Page 5

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2019

Επικαιρότητα

»

ΚΑ

χλευασμού από αντίπαλη Παράταξη και συγκεκριμένα από τη «Συμμαχία» του κ. Σπύρου Λιβαθινού, ενώ οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι άλλες Παρατάξεις («Βήμα στο Μέλλον» του Νίκου Χατζηγιάννη και «Νέοι Ορίζοντες» του Ευάγγελου Κυπαρίσση) δεν ασχολήθηκαν με το θέμα ούτε το χρησιμοποίησαν ως αντιπολιτευτικό «όπλο». Η «προπαγανδιστική» τακτική του Συνδυασμού «Συμμαχία» η οποία περιορίστηκε σχεδόν, απόλυτα, στην προσπάθεια να πειστεί το εκλογικό Σώμα ότι «αν ψήφιζε Τσίρκα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ» είχε ως αποτέλεσμα ν’ αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό -όπως αποδείχτηκε- την όποια δυναμική του Σπύρου Λιβαθινού ως υποψήφιου δήμαρχου. Η πλειοψηφία των πολιτών εξέλαβε το εν λόγω «αφήγημα» ως «γύμνια σοβαρών επιχειρημάτων και προγραμματικών δηλώσεων» ενώ χρωματίστηκε και κομματικοποιήθηκε με απαράδεκτο τρόπο, η όλη διαδικασία των δημοτικών εκλογών. Αναγκάστηκαν, τόσο ο Στέργιος Τσίρκας όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι, να… επιδεικνύουν «πιστοποιητικά φρονημάτων» (σ.σ. ότι ανήκουν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας) αντί να γίνεται συζήτηση επί της ουσίας κι επί των πραγματικών προβλημάτων. Επιπλέον, ζωντάνεψαν στη μνήμη -ειδικά των παλαιοτέρων- μαύρες σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Το… δυστύχημα πάντως, για το παραταξιακό Επιτελείο του κ. Λιβαθινού είναι ότι δεν εξελέγη κάποιος από τους υποψήφιους της «Δύναμης Πολιτών» κατά συνέπεια αδειάζει απελπιστικά -για τη «Συμμαχία»- η αντιπολιτευτική «φαρέτρα». Αδύνατον να υλοποιηθεί τώρα, το σχέδιο: «χτυπάμε όλες τις… δεξιές και ακροδεξιές πόρτες στην περιοχή, εξηγώντας τον κίνδυνο διοίκησης από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!» Το μόνο που κατάφεραν -όπως αντιλαμβανόμαστε από τις επαφές με στελέχη και ψηφοφόρους της «Δύναμης Πολιτών»- είναι να τους συσπειρώσουν ακόμα περισσότερο γύρω από τον πρωτοπόρο υποψήφιο δήμαρχο και να παλέψουν ακόμα πιο αποφασιστικά, για την τελική του επικράτηση. Έτσι κι αλλιώς, δεν πρόκειται να πράξουν κάτι περισσότερο ή λιγότερο, παρά να υποστηρίξουν για μία ακόμα φορά, τη Δημοκρατία και τη βούληση της πλειοψηφίας των δημοτών, που εκφράστηκε ξεκάθαρα, την πρώτη Κυριακή. Και η βούληση αυτή, είναι ν’ αναλάβει τη δημαρχία Μαραθώνα ο κ. Στέργιος Τσίρκας.

ώνα δήμαρχο

Στο στόχαστρο οι υπάλληλοι του Δήμου! Όπως αναφέρουμε παραπάνω, η επικοινωνιακή τακτική του Συνδυασμού «Συμμαχία» και του υποψήφιου δήμαρχου Μαραθώνα κ. Σπύρου Λιβαθινού, άλλαξε άρδην, αργά το βράδυ της Κυριακής 26 Μαϊου και αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών. Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σπύρος Λιβαθινός, κάνει λόγο μεταξύ άλλων, για «κατεστημένο που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά και συγκεκριμένους δημοτικούς υπάλληλους που θεωρούν ότι η Νέα Μάκρη αποτελεί ιδιοκτησία τους» ενώ ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε η φράση «απόψε το βράδυ αυτοί οι υπάλληλοι χαμογελούν» υπονοώντας ότι… θα τους κοπεί το χαμόγελο στη συνέχεια! Η αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνα, ήρθε κάμποσες ώρες αργότερα: «Σε απάντηση της μεταμεσονύχτιας δήλωσης του κ. Λιβαθινού, ο οποίος ενέπλεξε δημοτικούς υπαλλήλους, ως μέρος ενός δήθεν κατεστημένου στον Δήμο, το οποίο επιθυμεί να τον μετατρέψει σε «ιδιωτικό μαγαζάκι» θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Αν οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν προϊόν της πικρίας του κ. Λιβαθινού λόγω του εκλογικού αποτελέσματος, μας λυπούν ιδιαιτέρως, καθώς πρώτα απ’ όλα ο κ. Λιβαθινός αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τον στηρίζουν, γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει τα τελευταία χρόνια

οι δημοτικοί υπάλληλοι, ώστε ο πολύπαθος Δήμος Μαραθώνα να διατηρεί μια στοιχειώδη κανονικότητα, παρά τις -συχνά-«αλλοπρόσαλλες» αποφάσεις του απελθόντος δήμαρχου. Οι υπάλληλοι του Δήμου Μαραθώνα, μ’ αίσθημα ευθύνης και συχνά αυτοθυσίας, στάθηκαν, αλλά και θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό του δημότη κάθε μέρα και ώρα, παρά τη σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό και μέσα. Επίσης, το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων έμεινε μακριά απ’ όλες τις πολιτικές διαμάχες, αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ ήταν, είναι και θα είναι ο πολυτιμότερος συνεργάτης κάθε Δημοτικής Αρχής. Εννοείται, βέβαια, ότι ο καθένας έχει το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα επιλογής του καταλληλότερου υποψήφιου δήμαρχου. Οποιαδήποτε όμως προσπάθεια να μας εντάξουν σε πολιτικά ή δημοτικά σχήματα θεωρούμε ότι είναι άστοχη και δεν συνάδει με το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας που έχει ανάγκη ο Δήμος μας για την επόμενη ημέρα». Να σημειωθεί ότι ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων συνεχίστηκε, αλλά ο «ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» δεν θα μπει στη διαδικασία δημοσίευσης όλων των επιστολών. Απλά, έδωσε στους αναγνώστες το κλίμα των ημερών και το στίγμα της πολιτικής που ακολουθείται από τον Συνδυασμό «Συμμαχία» ενόψει του δεύτερου καθοριστικού γύρου, ανάδειξης δήμαρχου Μαραθώνα.

5

Profile for dhmoths anatolikis attikis

dhm_944_31.5.2019  

dhm_944_31.5.2019  

Profile for dhmoths
Advertisement