__MAIN_TEXT__

Page 1

Almedalsveckans officiella programtidning och app, i samarbete med Region Gotland

1

Nummer

OFFICIELL PROGRAMTIDNING FÖR

ing fö r

ck an al me da ls ve

an

*Almedalsveckan

ttar kartor: du hi 3325943_.indd

– världens största

plats demokratiska mötes

dem på sidorna

ck an 20 17

me da ls ve ck ni ng fö r al

Välkommen att påverka*

Of fic iel l pr og ra mt idn

al me da ls ve

ng fö r

Al m ed al sv ec

ka n

Välkommen till VÄRLDENS STÖRSTA demokratiska MÖTESPLATS

ck an

20 17

– värlDe ns största

Länge leve ratin! demokallm änna röst

demokratiska

mötesplats

balansgång

:

trygghet vs tillgängligh . et

2018 firar den Almedalen rätten 100 år och handlar om att 50 år. Almedalen okratin dem ella ge den form ser det är dess innehåll. Som jag okratin livsdem ge att ion miss debatter luft – genom levande r får brytas i där uppfattninga och valda. re välja möten mellan Joakim Palme

346–349

kunskap: AlmedAlsretorikerna vill folkbilda 340

2016-06-23 10:55:15

1

ing fö r

Välkommen till

r Johnson Foto: Marcus Leande 3227465_.indd

20 18

ra m tid ni Of fic ie ll pr og

kartor: hittA rätt under årets mest hektisk a vecka 365–369

382-385

2019

regionrådet: Det är genom att träffas och mötas som öppenhet oc h solidaritet vä xer!

20 16

ni ng fö r al me da ls ve

og ra mt id Of fi ci el l pr

og ra mt idn Of fic iel l pr

Of fi ci el l pr og ra mt id

: regionrådet Vi måste erövrag da rje va t he fri vår

ALMEDALSVECKAN

Vi tror på det

öppna

samtalet

ge // Kartor // Reporta mpunkter // Ledare Över 4 000 progra : DU TAR HIT R HÄ

1

2017-06-21 08:10:36

JONAS BORNMARKER Projektledare för Almedalen Just Nu

NU KÖR VI IGEN!


2

Almedalsveckan

MIA STUHRE

projektledare Almedalsveckan Region Gotland (värd)JAG HAR JUST NU ett av de mest inspirerande uppdrag jag någonsin haft, att vara projektledare för en av världens största demokratiska mötesplatser, Almedalsveckan. Eller som någon så bra uttryckte det ”en sommarvecka när hela Sveriges politik flyttar till Visbys gränder”. Sedan förra Almedalsveckan har ett arbete genomförts bland arrangörer och politiker på Gotland för att ta fram en gemensam vision för Almedalsveckan. En vision som vi hoppas du som är en del av Almedalsveckan också kan ställa upp bakom. Vår vision är att bibehålla Almedalsveckan som den demokratiska mötesplatsen för alla, en magisk plats för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle. Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan. Almedalsveckan betyder mycket och ibland även olika för de besökare och arrangörer som kommer till Gotland för att vara med och bidra till att utveckla vårt samhälle. De flesta är här därför att de brinner för en samhällsfråga och vet att under Almedalsveckan finns de rätta beslutsfattarna och organisationer på plats som kan bli viktiga aktörer för att få till en förändring. Andra är här därför de ser värdet av att fylla på sin kompetens. Fick följande kommentar av en besökare, som tidigare varit skeptisk till allt som hade med Almedalsveckan att göra, men som efter sitt första

Arkivfoto: Henrik Radhe

– vår demokratiska mötesplats inramad av en unik miljö!

besök uttryckte det som så; ”jag behöver inte åka på fler kompetensutvecklingskurser mer i år, allt finns här”. Många har som tradition att lyssna på talen från Almedalens scen, både på plats men också via sändningarna i media. Det är säkert fler än jag som blivit hänförd över att springa på en partiledare eller minister i någon av Visbys medeltida gränder. Andra åker till Visby och Almedalsveckan eftersom de vet att de kan träffa personer som de kanske aldrig annars möter. Besökare vittnar om att det har skett oväntade möten som lett till oanade samarbeten, tack vare Almedalsveckan. Vad är din främsta orsak till att besöka Almedalsveckan? Skulle jag få frågan är mitt spontana svar: ”att få vara med och faktiskt påverka vårt samhälle, närheten till politikerna, och att för en vecka blir vi alla du med varandra.” Oavsett anledning att besöka Visby under denna sommarvecka är det tack vare alla deltagares engagemang som Almedalsveckan har blivit vad den är idag. Almedalsveckan har fått stå modell över hur demokratin kan stärkas och detta har spridit sig över Sverige men också över landgränsen. Intresset för Almedalsmodellen finns i USA, Afrika, Sydkorea, i Europa och i våra närmaste grannländer. Alla ser de upp till fenomenet Almedalsveckan. Tillsammans skapar vi den demokratiska mötesplatsen Almedalsveckan!


3

NÄR...

Almedalen Just Nu är Almedalsveckans officiella programleverantör. Med app och programtidning hjälper vi besökarna att hitta rätt bland alla aktiviteter. Genom att annonsera i Almedalen Just Nu når ni de cirka 45 000 personer som på något sätt deltar under veckan. Antingen som medverkande eller besökare. I fjol genomfördes 4 311 evenemang på åtta dagar. Det är nästan lika många som år 2012 och 2013 tillsammans.

APPEN... ...hade under Almedalsveckan 2018 hela 5 miljoner visningar. I den skräddarsyr användaren sitt eget program genom att koppla ihop favoritevenemang med mobilens kalender. En annan funktion är att tipsa och dela sina favoriter.

TIDNINGEN... ...trycks i A4-format. Här finns veckans alla programpunkter överskådliga och lättlästa med tydliga ikoner, textstorlek och typsnitt som är tillgänglighetsanpassat. Varje dag har en egen färg och arrangemangen listas i kronologisk ordning.

Hej! Det är jag som är Jonas* *Projektledare för Almedalen Just Nu

...boka din annons senast den 7 juni. Färdigt material till tidningen levereras till fardigt@ gotlandsmedia. se senast tisdagen den 11 juni klockan 11:00. Färdigt digitalt material levereras till digitalt@ntm.eu senast fredagen den 28 juni klockan 11:00. Ange ordernummer och företag/ organisation.

HUR...

SYNAS...

Kontakta mig, Jonas Bornmarker, oavsett vad du funderar på vad gäller Almedalen Just Nu

...ett bra sätt att synas under veckan är att annonsera i någon av våra produkter. En bannerannons i formatet Panorama visas i nederkant av appen i 10 sekunder/ banner. I programtidningen kan du välja mellan fyra annonsformat; uppslag, helsida, halvsida eller kvartsida.

Tel: +46 739 252 518 Mail: jonas.bornmarker @gotlandsmedia.se Twitter: @almedalenjustnu

KARTOR... ...finns i både app och tidning. Längst bak i tidningen finns en Almedalskarta där gator och platser är väl markerade. I appen är servicefunktionerna runt Almedalen utmärkta. Vi tar även fram en separat karta över Visby/Almedalen som produceras i fickformat som delas ut under veckan. Annonsera i kartan? Ett prisvärt sätt att profilera sig under veckan.

VAR?... ...tidningen distribueras till 50 platser runtom på Gotland men främst i Visby och Almedalen från torsdagen den 27 juni. Almedalen Just Nu finns också ombord på Destination Gotlands båtar, Visby flygplats, samtliga hotell i Visby och på flera ställen i Almedalen. Under Almedalsveckan sprids tidningen av våra lokala tidningsutdelare.

Almedalsveckans officiella programtidning och app, i samarbete med Region Gotland, värd för Almedalsveckan. Gotlands Media AB Box 1284, 621 23 Visby Besöksadress: Visborgsallén 39-41 Telefon: 0498-20 25 50 webb: www.gotlandsmedia.se Ansvarig utgivare Ulrica Fransson, printchef, Gotlands Media ulrica.fransson@gotlandsmedia.se Projektledare Jonas Bornmarker jonas.bornmarker@gotlandsmedia.se Layout Fredrik Magnusson fredrik.magnusson@gotlandsmedia.se Apputveckling Teknomedia i Norrköping, www.teknomedia.se, info@teknomedia.se Tryck: iVisby


Officiell leverantör av programtidning och app PRISER & FORMAT 2019

Helsida Uppslag

200 x 287 mm (med utfall 216 x 303 mm)

410 x 287 mm (med utfall 426 x 303 mm)

37.500:-

69.000:-

Stående halv

Stående kvart 99 x 142 mm

99 x 287 mm

20.500:-

ANNONSSTORLEK Liggande halv 200 x 142 mm

20.500:-

10.900:Liggande kvart 200 x 70 mm

10.900:-

PRINTANNONSER Vi erbjuder annonser i programtidningen från kvartsida till uppslag enl. pris och format till vänster.

Begär offert gällande utvalda premiumplaceringar. Det finns möjlighet till 6- eller 8-sidigt omslag med uppslagsannonser.

DIGITALA ANNONSER 15.000:-

Panorama banner i nederkant av appen för bästa exponering, format 320x80 px, 10 sek. Annonsvisning i rullande schema.

ANNONSPAKET Kombinera annons i programtidning och app. Begär offert. Kartmodul 50 x 50 mm

Välkommen till Almedalsveckan

5.000:-

2019

ALMEDALSKARTAN

Komplettera din marknadsföring med annonsplats på kartan i smart fickformat.

BOKA SENAST 7 JUNI

Jonas Bornmarker, projektledare, 0498-20 25 18 • 0739-25 25 18 jonas.bornmarker@gotlandsmedia.se PRINT: Färdigt material levereras till fardigt@gotlandsmedia.se senast 11 juni kl 11.00 Färdigt material skall levereras digitalt enligt TU:s definition. DIGITALT: Färdigt material levereras till digital.material@ntm.eu senast 28 juni kl 11.00. Ange ordernummer och företag/ organisation.

MEDIEHUS VÖNS I SY NS . VI HÖRS.

Leverantör av Almedalsveckans officiella program

Profile for NTM Digital Produktion

Gotlands Media Egen (0002440625-01)  

Gotlands Media Egen (0002440625-01)  

Profile for digprod