Page 1

Werkboek - Immersive SpaceDilara Kayhan


Opdracht 1 Drie voorbeelden van spaces Grand Theft Auto 5

http://www.rockstargames.com/V/ GTA 5 is waarschijnlijk het populairste spel wat er hedendaags verkrijgbaar is. Het spel speelt zich af in een limietloze wereld waar je een persoon bent die je zelf ontwikkelt. Je creeërt je eigen verhaal en je wordt volledig ingezogen in het personage.

Got Milk?

http://www.gotmilk.com/ Hier hebben de ontwerpers een goed idee bedacht, simpele en saaie melk in het zonnetje te zetten door meer aandacht te schenken aan het vermarkten van het product. Wanneer je op de link “Recipes” klikt, zie je rechts een blender waar men citroenen en sinaasappels in kan slepen door middel van er op te klikken en het boven de blender te slepen.


Twister

http://projects.tachilab.org/TWISTER/ Twister is een project voor de Keio Universiteit in Tokyo, waar de studenten hĂŠĂŠl nauw samenwerken met de docenten. De betrokkenheid van het docenten in de projecten van de studenten is een belangrijke manier om de kwaliteit van de projecten gerust te stellen en het dan bruikbaar te maken voor de industrie.


Opdracht 2 Beantwoord de vragen Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Het was een grote stad, mysterieus, nevelig en duister. Het had iets waar je je niet welkom bij voelde, maar tegelijkertijd was het zeer comfortabel en vredig. Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? Grote gebouwen, mensen met donkere aura’s en lichtgevende ogen. Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? De wereld. Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? Een speleobox, tijdens schoolkamp. Daar moest je je tussen nauwe ruimtes wurgen om bij de uitgang te komen. Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Persoonlijk vind ik ruime ruimtes het prettigst. Lichtinval vind ik ook belangrijk, grote ramen en vooral lichte muren met veel planten en bloemen! Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? Nauwe ruimtes met TL-buizen, daar voel ik mij het meest onprettigst bij. Het geeft me een gevoel van geslotenheid en saaiheid. Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstelling van maken? Ergens in de natuur, hoofdzakelijk in Azië. Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? Het Universum, hoe groot het is, wat er allemaal te ontdekken is... Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film? Beschrijf die. Insidious, wanneer de vader het ‘rijk van de doden’ instapt om zo zijn zoon te kunnen vinden. Het was een oneindig donkere ruimte die mistig en kil was. Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie? Beschrijf die. De film Eat, Pray, Love: De scenes in Rome, het is een geweldige stad waar iedereen in volle teugen van kleine dingen geniet; Eten, liefde,... Wat is jouw favoriete ruimte? In een groot gebouw, moderne Architectuur. Of in het bos. Waarom is het jouw favoriet? Zoals eerder gezegd, ik hou van groote ruimtes en ik hou van de natuur. In welke ruimte hoop je nooit te komen? Ik hoop nooit in een TL-verlichtende werkplaats te komen, vreselijk! Wat is jouw meest memorabele ruimte? Belize en Mexico. Totaal andere leefomstandigheden, andere mensen, andere cultuur... Maar het was een mooie en indrukwekkende ervaring. Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? Er waren veel mensen op straat die eten verkopen. Veel dieren op straat en veel mensen met wapens.


Opdracht 3 Research Moodboard 1

Bij dit moodboard ben ik op research gegaan naar afbeeldingen die mijn idee verbeelden. Ik had voor het beginstadion van mijn project in gedachten om een wereld van de duisternis te ontwerpen. Een onpersoonlijke wereld, waar het altijd donker is, mysterieus is, waar men zich totaal niet thuis voelt en denkt dat iedereen jou in de gaten heeft. Het moet iets benauwends worden waardoor mensen snel uit deze wereld willen vluchten...


Moodboard 2

Dit moodboard is het contrast van mijn eerste moodboard. Ik wil de mensen de kamers laten ervaren als een reis. Een reis dat men geluk, schoonheid en tevredenheid onderschat. Wanneer mensen pas in aanraking komen met het negatief, het benauwende, merken ze al snel wat ze eigenlijk hebben. Dat hun leven niet zo slecht is als ze zelf denken. Ook is deze reis een streefdoel, dat wanneer men het leven in een ander perspectief bekijkt, het mooi kan zijn.

Het ABC A: Angstaanjagend, artistiek C: Concurrentie, communicatie E: Ellende, eerlijkheid G: Gore, geven I: Ingewikkeld, integer K: Krankzinnig, klaproos M: Mei O: Opkomst R: Rillingen, rijnheid S: Savage, sunkissed U: Utopia W: Waanzin

B: Bloed, bloemen D: Dood, doorhoudingsvermogen F: Foggy, fenomenaal H: Horror, houvast J: Jaren L: Ledenmaten, lightness N: Nijd P: Pretentieus, parel T: Trillingen V: Vrijheid

Werkboek dilarakayhan  

Dit is het werkboek voor Immersive Space

Werkboek dilarakayhan  

Dit is het werkboek voor Immersive Space

Advertisement