Issuu on Google+

Tävling!

Vinn en Automower® 220 AC med Rögle- eller HBK-foliering! Läs mer på sidan 8.

msglass! l Vi o h l bjuder på Enge

o d e R Under kampanjdagarna ger vi dig 5.000 kr för din gamla fungerande motorgräsklippare när du köper en Automower® 220 AC. Ord. pris 21.900

t t e r fö

? e t by

Oslagbart erbjudande!

16.900 kr

! e f f a K Favorit i repris

Gäller på kampanjvaror.

Liljekvists-dagar i Laholm och Ängelholm

22-27 april


Håll utkik efter… Kaffe!

13 kg

…kaffesymbolen! För varje 1.000 kronor du handlar utvalda kampanjprodukter för, får du ett 1/2 kg kaffe.

…bensindunken! Vi ger dig 5 liter Aspen bensin vid köp av Husqvarna gräsklippare, motorsåg, röjsåg eller trimmer under kampanjdagarna.

…skyddskåpor! När du handlar vissa av kampanjprodukterna skickar vi med hörselkåpor med radio / hörselskydd / hörselskydd med visir. Se vid respektive produkt.

F

LILJEKVISTS

amiljeföretaget

30-årsjubileum. Vi är trots steget in i medelåldern ett piggt och nyfiket företag. Så det är med stor glädje och entusiasm vi nu har slagit upp dörrarna till en ny butik i Ängelholm. 1983 startade min far Hans och jag företaget tillsammans. Så småningom blev lokalen större och verksamhetsområdet bredare. Utvecklingen av företaget har tagit stora steg. Idag drivs Liljekvists av mig och min hustru Annika. I Laholm finns basen med butik och verkstad med en total yta på 2 400 m2, och vi har precis öppnat en ny butik i Ängelholm (läs mer på sidan 5). liljekvists firar i år

Våra starka varumärken

Liljekvists är Sveriges största återförsäljare av Husqvarna skog- och trädgårdsprodukter. Vi säljer stora volymer motorsågar, röjare, gräsklippare med mera varje år. I verkstaden servar och reparerar duktiga och välutbildade tekniker alla maskiner vi säljer. Faktiskt även de vi inte säljer. Vi är till exempel auktoriserad verkstad för Kärchers sortiment av tvättar och dammsugare. Varumärkena som du hittar hos oss är alla välkända för sin höga kvalitet. Husqvarna, Kärcher, Polaris, Aspen bland annat. I Laholm kan du tanka Aspens alkylatbensin i vår tapp eller på dunk. 2012 var vi det företag som sålde mest Aspen-bensin i hela Sverige! Vi ställer höga krav på oss själva, och även på våra leverantörer. Både vad gäller kvalitet och miljö. Alla våra leverantörer är stora företag med mycket muskler. Det gör att de

är i ständig utveckling och alltid ligger i framkant när det gäller att ta fram nya produkter. I våra butiker kan du vara säker på att du alltid hittar de senaste modellerna av till exempel Husqvarnas sortiment eller Polaris ATV och Ranger­. Har du råd att köpa billgt?

När du kommer in till Liljekvists kanske du vid första anblicken tycker att våra maskiner är dyra. Det vill säga om du jämför med de stora varuhusens priser. Fundera ett ögonblick på vad det är som kostar mer. Vi kallar det ”Garanti för kvalitet och service”. Handlar du till exempel en Hus­ qvarna ­ Automower® hos oss så garanterar vi att du får en gräsklippare i högsta kvalitet som håller i många år framöver. Du får instruktioner om hur du sköter den, du kan välja till installation och vinterförvaring. Du kan också vara helt säker på att du får den ­absolut bästa servicen av specialutbildad personal på samma företag där du köpte varan, det vill säga Liljekvists. Därav frågan: har du råd att köpa billigt? Slår man ut kostnaden på det antal år du kan använda din maskin blir det lite ­dyrare köpet oftast ganska billigt i jämförelse.

Roger och Annika Liljekvist tillsammans med döttrarna Rebecca, Jessica, Julia och hunden Bianca. FOTO: STUDIO STRANDH

stallation också eftersom vi då är säkra på att maskinen blir rätt installerad och inställd. Många tycker att det är en bra service, och det är ju det vi vill att folk ska känna. Polaris Ranger Center

Vi är ett auktoriserat Polaris Ranger Center. Det innebär att vi alltid har maskiner hemma att titta på och prova. Det finns personal som kan svara på dina frågor och hjälpa dig fram till rätt val. Vi kommer gärna ut till din gård eller verksamhet för en demostration av Polaris produkter och tillbehör. Välkommen in!

Husqvarna Automower®

Genomslaget med robotgräsklippare har varit enormt. Vi ser faktiskt inte någon avmattning ännu. Husqvarnas Automower® är en trygg investering. Du väljer den modellen som passar din trädgård bäst. Läs mer om Automower® på mitt­uppslaget! Vi rekommenderar att du bokar in-

Vi är säljare och vill gärna sälja till dig. Men vi är lika måna om att du hittar en maskin som passar dig och dina behov. Känn dig varmt välkommen till oss! Roger Liljekvist PS. I år har vi en favorit i repris, ett halvkilo kaffe för varje hel tusenlapp du handlar kampanjprodukter för!

Köp nu betala i höst! Ansök om kortet idag! Med ett Husqvarnakort har du möjlighet att delbetala köpet på 1, 3, 12 eller 24 månader. Du väljer själv vid första aviseringstillfället hur du vill betala. Om du väljer att betala hela aviseringen med en gång tillkommer ingen ränta eller avgift. Väljer du att delbetala tillkommer en uppläggningsavgift från 95 kr upp till 395 kr beroende på valt alternativ, administrationsavgift på 29 kr/månad samt ränta. Kostnadsexempel: Vid ett lån på 10.000 kr uppdelat på 24 månader blir den effektiva räntan enligt Konsumentsverkets normer 11,2 % (februari 2009). Vill du veta mer, prata med din återförsäljare.

2

22–27 april 2013

Liljekvists 30-årsjubileum


Husqvarna Rider

Fantastiska resultat året om I vårt stora utbud av Riders är vi ganska säkra på att du kommer att hitta en modell som passar dig och din trädgård. Välkommen in i butiken och diskutera gräsklippning med vår kunniga personal!

Kaffe!

12 1/2 kg

Husqvarna R 216 Effektiv Rider med tillval av 94 eller 103 cm Combi klippaggregat med förstklassig BioClip®- och bakutkastklippning. Midjestyrningssystemet och det frontmonterade klippaggregatet ger intuitiv användning, utmärkt klippåtkomst och god översikt över arbetsytan. Klippaggregatet kan lätt fällas upp i serviceläge och rengöras efter klippningen. Tack vare tillbehör som snöblad, släp, mossrivare och spridare kan du sköta trädgården året runt. Pris gäller exklusive klippaggregat. Ord. pris 32.900 kr.

NU 25.995 kr

ivangnn! V en

PÅ KÖPET VID KÖP AV RIDER:

+

Vi lottar ut fyra Trailer Promo (värde 2.290 kr) bland alla er som köper en ny Husqvarna Rider eller Trädgårdstraktor under kampanjdagarna! Värde 1.045 kr.

Husqvarna R 216 AWD

Kaffe!

9 1/2 kg

Fyrhjulsdriven effektiv Rider med tillval av 94 eller 103 cm Combi klipp­aggregat med förstklassig BioClip®- och bakutkastklippning. Fyrhjulsdrift ökar och säkrar användning på ojämna, våta och hala ytor året runt. Pris gäller exklusive klippaggregat. Ord. pris 39.900 kr.

Vår basmodell med manuell 5-växlad låda. En av marknadens mest avancerade åkgräsklippare i sin klass. För husägaren där trädgården växt ifrån den gamla gå-bakomklipparen eller de som vill ta ett steg upp till en mer manövrerbar och bekväm klippare med frontmonterat klippaggregat.

Effektiv Rider med 94 cm Combi klippaggregat med första klassens BioClip®och bakutkastklippning. Midjestyrningssystem och frontmonterat klippaggregat. Tack vare tillbehör som snöblad, släp, mossrivare och spridare kan du sköta trädgården året runt.

Ord. pris 22.900 kr.

Ord. pris 36.900 kr.

NU 19.995 kr

NU 32.995 kr

Liljekvists 30-årsjubileum

Värde 155 kr.

Kaffe!

1/2 kg kaffe för varje hel tusenlapp.

Kaffe!

14 1/2 kg

NU 29.995 kr Husqvarna R 213C

Husqvarna R 111B5

+

22–27 april 2013

Kaffe!

16 kg

3


Husqvarna åkgräsklippare och trädgårdstraktor

Trädgårdens arbetshäst Åkgräsklipparens förstklassiga klippaggregat ger högsta möjliga effektivitet och prestanda. Med hjälp av olika tillbehör går det att anpassa trädgårdstraktorn till flera olika klippsystem utifrån gräsmattans och ditt behov.

Husqvarna LT 154 Trädgårdstraktor med sidoutkast, smart design och ergonomi. Kraftfull Kohler® motor med full trycksmörjning. En komfortabel och pålitlig traktor med manuell växellåda. Uppsamlare och BioClip® finns som tillbehör. Ord. pris 17.900 kr.

NU 14.500 kr Kaffe!

7 kg

ivangnn! V en

PÅ KÖPET VID KÖP AV TRÄDGÅRDSTRAKTOR:

+ Värde 1.045 kr.

Kaffe!

8 kg

4

+ Värde 155 kr.

Vi lottar ut fyra Trailer Promo (värde 2.290 kr) bland alla er som köper en ny Husqvarna Rider eller Trädgårdstraktor under kampanjdagarna!

Kaffe!

1/2 kg kaffe för varje hel tusenlapp.

Husqvarna LTH 154 Trädgårdstraktor med sidoutkast, smart design och ergonomi. Kraftfull Kohlermotor med full trycksmörjning. En komfortabel och pålitlig traktor med hydrostatisk transmission. Uppsamlare och BioClip® finns som tillbehör. Ord. pris 19.900 kr.

NU 16.500 kr

Kaffe!

7 kg

22–27 april 2013

Husqvarna LTH 126 Kompakt trädgårdstraktor med sidoutkast, praktisk design med bra ergonomi. Pedal-manövrerad hydrostatisk drivning ger extra bekväm körning. Kan förses med BioClip®kåpa över utkastet. Motor Briggs & Stratton. Ord. pris 18.900 kr.

NU 14.500 kr Liljekvists 30-årsjubileum


Invigning i

Ängelholm

Vår Ängelholmsbutik är fylld av kampanjvaror och fina erbjudanden från våra starka varumärken Husqvarna, Polaris och Kärcher.

s

Jonas Hansson Från vår butik/verkstad i Laholm har Jonas nu tagit steget över till Ängelholm. Där jobbar han som butikschef. Jonas ser det som en kul utmaning med nya arbetsuppgifter.

Verkstadsgatan 13

olen strålade från en klarblå himmel när Liljekvists slog upp dörrarna för en helt ny butik i Ängel­ holm den 2 april. – Vi tycker det ska bli otroligt spännande att få träffa en helt ny kundkrets. Många skåningar har säkert kört över åsen till vår Laholmsbutik, men nu blir det ännu närmare till oss, säger Roger Liljekvist. Två skåningar, Mats Jeppson och Tobias Ivarsson har anställts. De kommer in i verksamheten med gedigen kunskap och erfarenhet. Mats har tidigare arbetat på Riksbyggen som fastighetsskötare och har i sitt dagliga arbete använt i stort sett alla typer av maskiner

som Liljekvists säljer. Tobias har jobbat som butikssäljare på Telia, men har ett stort intresse av skog/lantbruk. Jonas Hansson, som i många år har arbetat i Laholm, flyttar nu med till Ängelholm och kommer att fungera som butikschef. Fokus i Ängelholm kommer att vara på tre stora varumärken, Husqvarna, Polaris och Kärcher. – Den nya butiken är en riktig nytändning och jag hoppas att skåningarna ska uppskatta vår butik och vår ambition att alltid ge bästa service, säger Roger Liljekvist. – Nu återstår det bara att lära sig ”rikssvenska”, skrattar Roger.

KLIPPO Excellent SH Välkänd för sin pålitlighet, slitstyrka och komfortabla hastighet. Framhjulsdrift. En perfekt kombination av den unika kåpan med den tysta och rena Hondamotorn. Miljömärkt med Svanen. Klippbredd 48 cm. Ord. pris 7 600:-

NU 6.495:-

Kaffe!

3 kg

Tobias Ivarsson Nyanställd säljare som du möter i Ängelholm. Från att ha arbetat på ett stort teleföretag är det nytt sortiment som gäller nu! Roligt och spännande med detta produktutbud tycker Tobias som är intresserad av skogs- och lantbruk. På fritiden sysslar han gärna med scouting.

Hjälp oss tömma lagret av grillar inför sommaren! Mycket bra priser på fina Webergrillar. Vi har ett begränsat antal Weber Genesis 310 till riktigt kanonpris! Ord. pris 11.995 kr. NU 9.000 kr.

PÅ KÖPET VID KÖP AV GRÄSKLIPPARE:

+ Värde 165 kr.

+ Kaf fe!

Värde 000 kr.

ör illbeh tt t r e Web ent raba oc 10 pr 27 april 22–

1/2 kg kaffe för varje hel tusenlapp.

KLIPPO Comet SH En Mulcherklippare som klipper lite bredare och som passar dig som har en lite större gräsmatta. Självgående med framhjulsdrift. Miljömärkt med Svanen. Utrustad med en Honda GCV motor. Klippbredd 53 cm. Ord. pris 8 400:-

NU 7.195:-

Liljekvists 30-årsjubileum

Kaffe!

3 1/2 kg

22–27 april 2013

Grill-kapell på köpet! Gäller vid köp av gasolgrill till ordinarie pris.

5


VÄLJ TRYGGT – VÄLJ MARKNADSLEDAREN Kaffe!

31 kg

Polaris 500 Årsmodell: 2013 Vinsch, drag ingår

Månadskostnad: 1.196 kr Pris: 49.900 kr Kontant: 0 kr Ränta: 4,95 procent Tid: 36 månader Restvärde: 30 procent Upplägg: 595 kr Aviavgift: 55 kr Alla priser är exklusive moms. I samarbete med

CONSUMER BANK

Ord. pris 59.900 kr

r k 0 0 9 . NU 49

0 0 5 s i r a l o P Köp en 0 0 4 n e r ö f a l – beta

Polaris 550 XPS Forest Ord. pris

79.900 kr ck på e h c e d r ä v n e r å f u D

6.400 kr

ter)

(på Polarisproduk

Stort antal begagnade ATV i Laholmsbutiken Alla 6 priser i denna annons är exklusive moms.

22–27 april 2013

Liljekvists 30-årsjubileum


t beslut n ö r g– köp begagnat

många, många timmar även om den har några år på nacken.    Eftersom många vill byta in sin gamla maskin när de köper ny, kommer det hela tiden in nya objekt.    – Med bra produkter som är lönt att reparera, värnar vi om vår miljö. Det är inte miljöekonomiskt att köpa billiga produkter av dålig kvalitet som sedan måste skrotas när de går sönder. Du betalar lite mer när du köper en kvalitetsprodukt men å andra sidan håller den mycket längre. När du vill byta upp dig, tar vi hand om inbytesmaskinerna, servar dem och lägger ut dem i vår begagnatpark, säger Johanna Karlsson.    Vill du sitta hemma och ta del av ut-

Johanna Karlsson

Du gillar väl oss på facebook?

budet kan du surfa ce i in på www.blocket. bo kv ok. c om / l i l j e se/liljekvistsmotor. På vår Blocket-sida lägger Johanna Karlsson in begagnade, nyservade maskiner efterhand som de kommer in i butiken. Numera kan du även köpa helt fabriksnya produkter via vår Blocket-sida! fa

riders och trädgårdstraktorer i långa rader… Ni har väl inte missat vår nya begagnatmarknad i Laholmsbutiken? Vi tar emot väldigt många begagnade åkgräsklippare, Automowers, småklippare, ATV, motorsågar och röjare i inbyte. Nu har vi tagit ett grönt initativ att reparera dem i vår verkstad och förse dem med en checklista på utförda reparationer och service.    I våra ögon ett grönt beslut eftersom maskinen återanvänds i närområdet och inte försvinner i en container till främmande land eller hamnar på skroten. Istället kan någon av våra kunder få möjlighet att köpa kvalitetsprodukter till mycket bra priser. En åkgräsklippare från Husqvarna kan klippa

s

atv,

Tjejen som alltid har ett leende på läpparna möter du i kassan på Liljekvists i Laholm. Som kundmottagare ser hon till att din maskin får bästa omtanke. Hon sköter även vår Blocketbutik och Facebook-sida.

st

Ta ett

Loa Andersson

Spade

kratta

Slang vattenSpridare koppling

Liljekvists 30-årsjubileum

Sax

Slangvinda

du Hittar Gardenas produkter i LiLjekvists väLsorterade butiker

mUnStYCke

trYCkSprUta

Slangvinda Sekatör kviStSax räfSa

Loa vars starkaste sida är ”att han inte har några svaga sidor” är vår specialist på Automower®. Han har varit med och sålt och reparerat robotklipparen sedan den såg dagens ljus. Loa möter du i vår verkstad i Laholm.

Kom och prata skog med mig! Fredag den 26 april, från kl. 12.00, finns jag på plats i Liljekvists nyöppnade butik i Ängelholm. Tecknar du ett kontrakt på minst 200 m3fub gallring så får du ett presentkort på 3500 kr i butiken. Beställer du en skogsbruksplan så får du även 20% rabatt på denna. Vi ses i butiken!

22–27 april 2013

Johan Ifverson Distrikt Hässleholm 01046-78565 johan.ifverson@sydved.se

7


Nu är det dags att utnyttja sommaren maximalt

Automower® – ledande inom Genom historien har betande får visat oss hur man får den perfekta gräsmattan: klipp bara lite grann, ofta, och i ett slumpmässigt mönster. Med detta som inspiration utvecklade vi den självgående gräsklipparen Husqvarna Automower®, den första och absolut mest populära robotgräsklipparen. Upptäck fördelarna med en robotgräsklippare och hur du också kan få en perfekt gräsmatta genom att göra – ingenting. Möt hela familjen Automower®!

Kampanj

Kampanj

Automower® 305

Kaffe!

5 kg

Passar tomter på upp till 500 m (+/- 20 %) Finns i grått och vitt. Ord. pris 12.900 kr.

2

NU 10.900 kr

Nyhet

Automower® 308

Passar tomter på upp till 800 m (+/- 20 %) Ord. pris 14.900 kr.

2

Köp originalet! Husqvarnas hus till Automower® Ord. pris 2.100 kr.

NU 595 kr

Automower® 230 ACX

Passar tomter på upp till 3.000 m (+/- 20 %) Färgat skal finns som tillbehör. Ord. pris 25.900 kr.

att gå med Loa Andersson för att lära mig korrekt installation, säger Martin. Bättre mentor kan man nog inte tänka sig. Loa har arbetat med försäljning och installation av Husqvarnas Automower® sedan den kom ut på marknaden. – Man hinner med ungefär tre installationer på en dag. Naturligtvis beroende på tomtens utformning och hur långt det är till

Autom

Passar t (+/- 20 Ord. pr

NU 22.495 kr

försäljning - installation - service - vinterförvaring Martin Ragnarsson anställts för att sköta installation och service ute på fältet. Martin har tidigare jobbat på Diab i Laholm. Men efter tips om en ledig tjänst har han nu helt annorlunda arbetsuppgifter. Något som han trivs med. – Just nu håller jag på att lära känna maskinen genom att serva och gå interna utbildningar. När säsongen drar igång kommer jag

11 kg

2

Automower® extra allt inför säsongen har

Kaffe!

kunden. Grannar och förbipasserande kommer ofta och tittar och undrar vad vi håller på med. Det händer ganska ofta att jag får lämna prisuppgifter och annan information. Då gäller det att ha lite broschyrer med i bilen, berättar Loa. Under sommaren när det är som mest att göra med installationer kommer även Burim Fetahi och Klas Volgast att hjälpa till ute på fältet. – Utöver försäljning och installation har vi kompetent personal som servar och reparerar i båda våra verkstäder, säger Roger Liljekvist. Dessutom kan man köpa till vinterförvaring. Så ta en tur till Liljekvists i Laholm eller Ängelholm. I butikerna kan du se alla modellerna och hur de fungerar. I Laholmsbutiken finns även begagnatparken, med genomgångna, servade kvalitetsmaskiner till bra priser.

! n n i V Var med i utlottningen av två specialdesignade Husqvarna Automower® 220 AC! (värde 24.900)

Vi lottar ut en HBK-folierad Automower® i Laholmsbutiken och en Röglefolierad Automower® i Ängelholmsbutiken. Allt du behöver göra är att handla för 500 kronor i någon av våra butiker och fylla i tävlingskortet. Sedan är du med i utlottningen! Vinnarna presenteras på vår Facebooksida men meddelas även personligen.

Vi installerar din Automower®! Automower® 305 Automower® 220 AC Automower® 230 ACX

2.000 kr 2.000 kr 2.500 kr

På www.liljekvists.com kan du se vad en basservice på Automower® kostar, och vad den innehåller. Martin Ragnarsson kommer att åka runt och installera Automower® i sommar.

8

22–27 april 2013

Liljekvists 30-årsjubileum


robotgräsklippning En Automower® klarar kullar och sluttningar med upp till 35 procents lutning. Tack vare en inbyggd sensor klipper den runt träd, buskar och rabatter, i såväl solsken som ösregn. När du har planerat ditt klippområde och lagt ut begränsningskabeln är din Automower® redo för start. En guidekabel leder robotgräsklipparen till laddstationen. Säkerheten utgör inte heller något problem. Så snart du lyfter eller tippar maskinen stannar knivarna automatiskt.

mower® 320

Nyhet

Automower® 330 X

tomter på upp till 2.000 m2 %) ris 22.900 kr.

Nyhet

Passar tomter på upp till 3.000 m2 (+/- 20 %) Ord. pris 26.900 kr.

Automower® 265 ACX

Passar tomter på upp till 6.000 m2 (+/- 20 %) Ord. pris 43.900 kr.

Är du redo för ett byte? Under kampanjdagarna ger vi dig 5.000 kr för din gamla fungerande motorgräsklippare när du köper en Automower® 220 AC. Ord. pris 21.900

Automower® 220 AC

Passar tomter på upp till 1.800 m2 (+/- 20 %). Kaffe! Ord. pris 21.900 kr.

8 kg

Bara hos Liljekvists!

Liljekvists 30-årsjubileum

Oslagbart erbjudande!

r k 0 0 9 . 6 1

Låt Rögle eller HBK klippa ditt gräs i sommar… Nu kan du köpa en Automower® 220 AC med ett specialdesignat helfolierat Rögle eller HBK-skal. Ordinarie pris är 24.900. Dessa skal är unika för Liljekvists och kan bara köpas här. Vill du köpa endast skalet kostar det 3.000 kronor. Du missar väl inte tävlingen? Där kan du vinna en Automower® 220 AC med ett Rögleskal. Eller en med HBK-skal, om du föredrar fotboll.

22–27 april 2013

9


JOBBARKOMPISAR SPARA 2.000 kr

SPARA 3.990 kr LM-SERIEN Robusta och flexibla vagnar för byggmaterial och trädgårdsarbete. Stor lastkapacitet och flakyta. Kan utrustas med tipp. Ord. pris 16.900 kronor.

FS-SERIEN Tippbara fritidsvagnar i obromsat utförande. FS-seriens modeller har underlättat vardagen för tiotusentals svenskar. Just nu ingår gallergrindar och stödhjul. Ord. pris 18.890 kronor.

Kaffe!

14.900 kronor

7 kg

5 liter trärengöring på köpet! Gäller så länge lagret räcker.

Värde 265 kr

14.900 kronor www.fogelsta.se ■ Kärcher K 5.585

Tystlåten högtryckstvätt • Arbetstryck 140 bar • Vattenkapacitet 460 liter/tim • Effekt på 2,1 kW • Högtrycksslang 9 m Ord. pris 3.450 kr.

nu

2.995 kr

■ Kärcher HDS 5/11 U

■ Kärcher HDS 12/18-4 S

Upprättstående mobil ­hetvattentvätt – enfas 230 V

Ny hetvattentvätt – extremt robust och enkel att använda

• Arbetstryck 110 bar • Vattenkapacitet 450 liter/tim • 10 m högtrycksslang • Trefunktionsmunstycke

• Spolhandtag med Softgrip • Högtrycksslang 10 m Longlife • Spolrör 1050 mm • Powermunstycke

Ord. pris 25.438 kr.

Ord. pris 65.000 kr.

nu 10

14.000 kr

nu

41.000 kr 22–27 april 2013

®

makes a difference Liljekvists 30-årsjubileum


Husqvarna motorsågar, röjsågar och trimmers

Undvik oplanerade avbrott Med en kvalitetssåg från Husqvarna kan du hålla tempot uppe. Att välja en motorsåg som passar ditt behov och din plånbok har aldrig varit lättare. På Liljekvists har vi alltid kampanjer på olika sågar. Välkommen in och prata sågar med vår kunniga personal!

Kaffe! 3 1/2 kg

3 x sågkedja Pixelkedja 325x56DL Ord. pris 660 kr.

495 kr

PROFFS

Husqvarna 357 XP® G E-TECH®

PÅ KÖPET VID KÖP AV MOTORSÅG:

Proffssåg. Hög effekt och snabb ­acceleration. Överlägsen ergonomi, låga vibrationsnivåer och en smidig kropp. En effektiv och tillförlitlig såg med låg vikt. 357 XP® G har uppvärmda handtag och förgasarvärme.

+

+

Ord. pris 9.200 kr.

NU 7.500 kr

Värde 165 kr.

Kaffe! 2 kg

ALLROUND

Värde 160 kr.

Kaffe!

1 kg

Husqvarna 450 e-series

Husqvarna 435

Ny, stark allroundsåg. X-Torq® motor, stoppreglage som automatiskt ställer sig i ON-läge, verktygslös kedjesträckare och genomskinligt bränslefönster. Utrustad med Smart Start® och bränslepump, vilket gör sågen lättstartad.

Ny, lätt och effektiv allroundsåg. XTorq® motor, bränslepump och stoppreglage som automatiskt ställer sig i ON-läge, för problemfritt startande.

Ord. pris 6.400 kr.

Ord. pris 3.900 kr.

NU 4.500 kr

NU 2.990 kr

Kaffe!

1/2 kg kaffe för varje hel tusenlapp.

ALLROUND

PÅ KÖPET VID KÖP AV RÖJSÅG:

+ Värde 265 kr.

+ Värde 160 kr.

Kaffe!

Kaffe!

1 kg

1/2 kg kaffe för varje hel tusenlapp.

ALLT I ETT

Husqvarna 128R

Jacka + byxa Husqvarna 345FR Husqvarna 345FR levereras komplett med trimmerhuvud, gräsklinga och sågklinga. X-Torq®-motor och LowVib®. Ord. pris 7.900 kr.

NU 6.995 kr Kaffe! 3 kg

Technical, fjolårsmodell Jacka ord. pris 2.195 Byxa ord. pris 2.495

Lättviktig grästrimmer, perfekt för villaägaren. Lättstartad med Smart Start® och bränslepump. Levereras med dubbel sele och halvautomatiskt trimmerhuvud T25 och gräsklinga 255-4T. Ord. pris 3.600 kr.

NU 2.990 kr

20 %

spara 938 kr

Kaffe!

1/2 kg

Husqvarna 122CD

En tyst och lätt trimmer för hemmabruk med Smart Start®. Delbart riggrör för bekväm transport och förvaring gör den till en multifunktionell maskin. Ord. pris 1.695 kr.

NU 1.295 kr Liljekvists 30-årsjubileum

22–27 april 2013

11


Husqvarnas batteriprodukter

– ett smart val Eftersom du inte behöver lägga pengar på bränsle utan laddar maskinerna med betydligt billigare el så är det här ett ekonomiskt smart val. Dessutom bidrar du till att förbättra din närmiljö, både vad gäller avgaser och buller. Husqvarnas batteriprodukter är tysta, ger inga direkta utsläpp och har låg vikt. Yrkesmän med höga krav såväl som entusiastiska trädgårdsamatörer kommer att älska dem – och det kommer även grannarna att göra. Husqvarnas nya batteridrivna motorsågar, trimmers och häcksaxar ger den kvalitet, den prestanda och den tillförlitlighet du förväntar dig från Husqvarna. Men utan bensinen.

I Liljekvists båda butiker kan du se, känna och prova Husqvarnas batteridrivna produkter. Välkommen in!

Aspeinn! bens

Cykelkorg på köpet!

5påliter köpet*

värde 395 kr

Bara under kampanjdagarna

9.995 kr Ord. pris 12.050 kr

Kaffe!

4 1/2 kg

Du vet väl att du kan köpa Aspen bensin i lösvikt hos Liljekvists i Laholm? Både på dunk och i våra tappar. Välkommen in i butiken och ansök om ditt eget tankkort!

! ykel else. c l e nak upplev e R r isk kö Prov n fantast dig e r a v i lo

V

Sveriges bästa elcykel

Fuel for professionals

*Gäller vid köp av Husqvarna gräsklippare, motorsåg, röjsåg eller trimmer under kampanjdagarna.

12

22–27 april 2013

Liljekvists 30-årsjubileum


Liljekvists 30-årsjubileum

En lång och spännande resa arbete fick jag möjlighet att börja reparera Husqvarna-maskiner på kvällar och helger. Jag var bara 13 år gammal när jag började jobba med motorsågar och gräsklippare hemma i garaget på Blomstervägen 12 i Laholm. Det gav mig blodad tand att se att man genom hårt arbete kunde nå mål. Verkstadslinjen blev ett självklart val på gymnasiet. genom min fars

min far för att dra sig tillbaka och jag och min fru Annika har sedan dess drivit företaget själva. Annika, som sköter ekonomi- och personalfrågor jobbar heltid på Liljekvists sedan 2003. Senast 2012 gav vi butiken en stor ansiktslyftning. Men för att få den perfekta butiken och bästa kundmottagande är vi i ständig förändring. Nu har vi en total butiks- och verkstadsyta på 2.400 m2. Vi har under de här 30 åren ständigt vuxit och ökat vår försäljning av skog- och trädgårdsprodukter. Målet för oss på Liljekvists har alltid varit att ge kunden värde för de pengar de lägger på vår våra produkter. Vi säljer inte bara en produkt utan även kunskap och service.

jag är oerhört

Liljekvists på Industrigatan 14 år 2013.

Nya butiken i Ängelholm, 2013.

beslutat oss för att öppna en butik i Ängelholm. Det är en spännande resa för mig och Annika. Vi hade invigning den 2 april och starten har gått över all förväntan! Idag har Liljekvists 14 fast anställda, både butiksförsäljare och verkstadspersonal. Vi utbildar kontinuerligt alla anställda för att de ska kunna ge bästa service. Vi tycker själva att vi har en härlig personalstyrka som hela tiden arbetar för att vi ska vara den trygga, glada butiken vi vill vara.

Liljekvists på Industrigatan 14 år 2004.

2002 bestämde sig

tacksam mot min familj som hela tiden har stöttat mig på den här resan. Under långa perioder har arbetet tagit all tid och Annika har fått ta ansvar för familjen. Efter att ha varit en frånvarande pappa när mina tre döttrar var små gör jag vad jag kan nu för att ge dem så mycket kvalitetstid som möjligt. Och eftersom jag precis har blivit morfar känns det viktigare än någonsin! så många olika människor som kommer in i vår butik, alla med sin egen historia att berätta, inspirerar till nya utmaningar. Det är med glädje jag går till jobbet. Varje dag! Roger Liljekvist alla möten med

Liljekvist Motor på Ängelholmsvägen 1983.

Hans fick frågan om han ville starta en Husqvarna-butik var han tveksam. Han ville inte göra det själv. Så som 23-åring tog jag ett modigt steg att tillsammans med pappa starta upp Liljekvist Motor. Våren 1983 öppnade vi vår första butik på Ängelholmsvägen 11 i Laholm. Snart fick vi utöka personalstyrkan med en person. Vid lanseringen av Husqvarnas åkgräsklippare 1985 blev lokalerna snart för trånga och vi tvingades att skaffa större utrymme. Vi bestämde oss för att bygga nytt på Industrigatan 14. 1990 slog vi upp portarna för Liljekvists på den plats där vi fortfarande befinner oss. Den ursprungliga lokalen var 400 m2. Det kändes som himmelriket, men det dröjde inte länge förrän vi byggde till. Under åren sedan dess har vi byggt till och byggt om i stort sett vartannat år. när min far

i år har vi

Jörgen Håkansson

Patrik Ekelund

Eric ”Ekan” Paulsson

Fredrik Henningsson

Simon Hejner

Mats Jeppson

Nyanställd säljare i vår Laholmsbutik. Kommer närmast från Jonab. Har tidigare varit lant-/skogsbrukare. Bor i Krogshult utanför Våxtorp. Jörgens favoritavdelningar i butiken är motorsågar och jaktprodukter.

Jobbar som mekaniker i Laholm. Har inte varit på Liljekvists så länge, men har en genuin kunskap om motorer och mekanik. Vår specialist på åkgräsklippare och småklippare. På fritiden blir det en och annan golfrunda.

En av våra nya verkstadskillar i Laholm. 22 år och bor i Östra Karup. Ekan är utbildad bilmekaniker och är vår Polaris-expert. Kommer närmast från Specma Hydraulic. På fritiden skruvar han med bilar och umgås med vänner.

Anläggningschef i ­Laholmsbutiken. Alltid alert och med högt tempo. Har ett stort kunnande om Liljkevists produkter efter många år i företaget. Fredrik är jaktintresserad och hjälper dig gärna att hitta rätt produkter och tillbehör.

På vår verkstad i Laholm hittar du Simon. En ung kille som gillar att skruva och meka. Allra helst med Mercedes dieselmotorer. Trivs med världens bästa verktyg, plattmejseln, i högsta hugg. Simons avdelning på verkstaden är tvättar.

Nyanställd skåning som fungerar som säljare i Ängelholmsbutiken.. Har tidigare arbetat på Riksbyggen som fastighetsskötare. Har därför stor erfarenhet av alla de maskiner som säljs på Liljekvists. En bjäregrabb som kan lite om mycket enligt egen utsago!

Liljekvists 30-årsjubileum

22–27 april 2013

13


Vill du prova våra maskiner hemma på gården?

För att boka demonstration av Husqvarna, Vitra, Iseki, Ferrari eller Polaris ringer du 0430-126 66 och pratar med Christian ”Kryddan” Eriksson.

Christian ”Kryddan” Eriksson. Han har jobbat i butiken på Liljekvists sedan 1996. Numera är det Kryddan som mestadels sköter försäljningen av de stora maskinerna. – Utöver Husqvarna säljer vi till exempel Iseki och Vitra som också är kraftfulla maskiner för verksamheter som kommuner, kyrkogårdar, golfdå ska du prata med

banor och fotbollsklubbar. De klarar gräsklippning på stora ytor, kan utrustas med sopborstar, snöplogar och diverse redskap för maximal användning året om, berättar Kryddan. – Ferraris redskapsbärare har kapacitet för att ersätta många olika maskiner i och med att du kan välja till så många olika redskap.

”Vi valde en Polaris Ranger 400, EU-traktor” Hur kom det sig att ni valde en Polaris Ranger istället för en ATV?

– Min son Jimmy har lantbruk. Vi använder den mest för att förflytta oss själva och saker. Men även för körning i skogen. Att ta oss fram och tillbaka mellan vår bostad och sonens gård.

– Eftersom den är registrerad för landsvägskörning kan vi utnyttja den på ett bättre sätt. Christian från Liljekvists var här hemma och visade, och vi fick prova den. Då kände vi att det var den vi ville ha. Den här modellen har även tak, så man sitter lite mer skyddad när det är dåligt väder.

Varför valde du just Polaris?

Är du nöjd med din affär med Liljekvists?

– Vi köpte en Polaris ATV 1999. Den har vi varit nöjda med. Därför blev det Polaris nu med.

– Ja, med både maskinen och affären! Dessutom är våra barnbarn mycket nöjda, skrattar Rose-Marie.

Vilken verksamhet har ni?

är en ”side-by-side” vilket innebär att man sitter bredvid varandra, precis som i en bil. Men den kan utrustas med samma redskap och vagnar som en vanlig ATV. Du har dessutom ett lastflak. Polaris Ranger finns både som el, diesel och bensin. Liljekvists är ett Polaris Ranger Center. Det innebär att det alltid finns ett stort sortiment ATV och Rangers hemma. Välkommen in! polaris ranger

www.business-reklamebureau.dk 1911

Möt ennd! nöjd ku

Rose-Marie Ahlqvist som bor i Perstorp, har bytt in sin gamla Polaris ATV och köpt en ny Ranger 400 EU-traktor.

arbetsuppgifter utöver butiksförsäljning, ingår att åka runt och demonstrera de olika maskinerna hos intresserade kunder. – Det kan vara en kommun som behöver byta ut gamla åkgräsklippare/ traktorer. Då är det bra att kunna visa lite olika typer av maskiner. Vi vill ju gärna erbjuda en maskin som är lika användbar och funktionell året runt, säger Kryddan. – Eller en bonde som behöver byta sin ATV mot en nyare. Då har han möjlighet att prova en ny modell för att se om det kan bli en bättre lösning. Till exempel en Polaris Ranger. i kryddans

Fra 150-250 cm – bakutkast, sidoutkast eller multiklipp.

Kraftfullt klippdäck i 4,5 mm svetsad stål. Arbetsbredd 183 cm, bakutkast i full bredd och ”flip-up” för enkel service.

Prisen är exkl. moms

14

22–27 april 2013

Liljekvists 30-årsjubileum


VÄLJ TRYGGT – VÄLJ MARKNADSLEDAREN RING SÅ DEMAR VI HOS DIG! 0430-126 66

ra å v t u i v r e j l ä Nu s r! e n i k s a m o m de

LAHOLM - ÄNGELHOLM Köp en ny Polaris Ranger under kampanjveckan Så får du en värdecheck på

12.000 kr (på Polarisprodukter)

Stort antal begagnade ATV i Laholmsbutiken Alla priser i30-årsjubileum denna annons är exklusive moms. Liljekvists

22–27 april 2013

15


Husqvarna motorgräsklippare

Skräddarsydd klippning En perfekt klippt gräsmatta kräver en gräsklippare som är skräddarsydd för både dig och gräsmattan. Därför erbjuder vi ett brett urval av gräsklippare och ett flertal klipptekniker att välja bland. En bra gräsklippare kan vara din bästa trädgårdsinvestering. Nedan ser du fyra fina erbjudanden från Liljekvists under kampanjveckan.

Kaffe!

Kaffe!

2 kg

2 1/2 kg

Husqvarna LC 48B Ergo

Husqvarna LC 48VE

Denna gräsklippare är byggd på en robust klippkåpa av förzinkat stål och är designad för att möta kraven hos en husägare med höga krav på ergonomi och pålitlighet. Gräsklipparen ger ett bra klippresultat och är lätt att använda. Justera handtagen, ställ in klipphöjden och välj klippsystem – uppsamling för en ren gräsmatta, BioClip (mulching) för att göda gräsmattan eller bakutkast om du inte klipper gräset så ofta. Utrustad med motorbroms.

Gräsklipparen som kombinerar komfort med ett perfekt klippresultat tack vare ett unikt 3-i-1 klippsystem som erbjuder uppsamling, BioClip® (mulching) och bakutkast. Gräsklipparen är byggd på en robust klippkåpa av förzinkat stål för optimal pålitlighet. Gräsklipparen är utrustad med en lättanvänd uppsamlare och fällbara handtag för enklare förvaring och transport. Utrustad med elektrisk start.

Ord. pris 7.400 kr.

NU 5.995 kr

Ord. pris 6.700 kr.

NU 4.995 kr Kaffe!

PÅ KÖPET

VID KÖP AV GRÄSKLIPPARE:

Kaffe!

1 kg

2 kg

Värde 165 kr.

Värde 155 kr.

Husqvarna M 46

Husqvarna LB 48V

En BioClip® gräsklippare som är lätt att manövrera och har låg vikt. Klippkåpa i slagtålig ABS plast som reducerar ljudnivå och är lätt att rengöra. Fällbart komforthandtag.

Utrustad med ett effektivt 2-i-1 klippsystem som innebär att du kan välja mellan BioClip® (mulching) eller sidoutkast. Byggd på en robust klippkåpa av förzinkat stål.

Ord. pris 2.900 kr.

Ord. pris 4.900 kr.

NU 2.695 kr

NU 4.495 kr

Öppettider 22-27 april:

Kaffe!

1/2 kg kaffe för varje hel tusenlapp.

Måndag–fredag: 8.30–17.30, lördag 10.00–15.00

Liljekvists Motor AB Laholm: Industrigatan 14, 312 34 Laholm. Telefon 0430-126 66. Ängelholm: Verkstadsgatan 13, 262 71 Ängelholm. Telefon 0431-49 00 20.

Alla priser är inklusive moms om inget annat anges, och gäller under kampanjperioden 22-27 april 2013, eller så långt lagret räcker. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och slutförsäljning.

www.liljekvists.com – Alltid bra erbjudanden


Liljekvists jubileumstidning