__MAIN_TEXT__

Page 24

Tržište

Tvrtka Fidifarm je kao lider na hrvatskom tržištu dodataka prehrani s brendom Dietpharm, već dugi niz godina prisutna i u regiji, s posebnim fokusom na izvozna tržišta. Brend Dietpharm je i u 2017. godini zadržao prvu poziciju na hrvatskom tržištu dodataka prehrani s 22% tržišnog udjela te je zahvaljujući povjerenju i zadovoljstvu korisnika dugogodišnji ponosni nositelj Superbrands nagrade. Dietpharm proizvodi, osim na hrvatskom tržištu, zastupljeni su još i na području Bosne iHercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Rusije, Albanije, Slovačke, Libanona, Slovenije, Mađarske i Rumunjske.

Dostignuća

Logotip Dietpharma je zelena farmaceutska vaga koja simbolizira dobru farmaceutsku tradiciju i kvalitetu, upravo ono što je Dietpharmu osiguralo status prepoznatljivog, pouzdanog i kvalitetnog brenda ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Dokaz tome su i brojna priznanja i nagrade koje je Dietpharm dobio tijekom godina: • 1999. - Zlatna kuna, godišnje priznanje Hrvatske gospodarske komore za najuspješnije hrvatsko poduzeće do 50 zaposlenih, • 2000. - nominacija za Zlatnu kunu za najuspješnije hrvatsko poduzeće do 50 zaposlenih (između 5 najboljih u skupini), • 2001. - Zlatna plaketa za najuspješnije trgovačko društvo u Zagrebačkoj županiji u kategoriji srednjih trgovačkih društava, koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb, • 2004. - priznanje za kontinuiranu edukaciju potrošača na području pomoćnih ljekovitih sredstava, koje dodjeljuje Nacionalni centar za edukaciju i informiranje potrošača i “Zaštita potrošača” - časopis za zaštitu potrošača i korisnika usluga u Republici Hrvatskoj, • 2005. - priznanje za najbolju ambalažu u Hrvatskoj (Cro Pak 2005.) dobili su proizvodi "Ginko + ginseng formula" i "Mršavljenje u dva koraka", • 2008. - priznanje za Superbrand u Hrvatskoj, • 2010. - priznanje za Superbrand u Hrvatskoj,

22

SUPERBRANDS

• 2013. - priznanje za najbolji brend po izboru potrošača (Qudal 2013.) za proizvod Magnezij, • 2014. - priznanje za najbolji brend po izboru potrošača (Qudal 2014.) za proizvod Magnezij, • 2015. - priznanje za Superbrand u Hrvatskoj, • 2016. - priznanje Quadal za najbolji brend po izboru potrošača (Qudal 2015.) dobili su proizvodi za jetru te proizvodi za srce u kategoriji Omega, • 2017. - Best Buy priznanje za najbolji odnos cijene i kvalitete dobili su dodaci prehrani za srce i krvne žile, za jetru te za smanjenje umora i iscrpljenosti.

Povijest

Više od 30 godina povjerenja kupaca. Razvoj Dietpharma započinje 1985. godine kada je mag.pharm. Đuro Šrekais osnovao u Münchenu tvrtku Dietpharma GmbH koja se bavila farmaceutskim konzaltingom i razvijanjem inovativnih formulacija. Dietpharm Zagreb započinje s radom 1988. godine i tada se prvi put pojavljuju proizvodi s danas poznatim znakom, zelenom farmaceutskom vagom. 1991. godine izgrađena je tvornica u Hrvatskom zagorju, nedaleko od Zagreba. Time počinje intenzivan razvoj tvrtke i širenje proizvodne palete koju stvaraju u suradnji s renomiranim švicarskim i europskim partnerima. Novo poglavlje u poslovanju Dietpharma započelo je 2003. godine kada je u Zagrebu, Rakitju izgrađen novi, suvremeno opremljen proizvodno poslovni objekt koji odgovara svim zahtjevima i standardima suvremene tehnologije i poslovanja. Od 2007. godine Fidifarm

d.o.o. posluje u okviru Pharma divizije, strateškog poslovnog područja Zdravlje i njega unutar Atlantic Grupe. Kao sastavni dio Atlantic Grupe, takozvanog oceana prilika, Fidifarm njeguje glavne vrijednosti tvrtke, a to su strast, kreativnost i rast. Strast prema brendu, kolegama i klijentima, kreativnost koja se iskazuje idejama, inovacijama i drugačijim pogledom na stvari te rast iskazan odgovornošću i težnjom ka uspjesima.

Proizvod

Znanje o ljekovitim tvarima iz prirode i iskustva tradicionalne medicine stručnjaci u Dietpharmu nadopunjuju najnovijim znanstvenim spoznajama. Već 30 godina u tijeku je proizvodnja dodataka prehrani koji sadrže ljekovito bilje, vitamine i minerale te ostale tvari s blagotvornim učinkom. Neprestano ulažući u znanje svojih djelatnika i razvoj suvremene tehnologije, Fidifarm je „izrastao“ u prepoznatljivu i cijenjenu hrvatsku farmaceutsku tvrtku. Kvaliteta i funkcionalnost proizvoda apsolutni su imperativ, čime je Dietpharm stekao povjerenje, kako krajnjih korisnika, tako i stručnih krugova. Dietpharm u svom portfoliiu ima preko 90 proizvoda, od kojih su mnogi zvijezde u svojim kategorijama. Dietpharm jamči: • kvalitetu i kontrolirano porijeklo sirovina • proizvodnju koja ujedinjuje vrhunsku tehnologiju i najstrože standarde Europske unije • kontrolu kvalitete, stabilnosti, zdravstvene ispravnosti gotovog proizvoda • poštivanje svih regulatornih i etičkih normi • selektivan pristup distribuciji (Dietpharm proizvodi mogu se naći isključivo na policama ljekarni i specijaliziranih prodavaonica.

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement