__MAIN_TEXT__

Page 18

Tržište

Kao prvi formatirani radio u Hrvatskoj, upravo je Antena Zagreb postavila visoke standarde u kvaliteti radijske produkcije ali i samog programskog sadržaja. Po prvi put se dogodilo da je cijeli program bio usmjeren na potrebe i želje slušatelja a poseban je naglasak stavljen na informacije koje su njima relevantne i korisne. Rezultati takvog pristupa su vodeća pozicija u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji već 10 godina te kontinuirani rast na svim društvenim mrežama u čemu je Antena Zagreb također lider na tržištu. Na Facebooku okuplja više od 290 000 ljudi, na Instagramu skoro 50 000, Twitteru 115 000, a na Youtubeu su sadržaji Antene Zagreb pregledani više od 14 milijuna puta uz 30 tisuća pretplatnika.

Dostignuća

U proteklih 10 godina Antena Zagreb etablirala se kao vodeći tržišni brend, kao netko tko postavlja tempo i mijenja trendove, a to dokazuju i nagrade. Od recentnijih može se pohvaliti Zlatnim studiom Jutarnjeg lista 2018. i to u dvije kategorije. Tamara Loos osvojila je nagradu u kategoriji Radijski glas godine, a Antena Zagreb u kategoriji Radija godine. Dodatnu težinu nagradama daje činjenica da su pobjednike odabrali čitatelji lista što pokazuje da kvalitetu programa, osim struke, prepoznaju i sami slušatelji.

Povijest

Antena Zagreb na frekvenciji 89,7 zamijenila je Obiteljski radio u svibnju 2008. Početkom emitiranja postavila je nova pravila igre u radijskom poslovanju u Hrvatskoj, kako u proizvodnji programa tako i u suradnji s oglašivačima. Antena je unijela novitete u svijet radijskog oglašavanja tako da se svakom klijentu pristupa individualno te im se kroz razne modele suradnje pomaže da na najbolji mogući način njihova poruka dođe do željene publike. Kako 16

SUPERBRANDS

se publika mijenjala kroz godine, tako se Antena prilagođavala njenim navikama, željama i potrebama, a simbioza se očituje u rezultatima koje Antena već cijelo desetljeće ostvaruje na tržištu.

Proizvod

Program Antene Zagreb kompletna je cjelina u kojoj svaki element ima svoj cilj i svrhu, a strukturiran je prema standardima modernog europskog radija. Cilj mu je zabaviti, informirati, pomoći i cijelo vrijeme biti uz slušatelje s kojima je u 10 godina uspio razviti gotovo emotivnu vezu. Uz Najbolji glazbeni mix, informativni program i servisne informacije, slušatelji se mogu družiti s

našim, već jako dobro poznatim voditeljima – Tamarom Loos, Sašom Bunetom, Barbarom Kolar, Sašom Lozarom, Zlatom Mück Sušec, Lorenom Nosić i Rabije Gashi. Naravno, ništa ne bi funkcioniralo bez puno dobre zabave i smijeha. Vjerojatno više ne postoji osoba koja ne zna za Bullhit Antene Zagreb iz radionice Luke Bulića koji svakog tjedna uveseljava slušatelje. Također Bullhit ima svoje mjesto i na društvenim mrežama na kojima zapravo i nema konkurencije. Najgledaniji Bullhitovi bilježe i po nekoliko milijuna pregleda pa i sami postaju predmet inspiracije drugim komičarima i društvenim kritičarima toga tipa.

Profile for Dhar media

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Superbrands Hrvatska 2017-18 book  

Superbrands Hrvatska branding bible 2017-18, Volume VII. An insight into Croatia's strongest brands.

Profile for dharmedia
Advertisement