Page 1

Despre noi.. Inceput

Lesanu Diana 2013 Editura MAGIC Editia 1


Contents Inceput........................................................................................................................................................... 1 Argument....................................................................................................................................................... 3 Despre noi ..................................................................................................................................................... 4 Dragostea ...................................................................................................................................................... 4 Idei,vise,sperante .......................................................................................................................................... 4 Citate ............................................................................................................................................................. 4

Bibliography Diana, L. (2013). Despre noi (1 ed., Vol. Volumul 1). Vatra Dornei: Magic.


Argument Dragostea este purul sentiment ce ne invaluie,ne imbata cu gustul ei dulce-acrisor,ea nu se poate masura si nici explica. Dupa parerea mea iubirea este singurul sentiment care te face sa plutesti,sa tremuri,sa te simti implinit. Pe de-o parte,in ziua de azi putine persoane cunosc semnificatia iubiri si multe persoane soun ca iubesc doar pentru a nu ranii persoanele de langa ei.Aceste persoane nu inteleg ca defapt prin declararea iubirii lor fac persoanele de langa ei sa zambeasca,sa prinda viata doar prin simplele lor cuvinte! Pe de alta part,persoanele care stiu ce e iubirea nu o arata,nu o demonstreaza.Persoanele care iubesc se tem sa demonstreze sentimentele profunde ascunse-n inima pentru a nu fi raniti! In concluzie persoanele care spun cat iubesc nu stiu ca defapt iubirea nu are masura,ea se simte,se gusta si se demosntreaza.


Despre noi Asa cum soarele apune Dupa muntii cei stancosi Asa viata mea apune Dupa ochii ei frumosi‌

Imi cade o lacrima din ochi Si nu stiu cei cu mine Doar atat vreau sa-ti mai spun Vreau sa fiu cu tine.

Trandafirul infloreste Scriitorul te iubeste Tot asa si cititorul, Sa iubeacsa scriitorul.


Dragostea In principiu, nu prea văd ce legătură ar fi între critică şi iubire. Critica este o activitate intelectuală care apreciază sau examinează operele literare. Iubirea, indiferent în care dintre accepţiile ei, este un sentiment. Fie şi faţă de o transcendenţă, dar tot o emoţie este. Spiritul critic, în schimb, care ar trebui să stea la baza criticii literare ori artistice, este o formă a prejudecăţii şi interpretării în care inevitabila aplecare spre sentimente a fiinţei noastre nu joacă decît un rol accidental sau ocazional. Dacă repet aceste truisme, este fiindcă observ de la o vreme cum iubirea este tot mai des invocată ca argument împotriva revizuirilor critice. Şi ura, ca probă a nemerniciei lor. Aproape din capul locului, cînd după 1989, unii critici s-au simţit obligaţi profesional şi moral să atace problema validităţii unor opere sau autori din perioada anterioară, replica sosită cu cea mai mare frecvenţă a fost că revizuirile denotă ură faţă de "marii scriitori ai neamului", o ură care, dacă am tolera-o, s-ar transforma în "trădarea" unor valori scumpe nouă, românilor. În aceşti termeni punea chestiunea un poet basarabean, acum mai bine de un deceniu, arătînd cu degetul, între alte publicaţii din ţară incapabile de iubire şi fidelitate (acestea ar fi antonimele urii şi trădării), şi spre România literară. M-am întrebat atunci, mă întreb şi acum: ce semnificaţie pot avea în context critic şi istoric literar sentimente ori atitudini de felul celor, întoarse cînd pe o parte, cînd pe alta, de acei comentatori literari care şi-au făcut din retorica emoţională un certificat de patriotism?


Idei,vise,sperante “Ce este dragostea ? “. O întrebare aparent simplă, dar mai complicată când trebuie să dăm răspunsul. Unii, când aud aceasta întrebarese gândesc la un iubit, la un membru de familie sau poate la un prieten special în care poţi avea încredere. Probabil că dacă vom întreba o sută de persoane ce este dragostea, vom primi o sută de răspunsuri diferite. Unii ar spune că este un caracter , alţii că ar fi o atitudine, alţii că ar fi poate un produs al voinţei sau al educaţiei. Acest răspuns depinde şi de vârsta persoanelor interogate, cât şi de experienţa şi drumul acestora prin viaţă.Subiectul dragostei a fost îndelung tratat mai ales de poeţii noştri. Pentru mine dragostea este acel sentiment care te cuprinde din toatelaturile si din toate partile.Este pufoasa, dar uneori zgarie, lasand rani adanci inimi. Este un sentiment in care parca plutesti visand si astepti clipa in care il vei revedea.. Dragostea este veşnică, care nu se schimbă odată cu vremurile, faţă de alte lucruri care au un decurs firesc, un început şi un sfârşit.Dragostea şi caracteristicile sale au fost subiectele studiilor a numeroşi psihologi. Aceştia au observat difereţe care nu lasă să se confundef enomenul de îndrăgostire şi sentimentul de dragoste. Fenomenul de îndrăgostire este o stare afectivă primară care este selectivă şi condiţionatăde diferiţi factori. Multă lume din zilele noastre, mai ales tinerii, tânjesc dupa un partener de viaţă bogat, frumos şi deştept. Într-o eră în care banii condiţionează multe reuşite, astfel, condiţia materială a unui om a trecut.


Citate Cand iubesti puternic, gasesti intotdeauna ceva nou in persoana iubita. Cine umbla dupa iubire, n-o va gasi; cine-o da, o primeste inapoi. Cu cat judeci mai mult, cu atat iubesti mai putin. Dragostea este ca un zambet, niciodata nu are valoare daca n-o daruiesti. Dragostea este singurul joc de doi in care amandoi pot sa castige. Dragostea nu e oarba, ea doar nu spune ceea ce vede.

Revista(1)  
Revista(1)  
Advertisement