__MAIN_TEXT__

Page 20

Tržište

Film, kao medij u svjetskim razmjerima, jedan je od vodećih načina zabave. Tvrtka Blitz film i video distribucija upustila se u avanturu pokretanja distribucije filmskih sadržaja putem kina, videa, televizije i interneta. U preko 25 godina uspješnog poslovanja, Blitz je uspio animirati hrvatsko tržište, osigurati položaj tržišnog lidera u segmentu filmske distribucije, proširiti djelatnost na susjedne države te na posebno osmišljen marketinški način prilagođen malenom tržištu, uspješno vratiti publiku u kina. Djelatnost distribucije audiovizualnog sadržaja tvrtke Blitz dobila je povjerenje najvećih filmskih major studija Warner Bros, Paramount i 20th Century Fox, kao i "mini-major" studija Lionsgate, STX Entertainment, Amblin Entertainment, MGM, te brojnih nezavisnih filmskih kompanija poput Europa Corporation, Studio Canal, Pathe, Gaumont i mnogih drugih. Blitz je posebno ponosan i na svoju suradnju s domaćim filmskim autorima i producentskim kućama s kojima uspješno surađuje dugo godina. Danas za hrvatski film možemo reći da je neosporne kvalitete te da ide ukorak s trendovima moderne kinematografije u svijetu. Iz tvrtke Blitz postepeno je krenuo razvoj Blitz grupe koja danas ima tvrtke u 8 država koje posluju na području srednje i istočne Europe, i s vizijom da svoje poslovanje šire i dalje od toga.

Dostignuća

CineStar TV Channels prva je domaća grupa specijaliziranih IPTV kablovskih filmskih kanala pokrenuta od najuspješnijeg domaćeg i regionalnog filmskog distributera, tvrtke Blitz. Prvi kanal, CineStar TV, pokrenut je 2009. godine te je, od osnutka do danas, najgledaniji filmski kablovski kanal u osnovnoj ponudi operatora. CineStar TV kanal zamišljen je kao zabava za cijelu obitelj koja može uživati u gledanju svih vrsta filmskog i serijskog sadržaja. Godine 2011. pokrenut je jednako popularan, adrenalinski CineStar TV Action&Thriller filmski kanal. Obitelj CineStar TV Channels 2013. godine proširena je prvim domaćim premium filmskim kanalima – CineStar TV Premiere 1 i CineStar TV Premiere 2. CineStar TV Premiere kanali prvi su domaći filmski kanali koji svoj program emitiraju u tehnologiji visoke rezolucije, 24 sata dnevno te godišnje prikazuju više od 200 filmova, među kojima je više od 100 premijernih. U kolovozu 2016. godine ponuda CineStar TV Channelsa obogaćena je zastrašujuće dobrim filmskim kanalom CineStar TV Fantasy. CineStar TV Fantasy jedinstveni je filmski kanal u regiji koji objedinjuje žanrove poput misterije, fantazije, horora, znanstvene fantastike, avanture, filmove o superjunacima i najstrašnijim stvorenjima, te filmove katastrofe i animirane filmove. CineStar Premiere Plus je pretplatna video-on-demand (SVOD) usluga koja pretplatnicima omogućava odabir između najboljeg filmskog i serijskog sadržaja, najboljih holivudskih hitova, najboljih filmskih naslova europske kinematografije, odabranih animiranih sinkroniziranih filmova, ekskluzivnih specijalnih emisija i odličnih serija. Kako bi svojim gledateljima pružili najbolje 18

SUPERBRANDS

iskustvo gledanja televizije, CineStar TV Channels kontinuirano rade na proširenju dostupnosti svih kanala kod operatora u cijeloj regiji.

Povijest

Odlučni u namjeri da podignu kvalitetu distribucije filma po standardima najrazvijenijih tržišta, 2003. godine Blitz ulazi na tržište kinoprikazivaštva kroz joint venture njemačke CineStar-Kieft grupe. Tako je osnovana nova tvrtka za prikazivačku djelatnost, Blitz-CineStar, koja je danas vodeći kinoprikazivač u Hrvatskoj i regiji. CineStar Zagreb u Branimir centru prvi je i najveći hrvatski multipleks, ujedno i najposjećeniji. Otvoren je u prosincu 2003. godine. Ohrabreni njegovim velikim uspjehom, unatoč lošim prognozama svih za ulaganje u kinoprikazivaštvo, CineStar nastavlja sa širenjem te do danas otvara nove multiplekse u Hrvatskoj: CineStar Novi Zagreb, CineStar Rijeka, CineStar Zadar, CineStar Šibenik, CineStar Split Joker, CineStar Osijek, CineStar Arena Zagreb, CineStar Varaždin, CineStar Dubrovnik, CineStar Slavonski Brod i

CineStar Vukovar. U 2017. godini u Hrvatskoj su otvorena dva nova multipleksa, Kaptol Boutique Cinema by CineStar Cinemas te CineStar Split 4DX.

Proizvod

Danas je unutar CineStar Cinemas grupe u Hrvatskoj i regiji ukupno otvoreno 20 multipleks kina, sa 129 digitalnih dvorana i preko 20.500 kino stolica, što CineStar s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji. Među najbolje svjetske kinoprikazivače CineStar svrstava i opremljenost kinodvorana najsuvremenijim tehnologijama i u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima što osiguravaju ekskluzivni ugovori koji dovode brendove poput IMAX-a®, 4DX-a™, kao i vlastite CineStar inovativne standarde poput Gold Class-a® i Extreme-a®. Wall to wall platna, superioran zvuk i slika, udobna sjedala, značajke su svih CineStarovih dvorana.

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement