Page 1

Nr. 02, juni 200 Kultur i sentrum Sentrumsprofil Prikkedag Rockfest Isdag

s. 06 s. 10 s. 14 s.

HAUGARmagasinet 2013

1


Jens Egil Vikanes - styreleder Jens Egil har vært medlem i Haugar siden 60-tallet. Han fikk oppleve Haugars storhetstid som aktiv spiller på slutten av 70 og begynnelsen av 80-tallet. Han har spilt for klubben i alle divisjoner, alle cuprunder, inkl. cupfinalen i 1979, samt i Europacupen for cupvinnere. Er fremdeles aktiv som spillende styreformann på Haugar 2 som i høst rykket opp fra 7.divisjon. Han er inne i sitt 4 år som styreleder, og når han ikke jobber for Haugar er han rådgiver på Vormedal Ungdomsskole.

Vegard Kaste - sportslig leder Vegard har lagt bak seg sin første sesong som sportslig leder, og er også involvert som trener for flere av våre yngre lag. Han har hatt hovedansvaret for at klubben har fått på plass en ny sportsplan, som du kan lese mer om på side 13. Til daglig jobber Vegard som Seksjonsleder Engineering på Aibel, og vil du vite enda mer om han så kan du lese portrettet på side 9.

Mette Lothe - økonomiansvarlig Mette er inne i sitt tredje år som økonomiansvarlig, og på hennes felt har Haugar definitivt blitt bedre og bedre år for år. Mette var mamma på samme lag som vår forrige økonomiansvarlige var pappa, og ble headhuntet til vervet. Mette har tilnærmet fast arbeidstid på Haugarhuset hver mandag kveld, og har spart klubben for mange penger i løpet av de årene hun har vært involvert. Mette jobber til daglig hos Tveit Regnskap.

Sølvi Rogde - ungdomsleder Sølvi ble valgt inn som ungdomsleder før fjorårets sesong, og som det stod i fjorårets magasin så gikk det ”Fra 0-100 på et halvt år”. Hun har hovedansvaret for alt det administrative som inngår i Ungdomsavdelingen, fra utstyr, via dugnadsarbeid og til alt det organisatoriske med sommerturneringer. Hun er en ekte terrier, og klubbens vaktbikkje overfor alt som kan forbedres. Som engasjert mamma med to barn i ungdomsavdelingen er hun både å se og høre i Haugarhallen stort sett hver eneste dag. Sølvi jobber til daglig som Senior Controller i Helse Fonna. Les mer om Sølvis prosjekter side 17, 24, 32 og 45.

Ove Nedrebø - leder markedsutvalget Ove er inne i sitt første år som leder for Markedsutvalget. Ove er opprinnelig Nord-gutt, men spilte for Haugar i glansdagene tidlig på 80-tallet, og ble hentet inn av sin tidligere lagkamerat Jens Egil Vikanes for å bidra i styret. Ove har lang erfaring fra styreverv og har vært styreleder både i Nord og Haugaland Håndballklubb. Til daglig er han Distriktsleder for Veidekke.

Leif Birkeland - leder organisasjonsutvalget Også Leif er ny i styret. Som leder av Organisasjonsutvalget er han ansvarlig for at klubbens lover, regler og retningslinjer er oppdaterte til enhver tid. Leif har også spilt på klubbens A-lag, men må ikke forveksles med den Leif Birkeland som var lagkaptein i klubbens glansperiode. Som om det ikke er nok med et styreverv har Leif også tatt på seg ansvaret som administrativ koordinator for mini-avdelingen. Mellom alle slagene rekker han også å skjøte jobben sin som Seksjonsleder Helse og Omsorg i Haugesund Kommune på en god måte. Noen av aktivitetene Leif har ansvaret for kan du lese om på sidene 13, 26 og 27.

Leder Informasjonsutvalget Kan dette være deg? Leder av Informasjonsutvalget har ansvaret for intern og ekstern informasjon som HAUGARmagasinet, klubbens nettsider, Facebook-side og gruppe, samt en del intern dokumentasjon. Hvis dette kan være noe for deg, eller noen du kjenner, så send oss en e-post på post@haugar.no.

Alf Sigbjørn Ustad - vararepresentant Alf Sigbjørn er en ekte fotballmann som har bred bakgrunn fra forskjellige klubber. Også han har spilt på vårt A-lag, og heller ikke han slapp unna da Jens Egil Vikanes var på jakt etter folk som kunne være med å bidra. Som kollega på Vormedal Ungdomsskole endte det med at han ble valgt som vararepresentant til styret.

2


Kjære leser! Det nærmer seg jul, en lang fotballsesong er over og mange av våre lag har allerede begynt på arbeidet som skal gjøre oss enda bedre til neste sesong. I klubbsangen vår heter det at ”Haugar blir bedre år for år”, og sjelden har de ordene passet bedre enn nå. I tillegg til at både økonomien og organisasjonen har forbedret seg kraftig, så har vi i løpet av de siste årene hatt en eksplosjonsartet vekst i antall spillere og lag. Siden skolestart i august har vi faktisk startet hele 14 nye lag, og når neste sesong blåses i gang vil vi ha mer enn 80 påmeldte lag. Men det dreier seg ikke bare om kvantitet. Vi begynner nå også å få gode sportslige resultater av den økende aktiviteten. Bl.a. har vårt Jenter 14 lag i år vært et av de aller beste i landet, med finale i Kretsmesterskapet og Sluttspill i Adidas Cup som sportslige høydepunkt. På guttesiden er det lenge siden vi har spilt finale i store mesterskap, men også her ser vi at det er i ferd med å skje noe. Gode hospiteringsordning har gitt mange spillere ekstra utfordringer i år, høstens resultater lover veldig godt for neste år og ikke minst,

det det er mange spennende spillere som kommer oppover. Alt dette kan du lese om i årets HAUGARmagasin. Nytt av året er det at vi har prøvd å samle artiklene i kronologisk rekkefølge slik at du som leser kan følge oss gjennom det som har vært et hektisk år. Jeg vil også få takke alle dere som bidrar for klubben vår. I tillegg til de hundrevis av tillitsvalgte som er involverte rundt lagene våre hver eneste uke, vil jeg også få takke de jeg er så heldig å ha med meg i styret. Det er ikke alle som er like synlige i Haugarhallen hver uke, men dere skal vite at hver og en av disse bruker mye tid på å legge forholdene til rette for den aktiviteten som gjennomføres i klubben. På siden til venstre kan dere se en kort presentasjon av dem, men vær trygg på at vi der langt i fra har fått med alt de bidrar med. Jeg vil også takke det lokale næringslivet som bidrar med midler, enten det være seg vår hovedsamarbeidspartner Haugesund Sparebank, alle våre draktsponsorer,

eller de som bidrar med annonser i magasinet eller på det store reklameseglet som kommer opp i Haugarhallen i løpet av nær framtid. Uten dere kunne vi ikke opprettholdt det store aktivitetsnivået vi har. Så igjen, tusen takk for innsatsen til dere alle, god lesning, god jul og la oss krysse fingrene for et riktig godt nytt år både for Haugar og for hver og en av dere. Jens Egil Vikanes Styreleder Sportsklubben Haugar

TRYKKSAKER? TRYKK, DIGITAL, PLOTT - KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON

24

1

ØMERKE T ILJ

Trykkeri

52

M

8

Fjellveien 1A, Postboks 559, 5501 Haugesund Telefon 52 70 33 70 - Telefax 52 70 33 71 E-mail kjell@nilssund.no - www.nilssund.no – ET TRYGT STED Å FÅ NOE TRYKT!

3


Telefon 03240

www.haugesund-sparebank.no

Vi støtter små og store helter Haugesund Sparebank deler ut over 10 millioner i sponsorstøtte til nærmere 150 ulike lag og foreninger på hele Haugalandet, noen av disse er: Akkordiakoret

Haugesund Røde Kors

Nord-Rogaland Symfoniorkester

Bakufiku

Haugesund Svømmeklubb

Norsk Folkehjelp

Barn er Bra

Haugesund Teater

Plogen Skiklubb

Bokormen

Haugesund Tennisklubb

Podium Festivalen

Brosteinsteateret

Haugesund Triatlonklubb

Scenekraft

Bømlo Båtlag

Haugesund Turistforening

Seniorfestivalen

Bømlo Tur-og Sogelag

Haugesund Turnforening

Sildabordet

Den Norske Filmfestivalen

Havnedagene

SK Djerv 1919

Edda Kino

HIL-koret

SK Haugar

Fartein Valen-festivalen

Holten motorsport

SK Nord

Festiviteten

IL Skjoldar

SK Vard Haugesund

Friluftsrådet

Ironman

Skjold IL

Førre Musikkorps

Julemarked Haugesund

Stegaberg IL

Handelsstandens Sangforening

Kammerkoret Bocca

Stiftelsen Haugesjøen

Haugaland Kunstverk

Karmsund Brass

Stiftelsen Indre Kai

Haugaland Trekkspillklubb

KFUK/KFUM

Studentersamfunnet Haugesund

Haugesund Barne- og

Kolneskoret

Tysvær musikk og kulturskole

Ungdomsteater

Kompani Haugesund

Tysvær Basketballklubb

Haugesund Fjell-lag

Kreftomsorg Rogaland

Tysvær Blandakor

Haugesund Janitsjarorkester

Kulturkirken Skåre

Tysvær Janitsjarkorps

Haugesund Kammeropera

Kulturnatt

Vikedal Festivalutvikling

Haugesund Kunstforening

Longåsdalshytta

Vindafjord IL

Haugesund Forsvarsforening

Mannskoret VIBRAN

Vise & Lyrikkfestivalen ...i tillegg til mange flere

4


januar februar JANUAR

mars

april

mai

juni

juli

august

september oktober

november desember

GoLondon Cup Like sikkert som vind og regn ute er det at det fylles opp inne i Haugarhallen når vi bikker over i et nytt år. Januar, februar og mars er, forståelig nok, månedene med desidert mest aktivitet i hallen. HTF, FKH, FKH 2, Team Haugesund Sparebank, Pensjonistene, Aibel, FMC, Tasima og alle våre egne lag fra 11 år og oppover fyller hallen fra morgen til kveld 7 dager i uka. I tillegg til alt dette noe som nesten er blitt en institusjon i den lokale fotballen, nemlig GoLondon Cup. Da vi først startet opp vinteren 2009 var det en umiddelbar slager, kanskje ikke så rart da det var langt mellom innendørs kunstgress på den tiden. Siden har cupen vært et fast innslag i vinterhalvårets kalender for mange lag. De siste årene har det vært årgangene fra 11 t.o.m 14 år som har fått tilbudet. Særlig gutteklassene fylles opp på et tidlig tidspunkt og vi klarer dessverre ikke å finne plass til alle som vil være med. Alle turneringene arrangeres over en dag, enten lørdag eller søndag, og antall lag

som kan delta blir dermed begrenset, max 12 lag kan være med. I og med at det ikke er full bane i hallen kan det ikke spilles 11er fotball og vi har de siste årene spilt 9er fotball for 13 og 14 åringer og vanlig 7er for 11 og 12 åringene. Stort sett er det lokale lag som melder seg på, med et betydelig innslag fra Sunnhordland, men vi har også hatt besøk av lag fra sørfylket ved et par anledninger. Kampene spilles over 1x20 minutter og det blir ganske intensivt når alt skal avgjøres i løpet av 6-7 timer. Her ligger også mye av den sportslige verdien ved turneringene, tette og jevne kamper med høy intensitet som kommer med korte mellomrom bidrar til spillere som konstant er på tå hev. For de eldste lagene blir det relativt trangt med 9 mann på 40x60 og det er dermed ypperlige forhold for å få trent opp kjapphet i både ben og hode. Mens det spilles fotball i hallen betjenes kiosken av foreldre på de deltakende lagene, og kiosksalg, påmeldingsavgift og sponsorpenger bidrar til at GoLondon cup også har vært en økonomisk suksess for Haugar.

Fotballtur til England Direkte fra Haugesund til London Fly t/r fra kr.

325,lett og Kampbiletter pr. n hotell 3 bbeltrom o d i pers. ost fra kr: m/ frok

2290,ttene *Flybille tillegg i r e komm

For mer informasjon se:

5


Leie Haugarhuset eller Haugarhallen? Har du behov for et stort lokale til en markering eller feiring? Da er Haugarhuset eller Haugarhallen et godt og billig alternativ.

Haugarhuset

Haugarhuset er et utmerket lokale for feiring av bryllup, fødselsdager, konfirmasjon eller andre merkedager. Med god plass og alt nødvendig utstyr, kan det enkelt ordnes full oppdekking til 65 personer. På huset finnes alt nødvendig servise, og vi kan også være behjelpelige med å skaffe serveringshjelp. Huset egner seg også godt til møter og konferanser med tilgang til nett, videokanon og lerret. På et velutstyrt kjøkken blir det enkelt å ordne til lunsj og annet det er behov for i løpet av økten.

Haugarhallen

Det blir mer og mer populært å finne nye lokaler for barnebursdager. Hva med å arrangere en sportslig bursdagsfeiring i Haugarhallen? I hallen er det bare fantasien som setter grenser for hvilke aktiviteter som kan gjennomføres, og i kiosken er det fullt kjøkken hvor maten kan tilberedes. Hallen kan selvfølgelig også leies til trening på timebasis. Er dere en vennegjeng, en bedrift eller en annen forening som trenger gode fasiliteter for trening, er Haugarhallen et godt alternativ.

Kontakt: For priser og booking av Haugarhuset ta kontakt på telefon 52 72 93 36. For priser og booking av Haugarhallen ta kontakt med Terje Hestvik på telefon 909 31 267.

6


ADVOKATENE

www.eiendomsmegler1.no

Halvor Urrang Simonsen & Per Qvale www.urrangsimonsenogqvale.no

Haugesund - Frakkagjerd

7


8

Spannaveien 149, 5535 Haugesund | Tlf. 52 70 32 80 | Fax 52 70 32 99 | www.nilswathneauto.no | karl.magnus.wathne@bos.no

Pris er eksklusiv frakt- og leveringsomkostninger. Gj.snitt forbruk Sprinter 313: 0,7 l/mil, CO2-utslipp: 189 g/km. Importør Bertel O. Steen AS.

Kvalitet i arbeid

��� �������� �� ��� ��� �� ��������� ��� �� �� �������� �� ������� ������� �� ������ ��� ����� ��� �������� ����� ����� ��� �� ���� �������� �� ��� ����� ���� ������ ��� �� �� ��� �������� ��� � ����������� ��� ���� �� ����� �� ��� ����������� ��� �������� ���������� � ����� ������ �� ����� ������ Nye Sprinter fra kr 317.730,- eks. mva.

Nok en gang først. Nye Sprinter.


Vegard Kaste ny sportslig leder Vegard Kaste (39) ble under generalforsamlingen i februar valgt til leder av klubbens organisasjonsutvalg. Men allerede i mai ble han forespurt om å ta over som sportslig leder. Og han takket ja til forespørselen - uten helt å vite hva han gikk til. Tekst: Svein O. Hansen

Hvordan har så disse månedene vært? - De har vært travle. Det har vært mer å gjøre enn jeg hadde forestilt meg, svarer Vegard. Det må det da kanskje også bli når vi snakker om 70-80 lag og ca 700 spillere som skal inn i kabalen. En kabal som helst skal gå opp til alles tilfredsstillelse. Og selv om vi kun skriver november 2013 er planleggingen for neste år for lengst i gang. Å planlegge er én ting, å få tak i nok folk som kan være med og bidra er noe helt annet. Det er rett og slett veldig tungt å få på plass nok trenere og hjelpere. Visst er det mange positive, ivrige og flinke foreldre, men Kaste og co har bruk for enda flere. Naturligvis og ikke nødvendigvis foreldre eller andre foresatte, men folk som føler en tilhørighet til klubben - og som helt klart kunne vært med og bidratt. Man trenger ikke være fotballprofessor for å gjøre en okei jobb.

Hjertesukket

- Har du et hjertesukk du vil dele med oss, Vegard? Tja, det måtte være at alle, eller noen av de der ute som har en mening om Haugar melder seg til tjeneste. I det minste håper jeg at de kan komme med konstruktive innspill. For det er nemlig slik at mange mener mye, og stiller spørsmålet om hva nå Haugar? Hva gjør dere nå? Men der stopper det litt for ofte. Noen forventer at noen hele tiden skal gjøre noe, bare ikke dem selv. De skal bare stille spørsmålet; Hva nå Haugar?

Topp og bredde

Ellers går det jo i den evige diskusjonen om topp kontra bredde på de aldersbestemte lagene. Om spilletid og topping av lag. Det sier seg selv at det ikke er mulig å gjøre alle til lags hele tiden, så dermed blir det også en del diskusjoner om hva som er rett eller galt. Vegard poengterer at det ikke finnes noen fasit her, men at klubben har utarbeidet sportslige verdier og retningslinjer som vi styrer etter.

Manko på guttesiden

Men selv om det er mye å ta hensyn til og mye som skal på plass, føler Vegard at de er godt i gang. Særlig innen organisasjon, rutiner, rekruttering og økonomi.

Vegard Kaste er ny sportslig leder i Haugar. Og Haugargutt på sin hals.

Men det gjenstår nok enda en del før de har fått den sportslige kabalen helt på plass. - Nå har vi også fått Steinar Lein med på laget som overordnet sportslig ansvarlig i ungdomsavdelingen, og det vil nok gi oss et godt løft, sier en fornøyd Vegard. Når det gjelder tilgang på spillere er det slik at Haugar er i litt i manko på spillere fra junioralder og oppover, spesielt på guttesiden. Det har blant annet ført til at noen av de beste guttespillerne har måttet spille kamper for både G16, Junior og A-lag denne sesongen. Selv om vi gjerne skulle hatt enda flere aktive jenter fra junioralder og eldre, er det bedre bredde der. I de yngre årsklassene er det til dels svært god bredde, noe som lover meget bra for fremtiden. For eksempel har årets rekruttering ført til at svært mange nye lag i miniavdelingen er blitt etablert. Sportslig avdeling jobber strukturert med at disse skal få et så godt sportslig opplegg som mulig, i henhold til den sportslige filosofien som er utarbeidet av klubben, sier Vegard.

Gvarv

Selv har han sin bakgrunn fra Gvarv, der han spilte A-lagsfotball i noen år. Et stykke nede i divisjonene. På midtbanen. På det tidspunktet var det ikke noe som tilsa at han skulle gjøre haugesunder av seg. Men det er disse damene. Han fant sin tilkommende under studietiden i Trondheim. Og før han visste ordet av det var han etablert i Haugesund. Vegard fikk for øvrig også med seg en sesong

for Torvastad, i 3. divisjon. - En skikkelig sportslig opptur, som han sier det. Men han ødela kneet og det var det. Istedet ble det blått. Ikke som spiller, men som trener.

Haugar

Med tiden kom det nemlig noen gutter til verden, tre i tallet. Og som det ofte er var det tilfeldigheter som staket ut fotballveien videre. Det var moren til en kompis av eldstesønnen som ringte og spurte om Haugar kunne være noe for familien Kaste. Det kunne det, og her er han. De siste fem årene har han trent aldersbestemte lag. Først den eldste sønnen spilte, deretter den andre også, og nå er det bare å vente på at tredjemann blir gammel nok. Og han er fremdeles trener for to lag, i tillegg til jobben han utøver som sportslig leder. Det går noe tid, ja. Vegard har virkelig funnet seg tilrette i Haugar. Klubbtilhørigheten er tilstede i rikt mon.

Liverpool

Klubbtilhørighet har han også til Liverpool. En rimelig sterk en. Det er bare så forbasket at sønnene så til de grader har latt seg påvirke av «dårlige» lagkamerater. Slik at de er havnet i den andre røde leiren, hos erkefienden. Nei, det er ikke alltid like greit å være far. Sitt daglige arbeid har Vegard for øvrig på Aibel, som «Seksjonsleder på engineering». Hvor lenge han sitter som sportslig leder vet han ikke. Men i utgangspunktet handler det om to år.

9


januar

februar

mars MARS

april

mai

juni

juli

august

september oktober

november desember

Releaseparty i Haugarhallen, lørdag 2.mars I forbindelse med at vi byttet utstyrsleverandør skulle alle våre 700 spillere få nye drakter i år. Dette ønsket vi å markere på en skikkelig måte og vi bestemte oss for å invitere til Releaseparty i Haugarhallen. Tekst: Roald Osmundsen

Det var nok tider underveis i prosessen at vi ikke syntes dette var noen god idè, men når vi klarer å samle mer enn 1.000 personer og i tillegg ser gleden hos de yngste spillerne som får ny drakt så var det verdt alt arbeidet. En omfattende markedsføring startet 14 dager før selve arrangementet, og draktsponsorene ble presentert på nettet i dagene før lansering. 700 drakter ble i skjul pakket i navngitte esker som i tillegg inneholdt en brosjyre om klubben, og for noen av de yngste også en liten overraskelse. I beste Haugar-ånd ble det noen hektiske siste dager og timer, og vi må berømme Medieverket v/Trond Birk som jobbet hele det siste døgnet før lansering for at

10

alt skulle bli klart og ingen skulle bli skuffet. I tillegg til det trykket som er utenpå drakten har vi nå også fått trykket et unikt nummer på innsiden av alle draktene. Partyet startet med en liten filmsnutt med intervjuer med personer som representerte Haugars fortid, nåtid og fremtid. Deretter ble det en presentasjon av klubbens æresmedlemmer. Så ble Svein Oddvar Moen tildelt klubbens gullmerke (se artikkel neste side), tidenes største samarbeidsavtale ble signert med Haugesund Sparebank, og etter et fantastisk trikseshow av Tobias Brandal Busæt så var det klart for dagens høydepunkt for alle de fremmøtte. En feiende flott BMW fra Bavaria kom kjørende inn i hallen og ut på rød løper kom Henrik Kjelling fra A-lag Herrer og Maria Strand fra Jenter 19 kledd i henholdsvis dress og kjole. På spørsmål fra konferansier Per Ivar Reine om de ikke hadde noen finere klær, så forsvant både kjole og dress, og frem dukket verdens fineste drakt. Deretter kom en spiller fra hvert av våre lag opp på scenen iført de nye draktene. Et mektig øyeblikk.

Vi takker både utstyrsleverandøren vår Macron/Skandisport og alle draktsponsorene for at vi har fått så fine drakter, og minner alle våre spillere på at Haugardrakten skal bæres med stolthet.


januar

februar

mars MARS

april

mai

juni

juli

august

september oktober

november desember

Svein Oddvar kom til sine egne Tusen takk, sa en overrasket Svein Oddvar Moen da han mottok Gullmerket i Haugar. Han fikk tusen takk tilbake. Så mange møtte nemlig opp i Haugarhallen en lørdag før sesongstart. Tekst: Alf Henden

Haugars arrangement omfattet både utdeling av nye drakter til ungdomsavdelingen og utdeling av pokaler og diplomer. For å bistå med dette hadde klubben invitert klubbens dommerstjerne Svein Oddvar Moen. Svein Oddvar gjorde jobben sin, han. Men da han anså seg ferdig med oppdraget, var det tydelig at leder Jens Egil Vikanes hadde noe ekstra på hjertet. Svein Oddvar er en fantastisk ambassadør for klubben. Vi føler stolthet da vi ser navnet Haugar bak Svein Oddvars på store internasjonale kamper, sa en tydelig stolt Vikanes. Deretter overrakte han klubbens høyeste utmerkelse til Moen. Fantastisk og totalt uventet. Jeg er ydmyk, sa hovedpersonen selv. Noen dager før hadde han dømt CL-kampen Arsenal – Bayern München. Hvor mye tenker du på Haugar i dommerkarrieren din? Det gjør jeg hver eneste dag. Vi er nødt til å tenke på hvor vi kommer fra for å lykkes som dommer, svarer Haugars internasjonale stjerne. Dommeroppdragene til ”Team Moen” blir større og større. Selv Messi og Ronaldo tilhører hverdagen. Hvordan opplever en dommer disse fotballbegavelsene? Kan du i det hele tatt nyte en finte av Messi og Ronaldo? Nei. Vi er i vår egen kampmodus, og må ha fokus på de mange detaljene. Men når vi kommer hjem, og får sett kampen om igjen på TV, så skjønner vi jo hvor stor kampen var, sier Svein Oddvar Moen. 34-åringen har i rekordtempo oppnådd milepæler med sin dømming. Fem år etter at han dømte sin første cupfinale, fikk nok en gang Svein Oddvar det ærefulle oppdraget i 2013. Det ble en velspilt finale hvor Molde slo Rosenborg 4-2. Det er bare å si vel blåst til Svein Oddvar gullmerkemann i Haugar.

Overveldet av frammøtet Sportsklubben Haugar kunne ikke ha valgt en bedre anledning for å hedre Svein Oddvar.

At det skulle komme 1000 stykker i hallen, var helt overveldende. Jeg kan ikke huske sist det var så mange folk på et arrangement med Haugar, smiler leder Jens Egil Vikanes. I tillegg til utdeling av hederstegn og diplomer, ble dagen brukt til utdeling av splitter nye drakter

fra den nye sponsoren Macron. Per Ivar Reine var hanket inn som konferansier. Hele podiet ble fylt opp av unge Haugarspillere, som stolt tok imot drakt. Tilbakemeldingene vi har fått er entydig positive til måten arrangementet var lagt opp på, sa en svært tilfreds Haugar-leder.

Årets kamper for Svein Oddvar. Som dere ser av tabellen så har det vært et innholdsrikt år for Svein Oddvar og teamet hans. Og neste år er det Fotball-VM i Brasil. Vi krysser fingrene for vår fremste utøver... 14.02 16.03 03.04 07.04 13.04 28.04 05.05 12.05 16.05 21.05 07.06 19.06 22.06 30.06 13.07 04.08 11.08 24.08 28.08 10.09 13.09 18.09 29.09 05.10 19.10 29.10 01.11 06.11 13.11 24.11 27.11

FC Basel - Dnipro Dnipropetrovsk Brann - Vålerenga Real Madrid - Galatasaray Aalesund - Hønefoss BK Vålerenga - Strømsgodset Molde - Strømsgodset Odd - Lillestrøm Strømsgodset - Brann Brann - Aalesund Sandnes Ulf - Viking Tsjekkia - Italia Start - Stabæk Rosenborg - Strømsgodset Lillestrøm - Vålerenga Start - Brann Hønefoss BK - Aalesund Strømsgodset - Rosenborg Odd - Brann Celtic - Shakter Karagandy Romania - Tyrkia Aalesund - Molde Barcelona - AC Milan Tromsø - Start Viking - Sandnes Ulf Mexico - Nigeria Argentina - Tunisia Brasil - Mexico Chelsea - Schalke 04 Jordan-Uruguay Molde - Rosenborg Bayer Leverkusen - Man. United

UEFA Europa League Tippeligaen Kvartfinale UEFA Champions League Tippeligaen Tippeligaen Tippeligaen Tippeligaen Tippeligaen Tippeligaen Tippeligaen VM kvalifisering 1/8-dels finale NM Tippeligaen Tippeligaen Tippeligaen Tippeligaen Tippeligaen Tippeligaen Play off UEFA Champions League Play off VM Tippeligaen UEFA Champions League Tippeligaen Tippeligaen Gruppespill U17-VM 1/8-delsfinale U17-VM Kvartfinale U17-VM UEFA Champions League VM Play-off NM-finale UEFA Champions League

11


Fagmannen med

BLIKK FOR:       

12

- Boligventilasjon / Sentralstøvsugeranlegg - Takreparasjoner / Pipetekking - Kobber og messing- arbeider - Kjøkkenhatter - peishatter mm. - Prod. / rep. av takrenner - Altanbelegg - tekking mm. - Legging / skifting av tak


januar

februar

mars MARS

april

mai

juni

juli

august

september oktober

november desember

Hva menes med talent?

Kristoffer Gunnarshaug og Sjur Lothe, talenter eller bare resultat av hardt arbeid. Terje Osmundsen i midten.

Etter mange måneder med omfattende arbeid for å strukturere all sportslig aktivitet i ungdomsavdelingen, kunne vi i mars invitere alle klubbens trenere til trenerforum på Haugarhuset. Terje Osmundsen som har ledet arbeidet, informerte om hvordan vi ønsker å jobbe fremover, og hvorfor vi har valgt akkurat den måten å jobbe på.

Vi i Haugar synes mange ser ut til å ha glømt at det er forskjell på barne- og voksenidrett og på bredde- og toppidrett. Vi synes ikke 12-åringen som spiller fotball, bare skal måles i forhold til toppspillerne i FKH. Haugar skal ha et bredere perspektiv enn bare å skape toppspillere, vi skal også gi fellesskapsfølelse og gode opplevelser, vi skal skape sunne barn med gode holdninger, vi skal i det hele tatt ta samfunnsansvaret vårt lengre enn kun til å tenke toppidrett. Vi er helt klare på at vi skal ha plass til alle som vi, og vi skal ha det kjekt underveis. Alle skal gis samme muligheter, så blir det opp til den enkelte å bestemme hvor mye egeninnsats de vil legge ned og hvor gode de skal bli. Forhåpentligvis vil vi på denne måten få løfte hele ungdomsavdelingen slik at vi også i fremtiden kan glede oss over Haugargutter og jenter som presterer på høyt nivå. Både hos oss og i andre klubber.

Trenerforum, Haugarhuset 11. mars

Tekst: Roald Osmundsen

Utgangspunktet for foredraget var å stille spørsmålet om hva som egentlig menes med ”talent”. Først ble forsamlingen bedt om å navngi de beste fotballspillerne som kommer fra Haugalandet, for deretter å ta for seg såkalte ”talenter” innenfor andre idretter og yrkesområder. Etter et innholdsrikt og spennende foredrag ble konklusjonen at i den grad det finnes noe som kan kalles talent, så er det evnen og viljen til mye trening. Den eneste fellesnevneren for alle, uansett hva de driver med, er at det ligger mange timer med hardt og dedikert arbeid bak (10.000 for de aller beste), og at de alltid har hatt noen i nærmiljøet å strekke seg etter. I tillegg hjelper det selvfølgelig med riktig påvirkning fra trenerne. Etter en enorm tilgang av nye spillere de

siste årene, har vi nå mange å ta vare på i Haugar. Utfordringen fremover blir å gi dem de riktige tingene å trene på, og her er vi nå i god gang. Vi har utviklet komplette og detaljerte treningsøkter for alle årsklasser, slik at vi får en naturlig progresjon i arbeidet, og bygger stein på stein. Vi har bygget en organisasjon som skal sørge for at denne røde tråden følges av alle lag. Til å lede dette arbeidet har vi ansatt Steinar Lein (les mer om han på sidene 36 og 37). I tillegg skal vi ha inn fire koordinatorer som skal ha ansvar for hver sine årsklasser og bistå og rettlede lagstrenerne. Foreløpig er Asbjørn Nesse på plass som ansvarlig for miniavdelingen (5-10 år) mens Karl Johan Haavaag har ansvaret for 11 og 12-årslagene. To av postene står ledige mens vi venter på de riktige folkene. Ettersom det er hardt arbeid over tid som gir resultater, så vil vi gi alle spillerne på et nivå de samme tingene å trene på. De ivrigste spillerne vil da etter hvert stå frem, og når de ikke lenger får nok utfordringer i egen aldersklasse, så blir det mulighet til å hospitere med eldre spillere. Treningene vil da bli plassert slik at de som vil og kan, skal få mulighet til å trene mye.

13


Longhammarveien 23 • Fax: 52 71 69 98

Kom i Julestemning…

Raglamyr AS

Telefon 52 71 44 03 - Strandgaten. 144, 5527 Haugesund e-mail hf@interflora.no www.hoyvikfagblomster.no

14

Longhammarveien 23 • Fax: 52 71 69 98


januar

februar

mars

april APRIL

mai

juni

juli

august

september oktober

november desember

En hvilken som helst dag på Sakkestad Et høyt aktivitetsnivå er en målsetning for alle idrettsklubber og for alle idrettsanlegg som bygges. Setter man seg i døråpningen mellom kunstgressbanen og Haugarhallen en ukedag i sesongen og måler aktivitetsnivået er det fort gjort å komme ut av tellinga, og ikke så lett å få med seg alt som skjer. Slik artet det hele seg en tilfeldig utvalgt dag i april i år: Tekst: Terje Hestvik

Torsdag 25.april 2013: Kl. 06.30: HTF-guttene inntar hallen mens resten av byen gnir søvnen ut av øynene. 1 times kvalitetsøkt med det beste distriktet har å by på før en lett frokost inntas i kiosken og de håpefulle fraktes av gårde til sine respektive skoler. Kl. 13.00: Tempoet synker, litt, når «pensjonistene» tropper opp for en av sine to ukentlige økter. På det meste er det 20 mannfolk i sin beste alder som møtes for å trille ball i en times tid, de fleste med bakgrunn i Haugar, men folk fra Djerv og Vard er og blitt sett her. Etter økta er det kaffe og kaker i kiosken, så noe har de til felles med HTF-gjengen. Kl. 16.00: Gutter 16/1 ankommer området, de har seriekamp på kunstgresset 17.00. Deres motstander, Kopervik, kommer noen minutter seinere. Lagene forsvinner inn i hver sin garderobe for å skifte og forberede seg til kamp.

Kl 16.30: Naturgresset tas i bruk av Damelaget som har sin tredje økt for uka. De fleste av spillerne kommer rett fra skolebenken på HTG og gjør seg ferdig med treninga før de reiser hjem for lekser og hvile. Kl. 17.00: Mens 16-årskampen blåses i gang på kunstgresset starter moroa igjen inne i hallen. Minilagene fyller rommet med iver og glede og hele 3 kamper sparkes i gang samtidig. Minigutter 9/2 har besøk av naboene fra Djerv 1919, mens Skjold har fraktet to av sine lag til byn for å spille mot henholdsvis Minigutter 8/1 og minijenter 9/2. Det er trangt og folksomt, med innbyttere, ledere og foreldre som sild i tønne mellom banene, men med en positiv innstilling går det greit. Kl. 18.00: Nytt skift når kampene i hallen avsluttes og Minijenter 10/3 og 10/4 stiller til trening. Litt bedre plass enn timen før og øktene gjennomføres under relativt rolige omstendigheter. Kl. 18.30: Kampen på kunstgresset blåses av og lagene vandrer tilbake til garderobene. Kl. 19.00: Alderen stiger stadig igjen inne i hallen når Gutter 13 starter oppvarmingen for sin trening. Til sammen 30 spillere fordelt på to lag kjører 1,5 times økt med høy intensitet

og innlevelse. Her utnyttes hver millimeter gress. Kl. 20.00: Mens G13 treninga pågår som verst tas kunstgresset i bruk igjen ute, Alag herrer stiller opp for å kjøre siste trening før kampen til helga. Kl. 20.30: Gjennomsnittsalderen i hallen når nesten pensjonisthøyder igjen når Haugar 2 fra 7.divisjon kommer for å kjøre sin ukentlige økt som avslutning på dagen. En avslappet gjeng med gode ferdigheter som velger bort hardkjøret i 4.divisjon til fordel for en litt lettere aktivitet. Kl. 22.00 slukkes lyset i hallen og flomlyset på kunstgresset og de siste 2er lagsspillerne tutler seg hjem. Da her anlegget vært i bruk i til sammen 9 timer den dagen, nesten 200 fotballspillere vært i aktivitet, nærmere 30 ledere og trenere har gjort sitt beste for å gjøre den aktiviteten meningsfull og et uvisst antall foreldre og tilskuere har vært vitne til gleder og sorger. Og i morgen er det på an igjen.

15


Hatteland Solutions er totalleverandør av IT-tjenester. Vi leverer: IT-drift maskin og programvare systemutvikling og multimedia Alt pü en plass!

Regionens største bilsenter

Haugesund Raglamyr - Tlf. 24 03 39 00

16


Klarer vi 1000 Grasrotgivere før jul? Fra og med 1.januar 2009 innførte regjeringen Grasrotandelen. Dette betyr at 5% av det du spiller for hos Norsk Tipping kan bli tilbakebetalt til en organisasjon du velger å støtte. Så langt har nesten 700 spillere valgt å gi sin støtte til Haugar, og slikt blir det penger av.

Kort fortalt må den enkelte spiller hos Norsk Tipping knytte spillkortet sitt til en organisasjon, og vips begynner pengene å komme inn i klubbkassen. Ikke noe arbeid, og ingen kost for den som eier spillekortet. For Haugar som aldri hadde store automatinntekter er Grasrotandelen blitt en gullgruve.

Så hvis du ikke allerede har registrert deg som Grasrotgiver så håper vi du vil velge å støtte oss. Da kan du enten gi beskjed til din kommisjonær neste gang du tipper, eller kanskje enda enklere, sende følgende SMS:

Utgangspunktet for innføringen av Grasrotandelen var at en del idrettsklubber hadde hatt store inntekter fra spillemaskiner som stod utplassert på strategiske plasser som butikksentre og puber. Da det ble besluttet å endre på lovverket og flytte alle automatene inn i bingohaller, så måtte inntektstapet erstattes og den valgte løsningen ble innføringen av Grasrotandelen.

Etter oppstarten i 2009 har Haugar fått inn mer enn 1,5 millioner kroner, og bare i år forventer vi ca. 450.000 kroner i grasrotinntekter. Totalt har vi i skrivende stund 690 Grasrotgivere. Med mer enn 750 aktive spillere som har både foreldre, tanter, onkler og besteforeldre så har vi en drøm om å passere 1.000 grasrotgivere i løpet av de nærmeste månedene.

For ordens skyld, vi oppfordrer ingen til å spille mer enn det dere allerede gjør, men hvis dere første leverer en kupong så vit i alle fall at dere kan støtte oss samtidig.

SEND SMS

Grasrotandelen 970201157 til 2020

GRASROTANDELEN 970201157

TIL 2020

GARDSTEIN KNEKK

- den dekorative støttemuren

Åkrehamn • Tlf. 52 81 10 60 • www.aakrasement.no

17


januar

februar

mars

april

mai MAI

juni

juli

august

september oktober

november desember

Solveig Apeland på Risøy syr bunader for Haugar med den største glede.

Syr for Haugar Noen spiller for Haugar, andre heier, heia Haugar. Solveig Apeland på Risøy syr. Fotball har hun ikke peiling på, det innrømmer hun med et smil. Men kom igjen når det gjelder søm. Formål bunad. Rogalandsbunad. Tekst: Svein O. Hansen

I mange år har Solveig sydd bunader. Ikke fordi hun må, men fordi det er så innmari gøy. Og så er det så kjekt å glede andre. Og det kommer Sportsklubben Haugar tilgode. De siste 15 årene, tror hun, har hun sydd en bunad for blåtrøyene hvert år. Til klubbens årlige bunadslotteri. Loddene selges i april, mens trekningen selvsagt foretas før den store dagen, nasjonaldagen, 17. mai - hurra, hurra, hurra!!!! Og loddprisen, den er knapt til å nevne. Nusselige to kroner - per lodd, stikk den, om du kan eller tør. Hvor mange timer hun bruker på å sy sammen en bunad har hun ikke tall på i farten. Men det er mange, det er hun klokkeklar på. Solveig bruker ca en måned på en bunad. Og da bruker hun flere timer til dagen, hver eneste dag. Riktignok roer hun seg litt ned i helgene, men hun må jo bare innom synålen da også. Det er jo så gøy. Hun står for all sying på selve klesplaggene, mens andre

18

syr bunaden sammen. Totalt har hun sydd 130 bunader. Det vet hun med ganske stor sikkerhet, da hun har 130 poser med restegarn liggende. Hva hun skal gjøre med dette garnet har hun ingen peiling på. Men det ligger nå der.

Tre i året Solveig har sydd bunader helt siden hun var ca 15 år. Hun syr i snitt tre i året. Det er stadig noen venner, kjente eller familiemedlemmer som er i manko på et slikt stasplagg. Når hun ikke syr, da strikker hun. I tillegg syr hun nisser og maler nisser, for eksempel på trestubber. Hele trappeoppsatsen vrimler av slike nissefjes. Inne, vel og merke. Det fortjener de, disse muntre sliterne. Men hvorfor sy bunader for Haugar - vederlagsfritt? Vel, hun fikk en forespørsel, og da var det enkelt å si ja. Tilhørigheten til klubben har hun gjennom datteren, som spilte for Haugar i sine småpikedager. Med Norway cup-deltakelse og greier.

Ikke helt blank Selv har hun aldri vært på en eneste fotballkamp, sier hun - tydelig stolt av akkurat dét. Hun har knapt vært i nærheten av en fotball, og har hun det så var det garantert ved et uhell. Men helt

blank mener hun seg likevel ikke å være. For hun har nå fått med seg et og annet fotballnavn. Som brødrene Odd og Paul Tofte, Gudmund Sandvik, Alf Grindheim og Asbjørn Saltveit. I tillegg til Mini og Myggen. Solveig skjønner seg forresten ikke på folk som synes det er kjedelig å være hjemme, etter at de av forskjellige årsaker er utmeldt av arbeidslivet. Selv har hun det nemlig så kjekt at det ikke er måte på. I tillegg til at hun strikker og syr til de store medaljer er hun også med i komiteen som lager til kafé på øya siste torsdagen i måneden. Solveig er risøybu til fingerspissene, med adresse Sundgata. Og kaféen på fritidssenteret til HMV (Aibel) har vært en kjempesuksess - i likhet med de flotte bunadene hun syr. Om Solveig ikke vet forskjell på et indirekte frispark og en flankespiller betyr ingen verdens ting, så lenge hun kan få levere bunader av ypperste kvalitetet. Thank you, Solveig, sier en takknemlig Roald Osmundsen, daglig leder i Haugar. Han sier det riktignok på norsk, men meningen er den samme. Osmundsen takker Solveig på vegne av hele klubben for den uegennyttige og flotte innsatsen hun gjør for Haugar.


MAI

Tanker du hos oss støtter du

SPORT OG KULTUR

www.drømmefondet.no

For hver liter drivstoff som selges hos Shell Select stasjonene i distriktet går 1 øre til Drømme-fondet. Støtt opp om drømmefondet, fyll drivstoff hos drømmefondets partner Shell Select.

19


«Macron Store Haugesund» - en medspiller Å spille på lag er en forutsetning hvis man ønsker å lykkes. I alle fall hvis man driver med lagidrett. Og i dagens moderne idrettsverden handler det om mer enn å snakke samme språk og å koordinere de ulike bevegelser og utspill. Det handler om samspill på alle plan. Tekst: Svein O. Hansen

Haugar har naturligvis samarbeidspartnere og medspillere i mange sammenhenger. Blant de nyeste tilvekstene er «Macron Store Haugesund» - en samarbeidspartner som holder til midt i tykkeste Haugesund sentrum. En butikk som leverer fotballrelaterte artikler over en lav sko. Ja, også fotballsko. I tillegg til drakter, treningsdresser, fotballer, sokker, krus, ryggsekker og mye, mye annet spennende. Ikke kun beregnet på Haugarfolk, men for mange andre fotballinteresserte store og små. Her får du drakter og annet fra halvparten av klubbene i Premier League. I tillegg er både italienske, tyske og spanske klubber representerte med diverse snadder. Butikken ligger på hjørnet ved Risøybrua, nærmere bestemt i Strandgata 122. En flott butikk, der du nærmest kommer i form bare du stikker nesen innom. Eller det

20

Med fotball på menyen. Hjertelig velkommen til «Macron Store Haugesund», sier Martin Fauskanger (t.v.) og Jon Petur Gudmundsson.

bare føles slik. En god følelse. Her føler en fotballsjel seg umiddelbart på hjemmebane. «Macron Store Haugesund» er relativt ferske i gamet. Tenker vi sport ble lokalene disponert av Skandisport i fjor sommer 23. august i år til «Macron Store Haugesund». Og daglig leder, Martin Fauskanger kan fortelle om en fantastisk utvikling. Flere og flere får øynene opp for butikken og stikker innom for en prat eller en handel. Eller begge deler. Butikken

er åpen mandag til lørdag. Åpningstiden mandag-fredag er klokken 10-18.00, torsdag 10-19, lørdag 10-15. Og nå når julen nærmer seg kan det være en ekstra god grunn til å ta seg en tur innom. I desember er der søndagsåpent på lik linje med resten av sentrum. Hjertelig velkommen, hilser daglig leder Fauskanger og butikksjef Jon Petur Gudmundsson.


DeepOcean har nylig vunnet sin største avtale i selskapets historie – det er en stor tillitserklæring I DeepOcean er det menneskene som utgjør forskjellen. Vi er stolte av den lidenskap, iver og engasjement våre kollegaer viser for å løse stadig mer utfordrende subsea-oppdrag. Hos oss er det kort vei mellom planleggingsarbeid og offshore operasjoner i Nordsjøen, Brasil, Mexico, VestAfrika eller Asia. Det gjør hverdagen spennende, og gir følelsen av at hver enkelt av oss utgjør en forskjell i suksessen til selskapet.

www.colours.no

Making a difference

SURVEY AND SEABED MAPPING // SUBSEA INSTALLATION SUBSEA INTERVENTION // DECOMMISSIONING INSPECTION MAINTENANCE AND REPAIR // SURF

www.deepoceangroup.com

21


januar

februar

mars

april

mai

juni JUNI

juli

august

Populært med kjendisbesøk. Øverst Svein Oddvar Moen, nederst FKH-spillere.

september oktober

november desember

Pølser er godt!

Tine Fotballskole, Sakkestad 24.-27.juni Tradisjonen tro var første uken i skoleferien satt av til Tine Fotballskole på Sakkestad. Totalt var det 108 unge fotballspillere i alderen 6-11 år innom, og de fikk virkelig valuta for pengene. Alle som en. Tekst: Roald Osmundsen

Hovedinstruktør var Espen Skistad og med seg hadde han Morten Moss og totalt 15 spillere fra våre G og J16, G og J19, samt A-lag Damer og Herrer. Barna ble fordelt i grupper etter alder, og de første dagene ble de ledet fra stasjon til stasjon. Godt organisert aktivitet og hyppige bytter gjorde at det stort sett bare var smilende fjes å se. Pausen ble også et høydepunkt for mange. Her var det mange konkurranser

22

som alle kunne være med på, og selv om de fleste ble avgjort på tilfeldigheter så var det ingen ting i veien med verken konkurranseinstinktet eller seiersgleden. Besøk hadde vi også. Fra FKH kom Tor Arne Andreassen, Umaru Bangura og Tor Andre Skimmeland Åsheim og signerte alt fra plakater til baller, drakter, keeperhansker, armer og bein. Norges beste dommer Svein Oddvar Moen var også et populært besøk, der han i tillegg til å svare på all verdens spørsmål kunne overrekke en konkurransevinner en signert dommertrøye som hadde vært brukt i Champions League. Siste dag ble det også tid for grillmat, og den unisone tilbakemeldingen var at ”Pølser er godt”! Den siste dagen var det klart for VM. Totalt var det 12 deltagende lag som alle bestod av spillere fra begge kjønn i alle

aldre. Det er kjekt å se hvor flinke de eldste er til å ta vare på de yngste i disse kampene. Finalen ble spilt mellom Belgia og England, og da de to finalelagene kom marsjerende inn på banen til skikkelig fanfare, stod resten av fotballskolen æresvakt. Lagoppstillingene ble lest opp og det ble en ramme som var en finale verdig. I sedvanlig stil klarte England å rote det til når det gjaldt som mest, og Belgia stod igjen som vinnere. Til slutt var det utdeling av t-skjorter, bager og iskrem, før både deltagere og ledere kunne ta seg en velfortjent ferie. Vi kjører selvfølgelig Tine Fotballskole neste år også, da i perioden 23. – 26.juni 2014.


Design / Idé: www.steinariversen.no Foto: Haakon Nordvik

FRIHET

ter n a m a i D ialitet! es

- Vår sp

Litt sånn er det å være kunde hos Tveit. Du får en enklere hverdag, større frihet og mer fritid. Finn ditt nærmeste avdelingskontor på www.tveit.no Regnskap og økonomisk rådgivning for næringsliv og landbruk.

Haugesund - tlf. 52 70 02 60

KINOGAVEKORT Alle som liker å gå på kino vil sette pris på et gavekort, enten som julegave eller i kalenderen. Kjøpes i billettluken.

Også nissen går på

23


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli JULI

august

Sommerturnering er gøy! Det er snart ikke en eneste helg i sesongen det ikke arrangeres fotballturnering i distriktet. I de aller fleste av disse er Haugar representert med lag fra mini-avdelingen. Tekst: Roald Osmundsen

For de litt eldre spillerne er det sommerturnering som gjelder. For de aller fleste er dette årets sosiale høydepunkt. For noen få er det også sesongens sportslige høydepunkt. I år var det Jenter 19 under ledelse av Bjørn Petter Bang, Tommy Merkesvik og Karin Nilsen som kom hjem med medaljer. Det ble bronsemedaljer i Dana Cup. For øvrig den tredje Dana Cup medaljen for noen av spillerne på laget. Ellers var vi representert med hele 5 lag i Norway Cup. 3 av disse var jentelag som ble slått ut i løpet av en drøy time med samlet målforskjell på 0-1. To tapte myntkast viser hva disse må trene på til neste sommer... Best i Norway Cup ble Gutter 14 som tapte 2-1 i 16-delsfinalen torsdag morgen. Sosialt sett var alle våre lag vinnere. Bare kjekke jenter og gutter, og ikke minst voksne lagledere som alle som en representerte klubben på en flott måte.

24

Vi måtte til og med oppdra noen av de andre klubbene som lå på Lofsrud Skole. Gutt 16-1 og 16-2 reiste som i fjor til Gothia Cup i Gøteborg. Dette er den vanskeligste turneringen å hevde seg i, og selv om det ikke ble noen sportslig opptur i år så meldes det om at spillerne er klare for å prøve en gang til neste år. Ellers gjorde Jenter 12 det veldig bra i Plussbank Cup i Kristiansand og Smågutt 13 reiste til Eidfjord Cup med tre lag, hvorav det ene kom hjem med både pokal og sølvmedaljer. At Ungdomsutvalget har tatt på seg all administrasjon av en hovedturnering forenkler arbeidet for dem som kaster seg med her, og eksempelet fra Norway Cup i år viser at vi klarer å skape en veldig klubbfølelse med å ha mange lag i samme turnering. Så får tiden vise hvor vi havner i 2014.

september oktober

november desember


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august AUGUST

september oktober

november desember

Emilie Erlands skadde håndledd medførte at Cathrine Brummenæs Haraldseid måtte tilbringe Norway Cup mellom stengene.

Norway Cup 2013 En hel turnering uten baklengsmål for keeper Emilie, men mange fine redninger fra venstre back Cathrine. Som ett av fem Haugar-lag bestemte Jenter 13 seg for å legge årets sommerturnering til Norway Cup. Dessverre kolliderte dette med at lagets faste keeper, Andrea Halvorsen, var i Italia med familien, så det ble nødvendig å hente inn en erstatter. Valget falt tidlig på Jenter 12s gode keeper Emilie Erland. For å bli bedre kjent med de andre jentene på laget ble Emilie tatt med både på trening og kamp med Jenter 13 utover våren. Dette gikk helt fint og da det var klart for avreise til Oslo var hun en naturlig del av gruppa som bestod av 15 utespillere og en keeper. Puljeoppsettet hadde plassert jentene i gruppe med Bækkelaget, Hødd, Oppegård og Team Nes, og første kamp var mot arrangørklubben Bækkelaget SK på Ekebergsletta søndag kveld kl. 19.30. Etter en god lunsj på skolen, var det fremdeles så lenge til kamp at jentene måtte finne på noe å slå i hjel tiden med.

Heldigvis var det en kunstgressbane like i nærheten av skolen, så trenerne bestemte seg for å gå ned og gjennomføre en enkel treningsøkt med godt humør og lav intensitet. Det ble brått slutt på det gode humøret da Emilie, som eneste keeper, gikk ned for telling etter å ha reddet et hardt skudd. Resultat: Brist i håndleddet og ute av hele turneringa før vi hadde spilt et eneste sekund. Det ville være en overdrivelse å si at det ble en stor kø av andre jenter som ville overta Emiles plass i mål. Heldigvis hadde laget med seg Cathrine Brummenæs Haraldseid. Cathrine er en solid utespiller som aldri har spilt noe annet enn forsvar. Hun valgte likevel å sette laget foran seg selv og tok på seg jobben som keeper til alle de andre

jentenes glede og ikke minst lettelse. Litt usikre trenere til tross, det var ingen grunn til fortvilelse. Cathrine viste seg i tillegg til å være en fantastisk lagspiller, også som en svært habil keeper. Da turneringen var over stod laget igjen med 5 baklengsmål på 5 kamper, flere fine (og noen utradisjonelle) redninger og ikke minst med minnet om en spiller som virkelig satte laget foran seg selv. Takk skal du ha Cathrine! For Emilie kommer det helt sikkert nye sjanser til å spille Norway Cup, så får tiden vise om hun også da kan komme hjem uten baklengsmål. Og ikke minst uten bandasjert hånd.

25


Populært rekrutteringstiltak Like før sommerferien fikk alle nye førsteklassinger i Haugesund brev i posten. Innhold: Invitasjon til fotballtrening i Haugarhallen. Tekst: Roald Osmundsen

Totalt 413 brev ble sendt ut. Og med mer enn 100 nye terriere innom dørene i hallen, og med oppstart av 14 nye lag så må vel dette kalles en suksess. Haugar har i flere år hatt et eget tilbud rettet mot de som starter i 1. klasse. I år prøvde vi en ny vri. Alle barn i kommunen som startet i 1. klasse høsten 2013 fikk før sommeren et personlig brev fra klubben i postkassen. I brevet ble de invitert til trening seks lørdager rett etter skolestart. Her kunne de få prøve ut om

fotball er en aktivitet for dem, og klubben setter sammen lag med utgangspunkt i skolekretsene for de som ønsker å bli med videre. Første treningsdag var lørdag 17. august, og det endte med at det stod kø for å komme inn i Haugarhallen. Totalt deltok mer enn 70 unger i den første lekbaserte treningen. Ikke alle var like klare for å tre inn i det ukjente da fløyta gikk, men det tok ikke lang tid før alle hadde funnet seg en plass på en av stasjonene. Foreldrene på sin side fikk en kortfattet informasjon om hvilke verdier vi jobber ut i fra og hvordan veien videre ble for dem som ville begynne å spille på et lag. De som ville ha mer informasjon fikk

med seg en brosjyre der de kunne lese om klubben, våre aktiviteter og hvilke forventninger vi har til dem og de kan ha til oss. Allerede etter første trening var de første lagene dannet, og da den sjette og siste økta ble gjennomført i slutten av september viste oversikten at mer enn 100 spillere hadde vært innom og 14 nye lag var dannet. Takk til alle trenerne og spillere fra ungdomsavdelingen som stilte opp som instruktører på disse lørdagene. Vi har fått veldig god tilbakemelding både når det gjelder organisering og kvalitet på tilbudet.

Vi tilbyr Studiespesialisering med Toppidrett, generell- og spesiell studiekompetanse Programområdene: Realfag & Språk, Samfunnsfag og Økonomi Vi skreddersyr treningsopplegg i din idrett

s

Golf Baske t Fo tb a l l Padlin g Friidrett Håndball Svømming Volleyball Vektløfting Ka mpsport Orienterin g Badmington Basistrening Sprangridnin g

26

Videregående skole for deg som er glad i idrett haugesund-toppidrettsgymnas.no

Golf Basket Fotball Padling Friidrett Håndball Svømming Volleyball Vektløfting Kampsport Orientering Badmington Basistrening Sprangridnin g


27


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

augustSEPTEMBER september oktober

november desember

Foto??

Foreningenes dag, torsdag 26. september En torsdag i september arrangeres det hvert år Foreningenes Dag for alle femteklassingene i Haugesund. Tiltaket er til for å få flere barn i organisert aktivitet, og alle barna rådes til å melde seg på en sport de ikke har prøvd før. Haugar, som klubben for alle, har selvfølgelig vært med siden begynnelsen. Tekst: Roald Osmundsen

Torsdag 26. September var vi i gang igjen, og som den største av fotballklubbene hadde vi nok påmeldte til å være i aktivitet både før og etter lunsjpausen. Som alltid, var det innom et par kommende fotballproffer, men mesteparten av ungene hadde aldri vært på fotballtrening før. Ungene var i godt humør fra begynnelse til slutt, og selv om de gjennom en god treningsøkt var blitt litt slitne, var viljen der hele økta. Til vår store begeistring, hadde også mange bestemt seg for å begynne å spille i Haugar etter endt treningsøkt. Treningene ble holdt i Haugesund idrettspark. Øktene bestod av enkle øvelser

28

med fokus på basisferdigheter, kondisjon, og forståelse. Det hele begynte med en god oppvarming, lik den A-lagsdamene bruker før kamp. Dette var spennende og de fleste gav (kanskje litt for) mye før vi var kommet skikkelig i gang. Senere fikk ungene prøve seg på å føre ballen, vendinger og skudd. Øvelsene ble gjennomført med stor vilje og pågangsmot. De fleste hadde kommet godt i gang før det hele skulle avsluttes med dagens høydepunkt; å spille kamp. Instruktører var damelagets Ingveig Svendsbøe og Lene Osmundsen. De var begge enige om at gruppene viste fremgang kun på den lille tiden de fikk trene hos oss. Da dagen var omme var alle ungene enige; Fotball er gøy, og Haugar er klubben.


STØRST UTVALG. BEST PRIS. Nå er butikken full av kunst og rammelist. La vår hyggelige betjening hjelpe deg med å finne det som passer deg.

solvang

STRANDGATA 135 - 52 71 56 26 www.dahl-rammeservice.com Vi er også på facebook!

Amanda senteret

HANDelSBygg - Spanneveien 300

Norheim 1B

Norheim 1D Snarveien 1C Norheim 1C Snarveien 1B Snarveien 1A Noreveien 7B

Noreveien 7A

<<

Ka

rm

øy

Norheim 1A

BMW Bavaria

29


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

augustSEPTEMBER september oktober

november desember

Foreldremøte Haugaland videregående skole, 5. september 2013 For første gang på mange år inviterte vi i begynnelsen av september alle foreldre med barn i Haugar til foreldremøte. For sikkerhets skyld hadde vi fått låne det store auditoriet på Haugaland Videregående skole. Det hadde ikke vært nødvendig. Tekst: Roald Osmundsen

Til tross for det noe labre fremmøte så var tilbakemeldingene fra de som var der at dette virkelig hadde vært informativt og bra. Bakgrunnen for møtet var at styret og administrasjonen følte et behov for å informere alle foreldrene om hva vi som klubb ønsker å stå for, hvilke verdier vi ønsker å styre klubben etter og hvordan vi ønsker å implementere dette i driften. Daglig leder Roald Osmundsen var første mann ut og han informerte om verdigrunnlaget og status i klubben i innlegget ”Hva står vi for, og hvor står vi?”. Deretter gikk Terje Osmundsen gjennom den nye sportslige modellen som er utarbeidet, og hvordan våre verdier skal gjenspeiles i all aktivitet i ungdomsavdelingen. Hva trener vi på, hvem spiller hvor og hvilke kriterier som ligger til grunn for måten vi skal trene på var spørsmål som ble gjennomgått og besvart her. Ungdomsleder Sølvi Rogde orienterte deretter om hvilke forventninger klubben hadde til foreldre med barn i Haugar, og hva foreldrene kunne forvente av klub-

30

ben de hadde meldt barna sine inn i. Styreleder Jens Egil Vikanes avsluttet innleggene med å fortelle foreldrene om hvor de kunne finne mer informasjon om klubben, og ikke minst hvor de kunne henvende seg med sine spørsmål. Til slutt var det trekning av premier. I tillegg til diverse gavekort var det to hovedpremier. Den fineste premien var en tur til vår utstyrsleverandør Macrons hovedkontor i Bologna, Italia. Inkludert i dette oppholdet var overnatting på byens beste hotell, mye god mat og ikke minst VIP-billetter til Serie A-kampen mellom

Bologna og Torino. Hvem som vant og hvordan turen var kan du lese om på neste side. Den andre hovedpremien var ”Håndverker for en dag”. Her kunne en få fritt valg av en håndverker til å jobbe for seg en hel dag. Denne vant Rune Lothe, trenger for Jenter 11. Fremmøte til tross, tilbakemeldingene på dette var så gode at vi prøver igjen til neste år. Så da er det bare å stille for alle dere som ønsker å vite mer om klubben og/eller ønsker å være med i trekningen av fine premier.


Bedriftsbesøk hos Macron i Bologna Det heile starta med at undertegnede og Sir Alex (Pettersen), som var så utrulig heldig å bli trekkt ut blant trenarane i SK Haugar skulle få reise den longe veien til Bologna og Italia. Tekst: Ståle Abrahamsen

Turen blei arrangert av Macron Norge som har hovedsete i Haugesund, og då i samen med andre gode og potensielle kundar av nettopp dei. Det heile starta friskt på Haugesund Lufthamn som ligge på KARMØY, hvis det sko vara noken som helst tvil, ein Fredag føremiddag. Flesterparten av dei heldige samla seg rundt Cola glasene og kaffikoppane i avgangshallen. Det blei helsa og sagt god dag, då me ikkje kjende kvarandre så godt (endå). Turen gjekk med Ryanair til Pisa , og då me landa og fekk opp dørene fekk me igjen vårfølelsen, og me steig ut av fykemaskinen og fekk endelig rodla ein blå ein. Turen var for alvor i gong og resten av reisefylje blei og innlemma i Pisa. Turen gjekk i minibuss som varte i ca 2,5 time opp te Bologna by, og adle virka te å vara i ett utruligt godt humør, kan hende det kom av lofte i bussen, ikkje vett eg, men noke var det. Men me fekk nå innstalert oss på ett kjempeflott Hotel midt i sentrum av Byen, og det va så me budde midt i smørauga av alt det byen hadde å by på. Som vanlig starta jo adle nye dar med ein goe frokost, og dette var ikkje noke unntak, goe mat og masse kalde melk gjekk te håls på adle som ein og ei! Og då hadde me lagt eggje for resten av nettopp den dajen. Me sko då ut på bedriftsbesøk til Macron sitt hovedkvarter, som låg vel 20 min fra Hotellet. Dessverre var ikkje arbeidarene

på jobb siå det var Lordag, men ka gjer vel det? Me fekk omvisning og kaffi i timavis. Dei hadde møkje fint å visa fram, og adle var glade for nettopp denne omvisningen, og fekk stilla spørsmål om diverse me lurte på mht til nettopp Macron sitt utvalg. Omvisningen blei krona med at samtlige fekk velja seg ein original drakt te odel å eie. Nå ska det seias at adle fekk ikkje rette størrelsen som passa kroppen, men pyttsann Harald! Ka gjer nå det? Turen tebars te Hotellet og fritt leide i byen, blei nytta te allsang og hyggelig samvær så godt det kan gjerast i ein Minibuss, men guu for ein gjeng me va! Som nettopp sagt så var resten av dagen fram te klokkå 20.00 fritt vilt blant gjestane (oss), og det blei nytta blant anna te å sjå fotballkamp og eta Italiensk Pizza og andre utsøkte Lunchrettar i eit av byens etablissement med stort fjarnsyn. Viare den etetrmiddagen trenge me vel ikkje via så møkje oppmerksomhet her i presså! Klokkå 15.00 den dagen kjeme der eit fylje av Politibilar og ein rauge buss (neppe Knapphus sin) og svingde oppom døre te Hotellet vårt, det var jo sjølvaste Torino spelarane som sko bu me oss, og då blei det jo og møkje supportarer som blei ståande på utsiå av Hotellet i ca 12-14 timar, mens me gutane og jentå og resten av Spelarane naut friheten på innsiå. Men la det vara sagt, me var jo Bologna Supportarar på denne turen, så det tok ikkje heilt av kan man sei. Om kvelden var det igjen ut på middag, som smakte alldeles nydelig, og igjen med same kjekke gjengen av vest og austlendingar. ”What does the fox say”, vart ikkje kjend i denne byen før me kom, men eg trur at når me reiste,

så konne me høyra an på adle gatehjørner i byen. Så vart den store dagen edelig kåmen og me sko på fotballkamp, nettopp mellom Bologna – Torino i serie A. Me hadde prøvd heila nåtte å holle Torino gjengen våkjen for å psyka dei ut, men det virka visst ikkje. Og det blir aldrig det sama å gå på Sletten (Vea sin Stadion) itte dette , la det vara sagt. Me hadde fått Platina Vip Bilettar, og det va ikkje måte på service, mat og drikka av alt det ganen konne svelja ner, så e jo kje løye folk går på kamp 2 timar før fløytå pipe der i gården! Det var utruligt og oppleva dette, og for ikkje å gløyma setene, sikkert 1 okse i kvart sete, så mjuke var dei. Kampen var så som så, men heimalage tapte dessverre for våre romkameratar uten at det la noken dempar på gutane i frå Noreg. Kvelden blei benytta til å spela gnav på rommene og ellers andre aktivitetar som middag, mat og goe drikka. Men mandag som ofta blir kalla blå (ikkje utan gronn) kom ubamhjertig og innhenta oss, og turen him te KARMØY lufthavn var nå i gong. Me landa trygt og godt på ittemiddagen, te ein kalle sure vind, men ke gjer vel det itte ein sårein kjempetur samen med kjekke folk frå det ganske land. Vil nytta høve og takka Haugar, Macron og dei andre i fylje for ein super tur ! Hilsen Ståle & Sir Alex Pettersen

31


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

augustSEPTEMBER september oktober

november desember

Regy Cup, 28. – 29. september For 30. gang ble ”Verdens kjekkeste turnering?” avholdt den siste helga i september. Og hvilken turnering det ble. Et strålende vær var rammen for det som i følge Turneringskomiteen var tidenes beste Regy Cup. Tekst Roald Osmundsen/Foto Grethe Nygaard

Som alltid var også årets turnering fullbooket lenge før påmeldingsfristen gikk ut. Totalt 104 lag deltok, hvorav ca. halvparten var tilreisende lag. Disse overnattet på Skeisvang, Skåredalen og Haraldsvang skole i tillegg til Turnhallen. Alle skolene hadde egne skoleansvarlig, og Roger Herskedal, Margaret Wee og Hanne Reimers fortjener all den honnør de kan få for utrettelig jobbing gjennom hele helga. Ungdomsutvalget hadde på forhånd gjort et kjempearbeid med dugnadslistene og med Sølvi Rogde i spissen ble alt dugnadspersonell fulgt opp under turneringen. De aller fleste stilte da også der de skulle til avtalt tid. Nytt av året var at vi også hadde egne ansvarlige på alle banene som tok imot og veiledet lagene, samt meldte inn resultater. Totalt spilles turneringen på 12 forskjellige baner, så det er mye som skal organiseres. I tillegg til de 6 banene i Idrettsparken, spiller vi på Sakkestad, Håvåsen, Norheim, Avaldsnes, Stegaberg og Kolnes. Tusen takk til klubbene i distriktet som velvillig låner ut anleggene sine. Etter 30 år i samme spor tok turneringen i år noen spenstige steg ut av det gamle trauste, og resultatet var både nye nettsider og eget resultatsystem. For å slippe at informasjonen om Regy Cup blir gjemt mellom alle andre nyheter på haugar.no så er tanken nå å samle all info på www.regycup.no. Der vil du til enhver tid også få oppdaterte resultater fra vårt nye resultatsystem. Akkurat dette spilte oss et puss lørdags kveld under turneringen da det viste seg at en feil i systemet medførte at utregningen av tabellene ble feil og at sluttspilloppsettet for Gutter 14 klassen ikke var riktig. Etter iherdig jobbing fra leverandør hele lørdagskvelden så ble det heldigvis ordnet og søndagen i sekretariatet ble en skikkelig sjarmøretappe. Totalt ble det under årets turnering spilt 246 kamper, inkludert 14 finaler, og det turneringen måtte mangle av sportslig

32

kvalitet oppveies til de grader av sann idrettsglede og positiv innstilling fra alle involverte. Vi ønsker å takke alle som stilte opp under årets turnering, enten det var på ei to-timers dugnadsøkt eller som Turneringsgeneralene Tor Harald Skien og Terje Hestvik som de siste ukene

stort sett arbeidet for Regy Cup 24 timer i døgnet. Takk skal dere ha, alle som en.


Vinnere Regy Cup 2013: A-Sluttspill: Jenter 13: Jenter 14: Jenter 15-16: Gutter 13: Gutter 14: Gutter 15: Gutter 16:

Hundvåg Buøy Fyllingsdalen 1 Bergen Nord Staal Skudenes Fyllingsdalen 3

B-Sluttspill: Jenter 13: Jenter 14: Jenter 15-16: Gutter 13: Gutter 14: Gutter 15: Gutter 16:

Loddefjord Madla Ask Vard Åkra 2 Madla 4 Mathopen

d! elg i Haugesun h k is st ta n fa en Tusen takk for høydepunkt. rets definitive å up C y eg R ge forNok en gang er obbelt så man d g o e er ill sp -14 ng glade Åsane G tt på hodet i la å st r a h På vegne av 26 m so lle andre kk til deg og a gleder oss rneringen, og eldre: Tusen ta tu å p s ri p r o setter veldig st 14. tid for oss! Vi me tilbake i 20 m ko å l ti e d allere e G14-2 /3 Lagleder Åsan e, ss Fo h et n ilsen Ken Med vennlig h

Takk for ein fantas

tisk flott Cup, vi st orkoste oss. Ram men og ndt cupen er bare heilt fantastisk.Vi er st og kommer gjerne orfornøgd, tilbake neste år. T akk for denne ga ng.  Mvh Trio G13-2, Fr ode Blom

organiseringen ru

Brødrene Lundal er en nisjebedrift som satser på en allsidig produksjon av kjøttvarer, pålegg og spekemat for storhusholdning, restaurant og daglivare. Utsalg av fersvarer i Haraldsgata, ved rådhusplassen i Haugesund og i Spar-butikken i Lundal-bygget på Frakkagjed i Tysvær kommune. Velkommen innom! Tlf. 52 77 46 60 - post@lundal.no - www.lundal.no

33


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august

september oktober november desember OKTOBER

En svært motivert Steinar Lein ble ansatt som trenerkoordinator i Haugar i oktober.

Steinar Lein i blått Haugar ønsker å satse mer på ungdommen. Det har riktignok klubben gjort i alle år, men nå vil den ta ytterlige skritt på den fronten. Det går nemlig alltid an å gjøre det bedre - uansett. Til å hjelpe klubben med å styrke arbeidet i ungdomsavdelingen er Steinar Lein (42) hentet inn. Tekst Svein O. Hansen

Lein begynte sin nye tilværelse som Haugar-gutt 1. november. Han har opparbeidet seg solid rutine som hovedtrener for Vards A-lag gjennom flere år, og har følgelig brukbart med ballast i bagen. I tillegg kan han se tilbake på en solid karriere som spiller. Den formelle tittelen hans i Haugar er trenerkoordinator. En tittel han ikke føler seg helt bekvem med. Den forteller nemlig ikke den hele og fulle sannhet.

Generell nivåheving Men hvis vi tar utgangspunkt i koordinator-rollen betyr den at det skal jobbes frem og utvikles en bedre struktur - og

34

legges bedre til rette for trenerne. Det er mye upløyd mark og ukjent terreng for Lein. Og følgelig for tidlig å mene så veldig mye om metoder og tilnærming. Men han er veldig opptatt av å få på plass en generell nivåheving. Og ikke minst er han opptatt av å optimalisere den miljømessige biten. - Jeg vil prøve å skape mer liv og mer trivsel både generelt i klubben og på klubbhuset, sier Lein. Et godt miljø vil også skape mer trygghet, trivsel og tilhørighet. - Det viktigste for meg, slik jeg ser det er å få spredt den kunnskapen og kompetansen jeg har opparbeidet meg så bredt som mulig i klubben, fremholder han.

Trigget Etter at han og Vard skilte lag hadde han tenkt å ta seg et års pause fra trenervirksomheten, men slik ble det altså ikke. Henvendelsen fra Haugar trigget så pass at han ønsket å være med på laget. Egentlig har han aldri gitt seg. Hans hovedbeskjeftigelse ligger nemlig i toppidrettsgymnaset (HTG), der han har vært ansatt siden 2007. Det igjen vil si at han

omgås seriøse og målbevisste ungdommer hele tiden. Han skulle med andre ord ha god innsikt i hvilke knapper det skal trykkes på og hvilke grep som eventuelt må eller bør tas. Men at det nå igjen blir mer fotball blir likevel ikke feil for ham.

Lidenskapelig Lein er nemlig lidenskapelig opptatt av fotball og dynamikken i og rundt klubber og lag. Når det gjelder engasjementet i Haugar er det i første omgang gitt en varighet på tre år. Men hvordan løypa skal gås vet han lite om på dette tidspunktet. Det blir å prøve seg frem og å gjøre de nødvendige korrigeringer underveis. I en prosess der alle forhåpentligvis er med og bidrar og tenker positivt.

Alibiet Kjennskapen til Haugar er for øvrig ikke inngående. Alibiet i så måte har han vel gjennom sin ektefelle Cathrine (Sandvik), som kan se tilbake på mange A-kamper for Haugar. Et ekteskap som også har gitt ham tre barn. Hva vet så Lein ellers


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august

septemberOKTOBER oktober november desember

om Haugar? En liten test om spilte cupfinaler viser at han har plukket opp noe. At Haugar tapte 0-7 i 1961 tar han nesten på strak fot. At motstanderen het Fredrikstad har han imidlertid ikke plukket opp. Også årstallet for klubbens andre cupfinale sitter brukbart, og året -79 dukker kjapt opp. Samt at det ble et nytt tap - 0-1 eller 1-2. At motstanderen het Viking får han litt drahjelp med. Ellers vet han at Haugar spesielt de senere årene har hatt fokus på damelaget. Og at herrene sliter med sitt et stykke nede i systemet har han også registrert. Egentlig en naturlig status, ettersom FKH ble etablert på grunnmuren av Haugar og Djerv 1919. Han ser den.

14 år i Haugesund Da Lein ankom Haugesund for 14 år siden kom han fra Rosenborg, der han spilte i to sesonger. Men kampen om plassene hos norsk fotballs gigant var naturlig nok mer enn tøff, så da henvendelsen fra FKH kom takket Lein ja. Før han gikk til Rosenborg spilte han for bysbarnet Byåsen, mens moderklubben heter Kolstad. Etter fire år i FKH gikk ferden videre, til Vard. Lein spilte for Vard fra 2003 til 2006. Da fikk han et tilbud fra klubben om å ta over som trener. Selv om han var blank på den biten virket det så fristende at han takket ja. Spennende det, å få prøve ut egne tanker og idéer - tenkte Lein. Og nå er han klar for å ta sine tanker og idéer videre i Haugar. Klubben ønsker ham hjertelig velkommen og lykke til.

Steinar Lein ønskes velkommen til Haugar av Roald Osmundsen.

Det blir tomt uten innhold.

Det er ikke lenger nok å bare være til stede. Du må ha noe å fortelle. Våre journalister og designere hjelper deg med å formidle ditt budskap på riktig måte.

dhrsaga.no

35


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august

septemberOKTOBER oktober november desember

Utfordringer i kø for Kristoffer og Sjur Kristoffer Gunnarshaug og Sjur Lothe har avsluttet en travel sesong. Ikke nok med at de har spilt både på G14, G16 og G19 hos oss, de har begge også vært faste i FK Haugesunds talentsatsing HTF og vært med på kretskamper for Rogaland. For Sjurs del ble det også deltagelse på Statoils Talentleir i sommer. Nå skal de få enda tettere oppfølging av nytilsatt toppspillerutvikler. Tekst: Roald Osmundsen

Det nærmer seg 6 år siden Haugarhallen stod ferdig, og nå ser vi resultatet av den første generasjonen som er ”oppvokst i hallen”. Både Kristoffer og Sjur kan du treffe på Sakkestad nesten hver eneste dag hele året. Og det er ingen tvil om at mye trening gir resultater. Kristoffer er vaskekte Haugargutt og har i en alder av 14 år allerede rukket å spille mer enn 400 kamper for klubben. Nesten 200 av disse er spilt i smågutteklassen (13-14). Kristoffer brukes mest defensivt på midtbanen der han kan styre kampene. Han er veldig flink til å finne rom og bli spillbar, og han gir nesten aldri bort ballen. Gjennom stadig nye utfordringer har han i løpet av sesongen tatt lange steg, og nå i vinter skal han trene med FKHs rekruttlag. Kristoffer har et klokt fotballhode, er en veldig fin fyr som representerer klubben godt på alle måter og en som kan ha en spennende fotballframtid foran seg. Det kan også Sjur Lothe. Sjur er opprinnelig Stegaberg-gutt, men kom til Haugar før 2011 sesongen. Sammen med Kristoffer og Ali Athir har Sjur dannet en særs

Kristoffer Gunnarshaug

Sjur Lothe

spennende midtbanetrio på G14 som utfyller hverandre godt. Sjur har fantastiske basisferdigheter, et godt driv med ballen og er veldig flink til å gå forbi folk. Til tross for at han har slitt en del med skader, så er det knapt nok noen spiller i Haugar som har drevet mer med bevisst egentrening i Haugarhallen enn Sjur og pappa Tore Jensen. Høydepunktet for Sjur kom i sommer da han som eneste guttespiller fra Rogaland ble tatt ut til Statoils Talentsamling i Stavanger. Det vil alltid være en utfordring både for

klubb, trenere og spillere når de samme spillerne er med på flere lag. For å sikre oss at spillerens behov settes i sentrum ansatte vi i oktober Terje Osmundsen som Toppspillerutvikler. Det betyr at han er den som følger opp spillerne tettest, kommer med konkrete tilbakemeldinger om hva de må prioritere i det videre treningsarbeidet og styrer den totale belastningen. Forhåpentligvis vil dette gi spillerne et ekstra løft slik at de får ut hele sitt potensiale. Så gjenstår det bare å se hvor lenge vi får beholde dem…

…men Jomar ble årets spiller Etter å ha vært en stabilt god forsvarspiller i flere år bestemte Jomar Skrunes seg i år for å satse som keeper. Det viste seg å være et særs vellykket valg. Førresfjordgutten har litt å slekte på med en onkel, Tor Martin Hegrenes, som både har stått i mål for vårt A-lag og trent keeperne i FKH, og det skulle ikke mer enn noen få måneder med keepertrening under Espen Skistad før Jomar plutselig var så god at også han var med i HTF. Vi gratulerer Jomar med utmerkelsen som Årets spiller på G14 og forventer store ting av han også i 2014.

Jomar Skrunes

36


VALGFRITT 0,5 L MINERALVANN OG TILBEHØR

2 2 6 g

T

VALGFRIT T 0,5 L MINERALVANN OG TILBEHØR

T N OR

10 0%

O

DOUBLE

DOUBLE

T E KJ Ø

EN

VALGFRIT T 0,5 L MINERALVANN OG TILBEHØR

M E N Y

SK

RF

ST

ST

NOR S K

R

1

NT

% RE 00

RF

T

VALGFRIT T 0,5 L MINERALVANN OG TILBEHØR

M E N Y

CRISPY

BIG BEEF BIG CHICKEN BIG BEEF BIGB

M E N Y

O

VALGFRITT 0,5 L MINERALVANN OG TILBEHØR

E KJ Ø

T

Endelig T ilbake !

ACCESS•SURFACE PROTECTION•FLOORING AND ACCOMODATION WORKS•METAL WORK•INSPECTION AND DOCUMENTATION Kophaug 2, N-5570 Aksdal / 47 52 71 60 03 / kontor@multivedlikehold.no / www.multivedlikehold.no

37


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august

septemberOKTOBER oktober november desember

Trist sesongavslutning for seniorlagene Forskjellige sesonger for seniorlagene, men begge endte i skuffelse. Herrelaget slet stort sett gjennom hele sesongen, mens Damelaget hadde mange oppturer underveis. Dessverre endte den siste kampen i skuffelse for begge lag. Tekst Roald Osmundsen

A-lag Damer fikk en tung start på sesongen med 3 tap på de 4 første kampene. Deretter satte laget seg og resultatene bedret seg kraftig for det unge laget som med unntak av keeper er et rent juniorlag. Delmålet om kvalifisering til 1.divisjon ble nådd, men dessverre ble Urædd for sterke der og vi må prøve på nytt neste sesong. Trenerne Leif Sævereid og Hellen Våge gir seg nå og vi benytter sjansen til å takke begge for innsatsen og ønsker dem lykke til videre. Herrelaget lå stort sett like over nedrykksstreken hele sesongen og hadde skjebnen i egne hender før den siste kampen hjemme mot Forus og Gausel på Sakkestad. Den neglebitende affæren ble for så vidt vunnet 1-0, men våre årvåkne motstandere hadde funnet ut at vi hadde brukt en spiller som skulle stått over med karantene for tre gule kort. Det var mer enn vi hadde fått med oss, men det stemte, protesten ble godkjent og resultatet ble satt til 0-3. Dette medførte at vi havnet under streken og rykket ned. I skrivende stund kan det likevel være at vi får spille 4.divi-

38

sjon ettersom Sauda, som beholdt plassen da vi ble trukket våre poeng, ønsker å spille i 5.divisjon. Wim Balm gir seg som hovedtrener og vi takker også han for innsatsen og ønsker lykke til videre.


HAUGESUND

NAUSTET SPISERI

www.securitas.com

Mat med lokale råvarer og en rikholdig meny med fiskeretter

Tlf 52 86 30 00 • www.hotelmaritim.no

39


SemsketSPAR skinn.oPP-tiDamestr . l Vanl336,ig pri- s 599,-

Tilbudet gjelder fra den 24.-26.05 2012, eller så langt beholdningen Tilbudet rekker. gjelder fra den 24.-26.05 2012, eller så langt beholdningen rekker.

fra 353,-

Nubuk. Damestr. Vanlig pris 799,-

fra 463,-

Nubuk. Damestr. oPPVanlig pris 799,- SPARtil

SPARoPP-til

fra 463,- 287,SPARoPP-til

252,-

SPARoPP-til

205,-

SPARoPP-til

et... i Victoriahjørn205,252, Skinn. Damestr. Skinn. Damestr.

n Skoringen, ku

Vanlig pris 699,-

Vanlig pris 599,-

Damestr. Vanlig pris 499,-

fra 412,fra 347,fra 294,få skostørrelsen din Damestr. i %VanlSkinign.priDamestr. rabatt SPAR s 599,- SPAR på utvalgte modeller Vanlig pris 499,- SPAR ørrelsen din t...

ctoriahjørne

att

eller

oPPtil

fra 347,- 230,-

i butikken

Hvilken skostørrelse bruker du? 38, 39 eller 40? torsdag, fredag og lørdag trekker vi fra skostørrelsen din i % rabatt på utvalgte modeller! Stikk innom – det er mange flere modeller i butikken.

SPAR

SPARoPPtil

oPP-246,til

368,-

SemsketSPAR skinn. Damestr. Vanlig pris 599,336,oPPtil

Herrestr. VanlSkoringen ig priSPAR s 499,fra 353,-

Nubuk. Damestr. Vanlig pris 799,-

oPPtil

fra 269,-

fra 463,- 287,-

Hvilken skostørrelse bruker du? 38, 39 eller 40? torsdag, fredag og lørdag trekker vi fra skostørrelsen din i % rabatt på utvalgte modeller! Stikk innom – det er mange flere modeller i butikken.

oPPtil

fra 294,- 368,SPARoPP-til

276,-

336,-

Nubuk. Damestr. Vanlig pris 799,-

463,Skifrann. Herrestr. Vanlig priSPAR s 799,-

oPPtil

fra 431,-

252,-

205,Herrestr. Vanlig pris 599,-fra 347,-

Skinn. Damestr. Vanlig pris 599,-

Damestr. Vanlig pris 499,-

Skinn. Damestr. Vanlig pris 699,-

fra 431,-

SPARoPPtil fra 347,- 230,SPARoPPtil

368,-

Herrestr. Vanlig pris 499,-

SPARoPPtil

Skinn. Damestr. Vanlig pris 599,-

fra 323,fra 294,-

SPARoPPtil

368,-

Herrestr. Vanlig priSPAR s 599,-

oPPtil

fra 323,-

205,-

Damestr. Vanlig pris 499,-

fra 294,-

SPARoPPtil

276,-

Følg oss på

SPARoPPtil

276,-

Skinn. Herrestr. Vanlig pris 799,-

fra 269,Haral dsgt. 139, Victoriahjørnet • Telefonfra21 07431,94 00 • www.skoringen.no fra 431,fra 323,Følg oss på FACEBOOK, SKoRiNGEN Haugesund

Skinn. Herrestr. Vanlig pris 799,-

276,-

SPARoPPtil

252,Skinn. Herrestr. fra- 412,Vanlig pris 799, SPARoPPtil

oPPtil

Herrestr. Vanlig pris 599,-

Herrestr. Vanlig pris 599,-

453 personer har allerede meldt seg inn i vår Facebook gruppe. Har du?

fra 323,-

Haraldsgt. 139, Victoriahjørnet • Telefon 21 07 94 00 • www.skoringen.no Følg oss på FACEBOOK, SKoRiNGEN Haugesund

ictoriahjørnet • Telefon 21 07 94 00 • www.skoringen.no oss på FACEBOOK, SKoRiNGEN Haugesund

ictoriahjørnet • Telefon 21 07 94 00 • www.skoringen.no oss på FACEBOOK, SKoRiNGEN Haugesund

40

Facebook “f ” Logo

RGB / .ai

Facebook “f ” Logo

RGB / .ai


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august

september oktober NOVEMBER november desember

bildetekst

Gassco Vrimledag 3. november To ganger i året inviterer vi alle lagene i miniavdelingen til Gassco Vrimledag i Haugarhallen. Sesongen for de minste lagene våre starter og slutter med Gassco Vrimledag. Årets sesong startet i Haugarhallen i mars, og etter en lang og opplevelsesrik sesong skulle den avsluttes i november. Søndag 3. november var dagen, og det ble stinn brakke i Haugarhallen. Her spiller lagene på samme årstrinn turnering mot hverandre, og dette er god arena for å bygge den klubbtilhørigheten vi ønsker i Haugar. Det ble denne gang lagt opp til at alle lag i miniavdelingen var automatisk påmeldt, noe som kan ha bidratt til den rekordstore deltagelsen. Totalt deltok over 40 lag, og det ble spilt på tre baner inne i Haugarhallen fra 09:30 til 17:00. Alle deltakerne fikk medalje, og Gassco som hovedsponsor stilte med ”give-aways” – denne gang sitteunderlag. Mange foreldre, søsken og besteforeldre bidro til god stemning i hallen! Takk til damelaget som stilte i kiosken og rekruttdommerne som stilte sporty opp! Vi ser fram til neste Gassco Vrimledag i forkant av sesongen 2014!

41


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august

september oktober NOVEMBER november desember

En innholdsrik sesong for jenter 14 Sesongen 2014 ble avsluttet med KM-finale mot Bryne i Randaberghallen i november. Et år preget av flotte sportslige resultater, godt miljø og kjekke turer. Tekst: Espen Skistad

Sportslig Lagene har denne sesongen bestått av 28 jenter, som har vist stor treningsiver. I serien har vi rullert på spillere, mens vi i cupene har hatt mer tradisjonelle enerog toerlag. I vår vant begge lagene hver sin avdeling i første divisjon, noe som må sies å være en sterk prestasjon. I høst spilte dermed både lag 1 og lag 2 i den sterkeste serien. Begge lagene havnet blant de fem øverste av 14 lokale lag denne sesongen. Lag 1 stakk av med seriegull her i nord og spilte altså finale om kretsmesterskapet. Her ble Bryne, spesielt på grunn av en knallgod spiller,

42

for sterke, og det ble sølv på jentene. En flott prestasjon og et minne for livet uansett valør på medaljen. At samtlige disponible har vært innom dette laget og bidratt til KM-sølv, gleder oss trenere like mye. Vi har også gjort det sterkt i Adidascup, som er uoffisielt NM for de under 16 år. Her endte vi på en fin fjerdeplass blant lag fra hele Norge. I Djerv 1919 sin årlige høstcup stakk vi av med den store pokalen.

Sosialt Vi har lagt vekt på at vi skal trives sammen. Hele gruppa er samlet på trening og samtlige har spilt på begge lag. Vi har vært i Norway Cup, spilt finalerunde i Adidascup i Oslo, hatt fjellturer med overnatting, besøkt politistasjonen, spilt fotballgolf, hatt massasjekurs med kvinnelig massør og

helgetrening med innlagt pizzapause. Dette er jenter som trives sammen og vil øve med lærkula for å bli bedre. Vi trenere har som hovedmål at flest mulig fortsetter i årene fremover og skaper mange minner som de kommer til å huske resten av livet. Så får den sportslige fremgangen komme som en konsekvens av dette.


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august

september oktoberNOVEMBER november desember

43


gerhard skåleskog

oss på book agram

www.kgalu.no

Unn deg selv noe godt... I våre trivelige butikker i sentrum og på Oasen finner du et stort utvalg av te, kaffe, sjokolade, nøtter, krydder, olivenolje, ost og tørrfisk.

DIN LOKALE LEVERANDØR Vi leverer det meste innenfor glass, vindu, dør, fasade, tak, solskjerming, brann, automatikkstyring av dør og vindu, rekkverk, balkonginnglassing, vedlikehold og service.

...smakfulle fristelser! amundsenspesial.no

Telefon 52 71 76 01 Årabrotsv. 21d, 5515 Haugesund

44


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august

september oktoberNOVEMBER november desember

Tryllekunst, loddsalg og Samantha Fox Tradisjonen tro inviterte Ungdomsutvalget første helga i november til fest for alle tillitsvalgte. Og til tross for at opplegget er det samme som i fjor, året før det og året før det, så trodde ikke de fremmøtte sine egne øyne denne gang. Grunnen til det var at vi hadde besøk av ”Theo the Magician” fra Romania. Theo dukket først opp på Haugarhuset da han skulle legge nytt kunstgress i ballbingen utenfor huset. Etter å ha tryllet bort, og frem igjen, både mynter og sigaretter ble han umiddelbart invitert på dugnad på festen. Og han innfridde. Kortkunster på

høyt nivå imponerte alle gjestene, og til og med de kortene folk holdt fast mellom tennene skiftet både nummer, farge og munn. Et fascinerende innslag. Før vi kom så langt hadde vi også nytt en bedre festmiddag. Maten ble nok en gang levert av NB. Sørensen og nok en gang ble det en suksess. Langtidsstekt svinenakke med amadine poteter og sjokolademousse er en sikker vinner. Ellers var det selvfølgelig Quiz. Denne gang var det Vegard Kaste som var ”quiz-general”, og (enkelte av) lagene hadde imponerende kunnskaper om alt fra Neil Young, via naboen til Pondus og til Fleksnes. Ja, det var til og med de som imponerte med sine Samantha Fox

kunnskaper. I tillegg til stor prestisje var premien at vinnerlaget skulle få navnet sitt presentert på haugar.no og i Haugarmagasinet. Så da er det vel ikke annet å gjøre enn å gratulere Mette Lothe, Mona Faye, Lars Tore Nordskog, Roy Stakkestad, Leif Birkeland og Roald Osmundsen med seieren. Til slutt ble det også tid til loddsalg, og her var både gevinster som fristet alle og som ikke fristet noen. Vi takker Ungdomsutvalget for en flott kveld og oppfordrer alle tillitsvalgte om å stille på neste års fest.

45


Støles Totalservice Alt innen graving, drenering og kaiarbeid.

Ta kontakt på telefon 9007 6200

Naturstein • Beleggingsstein • Skifer • Heller • Løing

Rogaland Naturstein Tlf. 902 12 111 • hps@rogalandnaturstein.no www.rogalandnaturstein.no

46


januar

februar

mars

april

mai

juni

juli

august

september oktoberNOVEMBER november desember

Stiftet: 19.10.1939 Antall spillere: over 750 Antall lag: 80 Kallenavn: Terrierne Adresse Haugarhuset: Skeisvannsvegen 16, 5519 Haugesund Adresse Haugarhallen: Diktervegen 29d, 5538 Haugesund Postadresse: SK Haugar, Postboks 251, 5501 Haugesund Telefon: Kontor: 52 72 93 36 Roald Osmundsen: 992 24 390 Terje Hestvik: 909 31 267 Epost: post@haugar.no Hjemmeside: www.haugar.no Besøkstid Haugarhuset: tirsdag til fredag 09:00-15:00.

Haugarhallen vaskes til jul Det er ikke bare private hjem som vaskes til jul. Med over 100.000 besøkende i året så er det ikke rart at det må foretas en julerengjøring også av Haugarhallen. Med vaktmester Tommy Merkesvik og familie i spissen fikk hallen seg helgen 23.-24.november et lite løft etter en lang sesong. I tillegg til spyling av hele hallen utvendig fikk vi byttet enkelte garderobedører som bar tydelige preg av dårlige tapere, og foretatt generelt vedlikehold av garderobene. Og hvis noen lurer på om vi rakk å rengjøre alle sluk i garderobene så gjorde vi også det.

Ettersom det ikke har vært mye dugnadsarbeid knyttet til selve vedlikeholdet av hallen opp gjennom årene, så er det fremdeles en del ting som gjenstår og som bør tas over nyttår. Alle som er interesserte i å være med i ei dugnadsgruppe bes ta kontakt med administrasjonen på post@haugar.no. Inntil videre får vi bare oppfordre alle brukere av hallen til å bruke søppelbøttene og ta alle klærne sine med seg hjem.

Haugar – klubben for alle

47


Haugars første damelag som tok KM-gull. Dette er trolig tatt etter 4-0 over Ulf. Bak fra venstre: Rein Johannessen (trener), Anne G. Larsen, Sissel Osmundsen, Helga Knutsen,Olga Jacobsen.Foran fra venstre: Bente Bråsvig, Tove Hetland, Ruth Wee, Astrid Sirnes, Gunnhild Ristesund, Kari Norheim, Kari Jørgensen.Faksimile: Haugesunds Avis

40 år med damefotball Sommeren 1973 var A-laget til Haugar på treningsleir i Silkeborg med koner og kjærester. Der ble damene til spillerne like godt invitert til å spille treningskamp. Før man visste ordet av det var damefotball offisielt introdusert. Tekst Alf Henden

Høsten samme år spilte Haugar såkalt seriefinale mot Odda på Haugesund stadion om retten til kvalik for 2. divisjon (nåværende 1.). Kampen endte 1-1, og Haugar (herrer!) måtte vente noen år til på sin storhetstid. Men året 1973 ble altså likevel en milepæl for Haugar og damefotball generelt.

38 stykker på trening Sesongen endte med kretsmesterskap til Haugar i tidenes første dameserie i Rogaland, smiler Karen M. Grindheim. Den gang var hun gift med Magnus Bjønsaas, oppmann på A-laget. Et beinbrudd gjorde

48

at hun gikk på krykker under nevnte treningsleir i Silkeborg. Dette var slett ingen hindring for å påta seg oppmannsjobben på det som skulle bli et nystartet damelag etter hjemkomsten fra treningsleiren. Vi rykket inn en annonse i Haugesunds Avis hvor vi anmodet alle interesserte jenter til å møte til trening. Det utrolige antall av 38 stykker møtte opp, forteller Karen. Den ene var Helga Kvæstad, som på den tiden var fruen til Haugar-back Kjell Knutsen. Følgelig var hun med på den nevnte Silkeborg-turen. En dansk damelandslagspiller mente vi var så gode at vi måtte begynne å spille på ordentlig. Som 23-åring var jeg den eldste av jentene som møtte opp til trening, erindrer Helga.

Forkamp på Haugesund stadion Det ble startet opp en høstserie i Rogaland med seks klubber. I tillegg til Haugar, var det Viking, SIF, Ulf og Mulier 1 og 2. Mulier var ren dameklubb.

Vi fikk bare en trening bak oss før vi møtte Viking. Dette var en forkamp til Haugars kamp mot Buøy på Haugesund stadion, forteller Karen. Følgende spillere ble tatt ut til den historiske første kampen mot Viking lørdag 25. august 1973: Bente Bråsvig, Gunnhild Ristesund, Kari Jørgensen, Astrid Sirnes, Sissel Osmundsen, Grethe Risanger, Ruth Wee, Tove Hetland, Kari Norheim, Helga Knutsen, Olga Jacobsen. Innbyttere: Eli Kristoffersen, Kjersti Lie, Gunnvor Thuestad, Kari Lie og Tone Berg. Haugar var ikke snauere enn at de vant 1-0. Helga husker kampen godt. Det var jeg som scoret målet på et langskudd. Faktisk jublet jeg ikke så mye fordi jeg hadde hørt at i damefotball pleide det å bli mange scoringer. Jeg regnet derfor med at det ville bli scoret flere mål i kampen, ler Helga. Hun minnes også et stort publikumsframmøte. På den tiden jobbet jeg på Flytedokken, og det kom hele femti stykker bare derfra for å se på.


Lek og improvisasjon 40 år senere har Karen M. Grindheim fremdeles avisutklipp fra de hektiske ukene på høsten i debutåret. Haugesunds Avis skrev etter Viking-kampen: ”Om denne historiens første dameseriekamp i Haugesund er å si at den ble en morsom forestilling. Kampen ble spilt på omganger på en halv time, og de vel 300 tilskuerne engasjerte seg i langt sterkere grad enn vi er vant til på Stadion. De lo høylydt. Kom med rettledende tilrop, og slett ikke så sjelden applauderte eller jublet de over gode prestasjoner. Etter det inntrykket vi fikk lørdag, er vi ikke i tvil om at damefotball kan bli et meget hyggelig innslag i tiden som kommer. Her er det ren lek med ballen og så godt som bare improvisasjoner. Systemer og taktikk i den negative valør som disse begrepene ofte har i dagens fotballsammenheng, vil vi neppe få oppleve.” Posisjoner var et problem. Det var ikke alle spillerne som visste hvor de skulle gjøre av seg på banen. Men dette lærte de fort av Rein Johannessen som ble den første treneren. Jeg synes at spillerne var tøffe, og fotballmessig ble de like gode som damelag i dag nedover i divisjonene, mener Karen. Jeg er litt usikker på hvor mye vi kunne om reglene helt i starten, men vi lærte fort det viktigste med lagspill, supplerer Helga. Karen M. Grindheim ble på sin post som oppmann til 1977. Etter det fulgte andre administrative oppgaver for Haugar. I 1990 ble hun valgt til tidenes første – og fremdeles eneste - kvinnelige formann i Haugar. Helga Kvæstad lot det bli med en sesong på damelaget. Pionerer i damefotballen var de begge to.

Karen M. Grindheim (t.v.) og Helga Kvæstad var svært sentrale da damefotballen så dagens lys for 40 år siden. Her med innrammet diplom for KM-gullet. Foto: Alf Henden

Følgende spillere spilte kamp i debut-sesongen: Bente Bråsvig Gunnild Ristesund Kari Jørgensen Sissel Osmundsen Ruth Wee Helga Knutsen Olga Jacobsen Tove Hetland Astrid Sirnes Grethe Risanger Magda E Iversen Eli Kristoffersen Brynhild Særsten Åse Grunberg Tove Pedersen Anne K Kvale Anne G Larsen

autorisert forhandler av fornuft og følelser Bavaria er den ultimate BMW-forhandleren, uansett om du blir styrt av lidenskap eller et mer kalkulert valg. Vår oppgave er å øke kjøregleden, og i vår ledestjerne står det at vi skal lede utviklingen. Det forplikter: Men vi kan BMW, og vi skal være der for deg i alt vi gjør. Helt fra din første kilometer! Bavaria Haugesund Noreveien 5 5508 Haugesund / Karmsund T: 52 85 91 00 www.bavaria.no

49


VEKSTEN FORTSETTER!

Vi flytter... Etter mange år under samme tak som Glass og Låsservice er vi nå på flyttefot. Vi er i stadig utvikling og trenger mer plass for å rendyrke det vi er best på, nemlig å ivareta din og dine verdiers sikkerhet.

Spørhenne... henne... Spør ...ihøst høst ...iJuleønske!

Fra 1. desember finner du oss Låsesmeder rett ved siden av Aerobic senteret i den gamle postterminalen i Karmsundgata 61.

www.laasservice.no

Velkommen til en hyggelig sikkerhetsprat!

Låsesmed Telefon 971 55 300 haugesund@laasservice.no

Haugesund, tlf. 52 72 42 89

Haugesund, tlf. 52 72 42 89

Lokalavisa

Lokalavis for Haugesund og omegn Telefon 5273 9800 - faks 5273 9801 www.karmsundavis.no

50


Vi ønsker alle en god jul og et riktig godt nyttår

Hva synes du om årets Haugarmagasin? Er det noe du savner, eller har du forslag til forbedringer til neste års utgave? Send oss en e-post til post@haugar.no. Både ros og ris mottas med takk!

51


Utgiver: Sportsklubben Haugar post@haugar.no • www.haugar.no • Journalister: Svein Olav Hansen, Alf Henden Design og produksjon: DHR Saga • Opplag: 20.000 • Distribusjon: Karmsund • Takk til alle som har bidratt med tekst og bilder.

52

Haugarmagasinet  

Desember 2013

Advertisement