__MAIN_TEXT__

Page 66

Tržište

Portal Žena.hr prvi je specijalizirani portal za žene na hrvatskom webu pokrenut u prosincu 2006. godine. U početku zamišljen kao središnje mjesto informiranja žena, kroz godine je postao mnogo više: mjesto interakcije, gdje svojim komentarima, idejama, savjetima i iskustvima žene nesebično pomažu jedne drugima i obogaćuju sadržaj zajedničkog portala.

Dostignuća

Portal je kroz godine osvojio nekoliko nagrada: • Vidi Web Top 100: 1. mjesto u kategoriji „Zabava, moda i glazba“ za 2007. godinu, • Qudal: 1. mjesto u kategoriji Web stranica za žene za 2011. godinu, • a kao kruna svega, žena.hr od 2015. godine ponosno nosi Superbrands znak kao jedini ženski portal u Hrvatskoj. žena.hr kontinuirano radi na daljnjem razvoju portala i pružanju novih funkcionalnosti svojim čitateljicama.

Povijest

2006. Pokretanje portala žena.hr koji je u to vrijeme sadržavao redakcijske članke, forum, adresar i nekoliko alata. 2007. Vidi Web Top 100: 1. mjesto u kategoriji „Zabava, moda i glazba“ 2011. Prema Qudal istraživanju, na pitanje: "Koja web

stranica u Hrvatskoj, prema vašem osobnom iskustvu i mišljenju, nudi najkvalitetniji sadržaj i usluge za žene?", većina osoba ženskog spola u Hrvatskoj odgovorila je: žena.hr. 2012. Pokrenut je izbor „Proizvod godine“ kroz koji čitateljice portala biraju najbolje proizvode široke potrošnje na hrvatskom tržištu.

2014. Pokrenuta je rubrika Luxe u sklopu portala žena.hr, ali i na zasebnoj domeni luxe.hr. Rubrika svakodnevno donosi novosti iz svijeta luksuza. 2015. Portal žena.hr doživio je najnoviji redizajn čime je ujedno postao u potpunosti responsive. Osim toga, promijenjen je i logo portala. Otvoren je i ured u Zagrebu. 2017. RTL Hrvatska ušla je u suvlasništvo portala čime su portalu na raspolaganju postali dostupni znatno veći resursi kojima raspolaže jaka medijska kuća kao što je RTL. To se prvenstveno odnosi na mogućnosti video produkcije i organiziranje raznih evenata i provođenje projekata. Portal je zahvaljujući toj suradnji u 2017. godini već ostvario nekoliko zapaženih projekata s naglaskom na native video produkciju. U rujnu 2017. portal je osvježen novim redizajnom i uveden je HTTPS sigurnosni protokol.

Proizvod

Portal Žena.hr količinom sadržaja, rubrika i alata daleko nadilazi sve ostale ženske portale u Hrvatskoj i regiji. Jedna od glavnih značajki portala su kvalitetni autorski članci što su prepoznale čitateljice, ali i struka. Redakcija portala žena.hr svakodnevno kreira nekoliko autorskih članaka koji čitateljicama pružaju informacije i savjete o zdravlju, ljepoti, modi, vježbanju, seksu, ljubavi, obitelji, majčinstvu, 64

SUPERBRANDS

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement