Page 1


I N H O U D S O P G A V E

Inhoudsopgave

2

Senatus Honestissimus

3

Sociëteitsbestuur

5

Diescommissie 2009

7

Het thema

9

O Lendário Jogo

10

Programma

11

Openingsfeest

13

Franklin Rodriques

14

Rustdag

15

Diesreceptie

17

Almanak

18

Dagactiviteit

19

Cabaret

21

Mardi Gras

22

DJ Hardwell

23

Club 1 rally

25

Diner

26

Volkspark

28

Brazilian party

29

Gala

30

Na Manhã Seguinte

36

Dankwoord

37

Fiesta sin Siesta

2


S E n a t u s H o n e s t i s s i m u s

Lectori Salutem, Onze XXVIIIste Dies Natalis staat op het punt van losbarsten. De verjaardag van onze mooie vereniging is het ideale moment om feest te vieren. Waar anders kan de Diescommissie ons beter naar toe nemen dan Brazilië, het land van het jaarlijkse Carnaval. Carnaval is het feest van het jaar waar iedereen onafhankelijk van afkomst, leeftijd of ras zich laat gelden. Uitzinnige mensenmassa’s, prachtige versieringen en opzwepende muziek, u moet dat van dichtbij meemaken! De Diescommissie laat u een week lang genieten van Rio. Jezus de Verlosser zal symbool staan voor onze tradities en u met open armen ontvangen tijdens deze komedie. Niet alleen u, maar heel Enschede zal uitlopen voor ónze feesten. En feesten dat zal u! Op vrijdag, dinsdag en donderdag zal sociëteit T.R.A.M. haar deuren voor u allen openen. U zult zich wanen in de beste Zuid-Amerikaanse sferen, genietend van een vertrouwde omgeving die voor deze gelegenheid in een ander jasje gestoken is. Gezelligheid kent geen tijd en telkens zult u voldaan huiswaarts keren om u op te laden voor de overige activiteiten die de organisatie voor u in petto heeft. Natuurlijk behoren de groteske feesten en lange nachten ook afgewisseld te worden met de nodige rust. Zondagavond zal de officiële opening van de Diesweek plaatsvinden. Op deze avond zal tevens de overdracht van de Almanak plaatsvinden. Maandag zal er een uitstapje plaatsvinden naar tropische oorden, alwaar u kunt flaneren en genieten van de heilige drie-eenheid: zon, zee en strand. Dinsdagavond zal er op vrolijke wijze gereflecteerd worden op het afgelopen verenigingsjaar.

Fiesta sin Siesta

3


S E n a t u s H o n e s t i s s i m u s

Zodoende kan er vol goede moed begonnen worden aan de optocht van woensdag, wanneer u uw Carnavalswagen uit stal haalt om nóg meer kleur te geven aan deze jaarlijkse parade. ’s Avonds zal de inwendige mens niet vergeten worden en is het tijd voor een nieuw eetfestijn op sociëteit T.R.A.M. Al deze prachtige gebeurtenissen dienen natuurlijk op een passende wijze afgesloten te worden. Voor deze gala show zal er afgereisd worden naar een externe locatie, opdat u en uw date in stijl deze Diesweek kunnen afsluiten. Hierbij wil ik een grandioze week toewensen, met veel geluk, plezier en trots over hetgeen wij, Audentianen, mogelijk maken. Wat een heerlijk gevoel om in de gelegenheid te zijn om dit mee te maken! pro Senatu, A.R.T. Jelsma h.t. Praeses Senatus

Fiesta sin Siesta

4


S o c i ë t e i t s b e s t u u r

Gewaardeerd lid, Wanneer u dit stukje leest in uw zojuist verkregen diesboekje zal het inhouden dat de Diesweek bijna van start zal gaan! Een week vol met activiteiten zodat u geen alcoholistische redenen hoeft te zoeken om weer naar de kroeg te mogen, maar waarin een commissie voor u een week heeft samengesteld waar vanaf begin tot eind is vastgelegd waar en wanneer u eraf gaat en hoeveel bier u zult gaan drinken. Avonden waarvan u zal willen dat ze nooit zullen eindigen, ochtenden waarvan u had gehoopt dat ze nooit waren begonnen. Kortom: Fiesta sin Siesta! Al lijkt het voor u misschien klare koek dat de kroeg is omgetoverd alsof je daadwerkelijk in Rio de Janeiro rondloopt, de heren en dames van de XXVIIIste Diescommissie hebben hier menig uur ingestoken om het allemaal zo sjiek mogelijk voor u neer te zetten. Naast de aankleding van de kroeg zijn ze maandenlang bezig geweest om mensen en bedrijven zo gek te krijgen om niet één, maar het liefste meerdere euro’s tegelijk, in deze fantastische week te steken. En als ik het resultaat zo even snel bekijk moet ik zeggen dat er weinig te merken valt van een economische recessie. En dat is maar goed ook! Want wat is een feestweek, waarin je op de kosten moet letten? Het antwoord is schraal. Ik kan me niet voorstellen dat mensen met de carnavalsweek in Rio opeens heel zuinig gaan leven. Juist het tegenovergestelde! Een heel jaar lang sparen, vooral de minderbedeelde, naar deze week toe zodat hier extra uitbundig gefeest kan worden zodat het een week wordt die je niet snel zal vergeten! Als we dit nou eens relativeren naar de kroeg, misschien leren we dan zelfs nog wat van dit dies-stukje. Voor een student is het studentenleven vanaf dag 1 bij Audentis al een grote feestweek. Natuurlijk let je niet op de kleintjes (geld heb je namelijk toch niet) en als je zuipt doe je dat op jaarclub/dispuutsrekening en dan is het aan de Quaestor om het allemaal maar op te lossen.

Fiesta sin Siesta

5


S o c i ë t e i t s b e s t u u r

Immers, je wilt alles uit je studententijd halen en dat lukt niet door elk kwartje vier keer om te draaien (voor de slimmeriken: dit blijft natuurlijk gewoon een kwartje). Als de meter op is, haal je een nieuwe zonder te vragen, of misschien wel twee, voor als je nog met zijn tweeën over bent. Ondersteboven van je zojuist ‘aangeschafte’ meters strompel je naar ’t Gat om de volgende dag wakker te worden op een plek die je niet bekend is met een vrouw die de avond ervoor nog best schappelijk uit zag, maar waar je nu toch iets meer karakter voor nodig zult hebben. Vervolgens gebeld worden door je beste vriend dat hij zijn wasbak heeft ondergescheten en er zelf weer eenmaal thuis achter komen dat je een wenkbrauw mist. Daarna de gehele jaarclub bellen om samen nog even die prachtige avond van gisteren te reconstrueren en te ontbrakken op een terras met een paar pitchers bier voor je neus, genietend van mooie verhalen van je vrienden en om er voor te zorgen dat jouw verhaal compleet raakt. En stiekem, heel stiekem, is dat toch het allermooiste van dit studentenleven? Veel succes met uw lever de aankomende week, Uw Beste Vrienden zullen over u waken en ervoor zorgen dat u in ieder geval de trap met elf treden heelhuids af weet te komen. Goed, en dan nu de leiding leegklemmen! Op de Stichting! Namens Uw Beste Vrienden, A.C. van Schie h.t. ab Actis I Sociëteitsbestuur XIII

Fiesta sin Siesta

6


D i e s c o m m i s s i e

Waarde leden, Zoals u weet zijn onze afgelopen maanden een reis geweest. Een reis waarvan wij de bestemming met u bereiken op vrijdag 17 april. De tocht zal ons dan in het zonnige Rio de Janeiro gebracht hebben om de 28ste verjaardag van het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ te vieren. Dit boekwerk zal u deze week begeleiden, zodat u niets hoeft te missen. Want u wilt niets missen. Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen. Ervaringen zijn onmiskenbaar verbonden aan deze week, dus doet u meer wijsheid op door bij de activiteiten te zijn, dan in de collegebank te zitten. En wat doet u nou liever… Wij hebben een programma in elkaar gezet dat u vanuit de tentamenbank rechtstreeks naar exotische danseressen en de zonnige beats van Franklin Rodriques leidt. Na vele Rotterdamse clubs en Nope is Dope komt hij nu naar onze Sociëteit om alle stress uit uw hoofd te blazen. De volgende dag zal de stress in uw hoofd waarschijnlijk plaatsgemaakt hebben voor de man met de hamer, dus deze dag kunt u genieten van uw welverdiende siësta. De dagen die volgen zullen in het teken staan van de favoriete bezigheden van de Cariocas. Zoals alle Latino’s houden zij van chillen, lekker eten, zwemmen, maar bovenal van dansen en feesten. DJ Hardwell zal ervoor zorgen dat u geen moment stil hoeft te staan, en anders houdt Club 24 u wel bezig. Chillen, lekker eten en zwemmen zult u deze week ook niet hoeven te missen. Wij vertrouwen erop dat u uw ervaringen met ons wilt beleven en kijken uit naar deze onvergetelijke week.

Fiesta sin Siesta

7


D i e s c o m m i s s i e

De XXVIIIste diescommissie is als volgt geconstitueerd: Preases: Ab Actis: Quaestor: Lid1: Lid2: Lid3:

G.Brouwer S.Beekman M.Hilverink J.Ringlever S.Vorstenbosch J.Quint

Fiesta sin Siesta

8


H E T T h e m a

Lang, lang geleden bedachten de Grieken een feest om de god van de wijn, Dionysus te eren wat resulteerde in een groot zuipfestijn. Voor de Romeinen was dit niet genoeg, zij toverde het feest om in een feest dat twee dagen duurde. De eerste dag was om Bacchus, de Romeinse god van de wijn, te eren. De tweede dag was Saturnalia. Hier ruilden de slaven van kleren met hun eigenaren en gingen zij samen zuipen tot ze er bij neervielen. Toen het Romeinse rijk katholiek werd, nam de kerk het over. De kerk verlengde het feest nog enkele dagen met als laatste dag aswoensdag. Dit is de dag dat je een kruisje bij de kerk ging halen. Waar de katholieke kerk niet op had gerekend was de eigen invulling die het volk eraan gaf. De mensen deden alles wat god verboden had. Ze leefden die week niet celibaat. Monogamie kon later ook wel en ‘het volk’ liep zo blauw als een hert door te straten te paraderen. Toen de gouden eeuw kwam trok men naar Brazilië, waar de Cariocas een nieuwe dimensie aan het paraderen gaven. Toen de gouden eeuw kwam trok men naar Brazilië, waar de gringo’s het feest tot een nieuwe dimensie brachten. Carnaval is het feest van tradities, tradities zoals wij die ook op de kroeg hebben. Tijdens het grootste feest in Rio de Janeiro waakt het symbool Cristo Redentor over het volk in de stad. Een boegbeeld dat Audentis vindt in zijn stier. Het standbeeld van 38 meter hoog werd overgebracht naar een hoogte van 700 meter om altijd een oogje in het zeil te houden. En vooral tijdens carnaval kan de stad dit wel gebruiken. Wij nemen u deze diesweek mee naar Rio de Janeiro, waar het echte feest kan beginnen!

Fiesta sin Siesta

9


O L e n d á r i o

Nieuw tijdens de diesweek is O Lendário Jogo. U beschikt allen over de juiste portie durf en moed om te beginnen aan dit legendarische spel. Een spel waarvoor u de 3 I’tjes weer uit de kast moet halen. Een spel waarin strijd voorop staat. Een spel dat u voor altijd bij blijft. Een spel voor u en uw club. O Lendário Jogo bevat alles. Vereisten om mee te doen aan dit spel zijn een videocamera en een spaarplan. Voor Ò Lendario Jogo zult u een aantal opdrachten krijgen die gedurende de diesweek uitgevoerd dienen te worden. Deze opdrachten zullen vol humor, uitdaging en originaliteit zitten en voor elk van deze opdrachten kunt u punten krijgen. Schrijf uw clubje zo spoedig mogelijk in en doe mee! Wij beloven u een legendarisch spel vol strijd, passie, uitdaging en onvergetelijke momenten!

J o g o

Fiesta sin Siesta

10


P r o g r a m m a

Openingsfeest Vrijdag 17 april 2009, 22.00-04.00 Sociëteit T.R.A.M. Diesreceptie Zondag 19 april 2009, vanaf 20.00 Sociëteit T.R.A.M. Dagactiviteit Maandag 20 april 2009, 10.00-20.00 Centerparcs De Eemhof, Zeewolde Cabaret Dinsdag 21 april 2009, 19.00-21.30 Theater Prismare, Roombeek Mardi Gras Dinsdag 21 april 2009, 22.00-04.00 Sociëteit T.R.A.M Club I rally Woensdag 22 april 2009, 10.00-19.00 Oude markt Diner Woensdag 22 april 2009, 19.00-22.00 Sociëteit T.R.A.M.

Fiesta sin Siesta

11


P r o g r a m m a

Chillen in het Volkspark Donderdag 23 april 2009, 15.00-19.00 Volkspark Brazilian party Donderdag 23 april 2009, 22.00-04.00 Sociëteit T.R.A.M. Gala Vrijdag 24 april 2009, 22.00-04.00 Discotheek Bays, Reutem Na Manhã Seguinte Zaterdag 25 april 2009, 15.00-18.00 Sociëteit T.R.A.M.

Fiesta sin Siesta

12


O p e n i n g s f e e s t

Vrijdag 17 april 2009 22.00-0 SociĂŤtei 4.00 t T.R.A.M . Deze vrijdag zal de diesweek losbarsten onder de naam ‘a Abertura’, het openingsfeest. Vanavond zult u zich bij binnenkomst wanen in het mooie Rio de Janeiro. De avond geeft u een mooie gelegenheid om na al de tentamens weer eens flink te zuipen. Midden op de avond zult u verrast worden door exotische danseressen, zij zullen u nog meer in de Braziliaanse stemming brengen. De muziek zal vanavond worden verzorgd door onze eigen Club 24 en Franklin Rodriques. Genoeg redenen om deze avond met ons de dies in te luiden!

Fiesta sin Siesta

13


F r a n k l i n R o d r i q u e s

De eerste topper die jullie deze week tegen gaan komen is niemand minder dan Franklin Rodriques. Deze DJ met goude handen kwam achter zijn gave nadat hij vanuit Portugal terugkeerde naar Rotterdam en een bezoek bracht aan de beruchtte nachtclub Now en Wow. Hij wou ook zo’n guru achter de draaitafel worden en begon zijn eigen mixes te maken. In de scene staat deze man bekend als ‘cowboy’ achter de draaitafels. Onverwachte mixes zorgen ervoor dat hij op elk feest zijn ei kwijt kan.

Naast nachtclubs is Franklin Rodriques ook bekend van zijn Nope is Dope-hit Cobra die hij samen met Rishi Bass heeft geproduceerd. Deze zomer gaat hij alle stranden langs met zijn mobiele Club Terassol. Dit doet hij samen met andere toppers als Roog, Marc Benjamin en D-rashid. Je kunt meer over hem vinden op www.franklin-rodriques.com.

Fiesta sin Siesta

14


Zaterda g 18 apr i gehele d l 2009 ag

R U S t d a g

Een avond na twee weken tentamens kan niet anders dan zwaar zijn. Daarom hebben wij deze zaterdag de naam Siesta sin Fiesta gegeven. Het wordt een rustig dagje waarin u de tijd heeft u voor te bereiden op een week vol mooie activiteiten. Deze dag is ook de uitgelezen mogelijkheid om alvast de opdrachten van O Lendรกrio Jogo uit te voeren of voor te bereiden.

Fiesta sin Siesta

15


D i e s r e c e p t i e

Zondag 19 april vanaf 20 2009 .00 SociĂŤtei t T.R.A.M . Zondag vanaf 20.00 zal de diesreceptie plaatsvinden. U wordt allen verwacht op SociĂŤteit T.R.A.M. Vanavond zullen we de diesgadget en de almanak aan u uitreiken. Daarnaast is vanavond een mooie gelegenheid om de mooi versierde kroeg in alle rust te aanschouwen, mocht u hier op het open feest nog niet aan toe zijn gekomen.

Fiesta sin Siesta

17


Waarde leden, Na 5 maanden van lange dagen, korte nachten, leuke stukjes, (te) late stukjes en veel computertechnische ellende mag ik u met gepaste trots mededelen dat de XIIIe Almanak op dit moment bij de drukker ligt.

A L M A N a K

Allereerst willen we graag Senaat XIII en Senaat XIV bedanken voor hun hulp. Ook willen we natuurlijk Sociëteitsbestuur XIII en de XXVIIIste Diescommissie bedanken voor hun hulp en ondersteuning. Maar als laatste, maar niet als minste, wil ik graag u, de leden, bedanken voor al uw mooie, creatieve en grappige stukjes. Zonder u allen was de Almanak nooit zo mooi geworden. Op de themapresentatie heeft al een voorproefje gehad hoe de inhoud van de Almanak er uit zal komen te zien. Het is mij dan ook een eer u allen uit te nodigen voor de diesreceptie op 19 april 2009 om 20.00 uur op Sociëteit T.R.A.M. Hier zal de XIIIe Almanak van het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ uitgereikt worden. Op de Almanak! Namens de XIIIe Almanakcommissie, h.t. Praeses H.J.D.T. van der Meer Praeses ab Actis Quaestor Lid I Lid II

H.J.D.T. van der Meer E.J.H. van der Schoor L.G.C. Schol G.J. van den Broeke M. Rijpkema

Fiesta sin Siesta

18


D a g a c t i v i t e i t

Maanda

g 20 apr il 2009 10.00-2 1.00 De Eem hof, Zee wolde BraziliĂŤ staat niet alleen bekend om het carnaval maar ook om de mooie stranden en de wuivende palmbomen. Vandaag zullen we een bezoek brengen aan deze mooie stranden. Om te voorkomen dat u allen afhaakt bij slecht weer, is ons BraziliĂŤ overdekt. Wij zullen vandaag met u het mooie tropische zwembad van centerparcs de Eemhof bezoeken. Hier kunt u zich eindeloos vermaken met wildwaterbanen, glijbanen, bubbelbaden en natuurlijk het zwemmen zelf. Om de verbruikte energie weer aan te vullen zal de dag worden afgesloten met een uitgebreid buffet. Om 10.00 uur zullen de bussen voor u klaar staan bij het station Ze wachten niet, dus zorg dat u op tijd bent!

Fiesta sin Siesta

19


Dinsdag

21 april 2009 19.00-2 Theater 1.30 Prismar e

Mooi! Weer Audentis

C a b a r e t

Deze Dies Natalis van onze mooie vereniging staat in het teken van fiesta, van exotische plaatsen, dansen en natuurlijk carnaval. Om tussen al het bloedserieuze feestgedruis eens lekker te ontspannen, is er het Cabaret met als thema: Mooi! Weer Audentis. Het programma staat bol van sketches, filmpjes, muziek en toneel en bied u de ideale gelegenheid om het afgelopen jaar met ons door te nemen in een geweldige show. Deze Cabaretvoorstelling wordt bedacht, gemaakt en uitgevoerd door: Floris Alfverink Job Arnold Jorrit Bosselaar Enny Breure Rozanne Harleman Stephen Huisman David de Jong

Elco Rouwmaat Michiel Schoenmaker Jurre Smits Jelmer Stegenga Timo Tanis Camiel Tromp

Deze mensen zullen samen met mij voor een onvergetelijke show zorgen. Om 19.00 uur bent u allen welkom in het Prismare Theater. Tot dan! Maarten Kollen

Fiesta sin Siesta

21


Dinsdag

M A r D I G R A S

21 april 2009 22.00-0 Sociëtei 4.00 t T.R.A.M

Het carnaval staat de dinsdag traditiegetrouw in het teken van Mardi Gras. Mardi Gras is frans voor Vette dinsdag. Het is een verkleedfeest waarbij de meest gebruikte kleuren paars, groen en goud zijn. Tijdens het feest is het de bedoeling om zoveel mogelijk kralen te regelen. Een veel gehoorde kreet is dan ook: ‘Throw me something’. De vrouwen hadden bedacht dat het kralen regelen gemakkelijker zou gaan door te flashen. In New Orleans liep dit uit de hand en is een flash-verbod ingesteld. Wij kunnen u vertellen dat dit bij onze Mardi Gras niet verboden is… Deze avond zal compleet worden door de aanwezigheid van DJ Hardwell. Hoewel hij met zijn 21 jaren nog behoorlijk jong is staat hij garant voor een topavond. Draait hij normaal op grote feesten in Nederland, brengt hij geregeld bezoekjes aan het buitenland, vanavond zal hij draaien op onze Braziliaanse Sociëteit! Op dit open feest zijn externen natuurlijk ook van harte welkom dus laat uw vrienden ook van dit spektakel genieten!

Fiesta sin Siesta

22


D J H a r d w e l l

De tweede bekende DJ die deze week voor ons naar Enschede zal komen is DJ Hardwell een alias voor Robbert van der Corput. Geboren in Breda op 7 Januari 1988 is hij met zijn 21 jaren nog behoorlijk jong. Op zijn achtste ontdekte hij zijn liefde voor muziek en begon hij geïnspireerd door verschillende stijlen aan zijn eerste mixen en producties. Na een paar jaar pianoles vond hij dat hij dat een keyboard hem meer te bieden had, en ook ontdekte hij het produceren op de PC en de bijbehorende productiesoftware. Hardwell was een van de eersten die Bubbling remixen maakte van commerciële clubhits. Zijn remix van Without me (de Drunkenmunkey versie) werd een grote discothekenhit. Via Radio 538 werd hij in contact gebracht met de Klubbheads en verkreeg zo een contract bij Digidance. In 2003 maakte hij de officiële remix voor de zomerhit Summerjam, die erg veel gedraaid werd. Hij is ook de man achter de populaire Bubbling Beats CD’s en heeft diverse Awards gewonnen, zoals een Urban Award. Hij draait in clubs en op parties door heel het land. Hij draait Electro/ Latin/Groovy House tot Raw Urban en soms zelfs een beetje Techno! Meer informatie over een van Nederlands grootste talenten is te vinden op www.djhardwell.com.

Fiesta sin Siesta

23


C l u b 1 R a l l y

Woensd ag 22 ap 10.00-1 ril 2009 9.0 Oude m 0 arkt De Club 1 Rally zal dit jaar wederom tijdens de diesweek gehouden worden. De beats van Hardwell en Club 24 zullen ingewisseld worden voor ronkende motoren en piepende banden.De Twentse Ros wordt vervangen door imponerende paardenkrachten. De strijd zal niet alleen op de weg beslist worden, maar u kunt uw tegenstander ook angst in boezemen door uw wagen tot een heuse carnavals- c.q. strijdwagen om te toveren. De carnavalparade is een van de hoogtepunten van de carnavalsweek in Rio de Janeiro. Iedereen gaat los door de straten van Rio. Deze dag zal het in de straten van Twente ook los gaan. Alles is geoorloofd. Van rijden over de weg tot varen door het kanaal langs de UT. Om 10.00 kunt u zich inschrijven bij ‘t Gat. Voor spaarplanners is dit gratis, voor anderen â‚Ź5,00 p.p. Kijk op www.club1rally.nl. Wij zien u allen aan de start! Namens het Collegium Illustorum Primus Corporis Studiosorum Drienerloniensis Audentis et Virtutis, Einz! JC Reventon

Fiesta sin Siesta

25


Woensd ag 22 ap 19.00-2 ril 2009 SociĂŤtei 2.00 t T.R.A.M .

D i n e r

Tijdens het heerlijke driegangen diner waar u vanavond van kan genieten heeft u alle tijd om de mooie verhalen van de gereden rally uit te wisselen. Het diner zal geheel in Braziliaanse stijl worden verzorgt door Kook&Co. Mise & Place zal u tijdens het diner bedienen zodat u in gelegenheid bent rustig te tafelen en te genieten van een culinair hoogstandje. U wordt allen om 19.00 uur op SociĂŤteit T.R.A.M. verwacht.

Fiesta sin Siesta

26


V O L K s p a r k

Donder dag 23 a pril 200 9 16.00-2 0.00 Volkspa rk. Hopend op een Braziliaans zonnetje zullen wij deze middag doorbrengen in het volkspark. Wij zorgen voor enkele gratis fusten bier en het voetbalveldje, jullie voor de rest. Een mooie gelegenheid om alvast in de stemming te komen voor het feest van vanavond! Mocht het geen mooi weer worden dan zal deze middag niet doorgaan, hier zult u gedurende de week meer over horen.

Fiesta sin Siesta

28


B r a z i l i a n p a r t y

Donder dag 23 a pril 200 9 22.00-0 4 . 0 0 SociĂŤtei t T.R.A.M . Vanavond zal in het teken staan van het echte carnaval. Het feest zal een open karakter hebben en iedereen is dus welkom. U mag zich naar hartelust kleden in de trend van het thema. Alles mag en niets is te gek!

De avond zal compleet worden gemaakt door onze eigen Club 24 en de welbekende band No Strings Attached. Zij zullen u vanavond in de carnavalssferen brengen!

Fiesta sin Siesta

29


Vrijdag 24 april 2009 22.00-0 3. Bays, Re 30 utum

G a l a

Het gala heeft dit jaar de naam Beijo na Boca. Dit is een groot feest dat in Brazilie tijdens het carnaval plaatsvindt. De letterlijke vertaling van Beijo na Boca is ‘kus op de mond’. Op deze avond proberen de Brazilianen met zo veel mogelijk personen van het andere geslacht te zoenen. Dit kan natuurlijk goed gecombineerd worden met het galamos.. Het gala zal deze keer plaatsvinden in Bays te Reutum. De mooi ingerichte zalen met spiegels en sjieke barren zullen zorgen voor een unieke sfeer. Om u naar de galalokatie te brengen zullen er bussen rijden. Deze bussen rijden om 21.30 en om 22.30 heen. Vanaf 02.30 rijden er bussen terug, 04.00 uur vertrekt de laatste bus. De eerstejaars worden geacht de eerste bus heen te nemen.

Fiesta sin Siesta

30


Salsa Het gala is ook een uitstekende gelegenheid om uw salsakunsten te tonen. De salsa is de dans in BraziliĂŤ. Bij salsa ligt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Er wordt niet over de vloer bewogen maar alles wordt ter plaatse gedanst.

G a l a

Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen alleen de basispas met enkele beperkte varianten. Nog nooit salsa gedansd? Wij leren u de basispas. Heren: - Stap met uw linkervoet naar voren. - Til uw rechtervoet op en plaats deze weer terug op de plek waar u hem optilde. - Zet vervolgens uw linkervoet terug naast de rechtervoet. - U zet uw rechterhand in de zei van de dame en met uw linkerhand houdt u de rechterhand van de dame vast. - Stap met uw rechtervoet een stap naar achteren. - Til nu uw linkervoet op en plaats deze weer terug op de plek waar u hem optilde. - Zet vervolgens uw rechtervoet terug naast de linkervoet. De handen blijven in dezelfde positie. Dames: - Stap met uw rechtervoet naar achteren. - Til uw linkervoet op en plaats deze weer terug op de plek waar u hem optilde. - Zet vervolgens uw rechtervoet terug naast de linkervoet. - Stap met uw linkervoet naar voren. - Til uw rechtervoet op en plaats deze weer terug op de plek waar u hem optilde. - Zet vervolgens uw linkervoet terug naast de rechtervoet.

Fiesta sin Siesta

32


BAND

G a l a

U kunt tot in de laatste uurtjes dansen op de muziek van de band Bittersweet. De band treed op door het hele land en zal deze avond bij ons op het gala staan. De bandleden Pascal Groot Kormelink (Drummer), Tamsyn Graff (zangeres), Simon Linnenbank (zanger), Mark Groot Kormelink (gitarist), Marc van der Kley (bas) en Sander (aka Zendur) de Haan (toetsen) zullen ervoor zorgen dat het een avond wordt om niet meer te vergeten.

Casino Mocht u genoeg krijgen van al het dansen en de muziek dan kunt u een gokje wagen bij Casino Riche. Zij zullen helemaal vanuit Rotterdam naar ons toekomen. U kunt zich wagen aan het welbekende Roulette of een potje Blackjack spelen. Roulette is een spel dat iedereen wel kent, het zit vol spanning en is eenvoudig te leren. Het spel begint als de croupier ‘faites vos jeux’ roept, wat in het Nederlands ‘uw inzetten alstublieft’ betekent. Het inzetten kunt u op verschillende manieren doen, van een kleur kiezen tot een specifiek nummer spelen.

Fiesta sin Siesta

33


De croupier laat vervolgens de rouletteschijf draaien en werpt het balletje er in tegengestelde richting in. Op een gegeven moment klinkt er ‘rien ne va plus!’, wat betekent dat er niets meer ingezet mag worden. Het gevallen nummer wordt bekendgemaakt, en het uitbetalen kan beginnen.

G a l a

Bij Blackjack speelt iedere speler tegen de bank. Het is een kaartspel waarin de plaatjes elk tien punten vertegenwoordigen, de aas één of elf punten is, en bij de rest van de kaarten telt hun eigen waarde. Het doel van het spel is om zo dicht mogelijk bij de eenentwintig te komen. In een aantal speelrondes krijgt de speler de gelegenheid om één of meer kaarten te vragen. Heeft hij naar zijn mening genoeg punten, dan ‘past’ hij. Heeft hij echter meer dan eenentwintig punten, dan heeft hij verloren. Heeft de speler uiteindelijk meer punten dan de bank, dan wint de speler. Een Blackjack (eenentwintig in twee kaarten), levert bovendien anderhalf maal de inzet op. Veel geluk!

Fotograaf Om te voorkomen dat u na afloop van het gala de gehele avond weer vergeten bent zal een fotograaf enkele memorabele momenten vastleggen op de gevoelige plaat. De foto’s kunt u na afloop terugvinden op www.joostduppen.nl. Hier heeft u ook de mogelijkheid de foto’s voor een kleine vergoeding na te bestellen.

Fiesta sin Siesta

34


Zaterda g 25 apr 15.00-1 il 2009 Sociëtei 8.00 t T.R.A.M .

N a M A N H ã

Een mooie afsluiting van deze geweldige week is het Thé Dansant, oftewel na manhã seguinte. U heeft hier rustig de tijd om verder uit te brakken onder het genot van een hapje en een drankje. Ondertussen heeft u de tijd om mooie verhalen, geruchten en roddels over afgelopen week te verspreiden en aan te horen.

S E g u i n t e

Fiesta sin Siesta

36


Bij het organiseren van deze week hebben we veel hulp gehad van bedrijven, sponsoren en commissies. Bij deze willen wij hen graag hartelijk bedanken voor hun medewerking.

D a n k w o o r d

Bido Kralen

Mulder&Mulder

Aimee

Simcorp

Running Centre

Pasdoré

Thessaloniki

Huisman-Itrec

Cafe Pimpelaar

De XIIIde Senaat

Lunchcafé de Klanderij

De XIVde Senaat

Carclass

Het XIIIste Sociëteitsbestuur

Steakhouse Goody’s

Commissie van Beheer

Super de Boer

Almanakcommissie

Humprey’s

Cabaretcommissie

Andalusie

VR-cie

Club 1

Eurotrain

Mise en Place

Fiesta sin Siesta

37


Diesboekje Fiesta sin Siesta  
Diesboekje Fiesta sin Siesta  

Dit boekje is het programma van de 28de dies natalis van DSCC/DJCR Audentis et Virtutis te Enschede