Page 1

DIENBL AD DIENBLAD Jaargang 13 - MAART 2011

HĂŠt GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant

Ben Saunders op Halfvastenfeesten Zeeland


Dienblad Gratis magazine en uitgaanswebsite met regio-agenda Website www.dienblad.nl Redactieadres Postbus 22, 5374 ZG Schaijk Telefoon: 0486 463112 Email: redactie@dienblad.nl Coverfoto Optocht Moesland 2010. Uitgever Tekst & Uitleg, Schaijk Fotografie Sergio Boutkan, PixOnStage e.a. Druk Drukkerij Hendrix Peer Verspreiding Dienblad Magazine wordt maandelijks gratis in een oplage van circa 15.000 exemplaren verspreid in Noord-Oost Brabant via ruim 800 theaters, musea, culturele centra, VVV-agentschappen, bibliotheken, cafés, restaurants, bioscopen, discotheken en andere (uitgaans)-gelegenheden in de gemeenten Bernheze, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Gemert-Bakel, Grave, Helmond, Laarbeek, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Uden, Veghel en de bijbehorende dorpen Adverteren in Dienblad Magazine en op www.dienblad.nl Mail naar adverteren@dienblad.nl of bel 0486 463112 Aanleveren materiaal Vóór of uiterlijk op de deadlinedatum. Advertenties (in EPS / Illustrator, hi-res JPEG, TIFF of PDF formaat) via adverteren@dienblad.nl, persberichten en foto’s via redactie@dienblad.nl Aanleveren agendapunten voor maand-agenda en website Dit kan dagelijks en 24 uur per dag, echter uitsluitend via www.dienblad.nl (klik op de link ‘Agendapunt aanleveren’ in de gele balk rechtsbovenaan op de website) Agendapunten worden zowel in het blad als op de website na goedkeuring gratis gepubliceerd. Alleen agendapunten die zijn aangeleverd en goedgekeurd vóór of uiterlijk op de deadlinedatum worden opgenomen in de gedrukte agenda in het blad Deadline aprilnummer: vrijdag 18 maart

Het is weer Festivaltijd Wanneer in maart en april het voorjaarszonnetje doorbreekt, steken traditiegetrouw ook de eerste muziekfestivals weer de kop op. Zo prijken op de Oost-Brabantse uitgaanskalender de komende twee maanden meerdaagse evenementen als de Halfvastenfeesten in Zeeland, Paaspop in Schijndel en de Lindefeesten in Sambeek. Maar ook op eendaagse festivals als Blues Alive in Cuijk en Peelpop in Boekel komt de muziekliefhebber deze lente volop aan zijn trekken. De Halfvastenfeesten, die plaatsvinden van vrijdag 1 tot en met zondag 3 april, zijn dit jaar toe aan de vierde editie. Verdeeld over twee gigantische feesttenten treedt in Zeeland een keur van bekende artiesten op, onder wie Nick & Simon, de 3J’s, Frans Duijts, Paul Elstak, Mental Theo, Xander de Buisonjé, Belle Perez, Jeroen van der Boom en de winnaar van The Voice of Holland Ben Saunders. Op het affiche van de 31ste Lindefeesten in Sambeek springen vooral de namen van De Dijk, de formatie rond de charismatische zanger Huub van der Lubbe, en BZB in het oog. Verder beklimmen ook de coverbands De Corona’s en Beethoven de bühne in Sambeek. De Lindefeesten worden gehouden in het derde en vierde weekend van april. Paaspop in Schijndel duurt dit jaar voor het eerst niet twee maar drie dagen. Geen gek idee, gezien de indrukwekkende line-up van het festival. Verdeeld over een groot aantal podia. Waaronder drie nieuwe tenten, maken op het Molenheideterrein artiesten uit binnen- en buitenland hun opwachting. Op de mainstage spelen onder anderen Alain Clark, Anouk, Bløf, BZB, Dropkick Murphys, Go Back to The Zoo, Golden Earring, Guus Meeuwis, Jacqueline Govaert, Miss Montreal, Tim Knol, VanVelzen en Waylon.

Het Dienbladteam

5


Wij nodigen iedereen uit voor onze

feestelijke opening

en

open dag

op zaterdag 12 maart

opening nieuwe zaal en dassenburcht + proeverij door brouwerij uit Berkel Enschot - La Trappe + het enige abdijbier van Nederland + proeverij van onze wijnleverancier + diverse streekproducten + bier voor de feestelijke prijs van 1 euro

Schaijkseweg 3a Herpen Telefoon 0486 41 51 00

6


De Dijk en BZB naar Lindefeesten SAMBEEK - De Dijk en BZB zijn de grote trekpleisters op het affiche van de traditionele Lindefeesten in Sambeek. Het evenement, dat dit jaar voor de 31ste keer wordt gehouden, vindt plaats in het derde en vierde weekend van april. De Dijk, met de charismatische zanger Huub van der Lubbe, opent op vrijdag 15 april de Lindefeesten. In het voorprogramma staat de formatie Dance Little Sister. De Dijk, vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk, speelt een mix van soul, blues en rock. De band is in 1981 opgericht in de hoofdstad. In 1982 brengt de groep zijn eerste album uit. Eind 1987 ontvangt de formatie de Zilveren Harp, de prijs voor veelbelovende Nederlandse artiesten. De Dijk vestigt haar naam met de lp ‘Niemand in de Stad’, waarvan er liefst 50.000 worden verkocht. In 1993 wordt de band bekroond met een Gouden Harp, de onderscheiding wegens ‘grote verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek’. In 2005 mag De Dijk bovendien de Edison Oeuvreprijs in ontvangst nemen. Haar 25-jarig jubileum viert de groep in 2006 met een optreden in Ahoy Rotterdam, een cd en dvd en een verrassingsoptreden in Paradiso. Grootste hits scoort De Dijk met de nummers Als ze er niet is en De wereld is van iedereen. Kaarten voor het optreden van De Dijk in Sambeek zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 17,50. Op zaterdag 16 april is het de beurt aan de band Beethoven om het Lindefeesten-podium te bestijgen. Deze formatie, die uit het oosten van het land afkomstig is, zet een trendsettend en vooruitstrevend optreden neer. Kaarten kosten negen euro.

Uw makelaar en begeleider in de horeca

De Dijk-zanger Huub van der Lubbe. (foto: PixOnStage)

Vrijdag 22 april gaan de Lindefeesten verder met een concert van BZB. Support act die avond is de groep Random. BZB brengt een mix van allerlei muziekstijlen en tovert elke zaal, feesttent, club of festival in een groot feest. Wat je ziet is volop theater en absurditeiten. Wat je hoort is een stuwend lekker in het gehoorliggend eigen BZB-geluid. Kaarten kosten in de voorverkoop 13 euro. Coronas De Coronas sluiten de Lindefeesten 2011 op zaterdag 23 april af. Rock-’n-roll animals, souldivo’s, jazzgiganten en ware koningen van de smartlap. De Coronas zijn het allemaal en hebben het helemaal. De zes rasmuzikanten weten altijd de juiste snaar te raken. Logisch ook, want de band speelt nummers op verzoek van het publiek. De band is thuis in alle stijlen, shows van deze muzikale acrobaten hebben ook een hoog cabaret-gehalte. Stand-up Pop, zogezegd. In het voorprogramma van De Coronas speelt My First Choice. Tickets kosten 9 euro.

7


Historische Optocht Zo ut vruuger war

zondag 10 april vanaf 14 uur start op het Ridderplein entree gratis

BOERENBONDSMUSEUM Pandelaar 106 5421 NJ Gemert T: 0492-366444 www.boerenbondsmuseum.nl

Programma maart

Verwacht: 02-04: Daniël Lohues – Hout moet 08-04: Alderliefste – Trois

9

8

Ladies Night: Gooische vrouwen, de film!

Incl. welkomstdrankje, hapje, loterij en goodie-bag! 10 Comedy Café (gratis entree) Stand-up comedy in GrandCafé de Toegift 11 Rockabilly Café (gratis entree) Live muziek in Grancafé de Toegift met deze avond IGNITION uit Oss!

13 Filmliga – Submarino Deens drama van regisseur Thomas Vinterberg 17 Onder de kapstok! (gratis entree) Singer-songwriters in GrandCafé de Toegift

25

Mark van de Veerdonk – Tolaat de Vlogodre kiwjt

26 27

KinderJasZ Een dag voor kinderen van 6-16 jaar Jazz @ Deurne Met diverse podia en talentvolle bands

Cabaret / Comedy

Carnaval programma! 3 maart 4 maart 5 maart 7 maart

18 Karin Giphart en Yvonne Kroonenberg (muzi-) literaire theatervoorstelling

19 The House of Blues Chris Cook (U.S.A.) wordt begeleid door de Canyon Drive Band uit Neerkant!

20 Bertus Borgers – Ver van hier Schrijver, zanger en Saxofonist

24 Tijl Beckand – The Gentleman Entertainer

8 maart

21:00 Een Paar Uurkes Vooraf Kommer & Kwijl Mega 80’s 90’s SuperSwing, met verlichte vloer en Dj’s ! 11:00u Carnavals familiebrunch! 13:30u Kleintje Carnaval – Kinderbal 19:30u Deurne zingt mee, leukste avond van de carnaval! Met de Deurnese All Star Band, topvocalisten en Toon Toeter! (Zanzibar) 10:30u Ukkepukkenbal, 14:00u Boerenbruiloft, 20:00u Amsterdamse Avond m.m.v. Tonny Sjordaan, Robert vd Lee uit Someren e.a.

Bekend van de Lama’s!

Kaarten bestellen? Dat kan via de website of aan de kassa.

Martinetplein 1

5751 KM Deurne

t: 0493 - 354 955

www.ccdeurne.nl


Programma Paaspop is vrijwel rond SCHIJNDEL - Hoewel de lente officieel pas op 21 maart begint, loopt menig festivalliefhebber al sinds 10 februari rond met voorjaarskriebels. Die dag ging namelijk de voorverkoop van start voor Paaspop, traditioneel de opener van het festivalseizoen. Dit jaar duurt het evenement in Schijndel niet twee, maar liefst drie dagen. Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april maken vele tientallen nationale en internationale artiesten hun opwachting op het Molenheideterrein. In 2010 was Paaspop beide dagen uitverkocht. 24.000 bezoekers genoten toen van ruim tachtig acts, variërend van dance tot rock en van amusement tot cabaret. Paaspop biedt ook in 2011 een totaalbeleving en een keur aan muzikale variëteit. Van snoeiharde metal tot de hotste dance-acts en populaire publiekstrekkers. En uiteraard volop cabaret, comedy en theater. Er zijn dit jaar drie nieuwe tenten: Boogiedown (hiphop), Heineken Star Club (dirty house) en de Mash Up Ville, waar DJ’s nonstop allerhande muziekstijlen in een zogeheten mash-up gooien. Var.

Grote namen Het affiche van Paaspop staat ook dit jaar bol van de grote namen. Zo staan op de mainstage onder anderen Alain Clark, Anouk, Bløf, BZB, Dropkick Murphys, Go Back to The Zoo, Golden Earring, Guus Meeuwis, Jacqueline Govaert, Miss Montreal, Tim Knol, VanVelzen en Waylon. Het Masters Of Rock-podium wordt beklommen door onder meer Danko Jones, Hatebreed, Peter Pan Speedrock en Triggerfinger. In de theatertent geven onder anderen De Heideroosjes, Kees van Hondt, Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart acte de présence.

Bløf-zanger Pascal Jakobsen.

groter, mooier en gezelliger dankzij extra voorzieningen als de Silent Disco en een heuse bakkerij op het terrein. Volg www.paaspop.nl voor alle gedetailleerde festivalinfo.

Tickets De ticketprijzen zijn nagenoeg hetzelfde als in 2010. De prijzen zijn als volgt: vrijdag 30 euro; zaterdag 59 euro, zondag 69 euro; combi zaterdag en zondag 79 euro; driedagencombi 85 euro. Voor het eerst kunnen ook de campingtickets (drie dagen voor 15 euro) voor Paaspop in de voorverkoop worden aangeschaft. Het campingterrein wordt dit jaar nog

Win kaarten voor Paaspop Dienblad geeft vijf keer twee passe-partouts weg voor Paaspop. Mail ‘Paaspop’ naar lezersactie@dienblad.nl en je maakt kans op de vrijkaarten. Vermeld ook je naam, adres en telefoonnummer.

Jacqueline Govaert. (foto’s: Pixonstage)

9


26 MAART ZA 26.03

HET GOEDE DOEL MET NUMMERS VAN HET NIEUWE ALBUM ‘LIEFDEWERK’ MAAR OOK DE GROTE HITS VAN EERDERE ALBUMS

ZAAL OPEN: 20.30 UUR

I.S.M. STICHTING CARNAVAL HERPEN

CARNAVAL VIEREN IN EEN VERWARMDE FEESTTENT

OP HET ALARD VAN HERPENPLEIN HERPEN BIJ CAFÉ THEKES

Zaterdagavond 5 maart 21 uur

INSTALLATIEBAL

m.m.v. Prins, Raad van Elf en Bonlander Hofkapel en Topformatie

HILLSTREET

Zondag 6 maart vanaf 15 uur

Maandag 7 maart vanaf 14 uur speciaal voor de kids

Maandag 7 maart vanaf 21 uur

100% FEEST VOOR JONG EN OUD

Bas de Gekke Clown ENTREE GRATIS

Toegangskaarten vanaf heden verkrijgbaar!

GROOT APRES SKI PARTY

SURPRISE PARTY MAGIC RABBIT m.m.v. BALLOON m.m.v. DE CORONA'S & SUPERSHOW PAP FASHION SHOWBAND EN PUDDING met Winfried de Goochelaar & DJ RUUD Entree vvk 10,- / kassa 12,Ollye de baby-olifant

Dinsdag d’n hele dag: BURGEMESTERSDAG aanvang 14 uur, m.m.v. feestband SLAMM

TOT ZIENS IN DE FEESTTENT IN HERPEN

10


Vierde Halfvastenfeesten in Zeeland ZEELAND - In Zeeland vinden op 1, 2 en 3 april voor de vierde keer de Halfvastenfeesten plaats. De kaartverkoop voor het jaarlijkse evenement is al in volle gang. Als de verkoop zo goed blijft doorlopen, houdt men er weer voorzichtig rekening mee dat -net als de laatste twee edities- de bordjes uitverkocht uit de kast gehaald moeten worden. Het evenemententerrein is ook dit jaar weer verdeeld over twee gigantische feesttenten en de totale terreinoppervlakte beslaat 11.000 vierkante meter. Voor het eerst is de Dance Area nu ook op vrijdag en zondag geopend. Verdeeld over de tenten en alle dagen maken in ieder geval Nick & Simon, de 3J’s, Frans Duijts, DJ Dave Voesenek, Paul Elstak, DJ Sjek, Mental Theo, Voice-winnaar Ben Saunders, Xander de Buisonjé, Belle Perez, Jeroen van der Boom, E-Jackt, La Fuente, Lucien Foort, Partysquad en Quintino hun opwachting. Kaarten voor de Halfvastenvrijdag en de Nacht van Halfvasten zijn voor 20 euro per stuk te bestellen via www.halfvastenfeesten.nl of bij een van de bekende regionale voorverkoopadressen. Dit jaar zijn er ook passe-partouts te koop. Toegang is vanaf zestien jaar. Parade Op zondag wordt het Halfvastenweekend traditioneel afgesloten. Dit jaar is er in het centrum van Zeeland al vanaf 11 uur voor jong en oud een compleet programma opgesteld met als spectaculaire afsluiting de parade. De focus van de parade (voorheen de Halfvastenoptocht) ligt niet meer op alléén carnavaleske wagens, maar ook op andere thema’s zoals Braziliaans/Antilliaans carnaval en show. Er rijden wagens mee die in een dance-parade niet misstaan en er zijn meer muziekbands om de bezoekers langs de route aan het dansen krijgen. De parade is een onderdeel van het Halfvastenspektakel op zondag, maar er gebeurt nog veel meer. In het centrum van het dorp wordt een compleet feest voor jong en oud Ook Xander de Buisonjé komt naar de Halfvastenfeesten.

Ben Saunders.

georganiseerd. Dit begint om 11 uur ’s ochtends en eindigt ’s avonds op het feestterrein aan de Reekseweg. Tijdens dit straatfestival worden diverse activiteiten georganiseerd voor de jeugd, maar wordt ook gezorgd voor het nodige vermaak onder de oudere bezoekers. Zo is er een poppentheater, komt Bobo het blauwe konijn, laat Tonnie van Deijne zien hoe je met een rallyauto rijdt, kan er in een kart gereden worden en zijn er kermisattracties. Het complete programma van dit meerdaagse evenement is te vinden op www.halfvastenfeesten.nl.

11


De Kriekeput ligt midden in natuurgebied De Maashorst.

Paviljoen De Kriekeput is gevestigd aan de Schaijkseweg 3a in Herpen. De gelegenheid beschikt over voldoende parkeerplaatsen. De deuren gaan elke dag om 10 uur open, de keuken vanaf 12 uur. Het zwembad is vanaf 1 april dagelijks van 10 tot 18 uur geopend. Kijk voor meer informatie op de website www.dekriekeput.nl.

Streekproducten Ook op de menukaart is De Maashorst de rode draad. “Wij werken veel met lokale producten”, zegt Bram. “Zo haal ik mijn hertenvlees in Zeeland en komen de groenten via Heerkens uit Nistelrode. Bovendien houden we bij het ontwikkelen van de kaart rekening met mens, milieu en maatschappij. Zo krijgt de kaart - en daarmee de gehele exploitatie - een duurzaam en maatschappelijk verantwoord karakter.” Van der Zanden heeft jarenlang ervaring als chef-kok. Specialiteit van het huis is zijn zelfgemaakte varkensrillette. “Dat is een soort van paté, gekonfijt in eigen vet”, legt hij uit. “De rillette wordt geserveerd met een boerenbroodje. Een glas wijn erbij maakt het helemaal af.” De Kriekeput is van oudsher in de regio bekend als openluchtzwembad, maar nadat de gemeente de locatie tien jaar geleden verkocht, kwamen er alleen campinggasten. Sinds 2007 is er een nieuw modern zwembad gebouwd dat geheel overkapt is. Met mooi weer kan de overkapping opengeschoven worden, zodat er een buitenzwembad ontstaat. Tegenwoordig is het zwembad weer voor iedereen toegankelijk.

Natuurgebied De Maashorst staat centraal bij De Kriekeput. In 2009 wordt het paviljoen de eerste recreatieve poort van het veelzijdige natuurgebied. Een informatiepunt met een folderwand en een digitale infozuil, die zijn energie krijgt via zonnepanelen. Tevens is het een startpunt voor veel wandel- en fietsroutes.

HERPEN - Paviljoen De Kriekeput is een recreatieve poort van natuurgebied De Maashorst. De horecagelegenheid ligt op een prachtige locatie, verscholen in de uitgestrekte bossen van Herperduin. Sinds 1 februari staan Bram van der Zanden en Kelly van den Berg uit Schaijk aan het roer. “Mensen kunnen hier terecht voor een heerlijk diner of een lekkere lunch, en in de zomer voor een smakelijke barbecue.”

De Kriekeput: genieten in De Maashorst


Bijzonderheden De boerderij waarin het restaurant is gevestigd behoort tot het landgoed van familie Van Verschuer en is gebouwd rond 1840. Het pand heeft een rijke historie en trok door de jaren heen vele bezoekers aan. Het restaurant beschikt over diverse ruimtes voor kleine en grotere gezelschappen. Belangstellenden kunnen een eigen menu samenstellen; dit kan van de kaart, maar ook kan men kiezen voor een speciaal diner.

Restaurant De Leurse Hof Leurseweg 4 6615 AJ Leur Tel. (024) 64 222 41 www.deleursehof.nl

Goed doel Tijdens de Benelux Restaurant Week gaat per reservering een bijdrage naar de We Care Foundation. Dit bedrag wordt gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor mensen voor wie het beleven van gastvrijheid geen normaal begrip is. Meer informatie over de We Care Foundation is te vinden op www.wecarefoundation.eu.

Het culinaire evenement, dat tweemaal per jaar georganiseerd wordt, biedt mensen de kans voor 27,50 euro te genieten van een driegangendiner (en voor 22,50 euro te lunchen) in een van de deelnemende restaurants. In Nederland vindt de Restaurant Week voor de achtste keer plaats en in België voor de zevende maal.Luxemburg doet dit jaar voor het eerst mee. In totaal nemen zo’n 1.750 restaurants deel aan het culinaire evenement en kunnen ongeveer 300.000 mensen een hapje eten. Er zijn zo’n vijftig restaurants met één of meer Michelinsterren die meedoen aan de Restaurantweek. Deze mogen tien euro extra rekenen. Een lijst van deelnemende restaurants in Nederland is te bekijken op de website www.restaurantweek.nl.

REGIO - Genieten van culinaire hoogstandjes voor een relatief lage prijs? Dat kan weer tijdens de eerste Restaurant Week van 2011. Deze vindt plaats van maandag 14 tot en met zondag 20 maart.

Restaurant Week 2011

www.oeletons.nl

Dorpsstraat 2 Sint Anthonis/Ledeacker Telefoon 0485-381845 www.oeletons.nl

MENUKAART


Brugstraat 34 5382 JD Vinkel Telefoon 073-5321862 www.dendriehoek.nl

Stadscafe de Ontmoeting Eikenboomgaard 8 5341CT OSS www.deontmoeting-oss.nl info@deontmoeting-oss.nl

Kijk voor het menu op www.deontmoeting-oss.nl Reserveren: 0412-660636 reserveringen@deontmoeting-oss.nl

Vraag naar onze speciale groepsmenu’s v.a. €16.95

Reserveren voor de brunch kan via 0492-341307.

Kosten voor de carnavalsbrunch bedragen 12,50 euro per persoon. Kinderen tot en met drie jaar eten gratis mee en ook voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar gelden gereduceerde tarieven.

BAKEL - Restaurant en activiteitencentrum De Bosparel in Bakel verzorgt op 6 maart een carnavalsbrunch. Iedereen die van carnaval en lekker eten houdt kan op carnavalszondag vanaf 10.30 uur terecht in het fraai aan het water gelegen restaurant aan het Nuijeneind 20.

Carnavalsbrunch bij De Bosparel

Oele Tôn’s is gevestigd aan de Dorpsstraat 2 in Ledeacker. Reserveren kan via 0485-381845 of www.oeletons.nl.

Om te beginnen worden de gasten bij binnenkomst niet echt alledaags verwelkomd. Verschillende gasten worden in het zonnetje gezet of op een leuke manier in het ootje genomen. Duo Vreemd (foto) helpt ook mee met het uitserveren van het eten, en dat gaat niet altijd even goed. Kortom, een komische en gezellige avond met lekker eten en drinken voor de prijs van 59,50 euro per persoon. Ook geschikt voor grotere groepen.

LEDEACKER - Er staat weer een aantal ‘vreemde’ theaterdiners op de rol bij Oele Tôn’s Gasterij in Ledeacker. Het diner is normaal, maar de rest? Op 9 april, 17 september en 25 november maakt Duo Vreemd er een dolkomische en erg vreemde voorstelling van, terwijl de gasten zitten te genieten van het eten.

Ontmoetingsmenu v.a. €17.95 U heeft de keuze uit: 10 voorgerechten 10 hoofdgerechten 10 nagerechten

Grote groep?

Vreemde diners bij Oele Tô n’s

“Een Smakelijke Ontmoeting”

Raadhuisplein 7 Nistelrode 0412 61 29 56 www.eetcafetpumpke.nl

SMAAKVOL GENIETEN IN HUISELIJKE SFEER

Koffie/ thee Borrel Lunch Dineren Vergaderen Feest


Bijzonderheden In het prachtige pand uit 1838, waar voorheen de burgemeester van Heesch zijn werk deed, kun je terecht voor een kopje koffie met iets lekkers, een heerlijke (zaken) lunch of een lekker diner. De Brasserie is gezellig, met trendy kleuren, gecombineerd met verrassende oude elementen zoals het behoud van de oude kluis. De kaart is vooraf in te zien via de website.

Brasserie ´t Oude Raadhuis ‘t Dorp 61 5384 MB Heesch Tel. (0412) 47 30 79 www.ouderaadhuisheesch.nl

De lokale zoek- en beoordeelwebsite FoodorBad is onlangs gelanceerd. Www. foodorbad.nl is een website met als insteek de gebaande paden te verlaten. “Het concept is een ogenschijnlijk simpele website waarop men kan aangeven of een etablissement goed dan wel slecht is bevallen. Meer heb je niet nodig”, verklaart Tim van Deursen, medeoprichter van FoodorBad. “We tonen de mensen waar het goed toeven is en waar je beter weg kan blijven, niets meer, niets minder.”. Waar het bij iens.nl om de algehele ervaring gaat, wil FoodorBad zich richten op de vraag of iemand na een bezoek het etablissement aanraadt of afraadt. “Als ik ergens slecht gegeten heb, moet ik dan een cijfer voor het decor geven? Ik wil er nooit meer naartoe en dat op die manier kunnen uitdrukken”, vervolgt van Deursen. FoodorBad heeft de mogelijkheid locaties te achterhalen en kan daarmee snel een relevant overzicht bieden van plekken die door andere gebruikers zijn beoordeeld als ‘Food’. Doordat er gebruikgemaakt wordt van de nieuwste mogelijkheden op internetgebied is het niet noodzakelijk software op de mobiele telefoon te installeren.

Beoordeelwebsite FoodorBad

Deelname kost 41,50 euro per persoon. De kook-, chocolade- en high tea-workshops van De Peppelen zijn ook per groep te reserveren, in overleg op elke gewenste dag en tijdstip. Reserveren is verplicht en kan via www.peppelen.nl of www.uitstapjesspecialist.nl.

SCHAIJK - Restaurant De Peppelen aan de Schutsboomstraat 43 in Schaijk verzorgt zondag 20 maart om 13 uur een workshop tapas maken. Onder begeleiding van een ervaren instructeur leren deelnemers in deze workshop tien verschillende soorten tapas maken. Er wordt rekening gehouden met dieet en vegetariërs.

Workshop tapas maken


Gerenommeerde namen op Blues Alive Cuijk CUIJK - In de Schouwburg Cuijk staat zaterdag 26 maart de elfde editie van het internationale bluesfestival Blues Alive Cuijk op het programma. Na een succesvolle jubileumeditie in 2010 prijken er voor het komende festival veel jonge talenten en gerenommeerde namen op het affiche. Wederom geven acht bands, waarvan vier unieke en eenmalige gelegenheidsformaties, acte de présence. Een voortreffelijke samenwerking tussen organisator Schouwburg Cuijk, programmeur Frank Gorris en de vele sponsors zorgt ervoor dat bluesminded ‘Land van Cuijk’ op de blueslandkaart blijft staan door dit jaarlijks terugkerende evenement.

Peelpop Boekel in teken van beste tributebands BOEKEL - Peelpop is een tributefestival dat elke tweede zaterdag na de carnaval wordt gehouden. Manege de Rietvenne aan de Scheidingsweg in Boekel wordt dan omgetoverd in een heuse concerthal. Dit jaar vindt de derde editie plaats op zaterdag 19 maart. De Anouk-tributeband Objection Overruled opende vorig jaar het festival. Vanwege het grote succes haalt de organisatie de band dit jaar weer naar Boekel. Dit om de mensen

Line-up Het gevarieerde programma staat bol van gemotiveerde muzikanten uit Amerika, Engeland, Italië, Canada, Frankrijk, België en Nederland. Traditionele blues, Chicago-blues, soul/gospel, rauwe en rockin’ blues zullen de revue passeren. Aanstormend talent bewijst dat blues nog steeds levend is en de oude rotten in het bluesvak zullen de ambiance een extra dimensie geven.

die Objection Overruled (foto) vorig jaar gemist hebben een herkansing te geven. Daarom treedt de band als tweede op. De openingsact deze editie is Full Nelson, een energieke regionale band met een Limp Bizkit-repertoire.

Carl Weathersby.

De optredende artiesten zijn Mississippi Heat ft. Carl Weathersby (USA), Eddy ‘The Chief’ Clearwater & The Juke Joints (USA/Nederland), Marquise Knox & Band (USA), Blues Caravan 2011 (USA/Engeland/Frankrijk), Big Dave & SammyCuba (België), Sultans of Slide (USA/Nederland), David ‘Boxcar’ Gates (Canada) en Nathan James & Franco Limido (USA/Italië). Voor meer info en kaarten: Schouwburg Cuijk, 0485-31507 of www.schouwburgcuijk.nl. Kaarten kosten 27,50.

16

Freddie Mercury Als derde is Queentribute aan de beurt. De naam verraadt het al, een band die nummers speelt van de Britse topformatie Queen. Zanger Tim Deelstra maakte in september furore in het tv-programma My Name Is... als Freddie Mercury en weet zelfs de finale te bereiken. Queentribute maakt van elk optreden een spektakel. Speciaal voor het nummer Barcelona komt er een operazangeres mee. Afsluiter van Peelpop is de U2-coverband U22U. De deuren gaan om 19 uur open. De voorverkoop is reeds van start gegaan. Kaarten zijn voor 10 euro per stuk te verkrijgen bij Guitar King in Boekel, Musicstore in Uden, de Buurman in Odiliapeel of online via www.peelpop.nl. Aan de dagkassa kost een kaartje 15 euro.


AGENDA MAART Dinsdag 1 maart Oss - 20.15 uur: Toneel - De Aanslag. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Film - Liberté. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Woensdag 2 maart Helmond - 20.15 uur: Pater Moeskroen en de Kelten. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Herpen - 20.00 uur: Kienen. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Nistelrode - 14.00 uur: Kindermiddag - Nestkastjes maken. Natuurcentrum Slabroek, Erenakkerstraat 5. Info: 0412 611945 Oss - 20.15 uur: Volendam - De musical. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Uden - 20.15 uur: Frank Boeijen In Concert. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Herinnert u zich deze nog?!!. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Donderdag 3 maart Deurne - 20.30 uur: Een paar uurkes voraf. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Helmond - 20.15 uur: Toneel Masterclass. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 21.00 uur: Pre-Caravals Party - DJ Frogson. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 20.15 uur: Volendam - De musical. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922

Uden - 20.15 uur: Veronique Sodano Made in Italy. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Vrijdag 4 maart Berghem - Plekkersbal met Hillstreet en DJ Robert den Brok. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347 Deurne - 22.00 uur: Partycrew Supremo met zanger Rinus. Discotheek Metro, Blastiustraat 9. Gemert - 20.30 uur: Sleuteloverdracht. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Gemert - 21.00 uur: Dance & Rockevent - DJ Harald. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Gemert - 22.00 uur: Carnaval. Axis Gemert, Binderseind 52. Info: 0492 361856 Heesch - 21.00 uur: Bouwersbal met DJ Menno. Café Zalen ‘t Tunneke, t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Kroegtijger van het Jaar. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Bleach, Pokey & The Headlights. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575 Helmond - 21.00 uur: Foute Avond - DJ Geert XXL. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 20.15 uur: Crazy Piano’s - Let’s go crazy. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 23.00 uur: Bouwersbal. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636 Ravenstein - 18.00-19.30 uur: Jeugd-carnavalsdisco (4-8 jaar). ‘t Kempke, Laantje 1.

Ravenstein - 20.00-22.00 uur: Jeugdcarnavalsdisco (8-15 jaar) - DJ Wim. ‘t Kempke, Laantje 1. Schaijk - 18.30 uur: Circus Carnavalsbal voor de jeugd. Club Shaker’s, Schutsboomstraat 71. Schaijk - DJ Kees van Hondt. Grandcafé 3 Heere, Pastoor Van Winkelstraat 2. Info: 0486 464681 Schaijk - 20.00 uur: Eurobouwersbal. Café-Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Uden - 18.00 uur: Serena Pryne en Nick Lesyk (akoestisch). Café De Preek, Markt 24. Info: 0413 250254 Veghel - Vudel Koningsfeest. Vudel Koningsfeest, Industrieterrein De Amert (nabij nr 417). Veghel - 20.15 uur: Karin Bruers - We komen er wel. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Veghel - 20.30 uur: Tinus Vol Gas met Kutbandje.nl, Quatz en DJ Hanzibar. Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629 Vorstenbosch - 20.00 uur: Aftrap Carnaval - Lijn 7. Feesttent CV De Piereslikkers, Eggerlaan.

17


Zaterdag 5 maart Aarle-Rixtel - 13.11 uur: Carnavalsfeest. Dorpscafé De Vrienden, Dorpstraat 18-22. Berghem - Openingsbal met Riverside en Knolleginneke 2011 Verkiezing. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347 Boekel - 20.30 uur: Peelsessie. Camping Boekelsven, Peelstraat 28. Info: 0492 321941 Boxmeer - 19.30 uur: Lichtjesoptocht Boxmeer Proalt en Stroalt. Centrum. Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Jersey. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 20.30 uur: De Zultkoppen Bekendmaking D’n Biels 2011. Café Zaal Stationszicht, Spoorlaan 21. Info: 0493 312955 Deurne - 21.00 uur: Dansavond - 80’s & 90’s Swing. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 22.00 uur: The Night Ramblers - Blues/Rock. Café The Sail Mountain, Blasiusstraat 3. Info: 06 13784438

www.muziekcafe-downtown.nl Gemert - 22.00 uur: John Boy & The Waltons (Bluesrock). Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Gemert - 22.00 uur: Carnaval. Axis Gemert, Binderseind 52. Info: 0492 361856 Heesch - Carnaval - Shootercafé. Café Zalen ‘t Tunneke, t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heesch - 21.00 uur: Carnaval met Mooi Wark en DJ Tom. Café Zalen ‘t Tunneke, t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heeswijk-Dinther - Carnavalsfeest met DJ. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 14.00-19.00 uur: Mega Kinder Speelpaleis. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Carnavalsfeest met Mmoozz. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307

18

Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Blaaskapellenfestival en feest-DJ. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Herrie Davidson Band. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575 Helmond - 20.15 uur: St. Genesius Carnavalsklucht. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 21.00 uur: Carnavalsdisco. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Herpen - 19.30 uur: Opening Jeugdcarnaval Bonneland. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Herpen - 21.00 uur: Installatiebal. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Langenboom - Opening Carnaval Verkleedwedstrijd en DJ. Café Zalen D’n Bens, Dominicanenstraat 34. Info: 0486 431202 Ledeacker - 21.00 uur: 3 Hete Dagen Carnaval. Feestboerderij De Breyenburg, Mgr. Bekkersstraat 56. Info: 0485 383133 Loosbroek - Partycrew - Amnesia met Darryl. Uitgaanscentrum Lunenburg, Dorpsstraat 39. Info: 0413 229383 Mill - 21.00 uur: Openingsbal Germestal met DJ REsound. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Mill - 21.11 uur: Oh oh oh Millshow. Grand Café Zalen ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9. Info: 0485 470737 Oss - 12.00 uur: Carnaval - DJ Remote. Café Heer Bommel, Heuvel 28. Info: 0412 642263 Oss - 14.30 uur: Groot Moelen Bal. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 23.00 uur: Mega Apres Ski Party. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636 Overlangel - 21.00 uur: Openingsbal De Nachtgravers. PetjesBar, Dr. Ruijsstraat 21. Info: 0486 412076 Ravenstein - 14.11-17.11 uur: Kindercarnaval met Pom en Peer. Stadsherberg De Keurvorst, Marktstraat 14. Info: 0486 411371 Ravenstein - 21.00 uur: The Pirates Salsa Party. Qué Rico Cuban dansschool en fitnesscentrum, t Kolkske 9. Info: 0486 412192

Schaijk - 20.00 uur: Feestband De Volgende X Beter. Café-Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Schaijk - 20.30 uur: Polsko Karnavalski. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405 Schijndel - 20.00 uur: Feestband Quatz Carnaval Tour 2011. Rockcafé The Holy Cow, Boschweg 105. Info: 06 51617521

WWW.BORRELCAFEWIJ.NL Uden - 14.00 uur: Rondje Stroat Speulen. Borrelcafé Wij, Birgittinessenstraat 1c. Uden - 20.00 uur: Carnaval met DJ. Borrelcafé Wij, Birgittinessenstraat 1c. Veghel - Carnaval - Arie Ribbens, feestduo Jago & Egi en DJ Roel. Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629 Veghel - 21.00 uur: Rockband - SLASH. Café Op D’n Hoek, Bolkenplein 1. Info: 0413 377110 Vinkel - 19.00 uur: Jeugdsoos. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Vinkel - 20.30 uur: Disco 15+ met Mental Theo. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Vorstenbosch - 21.00 uur: Gekostumeerd Bal - DJ Henk en Theunisz en De Lawine Boys. Feesttent CV De Piereslikkers, Eggerlaan. Zeeland - 20.00 uur: Het Groot Carnabal. Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050 Zondag 6 maart Aarle-Rixtel - 13.11 uur: Carnavalsfeest. Dorpscafé De Vrienden, Dorpstraat 18-22. Bakel - 10.30 uur: Carnavalsbrunch. De Bosparel, Nuijeneind 20. Berghem - Groots Verlicht Carnavalsbal met Riverside. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347


Beugen - 13.31 uur: Knakworstrennen. Café Het Posthuis, Kerkplein 1. Info: 0485 361909 Deurne - 20.00 uur: Dansen met orkest Jersey. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - 13.30 uur: 50ste Gemertse Carnavalsoptocht. Centrum. Gemert - 21.00 uur: DJ Marco. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Gemert - 22.00 uur: Carnaval. Axis Gemert, Binderseind 52. Info: 0492 361856 Heesch - Carnaval - Shootercafé. Café Zalen ‘t Tunneke, t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heesch - 15.00 uur: Carnavalsbal met Two For You. Café Zalen ‘t Tunneke, ‘t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heesch - 21.00 uur: Carnaval met Vinzzent en DJ Menno. Café Zalen ‘t Tunneke, t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heeswijk-Dinther - Carnavalsfeest met DJ en Mmoozz. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 11.00 uur: Optocht kijken en muziek van Balkan Boris & Pete Piper. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 14.00-19.00 uur: Mega Kinder Speelpaleis. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Helmond - 14.00 uur: Optochtcafé. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Helmond - 20.15 uur: St. Genesius Carnavalsklucht. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Herpen - 13.30 uur: Carnavalsoptocht Bonneland. Centrum Herpen, Alard van Herpenplein 1. Herpen - 15.00 uur: Groot Apres Ski Party met Fashion Showband en DJ Ruud. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547

Herpen - 15.30 uur: Optochtenbal. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Herpen - 19.00 uur: Carnavalsdisco. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Herpen - 20.30 uur: Carnavalsparty met Airbrusher. Café Cafetaria Camping De Brug, St. Sebastianusstraat 2. Info: 0486 411668 Langenboom - 16.00 uur: Kindercarnaval met Clown Pedro en Schatertheater. Café Zalen D’n Bens, Dominicanenstraat 34. Info: 0486 431202 Ledeacker - 21.00 uur: 3 Hete Dagen Carnaval. Feestboerderij De Breyenburg, Mgr. Bekkersstraat 56. Info: 0485 383133 Loosbroek - Partycrew - Amnesia met Sacha Visser en zanger Rinus. Uitgaanscentrum Lunenburg, Dorpsstraat 39. Info: 0413 229383 Mill - 13.00 uur: Carnavalsbal - DJ REsound en prijsuitreiking optocht. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Mill - 15.00 uur: Prijsuitreiking optocht met Van Gogh. Zalen ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9. Info: 0485 470737 Mill - 16.30 uur: Kindercarnavalsprogramma - Frisse Fratsenclon Antonio Lody. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 12.00 uur: Carnaval. Café Heer Bommel, Heuvel 28. Info: 0412 642263 Oss - 14.00 uur: Carnaval - feestmuziek. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 16.00 uur: Joost Mag Het Weten. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081 Oss - 20.30 uur: Schlagerbal. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 23.00 uur: Bounce - Carnavalseditie. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636

Oss - 23.00 uur: Optochtbal. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636 Overlangel - 20.30 uur: Blaaskapellenavond. PetjesBar, Dr. Ruijsstraat 21. Info: 0486 412076 Ravenstein - 13.00 uur: Demonstratie glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Ravenstein - 14.00 uur: Open rondleiding. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Ravenstein - 14.11 uur: Pomperstad Carnavalsoptocht. Centrum. Reek - 14.00 uur: Carnavalsoptocht De Keleströpers. Centrum. Schaijk - 09.00 uur: Carnavalskolder met harde ‘koenk’ - Zot Gefrot. CaféFeesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Schaijk - 13.00 uur: Kletsproat. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405 Schaijk - 20.00 uur: Santa Rosa. CaféFeesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Schijndel - 16.00-20.00 uur: Carnavalsbuffet. Restaurant Zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15. Info: 073 5492488 Uden - 12.00 uur: Knoerissen Carnavalsoptocht. Centrum.

WWW.BORRELCAFEWIJ.NL Uden - 20.00 uur: Wij Vieren Feest met DJ. Borrelcafé Wij, Birgittinessenstraat 1c. Veghel - Theo van Veghel, percussieband Aventurado en DJ Hanzibar. Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629

19


Vinkel - 13.00 uur: Familiebal met Clown Zixi. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Vinkel - 20.30 uur: Disco 15+ - DJ FonzZ. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Volkelse Vrije Markt, Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Vorstenbosch - 20.11 uur: Gekostumeerd Bal - Plork en de Aannemers. Feesttent CV De Piereslikkers, Eggerlaan. Zeeland - Partycrew - D!CE met zanger Rinus. Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050 Zeeland - 14.00 uur: Smouskes Carnavalsoptocht. Centrum. Zeeland - 14.00 uur: Klein Keinder Bal. Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050 Zeeland - Partycrew - D!CE Crazy Funky Style met zanger Rinus (14 +). Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050 Maandag 7 maart Aarle-Rixtel - 13.11 uur: Carnavalsfeest. Dorpscafé De Vrienden, Dorpstraat 18-22. Bakel - 14.00 uur: Boerenoptocht Pierewaaiers. Centrum. Bakel - 14.00 uur: Allround- en KinderDJ Chrissy. De Kroon, Dorpsstraat 12. Info: 0492 342277 Berghem - Moozz, Torkest en Mooi Wark. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347 Berghem - Matinee met kinderkermis en schminken. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347 Boxmeer - 09.30 uur: Metworstrennen. Vortums Veld en Hotel Riche, Steenstraat 51 en . Info: www.metworst.nl De Mortel - 14.00 uur: Carnavalsoptocht De Krulstarte. Centrum. De Rips - 13.00 uur: Carnavalsoptocht De Streupers. Centrum. Deurne - 11.00-13.00 uur: Carnavalsbrunch. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.00 uur: Dansen met orkest Jersey. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117

20

Deurne - 20.00 uur: Deurne zingt mee. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 22.00 uur: Carnaval. Axis Gemert, Binderseind 52. Info: 0492 361856 Handel - 13.30 uur: Carnavalsoptocht Bergkneuters. Centrum. Heesch - Carnaval - Shootercafé. Café Zalen ‘t Tunneke, ‘t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heesch - 13.00 uur: Boerenbruiloft Rond de 50. Café Zalen ‘t Tunneke, ‘t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heeswijk-Dinther - Tiroler Fest. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - uur: Foute Maandag met DJ Carl V. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 14.00-19.00 uur: Mega Kinder Speelpaleis. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 15.00 uur: DJ-duo De Barbaarden en Juinders Kindersongfestival. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Helmond - 14.00-18.00 uur: Ranjabal. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Helmond - 19.00 uur: Dress 2 Impress. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Helmond - 20.15 uur: St. Genesius Carnavalsklucht. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Herpen - 10.30 uur: Sokkenbal. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Herpen - 14.00 uur: Magic Rabbit Balloon Supershow. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Herpen - 14.00 uur: 50+ Matinee Carnavalsbal. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Herpen - 19.00 uur: Carnavalsdisco. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Herpen - 20.30 uur: Snow Party. Café Cafetaria Camping De Brug, St. Sebastianusstraat 2. Info: 0486 411668 Herpen - 21.00 uur: Surprise Party met De Corona’s en Pap en Pudding. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547

Langenboom - Carnaval - Hillstreet en prijsuitreiking optocht. Café Zalen D’n Bens, Dominicanenstraat 34. Info: 0486 431202 Ledeacker - 21.00 uur: 3 Hete Dagen Carnaval - Johnny Romein. Feestboerderij De Breyenburg, Mgr. Bekkersstraat 56. Info: 0485 383133 Mariaheide - 16.00 uur: Roze Maandag. Café D’n Brouwer, Dobbelsteenplein 1. Info: 0413 377257 Mill - 13.00 uur: Boerenbruiloft DJ en Ronnie de Wit en Dweilhalte. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Mill - 15.00 uur: Grand Dweil Matinee - DJ Stephan en Millse Artiestenavond. Grand Café Zalen ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9. Info: 0485 470737 Oss - 14.00 uur: Carnaval - DJ Remote. Café Heer Bommel, Heuvel 28. Info: 0412 642263 Oss - 14.11 uur: Dweilmoandag Kroegentocht. Centrum Oss, Centrum. Oss - 14.11 uur: Dweilmoandag - DJ Bazzy. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081 Overlangel - 12.00 uur: Carnavalsmatinee. PetjesBar, Dr. Ruijsstraat 21. Info: 0486 412076 Overlangel - 21.00 uur: Balavond. PetjesBar, Dr. Ruijsstraat 21. Info: 0486 412076 Ravenstein - 19.30-21.30 uur: Jeugdcarnavalsdisco (6-12 jaar) - DJ JdeB. ‘t Kempke, Laantje 1. Reek - 20.00 uur: Kicken Party. Gasterij ‘t Koetshuis, Heijtmorgen 1. Info: 0486 472317 Schaijk - 13.15 uur: Grote Moeslandse Carnavalsoptocht. Centrum. Schaijk - 14.00 uur: Optochtbal met Santa Rosa. Café-Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Schaijk - 20.30 uur: Be@tzz. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405 Schijndel - 16.00-20.00 uur: Carnavalsbuffet. Restaurant Zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15. Info: 073 5492488 Uden - 14.00 uur: Maandagmiddag Karaoke. Borrelcafé Wij, Birgittinessenstraat 1c.


WWW.BORRELCAFEWIJ.NL Uden - 20.00 uur: Carnaval met DJ. Borrelcafé Wij, Birgittinessenstraat 1c. Veghel - Randy, DJ Roel en DJ Anton (Toontje). Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629 Veghel - 20.15 uur: De helaasheid der dingen. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 14.00 uur: Kindermiddag met entertainment. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Vinkel - 19.00 uur: Jeugdsoos. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Vinkel - 20.30 uur: Disco 15+ met DJ Robert. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 11.00 uur: Frühshoppen met Quatz. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995 Volkel - 20.00 uur: Feestband - Quatz Carnaval Tour 2011. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995 Vorstenbosch - 14.11 uur: Carnavalsoptocht De Piereslikkers. Centrum. Vorstenbosch - 14.11 uur: Optochtfeest - DJ Gilbert + Harm. Feesttent CV De Piereslikkers, Eggerlaan. Vorstenbosch - 20.30 uur: Gekostumeerd Pierebal. Feesttent CV De Piereslikkers, Eggerlaan. Zeeland - 20.00 uur: Feestband Quatz Carnaval Tour 2011. Herberg D’n Brouwer, Kerkstraat 62a. Info: 0486 450886 Dinsdag 8 maart Aarle-Rixtel - 13.11 uur: Carnavalsfeest. Dorpscafé De Vrienden, Dorpstraat 18-22.

Berghem - Carnaval met Django Wagner. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347 Berghem - Matinee met kinderkermis en schminken. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347 Deurne - 11.00 uur: De Zultkoppen - Krentenmik, roggebrood, zult en hanenbillen. Café Zaal Stationszicht, Spoorlaan 21. Info: 0493 312955 Deurne - 21.30 uur: Amsterdamse Avond. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 22.00 uur: Carnaval. Axis Gemert, Binderseind 52. Info: 0492 361856 Heesch - Carnaval - Shootercafé. Café Zalen ‘t Tunneke, ‘t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heesch - 22.00 uur: Apres Ski met Pap & Pudding en DJ Menno. Café Zalen ‘t Tunneke, t Dorp 148. Info: 0412 451181 Heeswijk-Dinther - 14.00 uur: Heeswijk-Dinthers Artiestenfestival. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 14.00-19.00 uur: Mega Kinder Speelpaleis. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Carnavalsfeest met Tilt en Borrelavond. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307 Helmond - 20.00 uur: 90’s Carnaval. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Helmond - 20.15 uur: St. Genesius Carnavalsklucht. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Herpen - 10.30 uur: Burgemèstersbal. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Herpen - 14.00 uur: Burgemèstersdag. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547

Herpen - 14.00 uur: 50+ Matinee Carnavalsbal. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Herpen - 19.00 uur: Carnavalsdisco en afsluiting. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Herpen - 20.30 uur: Afsluitings Party. Café Cafetaria Camping De Brug, St. Sebastianusstraat 2. Info: 0486 411668 Langenboom - Boerenbruiloft en DJ. Café Zalen D’n Bens, Dominicanenstraat 34. Info: 0486 431202 Mill - 13.00 uur: Vastenmiddagbal De Sfeer van Weleer met Munne Maot en Ik. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Mill - 13.30 uur: Traptrekkertrekwedstrijd. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Mill - 20.00 uur: Countrycarnaval Deep Creek Luke. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Mill - 21.00 uur: DJ ReSound - Het leven is een feest. Zalen ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9. Info: 0485 470737 Oss - 12.00 uur: Carnaval. Café Heer Bommel, Heuvel 28. Info: 0412 642263 Oss - 14.00 uur: Kindercarnaval met Papa Joe. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Overlangel - 21.00 uur: Nachtgravers Afsluitingsbal. PetjesBar, Dr. Ruijsstraat 21. Info: 0486 412076 Ravenstein - 14.00-16.00 uur: Keinderkupkesbal. Gemeenschapshuis Vidi Reo, Van Kesselplaats 1-2. Info: 0486 411778 Schaijk - 13.00 uur: Wai drdrááje ècht dûr. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405 Schaijk - 13.30 uur: Kids Disco Show. Café-Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Schaijk - 20.30 uur: Foxie Foxtrot en de Elastieke Benenband. Café-Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059

21


Schaijk - 22.00 uur: De Andere Hazen. Café-Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Schijndel - 16.00-20.00 uur: Carnavalsbuffet. Restaurant Zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15. Info: 073 5492488

WWW.BORRELCAFEWIJ.NL Uden - 14.00 uur: Wij in de polonaise. Borrelcafé Wij, Birgittinessenstraat 1c. Uden - 20.00 uur: Carnaval met DJ. Borrelcafé Wij, Birgittinessenstraat 1c. Veghel - uur: Carnaval - Drive-in show The Crazy Calypso. Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629 Vinkel - 13.00-19.30 uur: Carnaval - Ouderenmiddag. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Vinkel - 19.00 uur: Jeugdsoos. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Vinkel - 20.30 uur: Disco 15+ met DJ Tony Star. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Vorstenbosch - 19.00 uur: Afsluiting Carnaval - DJ Richard van Zu. Feesttent CV De Piereslikkers, Eggerlaan. Zeeland - Het Groot Afsluitingsbal. Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050 Woensdag 9 maart Deurne - 20.00 uur: Ladies Night Gooische Vrouwen. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Helmond - 20.00 uur: Haring happûh. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 20.15 uur: Najib Amhali - Alles komt goed. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Schaijk - 20.00 uur: Haringbal. CaféFeesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059

22

Donderdag 10 maart Deurne - 21.00 uur: Comedy Café. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 10.00 uur: Internationale Vrouwendag. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Helmond - 20.30 uur: Katersessie - Live. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 20.15 uur: Najib Amhali - Alles komt goed. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Veghel - 20.15 uur: Soul & Discobrothers. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vrijdag 11 maart Deurne - 22.30 uur: Rockabilly Café - Ignition. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 21.00 uur: Dance & Rockevent - DJ Harald. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 20.15 uur: Compagnie Bodecker & Neander - Silence!. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Tom Waits Tribute Night - An evening of dirty bones. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Helmond - 22.00 uur: Crooks + Edelhout. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 20.15 uur: Najib Amhali - Alles komt goed. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Zaterdag 12 maart Boxmeer - 20.30 uur: Comedy Explosion. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Cuijk - 20.15 uur: Motel West Coast III - California Dreaming. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 De Mortel - 10.00 uur: MOV Boekenbeurs. Dorpshuis De Wilg, St. Antoniusstraat 30. Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest The Rabo’s. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 22.00 uur: Rockcoverband Moonlight Posse. Café The Sail Mountain, Blasiusstraat 3. Info: 06 13784438

www.muziekcafe-downtown.nl Gemert - 22.00 uur: Catslappin’ Chrissy. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 20.15 uur: BZN Tributeband - Mon Amour. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 22.00 uur: X-Ray - Stevie Ray Vaughan Tribute. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Herpen - Feestelijke opening en open dag. Paviljoen De Kriekeput, Schaijkseweg 3a. Info: 0486 415100 Oss - 17.00 uur: IDFA on Tour. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.15 uur: Mastreechter Staar - Mannen. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 21.00 uur: The Voice of Oss. Ons Cafeeke, Oostwal 190. Info: 0412 658515 Oss - 22.00 uur: CrossTown - Soul en Disco. De Tweede Heer, Heuvel 30. Info: 620087136 Ravenstein - 13.00 uur: Workshop Emailleren. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Uden - 20.15 uur: Brainbox. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.15 uur: Rob & Emiel - Wat nou Cabaret?!. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Gruppo Sportivo - Het geheim van succes. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Goud van Oud ‘80 & ‘90. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Volkelse Vrije Markt, Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149


Zondag 13 maart Boekel - 18.00 uur: Fatburger en Psychotrain. Podiumzaal ‘t Stuupke Trendy Kaffee, Kerkstraat 24. Info: 0492 321857 De Mortel - 10.00 uur: MOV Boekenbeurs. Dorpshuis De Wilg, St. Antoniusstraat 30. Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest The Rambo’s. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 20.00 uur: FilmLiga Submarino. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 09.30 uur: Lagebanden Judo toernooi. Molenbroek Sportcentrum, Sportlaan. Info: 0492 364858 Gemert - 10.00 uur: Danstoernooi. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Gemert - 13.00 uur: Open Nederlands Kampioenschap Motorcross. Circuit Wolfsbosch, Energieweg 9. Gemert - 21.00 uur: DJ Angelo. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Heeswijk-Dinther - Mega TrekkerTrek Spektakel. Café Restaurant Zaal Stanserhorn, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 229351 Helmond - 16.00 uur: Rock ’n Roll Sunday - Mischief. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Herpen - 09.30-16.00 uur: Vrije markt. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Mill - 13.00-16.00 uur: Verzamelbeurs. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 14.00 uur: Familievoorstelling Achtste-groepers huilen niet. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922

Oss - 16.00 uur: Familievoorstelling Achtste-groepers huilen niet. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 16.00 uur: Politiek café - Zout!. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 19.00 uur: Jamsessie met de Huisband. Café ‘t Kaatje, Oostwal 196. Info: 0412 642344 Oss - 20.30 uur: Film - De eenzaamheid van de priemgetallen. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Ravenstein - 11.00 uur: Vrije stadswandeling heemkundekring Land van Ravenstein. Raadhuis, St. Luciastraat 2. Schaijk - 12.00 uur: MuziS Presenteert - Devich Trio (piano, viool en cello). Dorpshuis De Phoenix, Pastoor Van Winkelstraat 11. Info: 0486 411915 Zeeland - 10.00-15.30 uur: Ponyclub Jeanne d’Arc - Overdekte rommelmarkt. Terrein Jeanne d’Arc, Nieuwveldsestraat. Maandag 14 maart Oss - 20.30 uur: Film - De eenzaamheid van de priemgetallen. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Dinsdag 15 maart Boekel - 20.00-22.30 uur: Het Geheugen van Boekel. Nia Domo, Sint Agathaplein 6. Info: 0492 321452 Helmond - 20.15 uur: Gotra Ballet - Locked In. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Oss - 20.15 uur: Lebbis - Branding. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Film - De eenzaamheid van de priemgetallen. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Erik Vlaminck Schrijversontmoeting. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Woensdag 16 maart Cuijk - 20.15 uur: Staatsopera van Tatarstan - Carmen. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Heesch - 16.00 uur: Pannetjesweken. Eeterij ‘t Bomenpark, Vorsselweg 3. Info: 0412 473074 Helmond - 14.00 en 16.00 uur: Buurman en Buurman gaan verhuizen (3+). Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Nistelrode - 14.00-16.00 uur: Kindermiddag - Uilen. Natuurcentrum Slabroek, Erenakkerstraat 5. Info: 0412 611945 Oss - 19.45-21.45 uur: Lezing Smaakvol koken en eten. De Overlaet, Obrechtstraat 2. Oss - 20.15 uur: Toneel - Verhalen uit het Weense Woud. De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Uden - 20.15 uur: Brabant Plat - Slappe Klets. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Donderdag 17 maart Boxmeer - 20.30 uur: Fling - A Ditch Near Cree. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Cuijk - 20.15 uur: Purper - Ik zou je het liefste in een doosje willen doen. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 21.00 uur: Onder de kapstok! - Joep van Wegberg. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 20.00 uur: Alleman Literair met Hans Goedkoop. Hotel-Brasserie De Keizer, Ridderplein 3. Info: 0492 361252 Helmond - 20.15 uur: Toneel - De Kus. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Leon van der Zanden - Vruchtvlees. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255

23


Vier dagen feest tijdens carnaval bij Thekes HERPEN - Café-zaal Thekes heeft in samenwerking met de Stichting Carnaval Herpen een uitgebreid feestprogramma samengesteld voor de vier dolle dagen. Op zaterdag 5 maart staat de verwarmde feesttent op het Alard van Herpenplein vanaf 21 uur volledig in het teken van het traditionele Installatiebal. Hieraan verlenen de prins, raad van elf en de Bonlander Hofkapel hun medewerking. Deze avond is er ook een optreden van de bekende formatie Hillstreet. Après ski-party Op carnavalszondag is er vanaf 15 uur een grote après skiparty met muziek van de Fashion Showband en DJ Ruud. Op maandagmiddag staan vanaf 14 uur de kids centraal tijdens de Magic Rabbit Balloon Supershow met Winfried de Goochelaar, Ollye de baby-olifant en Bas de Gekke Clown. Entree is gratis.

Dienblad.pdf 14-2-2011 11:40:20

H O L L A N D

26 maart 2011 www.xieoe.com

L I E S H O U T

C

M

Y

De Corona’s Maandagavond is er vanaf 21 uur een heuse Surpiseparty bij Thekes met live-optredens van De Corona’s en het duo Pap & Pudding. Kaarten voor dit festijn kosten een tientje in de voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Het carnavalsprogramma in Herpen wordt dinsdag 8 maart afgesloten met de Burgemestersdag. Aanvang is om 14 uur en feestband Slamm zorgt voor de muziek. Pap & Pudding.

CM

MY

CY

CMY

Perry Stuiver | Tomcio | Terence

K

Manege de Molenheide De Heikampen 7 Schijndel

24


Helmond - 20.30 uur: Jamsessie. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Oss - 20.15 uur: Belle Perez - Oxygen. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Jochen Otten Belastend Materiaal. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Schaijk - 20.00 uur: Workshop - Single Malt Whisky Nosing & Tastings. Eetcafé De Notaris, Schutsboomstraat 43a. Info: 0486 463548 Veghel - 20.15 uur: De Infiltrant - De varkensfabriek. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vrijdag 18 maart Cuijk - 20.15 uur: Karin Bruers - We komen er wel!. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.15 uur: Karin Giphart & Yvonne Kroonenberg - Doen het met iedereen. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 21.00 uur: Dance & Rockevent - DJ Harald. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 20.15 uur: Joep Onderdelinden - Nat. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Simin Tander & Eric Vloeimans - Jazz Impuls. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Momenteel & Consciousness. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Helmond - 22.00 uur: Pete Mitchells Drive (UK). Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Herpen - 20.00 uur: Liederentafel. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Oss - 20.30 uur: Folk - Filthy Nelly & LQR. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Ravenstein - 20.00-22.00 uur: Kinderkledingbeurs met tweedehands zomerkleding. De Ravengaarde, Stationssingel 7. Uden - 20.15 uur: Pul-Roots - Terry Lee Hale (USA). De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.15 uur: Femmage - Wegens omstandigheden. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Pieter Derks Het werd ook wel eens tijd. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Helemaal Holland. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Zaterdag 19 maart Bakel - 20.00 uur: 70’s 80’s party. De Bosparel, Nuijeneind 20. Bakel - 20.00 uur: 70’s - 80’s Discoparty. De Bosparel, Nuijeneind 20. Boxmeer - 10.00-16.00 uur: Genealogische Contactdag. Hotel ‘t Vertrek, Stationsweg 12. Info: 0485 577017 Boxmeer - 20.30 uur: Theatergroep Oeloek - De nacht van de nasmaak. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Cuijk - 20.15 uur: Toneel - Lente. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Excess. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 21.00 uur: The House of Blues - Chris Cook & Canyon Drive Band. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 22.00 uur: My Boot Heels. Café The Sail Mountain, Blasiusstraat 3. Info: 06 13784438 Elsendorp - 20.00 uur: sPeelgoed - Drie maal twee is zes teveel. Dompelaar, Sint-Janstraat 40-45.

Gemert - 20.00 uur: Voorronde PROMiSe - Too Many Parrots. Ridderhof Muziektempel, Ridderplein 19. Info: 0492 361558 Gemert - 20.15 uur: Carmen Gomez - Sin and Soul. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: The Hotstuds. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575 Helmond - 20.15 uur: St. Genesius Carnavalsklucht. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Dennis Kolen - Dutch Boy. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 22.00 uur: Funtain - 60’s Rock. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Macharen - 20.00 uur: Bourgondisch Feest. ‘t Vunderke, Kerkstraat 1. Info: 0412 492378 Oss - 20.00 uur: MeeblèrAvond. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081 Oss - 20.15 uur: Brabants Lach- en Liedfestival. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 22.00 uur: Springparty. Café Heer Bommel, Heuvel 28. Info: 0412 642263 Oss - 23.00 uur: We Love The 90’s. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636 Uden - 20.15 uur: Coldplay - An evening of (UK). De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Uden - 20.15 uur: Toneel - Blind vertrouwen. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Uden - 20.15 uur: Van Zolder Muzikale Kommer, Kwel en Kolder. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622 Veghel - 20.15 uur: Savannah - Back to the country. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

25


Casual Silence presenteert nieuw album in thuishaven (U22U)

(OBJECTION OVERRULED)

(QUEEN TRIBUTE)

(FULL NELSON)

AANVANG 19.00 UUR MUZIEK TOT 01.00 UUR DEUREN SLUITEN 01.30 UUR

VVK: € 10,- DAGKASSA: €15,VVK: MUSIC STORE- UDEN, GUITAR KING - BOEKEL CAFETARIA EETHUIS DE BUURMAN - ODILIAPEEL

ONLINE VIA: WWW.PEELPOP.NL

LOCATIE: DE RIETVENNE - BOEKEL

HELMOND - De Helmondse formatie Casual Silence speelt melodieuze progrock met meerstemmige vocalen. Na drie eerdere albums is de tijd nu aangebroken om het nieuwe studioalbum Vertical Horizon te presenteren. Dit doet de formatie op vrijdag 25 maart in thuishaven De Lakei in Helmond. De studioprestaties van Casual Silence worden live meer dan waargemaakt. De band komt vooral tot haar recht op het podium. Mede daardoor stond de band op de planken met namen als Saga, Arena, Kayak en Pain of Salvation. Vertical Horizon is geproduceerd door Joost van den Broek (Ayreon, Star One, After Forever).

Lettertype : niet aanwezig Bank Gothic Medium BT

032 C process rood

sportcentrum

usheuvel

bowl ng Voor een kinderfuif, familiebijeenkomst of bedrijfsuitje: wij bieden voor ieder wat wils! Diverse arrangementen en mogelijkheden:

De Helmondse formatie Casual Silence.

Tijdens de presentatie brengt Casual Silence alle nummers van het nieuwe album, maar ook de vertrouwde nummers van voorgaande albums ontbreken niet. De zaal gaat om 20 uur open, een kaartje kost 5 euro.

informeer vrijblijvend!

Keep on olling

Het Goede Doel Het Goede Doel bracht onlangs ook een nieuw album uit. De Utrechtse formatie presenteerde Liefdewerk op Valentijnsdag. Het album is de opvolger van het in 2008 verschenen Gekkenwerk. Zaterdag 26 maart komt Het Goede Doel naar De Lakei om hun hun nieuwe nummers gecombineerd met haar grootste hits te laten horen aan het Helmondse publiek.

usheuvelstraat 5 5346 JH Oss 0412-644005 www.rusheuvel.nl

Kijk voor meer informatie op www.lakeihelmond.nl.

26


Zondag 20 maart Boekel - uur: Voorronde Stoepslag. Podiumzaal ‘t Stuupke Trendy Kaffee, Kerkstraat 24. Info: 0492 321857 Cuijk - 14.30 uur: Nieuwe avonturen met Dolfje Weerwolfje (5+). Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Excess. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 20.15 uur: Bertus Borgers. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Elsendorp - 20.00 uur: sPeelgoed - Drie maal twee is zes teveel. Dompelaar, Sint-Janstraat 40-45. Gemert - 14.00 uur: Middag voor lichamelijk gehandicapten Feestcentrum Manders, Sint Annastraat 6. Gemert - 19.00 uur: DJ Angelo. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Handel - 11.00 uur: Handel Creatief. Gemeenschapshuis De Bron, O.L.Vrouwestraat 55. Helmond - 20.00 uur: E-birds Music Travel. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Nistelrode - 10.30 uur: Wandeling - Uilen. Natuurcentrum Slabroek, Erenakkerstraat 5. Info: 0412 611945 Oss - 10.00-16.00 uur: Vlooienmarkt. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005 Oss - 14.00 uur: BiBaboerderij (3+). Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 14.00 uur: Marmoucha Ladies Only. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 14.00 uur: Wijnproeverij. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081 Oss - 16.00 uur: BiBaboerderij (3+). Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922

Oss - 16.00 uur: Jazzinn - Træben. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 20.30 uur: Film - Winter’s Bone. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Ravensteinse Kunst of Kitschdag. Raadhuis, St. Luciastraat 2. Ravenstein - 13.00 uur: Demonstratie emailleren. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Ravenstein - 14.00 uur: Open rondleiding. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Schaijk - 13.00 uur: Workshop - Tapas maken. Restaurant De Peppelen, Schutsboomstraat 43. Info: 0486 463548 Uden - 11.00 uur: Ellen Smets Theater - Kip ik heb je!. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Uden - 18.00 uur: The 101’s. Café De Preek, Markt 24. Info: 0413 250254 Veghel - 14.00 uur: Toneelgroep Maan - Snorro (6+). Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Venhorst - 14.00 uur: Etienne Borgers Meneer Mølsk (4+). De Horst, St. Josephplein. Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Volkelse Vrije Markt, Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Maandag 21 maart Oss - 20.30 uur: Film - Winter’s Bone. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Veghel - 20.15 uur: Un prophète. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Dinsdag 22 maart Oss - 20.15 uur: Ernesto & Marcellino en Wilfried Finkers. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922

Oss - 20.30 uur: Film - Winter’s Bone. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Veghel - 20.15 uur: Plien & Bianca - Heb je hun weer.... Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Woensdag 23 maart Cuijk - 20.15 uur: Veldhuis & Kemper Dan maar niet gelukkig. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Oss - 20.15 uur: Ernesto & Marcellino en Wilfried Finkers. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.15 uur: Tango Rosa Rio Piazzolla, a portrait in music. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Uden - 20.15 uur: Djordji Ferari Orkestar - Tsi Tsi Tsigane. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Donderdag 24 maart Bakel - 20.00 uur: Pubquiz. De Bosparel, Nuijeneind 20. Cuijk - 20.15 uur: The African Mamas Tribute to Miriam Makeba. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 20.15 uur: Tijl Beckand - The Gentleman Entertainer. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Oss - 20.30 uur: Hans Dagelet en Corrie van Binsbergen. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Trijntje Oosterhuis Ballads en soul. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Cabarestafette - 25 jaar. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vrijdag 25 maart Boxmeer - 20.30 uur: Bart Rijnink Honkbalpet. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919

27


Jaren tachtig herleven tijdens 80X-clusive SCHIJNDEL - In de evenementenhal van Manege de Molenheide in Schijndel herleven zaterdagavond 26 maart de jaren tachtig tijdens 80X-clusive. DJ Perry Stuiver, bekend van onder andere 8FM, de Toppers in concert (Tomcio) en Schijndels trots Terence trakteren het publiek op een onvergetelijke mix van hits en videoclips uit de legendarische jaren tachtig. Ook de gehele sfeer en aankleding staat in het teken van de 80’s. Een zee aan discoverlichting, discobollen, videowalls, het beste geluid en natuurlijk een megagrote verlichte dansvloer maken het feest compleet. Surf voor meer info en tickets naar www.80x.nl.

Sjonnies komen naar Nacht van Heesch HEESCH - Het lijkt misschien nog ver weg, maar de zevende editie van de Nacht van Heesch is alweer in aantocht. Cultureel centrum De Pas staat zaterdagavond 16 april weer helemaal in het teken van dit bruisende muziekfeest. Dit jaar met optredens van The Picadilly’s, Rigby, De Sjonnies (foto) en Rattlesnake Shake.

Van disco tot country in De Blauwe Kei VEGHEL - Het Veghelse theater De Blauwe Kei heeft een zeer gevarieerd muzikaal programma in petto voor maart. Van de Soul & Disco Brothers tot country met Savannah. De Blauwe Kei sluit de maand af met muziektheater met chansons van onder meer Jacques Brel. De Soul & Disco Brothers brengen donderdag 10 maart nummers van James Brown tot Earth, Wind & Fire en van Prince tot Stevie Wonder. Verschillende tijden met knallende discoen soulhits komen voorbij. Niet alleen de sound klopt, maar ook hun looks: wijde pijpen, afro-pruiken, glitter en glamour. Verzoeknummers Zaterdag 19 maart treedt countryformatie Savannah op met hun nieuwste show Back To The Country. Het publiek kan genieten van pareltjes uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis, zoals Peggy Sue, Green green grass of home en After the gold rush. Na de voorstelling is er een afterparty in de foyer waarbij verzoeknummers akoestisch ten gehore worden gebracht. De laatste dag van de maand, donderdag 31 maart, indringend muziektheater over Jojo George Pasquier, vriend, bodyguard en chauffeur van Jacques Brel. Na dertig jaar vergetelheid komt hij aan in het Voorportaal. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij is en probeert daar via liederen achter te komen. Naast de bekendste nummers van Brel, schreven Martin van Dijk en Lars Boom nieuwe chansons voor deze voorstelling. Back to the country met Savannah. (foto: Hagemeier Fotografie)

De kaartverkoop voor de zevende Nacht van Heesch is inmiddels van strat gegaan. Ticketsà 15 euro zijn verkrijgbaar bij café Babbels, De Pas, Bruna en restaurant De Waard in Heesch en bij de CD kiosk in Oss. Aan de zaal kosten de kaarten straks 19 euro. Reserveren kan eveneens via www. nachtvanheesch.nl. De Nacht is toegankelijk voor bezoekers van 16 jaar en ouder.

28


Deurne - 20.15 uur: Mark van de Veerdonk - Tolaat de vlogodre kiwjt. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 21.00 uur: Dance & Rockevent - DJ Harald. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Helmond - 19.30 uur: Movie meets Music - La Grange (BE). Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Helmond - 20.00 uur: Toneelgroep Maskerade - Lang en Gelukkig. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255 Helmond - 20.00 uur: Casual Silence. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Oss - 19.00 uur: Pat McManus. Café ‘t Kaatje, Oostwal 196. Info: 0412 642344 Oss - 20.30 uur: Automatic Sam + Black Bottle Riot + Radio Blackout. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Internationale Opera Producties - Nabucco. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Venhorst - 20.00 uur: Toneelvereniging Open Doek - De Richel. De Horst, St. Josephplein. Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Helemaal Holland. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Zaterdag 26 maart Bakel - 20.15 uur: Markante Meiden Maken Meer. Parochiehuis Bakel, Gemertseweg 2. Boekel - 20.30 uur: Disco Dance Night met DJ. Podiumzaal ‘t Stuupke Trendy Kaffee, Kerkstraat 24. Info: 0492 321857 Boxmeer - 20.30 uur: Stenzel, Kivits en Menders - Concerto Tricolore. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Cuijk - 20.15 uur: Blues Alive Cuijk. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107

Deurne - 10.15-16.30 uur: Festival Jazz@Deurne. Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Monte Carlo. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - 10 Jaar Bign’s. Ridderhof Muziektempel, Ridderplein 19. Info: 0492 361558 Gemert - 19.00 uur: Jeugdtheater Carrousel - Verkogt (4+). De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Gemert - 22.00 uur: Cold Cases classic Rock. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Haps - 20.00 uur: Hanengedrag en Hennengekukel - Tonproatersavond. Sporthal De Stappert, Beerseweg 2. Helmond - 20.00 uur: Toneelgroep Maskerade - Lang en Gelukkig. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255 Helmond - 20.15 uur: Dancas Ocultas. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Het Goede Doel. Lakei Poppodium, Molenstraat 123. Helmond - 22.00 uur: The Black Hawks - Blues. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Herpen - 20.15 uur: Gheselle van den Spele - Het Veenspook. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Macharen - 20.00 uur: Themafeest Jordaans Café. ‘t Vunderke, Kerkstraat 1. Info: 0412 492378 Mill - 22.00 uur: F.O.G. Bluesband. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 20.15 uur: Carlama Orkestar. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Lilian Vieira en Rogério Bicudo. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 23.00 uur: Hard2Base - Wildstylez, Crypsis en Frontliner. De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636

Ravenstein - 10.30 uur: Workshop glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155 Reek - 20.00 uur: Onderling Kunstgenot - Blijspel Ieder Vogeltje Zingt. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599 Schaijk - 20.00 uur: Brabants Tonpraters Gala. Nieuw Schaijk, Rijksweg 46. Info: 0486 461294 Schaijk - 20.30 uur: Nederlands-Poolse Café Party. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405 Schijndel - 18.30 uur: 80’s X-clusive. Manege De Molenheide, De Heikampen 7. Info: 073 5430061 Uden - 20.15 uur: Julian Sas Band. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091 Veghel - 14.00 uur: Kabouter Plop Plop gaat trouwen. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Veghel - 16.00 uur: Kabouter Plop Plop gaat trouwen. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555 Vinkel - 19.30 uur: Themafeest Goud van Oud ‘80 & ‘90. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159 Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Volkelse Vrije Markt, Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149 Zeeland - 22.00 uur: 7th Streetmen Band. Herberg D’n Brouwer, Kerkstraat 62a. Info: 0486 450886 Zondag 27 maart Boekel - Voorronde Stoepslag. Podiumzaal ‘t Stuupke Trendy Kaffee, Kerkstraat 24. Info: 0492 321857 Cuijk - 16.00 uur: Jo Strømgren Kompani: A dance tribute to the art of football. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Deurne - 14.00 uur: Festival - Jazz@ Deurne. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955

29


Veel cabaret en comedy in CC Deurne DEURNE – In Cultureel Centrum Martien van Doorne kan in maart volop gelachen worden. Naast het maandelijkse Comedy Café reizen onder meer Tijl Beckand en Mark van de Veerdonk af naar Deurne. Donderdag 10 maart, als iedereen weer wat bijgekomen is van carnaval, is er vanaf 21 uur live stand up comedy in theatercafé De Toegift. Dit keer met de gevatte Patrick Meijer en comedybeest Bas Birker. De presentatie ligt in handen van Cristian Pielich. Gentlemen Entertainer Tijl Beckand speelde met De Lama’s in theaters door het hele land is daarmee een van de meest ervaren improvisatie-comedians van Nederland. Nu gaat Tijl Beckand voor het eerst solo het toneel op. The Gentleman Entertainer is de voorstelling waarin Tijl op donderdag 24 maart zijn verhalen, zijn branie, zijn muziek en zijn improvisatietalent samenbrengt. Verdwaalde boemerang Een dag later is het de beurt aan de Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk. Zijn twaalfde show ‘Tolaat de vlogodre kiwjt’ gaat waarschijnlijk over de gevolgen van een koortsaanval. Of kwam het toch door de dreun van die verdwaalde boemerang? Van de Veerdonk deelt zijn verzwikte gedachtes en grappen met het publiek. Tijl Beckand.

30

Schijndel - t/m 4 maart: Expositie fotoclub Schijndel en Riet van den Dungen-Heessels. Verpleeghuis Sint Barbara, Eerdsebaan 1. Oss - t/m 13 maart: Expositie Kunst Boek Kunst. Expositieruimte K26, Kruisstraat 26. Veghel - t/m 16 maart: Expositie ‘De creatieve werkplaats’. Pieter Brueghel, Middegaal 23-25. Lithoijen - t/m 20 maart: Expositie met werken van diverse kunstenaars. Galerie Sous Terre, Batterijstraat 23. Velp - t/m 20 maart: Expositie Sylvia Dekker en Marjan Jansen, elke zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur. Kunstkerkje, Pastoor Loefsweg 1. Ravenstein - t/m 27 maart: Expositie met schilderijen van Leny Meulendijks, elke zaterdag en zondag van 12 tot 16 uur. Raadhuis, St. Luciastraat 2. Schaijk - t/m 29 maart: Expositie met schilderijen van Diny Spanjers. Bibliotheek Maasland locatie Schaijk, Pastoor van Winkelstraat 11 A. Uden - t/m 10 april: Tentoonstelling over kloosterlingen in Brabant. Museum voor Religieuze Kunst, Vorstenburg 1. Dieden - 16 en 17 april van 12 tot 18 uur: Open Atelier met expositie. Stellingmolen Polaris, Maasdijk 76. Dieden - 14 en 15 mei van 12 tot 18 uur: Open Atelier met expositie. Stellingmolen Polaris, Maasdijk 76. Demen - 21 en 22 mei van 15 tot 19 uur: Open dag met beeldenexpositie. Creapoelka, Kleine Poelstraat 7. Ravenstein - 28 en 29 mei van 11 tot 17 uur: Expositie met schilderijen van Theo van der Steen. NH Kerk, Servetstraat 1. Ravenstein - 4 en 5 en 11 en 12 juni van 11 tot 17 uur: Expositie met schilderijen van Theo van der Steen. NH Kerk, Servetstraat 1. Helmond - t/m 5 juni: Expositie ‘The Compassionate Eye’. Gemeentemuseum Helmond, Kasteelplein 1. Dieden - 11 en 12 juni van 12 tot 18 uur: Open Atelier met expositie. Stellingmolen Polaris, Maasdijk 76. Heeswijk-Dinther - van 3 maart t/m 19 juni: Tentoonstelling ‘Een andere wereld - André van den Bogaerde (1787-1855), gouverneur van Noord-Brabant’. Kasteel Heeswijk, Kasteel 4. Overloon - t/m 30 november: Expositie Mars & Eros. Liberty Park, Museumpark 1. Oss - t/m december 2012: Expositie Pizzeria Vasari - muurschilderingen van Gijs Frieling. Museum Jan Cunen, Molenstraat 65. Grave - doorlopend: Expositie met werken van de ‘kunstenaars van galerie De Rog’. Galerie De Rog, Ruyterstraat 14.


Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Monte Carlo. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Eerde - 09.00-12.00 uur: Verzamelbeurs. Gemeenschapshuis De Brink, Sint Antoniusplein 7. Erp - 10.00-14.00 uur: Vlooienmarkt. Jeugd en Jongerencentrum Erp, Ottenstraat. Gemert - 15.00 uur: Jeugdtheater Carrousel - Verkogt (4+). De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350 Gemert - 19.00 uur: DJ Angelo. Muziekcafé Down Town, Diederikstraat 5. Info: 0492 362910 Heeswijk - 14.30 uur: Peter Staamer en Onyx - Muziek van de Stilte. Abdij van Berne, Abdijstraat 49. Helmond - 10.00 uur: Maestro Magnifico - De Toren van Geluid (2+). Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 10.00 uur: Dirk Scheele & Band - De Liedjesbox (2+). 10.30 uur: Rik Rikken - Wiebelbillenboogie (2+). 10.45 en 11.30 uur: Maestro Magnifico - De Toren van Geluid (2+). 12.00 uur: Dirk Scheele & Band - De Liedjesbox (2+). 12.15 uur: Maestro Magnifico - De Toren van Geluid (2+). ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 14.00 uur: Maskerade - Lang en Gelukkig. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255 Helmond - 19.30 uur: Tim ó Conner (USA). Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880 Herpen - 20.15 uur: Gheselle van den Spele - Het Veenspook. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784 Oss - 14.00 uur: Maarten Mus vliegt er op uit (4-8 jaar). Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 16.00 uur: Mardi Gras. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Oss - 18.00 uur: Snakewater (UK). Café ‘t Kaatje, Oostwal 196. Info: 0412 642344

Oss - 20.30 uur: Film - Lola. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Reek - 20.00 uur: Onderling Kunstgenot - Blijspel Ieder Vogeltje Zingt. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599 Uden - 13.15 en 16.15 uur: Ernst, Bobbie en de Rest - Paniek op het Politiebureau (3+). Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Venhorst - 20.00 uur: Toneelvereniging Open Doek - De Richel. De Horst, St. Josephplein. Volkel - 14.00 uur: Theatergroep Fien Het Verloren Sporen Museum (6+). De Sprong, Aert Willemsstraat 8. Zeeland - 10.00-17.00 uur: Dansfestival De Smouskes. De Heische Tip, Straatsven 4. Info: 0486 451458 Maandag 28 maart Oss - 20.30 uur: Film - Lola. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Dinsdag 29 maart Boxmeer - 20.30 uur: Anne van Veen - Wilde lucht. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Cuijk - 20.15 uur: Luxeproblemen. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Oss - 20.30 uur: Film - Lola. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Woensdag 30 maart Boxmeer - 14.30 en 16.00 uur: Het Blauwe Huis - Poep (3+). De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Cuijk - 20.15 uur: The complete works of William Shakespeare. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Helmond - 20.00 uur: Toneelgroep Maskerade - Lang en Gelukkig. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255 Helmond - 20.15 uur: Guido Weijers - Axestos. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942

Mill - 13.30-17.30 uur: Knarf & Koo Lach en doe maar mee (4-10 jaar). Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Oss - 20.30 uur: Open Podium. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Sint Hubert - 13.30 uur: Knarf & Koo - Poppenkastvoorstelling. Gemeenschapshuis De Jachthoorn, Wethouder Lemmenstraat 13. Uden - 20.15 uur: Rob de Nijs - Een halve eeuw zanger. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Donderdag 31 maart Cuijk - 20.15 uur: Frank Boeijen - In Concert. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107 Helmond - 20.00 uur: Toneelgroep Maskerade - Lang en Gelukkig. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255 Helmond - 20.15 uur: Guido Weijers - Axestos. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Helmond - 20.30 uur: Drie Ons - Meuk. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942 Oss - 20.15 uur: Jandino Asporaat - Laat ze maar komen. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.15 uur: Motel West Coast III - California Dreaming. De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Esther Groenenberg Slingers en Ballonnen. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Theaterconcert Edsilia Rombley. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: In de schaduw van Brel. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

31


Lindefeesten adv 160x231:Lindefeesten adv 160x231

07-02-2011

10:33

Pagina 1

Lindefeesten

Sambeek 2011 Vrijdag 15 april • Aanvang 20.30 uur

De Dijk Voorprogramma Dance Little Sister ✪ Zaterdag 16 april • Aanvang 21.00 uur Beethoven (Ultimate Music Sensation) ✪ Vrijdag 22 april • Aanvang 20.30 uur

BZB Voorprogramma Random ✪ Zaterdag 23 april • Aanvang 21.00 uur

De Coronas

www.lindefeesten.nl info: 06 42 24 83 83 (na 18.00 uur) Ontwerp | www.studioja.nl | (0314) 36 21 40

Uitgaansmagazine Dienblad maart 2011  

Uitgaansmagazine Dienblad maart 2011