__MAIN_TEXT__

Page 68

Tržište

Yammat FM pokrenut je s ciljem prepoznavanja i prenošenja kvalitetnih informativnih, kulturnih, obrazovnih i zabavnih sadržaja, a samim tim i popunjavanja praznina drugih komercijalnih (ali i javnih) medija koji u tome ne nalaze izazov. Yammat FM zanimljiv je i originalan upravo zbog istovremenog prožimanja vrijednosti “budućeg” i “prošlog”. Ruku pod ruku, budućnost koja znači otvorenost i pozitivan pristup novim glazbenim generacijama i prošlost, vrijeme kada je radio bio sadržajniji informativnim elementima, kada je glazba bila raznovrsnija i kada je forma izražavanja voditelja bila prirodnija i slobodnija, s iskrenijim i intimnijim pristupom slušateljima. Ono što dodatno izdvaja Yammat je želja da se dobra glazba ne zadrži samo u eteru, nego i izvan njega, na način da se publici ponude koncertna događanja s kvalitetnim i zanimljivim glazbenicima. Kombinaciju odlične glazbe u eteru i izvan njega, Yammat je uspio ostvariti i potvrditi projektom Yammatovo (Fueled by Cockta) s uspješnom trogodišnjom tradicijom, a koji se prošle godine proširio i na ljetno Yammatovo, na jednu od najljepših pozornica Jadrana – Tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku.

Dostignuća

Yammat se u vrlo kratkom vremenu pozicionirao kao relevantan i utjecajan medij koji je u svega tri godine emitiranja pronašao svoje mjesto na tržištu kojega i dalje uspješno i svakodnevno širi. Istraživanja su potvrdila da su slušatelji Yammata visoko obrazovani s natprosječnim primanjima, što uključuje i velik dio publike koji je unazad nekoliko godina odustao od konzumiranja radija kao medija ili ga u potpunosti prestao slušati. Da je Yammat u vrlo kratkom vremenu postao 66

SUPERBRANDS

uspješan dio medijske scene dokazuju i dvije nominacije za Večernjakovu ružu - nominacija Siniše Šveca za radijsku osobu godine i nominacija Glazbene kancelarije Čede Prodanovića za radijsku emisiju godine, kao i nominacija Jutarnjeg lista za nagradu Zlatni studio u kategoriji za najbolji radio godine.

Povijest

6. veljače 2015. još jednom se promijenila medijska povijest Zagreba i Hrvatske. Na frekvenciji 102,5 megaherca, u 7 ujutro, s emitiranjem je krenuo

Yammat FM. Prve osobe koje su slušatelji mogli čuti u eteru bili su voditelji Milan Peh i Siniša Švec. Od tog dana pa sve do danas, Yammatova pokretačka vizija se nije promijenila – Yammatovci stvaraju radio kojega bi i sami voljeli slušati. I žele takav radio približiti ne samo Hrvatskoj već i cijelom svijetu. Rezultat tih nastojanja je jedinstven koncept emitiranja iz europskih prijestolnica pod nazivom “Yammat goes to… (Berlin /London/Amsterdam/ Kopenhagen/ Stockholm/Prag ….)”, u službenoj suradnji s veleposlanstvima zemalja partnera.

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement