Page 1

www.dimex.fi

2O18


INNEHÅLL 8 VARSELKLÄDER 22 DIMEXBLACK 34 BRANDSKYDDADE 36 MULTISKYDDADE 40 SKOG 44 DIMEX + 54 UNDERHÅLL AV KLÄDESPLAGG 55 CERTIFIKAT OCH STORLEKSTABELL

2


DimexAttitude syns i allt, från produktdesign till kundbetjäning.

Dimex är ett växande finländskt familjeföretag, som planerar och tillverkar funktionella, säkra och hållbara arbetskläder. Kläderna designas och produkterna utvecklas i Finland, de är med andra ord gjorda för krävande förhållanden. I produktionen prioriterar vi ständig kvalitetskontroll och ansvarsfullhet samt pålitliga och snabba leveranser. I vårt sortiment finns kläder för såväl byggande, röjning och fraktning – det viktigaste är att de underlättar arbetet och ger trivsel. Förutom produkterna i katalogen skräddarsyr vi kundspecifika modeller enligt kundens önskemål. Största delen av vår produktion sker i Europa, vilket möjliggör att vi kan leverera kundernas modeller med kortare leveranstider. Vi har redan mer än 35 års erfarenhet av arbetskläder. Vi har vandrat lång väg tillsammans med våra kunder, och under den färden har vi lärt oss jättemycket. Vi har lärt oss känna arbetsplatserna, de anställda och dera behov. Vi säljer nu ungefär 360 000 plagg i året och antalet ökar hela tiden.

Kärnan i allt vi gör är en lösningsinriktad no-nonsense-attityd, som baserar sig på ärlighet, pålitlighet och god service. Vi vill ständigt utvecklas och bli bättre – vi lyssnar noggrant på responsen från våra kunder och återförsäljare och vi använder den som grund för vårt produktutvecklingsarbete. Vi utför vårt arbete med stolthet och ser till att slutresultatet alltid är den bästa tänkbara kvaliteten. Vi har lyckats i vårt arbete när den anställda klär sig i Dimex och känner stolthet över sitt kunnande.

3


Dimex designen och produktutvecklinger sker i huvudkontoret i Leppävirta.

En väsentlig del i Dimex produktutveckling är kundernas och återförsäljarnas önskemål och respons. Utgående från dem förnyas och utvecklas produkterna till bättre än förut. 4


os Dimex ansvarar kollektionsgruppen för produktutvecklingen och den sammanträder varannan vecka. I gruppen ingår tre designers, företagets ledning samt ansvariga för försäljningen och produktionsplaneringen. På kollektionsgruppens möter går man igenom återförsäljarnas och användarnas respons och önskemål. – Hos oss kan kunderna verkligen göra sin röst hörd, och vi reagerar snabbt på responsen, säger försäljningsdirektören Tuire Krogerus. I kollektionsgruppen funderar man på produktsortimentet som helhet: vad ska man uppdatera och vad ska man ta bort. Dimexarna förenas av ambitionen att göra saker allt bättre, men inte med pannan lagd i veck. – När vi börjar fundera på en ny kollektion, resulterar det i en lång lista över ändringar och idéer, vilka vi diskuterar tills vi blir utmattade, skrattar Tuire. Vi funderar på vilka de viktigaste frågorna är, vad som säljer och vilka förnyelser som tar oss vidare i önskad riktning.

FLER STORLEKAR OCH KLÄDER FÖR FRITIDEN

Riktningen är tydlig: planering och tillverkning av de bästa arbetskläderna som finns på marknaden. Dimex kläder är till exempel försedda med mycket fickor och töjbar midjeresår, som ger komfort.

– Man har frågat efter fler mindre och större storlekar – nu finns kläder tillgängliga från storlek XS till 6XL, berättar Jaana Voutilainen, teamchefen för produktutvecklingen. Under de senaste åren har man tagit med lättare kläder och produkter för fritiden till kollektionen. I arbetskläderna har man börjat använda stretch, ett material som har ökat klädernas komfort och hållbarhet. – Vi följer noggrant med modet och trenderna på sportsidan. Arbetsklädsbranschen har redan länge utvecklats i den riktningen, att arbets- och fritidskläderna förenas. Nu arbetar vi med utvidgningen av damkollektionen och nya färgkombinationer, säger produktdesignern Mervi Helmimäki.

BÄTTRE HÅLLBARHET GENOM MÅTTSÄTTNING

Ett viktigt mål i produktutvecklingen är att tillverka mer hållbara kläder. Detta tar vi tag i genom att ändra måttsättningen, så att plagget även klarar av de mest krävande arbetsställningarna. – Vi ökar hållbarheten genom att ändra plaggets mått, inte så att samma plagg tillverkas av ett tjockare tyg. Vi finslipar måttsättningen alltid för en produktgrupp i gången. Utmaningen i arbetet är att plaggen har bara en måttsättning, som ska passa för korta och långa, för slanka och kraftigt byggda, berättar modellmästaren Ilona Ivanova.

5

Vi ökar hållbarheten genom att ändra plaggets mått, inte så att samma plagg tillverkas av ett tjockare tyg.


Responsen är mycket värdefull för oss.

Trasiga blixtlås har också orsakat huvudbry för produktutvecklingen. Blixtlåsproblemet löste man genom grundliga tester: – Vi sydde blixtlås i många olika jackor och fodermaterial. Vi undersökte om sömnaden inverkar på blixtlåset, krymper jackans tyg i tvätten och vad orsakar att blixtlåset blir krokigt – eller sitter felet i själva blixtlåset, säger Jaana. På basen av testerna lade vi märke till att blixtlåsets löpare svajar hit och dit. Om blixtlåset av misstag dras sidledes, belastas blixtlåset och det kan orsaka att det fort blir trasigt. – Vi bytte ut löparen till en robustare version, som endast kan dras rakt uppåt. Vi ändrade också produkternas måttsättning, vilket medförde att blixtlåset utsätts för mindre dragning. Små ändringar har stor betydelse. Antalet reklamationer gällande blixtlåset har i och med dessa ändringar minskat, men utvecklingsarbetet pågår fortsättningsvis.

NYA MATERIAL UTSÄTTS FÖR HÅRT TEST

Om man till ett plagg väljer ett material av helt ny typ, testas materialet i användning på fältet. Dimex har ett omfattande nätverk av testare, genom vilka företagen får arbetskläder för provning direkt från produktutvecklingen. Företag av många olika slag är involverade, för att produkterna ska kunna användas av flera olika yrkesgrupper. Testet pågår minst en månad, för att plagget ska kunna användas ordentligt och även genomgå tvätt. Responsen samlas in genom

6

en blankett och ibland kontaktar man även användarna per telefon. – Testerna avslöjar hur materialet håller i riktigt arbete. Responsen är mycket värdefull för oss, säger Jaana. Dimex har för vana att erbjuda arbetskläderna och till företag för testanvändning. Då kan man i företaget i praktiken se om kläderna motsvarar kraven man ställer på dem. – Vanligen är testerna till hjälp när man ska fatta köpbeslutet. Men om det skulle råka så att man i företaget inte skulle vara nöjda med våra kläder, då skulle vi igen få värdefull respons om vad vi ska förbättra, konstaterar Tuire.

KUNDERNAS ÅSIKT ÄR AVGÖRANDE

När ett nytt plagg sedan tas med i denna katalog och används av en bred kundkrets, då blir det verkligen testat. Plagget måste vara verkligt funktionellt och lämpa sig för många slags användare. Ett lyckat exempel på att produktutvecklingen har lyckats är DimexAttitude byxorna, som många användare anser vara de bästa arbetsbyxorna. Det kompromisslösa produktutvecklingsarbetet och beaktandet av kundresponsen har gett Dimex en trogen krets av fans. Det, om något, värmer dimexarnas hjärta. – Det finaste är att användarna har tagit oss till sig. Produktdesignen och utvecklingen är en del av kundbetjäningen, säger Tuire. Dimex designar och tillverkar också kundmodeller, som skräddarsys enligt företagets önskemål.


LÄMNA RESPONS!

Har du för evigt blivit förtjust i Dimex-kläderna? Blev dina arbetskläder trasiga alltför fort och den saken stör dig? Eller skulle du ha ett utmärkt utvecklingsförslag att ge oss? Responsen har uppriktigt sagt den högsta prioriteten hos oss – vi vill veta vad du tycker. Vi behandlar responsen systematiskt och ser vad vi kan lära oss av den. Under årens lopp har vi genom responsen fått exempelvis tiotals, till och med hundratals förbättringsförslag angående våra produkter. En stor del av denna respons kan man nu varje dag beundra i våra arbetskläder, som genom de konkreta förbättringsförslagen har blivit ännu bättre.

ALLTSÅ, TVEKA INTE, LÄMNA RESPONS! Skicka e-post: dimex@dimex.fi Du kan ringa genast! tel. +358 40 300 4520

Ja, vilken Dimex använder jag? En overall från Kuljettajapukine-tiden, som har hållit sig genom renoveringsarbeten under tre generationer i praktiskt taget fullständigt skick! Ytterligare använder jag som arbetskläder, Dimex sommaroch vintermodeller i varselfärger. Kvaliteten måste man skryta på – under årens lopp har den enligt mina ögon inte alls blivit sämre!

7


VARSELKLÄDER EN ISO 20471/2013 | Skyddskläder med god synbarhet (Varselklädsel). EN 342 | Hela dräkter och plagg till skydd mot kyla.

Jacka 6013 Byxa 6029

Med funktionella och stiliga skyddskläder ser du till att du syns. Våra kläders detaljer är noggrant utfunderade och testade av användarna. Vi fick certifikatet för skyddsjackor i synlighetsklasser som det första företaget i Finland för mer än 20 år sedan. I vårt sortiment hittar du synliga kläder för alla årstider.

8


JACKA MED LÖSTAGBARA ÄRMAR 684 EN ISO 20471 LK 2

S-3XL

100 % polyester, 145/200 g/m², lätt, slitstark, vind- och vattentät. VF gul/svart. Löstagbara ärmar, nätfoder i västpartiet. Bröstficka med lock, pennfickor, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka, bröstficka med dragkedja, telefonficka, D-ring. Fickor nertill med dragkedja och bröstficka med dragkedja. Gummiband och slejf i ärmslut. Rak, justerbar fåll.

EN ISO 20471 LK 2

S-6XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF gul/svart. Bröstfickor, pennficka, D-ring, utdragbar horisontell/ vertikal ID-kortficka, dragkedja/telefonficka, dubbla nedre fickor och bröstficka. Justerbart ärmslut och fåll. Längre fåll bak. Frontslå Skyddsklass 3 tillsammans med 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

VINTERJACKA 6350 EN ISO 20471, LK 2 EN 342

S-6XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 120 g Thinsulate-foder. VF gul/svart. Bröstfickor, pennficka, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka, dragkedja/telefonficka, dubbla nedre fickor, bröstficka med dragkedja, öppen bröstficka. Gummiband och slejf i ärmslut. Rak, justerbar fåll. Längre fåll bak. Skyddande krage. Frontslå. Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

9

VARSELKLÄDER

JACKA 6330


PARKAS 694

VINTERPARKAS 695

EXTRAVARMT FODER

EN ISO 20471, LK 2

XS-3XL

EN ISO 20471, LK 3 EN 342

74 % polyester, 26 % polyuretan, 210 g/m², vatten- och vindavvisande material. VF gul/svart.

S-3XL

74 % polyester, 26 % polyuretan, 210 g/m², vattenoch vindavvisande material, 150 g Thinsulate-foder. VF gul/svart.

Foder, nätfoder i ryggpartiet. dragkedjaförsedd bröstficka, fickor nertill, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Bröstficka med dragkedja, öppen bröstficka, dokumentficka. Rak, justerbar ärmslut och rak fåll. Löstagbar och justerbar huva med kardborrband. Svart snedrandig Dimex-tryckning på axeln.

Bröstficka med dragkedja och öppen bröstficka, fickor nertill, ärmficka, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Bröstficka med dragkedja och öppen bröstficka, dokumentficka. Rak fåll och rakt, justerbart ärmslut, resår på insidan. Snöråtdragning i midjan. Löstagbar och justerbar huva med kardborrband. Svart snedrandig Dimex-tryckning på axeln.

Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

REGNJACKA 18121 EN ISO 20471, LK 3

XS-3XL

74 % polyester, 26 % polyuretan, 210 g/m², vattentätt material som andas. VF gul. Vattentäta och tejpade sömmar. Nätfoder. Bröstfickor med dragkedja och ID-kortficka. Justerbara ärmslut. Ventilationsöppningar. Vattenfåra bakpå fållen. Löstagbar huva. Frontslå.

Jag har både jacka och väst, som jag enligt väderleken klär på mig för arbetsplatsbesök i mitt arbete som byggtillsyningsman. Dimex passar utmärkt som säkert överdrag för den manliga kroppen.

KOMBINERA REGNJACKAN MED REGNHÄNGSELBYXAN FÖR SKOGSHUGGARE Regnhängselbyxan 860 hittar du på sid. 43.

10


TESTAD I ARBETE Dimex-kläderna håller och fungerar, eftersom de är testade i riktiga arbeten och i krävande förhållanden.

SOFTSHELL-JACKA 688 EN ISO 20471, LK 3

VÄST 6740

XS-4XL

EN ISO 20471, LK 2

Softshell: 86 % polyester, 12 % polyuretan, 2 % elastan, 320 g/m², flexibelt, vind- och vattentätt material. VF gul/svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF gul. Foder på framstycke. Bröstficka, telefon- och pennfickor, horisontell/vertikal ID-kortficka, fickor med dragkedja och bröstficka med dragkedja. Gummiband på sidan av fållen.

Mörka armbågar och muddar. Bröstfickor med dragkedja, D-ring och löstagbar ID-kortficka. Fickor nertill med dragkedja, varmt ytmaterial på fickans insida. Öppna och rymliga innerfickor. Rak ärm från armbågen + slejfar Rak fåll med gummibandsresår. Dimex-randtryckning.

11

S-4XL

VARSELKLÄDER

Jacka 6350 Väst 6320 Hängselbyxa 6360


ATTITUDE-BYXA 698 EN ISO 20471, LK 1

HÄNGSELBYXA FÖR VINTERBRUK 6360

44-64

EN ISO 20471, LK 1 EN 342

65 % polyester, 35 % bomull, 310 g/m², 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², flexibelt och mycket hållbart material som andas. VF gul/svart.

46-64

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vattenoch smutsavvisande, 80 g Thinsulate-foder. VF gul/svart.

Cordura-förstärkningar i knäskyddsfickorna och baktill i bensluten. Rymliga framfickor. Lårficka med utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Telefon-, penn- och bakfickor. 2-in-1 knäskyddsfickor av Cordura. Tumstocksficka, knivficka, -knapp och -hälla. D-länk, bältesöglor. Grenkil. Skarvmån 5 cm.

Framfickor, lårfickor, telefonficka, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka, bakficka med lock. Knäskyddsfickor på insidan. Knivknapp och -hälla. Förhöjd midja bak, löstagbara hängslen. Dragkedja i benslut.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043. Extra 5 cm skarvmån i benslutet, fortsätt med lösa stygn.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043.

BYXA 6340 EN ISO 20471, LK 1 70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF gul/svart. Framfickor, lårfickor, telefon- och pennficka, utdragbar horisontell/ vertikal ID-kortficka, bakfickor. Knäskyddsfickor på insidan. Knivknapp och -hälla. Förstärkande extrasöm i grenen. Skarvmån 4 cm. Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043.

BENSLUTET HAR 5 CM FÖRLÄNGNINGSMÅN

12

46-74


VARSELKLÄDER

ATTITUDE HF-BYXA 6015 VF orange / 6015Y VF gul EN ISO 20471, LK 2

44-64

85 % polyester, 15 % bomull, 310 g/m², 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g, Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², flexibelt, mycket hållbart och lättskött material som andas. Smutsavvisande finish i VF-färg. VF orange/mörkblå (6015), VF gul/mörkgrå (6015Y). Cordura-förstärkningar i häng- och knäskyddsfickorna och baktill i bensluten. Framfickor med Cordura-förstärkt botten. Lårficka med utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Telefon- och pennfickor, dubbla hängfickor framme och rymliga bakfickor. 2-in-1 knäskyddsfickor av Cordura. Tumstocksficka, knivficka, -knapp och -hälla. D-ring, 2 tillbehörs- och 2 hammaröglor. Starka bälteshällor. Grenkil med dubbla sömmar. 4 cm skarvmån i benslutet för 6015 och 5 cm för 6015Y. Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. 2-i-1 knäskyddsfickor: 2 olika höjder. Knäskydd 4172+ och 043.

VI UTVECKLADE BYXORNA MED HÄNGFICKOR

OBS!

OM DU VILL HA EN ATTITUDE HF-BYXA MED 5 CM KORTARE BENLÄNGD BESTÄLLER DU ARTIKELNUMMER 6015Y_5 (VF GUL).

Byxorna har nu bredare måttsättning för låren, grenen och höften, vilket ger förbättrad rörelseförmåga i extrema arbetsställningar och förbättrar hållbarheten i byxans gren. Vi sänkte midjan framtill med 2 cm, så att den nu bättre än tidigare sitter bättre på plats också när man hukar sig.

STORLEKAR 48-64

SHORTS 6014 EN ISO 20471, LK 2

S-3XL Jag jobbar som långtradarchaufför och redan i mer än 10 år har mina arbetskläder varit Dimex. Det är fint, att man nuförtiden också uppmärksammar damerna och det finns storlekar precis för alla. För närvarande använder jag en damjacka och stretch-skyddsbyxor, med perfekt passform och arbetet förlöper bekvämt! Jag rekommenderar särskilt byxorna, de är verkligen töjbara och är följsamma oavsett arbetssättet. Antalet fickor är lämpligt och i dem finns plats för allt man behöver.

65 % polyester, 35 % bomull, 245 g/m² hållbart och lättskött material som andas. VF gul/svart. Cordura-förstärkningar i knäskyddsfickor Framfickor varav den ena har Corduraförstärkt botten. Utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka i framfickan. Lårficka. Telefonoch pennfickor samt bakficka. 2-in-1 knäskyddsfickor av Cordura. Tumstocksficka, knivficka, -knapp och -hälla. D-ring, bälteshällor. 3/4 längd. Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043. 2 cm sänkt midja framifrån. Ingen förändring på baksidan.

13

Skyddskläder för damer finns på följande sida.


DAMJACKA 6012 EN ISO 20471, LK 2

DAMVINTERJACKA 6013 XS-2XL

EN ISO 20471, LK 2 EN 342

XS-2XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF gul/svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 120 g Thinsulate-foder. VF gul/svart.

Nätfoder i framstycket. Bröstfickor med dragkedja. D-ring där du kan fästa den utdragbara vågräta/lodräta ID-kortfickan. Pennfickor på ärmen. Fickor nertill med dragkedja, dragkedjeförsedd och öppen bröstficka. Rakt ärmslut, justerbar slejf. Rak, justerbar fåll. Frontslå.

Bröstfickor med dragkedja. D-ring där du kan fästa den utdragbara vågräta/lodräta ID-kortfickan. Pennfickor på ärmen. Dubbla fickor nertill med dragkedja, dragkedjeförsedd och öppen bröstficka. Rakt ärmslut, justerbar slejf. Rak, justerbar fåll. Löstagbar huva. Frontslå.

Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

SÄKERHETSBYXA FÖR DAMER 6046 EN ISO 20471, LK 1

NYA!

34-52

46 % CO 16 % PES 38 % EME(T400), 295 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², flexibelt, mycket hållbart material som andas. VF gul/svart. Framfickor. Benficka, pennfickor, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka i benficka, telefonficka. Tumstocksficka, knivknapp och -hälla. D-länk. Bakfickor med lock. Bältesöglor. Bakre benslut och 2-in-1 knäskyddsfickor av Cordura. Skarvmån 4 cm. Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043.

14


EN ISO 20471 LK 2

HF-HÄNGSELBYXA 6490 44-64

EN ISO 20471 LK 2

S-4XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², stark, vatten- och smutsavvisande. VF gul/svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², Cordura 100 %, polyamid, 240 g/m², stark, vatten- och smutsavvisande. VF gul/svart.

Cordura-förstärkningar i häng- och knäskyddsfickorna samt i benen. Framfickor, telefon-, ID-kort- och pennficka, tumstocksoch benficka, dubbla hängfickor fram och bak. Knivknapp och -hälla, D-länk. 2 tillbehörs- och 2 hammaröglor. Starka bälteshällor. Förstärkande extrasöm i grenen. Skarvmån 4 cm.

Cordura-förstärkningar i häng- och knäskyddsfickor. Bröstficka, horisontell/vertikal ID-kortficka, telefon- och pennficka, dubbla hängfickor framme, plastfickor, hängfickor bak, lårficka och tumstocksficka. Tillbehörs- och hammaröglor, knivknapp och -hälla. Starka bälteshällor. Resår på axel. Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043.

HF-VÄST 6320 EN ISO 20471 LK 2

S-3XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², stark, vatten- och smutsavvisande. VF gul/svart. Cordura-förstärkningar i hängfickor. Bröstfickor, telefon- och pennficka, vant- och skruvfickor, horisontell/vertikal ID-kortficka, dubbla hängfickor framme, hängfickor bak. Bottnen i högra bröstfickan är lös, säkerhetsband och knäppning. Bältes-, hammar- och tillbehörshällor, knivknappar. Fast utvidgningsstycke framtill, fästs med dragkedja. Öppning för sele.

Jag använder en varselfärgad vinterjacka för damer. Den är mycket varm och har bra passform, som är viktigt i arbetena på en mjölkgård, där man emellanåt måsta huka sig, klättra, hoppa eller böja sig. Jag använder jackan också när jag rider, eftersom den syns på långt håll.

15

VARSELKLÄDER

HF-BYXA 6310


VINTERJACKA 6034

JACKA 6031 EN ISO 20471, LK 2

S-3XL

EN ISO 20471, LK 2 EN 342

S-3XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF gul/mörkblå.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 120 g/m² Thinsulate-foder. VF gul/mörkblå.

Bröstficka, ID-kortficka, telefonficka, pennfickor. Fickor nertill med dragkedja, bröstficka med dragkedja, öppna innerfickor. Justerbara ärmslut, gummiband nertill på sidan, frontslå.

Bröstficka, ID-kortficka, telefonficka, pennfickor. Fickor nertill med dragkedja, bröstficka med dragkedja och öppen bröstficka. Rakt ärmslut, resår på insidan. Gummiband ertill på sidan. Frontslå.

Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

BYXA 6032

HÄNGSELBYXA 6033

EN ISO 20471, LK 1

46-64

EN ISO 20471, LK 1

S-3XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF gul/mörkblå.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF gul/mörkblå.

Framfickor, lårficka, horisontell ID-kortficka, telefon- och pennficka, tumstocksficka, bakficka. Knäskyddsfickor på insidan. Skarvmån 4 cm.

Telefon- och pennficka, framfickor, lårficka, horisontell ID-kortficka, telefonficka. Hög ryggdel, ställbara hängslen. Skarvmån 4 cm.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350.

16


VARSELKLÄDER

NÄR DU VILL HA MINDRE DETALJER Vår blå-gula kollektion är mer avskalad när det gäller detaljerna, men i användningen har den den bekanta bekväma Dimex-passformen. Det betyder att byxmidjan har gummiband, byxornas bakdel är högre och hukningsmån finns så att grensömmen inte utsätts för hårt drag, dvs. byxorna spricker inte upp så lätt. Kollektionens jackor är försedda med spiralblixtlås, som har en aning längre livslängd än normala häktblixtlås. Hängseloverallens hängslen är fästa på ryggsidan, för att de inte ska falla ned från axlarna. Hängslenas V-form säkerställer dock att de inte kommer för nära nacken på personer med kort rygg.

VINTERBYXA 6035

EN ISO 20471, LK 1, EN 342

VINTERHÄNGSELBYXA 6036

46-64

EN ISO 20471, LK 1, EN 342

S-3XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 80 g/m² Thinsulate-foder. VF gul/mörkblå.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 80 g/m² Thinsulate-foder. VF gul/mörkblå.

Framfickor, lårficka, telefon- och pennficka, tumstocksficka, bakficka.

Telefon- och pennficka, framfickor, lårficka, bakficka. Hög ryggdel, ställbara hängslen.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350.

17


SKYDDSJACKA 6050

NYA!

EN ISO 20471, LK 3

S-3XL

63 % polyester, 32 % bomull, 5 % elastan, 260 g/m², flexibelt material som andas. VF gul/svart. Jackan har en ny slim-fit-passform och tryckta elastiska reflex. Bröstfickor med dragkedja, D-ring och borttagbar horisontell/ vertikal ID-kortficka. Pennfickor på ärmen. Dubbla fickor nertill och öppen bröstficka. Ärmslut som kan justeras med kardborrband. Rak, justerbar fåll. Frontslå. NY BÄTTRE SITTANDE SLIM-FITMÅTTSÄTTNING

OVERALL 6038 EN ISO 20471, LK 3

VINTEROVERALL 6039 XS-4XL

EN ISO 20471, LK 3 EN 342

XS-4XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF gul/svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 120 g/m²/150 g/m² Thinsulate-foder. VF gul/svart.

Bröstficka, horisontell/vertikal ID-kortficka, ficka med dragkedja, pennfickor. Framfickor med öppning till de egna fickorna. Benficka, bakficka med lock. Gummiband i ärmslut, byxben med dragkedja, frontslå, bältesöglor.

Fuktskydd nertill på byxbenens framsidor och upptill på byxbenens baksidor. Bröstficka, horisontell/vertikal ID-kortficka, ficka med dragkedja, bröstficka med dragkedja. Ficka med dragkedja och platsficka framtill på byxbenet. Rakt ärmslut med kardborrband för justering av öppningen och resår på insidan. Avtagbar huva med dragkedjefäste och kardborrband för justering. Byxben med dragkedja, vindslå med kardborrknäppning. Frontslå fram, bälg i rygg.

EN OVERALL, SOM ÄR LÄTT ATT KLÄ PÅ SIG Heloverallens passform är en knepig sak för våra designers, eftersom vi kommer i många olika mått och figurer. Vår skyddsoverall är designad så att grenen inte hänger för lågt ned och spricker inte lätt upp, men den ska vara lätt att klä på sig. Påklädningen får nämligen inte vara ett jobb för två personer!

18


EN ISO 20471 LK 2

S-3XL

EN ISO 20471, LK 2 EN 342

S-3XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF röd/svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 120 g Thinsulate-foder. VF röd/svart.

Nätfoder i framstycket. Bröstfickor, utdragbar horisontell/ vertikal ID-kortficka, telefonficka, pennfickor, dubbla nedre fickor, bröstficka med dragkedja och öppen bröstficka. Rakt, justerbart ärmslut och fåll. Frontslå.

Bröstfickor, utdragbar horisontell/ vertikal ID-kortficka, dragkedja/ telefonficka under slå, pennfickor, dubbla nedre fickor, bröstficka med dragkedja, öppen bröstficka. Gummiband och slejf i ärmslut. Rak, justerbar fåll. Frontslå.

Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

BYXA 6220 EN ISO 20471 LK 1

VINTERHÄNGSELBYXA 6700 46-64

EN ISO 20471, LK 1 EN 342

46-64

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF röd/svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 80 g Thinsulate-foder. VF röd/svart.

Framfickor, lårfickor, telefon- och pennficka, utdragbar ID-kortficka, bakfickor. Knäskyddsfickor på insidan. Förstärkande extrasöm i grenen. Skarvmån 4 cm.

Telefon- och pennficka, framfickor. Utdragbar horisontell/ vertikal ID-kortficka, lårfickor och bakficka med lock. Knäskyddsfickor på insidan. Hög ryggdel. Justerbara hängslen. Dragkedja i benslut.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 043.

19

VARSELKLÄDER

VINTERJACKA 6240

JACKA 6210


Jag använder 6019 skyddsjackan och 6020 skyddsbyxorna. Helt fantastiska, bokstavligen, med reflexer och allt. De har också den fördelen, att jag på riktigt ser ut som en arbetare. De fungerar utmärkt i bl.a. snö-, gårdsoch servicearbeten. Om inte annat, så ser jag åtminstone viktig ut!

SOFTSHELL-JACKA 688R EN ISO 20471, LK 3

VÄST 6740R

XS-4XL

EN ISO 20471 LK 2

Softshell: 86 % polyester, 12 % polyuretan, 2 % elastan, 320 g/m², flexibelt, vind- och vattentäta material. VF orange/svart.

S-3XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF orange. Foder på framstycke. Bröstficka, telefon- och pennfickor, horisontell/ vertikal ID-kortficka, fickor med dragkedja och bröstficka med dragkedja. Gummiband på sidan av fållen.

Mörka armbågar och muddar. Bröstfickor med dragkedja, D-länk och borttagbar ID-kortficka. Fickor nertill med dragkedja, varmt material på fickans insida. Öppna och rymliga innerfickor. Rak ärm från armbågen + slejfar Rak fåll med gummibandsresår. Dimex-randtryckning.

ORANGE ÄR EN SMUTSAVSTÖTANDE VARSELFÄRG Orange fungerar som skyddsfärg lika bra som gul, men smutsen syns inte lika lätt på orange.

20


EN ISO 20471, LK 2 EN 342

JACKA 6019 S-4XL

EN ISO 20471, LK 2

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 120 g Thinsulate-foder. VF orange/svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF orange/svart.

Bröstfickor, horisontell/ vertikal ID-kortficka. Ficka med dragkedja, telefonficka. Dubbla nedre fickor, ärmficka. Dragkedja med bröstficka, öppen bröstficka. Rakt ärmslut, resår på insidan. Gummiband på sidan av fållen och slejfar. Löstagbar huva. Frontslå.

Bröstficka, horisontell/vertikal ID-kortficka, bröstficka med dragkedja och pennfickor. Ärmficka. Fickor nertill med dragkedja. Bröstficka med dragkedja. Justerbart ärmslut. Gummiband på sidan av fållen och slejfar. Frontslå. Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6046, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

BYXA 6020 EN ISO 20471, LK 1

S-4XL

HÄNGSELBYXA FÖR VINTERBRUK 6022

46-64

EN ISO 20471, LK 1 EN 342

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. VF orange/svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 80 g Thinsulate-foder. VF orange/svart.

Framfickor, benfickor. Utdragbar horisontell/vertikal IDkortficka. Telefon- och pennficka. Knivknapp och -hälla. Bakfickor, knäskyddsfickor på utsidan. Skarvmån 4 cm.

Framfickor, benfickor och telefonficka. Utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Bakficka, knäskyddsfickor på insidan. Knivknapp och -hälla. Förhöjd midja bak. Avtagbara hängslen. Vindslå som skyddar byxben och dragkedja. Benslut med snölås.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043.

Skyddsklass 3 tillsammans med överdel 694, 4058+, 4059+, 4063+, 4124+, 6012, 6013, 6019, 6021, 6031, 6034, 6210, 6240, 6330 och 6350. Knäskydd 4172+ och 043.

21

46-64

VARSELKLÄDER

VINTERJACKA 6021


DIMEXBLACK

I normkläderna ingår Dimex, som inte är certifierade. De lämpar sig för arbetsplatser, från verkstäder till byggplatser. Normkläderna har rikligt med fickor, fungerande detaljer samt förstärkningar, som håller de ställena som utsätts för slitage hela. Vi vet detta, eftersom också dessa kläder har testats i arbete.

T-skjorta 4057+ HF-väst 6043 Byxa 620

22


SOFTSHELL-JACKA 6051

34-52

XS-4XL

46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², flexibelt och mycket hållbart material som andas. Mörkgrå.

Softshell: 86 % polyester, 12 % polyuretan, 2 % elastan, 320 g/m², flexibelt, vind- och vattentätt material. Melerad grå/svart.

Benslut och knäskyddsfickor Cordura. Rymliga framfickor, lårficka med veck och pennficka, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Telefonficka, tumstocksficka, knivknapp och -hälla, D-ögla. Bakfickor med lock, locket på den ena bakfickan är av reflekterande material. Bältesöglor. Skarvmån 4 cm.

Kort slå under den främre dragkedjan. Bröstficka med dragkedja, D-ögla, ärmficka med dragkedja. Fickor nertill med dragkedja, vänster ficka passar för tabletter. Öppen, rymlig bröstficka. Rak ärm med kardborrband för justering. Fåll med gummibandsresår, längre fåll bak. 20 mm reflexer på axeln. Reflekterande band på höger ärm.

NYA!

Extra 4 cm skarvmån i benslutet, fortsätt i byxans längd med lösa stygn, Knäskydd 4172+ och 043.

ATTITUDE-JACKA FÖR DAMER 6049 Jag är byggnadsingenjör och hemma på gården är jag maskinförare, jack-ofall-trades och mamma till fem. På jobbet använder jag en Dimex softshelljacka och i arbetena på gården arbetsbyxor för damer. De är absolut de bästa, i fickan får allt man behöver plats: telefon, nycklar, näsdukar, napp, dryck, ett par stycken påsar med fruktsås och nödvändiga verktyg!

XS-2XL 65 % polyester, 35 % bomull, 260 g/m², lätt, behagligt och flexibelt material. Svart. Bröstfickor med dragkedja, D-länk och borttagbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Pennfickor på ärmen. Dubbla fickor nertill och öppen bröstficka. Ärmslut som kan justeras med kardborrband. Rak, justerbar fåll. Frontslå.

NYA! 23

STANDARDKLÄDER

ATTITUDE-BYXA FÖR DAMER 6029


ATTITUDE-JACKA 639 XS-3XL 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², flexibelt och mycket hållbart material som andas. Svart. Cordura-förstärkningar på axlarna och armbågarna samt i fållen och ärmsluten Utan foder. Bröstfickor, utdragbar ID-kortficka, ficka med dragkedja, dubbla Fickor nertill, öppen bröst- och innerficka. Rak, justerbar ärm och fåll. Frontslå. Reflexer på ärmarna. Tyget bleknar i de första tvättarna och man får en stentvättad känsla. Tvätta med avigsidan utåt för att minska blekningen.

ATTITUDE HF-BYXA 676 44-64 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², 65 % polyester, 35 % bomull 300 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², flexibelt och mycket hållbart material som andas. Mörkgrå/svart. Cordura-förstärkningar i framfickor, knäskyddsfickor och benslut. Dubbla hängfickor fram av Cordura. Framfickor med Cordura-förstärkt botten. Lårficka, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Telefonfickor, pennficka och bakfickor. 2-in-1 knäskyddsfickor av Cordura. Hammarhällor, tumstocksficka, tillbehörshällor, knivknapp och -hälla. Förstärkande extrasöm i grenen. Skarvmån 5 cm.

MÅLARBYXA RT 679

S-3XL

44-64 100 % bomull, 305 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², bekvämt, lätt och hållbart material. Vit/svart. Dubbla främre hängfickor, förstärkta med Cordura. Framfickor, botten förstärkt med Cordura. Lårficka med utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Pennfickor, telefonficka, bakfickor. 2-in-1 knäskyddsfickor av Cordura. Hammarhälla, tumstocksficka, tillbehörshällor, knivknapp och -hälla. Förstärkande extrasöm i grenen. Skarvmån 4 cm. 2-in-1 knäskyddsfickor: 2 olika höjder. Knäskydd 4172+ och 043.

2-in-1 knäskyddsfickor: 2 olika höjder. Extra 5 cm skarvmån i benslutet, fortsätt med lösa stygn. Knäskydd 4172+ och 043.

65 % polyester, 35 % bomull, 300 g/m², Cordura 100 %, polyamid, 240 g/m², starkt och lättskött material som andas. Svart. Töjbar ryggresår. Cordura-förstärkningar i skruvfickor och bakre hängfickor. Hängfickor fram Cordura. Bröstfickor, bottnen i högra bröstfickan är lös, säkerhetsband och knäppfäste. Horisontell/vertikal ID-kortficka, penn- och telefonficka, vantoch skruvfickor, lös botten. Bälteshälla, hammar-, tillbehörs- och knivhällor. Två knivknappar. Fast utvidgningsstycke framtill, fästs med dragkedja. Det robusta bältet avleder vikten från axlarna. Reflexer.

Bälte och fast utvidgningsstycke.

OBS!

Om du vill ha en HF-byxa med 5 CM KORTARE BENLÄNGD beställer du artikelnummer 676_5 (storlekar 48-64).

HF-VÄST 677

24


S-3XL

BYXA 6016 46-64

65 % polyester, 35 % bomull, 255 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², lätt, behagligt och flexibelt material. Svart.

40 % CO 30 % PES 30 % EME (T400), 205 g/m², flexibelt och lätt material som andas. Grå.

Cordura-förstärkningar i knäskyddsfickor Framfickor, plastficka, lårficka med veck och tryckknapp. Tumstocks- och pennfickor, stora bakfickor. Knivknapp och -hälla. Bältesöglor. 3/4 längd.

Framfickor, D-länk. Benfickor, ficka med dragkedja, utdragbar horisontell/vågrät ID-kortficka och bakfickor. Veck på knäna. Snöråtdragning på byxbenen.

LÄTT BYXA FÖR VARMA FÖRHÅLLANDEN De lättare 6016 byxorna är sydda av ett tekniskt tyg, dvs. de lämpar sig för arbetsplatser med tillräcklig värme.

Knäskydd 4172+ och 043.

ATTITUDE-BYXA 620 44-64 46 % CO 16 % PES 38 % EME (T400), 295 g/m², Cordura 100 % polyamid, 240 g/m², flexibelt och mycket hållbart material som andas. Svart. Cordura-förstärkningar i knän och benslut. Fram- och plastfickor, lårfickor, telefon- och pennficka, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka, bakfickor och knäskyddsfickor. Hammarhälla, tumstocksficka, knivknapp och -hälla. D-länk. Förstärkande extrasöm i grenen. Skarvmån 4 cm. Reflexer. Tyget bleknar i de första tvättarna och man får en stentvättad känsla. Tvätta med avigsidan utåt för att minska blekningen. Knäskydd 043.

OBS!

Jag jobbar med mångsidig fastighetsservice och jag använder Attitude byxor, som är de bästa arbetsbyxorna någonsin. Min jacka är en svartgul jacka i sommar- och vintermodell samt en munkjacka undertill. På fritiden använder jag Dimex fleece. Det bästa med kläderna är det snygga utseendet och användbarheten samt att det finns tillräckligt med fickor.

Om du vill ha en 620byxa med 5 CM LÄNGRE BENLÄNGD beställer du artikelnummer 620+5 (storlekar 48–56). Om du vill att benlängden är 5 CM KORTARE beställer du artikelnummer 620_5 (storlekar 48–64).

Läs mer om DimexAttitude byxorna på nästa uppslag.

25

STANDARDKLÄDER

SHORTS 680


OCH SÅ SKAPADES DIMEX-

P.S. FÖR NÄRVANDE ARBETAR VI MED DIMEXATTITUDEBYXORNA 2.0

ÅR 2009, förnyade Dimex sin kollektionsgrupp, som tog på sig ansvaret för utvecklingen av de befintliga produkterna och för designen av nya. Till kollektionsgruppen tog man med designers, försäljare och företagets ledning. Till att börja med granskade kollektionsgrupppen försäljningen av sortimentet per produkt. På basen av den granskningen upptäckte man att Dimex jackorna gick åt som smör i solsken, men byxorna såldes inte alls i samma utsträckning. Ett ögonblick, vad är det egentligen fråga om? KOLLEKTIONSGRUPPEN började kartlägga marknadens sortiment av byxor – deras fördelar och svagheter. Inom gruppen rådde samförståndet att man inte ville göra samma saker som redan fanns till buds, utan man ville göra något bättre. Byxor, som kunderna saknar. Efter den grundliga kartläggningen började designgruppen söka ett lämpligt tyg från europeiska leverantörer. Det hittade man i modesidans sortiment hos Klopman, och Dimex fick ensamrätt till tyget Escalade. Tyget var behagligt, hållbart och töjbart – det hade alla egenskaper som behövs för utmärkta arbetsbyxor.

26

NÄR MAN FUNDERADE PÅ BYXORNAS MODELL VAR DET VIKTIGT, att byxorna är lämpliga på såväl en byggarbetsplats som i en långtradare. Man beslöt att förse dem med ett stort antal 3M-reflexer och jättemånga fickor. Den första versionen av DimexAttitude byxorna skickades till sex företag för testning och respons inkom. På basen av kommentarerna och förbättringsförslagen gjorde man en andra version av byxorna, och även en tredje och fjärde. I SAMARBETE MED ANVÄNDARNA skapades DimexAttitude byxorna – den första produkten som designades på det nya sättet. Under årens lopp har man finslipat dem, såsom förstorat mobilfickan för att dagens lurar ska få plats i dem, men själva idén med byxorna har inte förändrats alls. Många anser att DimexAttitude byxorna är de bästa arbetsbyxorna, som de någonsin har dragit på sig. Det gläder oss. Varje år säljer vi ungefär 12 000 par, vilket också beisar att vi har lyckats. Har du redan ett par DimexAttitude byxor?


STANDARDKLร„DER

Dimex ville gรถra byxor, som kunderna saknar.

27


VINTERJACKA 697 S-3XL 80 % polyester, 20 % polyuretan, 145 g/m2, 80 g/m2, Thinsulate-foder. VF svart/grå/turkos. Vatten- och vindavvisande material. Bröstficka med dragkedja och ärmficka, fickor nertill med dragkedja. Bröstficka med dragkedja, öppen bröstficka. D-länk på bröstet för ID-kortfodral. Rak och justerbar ärm och fåll. Resår på insidan av ärmen. Löstagbar och justerbar huva med kardborrband. Reflexer på framsidan och i bakfållen. Frontslå.

VINTERJACKAN ÄR SYDD AV ETT BEHAGLIGT MJUKT TYG. DEN LÄMPAR SIG BÅDE FÖR FRITID OCH MILDARE VINTRAR.

HÄNGSELBYXA FÖR VINTERBRUK 6026

HÄNGSELBYXA 6037

46-64

46-64

74 % polyamid, 26 % polyuretan, 210 g/m², 60 g foder, vatten- och vindavvisande material. Svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 60 g foder. Svart.

Framfickor, ficka med dragkedja till höger. Lårficka med veck. Tumstocks- och bakficka. Knäskyddsfickor ovanpå. Bältesöglor och baksida upphöjd med gummiband i midjan som kan justeras med kardborreband. Avtagbara och justerbara flexibla hängslen. Byxben med dragkedjor, snölås och kardborrejustering i benslutet. Reflexer.

Framfickor, lårfickor, telefon- och pennficka och bakficka med lock. Knäveck. Dimex-randreflexer på lårfickor.

Knäskydd 4172+ och 043.

28


BYXA 686

XS-3XL

46-74

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. Mörkgrå/svart

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. Svart.

Utan foder. Bröstficka med dragkedja, bröstficka med lock, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka, dubbla fickor nertill, bröstficka med dragkedja, öppen bröstficka. Gummiband och slejf i ärmslut och fåll. Frontslå. Reflexer på axlarna och baksidorna.

Fram- och lårfickor, telefonficka och pennfickor. Bakfickor, locket kan sättas in i fickan. Knäskyddsfickor på insidan. Förstärkande extrasöm i grenen. Förstärkande extrasöm i grenen. skarvmån 5 cm. Reflex. Extra 5 cm skarvmån i benslutet. Knäskydd 4172+ och 043.

Dragkedja med 8 mm häktar.

29

STANDARDKLÄDER

JACKA 668


JEANS 46-64

NYA!

61,5 % bomull, 34 % polyester, 3,5 % viskos, 1 % elastan, flexibel. Mörkgrå/slitna detaljer. Dragkedja i gylfen. Framfickor, myntficka, D-ögla. Benfickor med veck. Bakfickor med lock. Knäveck. Bältesöglor.

SE NÄRMARE DETALJER OM SÄSONGENS JEANS PÅ NÄTET: DIMEX.FI

BYXA 699

HF-BYXA 6042

46-64

44-64

65 % polyester, 35 % bomull, 250 g/m², lätt, behagligt och flexibelt material. Svart.

65 % polyester, 35 % bomull, 290 g/m², hållbart och flexibelt material, Cordura 100 % polyamid, 240 g/m². Svart.

Framfickor, lårfickor med lock, telefon- och pennficka, bakfickor. D-ögla under locket på den vänstra lårfickan. Skarvmån 4 cm.

Dubbla hängfickor och framfickor förstärkta med Cordura. Horisontell ID-kortficka i vänster främre hängficka. Lårficka, telefon- och pennficka, rymliga bakfickor. Tumstocksficka, knivknapp och -hälla, tillbehörs- och hammarhällor. Knäskyddsfickor och hällor av Cordura. Skarvmån 4 cm.

Smalare byxben.

Knäskydd 4172+ och 043.

30


JACKA 6041

S-3XL

S-3XL

65 % polyester, 35 % bomull, 290 g/m², hållbart och flexibelt material, Cordura 100 % polyamid, 240 g/m². Svart.

65 % polyester, 35 % bomull, 250 g/m², lätt, behagligt och flexibelt material. Grå/svart.

Cordura-förstärkningar i häng- och skruvfickor. Bröstficka, veck nertill som ger utrymme i botten, horisontell ID-kortficka. Pennoch telefonficka. Rymliga skruvfickor, dubbla hängfickor fram, hängfickor bak. Bältes-, hammar-, tillbehörs- och knivhällor i Cordura. Knivknappar. Töjbar ryggresår.

Bröstfickor, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka till höger, pennfickor och telefonficka med dragkedja. Fickor nertill. Öppen bröstficka under den vänstra nedre fickan. Vecksöm ger ärmen passform. Rak ärm med tryckknappsjustering, kardborrejustering i fållen.

HF-HÄNGSELBYXA 6044 S-4XL 65 % polyester, 35 % bomull, 290 g/m², hållbart och flexibelt material, Cordura 100 % polyamid, 240 g/m². Svart. Cordura-förstärkningar i hängoch knäskyddsfickor. Rymlig bröstficka, horisontell ID-kortficka. elefon- och pennficka. Plastfickor, dubbla hängfickor på framsidan, hängfickor på baksidan. Tumstocks- och lårficka. Kniv-, tillbehörs- och hammarhällor av Cordura. Skarvmån 4 cm. Töjbar ryggresår. Knäskydd 4172+ och 043.

31

STANDARDKLÄDER

HF-VÄST 6043


VINTERJACKA 6691 XS-3XL 70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vattenoch smutsavvisande, 80 g Thinsulate-foder. Svart. Bröstfickor, bröstficka med dragkedja, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka, dubbla fickor nertill, bröstficka med dragkedja, öppen bröstficka. Gummiband och slejf i ärmslut och fåll. Frontslå. Reflexer på axlarna och ärmarna. Dragkedja med större tänder 8 mm. Åtdragning av fåll och ärmar.

VINTERHÄNGSELBYXA 619

VINTEROVERALL 648

46-74

S-3XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 60 g foder. Svart.

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande, 80 g foder. Svart.

Telefon- och pennficka, framfickor, lårfickor och bakficka med lock. Hög ryggdel. Stödjande och justerbara hängslen. Reflex på lårfickor.

Fuktskydd på byxben och bakdelen. Bröstfickor med dragkedja, telefon- och bröstficka samt plastfickor på byxbenens framsidor. Justerbara ärmslut, resår på insidan. Frontslå. Borttagbar huva. Långa dragkedjor i benslut med slå. Reflexer på lårfickor, ärmar och huva.

VI ÄNDRADE MÅTTSÄTTNINGEN FÖR VINTEROVERALLEN. DEN ÄR NU LÄTTARE ÄTT KLÄ PÅ SIG!

32


OVERALL 671 S-3XL 70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. Svart/mörkgrå. Bröstfickor med dragkedja, pennfickor, framfickor med genomgång för egna fickor, lårficka och bakficka med lock. Hammarhälla. Justerbara ärmslut. Dragkedja i benslut. Reflexer på axlarna.

HÄNGSELBYXA 685

OVERALL 0251

S-3XL

S-3XL

70 % polyester, 30 % bomull, 245 g/m², vatten- och smutsavvisande. Svart.

100 % bomull, 255 g/m². Mörkblå. Bröstfickor, pennficka, framfickor med genomgång för egna fickor, bakficka med lock och tumstocksficka. Hammarögla. Dold knäppning. Justerbara ärmslut.

Resår i ryggdelen. Framfickor. Benfickor, veck i botten. Utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Telefon- och pennfickor. Bakficka med lock. Knäskyddsfickor på insidan. Justerbara hängslen. Skarvmån 4 cm. Reflex på lårfickorna. Knäskydd 4172+ och 043.

33

STANDARDKLÄDER

Jag arbetar som kemikalielångtradarförare och jag använder Dimex i praktiskt taget alla situationer på arbetet. När jag behöver en antistatisk overall, en synlig jacka, en varm och bekväm munkjacka när jag kör, eller en softshell-jacka.


FLAME RETARDANT EN ISO 11612 | Kläder till skydd mot hetta och flamma. EN ISO 11611 | Skyddskläder för användning vid svetsarbete eller likartat arbete.

När det i ditt arbete förekommer att gnistorna flyger omkring och slår lågor, välj då att bära våra flamskyddade kläder. De uppfyller strikta standarder och gör arbetet tryggt. Flamskyddet försvinner inte från Dimex-kläderna i tvätten.

Jacka 644 Byxa 645

34


STANDARDER*

BYXA 645 XS-3XL

STANDARDER*

44-64

100 % Proban-brandskyddad bomull, 340 g/m². Svart/VF gul.

100 % Proban-brandskyddad bomull, 340 g/m². Svart/VF gul.

Bröstfickor, den högra med dragkedja, utdragbar horisontell/ vertikal ID-kortficka, telefon- och pennficka samt nedre fickor med dragkedja. Tillbehörsögla. Frontslå. Rak ärm och fåll. Tygets färg bleknar i tvätten.

Framfickor, lårfickor, bakficka med lock, tumstocksficka. Knäskyddsfickor ovanpå. Hammarögla. Reflex på lårfickan. Tygets färg bleknar i tvätten. Knäskydd 4172+ och 043

PROBAN FLAMSKYDDSBEHANDLINGEN görs direkt i tygets fiber. Därför håller den tvätt och slitage, till skillnad från flamskyddsbehandlingar som görs i efterhand. Du observerar väl att färgen på ett flamskyddat bomullstyg bleknar i tvätten.

OVERALL 646 STANDARDER*

OVERALL 5352 XS-3XL

STANDARDER*

100 % Proban-brandskyddad bomull, 340 g/m². Svart/VF gul.

100 % Proban-brandskyddad bomull, 340 g/m². M.blå.

Bröstfickor, den högre med dragkedja, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka, framfickor med genomgång för egna fickor, bakficka med lock, tumstocksficka. Knäskyddsfickor ovanpå. Tillbehörs- och hammarhälla. Frontslå. Fäste med dragkedja. Gummiband i ärmslutet. Tygets färg bleknar i tvätten.

Bröstfickor, pennficka, fickögla, framfickor, bakficka med lock, tumstocksficka. Knäskyddsfickor ovanpå. hammarhälla. Dold knäppning. Gummiband i ärmslutet. Tygets färg bleknar i tvätten.

Knäskydd 4172+ och 043.

Enligt min åsikt har de varit mycket bra att använda. Man känner sig nästan som en bättre svetsare, när man bär flamskyddade kläder. Jag rekommenderar dem starkt för dem som utför heta arbeten.

Knäskydd 4172+ och 043.

*PRODUKTERNA HAR STANDARDERNA: EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1 EN ISO 11611 A1+A2 KLASS 1

35

S-3XL

BRANDSKYDDAD

JACKA 644


MULTI-PROTECTED EN ISO 20471:2013 | Skyddskläder med god synbarhet (Varselklädsel). EN ISO 11612 | Kläder till skydd mot hetta och flamma. EN ISO 11611 | Skyddskläder för användning vid svetsarbete eller likartat arbete. EN ISO 13034, typ 6 | Skyddskläder för kemikalier i vätskeform. EN 1149/5 | Skyddskläder, elektrostatiska egenskaper, fordringar på design och ingående material. IEC 61482-2:2009 | Kläder för skydd mot termiska risker orsakade av ljusbågar.

Dessa arbetskläder ger förutom flamskyddet även skydd för statisk ström, ljusbågar och flytande kemikalier. De multiskyddade kläderna är försedda med reflexer och de uppfyller kraven för ett stort antal certifikat. Klädernas flamskydd håller tvätt.

Jacka 6004 Hängselbyxa 6005

36


BYXA 6001 STANDARDER*

46-64

75 % bomull, 24 % polyester, 1 % antistatisk fiber, 310 g/m², 100 g/m² Safe™-foder. VF gul/grå. Framfickor, lårficka, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka inne i den vänstra bröstfickan. Ficka för tumstock/svetstråd, bakficka. Förstärkta knäskyddsfickor ovanpå. Hammarögla och knivknapp. Skarvmån 4 cm. Knäskydd 4172+ och 043.

STANDARDER*

S-3XL

75 % bomull, 24 % polyester, 1 % antistatisk fiber, 310 g/m², 100 g/m² Safe™-foder. VF gul/grå. Bröstfickor, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka till höger, penn- och telefonfickor till höger. Fickor nertill med dragkedja. Bröstficka. Frontslå. Rak, justerbar ärm och fåll.

HÄNGSELBYXA 6002 STANDARDER*

S-3XL

75 % bomull, 24 % polyester, 1 % antistatisk fiber, 310 g/m², 100 g/m² Safe™-foder. VF gul/grå. Telefon- och pennficka. Framfickor. Lårficka, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka inne i fickan. Ficka för svetstråd/tumstock, bakficka. Knäskyddsfickor på insidan. Hög ryggdel och stödjande, ställbara hängslen. Skarvmån 4 cm.

*DENNA SIDAS PRODUKTER HAR STANDARDERNA: EN ISO 20471:2013 klass 1, 6001, 6002, 6005 klass 2, 6000, 6004, klass 3, 6003 EN ISO 11612 A1, B1, C1, E1 EN ISO 11611 A1, KLASS 1, EN 1149-5:2008 IEC 61482-2:2009 klass 1 (4KA) EN 13034, TYP 6

Knäskydd 4172+ och 043.

37

MULTISKYDDADE

JACKA 6000


VINTERJACKA 6004 STANDARDER**

S-3XL

75 % bomull, 24 % polyester, 1 % antistatisk fiber, 310 g/m² i vinterprodukter 100 g/m² Safe™-foder. VF gul/grå. Bröstfickor, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka till höger och penn- och telefonfickor till höger. Fickor nertill med dragkedja. Bröstficka med dragkedja och telefonficka på insidan. Frontslå. Rak, justerbar ärm och fåll.

VINTERHÄNGSELBYXA 6005 STANDARDER**

OVERALL 6003

S-3XL

STANDARDER**

S-3XL

75 % bomull, 24 % polyester, 1 % antistatisk fiber, 310 g/m², 100 g/m² Safe™-foder. VF gul/grå.

75 % bomull, 24 % polyester, 1 % antistatisk fiber, 310 g/m², 100 g/m² Safe™-foder. VF gul/grå.

Telefon- och pennficka. Framfickor. Bröstficka, ficka för svetstråd/tumstock, bakficka. Knäskyddsfickor på insidan. Hög ryggdel och stödjande, ställbara hängslen.

Bröstfickor, utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka till höger, penn- och telefonfickor till vänster. Framfickor med genomgång för egna fickor, lårficka, bakficka, ficka för svetstråd/tumstock. Förstärkta knäskyddsfickor ovanpå. Frontslå. Rakt, justerbart ärmslut. Hammarögla och knivknapp under skyddsslå. Dragkedjor i benslut.

Knäskydd 4172+ och 043.

Knäskydd 4172+ och 043.

**DEN HÄR SIDANS PRODUKTER HAR STANDARDERNA: EN ISO 20471:2013 klass 1, 6001, 6002, 6005 klass 2, 6000, 6004, klass 3, 6003 EN ISO 11612 A1, B1, C1, E1 EN ISO 11611 A1, KLASS 1, EN 1149-5:2008 IEC 61482-2:2009 klass 1 (4KA) EN 13034, TYP 6

38


MULTISKYDDADE

Man måste säga att de här är de bästa kläderna. Jag är mycket förtjust i arbetsbyxorna, det finns ingenting att klaga på. Igår blev jag tvungen att låna kompisens jacka och jag måste säga att en så fantastiskt vinterarbetsjacka har jag inte ännu burit, även om den var för stor för mig. De hållbara och tvättbara, är de bästa arbetskläderna också i krävande förhållanden.

HF-BYXA 6006 STANDARDER***

HF-VÄST 6010 STANDARDER***

46-64

75 % bomull, 24 % polyester, 1 % antistatisk fiber, 310 g/m², 100 g/m² Safe™-foder. VF gul/grå.

S-3XL

75 % bomull, 24 % polyester, 1 % antistatisk fiber, 310 g/m² i vinterprodukter 100 g/m² Safe™-foder. VF gul/grå.

Framfickor, dubbla hängfickor på framsidan och pennfickor. Tillbehörsöglor. Lårficka med utdragbar horisontell/vertikal ID-kortficka. Telefonficka, pennficka, bakfickor. Förstärkta knäskyddsfickor ovanpå. Bälteshällor, hammarhälla, tumstocksficka, knivknapp och -hälla. Tillbehörshälla på höger sida. Skarvmån 4 cm.

Bröstfickor, botten i högra bröstfickan är lös, säkerhetsband och kardborrefäste. Horisontell/vertikal ID-kortficka Penn- och telefonfickor, vant- och skruvfickor, lös botten, dubbla hängfickor på framsidan, hängfickor på baksidan. Bältes-, hammar-, tillbehörs- och knivhällor. Två knivknappar. Axelveck, utvidgningsstycke framtill, fäste med dragkedja.

Knäskydd 4172+ och 043.

Använd tillsammans med skyddskläder för hela kroppen av samma nivå.

39

***DEN HÄR SIDANS PRODUKTER HAR STANDARDERNA: EN ISO 20471:2013 klass 2, inte för svetsning EN ISO 11612 A1, B1, C1, E1 EN 1149-5:2008 IEC 61482-2:2009 klass 1 (4KA)


SKOG EN 381-5 | Sågningsskydd. EN 471:2003 | Skyddskläder med god synbarhet för yrkesbruk. EN 342 | Hela dräkter och plagg till skydd mot kyla. EN 343 | Skyddskläder mot regn.

Jacka 830 Hängselbyxa 831

Skogshuggarnas arbetsförhållanden är mycket utmanande, blöta och kalla – ibland är de heta. Våra kläder för skogshuggare har designats tillsammans med professionella skogshuggare. 40


EN 471 LK 2

RÖJSÅGSBYXA FÖR SKOGSHUGGARE 833

S-3XL

46-64

100 % polyester, 160 g/m², synligt orange hållbart material, 100 % polyester, 200 g/m², töjbart material på bakstycket och ärmarna, 67 % polyester, 33 % bomull, 240 g/m², hållbart material på framstycket och ärmsluten, 74 % polyester, 26 % polyuretan, 210 g/m², vattentätt material som andas på axlarna.

100 % polyester, 200 g/m², flexibelt material, 67 % polyester, 33 % bomull, 240 g/m², hållbart förstärkningsmaterial i framstycket och benslutet. Mörkgrå/VF orange. Fram- och bakfickor med dragkedja. Förhöjd midja bak. Bältesöglor. Vadderad ficka på byxbenets högra insida. Benslut med spånlås.

Nätfoder på axeln. Ventilationsöppningar på ryggpartiet. Ventilationsöppningar med dragkedja i sidsömmen. Bröstfickor med dragkedja och horisontell/vertikal ID-kortficka. Det finns en ficka på insidan av fållen på bakstycket. Justerbart ärmslut med tryckknappar. Dragkedja med frontslå.

RÖJSÅGSJACKA FÖR SKOGSHUGGARE 832 EN 471, LK 2

S-3XL

100 % polyester, 160 g/m², synligt orange hållbart material, 100 % polyester, 200 g/m², Flexibelt material. VF orange/mörkgrå.

ENLIGT PROFFSENS ÖNSKEMÅL

Nätfoder på axeln. Ventilationsöppningar på ryggpartiet. Ventilationsöppningar med dragkedja i sidsömmen. Bröstficka med dragkedja och horisontell/vertikal ID-kortficka. Ärmficka med dragkedja. Det finns en ficka på insidan av fållen på bakstycket. Justerbart ärmslut med tryckknappar. Dragkedja med frontslå.

Skogshuggarnas arbetsförhållanden är mycket utmanande, blöta och kalla – ibland är de heta. Våra kläder för skogshuggare har designats tillsammans med professionella skogshuggare och i produktutvecklingsgruppen finns representanter från samtliga större skogsföretag i Finland. Om du träffar på en professionell skogshuggare i skogen, är han sannolikt klädd i Dimex.

41

SKOG

SKOGSHUGGARJACKA 830


REGNJACKA FÖR SKOGSHUGGARE 858 EN 471 LK 2, EN 343

REGNKAPPA FÖR SKOGSHUGGARE 859

XS-3XL

EN 471 LK 2, EN 343

XS-3XL

74 % polyester, 26 % polyuretan, 210 g/m², VF orange, Vattentätt material som andas. VF orange/svart.

74 % polyester, 26 % polyuretan, 210 g/m², VF orange, vattentätt material som andas. VF orange/svart.

Vattentäta och tejpade sömmar. Nätfoder på axeln. Ventilationsöppningar på fram- och bakstycket. Bröstfickor med dragkedja. Ärmslut med tryckknappjustering och dragtunnel för gummiband Vattenfåra på bakre fållen. Löstagbar huva. Frontslå.

Vattentäta och tejpade sömmar. Justerbara ärmslut. Vattenfåra bakpå fållen.

HÄNGSELBYXA FÖR SKOGSHUGGARE MED SÅGSKYDD 831

HÄNGSELBYXA FÖR SKOGSHUGGARE, KORT BYXBEN -7 CM 839

EN 381:5, KLASS 1, MODELL A

46-64

EN 381:5, KLASS 1, MODELL A

46-64

67 % polyester, 33 % bomull, 240 g/m². Hållbart material på framstycket. 100 % polyester, 200 g/m². Flexibelt och lätt material på bakstycket som andas. Mörkgrå/svart/orange.

67 % polyester, 33 % bomull, 240 g/m². Hållbart material på framstycket 100 % polyester, 200 g/m². Bakstycket av flexibelt och lätt material som andas. Mörkgrå/svart/orange.

Sågskydd 5 lager. Resår i ryggpartiet. Framfickor med dragkedja. Telefonficka. Bakficka med dragkedja. Justerbara breda hängslen. Benslut med snölås.

Denna modell 7 cm kortare byxben. Sågskydd 5 lager. Resår i ryggpartiet. Framfickor med dragkedja. Telefonficka. Bakficka med dragkedja. Justerbara breda hängslen. Benslut med snölås.

När du använder motorsåg, klä dig också i en hängselbyxa med sågskydd. Sågskyddet spärrar sågen och kedjan slutar rotera.

42


EN 471 LK 2, EN 342

I de norra skogarna rumlar jag omkring, i skogsmaskinsarbeten. För tillfället använder jag Attitude byxor och jacka. Jag har själv gillat Dimex, eftersom plagget måste vara sådant att man under dagen kan sitta vid maskinens spakar och vid behov hoppa ut i till och med -30 graders köld och utföra reparationer. Dimex pälsmössan är redan beställd!

S-3XL

74 % polyester, 26 % polyuretan, 210 g/m², VF orange vattentätt material som andas. 120 g Thinsulate-foder. VF orange/svart. Framfickor. Stor ficka i bakfållen med stoppning av cellplast. Bröstficka med dragkedja. Fastsydd huva. Frontslå. Transportpåse medföljer.

RÖJSÅGSHÄNGSELBYXA FÖR SKOGSHUGGARE 834

REGNHÄNGSELBYXA FÖR SKOGSHUGGARE 860

46-64

EN 343

100 % polyester, 200 g/m², flexibelt material, 67 % polyester, 33 % bomull, 240 g/m², hållbart förstärkningsmaterial i framstycket och benslutet. Mörkgrå/VF orange.

74 % polyester, 26 % polyuretan, 210 g/m², vattentätt material. Svart/orange. Vattentäta och tejpade sömmar. Resår i ryggpartiet. Telefonficka. Justerbara breda hängslen. Benslut med tryckknappjustering och dragtunnel för gummiband.

Resår i ryggdelen. Framfickor med dragkedja. Telefon- och pennfickor. Bakfickor med dragkedja. Justerbara breda hängslen. Vadderad ficka på byxbenets högra insida. Benslut med spånlås.

43

XS-3XL

SKOG

PAUSJACKA FÖR SKOGSHUGGARE 1528


DIMEX + EN ISO 20471:2013 | Skyddskläder med god synbarhet (Varselklädsel).

Och detta är inte allt. För både arbete och fritid finns lämpliga tröjor, underställ, huvudbeklädnader, strumpor och övriga accessoarer här.

T-skjorta 4059+ Byxa 676

44


DIMEX +

TEKNISK T-SKJORTA 4168+ svart TEKNISK T-SKJORTA 4169+ VF orange TEKNISK T-SKJORTA 4170+ VF gul XS-4XL 100 % polyester, 135 g/m². T-skjorta i tekniskt material. Kombination av två olika material garanterar optimal bekvämlighet. Resår i halsöppningen. Dimex-kvalitetsstämpel i nederkanten.

XS-4XL Svart. 100 % bomull. VF-färger: 100 % polyester. Resår i halsöppningen. Dimex-kvalitetsstämpel i nederkanten.

Kombinationsutdelningskanon klädd i orangesvarta byxor, Dimex t-skjorta och orange softshell-jacka. Mycket hållbar, sitter bra, lätt att röra sig och mycket prylar ryms i fickorna. Tack vare dessa har jag också lärt mig att i det civila bära andra färger än svart.

45


LÅNGÄRMAD SKJORTA 4057+

LÅNGÄRMAD VARSEL-T-SKJORTA 4248+

S-3XL

EN ISO 20471, LK 3

S-3XL

55 % bomull, 45 % polyester, 170 g/m². VF gul.

55 % bomull, 45 % polyester, 170 g/m². VF gul.

Resår i halsöppningen. Ljusgrå Dimexkvalitetsstämpel i nederkanten.

Resår i halsöppningen. Tryckt reflex.

VARSEL-T-SKJORTA 4058+ VF gul VARSEL-T-SKJORTA 4059+ VF orange EN ISO 20471 LK 2

S-6XL

55 % bomull, 45 % polyester, 170 g/m². Resår i halsöppningen. Tryckt reflex. Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 5080, 5102, 5262, 5380, 5950, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6160, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

VARSEL-T-SKJORTA 4235+ EN ISO 20471 LK 2

S-3XL

100 % polyester. VF röd. Bird Eye-vävd. Resår i halsöppningen. Tryckta reflexer. Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 5080, 5102, 5262, 5380, 5950, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6160, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

46


DIMEX +

HUVTRÖJA 4060+

HUVTRÖJA 4127+

S-4XL

XS-3XL

100 % polyester. Svart.

60 % bomull, 40 % polyester, 320 g/m². Grå/svart.

Ficka med dragkedja, fickor nertill. Snöråtdragning på huvan. Resår i fåll och ärmslut.

Bröstficka med dragkedja, D-ögla på axel. Fickor nertill. Resår i fållen och ärmslutet. Dimex-kvalitetsbrodering på ärmen.

FLEECE 4062+

VARSELFLEECE 4063+

S-3XL

EN ISO 20471, LK 2

S-3XL

100 % polyester. Svart.

100 % polyester. VF gul.

Bröstficka med dragkedja, D-ring, nedre fickor med blixtlås, innerfickor och snöråtdragning i fållen.

Bröstficka med dragkedja. D-ring, borttagbar horisontell/ vertikal ID-kortficka. Fickor nertill med dragkedja. Öppna och rymliga innerfickor och snöråtdragning i fållen. Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 5080, 5102, 5262, 5380, 5950, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6160, 6220, 6360, 6310, 6340, 6370, 6490 och 6700.

47


FLANELLSKJORTA 4247+ XS-4XL 55 % bomull, 45 % polyester, 140 g/m². Svart/blå/vitrutig. Bröstficka med lock, pennfickor. Knappslå, reservknapp på avigsidan. Knappar i ärmslutet och halsring. Veck på ryggen och i ärmarna.

NYA!

PIKÉTRÖJA 4220+

VARSELCOLLEGEJACKA 4124+ EN ISO 20471, LK 2

S-3XL

XS-4XL

100 % polyester, 300 g/m². VF gul.

100 % polyester, 300 g/m². VF gul.

Ficka med dragkedja, fickor nertill. borttagbar horisontell/ vertikal ID-kortficka, två D-öglor. Resår i fåll och ärmslut.

Resårkrage och -ärmslut. Knappslå fram. Bröstficka. Vit Dimex-kvalitetsbrodering på ärmen.

Skyddsklass 3 tillsammans med nederdel 698, 5080, 5102, 5262, 5380, 5950, 6014, 6015, 6020, 6022, 6023, 6024, 6025, 6032, 6033, 6035, 6036, 6160, 6220, 6310, 6340, 6360, 6370, 6490 och 6700.

48


UNDERSTÄLL 4176+

S-3XL 100 % merinoull, 210 g/m², lexibel, mjuk, varm. Svart.

S-3XL 100 % polyester. Svart.

BYXA I MERINOULL 4193+ S-3XL 100 % merinoull, 210 g/m², flexibel, mjuk, varm. Svart.

49

DIMEX +

TRÖJA I MERINOULL 4192+


KEPS 4088+ EN STORLEK

100 % bomull. Svart.

KEPS 4160+

KEPS 4210+

EN STORLEK

EN STORLEK

Grå denim, svart mesh-nät. Keps som justeras baktill. Snyggt broderi på framsidan.

MÖSSA 4092+ EN STORLEK

95 % bomull, 5 % elastan, vadd polyester. Svart. Mössa med fleecefoder, ryms under hjälmen.

PÄLSMÖSSA 4209+ EN STORLEK

Överdrag i 90 % polyester, 10 % ull. Skärm 100 % kork. Mörkgrå. Keps som justeras baktill. Snyggt broderi på framsidan.

VÄNDBAR MÖSSA 4173+ EN STORLEK

Överdel i 100 % bomull. Foder 100 % polyester. Fuskpäls 100 % polyester. Mörkblå denim. Fuskpäls och fleecefoder. Kantning med reflex på sidorna. Hakrem med tryckknappsfäste.

50

96 % akryl, 4 % elastan, 350 g/m². VF gul/svart. Vändbar mössa, den ena sidan är varselgul och den andra är svart. Reflekterande Dimex-märke.


EN STORLEK

VÅR BARNKOLLEKTION FÖRNYAS 2018 lanserar vi en förnyad barnkollektion. Du kan bekanta dig med vår nuvarande barnkollektion online: dimex.fi

Överdel i 100 % bomull. Foder 100 % polyester. Mörkgrå. Mössa med fleecehalvfoder.

NYA!

TUBSKARF 4093+ EN STORLEK

SOCKPAKET 4101+

SOCKPAKET 4100+

40-42/43-44/45-46

40-42/43-44/45-46

50 % bomull, 50 % polyester. Svart. Tjockare sockor. Förpackningsstorlek: 5 par.

100 % polyester. Grå. Tubskarf med flera funktioner och med tryck av månens yta.

51

70 % bomull, 25 % polyester, 5 % elastan. Svart. Tjockare sockor. Förpackningsstorlek: 5 par.

DIMEX +

STICKAD VINTERMÖSSA 4260+


LÖSA HÄNGFICKOR 4174+ EN STORLEK

KNÄSKYDD 4172+ S-6XL EN STORLEK

KNÄSKYDD 043 EN STORLEK

Knäskydd av cellgummiskum med Cordura-överdrag. Gul/svart. Bredd 148 mm, höjd 240 mm. Kan tvättas i tvättmaskin tillsammans med byxor. Knäskydden fyller kraven i standarden EN 14404 + A1: 2010 (typ 2, nivå 1).

100 % Cordura. Svart.

Specialformad cellplast.

Två lösa hängfickor med tryckknappsfäste. Två stora fickor i den ena hängfickan. En stor ficka i den ena hängfickan, pennfickor och tillbehörshällor i den andra hängfickan.

Bredd 160 mm, höjd 195 mm.

RÖRKASSE 4197+

ID-FICKA ID-POCKET

26CM X 52 CM X 26 CM

EN STORLEK

100 % nylon. Svart.

Plast, metall.

Dubbel dragkedja med stora kläppen, kardborrknäppning mellan dragkedjorna. Sidoficka med dragkedja mellan bärhandtagen. Två bärhandtag, möjlighet att koppla ihop handtagen med kardborrfäste. Avtagbar, justerbar axelrem.

Fästlänk medföljer, ej maskintvätt.

52


EN STORLEK

EN STORLEK 70 % polyester, 30 % elastan. Fästen av konstläder. Järnspänne. Svart.

77 % polyester, 23 % elastan. VF gul (4255+), VF orange (4256+) Flexibelt bälte. 130 cm. Starkt, gummibelagt spänne. Längden kan justeras från spännet.

Stabila lås.

NYA!

STRETCHBÄLTE 4095+ EN STORLEK 80 % polyester, 20 % elastan. Svart. 130 cm, längden kan justeras från spännet.

BÄLTE 4094+

BÄLTE 4240+

EN STORLEK

EN STORLEK

100 % polyester. Svart.

100 % polyester. Svart, blå.

130 cm, längden kan justeras från spännet.

Synligt tryck. Starkt, gummibelagt spänne. Svart, blå. 130 cm, längden kan justeras från spännet.

53

DIMEX +

HÄNGSLEN 4096+

VF STRETCHBÄLTE 4255+, 4256+


SÅ HÄR TVÄTTAR DU OCH SKÖTER DINA ARBETSKLÄDER Rätt skötsel och tvätt av arbetskläderna hjälper till att bevara plaggens egenskaper längre. Ett smutsigt och slitet arbetsplagg ser ovårdat ut och kan dessutom förlora sina skydds- och synlighetsegenskaper. Gör så här: • Tvätta kläderna tillräckligt ofta. Smuts sliter mer än tvätt på produkterna. • Stäng kardborrband, knappar och blixtlås under tvätt. • Låt tvättmaskinen vara knappt full (fylld till 60–80 %). På detta sätt minimerar du att kläderna skrynklas, eventuella skador till följd av gnuggning och kläderna blir lättare rena. • Tvätta alltid skyddskläder med märkningen EN separat och avigvända. Då håller reflexbandens reflektionsförmåga längre. • Undvik särskilt att blötlägga kläder med reflexband. • Ånga får inte användas när reflexbanden stryks. • Håll kläder med flamskydd rena. • Använd varken fast eller flytande tvål när du tvättar kläder med flamskydd. • Skölj noggrant. • Alltför lång torkning i torktumlare kan krympa kläderna. Ta ut kläderna när de är lite fuktiga. • Tvätta arbetskläderna huvudsakligen i 60 grader. • Tvätta följande produkter i 40 grader: 18121, 688, 688R, 697, 6026, 6039, 6051,648, 830, 832, 833, 834, 860, 858, 859, 1528 och en del av Dimex+ produkterna. • Följ alltid tvättanvisningarna i kläderna. • Förvara helst kläderna på klädhängare skyddade mot solljus.

54


Klädd i Dimex kör jag långtradare. Bil- och maskinreparationerna lyckas bara, när man drar ”servicedimex” på sig. För jordbruksarbeten hänger några serier Dimex i skåpet – kan man någonsin ha för mycket av ordentliga arbetskläder?

CERTIFIERINGAR Inte bara prat – certifikat som kvalitetsgaranti. Dimex har beviljats kvalitetscertifikat ISO 9001/2008. EN ISO 20471:2013......Skyddskläder med god synbarhet (Varselklädsel). EN 471:2003 .................Skyddskläder med god synbarhet för yrkesbruk. EN 1149-5 ......................Skyddskläder, elektrostatiska egenskaper, fordringar på design och ingående material. EN ISO 11612.................Kläder till skydd mot hetta och flamma. EN ISO 11611..................Skyddskläder för användning vid svetsarbete eller likartat arbete. EN 13034, typ 6 ...........Skyddskläder för kemikalier i vätskeform. EN 343 ..........................Skyddskläder mot regn. EN 342 ..........................Hela dräkter och plagg till skydd mot kyla. IEC 61482-2:2009 .......Kläder för skydd mot termiska risker orsakade av ljusbågar. EN 381-5 ........................Sågningsskydd.

STORLEKSTABELL S

M

L

XL

2XL

3XL

44-46

48-50

52

54-56

58-60

62-64

55


www.dimex.fi

Dimex katalog 2018 se  
Dimex katalog 2018 se  
Advertisement