Page 1

Dansk Handicap Forbund

DHF NORDVEST

Jacob Haugaard Show ",!$.2ssÂŻ2'!.' http://danskhandicapforbund.dk/nordvest 1


INDHOLD Indhold og tak for jeres opbakning .............................................. side

3

Råbjerg Mile ................................................................................ side

5

Meyland-Smith............................................................................. side

7

Lille Vildmosecentret ................................................................... side

13

Hammer fedt show med Jacob Haugaard ................................... side

17

Bestyrelsesliste............................................................................ side

23

TAK FOR JERES OPBAKNING Den 24. april 2013 løb vores store satsning af stablen og efter endt evaluering må vi konstatere en god tilfredshed. Vi har kun modtaget positive kommentarer for arrangementet og mange har især komplimenteret maden og den gode stemming. Vi vil gerne takke vores samarbejdspartner Alex fra Idrætscentercenter Vendsyssel. Uden ham havde vi ikke kunne løfte så stort et show kun baseret på frivillige kræfter, så TAK for Idrætscenterets støtte. Samtidig vil jeg gerne sige tak til Frank Bræmer fra PrintNord, som var sponsor for alle plakater og til Sparekassen Vendsyssel, Vrå afdeling, som stod for trykning og salg af billetter.

Vores mål med dette arrangement var, at få DHF NordVest mere kendt i lokalsamfundet og gerne få flere medlemmer i afdelingen. Der har været flere artikler om showet i mange lokalaviser, så mere kendt er vi blevet og er der nogle som ikke lige fik meldt sig ind til showet, så kan det sagtens gøres nu ved blot at kontakte formanden. Vi siger tak for den generelle opbakning og håber at kunne lave lignende shows fremover. Formanden

Deadline for blad 3. 2013 d. 5. aug. 2013. Ude i uge 37 Henvendelse angående annoncer til BB Consulting tlf. 98 37 97 70 3


RÅBJERG MILE Onsdag den 10. juli 2013 kl. 13:30 til ca. 16:30 Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper. Også denne sommer laver Naturstyrelsen kørestolsbane i Råbjerg Mile. Det har været en fantastisk oplevelse for de mange fremmødte, som tidligere og med stor entusiasme har nydt denne naturoplevelse. Muligheden er igen til stede, mød op med godt humør, rollator, kørestol og med hjælper fra familien eller plejen, så tager vi Kørestolsbanen til Milen. På dagen, kan vi få svar på mange spørgsmål, som melder sig, hvor kommer Milen og sandet fra? Hvilke dyr, planter og fugle trives i dette ørkenlandskab? Er der stjernestøv og kviksand i Milen? Fra onsdag den 10. juli vil Kørestolsbanen være lagt ud. Da det skal være muligt, for rigtig mange, at benytte muligheden for en sommerudflugt og en oplevelse, der vil huskes længe, vil banen være til rådighed i dagene 10. til 15. juli. Mødested: Ved toiletbygningen på Råbjerg Miles P-plads. (Der er Handicap toilet) Turledere: Naturvejleder Villy K. Hansen og skovarbejder Mikael Olesen Arrangør: Naturstyrelsen, Vendsyssel.

Grib chance, og mød op med godt humør, rollator, kørestol og eller med hjælper fra familien og plejen, og nyd turen på kørestols-ruten til Milen, det gælder selvfølgelig også børn. På turen kan vi få svar på mange af de spørgsmål som melder sig, f.eks. Hvor kommer Milen og sandet fra? Hvor er Milen på vej hen? hvor hurtigt flytter den sig? Har Milen altid haft det samme navn? Hvilke dyr, planter og fugle kan trives i dette ørkenlandskab?

5


MEYLAND-SMITH I 2009 besøgte DHF NordVest Meyland-Smith på Industrivej i Tårs. Nu synes vi tiden var kommet til en opdatering af, hvad der sker af forandringer i virksomheden, så her er en opdatering fra en førende hjælpemiddelvirksomhed. Virksomheden: I Juni 2011 overtog Palle Lind Jensen og Jan Sahlertz MeylandSmith i Tårs og som i dag tæller 18 ansatte. Palle er adm. Direktør og står for produktion og adminstration. Jan står for export, salg og markedsføring og den fordeling er begge godt tilfredse med. I dag bliver ca. 90 % af produktionen exporteret til udlandet. De seneste år er der kommet en del nye lande til exportlisten, som f.eks. Japan (primært Sydkorea), Mellemøsten (Dubai) samt Polen og Rusland. Nedskæringerne i de kommunale budgetter har kunne mærkes i virksomheden, men omprioriteringer og ekstra fokus på udlandet har ført firmaet sikkert videre. Uanset hvor stor andel af produktionen som omsættes til udlandet, så har Meyland-Smith ingen intentioner om at flytte produktionen til udlandet, som mange andre firmaer har valgt. »Vi befinder os godt i Tårs og ser ingen grund til at flytte, det kan vi ikke se potentialet i for vores virksomhed« forklare Jan Sahlertz, som tidligere har arbejdet i fødevarebranchen.

Her ses en Cavalier FF gangvogn som Meyland fremstiller til By-ConnieHansen. Disse produkter komplimenterer sortimentet fra Meyland-Smith fortræffeligt og derfor har de to virksomheder et tættere samarbejde. Produkter: Der er kommet mange nyheder indenfor virksomhedens produkter, men f.eks. kan det nævnes at der nu sælges cykler med elmotorer, som giver en langt bedre selvhjulpenthed. Meyland-Smith sælger også for det tyske firma Thomashilfen, som producere Thevo madrasser, som er velegnet til mennesker med demens og unge med særlige behov. Madrassen fremmer blodgennemstrømningen og overfører selv den mindste bevægelse fra personen, hvilket sikre en optimal nattesøvn. I samme serie findes ThevoChair – Bevægelsesstolen som fungerer med vuggende bevægelser som stimulere sanserne og aktivere sindet.

7


Meyland-Smith har også lanceret Buddy Roamer, som er et modulopbygget designsystem, som gør det muligt at gangvognen kan vokse i takt med barnet fra 12 måneders alderen til teenagers. Alle de omtalte produkter kan der læses langt mere om i detaljer på virksomhedens hjemmesiden. Samarbejde med Connie Hansen: I efteråret 2012 indgik MeylandSmith et formaliseret samarbejde med den Olympisk guldvinder i racerunning og handbiking Connie Hansen, som selv ejer firmaet »By ConnieHansen«, som er beliggende i Stenløse. Se mere om produkterne på hjemmesiden: HTTPBY CONNIEHANSENCOM Fremtiden: Blot fordi Meyland-Smith klare sig godt er det bestemt ikke grund til at hvile på laurbærrene. »Vi har en professionel bestyrelse med 3 externe medlemmer, som holder os op på forretnings og strategiplaner og det er en stor fordel for os alle« udtaler Jan Sahlertz. En af fremtidsideerne er at forstørre volumen i virksomheden og mon ikke det nok skal lykkes med det engagement og iver, som Jan og Palle udviser.

Overfor ses flere billeder af produktionen i Türs, hvor 18 ansatte til hverdag producerer hjÌlpemidler til ind og udland. Pü nederste billede ses cyklen Wawebreaker, som er en foldetandem designet til forÌldre med handicappede børn

9


Marketing: For ca. 1 ürs tid siden kom firmaet pü facebook, hvilket har vÌret en succes. Søg pü Meyland-Smith og husk at synes godt om, sü du kan følge alle nyhederne fra firmaet. Vi takker for Jan og Palle’s gÌstfrihed og vi finder det sÌrdeles dejligt at kunne fremvise professionelle nordjyske firmaer indenfor handicapomrüdet. Fremover har Jan lovet at sende besked om nyheder til underteg-

Her ses ejerne Palle Lind Jensen til venstre og Jan Sahlertz til højre. Foran ses 2 størrelser af Miniwalk, som er egnet til handicappede børn i alderen 1-7 ür. Her ses 2 helt nye smarte farver, som netop er startet i produktion.

11

nede, sĂĽ vi kan bringe dem løbende i bladet. Det samarbejde er vi selvfølgelig glade for, sĂĽ vi kan holde lĂŚserne ajour med de nyeste opfindelser. Besøg Meyland-Smith’s hjemmeside og lĂŚs langt mere om firmaets historie og ikke mindst alle produkterne. HTTPWWWMEYLAND SMITHDKFORSIDE Chanette


LILLE VILDMOSECENTRET Jeg var sommeren 2012 pü besøg i Lille Vildmose, det var en rigtig god oplevelse.

Tofte Sø Türnet

Lille Vildmosecentret Lille Vildmosecentret kan besøges i kørestol, ligesom det er muligt at besøge Tofte sø Türnet, Tofte Skov Türnet og plankestierne i Portlandmosen.

Portlands-mosen

Türnene giver overblik, og stierne giver gangbesvÌrede muligheder for at fü en tørskoet oplevelse flere steder i omrüdet. I centrets biograf kan man se naturfilm, i den store udstilling er der god plads til at komme rundt og i naturvÌrkstedet kan man komme tÌt pü mosens planter og dyr.

En svĂŚvende Ă˜rn

Lille Vildmose byder pü nogle af de allerbedste faciliteter for publikum i den danske natur. Det gør den i kraft af en rÌkke observationstürne og gangstier, som den naturbevarende Aage V. Jensen Naturfond har etableret i omrüdet.

13

Ved Lille Vildmosecentret ligger en stor og flot park med en sø og imponerende store gamle trÌer. Parken er offentlig tilgÌngelig og RUMMER BORD B�NKES�T HVOR man kan spise sin medbragte mad.


Der er ogsĂĽ muligt at benytte madpakkerummet, som frit kan anvendes, f.eks. i tilfĂŚlde af ustabilt vejr.

Der gratis parkering pĂĽ Lille Vildmosecentrets parkeringsplads. Ă…bningstider 2013: Lille Vildmosecenteret har ĂĽbent alle ugens dage til og med uge 42 fra kl. 10 til 16. I juni, juli og august til kl. 17. LĂŚs mere om Centret pĂĽ hjemmesiden: HTTPLILLEVILDMOSEDKCENTRET

Tørvetoget Pü Lille Vildmosebanen kører Tørvetoget hvor kørestole ogsü kan komme med, en lille men interesant tur hvor der bliver fortalt om omrüdet.

Luftfotos af mosen

15

CafÊ Soldug har übent alle ferier, weekends og helligdage, kl. 11-15. Servering pü hverdage efter aftale – kontakt forpagter Anetta Sørensen pü 25147031 Bodil Holm


HAMMER FEDT SHOW MED JACOB HAUGAARD Onsdag d. 24. april 2013 åbnede Dansk Handicap Forbund (DHF) NordVest Afdeling dørene i Idrætscenter Vendsyssel til et humørfyldt og fantastisk show med ikke mindre end Jacob Haugaard. Aftenen startede med at de 200 fremmødte gæster nød en lækker buffet fra Idrætscenter Vendsyssel. Kl. 19.45 gik den feststemte komiker og tidligere politiker Jacob Haugaard på scenen. Jacob Haugaard havde forinden været til reklameoptagelser i Valencia, Spanien og havde brugt hele dagen på at rejse til Vrå og skulle næste morgen tilbage igen. Det var dog slet ikke at mærke på Jacob Haugaard, som var ualmindelig veloplagt og som glad besøgte alle bordene både før showet og i pausen. Der blev taget mange billeder og skrevet mange autografer og publikum nød den jordnære kunstner. Netop denne jordnære facon er grunden til vi valgte Jacob Haugaard, da han er kendt for at snakke til alle og have tid til dialog, fortæller formand Chanette Holst.

17

Jacob Haugaard fortæller levende om sin audiens ved dronningen. Gæsterne fik udførlige beskrivelser af Jacob Haugaards barndom med Thorsen, den uplanlagte politikerkarriere, hans møde med Dronningen i jakkesættet syet af kartoffelsække og indimellem lød de kendte sange som »Hammer hammer fedt« og »Ingeborg«. Der blev grinet til brillerne duggede og flere mærkede mavekramperne efter grineanfald, når Jacob beskrev hans kløende jakkesæt eller sammensætningen af Kim Larsen. Vi har i bestyrelsen modtaget meget positiv respons efter showet og gæsterne har været meget tilfredse med den lækre mad og Jacob Haugaard, så det bliver ikke sidste gang vi laver et lignende show, udtaler formand Chanette Holst.


Det er første gang DHF NordVest har satset med så stort et navn og arrangement og det har været en stor, men spændende opgave for bestyrelsen at planlægge. Heldigvis har Idrætscenter Vendsyssel været villig til at være den faste gode samarbejdspartner og Kurt Thomsen fra bestyrelsen har været fast tovholder på showet. Print Nord i Vrå har sponsoreret alle plakaterne og Sparekassen

Vendsyssel i Vrå har trykket billetter og brochurer og samtidig stået for salg. Det har været dejligt at flere firmaer har bakket vores show op og det er vi dybt taknemmelige for. Uden dem havde vi ikke kunne løfte denne store opgave alene, konstaterer Formand Chanette Holst.

Flere fra DHF Aalborg Afdeling havde taget turen på Vrå for at se showet. Fra venstre: Maria Lærke Kraft, Eva Grøn Pedersen, selveste Jacob Haugaard inden omklædning og Ann de Place.

19


BILLEDER FRA SHOWET

20


BESTYRELSEN 2013 Formand & Tilgængelighedsrådgiver: Chanette Holst Tlf. 98 92 28 26 E-mail: nordvest@dhf-net.dk Næstformand & Tilgængelighedsrådgiver: Elly Henriksen Hulknøsevej 59, Hallund 9700 Brønderslev Tlf. 98 83 52 20 E-mail: elhenrik@mail.dk Kasserer: Kurt Thomsen Tulipanvej 18A 9760 Vrå Tlf. 98 98 03 08 Sekretær og bisidder: Jeanne Ketilsson Tulipanvej 18A 9760 Vrå Tlf. 98 98 03 08 Bestyrelsesmedlem: Lise Birthe Schmidt 1. Suppleant: Peter Skands Jensen 2. Suppleant: Jan Jensen

23

Blad nr 2. 2013  

Det lokale medlemsblad.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you