Page 1

Wedstrijd Digitale Week – Stedelijk Onderwijs Stad Gent 3de graad: Een informatieve website maken op http://www.weebly.com 1. Kies een interessant onderwerp waarover je al veel weet of waarover je iets wil bijleren. 2. Verzamel al je materiaal (tekst, foto’s, beeldbankfilmpjes, youtubefilmpjes, …) vooraf! 3. Maak een startpagina en minimum 3 andere pagina’s (dus minimum 4 pagina’s!). Plaats op elke pagina de nodige tekst en foto’s of filmmateriaal. VERGEET NIET OP DE WEBSITE TE PLAATSEN OP WELKE INTERNETADRESSEN JE JE INFORMATIE HEBT GEVONDEN (= BRONNEN) BRONNEN VERGETEN = WEBSITE WORDT DOOR DE JURY NIET BEKEKEN!! HOE? Maak een account aan bij Weebly. Kies een gebruikersnaam, een wachtwoord en vul je mailadres in. Vul een naam in voor je site en klik op Continue.

Vul het internetadres van je site aan en klik op Continue. (Kies een duidelijke naam, vb. voetbal) Het internetadres van jouw site wordt dan http://voetbal.weebly.com


Voeg titel met tekst toe. Voeg afbeelding met tekst toe. Voeg html toe. Maak 2 kolommen.

Voeg afbeelding toe. Voeg titel toe.

Voeg tekst toe.

Sleep wat je wil naar de webpagina. Er verschijnt een hokje, klik er in en plaats nu een foto, typ tekst, Hieronder een voorbeeld van tekst met foto: Klik op de tekst om tekst toe te voegen. Klik op de foto en laad de foto in (upload new image). Je kan de foto een kader geven, links of rechts plaatsen, je kan er zelfs een link aan vast hangen.

Kies bij Designs een ‘look’ voor je website. Er zijn heel veel sjablonen om uit te kiezen!


Klik op Pages om pagina’s toe te voegen. Klik op New page en geef je pagina een naam. Klik op Save.

Klik op Publish.

Je website is klaar! Schrijf het internetadres Klik op het kruisje om dit venster te sluiten.

ergens op.


Klik op Close.

Klik op Logout.

Om verder te werken aan je site, als die niet in ĂŠĂŠn keer af is, surf je naar www.weebly.com. Log in met je gebruikersnaam en je wachtwoord.


Klik op Edit site.

Werk verder aan je site (tekst, foto’s, video toeveogen, …) Vergeet niet steeds te publiceren! Stuur de link van je website per mail naar wedstrijd.digitaleweek@gent.be Onderwerp: wedstrijd 3de graad. Bericht: link van de website + naam van de school + de klas + naam van de artiest(e). STUUR DEZE MAIL VANAF VRIJDAG 5 MAART 2010 EN TEN LAATSTE OP VRIJDAG 12 MAART 2010 om 15.30u De mailbox wordt daarna afgesloten en te late inzendingen worden niet meer aanvaard!! TIPS: Voor meer handleidingen in de vorm van filmpjes: surf naar http://www.pbdgent.be . Klik op Digitale Week 2010 Je leert er hoe je bijvoorbeeld filmpjes op je website kunt plaatsen. Zoekmachines: http://davindi.kennisnet.nl/?skin=basisonderwijs http://www.netwijs.nl/ http://www.meestersipke.nl/ http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Portaal:Kids http://www.look4.be/ Filmmateriaal: http://www.schooltv.nl/beeldbank/po We letten op inhoud, duidelijkheid, variatie, juistheid, bruikbaarheid… en het oog wil ook wel wat! Wie erin slaagt om zowel gebruik te maken van foto’s als van filmpjes krijgt sowieso onze voorkeur.

SUCCES!! © Peggy thienpont - PBD Gent – 2010

Handleiding 3de graad  

Dit is een handleiding gemaakt voor de klassen van de 3de graad die deelnemen aan de wedstrijd van de digitale week 2010.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you