Stenförallamiljöer180426

Page 1

Kl i ckahär f örat tbes öka vårhems i da!


2

Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

John, Johnny, Jenny och Örjan

Proffs på betong och sten Trädgårdskonst • Tillverkning av måttbeställda trappor i betong • Plattor • Kantsten Mur- och marksten Trädgårdsdammar med alla tillbehör samt dammfisk Stenmjöl, kross, bärlager, sand i lösvikt eller säck Dräneringsrör och dräneringsslang Dagvattenbrunnar i betong och PVC • Kantelement av cellplast till grunder • Cellplastisolering • Armeringsjärn och armeringsmattor • Leca murblock • Byggcement och Gullex murcement • Trädgårdsprodukter Fiberdukar • Lithomex (hård och beständig fog till mellanrummet mellan plattorna) • Skiffer Granitplattor • Dekorsten

Mahrs

1981 tog vi över Mahrs Cementgjuteri, sedan dess har vi drivit företaget tillsammans och vi är proffs på cement. Kunskapen är gedigen och erfarenheten lång. Vi delar gärna med oss av vår kunskap och vill att du som kund ska få din trädgårdsdröm uppfylld. Hos oss hittar du det mesta inom betong, natur- och dekorsten. I vår butik finns allt du behöver för att anlägga dammar, här hittar du också lyktor och trädgårdskonst för alla smaker. Utanför butiken kan du botanisera i olika mark- och dekorationsstenar, krukor, statyer och mycket mer. Vi gjuter också nya trappor efter ditt önskemål. Tveka inte att ringa oss för rådgivning! Välkommen in till oss på Mahrs Cementgjuteri! Örjan och Johnny Malm

E E

Cementgjuteri

Våra huvudleverantörer:


Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Trädgårdskonst för alla smaker! Addera klassisk charm, trendiga skulpturer eller stilren betong för den personliga trädgården. Vi har trädgårdskonst för alla!

3


4

Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Bohus kantsten

Bohus trampsten Bohus gatusten

Bender Bohusgranti – en bit av Bohuslän Granit är ett fantastiskt material med eviga värden och unika egenskaper. Den vackra, slitstarka och karaktärsfulla Bohusgraniten finns bara i ett smalt stråk mellan Gullmarsfjorden i söder till Idefjorden i norr, där våra stenbrott är belägna. Vill du skapa genuina miljöer som bara blir vackrare med åren behöver du inte leta längre!

Bohus blocksteg

Bohus beklädnadsgranit Råkilad, lämplig för socklar, fasader och stödmurar.


Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Megastone

Stödmur – klippt och klar Med Megastone bygger du enkelt stödmurar utan vare sig gjutning eller murning, tack vare blockens utformning med låsklack på baksidan. Megastone levereras klippt och klar att lägga i fyra olika utföranden.

Betong och natursten – en perfekt kombination Betong och natursten kompletterar varandra på ett alldeles utmärkt sätt och förstärker varandras bästa egenskaper. Att blanda de olika materialen är också ett smart sätt att hålla nere kostnaderna för din nya utemiljö, utan att pruta på vare sig funktion eller estetik. Grunda med prisvärda betongprodukter, skapa sedan exklusivitet i detaljerna med kontrasterande muravtäckningar, råkilade trappsteg och kantstenar i granit. Dekorera med kullersten och singel, lägg gångar av skifferhällar – möjligheterna är oändliga.

BOSTON Mursten med granitkänsla En typ av mursten med granitkänsla – knäckt och tumlad på en sida, slät och tumlad på den andra.

BOSTON Stolpblock

LABYRINT MAXI SKARP

BOHUS RUBBELMUR

MEGAWALL GARDEN

5


6

Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Ocala

Naturlig känsla i modern form

En allroundmarksten som skapar en särskild atmosfär med tre olika format på samma pall. Stenen passar i både privat och offentlig miljö och finns i enfärgat grå och grafit samt i gråmix. Stenens oregelbunda kanter förhöjer intrycket av fogen och ger en behaglig naturlig känsla. Tjockleken på 50 mm gör stenen körbar.

Ocala

Ocala kastanj

Labyrint maxi antik

Gammaldags charm med

Labyrint

Med Labyrint Antik anlägger du nya miljöer med massor av gammaldags charm. Inte bara plana ytor utan även trappor, kanter eller stödmurar. Mixade färger ger skaparglädje, lust och obegränsade möjligheter att skapa en personlig utemiljö. Labyrint skarp har samma breda användningsområde, med ett lite striktare uttryck.

Labyrint macro antik

Mixa produkter ur vårt marksortiment för att få utemiljön som matchar dina önskemål!

Labyrint antik


7

Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Gatsten

Lyxig natursten för villamiljön

Den klassiska gatustenen ger ett exklusivt och tidlöst intryck. Den passar väl in i den privata villamiljön på uppfart och trädgårdsgångar.

Ojämn yta ger liv åt muren En tunn naturstensplatta av granit som används som murbeklädnad för montering på en stabil murstomme. Fronten är råkilad, medan baksidan och sidorna är sågade. Beklädnadsplattorna är ojämnt tjocka på mitten. Plattorna är därmed lätta att montera med ett fästlim. Knölarna ger liv åt ytan.

Stor nog att rymma fyra

Bänk Bergen

Ta trädgården i flera kliv

Bänken Bergen tillhör samma produktserie som krukan Bergen. Till produkternas särdrag hör det spartanska formspråket, en ytterst slät yta och distinkta skarpa hörn.

Stegstenen i granit eller sandsten leder vägen genom trädgårdens olika rum. Sätt den i dekorsten eller sänk ner den i gräsmattan. Men tänk på att stegstenen passar bäst längs de mindre utnyttjade gångarna.

Stegsten


8

Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Lättlagda

Rustik marksten Rustik är en marksten som för tankarna till gamla gator och torg. Stenen är trumlad för att få sin speciella karaktär med lätt slitna kanter. Rustik marksten kan gärna kombineras med våra släta plattor för en varierad beläggning på både större och mindre ytor.

Lättbyggd och vackert rundklippt

Smaragd mursten

Brilliantmursten

Smaragd har användarvänlig murstenar som både är lätta att lyfta och att lägga. De rundklippta blocken bildar en livfull muryta som med fördel kan belysas med vår lättmonterade krönbelysning.

Brilliant är ett stödmursblock med knäckt framkant. Muren går att bygga på två sätt, med svag bakåtlutning eller utan bakåtlutning.

Stiliga Brilliant – lätt att hantera Rustik


Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Structura

En platta skönare än vanligt skiffer

Structura tillhör våra exklusiva betongplattor med känsla av huggen skiffer. Ytan är oregelbundet mönstrad och ger den lagda ytan karaktär.

Scala block

Rena linjer med ofasade Scala Ger en stabil och tydlig inramning av den lagda ytan och precis som markstenen i samma serie är blocket otrumlat och därmed ofasat. Denna serie produkter är framtagen med fokus på funktionell arkitektur.

DeSalin – Rengöringsmedel med snabba resultat

SurfaPore – Impregnering utan farliga lösningsmedel

Iglo

Lättbyggda Iglo kombineras med pelare Ett mursystem med ihåliga block och pelarstenar för vertikala, dubbelsidiga murar. Blocken har en stark låsning med not och spont i kortsidorna. Tillsammans med armering och ifyllning kan du bygga höga fristående murar.

9


10

Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Nyhet

2018


Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Mixa & Matcha Ibland blir ett plus ett tre. Särskilt när du tar stenplattor i olika utföranden och blandar dem med varandra. Det skapar nämligen kontraster som på ett livfullt sätt framhäver plattans egenskaper. Med detta i åtanke har vi utvecklat

Villa Marrakech är en stenmix som förenar det nordiskt stilrena med formspråk från orienten. Stenen är ljusgrå och blandad i sex olika mönster som för sinnena österut. City Stormix är en modern stenmix med plattor i storformat. Finns i två färgmeleringar, grå/vit/svart och grå/vit/rost. Plattorna kommer blandat i tre olika storlekar. Linear är en mycket stilren stenmix med rektangulära plattor i tre olika längder. Linear packas och levereras i tre jordnära färger, ljusgrå, antracit och rostmix.

11


12

Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Skapa din egen stil Mixa produkter ur vårt marksortiment för att få utemiljön som matchar dina önskemål.

Nordic Wall Nordic Wall är ett väggsystem som är enkelt och solid. Den har en slät yta som ger ett modernt och snyggt uttryck som passar bra med de nutida kubisistiska trenderna.

BB-15 Ett väggsystem med ett speciellt låsningssystem. Om det ska vara lätt och säkert är BB-Mur 15 ett bra val. Vi har utvecklat produkten med ett speciellt låsningssystem som garanterar en väldigt stabil vägg.

Paletten Denna rock kommer att imponera. Den har sitt eget uttryck samtidigt som det ger lugn mot ögat med den släta ytan. Du kommer enkelt att kunna dekorera uteslutande och annorlunda med denna sten.

Multikant För att skapa harmoni måste det finnas gränser. Multicentre Standard och Bride ger dig den ultimata finishen som skapar lugn och ro. Stenen kan användas för alla beläggningar där du vill ha en bra och stark kantfinish. Samtidigt är det möjligt att skapa mjuka bågar, eftersom stenen också är tillgänglig som Flex-Line.


Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

13

Hjerting Om du vill skapa ett rustikt uttryck, vilket är modernt samtidigt, är denna sten ett självklart val. Vi har utvecklat stenen så att den påminner lite om den gamla kullerstenen, exempelvis genom att ha krökta hörn.

New Nordic Line

Hjerting

Om du har modet att dekorera med spännande mönster är New Nordic-Line ett bra val. Du kan välja att uttrycka det enhetligt, men du kan också skapa ett personligt uttryck som passar dina behov.

Hacienda Det är som att vara där. Känslan av värme, natur och exklusivitet, som vi ofta saknar när vi kommer hem från de sydligare breddgrader, kan du nu känna hemma. Hacienda är starkt inspirerad av kakel från belägringen, och varje sten har sitt eget unika uttryck. Kakelplattorna bearbetas på samma sätt som du behandlar natursten. Det ger en spännande kakel med oregelbundna kanter och en yta med ojämn struktur.

Hacienda


14

Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

Dekorera mera Buddha Detta dekorset i form av en sittande Buddah kan bli en vacker och rofylld installation utomhus. Dekorsetet levereras komplett, så det enda som behöver läggas till är vatten.

Trädgårdskonst

Kolla in vår utställning så får du goda idéer för din egen trädgård.

Vattenfall Cobra Vattenfall Cobra i rostfritt stål har blå LED belysning. Passar formella dammar och swimmingpools. Det exklusiva utförandet med LED dioder ger ett blickfång i de flesta trädgårdar. Belysningen har 20 st dioder som ger ett jämnt sken, och drar bara 2,5 watt,

Dekorativa plastdjur Naturtrogen flamingo och häger av plast. Spjut till förankring ingår. Finns även fler platsdjur att välja bland.

Vattenfall Det finns en stor variant av färdiga vattenplast. De rostfria vattenfallen ger ett robust och tidlöst intryck. Passar i de flesta dammar eller små arrangemang.


Hela denna bilaga är en annons från Östgöta Correspondenten

15

Skapa ditt eget vattenblänk En damm i trädgården är en dröm för många. Den kan vara allt från en sprudlande fontän till en porlande bäck till en lugn och stilla vattenspegel med prunkande näckrosor och vackra dammfiskar. Även om din trädgård är liten så finns det plats för vatten i någon form. Med PVC-dammfolie eller EPDM gummiduk, kan du skapa den form du önskar på din damm. Vill du ha fisk i dammen bör djupet vara minst 50 cm för att det ska vara möjligt för fisken att övervintra. Vi har allt du behöver för att lyckas!

Vi hjälper dig att välja den fisk som passar just din damm bäst.

Vattensprutande

figurer

Delfinen som rider på sin våg.

Det sittande grodparet är ett rofyllt och vackert inslag vid dammen. Den kopplas enkelt till en pump med en 9 mm slang.

När du behöver en pump för den mindre till medelstora dammen, kan en från Superjet-serien vara lämplig. Den kan leda vatten till ett filter och vidare nerfr ett mindre vattenfall. Eller så kan du välja att använda den för att skapa en dekorativ fontän i din damm. Vill du däremot skapa en lång bäck eller ett kraftigt porlande vattenfall, skulle vi istället rekommendera en Vorteck X-pump.

Familj

Detta dekorset i form av en familj kan bli en vacker och rofylld installation i en trädgård.

En liten fisk som sprutar vatten ut över dammen, skapar ett härligt porlande ljud.

Las Palmas Las Palmas är en granitpelare med ett spännande glasklot placerat på toppen.


Nyckelgatan 8, Hackefors Linköping 013-16 31 31 www.mahrscement.se Öppettider April-oktober Vardagar 7-18 Lunch 12-13 Lördagar 8-13 Lördagar juli stängt November - mars Vardagar 7-16 Lunch 12-13

Mahrs

E E

Cementgjuteri