__MAIN_TEXT__

Page 34

Tržište

Navršenih 65 godina, a mirovine niti na vidiku. Zašto? Čemu mirovina i umirovljenje kada potražnja za njegovim proizvodima i uslugama nikada nije bila veća. Danas, društvo Končar kućanski aparati d.o.o. proživljava svoju drugu mladost. Brojevi u prodaji i dalje rastu i gotovo da se ponavlja trenutak iz prošlosti kada su kupci strpljivo u redovima čekali da kupe kućanski aparat Končar. Broj prodanih aparata robne marke Končar u Hrvatskoj je i drugu godinu zaredom preko 100.000. Nalaze se u gotovo svim maloprodajama bijele tehnike. U zadnjih nekoliko godina veliki lanci jačaju sve više i više i šire se na cijelom području neke države gdje su prisutni. Iako veliki lanci čine preko 50% prodaje kućanskih aparata robne marke Končar, ponose se činjenicom da samo u Hrvatskoj imaju preko 200 partnera. Obitelji nikada manje što se broja članova tiče, a kapacitet perilica rublja i hladnjaka raste iz godine u godinu. Turizam i dalje čini vrlo važnu ulogu rasta prodaje kućanskih aparata i treću godinu zaredom. Tržište danas diktira promjene velikom brzinom i većina se odnosi na veću energetsku učinkovitost aparata. Kupci pak žele aparat pouzdane kvalitete i atraktivnoga dizajna.

Dostignuća

Preživjeti i trajati više od 50 godina smatra se ogromnim uspjehom, a Končar je uspio doživjeti i dob kada fizičke osobe odlaze u zasluženu mirovinu. Da se ne bi uspavali, brinu se brojni korisnici svojim telefonskim pozivima i pismima/mailovima koji stižu svaki dan. Ima tu i pohvala i pokuda i na tome su u Končaru zahvalni. Pohvale donose sreću i vraćaju u prošlost dok pokude služe kao bolji put u budućnost. Preko 200 partnera i više od 100.000 novih kupaca svake godine su brojevi koji raduju, ali i obvezuju da guraju kola naprijed bez previše vremena za predah. Končar je danas i više od 250 modela, pažljivo odabranih kako bi što bolje predstavljali ono što i sam cijeni i uvažava, a to je pouzdanost i vjerodostojnost. Zato i želi da i dalje bude ime trajnoga sjaja.

Povijest

Društvo KONČAR - KUĆANSKI APARATI d.o.o. kakvo je danas ima zanimljivu i razmjerno dugu povijest razvoja, povezivanja i udruživanja raznih poduzeća. Društvo KONČAR - Štednjaci razvilo se iz tvornice GORAN, koja je u svom osnovnom programu proizvodila štednjake na kruta goriva i ugostiteljsku opremu. Tvornica GORAN udružuje se s tvornicom KONTAKT 1963. godine. Tada se usvaja proizvodnja u prvom redu uljnih peći i štednjaka, te električnih štednjaka i perilica rublja u suradnji s njemačkom tvrtkom AEG. U tom periodu dostignuta je 32

SUPERBRANDS

proizvodnja od oko 150.000 komada aparata godišnje. Društvo KONČAR - Mali kućanski aparati sa sjedištem u Samoboru razvilo se iz tvornice ELEKTRON, koja je proizvodila električne vodogrijalice, glačala, usisače, kalorifere, pržila kruha i dr. Tvornica ELEKTRON se 1963. godine udružuje s tvornicom KONTAKT. Postojeća proizvodnja kućanskih aparata povećava se i osuvremenjuje, te se proširuje na kuhinjske friteze i parna glačala u suradnji s tvrtkom AEG. U tom razdoblju proizvodnja suhih električnih glačala porasla je na preko 100.000 komada godišnje.

Oba pogona poduzeća KONTAKT, koja su proizvodila kućanske aparate udružuju se s poduzećem RADE KONČAR 1970. godine. Nakon toga u oba ova pogona dolazi do značajnijeg usvajanja proizvodnje kućanskih aparata na osnovu vlastitog razvoja, posebno u dijelu proizvodnje malih kućanskih aparata i električnih vodogrijalica. Kooperacijom, te otkupom alata i opreme osvaja se proizvodnja električkih, elektroplinskih i plinskih štednjaka, suvremenih perilica rublja, a osuvremenjuje proizvodnja malih kućanskih aparata i vodogrijalica primjenom polimernih tvari

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement