Page 1

LLUĂ?S RODERO www.okpatins.com twitter: @ OKPatins mail: okpatins @ diafragma.cat


LLUÍS RODERO Lluís Rodero s’ha erigit com un dels referents de l’ICG Software Lleida. Després d’haver passat per diversos clubs, des del seu retorn al seu club d’origen el Lleida ha incrementat notablement el seu potencial, aconseguint l’ascens la temporada passada amb un gran registre golejador del davanter, i lluitant amb els equips de l’OK Lliga per defensar la plaça a la màxima competició. Es reconeix ambiciós, però assegura que el caràcter l’empeny a millorar, i que jugant al Lleida viu els partits diferent, “les emocions arriben més endins”.

QUALSEVOL AFICIONAT A L’HOQUEI RESPONDRIA LLUÍS RODERO SI LI PREGUNTES PER L’ICG SOFTWARE LLEIDA. PER QUÈ? Perquè m’encanta l’hoquei, visc per l’hoquei. Jugo a hoquei, la meva xicota també és esportista i a més gestiono una marca de material esportiu; hoquei al cent per cent.

PER ARRIBAR A SER UN DELS REFERENTS DE L’OK LLIGA NO HI HA LLOC PER MÉS COSES QUE L’HOQUEI? Has de ser conscient que per ser un bon professional de l’hoquei has d’estar disposat a sacrificar moltes coses. Si vols competir amb els millors jugadors del món, t’has de convertir en un d’ells, o almenys intentar-ho; i això vol dir com a mínim dedicar-hi les mateixes hores que ells, o inclús més, ja que tu vens per darrera. Tot i així, els límits no són bons, i has de saber gestionar el teu temps per dedicar-lo a altres coses importants, com la família.

AQUESTA AMBICIÓ PER MILLORAR CONSTANTMENT T’HA AJUDAT SEMPRE? Sí, em considero ambiciós. Però ho veig d’una forma positiva, el caràcter m’ajuda a millorar. També té coses dolentes, sóc conscient que em costa saber perdre, i ho reconec obertament. Però aquesta competitivitat m’empeny a donar-ho tot a la pista.


ETS UN DELS DAVANTERS MÉS EFECTIUS DE L’OK LLIGA. QUÈ MÉS ES NECESSITA APART D’ENTRENAMENT? Per marcar gols no n’hi ha prou amb ser un bon davanter. És fonamental el treball diari, per descomptat, però si no tens un equip que t’acompanya no arribaràs enlloc. I això inclou el conjunt de l’equip, peça per peça, i també l’entrenador. En el meu cas a Lleida em sento molt recolzat i tinc tota la confiança de l’Albert (Folguera), i aquest clima t’empeny a continuar lluitant per ajudar a l’equip. Els gols són el que queda reflectit en les estadístiques, però el treball dels companys no hauria de passar desapercebut.

ETS UN JUGADOR DE LA CASA QUE HA PASSAT PER MOLTS EQUIPS DIFERENTS, PER QUÈ VAS DECIDIR ANAR A JUGAR A L’ESTRANGER? Vaig voler provar noves experiències. A Itàlia vaig créixer molt com a jugador, però també a Oviedo. Guardo grans records del meu aprenentatge a l’estranger, sempre em van tractar molt bé, i per descomptat que no seria el jugador que sóc sense haver passat per altres clubs i haver conegut altres realitats.

L’ambició m’empeny a donar-ho tot a la pista

Foto: Pam Queraltó


Foto: Pam Queraltó

Com a casa enlloc; les emocions t’arriben més endins PERÒ ENLLOC COM A CASA? És veritat que he jugat molts anys fora de casa i em van rebre molt bé, però està clar, com a casa enlloc. Vius els gols diferents, les emocions t’arriben més endins. La gent t’estima molt més, i tu estimes molt més a la teva gent. Sense adonar-te’n lluites molt més, dones un plus perquè sents l’escut que defenses amb més intensitat.


A MÉS DE JUGADOR, TAMBÉ ETS ENTRENADOR DE BASE. COM ÉS EL LLEIDA PER DINS? L’ICG Software Lleida és un gran club, la directiva és molt transparent i en tot moment saps quina és la realitat del club, i això també t’ajuda a treballar i marcarte objectius personals i d’equip. S’està treballant bé, i no només en el primer equip; la base també dóna bons resultats i pugen fornades bones de jugadors. Això és un gran èxit pel Lleida. Porto diversos equips de la base, molta gent del club em coneix personalment. I això es nota, t’ho fan sentir en cada partit, però també pel carrer o pels passadissos del club.

PER TANT, CREUS QUE SEGUIRÀS VINCULAT AL CLUB UN COP ACABADA L’ETAPA COM A JUGADOR? M’agradaria acabar la meva carrera de la millor forma possible, per descomptat intentar ajudar al club amb la base, a prolongar la salut del club amb la formació de bons jugadors i gaudir de l’hoquei, d’una forma o una altra; tot i que em costa imaginar-me penjant els patins, se’m fa un nus a la gola.


¿QUÈ N’OPINEN D’ELL? E

n Lluís és un jugador amb una qualitat brutal;

juga molt bé per darrera la porteria, és un home

gol però també regala moltes assistències. Ens dóna un plus a nivell ofensiu, creant oportunitats ell sol o buscant espais que desequilibren les defenses rivals. I a més també aporta caràcter a l’equip, té una ambició de guanyador molt arrelada i això afavoreix a l’equip en moments complicats.

Albert Folguera - Entrenador ICG Software Lleida

É

s un jugador que té gol, i aquest és una qualitat molt preuada en l’hoquei. Costa

moltíssim defensar-lo, ell sol pot canviar la dinàmica d’un partit en una jugada. Aporta un plus de perillositat a l’equip que comporta un salt de qualitat pel Lleida. A l’hora de jugar contra ells has de destinar un jugador i mig a frenar-lo, i això condiciona molt la defensa. Un gran davanter que arriba a la maduresa en un estat de forma perfecte.

Jordi Garcia- Entrenador CP Vilafranca

É

s molt anàrquic. Ens dóna un punt d’anarquia que necessita l’equip en alguns

moments complicats on l’equip està encallat. És molt bo tècnicament i té la qualitat innata del gol tant preuada en tots els davanters. És un luxe tenir-lo a Lleida, ens ajuda molt a millorar i tirar endavant.

Carlos Trilla -

Jugador ICG Software Lleida


www.okpatins.com twitter: @ OKPatins mail: okpatins @ diafragma.cat

Lluís Rodero - OKPatins.com  

OKPatins entrevista a Lluís Rodero, jugador de l'ICG Software Lleida

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you