Page 1

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ 37 και σήμερα...

ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΕΤΟΣ 21ο - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 938

Γράφει ο Γιάννης Κοντογεώργος

Επιτέλους! Κίνηση που «μετράει» από τον Ανδρέα Βασιλόπουλο κατά της ρύπανσης της Ραφήνας

«Υπό στενή παρακολούθηση» λιμάνι και αεροδρόμιο

σελ. 2

Ανατολική Αττική, όχι στην υποβάθμιση

Γράφει ο Ιωάννης Β. Σαμέλης

σελ. 8

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του … (Μαζί Μπορούμε) αλλιώς!

Ρεπορτάζ - επιμέλεια: Βιργινία Μάρκου

σελ. 9

ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019: Αγώνας - γιορτή για τον Δήμο Παιανίας

Γιώργος Χαχολάκης: Με Δήμαρχο τον Βασίλη Πιστικίδη ξεκίνησαν τα μεγάλα έργα

Γιώργος Μπαϊρακτάρης: Να δώσουμε ξανά την ελπίδα στους δημότες

σελ. 12

σελ. 7

σελ. 4 - 5

Γράφει η Έλενα Τσάκαλη

σελ. 10

Στέργιος Τσίρκας: Πέντε χρόνια χαμένα! Ώρα να σταματήσουν οι αυταπάτες και οι πειραματισμοί σελ. 3


Επικαιρότητα

2

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ

37 και σήμερα...

ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Μ.Ε.Π.Ε. ΕΚΔΟΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ: ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΑΡΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ IRIS ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ Α.Ε.Β.Ε. WEB DESIGNER: PROSPETTIVA SRL ΕΔΡΑ: NEA MAΚΡΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

E-mail: info@dimotisnews.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Γράφει o Γιάννης Κοντογεώργος E-mail: kontogeorgos@dimotisnews.gr

Λ

ίγες εβδομάδες πριν ανοίξουν οι πολλαπλές κάλπες (τοπικές, δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές) και με την εορτή του Πάσχα να μεσολαβεί, το προεκλογικό σκηνικό αρχίζει και μορφοποιείται, λαμβάνοντας σαφέστερη εικόνα. Στο παρόν άρθρο συνεχίζουμε την ενημέρωση αναφορικά με τους υποψήφιους δήμαρχους και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί και τη μάχη που δίνεται, σε τέσσερις ακόμα, Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Δήμος Παλλήνης Στον Δήμο Παλλήνης, όλες οι πληροφορίες μιλάνε για επανάληψη της μάχης του 2014 με τον δήμαρχο Θανάση Ζούτσο και τον διεκδικητή Παναγιώτη Μερτύρη να έχουν σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων διεκδικητών, της Ραχήλ Μακρή, του Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη και της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Κουνενάκη. Ζούτσος και Μερτύρης φαίνεται να είναι και πάλι οι μονομάχοι της δεύτερης Κυριακής, με τη διαφορά ότι στη μάχη του Μαΐου 2019 το ποσοστό του δημάρχου προβλέπεται να είναι κάτω από το 40%, αρκετά μειωμένο σε σχέση με το ποσοστό του 44% που είχε πάρει την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2014, γεγονός που θα του δημιουργήσει μεγαλύτερο άγχος στο να φτάσει στο 50 + 1 στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ένα μπλοκ Αντιζουτσικό, λογικό μετά από 15 χρόνια στην εξουσία, που αν λειτουργήσει σωστά μπορεί να υπάρξει αλλαγή σελίδας στον Δήμο Παλλήνης.

Δήμος Μαρκοπούλου Στον Δήμο Μαρκοπούλου σαφές προβάδισμα φαίνεται να έχει πάρει ο Κώστας Αλαγιάννης, ο χαμένος των δημοτικών εκλογών του 2014 όταν ηττήθηκε από το σημερινό δήμαρχο Σωτήρη Μεθενίτη, ο όποιος πλέον, θα διεκδικήσει την είσοδο του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, έναντι της Μαρίκας Μαντάλα, πρώην αντιδημάρχου επί δημαρχίας Φώτη Μαγουλά, η οποία φαίνεται να κερδίζει μέρα με τη μέρα πόντους σε σχέση με τον αντίπαλο της πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Δρίτσα. Σημαντικό ρόλο στην εκλογή του δημάρχου, στον δεύτερο γύρο, θα παίξουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι ο Γιάννης Πολίτης, ο Γιώργος Αδάμος και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Αντρέας Συλέλογλου.

Δήμος Σαρωνικού Στον Δήμο Σαρωνικού, οι μέχρι τώρα μετρήσεις δείχνουν να γίνεται το απόλυτο ντέρμπι μεταξύ του νυν δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη και του πρώην δημάρχου Καλυβίων και νυν αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης θα είχε εύκολο έργο -παρά την αλαζονική συμπεριφορά του στους πολίτες και τους συνεργάτες του και την ανύπαρκτη παραγωγή έργουαπέναντι στον, πριν από λίγους μήνες μοναδικό διεκδικητή Χρήστο Τσιγαρίδα, η υποψηφιότητά του Πέτρου Φιλίππου αλλάζει εντελώς το πολιτικό πεδίο στον Δήμο Σαρωνικού με τον πρώην δήμαρχο Καλυβίων ναι εμφανίζεται πλέον ως το ακλόνητο φαβορί για την τελική επικράτηση. Ο κ. Φιλίππου κατεβάζει έναν πολυκομματικό Συνδυασμό, ο οποίος δεν θα 'ταν υπερβολή να πούμε ότι αποτελείται και από σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τον κομματικό χώρο που ήθελε να παίξει μόνος του μια και από εκεί προέρχεται και ανήκει ο σημερινός δήμαρχος. Στην αγωνία του να μη χάσει την καρέκλα -γεγονός που θα σημάνει και το πολιτικό του τέλος- ο δήμαρχος Γιώργος Σοφρώνης συνθηκολογεί με γνωστούς και… μη εξαιρετέους εκδότες της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι μέχρι πρότινος, τον κατηγορούσαν με πρωτοσέλιδες δημοσιεύσεις για την «αλαζονεία του και για την ανικανότητα του στην παραγωγή έργου!!!».

Δήμος Κρωπίας Στον Δήμο Κρωπίας τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα με τον δήμαρχο Δημήτρη Κιούση να «καθαρίζει» εύκολα από την πρώτη Κυριακή και να ανανεώνει μία ακόμα δημαρχιακή θητεία, απέναντι στους αντιπάλους του Διονύση Κερασσιώτη και τον υποψήφιο του ΚΚΕ Βαγγέλη Ρεμπάπη. Οι όποιες βλέψεις στελεχών της παράταξής του να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν τον Δήμο Κρωπίας, παίρνουν αναγκαστική παράταση για μια τετραετία.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Επικαιρότητα

3

Πέντε χρόνια χαμένα! Ώρα να σταματήσουν οι αυταπάτες και οι πειραματισμοί Σ

ε ένα προσωπικό του άρθρο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας δίνει το στίγμα των ημερών, αναλύοντας την προσπάθεια κάποιων να κομματικοποιήσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και παρουσιάζει τις θέσεις του για την επιλογή των ανθρώπων που στελεχώνουν τον συνδυασμό «Πορεία Πράξης» για την επόμενη μέρα. Στα τριάντα χρόνια που βρίσκομαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ο κόσμος, όλο αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα, είναι η μεγαλύτερη τιμή για εμένα. Η υπηρεσία μου και η προσφορά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταγράφεται με τις χιλιάδες ώρες ενασχόλησης μαζί της. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα προβλήματα των συνδημοτών μου δεν είναι μόνο αριθμοί, πίνακες και διαγράμματα αλλά τα βιώματα της καθημερινότητας τους. Αυτή λοιπόν την σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση την αντιμετώπιζα πάντα με την σοβαρότητα που της άρμοζε και γι’ αυτό σε όλη αυτή την πορεία που είχα και που θα συνεχίζω να έχω, επιδίωκα και θα επιδιώκω τις συνεργασίες γιατί πιστεύω σε αυτές. Γνωρίζω ότι η δουλειά ενός αυτοδιοικητικού είναι ευλογία αν ξέρει να συνεργάζεται. Πέρα από κόμματα και ιδεολογίες. Αυτό είναι άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο δύσκολο αλλά πρωτίστως απαραίτητο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι με τις αλλαγές που φέρνει ο «Κλεισθένης», οι ανάγκες διοίκησης του Δήμου μας αλλάζουν και για να προχωρήσουμε μπροστά απαιτείται συνεργασία και διάλογος περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αν δεν έχεις γνώσεις της αυτοδιοίκησης και τρέφεσαι με τις αυταπάτες ότι όλα τα γνωρίζεις, τότε είσαι επικίνδυνος για τον τόπο και για τους ανθρώπους του. Επιλέγω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην τοπική κοινωνία, με ιδέες, λύσεις και

Η «Πορεία Πράξης» κοιτάει μπροστά. Θα δώσει λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας.

Όποιος βάζει τη κομματική του ταμπέλλα πάνω από τον Δήμο, την θεωρία πάνω από την Πράξη, το εγώ πάνω από το εμείς, δεν πρέπει να έχει θέση στα σημερινά δρώμενα. με προσφορά έργου για τον τόπο μας. Επιλέγω να συνεργάζομαι και θα συνεργαστώ με ανθρώπους με όραμα, όρεξη για δουλειά, που πιστεύουν πραγματικά και ανιδιοτελώς στο όνομα ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να στήνονται σενάρια για το ποιον στηρίζει το κάθε κόμμα, με ποιον είναι ο ένας, με ποιον είναι ο άλλος. Παιχνίδια κομματικά ευτελούς αξίας, που στήνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Προσπάθειες απέλπιδες προς άγραν ψηφοφόρων με πρόσχημα την κομματική τους ταυτότητα. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από κομματικούς χρωματισμούς

Δεν έχουν καταλάβει ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από κομματικούς χρωματισμούς αλλά από έργα και Πράξεις που θα τον αναβαθμίσουν.

αλλά από έργα και Πράξεις που θα τον αναβαθμίσουν. Τους χαρίζω την υποβάθμιση που άθελά τους επιδιώκουν. Όραμά μου είναι να κάνω Πράξη αυτό που πάντα πίστευα. Δεν διαχωρίζω τους συνδημότες μου με κομματικά κριτήρια και βέβαια ποτέ δεν αντιμετώπισα και δεν θα αντιμετωπίσω κανέναν έτσι. Πέντε χρόνια χαμένα, ύστερα από την καταστροφική πενταετία για τον Δήμο μας, ήρθε ο

καιρός που κανείς πραγματικά δεν θα πρέπει να ενδιαφέρεται για το ποιο πολιτικό χρώμα θα έχει στον εκλογικό χάρτη ο Μαραθώνας, γιατί πολύ απλά κινδυνέψαμε να σβηστούμε από τον χάρτη σαν Μαραθώνας. Υπάρχουν ευθύνες, υπήρχαν αυταπάτες σε πολλούς αλλά έφτασε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Η «Πορεία Πράξης» κοιτάει μπροστά. Θα δώσει λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας. Έχουμε καταθέσει το πρόγραμμά μας και καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο θα καταθέτουμε υλοποιήσιμες προτάσεις, που στόχο έχουν να μας βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης με θετικό αντίκτυπο στον τόπο, στους κατοίκους και στο μέλλον των παιδιών μας.

Έχουμε καταθέσει το πρόγραμμά μας και καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο θα καταθέτουμε υλοποιήσιμες προτάσεις, που στόχο έχουν να μας βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης.

Νοιώθω ελεύθερος από κομματικά συμφέροντα, σπόνσορες, χορηγούς και προχωρώ μαζί με τους συνεργάτες μου κι όλους εσάς που με εμπιστεύεστε, με μοναδικό στόχο κι όραμα τον Δήμο Μαραθώνα. από τον Δήμο, την θεωρία πάνω από την Πράξη, το εγώ πάνω από το εμείς, δεν πρέπει να έχει θέση στα σημερινά δρώμενα. Ενώνω δυνάμεις συνεργασίας για Πράξεις και έργα. Ποτέ μου δεν έκρυψα τα πολιτικά μου πιστεύω, αλλά τονίζω και πάλι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει κομματικό χρώμα, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Νοιώθω ελεύθερος από κομματικά συμφέροντα, σπόνσορες, χορηγούς και προχωρώ μαζί με τους συνεργάτες μου και όλους εσάς που με εμπιστεύεστε, με μοναδικό στόχο και όραμα τον Δήμο Μαραθώνα.

Πέντε χρόνια χαμένα! Ποτέ δεν επεδίωξα την κοινωνική μου προβολή. Ούτε πριν ούτε τώρα. Πίστευα πάντα και πιστεύω στον ουσιαστικό διάλογο και στην εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Η στείρα αντιπαράθεση που μοναδικό στόχο έχει την δημιουργία εντυπώσεων δεν είναι του χαρακτήρα μου. Είναι αδύνατον για μένα να ακολουθήσω μονοπάτια περίεργα, κινήσεις δυσφήμησης, λασπολογίας και συνωμοσιολογίας. Κοιτάζω μπροστά και οι ουσιαστικές απαντήσεις θα δοθούν με την σκληρή δουλειά που μας περιμένει και με τα αποτελέσματα που θα φέρει. Δεν πιστεύω ότι πολιτική είναι οι αναρτήσεις στα social media, τα ψεύτικα προφίλ και τα μικροπολιτικά που αναπαράγονται από όλα αυτά και που σίγουρα δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι απαντήσεις σε όλα αυτά θα είναι οι Πράξεις. Όποιος βάζει τη κομματική του ταμπέλλα πάνω

Είναι ώρα να ξανακερδίσουμε τα χρόνια που χάσαμε. Είναι ώρα να ξαναδώσουμε στον Μαραθώνα την αίγλη του. Είναι η ώρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανθρώπους που την υπηρετούν. ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ Ώρα ευθύνης, Ώρα εμπιστοσύνης Στέργιος Τσίρκας Υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα


Επικαιρότητα

4

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

«Αγάπης Ραγίσματα» της Βιργινίας Μάρκου από τις Εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Πρόλογος

Με

την υπόσχεση ότι «από την πρώτη μέρα που θ’ αναλάβουμε τις τύχες του Δήμου μας θα σηκώσουμε τα μανίκια για δουλειά» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα με τον Συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» του Στέργιου Τσίρκα, Γιώργος Μπαϊρακτάρης, προβαίνει στο ακόλουθο κάλεσμα: «καλούμε όλους του δημότες να συνδράμουν την προσπάθειά μας και να μας δώσουν δύναμη, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος, για έναν Δήμο: • Σύγχρονο, φιλικό, καθαρό • Πρότυπο αυτοδιοικητικής λειτουργίας, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τη συνέπεια και τη χρηστή διαχείριση. • Υπερβατικό, δυναμικά εξελισσόμενο, πρωτοπόρο στις τεχνολογικές εξελίξεις. • Πολιτισμικά αναπτυγμένο, αθλητικά ανταγωνιστικό και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο. • Πρωτοστάτη στην αναγέννηση της επιχειρηματικότητας και στη βελτίωση της αγροτικής του οικονομίας. • Διεκδικητικό και αποτελεσματικό για έργα υποδομών, δικτύων, χώρων πρασίνου και αναψυχής και ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων».

Η συνέντευξη

Η

αιώνια εσωτερική διαμάχη μεταξύ φωτός και σκοταδιού, αισιοδοξίας και παραίτησης, πάθους, σφαλμάτων και απίστευτων αδυναμιών. Η αγάπη που λαχταρούμε, ο κρυφός πόθος της αιωνιότητας… Δέκα ιστορίες με την αγάπη να θριαμβεύει ματωμένη, στραπατσαρισμένη και με τίμημα, αφήνοντας για το τέλος, ένα πικρό, οδυνηρό αίσθημα. Δέκα διηγήματα γεμάτα ζωή, δηλαδή λαχτάρα, οικτρές διαψεύσεις που τσαλαβουτούν στην απέχθεια, το μίσος, την εκδίκηση πριν οδηγήσουν τους ήρωές τους από το τούνελ ενός αδιεξόδου στο ελπιδοφόρο φως και στη λυτρωτική κάθαρση. Δέκα διηγήματα που εκπλήσσουν, για την ωριμότητα με την οποία αγγίζουν την ανθρώπινη, φθαρτή ψυχή. Ένα υπέροχα ανατριχιαστικό βιβλίο… Μπορείτε να αποκτήσετε το βιβλίο «ΑΓΑΠΗΣ ΡΑΓΙΣΜΑΤΑ» με ένα τηλεφώνημα στο 2130434485.

Κύριε Μπαϊρακτάρη, μετά από μακρά περίοδο συζητήσεων και ζύμώσεων αποφασίσατε να ενταχθείτε στο Ψηφοδέλτιο «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» του υποψήφιου δήμαρχου Μαραθώνα κ. ΣτέγιουΤσίρκα. Θέλετε να μας εξηγήσετε τον λόγο και να μας φανερώσετε ίσως κάτι από το παρασκήνιο; Ξεκινώντας κα Μάρκου, από το τέλος της ερώτησης, θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και τους αναγνώστες σας, ότι συναντήθηκα με τους περισσότερους υποψήφιους δήμαρχους -για τους οποίους τρέφω εκτίμηση- είχα εποικοδομητικές συνομιλίες μαζί τους και για πολλά θέματα ταυτόσημες απόψεις και δεν σας κρύβω ότι όλοι είχαν ως κεντρική ιδέα την ανασυγκρότηση του Δήμου μας. Μετά από ώριμη σκέψη, με γνώμονα τον τρόπο προσέγγισης, αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων της περιοχής μας, αποφάσισα να συνεργαστώ με τον Συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» του Στέργιου Τσίρκα, τον οποίο γνωρίζω επί σειρά ετών, τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά, λόγω της συνεργασίας μας την περίοδο 2010-2014 ως εκλεγμένος δημοτικός σύμ-

βουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνος και προσωπικά ως πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, εκτιμώντας την άψογη κι εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε, αλλά και λόγω της εμπειρίας του, της εργατικότητάς του, τον τρόπο σκέψης του και πάνω απ΄ολα στον σεβασμό που δείχνει στη διαφορετική άποψη. Κατά τα άλλα, είμαι ένας άνθρωπος με αγάπη για τον τόπο μου. Εδώ έχω γεννηθεί, μεγαλώσει, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά κι εδώ βρίσκεται η οικογένειά μου. Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησα ποτέ να ενδιαφέρομαι, να παρακολουθώ, αλλά και να συμμετέχω στα δρώμενα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της τοπικής κοινωνίας. Αγαπώ τον τόπο μου και με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, τον βλέπω ν’ απαξιώνεται και να ερημώνει, βιώνοντας την εγκατάλειψη, τον μαρασμό, την παρακμή και τελικά την οπισθοδρόμηση του. Πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες, την όρεξη, αλλά και τη σχετική εμπειρία από την προηγούμενη συμμετοχή στα δρώμενα του Δήμου, να βοηθήσω στην αναγέννηση του και την πορεία του προς το μέλλον.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Επικαιρότητα

5

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ: Να δώσουμε ξανά την ελπίδα στους δημότες Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Μαραθώνα με τον Συνδυασμό «Πορεία Πράξης» του Στέργιου Τσίρκα στη Βιργινία Μάρκου Πολλά έχουν ειπωθεί για την πενταετία που ολοκληρώνεται στον Δήμο Μαραθώνα. Ποια είναι η δική σας άποψη; Δεν συνηθίζω και δεν μου αρέσει να σχολιάζω και ν’ ανατρέχω στο παρελθόν, και μάλιστα όταν είναι να κρίνω μια πολιτική διαδικασία. Παρ’όλα αυτά στην προκειμένη περίπτωση της τελευταίας πενταετούςς διαχείρισης του Δήμου είμαι υποχρεωμένος να πω την άποψη μου, γιατί αισθάνομαι αγανακτισμένος και θυμωμένος. Μια πενταετία, κατά την οποία ο Δήμος στιγματίστηκε από την οπισθοδρόμηση, την παρακμή και την τελμάτωση του. Μια πενταετία, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή ήταν απούσα, αναποτελεσματική και επικίνδυνη. Μια πενταετία απαξίωσης, συσσώρευσης προβλημάτων, ανικανότητας και μαρασμού. Μια πενταετία, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει τις Δημοτικές της Κοινότητες και αδιαφορεί για τα ζωτικά προβλήματα των δημοτών της. Μια πενταετία απουσίας διαλόγου, είτε με φορείς είτε με πολίτες. Μια πενταετία που σημαδεύτηκε από την αδράνεια και την απώλεια σε προγραμματισμένα έργα υποδομής. Μια πενταετία που η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε δυστυχώς, ν’ ανταποκριθεί ως όφειλε, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, ενώ έφτασε σε σημείο να υποτιμά ακόμα και τη νοημοσύνη τους, με αποκορύφωμα την τραγωδία του Καλοκαιριού στο Μάτι.

Με τον Στέργιο Τσίρκα είχαμε άψογη κι εποικοδομητική συνεργασία! Εκτιμώ την εμπειρία, την εργατικότητα και τον τρόπο σκέψης του και πάνω απ’ ολα τον σεβασμό που δείχνει στη διαφορετική άποψη.

Θα μπορούσα να πώ και άλλα πολλά, ωστόσο δεν θα μακρηγορήσω και ως ακροτελεύτιο προσθέτω πως ήταν μια πενταετία παράδειγμα προς αποφυγή για ολους μας από εδώ και πέρα. Ποιος πιστεύετε, είναι και ο βασικός -αν όχι καταλυτικόςπαράγων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές; Τι είναι αυτό, που κατά τη γνώμη σας, θα μετρήσει περισσότερο στη συνείδηση των ψηφοφόρων; Στις επικείμενες εκλογές πάνω απ’ όλα θα μετρήσει η αξιοπιστία και ο τρόπος «Επανίδρυσης» και «Επαναδραστηριοποίησης» του Δήμου μας. Πρέπει ν’ ανασυνταχτούμε, ν’ αφυπνιστούμε και να ξαναβρούμε τον δρόμο μας, με στόχους: την ανασυγκρότηση, την αναγέννηση, την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας. Πρέπει να δώσουμε στους δημότες μας ξανά την ελπίδα, την αξιοπρέπεια, την αισιοδοξία και ότι μια νέα μέρα ξημερώνει γι’ αυτούς, ότι μία νέα και άξια Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται δίπλα τους, σε οποιοδήποτε πρόβλημά τους. Για όλους εμάς που αγαπάμε τον Δήμο είναι η στιγμή να σκεφτούμε σοβαρά για το μέλλον του, για τα παιδιά και τις οικογένειές μας. Θα προσπαθήσουμε για τη δημιουργία και την εδραίωση μιας αποδοτικής και ισχυρής τοπικής κοινωνίας, με μόνο κριτήριο την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των δημοτών. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα πρέπει είμαστε τολμηροί, αξιόπιστοι και διεκδικητικοί. Θα πρέπει να δώσουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη για το μέλλον που αξίζουμε όλοι μας. Μια μάχη με συνοδοιπόρους όλους εσάς! Σ’ αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς! Θεωρείτε ότι τα κόμματα και η κοματική προέλευση ενός εκάστου, θα πρέπει να παιζουν ρόλο στην εκλογή δημάρχου ή δημοτικών Συμβούλων; Η πρακτική του κομματικού χρίσματος δημάρχου ή Παράταξης, κατά την άποψη μου είναι ξεπερασμένη, δεν αρμόζει και δεν πρέπει να σηματοδοτεί σήμερα, τη διαδικασία για την επιλογή των τοπικών αρχόντων. Η επιρροή των κομμάτων στις τοπικές κοινωνίες έχει συρρικνωθεί θεαματικά, κάτι που αποδεικνύεται και από τα ίδια τα αποτελέσματα στις τελευταίες αναμετρήσεις αυτοδιοικητικών εκλογών. Υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που δεν υιοθετούν την επιλογή του κόμματος που υποστηρίζουν, είτε γιατί είναι σε προσωπικό επίπεδο δυσαρεστημένοι απ' αυτήν, είτε επειδή διαφωνούν με πτυχές της πολιτικής του. Οι δημότες πρέπει να αποφασίσουν για τις τύχες τους καθαρά με αντικειμενικά κριτήρια και να εμπιστευτούν τους υποψηφίους, που κατά την άποψή τους μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματα τους, έξω από κομματικές γραμμές και χρίσματα. Θα πρέ-

Το σύνθημα του Συνδυασμού μας «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» είναι καίριο και ιδανικό αυτή την στιγμή, γιατί τονίζει ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων και πράξεων με αίσθημα ευθύνης για μια νέα αρχή στον Δήμο μας.

πει οι πολίτες να ψηφίσουν, όχι κατ’εντολή των κομμάτων, αλλά επιλέγοντας τους ικανότερους, αξιότερους και αποτελεσματικότερους στη διοίκηση. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε προεκλογική συγκέντρωση κι ενώπιον Μαραθωνήτικου κοινού. Ποιο θα ήταν το κεντρικό σας συνθημα; Νομίζω ότι το σύνθημα του Συνδυασμού μας «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» είναι καίριο και ιδανικό αυτή την στιγμή, γιατί τονίζει ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων και πράξεων με αίσθημα ευθύνης για μια νέα αρχή στον Δήμο μας. Μια νέα αρχή για εμάς σημαίνει το άνοιγμα μιας νέας περιόδου. Νέα αρχή σημαίνει νέος τρόπος διοίκησης του Δήμου. Με μεράκι, με τόλμη, με υπευθυνότητα, με πρόβλεψη για το μέλλον. Με χρηστή διαχείριση, με διαφάνεια και με νοικοκυροσύνη. Με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και με πλήρη αξιοποίηση του προσωπικού, το οποίο θα είναι αρωγός στον πολίτη, καθώς και τη συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, γιατί η συνεργασία είναι η αρχή της επιτυχίας. Για την Παράταξή μας, δεν είναι αδυναμία η συνεργασία, αλλά επίδειξη γνώσης, αυτοπεποίθησης, αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης. Αυτή η αφύπνιση και συστράτευση θ’ αποτελέσει το μεγάλο «όπλο» της νέας Δημοτικής Αρχής, που θα σηκώσει από την πρώτη στιγμή τα μανίκια για να εργαστεί σκληρά σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε πολλά να κάνουμε και θα τα πετύχουμε με τη συμβολή όλων των άξιων, χρήσιμων, δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου μας.

Το βιογραφικό μου Γεννήθηκα στον Μαραθώνα όπου και κατοικώ και δραστηριοποιούμαι μόνιμα. Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο και Λύκειο Μαραθώνα το 1985 και το επόμενο έτος εισάχθηκα στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας στη σχολή «Διοίκησης & Οικονομίας» στο Τμήμα Λογιστικής, παίρνοντας το πτυχίο του λογιστή. Από τον Μάϊο του 1995 έως και τέλος Νοεμβρίου του ίδιου έτους εργάστηκα ως ειδικός συνεργάτης στον Δήμο Μαραθώ-

να στις Οικονομικές Υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, από τον Ιούλιο του 1995 διατηρώ Λογιστικό Γραφείο στον Μαραθώνα, ως λογιστής-φοροτεχνικός. Τον Δεκέμβριο του 1995, προσλήφθηκα στην Ε.ΥΔ.ΑΠ ως μόνιμος υπάλληλος, όπου και εργάζομαι έως σήμερα στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης, ως επικεφαλής του τμήματος για τη λογιστική, κοστολογική και στατιστική παρακολούθηση του Επενδυτικού προγράμματος της Ε.ΥΔ.ΑΠ, καθώς και

των έργων της Ε.ΥΔ.ΑΠ τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχω ξανασχοληθεί το 2010 όταν εκλέχτηκα Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Λαογραφικού Κέντρου και ιδρυτικό μέλος αυτού. Επίσης έχω διετελέσει μέλος σε διάφορους Συλλόγους και Σωματεία. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.


Επικαιρότητα

6

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» Ε

ξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο κι επιτυχημένη η Hμερίδα που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή 14 Απριλίου στο Σινέ «Αλίκη» στη Νέα Μάκρη, από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ». Ο χώρος κατακλύστηκε από μαθητές, γονείς και καθηγητές, οι οποίοι επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τις προοπτικές σ’ έναν χώρο εργασίας που μεταβάλλεται συνεχώς, καθώς και για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κεντρικοί ομιλητές ήταν: η κα Μαρκαίτη Ρούση λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Λογοθεραπείας «Σύνοιδα» της ψυχολόγου κας Πέγκυ Βεντίκου, με θέμα «Η αναγκαιότητα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού» και ο κ. Κωνσταντίνος Κότιος διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας

και συνιδρυτής της Εταιρείας «EMPLOYΜΕ» με θέμα «Νέο Λύκειο - Επαγγέλματα του Μέλλοντος». Εκ των διοργανωτών της ημερίδας, ο καθηγητής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων κ. Γιάννης Κουζάκος, καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καθώς η κοινωνία μας εξελίσσεται ραγδαία, οι Επιστήμες, η Τεχνολογία και τα Τεχνικά Επαγγέλματα αλλάζουν μορφή, προσαρμόζονται - γεννιούνται νέα επαγγέλματα, ενώ άλλα εξαφανίζονται. Η επιλογή των σπουδών και του επαγγέλματος συνυφασμένη πλέον, με την έννοια της δια βίου μάθησης, είναι ένας δρόμος μακρύς και δύσκολος με διαφορετικές αφετηρίες, πολλά σταυροδρόμια και αμέτρητες διακλαδώσεις και με απρόβλεπτο τερματισμό. Μοναδική μας βοήθεια είναι η ενημέρωση, η πληροφόρηση και η βιωματική

γνωριμία των επιλογών μας… Με εφαλτήριο ένα καινούργιο Σύστημα Εισαγωγής κι ένα πρώτο μηχανογραφικό 10 περίπου Σχολών από τη β΄ λυκείου και το καθιερωμένο μηχανογραφικό μετά και τους βαθμούς των πανελληνίων… Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» μέσα από άρθρα στον Τοπικό Τύπο (εφημερίδα «ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ») από την Καινοτόμο Υπηρεσία του Εβδομαδιαίου Σύμβουλου Εκπαίδευσης κι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού με συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων του χώρου και με την ατομική υποστήριξη σε κάθε ενδιαφερόμενο γονιό και μαθητή, για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών, προσπαθεί να βάλει ένα μικρό λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση».

Φιλική συγκέντρωση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Μαραθώνα Γιάννη Κουζάκου

Λ

ίγοι φίλοι και συνάδελφοι, ήταν οι προσκεκλημένοι του Γιάννη Κουζάκου στην άτυπη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου, στους χώρους των Φροντιστηρίων «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

στον Μαραθώνα. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Πορεία Πράξης» του Στέργιου Τσίρκα προσέφερε πρόχειρο γεύμα, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν χαρακτηριστικά φιλική και χαλαρή, παρότι η συζήτηση

δεν θα μπορούσε να ξεφύγει, όπως είναι φυσικό, από το προεκλογικό κλίμα των ημερών. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Πορεία Πράξης» και υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας, καθώς και οι συνεργάτες

του, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Νίκανδρος και Νίκος Ευαγγελόπουλος, αλλά και η υποψήφια τοπική σύμβουλος κα Σοφία Μπέκα, ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων.


Επικαιρότητα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

7

O Γιώργος Χαχολάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου με τον Συνδυασμό «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» του Βασίλη Πιστικίδη Επιμέλεια: Βιργινία Μάρκου

Α

ντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου τα τελευταία δυόμιση χρόνια και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Ο κ. Γιώργος Χαχολάκης έδινε για δεκαετίες τις μάχες του μέσα στα γήπεδα (ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και πρόεδρος του Συλλόγου, αργότερα) ενώ σήμερα, οι αγώνες του για τον τόπο όπου γεννήθηκε και αγαπά, δίδονται στον πολιτικό στίβο. Τον λόγο του κ. Χαχολάκη χαρακτηρίζει ο αυθορμητισμός και η ευθύτητα και σε τίποτα δεν θυμίζει τον φτιασιδωμένο και προσποιητό λόγο των πολιτικών. Στο πρώτο μέρος της συνομιλίας με τον «ΔΗΜΟΤΗ» ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος αναφέρεται στη θητεία που ολοκληρώνεται και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν -και με τη δική του συμβολή- στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ενώ του περισσεύουν οι θερμές κουβέντες και οι ευχαριστίες, πρωτίστως προς τον επικεφαλής του, υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη και δευτερευόντως προς όλους τους συνεργάτες του, αιρετούς και μη, στη διάρκεια της πενταετούς αυτής περιόδου. Ακολουθεί συνέντευξη, όπου κυρίως, θίγονται πολιτικά ζητήματα.

«Με Δήμαρχο τον Βασίλη Πιστικίδη ξεκίνησαν τα μεγάλα έργα» «Πριν πέντε χρόνια τάχθηκα στο πλευρό του Βασίλη Πιστικίδη. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Έναν άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξεως, για τον οποίο πραγματικά απορείς, πως δεν έχει αλλοιώσει αυτή η ξύλινη προσωπίδα που κυριαρχεί στους περισσότερους πολιτικούς μετά από μακροχρόνια ενασχόληση με τα κοινά! Έναν έντιμο και αξιοπρεπή άνδρα, ο οποίος δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, όταν μιλάει για την πόλη μας. Για δυόμιση χρόνια, διετέλεσα πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Φίλιππος Καβουνίδης» όπου δυστυχώς, βρήκα μια άσχημη κατάσταση όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές των Δομών του. Το ευτύχημα ήταν ότι παράλληλα βρήκα σπουδαία στελέχη, σε όλες τις βαθμίδες και όλοι μαζί κατορθώσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο(ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί). Εδώ, να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τις κυρίες: Ευγενία Καπριγιάννη, Μαρία Στεφανάκη και Τάνια Γεωργιάδου, καθώς και όλο το προσωπικό του «Φίλιππος Καβουνίδης» όπου με αντικατέστησε επάξια η κα Μαρία Μάρκου - Ρούση με την οποία είχαμε άψογη συνεργασία. Με Δήμαρχο τον Βασίλη Πιστικίδη δρομολογήθηκαν όλα τα μεγάλα έργα της θητείας (Λειτουργία Πνευματικού Κέντρου, υπεγράφη η αλλαγή του τάπητα στο γήπεδο Π. Σκούφος, δόθηκε λύση στο μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης, ξεκίνησε η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, διεκδικήσαμε την παράκτια έκταση, δημιουργήθηκαν νέοι Αθλητικοί Χώροι και έγιναν ανακατασκευές γηπέδων). Ευχαριστίες να δώσω με την ευκαιρία, στους εξής: κα Μπάρκουρα, κα Κλώστα, κo Καλαμπαλίκη, κα Μπεζετάκου, κα Ιακωβάκη, κα Λω-

μη, σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας, καθώς και όλο το προσωπικό του Δήμου. Αρκετές ήταν οι παρεμβάσεις στα Σχολεία και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, τόσο τον Σάββα Αραπκιλή, όσο και τον Γιώργο Κοκόλη! Επίσης, τους δυο προέδρους του ΔΟΠΑΠ που στήριξαν την προσπάθεια ανάπλασης των αθλητικών εγκαταστάσεων, Γιώργο Δουβίτσα και Σπύρο Λουκάτο, καθώς και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Καλφαντή με τους συνεργάτες του της Τεχνικής Υπηρεσίας. Μην ξεχνούμε ότι αυτή η θητεία 20142019 συνέπεσε με το τραγικότερο γεγονός που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Μία τραγωδία την οποία ζήσαμε, παλέψαμε, αλλά ο απολογισμός είναι τραγικός! Εδώ θέλω να σταθώ και να δηλώσω περήφανος για όλους τους ανώνυμους εθελοντές που στάθηκαν δίπλα μας κι έδειξαν τι σημαίνει ελληνική ψυχή… Ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε αρκετά, αλλά σίγουρα είναι πολλά ακόμη, αυτά που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Η φονική πυρκαγιά έστειλε μεγάλες Εταιρείες στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευαισθησίας, να χρηματοδοτήσουν αρκετά έργα, την υλοποίηση των οποίων θα πρέπει ν’ αναλάβει ένα αναβαθμισμένο και συνεργάσιμο Δημοτικό Συμβούλιο, ένας Δήμαρχος με ήθος, όραμα, μεράκι, αλλά και δημοκρατικές αντιλήψεις στη διαχείριση της εξουσίας, όπως έχει αποδείξει ότι είναι ο Βασίλης Πιστικίδης».

«Εργαστήκαμε για το κοινό συμφέρον» Συμμετέχετε σε μία Διοίκηση, η οποία λειτούργησε κάπως σαν «πείραμα» αποτελώντας κι ένα είδος «στοιχήματος» για την ευρύτερη περιοχή (θα πετύχει; Δεν θα πετύχει;). Θεωρείτε ότι πέτυχε τελικά; Να σας πω… θεωρώ ότι το κάθε συμβαλλόμενο μέρος -για να το θέσουμε με όρους συμφωνητικού- έκανε αυτό που μπορούσε και γνώριζε καλύτερα να κάνει. Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, εργαστήκαμε για το κοινό συμφέρον και τον τόπο, κρατώντας για τον εαυτό μας, τις όποιες πικρίες ή δυσλειτουργίες. Προσπαθήσαμε πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα να το επιλύουμε εσωτερικά όταν αυτό ήταν δυνατό. Άρα, εκείνοι που ίσως «στοιχημάτισαν» κατά του εγχειρήματος, προβλέποντας ότι στην πενταετή θητεία που ολοκληρώνεται, θα διαλύετο πολύ νωρίς στα εξ ων συνετέθη, είναι μάλλον, οι χαμένοι. Εφ’ όσον όμως, εκτιμάτε, ότι το «πείραμα» πέτυχε, εύλογα αναρωτιέται κάποιος, γιατί να μην το επαναλάβετε… Πρώτον, επειδή δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί μία ιστορία, με τον κίνδυνο να εξελιχθεί στην απόλυτη φάρσα! Δεύτερον, επειδή ο ασφαλέστερος τρόπος ως γνωστόν, για να κατανοήσεις τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου είναι να του δώσεις εξουσία. Και τρίτον, οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα, είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες, πέντε χρόνια πριν. Κι αν τότε, η συνεργασία στην οποία προχωρήσαμε, φάνταζε ως η καλύτερη λύση, δεν ισχύει τώρα το ίδιο.

Είναι γεγονός πάντως, ότι με την αυτόνομη κάθοδο, επιλέγετε ως Συνδυασμός τον δύσκολο δρόμο. Δεν θα ήταν πιο απλό, να «βολευτείτε» στην Παράταξη του δήμαρχου; Σίγουρα θα ήταν πιο εύκολη διαδικασία. Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είναι δυσανάλογα μικρή περιοχή για τον αριθμό των υποψήφιων Συνδυασμών που έχουν εμφανιστεί. Όσο για το «βόλεμα» που λέτε και για όσα ενδεχομένως, υπαινίσσεστε, να σας διαβεβαιώσω κα Μάρκου ότι οι «καρέκλες» δεν είναι αυτοσκοπός για εμάς. Και σίγουρα, δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε «νεροκουβαλητές» σ’ εκείνους οι οποίοι απέδειξαν ότι η εξουσία και η παραμονή σε αυτήν, είναι το άλφα και το ωμέγα! Εμείς σε καμιά περίοδο της πενταετίας δεν κατηγορηθήκαμε για ηγεμονισμό, άλλοι θεωρούν ότι συνεργασία σημαίνει να συμφωνείς μονίμως μαζί τους. Κατηγορείστε ωστόσο, από το περιβάλλον του δήμαρχου ότι εδώ και κάποιο διάστημα έχετε ξεκινήσει επαφές και συναντήσεις με άλλους υποψήφιους Συνδυασμούς, αποσκοπώντας στο μοίρασμα της «πίτας»… Δεν μου κάνει εντύπωση, εάν αυτό κατάλαβαν… είναι λογικό για τον καθένα να κρίνει εξ ιδίων τ’ αλλότρια. Άλλοι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ξεκίνησαν επαφές χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτε. Επίσης, κάτι μου λέει ότι κάθε φορά που γίνεται γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε μία τέτοιου είδους συνάντηση υποψήφιων δήμαρχων και άλλων παραγόντων του τόπου, οι καρέκλες κάποιων τρίζουν επικίνδυνα και αυτό δεν τους αρέσει καθόλου! Φυσικά κι επιδιώκουμε αξιόπιστες συνεργασίες, αφού αυτό είναι που ζητούν οι συμπολίτες μας και που επιβάλλει ο νέος Νόμος. Τι να θέλαμε δηλαδή; Ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ο κάθε Συνδυασμός να σηκώνει και το δικό του μπαϊράκι; Πώς ακριβώς θα γίνει έργο και θα προσφέρουμε στους συμπολίτες μας; Εκείνοι που κατακρίνουν τις συναντήσεις μας με τους άλλους υποψήφιους Συνδυασμούς, είναι οι ίδιοι που επιζητούν τη συνεργασία μαζί μας και μάλιστα, έχοντας κατά νου ένα «τρίπτυχο συνεργασίας». Κι ερωτώ: εάν αποδεχόμασταν αυτήν την πρόταση θα ήταν δόκιμο και σωστό, αλλά οποιαδήποτε άλλη σύμπραξη θα ήταν λάθος; Εδώ ταιριάζει αυτό που σας ανέφερα προηγουμένως ότι, επιθυμούμε ισότιμες συνεργασίες με αμοιβαίο σεβασμό. Νεροκουβαλητές δεν γινόμαστε σε κανέναν!


Επικαιρότητα

8

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ανατολική Αττική, όχι στην υποβάθμιση

Η

Ανατολική Αττική, η περιοχή, όπου επιλέξαμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, η μόνη αναπτυσσόμενη περιοχή στο Λεκανοπέδιο, σταδιακά μετατρέπεται σε «πίσω αυλή» της πρωτεύουσας, με συσΓράφει ο Ιωάννης Σαμέλης σώρευση προβλημάΔικηγόρος - Οικονομολόγος, των και έλλειψη υποΜέλος Μητρώου Στελεχών ΝΔ δομών. Σε μια περιοχή, όπου πλέον κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, και πολλοί εξ αυτών από επιλογή, επενδύοντας κόπους ζωής, το επίσημο Ελληνικό Κράτος, και τα όργανα αυτού αδυνατούν να παράσχουν στους πολίτες του, συνθήκες και ποιότητα διαβίωσης, όπως αρμόζει σε πολίτες εξελιγμένου κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δύο μεγάλα λιμάνια της περιοχής, η Ραφήνα και το Λαύριο, αντί να

αποτελούν συγκοινωνιακούς πνεύμονες της Αττικής, και πομπούς διασύνδεσης με την νησιωτική Ελλάδα, έχουν απομονωθεί από το κέντρο της Αθήνας και το αεροδρόμιο, δεν συνδέονται με μέσα σταθερής τροχιάς, και ούτε προβλέπεται να φτάσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος στο άμεσο μέλλον. Αποτέλεσμα είναι να αδυνατούν οι μόνιμοι κάτοικοι και οι περιστασιακοί ταξιδιώτες να έρθουν γρήγορα και με ασφάλεια σε επαφή με το κέντρο ή με άλλους προορισμούς, αλλά και να οξύνονται να κυκλοφοριακά προβλήματα. Η αποχέτευση παραμένει μόνιμη πληγή, και ένδειξη του χαμηλού επιπέδου του οικιστικού πολιτισμού μας, καθώς οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής ακόμη βασανίζονται για τις στοιχειώδεις παροχές, και αναγκάζονται να καταβάλουν ποσά από το υστέρημά τους, ακόμη και για ανάγκες που σε εξελιγμένες κοινωνίες έχουν λυθεί προ πολλού. Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων παραμένει φλέγον και ανεπίλυτο, με την κατάσταση να χειροτερεύει διαρκώς. Το κεντρικό κράτος και η Περιφέρεια Αττικής αδυνατούν να προσφέρουν ουσιαστική και δίκαιη λύση, με βάση την σύγχρονη τεχνολογία, και μεγάλα τμήματα της περιοχής μετατρέπονται κάθε χρόνο σε υγειονομικές βόμβες.

Η τραγωδία στο Μάτι, πέρυσι, κατέδειξε με τον πλέον δραματικό τρόπο τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές, στην αντιπυρική προστασία, στον χωροταξικό σχεδιασμό, στον συντονισμό μεταξύ των αρμοδίων Υπηρεσιών, χωρίς μέχρι σήμερα να βλέπουμε με απτά δείγματα, ότι το πάθημα έγινε για τους υπευθύνους μάθημα. Στα ανωτέρω, γνωστά από χρόνια προβλήματα, προστίθεται και αυτό της εγκληματικότητας και ελλιπούς προστασίας των πολιτών. Μεγάλα τμήματα της Ανατολικής Αττικής μετατρέπονται σε «γκρίζες ζώνες» παρανομίας, με απούσα την Αστυνομία, λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά. Με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να εκτοξεύεται και οι ζωές όλων μας να τίθενται σε καθημερινό κίνδυνο. Η απερχόμενη κυβέρνηση και η αντιστοίχως απερχόμενη αρχή της Περιφέρειας Αττικής μας γύρισαν την πλάτη όλα αυτά τα χρόνια και αρνήθηκαν να λύσουν τα προβλήματα. Οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής, όμως, λέμε «όχι στην υποβάθμιση» και αναμένουμε από τους επόμενους να φανούν αντάξιοι της ψήφου που θα ζητήσουν και θα λάβουν.

Θέσεις και απόψεις του Βασίλη Πιστικίδη και του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» στο Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου

Η

θέση του υποψήφιου δήμαρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη για το θέμα του ανισόπεδου (αερογέφυρα) κόμβου στη Διασταύρωση (που συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο) έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι ξεκάθαρη: Όχι στον ανισόπεδο, ναι στην υπογειοποίηση, με όρους που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Η θέση αυτή έχει διατυπωθεί και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Λαυρίου τον Μάρτιο του 2018 παρουσία του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Σπίρτζη και του τότε υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή. Στην τότε τοποθέτησή του, ο Βασίλης Πιστικίδης είχε θέσει μία σειρά θεμάτων που υποβαθμίζουν την καθημερινότητα στον Δήμο λόγω της λειτουργίας του λιμανιού όπως η παραχώρηση ολόκληρου του παράλιου μετώπου στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, η στάθμευση, το κυκλοφοριακό, οι κυματισμοί στις ακτές από τα πλοία, η ρύπανση από το καύσιμο που χρησιμοποιούν, η μη ύπαρξη ανταποδοτικών παρά την όχληση που δέχεται κατά κύριο λόγο η Ραφήνα κ.α. Για το θέμα

του Προαστιακού τόνισε πως είναι καλοδεχούμενος, εφόσον τα τελευταία δύο χιλιόμετρα είναι υπογειοποιημένα και δημιουργηθούν πάρκινγκ στους σταθμούς. Για το θέμα της σύμβασης με την εγκεκριμένη από το ΥΠΕΧΩΔΕ εταιρεία ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ η «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ψήφισε θετικά, θέτοντας όρους που το Δ.Σ. αποδέχθηκε, όπως ο σεβασμός των ωρών κοινής ησυχίας, η στάθμευση ειδικά των μεγάλων οχημάτων (λεωφορεία) και μη δαπάνη από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για την κατασκευή του πάρκου ανακύκλωσης που θα διαχειρίζεται με την πιο σύγχρονη μέθοδο μεταλλικές (αλουμινένιες και λευκοσιδηρών) συσκευασιών, πλαστικές συσκευασίες, γυάλινες και χαρτί. «Ως ΝΕΑ ΑΡΧΗ» όπως τόνισε ο Βασίλης Πιστικίδης «επισκεφθήκαμε παρόμοια εγκατάσταση στον Δήμο Αγίων Αναργύρων και διαπιστώσαμε ότι πράγματι πρόκειται για ένα καινοτόμο «πάρκο ανακύκλωσης» που συμπεριλαμβάνει: Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συ-

σκευασιών (με παροχή ανταποδοτικού κινήτρου) Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (όπου πραγματοποιούνται μαθήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους νέους ανθρώπους, ώστε να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοώντας τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης) Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (όπου κατασκευάζονται προϊόντα κι έργα τέχνης με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών) Χώρο Περιβαλλοντικών Παιχνιδιών (όπου μέσα από μια διαδικασία παιχνιδιού γίνεται εκπαίδευση για την ανακύκλωση συσκευασιών και των οφελών από την προστασία του περιβάλλοντος) μικρό Αμφιθέατρο - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ώστε να γίνονται μουσικά και θεατρικά δρώμενα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον) Χώρο αναψυχής (ώστε να κάθονται οι γονείς καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των μικρών ανακυκλωτών στο Πάρκο) Πράσινο (δέντρα, φυτά κ.α.).


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Πρώτο Θέμα

9

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος θέτει «υπό στενή παρακολούθηση» λιμάνι και αεροδρόμιο Ρεπορτάζ - επιμέλεια: Βιργινία Μάρκου

Σ

το λιμάνι της Ραφήνας εγκαταστάθηκε σταθμός μέτρησης και παρακολούθησης των περιβαλλοντικών παραμέτρων. Ο σταθμός μετρά την αέρια ρύπανση που επιφέρουν τα πλοία με τις πολλές αφιξοαναχωρήσεις τους στο λιμάνι, αλλά και τα εκατοντάδες Ι.Χ. και φορτηγά. Επιπλέον μετρά την ηχορύπανση των πλοίων και των αεροπλάνων. Η πρώτη φάση μετρήσεων ήδη ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση. Η κίνηση αυτή έγινε μέσα από τη συνεργασία του καθηγητή και υποψηφίου δήμαρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέα Βασιλόπουλου με συναδέλφους του στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Οι μετρήσεις θα είναι τόσο ακριβείς ώστε θα μπορούν να ξέρουν οι αρχές (λιμεναρχείο κ.λπ.) με λεπτομέρεια από πού θα προέρχεται η ρύπανση στον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι και οι επιβάτες ώστε σε περίπτωση υπερβάσεων να υπάρ-

Με βαθιά γνώση των διαδικασιών και πολλές συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα, ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου δίνει απάντηση στο τεράστιο χρόνιο πρόβλημα της Ραφήνας με τον σύγχρονο περιβαλλοντικό σταθμό, που εγκατέστησε πριν λίγες μέρες.

χουν συνέπειες (παρατηρήσεις, πρόστιμα κ.λπ.). Όπως εξήγησε ο καθηγητής και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, η ανάγκη για περιβαλλοντικές μετρήσεις προκύπτει από την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Ραφήνας για την επιβάρυνση που προκαλεί η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση του λιμανιού, ως δεύτερο λιμάνι της Αττικής, αλλά και οι συχνές διελεύσεις αεροσκαφών και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το περιβάλλον αλλά και η προστασία της υγείας των κατοίκων είναι για εμάς προτεραιότητα που δεν μπορεί να περιμένει την εκλογική μας νίκη. Είναι υποχρέωσή μας να βάλουμε φρένο στην ανεξέλεγκτη επιβάρυνση της περιοχής από τη ρύπανση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με διαρκείς επιστημονικές μετρήσεις και εντοπισμό σε πραγματικό χρόνο όσων χρησιμοποιούν λάθος καύσιμο ή δημιουργούν ηχορύπανση. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται αυτό το μεγάλο πρόβλημα οργανωμένα, συγκεντρώνονται στοιχεία ώστε

ως νέα δημοτική αρχή να μπορούμε να υποβάλλουμε τεκμηριωμένα καταγγελίες στους αρμοδίους φορείς».

3η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη «Δύναμη Ανάπτυξης» του Ανδρέα Βασιλόπουλου

Με

μεγάλη επιτυχία και προσέλευση δεκάδων παλαιών και νέων εθελοντών ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνα, η 3η Εθελοντική Αιμοδοσία με πρωτοβουλία του καθηγητή και υποψήφιου δήμαρχου ΡαφήναςΠικερμίου κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου και του Συνδυασμού του «Δύναμη Ανάπτυξης» σε συνεργασία με τον πατέρα Δημήτριο και την Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων». Η διοργάνωση αυτή, συνεχίζει μια σειρά δράσεων αιμοδοσίας, που ξεκίνησαν στις αρχές του 2018 και συνεχίζονται επιτυχώς με την πολύτιμη στήριξη εθελοντών, συλλόγων και φορέων της Ραφήνας και του Πικερμίου. Ο σκοπός ανθρώπινος προφανώς, αφού πρόκειται για την κάλυψη τυχόν αναγκών της τοπικής κοινωνίας

σε αίμα, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη σημαντικότητα της πράξης της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μιλώντας στον «ΔΗΜΟΤΗ» για τη συγκεκριμένη δράση, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος, αναφέρει: «Η χώρα μας δυστυχώς, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών παγκοσμίως, σε σύγκριση με τις αναπτυγμένες χώρες, ενώ αντίθετα, η ανάγκη για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω του ποσοστού τροχαίων και μεσογειακής αναιμίας. Για εμάς, η διοργάνωση τέτοιων δράσεων προσφοράς και αγάπης είναι επιτακτική ανάγκη, αφού μέσω αυτών έχουμε τη δυνατότητα να βοηθούμε την τοπική κοινωνία σε περίπτωση ανάγκης σε αίμα, αλλά και να συμβάλλουμε στη γενική αύξηση του αριθμού των εθελοντών

αιμοδοτών. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας κι έσπευσαν με την παρουσία και την προσφορά τους, να συμβάλλουν στη σημαντική αυτή δράση. Ο Συνδυασμός μας, αλλά και προσωπικά ο ίδιος με τους συ-

νεργάτες μου, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, προάγοντας συνάμα, το πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στο συνάνθρωπο».


Επικαιρότητα

10

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η Άννα Ραφτοπούλου και η ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α στηρίζουμε την κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου Η

υποψήφια Δήμαρχος Άννα Ραφτοπούλου και μέλος της Δημοτικής Ομάδας της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. πραγματοποίησε συνάντηση με τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Μάρκου με θέμα την εξέλιξη των εργασιών στο γήπεδο της Αρτέμιδος. Η Άννα Ραφτοπούλου ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τον κ. Μάρκου για τις καταγγελίες που ακούστηκε ότι έγιναν για τις εργασίες που γίνονται στον χώρο του Γηπέδου. Όπως δήλωσε η Άννα Ραφτοπούλου: «Σύσσωμη η ομάδα της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. υποστηρίζουμε την κατασκευή του υφιστάμενου γηπέδου στη θέση Αλυκή της Αρτέμιδος. Αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας η ολοκλήρωση και η λειτουργία σύγχρονων αθλητικών υποδομών στο Δήμο μας». Ακόμα τόνισε ότι: «Θέλω επίσης, να ενημερώσω τους δημότες, ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπήρξαν καταγγελίες που σταμάτησαν έστω και προσωρινά την εξέλιξη των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου, επικοινωνήσαμε με το γραφείο Δημάρχου. Δυστυχώς όμως, εδώ και δύο εβδομάδες, στάθηκε αδύνατο να κλειστεί μία συνάντηση με τον κ. Μάρκου. Τελικά σήμερα κατέστη δυνατό να συναντήσουμε τον απερχόμενο Δήμαρχο και να του εκφράσουμε τη στήριξή μας για την κατασκευή του Γηπέδου και να ενημερωθούμε επίσημα για το

περιστατικό. Στο επίμονο ερώτημά μας, ποιος και με ποιο σκοπό σταμάτησε τις εργασίες στο γήπεδο, η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι έγιναν γραπτώς και προφορικώς ανώνυμες καταγγελίες στην αστυνομία και ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία του ή των καταγγελλόντων. Σε κάθε περίπτωση, και επειδή ακούγονται πολλά, η παράταξή μας ξεκαθαρίζει προς τους Δημότες ότι στηρίζουμε την κατασκευή του Γηπέδου Ποδοσφαίρου, καθώς αποτελεί ένα έργο σημαντικό για τον Δήμο μας που θα δώσει λύση στους αθλητικούς συλλόγους και τις αθλητικές ακαδημίες που δεν έχουν χώρους προπόνησης. Ενώ θα αποτελέσει λύση για τις οικογένειες που δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται εκτός των ορίων του Δήμου μας για να αθληθούν τα παιδιά μας. Σίγουρα δεν είναι αυτό που αξίζει η περιοχή μας και έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, όμως ας υπάρχει έστω αυτό, από τον να μην υπάρχει τίποτα…». Τέλος, η Άννα Ραφτοπούλου τόνισε ότι η ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Και κατήγγειλε συγκεκριμένους κύκλους που συκοφαντούν την ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. στους δημότες διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις.

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του … (Μαζί Μπορούμε) αλλιώς! Γράφει η

Π

ρο ολίγων ημερών ανακοινώθηκε η προσχώρηση του Δημοτικού Συμβούλου και μέχρι πρότινος Υποψηφίου Δημάρχου με το νεοσύστατο συνδυασμό «Μαζί Μπορούμε Αλλιώς», κ. Χρήστου Σερέτη στην παράταξη «Νέα Εποχή» του νυν Δημάρχου, κ. Δημήτρη Μάρκου. Ήδη ένας πρώτος εύλογος προβληματισμός που δημιουργείται είναι το πώς ενώ αναγνώριζε ο κ. Σερέτης ήδη στο βασικό προεκλογικό του μήνυμα ότι το «καράβι» δεν έπλεε καλώς κι έπρεπε να πάει «αλλιώς», αποφάσισε να μπει και ο ίδιος σε αυτό.. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της σχετικής είδησης, ο Δήμαρχος κ. Μάρκου ανακοίνωσε την αλλαγή του ονόματος της παράταξής του, με νέο σύνθημα το «Στοχεύουμε Μαζί». Κι εδώ ξεκινά το πραγματικά άξιο σχολιασμού και προβληματισμού σημείο. Στην προσπάθεια να αποτυπωθούν στη μακέτα έργα, μιας και στην καθημερινότητα των Δημοτών δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα, παρουσιάζεται μία ομολογουμένως ευφάνταστη και χαρούμενη εικόνα με σκηνές … που επί πενταετούς Διοικήσεώς του δεν καταφέραμε να ζήσουμε.. Με άλλα λόγια, στην εικόνα αυτή συνοψίζονται -άθελά του- όσα έταξε και δεν έκανε… Σχολικά Κτίρια: Τα παιδιά μας, πέντε χρόνια, μετά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε επικίνδυνα containers.. Χώροι Πολιτισμού: Πλήθος υποσχέσεων για δημιουργία πολιτιστικών χώρων έμειναν στα χαρτιά, ενώ, παράλληλα, πρόταση της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. για κατασκευή θεάτρου με εξασφαλισμένη στο 100% τη χρηματοδότησή του, κλειδώθηκε βαθιά μέσα στα συρτάρια..

Παιδικές Χαρές: Αν για τον κ. Δήμαρχο οι ελάχιστες παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν έχουν λύσει το πρόβλημα, προφανώς δε γνωρίζει τον πληθυσμό των παιδιών στο Δήμο μας.. Δρόμοι: Ας κάνει ό, τι προλαβαίνει έστω και δύο μήνες πριν τις εκλογές.. Κέρδος θα το έχουμε.. Αρκεί να μείνει τίποτα στη θέση του το χειμώνα, γιατί και οι βροχές αυτές τις μέρες δε βοηθούν.. Φροντίδα Ηλικιωμένων: Καλό θα είναι την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα να τη στηρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας, κι όχι προεκλογικά με πρακτικές μιας άλλης εποχής.. Α, και μην οικειοποιείσθε έργα που προκάτοχοί σας εμπνεύστηκαν και ξεκίνησαν.. Όχι «επί των ημερών μας εγκαινιάστηκε, άρα δικό μας είναι».. Σας τα είπε και ο προκάτοχός σας στο Δημοτικό Συμβούλιο.. Τα σπιτάκια στο δάσος… δείχνουν ότι λύσαμε το δασικό; Γιατί δεν έχει λυθεί, να ξέρετε.. Την οικογένεια εκεί στο ξέφωτο που την έχετε βάλει, πλατεία είναι ; Αν ναι, βγάλτε την.. Δεν έχουμε εδώ στην Αρτέμιδα πλατεία.. Μπερδεύεστε.. Το καλύτερο, βέβαια, είναι το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ στη θαλασσίτσα μας.. Ναι αυτήν.. Την «Όχι λύματα στη θάλασσα της Αρτέμιδας».. Σύνθημα που μέχρι και στο .. μπλουζάκι σας είχατε τυπώσει.. Λείπουν, όμως, από τη μακέτα τόσο ο αγωγός εκβολής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Βορείων Μεσογείων στον Άγιο Νικόλαο, λίγο πιο αριστερά από την αριστερή γαλάζια σημαία.. όσο και ο αγωγός εκβολής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων των Δήμων ΚορωπίουΠαιανίας, Σαρωνικού, κ.λπ., που αποφασίστηκε, χωρίς

Έλενα Τσάκαλη*

καμία αντίδραση από εσάς να εκβάλει στη Βραυρώνα, λίγο πιο δεξιά από τη δεξιά γαλάζια σημαία.. Τα βασικά σας έργα έχετε ξεχάσει να τα συμπεριλάβετε δηλαδή .. Δεν πειράζει. Αρκεί που οι δημότες σε κάθε κάρτα της παράταξής σας που θα παίρνουν στα χέρια τους, θα μπορούν να βλέπουν μια σύντομη περίληψη του τι τάξατε και δεν υλοποιήσατε ποτέ μέχρι σήμερα.. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος χάριτος, όμως. Συγγνώμη που σας πιέζουμε, αλλά αργήσατε.. Και όσες σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού της τελευταίας στιγμής και αν γίνουν, το μόνο που καταφέρνετε, είναι να θυμίζετε στους δημότες, αυτό που καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας ως δημοτική αρχή κάνατε.. Προσπάθεια να υποτιμήσετε τη νοημοσύνη τους.. Υ.Γ. Μα εγκαίνια τώρα ενός παιδικού σταθμού που λειτουργεί ήδη εδώ και ένα χρόνο;;; Κάπου έλεος! (*) Η Έλενα Τσάκαλη είναι Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. και επικεφαλής την Άννα Ραφτοπούλου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Επικαιρότητα

11

Μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις Δημοτικών Συμβούλων από την παράταξη του Δημήτρη Μάρκου Γράφει ο

Σ

το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΣπάτωνΑρτέμιδος της Τρίτης 16 Απριλίου αυτό που μάλλον έκλεψε την παράσταση ήταν οι μαζικές ανεξαρτητοποίησεις τριών (3) βασικών στελεχών από την παράταξη του νυν δημάρχου. Ο λόγος για την κα Αθηνά Λύτρα, τον Γιώργο Ισαρη και τον Σωτήρη Δούρο. Ο Νίκος Κρόκος είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί προ καιρού. Συγκεκριμένα ανέφεραν: Η κα Λύτρα: «Επί πέντε ολόκληρα χρόνια, ο κ. Μάρκου διοικεί τον Δήμο, χωρίς διάλογο, με μία παρέα φίλων του, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση για όλα τα κρίσιμα θέματα του Δήμου. Δεν υπήρχε ομαδικό πνεύμα και ο καθένας πορευόταν όπως πίστευε. Έγιναν ελάχιστα προσυμβούλια (2-3) και εμείς καλούμασταν απλώς για να δώσουμε την θετική μας ψήφο στα Δημοτικά Συμβούλια, ποτέ δεν ρωτήθηκε η γνώμη μας και δεν ακούστηκε η άποψη μας. Θεωρώντας ότι αυτή η συμπεριφορά είναι κυρίως απαξιωτική απέναντι στη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη του κ. Μάρκου κάτι που έπρεπε να είχα κάνει πολύ νωρίτερα αλλά για λόγους ηθικής δεν το έκανα». Ο κ. Ίσαρης: «Δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική ομάδα του Δημάρχου κ. Μάρκου. Ο τρόπος λειτουργίας της Δημοτικής Ομάδας δεν είναι ούτε αυτός που περιμέναμε και ούτε αυτός που άρμοζε. Οι περισσότεροι από εμάς μέναμε πάντα εκτός γεγονότων και εξελίξεων του Δήμου.

Γιάννης Κοντογεώργος

Αν αθροίσουμε τους εκλεγμένους που αποχώρησαν από την παράταξη του δημάρχου Σπάτων -Αρτέμιδος ανέρχονται (συνολικά μαζί με τα τοπικά συμβούλια) στους 8! Πολύ καιρό τώρα ,δεν αισθάνομαι ότι ανήκω στη δημοτική του ομάδα. Παρόλα αυτά προτίμησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους και να δημιουργήσω εντάσεις γι’ αυτό και δεν ανεξαρτητοποιήθηκα νωρίτερα .Όμως οφείλω πλέον να το κάνω λίγο πριν την λήξη της θητείας μας. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια ,και συνεχίζω την προσπάθεια μου για το κοινό καλό». Ο κ. Δούρος: «Από την αρχή της θητείας μου, τίμησα την ψήφο των συμπολιτών μου και προσπάθησα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Άσκησα τα καθήκοντά μου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνέπεια, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους.

Ωστόσο, λόγοι ηθικής τάξης και πολιτικής διαφωνίας μου υπαγορεύουν να θέσω τέρμα στη συμπόρευσή μου με την παράταξη του Δημάρχου κ. Μάρκου. Η επίμονη καταπάτηση και καταστρατήγηση της θεσμικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και η συνεχιζόμενη διολίσθηση του κ. Μάρκου σε πρακτικές αλαζονικής άσκησης της εξουσίας και η έλλειψη ομαδικής συνεργασίας στην παράταξη με έφεραν πολλές φορές σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί του. Παραμένοντας πιστός στις αρχές μου να υπηρετώ το κοινό καλό και στις αξίες της δημοκρατίας της ισονομίας της διαφάνειας και της αξιοκρατίας θεωρώ ως μονόδρομο την ανεξαρτητοποίησή μου από την

παράταξη του κ. Μάρκου». Αν αθροίσουμε τους εκλεγμένους που αποχώρησαν από την παράταξη του δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος ανέρχονται (συνολικά μαζί με τα τοπικά συμβούλια) στους 8! Ονομαστικά: Κατερίνα Αρβανιτίδου, Σωτήρης Δούρος, Ελευθερία Εμφιετζή, Γιώργος Ισαρης, Νίκος Κρόκος, Αθηνά Λύτρα, Βασίλης Στάμου και Ελένη Φράγκου. Καθόλου ευκαταφρόνητο νούμερο! Αξίζει να σημειωθεί αν και βέβαια δεν αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πως και οι 8 έχουν προσχωρήσει στην παράταξη της κας Άννας Ραφτοπούλου, επικεφαλής της Αν.α.σ.σ.α.

Ευρώπη Κοσμίδη: Ασφάλεια - υποδομές - ανάπτυξη για την Ανατολική Αττική Σε μία από τις πιο δυναμικές υποψηφιότητας εξελίσσεται η Ευρώπη Κοσμίδη στην Ανατολική Αττική. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η νεαρή πολιτικός έχει γυρίσει όλες τις περιοχές, προτάσσοντας το τρίπτυχο ασφάλεια - υποδομές - ανάπτυξη. Βασικός άξονας της υποψήφιας, όπως λέει με κάθε ευκαιρία είναι πως το ζήτημα της ασφάλειας, δεν είναι πλέον μόνο πρόβλημα των «υποβαθμισμένων» περιοχών, αλλά ευρύτερο και αν δεν σταματήσει μπορεί να επεκταθεί σαν γάγγραινα. Επιπλέον ως πολιτική μηχανικός σημειώνει πως οι υποδομές είναι ένα από τα βασικά κλειδιά για να μην υπάρξουν νέες τραγωδίες στην Αττική. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση στις 8 Μαίου 2019, παρουσία του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, όπου θα αναφέρει αναλυτικά το δικό της πλάνο για τη «Νέα Αρχή» στην Ανατολική Αττική.


Επικαιρότητα

12

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019: Αγώνας - γιορτή για τον Δήμο Παιανίας

Γ

ια πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (σ.σ. από το 2015) ο Δήμος Παιανίας και ο Πολιτιστικός - Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Παιανίας, διοργάνωσαν την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, τον ιστορικότερο Αγώνα Δρόμου του Δήμου, τα ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019, στη μνήμη του βαλκανιονίκη αθλητή από την Παιανία, Γιάννη Σκιαδά, με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η κεντρική πλατεία της Παιανίας είχε γεμίσει ασφυκτικά από τους εκατοντάδες αθλητές που συμμετείχαν στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ., από τα χιλιάδες παιδιά (πάνω από 1.200) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παιανίας που συμμετείχαν στους παιδικούς αγώνες των Δημοτικών σχολείων αλλά και στον αγώνα Fun Race 1.500 μ., για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και τους γονείς τους. Παρόντες, στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού και βραβεύσεων, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Σιδέρης αλλά και η πλειοψηφία των συνεργατών τους, από τον Δήμο, η Αντιδήμαρχος κα Ματίνα Κατρακάζα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αγγελική Στουραΐτη κ.α., και τον Πολιτιστικό - Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, που είχαν επιφορτιστεί την όλη διεξαγωγή των αγώνων ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019. Η αυλαία των αγώνων άνοιξε με τη διαδρομή των 10 χλμ., που σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ενώνει τις δυο Δημοτικές Ενότητες, Παιανίας και Γλυκών Νερών. Ακολούθησαν οι παιδικοί αγώνες με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων να απολαμβάνουν τη χαρά της συμμετοχής, χωρίς την πίεση του ανταγωνισμού, τρέχοντας με κεντρικό

σύνθημα: «όλοι είμαστε νικητές» και ο αγώνας των 1.500 μ. με την ονομασία Fun Race, που συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, αρχάριοι δρομείς και γονείς, που είχε ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ο κλασικός αγώνας των 5 χλμ., σε 3 στροφές των 1.700 μ., που ακολούθησε, αποτέλεσε τον συνεχιστή των κλασικών ΣΚΙΑΔΕΙΩΝ των δεκαετιών ’50 και ’60. Η αυλαία των αγώνων ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019, οι οποίοι στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία ξεπερνώντας σε συμμετοχές κάθε προσδοκία των διοργανωτών και αποτέλεσαν μια μεγάλη γιορτή για την Παιανία και τα Γλυκά Νερά, έπεσε με τις βραβεύσεις - απονομές των μεταλλίων στους πρώτους νικητές, σε άνδρες και γυναίκες, των αγωνισμάτων 10 χλμ., 5 χλμ. και 1.500 μ. από τον Δήμαρχο Σπύρο Στάμου, από αιρετούς του Δήμου Παιανίας και από τους χορηγούς του αγώνων. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στους αγώνες παρέλαβαν, από την οργανωτική επιτροπή, αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα για τη συμμετοχή τους. Τα ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019 είχαν και φέτος και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού οι δρομείς των 5 χλμ. και 10 χλμ. αντί αντιτίμου συμμετοχής παρέδωσαν δωροεπιταγές των 5 Ευρώ, από γνωστές αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, στην γραμματεία του Αγώνα κατά την παραλαβή των starter pack τους για την Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παιανίας. Όλοι μαζί: Δήμος Παιανίας, Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Παιανίας, αθλητές και δημότες του Δήμου Παιανίας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο Απρίλιο, στα ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2020.

Ελάτε να μεγαλώσουμε την ομάδα μας! Η Ελληνική εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης ζητάει για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», εργάτες φορτοεκφόρτωσης για πλήρη απασχόληση.

Αν διαθέτεις υπευθυνότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμό στους κανόνες ασφαλείας και επιθυμείς να ενταχθείς στην ομάδα μας, μπορείς να επιλέξεις έναν από τους 3 τρόπους για να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σου: 1. να αποστείλεις το βιογραφικό σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: jobs@goldair-handling.gr 2. να κάνεις αίτηση στο site μας: www.goldair-handling.gr -> HumanResources -> On line application form 3. να παραδώσεις ο ίδιος το βιογραφικό σου στα γραφεία μας στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», κτήριο 24, Σπάτα Αττικής. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3543000.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Εκπαίδευση

13

Μέρος 2ο Επάγγελμα: OΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ & ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ OΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γράφει ο Γιάννης Κουζάκος Μαθηματικός, Φροντιστής έφηβων & Εκπαιδευτής ενηλίκων δια βίου μάθησης. Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Συνιδρυτής των φροντιστηρίων και κέντρων δια βίου μάθησης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και των κέντρων ανάπτυξης δεξιοτήτων μελέτης σχολικών μαθημάτων «Study Lab». Τηλέφωνο: 6931355046, E-mail: jkouzakos@prooptiki.com.gr

ΣΠΟΥΔΕΣ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ που περιέχουν ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ή «ΔΙΟΙΚΗΣΗ». Δύο επαγγέλματα τόσο ίδια αλλά και τόσο διαφορετικά… με παρεμφερή επαγγελματικά δικαιώματα.

Σπουδές: Σπουδές παρέχονται από τα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, καθώς και από τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Κρήτης (Ρέθυμνο), Πάτρας, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας (Βόλος), Πελοποννήσου (Τρίπολη) και Κύπρου (4o Επιστημονικό Πεδίο στο μηχανογραφικό δελτίο της Κύπρου). Όλα τα τμήματα, ανήκουν στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης Οι σπουδές διαρκούν οχτώ εξάμηνα και οδηγούν σε τίτλο σπουδών επιπέδου 5. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσφέρει τα ακόλουθα Πρoγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ): α. Οικονομικής Επιστήμης (Πλήρους Φοίτησης), β. Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών με έμφαση στις Στρατηγικές Αποφάσεις (Μερικής Φοίτησης), γ. Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής για Στελέχη Το Πανεπιστήμιο Πειραιά προσφέρει το ακόλουθο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) στην Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική.Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (ΜΠΣ): α . Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής και β. ΜΠΣ που αφορά φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για ερευνητική ή πανεπιστημιακή καριέρα. Άλλα μεταπτυχιακά Διατμηματικα προγράμματα: ΜΠΣ Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής, ΜΠΣ Οικονομική και Διοίκηση των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, ΜΠΣ Τεχνοοικονομικών Συστημάτων ΜΠΣ Μονάδων Υγείας. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προσφέρει Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (ΜΠΣ) στα οικονομικά, με 4 κατευθύνσεις: α. Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά, β. Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, γ. Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη δ.Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το Πανεπιστήμια Μακεδονίας προσφέρει Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στην Οικονομική Επιστήμη, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Το Πανεπιστήμια Κρήτης (Ρέθυμνο) προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική. Το Πανεπιστήμιο Πάτρας προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) : Οικονομική Επιστήμη. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) : Οικονομική ανάλυση και Χρηματοοικονομική με τις ακόλουθες δύο κατευθύνσεις : α) Οικονομική Ανάλυση και β) Χρηματοοικονομική και Ποσοτικές Μέθοδοι. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας(Βόλος) προσφέρει: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Εφαρμοσμένη Οικονομική. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τρίπολη), προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Οικονομική Ανάλυση.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σπουδές: Σπουδές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων παρέχουν τα αντίστοιχα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων παρέχουν τα αντίστοιχα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος), στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο Πανεπιστήμιο Θράκης (Κομοτηνή-νεοϊδρυθέν). Τέλος, το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει συναφείς σπουδές (4o Επιστημονικό Πεδίο στο μηχανογραφικό δελτίο της Κύπρου). Όλα τα τμήματα, ανήκουν στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης Οι σπουδές διαρκούν οχτώ εξάμηνα και οδηγούν σε τίτλο σπουδών επιπέδου 5. Πρoγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) προσφέρουν τα ακόλουθα Πανεπιστήμια: Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει Διοίκησης Υπηρεσιών (Πλήρους Φοίτησης), Διοίκησης Υπηρεσιών (Μερικής Φοίτησης), Μaster in Business Administration (MBA) International Program (Σε συνεργασία με άλλα Τμήματα, Πλήρους Φοίτησης), Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Διατμηματικό ΜΒΑ) (Σε συνεργασία με άλλα Τμήματα, Πλήρους Φοίτησης), Μaster in Business Administration (MBA) International Program (Σε συνεργασία με άλλα Τμήματα, Μερικής Φοίτησης) Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) (Σε συνεργασία με άλλα Τμήματα, Μερικής Φοίτησης), Οργάνωσης και Διοίκησης Τηλεπικοινωνιακών Επιχειρήσεων & Οργανισμών για Στελέχη (Σε συνεργασία με άλλα Τμήματα, Μερικής Φοίτησης), Τηλεπικοινωνιακών Επιχειρήσεων & Οργανισμών για Στελέχη (Σε συνεργασία με άλλα Τμήματα, Μερικής Φοίτησης). Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προσφέρει Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στην Οικονομική Επιστήμη, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Το Πανεπιστήμιο Πειραιά προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), MBA TQM - Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Ολική Ποιότητα (ΕΜΠΣ.ΔΕ-ΔΟΠ), MBA Tourism Management - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μάνατζμεντ Τουρισμού,. Executive MBA. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος) προσφέρει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διατμηματικό "Σχεδιασμός Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού". Αντίστοιχα το Πανεπιστήμιο Πάτρας στις Νέες Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Επαγγελματικά Δικαιώματα: Τα επαγγελματικά δικαιώματα του Οικονομολόγου προβλέπονται από τον Ν. 1892/1990(ΦΕΚ 101/τ. Α/1990), Π.Δ 475/1991(ΦΕΚ 176/τ. Α/1991), Π.Δ 186/1992, άρθρο 29, παρ. 3(ΦΕΚ 84/τ. Α/1992), τροποποιήθηκε με το Ν. Επαγγελματικά Δικαιώματα: Τα επαγγελματικά δικαιώματα του Οικονομολόγου προβλέπονται από τον Ν. 2214/1994, τον Ν. 2214/1994(ΦΕΚ 75/τ. Α/1994), άρθρο 43, παρ. 22, τον 1892/1990(ΦΕΚ 101/τ. Α/1990), Π.Δ 475/1991(ΦΕΚ 176/τ. Α/1991), 2339/1995, άρθρο(ΦΕΚ 204/τ. Α/1995). Π.Δ 186/1992, άρθρο 29, παρ. 3(ΦΕΚ 84/τ. Α/1992), τροποποιήθηκε με το Ν. Το Π.Δ. 514 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 218 τ.Α', στις 5-10-1989, κατοχυρώ2214/1994, τον Ν. 2214/1994(ΦΕΚ 75/τ. Α/1994), άρθρο 43, παρ. 22, τον νονται νομικά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΤΕΙ. 2339/1995, άρθρο(ΦΕΚ 204/τ. Α/1995). Oι πτυχιούχοι των παραπάνω Τμημάτων, γίνονται μέλη στο Οικονομικό Επιμελη- Oι πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων, γίνονται μέλη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (OEE). τήριο Ελλάδος (OEE).

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ:

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ:

Σπηλαίου Πανός 10 τηλ. 2294967757

Δημητριάδη & Καφετζή τηλ. 2294091119

ΡΑΦΗΝΑ:

ΠΙΚΕΡΜΙ:

Λ. Φλέμινγκ 40-42 τηλ. 2294026060

Αγίου Χριστοφόρου 15 τηλ. 2106036096

ΣΠΑΤΑ:

ΠΑΛΛΗΝΗ:

Β. Παύλου 119-121 τηλ. 2106633448

Λ. Λεονταρίου 17 τηλ. 2106664240


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (εφημερίδα Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και ηλεκτρονική σελίδα www.dimotisnews.gr), ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ συνεργάτες, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ, από όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής για μόνιμη απασχόληση. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Βιογραφικά στο e-mail: info@ dimotisnews.gr. ΖΗΤΕΊΤΑΙ σερβιτόρα για καφετέρια και σερβιτόρα ή σερβιτόρος για ταβέρνα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνος. Μισθός ικανοποιητικός. Τηλέφωνα 2294064182 6977467419. ΖΗΤΕΊΤΑΙ από τον Ναυτικό Όμιλο Νέας Μάκρης εργαζόμενος για τετράωρη απασχόληση με τεχνική εμπειρία. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης. Ωράριο λειτουργίας Τρίτη έως Πέμπτη 16:30-19:30 και Σαββάτο 10:00-14:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2294099712.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ από έμπειρο καθη-

γητή μαθηματικών, φυσικής και χημείας για όλες τις τάξεις Γυμνασίου - Λυκείου από 10 ευρώ την ώρα. Τηλέφωνο 6945621035. ΕΙΔΙΚΉ ΠΑΙΔΑΓΩΓΌΣ αναλαμβάνει την αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών και εξατομικευμένο παρεμβατικό πρόγραμμα σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες (ειδικές και γενικευμένες), διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και νοητική στέρηση. Τηλέφωνο 6984683298.

τ.μ. σε άριστη κατάσταση κατασκευής του 1982, σε δύο άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα 1.200 τ.μ., με 3 Υ/Δ, 2 μπάνια, κεντρική θέρμανση, τζάκι, εξωτερική αποθήκη και θέα στον Χελμό. Ευκαιρία, μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλέφωνο 6944640581.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ενεργειακής κλάσης Α+, 1 wc, ανοικτό πάρκινγκ μιάς θέσης, τριφασικό ρεύμα, ασανσέρ, κλιματισμός, μισθωμένο, άριστη κατάσταση, τιμή 120.000€ (συζητήσιμη). Τηλέφωνο 6977232183.

ΠΩΛΕΊΤΑΙ TABLET SONY Z1 10,1'' μαύρο σε άριστη κατάσταση, πολύ λίγο χρησιμοποιημένo. Τιμή 100€. Τηλέφωνο 6977232183.

ΚΑΤΩ ΧΑΛΚΙΑΝΙΚΑ ΑΧΑΪΑΣ, πλησίον Ζαρούχλας και χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, πωλείται εξοχική κατοικία, μεζονέτα 120

ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΛΕΥΚΌ IPHONE 4S 8GB σε άριστη κατάσταση. Τιμή 70€. Τηλέφωνο 6977232183.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΚΕΝΤΡΟ, πωλείται γραφείο 75 τ.μ., 1ου ορόφου, προσόψεως, κατασκευή 2004, νεοκλασικό,

24 ωρη

εξυπηρέτηση ερικό σε Ελλάδα & Εξωτ

ΖΗΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΣ - N.Γ. ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ πλησίον παραλίας ή με θέα θαλάσσης για αγορά μετρητοίς ή ενοικιάσεις

μόνιμες - βραχυπρόθεσμες επιπλωμένων ή μη. Δυνατότης χορηγήσεως Στεγαστικών Δανείων. ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. www. proteus - properties.com. Τηλέφωνα: 6972702828 2294026145.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Δυνάμει της υπ’ αριθμ. 5/2019 διαταγής της Ειρηνοδίκη Κρωπίας (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας), εγκρίθηκε η τροποποίηση στο καταστατικό του σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Εικαστικών Μεσογαίας» που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής και εκπροσωπείται νομίμως, ειδικότερα δε το άρθρο 1, σύμφωνα με το από 30.9.2018 τροποποιημένο καταστατικό του. Αθήνα, 10/04/2019 Η Πληρεξούσια Δικηγόρος ΕΛΕΝΗ Π. ΓΚΛΕΓΚΛΕ Μασσαλίας 10 - Αθήνα 106 80 Τηλ.: 2103602968 - 2106434628 ΑΦΜ 043957817 - ΔΟΥ Δ΄ ΑΘΗΝΩΝ


Υγεία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

15

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Ώρες: Ανοιχτό όλο το 24ωρο Διεύθυνση: Αρτέμιδος, 19005 Νέα Μάκρη Τηλέφωνα: 2294321100 2294321111 - 2294321136 Fax: 2294321150 E-mail: nmak1@sismanoglio.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ώρες: Ανοιχτό όλο το 24ωρο Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 36, 19009 Ραφήνα Τηλέφωνα: 2294320039 2294320250 - 2294377777 Fax: 2294077182

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ

Ώρες: Ανοιχτό όλο το 24ωρο Διεύθυνση: Περιφερειακός Σπύρου Μπέκα & Πικερμίου 1, 19004 Σπάτα Τηλέφωνα: 2132030900 Fax: 2132030945

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

Ώρες: Ανοιχτό όλο το 24ωρο Διεύθυνση: Γραμματικογιάννη, 19014 Καπανδρίτι Τηλέφωνα: 2295052612 - 2295052885 2295052222 - 2295320019 Fax: 2295054163 E-mail: iatr-ky1@otenet.gr

25 Χρόνια ΜΑΡΑΘΩΝΕΙΟ & 21 Χρόνια ΔΗΜΟΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το ΜΑΡΑΘΩΝΕΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ προσφέρει:

ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ Έλεγχος AIDS και ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ σε νέους 15-55 ετών!

Γενική Αίματος

(Ολική χοληστερόλη, HDL, LDL, TGL και Σάκχαρο) ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ισχύουν για όλους τους αναγνώστες του ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με την χρήση του κουπονιού. Τηλέφωνο για ραντεβού:

6936162510


Ανοικτή Ημέρα 2019 στη Σχολή Καλογεροπούλου Τ

ην Κυριακή 14 Απριλίου έγινε στη Σχολή Καλογεροπούλου στον Μαραθώνα η καθιερωμένη πια Ανοικτή Ημέρα (Open Day). Όλοι οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το προσωπικό της σχολής αλλά και η οικογένεια Καλογεροπούλου υποδέχτηκαν γονείς, παιδιά και φίλους, τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της σχολής και τους ενημέρωσαν για τη φιλοσοφία, τα προγράμματα και τις παροχές της σχολής. Έγιναν αγώνες επίδειξης τένις από μικρούς αθλητές, ανοικτά μαθήματα κολύμβησης στην κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, πειράματα φυσικής και χημείας από τους μαθητές του Γυμνασίου, ασκήσεις ρομποτικής, καλλιτεχνικές δραστηριότητες κι εκθέσεις και πολλά άλλα! Μαθητές του Γυμνασίου ενημέρωναν τους επισκέπτες για την μεγάλη τους επιτυχία, την πρόκριση στους τελικούς της Φόρμουλα 1 (F1 in schools) με το πρωτότυπο μονοθέσιο μοντέλο που σχεδίασαν, κατασκεύασαν και με το οποίο στη συνέχεια διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν μεταξύ ομάδων Λυκείων και Πανεπιστημίων της χώρας!

Profile for dhmoths anatolikis attikis

dhm_938_19.4.2019  

dhm_938_19.4.2019  

Profile for dhmoths
Advertisement