Page 1

Arteveldehogeschool 2013-2014 Schijf 3 – Semester 1 OLOD Digitale Media Lector: Karen De Groof

Opdracht Digitale Media 2013 Dit is een vakoverschrijdende opdracht, samen met het OLOD Account Management (COM6). Binnen Digitale Media zal het technische en (technisch-)creatieve luik beoordeeld worden.

1. Bedenk een concept voor een ‘fictieve dienst voor jongeren’ 1a. Met minstens één webplatform (liefst over de verschillende platformen heen (scherm, tablet, smartphone…) 1b. Maak gebruik van verschillende technieken: iets cross- of transmediaal, met AR (augmented reality), eventueel slideshow, panorama, 360° objecten, video, QR… 1c. Maak gebruik van verschillende social media kanalen om het project bekend te maken en te promoten. Het concept moet in detail, maar wel bondig uitgewerkt worden. Gebruik wireframes of mockflows om de schermen uit te werken. Beschrijf en/of illustreer alle ‘rijke’ inhoud die toegevoegd wordt. Leg uit en illustreer hoe je de social media kanalen gaat inzetten. Je kunt je ideeën altijd illustreren door te verwijzen naar goede voorbeelden die al bestaan. Voeg dan zeker screenshots en de link toe.

2. Filmpje maken met verkoopsargumenten 2a. Je maakt het filmpje volgens de 7 regels van Digital Storytelling. Dit is het filmpje dat je op dinsdag 10 december zal presenteren. 2b. Je plaatst het filmpje op YouTube, Vimeo… met een goede beschrijving en goede tags 2c. Je stuurt de URL naar digitalemedia2013@gmail.com en je zorgt ook dat in je ISSUU-publicatie een QRcode zit die rechtstreeks linkt naar het filmpje

3. ISSUU of … gebruiken om de opdracht in te dienen Je maakt je document eerst op in Word of Indesign, Powerpoint, Photoshop… dat kies je zelf. In het document moeten zeker een QR-code inzitten die verwijst naar het promofilmpje dat je op Youtube of Vimeo hebt geplaatst. Daarna maak je er een ISSUU flipboek van. Je mag ook een andere flipbook- of crossmediale toepassing gebruiken. Voorbeelden: http://issuu.com/nielsdielen/docs/transmediarecipes http://issuu.com/stephanie039/docs/portfolio-preview http://issuu.com/bostworks/docs/corcoranthesis


Er wordt verwacht dat de ISSUU-publicatie mooi en stijlvol uitgevoerd zal worden. Je moet alle mogelijkheden van het medium gebruiken om er rijke inhoud in te verwerken en aan te linken.

4. Layar gebruiken voor de cover Je maakt van de cover iets speciaals met Layar. Je zoekt ‘rijke’ inhoud bij elkaar om een originele Layar toepassing te maken. Zorg dat je het op voorhand zeker uittest, het moet scanbaar zijn binnen ISSUU, dus op een scherm. Ook de andere pagina’s mogen met Layar voorzien worden van rijke inhoud, maar dat is geen verplichting. Maak dat dan wel duidelijk.

Evaluatie Voor het OLOD Digitale media zal het project geëvalueerd worden op het technisch concept en uitwerking. Meer specifiek wordt het volgende geëvalueerd: - De 7 elementen van Digital Storytelling in het filmpje - De verschillende technieken die je uitdenkt (cross- of transmediaal, met AR (augmented reality)…). Vooral de creativiteit is hier belangrijk. - De kwaliteit van de ISSUU publicatie (mooie design en ‘hoe interactiever, hoe beter’) - Cover (en eventueel andere pagina’s) die in Layar voorzien werd van ‘rijke inhoud’. De punten worden toegekend per groepje van 7 (zelfde groepjes als voor COM6 Accountmanagement), via Peer-assessment zullen aan die groepsscore individuele wegingen toegepast worden.

Indienen en timing Je maakt een blad in tweevoud met je naam, groep, de URL van je USSUU-publicatie en de URL van het filmpje op YouTube Je geeft dat blad af tijdens de laatste les van Digitale Media op dinsdag 10 december 2013 (waar je ook je filmpje zal presenteren) Je stuurt de avond voordien (maandag 9 december) een e-mail naar: digitalemedia2013@gmail.com met daarin een klikbare URL naar je USSUU-publicatie en het filmpje op Youtube of Vimeo. Vermeld in de mail zeker jullie namen en klasgroep, één mail per groepje van 7 volstaat.

Opdracht digitale media2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you