__MAIN_TEXT__

Page 48

Tržište

Studenti Poslovnog veleučilišta Zagreb prvenstveno dolaze s područja Grada Zagreba te gradova i mjesta u široj okolici, ali i iz ostalih krajeva Hrvatske. Poseban dio klijenata su studenti uz rad; oni koji nisu dovršili ranije započet studij ili su naknadno odlučili steći visoko obrazovanje i napredovati. Studenti PVZG-a su i iz obitelji koje posjeduju svoj obrt ili poduzeće. PVZG njeguje suradnju s brojnim obrazovnim institucijama na području Europe te razmjenu studenata putem programa Erasmus+. Također surađuje s nevladinom i neprofitnom organizacijom Youth Time International Movement sa sjedištem u Pragu, pa se sudjelovanjem na konferencijama i radionicama (partneri na forumima u Jakarti i Dubaiju te ljetnoj školi u Pekingu) otvara mogućnost širenja na druge kontinente. Skorom implementacijom online studija u budućnosti će se omogućiti i studij na daljinu.

Dostignuća

Nakon više od 10 godina djelovanja pod nazivom Visoka poslovna škola Zagreb, u 2018. godini došlo je do transformacije u Poslovno veleučilište Zagreb. U tom razdoblju akreditirana su tri programa: stručni preddiplomski i specijalistički diplomski studij Marketinga i komunikacija, te stručni preddiplomski studiji Menadžmenta i 46

SUPERBRANDS

Povijest

produkcije u kulturi, kao i Upravljanje opskrbnim lancima (Gospodarska logistika). U nastavnom procesu velika se pozornost posvećuje praktičnim primjerima, kontinuirano se provode vježbe i radionice te se pozivaju gostujući predavači. Interna kreativna agencija Promotion 3sto7 koja 2018. obilježava petu godišnjicu osnutka provodi brojne aktivnosti, od organizacije evenata za PVZG, do realizacije kampanja za manje klijente, uključujući tako studente u svijet marketinške prakse. Potiče se i znanstveni rad pa su dosad organizirane i dvije znanstveno-stručne konferencije „Fedor Rocco“, prva 2013. na temu Hrvatske perspektive u Europskoj uniji te druga 2016. na temu Život u digitalnom dobu: Društveni aspekti.

Poslovno veleučilište Zagreb od 2018. godine pravni je sljednik Visoke poslovne škole Zagreb, osnovane među prvim privatnim visokim učilištima u Hrvatskoj davne 2004. godine. Prva generacija studenata upisana je dvije godine kasnije, nakon što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izdalo dopusnicu za izvođenje preddiplomskog stručnog studijskog programa marketinga i komunikacija. Osnivač VPŠZ-a je Pučko otvoreno učilište Zagreb, jedna od najstarijih obrazovnih institucija u ovom dijelu Europe a iako samostalno posluje na tržištu, PVZG je u vlasništvu Grada Zagreba. Prvi dekan bio je dr. sc. Fedor Rocco, profesor emeritus i jedan od utemeljitelja marketinga u Hrvatskoj. Od 2013. funkciju dekana obnaša dr. sc. Lukša Lulić, ekonomist i znanstvenik s izuzetnim menadžerskim sposobnostima, pod čijim vodstvom je PVZG u četiri godine ostvario značajan rast, razvijajući svoje programe, kako vertikalno tako i horizontalno. Danas PVZG, uz preddiplomski i specijalistički diplomski studij Marketinga i komunikacija u ponudi ima još dva preddiplomska stručna studija, jedinstveni studij Menadžmenta i produkcije u kulturi te studij gospodarske logistike, Upravljanje opskrbnim lancima.

Proizvod

Nakon završetka preddiplomskog stručnog studija Marketinga i komunikacija (180 ECTS bodova)

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement