__MAIN_TEXT__

Page 1

Wat kan de diĂŤtist voor jou betekenen?

dieetditdieetdat.nl


“De diëtist heeft me enorm geholpen!” Naam: Krista Leeftijd: 29 jaar

Krista had als kind regelmatig last van buikpijn. Ze wist niet waardoor dat kwam. Toen de buikpijn tijdens haar zwangerschap erger werd, raadde haar verloskundige haar aan om naar een diëtist te gaan. “Eigenlijk had ik me al neergelegd bij die buikpijn. Ik dacht: dit hoort blijkbaar bij mij. Maar niets was minder waar… De diëtist heeft uitgebreid naar mijn voeding en klachten gekeken. We hebben alles tot in detail besproken. Ik kreeg altijd buikpijn na het eten van vla en melk; yoghurt ging wel goed. Uiteindelijk bleek ik lactose-intolerantie te hebben.” “De diëtist heeft me geleerd wat ik het beste wel en niet kan eten. Ze heeft me ook druppels aangeraden die ik in de melk kan doen. Voortaan kan ik dus melk drinken zonder buikpijn te krijgen. Dankzij mijn diëtist zijn mijn klachten zo goed als verdwenen.”


Voeding is heel persoonlijk Voeding beïnvloedt je gezondheid. Door gezond te eten voel je je fitter en versnel je het herstel tijdens of na ziekte. Met een gezonde voeding heb je dus meer grip op je gezondheid. Die kans laat je toch niet liggen? Iedereen is anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en medische situatie heeft jouw lijf andere behoeften dan dat van andere mensen. Een tiener in de groei heeft bijvoorbeeld andere voeding nodig dan iemand die zwanger of ziek is. Sport je veel? Dan heeft je lijf wéér andere voeding nodig. Ook hoe je je voelt, speelt een belangrijke rol bij wat je eet. Zo heeft stress bij iedereen een andere uitwerking: de één gaat minder eten, de ander juist meer. Best een ingewikkelde puzzel dus, die een diëtist samen met jou kan oplossen.

Unieke aanpak Door haar medische en voedingskundige achtergrond én haar kennis en ervaring kan de diëtist het beste beoordelen welke voeding bij jou past. Ook geeft ze je inzicht in je eetpatroon, zodat je je gedrag blijvend kunt veranderen. Daarnaast beantwoordt ze al je praktische vragen, zoals:

Wat kan ik op feestjes eten? Wat kan ik het beste kiezen in de supermarkt? Hoe kan ik met mijn huisgenoten mee-eten? De diëtist begrijpt immers als geen ander dat voeding niet alleen verantwoord moet zijn, maar ook gewoon lekker en gezellig.

en ist is e De diët al n io s s ofe hbo-pr


De diëtist werkt inte nsief samen met artsen en andere gezondhei dsprofession als

“De diëtist is de echte deskundige” Antine, huisarts De diëtis t is dé specialis t op het gebied v an voeding en ziekte

Weet jij wat beter is voor jou: haring of pizza? Iedereen is anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en (medische) situatie heeft jouw lijf andere behoeften dan dat van andere mensen. Zo bevat melk calcium en vitamine B, die belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Maar voor Marjolein is melk geen goede keuze: door haar lactose-intolerantie krijgt ze er buikpijn van. Iedereen maakt elke dag keuzes: melk of yoghurt, een gevulde koek of een tompouce, wijn of sap… Weet jij wat voor jou beter is: een haring of een pizza? De diëtist weet het!

Je bezoek aan de diëtist wordt gedeeltelij k of zelfs helem aal vergoed


Goed om te weten Voorkomen is beter dan genezen Bij de diëtist kun je terecht voor de behandeling van aandoeningen, maar ook voor advies om gezond te leven, om een gezonde leefstijl aan te leren én om inzicht te krijgen in je eetpatroon.

Verhoogde behoefte Een diëtist kan je advies geven als er (tijdelijk) meer van je lijf gevraagd wordt, zoals bij een zwangerschap, een forse sportprestatie of een (ernstige) ziekte. Optimale voeding helpt je dan om je beter te voelen en sneller te herstellen.

Samenwerking Een diëtist werkt nauw samen met artsen en andere gezondheidsprofessionals. Zij kunnen je naar de diëtist doorverwijzen, maar je kunt ook zelf contact opnemen. Twijfel je of een diëtist je verder kan helpen? Neem dan contact op met je arts of een diëtist. Zij kunnen je meer vertellen over de werkwijze en je behandeling.

Waar vind je een diëtist? “Diëtist” is een beschermde titel: niet iedereen mag zich diëtist noemen. Wil je zeker weten of jouw diëtist kennis van zaken heeft en voldoet aan alle wettelijke eisen? Kijk dan op: www.dieetditdieetdat.nl.


Ga naar

dieetditdieetdat.nl

of Maak een afspraak met de diĂŤtist

Dit is een uitgave van de

in samenwerking met:

Profile for NVD-DDDD

Wat kan de diëtist voor jou betekenen  

Een folder die uitleg geeft over wat de diëtist allemaal voor je kan betekenen.

Wat kan de diëtist voor jou betekenen  

Een folder die uitleg geeft over wat de diëtist allemaal voor je kan betekenen.

Advertisement