Page 19

Bezienswaardigheden ▪ Het Stift

Weerselo • www.hetstift.nl ► Het Stift in Weerselo is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht. Het is een uniek plekje waar het kerkje,

Schaapskooit

de woningen en de reusachtige

n in he Lammetjes kijke k een aa m Of voorjaar! rder he de et m afspraak ie oo m n ee voor demonstratie!

eikenbomen er voor zorgen, dat men zich eeuwen terug in de tijd waant.

▪ Het Schuivenhuisje (of Dinkelhuisje) Jonkershoesweg 10, Breklenkamp www.brecklenkamp.nl Sint Nicolaaskerk

► Langs het Almelo-Nordhorn kanaal staat een merkwaardig smal gebouwtje. Gebouwd in 1887 toen de scheepvaart op het Almelo-Nordhornkanaal nog groeiende was.

▪ Havezate Brecklenkamp Jonkershoesweg 10, Breklenkamp www.brecklenkamp.nl ► Gebouwd in 1635. Vele jaren gefungeerd als jeugdherberg. Nu is het huis privébezit en niet te bezichtigen. Door het dak van de bakspieker (bakhuis) op het erf van de familie Helman groeit een meer dan 300 jaar oude eik.

▪ Havezate Het Everloo Everlostraat 16, Rossum www.heteverloo.nl ► Een oude havezate in het buurtschap Volthe, die door de jaren heen is uitgebouwd tot een soort jachtslot, een Bouwhuys (boerderijgebouw met stallen), een schuur en een hoender- en bakhuis. Er is nu een restaurant in gevestigd.

▪ Schaapskooi Stroothuizen Stroothuizerweg 37, Denekamp Schaapskooi Stroothuizen

H.H. Simon en Judaskerk

www.stroothuizen.nl ► Eén van de mooiste plekjes in Twente met prachtige natuur, een aantrekkelijk landschap en vooral veel rust. Ook is er natuurlijk de schaapskudde.

Schuivenhuisje

n zeer Een stuw met ee en al st e bijzonder nive hu sc constructie.

▪ Sint Nicolaaskerk Nicolaasplein 1, Denekamp www.parochielumenchristi.nl ► Al ruim 700 jaar oud en het oudste gedeelte is geheel opgetrokken uit zandsteen. Deze koepelkerk heeft prachtige muurschilderingen en gebrandschilderde ramen.

▪ H.H. Simon en Judaskerk Kerkplein 3, Ootmarsum www.parochielumenchristi.nl ► Het absolute middelpunt van Ootmarsum. In de kerk zijn diverse fraaie kerkschatten te bewonderen.

19

Magazine Gastvrij Ootmarsum - Dinkelland  

Toeristisch magazine

Magazine Gastvrij Ootmarsum - Dinkelland  

Toeristisch magazine

Advertisement