Page 1

Dansk Handicap Forbund

DHF NORDVEST

Tivoli by night ",!$.2ssÂŻ2'!.' http://danskhandicapforbund.dk/nordvest 1


2


INDHOLD Indhold .................................................................................side Københavnertur - Hovedkontoret ........................................side Christiania ...........................................................................side Stranden ..............................................................................side Københavns rådhus .............................................................side Tivoli ....................................................................................side Afslutning .............................................................................side Bestyrelsesliste....................................................................side

3 5 9 15 15 19 21 23

Så er sommeren ved at være forbi og alle arbejdsopgaverne venter igen. Mange har været på ferie med familien og nydt at have fri.

Der er mere brug for vores vagthunde nu end nogensinde tidligere, hvis ikke forholdene for fysisk handicappede skal nå en skræmmende bund.

I DHF region Nordjylland har vi været på weekendtur til København og det har vi denne gang valgt at lave bladet om. Vi kan varmt anbefale andre at besøge byen og dens seværdigheder.

Der udstedes snart valg og i denne henseende vil jeg opfordre Jer alle til at møde op til politikermøderne og stille spørgsmål omkring handicappedes rettigheder. Jo mere fokus på dette område - jo bedre. Formanden

Nu er vi så hjemme igen og klar til at tage arbejdshandskerne på i foreningsregi og der er nok at tage fat på med de spare budgetter kommunerne fremlægger lige for tiden.

Deadline for blad 4. 2011 d. 31. oktober 2011. Ude i uge 49 Henvendelse angående annoncer til BB Consulting tlf. 98 37 97 70 3


4


KØBENHAVNERTUR - HOVEDKONTOR Fredag d. 19. august kl. 05.00 kørte bussen fra Harken mod København. Efter 2 opsamlingssteder var vi alle 19 samlet og klar til en oplevelsesrig weekend i Hovedstaden. Turen var planlagt af begge regionsrepræsentanter efter ønske fra afdelingerne om bl.a. at se Hovedkontoret. Det lykkes at finde en dato hvor flest mulige kunne deltage og planlægningen gik i gang. I hele planlægnings-fasen har Kaj og jeg fået utrolig meget hjælp og vejledning fra Hans Jørgen Møller og Sven Astrup Knudsen fra Københavns afdeling. De har hjulpet med at få lavet et begivenhedsrigt program med oplevelser for alle typer og aldre og det må man sige lykkes dem fornemt.

Direktøren og Landsformanden fortæller livligt om hovedkontoret. Vores nye direktør Thomas Dahlberg og vores landsformand Susanne Olsen viste rundt og fortalte lidt om arbejdsgange og funktioner på hovedkontoret. Thomas gav en gennemgang af det personale, som vi snakker med når vi henvender os. Der var 2 som desværre ikke kunne være der, men størstedelen af de ansatte var mødet op og det siger vi tusind tak for.

Chauffør og ejer Oluf Nørgaard Nielsen fra Olesens Busser i Støvring startede tidlig morgen i Harken og derefter samlede vi op i Aalborg og i Haverslev. Der var tilmeldte fra 4 afdelings-bestyrelser, Skagen, NordVest, Aalborg og Himmerland. Efter et enkelt stop ankom vi til Dansk Handicap Forbunds Hovedkontor på Hans Knudsens Plads 1A i København.

Deltagerne lytter koncentreret på landsformand Susanne Olsen som fortæller om hovedkontorets historie fra stiftelsen i år 1925.

5


6


Redaktør Solveig Skovgaard Andersen

Sekretær Marianne Fly

Kasserer Lea Dernov

Politisk konsulent / rådgivningsleder Jeppe S. Kerckhoffs & Direktør Thomas Dahlberg (th)

Informationsmedarbejder Bente Rødsgaard

Vi nød en tiltrængt sandwich efter en lang bustur.

7


8


CHRISTIANIA Fristaden Christiania blev i efteråret 1971 etableret på det rømmede areal på Christianshavn i København. Det ca. 18 ha. Store areal omfattede Bådsmandsstrædes Kasserne og ammunisionsarsenalet, samt tilstødende militære arealer med i alt 190 større og mindre bygninger. Da området i nogen tid havde været ubeboet i nogen tid, blev de ubeboede bygninger i oktober-november uretmæssigt taget i besiddelse af unge mennesker og brugt som beboelse.

I løbet af kort tid voksede antallet af beboere til flere hundrede fra alle aldersklasser. Det var personer som ikke harmonerede med normerne i det øvrige samfund og som ønskede muligheden for at skabe et alternativt samfund. Den daværende ønskede ikke konfrontation med de mange mennesker, der havde taget området i besiddelse og affandt sig med besættelsen, også fordi der ikke var taget stilling til hvad området skulle bruges til i fremtiden.

Hele gruppen samlet ved indgangen til Christiania 9


10


Vores andet besøg i København var til Christiania, hvor vi blev modtaget af Jan og Hans. Jan Jespersen som var vores guide, har selv boet i Fristaden i 24 år, men flyttede derfra for 3 år siden til et sted som var mere fremkommelig for en kørestolsbruger. Gruppen lytter mens Jan Jespersen fortæller løs Skiftede regeringer har gennem tiden forlangt Fristaden ryddet, men den eksisterer i bedste velgående i dag og har netop haft 40 års jubilæum. I dag er området delt i forskellige beboerområder som bl. a. bestemmer hvem der kan overtage de fraflyttede huse og lejligheder. Det er ikke gratis at bo der. Det koster 1800 kr. + forbrug om md.

Genbrugsstationen

11

Foran templet med en imponerende historie Da Jan selv havde været en del af livet derude fik vi en meget interessant rundvisning, som sagtens kunne have varet længere. Han fortalte historien bag de forskellige huse og områder krydret med egne oplevelser. 024 vi lytter til Jan. Der var steder vi gerne måtte fotografere og steder hvor vi absolut ikke måtte. Der var en masse spændende værksteder, som lavede reparationer af enhver art, og vi kom forbi »Stadens Museum for Kunst«.


12


Nede bag alle værksteder, Nede bag allemusiksteder værksteder, spisespisesteder, og steder, musiksteder og butikker butikker lå de små selvbyggede lå de Det smålignede selvbyggede huse. bestemthuse. ikke etDet lignede bestemt ikke et parcelhusparcelhuskvarter, men hyggeligt kvarter, så det ud.men hyggeligt så det ud. Der var varmange mangehunde, hunde,ogog Der dede gikgik løse uden uden atatnogen nogengikgiki panik i panik løse over overdet. det.

I næste blad vil Jan Jespersen I fortælle næste blad vil historierne Jan Jespersen lidt om bag fortælle lidt om historierne bag Fristaden Christiania. Fristaden Christiania.

Sådan ser en lastbil ud på Christiania.

Der var mange specielle bygninger og alle havde en spændende historie.

Alle kigger interesseret.

Elly Henriksen Elly Henriksen

Mange tror ikke der er flot natur på Christiania, men det er der bestemt. Se blot her.

13


14


STRANDEN Dansk Handicap Forbund ejer Stranden i Charlottelund. Efter en noget kaotisk og udfordrende indkvartering på Danhostel Copenhagen City ankom vi med bus og fik en formidabel middag sammen med Københavns afdeling. Mange havde aldrig set stedet før og fik nu mulighed for at se hvor flot en et sted og ikke mindst udsigten er på stranden.

Alle nyder at få god mad efter en lang bustur

KØBENHAVNS RÅDHUS Sven A. Knudsen fra Københavns afdeling havde sørget for en formidabel rundvisning på Københavns rådhus. Rådhusbetjenten viste os rundt og vi fik mange af historierne bag de forskellige rum og malerier. Udsmykningen var suveræn flot og der var mange flotte detaljer at studere. Til sidst men bestemt ikke mindst havde Sven sørget for at der var de klassiske rådhuspandekager til alle og hvor smagte de dog himmelske.

Rådhusbetjenten fortalte og viste os rundt på det flotte rådhus

Tak for en flot rundvisning, hvor vi alle lærte en masse og samtidig var heldige at se en smuk brud.

Rådhusbetjenten fortalte og viste os rundt på det flotte rådhus

15


16


Der var smukt overalt.

Alle lytter interesseret på rådhusbetjenten som fortæller løs.

Her fik vi fortællingerne om de mange udsmykninger og malerier.

Tingsalen var smukt dekoreret.

Et fantastisk flot syn.

Rundvisningen blev afsluttet med rådhuspandekager, som smagte vidunderlige.

17


18


TIVOLI Lørdag kl. 18.00 mødtes vi foran tivoli og havde en aften foran os i den fantastiske park. Vi var så heldige at møde tivoligarden hele 3 gange og samtidig var vejrguderne med os, så alt var oplagt til en super aften. Da vi var kommet ind kunne alle frit gå som det passede os hver især. Nogle af os fik en drink i det japan- Nogle fra gruppen spiste på ske hus og spiste på påfuglen. Alle påfuglen og maden var fantastisk. gik rundt og oplevede parken og det blev ikke mindre flot da mørket faldt på og lysene blev tændt. Desværre var der pga. skærpede regler ikke længere fyrværkeri hver lørdag, men vi morede os nu alligevel.

Der blev nydt drinks ved det japanske hus.

19


20


Hans og Kaj hyggesnakker.

Ninna, Dorte, Bodil og Chanette hygger i den flotte park.

AFSLUTNING Vandrehjemmet levede desværre ikke op til forventningerne og servicen var elendig, det kan vi desværre ikke anbefale. Men alt andet gik som planlagt og vi vil til sidst gerne sige tusind tak til Olesens busser for en sikker og behagelig bustur,

hovedkontoret for deres fremmøde og sidst men ikke mindst Hans og Sven for deres planlægningshjælp samt dejlige selskab på turene. Chanette

Gruppen på 19 personer samlet foran Danhostel Copenhagen City inden afrejse mod Nordjylland.

21


22


BESTYRELSEN 2011 Formand: Chanette Holst Hedebovej 10, Harken 9760 Vrå Tlf. 98 92 28 26 E-mail: formand@dhfnordvest.dk Næstformand: Elly Henriksen Hulknøsevej 59, Hallund 9700 Brønderslev Tlf. 98 83 52 20 Kasserer: Kurt Thomsen Tulipanvej 18A 9760 Vrå Tlf. 98 98 03 08 Sekretær: Jeanne Ketilsson Tulipanvej 18A 9760 Vrå Tlf. 98 98 03 08 Bestyrelsesmedlem: Susanne Kragh Pedersen Skyttegården 18 9800 Hjørring Tlf. 40 55 55 86 1. Suppleant: Jan Sønderkær Jensen 2. Suppleant: Morten Stadsvold

23


Returneres ved varig adresseĂŚndring

Returadresse: Hedebovej 10 . Harken . 9760 VrĂĽ

24

Medlemsblad nr. 3. 2011  

Det lokale medlemsblad.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you