

EN ISO 20471, LK 2 EN 342

S-3XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/t.sininen.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 120 g/m² Thinsulate-vuori. HV-keltainen/t.sininen.

Rintatasku, henkilökorttitasku, puhelintasku, kynätaskut. Vetoketjulliset alataskut, vetoketjullinen povitasku, avoimet sisätaskut. Säädettävät hihansuut, helmassa sivuilla kuminauhat, etulista.

Rintatasku, henkilökorttitasku, puhelintasku, kynätaskut. Vetoketjulliset alataskut, vetoketjullinen ja avoin povitasku. Suora hihansuu, sisäpuolella resori. Helmassa sivuilla kuminauhat. Etulista.

Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

HOUSUT 6032

AVOHAALARI 6033

EN ISO 20471, LK 1

46-64

EN ISO 20471, LK 1

S-3XL

70 % polyester,i 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/t.sininen.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/t.sininen.

Etutaskut, reisitasku, vaaka henkilökorttitasku, puhelin- ja kynätasku, mittatasku, takatasku. Polvisuojataskut sisäpuolella. Jatkovara 4 cm.

Puhelin- ja kynätasku, etutaskut, reisitasku, vaaka henkilökorttitasku, takatasku. Korkea selkäosa, säädettävät olkaimet. Jatkovara 4 cm.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

16


TURVAVAATTEET

KUN KAIPAAT VÄHEMMÄN YKSITYISKOHTIA Sini-keltainen mallistomme on hieman riisutumpi yksityiskohdiltaan, mutta siinä on käytössä tuttu mukava Dimex-istuvuus. Se tarkoittaa, että housujen vyötäröllä on kuminauha, housujen takaosa on korkeampi ja kyykistymisvaraa löytyy niin, ettei haarasaumaan kohdistu kovaa vetoa eli housut eivät ratkea niin helposti. Malliston takeissa on käytössä spiraaliketju, jonka käyttöikä on hieman pidempi kuin normaalin hakasketjun. Avohaalarissa taas olkaimet ovat kiinni selästä, jotta ne eivät putoa hartioilta. Olkainten V-muoto pitää kuitenkin huolen, etteivät ne lyhytselkäisellekään mene liian niskaan.

TALVIHOUSUT 6035

EN ISO 20471, LK 1, EN 342

TALVIAVOHAALARI 6036

46-64

EN ISO 20471, LK 1, EN 342

S-3XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 80 g/m² Thinsulate-vuori. HV-keltainen/t.sininen.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 80 g/m² Thinsulate-vuori. HV-keltainen/t.sininen.

Etutaskut, reisitasku, puhelin- ja kynätasku, mittatasku, takatasku.

Puhelin- ja kynätasku, etutaskut, reisitasku, takatasku. Korkea selkäosa, säädettävät olkaimet.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

17


TURVATAKKI 6050

UUTUUS!

EN ISO 20471, LK 3

S-3XL

63 % polyesteri, 32 % puuvilla, 5 % elastaani, 260 g/m², joustava ja hengittävä. HV-keltainen/musta. Takissa uusi istuvampi slim-fit-mitoitus ja painetut joustavat heijastimet. Vetoketjulliset rintataskut, D-lenkki ja irrotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Kynätaskut hihassa. Tuplaalataskut ja avoin povitasku. Tarroilla säädettävä hihansuu. Suora, säädettävä helma. Etulista. UUSI ISTUVAMPI SLIM-FIT-MITOITUS

KOKOHAALARI 6038 EN ISO 20471, LK 3

TALVIKOKOHAALARI 6039 XS-4XL

EN ISO 20471, LK 3 EN 342

XS-4XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-keltainen/musta.

70 % polyesteri 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 120 g/m²/150 g/m² Thinsulate-vuori. HV-keltainen/musta.

Rintatasku, vaaka/pysty henkilökorttitasku, vetoketjutasku, kynätaskut. Etutaskut, joissa läpimeno omille taskuille. Reisitasku, kannellinen takatasku. Kuminauha hihansuussa, lahjeketjut, etulista, vyölenkit.

Kosteussuoja edessä alalahkeessa ja takana alaosan yläosassa. Rintatasku, vaaka/pysty henkilökorttikotelo, vetoketjutasku, vetoketjullinen povitasku. Vetoketjutasku ja paikkatasku etulahkeessa. Suora, tarratampilla säädettävä hihansuu ja sisäpuolella resori. Irrotettava huppu vetoketjukiinnityksellä ja tarrasäätö. Lahjeketjut, lahjelistat tarrakiinnityksellä. Etulista, selkälaskokset.

HAALARI, JOKA ON HELPPO PUKEA

Kokohaalareiden istuvuus on suunnittelijoillemme kinkkinen juttu, sillä meitä on niin monenmittaisia ja -muotoisia. Turvahaalarimme suunnittelimme niin, ettei haara roiku liian alhaalla ja repeä helposti, mutta se olisi helppo pukea. Pukemisen ei nimittäin pidä olla kahden ihmisen hommaa!

18


EN ISO 20471 LK 2

S-3XL

EN ISO 20471, LK 2 EN 342

S-3XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-punainen/musta.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 120 g Thinsulate-vuori. HV-punainen/musta.

Verkkovuori etukappaleella. Rintataskut, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, puhelintasku, kynätaskut, tupla-alataskut, vetoketjullinen ja avoin povitasku. Suora, säädettävä hihansuu ja helma. Etulista.

Rintataskut, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, vetoketju-/puhelintasku listan alla, kynätaskut, tupla-alataskut, vetoketjullinen ja avoin povitasku. Hihansuussa kuminauha ja tamppi. Suora, säädettävä helma. Etulista.

Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

HOUSUT 6220 EN ISO 20471 LK 1

TALVIAVOHAALARI 6700 46-64

EN ISO 20471, LK 1 EN 342

46-64

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-punainen/musta.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 80 g Thinsulate-vuori. HV-punainen/musta.

Etutaskut, reisitaskut, puhelin- ja kynätasku, esiinotettava henkilökorttitasku, takataskut. Polvisuojataskut sisäpuolella. Vahvistava lisäommel haarassa. Jatkovara 4 cm.

Puhelin- ja kynätasku, etutaskut. Esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, reisitaskut ja kannellinen takatasku. Polvisuojataskut sisäpuolella. Korkea selkäosa. Säädettävät olkaimet. Lahjeketjut.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 043.

19

TURVAVAATTEET

TALVITAKKI 6240

TAKKI 6210


Käytössäni on 6019 turvatakki ja 6020 turvahousut. Ihan loistavat, siis kirjaimellisestikin, heijastimet ja kaikki. Näissä on sekin etu, että näytän oikeasti työmieheltä. Toimivat loistavasti mm. lumi-, piha- ja huoltotöissä. Jos ei muuta niin olenpahan tärkeän näköinen! - Jussi

SOFTSHELL-TAKKI 688R EN ISO 20471, LK 3

LIIVI 6740R

XS-4XL

EN ISO 20471 LK 2

Softshell: 86 % polyesteri, 12 % polyuretaani, 2 % elastaani, 320 g/m² joustava, tuulenpitävä ja vettä hylkivä. HV-oranssi/musta.

S-3XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-oranssi. Vuori etukappaleella. Rintatasku, puhelin- ja kynätaskut, vaaka/pysty henkilökorttitasku, vetoketjutaskut ja vetoketjullinen povitasku. Kuminauha helmassa sivuilla.

Tummat kyynärpäät ja rannekkeet. Vetoketjulliset rintataskut, D-lenkki ja irrotettava henkilökorttitasku. Vetoketjulliset alataskut, lämmin sisäpinta taskussa. Avoimet ja tilavat sisätaskut. Kyynärpäästä muotoiltu, suora hiha ja hihansuussa tamppi. Suora helma kuminauha kiristyksellä. Dimex-raitapainatus.

ORANSSI ON LIKAA HYLKIVÄ HUOMIOVÄRI Oranssi toimii turvavärinä aivan yhtä hyvin kuin keltainenkin, mutta lika ei näy oranssissa yhtä herkästi.

20


TAKKI 6019

EN ISO 20471, LK 2 EN 342

S-4XL

EN ISO 20471, LK 2

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 120 g Thinsulate-vuori. HV-oranssi/musta.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-oranssi/musta.

Rintataskut, vaaka/pysty henkilökorttitasku. Vetoketju-/puhelintasku. Tupla-alataskut, hihatasku. Vetoketjullinen ja avoin povitasku. Suora hihansuu, sisäpuolella resori. Helmassa sivuilla kuminauha ja tampit. Irrotettava huppu. Etulista.

Rintatasku, vaaka/pysty henkilökorttitasku, vetoketjullinen rintatasku ja kynätaskut. Hihatasku. Vetoketjulliset alataskut. Vetoketjullinen povitasku. Säädettävä hihansuu. Helmassa sivuilla kuminauhat ja tampit. Etulista. Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

Alaosan 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

HOUSUT 6020 EN ISO 20471, LK 1

S-4XL

TALVIOLKAINHOUSUT 6022 46-64

EN ISO 20471, LK 1 EN 342

70 % polyesteri 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. HV-oranssi/musta.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 80 g Thinsulate-vuori. HV-oranssi/musta.

Etutaskut, reisitaskut. Esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Puhelin- ja kynätasku. Puukkonappi ja -lenkki. Takataskut, polvisuojataskut ulkopuolella. Jatkovara 4 cm.

Etutaskut, reisitaskut ja puhelintasku. Esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Takatasku, Polvisuojataskut sisäpuolella. Puukkonappi ja -lenkki. Korotettu takavyötärö. Irrotettavat olkaimet. Lahjeketjut ja ketjua suojaava lahjelista. Lumilahje.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043.

Yläosan 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 ja 6350 kanssa käytettynä suojausluokka 3. Polvisuoja 4172+ ja 043.

21

46-64

TURVAVAATTEET

TALVITAKKI 6021


NORMIVAATTEET

Normivaatteet ovat varma valinta kaikille työmaille, pajoista raksoille. Normeissa on reilusti taskuja, toimivia yksityiskohtia sekä vahvikkeita, jotka pitävät kulutukselle alttiit kohdat ehjinä. Tiedämme sen, koska nämäkin vaatteet on työssä testattu.

T-paita 4057+ RT-liivi 6043 Housut 620

22


NORMIVAATTEET

NAISTEN ASENNEHOUSUT 6029

SOFTSHELL-TAKKI 6051

34-52

XS-4XL

46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², joustava, erittäin hengittävä ja kestävä materiaali. T.harmaa.

Softshell: 86 % polyesteri, 12 % polyuretaani, 2 % elastaani, 320 g/m², joustava, tuulenpitävä ja vettä hylkivä. Meleerattu harmaa/musta.

Lahkeensuut ja polvisuojataskut Corduraa. Tilavat etutaskut, reisitasku laskoksella ja kynätaskulla, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Puhelintasku, mittatasku, puukkonappi ja -lenkki, D-lenkki. Läpälliset takataskut, toinen takataskun läppä heijastavasta materiaalista. Vyölenkit. Jatkovara 4cm.

Etuketjun alla lyhyt lista. Vetoketjullinen rintatasku, D-lenkki, vetoketjullinen hihatasku. Vetoketjulliset alataskut, vasen tasku tabletille sopiva. Avoin, tilava povitasku. Suora hiha tarratamppisäädöillä. Helma kuminauhakiristyksellä, helma takaa pidempi. 20 mm heijastimet olalla. Heijastava tere oikeassa hihassa.

UUTUUS!

Lahkeensuussa extra jatkovara 4cm, jatka lahkeen pituutta ratkomalla ommel. Polvisuoja 4172+ ja 043.

NAISTEN ASENNETAKKI 6049 XS-2XL 65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 250 g/m², kevyt, miellyttävä ja joustava. Musta.

Olen raksainssi ja kotona tilalla konekuski, jokapaikanhöylä ja äiti viidelle. Töissä käytän Dimexin softshell-takkia ja tilan hommissa naisten työhousuja. Ihan parhaat, mahtuu taskuun kaikki, mitä tarvitaan: puhelin, avaimet, nenäliinoja, tutti, juomista, pari hedelmä pussisosetta ja tarvittavat työkalut!

Vetoketjulliset rintataskut, D-lenkki ja irrotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Kynätaskut hihassa. Tupla-alataskut ja avoin povitasku. Tarroilla säädettävä hihansuu. Suora, säädettävä helma. Etulista.

UUTUUS!

23

- Heini


TAKKI 639 XS-3XL 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², Cordura 100% polyamidi, 240 g/m², joustava, erittäin hengittävä ja kestävä materiaali. Musta. Cordura-vahvikkeet hartioilla, kyynärpäissä, helmassa ja hihansuissa. Vuoriton. Rintataskut, esiinotettava henkilökorttitasku, vetoketjutasku, tupla-alataskut, avoin povi- ja sisätasku. Suora, säädettävä hiha ja helma. Etulista. Heijastimet hihoissa. Kangas haalistuu ensimmäisissä pesuissa, tuloksena kivipesty fiilis. Pese nurinpäin käännettynä haalistumisen pienentämiseksi.

RT-HOUSUT 676 44-64 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², 65 % polyesteri, 35 % puuvilla 300 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², joustava, erittäin hengittävä ja kestävä materiaali. T.harmaa/musta. Cordura-vahvikkeet etutaskuissa, polvisuojataskuissa ja lahkeensuussa. Tuplariipputaskut edessä Corduraa. Etutaskut, pohja vahvistettu Corduralla. Reisitasku, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Kynätaskut, puhelintasku, takataskut. 2-in-1 polvisuojataskut Corduraa. Vasaralenkit, mittatasku, tarvikelenkit, puukkonappi ja -lenkki. Vahvistava lisäommel haarassa. Jatkovara 5 cm.

MAALARIN RT-HOUSUT 679

RT-LIIVI 677 S-3XL

44-64 100 % puuvilla, 305 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², miellyttävä, kevyehkö ja kestävä materiaali. Valkoinen/musta.

65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 300 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², vahva, helppohoitoinen ja hengittävä. Musta.

Tuplariipputaskut edessä, vahvistettu Corduralla. Etutaskut, pohja vahvistettu Corduralla. Reisitasku, jossa esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Kynätaskut, puhelintasku, takataskut. 2-in-1 polvisuojataskut Corduraa. Vasaralenkki, mittatasku, tarvikelenkit, puukkonappi ja -lenkki. Vahvistava lisäommel haarassa. Jatkovara 4 cm.

Joustava selkäresori. Cordura-vahvikkeet ruuvi- ja takariipputaskuissa. Eturiipputaskut Corduraa. Rintataskut, oikean rintataskun pohja irti, turvanauha ja nepparikiinnitys. Vaaka/pysty henkilökorttitasku, kynä- ja puhelintasku, rukkasja ruuvitaskut, pohja irti. Vyö-, vasara-, tarvike- ja puukkolenkit. Kaksi puukkonappia. Kiinteä levennyspala edessä, vetoketjukiinnitys. Jykevä vyö jakaa painoa hartioilta pois. Heijastimet.

2-in-1 polvisuojataskut: 2 eri korkeutta yhdessä. Polvisuoja 4172+ ja 043.

2-in-1 polvisuojataskut: 2 eri korkeutta yhdessä. Lahkeensuussa extra jatkovara 5cm, jatka ratkomalla ommel. Polvisuoja 4172+ ja 043.

Vyö ja kiinteä levennyspala.

HUOM!

Jos haluat RT-housut 5 CM LYHYEMMILLÄ LAHKEILLA, tilaa tuotenro 676_5 (koot 48-64).

24


S-3XL

HOUSUT 6016 46-64

65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 255 g/m², Cordura 100% polyamidi, 240 g/m², kevyt, miellyttävä ja joustava. Musta.

40 % CO 30 % PES 30 % EME (T400), 205 g/m², joustava, kevyt ja hengittävä materiaali. Harmaa.

Cordura-vahvikkeet polvisuojataskuissa. Etutaskut, paikkatasku, reisitasku laskoksilla ja nepparikiinnitys. Mitta- ja kynätaskut, isot takataskut. Puukkonappi ja -lenkki. Vyölenkit. 3/4 pituus.

Etutaskut, D-lenkki. Reisitaskut, vetoketjutasku, esiinotettava pysty/vaaka henkilökorttitasku ja takataskut. Polvissa laskokset. Lahkeissa nyörikiristys.

Polvisuojat 4172+ ja 043

KEVYT HOUSU LÄMPIMIIN OLOSUHTEISIIN

Kevyemmissä 6016 housuissa on tekninen kangas, joten ne sopivat työmaille, joissa lämpöä riittää.

HOUSUT 620 44-64 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m², joustava, erittäin hengittävä ja kestävä materiaali. Musta. Cordura-vahvikkeet polvissa ja lahkeensuussa. Etu- ja paikkataskut, reisitaskut, puhelin- ja kynätasku, esiinotettava vaaka/ pysty henkilökorttitasku, takataskut ja polvisuojataskut. Vasaralenkki, mittatasku, puukkonappi ja -lenkki. D-lenkki. Vahvistava lisäommel haarassa. Jatkovara 4 cm. Heijastimet. Kangas haalistuu ensimmäisissä pesuissa, tuloksena kivipesty fiilis. Pese nurinpäin käännettynä haalistumisen pienentämiseksi. Polvisuoja 043.

HUOM!

Teen kiinteistönhuoltoa monipuolisesti ja jalassa on nämä asennehousut, jotka ovat parhaimmat työhousut ikinä. Takkina mustakeltainen takki kesä- ja talvimallina sekä huppari alla. Vapaa-aikana käytössä on Dimexin fleece. Parasta vaatteissa hyvä ulkonäkö ja käytettävyys sekä se, että taskuja on riittävästi.

Jos haluat housut 620 5 CM PIDEMMÄLLÄ LAHKEELLA, tilaa tuotenro 620+5 (koot 48-56). Jos taas haluat lahkeen olevan 5 CM LYHYEMPI, tilaa tuotenro 620_5 (koot 48-64).

Lue Dimexasennehousuista lisää seuraavalta aukeamalta

- Sami

25

NORMIVAATTEET

SHORTSIT 680


JA NIIN SYNTYIVÄT DIMEX-

P.S. MEILLÄ ON PARASTA AIKAA TYÖN ALLA DIMEXASENNEHOUSUT 2.0.

VUONNA 2009 Dimexin uudisti mallistoryhmänsä, joka otti vastuulleen olemassa olevien tuotteiden kehittämisen sekä uusien suunnittelun. Mallistoryhmään pyydettiin mukaan suunnittelijoita, myyjiä ja yrityksen johtoa. Ensitöikseen mallistoryhmä tarkasteli valikoiman myyntiä per tuote. Sen perusteella ryhmässä tehtiin havainto, että Dimexin takit myivät kuin häkä mutta housuja meni paljon vähemmän. Hetkonen, mistäs tässä on oikein kyse? MALLISTORYHMÄ ryhtyi kartoittamaan housuvalikoimaa – niiden hyviä puolia ja heikkouksia. Ryhmässä oli yhteisymmärrys siitä, että ei haluttu tehdä samanlaista, mitä oli jo tarjolla, vaan halutaan tehdä parempaa. Housut, joita asiakkaat kaipaavat. Perinpohjaisen kartoituksen jälkeen suunnittelu lähti liikkeelle sopivan kankaan kartoittamisella eurooppalaisilta toimittajilta. Se löytyikin muotipuolen valikoimasta Klopmanilta, ja Dimex sai Escalade-kankaan käyttöönsä yksinoikeudella. Kangas oli miellyttävä, kestävä ja joustava – eli kaikkea sitä, mitä erinomaisiin työhousuihin tarvitaan.

26

HOUSUJEN MALLIA MIETITTÄESSÄ oli tärkeää, että ne sopivat niin raksalle kuin rekkaankin. Housuihin päätettiin laittaa paljon heijastinta ja hemmetisti taskuja, mikä ei tuolloin ollut turvavaatteissa tavallista. Ensimmäinen versio Dimexasennehousuista lähti testiin kuudelle firmalle ja palautetta tuli. Kommenttien ja parannusehdotusten perusteella housuista tehtiin toinen versio, kolmas ja neljäskin. YHTEISTYÖSSÄ KÄYTTÄJIEN KANSSA syntyivät Dimexasennehousut – housut olivat ensimmäinen uudella tavalla suunniteltu tuote. Vuosien varrella niihin on tehty joitain viilauksia, kuten suurennettu kännykkätaskua, jotta nykyisetkin luurit mahtuvat sinne, mutta housujen idea ei ole muuttunut miksikään. Monien mielestä Dimexasennehousut ovat parhaat työhousut, jotka he ovat koskaan jalkaansa vetäneet. Se tekee meidät iloiseksi. Onnistumisestamme kertoo myös se, että housuja myydään joka vuosi noin 12 000 paria. Joko sinulla on Dimexasennehousut?


NORMIVAATTEET

Dimex halusi tehdä housut, joita asiakkaat kaipaavat.

27


TALVITAKKI 697 S-3XL 80 % polyesteri, 20 % polyuretaani, 145 g/m2, 80 g/m2 Thinsulate-vanu. Musta/harmaa/turkoosi tehoste. Vettä- ja tuultapitävä materiaali. Vetoketjullinen rintatasku ja hihatasku, vetoketjulliset alataskut. Vetoketjullinen ja avoin povitasku. D-lenkki rinnassa henkilökorttikoteloa varten. Suora ja säädettävä hiha ja helma. Resori hihassa sisäpuolella. Irrotettava huppu, hupussa tarrasäätö. Heijastimet edessä ja takahelmassa. Etulista.

TALVITAKISSA ON MIELLYTTÄVÄ PEHMEÄ KANGAS. SE SOVELTUU MYÖS VAPAA-AIKAAN JA LEUDOMPIIN TALVIIN.

TALVIOLKAINHOUSUT 6026

TALVIHOUSUT 6037

46-64

46-64

74 % polyamidi, 26 % polyuretaani, 210 g/m², 60 g vanu, vettä- ja tuultapitävä materiaali. Musta.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 60 g vanu. Musta.

Etutaskut, oikealla vetoketjutasku. Reisitasku laskoksilla. Mittaja takatasku. Polvisuojataskut päällä. Vyölenkit ja takaa korotettu tarratampeilla säädettävä kuminauhavyötärö. Irrotettavat, säädettävät joustavat olkaimet. Lahjeketjut, lumilukot ja tarratamppisäätö lahkeensuussa. Heijastimet.

Etutaskut, reisitaskut, puhelin- ja kynätasku ja kannellinen takatasku. Polvilaskokset. Dimex-raitaheijastimet reisitaskuissa.

Polvisuoja 4172+ ja 043.

28


HOUSUT 686

XS-3XL

46-74

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. T.harmaa/musta.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. Musta.

Vuoriton. Vetoketjullinen rintatasku, kannellinen rintatasku, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, tupla-alataskut, vetoketjullinen ja avoin povitasku. Hihansuussa ja helmassa kuminauha ja tamppi. Etulista. Heijastimet hartioilla ja takana sivuilla.

Etu- ja reisitaskut, puhelintasku ja kynätaskut. Takataskut, kannen voi laittaa taskun sisään. Polvisuojataskut sisäpuolella. vahvistava lisäommel haarassa. Vahvistava lisäommel haarassa. Jatkovara 5 cm. Heijastin. Lahkeensuussa extra jatkovara, 5 cm. Polvisuoja 4172+ ja 043.

Isompihampainen 8 mm vetoketju.

29

NORMIVAATTEET

TAKKI 668


FARKUT 46-64

UUTUUS!

61,5 % puuvilla, 34 % polyesteri, 3,5 % viskoosi, 1 % elastaani, joustava. T. harmaa/ kulutetut yksityiskohdat. Etuketju. Etutaskut, kolikkotasku, D-lenkki. Reisitaskut laskoksilla. Takataskut läpillä. Polvilaskokset. Vyölenkit.

KATSO KAUDEN FARKKUJEN TARKEMMAT TIEDOT NETISTÄ: DIMEX.FI

HOUSUT 699

RT-HOUSUT 6042

46-64

44-64

65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 250 g/m², kevyt, miellyttävä ja joustava. Musta.

65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 290 g/m², kestävä ja joustava, Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m². Musta.

Etutaskut, kannelliset reisitaskut, puhelin-, kynätasku ja takataskut. D-lenkki vasemman reisitaskun kannen alla. Jatkovara 4 cm.

Tuplaeturiipputaskut ja etutaskut vahvistettu Corduralla. Vaaka henkilökorttitasku vasemmassa eturiipputaskussa. Reisitasku, puhelin- ja kynätasku, tilavat takataskut. Mittatasku, puukkonappi ja -lenkki, tarvike- ja vasaralenkit. Polvisuojataskut ja lenkit Corduraa. Jatkovara 4 cm.

Kapeampi lahje.

Polvisuoja 4172+ ja 043.

30


TAKKI 6041

S-3XL

S-3XL

65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 290 g/m², kestävä ja joustava, Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m². Musta.

65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 250 g/m², kevyt, miellyttävä ja joustava. Harmaa/musta.

Cordura-vahvikkeet riippu- ja ruuvitaskuissa. Rintatasku, pohjassa tilaa antavat laskokset, vaaka henkilökorttitasku. Kynäja puhelintasku. Tilavat ruuvitaskut, tuplaeturiipputaskut, takariipputaskut. Vyö-, vasara-, tarvike- ja puukkolenkit Corduraa. Puukkonapit. Joustava selkäresori.

Rintataskut, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku oikealla, kynätaskut ja vetoketjullinen puhelintasku. Alataskut. Avoin povitasku vasemman alataskun alla. Hihassa muotoa antava leikkaussauma. Suora, neppareilla säädettävä hiha, helmassa tarrasäätö.

RT-AVOHAALARI 6044 S-4XL 65 % polyesteri, 35 % puuvilla, 290 g/m², kestävä ja joustava, Cordura 100 % polyamidi, 240 g/m². Musta. Cordura-vahvikkeet riippu- ja polvisuojataskuissa. Tilava rintatasku, vaaka henkilökorttitasku. Puhelin- ja kynätasku. Paikkataskut, tuplariipputaskut edessä, riipputaskut takana. Mitta- ja reisitasku. Puukko-, tarvikeja vasaralenkit Corduraa. Jatkovara 4 cm. Joustava selkäresori. Polvisuoja 4172+ ja 043.

31

NORMIVAATTEET

RT-LIIVI 6043


TALVITAKKI 6691 XS-3XL 70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 80 g Thinsulate-vanu. Musta. Rintataskut, vetoketjullinen rintatasku, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, tupla-alataskut, vetoketjullinen ja avoin povitasku. Hihansuussa ja helmassa kuminauha ja tamppi. Etulista. Heijastimet hartioilla ja hihoissa. Isompihampainen 8 mm vetoketju. Helman ja hihojen kiristykset.

TALVIAVOHAALARI 619

TALVIKOKOHAALARI 648

46-74

S-3XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 60 g vanu. Musta.

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä, 80 g vanu. Musta.

Puhelin- ja kynätasku, etutaskut, reisitaskut ja kannellinen takatasku. Korkea selkäosa. Tukevat, säädettävät olkaimet. Heijastimet reisitaskuissa.

Kosteussuoja etulahkeissa ja takaosassa. Vetoketjulliset rintataskut, puhelin- ja povitasku ja paikkataskut etulahkeissa. Säädettävät hihansuut, resori sisäpuolella. Etulista. Irrotettava huppu. Pitkät lahjeketjut listalla. Heijastimet reisitaskuissa, hihoissa ja hupussa.

MUUTIMME TALVIHAALARIN MITOITUSTA. SE ON NYT HELPOMPI PUKEA PÄÄLLE!

32


KOKOHAALARI 671 S-3XL 70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. Musta/t.harmaa

- Jani

Vetoketjulliset rintataskut, kynätaskut, etutaskut, joissa läpimeno omille taskuille, reisitasku ja kannellinen takatasku. Vasaralenkki. Säädettävät hihansuut. Lahjeketjut. Heijastimet hartioilla.

AVOHAALARI 685

KOKOHAALARI 0251

S-3XL

S-3XL

70 % polyesteri, 30 % puuvilla, 245 g/m², vettä ja likaa hylkivä. Musta.

100 % puuvilla, 255 g/m². Tummansininen.

Resori selkäosassa. Etutaskut. Reisitaskut, laskos pohjassa. Esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Puhelin- ja kynätaskut. Kannellinen takatasku. Polvisuojataskut sisäpuolella. Säädettävät olkaimet. Jatkovara 4 cm. Heijastimet reisitaskuissa.

Rintataskut, kynätasku, etutaskut, joissa läpimeno omille taskuille, kannellinen takatasku ja mittatasku. Vasaralenkki. Piilonappikiinnitys. Säädettävät hihansuut.

Polvisuoja 4172+ ja 043.

33

NORMIVAATTEET

Ammatikseni ajelen kemikaaliyhdistelmää ja Dimexit on päällä lähes joka tilanteessa töissä. Kun tarvitaan antistaattista haalaria, näkyvää takkia, lämmintä ja mukavaa hupparia ajaessa tai softshell-takkia.


PALOSUOJATUT EN ISO 11612 | Kuumuudelta ja tulelta suojaava vaatetus EN ISO 11611 | Hitsauksessa ja vastaavissa töissä käytettävä suojavaatetus

Kun työssä lentää kipinät ja lyö lieskat, valitse silloin päällesi palosuojatut vaatteemme. Ne täyttävät tiukat standardit ja tekevät työskentelystä turvallista.

Takki 644 Housut 645

34


STANDARDIT*

HOUSUT 645 XS-3XL

STANDARDIT*

100 % Proban-palosuojattu puuvilla, 340 g/m². Musta/HV-keltainen.

100 % Proban-palosuojattu puuvilla, 340 g/m². Musta/HV-keltainen.

Rintataskut, oikeassa vetoketju, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, puhelin- ja kynätasku ja vetoketjulliset alataskut. Tarvikelenkki. Etulista. Suora hiha ja helma. Kankaan väri haalistuu pesussa.

Etutaskut, reisitaskut, kannellinen takatasku, mittatasku. Polvisuojataskut päällä. Vasaralenkki. Heijastin reisitaskussa. Kankaan väri haalistuu pesussa.

44-64

Polvisuoja 4172+ ja 043

PROBANPALOSUOJAUS on tehty suoraan kankaan kuituun. Siksi se kestää pesua ja kulutusta, toisin kuin jälkikäsitellyt palosuojaviimeistelyt. Huomioithan, että palosuojatun puuvillakankaan väri haalistuu pesussa.

KOKOHAALARI 646 STANDARDIT*

KOKOHAALARI 5352 XS-3XL

STANDARDIT*

100 % Proban-palosuojattu puuvilla, 340 g/m². Musta/HV-keltainen.

100 % Proban-palosuojattu puuvilla, 340 g/m². T.sininen.

Rintataskut, oikeassa vetoketju, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku, etutaskut, joissa läpimeno omille taskuille, kannellinen takatasku, mittatasku. Polvisuojataskut päällä. Tarvike- ja vasaralenkki. Etulista. Vetoketjukiinnitys. Kuminauha hihansuussa. Kankaan väri haalistuu pesussa.

Rintataskut, kynätasku, taskulenkki, etutaskut, kannellinen takatasku, mittatasku. Polvisuojataskut päällä. Vasaralenkki. Piilonappikiinnitys. Kuminauha hihansuussa. Kankaan väri haalistuu pesussa. Polvisuoja 4172+ ja 043.

Polvisuoja 4172+ ja 043.

Mielestäni olleet todella hyvät. Sitä tuntee itsensä melkeinpä paremmaksikin hitsariksi, kun on Dimexin palosuojatut vaatteet päällä. Vahvasti suosittelen tulitöitä tekeville.

*TUOTTEILLA STANDARDIT: EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1 EN ISO 11611 A1+A2 luokka 1

35

- Timo

S-3XL

PALOSUOJATUT

TAKKI 644


MULTISUOJATUT EN ISO 20471:2013 | Erittäin näkyvä vaatetus EN ISO 11612 | Kuumuudelta ja tulelta suojaava vaatetus EN ISO 11611 | Hitsauksessa ja vastaavissa töissä käytettävä suojavaatetus EN ISO 13034, tyyppi 6 | Suojavaatetus nestemäisiä kemikaaleja vastaan EN 1149/5 | Suojavaatetus, sähköstaattiset ominaisuudet, materiaali- ja mallivaatimukset IEC 61482-2:2009 | Suojavaatetus valokaaren termisiä vaaroja vastaan

Nämä työvaatteet tarjoavat palosuojauksen lisäksi suojaa staattiselta sähköltä, valokaarilta ja nestemäisiltä kemikaaleilta. Multisuojatuissa vaatteissa on heijastimet.

Takki 6004 Avohaalari 6005

36


HOUSUT 6001 STANDARDIT*

46-64

75 % puuvilla, 24 % polyesteri, 1 % antistaattinen kuitu, 310 g/m² talvituotteissa 100 g/m² SafeTM-vanu. HV-keltainen/harmaa. Etutaskut, reisitasku, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku vasemman reisitaskun sisällä. Mitta/hitsauspuikkotasku, takatasku. Vahvistetut polvisuojataskut päällä. Vasaralenkki ja puukkonappi. Jatkovara 4 cm. Polvisuoja 4172+ ja 043.

STANDARDIT*

S-3XL

75 % puuvilla, 24 % polyesteri, 1 % antistaattinen kuitu, 310 g/m² talvituotteissa 100 g/m² SafeTM-vanu. HV-keltainen/harmaa. Rintataskut, oikeassa esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttikotelo, vasemmalla kynä- ja puhelintaskut. Vetoketjulliset alataskut. Povitasku. Etulista. Suora, säädettävä hiha ja helma.

AVOHAALARI 6002 STANDARDIT*

S-3XL

75 % puuvilla, 24 % polyesteri, 1 % antistaattinen kuitu, 310 g/m² talvituotteissa 100 g/m² SafeTM-vanu. HV-keltainen/harmaa. Puhelin- ja kynätasku. Etutaskut. Reisitasku, esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku taskun sisällä. Hitsauspuikko/ mittatasku, takatasku. Polvisuojataskut sisäpuolella. Korkea selkäosa ja tukevat, säädettävät olkaimet. Jatkovara 4 cm.

*TÄMÄN SIVUN TUOTTEILLA STANDARDIT: EN ISO 20471:2013 luokka 1, 6001, 6002, 6005 luokka 2, 6000, 6004, luokka 3, 6003 EN ISO 11612 A1, B1, C1, E1 EN ISO 11611 A1,LUOKKA 1, EN 1149-5:2008 IEC 61482-2:2009 luokka 1 (4KA) EN 13034, TYYPPI 6

Polvisuoja 4172+ ja 043.

37

MULTISUOJATUT

TAKKI 6000


TALVITAKKI 6004 STANDARDIT**

S-3XL

75 % puuvilla, 24 % polyesteri, 1 % antistaattinen kuitu, 310 g/m² talvituotteissa 100 g/m² SafeTM-vanu. HV-keltainen/harmaa. Rintataskut, oikeassa esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttikotelo ja vasemmalla kynä- ja puhelintaskut. Vetoketjulliset alataskut. Vetoketjullinen povitasku ja puhelintasku sisäpuolella. Etulista. Suora, säädettävä hiha ja helma.

TALVIAVOHAALARI 6005 STANDARDIT**

KOKOHAALARI 6003

S-3XL

STANDARDIT**

S-3XL

75 % puuvilla, 24 % polyesteri, 1 % antistaattinen kuitu, 310 g/m² talvituotteissa 100 g/m² SafeTM-vanu. HV-keltainen/harmaa.

75 % puuvilla, 24 % polyesteri, 1 % antistaattinen kuitu, 310 g/m² talvituotteissa 100 g/m² SafeTM-vanu. HV-keltainen/harmaa.

Puhelin- ja kynätasku. Etutaskut. Reisitasku, hitsauspuikko/ mittatasku, takatasku. Polvisuojataskut sisäpuolella. Korkea selkäosa ja tukevat, säädettävät olkaimet.

Rintataskut, oikealla esiinotettava henkilökorttitasku pysty/vaaka, vasemmalla kynä- ja puhelintaskut. Etutaskut, joissa läpimeno omille taskuille, reisitasku, takatasku, hitsipuikko/mittatasku. Vahvistetut polvisuojataskut päällä. Etulista. Suora, säädettävä hihansuu. Vasaralenkki ja puukkonappi suojalistan alla. Lahjeketjut.

Polvisuoja 4172+ ja 043.

Polvisuoja 4172+ ja 043.

**TÄMÄN SIVUN TUOTTEILLA STANDARDIT: EN ISO 20471:2013 luokka 1, 6001, 6002, 6005 luokka 2, 6000, 6004, luokka 3, 6003 EN ISO 11612 A1, B1, C1, E1 EN ISO 11611 A1,LUOKKA 1, EN 1149-5:2008 IEC 61482-2:2009 luokka 1 (4KA) EN 13034, TYYPPI 6

38


RT-HOUSUT 6006 STANDARDIT***

MULTISUOJATUT

Täytyy sanoa, että nämä ovat niitä parhaita vaatteita. Työhousuihin olen niin tykästynyt, ei moitteen sijaa. Eilen jouduin lainaamaan kaverin takkia ja niin mahtavaa talvityötakkia en ole vielä päälläni pitänyt, vaikkakin se oli minulle iso. Kestäviä, pestäviä parhaita työvaatteita ovat haastavissakin olosuhteissa. - Pirkko

RT-LIIVI 6010 STANDARDIT***

46-64

75 % puuvilla, 24 % polyesteri, 1 % antistaattinen kuitu, 310 g/m² talvituotteissa 100 g/m² SafeTM-vanu. HV-keltainen/harmaa.

S-3XL

75 % puuvilla, 24 % polyesteri, 1 % antistaattinen kuitu, 310 g/m² talvituotteissa 100 g/m² SafeTM-vanu. HV-keltainen/harmaa.

Etutaskut, tuplariipputaskut edessä ja kynätaskut. Tarvikelenkit. Reisitasku, jossa esiinotettava vaaka/pysty henkilökorttitasku. Puhelintasku, kynätasku, takataskut. Vahvistetut polvisuojataskut päällä. Vyölenkit, vasaralenkki, mittatasku, puukkonappi, -lenkki. Tarvikelenkki oikealla sivulla. Jatkovara 4 cm.

Rintataskut, oikean rintataskun pohja irti, turvanauha ja tarrakiinnitys. Vaaka/pysty henkilökorttitasku. Kynä- ja puhelintaskut, rukkas- ja ruuvitaskut, pohja irti, tuplariipputaskut edessä, takariipputaskut. Vyö-, vasara-, tarvikeja puukkolenkit. Kaksi puukkonappia. Olkalaskokset, levennyspala edessä ja vetoketjukiinnitys.

Polvisuoja 4172+ ja 043.

Käytettävä yhdessä samantasoisen koko vartalon suojaavan vaatetuksen kanssa.

***TÄMÄN SIVUN TUOTTEILLA STANDARDIT: EN ISO 20471:2013 luokka 2, ei hitsaukseen EN ISO 11612 A1, B1, C1, E1 EN 1149-5:2008 IEC 61482-2:2009 luokka 1 (4KA)

39


METSÄ EN 381-5 | Moottorisahan käyttäjän viiltosuojaimet EN 471:2003 | Näkyvä varoitusvaatetus ammattikäyttöön EN 342 | Kylmältä suojaavat vaatekokonaisuudet ja vaatteet EN 343 | Sateelta suojaava vaatetus

Metsäalalla metsurivaatteiden laatu, toimivuus ja turvallisuus varmistetaan tilaamalla vaatteet yhdeltä tarkkaan valitulta sopimustoimittajalta. Olemme toimittaneet maamme kaikkien ammattimetsurien vaatteet jo vuodesta 2003.

40

Takki 830 Avohaalari 831


EN 471 LK 2

METSURIRAIVAUSSAHAHOUSUT 833 S-3XL

46-64

100 % polyesteri, 160 g/m², näkyvä oranssi kestävä materiaali, 100 % polyesteri, 200 g/m², joustava materiaali takakappaleella ja hihoissa, 67 % polyesteri 33% puuvilla, 240 g/m², kestävä materiaali etukappaleella ja hihansuissa, 74 % polyesteri 26 % polyuretaani, 210 g/m², vedenpitävä ja hengittävä materiaali hartialla. HV-oranssi/t.harmaa/musta  

100 % polyesteri, 200 g/m², joustava materiaali, 67 % polyesteri, 33 % puuvilla, 240 g/m², kestävä vahvikemateriaali etukappaleella ja lahkeensuussa. T.harmaa/HV-oranssi. Vetoketjulliset etu- ja takataskut. Korotettu takavyötärö. Vyölenkit. Oikean lahkeen sisäpuolella pehmustetasku. Purulahje.

Verkkovuori hartialla. Tuuletusaukot takakappaleella. Vetotketjulliset tuuletusaukot sivusaumassa. Vetoketjulliset rintataskut ja vaaka/pysty henkilökorttitasku. Takakappaleen helmassa sisäpuolella tasku. Neppareilla säädettävä hihansuu. Etulista suojaa etuketjua.

METSURI-RAIVAUSSAHATAKKI 832 EN 471, LK 2

S-3XL

100 % polyesteri, 160 g/m², näkyvä oranssi kestävä materiaali, 100 % polyesteri, 200g/m². joustava materiaali. HV-oranssi/t.harmaa. Verkkovuori hartialla. Tuuletusaukot takakappaleella. Vetoketjulliset tuuletusaukot sivusaumassa. Vetoketjullinen rintatasku ja vaaka/pysty henkilökorttitasku. Vetoketjullinen hihatasku. Takakappaleen helmassa sisäpuolella tasku. Neppareilla säädettävä hihansuu. Etulista suojaa etuketjua.

AMMATTILAISTEN TOIVEIDEN MUKAAN Metsureiden työolosuhteet ovat hyvin haastavat, märät ja kylmät – joskus taas kuumat. Metsurivaatteet on suunniteltu yhdessä ammattimetsurien kanssa ja tuotekehitysryhmässä ovat edustettuna kaikki maamme suurimmat metsäfirmat. Jos löydät ammattimetsurin metsästä, hänellä on hyvin todennäköisesti Dimexit päällä.

41

METSÄ

METSURITAKKI 830


METSURISADETAKKI 858 EN 471 LK 2, EN 343

METSURISADEVIITTA 859 XS-3XL

EN 471 LK 2, EN 343

XS-3XL

74 % polyesteri, 26 % polyuretaani, 210 g/m², HV-oranssi vedenpitävä ja hengittävä materiaali. HV-oranssi/musta.

74 % polyesteri, 26 % polyuretaani, 210 g/m², HV-oranssi vedenpitävä ja hengittävä materiaali. HV-oranssi/musta.

Vedenpitävä, teipatut saumat. Verkkovuori hartialla. Tuuletusaukot etu- ja takakappaleella. Vetoketjulliset rintataskut. Hihansuussa nepparisäätö ja kuja kuminauhalle. Takahelmassa vesiura. Irrotettava huppu. Etulista.

Vedenpitävä, teipatut saumat. Säädettävät hihansuut. Takahelmassa vesiura.

METSURI VIILTOSUOJAAVOHAALARI 831

METSURI VIILTOSUOJAAVOHAALARI, LYHYT LAHJE -7 CM 839

EN 381:5, LUOKKA 1, MALLI A

46-64

EN 381:5, LUOKKA1, MALLI A

46-64

67 % polyesteri, 33 % puuvilla, 240 g/m². Kestävä materiaali etukappaleella. 100 % polyesteri, 200 g/m². Joustava, kevyt ja hengittävä materiaali takakappaleella. T.harmaa/musta/oranssi.

67 % polyesteri, 33 % puuvilla, 240 g/m². Kestävä materiaali etukappaleella 100 % polyesteri, 200g/m². Joustava, kevyt ja hengittävä materiaali takakappaleella. T.harmaa/musta/oranssi.

Viiltosuojaa 5 kerrosta. Resori selkäosassa. Vetoketjulliset etutaskut. Puhelintasku. Vetoketjullinen takatasku. Säädettävät leveät olkaimet. Lumilahje.

Tässä mallissa 7 cm lyhyempi lahje. Viiltosuojaa 5 kerrosta. Resori selkäosassa. Vetoketjulliset etutaskut. Puhelintasku. Vetoketjullinen takatasku. Säädettävät leveät olkaimet. Lumilahje.

Kun käytät moottorisahaa, käytä myös viiltosuojattua avohaalaria. Viiltosuoja tukkii sahan ja ketju lakkaa pyörimästä.

42


METSURITAUKOTAKKI 1528 EN 471 LK 2, EN 342

S-3XL

74 % polyesteri, 26 % polyuretaani, 210 g/m², HV-oranssi vedenpitävä ja hengittävä materiaali. 120 g Thinsulate-vuori. HV-oranssi/musta. Etutaskut. Takahelmassa iso tasku, jossa solumuovi pehmuste. Vetoketjullinen povitasku. Kiinteä huppu. Etulista. Mukana kuljetuspussi takille.

- Antti

METSURI RAIVAUSSAHAAVOHAALARI 834

METSURI SADEAVOHAALARI 860

46-64

EN 343

100 % polyesteri, 200 g/m², joustava materiaali, 67 % polyesteri, 33 % puuvilla, 240 g/m², kestävä vahvike materiaali etukappaleella ja lahkeensuussa. T.harmaa/HV-oranssi.

XS-3XL

74 % polyesteri, 26 % polyuretaani, 210 g/m², vedenpitävä materiaali. Musta/oranssi. Vedenpitävä, teipatut saumat. Resori selkäosassa. Puhelintasku. Säädettävät leveät olkaimet. Lahkeensuussa nepparisäätö ja kuja kuminauhalle.

Resori selkäosassa. Vetoketjulliset etutaskut. Puhelin- ja kynätaskut. Vetoketjullise takataskut. Säädettävät leveät olkaimet. Oikean lahkeen sisäpuolella pehmustetasku. Purulahje.

43

METSÄ

Pitkin pohojolan mettiä rymytään, mettäkonehommissa. Tällä hetkellä asennehousut ja takki käytössä. Itse tykännyt Dimexistä, koska vaatteen täytyy olla semmonen, että sillä pystyt päivän istuun konneen puikoisa ja tarpeen vaatiessa hyppäämään vaikka 30 asteen pakkaseen ulos remontin tekkoon. Dimexin karvalakki on jo tilattu!


DIMEX + EN ISO 20471:2013 | Erittäin näkyvä vaatetus

Eikä tässä vielä kaikki. Sekä työhön että vapaa-aikaan sopivat paidat, kerrastot, päähineet, sukat ja muut asusteet löydät täältä.

T-paita 4059+ Housut 676

44


DIMEX +

TEKNINEN T-PAITA 4168+ musta TEKNINEN T-PAITA 4169+ HV-oranssi TEKNINEN T-PAITA 4170+ HV-keltainen XS-4XL 100 % polyesteri, 135 g/m². T-paita teknistä materiaalia. Kahta eri materiaalia yhdistetty, jotta käyttömukavuus olisi optimaalinen. Resori pääntiellä. Dimex-sinettipainatus helmassa.

T-PAITA 4054+ musta T-PAITA 4055+ HV-oranssi T-PAITA 4056+ HV-keltainen XS-4XL Musta: 100 % puuvilla. HV-värit: 100% polyesteri. Resori pääntiellä. Dimex-sinettipainatus helmassa.

Yhdistelmäjakotykki ja jalassa oranssimustaa housua, päällä Dimexin t-paitaa ja oranssia softshell-takkia. Hyvin kestää, istuu hyvin, helppo liikkua ja taskuihin mahtuu hyvin tavaraa. Ja näiden takia oon oppinut myös siviilissä pitämään päällä muutakin väriä kuin mustaa. - Jarno

45


PITKÄHIHAINEN PAITA 4057+

PITKÄHIHAINEN TURVA T-PAITA 4248+

S-3XL

EN ISO 20471, LK 3

S-3XL

55 % puuvillaa, 45 % polyesteri, 170g/m². HV-keltainen.

55 % puuvilla, 45% polyesteri, 170 g/m². HV-keltainen.

Resori pääntiellä. Vaaleanharmaa Dimexsinettipainatus helmassa.

Resori pääntiellä. Heijastin painettu.

TURVA T-PAITA 4058+ HV-keltainen TURVA T-PAITA 4059+ HV-oranssi EN ISO 20471 LK 2

S-6XL

55 % puuvilla, 45% polyesteri, 170 g/m². Resori pääntiellä. Heijastin painettu. Alaosan 698, 5080, 5102, 5262, 5380, 5950, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6160, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

TURVA T-PAITA 4235+ EN ISO 20471 LK 2

S-3XL

100 % polyesteri. HV-punainen. Bird eye -neulosta. Resori pääntiellä. Painetut heijastimet. Alaosan 698, 5080, 5102, 5262, 5380, 5950, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6160, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

46


DIMEX +

HUPPARI 4060+

HUPPARI 4127+

S-4XL

XS-3XL

100 % polyesteri. Musta.

60 % puuvilla, 40 % polyesteri, 320 g/m². Harmaa-musta.

Vetoketjullinen tasku, alataskut. Nauhakiristys hupussa. Resori helmassa ja hihansuussa.

Vetoketjullinen rintatasku, D-lenkki olalla. Alataskut. Resori helmassa ja hihansuussa. Dimexsinettibrodeeraus hihassa.

FLEECE 4062+

TURVAFLEECE 4063+

S-3XL

EN ISO 20471, LK 2

S-3XL

100 % polyesteri. Musta.

100 % polyesteri. HV-keltainen.

Vetoketjullinen rintatasku, D-lenkki, vetoketjulliset alataskut, sisätaskut ja helmassa nyörikiristys.

Vetoketjullinen rintatasku. D-lenkki, irrotettava vaaka/pysty henkilökorttikotelo. Vetoketjulliset alataskut. Avoimet tilavat sisätaskut ja helmassa nyörikiristys. Alaosan 698, 5080, 5102, 5262, 5380, 5950, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6160, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

47


FLANELLIPAITA 4247+ XS-4XL 55 % puuvilla, 45 % polyesteri, 140 g/m². Musta-sini-valko-ruudullinen. Rintatasku läpällä, kynätaskut. Nappilista, varanappi nurjalla puolella. Hihansuissa napit ja halkio. Selässä ja hihoissa laskokset.

UUTUUS!

PIKEEPAITA 4220+

TURVA COLLEGETAKKI 4124+ EN ISO 20471, LK 2

S-3XL

XS-4XL

100% polyesteri, 300 g/m². HV-keltainen.

100 % polyesteri. HV-keltainen

Vetoketjullinen tasku, alataskut. Irrotettava vaaka/pysty henkilökorttikotelo, kaksi D-lenkkiä. Resori helmassa ja hihansuussa.

Resorikaulus sekä -hihansuut. Lyhyt nappilista edessä. Rintatasku. Valkoinen Dimex-sinettibrodeeraus hihassa.

Alaosan 698, 5080, 5102, 5262, 5380, 5950, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6160, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 ja 6700 kanssa käytettynä suojausluokka 3.

48


ALUSASU 4176+

S-3XL 100 % merinovilla, 210 g/m², joustava, pehmeä, lämmin. Musta.

S-3XL 100 % polyesteri. Musta.

MERINOVILLAHOUSUT 4193+ S-3XL 100 % merinovilla, 210 g/m², joustava, pehmeä, lämmin. Musta.

49

DIMEX +

MERINOVILLAPAITA 4192+


LIPPIS 4088+ YKSI KOKO

100 % puuvilla. Musta.

LIPPIS 4160+

LIPPIS 4210+

YKSI KOKO

YKSI KOKO

Harmaa denim, musta mesh-verkko. Takaa säädettävä lippis. Näyttävä brodeeraus edessä.

PIPO 4092+ YKSI KOKO

95 % puuvilla, 5 % elastaani, vanu polyesteri. Musta. Pipo fleecevuorella, sopii kypärän alle.

KARVAHATTU 4209+ YKSI KOKO

Päällinen 90 % polyesteri, 10 % villaa. Lippa 100 % korkkia. Tummanharmaa. Takaa säädettävä lippis. Näyttävä brodeeraus edessä.

KÄÄNTÖPIPO 4173+ YKSI KOKO

Päällinen 100 % puuvillaa. Vuori 100 % polyesteria. Tekoturkis 100 % polyesteria. Tummansininen denim. Tekoturkis ja fleecevuori. Heijastava tere sivuilla. Leuan ali -kiinnitys nepparilla.

50

96 % akryyli, 4 % elastaani, 350 g/m². HV-keltainen/musta. Käännettävä pipo, jonka toinen puoli on HV-keltainen ja toinen puoli musta. Heijastava Dimex-merkki


YKSI KOKO

LASTEN MALLISTOMME UUDISTUU Lanseeraamme uudistuneen lasten vaatemalliston vuonna 2018. Tämänhetkiseen lasten mallistoomme voit tutustua netissä: dimex.fi

Päällinen 100 % puuvillaa. Vuori 100 % polyesteria. Tummanharmaa. Pipo fleecepuolivuorilla.

UUTUUS!

TUUBIHUIVI 4093+ YKSI KOKO

SUKKAPAKETTI 4101+ 40-42/43-44/45-46 50 % puuvilla, 50 % polyesteri. Musta. Paksummat sukat. Pakkauskoko 5 paria.

100% polyesteri. Harmaa. Monikäyttöinen tuubihuivi kuunpinta-printillä.

51

SUKKAPAKETTI 4100+ 40-42/43-44/45-46 70 % puuvilla, 25 % polyesteri, 5 % elastaani. Musta. Ohuemmat sukat. Pakkauskoko 5 paria.

DIMEX +

TALVINEULOSPIPO 4260+


IRTORIIPPUTASKUT POLVISUOJAT 4174+ 4172+ YKSI KOKO

POLVISUOJAT 043

YKSI S-6XLKOKO

YKSI KOKO

Polvisuojat solukumivaahtoa Cordura-päällisellä. Keltainen/musta. Leveys 148 mm, korkeus 240 mm Voi pestä yhdessä housujen kanssa pesukoneessa. Polvisuojat täyttävät standardin EN 14404 + A1 : 2010 (tyyppi 2, taso 1) vaatimukset.

100 % Cordura. Musta.

Erikoismuotoiltua solumuovia.

Kaksi irtoriipputaskua nepparikiinnityksellä. Toisessa riipputaskussa kaksi isoa taskua. Toisessa riipputaskussa iso tasku, kynätaskut ja tarvikelenkit.

Leveys 160 mm, korkeus 195 mm.

PUTKIKASSI 4197+

ID-POCKET ID-POCKET

26CM X 52 CM X 26 CM

YKSI KOKO

100 % nylon. Musta.

Muovi, metalli.

Tuplavetoketju päällä isoilla vetimilla, vetoketjujen välissä tarrakiinnitys. Vetoketjullinen sivutasku kantokahvojen välissä. Kaksi kantohihnaa, mahdollisuus yhdistää kantokahvat tarrakiinnityksellä. Irrotettava, säädettävä olkahihna.

Kiinnityslenkki mukana, ei konepesua.

52


YKSI KOKO

YKSI KOKO 70 % polyesteriä, 30 % elastaania Kiinnikkeet PU-nahka. Solki rautaa. Musta.

77 % polyesteri, 23 % elastaani. HV-keltainen (4255+), HV-oranssi (4256+) Joustava vyö. 130 cm. Jämäkkä, kumipäällystetty solki. Pituutta voi säätää soljesta.

Jämäkät lukot.

UUTUUS!

JOUSTOVYÖ 4095+ YKSI KOKO 80 % polypropyleeni, 20 % elastaani. Musta. 130 cm, pituutta voi säätää soljesta.

VYÖ 4094+

VYÖ 4240+

YKSI KOKO

YKSI KOKO

100 % polyesteri. Musta.

100 % polyesteri. Musta, sininen.

130 cm, pituutta voi säätää soljesta.

Näyttävä printti. Jämäkkä, kumipäällystetty solki. Musta, sininen. 130 cm, pituutta voi säätää soljesta.

53

DIMEX +

HENKSELIT 4096+

HV-JOUSTOVYÖ 4255+, 4256+


NÄIN PESET JA HUOLLAT TYÖVAATTEESI

Työvaatteen oikea huolto ja pesu auttavat säilyttämään vaatteen ominaisuudet pidempään. Likainen tai kulunut työvaate näyttää epäsiistiltä ja saattaa lisäksi menettää suojaus- ja näkyvyysominaisuutensa. Toimi näin: • Pese vaatteet tarpeeksi usein. Lika kuluttaa tuotetta enemmän kuin pesu. • Sulje tarrat, nepparit ja vetoketjut pesun ajaksi. • Jätä pesukone hiukan vajaaksi (60–80 %:n täyttöaste). Tällä minimoit rypistymistä ja hankautumisesta aiheutuvaa mahdollista vauriota ja vaatteet puhdistuvat paremmin. • Pese EN-merkityt suojavaatteet aina erillään, nurinpäin käännettynä. Näin heijastinnauhat säilyttävät heijastavuutensa pidempään. • Vältä liotusta erityisesti heijastinnauhoja sisältävissä vaatteissa. • Älä käytä höyryä heijastinnauhojen silityksessä. • Pidä palosuojavaate puhtaana. • Älä käytä pala- tai nestesaippuaa palosuojattujen asujen pesussa. • Huuhtele huolellisesti. • Älä kuivaa työvaatteita liian pitkään kuivausrummussa, sillä se saattaa kutistaa vaatteita. Ota vaatteet pois rummusta silloin, kun ne ovat vielä hiukan kosteita. • Pese työvaatteet pääsääntöisesti 60 asteessa. • Pese seuraavat tuotteet 40 asteessa: 18121, 688, 688R, 697, 6026, 6039, 6051, 648, 830, 832, 833, 834, 860, 858, 859, 1528 ja osa Dimex+ -tuotteista. • Noudata aina vaatteessa olevia pesumerkintöjä. • Säilytä vaatteet mielellään ripustimissa, suojattuina auringonvalolta.

54


Rekkaa kuskaan Dimexit niskassa. Auto- ja koneremontit onnistuu vain, kun nakkaa ”huoltodimexit” päälle. Maataloushommiin sitten vielä kaapissa muutama sarja Dimexejä – voiko kunnon työvaatteita olla koskaan liikaa? - Oskari

SERTIFIOITUA TURVAA JA LAATUA Standardimme eivät ole vain sanahelinää. Tuotteemme täyttävät seuraavat turva- ja laatusertifikaatit: Dimexille on myönnetty ISO 9001/2008 -laatustandardi. EN ISO 20741:2013......Erittäin näkyvä vaatetus EN 471:2003 .................Näkyvä varoitusvaatetus ammattikäyttöön EN 1149-5 ......................Suojavaatetus, sähköstaattiset ominaisuudet, materiaali- ja mallivaatimukset EN ISO 11612.................Kuumuudelta ja tulelta suojaava vaatetus EN ISO 11611..................Hitsauksessa ja vastaavissa töissä käytettävä suojavaatetus EN 13034, tyyppi 6 ......Suojavaatetus nestemäisiä kemikaaleja vastaan EN 343 ..........................Sateelta suojaava vaatetus EN 342 ..........................Kylmältä suojaavat vaatekokonaisuudet ja vaatteet IEC 61482-2:2009 .......Suojavaatetus valokaaren termisiä vaaroja vastaan EN 381-5 ........................Moottorisahan käyttäjän viiltosuojaimet

KOKOTAULUKKO S

M

L

XL

2XL

3XL

44-46

48-50

52

54-56

58-60

62-64

55


www.dimex.fi

Dimex katalogi 2018 fi  

Dimex katalogi 2018

Dimex katalogi 2018 fi  

Dimex katalogi 2018

Advertisement