__MAIN_TEXT__

Page 42

Tržište

Od samih početaka 1989. godine, kada je izdan prvi broj Oglasnika, pa sve do današnjih dana, te dolaskom novih tehnologija poput interneta i pametnih telefona, Oglasnik je bio i ostao jedan od lidera na tržištu medija specijaliziranih za oglašavanje.

Dostignuća

Tvrtka je svoj rad započela pokretanjem jednog proizvoda, Oglasnika, prije gotovo 30 godina. Kompanija se, osim organskim rastom, širila i akvizicijama u svrhu jačanja svoje pozicije na tržištu. Oglasnik, danas, nudi najveći broj kanala za zaprimanje oglasa, kao što su SMS, web, e-mail, fax i glasovne poruke, koji su dostupni 24 sata dnevno i 365 dana u godini. Ono što Oglasnik razlikuje od konkurenata na tržištu ljubazni su i izvrsno educirani djelatnici koji stoje na raspolaganju pozivateljima iz cijele Hrvatske i inozemstva te svojom savjetodavnom tehnikom sugeriraju najefikasniji način oglašavanja.

Povijest

Prvi broj Oglasnika tiskan je 11. veljače 1989. godine na 24 stranice. Bile su to prve privatne novine, ne samo na hrvatskim prostorima, već i na prostoru cijele Istočne Europe. U samim počecima, oglasi su se predavali putem kupona koji se nalazio u obliku malog trokutića na vrhu tiskovine, a predajom dva kupona oglas bi bio uokviren, što ga je dodatno isticalo. Prijem malih besplatnih oglasa putem telefona započeo je sredinom 1990. godine, a već 5 godina kasnije pokrenuta je internet stranica Oglasnik.hr, koja je jedna od najdugovječnijih u Hrvatskoj. Tvrtka je, također, i pionir u SMS oglašavanju, s čime je započela već 1998. godine. Danas je Oglasnik grupacija u 100 postotnom domaćem vlasništvu.

40

SUPERBRANDS

Proizvod

Oglasnik se u gotovo 30 godina razvio u robnu marku koju karakteriziraju postojanost, tradicija, a iznad svega kvaliteta poslovanja, s ciljem što boljeg i uspješnijeg zadovoljenja potreba svojih korisnika. Danas Oglasnik izlazi dva puta tjedno (utorkom i petkom), u prosjeku objavljuje oko 22.000 oglasa u svakom broju, kontinuirano već gotovo 4000 brojeva. Tijekom 2006. lansirani su specijalizirani magazini koji pokrivaju dvije najveće skupine oglasa, a to su pokretnine i nekretnine. Oglasnik automoto bio je jedini magazin specijaliziran za autoindustriju te je

2015. godine promijenio naziv u Auti.hr oglasnik. Oglasnik Nekretnine vodeći je specijalizirani magazin za nekretnine i opremanje s najvećom ponudom nekretnina iz cijele Hrvatske. Na internetskoj stranici Oglasnik.hr trenutno ima gotovo 500.000 registriranih korisnika, a godišnje stranice Oglasnik.hr-a posjeti više od 4 milijuna jedinstvenih posjetitelja, dok gotovo 130 milijuna učitanih stranica dodatno govore u prilog aktivnosti korisnika (Izvor: Google Analytics, 2017. godina). Osim web-stranice, Oglasnik ima i svoju Facebook stranicu na kojoj broji više od 55.000 pratitelja, a također i Instagram, Twitter profil te Viber platformu s najnovijim oglasima, za sve pridružene članove na public chatu. Oglasnik grupaciju čine i internetske stranice Posao.hr, Auti.hr i Edukacija.hr koje svakodnevno spajaju korisnike prema njihovim interesima. Tim Posao.hr-a više od 15 godina gradi jedan od najboljih portala za zapošljavanje u Hrvatskoj. Više od 510.000 oglasa predano je na stranici www.posao.hr, koji svojom kvalitetom strukture i informacija nudi korisnicima nezaobilazno mjesto u traženju poslovnih savjeta, novosti i izazova za karijeru. Pored web-stranice, Posao.hr ima i svoju službenu Facebook stranicu s gotovo 150.000 pratitelja. Magazin Auti. hr svojim čitateljima diljem Hrvatske, osim vijesti iz autoindustrije, donosi najveći izbor rabljenih osobnih vozila, motocikala, teretnih i gospodarskih vozila, plovila te radnih i poljoprivrednih strojeva. Više od 1.500 fotooglasa čini ovaj magazin jedinstvenim i prepoznatljivim, kao i činjenica da je Auti.hr oglasnik jedini specijalizirani magazin, koji osim fotooglasa privatnih i profesionalnih oglašivača, donosi i pregršt članaka i zanimljivih savjeta iz područja autoindustrije. Internetski portal Edukacija.hr jedini je portal koji objedinjuje ponudu raznih obrazovnih ustanova i centara za dodatno obrazovanje u Hrvatskoj! Portal Edukacija.hr na jednom mjestu nudi ključne

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement