Iancu issue

Page 1

IANCU AFECTIUNE | BUCURII | ACTIVITATI & MORE


CUPRINS

|

03

INTRO

|

07

BUCURII

|

04

|

08

MIMICA

ACTIVITATI

|

06

|

© photo credit: Diana Solomon

10

AFECTIUNE

TIPS & TREATS


INTRO Acest eBook a apărut ca urmare a dorinței de a răspunde la întrebarea celor de la Cattitude Brands și Creative Wings:

Dacă ai face schimb de locuri cu animalul tău de companie, ce crezi că ți-ai transmite? Astfel, am vrut să demonstrez că pot să înțeleg ce vrea să ne comunice Iancu, dobermanul nostru, fără să fac schimb de roluri, ci doar fiind atentă la mimica lui, la modul în care își arată afecțiunea sau la felul în care se joacă. Astfel, pot să observ ce lucruri îi aduc bucurii și să ofer câteva tips & treats celor care au un patruped în familie. Curioși? Păi hai să-ncepem! 3


MIMICA Avându-l pe Iancu de mai bine de doi și jumătate, am ajuns să-i înțelegem fiecare gest, dar mai ales, fiecare expresie a feței. Și-n plus, pot să jur că avem parte de cel mai teatral câine din Univers. Astfel, știm mereu când îi este foame, când vrea joacă, când face pe el, sau pur și simplu când vrea alintat și tânjește după afecțiune și scărpinat pe burtică. Toate acestea doar studiindu-i mimica. Iar de nu mă credeți, aruncați numa' un ochi la „Mic ghid canin”.

4


mic ghid canin

„n-am chef să stau la poze”

„vreau în pat”

„fac pe mine grav”

„mi-e cam foame”

5


AFECTIUNE Dobermanii sunt văzuți adesea ca niște câini fioroși și agresivi, însă cei care au în familie un astfel de „specimen” știu că sunt extrem de iubitori, alintați și dependenți de atenția stăpânului. Iancu, lap dog prin excelență și attention whore desăvârșit, poate să vă confirme. Iar dacă ar fi după el, toată familia ar trebui să-i dedice lui timp 24/7.

6


BUCURII Bucuriile lui Iancu sunt simple și se rezumă la: | | | | | |

mâncare/treats joacă mers în parc/plimbare familie alintat dormit în patul nostru

Însă, dacă ar putea vorbi, probabil că ar avea ceva plângeri legate de faptul că nu are prea des voie în pat sau pe canapea, și ar dori să mai prelungească nițel și programul de joacă și ieșit afară, sunt sigură!

7


ACTIVITATI Activitățile preferate ale lui Iancu sunt direct proporționale cu bucuriile. Dar, pe lângă plimbările prin parc și alintături, dobermanului nostru îi mai place să meargă la munte, la mare, cu trenul, dar și cu mașina.

8


ACTIVITATI IN CASA Atunci când nu aleargă pe afară, cafeniul nostru face orice ca să ne atragă atenția. De la încurcat în perdele și în rufele de pe sârmă, la dormit sub pat sau lângă canapea. Cum am scris și câteva pagini în urmă, lui Iancu îi place să petreacă timp cu familia și să fie cât mai...lipit de noi. Atunci când scriu, doarme sau se joacă sub birou, la picioarele mele. Iar atunci când stau pe canapea și citesc, se așează cu botul pe mine, doar-doar să-l bag în seamă. De altfel, ar da oricând un somn bun pe câteva ore de joacă și mângâieri, iar de fiecare dată când vede că ne îmbrăcăm să ieșim afară, e primul la ușă. Știe el ce știe.

9


TIPS & TREATS Tips for humans În tot acest timp petrecut cu Iancu am învățat că este important să ai răbdare cu câinele tău. De asemenea, trebuie să te documentezi constant pentru a te asigura că-i oferi atenția și îngrijirea necesare. De altfel, alimentația este un alt punct de referință, pentru că hrana pe care o alegi pentru animăluțul tău de companie se va reflecta asupra sănătății sale. Treats for dogs Pentru că tot am pomenit de mâncare, este important ca aceasta să fie de calitate. Așa că, asigurați-vă că atât porția zilnică de hrană, cât și recompensele au ingrediente sănătoase. 10


SUMAR Știu că în cazul în care Iancu ar putea vorbi, mi-ar spune să las deoparte toate grijile și să mă relaxez mai mult. De altfel, sunt convinsă că mi-ar sugera o plimbare în parc cu el. Ca să înlătur stresul, nu de alta. De asemenea, mi-ar mai spune că adevărata fericire e în natură, nu în fața laptopului. Așa că, ar trece pe listă mai multe escapade la munte și la mare și ar mai tăia din orele petrecute pe mediile sociale. Oricum, nu știu alții cum sunt, dar eu mă simt norocoasă că-l avem pe Iancu în familia noastră pentru că, involuntar, m-a făcut mai responsabilă, și mai altruistă. Cât în ceea ce privește relația noastră, consider că cel mai imporatant este că fiecare dintre noi a găsit o cale de a comunica cu celălalt și de a învățat să fie atent la nevoile lui. Iar asta mi se are un mare lucru. Mai ales când trăim într-o societate în care lumea aude, dar tot mai puțini ascultă. Pe scurt, dacă nu ați făcut asta azi, fugiți și îmbrățișați-vă câinele, dați-i o recompensă, duceți-l în parc. Petreceți timp cu el, pentru că adevăratele bucurii ale vieții sunt lucrurile astea mici, pe care nu le puteți cumpăra, dar care vă dau energie cât pentru o săptămână întreagă.

Diana S.

11


instagram.com/iancuboy dianasolomon.ro@yahoo.com www.facebook.com/dianasolomon.ro/

Š photo credit: Diana Solomon