__MAIN_TEXT__

Page 58

Tržište

Bolnica oko 40% prihoda ostvaruje od pacijenata koji žive izvan granica RH, s tendencijom daljnjeg rasta. Danas se u njoj osim hrvatskih građana liječe i pacijenti iz SAD-a, Rusije, Kanade, Irske, Francuske, Iraka, Libije, Slovenije, BiH, Njemačke itd., čime se snažno na međunarodno tržište pozicionira ne samo bolnica već i hrvatsko zdravstvo.

Dostignuća

Specijalna bolnica Sv. Katarina od listopada 2017. ponosni je nositelj prestižne Global Healthcare Accreditation (GHA), što znači da ispunjava visoke kliničke standarde izvrsnosti i kvalitete u pružanju zdravstvenih usluga, po najvišim međunarodnim standardima. Akreditacija je prva takva dodijeljena zdravstvenoj instituciji u Europi. Nadalje, Bolnica je članica "The Leading Hospitals of the World" čime se uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojoj je dodijeljena ova prestižna certifikacija.. U lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sv. Katarina proglasio je «Najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj». Specijalna bolnica Sv. Katarina je 2017. god. (drugu godinu za redom) članica međunarodnog certifikacijskog programa ICERITAS "Customers' Friend”- “ Jer mi cijenimo svoje klijente" što potvrđuju iznimno visoki kvalitativni standardi poslovanja i odnosa s klijentima i zaposlenicima. Bolnica je u kategoriji Medicina drugi put zaredom ostvarila status “Superbrands 2016/2017” i “Superbrands 2017/2018”. Specijalnoj bolnici Sv. Katarina u travnju 2017. godine na svečanoj dodjeli u Londonu uručene su prestižne nagrade '’Best Regional Hospital Award'' kao priznanje za izvrsnost prepoznatu na europskoj razini u kvaliteti pružanja usluga. Specijalnoj bolnici Sv. Katarini je u travnju 2017. tijekom održavanja "IMTJ Medical Travel Summit-a" u Opatiji, International Medical Travel Journal (IMTJ) , vodeći online časopis za medicinski turizam dodijelio nagradu za izvrsnost i inovacije u medicinskom turizmu. Bolnica je proglašena “Najboljom međunarodnom specijalnom bolnicom godine”, a sve sukladno ocjenama međunarodnih nezavisnih eksperata za medicinska putovanja i medicinski turizam. U svibnju 2017. godine, Specijalna bolnica Sv. Katarina izabrana je među 10 najboljih europskih tvrtki u kategoriji 'The Award for Customer Focus’ u European Bussines Award natjecanju. U ožujku 2018. g. u Dubrovniku tijekom simpozija “300 najboljih” Specijalnoj bolnici Sv. Katarina dodijeljeno je posebno priznanje za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi.

Povijest

Specijalna bolnica Sv. Katarina osnovana je 2011. god. Koncept 56

SUPERBRANDS

koji provodi još uvijek ne postoji na ovom području, ali ni šire. Dakle, po uzoru na međunarodne centre izvrsnosti Bolnica na jednom mjestu, multidisciplinarnim pristupom, koristeći najsuvremeniju opremu i najnovije postupke liječenja, omogućuje pacijentima vrhunsku dijagnostiku, najbolji terapijsko-operacijski postupak i individualno pripremljenu rehabilitaciju. Druga razvojna poveznica s najboljim međunarodnim centrima je uvođenje koncepta personalizirane medicine u kliničku praksu, a koja će zasigurno u cijelosti promijeniti medicinu kakvu danas poznajemo. Sv. Katarina je tako 2015. g. proglašena znanstvenim centrom izvrsnosti za «personaliziranu

brigu o zdravlju» od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, što je osiguralo Bolnici ali i svim članovima konzorcija lidersku poziciju u tom području. Nadalje, najveći hrvatski znanstveni Institut Ruđer Bošković, tvrtka Genos i Sv. Katarina potpisali su tijekom 2017. godine «Ugovor o strateškoj suradnji s ciljem stvaranja strateškog partnerstva te komercijalizacije rezultata znanstvenih istraživanja». Potencijal Sv. Katarine je prepoznala i Europska komisija dodijelivši Bolnici i tvrtki Genos 17 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz EU fondova za projekt razvoja novih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka kod bolesnika s križoboljom. U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao jednoj od rijetkih europskih institucija primjenjuje se regenerativna medicina, tj. terapijski postupak aplikacije autolognih mezenhimalnih matičnih stanica dobivenih iz masnog tkiva u zglobove pacijenata. Nakon provedene kliničke studije znanstvenici i liječnici Sv. Katarine publicirali su rad u znanstvenom časopisu «Genes». .

Proizvod

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina moguće je obaviti kompletnu radiološku i neurološku dijagnostiku (MR,CT, UZV, RTG, EEG, EMNG itd), sve ortopedske zahvate, a posebno je značajna i aplikacija mezenhimalnih matičnih stanica izdvojenih iz masnog tkiva u zglobove pacijenata s oštećenom hrskavicom. Također, Bolnica ima jedinstven program dijagnostike bolnih stanja kralješnice, a neurokirurški tim provodi klasične i minimalno invazivne zahvate na kralješnici. U

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement