__MAIN_TEXT__

Page 60

Tržište

Prvi, najveći, najstariji i najbolji knjižni klub u Hrvatskoj namijenjen je svim ljubiteljicama i ljubiteljima knjiga i čitanja koji žele u svojoj kućnoj biblioteci imati najveće hitove na tržištu i druge kvalitetne nove naslove po najpovoljnijim cijenama. U nepunih 30 godina svog postojanja Svijet knjige stekao je povjerenje velikog broja knjigoljubaca, a danas broji više od 30000 zadovoljnih članica i članova. Godišnje se u Svijet knjige učlani oko 7000 novih članova, a u zadnjih nekoliko godina klub bilježi i značajan rast prometa.

Dostignuća

Svijet knjige posluje s brojnim hrvatskim izdavačima, čije knjige ima u svojoj redovnoj ponudi, nudeći svojim članovima uvijek vrhunski izbor najboljih i najtraženijih knjiga na tržištu po najpovoljnijim cijenama. Tradicija ovog knjižnog kluba duga je čak 29 godina i s ponosom uskoro ulazi u treće desetljeće svog rada, a brojnost i vjernost članova, od kojih su neki sa Svijetom knjige od samih početaka, dokazuje njegovu kvalitetu i snagu.

Povijest

Svijet knjige osnovan je 1989. godine. Nastao je unutar grupe Mladinske knjige, a danas se nalazi u sklopu Mozaika knjiga, jedne od vodećih nakladničkih kuća u Hrvatskoj. Prvi katalog Svijeta knjige izašao je 1989. godine, imao je samo 12 stranica na kojima je bilo predstavljeno 70-ak naslova, a u Hrvatskoj je u rujnu iste godine otvoren i prvi klupski centar. Pet godina kasnije, 1994. godine knjižni klub je imao tri klupska centra, u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Od 1999. godine članovi naslove, osim telefonski i u klupskim centrima, mogu naručiti i putem e-pošte. Katalog je tad brojio 48 stranica, a i klupska ponuda se proširila. U 2004. godini pokrenuta je i internetska stranica Svijeta knjige na kojoj članovi mogu razgledati cijeli katalog i ostatak bogate klupske ponude te odmah i naručiti željeni naslov. Početkom 2004. godine Svijet knjige je brojio 11 klupskih centara, a do 2009. godine broj centara se dodatno povećao na 16, koliko ih je i danas. Katalog se 2009. godine povećao na čak 60 stranica, a ponuda je postala veća i raznovrsnija. Osim ponude, s vremenom, napretkom tehnologije i trendova, mijenjali su se i veličina i izgled klupskih centara i kataloga. Danas katalog broji 76 stranica i predstavlja oko 500 artikala, dok je u ponudi Svijeta knjige više od 2.200 artikala. Klupski centar Svijeta knjige može se naći u većim hrvatskim gradovima, a Split, Rijeka, Zagreb i Varaždin broje čak nekoliko njih!

Proizvod

Klub nema svoj proizvod u klasičnom smislu riječi. Svijet knjige čini zajednica ljubitelja knjige koji kupuju knjige četiri ili više puta godišnje, a žele nabavljati najbolje i najprodavanije naslove vodećih hrvatskih izdavačkih kuća po najpovoljnijim cijenama, od 20 pa do čak 80 % nižim od onih u običnim knjižarama. Svaki član kluba će u svome klupskome centru, na internetskoj stranici ili u katalogu uvijek moći naći širok izbor knjiga najvećih i najboljih 58

SUPERBRANDS

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement