Page 1

DIENBL AD DIENBLAD Jaargang 13 - NOVEMBER 2011

Hét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant

Freek naar Veghel, Cuijk en Oss


DISCOTHEEK

ZA 26 NOV

DEURNE

Blasiusstraat 9 5754 AS Deurne

BIRTHDAY@METRO MET DJ GEERT EN DJ ALZADO

Ben je in november jarig, dan kun je jouw VERJAARDAG vieren in de METRO op zaterdag 26 november tijdens de

BIRTHDAY@METRO PARTY Op vertoon van je ID heb je vóór 24.00 uur GRATIS ENTREE met DRIE VRIENDEN en krijg je een fles ‘champagne’ CADEAU.

metro-deurne.nl

PROGRAMMA NOVEMBER DECEMBER 2011 When Hope Escapes, A Jupiter Hymn & Running Out

04 NOV

06 NOV

Een mooi buitenkansje voor Lakei!

Right Dub

Massada & Friends

10 DEC

“Swingin’ soul2soul party” 12 NOV

2nd edition!

Phife Dawg

03 DEC

Na de succesvolle eerste editie hebben we opnieuw een fijne avond samengesteld.

3 bands with an attitude!

Moon Safari

2nd Edition Xplosion

Memphis Maniacs

16 DEC

Let’s party!

20 NOV

A Tribe Called Quest!

Petter Carlsen

25 NOV

De meer dan begaafde, met een geweldige stem gezegende, Petter Carlsen uit Noorwegen.

2

POPPODIUM HELMOND

Molenstraat 123 | info@lakeihelmond.nl | www.lakeihelmond.nl


Dienblad Gratis magazine en uitgaanswebsite met regio-agenda Website www.dienblad.nl Redactieadres Postbus 22, 5374 ZG Schaijk Telefoon: 0486 463112 Email: redactie@dienblad.nl Coverfoto Freek de Jonge komt naar De Blauwe Kei in Veghel, Schouwburg Cuijk en Theater De Lievekamp in Oss. Uitgever Tekst & Uitleg, Schaijk Fotografie Sergio Boutkan, PixOnStage e.a. Druk Drukkerij Hendrix Peer Verspreiding Dienblad Magazine wordt maandelijks gratis in een oplage van circa 15.000 exemplaren verspreid in Noord-Oost Brabant via ruim 800 theaters, musea, culturele centra, VVV-agentschappen, bibliotheken, cafés, restaurants, bioscopen, discotheken en andere (uitgaans)-gelegenheden in de gemeenten Bernheze, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Gemert-Bakel, Grave, Helmond, Laarbeek, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Uden, Veghel en de bijbehorende dorpen Adverteren in Dienblad Magazine en op www.dienblad.nl Mail naar adverteren@dienblad.nl of bel 0486 463112 Aanleveren materiaal Vóór of uiterlijk op de deadlinedatum. Advertenties (in EPS / Illustrator, hi-res JPEG, TIFF of PDF formaat) via adverteren@dienblad.nl, persberichten en foto’s via redactie@dienblad.nl Aanleveren agendapunten voor maand-agenda en website Dit kan dagelijks en 24 uur per dag, echter uitsluitend via www.dienblad.nl (klik op de link ‘Agendapunt aanleveren’ in de gele balk rechtsbovenaan op de website) Agendapunten worden zowel in het blad als op de website na goedkeuring gratis gepubliceerd. Alleen agendapunten die zijn aangeleverd en goedgekeurd vóór of uiterlijk op de deadlinedatum worden opgenomen in de gedrukte agenda in het blad Deadline decembernummer: vrijdag 18 november

Theater, kids en polonaise Nu de temperaturen dalen en de avonden steeds langer worden is het de uitgelezen tijd om eens een bezoekje te brengen aan het theater. In dit nummer van Dienblad Magazine daarom volop aandacht voor de diverse voorstellingen die op het programma staan in de Oost-Brabantse cultuurtempels. Vooral fans van Freek de Jonge worden de komende weken op hun wenken bediend. De gelouterde cabaretier staat met zijn show Neven namelijk op de planken van liefst drie regionale theaters: De Blauwe Kei in Veghel, Schouwburg Cuijk en De Lievekamp in Oss. Liefhebbers van Britse popmuziek uit de jaren zestig en zeventig komen in de maand november eveneens stevig aan hun trekken. Zo geeft de legendarische groep The Zombies, met Colin Blunstone en Rod Argent, op zondag 6 november een concert in het Udense poppodium De Pul. Schouwburg Cuijk staat op donderdag 10 november ook al volledig in het teken van muziek uit het Verenigd Koninkrijk. Tijdens The British Pop Invasion trakteert een liveband het publiek op de beste nummers van wereldberoemde sixties-groepen als The Kinks, The Hollies en Gerry & The Pacemakers. Bij de programmering in de verschillende culturele centra in de regio is niet alleen aan de volwassen bezoekers gedacht, ook voor de kids is er vanalles te beleven. Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten voor de jeugd is te vinden op pagina 8, 9 en 12 van Dienblad. November is natuurlijk ook de maand waarin traditioneel het carnavalsseizoen weer wordt geopend. Op de bijzondere datum 11-11-’11 vinden tal van feestelijke activiteiten plaats in Oost-Brabant. Meest in het oog springende gebeurtenis vindt die dag plaats op het Ridderplein in Gemert. De jubilerende carnavalsvereniging De Drumknaauwers doet die dag om 11.11 uur een poging om het wereldrecord polonaise lopen te verbeteren. Om een plaatsje in het befaamde Guinness Book of Records te bemachtigen, moet de polonaise uit minimaal 1.111 deelnemers bestaan. Meer over deze ludieke recordpoging staat op pagina 11. Het Dienbladteam

3


Zeven bands op DofferBlues-festival SCHAIJK - In café-feesterij De Potter in Schaijk vindt zaterdag 5 november voor de twaalfde keer Hevank DofferBlues plaats. De festival-line up telt maar liefst zeven nationale en internationale blues- en rockbands. Met optredens van onder anderen Ryan McGarvey, de Clemens van de Ven Band, CC Jerome’s Jetsetters en Eightball Boppers belooft het weer een swingend feestje te worden. Hevank DofferBlues begint om 20.30 uur, entree in de voorverkoop is vijftien euro.

De organiserende stichting Snags is er ook dit jaar weer in geslaagd een keur van klinkende namen uit de blueswereld naar Schaijk te halen. Meest aansprekende artiest op het festivalaffiche is zonder twijfel die van de Amerikaanse gitaarheld Ryan McGarvey. Maar ook de Clemens van de Ven Band, Down and Dirty, CC Jerome’s Jetsetters, Little Boogie Boy Bluesband, Eightball Boppers en de jonge groep The Gooch zijn groepen die het hart van menig bluesliefhebber sneller zullen doen kloppen.

Clemens van de Ven. (foto: Jaap Reedijk)

Ryan McGarvey.

Clemens van de Ven Band De Clemens van de Ven Band is een van de weinige authentieke rhythm-’n-bluesbands in Nederland. De formatie werd opgericht in 1999 en bouwde al snel een goede reputatie op met haar energieke live-optredens. Centrale figuur van de band is natuurlijk zanger en pianist Clemens van de Ven. Zijn karakteristieke rauwe vocalen en zijn krachtige pianostijl geven de band een heel eigen sound. Down and Dirty Terug van weggeweest op DofferBlues is de Brabantse bluesformatie Down and Dirty, waarin met saxofonist Wim van der Heijden en bassist John van Zuijlen ook twee muziDown and Dirty.

Ryan McGarvey De 24-jarige gitaarvirtuoos Ryan McGarvey won in 2010 in een deelnemersveld van liefst vierduizend gitaristen de Ernie Ball-wedstrijd en veroverde daarmee een plekje op het prestigieuze Eric Clapton’s Crossroads Guitar festival in Chicago. Sindsdien is de uit Albuquerque, New Mexico afkomstige McGarvey een rijzende ster in bluesland.

4


The Eightball Boppers De rockabillyformatie The Eightball Boppers uit St.Anthonis, Rijkevoort en Mill timmert sinds 2004 aan de muzikale snelweg. De leden van de band zijn echter al sinds begin jaren tachtig actief in de muziekscene. De band speelt rockabilly in de trant van Johnny Burnette, Gene Vincent, Johnny Horton, Carl Perkins en Eddie Cochran, terwijl ook het Paladinsen Stray Cats-repertoire niet vergeten wordt.

CC Jerome’s Jetsetters. (foto: Lagaisse P.)

kanten uit Schaijk meespelen. De band wisselt eigen nummers af met bluesrock van Walter Trout tot George Thorogood en blues van BB King tot Luther Allison. CC Jerome’s Jetsetters Volle bak gas geven. Dat is de gedachte die door je hoofd gaat als je CC Jerome’s Jetsetters hoort en ziet. Dit energieke trio breng een swingende mix van rock-’n-roll, rockabilly en blues. Af en toe wordt het eigen werk afgewisseld met covers uit verrassende hoeken. Little Boogie Boy Bluesband Hein ‘Little Boogie Boy’ Meijer is in zijn stijl van spelen een natuurgetrouwe mengeling van de oude meesters. Zijn gitaarspel en zang klinkt doorleefd en als je je ogen sluit waan je je in de hoogtijdagen van de Chicago-blues. Alle bekende blueslicks beheerst en timed hij in de perfectie tot een creatieve mix, waarin gevoel en techniek versmolten zijn tot een meeslepende, dynamische act, die verrassend en pakkend is.

The Eightball Boppers..

The Gooch The Gooch is een zeer gemotiveerde, jonge band met rocken funkstijl, maar de formatie speelt ook graag een stevige blues. Ze zijn sinds maart bij elkaar en ze spelen vooral covers van onder andere The Red Hot Chili Peppers, Stevie Ray Vaughan, Wild Cherry en Jet. Momenteel is de groep ook druk bezig met het schrijven van eigen nummers. The Gooch.

Hein ‘Little Boogie Boy’ Meijer.

Tickets Hevank DofferBlues 2011 begint om 20.30 uur, de zaal gaat open om 20 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 15 euro verkrijgbaar bij boekhandel Bruna, café-feesterij de Potter en Hevank Auto’s in Schaijk, café Hap en Stap in Zeeland en kapsalon Jan Nelissen in Reek. Online tickets bestellen kan via www.dofferblues.com. Aan de kassa kosten toegangskaarten 17,50 euro.

5


EP-presentatie

TheSupport: 101’s

Black-Bone, Overgrown, Flights of Fancy (DE)

vr 12-03 • 19.00u • vvk € 7 / deur € 8

RaMMBaMM

za 13-03 • 21.00u • gratis

Fatburger, LA Stryker the Hummingbirds za 20-03 • 21.00u • gratis

Live-prijsuitreiking

Zuiderslag

zo 21-03 • 19.00u • gratis

zaterdag 26 november LIVE IN CONCERT:

» DJANGO WAGNER » VINZZENT

€15.00 00 Deur: €18.

Voorverkoop:

www.tunneke-heesch.nl ’t Dorp 148, Heesch • 0412-451181

6

VEGHEL - Van je hobby je werk maken, daar droomt bijna iedereen wel van. De 22-jarige Daniëlle Roes - van Leeuwen uit Veghel heeft dit jaar die stap gezet. Vanaf nu kunnen uitbaters van horecagelegenheden bij haar bedrijf DVM Productions aankloppen voor het organiseren van concertavonden of tributefestivals. Daniëlle neemt het boeken van bands en de promotie voor haar rekening. Daniëlle volgde de opleiding Commerciële economie met als specialisatie evenementen en entertainment. “Voor rockcafé The Holy Cow in Schijndel organiseer ik al vijf jaar PinksterLive”, zegt de jonge ondernemer. “Dat doe ik in opdracht van het café. Tijdens de laatste editie sprak ik een andere cafébaas die een tributefestival wil houden. Daarvoor vroeg hij mij. Dat is de reden dat ik nu voor mezelf ben begonnen.” Lovin’ Whiskey In november vinden de eerste Tribute Revivals plaats. Zaterdag 26 november is het te doen in zalencentrum Ambianz in Zeeland. De avond wordt geopend door de rock-’n-rollband The Gran Torinos. Vervolgens treedt Robbie Hooker and the Red-Light District uit Mill op. Die avond legt Robbie zich toe op het spelen van ZZ Top-covers. De Anouk-tributeband Lovin’ Whiskey uit Veghel sluit de muzikale avond af. De deuren gaan om 20 uur open. Buiten de Tribute Revivals en PinksterLive is ook The Hurricane Blues Tour een initiatief van DVM Productions. Verder functioneert Daniëlle als muziekprogrammeur voor het Veghelse Slokdarmfestival. Meer info: www.dvmproductions.nl. Daniëlle is tevens de frontvrouw van Lovin’ Whiskey.

» TILT Zaal • start 21.00

DVM organiseert muziekavonden


Freek de Jonge toert door Brabant VEGHEL/CUIJK/OSS - Cabaretier Freek de Jonge trekt de komende maanden met zijn nieuwe voorstelling Neven door het land. In november en december staat Freek ook op de planken van een aantal theaters in Noordoost-Brabant. Zo komt hij op zaterdag 19 november naar De Blauwe Kei in Veghel, speelt hij op dinsdag 29 november in de Schouwburg Cuijk en beklimt hij op zaterdag 10 december het podium van De Lievekamp in Oss.

Freek de Jonge is onbetwist een van de meest productieve cabaretiers van dit moment. Hij maakte de afgelopen tijd een zeer gevarieerde reeks producties: De Nieuwjaarsconference, de cd Van A naar Z met de gelijknamige muziektournee, zijn verkiezingsconference De Stemming 2010 en de jaarsconference Het Verlossende Woord. In Veghel, Cuijk en Oss trakteert Freek het publiek op een splinternieuwe, avondvullende conference met frappante familiebanden als leidraad. Neven handelt over zijn twee tanteszonen. De ene geadopteerd, de andere een echte bloedverwant. Ze delen een flink deel van hun geschiedenis, maar ervaren tevens opzienbarende, en soms zelfs schokkende verschillen. Is dit toe te schrijven aan hun afkomst? Voer voor een onderhoudend verhaal vol opmerkelijke overeenkomsten met de tijd van nu. Freek de Jonge wordt op 30 augustus 1944 geboren in het Groningse Westernieland als zoon van een hervormd predikant. Na het afronden van de HBS, wat maar met moeite lukt, gaat hij culturele antropologie studeren in Amsterdam. Tijdens zijn studententijd ontmoet hij Bram Vermeulen en Johan Gertenbach, wat leidt tot de oprichting van Neerlands Hoop. In 1979 gaat Neerlands Hoop uit elkaar en begint De Jonge aan een solocarrière. Hij is de eerste cabaretier die een rode draad in zijn verhaal aanbrengt. Typisch voor De Jonge is ook de ‘running gag’, een grap waarnaar meerdere malen verwezen wordt. De Jonge brengt enkele succesvolle programma’s op het toneel, waaronder ook enkele oudejaars- en nieuwjaarsconferences. Naast zijn werk als cabaretier ontplooit De Jonge ook andere activiteiten. Zo schrijft hij romans, presenteert hij televisieprogramma’s en speelt hij een rol in de films De Illusionist (1983) en De Komediant (1986). In 1999 begint De Jonge met een nieuw cabaretexperiment. Onder de naam De Grens maakt hij in een jaar tijd tien verschillende shows, waarin alle vormen van cabaret aan bod komen. In 2004 verbaast De Jonge vriend en vijand door af te reizen naar Irak en daar voorstellingen te geven voor Nederlandse militairen. In 2005 eindigt de cabaretier op nummer tachtig in de verkiezing van de ‘Grootste Nederlander’. Op 12 november 2005 ontvangt hij de Groenman-taalprijs tijdens

Freek de Jonge.

een congres van het Genootschap Onze Taal. In 2008 slaat De Jonge een nieuwe weg in met een theatershow die niet bedoeld is voor het grote publiek, maar voor mensen die ‘moeite willen doen’. Deze wending richting kunst met een hoofdletter leidt tot het definitief weren van De Jonge in het tv-programma De Wereld Draait Door, waar De Jonge eerder nog zijn opmerkingen over de domheid van het grote publiek debiteert om vervolgens het liedje Aandacht! ten gehore te brengen. In hetzelfde jaar ontvangt hij uit handen van minister Ronald Plasterk de ‘Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties-oeuvreprijs’.

7


Kindervoorstellingen in de regio REGIO - In november arriveert Sinterklaas weer in het land. Dit jaar op zaterdag de twaalfde in het Brabantse Dordrecht. De dagen erna wordt hij ook nog per dorp of stad ingehaald. Dit gaat gepaard met veel pepernoten en ander snoepgoed. Tijdens de aanwezigheid van de goedheiligman vindt er in de theaters een aantal shows plaats met de Spaanse kindervriend in de hoofdrol. Ook zijn er diverse andere kindervoorstellingen in de maand november te bewonderen. Sinterklaas is pas een paar dagen in het land als op woensdag 16 november theater De Lievekamp in Oss bezoekt. Vanaf 14 uur doen de Sint en zijn pieten goed hun best om er een mooie middag van te maken. Toch gebeuren er vreemde dingen in het pietenhuis. Er komt een geheimzinnige schoorsteenveger die ervoor wil zorgen dat de pieten niet meer op de daken kunnen komen om cadeautjes in de schoorsteen te stoppen. Grote problemen en rare situaties zijn het gevolg. De

Sinterklaasshow is een spannende kindervoorstelling voor het hele gezin vol muziek, humor en pepernoten. Een week later is de Sint te vinden bij cafÊ Dientje voor het Groot Gemerts Sinterklaasfeest. Een interactieve show met muziek, dans, zang en gezellig. Na afloop mogen de kinderen op de foto met Sinterklaas en zijn pieten. Zipsop Poppentheater Zipsop komt met een nieuwe jeugdvoorstelling. De poetsdames Truus en Nel zijn komen weer in actie gekomen om de Sint te helpen. Dit jaar niet met poetsen. Nee, het duo is gepromoveerd tot inpakdames. Net als met poetsen vervullen ze hun taak wederom vol overgave. Maar als ze gaan inpakken vinden ze uit dat sommige verlanglijstjes wel heel verwarrend zijn. Is Robin een meisje of een jongen? En wat dacht je van Beau of Sam? Een voorstelling met volop afwisseling van poppenspel, toneel en muziek. Zipsop speelt in het Helmondse Annatheater op woensdag 23 november om 14 en 16 uur en op zondag 27 november op dezelfde tijden. Goedheiligman Zondag 27 november komt de goedheiligman om 11 uur naar theater De Blauwe Kei in Vegel voor Het Grote Sinterview. Op aandringen van praatjesmaker Jochem van Gelder heeft de Sint beloofd antwoord te geven op alle prangende kindervragen. Hij neemt zelfs zijn eigen fotoboek en exclusieve homevideo’s mee uit Spanje. Kinderen die een brandende vraag hebben kunnen deze voor de show inleveren bij de

Praatjesmaker Jochem van Gelder interviewt Sinterklaas.


speciale balie in de foyer. Naast de onthullende antwoorden, exclusieve foto’s en nooit eerder vertoonde privéfilmpjes van de Sint, zingt gastheer Jochem van Gelder de grootste hits van zijn gouden cd Wild Geraas. Het Grote Sinterview is de meest Sinteractieve show van het jaar. In Het Wapen van Reek verzorgt Koos Wieman een Sinterklaasvoorstelling op woensdag 30 november om 14 uur. Met een poppenkast speelt hij een spannend verhaal rond het feest van Sint Nicolaas. Alle ingrediënten uit het traditionele Sinterklaasfeest komen met milde humor terug. Diezelfde dag heeft Cowboy Billie Boem om 14.30 uur een Sinterklaasspecial in cultuurcentrum Martien van Doorne. Mjoeziekul Het is niet alleen Sinterklaas dat de trom slaat in november. Theater Markant in Uden brengt op woensdag 9 november om 14 uur Jip en Janneke - de mjoeziekul. Het bekende kinderduo heeft iets te vieren. Twee dingen zelfs, want hun moeder Annie M.G. Schmidt zou 100 jaar zijn geworden. Zelf worden ze in 2012 60 jaar. Dus zijn Jip en Janneke uit hun beroemde kinderboekjes geklommen om samen te spelen in een heerlijke familiemusical. En natuurlijk nemen ze hun vader, moeder, Takkie en Siepie ook mee op hun allereerste theatertour. Op dezelfde dag vindt in Natuurcentrum Slabroek in Nistelrode tevens een kindermiddag plaats. Het thema

Houd voor meer kinder- en familievoorstellingen de website van Dienblad in de gaten op www.dienblad.nl.

is kiezelmannetjes en keienvrouwtjes van de Maashorst. Deze leerzame middag start met een spannend verhaal dat wordt gevolgd door een speurtocht op zoek naar keien. Op zolder kunnen de kids hun eigen keienmannetje of kiezelvrouwtje maken. Onhandige klussers Een paar dagen later zetten Buurman & Buurman de boel op stelten in De Blauwe Kei. Ze gaan namelijk verhuizen. De twee onhandige klussers stelen met hun theatershow in een mum van tijd de harten van vele kinderen én hun ouders. Als Buurman & Buurman besluiten te verhuizen moet er natuurlijk van alles gebeuren. Meubels sjouwen, een nieuwe keuken installeren, de vloer schuren en er mag ook wel een nieuw behangetje aan de muur. Nog even de schilderijtjes netjes ophangen, en klaar! Als dat maar goed gaat...


Antwerp Gipsy Ska Orkestra in Groene Engel

onbepseretketn tapa 50

25.

OSS - De Groene Engel vormt vrijdag 18 november het decor voor een optreden van het Antwerp Gipsy Ska Orkestra. Het optreden in de Osse cultuurtempel begint om 20.30 uur. B R A S S E R I E

Kapelstraat 17b, Uden | Tel. 0413-271184 www.zusje-uden.nl

De naam van deze groep zegt eigenlijk alles al. Antwerp Gipsy Ska Orkestra is ontstaan uit crossover skapunkband Tachyon en het beruchte fanfare-orkest Ambrassband. Elk optreden ontaard in een onwaarschijnlijk dansfestijn waarin elke dansvorm geoorloofd is. Kortom, een avond lang gipsyska, beukende balkanstampers , rauwe polkapunk, oude Roma volkliederen en alles daar tussenin. Kalio Gayo Gewapend met onherkenbare snaarinstrumenten, accordeon, koebel en ander slagmateriaal. De band kruist folk met ska, via punk naar reggae en heeft lak aan tradities. Een geweldig feest maken met een enorme lading energie, dat is wat telt. Meebrullen in een taal die je niet kent, de taal van een plek ergens ten oosten van je fantasie.Tijdens hun muzikale zwerftocht dansen ze van Belgrado via Biddinghuizen naar Bogota. Na grote festivals als Lowlands, Into The Great Wide Open en Oerol is nu De Groene Engel aan de beurt. Meer info: www.groene-engel.nl.

°°°ˆ˜Ê,>Ûi˜ÃÌiˆ˜Ê>>˜Ê¿ÌÊÛiiÀ] }i˜ˆiÌʍiʎiiÀʜ«ÊŽiiÀt /i°\Êä{nȇ{Óxnää ÜÜÜ°ÛiiÀ…ÕˆÃÀ>Ûi˜ÃÌiˆ˜°˜Ê

10

Het Antwerp Gipsy Ska Orkestra.


Wereldrecordpoging polonaise in Gemert GEMERT - Op 11 november is het precies vijftig jaar geleden dat carnavalsstichting De Drumknaauwers uit Gemert haar oprichtingsbal hield. Om het bereiken van deze mijlpaal te vieren doen De Drumknaauwers op de elfde van de elfde een poging het wereldrecord polonaise lopen te verbeteren.

Om een vermelding in het Guinness Book of Records te bemachtigen en dus het bestaande wereldrecord te verbreken, moet er in Gemert een polonaise worden gelopen met maar leifst 1.111 mensen. Voor de recordpoging zijn sowieso al zo’n duizend leerlingen van het Commanderij College in Gemert aanwezig. Voor de overige 111 benodigde mensen doet de carnavalsvereniging een beroep op alle mensen die spontaan mee willen lopen. Culturele projectweek De bijdrage van de leerlingen aan deze happening maakt deel uit van hun culturele projectweek, die dit keer als thema Carnaval heeft. Zo leren zij het een en ander over het ontstaan van het carnaval en de historie ervan in Gemert. Ook zullen zij het Gemerts Volkslied (wat stamt uit 1923) leren, zodat zij het uit volle borst kunnen meezingen tijdens het hijsen van de carnavalsvlag voor het gemeentehuis. Na het hijsen van de vlag volgt er een programma op de markt waarbij de minister van feest, Johan Vlemmix, het startschot zal lost voor de ‘recordpolonaise’. Vanaf een podium op het Ridderplein wordt de polonaise begeleid met muziek, waarna men het centrum van Gemert in loopt. Een polonaise van 1.111 mensen is immers een slinger van zo’n 750 meter. Zijn dorstlustige Hoogheid Prins Marc d’n Urste loopt voorop.

Rondom de recordpoging zijn er diverse optredens van onder andere Drie keer niks met Johan Vlemmix. Ook Ivo van Rossum, sfeermaker bij uitstek, levert een bijdrage. Tevens zijn er optredens van de leerlingen van het Commanderij College. Na de polonaise klinken er elf kanonschoten uit carbid-bussen: het teken dat het carnavalsseizoen geopend is. Het programma van deze dag loopt van 10 tot 13 uur. Iedereen is welkom en iedere deelnemer aan de polonaise wordt als dank getrakteerd op een drankje en een worstenbroodje met erwtensoep. Later in de middag is er een receptie bij De Keizer in Gemert voor het vijftigjarig bestaan van de Drumknaauwers, gevolgd door een feestavond voor genodigden. Boek Carnavalshistorie Afgelopen jaren zijn De Drumknaauwers flink in de weer geweest om alle feiten en foto’s te verzamelen van alles wat maar met carnaval in Gemert te maken heeft. Uiteindelijk is hier een fraai boek uit geboren. Het boek Jan ’t is Vastenavond wordt op 12 november gepresenteerd. Het boek telt 270 pagina’s en staat boordevol met oude foto’s en zo’n duizend namen. De carnavalshistorie in het algemeen passeert de revue, maar Gemert in het bijzonder. In Gemert moet er een polonaise komen van 1.111 mensen.

11


Techniekmiddag TenTech in bieb REGIO - In Veghel start tien jaar geleden een platform om de techniek in het onderwijs en bedrijfsleven in de regio Noordoost-Brabant te versterken. Het belangrijkste doel is de beschikbaarheid van goed gekwalificeerd technisch personeel in de regio te vergroten. Dit doet de organisatie door scholieren en studenten te stimuleren middels praktijk gerichte bijeenkomsten, waaronder de techniekmiddag TenTech. Ook dit jaar wordt de techniekmiddag TenTech bij verscheidene bibliotheken in de regio gehouden. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor jongens en meisjes van groep vijf tot en met groep acht. De basisscholieren kunnen deelnemen aan de meest uiteenlopende doe-activiteiten.

Op de TenTech-middag leren kinderen wat techniek is.

Ze leren wat het is om in de techniekbranche aan de slag te gaan. Zo hoopt de organisatie kinderen te stimuleren voor een technische opleiding te kiezen. Woensdagnuddag Alle vier de TenTech-middagen vinden plaats op een woensdagmiddag in de bibliotheek. De eerste is 2 november in Veghel. Een week later is Uden aan de beurt. De kinderen uit Oss en omstreken mogen 16 november op bezoek komen. De laatste bijeenkomst is op 23 november in Schijndel. Het begint elke woensdag om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De schooljeugd is uitgenodigd om de wonderlijke wereld van de techniek op deze manier te beleven. Naast TenTech bezoekt het platform ook regelmatig middelbare en basisscholen. Kijk voor meer informatie over Techniek is Troef op www.techniekistroef.nl

12


Moke geeft concert in ‘t Speelhuis Helmond HELMOND - De Amsterdamse rockgroep Moke staat voor het eerst met een show in de Nederlandse theaters onder de titel Till Death Do Us Part. Op donderdag 3 november staat de formatie op de planken van theater ‘t Speelhuis in Helmond. Liefde en dood, vriendschap en verlies. Moke wijdt een theatershow aan dierbare liefdesliederen, odes aan het geluk en droeve songs over dingen die voorbij gaan. Onaantastbare popklassiekers en vergeten juweeltjes komen langs. Brel, Springsteen, Elvis, U2: Moke haalt louter hoogtepunten naar boven. Een greep uit eigen repertoire mag niet ontbreken. Vrienden door dik en dun, bij elkaar voor altijd: Till Death Do Us Part. Till Death Do Us Part laat een ander gezicht zien van de band die door Paul Weller geprezen werd om hun ‘smashing tunes’. Last Chance en Here Comes The Summer werden Nederlandse popklassiekers en als huisband van De Wereld Draait Door toonden ze dat ze de kunst van het coveren beheersen. Na welverdiende awards, buitenlandse tours en prominente festivaloptredens is de tijd aangebroken voor muzikale verdieping. Moke verruimt de horizon buiten de robuuste rock waarin ze excelleren. Diversiteit is het sleutelwoord, onverwachte instrumenten en combinaties duiken op in een spannend decor van film- en lichtbeelden, onder regie van Titus Tiel Groenestege. Moke-frontman Felix Maginn.

Hip Hop-grootheid Phife Dawg in Lakei HELMOND - Hip Hop-grootheid Phife Dawg komt zondag 20 november voor een optreden naar poppodium Lakei in Helmond. Het lid van de legendarische crew A Tribe Called Quest zorgt voor een avondje old school Hip Hop. De zaal opent om 20 uur, kaarten kosten twintig euro en zijn verkrijgbaar via www.lakeihelmond.nl. Samen met zijn vriend en eveneens MC Q Tip en met DJ Ali Shaheed Muhammed vormde Phife A Tribe called Quest; door vriend en vijand gezien als een van de meest originele, invloedrijkste en geliefde groepen uit de Amerikaanse Hip Hop. Hun kenmerkende sound - de nodige jazz vermengd met Afrikaanse ritmes en lome raps - stond destijds haaks op de agressie waarmee Hip Hop en rap vaak werd geassocieerd. Artiesten als The Fugees, Neptunes en Kanye West werden geïnspireerd door de sound van A Tribe Called Quest. Vlaggenschip A Tribe Called Quest gold als het vlaggenschip van de zogenoemde ‘Native Tongue Posse’, waar onder andere ook De La Soul, Jungle Brothers en Queen Latifah deel van uitmaakten. Door de enorme verkoopaantallen van hun met jazzy-funky muziek en intellectuele teksten gevulde albums, werd in de jaren tachtig en negentig vijf keer de platinum status bereikt. Albums als People’s Instinctive Travels and The Paths of Rhythm (1990), The Low End Theory (1991) en Midnight Marauders (1993) worden gezien als mijlpalen in de Amerikaanse zwarte-muziekhistorie. In Helmond promoot Phife zijn nieuwe album Songz In Tha’ Key Of Phife. Phife Dawg.

13


Leurseweg 4 6615 AJ Leur Telefoon 024 - 64 222 41

In verband met drukte is reserveren vooraf gewenst. Dit kan online via de website www.deontmoeting-oss.nl of telefonisch via 0412-660636.

Grotere gezelschappen Stadscafé De Ontmoeting is ook de ideale locatie voor grotere gezelschappen, geeft Sjoerd aan. “Tot vijftien personen kan men gewoon van de kaart bestellen, voor grotere groepen stellen wij een vijfgangen tapasmenu samen, waarbij het gezelschap een reis maakt door onze hele menukaart.” Bij elke gang mag men per persoon twee gerechtjes bestellen, zoveel gangen als men wilt. “Vooraf serveren wij twee soorten brood met tapenade, kruidenboter en knoflookmayonaise, aansluitend een soepduo en daarna mag men onbeperkt bestellen van onze uitgebreide tapaskaart.”

In november hanteert De Ontmoeting een gereduceerde prijs voor de tapas. In plaats van 24,50 betalen de gasten deze maand 22,50 per persoon. Voor dit bedrag kunnen zij onbeperkt genieten van de diverse smakelijke tapas. “We kregen steeds vaker de vraag of er gerechtjes gecombineerd konden worden van onze kaart”, vertelt Sjoerd Bijkersma, uitbater van De Ontmoeting. “Daarom hadden wij ook altijd een samengesteld voor-, hoofd- en nagerecht op de kaart staan. Dit werd zo goed ontvangen dat wij hebben besloten om naast ons vertrouwde menu, een uitgebreide kaart samen te stellen met kleine gerechtjes waaruit de gast zelf onbeperkt kan kiezen. Zo maakt de gast kennis met de verschillende smaken van De Ontmoeting tijdens een gezellig avondje uit.”

OSS - Bij stadscafé De Ontmoeting in Oss kunnen gasten met ingang van november niet alleen genieten van het vertrouwde driegangenmenu (vanaf 17,95), de horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard serveert van donderdag tot en met zondag voortaan ook een keur van heerlijke tapas.

Tapas eten bij De Ontmoeting

Stadscafe de Ontmoeting Eikenboomgaard 8 5341CT OSS www.deontmoeting-oss.nl info@deontmoeting-oss.nl

Kijk voor het menu op www.deontmoeting-oss.nl Reserveren: 0412-660636 reserveringen@deontmoeting-oss.nl

Vraag naar onze speciale groepsmenu’s v.a. €16.95

Grote groep?

Ontmoetingsmenu v.a. €17.95 U heeft de keuze uit: 10 voorgerechten 10 hoofdgerechten 10 nagerechten

“Een Smakelijke Ontmoeting”


Markt 14, Uden | Tel. 0413-269986 www.baron-uden.nl

B R A S S E R I E

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 7 november. Voor meer informatie en aanmelding: Jos Sweep, 0412-452853 of jos.sweep@tele2.nl of Eugène Theunissen, 0412-452208 of etheunisz@planet.nl.

HEESCH - In samenwerking met restaurant De Waard organiseert de stichting PEP-projecten Bernheze opnieuw een sponsordiner. Dit diner wordt gehouden op zaterdag 12 november vanaf 19 uur, de zaal is open vanaf 18.30 uur. Deelnemers krijgen een vijfgangendiner, waarbij men kan kiezen voor een hoofdgerecht van vis of vlees. Deelname kost 37,50 euro per persoon. Hiervan komt een groot deel ten goede aan de projecten van de stichting in Roemenië. PEP ondersteunt kleine bedrijfjes op het gebied van land- en tuinbouw met renteloze leningen, biedt sociale hulp, werkt samen met de gemeenten Marasesti en Racoasa en transporteert hulpgoederen voor het Rode Kruis in de regio Focsani. Tijdens het sponsordiner wordt meer informatie over het werk van de stichting verteld.

Lekker eten voor goed doel

UDEN - Ooit begon Peter Smits met één eetgelegenheid in het centrum van Uden; Brasserie De Baron aan de Markt 14. Zijn tapasavonden zijn echter zo populair dat hij medio 2009 besluit een nieuwe vestiging te openen aan de Kapelstraat 17b. Het nieuwe restaurant, dat zich volledig toelegt op tapas, wordt tot ‘t Zusje gedoopt. De locatie van De Baron gebruikt Smits weer waarvoor deze oorspronkelijk bedoeld is: mensen tijdens koopavonden en andere evenementen à la carte bedienen. Ook het succes van ‘t Zusje is ongekend. Gasten moeten lang van tevoren reserveren om een plekje aan een van de tafels te bemachtigen. Dit heeft ertoe geleid dat Smits een derde vestiging opent. Het restaurant, met de toepasselijke naam Twin, neemt de formule van ‘t Zusje een-op-een over. Voorlopig werken de brasseries nog samen, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat bezoekers zelf kunnen kiezen of ze bij ‘t Zusje of Twin aan tafel schuiven. Brasserie Twin is gelegen aan de Kapelstraat 15 in Uden (naast ‘t Zusje). Kijk voor meer informatie en de menukaarten op www.zusje-uden.nl.

‘t Zusje breidt uit met Twin

‘t Dorp 61 Heesch 0412-473079 www.ouderaadhuisheesch.nl


Pete Seeger Sessions in café De Zwaan HEESWIJK-DINTHER - Mart Welten en Maurits Raijmakers zitten gezellig in de kroeg wanneer een nummer van Bruce Springsteens akoestische cd We Shall Overcome voorbij komt. “Di is skon, zulle we da es goan doen?”, vragen de twee zich hardop af. Een nieuw idee is geboren.

Een maand later volgt de eerste repetitie met acht muzikanten. Al snel wordt het gezelschap uitgebreid tot veertien personen. Maurits Raijmakers: “Een driekoppige Schaijkse blazerssectie met Wim van der Heijden, Hans Schuurmans en Ruud van der Heijden, banjo Piet Vanderwal, gitaren René van Wijk, Arie Reijbroek en Piet van Dooren, mandoline Hans Melis, violen Laury Achten en Marianne de Leur, contrabas Marijn Raijmakers, drums Mart Welten, accordeon Maurits Raijmakers en Esther Reijbroek backing vocals. Dit alles onder de groepsnaam The Seegers.” Pete Seeger is ondanks zijn pacifistisch getinte songs een populaire Amerikaanse folkzanger, geboren in 1919 en tot vandaag de dag nog optredend. Nummers als If I Had A Hammer,

Jubileumtheatershow Grant & Forsyth UDEN - Dit jaar vieren Dominic Grant en Julie Forsyth hun 25-jarige jubileum als een van de meest succesvolste zingende echtparen van Europa, Grant & Forsyth. Op 11 november komt het duo voor een concert naar theater Markant in Uden. Dominic en Julie begonnen hun carriére midden jaren zeventig als spil van de Engelse formatie ‘The Guys n’ Dolls’ waarmee ze wereldhits scoorden als You’re My World, Angel of the Morning en Broken Dreams. Na het uiteenvallen van deze succesvolle formatie besloten Dominic en Julie in 1986 samen verder te gaan als Grant & Forsyth. En niet zonder succes. Ze verkochten inmiddels ruim vier miljoen albums en zijn nog steeds enorm succesvol en geliefd bij het grote publiek.

16

The Seegers.

Turn Turn Turn en Where Have All The Flowers Gone komen van zijn hand. Op 25 april 2006 bracht Bruce Springsteen een eerbetoon aan Seeger uit, getiteld We Shall overcome: The Seeger Sessions. Maurits: “Vrolijke klinkende, maar strijdbare nummers zoals Pay Me My Money Down en American Land afgewisseld met het gevoelige We shall Overcome, het kabbelende arbeiderslied Erie Canal en vele anderen zorgen voor een lekker avondje stemmen (smeren) en inhaken.” Muziek in De Zwaan Na een zeer geslaagde try-outavond startten The Seegers op 22 oktober in café-zaal De Potter in Schaijk hun officiële tour met de volledige set. Op zondag 6 november om 18 uur staat café De Zwaan in Heeswijk-Dinther in het teken van de Seeger Sessions.

In november en december is er in De Zwaan echter nog veel meer te beleven voor de muziekliefhebber. Zo zijn er optredens van onder meer Going Underground (12 november), Barracuda (19 november), U2 Acrobat (10 december) en Rattlesnake Shake (17 december).


AGENDA NOVEMBER Dinsdag 1 november Heesch - 19.45 uur: Film - Get Low. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Oss - 18.45 uur: Magic Cabaret Theater Diner. Onsz Restaurant, Molenstraat 81. Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.30 uur: Film - The human resources manager. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Woensdag 2 november Cuijk - 20.15 uur: Cabaret - Seth Gaaikema. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Herpen - 20.00 uur: Kienen. ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Oss - 14.00 uur: Stoere Broer!. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Uden - 20.15 uur: Iced Earth (USA). De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.15 uur: Isa Hoes en Daniël Boissevain - When Harry met Sally. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 15.00 uur: Theater Artemis Niemand is een Aap (7+). Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Veghel - 20.15 uur: Spirit of the Dance. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Donderdag 3 november Boekel - 21.00 uur: Stone River Boys ft. Mike Barfield & Dave Gonzales. Café Tielemans, Molenstraat 7. Info: 0492 324103

Deurne - 20.15 uur: Daniël Arends Blessuretijd. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 21.00 uur: Stand-up Comedy Show. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 20.00 uur: Tuney Thursday Annemarieke Coenders. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442 Heesch - 13.45 uur: Optreden Maaslands Seniorenorkest - W.M.O. Koffiemiddag. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Helmond - 20.15 uur: Moke - Till Death Do Us Part. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Comedy Night. Zeezicht Helmond, Steenweg 2-4. Info: 0492 536414 Oss - 20.15 uur: Evi De Jean. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.15 uur: Powerfolk - Scrum. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Zep - Macbeth. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 19.00 uur: Drei. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091

Vrijdag 4 november Bakel - 20.30 uur: Playground Comedy Tour - Comedy Night. De Bosparel, Nuijeneind 20. Cuijk - 20.15 uur: Lebbis. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.00 uur: Concert - DeWolff. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.00 uur: Metro Mega Teenage Party - DJ Wes. DIscotheek Metro, Blasiusstraat 9. Heesch - 20.00 uur: Mark van de Veerdonk - Tolaat De Vlogodre Kiwjt. De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Dat zit wel Snor. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Helmond - 20.30 uur: Cabaret Middelbare Meiden: een illusie rijker. Annatheater, Floreffestraat 21a. Info: 0492 475255 Helmond - 20.30 uur: When Hope Escapes, A Jupiter Hymn & Running Out. Lakei, Molenstraat 123. Mariaheide - 20.30 uur: Stand-up Comedy Show. Café D’n Brouwer, Dobbelsteenplein 1. Info: 0413 377257 Oss - 19.00 uur: Street! - Herman Brood Tribute. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.15 uur: Peter van der Hurk. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 22.00 uur: Friday blues. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Ernst Jansz - Dromen van Johanna. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

17


Gouden feestweekend muziekvereniging WIK Uw makelaar en begeleider in de horeca

sportcentrum

usheuvel

bowl ng

GEFFEN - Het gouden jubileumjaar van muziekvereniging WIK uit Geffen wordt in december afgesloten met een feestweekend, het WIKend. WIKend vindt plaats op 16, 17 en 18 december en is een samenwerking tussen WIK en café Boetje uit Geffen. Het feest barst los in een enorme (verwarmde) tent in het hart van het dorp Geffen in een sfeer van winterwonderland. Het programma is gevarieerd. Op vrijdagavond 16 december verzorgt fanfare WIK met lokale en enkele bekende Nederlandse artiesten een promconcert. Niet alleen de traditionele fanfare-instrumenten zijn te horen, ook gitaristen, violisten, slagwerkers en blazers brengen een gevarieerd repertoire ten gehore. Nummers van Abba, Michael Jackson en Michael Bublé komen voorbij, maar ook de ‘themesongs’ van onder andere Rocky en Junglebook. Op de tweede dag van het WIKend, zaterdag 17 december, wordt er vooral feest gevierd. Er zijn dan optredens van 30 Euro Live en BZB. De laatste dag is voor de hele familie en staat in het teken van ‘Winterpret’. Er zijn optredens van ‘Time Machine’ en Captain Kinkelbaum. Kaarten voor vrijdag kosten 12,50 en voor zaterdag 17,50 euro. Op zondag is de entree gratis. Kijk voor meer informatie op: www.wikend.nl.

Voor een kinderfuif, familiebijeenkomst of bedrijfsuitje: wij bieden voor ieder wat wils! Diverse arrangementen en mogelijkheden: informeer vrijblijvend!

Keep on olling usheuvelstraat 5 5346 JH Oss 0412-644005 www.rusheuvel.nl

18

BZB.


Uden - 21.00 uur: 90’s Night - Australian Nervana. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Veghel - 19.00 uur: Theater Artemis Niemand is een Aap (7+). Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Veghel - 20.15 uur: Yllana - Brokers. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Zeeland - 19.00 uur: De Smouskes Onthulling Jeugdhoogheden. De Heische Tip, Straatsven 4. Info: 0486 451458 Zaterdag 5 november Boxmeer - 20.00 uur: Fair For Women - Beurs Party. Riche Hotel / ‘t Heertje, Steenstraat 51. Info: 0485 578222 Cuijk - 22.00 uur: Twenty Sicks. Café Goei Volluk, Grotestraat 23a. Info: 0485 314984 Deurne - 20.15 uur: Niet Schieten! - Mannen zijn Zeikwijven. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 22.00 uur: DJ Nippo. DIscotheek Metro, Blasiusstraat 9. Eerde - 21.00 uur: Knakko’s Feest - DJ Jo Jo. De Driesprong, Kapelstraat 25-29. Info: 0413 350807 Erp - 21.00 uur: Lekker Live - The Fresmakers. Café ‘t Schansoord, Schansoord 9. Info: 0413 211373 Gemert - 20.15 uur: Toneelvereniging ‘t Gat - Bouillabaisse. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Gemert - 20.30 uur: Goet Foud Feestje . Dientje, Kerkstraat 9. Info: 0492 361417 Gemert - 21.00 uur: Reflex. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442 Heesch - 20.15 uur: eXpats - Going To The Next Level. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Helmond - 20.15 uur: Het Brabants Muziektheater - Aida. ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942

Mill - 20.00 uur: BlerAvond. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 14.00 uur: Nick Timmerman - Das ist Berlin. Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10. Info: 0412 622618 Oss - 20.15 uur: A tribute to Pink Floyd. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: La Boutique Fantastique. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

HEVANK

DOFFERBLUES FESTIVAL

ZA 5 NOV 2011

AANVANG 20.30 UUR - ZAAL OPEN 20 UUR

VOORVERKOOP 15,00 / KASSA 17,50

WWW.DOFFERBLUES.COM

Schaijk - 20.30 uur: Hevank DofferBlues Festival. Café-Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: www.dofferblues.com Sint Hubert - 20.00 uur: Country Avond. Café Zaal Cafetaria De Oude Post, Pastoor Jacobsstraat 47. Info: 0485 451236 Uden - 19.15 uur: Arena & Support: Alan Reed (the voice of pallas). De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.00 uur: Contactavond voor alleenstaanden (40+). Centrum 3C, Markt 3c. Uden - 20.15 uur: Carmen van Bizet. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Helemaal Holland. Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 12.00 uur: Griezelweekend. BillyBird Park Hemelrijk, Zeelandsedijk 34a. Info: 0413 277000 Zeeland - 20.00 uur: Goud van Oud. Cafe Zaal Eetcafé ‘t Oventje, Vooroventje 32. Info: 0486 453962 Zeeland - 20.00 uur: DVM Tribute Revival. Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050

Zondag 6 november Boekel - 14.00 uur: Max Verstappen De Hik van Rembrandt (6+). Nia Domo, Sint Agathaplein 6. Info: 0492 321452 Boxmeer - 13.00-17.00 uur: Fair For Women - Beurs Party. Riche / ‘t Heertje, Steenstraat 51. Info: 0485 578222 Cuijk - 12.00 uur: The Circling Saxes. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.00 uur: Dansen met The Sunshine Boys. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - 20.15 uur: Toneelvereniging ‘t Gat - Bouillabaisse. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Heesch - 10.00-13.00 uur: Baby- en kinderspullenbeurs. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Heeswijk-Dinther - 18.00 uur: The Seegers. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575 Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Zondag De Gekste - Aluminiumfolie Special. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Helmond - 14.00 uur: Combattimento Consort Amsterdam - Dance, dança, DANSEZ. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 15.30 uur: Moon Safari (Swe). Lakei, Molenstraat 123. Mill - 09.30-12.00 uur: Vogelbeurs. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 13.00-17.30 uur: Workshop Wijn, port en wild. Wijndepot Cave, Batavenweg 6j / Danenhoef. Oss - 16.00 uur: Folkcafé. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 17.00 uur: No-diZZ - Live. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081 Oss - 19.00 uur: Pat McManus (IRE). Café ‘t Kaatje, Oostwal 196. Info: 0412 642344 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837

19


Toneelstuk Vincent en Theo in De Blauwe Kei Eerbetoon aan Ramses en Zangeres Zonder Naam VEGHEL - In theater De Blauwe Kei in Veghel is zaterdag 26 november het toneelstuk Vincent en Theo te zien met in de hoofdrollen Hajo Bruins en Annick Boer.

Iedereen kent Vincent van Gogh als een bijzondere kunstschilder, maar wie was hij als mens? Wat dreef hem en hoe leefde hij werkelijk? We zien zijn passie voor vrouwen, zijn zoektocht naar de ware roeping, zijn tweestrijd tussen genialiteit en waanzin, zijn successen en mislukkingen en de warme, maar verstikkende band met zijn broer Theo. Ger Thijs brengt een spannende nieuwe kijk op het leven van de grote kunstenaar Van Gogh op het toneel. Met Heren van de thee en Karakter, beide geregisseerd door Thijs, is de serie Nederlandse Literaire Klassiekers succesvol van start gegaan. Beide voorstellingen werden genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs en Karakter kreeg een hoge waardering van het Veghelse toneelpubliek, namelijk een 8,8. Inleiding Bij deze voorstelling vindt een inleiding plaats. Deze begint om 19.15 uur, duurt ongeveer dertig minuten en is op vertoon van een theaterkaartje gratis toegankelijk. Voor meer info en kaartverkoop: www.blauwekei.nl. Vincent en Theo.

OSS - In theater De Lievekamp in Oss zijn in de maand november twee musicals te bezoeken die een eerbetoon vormen aan twee grootheden van het Nederlandse lied, Zangeres Zonder Naam Mary Servaes en Ramses Shaffy.

Ellen Pieters als Mary Servaes. (foto: Roy Beusker)

In de musical De Zangeres op donderdag 17 november staat de ‘Koningin van het levenslied’ centraal. Haar rol wordt vertolkt door Ellen Pieters. Mexico, Ach Vaderlief, Nicosia en Het was aan de Costa del Sol. Zomaar een kleine greep uit het omvangrijke repertoire van de legendarische Mary Servaes. Ze werd aanbeden door de gewone man en aanvankelijk verguisd door de elite. Ontelbare gouden platen en hitnoteringen vielen haar ten deel. Maar pas na haar comebackconcert werd zij met haar lied Mexico een nationaal idool, een cultfiguur zelfs. De Zangeres is een gloednieuwe musical die het midden houdt tussen kunst en kitsch. Een verhaal met een lach en een traan, waarbij het publiek een denkbeeldige reis door het bewogen leven van Mary Servaes ondergaat. Zaterdag 26 november staat de musical Ramses - Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder op het programma in de Lievekamp. Met Tom Jansen als de oude en William Spaaij als de jonge Ramses Shaffy. Op 1 december 2009 overleed Ramses Shaffy op 67-jarige leeftijd. Zijn markante leven was vol van muziek. Hij liet zijn liedjes zwerven, omdat ze zijn levensverhaal vertelden. Over de zwerftochten door het late Amsterdam, op zoek naar liefde. Deze avond zien we het leven van Ramses Shaffy terug in een nieuwe musical waarin de gouden tijden van ‘Shaffy Chantant’ herleven.

20


Oss - 20.30 uur: Film - The future. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Ravenstein - 13.00 uur: Demonstratie glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Ravenstein - 14.00 uur: Open rondleiding. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Reek - 14.30 uur: Boekels Kwartierke Brabantse liedjes. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599 Schaijk - 13.00 uur: Kookworkshop Thais. Restaurant en kookstudio De Peppelen, Schutsboomstraat 43. Info: 0486 463548 Uden - 19.30 uur: The Zombies. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Volkel - 09.00-12.00 uur: Verzamelbeurs. Zaal Stevens, Rudigerstraat 13. Info: 0413 272861 Volkel - 10.00-16.00 uur: Volkelse vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Volkel - 12.00 uur: Griezelweekend. BillyBird Park Hemelrijk, Zeelandsedijk 34a. Info: 0413 277000 Volkel - 14.00 uur: Officiële Bakkenbaarden Meeting. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995 Maandag 7 november Oss - 16.00 en 20.30 uur: Film - The future. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Veghel - 20.15 uur: Filmhuis - Biutiful. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Dinsdag 8 november Cuijk - 20.15 uur: Montezumas Revenge. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107

Helmond - 20.15 uur: Ashton Brothers Charlatans, a medicine show. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.15 uur: Cabaret - Ter Bescherming van de Jeugd. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Film - The future. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Woensdag 9 november Cuijk - 20.15 uur: Toneel - Het gouden ei. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.15 uur: Filmliga - Cirkus Colombia. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Helmond - 20.15 uur: Ashton Brothers Charlatans, a medicine show. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Herpen - 20.00 uur: Kienen. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Nistelrode - 14.00-16.00 uur: Kindermiddag - Kiezelmannetjes en Keienvrouwtjes. Natuurcentrum Slabroek, Erenakkerstraat 5. Info: 0412 611945 Oss - 13.30-15.00 uur: Workshop - Wat weet jij allemaal over geld?. Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10. Info: 0412 622618 Oss - 20.15 uur: Scapino Ballet. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Uden - 14.00 uur: Jip en Janneke De mjoeziekul (4+). Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 19.30 uur: Liederentafel met Di is ‘t. Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629

Veghel - 20.15 uur: Toneel - Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Donderdag 10 november Cuijk - 20.15 uur: The British Pop Invasion. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.15 uur: World Photo Concert. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 20.00 uur: Tuney Thursday Brother Dege (USA). JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442 Gemert - 20.15 uur: Toneelvereniging ‘t Gat - Bouillabaisse. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Helmond - 20.15 uur: Giovanca Theatertour 2011. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Oss - 20.15 uur: Sinfonia Rotterdam. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Hofstra & Thiry - Dames en Heren. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Ravenstein - 20.00-22.00 uur: Lezing Teddy Holtrop over de Chinese cultuur. Bibliotheek Ravenstein, gebouw De Ravengaarde, Stationssingel 9. Info: 0486 411857 Schaijk - 21.00 uur: Meezingen met smartlappenkoor Tiona. Grandcafé 3 Heere, Pastoor Van Winkelstraat 2. Info: 0486 464681 Uden - 19.00 uur: Illégal. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.15 uur: Huub Stapel Mannen komen van Mars Vrouwen van Venus. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Vrijdag 11 november Cuijk - 20.15 uur: De Zangeres. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107

21


Britse popmuziek uit de sixties herleeft in Cuijk CUIJK - In de slipstream van The Beatles bestormde halverwege de jaren zestig een hele reeks Britse popartiesten de Amerikaanse hitlijsten. Deze golf van muzikaal succes uit het Verenigd Koninkrijk staat te boek als ‘The British Invasion’. Onder leiding van een liveband nemen de beste Britse tribute-acts het publiek 10 november in de Schouwburg Cuijk mee terug naar de jaren zestig. De avondvullende show The British Pop Invasion bevat muziek van onder andere The Hollies, The Kinks, Gerry and The Pacemakers, Spencer Davis, The Yardbirds, The Fortunes, The Troggs, Hermans Hermits. De muziek wordt uitgevoerd door de allerbeste tribute-acts uit het Verenigd Koninkrijk, onder begeleiding van een liveband. Deze is samengesteld uit diverse originele topmuzikanten uit bekende Britse bands uit de jaren zestig. The British Pop Invasion is een show van de makers van de eerdere voorstellingen Rockin’ On Heavens Door, Elvis In Concert en A Tribute To Cliff Richard & The Shadows. Een swingende tribute-show die de roerige jaren zestig muzikaal weer helemaal laat herleven. Aanvang op donderdag 10 november is om 20.15 uur. Kaarten kosten 24,95 euro en zijn verkrijgbaar via www.schouwburgcuijk.nl.

The Zombies keren terug in De Pul UDEN - De legendarische groep The Zombies keert zondag 6 november terug in De Pul in Uden. De karakteristieke stem van Colin Blunstone en de virtuoze arrangementen en composities van Rod Argent zijn het handelsmerk van The Zombies geworden. De band scoorde hits als She’s Not There, Tell Her No, Time Of The Season, Old And Wise, Hold Your Head Up en Say You Don’t Mind. The Zombies in 1964.

Een van de Britse tribute-acts.

In 1964 startten de achttienjarige Colin Blunstone en de jonge Rod Argent, beide uit het druilerige Engelse plaatsje Hertfordshire, samen met twee andere tieners het bandje The Zombies. Ze verkochten inmiddels miljoenen platen en bereikten meermaals de top van de wereldhitlijsten. Ondanks dit succes besloten Colin Blunstone en Rod Argent aan het eind van de jaren zestig ieder hun eigen weg te gaan. Daarna maakte Colin Blunstone de elpees One Year (1971) en Ennismore (1972), die de hits Say You Don’t Mind en I Don’t Believe in Miracles bevatten. In de jaren tachtig werkte hij als zanger mee aan het Alan Parson’s Project en zong het legendarische nummer Old and Wise. Rod Argent vestigde zijn naam voorgoed in de popindustrie met de band Argent, waarmee hij hits als Hold Your Head Up scoorde. Decennia later, in het voorjaar 2000, vond een legendarische reünie plaats van The Zombies. Alhoewel de lange haren inmiddels hebben plaatsgemaakt voor maatpakken, is het plezier nog net zo groot en duidelijk zichtbaar als vroeger. Hun charisma blijkt onverminderd. In 2005 stonden The Zombies voor het eerst in De Pul, op 6 november zijn ze weer terug. Het concert begint om 20 uur. Meer info: www.livepul.com.

22


Gemert - 10.11 uur: 50 Jaar Drumknaauwers - Wereldrecordpoging Polonaise. Centrum. Gemert - 21.00 uur: Diamond Studded Love Monkeys + Three Steps Away. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442 Heesch - 21.00 uur: The Young Ones. De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Helmond - 20.15 uur: Cabaret - Dolf Jansen Oudejaars. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Oss - 19.00 uur: Toneel - Augustus: Oklahoma. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.30 uur: Tommy Ebben & The Smalltown Villains. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.30 uur: CV ‘t Ken Net - 11/11/11. Fellini’s Proeverij, Eikenboomgaard 7-9. Info: 0412 650476 Ravenstein - 11.11 uur: 3Keur11Festijn. Stadsherberg De Keurvorst, Marktstraat 14. Info: 0486 411371 Uden - 20.15 uur: Grant & Forsyth - 25 Jarige Jubileum Theater Show. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Zaterdag 12 november Boxmeer - 20.30 uur: Cabaret Daniël Arends. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Deurne - 20.00 uur: De Dijk - Live. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest The Moonlights. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 22.00 uur: Flügel Flirt Night - DJ William. DIscotheek Metro, Blasiusstraat 9. Gemert - 21.00 uur: The Inside Project (FR) + Dawn Of Mankind. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442

Heesch - 19.00 uur: PEP-projecten Sponsordiner. Restaurant De Waard, Kerkstraat 3. Info: 0412 451755 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Going Underground - Live. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Roze Zaterdag. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Helmond - 20.15 uur: Wim ‘t Schippertje - Het laatste nippertje. ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 22.00 uur: Right Dub - 2nd edition!. Lakei, Molenstraat 123. Mill - 20.30 uur: 12,5 Jaar West Side Country Dancers - Terry White Band. Café-Zaal ‘t Heike, Leeuwerikstraat 68. Oss - 20.00 uur: Elf Elf Bal. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.15 uur: Cabaret - Claudia de Breij. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Ravenstein - 13.00 uur: Workshop Emailleren. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Reek - 20.00 uur: De Kêleströpers - Prinsenbal. Gasterij ‘t Koetshuis, Heijtmorgen 1. Info: 0486 472317 Uden - 20.00 uur: Speed Daten (40+). Centrum 3C, Markt 3c. Uden - 20.15 uur: The Fureys and Davey Arthur - The Fureys. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 14.00 en 16.00 uur: Familiemusical - Buurman & Buurman gaan verhuizen (3+). Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Veghel - 20.00 uur: Kamerorkest Alveare en Folkband Air Laut. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Veghel - 21.00 uur: Spektakulair verbouwt het Koekbouw. Koekbouw CHV, NCB Laan 52a.

Veghel - 21.00 uur: X-Ray Bluesband. Café Op D’n Hoek, Bolkenplein 1. Info: 0413 377110 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Goud van Oud ‘60 & ‘70. Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Volkel - 21.00 uur: Little by Little en Storing - Live. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995 Zondag 13 november Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest The Moonlights. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 20.15 uur: Filmliga - Cirkus Colombia. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Erp - 14.00 uur: BreakOut - Voorronde 2. Jongerencentrum Erp, Ottenstraat 4. Helmond - 15.00 uur: Lambardi en Nijmeegs Mannenkoor. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.00 uur: Lambertus Consort - Seria Grande. St. Lambertuskerk Helmond, Kerkstraat 51. Mill - 13.00-16.00 uur: Verzamelbeurs - Pennen. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 15.00 uur: Belgische Bierdag. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081 Oss - 19.00 uur: Black Dog - Tribute to Led Zeppelin. Café ‘t Kaatje, Oostwal 196. Info: 0412 642344 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.15 uur: A Celtic Night. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Film - The light thief. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

23


Cabaretvoorstelling in Weijertheater Boxmeer Vreemd theaterdiner bij Oele Tô n’s BOXMEER - In het Weijertheater in Boxmeer is donderdag 24 november de cabaretvoorstelling Getuige van Berry Lussenburg te zien. De show begint om 20.30 uur.

LEDEACKER - Er staat weer een ‘vreemd’ theaterdiner op de rol bij Oele Tôn’s Gasterij in Ledeacker. Het diner is normaal, maar de rest? Op vrijdag 25 november maakt Duo Vreemd er een dolkomische en erg vreemde voorstelling van, terwijl de gasten zitten te genieten van het eten.

Berry Lussenburg.

De wereld draait door, Berry staat stil. Stil bij alles waar we getuige van zijn, iedere dag. Getuige van alles wat we zien, horen, lezen, voelen. Van uitgetelde democratieën tot doorgeschoten vredesmissies. Van duurzame armoede, draadloze vriendschappen en valse wimpers tot een ongewenste vrijgezel, eenzaam op zijn tweezitsbank, kwijlend voor de commerciële nachttelevisie, wereldmisleiders, moordgozers én kabouter Buttplug. Getuige ook van alles wat we niet (meer) zien, horen, lezen, voelen. Meer en meer lijkt het erop dat niets is wat het lijkt. Er heerst een permanente, substantiële ‘teleurdreiging’. Berry kijkt in de spiegel en getuigt. Voor meer info en kaartverkoop: www.deweijer.nl.

Het Duo Vreemd.

Om te beginnen worden de gasten bij binnenkomst niet echt alledaags verwelkomd. Verschillende gasten worden in het zonnetje gezet of op een leuke manier in het ootje genomen. Duo Vreemd helpt ook mee met het uitserveren van het eten, en dat gaat niet altijd even goed. Kortom, een komische en gezellige avond met lekker eten en drinken voor de prijs van 59,50 euro per persoon. Ook geschikt voor grotere groepen. Oele Tôn’s is gevestigd aan de Dorpsstraat 2 in Ledeacker. Reserveren kan via 0485-381845 of www.oeletons.nl.

24


Ravenstein - 11.00 uur: Vrije stadswandeling. Raadhuis, St. Luciastraat 2. Uden - 14.00 uur: MonsterCUP Finale 2012. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Maandag 14 november Oss - 16.00 en 20.30 uur: Film - The light thief. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Dinsdag 15 november Helmond - 20.15 uur: Schapino Ballet Rotterdam - Kathleen. ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.30 uur: Film - The light thief. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Woensdag 16 november Boxmeer - 14.30 uur: Titus, zoon van Rembrandt. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Cuijk - 20.15 uur: The Five Great Guitars. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.15 uur: Rowwen Hèze - Koper. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Heesch - 19.45 uur: Liederentafel - Met live-orkest. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Helmond - 19.30 uur: Hoe overleef ik (zonder) liefde. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Herpen - 20.00 uur: Kienen. ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Oss - 14.00 uur: Sinterklaasshow. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 14.00-17.00 uur: TenTech Techniekmiddag. Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10. Info: 0412 622618

Uden - 14.00 uur: Theatergroep Fien - Buik van Wol (6+). Wijkgebouw Trefcentrum, Cellostraat 2. Veghel - 20.15 uur: Danny de Munk en Henk Poort - Jeugdherinneringen. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Donderdag 17 november Cuijk - 20.15 uur: Cabaret - Paulien Cornelisse. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.15 uur: Rowwen Hèze - Koper. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 21.00 uur: Onder de kapstok! - Joep van Wegberg. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 20.00 uur: Tuney Thursday Hussy Hicks (Aus). JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442 Oss - 20.15 uur: Musical ‘De Zangeres’. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Boogaerdt van der Schoot - Bimbo. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 19.00 uur: Desert Flower. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Vrijdag 18 november Bakel - 20.30 uur: PubQuiz. De Bosparel, Nuijeneind 20. Cuijk - 19.00 uur: Oorlogswinter. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.15 uur: CCC Inc. Live - Vrienden maken muziek. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Oss - 19.30 uur: RABO SOC Talentenklas. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837

Oss - 20.15 uur: Soweto Gospel Choir. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Antwerp Gipsy Ska Orkestra. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 09.00 uur: Desert Flower. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 19.30 uur: Chef’special. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Veghel - 20.15 uur: Cameretten 2011. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Goud van Oud ‘80 & ‘90. Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Zaterdag 19 november Boxmeer - 20.30 uur: Meddle A Pink Floyd Tribute. Riche Hotel / ‘t Heertje Restaurant, Steenstraat 51. Info: 0485 578222 Cuijk - 20.15 uur: The songs from the movie Sister Act. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Cuijk - 22.00 uur: Akoestisch duo Tony B. Two. Café Goei Volluk, Grotestraat 23 A. Info: 0485 314984 Deurne - 20.15 uur: Deurnes Mannenkoor - 35 Jaar onderweg. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Sunday. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 22.00 uur: DJ Joost XXL. DIscotheek Metro, Blasiusstraat 9.

BAR - BISTRO

DE BROUWKETEL

19 november 19:30 uur

Diner Dansant €37,50 met live muziek

www.brouwketel.com Escharen - 19.30 uur: Diner Dansant met live muziek. De Brouwketel, Hoogeweg 9. Info: 0486 474281

25


‘De Kracht van Propaganda’ OVERLOON - Een affiche kan een krachtig beeld op het netvlies branden. Dat was de reden waarom er tijdens de oorlog door de bezetter zo intensief gebruik van werd gemaakt. De bijzondere overzichtstentoonstelling ‘De Kracht van Propaganda’ in het Liberty Park in Overloon helpt jongeren te attenderen op het gevaar van propaganda.

Het museum beschikt over een collectie van tweeduizend oorlogsaffiches, voor het merendeel gemaakt in opdracht van de NSB of de Duitse bezetter. Die collectie wordt nu aan het publiek gepresenteerd in een nieuwe, vijftien meter lange affichegalerij. Die galerij is in Nederland uniek in zijn soort. In die galerij wisselen fraaie kunstwerken, hoewel met verderfelijke teksten, de wrede aankondigingen en ‘Bekanntmachungen’ af. Die laatste groep laat aan fantasie weinig te wensen over en spreekt voor zich. Maar het zijn de als kunstwerken vermomde oproepen die de aandacht trokken en als op venijnige wijze probeerden om een bepaalde boodschap over te brengen. Ze riepen op om Churchill niet te geloven, Joden aan te geven of om zelf mee te vechten aan het Oostfront, het laatste onder het voorwendsel dat het Rode Leger bestreden diende te worden. Gebruikmakend van sterk beeldbepalende elementen, zoals een voet die mensen vertrapt of een vinger die in je gezicht wijst, werd alles ondernomen om de publieke opinie te beïnvloeden. Een radio kon worden uitgezet, een pamflet kon worden weggegooid, maar aan een in het openbaar opgehangen affiche viel nauwelijks te ontkomen. Beeldtaal Volwassenen laten zich tegenwoordig niet snel door beeldtaal in de luren leggen, omdat zij zich af en toe bewust zijn van de prikkels waaraan ze blootstaan. Maar dat proces van bewustwording moet bij de jeugd gestimuleerd worden, zo vindt het museum. Bram Peters, afdelingshoofd Collecties van het oorlogsmuseum hierover: “Het doel van ons museum is niet alléén om oorzaak, verloop en gevolg van Tweede Wereldoorlog te presenteren. Minstens zo belangrijk is om bezoekers een handreiking te bieden bij de beantwoording van vragen als ‘hoe voorkomen we dat zoiets opnieuw gebeurt?’. Bewustwording is daarbij een belangrijk proces en met name bij jongere bezoekers is op dat vlak vaak een wereld te winnen. Daarnaast was er bij ons al langer de wens om iets te doen met onze – toonaangevende - historische

26

affichecollectie. Deze twee zaken waren voor ons de aanleiding om De Kracht van Propaganda te ontwikkelen.“ Onderdeel van de tentoonstelling is een museumles waarin jongeren aan de hand van een concrete stelling zelf in groepjes aan de slag gaan om een affiche te ontwikkelen. Op werkstations kunnen ze met tekst, symbolen, beeld en kleur een poster ontwerpen die aansluitend op zijn communicatieve kracht wordt beoordeeld. De stellingen die verdedigd moeten worden gaan niet over de Tweede Wereldoorlog, maar over actuele thema’s. Bijvoorbeeld over het recht op privacy en camera’s op straat, maar ook over religie en het recht op je eigen geloofsbeleving. Door met dit soort stellingen aan de slag te gaan krijgen jongeren een beeld van de manier waarop ze hele dag ten prooi vallen aan oproepen van partijen en stromingen in de maatschappij. Meer info: www.libertypark.nl.


Gemert - 20.30 uur: Dientje’s Shownight. Dientje, Kerkstraat 9. Info: 0492 361417 Gemert - 21.00 uur: Prinz Klauz & Fools on Fuel. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442 Gemert - 22.00 uur: Doctor Rock. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Barracuda - Live. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575 Helmond - 20.15 uur: Wereldband en friends - GO!. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Landhorst - 21.00 uur: Bob Wayne & The Outlaw Carnies (USA). Café Partycentrum Buitenlust, Pionierstraat 1. Info: 0485 478902 Oss - 13.00 uur: RABO SOC Talentenklas. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 19.00 uur: RABO SOC Talentenklas. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.15 uur: Cabaret - Marc-Marie Huijbregts. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: 40 UP. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Overlangel - 21.00 uur: PrinsenOpeningsbal De Nachtgravers. PetjesBar, Dr. Ruijsstraat 21. Info: 0486 412076 Uden - 19.30 uur: DeWollf & Support. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.00 uur: Speed Daten (30+). Centrum 3C, Markt 3c. Uden - 20.00 uur: Udense Musical Mysteries rond de Maashorst. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Kijk voor aanvullende info over agendapunten op

www.dienblad.nl

Uden - 20.15 uur: DeWolff. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Veghel - 20.15 uur: Freek de Jonge - Neven. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Veghel - 20.30 uur: Bewegingsvoorstelling - Bambie 6. De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Feest in de Kloostertuin. Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 21.00 uur: Metalcore / Hardcore Festival. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995 Zondag 20 november Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Sunday. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - 14.30 uur: MarieChristien + Spoit Elluf - Brabantse Middag 1. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Gemert - 17.00 uur: Da’Click. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 20.00 uur: Phife Dawg - A Tribe Called Quest!. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Mill - 18.00 uur: Nix Moet - Akoestisch. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 13.00 uur: RABO SOC Talentenklas. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 16.00 uur: Jazzinn. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.15 uur: Cabaret - Marc-Marie Huijbregts. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Film - Schlafkrankheit. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Ravenstein - 13.00 uur: Demonstratie emailleren. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Ravenstein - 14.00 uur: Open rondleiding. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Ravenstein - 16.00 uur: Concert - Niels Bijl (saxofoon) en Maaike Bosscher (harp). NH Kerk, Servetstraat 1. Reek - 12.00 uur: MuziS Concert Toeac. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599 Schaijk - 13.00 uur: Kookworkshop Wildmenu. De Peppelen, Schutsboomstraat 43. Info: 0486 463548 Schaijk - 14.00 uur: Intocht Sinterklaas. Centrum. Uden - 15.00 uur: Udense Musical Mysteries rond de Maashorst. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Uden - 19.30 uur: Kayak. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Veghel - 09.30-12.30 uur: Verzamelbeurs met expositie strandzand. Wijkgebouw De Golfstroom, Van Diemenstraat 1A. Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Maandag 21 november Oss - 16.00 uur: Filmklassieker. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.30 uur: Film - Schlafkrankheit. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Veghel - 20.15 uur: Filmhuis - Black Swan. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Dinsdag 22 november Cuijk - 20.15 uur: Rowwen Hèze Koper. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107

27


Lacquerpainting bij kunstuitleen Oss OSS - Art Partner Kunstuitleen in Oss toont tot en met zaterdag 5 november een grote serie fraaie lacquerpaintings van de Vietnamese kunstenaar Vinh Phong. Phong is een jonge kunstenaar (1971), in 1996 afgestudeerd aan de Fine Art University in Hue. Toch heeft hij al een grote schare verzamelaars en staan op zijn cv vele exposities in binnen- en buitenland: VS, Hong Kong, Singapore, Engeland en Frankijk. Daar wordt Nederland nu aan toegevoegd. Phong schildert het leven in Vietnam van alledag. In zijn voorstellingen komen daarom vaak vissers, landbouwers, dieren, planten, religieuze tekens en fietsen voor. Opvallend in zijn werk is de vlakverdeling en het gebruik van diverse achtergrondkleuren. Bovendien verwerkt hij veel materialen in zijn lacquers: niet alleen pigmenten, maar ook bladgoud, eierschalen en dergelijke als decoratiemiddel. Phong heeft zich gespecialiseerd in het lacquerpaintings. Lacquer werd oorspronkelijk gebruikt in een procedé voor het conserveren van hout, bijvoorbeeld in tempels en belangrijke gebouwen. Het is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit een specifieke boomsoort in Vietnam. Door aan lacquer pigmenten toe te voegen kunnen verschillende kleuren samengesteld worden. Deze gekleurde lacquer wordt in lagen per kleur aangebracht op een houten paneel. Na iedere laag werd het paneel gedroogd. Vervolgens werd het paneel met fijne schuurmiddelen zo geschuurd dat de gewenste kleuren bovenkwamen. Dit procedé is in de loop der jaren verfijnd en geperfectioneerd en

Een kunstwerk van Vinh Phong.

wordt nu door Vietnamese schilders veel toegepast met de mooiste resultaten. er zijn geen andere landen waar de lacquertechniek wordt gebruikt als beeldende kunst. Het is niet de eerste keer dat Art Partner Vietnamese lacquerpaintings exposeert. In 2009 was professor Trinh Tuan uit Hanoi ook al in Oss met zijn fraaie lacquer werken. Deze expositie trok toen veel geïnteresseerden. Nu dus wederom de kans om deze unieke kunstwerken te bekijken en zelfs te huren. Lacquerpaintings zijn een onderdeel van de verhuurcollectie geworden. Art Partner is gevestigd aan de Molenstraat 3a in Oss (tegenover V&D). De kunstuitleen is geopend op vrijdag van 12 tot 18 uur en zaterdag van 12 tot 17 uur. Meer informatie is te vinden op: www.artpartner.nl.

Dubbelexpositie in Ravensteinse kerk RAVENSTEIN - Luud Groetelaars (foto’s) en Michiel van Pinxteren (beelden) exposeren op zaterdag 12 en zondag 13 november in de NH kerk aan de St. Luciastraat in Ravenstein. De tentoonstelling is beide dagen te bezoeken van 12 tot 16 uur. Luud Groetelaars uit Grubbenvorst heeft zich onder invloed en begeleiding van Kees Roosenboom toegelegd op oude druktechnieken in de fotografie die zich rond 1840 ontwikkelden. Voor deze expositie samen met Michiel van Pinxteren heeft hij als thema ‘De zeven zonden’ gekozen. Deze worden gefotografeerd met de technische camera en met de camera obscura. Allen met plaatnegatieven van vier bij vijf inch. De getoonde werken zijn gemaakt met behulp van de zogenoemde Cyanotypie- of blauwdruktechniek.

28


Heesch - 19.45 uur: Film - Made in Dagenham. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.30 uur: Film - Schlafkrankheit. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.00 uur: Udense Musical Mysteries rond de Maashorst. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Woensdag 23 november Cuijk - 20.15 uur: Rowwen Hèze Koper. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Gemert - 14.00-15.30 uur: Groot Gemerts Sinterklaasfeest. Dientje, Kerkstraat 9. Info: 0492 361417 Helmond - 14.00 en 16.00 uur: Poppentheater Zipsop. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255 Herpen - 20.00 uur: Kienen. ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Oss - 14.00-20.00 uur: Bedrijvenbeurs. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005 Oss - 20.15 en 22.00 uur: Cabaret Youp 20.15 uur. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Toneelgezelschap Forse Streken - Reprise. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 19.00 uur: Tomboy. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.00 uur: Udense Musical Mysteries rond de Maashorst. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Donderdag 24 november Boxmeer - 20.30 uur: Cabaret Berry Lussenburg. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Deurne - 20.15 uur: Ad van Meurs & The Folk Survival Club. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955

Gemert - 20.00 uur: Tuney Thursday Mank & Smolen (USA). JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442 Helmond - 20.15 uur: Danny de Munk en Henk Poort - Jeugdherinneringen. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Oss - 14.00-20.00 uur: Bedrijvenbeurs. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005 Oss - 20.30 uur: Het Volk - Stookolie en Sangria. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 19.30 uur: In Extremo. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Veghel - 20.15 uur: Sister Act. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Veghel - 20.30 uur: Wurre Wurre Broekvent. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vrijdag 25 november Cuijk - 20.15 uur: Cabaret - Lenette van Dongen. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.15 uur: Los - Lijf On Stage. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 20.15 uur: Joris Velleman en Arnout van den Bossche - Voor de Leeuwen. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Heesch - 20.00 uur: News of Comedy Live vanuit de Pas!. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Helmond - 20.15 uur: Opera Trionfo - La pietra del paragone. ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Petter Carlsen. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Ledeacker - 19.30 uur: Theaterdiner met Duo Vreemd. Oele Tôn’s Gasterij, Dorpsstraat 2. Info: 0485 381845 Mill - 21.00 uur: Bockbier Proefavond. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417

Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.15 uur: Blind Date. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 22.00 uur: BLENDER Live: Memphis Maniacs. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.00 uur: Udense Musical Mysteries rond de Maashorst. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Purper - Helden. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Gooische Vrouw Zoekt Boer. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Zaterdag 26 november Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest The Rambo’s. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 22.00 uur: Birthday@Metro - DJ Geert en DJ Alzado. Discotheek Metro, Blasiusstraat 9. Erp - 21.00 uur: Lekker Fout. Café ‘t Schansoord, Schansoord 9. Info: 0413 211373 Gemert - 21.00 uur: 80’s Swing. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442 Heesch - 21.00 uur: Live in Concert - Django Wagner, Vinzzent en Tilt. ‘t Tunneke, t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Groeten uit de Rimboe. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Helmond - 20.15 uur: Schudden Noorderzon. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Landhorst - 21.00 uur: Blue Monday - Bluesband. Café Buitenlust, Pionierstraat 1. Info: 0485 478902 Mill - 22.00 uur: FOG Bluesband. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417

29


Tentoonstelling Osse criminaliteit in de pers OSS - In het Stadsarchief Oss is tot en met zaterdag 19 november in de studiezaal de kleinschalige tentoonstelling ‘Osse crimimaliteit in de pers’ te zien. In 1893 kreeg Oss een slechte naam door een serie aanslagen op fabrieksopzichters en met name door de moord op wachtmeester Hoekman. Landelijke kranten volgden de rechtzaak rond de moord, waarvoor uiteindelijk vier Ossenaren werden berecht. Uit deze tijd zijn een aantal kopieën te zien van de Noordbrabantsche en ’s-Hertogenbossche courant, die de rechtzaak verslaat. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw kreeg Oss opnieuw te maken met buitensporige criminaliteit. Ditmaal stuurden zelfs buitenlandse kranten verslaggevers naar Oss om te berichten over de branden, inbraken en moorden. Ui t 1935 en 1936 zijn fragmenten van de krant De Stad Oss te zien met een verslag van de ‘zitting der Rechtbank’. Ook heeft het Stadsarchief reproducties laten maken van een 15-cents krantje uit 1935, dat op sensationele toon een “Fotoreportage van het bandietisme in Oss en zijn omgeving” brengt. Tot en met 19 november is tevens de tentoonstelling Made in Oss. Van vee tot MSD te zien. Deze industrietentoonstelling is verdeeld over twee locaties: Stadsarchief Oss en Museum Jan Cunen. Beide locaties zijn gratis toegankelijk. Stadsarchief Oss Het Stadsarchief is (tot eind 2011) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur en op donderdag van 10 tot 21 uur. Het Stadsarchief is gevestigd aan de Peperstraat 12. Entree is gratis. Meer informatie: www.stadsarchiefoss.nl. Documentaire Meer weten over de Osse criminaliteit? Dit onderwerp wordt in de documentaire Donker Oss vanuit veel verschillende perspectieven benaderd: van commentaren uit de sensatiepers tot de criminologie, tot de herinneringen van (kinderen van) betrokkenen. Ingegeven door een persoonlijke fascinatie heeft regisseur Luuk Bouwman, geboren in Oss, uitvoerig onderzoek gedaan naar dit donkere Osse verleden. Het onderzoek leidde onder andere tot in North Dakota, waar de nazaten van de in Oss beruchte ‘Baron’ wonen (verdacht van grafschennis op het graf van de vermoorde wachtmeester Hoekman). De documentaire Donker Oss duurt ruim een uur en is tot en met 20 november gratis te bekijken in Museum Jan Cunen, op dinsdag tot en met zondag om 13 en 15 uur. Meer info: www.museumjancunen.nl en www.donkeross.nl.

30

Ravenstein - Van 5 november t/m 18 december: Expositie met werken die zijn gemaakt tijdens de Ravensteinse Schildersdagen. Raadhuis, St. Luciastraat 2. Ravenstein - 12 en 13 november: Expositie Luud Groetelaars en Michiel van Pinxteren. NH Kerk, Servetstraat 1. Lithoijen - t/m 13 november: Expositie Hans Vanhorck en Gert Jan van Maanen. Galerie Sous Terre, Batterijstraat 23. Oss - t/m 13 november: Expositie ‘Een creatieve bende’ door leerlingen van het Hooghuis locatie Oss Zuid. Expositieruimte K26, Kruisstraat 26. Uden - t/m 27 november: Expositie Aanwinsten. Museum voor Religieuze Kunst, Vorstenburg 1. Nistelrode - t/m 30 november: Expositie Carla van Lieshout (schilderijen). Bibliotheek Maasland locatie Nistelrode, Parkstraat 2. Overloon - t/m 30 november: Expositie Mars & Eros. Liberty Park, Museumpark 1. Schaijk - t/m 30 december: Expositie Toos Wingens (schilderijen). Bibliotheek Maasland locatie Schaijk, Pastoor van Winkelstraat 11a. Oss - t/m 8 januari 2012: Tentoonstelling van de Bekroonden. Jan Cunen Museum, Molenstraat 65. Lithoijen - van 20 november t/m 22 januari 2012: Expositie Marianne Meuwese, Miranda Karskens, Nick Seijkens, Ria Nieswaag en Els Slot. Galerie Sous Terre, Batterijstraat 23. Oss - van 2 november t/m 28 januari 2012: Tentoonstelling ‘Gebruik je Hersens’. Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10. Helmond - t/m 25 maart 2012: Vrolijke familietentoonstelling ‘De Gouden Boekjes zijn in de stad’. Gemeentemuseum Helmond, Boscodontohal, F.J. van Thielpark 7. Oss - t/m december 2012: Expositie Pizzeria Vasari muurschilderingen van Gijs Frieling. Museum Jan Cunen, Molenstraat 65. Grave - doorlopend: Diverse kunstenaars tonen beelden in de tuin en kunst in het ‘Vagevuur’. Beeldentuin Grave, Hoofdwagt 1. Grave - doorlopend: Expositie met werken van de ‘kunstenaars van galerie De Rog’. Galerie De Rog, Ruyterstraat 14.

Expositie toevoegen? Vul het formulier in via www.dienblad.nl (knop agendapunt toevoegen rechts bovenaan) of mail naar info@dienblad.nl


Oss - 17.30 uur: Theaterdiner Ramses. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.15 uur: Musical Ramses. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Mondo Leone ‘Genomineerd’. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Ravenstein - 10.30 uur: Workshop glasin-lood. Vlakglasmuseum, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Schaijk - 20.30 uur: Nederlands-Poolse Café Party. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405 Schaijk - 21.00 uur: Rockcoverband Bulluk. Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Schijndel - 21.30 uur: Chicago Hot Rods. Grand Café De Hopbel, Kloosterstraat 1 . Info: 073 5493330 Stiphout (Helmond) - 20.00 uur: Biertapwedstrijd. Café Bar D’n Brouwer, Dorpsstraat 39. Uden - 19.30 uur: Gare Du Nord. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.00 uur: Udense Musical Mysteries rond de Maashorst. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 20.00 uur: Hollandse Avond. Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629 Veghel - 20.15 uur: Toneel - Vincent & Theo. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Goud van Oud ‘80 & ‘90. Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Volkel - 21.00 uur: Bronco, LA Stryker en Jersey Devil. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995 Zeeland - 20.00 uur: DVM Tribute Revival. Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050

Zeeland - 20.00 uur: 90’s Wonderland. Herberg D’n Brouwer, Kerkstraat 62a. Info: 0486 450886 Zondag 27 november Deurne - 11.00 uur: Sinterklaasbrunch. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest The Rambo’s. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Eerde - 09.00-12.00 uur: Verzamelbeurs. De Brink, Sint Antoniusplein 7. Gemert - 20.15 uur: Montezuma’s Revenge - Strikes Back. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Helmond - 12.00 uur: Willeke Alberti Zondagochtendconcert. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 14.00 en 16.00 uur: Poppentheater Zipsop. Annatheater, Floreffestraat 21a. Info: 0492 475255 Oss - 14.00 uur: Virga Lipman - Mol komt weer thuis. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 16.00 uur: Mardi Gras. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 17.00 uur: Blue Sox. De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.30 uur: Film - Pulsar. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.00 uur: Udense Musical Mysteries rond de Maashorst. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 11.00 uur: Het Grote Sinterview. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Zeeland - 14.00-20.00 uur: Time for Dancing met live muziek. Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050

Maandag 28 november Oss - 16.00 en 20.30 uur: Film - Pulsar. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Dinsdag 29 november Cuijk - 20.15 uur: Cabaret - Freek de Jonge. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Oss - 20.00 uur: Bingoavond. Café Wittenberg, Oude Molenstraat 10. Info: 0412 622837 Oss - 20.15 uur: Zorro. De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Film - Pulsar. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.00 uur: Udense Musical Mysteries rond de Maashorst. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Woensdag 30 november Cuijk - 20.15 uur: Toneel - De eetclub. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 14.30 uur: Cowboy Billie Boem Sinterklaasspecial (4+). Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Erp - 20.00 uur: Mr. Bright Quiz Night. Café ‘t Schansoord, Schansoord 9. Info: 0413 211373 Herpen - 20.00 uur: Kienen. ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Mill - 13.30 uur: De Lach en Doe Maar Mee Show (4-10 jaar). Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 20.15 uur: Zorro. De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Reek - 14.00 uur: Theaterspoor Sinterklaasvoorstelling (4+). Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599 Schaijk - 19.30 uur: Workshop Chocoladeletter maken. Eetcafé De Notaris, Schutsboomstraat 43a. Info: 0486 463548

31


32

Uitgaansmagazine Dienblad november 2011  

Uitgaansmagazine Dienblad november 2011

Advertisement