Page 1

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

πολιτιστικό καλοκαίρι

2012


Aγαπητοί Συμπολίτες, Αγαπητοί Φίλοι, Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, ο Δήμος Μαραθώνος, πρωτοπόρος σε θεσμούς που καλλιεργούν το πνεύμα και προάγουν τον Πολιτισμό, φέτος σχεδίασε και προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας ένα πλούσιο και απολαυστικό «Πολιτιστικό Καλοκαίρι». Μέσα σε αυτό, εύχομαι από καρδιάς, όλοι μας να βρούμε τις πολιτιστικές διεξόδους που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αφού σε τόσο δύσκολους καιρούς ο Πολιτισμός αποτελεί ίσως το καλύτερο αντίδοτο. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα

Φίλες και φίλοι, Η σημερινή δυσμενής οικονομική συγκυρία με την συνακόλουθη βαθιά κοινωνική κρίση αξιών έχει θέσει και το χώρο του πολιτισμού ενώπιον προβληματισμών και διλημμάτων. Ποιο άραγε είναι το όριο ανάμεσα στο αναγκαίο και στο περιττό; Μπορούν η τέχνη και ο πολιτισμός να αποτελούν αντίβαρο στην ύφεση, τη φτώχια και την ανεργία; Σε πείσμα των καιρών σε τούτη την ιστορική γωνιά του τόπου μας θέλουμε να προσπεράσουμε τα διλήμματα. Γιατί η τέχνη και ο πολιτισμός δε μπαίνουν σε ζύγι. Γιατί η τέχνη και ο πολιτισμός μας βοηθούν να ατενίζουμε τα πράγματα από απόσταση και με περισσή ευαισθησία. Γιατί είναι καταφύγιο αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας. Γιατί μας βοηθούν να προσπεράσουμε την οργή και να αναζητήσουμε την ελπίδα. Γιατί το κεκτημένο του πολιτισμού είναι ιστορική αναγκαιότητα. Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Μαραθώνος είναι και πάλι εδώ. Με χώρο άφθονο στην ψυχαγωγία, το χιούμορ, την αναζήτηση, τη νοσταλγία. Πανέμορφοι χώροι στο Βαρνάβα, στο Γραμματικό, στο Μαραθώνα και στη Νέα Μάκρη παραδίδονται και πάλι στον πλούτο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και της εικαστικής δημιουργίας. Με σπουδαίους καλλιτέχνες αλλά και τα νιάτα του Δήμου μας, σας καλούμε να αγκαλιάσετε όλες τις εκδηλώσεις. Για να δηλώσουμε έμπρακτα ότι στην αναγκαιότητα της λιτότητας απαντάμε με την αναγκαιότητα της δημιουργίας. Ή γιατί απλά η ιστορία συνεχίζεται...

Το Διοικητικό Συμβούλιο Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνος


ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Δημοτικό Θέατρο 01/07 ΚΥΡΙΑΚΗ 09/09 ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ Πολ. & Αθλ. Πάρκο 04/07 ΤΕΤΑΡΤΗ ώρα 21:00 - Είσοδος 3 €

Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα ΧΑΡΤΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ του Τάσου Λειβαδίτη Παράσταση από το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. Αυτό που έχει σημασία στην ποίηση του Λειβαδίτη είναι ότι ο ίδιος είναι αιμάτινος, γήινος, άνθρωπος του έρωτα και της αναζήτησης, ταξιδευτής που ταπείνωσε τον εαυτό του για να συναπαντήσει στη διαδρομή τους άλλους. Κάθε αίμα μέσα του, κάθε σταγόνα που κύλησε, την έταξε στη δημιουργία της ποίησης, στη λατρεία της και στη λατρεία της γυναίκας. Τίποτα περισσότερο αιμάτινο από αυτό, σαν η σιωπή πια ακούγεται εκκωφαντική εκεί που κάποτε περπατούσε ο ποιητής δικαιώνοντας τη ζωή με απλό τρόπο, με μια καρδιά που δεν ανάπαυε τον πόνο αλλά ήταν γεμάτη με την εύρυθμη νοσταλγία των ανθρώπων. Μουσική: Γ. Τσαγκάρης, Γ. Ψειμάδας (2 τραγούδια), Σκηνοθεσία: Ν. Γκεσούλης, Τραγούδι: Ν. Γκεσούλης, Γ. Ψειμάδας, Κιθάρα / Φυσαρμόνικα: Γ. Ψειμάδας. Παίρνουν μέρος: Ε. Μπέλτοβα, Γ. Λέπουρης, Σ. Τσέλιου - Παππά, Ορ. Ζακυνθινός, Χρ. Φίλιππας, Ν. Κοντοθόδωρα, Κ. Γκίκας, Β. Μεσιτίδου, Ι. Κοντοθόδωρα, Α. Αντωνίου, Π. Κεφάλα, Μαρ. Πατέλου.

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 29,30/06

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ του Μatei Bizniek

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ Δημοτικό Θέατρο

Μια σύνθεση από μικρές εικόνες ποιητικές, σκληρές, τραγικές και ταυτόχρονα αστείες, για την παράλογη πραγματικότητα που βιώνουμε. Η απομόνωση, το αγωνιώδες κυνήγι της πρωτιάς, οι κάθε λογής πλύσεις εγκεφάλου, οι χιλιάδες νεκροί στους πολέμους, τα σουρεαλιστικά σύνορα των παγκόσμιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι κομμάτια ενός σπασμένου καθρέφτη που αν συγκολληθούν θα δούμε την αρχική εικόνα. Η διεισδυτική ματιά του Βιζνιέκ μας ξυπνάει, μας εξοργίζει, μας κάνει να γελάμε.

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ 14/07 ΣΑΒΒΑΤΟ

Πολ. & Αθλ. Πάρκο ώρα 21:00 - Είσοδος 3 €

Παράσταση από το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη, Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης, Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας, Κινησιολογία: Ναταλία Στυλιανού, Βοηθός σκηνοθέτη: Joanna Paczkowska, Σκηνικά/Κουστούμια: Μαρίνα Μυλωνά -Σούρσου, Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας. Παίζουν κατά αλφαβητική σειρά: Αλεξανδρής Πέτρος, Αντωνίου Άννα, Αργυροηλιοπούλου Δωροθέα, Γκίκας Κυριάκος, Ζακυνθινός Ορέστης, Κεφάλα Πηγή, Κοντοθόδωρα Ιωάννα, Κοντοθόδωρα Νόνα, Λαμπαρός Πέτρος, Λέπουρης Γιώργος, Μπελτοβά Ευπραξία, Πανόπουλος Λάμπρος, Πατέλου Μαργαρίτα, Ρέρρα Αγγελική, Σερέτη Ευαγγελία, Τέγος Γιώργος, Τσέλιου-Παππά Σωτηρία, Φίλιππας Χρήστος, Αφίσα: Χαρά Βάσκα, Πρόγραμμα: Σωτηρία Τσέλιου –Παππά /Νόνα Κοντοθόδωρα. 3


ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ Πολ. & Αθλ. Πάρκο 08/06 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Δημοτικό Θέατρο 09/06 ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ Δημοτικό Σχολείο 10/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΡΝΑΒΑΣ Νηπιαγωγείο 11/06 ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ Δημοτικό Σχολείο 21/06 ΠΕΜΠΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Δημοτικό Θέατρο 23/06 ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ Πολ. & Αθλ. Πάρκο 24/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ Πολ. & Αθλ. Πάρκο 03/07 ΤΡΙΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ Δημοτικό Σχολείο 06/07 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Δημοτικό Θέατρο 07/07 ΣΑΒΒΑΤΟ

Η PEACE Η «Ειρήνη» και μέρος από τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη. Παράσταση από την Παιδική σκηνή Γραμματικού

« Η PEACE » Η «Ειρήνη» και μέρος από τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη.

Διασκευή Έργου-Στίχοι τραγουδιών: Τ. Σακοράφα, ΣκηνοθεσίαΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ Σκηνογραφία: Τ. Σακοράφα, Ν. Πανταζής, Επιμ. κουστουμιών: Μ. Σούρσου, Χορογραφίες: Ν. Σακοράφα, Φωτισμοί-Ήχος: Ν. Πανταζής, Επιμέλεια προγράμματος-Φωτογραφία: Τ. Σακοράφα, Ν. Πανταζής, Χορευτικά: Τα χορευΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: τικά είναι ομαδικά και συμμετέχουν όλοι! τραγουδιών: Τζένη Σακοράφα. Διασκευή Έργου-Στίχοι Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Επιλογή κουστουμιών-μουσικής και χορογραφίες: Τζένη Σακοράφα-Νικόλας Πανταζής.

ΟΝΕΙΡΟ του Ο. Σαίξπηρ Παράσταση από την παιδική σκηνή Νέας Μάκρης Το « Όνειρο Θερινής Νύχτας », είναι μία ρομαντική κωμωδία, που περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, κάτω από το φως του φεγγαριού, μία καλοκαιριάτικη νύχτα. Αυτή, όμως, τη νύχτα… όλα ανατρέπονται... Διασκευή Έργου-Στίχοι τραγουδιών: Τ. Σακοράφα, ΣκηνοθεσίαΣκηνογραφία: Τ. Σακοράφα, Ν. Πανταζής, Επιμ. κουστουμιών: Μ. Σούρσου, Χορογραφίες: Ν. Σακοράφα, Φωτισμοί-Ήχος: Ν. Πανταζής, Επιμέλεια προγράμματος-Φωτογραφία: Τ. Σακοράφα, Ν. Πανταζής, Χορευτικά: Τα χορευτικά είναι ομαδικά και συμμετέχουν όλοι! « ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ »

Διασκευή της κωμωδίας του Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή Έργου-Στίχοι τραγουδιών: Τζένη Σακοράφα.

Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Επιλογή κουστουμιών-μουσικής και χορογραφίες: Τζένη Σακοράφα-Νικόλας Πανταζής. Επιμέλεια κουστουμιών: Μαρίνα Σούρσου.

ΗΛΙΘΙΟΙ του Νηλ Σάιμον Παράσταση από την παιδική σκηνή Μαραθώνα Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκυ, μένει άφωνος, όταν διορίζεται σε ένα χωριό και διαπιστώνει πως όλοι οι κάτοικοί ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ » του είναι…ηλίθιοι! Το χωριό βαραίνει επί 200 χρόνια η«κατάρα της απόλυτης ηλιθιότητας και καθήκον του δασκάλου είναι να σπάσει την κατάρα αυτή. Αν μέσα σε 24 ώρες δεν το καταφέρει, θα γίνει κι αυτός ηλίθιος... Διασκευή Έργου-Στίχοι τραγουδιών: Τ. Σακοράφα, Σκηνοθεσία-ΣκηνογραφίαΕπιλογή κουστουμιών-μουσικής και χορογραφίες: Τ. Σακοράφα, Ν. Πανταζής, Επιμέλεια κουστουμιών: Μ. Σούρσου. Χορογραφίες για τον Λέοντα Τολτσίνσκυ: Ν. Σακοράφα, Φωτισμοί-Ήχος: Ν. Πανταζής, Επιμέλεια προγράμματοςΦωτογραφία: Τ. Σακοράφα, Ν. Πανταζής. Χορευτικά: Τα χορευτικά είναι ομαδικά και συμμετέχουν όλοι! Διασκευή της κωμωδίας του Νηλ Σάιμον.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή Έργου-Στίχοι τραγουδιών: Τζένη Σακοράφα.

Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Επιλογή κουστουμιών-μουσικής και χορογραφίες: Τζένη Σακοράφα-Νικόλας Πανταζής.

ώρα 21:00 - Είσοδος ελεύθερη 4


Μ

Α

30/6 ΣΑΒΒΑΤΟ ώρα 17:00 - 24:00

Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά Είσοδος ελεύθερη

Ν

Ε

09/6 ΣΑΒΒΑΤΟ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 10€

Ρ

Α

Ιούνιος

Θ

Ω

Ν

Α

Σ

1ο Φεστιβάλ Τέχνης & Μουσικής

Οι Λεωνίδας Μπαλάφας, Παύλος Παυλίδης & The B-Movies, Delirium Framboise και Palyrria θα μας ταξιδέψουν με τις μουσικές τους, ενώ καλλιτέχνες θα μας χρωματίζουν την διάθεση παρουσιάζοντας μας τις δημιουργιες τους, όπως κοσμήματα, ρούχα και άλλα χειροποίητα αντικείμενα. Παραγωγοί και καλλιεργητές, θα πάρουν μέρος στην γιορτή αυτή για να μας μάθουν μερικά μυστικά της φύσης, όπως η Αλόη και το Τσάι, ενώ άλλοι θα μας γλυκάνουν με τις μαρμελάδες που οι ίδιοι φτιάχνουν. Παγωμένη μπίρα, σουβλάκια, ποτά, κρασί και πολλά άλλα θα διατίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους!

Α

Μ

Α

Κ

Ρ

Η

ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Παιδική παράσταση από τον θίασο Ωκύπους σε συνεργασία με την ομάδα βλακlist Μια παράσταση η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων σε θέματα παραδόσεων και γνωριμίας με την ελληνική μυθολογία. Το έργο είναι ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα με θεματικό άξονα μύθους που σχετίζονται με το νερό. Κείμενο: Ι. Παζαρζή, Μετάφραση: Δ. Νικηφοράκη, Σκηνοθεσία: Θίασος Ωκύπους/Α. Στούρνα, Σκηνογραφία, κοστούμια: Α. Στούρνα, Φωτισμοί: Α. Γουναράς, Μουσική: M. Kútulas-Vrsalovi, Β. σκηνογράφος-ενδυματολόγος: Μ. Κοσμοπούλου. Παίζουν: Α. Βαμβούκος, Σ. Κοβλακάς, Mariana KútulasVrsalovi, F. Nieto-El’Gazi, Ι. Παζαρζή.

21/6 ΠΕΜΠΤΗ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Είσοδος ελεύθερη

Τραγούδια και χορούς της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης! Μια πανδαισία ρυθμών και χρωμάτων! Μοναδικός τρόπος έκφρασης συναισθημάτων συνδεμένος άμεσα με όλους τους κύκλους της ζωής μας.

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Τμήματα παραδοσιακών χορών και χορωδίας ελληνικής παραδοσιακής μουσικής

Διδασκαλία χορών: Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Ευαγγελία Χαντζή, Διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας: Θεοφάνης Σουλακέλλης.

23/6 ΣΑΒΒΑΤΟ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 10€

ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ Θεατρική παράσταση από την ομάδα «Μαγικές σβούρες» Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δ. Αδάμης, Κοστούμια: Αλ. Κομπόγιωργας, Κίνηση: Μ. Κλουκίνα, Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γ. Κωνσταντινίδης, Τραγούδι φινάλε: Γ. Βαρσαμάκης, Μουσική διδασκαλία: Ε. Καρακάση, Ειδικές κατασκευές: Α. Πουρνάρη, Φωτισμοί: Γ. Ανεστόπουλος, Παραγωγή: μαγικές σβούρες* *Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους .

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λ. Βασιλάκης, Η. Καρτάνου, Ά. Κυριακόπουλος κ.α 5


ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι του Ευριπίδη

30/6 ΣΑΒΒΑΤΟ

Θεατρική παράσταση από την 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

H παράσταση… «Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον, με την σύγχρονη μουσική επεξεργασία του Κ. Βήτα. Ένας πυροβολισμός. Σκοτάδι. Μια γυναίκα νεκρή. Κάπου κοντά σε μια παραλία. Ένα σύνολο γυναικών μάρτυρες του θανάτου, ανακρίνονται. Αυτοκτονία ή δολοφονία. Τα χορικά γίνονται το σημείο συνάντησης και αντιπαράθεσης με την ιστορία. Οι ήρωες αναζητούν καθένας τη δική του αλήθεια εκφράζοντας καθένας ένα διαφορετικό κόσμο, που αρνείται πεισματικά να συνυπάρξει με το αυτονόητο… Η έννοια της θυσίας αποκτά πολλαπλές διαστάσεις. Συγγενεύει με τη δολοφονία…» Η ιστορία… Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» πραγματεύεται τη θεϊκή βούληση της Άρτεμης να θυσιαστεί η Ιφιγένεια, κόρη του βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα, προκειμένου να φυσήξουν ούριοι άνεμοι και να κινήσει ο στόλος των Ελλήνων για την Τροία. Σκηνοθεσία: Θ. Μουμουλίδης, Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρη, Σκηνικά: Γ. Πάτσας, Κοστούμια: Π. Κοκκόρου, Μουσική: Κων/νου Βήτα, Φωτισμός: Ν. Σωτηρόπουλος. Παίζουν: Κ. Καραμπέτη, Σ. Μάϊνας, Ι. Παππά, M. Χατζησάββας, Γ. Στάνκογλου, Α. Σακελλαροπούλου, Α. Μπουράς, Λ. Μιχαλοπούλου, Μ. Παναγιωτοπούλου κ.α. Σε ρόλο κορυφαίας η Ρ. Αντωνοπούλου.

Είσοδος 10€

Β

28/6 ΠΕΜΠΤΗ ώρα 21:00 Πλατεία

Α

Ρ

Ν

Α

Β

Α

Σ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ Μουσική παράσταση στην μνήμη Στ. Καζαντζίδη

Είσοδος ελεύθερη

28/6 ΠΕΜΠΤΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΜΠΑΖΑΡ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΗΦΗ ΣΑΡΡΗ

Είσοδος ελεύθερη

Σύλλογος Γυναικών Βαρνάβα

29/6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

ώρα 21:00 Πλατεία

Είσοδος ελεύθερη

Χορευτικό από τον Περιβαντολογικό Σύλλογο Βαρνάβα

30/6 ΣΑΒΒΑΤΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΗΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Είσοδος ελεύθερη

Από τον Περιβαντολογικό Σύλλογο Βαρνάβα

ώρα 21:00 Πλατεία

ώρα 21:00 Κέντρο Νεότητας

6


Μ

Α

05/07 ΠΕΜΠΤΗ ώρα 20:00

Μουσείο Μαρ/νιου Δρόμου Είσοδος ελεύθερη

05 - 09/07 ώρα 19:00

Κτίριο Δημ. Κοινότητας Είσοδος ελεύθερη

Ρ

Α

Θ

Ω

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ Αφήγηση παραμυθιού με ζωντανή μουσική

Ιούλιος Α

Σ

Παραμύθι: Μαρίας Μπλαζεζόφκυ, Μετάφραση: Άννα Μπαλτατζή, Μουσικά Θέματα: Τσικ Κοριά, Επιμέλεια - Παρουσίαση - Αφήγηση: Άννα Ρηνιώτη, Πιάνο: Θάλεια Αθανίτη.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ MΑΘΗΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Διδάσκει ο κ. Βαρβαρέσος

08/7 ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη

Είσοδος ελεύθερη

θεατρική κωμική παράσταση από την θεατρική ομάδα γυναικών Κρυονερίου.

ώρα 21:00 Δημοτικό Θέατρο Μαρ.

Ν

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης

12/07 ΠΕΜΠΤΗ ώρα 12:00 το μεσημέρι

Αρχ. Μουσείο Βρανά Είσοδος ελεύθερη

Ν

Ε

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

από την παιδαγωγό Νίκη Κάπαρη και τον μουσικό Γιάννη Ψειμάδα.

Α

Μ

Α

Κ

Ρ

Η

06/7 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΓΛΑΡΟΣ του Άντων Τσέχωφ

Είσοδος 5€

Ένα παράξενο και αλλόκοτο ερώτημα απλώνεται πάνω απ’ την ανθρώπινη ύπαρξη. - Τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να σκοτώνει την ομορφιά; - Γιατί όταν βλέπει κάποιον που προσπαθεί ν’ ανοίξει τα φτερά του την ίδια στιγμή προσπαθεί να τον συνθλίψει και να τον εξοντώσει; Στον «Γλάρο» ο γιατρός των ψυχών, Τσέχωφ, δε δίνει απαντήσεις. Μας αφήνει ελεύθερους να δούμε, να παρατηρήσουμε και να αποφασίσουμε εμείς το γιατί.

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Θεατρική παράσταση από τις Πολιτιστικές Απόπειρες σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου

Ενδυματολογία και σκηνικά: Δήμητρα Χίου. Μουσική σύνθεση και εκτέλεση: Παύλος Κερασίδης. Φωτισμοί: Βαγγέλης Μάντζιος. Παίζουν: Α. Μήτρου, Π. Κερασίδης, Δ. Κάκαρης, Α. Τζιώτη, Ν. Ραβάνης, Μ. Δεληγιάννης, Α. Ρέρρα, Η. Τσιάρας, Γ. Ραπάνου, Μ. Φωτεινάτος, Ν. Βαρβιτσιώτη, Μ. Νίκανδρος. 7


07/7 ΣΑΒΒΑΤΟ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 17 € & 12 €

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Θεατρική παράσταση από το θέατρο Μεταξουργείο Πρόκειται για μία παράσταση που αγαπήθηκε πολύ και την ονόμασαν «μάθημα ιστορικής μνήμης», «παρακαταθήκη πατριωτισμού», «το γλωσσικά ωραιότερο, θεατρικά πιο πύρινο και εκπαιδευτικά πολυτιμότερο γεγονός στο θέατρο για πολλά χρόνια». Παραλλήλισαν τον λόγο της με εκείνον του Μακρυγιάννη. Έτσι οι μνήμες και ο λόγος αυτής της σπουδαίας μικρασιάτισσας έγιναν μέσα από το στόμα, τον λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά, κτήμα όλου του κόσμου, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές. Το ρόλο της Αγγέλας ερμηνεύει η Άννα Βαγενά. Αναγνώστρια: Γ. Κηλαηδόνη. Επιλογή κειμένου και μουσική επιμέλεια: Λ. Λιάβας. Σκηνοθεσία: Λ. Λιάβας, Ά. Βαγενά, Σκηνικά, κοστούμια: Μ. Σπηλιόπουλος. Συμμετέχει ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης με χορούς από τη Μικρά Ασία

08/7 ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο ΤΖΙΜ ΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ του Ευγένιου Τριβιζά

Είσοδος 10€

Παιδική παράσταση από τον Θίασο 81

10/7 TΡΙΤΗ

ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ του Nick Whiby

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 20€ & 15€

Ο ¨ΘΙΑΣΟΣ 81¨ παρουσιάζει μια απολαυστική μουσική περιπέτεια για παιδιά από τον ¨ποιητή παραμυθιών¨και¨μετρ των ανατροπών¨ Ευγένιο Τριβιζά. Μια σπαρταριστή ανατροπή του γνωστού μύθου για τον Τζίτζικα και τον μέρμηγκα. Ένα έργο με θέμα την Φιλία, την Αλληλεγγύη και την αξία της Τέχνης στη ζωή. Δύο μυρμήγκια που ετοιμάζονται για τον χειμώνα, ένα ανέμελο τζιτζίκι βιρτουόζος του μαντολίνου, ένας δαιμόνιος κυνηγός ταλέντων, δύο εύπορες κότες και η ασύλληπτη συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα, είναι οι ήρωες του έργου που δίνει επιτέλους την τελική απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα « Να τζι κανείς ή να μη τζι;» Μια διαδραστική παράσταση με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών και χρήση πολυμέσων. Σκηνοθεσία: Ν. Νικολάου. Παίζουν: Π. Αγγελίδου, Θ. Πετρόπουλος, Γ. Πολιτάκης, Δ. Μόσχος, Σ. Μαγγανά, Δ. Γαλάνης, Θ. Αρεστός.

Θεατρική παράσταση από την «Ελληνική Θεαμάτων» Πολωνία 1941. Γερμανική Κατοχή. Μια διάσημη ηθοποιός απατά τον άντρα της με έναν πολύ νεότερο της αντιστασιακό. Μια ερωτική φάρσα στήνεται στα παρασκήνια ενός θιάσου του μουσικού θεάτρου. Ο αταίριαστος έρωτας της ώριμης πρωταγωνίστριας και του νεαρού αντιστασιακού είναι ένα από τα κλασσικά θέματα της ροζ φάρσας. Μόνο που το ροζ αρχίζει να σκουραίνει επικίνδυνα όταν στα γρανάζια της φάρσας πιάνονται ένας Γερμανός στρατηγός μαζί με την γραμματέα του και τον υπασπιστή του. Το ετερόκλητο αυτό πλήθος μπλέκεται σε ένα τυφώνα από συμπτώσεις, όπου συγχέονται οι ρόλοι και χάνονται τα όρια ανάμεσα στα στρατόπεδα των Πολωνών αντιστασιακών και των κατακτητών τους. Απόδοση- σκηνοθεσία: Θ.Παπαθανασίου, Μ. Ρέππας, Σκηνικά: Α. Δαγκλίδης, Κοστούμια: Ε. Σιούπη, Στίχοι, Μουσική: Α. Μάνου, Φωτισμοί: Κ. Μαραγκουδάκη. Παίζουν: Κ. Δανδουλάκη, Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Γ. Τσιμιτσέλης, Τ. Κωστής, Σ. Μουτίδου, Χ. Τσάφου, Σ. Μεριανός, Πρ. Τουσουνίδης. 8


ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

19/7 ΠΕΜΠΤΗ

Συναυλία

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Το ξέρω, είναι δύσκολο να γίνεις «Προφήτης στον τόπο σου». Κι εγώ λάτρεψα την Πικερμία γη από το 1964 που με άξιους συναδέλφους ιδρύσαμε την Καλλιτεχνούπολη. Τα 20 τελευταία χρόνια μία από τις μοναδικότητες της γειτονιάς μας είναι και η Νεα Μάκρη που δεν παύει να μας εντυπωσιάζει με τις πολλαπλές εκδηλώσεις της. Είναι χαρά μας να τραγουδήσουμε για τις 3 τουλάχιστον γενιές που μεγάλωσαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους και αγαπάνε τα τραγούδια μας. Οι συνεργάτες μου κι εγώ σας περιμένουμε. Μίμης Πλέσσας

Είσοδος 15€ & 12€

20/7 ΕΩΣ 05/8 Λιμανάκι

Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Εκδηλώσεις στην Έκθεση Βιβλίου ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ: «Αφήγηση παιδικών παραμυθιών με συνοδεία μουσικής». Σε συνεργασία με το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης «Ονειρόσκαλα». ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ: «Σε ήχους Τζαζ». Με του μουσικούς, Γιώργο Κατσάνο στο πιάνο και Τάσο Φωτίου στο σαξόφωνο. ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: «Πειραματιζόμαστε με τα χρώματα». Παιδικό εικαστικό εργαστήρι σε συνεργασία με την «Ονειρόσκαλα».

21, 22/7 ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ 2012

ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ 2012

Πολ. & Αθλ. Πάρκο

LINE UP 2012 Είσοδος 2€

Οι Πολιτιστικές Απόπειρες και ο Δήμος Μαραθώνα παρουσιάζουν για 8η συνεχή χρονιά, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουλίου, το open air festival «Μουσικά Κύματα». Ένα festival του οποίου η φήμη χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και που έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας θεσμός που στηρίζεται από τους φίλους του ροκ ήχου και όχι μόνο. Φέτος στα Μουσικά Κύματα θα εμφανιστούν 16 από τις πιο ενεργές μπάντες της εγχώριας underground rock και metal σκηνής. ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ: NEED, TARDIVE DYSKINESIA, SLAVEBREED, POTERGEIST, THE BLISS, PROGRESS OF INHUMANITY, STILL FALLING, SARCASTIC OBEDIENCE. ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ: KARMA VIOLENS, HEAD CLEANER, INFIDEL, FREEFALL, BEYOND PERCEPTION, MORTAL TORMENT, BAND BARBAX, CHRONOSPHERE. + Special guests.

26/7 ΠΕΜΠΤΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Γ

Ι

Α

8

η

Σ

Υ

Ν

Ε

Χ

Η

Χ

Ρ

Ο

Ν

Ι

Α

2 1 ώρα & 17:00 2 2 I O Υ Λ Ι Ο Υ

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος ελεύθερη

Σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Απόπειρες

Μουσική παράσταση Απολαύστε μια αξέχαστη βραδιά με μουσική που ενώνει όλον τον κόσμο. Το πολυμελές συγκρότημα από τον Καναδά θα σας ταξιδέψει σε μουσικές γωνίες του κόσμου άγνωστες και μοναδικές. Αφήστε να σας συνεπάρει ο μοναδικός ήχος, ένα ζωντανό μείγμα παραδοσιακής πρωτότυπης και λαϊκής μουσικής με όμορφα χειροποίητα αφρικάνικα ξυλόφωνα και τύμπανα. 9


ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ

28/7 ΣΑΒΒΑΤΟ

Παιδική παράσταση

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Η Ξ. Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και άλλα παραμύθια. Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί ταξιδεύουμε για να γνωρίσουμε τις περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. Σκηνοθεσία: Κ. Γάκης, Μουσική: Δ. Σαββόπουλος, Σκηνικά - κοστούμια: Π. Κοκκόρης, Κίνηση: Χρ. Παπαδόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Μ. Δελλή. Β. σκηνοθέτη: Ν. Μαλεφάκη. Παίζουν: Π. Βλάχος, Κ. Μπιμπής, Σ. Αντωνίου, Γ. Αβραμίδης, Α. Καβάλη, Γ. Σοφολόγης, Χ. Σαββίδου.

Είσοδος 12€ & 10€

ΤΟ ΜΗΛΟ

29/7 ΚΥΡΙΑΚΗ

Θεατρική κωμική παράσταση

ώρα 17:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Σύμφωνα με την πλοκή, ο Γιάννης είναι δημόσιος υπάλληλος και θα είναι ευχαριστημένος αν γίνει υποδιευθυντής σε δεκαπέντε χρόνια. Στην απέναντι πλευρά η Σοφία, ένα φιλόδοξο στέλεχος καναλιού και που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Με άλλα λόγια να γίνει καναλάρχης. Η ζωή έχει χιούμορ και η ερωτική κωμωδία των Βάλαρη και Παπαδόπουλου ακόμη περισσότερο γι αυτό και όταν οι δύο χαρακτήρες θα συναντηθούν, θα παντρευτούν και θα κάνουν παιδιά, η καθημερινότητά τους θα είναι τραγελαφικά ανατρεπτική. Θα ευτυχήσουν όμως ακόμη και μέσα στη δίνη της διαφορετικότητάς τους; Τελικά τα αντίθετα έλκονται; Κείμενο: Γ. Βάλαρης, Σ. Παπαδόπουλος, Σκηνοθεσία: Γ. Βάλαρης, Μουσική, Ηχητική επιμέλεια: Ν. Ραμός, Φωτισμοί: Α. Αναστασίου, Σκην.-κοστ.: Κ. Ζαμάνης. Παίζουν: Ν, Δραγούμη, Θ, Τσαλταμπάσης.

Είσοδος 18€ & 15€

Γ

Ρ

Α

Μ

Μ

Α

14/07 ΣΑΒΒΑΤΟ

ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΒΕΡΑ

Πλατεία Γραμματικού

Συναυλία σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο «Ραμνούς»

ώρα 21:00

Είσοδος ελεύθερη

B

A

21/7 ΣΑΒΒΑΤΟ ώρα 21:00 Παραλία Βαρνάβα

Είσοδος ελεύθερη

27/7 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ώρα 21:00 Παραλία Βαρνάβα

Είσοδος ελεύθερη

Ρ

Ν

Α

Τ

Ι

Κ

Β

Α

Σ

Ο

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ από το Τρίφωνο Μαραθώνα σε συνεργασία με τον Περιβαντολογικό Σύλλογο Βαρνάβα

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Βαρνάβα 10


Μ

Α

Ρ

Α

Αύγουστος Θ

Ω

Ν

Α

Σ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΝΑΣ ΜΠΟΥΡΜΑ

14/8 ΤΡΙΤΗ

Την Άννα Μπουρμά την γνωρίσαμε δίπλα στον Νταλάρα στον Ζούδιαρη και στον πατέρα της γνωστό συνθέτη Τάκη Μπουρμά. Μαζί της θα είναι: Κιθάρα ακουστική: T. Μπουρμάς, Κιθάρα Ηλεκτρική: Ν. Σινογιάννης, Πλήκτρα: Γ. Λιάκος, Κρουστά & πνευστά: Α. Τσάμης. Στον ήχο θα είναι ο Π. Κολέντσης.

ώρα 21:00 Παραλία

Είσοδος ελεύθερη

25/8 ΣΑΒΒΑΤΟ

ώρα 21:00 Δημοτικό Θέατρο Μαρ.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ Μουσική παράσταση στην μνήμη Στ. Καζαντζίδη

Είσοδος ελεύθερη

Ν

Ε

04/8 ΣΑΒΒΑΤΟ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Α

Μ

Α

Κ

Ρ

Η

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ του Πέτρου Ζούλια Παράσταση από τη Θεατρική Διαδρομή

Είσοδος 18€,15€ & 10€

Ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας. Σκηνοθεσία: Π. Ζούλιας, Σκηνικά – Κοστούμια: Α. Αρσένη, Μουσική: Μ. Θεοδωράκη, Χορογράφος: Φ. Διαμαντόπουλος. Παίζουν: Π. Χαϊκάλης, Ρ. Λουϊζίδου, Δ. Μαυρόπουλος, Τ. Ευείδη κ.α.

05/8 ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 10€

11/8 ΣΑΒΒΑΤΟ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 12€

Παιδική παράσταση από το θέατρο «Ηλιαχτίδα» Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια με αξιόλογους ηθοποιούς, πρωτότυπη μουσική, σπιρτόζικα χορευτικά, φανταστικά κοστούμια, υπέροχα σκηνικά και εντυπωσιακά εφέ. Θεατρική Διασκευή: Κ. Δαρλάσης, Μουσική: Π. Φιλιόπουλος, Σκηνοθεσία: Α. Ζερβός, Σκηνικά: Δ. Ζουρνατζή, Χορογραφίες: Καίη Χόλντεν, Κοστούμια: Κ. Φιλιόπουλος.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΙ ΑΠΟΒΡΑΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟ Συναυλία Ο Γιάννης Σπανός θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ταξίδι στην μελωδική και διαχρονική του πορεία. Ερμηνεύουν: Πένυ Ξενάκη, Κώστας Τζιάγκουλας. Τους συνοδεύει η μικρή ακουστική ορχήστρα του Γιάννη Σπανού.

11


12/8 ΚΥΡΙΑΚΗ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 20€ & 15€

18/8 ΣΑΒΒΑΤΟ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 18€

24/8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 13€

ΤΙ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΩΡΗ; Επιθεώρηση Η Άννα Παναγιωτοπoύλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Χρύσα Ρώπα ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Παντελής Καναράκης και ο Γιώργος Γαλίτης δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, όλους τους Έλληνες με γέλια, γέλια, γέλια, μπρίο και τρελό κέφι!!!

ΝΤΟΡΑ Η ΜΙΚΡΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Θεατρική παράσταση Σ’ αυτό το διαδραστικό θέαμα, τα παιδιά ψυχαγωγούνται μαθαίνοντας να εξερευνούν και να επικοινωνούν, να ξεπερνούν εμπόδια, να λύνουν γρίφους και να πετυχαίνουν στόχους με τρόπο απλό, αλλά πολύ διασκεδαστικό!

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ της Κάρμεν Ρουγγέρη Θεατρική παράσταση Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Κείμενο - σκηνοθεσία: Κ. Ρουγγέρη, Σκηνικά - κοστούμια: Χ. Κουλουμπή, Μουσική διασκευή - Σύνθεση: Γ. Μακρίδης, Κίνηση - Χορογραφία: Π. Γάλλιας, Στίχοι τραγουδιών: Α. Κουλουμπής. Παίζουν: Α. Αλεξανδράκης, Ε. Καρακατσάνη, Π. Κιοσσές, Στ. Κοσμίδης κ.α.

26/8 ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος 12€

Ο αγαπημένος μουσικός και τραγουδοποιός σε μια ξεχωριστή συναυλία

28/8 ΤΡΙΤΗ

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ της Δήμητρας Παπαδοπούλου

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 17€, 15€ & 12€

Θεατρική παράσταση

Ο παππούς, οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του, ένας μπάτσος, κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα, έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Σκηνοθεσία: Δ. Παπαδοπούλου, Α. Σούγκου, Art Director: Φ. Ράλλη, Σκηνικά: Γ. Μουρίκης, Σχεδ. Φωτισμών: Κ. Μαραγκουδάκη, Κοστούμια: Μ. Κοντοδήμα, Μουσ. Επιμέλεια: Κ. Ζήκος, Παραγωγός: Κ. Σπυρόπουλος. Παίζουν: Ε. Κωνσταντινίδου, Θ. Ανδρούτσου, Σ. Παυλίδου, Κ. Αποστολάκης, Π. Λαγιούτης και ο Κ. Βουτσάς. 12


29/8 ΕΩΣ 01/9 ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Ε

02/9 ΚΥΡΙΑΚΗ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 18€, 15€ & 12€

03/9 ΔΕΥΤΕΡΑ ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Είσοδος 5€

Φεστιβάλ χορού & μουσικής 300 χορευτές & μουσικοί από Ελλάδα, Φιλιππίνες, Σερβία, Μεξικό, Παλαιστίνη, Βουλγαρία, Τυνησία, Γαλλία, Βενεζουέλα, Πορτογαλία & Γεωργία, θα μας «ταξιδέψουν» σε διάφορες πολιτιστικές γωνιές όλου του κόσμου.

Είσοδος ελεύθερη

Ν

ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - EARTHDANCERS

Σεπτέμβριος

Α

Μ

Α

Κ

Ρ

Η

Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ του Ντάριο ΦοΘεατρική κωμική παράσταση

Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα κατά της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο! Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις, διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης... Μετάφραση: Α. Βαρβαρέσου, Σκηνοθεσία: Σ. Παπαδόπουλος, Σκηνικά- Κοστούμια: Σ. Πασχαλίδης, Μουσική & Τραγούδια: ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, Φωτισμοί: Α. Μπελλής. Παίζουν: Σ. Παπαδόπουλος, Χρ. Μπίρος, Τ. Γιαννόπουλος κ.α.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Παιδική παράσταση από το θέατρο σκιών Αθανασίου που θεωρείται ένας από τους καλύτερους Καραγκιοζοπαίχτες 13


ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη

08/9 ΣΑΒΒΑΤΟ

Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη παρουσιάσθηκαν το 414 π.Χ. στα Διονύσια, χαρίζοντας στον δημιουργό της το δεύτερο βραβείο. Ο Αριστοφάνης έγραψε τους «Όρνιθες» απογοητευμένος από την τροπή του Πελοποννησιακού Πολέμου. Με το μεγάλο αυτό έργο, ο Αριστοφάνης βρίσκει την ευκαιρία να διακωμωδήσει τους συκοφάντες και τους κόλακες του δήμου, καθώς και τις θεωρίες για νέα πολιτεύματα. Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γ. Κακλέας, Μουσική: Μ. Χατζιδάκις, Σκηνικά: Μ. Παντελιδάκης, Κοστούμια: Β. Μαργαρίτη, Μ. Παντελιδάκης, Χορογραφίες: Κ. Κοσμίδης, Φωτισμοί: Γ. Τέλλος. Παίζουν: Β. Χαραλαμπόπουλος, Ο. Παπασπηλιόπουλος, Κ. Μπερικόπουλος κ.α. Χορευτές: I. Svitailo, Σ. Μιχαήλ, A. Rivero.

Είσοδος 20€ & 15€

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

09/9 ΚΥΡΙΑΚΗ

Παιδική παράσταση

ώρα 20:30 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Το συγκεκριμένο έργο περνάει θετικά μηνύματα στα παιδιά με τους παραπάνω ήρωες, , σε μια εποχή δύσκολη για τις ανθρώπινες αξίες. Μέσα από τον κόσμο του παραμυθιού δίνετε η ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν αυτές τις αξίες όπως η αγάπη, η ελπίδα, η φιλία, η ειρήνη και να τις διαφυλάξουν. Σκηνικά: Ε. Ζελίνου, Κοστούμια: Ε. Λαμπρινού, Σκηνογραφία: Ν. Λαμπρόπουλος, Μουσική: Γ. Γαβρόπουλος, Χορογραφίες: Ζ. Φώκα, Ήχος/Φωτισμοί: Γ. Ζελίνης, Σκηνοθεσία: Γ. Γρηγοριάδης. Παίζουν: Δ. Καπανδρίτης, Σ. Αντωνίου, Σ. Αναστασίου, Θ. Λιούνης, Ε. Κοτζάσοβα, Ε. Αθανασοπούλου, Σ. Κοτίδου, Ι. Σουλιώτη.

Είσοδος 8€

ΘΕΑΤΡΟ - ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ - ΘΕΑΤΕΣ

15/9 ΣΑΒΒΑΤΟ

Παράσταση από τις Πολιτιστικές Απόπειρες

ώρα 21:00 Πολ. & Αθλ. Πάρκο

Κείμενα βασισμένα στα έργα: «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σ. Μπέκετ, «Μο-

νόλογος του Παλιάτσου» αγνώστου, «Χάρτινο Τσίρκο» σε στίχους του Γ. Αγγελάκα, «Όνειρο για δύο» του G. Foissy, «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σ. Μπέκετ, «Αυτός και το Παντελόνι του» του Ι. Καμπανέλλη, «Γιουκάλι» του Κουρτ Βάιλ, «Με τα Δόντια» του Θ. Ουάιλντερ, «Όπερα της Πεντάρας» του Μ. Μπρεχτ, «Τζόρνταν» των Α. Ρέυνολντς και Μ. Μπουφίνι, «Εγώ η Ούρλικε καταγγέλλω» του Ντάριο Φο, «Εραστής» του Χ. Πίντερ, «Γκρο Πλαν» του Γ. Μανιώτη, «Το Πανηγύρι» του Ζακ Κοκτώ.

Είσοδος 5€

Σκηνοθεσία, Δραματουργική επεξεργασία: Π.Καρακωνσταντόγλου, Εκτέλεση ήχου φωτισμού: Β. Μάντζιος, Multimedia: Β. Μητρούσης, Κοστούμια: Τ. Γιαννακοπούλου, Χορογραφίες: Α. Ρέρρα, Ε. Αλεξάνδρου, Κατασκευή καπέλων μάσκας: Γ. Βούδρη, Ζ. Μεγρέμη, Μακιγιάζ: Φ. Καλπάκη. Παίζουν: Θ. Αρεστός, Κ. Σαββόγλου, Σ. Χρυσικοπούλου, Μ. Πετρούλη, Θ. Βαμβακάς, Χ. Μαρμαράς, Σ. Τσουκλίδη, Μ. Ρούση, Α. Καλπάκη, Ν. Καρούκης, Α. Μπούστας, Θ. Μπρουτζάκης, Ε. Τούμπανου, Π. Καλπάκη, Ε. Χάλαρη, Α. Ρέρρα, Ν. Ζαγάρη, Ν. Πανοπούλου, Φ. Καλπάκη, Ρ. Τσουκλίδη, Κ. Μπέκα, Θ. Ρετούς. Τραγουδάει η σοπράνο Δώρα Ρούση.

Γ

Ρ

09/9 ΚΥΡΙΑΚΗ ώρα 21:00 Πλατεία

Α

Μ

Μ

Α

Τ

Ι

Κ

Ο

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ Χορευτικό από το Σύλλογο Γυναικών Γραμματικού

Είσοδος ελεύθερη 14


Ε ΙΚΑΣΤΙΚΟ Κ ΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Πολιτιστικό Κέντρο «Β. ΡΩΤΑΣ», Πλατεία Ν. Μάκρης 01/6 - 07/6 Ζωγραφικής της ΤΖΕΝΗΣ ΒΕΡΓΕΤΗ 22/6 -30/6 Oμαδική με τους εικαστικούς ΜΠΟΥΡΑΝΗ-ΚΕΝΤΑΡΧΟ-ΚΡΙΖΕΛΑ. Παρουσίαση: Κώστας Νυχτάκης 11/7 - 18/7 Ζωγραφικής της ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑΣ ΠΑΛΛΗ-ΚΩΝ/ΝΙΔΗ 22/7 - 29/7 Ζωγραφικής του ΓΙΩΡΓΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 01/8 - 05/8 Ζωγραφική της ΕΛΕΝΗΣ ΣΙΩΖΟΥ-ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ 16/8 - 30/8 Ομαδική γλυπτικής ζωγραφικής και αγιογραφίας από τον γλύπτη ΘΟΔΩΡΟ ΚΑΒΑΣΗ τον ζωγράφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΙΑΠΗ και την αγιογράφο ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΤΣΟΥΚΜΕΝΟΓΛΟΥ 07/8 - 13/8 Ζωγραφικής της εικαστικού ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ 03/9 - 11/9 Ζωγραφικής του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ 13/9 -16/9 Σύλλογος για τον Πολιτισμό Ηράκλειτος υπο την αιγίδα του Μουσείου Βορρέ

18/9 -23/9 Ζωγραφικής της ΜΑΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/06

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΑ Άνω Σούλι (Πλατεία) - Είσοδος ελεύθερη Μουσικοχορευτική Εκδήλωση από το Σύλλογο Άνω Σουλίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/06

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Σύλλογος Καρδιτσιωτών

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/07

ΛΑΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σουλίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/07

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ Μορφωτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλετζίου.

(Λ. Δημοκρατίας 49) - Είσοδος ελεύθερη

Άνω Σούλι (Πλατεία) - Είσοδος ελεύθερη

ΚΑΛΕΤΖΙ (Θέση Πλατάνια - Αγ. Παρασκευή).

Στο εξώφυλλο, έργο της ζωγράφου Ιουλίας Τριανταφύλλη 15


ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝA

Πληροφορίες 22940 69800, 22940 69870, 22943 20500-01-02

Με την υποστήριξη

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μαραθώνα  

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μαραθώνα

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μαραθώνα  

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μαραθώνα

Advertisement