Page 1

DIENBL AD DIENBLAD Jaargang 13 - MEI 2011

Hét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant

De Dijk terug in Kersouwe


2


Dienblad Gratis magazine en uitgaanswebsite met regio-agenda Website www.dienblad.nl Redactieadres Postbus 22, 5374 ZG Schaijk Telefoon: 0486 463112 Email: redactie@dienblad.nl Coverfoto De Dijk (foto Pixonstage)

Festivalkoorts In het zonovergoten weekend van 22 tot 24 april vond op Paaspop traditiegetrouw het officieuze startschot van het festivalseizoen plaats. Artiesten als Anouk, Golden Earring, Guus Meeuwis en Go Back To The Zoo luidden op De Molenheide in Schijndel het voorjaar op swingende wijze in. Onder de enthousiaste bezoekers ook de tien gelukkige winnaars van de Dienblad-Paaspopprijsvraag, waar bijna duizend mensen aan meededen.

Uitgever Tekst & Uitleg, Schaijk Fotografie Sergio Boutkan, PixOnStage e.a. Druk Drukkerij Hendrix Peer Verspreiding Dienblad Magazine wordt maandelijks gratis in een oplage van circa 15.000 exemplaren verspreid in Noord-Oost Brabant via ruim 800 theaters, musea, culturele centra, VVV-agentschappen, bibliotheken, cafés, restaurants, bioscopen, discotheken en andere (uitgaans)-gelegenheden in de gemeenten Bernheze, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Gemert-Bakel, Grave, Helmond, Laarbeek, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Uden, Veghel en de bijbehorende dorpen Adverteren in Dienblad Magazine en op www.dienblad.nl Mail naar adverteren@dienblad.nl of bel 0486 463112 Aanleveren materiaal Vóór of uiterlijk op de deadlinedatum. Advertenties (in EPS / Illustrator, hi-res JPEG, TIFF of PDF formaat) via adverteren@dienblad.nl, persberichten en foto’s via redactie@dienblad.nl Aanleveren agendapunten voor maand-agenda en website Dit kan dagelijks en 24 uur per dag, echter uitsluitend via www.dienblad.nl (klik op de link ‘Agendapunt aanleveren’ in de gele balk rechtsbovenaan op de website) Agendapunten worden zowel in het blad als op de website na goedkeuring gratis gepubliceerd. Alleen agendapunten die zijn aangeleverd en goedgekeurd vóór of uiterlijk op de deadlinedatum worden opgenomen in de gedrukte agenda in het blad

Paaspop vormde echter nog maar het prille begin van een lange reeks één- en meerdaagse muziekevenementen. De komende tijd staat de uitgaanskalender namelijk weer bol van de hoogtepunten voor de festivalliefhebber. Wat te denken bijvoorbeeld van Alempop, waar het publiek begin juni drie dagen lang wordt getrakteerd op het beste uit de sixties, seventies en nineties én een Hollands Mega Festijn. Danceliefhebbers komen aan hun trekken tijdens 7th Sunday op 12 juni in Erp (met onder anderen Roger Sanchez en Felix da Housecat) en 9zero op 18 juni in Deurne (met T-Spoon en Paul Elstak). Nieuw dit jaar is het StockRock-festival op Vaderdag 19 juni in Schaijk. Verder in deze uitgave van Dienblad Magazine ook aandacht voor de moeder aller popfestivals, Pinkpop. In Landgraaf beklimmen onder meer publiekslieveling Coldplay, Foo Fighters en Kings Of Leon het podium. De festivalkoorts mag bij sommigen dan tot grote hoogten stijgen, er is natuurlijk nog veel meer te doen op uitgaansgebied in Noordoost-Brabant. Niet alleen in de gedrukte versie van Dienblad, maar ook op www.dienblad.nl lees je er alles over. Het Dienbladteam

Deadline juninummer: vrijdag 20 mei

3


vrijdag 20 mei

sneakerz muzik baggi begovic b2b rene amesz groovenatics skitzofrenix ralvero & yasmin le bon hosted by mc bizzey iedere laatste vrijdag van de maand shaker’s live met in mei hillstreet

check for more info: www.shakersschaijk.nl geopend vanaf 22.00 uur schutsboomstraat 71 schaijk


: l r k

StockRock: nieuw festival in Schaijk SCHAIJK - Schaijk is een nieuw festival rijker. Het parkeerterrein van café-feesterij De Potter aan de Schutsboomstraat vormt op vaderdag 19 juni het decor voor de eerste editie van StockRock. Tussen 15 en 20 uur beklimmen die dag liefst vier bands het podium. Idee voor StockRock is afkomstig van Schaijkenaar André van Thiel, die al bijna tien jaar nauw betrokken is bij de organisatie van Rock op de Keien in Ravenstein. “Omdat ik het vreemd vond dat in Schaijk een dergelijk rockfestival niet bestaat, heb ik contact gezocht met Theo Potjes van De Potter”, vertelt André. Rock op de Keien Met in het achterhoofd het succesvolle voorbeeld van Rock op de Keien zetten André en Theo, samen met de fervente Schaijkse rockmuziekliefhebbers Frank Kunst en André Boot, op zondag 19 juni een spetterend rockevent op poten. “StockRock wordt een festival dat Schaijk op zijn grondvesten zal doen schudden”, beloven de vier enthousiaste organisatoren. “Een gratis toegankelijk festival voor iedereen - jong en minder jong - die van verschillende rockstijlen houdt. Publiek dat Rock op de Keien kent, zal hier ook zeker aan zijn trekken komen.” Line-up De line-up houden de vier nog even geheim. “Het zijn bands die op de een of andere manier een link hebben met Schaijk”, lichten ze een tipje van de sluier op. “De namen van de vier optredende groepen maken we binnenkort bekend in de plaatselijke media en via de website www.stockrock.nl .”

De organisatie van StockRock. V.l.n.r.: André Boot, Theo Potjes, André van Thiel en Frank Kunst. (foto: Rick Potjes)

5


POPPODIUM LAKEI:PROGRAMMA MEI Zondag 1 mei Lazy Sunday Afternoon:

kabAAl!

Gratis entree! | Zaal open 15:00 uur

Actie voor KWF Kankerbestrijding ¤5,00 VVK & ¤5,00 dvk Zaal open 19:30 uur

Vrijdag 13 mei Impact:

Zaterdag 27 mei 4 bands op een avond!

After School Special 2011

100% Benefiet Voor Oeganda

Marten De Paepe

Met o.a. Daryl! Gratis entree! | Zaal open 19:00 uur

¤6,00 VVK & ¤8,50 dvk Zaal open 19:00 uur

Zaterdag 14 mei

Zaterdag 28 mei

Arid

For All We Know

Enige cluboptreden in NL voor de zomer! ¤15,00 VVK & ¤20,00 dvk Zaal open 20:00 uur

(Ruud Jolie & Band) ¤15,00 VVK & ¤20,00 dvk Zaal open 20:00 uur

Vrijdag 20 mei

Verwacht:Gingerpig & Mezcalectric, vrijdag 3 juni.

The Wild Romance

en de Film ‘Wild Romance’ in het Filmhuis. ¤15,00 VVK Zaal open 19:30 uur en voor maar ¤ 20,Combi kaartfilm + optred

LAKE0005DR1 Lakei Mei Dienblad advertentie 144x100mm.indd 1

6

Zaterdag 25 mei Talent van ROC Ter AA

Anima Mundi, zaterdag 18 juni.The Dutch Eagles, This is Hotel California Too! zaterdag 3 sept. The Gathering, zaterdag 17 sept. Limehouse Lizzy, The best look-a-like and tribute to THIN LIZZY from Dublin vrijdag 23 sept. Robin Trower, Bridge Of Sighs Tour 2011, zaterdag 15 okt.

Molenstraat 123 5701 KB Helmond info@lakeihelmond.nl www.lakeihelmond.nl

20-04-11 11:40


Nieuw programma Blauwe Kei bekend VEGHEL - Het huidige theaterseizoen zit er nog niet op, maar De Blauwe Kei kijkt al vooruit. Eind april gaf het Veghelse theater de aftrap voor de voorverkoop voor seizoen 2011-2012. De eerste voorstelling vindt plaats op donderdag 29 september door cabaretier Hans Liberg. Kaarten voor deze en alle andere shows zijn vanaf nu te reserveren op www.blauwekei.nl. Het genre cabaret is ruim vertegenwoordigd in het nieuwe programma van De Blauwe Kei. Ruim dertig cabaretvoorstellingen zijn te zien tussen september en juni. Onder anderen Theo Maassen, Lebbis, Claudia de Breij, Freek de Jonge en Tineke Schouten betreden de planken van het Veghelse theater. Topper in het genre muziek is de comeback van Jan Keizer en Anny Schilder. Ondanks dat hun samenwerking in 1984 stopte, is Nederland het legendarische BZN-duo nooit vergeten. Nu treden ze weer samen op zijn op zaterdag 3 maart te zien in De Blauwe Kei. Na hun succesvolle verrassingsoptreden afgelopen seizoen komen de Coronas ook terug naar Veghel, op 25 maart om precies te zijn. De formule? De stand-up popgroep speelt alle verzoeknummers die door het publiek tijdens de voorstelling worden doorgegeven via een gratis mobiele telefoonnummer. Kruimeltje komt met zijn kwajongensstreken naar Veghel.

Het legendarische BZN-duo Jan en Anny.

Voor families is de musical Kruimeltje een absolute must. De voorstelling over het straatjochie, die dit momenteel draait in het Efteling Theater, is op donderdag 15 en vrijdag 16 december te zien in De Blauwe Kei. Andere kinderhelden die komend jaar naar het theater komen voor de allerleukste kindervoorstellingen, zijn Piet Piraat, Klein Duimpje, Thomas de Stoomlocomotief en niemand minder dan Sinterklaas. Praatjesmaker Jochem van Gelder vraagt hem, samen met de kinderen uit de zaal, het hemd van het lijf. Naast muziek-, cabaret- en jeugdvoorstellingen zijn er komend seizoen nog diverse spectaculaire shows, Oscarwinnende films en vele andere bijzondere producties te zien bij Theater De Blauwe Kei. Het volledige programma staat op www.blauwekei.nl en in de theaterbrochure. Via de website is het tevens mogelijk een brochure aan te vragen.

7


LEKKER ETEN, UITGAAN EN IDEAAL VOOR UW BEDRIJFSBORRELS MOLENSTRAAT 28 5461 JR VEGHEL 0413-351478 WWW.GRANDCAFE-DEMOLEN

Dienblad kwart pagina.indd 1

8

.NL

4/18/11 10:42 AM


De Dijk treedt op in natuurtheater Kersouwe Belgische topformatie Arid speelt in Lakei HEESWIJK-DINTHER - In de bossen van Heeswijk ligt De Kersouwe. Dit bijzondere natuurtheater is geliefd bij zowel bezoekers als artiesten. In de warme zomermaanden staan diverse voorstellingen gepland. In mei begint het met nederpopgroep De Dijk.

De Dijk staat al generaties lang garant voor een potje Nederlandstalige rock met soul en blues. De succesvolste popgroep uit ons land rijgt succes aan succes, scoort de ene na de andere hit en wint prijs na prijs. Een bijna logisch gevolg voor de band die al meer dan een kwart eeuw niet meer weg te denken is uit de vaderlandse popmuziek. Er zijn maar weinig artiesten die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in de Nederlandse popcultuur als de Amsterdamse band. De laatste jaren staan in het teken van een samenwerking met Solomon Burke, de Amerikaanse soullegende die helaas vorig jaar overleed. Hun mix van soul, blues en rock is gedurfd aangevuld met salsa. En dus swingt De Dijk nóg meer. Maak het mee in De Kersouwe op zaterdag 14 mei vanaf 21 uur. De kaartverkoop is inmiddels gestart en een ticket kost 25 euro. Deze zijn te bestellen via www.kersouwe.nl en de vaste voorverkooppunten VVV Heeswijk-Dinther, café De Zwaan Heeswijk en Uitpunt Veghel.

HELMOND - De bekende Belgische formatie Arid speelt zaterdag 14 mei in poppodium Lakei in Helmond. De combinatie van de stem van Jasper Steverlinck met het snedige gitaarspel van David Du Pré en de pittige drumpartijen van Steven Van Havere bezorgde Arid enkele jaren geleden een finaleplaats in Humo’s Rock Rally. Debuut-cd Little Things Of Venom was meteen goed voor een platendeal met Columbia Records en een Amerikaanse release. Arid was vertrokken. Ze deden het met Suede, speelden Europa plat met Counting Crows, haalden de line-up van alle grote muziekfestivals en lieten zich zien én horen in de indrukwekkende IMAX 3D-film Haunted Castle. Alsof het niet op kon, gooiden ze er nog een tweede succesvolle studioplaat (All Is Quiet Now) tegenaan, evenals een theatertour en een livealbum.

Frontman Huub van der Lubbe.

Nadat Jasper solo zijn ding deed op Songs Of Innocence en een monsterhit scoorde met de Bowie-cover Life On Mars, bevestigde Arid haar status in 2008 opnieuw met All Things Come In Waves. Wie hun platen soms te gepolijst vindt, valt achterover van de sexy synergie op het podium. En net die scherpe kantjes voegde de band toe aan de laatste plaat Under The Cold Street Lights, het vierde studioalbum van Arid. De band heeft bewust gekozen voor meer geëxperimenteer met sound en instrumenten. Vintage synths, distorted strings, autoharp en meer van die stemmige dingen maken het geluid van de nieuwe Arid verrassend gevarieerd. Voor meer info en tickets: www.lakeihelmond.nl.

9


KERMIS ZIJTAART 2011 VRIJDAG 27 MEI

Polo’n Hèze (Rowwen Hèze coverband)

ZATERDAG 28 MEI

Ruby Red LIVE

ZONDAG 29 MEI Vlooienmarkt Jaarlijkse vlooienmarkt van CV De Reigers vanaf 10 uur met op het terras muziek van

Twenty Sicks en top 100 band Santa Rosa

MAANDAG 30 MEI Clip en blooperavond met

DJ’s Robbie & Williams Het nieuwe theaterprogramma is bekend!

DINSDAG 31 MEI

Jong Belegen LIVE

Voor in de agenda: Zondag 19 juni Zijtaart Biedt Meer met oldtimerrit en braderie

Reserveer uw eigen stoel op

www.blauwekei.nl

10


Scapino Ballet in ‘t Speelhuis HELMOND - De dansers en danseressen van het Rotterdamse Scapino Ballet komen dinsdag 10 mei naar Theater ‘t Speelhuis in Helmond. Om 20.15 uur presenteren zij hun nieuwste dansproductie Songs for Drella van Ed Wubbe en Marco Coecke. Met muziek van onder anderen Lou Reed en John Cale.

Songs for Drella, zo heet het legendarische album van Lou Reed en John Cale uit 1989. Met dat album brengen zij een ode aan hun mentor Andy Warhol: schilder, filmer, kunsticoon, celebrity, multimiljonair en freak. Het gaat de choreografen Ed Wubbe en Marco Goecke er niet om het levensverhaal van Warhol te reconstrueren. Zij gebruiken de muziek als aanleiding om het fenomeen Warhol te doorgronden en zo met dans een nieuw kunstwerk te creëren. Assepoester De twee extremen in Warhols karakter - de bijnaam Drella is een combinatie van Cinderella (Assepoester) en Dracula - lopen als een rode draad door de choreografie. Twee choreografen, twee bewegingstalen, twee muzikanten, twee stemmen; dit soort dubbele perspectieven zijn onvermijdelijk als men recht wil doen aan het gelaagde, zich tussen kunst en reclame bewegende genie van Andy Warhol. Met zijn studio The Factory is hij in de jaren zestig in New York het epicentrum van vernieuwing in kunst en rockmuziek, waartoe ook Lou Reed en John Cale met hun band The Velvet Underground behoren.

Lachen om cabaretiers in CC Deurne DEURNE - Het programma van cultureel centrum Martien van Doorne in Deurne staat bol van de cabaretiers. Onder anderen André Manuel, Lambert-Jan Koops en Leon van der Zanden draven op. Met deze grappenmakers op het podium wordt er in mei volop gelachen in Deurne. André Manuel maakt donderdag 12 mei actueel en politiek theater. Hij analyseert, banaliseert, fileert en filosofeert. In zijn twaalfde voorstelling Leve de Man van de SVP! gaat André opnieuw de grenzen van het theater verkennen. Ditmaal als Jan Kwakman, zelfbenoemde Nieuwe Leider van dit Land, die vanuit zijn thuishaven Volendam het schitterende Nederland aan zijn voeten krijgt. De SVP staat voor Soort Van Pim en in Jan Kwakman zien een heleboel Nederlanders hun gedroomde sterke man terug. Hij zal het politieke landschap een hele grote beurt gaan geven. Koops 2.0 Na zijn eerdere succesvolle programma’s staat Lambert-Jan Koops voor de derde maal met een avondvullende show in het theater, donderdag 19 mei in Deurne. In Koops 2.0 trakteert hij het publiek op nóg meer ergernissen uit zijn dagelijks leven. Hij weet zijn relaas moeiteloos te voorzien van een grote dosis humor, doldraaiende redeneringen en scherpe observaties. Koops 2.0 kent dan ook een hoge grapdichtheid en staat vol intelligente humor. Vruchtvlees In het laatste weekend van mei is Leon van der Zanden aan de beurt. Na zijn programma Cola is hij terug met een nieuwe voorstelling waarin hij terug wil naar de essentie van alles. Hij zegt er het volgende over: “Je eigen gevoel klopt altijd. Maar ik schijn dat vergeten te zijn en ga steeds mee met wat andere mensen voelen. Mensen die ik zie op tv, lees op internet of als ik gewoon met ze praat. Soms weet ik echt niet meer wat ik zelf van iets vind, maar wel wat er van mij verwacht wordt. Het liefst spoel ik alle bullshit weg en leef met wat er overblijft. De essentie. En die is volgens mij hetzelfde bij jou als bij mij. Ons eigen, rauwzoete vruchtvlees.”

11


op ons terras

Camping De Heische Tip

Straatsven 4 Zeeland 0486 - 45 14 58 • deheischetip.nl

Restaurant De OverBeek

Overloonseweg 10a Vierlingsbeek 0478 - 64 05 25 • deoverbeek.nl

IJssalon Clevers

Venrayseweg 5 Overloon 0478 - 64 17 33 • clevers.nl

12

Café Zaal ‘t Aambeeld

Dorpsstraat 38 Helmond 0492 - 53 70 35 • hetaambeeld.nl

Rainbow Centre

Laar 35 Nistelrode 0412 - 61 70 42 • rainbowcentre.nl

De Viersprong

Ripsestraat 6 De Rips 0493 - 59 93 72 • viersprongderips.nl


schijnt altijd de zon

De Bosparel

Nuijeneind 20 Bakel 0492 - 34 13 07 • debosparel.nl

Eeterij ‘t Bomenpark

De Kriekeput

Schaijkseweg 3a Herpen 0486 - 41 51 00

Hap & Stap

Vorsselweg 3 Heesch 0412- 47 30 74 • bomenpark.nl

Kerkstraat 52 Zeeland 0486 - 45 26 22 • hapenstap.nl

Stadsherberg De Keurvorst

Restaurant ‘t Veerhuis

Marktstraat 14 Ravenstein 0486 - 41 13 71 • keurvorst.nl

Maasdijk 33 Ravenstein 0486 - 42 58 00 • veerhuisravenstein.nl

13


Na nog wat drankjes op het terras, vervolgden we de route naar natuurgebied de Maashorst. We wisten niet dat dit natuurgebied zo mooi kon zijn. Uiteraard werkte de zon ook mee aan onze beleving, maar we hebben onze ogen uitgekeken over de prachtige bloemen, planten en dieren die we er tegenkwamen. De middag vloog voorbij en in plaats van direct terug te fietsen naar onze woonplaats, besloten we de honger weer bij ’t Pumpke te stillen. Een heerlijke bouillionsoep en de Atlantische tongfilet vulden onze maag. Na ook de sorbet gegeten te hebben, lukte het ons niet weg te gaan van de ondergaande zon op het sfeervolle terras. Een karafje rosé en een kaasplankje bleken de perfecte ingrediënten om optimaal te genieten van deze zomerse avond. Tegen tienen fietsten we terug naar Oss na een onverwachte, maar geweldige dag.”

“’t Pumpke kende ik voorheen enkel van de gezellige sfeer wanneer ik daar in de avond kwam dineren, of met mijn collega’s een lunch nam. Ik heb het toen altijd al positief ervaren, maar afgelopen zomer verraste me dit eetcafé alweer. Ik stelde mijn man voor om ‘even’ samen met hem een terrasje te pakken. Op de fiets vanuit Oss zijn we naar Nistelrode getrapt. Aangekomen bij ’t Pumpke hebben we heerlijk geluncht. De ober, een vriendelijke dame, stelde ons voor om eens naar het bord gevuld met fietsroutes te kijken, want ’t Pumpke is tevens een VVV. We hadden de keus uit ongelooflijk veel verschillende routes. We besloten een kortere fietsroute te pakken, omdat we er al een tochtje vanuit Oss op hadden zitten en de Maashorstroute leek een logische optie.

NISTELRODE - Bij eetcafé ‘t Pumpke in Nistelrode kunnen gasten niet alleen terecht voor een heerlijke maaltijd of een drankje op het sfeervolle terras, de horecagelegenheid aan het Raadhuisplein geldt eveneens als start- en finishlocatie van fietstochten door natuurgebied De Maashorst en fungeert als VVV-agentschap. De redactie van Dienblad bracht een bezoek aan het veelzijdige eetcafé en liet een van de enthousiaste gasten aan het woord.

Sfeervol genieten bij ‘t Pumpke

‘t Dorp 61 Heesch 0412-473079 www.ouderaadhuisheesch.nl

www.grandcafebroerenzus.nl

Tel: 0478-642045

5825 AL Overloon

Raaijweg 25

Broer&Zus

Grand Café


Bijzonderheden In een gezellige lounge-achtige sfeer kunnen belangstellenden genieten van een heerlijk diner of van een glaasje wijn of bier met lekkere tapas. Uitgebreide à la carte kaart met keuze uit verschillende seizoensgebonden specialiteiten. Basic Restaurant is ook geschikt als ontmoetingspunt voor zakelijke bijeenkomsten, waarvoor een aparte zaal beschikbaar is.

Basic Restaurant Molenstraat 17 5341 GA Osss 0412-656830 www.basicrestaurant.nl

Grand Café Broer & Zus.

Grand Café Broer & Zus is gelegen aan de Raaijweg 25 in Overloon. Voor meer informatie kan men bellen met 0478-642045 of kijk op www.grandcafebroerenzus.nl.

Live muziek Iedere tweede zaterdag van de maand is er in het Grand Café live muziek. De entree is steeds gratis. Iedere vierde zondag van de maand serveert de Overloonse horecagelegenheid een uitgebreide brunch van 11 tot 14 uur. Hiervoor dient men vooraf te reserveren.

Bij Broer & Zus kan men eveneens genieten van heerlijke asperge-gerechten. Verder kunnen gasten in de maand mei, buiten de reguliere menukaart om, onbeperkt biefstuk komen eten voor 18,50 euro per persoon.

OVERLOON - In Overloon kunnen gasten bij Grand Café Broer & Zus in een gezellige, huiselijke en warme sfeer lunchen, dineren, borrelen of heerlijk op het terras zitten met bijvoorbeeld een kopje met gebak.

Broer & Zus: gezellig Grand Café

Leurseweg 4 6615 AJ Leur Telefoon 024 - 64 222 41


Stadscafe de Ontmoeting Eikenboomgaard 8 5341CT OSS www.deontmoeting-oss.nl info@deontmoeting-oss.nl

Kijk voor het menu op www.deontmoeting-oss.nl Reserveren: 0412-660636 reserveringen@deontmoeting-oss.nl

Vraag naar onze speciale groepsmenu’s v.a. €16.95

Grote groep?

Ontmoetingsmenu v.a. €17.95 U heeft de keuze uit: 10 voorgerechten 10 hoofdgerechten 10 nagerechten

“Een Smakelijke Ontmoeting”

Meer info: www.ccdeurne.nl.

Na afloop van de brunch vindt er een leuke familievoorstelling plaats. Exclusief voor brunchgangers presenteert KidsTotaal Evenementen & Poppentheater de theatervoorstelling Aladdin en de wonderlamp. Tijdens de dertig minuten durende voorstelling, die geschikt is voor kinderen vanaf vier jaar, voert de poppenspeelster, in de rol van Oosterse prinses, het publiek mee naar de sprookjeswereld van 1001 nacht. Aladdin en de Wonderlamp is een spannende en grappige voorstelling met verrassende elementen zoals een wonderlamp zonder geest, een aap die niet mee mag doen, een norse grootvizier en een dappere Aladdin. Na afloop van de voorstelling is er een creatieve workshop, waarbij de kinderen een speciaal voor KidsTotaal ontworpen beweegbaar kartonnen figuur mogen maken, zodat ze naar huis gaan met een leuke tastbare herinnering aan de voorstelling.

DEURNE - In cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne staat zondag 29 mei een familiebrunch op het programma met aansluitend een theatervoorstelling voor het hele gezin, Aladdin en de Wonderlamp. De brunch begint om 11 uur.

Familiebrunch in CC Deurne

Raadhuisplein 7 Nistelrode 0412 61 29 56 www.eetcafetpumpke.nl

SMAAKVOL GENIETEN IN HUISELIJKE SFEER

Koffie/ thee Borrel Lunch Dineren Vergaderen Feest


AGENDA MEI Zondag 1 mei Bakel - Concert - Por Gusto. Parochiehuis Bakel, Gemertseweg 2. Cuijk - 20.15 uur: Marc-Marie Huijbregts - Marc-Marie Punt. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met The Sunshine Boys. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - 13.00 uur: Oude Ambachtendag. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444 Gemert - 19.00 uur: DJ Angelo. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 12.00 uur: Carat Concert Sancta Maria, d’Ommelaars en Musical Voices. Carat-Paviljoen, Stadspark De Warande. Helmond - 15.00 uur: Lazy Sunday Afternoon - Marten De Paepe. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Helmond - 20.00 uur: Orgelconcert Gijs Boelen - Seria Robustelly. St. Lambertuskerk Helmond, Kerkstraat 51. Mill - 09.30-12.00 uur: Vogelmarkt. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Mill - 11.00-17.00 uur: Lenterie - Braderie. Centrum. Oss - 16.00 uur: Folkcafé - Tinkers, Drinkers & Dreamers. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 19.00 uur: Ozzy Ozz - Tribute to Ozzy Osbourne en Black Sabbath. Café ‘t Kaatje, Oostwal 196. Info: 0412 642344 Oss - 20.30 uur: Film - Poetry. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Ravenstein - 11.00 uur: Open rondleiding. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Ravenstein - 13.00 uur: Demonstratie glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Reek - 11.00 uur: StREEKfeest Familiedag. Evenemententerrein Mgr. Borretstraat. Info: 06 18308664 Vinkel - 20.30 uur: Disco Meivakantie. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 09.00-12.00 uur: Verzamelbeurs. Zaal Stevens, Rudigerstraat 13. Info: 0413 272861 Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Volkelse Vrije Markt, Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Zeeland - 12.00 uur: Klassiek Mechaniek Zeeland - Oldtimerrit. Centrum. Maandag 2 mei Cuijk - 20.15 uur: Marc-Marie Huijbregts - Marc-Marie Punt. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107

Oss - 11.00 uur: Film - Knoester. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 14.00 uur: Film - Drakenheuvel. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.30 uur: Film - Poetry. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Veghel - 20.15 uur: Filmhuis - Tirza. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Dinsdag 3 mei Cuijk - 20.15 uur: Toneel - De Aanslag. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Heeswijk - 20.00 uur: Gedenkconcert - Mi Canto: Mauthausen Cyclus. Abdij van Berne, Abdijstraat 49. Helmond - 14.00 en 16.00 uur: BiBaboerderij (3+). Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Oss - 11.00 uur: Film - Knoester. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 14.00 uur: Film - Drakenheuvel. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.30 uur: Film - Poetry. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Woensdag 4 mei Helmond - 14.00 uur: Poppentheater Kris Kras. Speeltuin St. Leonardus, Mgr. Swinkelsstraat 24. Info: 0492 533540 Herpen - 20.00 uur: Kienen. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784

17


14 Alem-pop e

Programma Programma2008 2011

Donderdag 2 juni

Big Caz & the 4 Bobs * TheASH Shakin' Arrows Clearwater (CCR tribute band) * Danny Vera 2 regiobands

Zaterdag 4 juni

Twenty 4 Seven * 2 Brothers on the 4th Floor Ray & Anita * Paul Elstak & Shaydie

Zondag 5 juni Hollands Mega Festijn

René Schuurmans Jan Keizer & Anny Schilder (ex BZN) Starkoo * Django Wagner * Kapalone Amanda * Rini van de Kerkhof Danny Nicolay * Top 40 band Total Eclipse

Entree donderdag: vvk 10,= / kassa 12,50 Aanvang 14 uur / feesttent open 13.30 uur .. Entree zaterdag: vvk 20,= / kassa 22,50 Kroes, Marianne Weber, Aanvang 21 uur / feesttent open 20.30 uur .. s Roelvink,

Entree zondag: vvk 18,= / kassa 20,= Aanvang 14 uur / feesttent open 13.30 uur Kaarten kunnen ook online worden besteld

VOOR MEER INFO ZIE: WWW.ALEMPOP.NL 18

Vijf dagen live-muziek tijdens kermis Zijtaart ZIJTAART - Tijdens de Zijtaartse kermis, die dit jaar plaatsvindt van vrijdag 27 tot en met dinsdag 31 mei, is er vijf dagen lang live-muziek bij café-zaal Kleijngeld aan de Pastoor Clercxstraat. Het muzikale kermisprogramma bij Kleijngeld wordt op 27 mei geopend met een optreden van de band Polo’n Hèze. Deze Brabantse formatie brengt een tribute aan Limburgs trots Rowwen Hèze. Geniet van de allerbeste ingrediënten: accordeon, folk en polka, positieve energie, hartstochtelijk temperament en zuidelijke gemoedelijkheid. Vlooienmarkt Op 28 mei is het podium voor de formatie Ruby Red (foto). Op kermiszondag staat het Zijtaartse café in het teken van de jaarlijkse vlooienmarkt van CV De Reigers (vanaf 10 uur) en muziek op het terras van Twenty Sicks. ‘s Avonds is er een optreden van top 100-band Santa Rosa. Blooperavond Maandag 30 mei is er in zaal Kleijngeld een clip- en blooperavond met de DJ’s Robbie & Williams. De formatie Jong Belegen sluit het muzikale kermisprogramma in Zijtaart op dinsdag 31mei af met een spetterend optreden. Meer informatie: www.feestzaal.nl.


Nistelrode - 14.00-16.00 uur: Kindermiddag - Wormen en andere kleine beestjes. Natuurcentrum Slabroek, Erenakkerstraat 5. Info: 0412 611945 Oss - 11.00 uur: Film - Knoester. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 14.00 uur: Film - Drakenheuvel. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 19.45 uur: The Sword (USA). De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Donderdag 5 mei Deurne - 21.00 uur: Comedy Café. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Helmond - 20.00 uur: Carat Concert - Bevrijdingsconcert. Carat-Paviljoen, Stadspark De Warande. Helmond - 20.30 uur: André Manuel - Leve de man van de SVP!. Brabant House, Steenweg 19. Info: 0492 370111 Helmond - 22.00 uur: Vibrotones + Mississippi Angelus. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 20.00-22.30 uur: NAH4US-café. De Kortfoort, Floraliastraat 93. Info: 0412 636310 Veghel - 20.15 uur: Toneel - De Kus. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vrijdag 6 mei Deurne - 21.00 uur: Rooy2U - Tribute to U2. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 21.00 uur: Dance & Rockevent - DJ Harald. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Hot Studs, Jeanne D’arc & The Flames en DJ Marijn Bongers. Sportpark Avesteyn, Steen- en Stokstraat 6.

Helmond - 20.15 uur: Mark van de Veerdonk - Tolaat de vlogodre kiwjt. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Quatro Ventos - Mais um Fado. Brabant House, Steenweg 19. Info: 0492 370111 Helmond - 22.00 uur: Black Jake & The Carnies (USA). Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Mariaheide - 21.00 uur: The Fisherman’s Project & No Name Needed. Café D’n Brouwer, Dobbelsteenplein 1. Info: 0413 377257 Oss - 22.00 uur: Friday blues BluesFellas. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Schaijk - 22.00 uur: Bring That Beat Back. Club Shaker’s, Schutsboomstraat 71. Info: 0486 436553 Veghel - 20.15 uur: Katinka Polderman - Polderman tuigt af. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Zaterdag 7 mei Boekel - 20.30 uur: Peelsessie - Back on Track. Camping Boekelsven, Peelstraat 28. Info: 0492 321941 Boxmeer - 20.30 uur: Charlotte Lap Bambiebenen. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Cuijk - 20.15 uur: Classics Dance Night. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Sunday. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Heesch - 14.00 uur: Opening nieuw terras met live muziek. Eeterij ‘t Bomenpark, Vorsselweg 3. Info: 0412 473074 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: RaMMBaMM & Plain Jane. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575

Helmond - 19.30 uur: De Stilte - Alice (6+). Brabant House, Steenweg 19. Info: 0492 370111 Helmond - 20.15 uur: Toneel De Meeuw. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 22.00 uur: Vibrokings Rockabilly. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Herpen - 20.00 uur: Inis Sense en Madame Zaza Project - New Style. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Maasdonk - 12.00 uur: TruckTrek Maasdonk. TruckTrek Evenemententerrein, Papendonk. Macharen - 20.00 uur: Themafeest Las Vegas Night. ‘t Vunderke, Kerkstraat 1. Info: 0412 492378 Mariaheide - Kermis. Centrum, Dobbelsteenplein. Mariaheide - 21.00 uur: Kermis Que Pasa en Robert van Asseldonk. Café D’n Brouwer, Dobbelsteenplein 1. Info: 0413 377257 Oss - 20.30 uur: The Black Atlantic en OIIO. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 21.30 uur: PuberTwist. Café Tijn, Eikenboomgaard 5. Info: 06 21899741 Schaijk - 14.00 uur: Open Atelier Creatieve workshops. Restaurant De Peppelen, Schutsboomstraat 43. Info: 0486 463548 Schaijk - 19.00-22.00 uur: De Fuik Black & White Party voor de jeugd. De Piramide, Bossestraat 6a. Uden - 20.15 uur: Emmerson, Lake & Palmer - Tribute Project (IT). De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Veghel - 20.15 uur: Dana Winner Parels uit de Noordzee. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Feest in de Kloostertuin. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159

19


Alempop: driedaags muzikaal spektakel ALEM - Het programma van de veertiende editie van Alempop, dat plaatsvindt op donderdag 2 (Hemelvaartsdag), zaterdag 4 en zondag 5 juni, is grotendeels rond. Het festival biedt een gevarieerd programma voor een breed publiek. Zo is er weer de 90’s Night, een Hollands Mega Festijn en een Back to the Sixties and Seventies-party.

°°°ˆ˜Ê,>Ûi˜ÃÌiˆ˜Ê>>˜Ê¿ÌÊÛiiÀ] }i˜ˆiÌʍiʎiiÀʜ«ÊŽiiÀt /i°\Êä{nȇ{Óxnää ÜÜÜ°ÛiiÀ…ÕˆÃÀ>Ûi˜ÃÌiˆ˜°˜Ê

Donderdag 2 juni staat in het teken van rock-’n-rollmuziek uit de sixties en seventies. Onder meer de bands Big Caz & the 4 Bobs, The Shakin’ Arrows en het Belgische Clearwater (Creedence Clearwater Revival-tribute) beklimmen het podium. Ook twee groepen uit de regio trakteren het publiek op muziek uit de jaren zestig en zeventig. 90’s Night Op zaterdag 4 juni is het tijd voor de 90’s Night. Toppers uit de jaren negentig als Twenty 4 Seven, 2 Brothers On The 4th Floor, Ray & Anita en Paul Elstak & Shaydie laten de nineties herleven in Alem. Tussen de optredens door brengen de DJ’s Bas Verheul en Don van Hooft ook jaren-negentigmuziek ten gehore.

B R A S S E R I E

Markt 14, Uden | Tel. 0413-269986 www.baron-uden.nl

20

Hollands Mega Festijn Op zondag 5 juni is weer gekozen voor het traditionele en oergezellige Hollands Mega Festijn met landelijk bekende artiesten als Jan Keizer & Annie Schilder (ex-BZN), René Schuurmans, Starkoo, Django Wagner, Kapalone, Danny Nicolay, top 40-band Total Eclipse en anderen. Kaarten voor Alempop zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen en via www.alempop.nl. Ray & Anita.


Volkel - The Freshmakers. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995 Zondag 8 mei Bakel - 11.30 uur: Moederdagbrunch. De Bosparel, Nuijeneind 20. Bakel - 17.00 uur: Moederdagmenu. De Bosparel, Nuijeneind 20. Deurne - 15.00 uur: Carolina de Holanda. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Sunday. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Erp - 09.00-16.00 uur: Kofferbakverkoop. Speelpark ‘t Maïsdoolhof, Looieind 14. Gemert - 13.00 uur: Moederdagactiviteiten. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444 Gemert - 19.00 uur: DJ Angelo. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 12.00 uur: Carat Concert. Carat-Paviljoen, Stadspark De Warande. Helmond - 14.30 uur: Parels voor de Zwijnen - De niet-meer-zo-piep-show. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 16.00 uur: Rock ’n Roll Sunday - White Mountain Bluegrass (USA). Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Mariaheide - Kermis. Centrum, Dobbelsteenplein. Mariaheide - 15.00 uur: Kermis Live muziek met Rikske (B). Café D’n Brouwer, Dobbelsteenplein 1. Info: 0413 377257 Mariaheide - 21.00 uur: Screaming Billy. Café D’n Brouwer, Dobbelsteenplein 1. Info: 0413 377257 Mill - 13.00-16.00 uur: Verzamelbeurs. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417

Nistelrode - 10.30 uur: Lentewandeling. Natuurcentrum Slabroek, Erenakkerstraat 5. Info: 0412 611945 Oss - 16.00 uur: Politiek café - Zout!. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.30 uur: Film - Norwegian Wood. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Ravenstein - 11.00 uur: Vrije stadswandeling heemkundekring Land van Ravenstein. Raadhuis, St. Luciastraat 2. Zeeland - 10.00-16.00 uur: Spullenmarkt De Smouskes. De Heische Tip, Straatsven 4. Info: 0486 451458 Maandag 9 mei Mariaheide - Kermis. Centrum, Dobbelsteenplein. Oss - 11.00 uur: Film - De drie rovers. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 14.00 uur: Film - De Schaduw van Skellig (9+). Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.30 uur: Film - Norwegian Wood. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Volkel - 14.30 uur: MarieChristien Met ‘n knipoog naar Maria. Partycentrum De Schakel, Reestraat 49. Info: 0413 272744 Dinsdag 10 mei Cuijk - 20.15 uur: Mark van de Veerdonk - Tolaat de vlogodre kiwjt. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Handel - 14.30 uur: MarieChristien Met ‘n knipoog naar Maria. Herberg ‘t Vossenhol, Onze Lieve Vrouwestraat 43. Info: 0492 322974 Helmond - 20.15 uur: Scapino Ballet Songs for Drella. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Mariaheide - Kermis. Centrum, Dobbelsteenplein.

Oss - 11.00 uur: Film - De drie rovers. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 14.00 uur: Film - De Schaduw van Skellig (9+). Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.30 uur: Film - Norwegian Wood. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Muziektheater - In de schaduw van Brel. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Toneel - De Meeuw. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Woensdag 11 mei Cuijk - 15.00 en 19.00 uur: SpangaS Live. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Herpen - 20.00 uur: Kienen. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Oss - 11.00 uur: Film - De drie rovers. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 14.00 uur: Film - De Schaduw van Skellig (9+). Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.30 uur: Jeffrey Foucault & Mark Erelli. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Schudden Noorderzon. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 19.30 uur: Liederentafel met Di is ‘t. Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629 Donderdag 12 mei Deurne - 20.15 uur: André Manuel - Leve de man van de SVP!. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Helmond - 20.15 uur: Claudia de Breij - Hete Vrede. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942

21


sportcentrum

usheuvel

bowl ng Voor een kinderfuif, familiebijeenkomst of bedrijfsuitje: wij bieden voor ieder wat wils! Diverse arrangementen

De Viersprong pakt uit in mei DE RIPS - De Viersprong in De Rips viert in mei de jaarlijkse kermis. Met een bomvol programma, verspreid over vier dagen, is er voor elk wat wils.

en mogelijkheden: informeer vrijblijvend!

Keep on olling

Zaterdag 21 mei is de eighties- en ninetiesparty met Die andere 3 en DJ De Leeuw is Los vanaf 21 uur. Een dag later maken Die andere 3 wederom hun opwachting, dan om 18 uur. Degenen die in het weekend het best verkleed komen winnen een dinerbon van 100 euro. Maandag 23 mei is de beurt aan DJ Niels. Op dinsdag staat DJ De Leeuw is Los weer achter de knoppen. Op beide dagen vindt er ook een surprise plaats.

usheuvelstraat 5 5346 JH Oss 0412-644005 www.rusheuvel.nl

Meer info: www.viersprongderips.nl

Murder ballads in Oss OSS - Twee grootheden uit de Amerikaanse Folk met een voorliefde voor ‘murder ballads’ zijn op woensdag 11 mei te vinden in de Groene Engel. Jeffrey Foucault en Mark Erelli staan deze dag vanaf 20.30 uur op het Osse cultuurpodium. Het duo brengt onder meer klassiekers als Johnny 99 van Bruce Springsteen, Philedelphia Lawyer van Woody Guthrie en Powderfinger van Neil Young ten gehore.

Uw makelaar en begeleider in de horeca

22


Helmond - 20.30 uur: Jamsessie. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 20.00-22.30 uur: NAH4US-café. De Kortfoort, Floraliastraat 93. Info: 0412 636310 Oss - 20.15 uur: Dames voor na Vieren. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Uden - 20.15 uur: The Haunted. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.15 uur: Toneel - De Kus. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Vrijdag 13 mei Cuijk - 20.15 uur: Tribute to Michael Jackson. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 De Rips - 14.30 uur: MarieChristien - Met ‘n knipoog naar Maria. Gemeenschapshuis D’n Eik, Meester Hertsigstraat 5. Gemert - 21.00 uur: Dance & Rockevent - DJ Harald. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 19.00 uur: Impact - After School Special 2011. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Helmond - 20.15 uur: Liesbeth List - Intiem. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 22.00 uur: Out Of Area - Benefiet voor Bosnië. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 22.00 uur: 90’s Now! - DJ Gary Global en zijn AllStar Hitsystem. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Fish (UK). De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Veghel - 20.15 uur: Daniël Arends Blessuretijd. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Zeeland - 20.30 uur: Muziekvereniging Zeelandia - ZeelandiAlive. Het Witte Huis Zalencentrum, Reekseweg 7. Info: 0486 451328 Zaterdag 14 mei Cuijk - 20.15 uur: De Coronas. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Excess. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - 21.00 uur: DJ Marco Classic Rock. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: De Dijk. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: 7th Streetmen Band - rhythm & blues with a touch of soul. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575 Helmond - 14.00 uur: Lifestyle Beurs - Brandevoort Leeft!. ‘t Brandpunt, Biezenlaan 29. Helmond - 20.00 uur: Arid - Live. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Helmond - 20.15 uur: Vlaams Muziek Theater - Die Csárdásfurstin. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 21.00 uur: Alternator XL. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Macharen - 20.00 uur: Themafeest Jordaans Café. ‘t Vunderke, Kerkstraat 1. Info: 0412 492378 Oss - 12.45 uur: WAK - Dans je Wakker met Urban Dance. Muzelinck, Raadhuislaan 18. Info: 0412 623727 Oss - 20.30 uur: Piepschuim Opgenomen. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Overloon - 20.00 uur: Live muziek. Grand Café Broer en Zus, Raayweg 25. Info: 0478 642045

Ravenstein - 13.00 uur: Workshop Emailleren. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Schaijk - 14.00 uur: Open Atelier Creatieve workshops. Restaurant De Peppelen, Schutsboomstraat 43. Info: 0486 463548 Uden - 20.15 uur: Bart versus Tooske. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622 Veghel - 20.15 uur: Meet the Voices Antwood Affair. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Goud van Oud ‘80 & ‘90. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Vortum-Mullem - 20.00 uur: Toneelvereniging Vortum-Mullem Doktertje Spelen. Gemeenschapshuis Vortum-Mullem, Sint Cornelisstraat 20. Zeeland - 20.30 uur: Muziekvereniging Zeelandia - ZeelandiAlive. Het Witte Huis Zalencentrum, Reekseweg 7. Info: 0486 451328 Zondag 15 mei Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Excess. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 20.00 uur: FilmLiga - Winter’s Bone. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955

www.muziekcafe-downtown.nl Gemert - 17.00 uur: Vintage Radio’s Classic Rock. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910

23


Schaijk - 1 mei en 5 juni van 14 tot 17 uur: openstelling heemhuis met expositie. De Komme, Netjeshof 2. Velp - 1 mei van 11 tot 17 uur: Expositie Van Delft tot de vierde macht. Kunstkerkje, Pastoor Loefsweg 1. Heeswijk-Dinther - 8 mei van 10 tot 17 uur: Expositie Fotoclub Bernheze. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Schijndel - t/m 8 mei - Expositie Verwant in Verbeelding. Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17. Dieden - 14 en 15 mei van 12 tot 18 uur: Open Atelier met expositie. Stellingmolen Polaris, Maasdijk 76. Lithoijen - t/m 15 mei op za. en zo. van 13 tot 17 uur: Expositie Paula Evers (schilderijen) en Martha Waijop (beelden). Galerie Sous Terre, Batterijstraat 23. Oss - van 14 t/m 21 mei: Week van de Amateurkunst - Werken van amateurkunstenaars in de etalages van diverse winkels in het centrum van Oss. Demen - 21 en 22 mei van 15 tot 19 uur: Open dag met beeldenexpositie. Creapoelka, Kleine Poelstraat 7. Ravenstein - elke zondag t/m 22 mei: Lente-expositie Marijke Wiegerinck en Helen van de Burgt. Galerie Tem Blakke, Kasteelseplaats 2. Ravenstein - 28 en 29 mei en 4 en 5 en 11 en 12 juni van 11 tot 17 uur: Expositie met schilderijen van Theo van der Steen. NH Kerk, Servetstraat 1. Schijndel - t/m 12 juni - Expositie Koppen met Karakter. Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17. Helmond - t/m 5 juni: Expositie ‘The Compassionate Eye’. Gemeentemuseum Helmond, Kasteelplein 1. Dieden - 11 en 12 juni van 12 tot 18 uur: Open Atelier met expositie. Stellingmolen Polaris, Maasdijk 76. Heeswijk-Dinther - t/m 19 juni: ‘Een andere wereld André van den Bogaerde (1787-1855), gouverneur van Noord-Brabant’. Kasteel Heeswijk, Kasteel 4. Ravenstein - t/m 19 juni: Expositie Russische emaillekunst. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Schaijk - t/m 30 juni: Expositie Marjolijn Bakker. Bibliotheek Schaijk, Pastoor van Winkelstraat 11A. Grave - van 8 mei t/m 9 okt.: Expositie met werken van zeven kunstenaars. Beeldentuin Grave, Hoofdwagt 1. Overloon - t/m 30 nov.: Expositie Mars & Eros. Liberty Park, Museumpark 1. Oss - t/m dec. 2012: Expositie Pizzeria Vasari - muurschilderingen van Gijs Frieling. Museum Jan Cunen, Molenstraat 65. Grave - doorlopend: Expositie met werken van de ‘kunstenaars van galerie De Rog’. Galerie De Rog, Ruyterstraat 14.

24

Sneakerz Muzik in Shaker’s Schaijk SCHAIJK - Uitgaansgelegenheid Shaker’s in Schaijk maakt er deze maand weer een feestje van. Het begint met Bring That Beat Back, vervolgens Sneakers Muzik en de laatste vrijdag van de maand vermaakt liveband Hillstreet de aanwezige bezoekers. Sneakerz Muzik belooft vrijdag 20 mei een topavond te worden met een goede line-up. De organisatie trekt alles uit de kast op deze avond met de beste DJ’s en entertainment. Denk aan Baggi Begovic B2B Rene Amesz, Groovenatics, Skitzofrenix, Ralvero en Yasmin Le Bon. MC Bizzey praat de avond aan elkaar. Dames hebben die vrijdag geluk. Met de speciale actie One ticket, two ladies mogen tussen 22 en 23 uur twee vrouwen naar binnen op één toegangskaartje. Elke laatste vrijdag van de maand brengt Shaker’s een liveact. In mei is dat de party- en coverband Hillstreet. Al jarenlang is de formatie een hechte groep vrienden die het leuk vindt om muziek te maken. Het plezier waarmee het six-pack en de onderlinge lol druipt aan alle kanten het podium af. Dat gebeurt vrijdag 27 mei ook in Schaijk. DJ Yasmin Le Bon.


Gemert - 19.00 uur: DJ Angelo. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 12.00 uur: Carat Concert. Carat-Paviljoen, Stadspark De Warande. Helmond - 14.00 uur: Lifestyle Beurs - Brandevoort Leeft!. ‘t Brandpunt, Biezenlaan 29. Helmond - 16.00 uur: MC Popquiz. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Helmond - 20.00 uur: Lambertus Consort - Seria Grande. St. Lambertuskerk Helmond, Kerkstraat 51. Herpen - 10.30-17.00 uur: Herps Mèrtje. Centrum Herpen, Alard van Herpenplein 1. Oss - 10.00 uur: WAK - Jeugd Muzelinck Dag. Muzelinck, Raadhuislaan 18. Info: 0412 623727 Oss - 14.00 uur: Solexrit en barbecue. Ons Cafeeke, Oostwal 190. Info: 0412 658515 Oss - 15.00 uur: WAK - Concert door het Regionaal Symfonieorkest Oss. St. Jozefkerk, Oude Molenstraat 8. Oss - 16.00 uur: Jazzinn - Fusion Juice. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 19.00 uur: Shirley Temple’s Pussy. Café ‘t Kaatje, Oostwal 196. Info: 0412 642344 Oss - 20.30 uur: FilmLiga - The King’s Speech. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Ravenstein - 11.00 uur: Open rondleiding. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Ravenstein - 13.00 uur: Demonstratie emailleren. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Schaijk - 13.00 uur: Kookworkshop - Asperges. Restaurant De Peppelen, Schutsboomstraat 43. Info: 0486 463548

Veghel - 09.30-12.30 uur: Verzamelbeurs met expositie DAF-verzameling. Wijkgebouw De Golfstroom, Van Diemenstraat 1A. Volkel - Local Heroes - Psychotrain, 101’s, Argus, Jawa en Fatburger. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995 Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Vortum-Mullem - 20.00 uur: Toneelvereniging Vortum-Mullem Doktertje Spelen. Gemeenschapshuis Vortum-Mullem, Sint Cornelisstraat 20. Maandag 16 mei Heeswijk-Dinther - 19.00 uur: WAK - Muzelinck Muziekuurtje. Verzorgingstehuis De Bongerd, Zijlstraat 1. Oss - 20.30 uur: FilmLiga - The King’s Speech. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Veghel - 20.15 uur: Filmhuis - Haar naam was Sarah. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Dinsdag 17 mei Helmond - 20.15 uur: Nederlands Blazers Ensemble - Het wonderlijke verhaal van K. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Oss - 19.00 uur: WAK - Bandavond. ‘t Honk, Palestrinastraat 6. Oss - 19.00 uur: WAK - Muzelinck Muziekuurtje. Bernhoven Ziekenhuis Oss, Joannes Zwijsenlaan 121. Oss - 20.00 uur: WAK - Concert door het Vocaal Ensemble Oss. Het Hooghuis, locatie TBL, Molenstraat 30. Oss - 20.30 uur: FilmLiga - The King’s Speech. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Woensdag 18 mei Herpen - 20.00 uur: Kienen. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784

Oss - 19.00 uur: WAK - Muzikale avond met Advocaatje. Zorgcentrum De Ruwaard, Ministershof 1. Oss - 19.30 uur: WAK - Concert door het Kamer Orkest Muzelinck. Muzelinck, Raadhuislaan 18. Info: 0412 623727 Oss - 19.45-21.45 uur: Lezing - Vet Cool, feiten over vetten. De Overlaet, Obrechtstraat 2. Zijtaart - 15.00-21.00 uur: Rebeljeans Kinderkleding verkoop. Café Zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55. Info: 0413 363678 Donderdag 19 mei Deurne - 20.15 uur: Lambert Jan Koops - Koops 2.0. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 21.00 uur: Onder de kapstok! - Joep van Wegberg. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 20.15 uur: Marijn Brouwers Beste meneer Halsema. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Helmond - 20.15 uur: Diederik van Vleuten - Daar werd wat groots verricht. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 21.00 uur: Jamsessie. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Vrijdag 20 mei Gemert - 21.00 uur: Dance & Rockevent - DJ Harald. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 19.30 uur: Film - The Wild Romance. Filmhuis Helmond, Frans-Joseph van Thielpark 6. Info: 0492 529009 Helmond - 20.15 uur: Rob & Emiel Wat nou Cabaret?!. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 22.00 uur: Sexual Reproductive Systems. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880

25


Willemijn Denissen exposeert in Dieden DIEDEN - Kunstenares Willemijn Denissen uit Macharen exposeert op zaterdag 14 en zondag 15 mei schilderijen en beelden in de ‘Stella Polaris’, de molen in Dieden (bij Ravenstein). Willemijn maakt voornamelijk schilderijen en beelden. Zij heeft veel prachtige kunstwerken vervaardigd en een hele reeks exposities op haar naam staan. Daarnaast werkte zij mee aan allerlei gezamenlijke projecten. Bij haar schilderwerk neemt zij tekst, gedichten, muziek en de bewegende mens als uitgangspunt. Dit gegeven zet zij om in kleuren, vlakken, vormen en lijnen. Veel schilderijen zijn gemaakt met acrylverf. Op locatie buiten maakt zij veelal tekeningen en aquarellen. Ook haar beelden ontstaan vanuit de mens en zijn bewegingen. Al werkend met de steen geeft Willemijn de associaties weer die bij haar opkomen. Zij voegt haar gevoelens en indrukken toe en maakt daarbij gebruik van de relatie die er ontstaat met de steen die zij onder handen heeft. Willemijn ontleent veel inspiratie aan haar reizen naar Rusland. Openingstijden van de expositie zijn 14 en 15mei van 12 tot 18 uur. Molen Stella Polaris ligt aan de Maasdijk 76 in Dieden. Voor meer informatie: 06-45406184 of kijk op de website www.vanloonvandemolen.nl.

Een schilderij van Willemijn Denissen.

Fotoclub Bernheze exposeert in Kersouwe HEESWIJK - De leden van Fotoclub Bernheze presenteren zondag 8 mei hun werk in natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk. De wandelexpositie is geopend tussen 10 en 17 uur. Toegang is gratis. In verband met Moederdag krijgen alle moeders een leuke verrassing. De hobbyfotografen van FC Bernheze laten zien waarmee zij zich het afgelopen jaar op fotografisch gebied hebben beziggehouden. Elk jaar is er een zogenoemde ‘rode draad’- opdracht. Dat houdt in dat alle leden op hun eigen manier invulling geven aan hetzelfde thema. Dit jaar is gekozen voor een ‘levend’ model; op de expositie zijn hier vijftig verschillende interpretaties van te zien. Naast de rode draad-foto werken de leden het gehele jaar door aan diverse andere opdrachten. Zo waren zij met de hele club in Rotterdam om met name bijzondere architectuur te fotograferen. Meer info: www.kersouwe.nl en www.fcbernheze.nl.

26


Helmond - 22.30 uur: The Wild Romance. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Oss - 20.30 uur: Chef’ Special & Macronizm. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Schaijk - 21.00 uur: Sax Gordon & Raphael Wressnig with special guests. Café-Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Schaijk - 22.00 uur: Sneakerz Muzik. Club Shaker’s, Schutsboomstraat 71. Info: 0486 436553 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Helemaal Holland. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Zaterdag 21 mei De Rips - Kermis. Centrum. De Rips - 21.00 uur: 80’s & 90’s Party. De Viersprong, Ripsestraat 6. Info: 0493 599372 Deurne - 20.00 uur: Peelcomedianten Oscar en Felix. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Come Back. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117

www.muziekcafe-downtown.nl Gemert - 22.00 uur: Tumblin Go Go`s - Rockabilly. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Heesch - 20.00 uur: Popkoor Noiz - Let’s Make Some Noiz. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Helmond - 19.30-23.30 uur: Jaren 60-70 Muziekavond - N-Joy. Speeltuin St. Leonardus, Mgr. Swinkelsstraat 24. Info: 0492 533540

Helmond - 20.15 uur: Mrs. Einstein Het zal je kind maar wezen. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 22.30 uur: Drum ‘n’ Bass Madness. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Langenboom - 21.00 uur: Zomar Carnaval. Café Zalen D’n Bens, Dominicanenstraat 34. Info: 0486 431202 Macharen - 20.00 uur: Bourgondisch Feest. ‘t Vunderke, Kerkstraat 1. Info: 0412 492378 Oss - 10.00 uur: WAK - Muzelinck Kunstmarkt. Walplein, Walplein. Oss - 13.00 uur: WAK - Concert door cursisten van Muzelinck. Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10. Info: 0412 622618 Oss - 13.00 uur: WAK - Sing In. Walplein. Overloon - 20.00 uur: Nederlandstalige Muziekavond. Bos en Berg, Irenestraat 8. Info: 0478 641256 Ravenstein - 10.30 uur: Workshop glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Schaijk - 14.00 uur: Open Atelier Creatieve workshops. Restaurant De Peppelen, Schutsboomstraat 43. Info: 0486 463548 Schaijk - 19.00-22.00 uur: De Fuik Surprise Party voor de jeugd. De Piramide, Bossestraat 6a. Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Goud van Oud ‘60 & ‘70. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Zondag 22 mei Beers - 10.30 uur: 40 Jaar De Overlaat Ruiters - Hinnikdagen. Kampeerboerderij De Tienmorgen, Broekkant 11. Info: 0485 312997 De Rips - Kermis. Centrum. De Rips - 18.00 uur: Die Andere 3. De Viersprong, Ripsestraat 6. Info: 0493 599372

Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Come Back. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 20.00 uur: Peelcomedianten Oscar en Felix. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Eerde - 09.00-12.00 uur: Verzamelbeurs. Gemeenschapshuis De Brink, Sint Antoniusplein 7. Gemert - 13.00 uur: Schapendag. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444 Gemert - 19.00 uur: DJ Angelo. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 11.00 uur: USA Car & Bike Meeting + Helmond Classic Car. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Helmond - 12.00 uur: Carat Concert. Carat-Paviljoen, Stadspark De Warande. Mill - Wielerwedstrijd - Kasteelronde. Grand Café Zalen ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9. Info: 0485 470737 Oss - 11.00-16.00 uur: Hobby - Creatieve markt. Wijkstichting Schadewijk, Gerrit van der Veenplein . Info: 0412 769047 Oss - 14.00 en 16.00uur: Het Blauwe Huis - Poep (3+). Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 19.00 uur: Blackthunder (DE) AC/DC Tribute. Café ‘t Kaatje, Oostwal 196. Info: 0412 642344 Oss - 20.30 uur: Film - Incendies. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Ravenstein - 11.00 uur: Vrije rondleiding. Leerlooierijhuisje, Walstraat. Schaijk - 10.00 uur: Spiritueel Festival - Zijn. Moeschakamp Terrein, Udensedreef 6. Zijtaart - BZB Unplugged. Café Zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55. Info: 0413 363678

27


Coldplay maakt debuut op Pinkpop LANDGRAAF - Voor zijn hoofdacts moet Pinkpop meestal teruggrijpen naar oude bekenden. Dit jaar is dat anders. Twee van de drie hoofdacts waren nog nooit in Landgraaf: Kings Of Leon en dé publiekslieveling, Coldplay. De meest verontrustende ontwikkeling in muziekland is niet gratis downloaden of de dalende cd-verkoop. Wel het uitblijven van nieuwe grote namen die een stadion of festivalwei kunnen vullen. Daardoor valt een evenement als Pinkpop de laatste jaren steeds vaker in herhaling. Zo stond de helft van de artiesten van vorig jaar al eens eerder in Landgraaf. En buiten Bruce Springsteen in 2009 waren de meeste hoofdacts van de vijf laatste edities oude vertrouwden, zoals Red Hot Chili Peppers, Rammstein, Smashing Pumpkins, Rage Against The Machine en The Prodigy. Tegelijk waren er groepen die maar op het verlanglijstje bleven staan. Zo verscheen Foo Fighters, ook een grote band met wortels in de jaren negentig, pas in 2008 voor het eerst op het Pinkpoppodium. Het Amerikaanse kwartet rond rockbeer Dave Grohl heeft vorige maand zijn nieuwe cd Wasting Light uitgebracht en keert nu terug naar Limburg, als afsluiter van de 42e Pinkpop. Een festivaldag eerder wordt de hoofdschotel opgediend door landgenoten Kings Of Leon. De groep uit Tennessee, die in steeds meer landen de U2-status geniet, was nog niet

Harry McVeigh van White Lies. (foto’s: Pixonstage)

eerder in Limburg te gast. Kings Of Leon wordt op de tweede Pinkpopdag voorafgegaan door onder anderen White Lies, Tim Knol en Wolfmother, dat zijn afzegging van vorig jaar goed komt maken. Maar ook de nummer 1 op het verlanglijstje is dan eindelijk gestrikt. Coldplay speelt als afsluiter van de eerste festivaldag, zaterdag 11 juni. De komst van de Londense band is de reden dat kaarten voor Pinkpop 2011 als warme broodjes over de toog vliegen. Coldplay speelt in Landgraaf mogelijk enkele songs van een nieuw album dat later dit jaar moet verschijnen. Behalve voor Coldplayfans is de openingsdag vooral interessant voor liefhebbers van grote Britse groepen, want ook Elbow en Manic Street Preachers staan geprogrammeerd. Verder op zaterdag zijn er optredens van De Staat uit Nijmegen en de hoop van België, zangeres Selah Sue. Omdat Pinkpop dit jaar gewoon weer tijdens Pinksteren plaatsvindt, is er ook weer een traditionele pinkstermaandag met een gevarieerd affiche. Vóór Foo Fighters zie je onder meer 30 Seconds To Mars, Plain White T’s, Eliza Doolittle en Go Back To The Zoo. Ook present zijn de altijd vrolijke volksmenners van Kaiser Chiefs die - gelukkig als uitzondering dit jaar - voor de vierde keer afreizen naar evenemententerrein Megaland. Pinkpop vindt daar plaats van 11 tot en met 13 juni. Het volledige programma en informatie over dag- en weekendtickets vind je op www.pinkpop.nl. Coldplay-frontman Chris Martin.

28


Maandag 23 mei De Rips - Kermis. Centrum. De Rips - DJ Niels + surprise act. De Viersprong, Ripsestraat 6. Info: 0493 599372 Oss - 20.30 uur: Film - Incendies. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Dinsdag 24 mei De Rips - Kermis. Centrum. De Rips - De Leeuw is Los + Surprise act. De Viersprong, Ripsestraat 6. Info: 0493 599372 Demen (Ravenstein) - 19.30-22.15 uur: Kennismakingsavond - Inspiratiedagen. Creapoelka, Kleine Poelstraat 7. Info: 0486 416172 Oss - 20.30 uur: Film - Incendies. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Woensdag 25 mei Boerdonk - 14.30 uur: MarieChristien - Met ‘n knipoog naar Maria. Gemeenschapshuis Den Hazenpot, Pastoor van Schijndelstraat 37. Info: 0492 465530 Erp - 20.00 uur: Mr. Bright Quiz Night. Café ‘t Schansoord, Schansoord 9. Info: 0413 211373 Helmond - 19.30 uur: Kabaal!. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Herpen - 20.00 uur: Kienen. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Mill - 13.30-17.30 uur: Knarf & Koo Lach en doe maar mee (4-10 jaar). Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 20.30 uur: Open Podium Popkollektief. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Donderdag 26 mei Bakel - 20.00 uur: Pubquiz. De Bosparel, Nuijeneind 20.

Demen (Ravenstein) - 19.30-22.15 uur: Kennismakingsavond - ‘Stilte in Beeld’. Creapoelka, Kleine Poelstraat 7. Info: 0486 416172 Helmond - 20.00 uur: Toneel - Atalanta. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255 Helmond - 20.30 uur: Jandino Asporaat - Laat ze maar komen. Brabant House, Steenweg 19. Info: 0492 370111 Helmond - 20.30 uur: MC Comedy Club #1. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 20.00-22.30 uur: NAH4US-café. De Kortfoort, Floraliastraat 93. Info: 0412 636310 Vrijdag 27 mei Beers - 14.30 uur: MarieChristien Met ‘n knipoog naar Maria. Café Zaal De Spijker, Grotestraat 28. Info: 0485 312937 Demen (Ravenstein) - 20.00-22.00 uur: Bertie Hendriks - Lezing Creativiteit en Levensfasen. Creapoelka, Kleine Poelstraat 7. Info: 0486 416172 Gemert - 21.00 uur: Dance & Rockevent - DJ Harald. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Jasper van Kuijk en Erris van Ginkel. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297 Helmond - 19.00 uur: 100% Benefiet voor Oeganda - Vier bands. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Helmond - 20.00 uur: Toneel - Atalanta. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255 Helmond - 20.15 uur: Stef Bos - Solo. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 22.00 uur: Echo Bowie - David Bowie Tribute. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880

Mariahout - 20.30 uur: Concert - BZB. Openluchttheater Mariahout, Pastoor Van Eijndhovenstraat 9. Info: 0499 422508 Oss - Kynologenclub Oss Grote hondenshow. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005 Oss - 20.30 uur: The Sore Losers en Woody & Paul. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Pagans Mind (NO). De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Goud van Oud ‘80 & ‘90. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Zijtaart - Kermis - Polo’n Hèze. Café Zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55. Info: 0413 363678 Zaterdag 28 mei Deurne - 20.00 uur: Peelcomedianten Oscar en Felix. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.15 uur: Leon van der Zanden - Vruchtvlees. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Jersey. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Heeswijk-Dinther - 20.30 uur: Koninklijke Fanfare - Muzikale reis door sprookjesland. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Generations of Rock. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575 Helmond - 20.00 uur: Toneel - Atalanta. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255 Helmond - 20.00 uur: For All We Know - Ruud Jolie & Band. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.

29


DIENBLAD RECENSIE

Eerste vijf Queen-albums opnieuw uitgebracht Nu Queen is verhuisd van EMI naar Universal wordt de hele catalogus van de groep opnieuw uitgebracht. De eerste vijf Queen-albums zijn al verschenen als deluxe-editions. De oorspronkelijke platen zijn digitaal geremasterd en bij elk album is een bonus-cd toegevoegd met vijf nummers.

Brian May. (tekst en foto: Pixonstage)

Dat zijn vrijwel geen onbekende songs, maar voornamelijk live- en alternatieve versies van een aantal albumtracks. Bij het debuut Queen (1973) zijn de extra’s het bijzonderst. De bonusschijf bevat namelijk de eerste songs die Queen ooit aan de band toevertrouwde, demo’s uit december ‘71 van nummers die terechtkwamen op de debuutplaat. Ze zijn nu eindelijk officieel uitgebracht. Technisch was daar maar één bron voor beschikbaar, een acetaatplaat die in het bezit is van gitarist Brian May, maar het klinkt uitstekend. Ook vind je hier Mad The Swine, de enige outtake van de hele reeks. Het debuutalbum zelf blijft een prima rockplaat, al loopt ie wat rommelig af en overspeelt Freddie Mercury zijn hand in het vrij idiote Jesus. Queen II (’74) is een heel ander verhaal. Een betoverend sprookje om precies te zijn. Luister het helemaal af en je kunt iedereen de weg naar Hamelen vertellen. Ook al staan er geen grote hits op, Queen II komt opnieuw naar boven als een van de beste langspelers van de Londenaren. Toch zijn er ook genoeg fans die de voorkeur geven aan het datzelfde jaar verschenen, minder fantasierijke Sheer Heart Attack, dat in Killer Queen de eerste grote hit en met In The Lap Of The Gods… revisited de eerste monsterlijke stadionballade herbergt. Productioneel is dit album een flinke stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger. May heeft hier zijn elegante stijl helemaal gevonden en is geweldig op dreef.

30

Opvolgers A Night At The Opera (’75) en A Day At The Races (’76), beide genoemd naar Marx Brothers-films, ontlopen elkaar niet veel als de meest extravagante theaterpraal uit de Queen-geschiedenis. De eerste is met magnum opus Bohemian Rhapsody natuurlijk een van de grote rockplaten uit de seventies. Maar de oudere fan zal de vinylklaphoes missen die je kunt openslaan als ware het theatergordijnen. A Day At The Races heeft daarna alle schijn van een herhalingstruc, maar veel composities zijn zelfs beter uitgewerkt. Deep Cuts Aan de vormgeving van deze eerste vijf remasters heeft Universal helaas niet veel aandacht besteed, die is nogal pover en plastic. Maar daar staat tegenover dat in de boekjes alle teksten staan afgedrukt, en de nieuwe bonustracks worden kort toegelicht. Tot slot is voor deze remastercampagne ook Deep Cuts Volume 1 (1973-1976) uitgebracht, een nieuwe door de band samengestelde ‘geenhitscompilatie’ van deze vijf langspelers. Die zijn inderdaad juist zo genietbaar omdat de doodgedraaide, lichte radiokrakers van later nog ontbreken. Daardoor valt er bijzonder veel te ontdekken voor de minder obsessieve Queen-fan die alleen de Greatest Hits in huis heeft. ‘Guaranteed to blow your mind’.


Helmond - 20.15 uur: Toneel - Lente. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 22.00 uur: Sons of the Patriots + Generaal Mus. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Macharen - 20.00 uur: Bourgondisch Feest. ‘t Vunderke, Kerkstraat 1. Info: 0412 492378 Oss - uur: Kynologenclub Oss Grote hondenshow. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005 Oss - 20.30 uur: Oss gaat Vreemd 2011 - Everything that drives. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 21.30 uur: Stash - Rock en pop. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081 Ravenstein - 10.30 uur: Workshop glas-in-lood. Museum voor vlakglasen emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Schaijk - 14.00 uur: Open Atelier Creatieve workshops. Restaurant De Peppelen, Schutsboomstraat 43. Info: 0486 463548 Schaijk - 20.30 uur: Nederlands-Poolse Café Party. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405 Uden - 20.15 uur: Jan Akkerman. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Veghel - 20.15 uur: Schudden Noorderzon. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Veghel - 21.00 uur: JPK Band Rockblues. Café Op D’n Hoek, Bolkenplein 1. Info: 0413 377110 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Helemaal Holland. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Volkelse Vrije Markt, Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Zijtaart - Kermis. Centrum. Zijtaart - Kermis - Ruby Red. Café Zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55. Info: 0413 363678 Zondag 29 mei Boekel - 10.00-16.00 uur: Zomermarkt. Huize Padua Boekel, Kluisstraat 2. Info: 0492 846000 Boxmeer - 13.00-17.00 uur: BoxMeer Cultureel. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Demen - 11.00-17.00 uur: Exclusieve Tuinmarkt. De Tuinen, Kleine Poelstraat 13. Deurne - 11.00 uur: Familiebrunch - Aladdin en de Wonderlamp (4+). Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Jersey. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 20.00 uur: Peelcomedianten Oscar en Felix. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 19.00 uur: DJ Angelo. Muziekafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 12.00 uur: Carat Concert. Carat-Paviljoen, Stadspark De Warande. Helmond - 14.30 uur: Winnaar Liszt Concours 2011 - High Tea. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.00 uur: E-bird Music Travel. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Helmond - 20.00 uur: Orgelconcert Cor Ardesch - Seria Robustelly. St. Lambertuskerk Helmond, Kerkstraat 51. Nistelrode - 10.00 uur: Wandeling voor mensen met een beperking. Natuurcentrum Slabroek, Erenakkerstraat 5. Info: 0412 611945

Oss - Kynologenclub Oss - Grote hondenshow. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005 Oss - 20.30 uur: Film - Biutiful. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Veghel - 14.30 uur: Cowboy Billie Boem en de indiaan. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Volkelse Vrije Markt, Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Zijtaart - Kermis. Centrum. Zijtaart - 10.00 uur: CV De Reigers Vlooienmarkt. Centrum. Zijtaart - Kermis - Twenty Sicks en Santa Rosa. Café Zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55. Info: 0413 363678 Maandag 30 mei Oss - 20.30 uur: Film - Biutiful. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Zijtaart - Kermis. Centrum. Zijtaart - Kermis - Clip en blooperavond met DJ’s Robbie & Williams. Café Zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55. Info: 0413 363678 Dinsdag 31 mei Oss - 20.30 uur: Film - Biutiful. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Zijtaart - Kermis. Centrum. Zijtaart - Kermis - Jong Belegen. Café Zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55. Info: 0413 363678

Organiseer jij een leuk evenement in het verspreidingsgebied van Dienblad? Geef dan je agendapunt op via

www.dienblad.nl

31


ONLINE K A ARTEN BESTELLEN VIA WWW. 9ZERO.NL

32

Uitgaansmagazine Dienblad mei 2011  

Uitgaansmagazine Dienblad mei 2011