__MAIN_TEXT__

Page 56

Tržište

Kao dio Group SEB koja okuplja brendove Tefal, Rowenta, Krups, Moulinex, Lagostina, WMF, Silit i Kaiser, Rowenta je jedan od vodećih svjetskih proizvođača uređaja za čišćenje doma i uređaja za osobnu njegu i njegu rublja. Rowenta proizvodi prodaju se u 140 zemalja svijeta.

Dostignuća

Rowenta se zalaže za savršene rezultate, udobnost korištenja, sofisticirani dizajn i ima snažnu sliku u Hrvatskoj, osobito u kategoriji glačanja i čišćenja doma. Od nedavno Rowenta bilježi rast na „high end“ usisivačima zahvaljujući revolucionarnim inovacijama u obje kategorije - s vrećicom i bez vrećice, koji su svi redom razvijeni i proizvedeni u Francuskoj, te brojnim uređajima za oblikovanje kose od kojih je apsolutni hit među „trendseterima“ Brush Activ četka koja suši i oblikuje kosu u isto vrijeme a od 2017. godine ponovno se ponosi i novim super tihim parnim postajama.

Povijest

Rowenta je brend stvoren 1909. godine u Njemačkoj, s jasnim fokusom na tehnologiju i visoku kvalitetu. Prvo lansiranje bilo je u kategoriji glačanja, glačalom s termostatom i keramičkim grijačima. Od 1960. godine, brend širi svoj teritorij, a još više pažnje posvećuje dotjeranosti i eleganciji: u 1970-im predstavlja prve usisavače, a 1990. cijeli niz poluprofesionalnih uređaja za oblikovanje kose za mlađe i modernije potrošače. Posebno je ponosna ipak na dostignuća u području smanjenja buke pri usisavanju. Ukupno je 15 godina radila na tome da smanji razinu buke svojih proizvoda jer su istraživanja pokazala da ljudima smetaju bučni kućanski uređaji, a uz to je utrošila i više od 10 godina na razvoj eko-inteligentnih proizvoda, posebno u kategoriji usisivača.

Proizvod

U ROWENTI, nastup je u srcu svega što čine. Rowenta vodeći proizvodi su uglavnom u kategoriji čišćenja doma, njege rublja i njege kose. Perjanica uspjeha, usisivači nove generacije, potpomognuti jakim digitalnim planom za aktivaciju i nekoliko oglasnih kampanja, Silence Force 4A razreda (bez vrećice i s vrećicom) postali su stand-out proizvodi. Neophodni u čišćenju kućanstva, usisivači su postali još učinkovitiji. Uklanjaju prašinu i sve vrste alergena. Unose jamstvo boljeg življenja u

svakodnevicu kućanstva. S druge strane, usisivači su vrlo glasni. Rowenta je osmislila niz iznimno tihih usisivača, bez gubitka učinkovitosti. Asortiman Rowenta usisivača, sa ili bez vrećice, upotrebljava snagu od 700 W do 950 W. Rowenta je posebno ponosna i na svoje inovacije u kategoriji oblikovanja kose, BRUSH ACTIV rotirajuća četka koja suši i oblikuje u isto vrijeme postigla je veliki uspjeh među hrvatskim korisnicima, a danas se na policama hrvatskih trgovina može naći čak 5 različitih modela. Rowentina glačala bila su oduvijek sinonim njemačke kvalitete, radi svog dizajna i dugog vijeka trajanja, a najjači modeli se i danas proizvode isključivo u Njemačkoj i opravdavaju očekivanja korisnika zajamčenom njemačkom kvalitetom. Rowenta je u tom segmentu 2017. godinu posebno isticala kroz plasiranje novih glačala i parnih postaja koje odlikuje niska razina buke.

Nedavni razvoj

„Silence Steam„ od Rowente; Što ako snaga može biti jako tiha? 54

SUPERBRANDS

80% korisnika kaže da glača dok radi nešto drugo, poput gledanja televizije ili slušanja radija. Za savršene rezultate glačanja, snažna parna postaja je izuzetno važna ali buka može biti problem posebno za osobe koje u prostoriji. Zahvaljujući Rowenti, stiglo je tiho glačanje. Od sada se može gledati omiljena sapunica ili nogometna utakmica dok dijete spava a parna postaja radi punom parom. *Izuzetno tiha Za sve one koji žele glačati u miru i tišini, a da ne smetaju onima oko njih, istovremeno uživajući u drugoj aktivnosti, Rowenta je razvila svoju ekskluzivnu tehnologiju SILENCE. Smanjivanjem buke parne postaje za 15 decibela*, ova jedinstvena tehnologija izolira i smanjuje buku pumpe i pare, čineći tako SILENCE STEAM Rowentinu najtišu parnu postaju ikada. U "srcu" parne postaje vibracije pumpe apsorbiraju se "blokovima". U podnici, kruženje pare maksimalno je poboljšano kako bi se smanjila turbulencija protoka pare i tako smanjila buka. *Izuzetno snažna Budući da je izvedba parne postaje najvažniji

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement