Page 1

Miksei puhelinmyyntiä voisi ajatella positiivisena tapana etätyöskennellä trendikkäästi? kertovat syvemmin työntekijöidemme tunteista työtään kohtaan. Ikävä kyllä positiivinen palaute puhelinmyynnistä jää monesti niiden negatiivisen alle. Miksei voisi ajatella puhelinmyyntiä positiivisena tapana etätyöskennellä trendikkäästi? Puhelinmyyjämme saattaa olla esimerkiksi vanhukselle ainoa viikon aikana soittanut talvimyrskyn tuhojen kuuntelija. Korostamme tätä inhimillisyyttä työntekijöillemme ja rohkaisemme heitä kohtaamaan toisen puhelimessa ihmisenä, eikä pelkästään mahdollisena asiakkaana. Myötäelämistaitoja siis tarvitaan puhelinmyyjän työssä, ja parhaimmillaan se motivoi ja antaa onnistumisen tunteen kummallekin osapuolelle, vaikkei aina tilausta tulisikaan. Vaikka asiakas ei tilaisikaan tuotettamme, on erityisen tärkeää, että hänelle jää positiivinen kuva työstämme. Olemme iloisia siitä, että saimme kertoa ilmaisesta toiminnastamme. Jokainen puhelinmyyjämme on ”käyntikortti” toiminnastamme, ja se täytyy myyjän aina pitää mielessä. Mikäli asiakas haluaa peruuttaa tilauksen, kysymme ystävällisesti asiakaspalvelussamme, haluaako hän kertoa syyn. Haluamme näin kontrolloida syiden analyysilla myyntimme toimintaa ja

asianmukaisuutta. Laskun peruutuskoodeja käytämme myyntimme analysointiin. Joskus asiakas voi sanoa, että ei muista saaneensa soittoa ja asia on täysin vieras, mutta silti tuli lasku. Tällaiseen reagoimme välittömästi laskun mitätöinnillä. Keskustelemme myös tilauksen tehneen myyjän kanssa ja tarkastelemme hänen toimintatapojaan. Äärimmäisen harvoin tällaista tapahtuu, viimeisen vuoden aikana en muista yhtäkään tällaista palautetta saaneeni. Laadukkaan puhelinmyynnin varmistaa oma ammattitaitoinen koulutusohjelmamme. Asennetta-lehti ja kaikki muut kampanjan tuotteet ovat tavaramerkkisuojattuja ja laadukkaita. Asennetta-Kampanja on vastuullinen luotettava toimija ja työllistäjä, ja kaikki jotka ovat toiminnassamme mukana, tietävät minkä hyväksi toimimme. Sen todistaa suuri positiivinen palaute kentältä suoraan oppilailta ja nuorilta, joita kohtamme pelkästään bussitoiminnassamme 10 000 vuosittain. Räätälöidysti teemme myös päihdeluentoja muille kuin varsinaiselle kohderyhmällemme, kierrämme messuilla ja vanhempainilloissa vieden edelleen positiivista tapaamme puhua päihdeasioista nuoria koskettavalla tavalla.

Siispä seuraavan kerran, kun puhelimesi soi ja toisessa päässä on puhelinmyyjä, voisitkin antaa hänelle mahdollisuuden ja kuunnella häntä hetken. Siellä saattaa olla ensimmäistä päivää töissä oleva, opiskelun ohessa itselleen lisätienestejä tekevä aivan mahtava tyyppi, jonka ensimmäinen kokemus myyntityöstä saatat olla juuri sinä. Asennetta-Kampanja Oy on ehkäisevää päihdetyötä toteuttava yksityinen sitoutumaton kampanja, jonka päätehtävänä on herättää keskustelua päihdeasioista ja saada nuoret ottamaan niihin kantaa. Valtakunnallisesti peruskouluja ilmaiseksi kiertävällä bussilla toteutettava kenttätyö tavoittaa noin 10 000 nuorta vuodessa. Toimintaa rahoitetaan Asennetta-lehdellä, jota myydään ainoastaan puhelinmyynnillä. Asennetta-lehti on ehkäisevän päihdetyön ja elämänsuojelun lehti, joka toimii myös Asennetta-päihdekasvatusbussin tiedotuskanavana. Tilaamalla Asennettalehteä varmistat, että Asennetta-päihdekasvatusbussin vierailut ovat jatkossakin kouluille ilmaisia.

Kirjoittaja on Asennetta-Kampanja Oy:n toimitusjohtaja. Palautetta voi lähettää info@asennetta.fi

43

asennetta_43  

43 Kirjoittaja on Asennetta-Kampanja Oy:n toimitusjoh- taja. Palautetta voi lähettää info@asennetta.fi

asennetta_43  

43 Kirjoittaja on Asennetta-Kampanja Oy:n toimitusjoh- taja. Palautetta voi lähettää info@asennetta.fi

Advertisement