Page 1

Het Diaantje

Academiejaar 2013-2014

nr.1


ACTIVITEITEN SEPTEMBER

15: Onofficiële opening facbar 19: OKeR Plug-In 22: Officiële opening facbar 29: After summer fac

OKTOBER

03: Filmavond 06: Tequila Burn fac 11-12-13: Eerstejaarsweekend Diana/StEIL @ Bree 13: Disco fac + voordoop 17: Peter-meter avond 17: Double Trouble (Diana/ StEIL) 20: message fac 21: Doop + doopcantus 30: Kroegentocht OKTOBERFEST?

NOVEMBER

03: Halloween fac 06: Schachtenconvent # 1 10: Schachtenverkoop 13: Bierpong 17: Disney fac 24: Beer special fac 28: Pokernight 29: Familie & alumni cantus

DECEMBER

01: Golden fac 05: Nacht van de jacht TD @ Lido 08: Zwarte pieten fac 10: Kerstfeestje 15: Pre-winter fac 18: Pool & snooker

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

2


INHOUD ACTIVITEITEN

Overzicht

p.02

EPILOOG

Inhoud Voorwoord van de praeses Brief aan de ouders!

WELKOM BIJ DIANA

Wat is een studentenvereniging? Even voorstellen

p.03 p.04 p.05

p.06 p.06-07

CLUBLIED

Het Diana clublied

VOORDELEN

Welke voordelen heb ik als lid?

FAQ’S

Veelgestelde vragen

GESCHIEDENIS

Diana... Sinds 1960!

FACBAR EN FACAVONDEN

Geschiedenis Facbar?? ... Waar?

EXAMENWIKI

Zoals wikipedia?

EERSTEJAARSWEEKEND

Alles over het weekend Een persoonlijke ervaring

METER EN PETERAVOND

Peters en meters? Wablieft? Een ervaring van een peter

STUDENTENDOOP

Alles over de doop Hoe overleef je onze studentendoop?

CANTUSSEN

Een cantus? Wasda? De studentencodex

OKER

OKer, Wie? Wat? Waar? Waarom?

p.07 p.08-09 p.10-11

p.12 p.13 p.13 p.15

p.16-17 p.17 p.18 p.18 p.19 p.20 p.21 p.21 p.22

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

3


VOORWOORD NIEUW AVONTUUR

Beste studenten, lectoren en sympathisanten.

D

verlopen dan jullie zelf verwachten. Het studentenleven gaat een belangrijk deel van je leven vormen, waarin vriendschapsbanden gevormd worden en je herinneringen opdoet die je de rest van je leven zal meedragen.

e lange zomervakantie is bijna ten einde en weldra start het nieuwe academiejaar! Om dit nieuwe academie-jaar goed te starten, gaan we jullie uitgebreid laten kennismaken met ons. ONVERSCHILLIG: HOE? Dit gaan we doen door iana is één van de twee ons eerste Diaantje groots en studentenverenigingen geweldig maken. En ons hierin die zich huisvestigen op het zo goed mogelijk voor jullie voor departement G&T. te stellen! Hier leven wij al enkele jaren in harmonie met elkaar. “Lid zijn heeft Deze studentenverenigingen zijn voordelen! “ zullen ervoor zorgen dat jouw Voor de nieuwkomers onder studententijd, de beste tijd ooit ons... Op ons departement G&T zal worden! gaat er een nieuw avontuur voor jullie beginnen! Laat je vooral niet afschrikken van het beeld dat in de Zoals elke eerstejaars zal je media verschijnt over wel met enorm veel vragen studentenverenigingen, zitten, voor deze personen een studentenvereniging doet raden we één ding aan “NIET veel meer dan enkel uitgaan! PANIKEREN”.

D

Iedereen op ons departement heeft deze eerste stap in het onbekende moeten zetten... Maar daarom gaan wij proberen om zo snel mogelijk al die vragen te beantwoorden! Deze eerste weken in het onbekende zullen vlotter

Op ons departement zijn er verscheidene studierichtingen aanwezig, vier van de zes studierichtingen vallen onder onze vleugels ( zie verder bij welkom bij Diana pg.06). De andere twee horen bij studentenvereniging StEIL.

“Iedereen is namelijk welkom bij ons! “ Maar bij Diana maakt het ons niet uit of je eerstejaars bent of derdejaars, of in welke richting je studeert. Iedereen is namelijk welkom bij ons!

STUDENTIKOZE EENHEID:

O

nze studentenvereniging bestaat uit een enthousiast team (ook wel praesidium genoemd). Deze groep bestaat natuurlijk ook volledig uit studenten, net zoals jullie! Deze actievelingen vind je steeds weer terug in ons gezellig studentenlokaal op het 1e verdiep, of aan infostandjes vlak voor de refter en natuurlijk in de lessen. Student zijn is natuurlijk meer dan enkel blokken. Ook ontspanning is eveneens even belangrijk. Hiervoor voorzien wij doorheen de jaren meer dan voldoende activiteiten. Geen paniek er zullen ook zeker activiteiten voor jou zijn! Om te kunnen genieten van deze activiteiten moet je geen lid zijn van Diana. Lid worden, heeft anders wel enorm veel voordelen en kortingen bij allerlei zaken. (Kijk hiervoor maar eens op pg.08-09) Aanraders voor de nieuwkomers zijn het eerstejaarsweekend, meter- en peteravond en onze studentendoop.. Hopelijk zien we jullie snel terug op één van onze activiteiten. Studentikoze groeten, Gunther Piron Studentenvereniging Diana Praeses ’13-‘14

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

4


AAN DE OUDERS B

este Ouder,

Uw huis is ongetwijfeld stiller geworden, nu zoon- of dochterlief op kot zit in Leuven. Hoe spijtig het ook mag zijn om hem of haar te zien vertrekken naar het onbekende, toch bevindt uw kind zich op dit moment op een punt in het leven waarvan u altijd al gehoopt hebt dat hij of zij de stap naar een hogere opleiding zou bereiken. Toch zal dit bij u enige kopzorgen te weeg brengen, aangezien het huis verlaten een belangrijke test van maturiteit en karakter is: •Zal u zoon of dochter optrekken met “goede” vrienden ? •Zal hij of zij slagen op zijn/haar examens? •Zal hij of zij misbruik maken van de zijn/haar gegeven vrijheid? •Zal hij of zij zijn/haar aangeleerde waarden en normen verliezen? •Zal hij of zij de ervaringen aan de hogeschool gebruiken om zich voor te bereiden op hun verdere leven? We kennen al jullie zorgen maar al te goed, bovendien hebben we dit zelf allemaal mogen meemaken. Graag zouden we u laten zien dat uw zoon of dochter ook in Leuven een nieuwe thuis kan vinden bij studentenvereniging Diana. Diana bestaat al meer dan

50 jaar, en terwijl uw huis stiller is dan ooit tevoren, bruist de nieuwe campus aan Gasthuisberg van leven en activiteit. Onze nieuwste leden trotseren niet alleen de uitdaging van het hoger onderwijs, maar ook de overgang naar het volwassen, zelfstandig leven niet alleen. Ze trotseren deze uitdagingen met alle andere studenten vanuit andere gezinnen die ook te maken hebben met dezelfde keuzes en beslissingen. Samen met de studentenverenging Diana ervaren ze om te gaan met verschillende personen, die reeds andere normen en waarden aangeleerd zijn. Naast dit zullen ze ook leiderskwaliteiten ontwikkelen en vooral vriendschapsbanden creëren die je meedraagt doorheen je leven. Wat de stichters van meer dan 50 jaar geleden voor ogen hadden, trachten wij elke dag opnieuw te verwezenlijken: een hechte band crëeren tussen buitengewone studenten, deze die gebonden is door een set idealen en principes.

Studentikoze groeten, Gunther Piron Studentenvereniging Diana Praeses ’13-‘14

Er valt natuurlijk nog meer te vertellen over onze studentenvereniging en principes. Dit is allemaal terug te vinden in dit uitgebreid boekje en natuurlijk op onze website, indien er vragen zijn stel ze gerust en wij beantwoorden deze met veel plezier, denk eraan studeren doe je niet alleen!

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

5


WELKOM BIJ DIANA WAT IS EEN STUDENTENVERENIGING?

E

en studentenvereniging staat in voor het leven van de studenten heel wat aangenamer te maken, onder andere door middel van tal van activiteiten te organiseren. Dit is ook wat Diana doet voor de studenten G&T sinds 1960. Tegenwoordig vertegenwoordigt Diana zo’n 1500 studenten verspreid over de volgende richtingen •Biomedische laboratorium-technologie •Chemie •Toegepaste informatica •Voedings- en dieetkunde

SOCIALE FUNCTIE

A

ls lid van Diana leer je op korte tijd zeer veel mensen kennen uit verschillende

studierichtingen en jaren, maar ook met verschillende achtergronden. Deze contacten staan niet alleen garant voor extra gezelligheid, maar deze verbreden ook je eigen horizon. Diana is namelijk maar een klein deel van de KHL, en deze is dan weer maar een stuk van het studentenleven in Leuven.

Praeses: Gunther Piron

Vice-Praeses: Karen Dooms

Quaestor & Ab-actis: Arnaud Rihon

Maar door lid te worden kom je hier maar al te snel mee in contact.

STUDIES

O

mdat er binnen een studentenverening veel jaargangen en studierichtingen samen komen is het eenvoudig om informatie, cursussen, notities en examenvragen te verkrijgen. Actief zijn in een studentenvereniging hoeft niet ten koste te gaan van je studies. Je kiest uiteindelijk altijd zelf waaraan je deelneemt en hoeveel tijd je in de studentenvereniging wilt investeren. Zoals vele van onze leden reeds bewezen hebben, kan een actief studentenleven ook met goede studieresultaten aflopen.

Schachtenmeester: Jannis Noulet

Web & Redactor: Thomas Van Meerbeeck PR: Malik Kadaiev

Feest & Galabal: Marieline Boghaert

Feest & Galabal: Thomas Broeckx

Feest: Sara Braekeleire

Cultuur & Sport: Peter Ceulemans

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

6

EVEN VOORSTELLEN

De kracht van onze studentenvereniging zit in de onderlinge vriendschappen die terloops gecreëerd worden. Maar lid zijn van een vereniging is niet alleen feesten... Het helpt je ook verder in je eigen studies. Onderling worden tips, examenvragen, notities, enz. uitgewisseld zodat je zo veel mogelijk verder geholpen kan worden in je opleiding.

“Lid zijn helpt je verder in je studies “


CLUBLIED Een studentenvereniging zou geen studentenvereniging zijn moest het zijn eigen clublied niet hebben. Het clublied is een lied dat kenmerkend is voor de kring, het wordt gezongen op cantussen of andere gepaste gelegenheden. Hieronder vind je alvast het volledige clublied terug.

Informatica Wij leren steeds maar programmeren, bier drinken moet men ons niet leren, kunnen wij iets niet, ja, dan zingen wij dit lied, laat ons nog wat pinten proberen.

Cultuur & Alumni: Jason Noulet

Facbar: Kane Van Rode

Dieetleer

Facbar: Pieter Van Hoe

Wij kunnen eten produceren, dat g’in geen jaren kunt verteren. If you come and eat you’ll be cotsing on the street, maar dan steeds ter onzer ere.

Wij zijn de club van de Dianen, Wij tappen bier uit alle kranen, Zijn wij nu hier, ja, dan is het voor het bier Wij zijn de club van de Dianen. Industriele scheikunde

Brieven typen moet men ons niet leren, want wij kunnen dactylograferen. Maar aan de andere kant, is het zeker zo plezant, met onze mooie benen te paraderen. Artemis

Zelf op ‘t labo staan wij te zuipen, tot ons buret begint te druipen, dan staan we op een rij, en pissen zij aan zij, in Erlenmeyers en in kuipen.

Bij Diana hebben w’ons bewezen, Als Artemis zijn we nu herrezen, Nog éénmaal staan we hier, te bezwijken voor het bier, Een kater hoeven wij niet meer te vrezen.

Klinische scheikunde

Allen

Wij kunnen bier analyseren, door het in ons maag te doen verteren. Zijn wij nu zat, ja, dan is het door het nat en door de geur van ‘t hard studeren.

Heffen wij nu allen onze glazen, op het heil van deze roldersbazen. Wij houden vol, en gaan verder met de lol, tot we zitten met de lege glazen.

Eerstejaarswerking:

Kirsten Jeuris

Eerstejaarswerking: Anke Lemmens

Eerstejaarswerking: Mathias Jacobs

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

Redactor & Sport: Cedric Van Den Wijngaert AC: Jelle Salaerts

AC: Alexander Colson

7

EVEN VOORSTELLEN

Medisch secretariaat

Facbar: Delphine Quatannens


VOORDELEN WELKE VOORDELEN HEB IK ALS LID?

A

ls studentenvereniging zetten we ons altijd in voor onze medestudenten zodat we deze een schitterende studententijd kunnen garanderen. Dit doen we onder andere door jullie eens als lid van verscheidene voordelen te voorzien, maar wat kan je nu precies allemaal krijgen?

KORTING OP AL ONZE ACTIVITEITEN

J

e leest het goed: op elke activiteit hanteert Diana twee prijzen! De “gewone” bezoeker betaalt de volle pot, maar voor onze leden voorzien we speciaal een ledentarief dat altijd enkele euro’s lager ligt. Aangezien Diana een hele reeks activiteiten organiseert, gaande van sportactiviteiten tot culturele activiteiten, spaar je dus veel centen uit met een lidkaart! Op zich al reden genoeg om lid te worden, maar er is meer…

KORTING BIJ SNACKBAR “HET HOEKSKE”

H

et kan natuurlijk wel eens gebeuren dat je tijdens het uitgaan in onze facbar een hongertje krijgt. Daar heeft Diana weer een oplossing voor voorzien, wij bieden je een korting van 10% aan bij de snackbar recht tegenover onze facbar. Natuurlijk hoeft dit niet altijd tijdens het uitgaan te zijn, de korting geld 7/7 voor elk lid van Diana.

KORTING BIJ JUST-EAT

DEZE LIJST WORDT CONTINU UITGEBREID!

N

atuurlijk blijven we niet bij de pakken zitten en proberen we om jullie doorheen het jaar te voorzien van de beste voordelen. Zelfs op het eigenste moment dat deze tekst wordt geschreven zijn we in gesprek met verscheidene sponsors. De kans is dus groot dat deze voordelen nog uitgebreid worden in de loop van het academiejaar. Hou dus zeker onze website in het oog: www.diana.be

DE GUIDO-STADSGIDS…

B I

edereen kent ondertussen het fenomeen van just-eat al wel, je hebt honger maar geen zin om te koken of eten te gaan halen, kortom je besteld dus gewoon bij just-eat. Just-eat DRANKKAARTEN IN zorgt ervoor dat het eten bij ONZE FACBAR! jouw thuis wordt geleverd, het et een drankkaart kan enige wat je zelf nog moet doen je gedurende de week is betalen. Hier komt Diana weer goedkoop van een drankje in het spel, bij je inschrijving als genieten in onze facbar. Je lid van Diana krijg je van ons een betaald €14 voor een drankkaart kortingscoupon van wel 20% van 10 consumpties, dit is dus voor een bestelling bij Just-eat! slechts €1,40 voor een drankje dat normaal ongeveer €1,90 EEN GRATIS T-SHIRT kost. Op deze manier spaar je OP DIANA’S EERSTE€5 uit per drankkaart, wat dus JAARSWEEKEND! op jaarbasis al een hele som kan a je als lid mee naar het zijn. eerstejaarsweekend, dan Als je nu nog niet overtuigd bent krijg je een gratis Diana t-shirt weet ik het ook niet meer! Maar van ons, met vooraan je naam. goed, we gaan verder… Zo val je extra hard op tussen de studenten en gaan anderen je “Wij voorzien een meteen herkennen. Als dat niet leuk is! speciaal ledentarief “

M

G

en je van plan om lid te worden? Check dan zeker eens de Guido-stadsgids, tijdens de inschrijvingen verkopen wij deze in combinatie met een lidkaart aan €7 , een echte spotprijs! Deze gids beschikt over tal van overlevingsinformatie en over een arsenaal aan kortingsbonnen waar je mond van open valt!

…MET GRATIS STUDENT PACK!

B

ovendien krijg je als lid ook nog een eens een gratis student pack: een handig zakje vol extra gadgets, nog méér kortingsbonnen, een kleine versnapering en meer!

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

8


50% PRAKTISCHE TIPS…

De Guido-gids bestaat bovendien uit twee delen: een deel met praktische informatie over het studentenleven van “hoe decoreer ik mijn kot” tot relatieproblemen, tot de treinregeling: alles vindt je terug in deze gids!

… EN 50% KORTINGSBONNEN!

De andere helft bestaat uit zuiver en alleen kortingsbonnen voor ALLES rondom Leuven. Van poolen tot een avondje cinema, eens uit eten, een gratis pint, een sessie fitness, kortom keuze genoeg dus!

HOE LID WORDEN?

T

ijdens de eerste weken van het academiejaar kan je lidkaarten kopen in de inkomhal van het departement of tijdens onze activiteiten. Een lidkaart kost slechts €5 en is 12 maanden geldig.

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

9


FAQ’s ENKELE VEELGESTELDE voordien in de supermarkt VRAGEN gekocht. Hoewel het een

Wat maakt Diana zo anders, hoe zit het met de studentendopen? We selecteerden de meest gestelde vragen en zochten er een vakkundig antwoord voor.

VRAAG 1: HOE ZIT HET ME DE STUDENTENDOOP?

vetzakkerij is zeggen wij abrupt nee tegen het gebruikt van ingewanden en uitwerpselen. Als je de studentendoop tot een goed einde brengt heb je bewezen wat je voor je studentenvereniging over hebt,

opbouwen die je heel je leven kan koesteren en herinneringen maken die je nooit meer zult vergeten.

“Wie weet ben je volgend jaar zelf lid van het praesidium”

A

ls nieuwe student in de stad Leuven, kom je als nieuweling aan en moet je vooral leren oriënteren. Een studentendoop is echter slechts een deel van jouw oriëntatie, hierdoor ga je in contact gebracht worden met andere nieuwelingen en voor je het weet heb je een sterke band met deze nieuwkomers. Bij de studentenvereniging Diana hebben we een toegewijde eerstejaarswerking, dit team focust zich enkel op de eerstejaars: ze organiseren kennismakingspelletjes maar deze zorgen ook voor een onvergetelijk eerstejaarsweekend en peteren meteravond. Je kunt aan al deze activiteiten deelnemen als gewoon lid, met als bedoeling dat je jezelf beter integreert tussen de studenten van ons departement. Ook is de studentendoop een traditionele en ludieke manier om echt toe te treden tot het echte studentenleven. De doop zelf is op zich wel een smerig boeltje, maar je hoeft zeker niet direct te panikeren hoor. Diana volgt nauwgezet de ethische code en gebruikt enkel verse ingrediënten, hoogstwaarschijnlijk de dag

vanaf dan ben je dus schacht van Diana. Hierdoor ga je nog meer in contact komen met de andere schachten en het bestuur van Diana, zo kunnen we jullie volledig verwelkomen in onze hechte familie. Na een jaar als schacht binnen de studentenvereniging zal je ontgroend worden en kan je nadien zelf doorgroeien binnen Diana. Wie weet ben je volgend jaar zelf een lid van het praesidium en zul je de verantwoordelijkheid hebben om een bepaalde functie tot een goed eind te brengen? Een ding is zeker je zelfzekerheid en maturiteit zullen goed ontwikkeld worden, ook zal je een vriendschapsband

VRAAG 2: WIE STAAT ER AAN DE LEIDING BINNEN DE STUDENTENVERENIGING DIANA?

H

et bestuur van een studentenvereniging noemt men een praesidium, elk lid binnen dit bestuur heeft zijn eigen functie(s). Zoals in elk bestuur heb je enkele leidinggevend figuren nodig, dit zijn de praeses en vice-praeses. Deze zullen doorheen het jaar worden bijgestaan door de quaestor (penningmeester) en de ab-actis (verslagschrijver). Voor alle andere functies verwijs ik naar het artikel “Welkom bij diana (pg.06)” of naar onze website. Elk jaar wordt er een nieuw bestuur verkozen, dit

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

10


gebeurd na de paasvakantie, en wordt bepaald door alle studenten die de vereniging vertegenwoordigen. In deze kiesstrijd proberen enkele opkomende ploegen zich een week lang te bewijzen aan heel het departement van waarom zij de beste ploeg zijn. Op donderdagavond van deze week zal de uitslag van deze verkiezingen bekend gemaakt worden op de Overwinningscantus. Deze ploeg zal dan weer een jaar lang Diana in goede banen leiden.

H

elemaal niet, in tegendeel zelfs! Bij Diana zorgen we steeds voor de goedkoopste prijzen voor al onze activiteiten. Veel studenten moeten zelf voor hun centen

“Goedkoop ontspannen en amuseren”

VRAAG 3: WAT MAAKT DIANA ZO VERSCHILLEND VAN DE ANDERE KRINGEN?

M

oeilijke vraag, elke studentenvereniging is uniek en heeft zijn eigen karakter. Volgens ons is Diana gekenmerkt door een sterke band die we hebben me al onze leden, ook is er een enorme band tussen oud- en nieuw Diana. Diana heeft ook wel de langst lopende geschiedenis van de vijf kringen van de KHLeuven. Hierbij heeft ze in haar historische achtergrond zowel de wijsheid, de herinnering als het litteken ter bevestiging van haar rotsvaste fundering. En op deze fundering bouwen wij vandaag de dag nog steeds verder met de mensen achter Diana.

VRAAG 4: KOST HET VEEL GELD OM IN EEN STUDENTENVERENIGING TE ZITTEN?

zorgen, die ze verdienen met hun studentenjob. Daarom zijn er veel spaarzaam wat betreft het studentenleven. Dit is echter niet meer dan normaal en daarom zorgen wij steeds voor de goedkoopste prijzen, zodat onze leden zich zo goedkoop mogelijk kunnen ontspannen en amuseren! Op onze TD’s worden er meestal twee prijzen gehanteerd, een prijs voor bezoekers en een ledenprijs. Je hebt bovendien geluk, want Diana is veruit de meest succesvolle vereniging binnen de KHLeuven op het vlak van het organiseren van TD’s. Als lid van Diana geniet je dus steeds van deze ledenprijs en betaal je dan ook minder als je uitgaat!

VRAAG 5: KOST HET VEEL TIJD OM IN EEN STUDENTENVERENIGING TE ZITTEN?

N

atuurlijk niet, je kiest volledig zelf naar welke activiteit je wilt komen. Als je jezelf eens goed wilt ontspannen dan zal je kostbare tijd zeker niet verloren gaan. Voor personen die in het bestuur zitten kruipt er natuurlijk wel meer tijd in. Maar hun tijd zal ook positief beloond worden met enkele competenties zoals samenwerken, delegeren en vooral communicatie, deze competenties zijn een belangrijke factor in het verdere verloop van je carrière. Maar bovenal is het natuurlijk belangrijk om een balans te vinden tussen je studies, taken en sociale verplichtingen.

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

11


GESCHIEDENIS DIANA... SINDS 1960

OPRICHTING

D

iana werd opgericht in 1960 door Jan Depuydt, student van de toenmalige Regaschool te Leuven. De naam Diana is afkomstig van de samentrekking van diëtisten en analisten, de twee hoofdzakelijke studiegebieden die destijds aangeboden werden.

DE GODIN DIANA

D

iegenen met wat kennis over de Romeinse mythologie zullen alvast bekend zijn met de godin Diana, die vereerd werd voor de jacht en de nacht. Een ludieke knipoog naar de student die de bloemetjes buiten zet ‘s nachts en op jacht is naar de liefde, dachten we zo. Vele gebruiken en tradities bij Diana zijn dan ook gebaseerd op de gelijknamige godin. Zo organiseert onze studentenvereniging jaarlijks de beruchte TD “Nacht van de Jacht”, die veel studenten ongetwijfeld bekend in de oren klinkt.

HET CLUBSCHILD

Een kenmerk dat je ongetwijfeld al hebt gezien in de hallen van G&T op T-shirts en pullen van leden, natuurlijk schuilt hier ook een betekenis achter de symbolen.

“Vivat, Crescat, Floreat Leven, groeien,bloeien!“ Het linkerdeel illustreert een boog, pijlenkoker en de maan en is hiermee een rechtstreekse verwijzing naar de Romeinse godin haar symboliek als godin van de nacht en de jacht. Op het rechterdeel van het schild vinden we een monogram terug met de letters V, C en F die staan voor de Latijnse spreuk Vivat, Crescat, Floreat – oftewel “leven, groeien en bloeien”. Dit monogram is doorvlochten met de D van Diana en is vergezeld van een faculteitsteken, om aan te duiden dat de kring Diana nog actief is.

DIANA’S DEPARTEMENTEN

D

e thuisbasis van Diana, de Katholieke Hogeschool Leuven, is opgericht in 1995. Dit heeft een grote invloed gespeeld in de geschiedenis van onze studentenvereniging. Voor deze oprichting was Diana verbonden aan de zogenaamde Regaschool. Dit was een onafhankelijke hogeschool. Later, in 1995 werd de Katholieke Hogeschool Leuven opgericht, en bundelen vijf departementen uit Leuven en Heverlee hun krachten. De Regaschool wordt vanaf nu het departement Rega van de KHLeuven genoemd.

In 2008 zouden de Dianen hun intrek nemen in een nieuw departement, waarbij KHLeuven besloot het departement Rega en Verpleeg- en Vroedkunde (V&V) te fusioneren tot het nieuwe departement Gezondheidszorg en Technologie aan het universitair ziekenhuis.

(Foto: Departement G&T)

Eén van de aula’s in dit nieuwe gebouw werd Rega gedoopt als verwijzing naar de voorgeschiedenis van Diana’s oude departement. In 2012 is Diana helaas haar richting MMA (Medisch secretariaat) verloren, dit is een andere richting geworden bij het departement ECHO.

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

12


FACBAR EN FACAVONDEN Bij een studentenvereniging hoort natuurlijk ook een fantastisch leuke facbar! Elke week bedient het facteam ons met plezier vanachter de leukste toog van Leuven: Maxim’o !

I

zijn we terug op zoek gegaan naar een leuk café waar we onze zondagavonden konden vertoeven.En net zoals het verhaal begint in

die wekelijks overal worden omhoog gehangen op school en in Maxim’O. Natuurlijk worden jullie ook regelmatig getrakteerd op een gratis vat!

de vorige facbar, vonden we een startende zaak genaamd Maxim’O, waar we tot op heden elke zondag een goed feestje bouwen met onze geliefde vrienden.

Zoals je al kan zien is uitgaan als lid van Diana alles behalve duur. Integendeel, je zal zelfs geld overhouden om die knappe griet of lekkere jongen die je net hebt leren kennen te trakteren op een drankje!

GESCHIEDENIS

n haar halve eeuw geschiedenis heeft Diana verscheidene café’s als facbar gekend. Met zekerheid kunnen we zeggen dat we tot 1999 op de vismarkt hebben gezeten, in de Montmartre en de Vagant. Deze laatste werd tot ons spijt gesloten. Het toenmalige bestuur de beslissing genomen om in de benedenverdieping van The Pocket een facbar op te richten. In 2008 vond een verhuis naar de bovenverdieping van het café plaats. Na vele fijne jaren die bestonden uit goedkope en gezellige uitgaansmogelijkheden, kwam er een einde hieraan door een meningsgeschil met de toenmalige eigenaar en was het weer tijd om te verhuizen.

“Elke zondag Stella pinten aan 1 euro!“ Ditmaal lagen de opties voor een nieuwe facbar niet meteen klaar. Men ging in veel café’s horen wat er kon gebeuren om hun café als facbar te vernoemen en na al het harde werk vond men een beginnende zaak op de hoek van de Oude Markt genaamd Mephist’O. Met alle jolijt ook hier weer te hebben beleefd kwam de donkere dag dat Mephist’O toe ging en was het zoeken van een facbar weer een missie. Met nog een deel van het huidige bestuur

E

FACBAR?? ... WAAR?

lke zondag houden we er onze facavonden en verwelkomen we er de studenten die na een ontspannend weekendje thuis er terug stevig willen invliegen. Naast een gezellige sfeer en een leuke babbel kunnen jullie ook genieten van goedkope promo’s. Elke zondag staan onze pinten Stella namelijk aan slechts 1 euro geprijsd!

WAAR VIND JE ONS TERUG

Maxim’O Naamsestraat 35

WEKELIJKSE PROMO’S

M

aar er is meer! Bovenop deze buitengewoon goedkope prijzen wordt er wekelijks een bijkomende drankpromotie geregeld. Deze kunnen jullie terugvinden op de affiches van de facavonden

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

13


“Wij zijn de club van de dianen!“

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

14


“Meest bezochte pagina tijdens de examenperiode!“

EXAMENWIKI ZOALS WIKIPEDIA?

WAAROM EEN EXAMENWIKI?

D

e examenwiki is een project van Diana dat is opgestart in 2008 en kadert zoals veel van onze projecten in het belang van onze medestudent. Het probleem dat we met de examenwiki willen verhelpen is het verkeerd inschatten van de moeilijkheidsgraad van een examen. Het is ons opgevallen dat voor vele studenten dit een heus struikelblok is. Vooral als eerstejaarsstudent is het moeilijk om een beeld te vormen van examens op hogeschoolniveau, en vele studenten mispakken zich dan ook wanneer zij in januari voor hun eerste examenperiode staan. De examenwiki moet dit probleem tegengaan.

inspanningen van de studenten van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat we vandaag de dag al over een uitgebreide verzameling aan informatie beschikken. Deze informatie blijft natuurlijk zijn waarde behouden gedurende de komende academiejaren.

HET CONCEPT ERACHTER

EEN WEDERKEREND SUCCES

H

et concept is heel simpel: een platform aanbieden waarop iedereen examenvragen en samenvattingen kan toevoegen. Zo kan de student op voorhand al een beter beeld krijgen van wat er hem tijdens de examenperiode te wachten staat. Op deze manier kan het zelfs misschien iets makkelijker zijn om de leerstof te verwerken. Het toevoegen, bewerken en verwijderen van deze examenvragen werkt net zoals bij wikipedia. Eigenlijk gebruiken we zelfs dezelfde software als deze bekende website. Iedereen kan dus op de examenwiki informatie toevoegen. De kleine

V

anaf de oprichting van de examenwiki is dit initiatief alvast een gigantisch succes. Van zodra er ook maar sprake is van een aankomende examenperiode gaan de bezoekersaantallen voor deze pagina’s volledig de hoogte in en is de examenwiki keer op keer de meest bezochte pagina van de hele Diana-website. Het idee van zo’n examenwiki valt dus duidelijk in de smaak bij onze studenten!

medestudent. Zo is er na de komst van de examenwiki het idee ontstaan om een online examenrooster te maken. Het online examenrooster helpt je bij het vinden van je examens in het immens grote Excel-bestand dat je voor de examenperiode toegestuurd krijgt van de hogeschool. Het online examenrooster werkt als een soort van filter op het Excel bestand, hierbij hoef je enkel je studentennummer in te geven en je examens komen op een gestructureerde manier op je scherm terecht. Het online examenrooster is dus zeker een aanrader als je tijden de examens eens snel je rooster wil opzoeken.

ONLINE EXAMENROOSTER

Z

oals eerder vermeld is Diana altijd bezig met projecten die in het kader staan van het belang van onze

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

15


EERSTEJAARS WEEKEND JE BENT EEN EERSTEJAARSSTUDENT EN JE HEBT WEL ZIN IN EEN ONTSPANNEND WEEKEND VOOR EN DOOR STUDENTEN? LEES DAN SNEL VERDER!

ALLES OVER HET WEEKEND

Elk jaar luidt Diana’s eerstejaarsweekend voor vele nieuwe studenten, het begin van een veelbelovend academiejaar en een boeiende studieloopbaan bij de KHL. Het is een plek waar studenten geïntroduceerd worden EEN LEUKE LOCATIE tot het Leuvense studentenleven it alles speelt zich af in het en waarop zij zowel studenten noorden van Limburg, van hun eigen richting als van omringd door een prachtige, andere richtingen leren kennen. bosrijke omgeving! Wij logeren er in de kamphuizen ten midden van het kasteelpark van de Viggel in Bree. Dit houdt in dat wij beschikken over een rijkelijk uitgerust gebouw met slaapplaats voor meer dan 150 personen, een uitgeruste keuken met kookploeg en meer Het weekend zal doorgaan van dan voldoende sanitair! Wat 11 oktober 2013 t.e.m. 13 faciliteiten betreft komen onze oktober 2013 op het Domein De gasten dus zeker niets tekort! Viggel te Bree.

D

PLEZANTE ACTIVITEITEN

D

e prijs voor het volledige weekend bedraagt slechts 30 euro. Hierin is al het onderstaande inbegrepen: •Vervoer heen & terug •Het gehele verblijf •Alle maaltijden zijn inbegrepen, ook voor vegetariërs! •Drank tijdens activiteiten inbegrepen •Een introductie tot je eerste cantus •Gratis t-shirt voor iedereen •Verzekering

INSCHRIJVINGEN

N

a aankomst op onze verblijfplaats is er een kennismaking in de vorm van allerlei ludieke opdrachten en leert iedereen elkaar al wat beter kennen. Hierna komen er een heleboel leuke activiteiten aan bod zoals onder andere: kennismakingspelletjes, een nachtspel met kampvuur, ruwe spelen en een introductie tot jullie allereerste cantus! Alle activiteiten worden uiteraard begeleid door onze praesidiumleden.

SLECHTS 30 EURO VOOR ALLES!

B EEN VOLWAARDIGE AFSLUITER

A

ls afsluiter van het eerstejaarsweekend worden jullie bovendien allemaal uitgenodigd in onze facbar Maxim’O! Samen maker we er dan een beestig feest van nu we elkaar nog beter kennen! Hoe meer volk, hoe meer vreugde!

innenkort kunnen jullie je inschrijven op de link www. diana.be/eerstejaarsweekend of bij het Diana-standje in de inkomhal van het departement! Voor de vegetariërs onder ons, vergeet dit niet duidelijk te vermelden op het inschrijvingsformulier.

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

“Ik heb direct nieuwe vrienden gemaakt!“

16


. WAT

MAG JE ZEKER NIET VERGETEN?

O

m ten volle te kunnen genieten van dit eerstejaarsweekend, mag je de volgende spullen zeker NIET vergeten: •Een slaapzak •Handdoeken & wasgerief •Kleren die vuil mogen worden •Identiteitskaart en SIS- kaart •Een kleine snack voor de eerste dag •Wat zakgeld •En zeker en vast een goed humeur!

OPMERKING

Het is mogelijk dat jullie de bagage gedurende een korte wandeling van een kwartiertje zullen moeten dragen. Daarom raden wij aan om geen té zware valiezen te gebruiken om je bagage in op te bergen. Bedankt!

EEN PERSOONLIJKE ERVARING

H

ey beste student(e), Mijn naam is Jannis en er is gevraagd wat ik van het eerstejaarsweekend vond. Wel dit doe ik met alle plezier ,want dit was de leukste ervaring van mijn eerste jaar op de hogeschool in Leuven. Het begon allemaal aan het station in Leuven waar we tof werden ontvangen al ons gepersonaliseerd T-shirt kregen en een praatje konden slaan met nieuwe mensen en direct nieuwe vrienden heb gemaakt. Doorheen het weekend waren er geweldige spelen die toch teamwerk vereiste en meteen een band schepte tussen de praesidiumleden en eerstejaars.

Maar het belangrijkste gebeurde erna, omdat ik al die mensen had leren kennen waren er op school nu zoveel aanspreekpunten als ik bijvoorbeeld een lokaal niet vond of ik wist niet hoe het betaal-systeem werkte. Natuurlijk heb ik 2 jaar later nog steeds dezelfde vriendenkring waar ik geregeld iets mee ga drinken. Wat ik dus wil zeggen: Ga zeker op EJW en laat je 2 dagen volledig gaan en leer mensen kennen!

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

17


METER- EN PETERAVOND ELK JAAR OPNIEUW GEEFT DIANA HAAR NIEUWE EERSTEJAARSSTUDENTEN EEN EXTRA DUWTJE IN DE RUG DOOR EEN ZOGENAAMDE PETER EN METER AVOND TE ORGANISEREN. MAAR WAT HOUDT ZO’N AVOND PRECIES IN?

PETERS EN METERS? WABLIEFT?

D

iana’s peter en meteravond is een unieke gelegenheid om een soort van mentor te krijgen tijdens je eerste studentenjaar. Wie zich als eerstejaarsstudent inschrijft, krijgt een peter of meter toegewezen: een student uit je eigen studierichting die reeds één of meerdere jaren achter de rug heeft op ons departement. Hij of zij weet dan ook perfect wat het betekent om eerstejaars te zijn, en kan je een heleboel tips en wijsheden meegeven om je eerste jaar een pak aangenamer te maken. Ook kan je bij je meter of peter terecht met vragen omtrent de leerstof die je moet verwerken, en in vele gevallen zal je zelfs enkele cursussen, nota’s of examenvragen kunnen lenen! De mogelijkheden zijn ontzettend veel, maar één ding is duidelijk: de peter en meteravond is een initiatief dat onze eerstejaarsstudenten een stevige duw in de rug geeft bij de aanvang bij hun studies. Diana bevestigt hiermee nogmaals dat zij er dag in, dag uit staat voor haar eerstejaars!

“Wie weet word je door mij getrakteerd!“

PETER EN METERAVOND 2013

O

nze peter en meteravond zal dit jaar doorgaan op donderdag 17 oktober in onze facbar Maxim’O, deze is gelegen in de Naamsestraat 35. We beginnen eraan omstreeks 19u30, en zorgen ervoor dat het niet té laat wordt zodat de studenten die gebruik maken van het openbaar vervoer tijdig huiswaarts kunnen keren indien nodig.

Nadien kunnen jullie allen meegaan naar onze eerste TD van het jaar de double trouble TD, die we samen met studentenvereniging StEIL doen. Een echte aanrader dus als kennis wilt maken met je studentenvereniging en de studenten rondom.

VERLOOP

E

ens aangekomen in onze facbar dien je jezelf aan te melden bij de inkom, zodat we op de hoogte zijn van de aanwezigen. Vervolgens zullen de eerstejaars per richting gevraagd worden om buiten aan de inschrijving een kleine opdracht op te halen waarmee zij hun peter of meter zullen terugvinden. Wees gerust: het zijn geen opdrachten waar je vuil van wordt maar onschuldige

proefjes die er een ietwat ludiek karakter aan het geheel geven. Wanneer je erin geslaagd bent je peter of meter terug te vinden kunnen jullie gezellig verder kennis maken in onze facbar. Wees er maar zeker van dat het eerste drankje door je nieuwe meter of peter betaald wordt!

INSCHRIJVINGEN

O

m een zicht te hebben op het aantal personen verzoeken wij jullie om jezelf tijdig in te schrijven voor deze avond. Een inschrijvingsformulier kunnen jullie terugvinden op www. diana.be/peter-en-meteravond, ook zal er de eerste weken van het academiejaar een standje staan in de inkomhal waar je kan inschrijven.

ERVARING VAN EEN PETER

H

ey, ik ben Arnaud en ik was vorig jaar trotse peter van 2 chemie studenten uit het eerste. In dat jaar heb ik mijn best gedaan om mijn peterkinderen te steunen bij hun eerste jaar op ons departement. Dit werd onder andere gedaan door zo goed mogelijk op hun vragen proberen te antwoorden en wijzen waarop ze zeker moesten letten tijdens de lessen en examens. Natuurlijk houdt peter zijn niet enkel in dat je je petekinderen helpt bij hun school. Ook is er altijd wel tijd om een frisse pint te gaan drinken op de oude markt of in onze facbar. Wie geluk heeft wordt zelfs door mij getrakteerd!

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

18


STUDENTENDOOP ALLES OVER DE DOOP

Een nieuw academiejaar, een nieuw begin voor vele studenten die hun eerste stappen zetten in het studentenleven. Naar goede traditie zijn ook de studentendopen weer van de partij. Maar wat is een studentendoop eigenlijk?

DE SYMBOLIEK

N

et zoals kindjes die gedoopt worden in het begin van hun leven, heeft de studentendoop een symbolieke betekenis. Al jaren lang worden studenten gedoopt ter inwijding van hun nieuw leven: het studentenleven.

WAAR HET ALLEMAAL OM DRAAIT

D

DOUCHEN, OVERNACHTEN EN DOOPCANTUS.

e doop draait niet om vernederingen noch pesterijen. Op deze manier proberen we op een ludieke wijze een band te scheppen tussen de eerstejaars. Wanneer zoveel mensen samen deze beproeving doorstaan hebben, voelt men zich automatisch meer verbonden met elkaar. Je bent niet enkel trots op jezelf dat je als groentje door de doop gekomen bent, maar je bent ook trots op de anderen omdat zij hetzelfde presteerden.

V

We willen weer benadrukken dat de veiligheid van onze schachten centraal staat. Het is natuurlijk ook de bedoeling dat schachten zich aangesproken voelen tot de vereniging en blijven komen naar onze activiteiten.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVINGEN?

oor de mensen die zich wensen te laten dopen maar niet op kot zitten, wordt er een douche en slaapplaats bij een ander lid van Diana aangeboden. Bovendien krijgen de gedoopten ook gratis toegang tot de doopcantus. Hierbij wordt de avond dan afgesloten en ben je klaar voor intrede tot het studentenleven!

“Je voelt je automatisch verbonden met elkaar“

VERHALEN

A

ls eerstejaars heb je waarschijnlijk al wel verhalen gehoord over de doop van je broer, zus of vriend. Deze moet je vaak met een korreltje zout aannemen. In Brussel bijvoorbeeld doopt men studenten in hun adamskostuum, dit is om de gelijkheid tussen de studenten te benadrukken. Bij de Leuvense hogeschoolkringen houden we allemaal onze kleren netjes aan en is de doop wat meer ludiek van aard.

100% ONGEVALLENVRIJ

H

elaas zijn niet alles verhalen verzonnen, het is wel zo dat in het verleden ongevallen gebeurd zijn clubs en kringen van de universiteit. Maar we willen benadrukken dat sinds de oprichting van onze studentenvereniging geen enkel ongeval gebeurd is tijdens onze studentendoop.

www.diana.be/eerstejaars/ studentendoop

“Inwijding van het studentenleven!“

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

19


ZO OVERLEEF JE ONZE DOOP

Jaarlijks zorgt Diana’s studentendoop voor spanning en gefluister in de wandelgangen. Wat valt er te weten om de doop tot een succes te leiden? Hier zijn wat goede tips!

kan. Moet je iets opeten? Geen probleem, er wordt rekening gehouden met allergieën en vegetariërs. Ook is alles wat op de doop gebruikt wordt eetbaar en vers uit de winkel!

grote zorgen zijn overbodig. Eenmaal de doop voorbij is,staat er namelijk een cantus op je te wachten en nog vele mooie jaren bij Diana.

STOERE VERHALEN

E

erst en vooral is het belangrijk dat je je niets laat wijsmaken door andere mensen. Elk jaar opnieuw worden verhalen verzonnen over hoe erg het allemaal wel niet is. Niets is minder waar…

OVERTUIGING

K

ies je er dan toch voor om je te laten dopen, moet dit wel een eigen keuze zijn. Je moet het rijke verleden der studententradities willen verder zetten. Een slechte reden om je te laten dopen is dat je vreest er ‘niet bij te horen’.

RUSTIG BLIJVEN IS AANGERADEN

O

pvallen, stoer doen en de grapjas willen uithalen wordt over het algemeen niet geapprecieerd. De doopmeesters zijn verantwoordelijk over het gebeuren en proberen alles zo leuk, ordelijk en veilig mogelijk te laten verlopen. Daarom is kalm blijven en gewoon meedoen de boodschap.

BEVELEN

G

edurende de doop zal je bevelen krijgen die je best opvolgt. Wees maar gerust, de doopmeesters zullen je geen onmenselijke dingen laten doen. We zijn allemaal ooit zelf gedoopt geweest en weten daarom ook wat wel en niet

MEEVALLER

W

at er op eerste zicht uitziet als een zware of degoutante opdracht kan nog wel meevallen. Iedereen op een doop heeft ooit wel eens gedacht “Waarom doe ik mezelf dit aan” of “Shit… wat doe ik hier?”. Je verstand op nul zetten is vaak ook gewoon de beste oplossing. De doopmeesters zijn ervaren en weten heel goed wat ze doen, het is tenslotte de bedoeling om zich te amuseren en dat geldt ook voor de mensen die zich laten dopen.

Volgend jaar is het bovendien jouw beurt om de dooptraditie verder te zetten!

LAAT JE DOPEN BIJ DIANA!

D

iana’s doop en doopcantus vindt plaats op 21 oktober 2013. Inschrijven kan op www.diana. be/eerstejaars/studentendoop

“Grote zorgen zijn overbodig.”

ZENUWEN

S

chrik en zenuwen zijn volkomen normaal, maar

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

20


CANTUSSEN Cantussen: De oudste studententraditie! Zingen, drinken en pret maken… wat kan een student meer vragen?

I

EEN CANTUS? WASDA?

edereen heeft wel over een cantus gehoord, maar weet jij ook wat het is? Cantus komt van het Latijnse woord “Cantare” welk zingen betekend. Dit is een typisch studentikoze activiteit dat door alle studentenverenigingen en clubs wordt uitgeoefend en kan het best beschreven worden als een zang- en drinkfestijn.

FREQUENT SAMENKOMEN

E

lk jaar is Diana weer van de partij met een groot gamma aan cantussen: één keer per maand komen we samen om een cantus te organiseren. Dit kan gaan van een gewone cantus om nieuwe liedjes bij te leren tot een themacantus waar iedereen verkleed naartoe komt.

“Herinnering aan een persoon, leuke gebeurtenis, een memorabele cantus!“ geven hoe je een cantus het best tot een succesvol einde brengt. Hij ziet er ook op dat een cantus zo aangenaam mogelijk verloopt voor zijn “dierbare schachtjes”.

DE STUDENTENCODEX

E

erder de studentenbijbel. De studentencodex is een absolute must voor elke TRADITIE student die graag cantust! Alle ok hebben we elk jaar liederen die gezongen worden uitzonderlijke cantussen: Na staan hierin, alsook de officiële de examen organiseren we een cantusregels (de blauwe strandcantus, dit is een cantus bladzijden genaamd) die plaatsvind in de duinen van Diana gebruikt de KVHV-codex onze eigen Belgische kust. Of die verkrijgbaar is voor €10 aan wat dacht je van een toogcantus het begin van het academiejaar. in onze eigen facbar? Vaak Deze kan je kopen aan onze kunnen mensen ook gewoon infostand of aan ons lokaal. Het niet wachten tot de volgende is een eenmalige uitgave omdat cantus, dat ze er zelf één dit boekje meegaat voor de rest organiseren bij hun op kot! van je leven.

O

THAT FEELING

H Bij een cantus wordt een samenhorigheidsgevoel gecreëerd dat je waarschijnlijk nergens anders vindt. De liedjes die hier bezongen worden vertellen vaak een verhaal over vrienden en het student zijn. Hier staan humor, drinken en plezier vaak centraal. De melodieën van deze liedjes zijn best wel simpel, na een paar keer oefenen heb je ze onder de knie. Binnen de kortste keren zit je ze zelfs overdag te neuriën in je lessen en labo’s.

“Zang- en drinkfestijn“

et is te moeilijk om uit te drukken wat een cantus bij een mens teweeg kan brengen. Woorden zouden er alleen maar onrecht aan doen wanneer men een cantus zou proberen te beschrijven. De enige zekerheid die er is: je bent geen echte student zolang je nog niet gecantust hebt! Om zelf te begrijpen waar het precies om draait moet je het gewoon zelf meegemaakt hebben.

EERSTEJAARSWEEKEND

W

ie meegaat naar het eerstejaarsweekend krijgt een volledige initiatie tot het cantussen en maakt er ook zijn eerste cantus mee. Onze eigen schachtenmeester zal jullie hierbij te hulp staan en raad

Deze wordt namelijk aangevuld met leuke anekdotes, teksten van andere mensen, een lijst van alle cantussen die je hebt bijgewoond en dergelijke meer. Elke bladzijde wordt met de loop der tijd en herinnering aan een persoon, een leuke gebeurtenis, een memorabele cantus,… Achter een cantus schuilt namelijk meer dan dat je denkt! Kijk zeker eens op pg.02 Om te weten wanneer er een cantus plaatsvindt! Prosit corona!

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

21


OKER OKER, WIE? WAT? WAAR? WAAROM?

StEIL

Didactica

Departement: G&T Opgericht in: 1965 Facbar: ‘t Archief Facavond: Maandag Website: http://steil.student. khleuven.be/

Departement: DLO Heverlee Opgericht in: 1999 Facbar: ‘t Archief Facavond: Dinsdag Website: http://didactica. student.khleuven.be/ OKeR Opgericht in: 2000 Website: http://www.kringraad. be/

O

KeR is de overkoepelende kringraad van de KHLeuven. Voor de studenten onder jullie waarbij OKeR nog als nieuw in de oren klinkt vind je hieronder alvast wat achtergrondinformatie over de werking van de kringraad.

UIT DE GESCHIEDENISBOEKEN

I

n 1995 werden verschillende hogescholen samengevoegd tot wat nu de Katholieke Hogeschool Leuven is. In enkele van deze scholen was reeds jaar en dag een studentenvereniging aanwezig, en zo ontstond dan ook het idee om deze kringen wat dichter bij mekaar te brengen. OkeR vond hierbij zijn oorsprong in het academiejaar van 1999-2000, en vertegenwoordigt zo’n 8000 studenten verspreid over de verschillende departementen van de KHL.

De Kelten

Soca

Departement: ECHO Opgericht in: 1969 Facbar: Maximo’s Facavond: Woensdag Website: http://dekelten. student.khleuven.be/ Departement: SSH Opgericht in: 2000 Facbar: De Kemel Facavond: Woensdag Website: http://soca.student. khleuven.be/

Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

22


Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

23


Academiejaar 2013-2014 - Het Diaantje - nr.1

24

Het Diaantje September 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you