Page 1

DAENINCK Magazine OUDENAARDE | SINT-MARTENS-LATEM

HERF

ST/ W

INTE

R 201

2 – JA ARGA NG 1 –

NUM MER 2


wardrobe

CON CEPT STORE: MAENHOUTSTRAAT 6 - 9830 SIN T- MARTEN S- L ATEM

your

WWW.JU LI AJUNE .BE

Fire up


HERFST WINTER 2012

Peter DAENINCK Sint-Martens-Latem Xavier de Cocklaan 48-50 9831 Sint-Martens-Latem Telefoon 09/280 70 80 Fax 09/280 70 89 E-mail info@daeninck.net.bmw.be Openingsuren Naverkoop Maandag tot vrijdag: 8u00 – 12u15 en 13u15 – 18u00 Zaterdag: 9u00 uur – 12u00 Openingsuren Verkoop Maandag tot vrijdag: 8u30 – 19u00. Zaterdag: 9u00 – 17u00

Peter DAENINCK Oudenaarde Westerring 27b (N60) 9700 Oudenaarde Telefoon 055/33 70 80 Fax 055/33 70 89 E-mail info@daeninck.net.bmw.be Openingsuren Naverkoop Maandag tot vrijdag: 8u00 – 12u15 en 13u15 – 18u00 Openingsuren Verkoop Maandag tot vrijdag: 8u30 – 19u00. Zaterdag: 9u00 – 17u00

DAENINCK Magazine OUDENAARDE | SINT-MARTENS-LATEM

MET DANK AAN ONZE PARTNERS Aqua Design Bouw-ID Bulthaup Gent Cavoe-Tahoe Christophe Colpaert Exclusive Properties Decovan Flamant Focus Optiek Eine Giovane JuliaJune Juweliers Casteur Kubric L. A. Ramen Lanssens Lamon-Nuytens Modular Lighting Novasol Optiek Lammerant Poggenpohl-Devis Rabobank Private Banking Raidillon Reactive Fitness Mega Shop Spiers Slaap Thebae Thienpont Sound & Vision Timothy for Men Zwembaden De Wilde

71 69 11 45 61 33 74-75 19 12-13 C2 25 52-53 4-5 C4 27 67 39 59 9 C3 43 55 23 73 41 49

Dit magazine wordt gratis en per post toegestuurd naar alle klanten van BMW MINI Peter Daeninck te Sint-Martens-Latem en Oudenaarde. Verantwoordelijke Uitgever DGP Events BVBA Philippe De Groulaer Marolleweg 4, 9770 Kruishoutem T +32 475 290 911 – dgp@online.be Opdrachtgever Peter Daeninck Westerring 27b (N60), 9700 Oudenaarde Contactadres DGP Events BVBA Marolleweg 4, 9770 Kruishoutem T +32 475 290 911 – dgp@online.be Oplage/Verschijning 9.500 exemplaren (8.500 per post verstuuurd) Verschijnt zesmaandelijks (april/oktober) Redacteurs/Fotografen Christophe Lambert – Alain Heggerick – Patrick Dekeyser Filip Meutermans – John Colley – Adam Beresford – Paul Melbert Mike Coldwell – Giles Bebbdidge – Marcus Dodridge Jeff Bloxham – BMW AG

HERF

ST/W IN

TER

2012

– JAAR GANG 1

DAENINCK Magazine

– NUM MER 2

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, elektronisch of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de samenstelling van deze uitgave werd de uiterste zorg besteed, desondanks kan niet worden ingestaan voor de feitelijke juistheid of volledigheid van de opgenomen gegevens. In geen geval kan er een juridische basis worden aan ontleend. De redactie en uitgever aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de volstrekte juistheid en volledigheid van gegevens van de in deze uitgave opgenomen teksten. ©2012 Daeninck Magazine.

1


HERFST WINTER 2012

6

CAPRI PALACE HOTEL & SPA Capri Palace Hotel & Spa ligt in Anacapri, het hoogstgelegen dorp op Capri, gebouwd op de ruïnes van een Romeins paleis dat werd opgetrokken door Keizer Augustus en later verfraaid door Tiberius. Overal in het hotel hangen grote werken van moderne en hedendaagse kunstenaars. De kamers doen denken aan elegante Romeinse kustvilla’s, met baden van travertón, en sommige kamers hebben een eigen tuin of zwembad.

14

DE NIEUWE BMW 7 REEKS De nieuwe %0W Reeks is klaar om zón positie als meest innovatieve berline in het luxesegment te versterken. Het vlaggenschip van BMW staat voor een ideale mix van sportieve elegantie, gerafŰneerde aandróftechnologie en rók uitgerust comfort.

20

DOMINIQUE PERSOONE Wie België zegt, neemt in een adem ook het woord chocolade in de mond. Ons landje staat sinds mensenheugenis gekend als het enige echte chocoladeparadós ter wereld. 9andaag mag daar gerust nog een epitheton aan toegevoegd worden. Door mensen zoals Dominique Persoone heeft chocolade er een dimensie bógekregen.

28

GOODWOOD REVIVAL Ieder jaar in de maand september trekken liefhebbers van het oldtimergebeuren naar de Goodwood Revival. Het concept bestaat erin om ondergedompeld te worden in een magische sfeer. Je maakt een stap terug in de tód om opgezogen te worden in een setting van de jaren ’0 tot de sixties.

34

Foto cover BMW Zagato Roadster © BMW AG

2

BMW ZAGATO ROADSTER Met het dak omlaag, twee zitplaatsen en uitstekende prestaties beleeft de bestuurder d\namische sensaties en róplezier met al zón zintuigen. Aan deze heftige combinatie voegt de BMW =agato Roadster de Űnesse van het Italiaanse dolce vita toe, en slaagden zón ontwerpers erin om de wagen zón eigen pittige karakter te geven zonder zón afkomst te verloochenen. DAENINCK Magazine


INHOUD

40

DR. YVES BENOIT

64

9andaag worden in België 0.000 kankerpatiënten per jaar behandeld. 00 van deze patiënten zón kinderen en het percentage van diegenen die de ziekte overleven bedraagt nu ongeveer 80%. Dat is uiteraard een hele grote vooruitgang, als men weet dat vroeger geen 20% van de kinderen het haalde. Wó hadden een gesprek met Dr. <ves Benoit die zich al jaren bezig houdt met een materie die elk zinnig mens tot in het diepste van zón vezels raakt kanker bó kinderen

46

BMW CONCEPT E De designstudie BMW Concept e belichaamt de visie van een elektrisch aangedreven scooter. Door de toenemende beperking van de verkeersruimte, het steeds drukker wordende verkeer en de ecologische en economische uitdagingen ontstaat vooral in grote stedelóke gebieden een nieuwe behoefte in het privévervoer. Een scooter met duurzame technologische systemen en het esthetisch design van de Concept e vormt een antwoord op deze veranderende behoeften in de stadsmobiliteit.

50

FRANK DE BLEECKERE Frank De Bleeckere praat over zón bózondere carriªre als scheidsrechter, over zón afscheid en het vacu¾m dat hó achterliet, de rol die hó nog kan spelen in het scheidsrechtersmilieu en de gigantische impact die het voetbalspel mondiaal heeft teweeggebracht.

56

FIONA EN JACQUES THIENPONT Jacques Thienpont is eigenaar van Château Le Pin, waar wellicht de duurste Bordeauxwón van het ogenblik wordt geproduceerd. Hó is ook aandeelhouder in 9ieux Château Certan, eveneens een topkasteel uit Pomerol dat aanvankelók in 12 door zón grootvader Georges werd aangekocht. Jacques is getrouwd met de Schotse Fiona Morrison, Master of Wine en wónauteur, en beiden vliegen zo wat heen en weer tussen Pomerol en het Oost-9laamse Etikhove waar zó hun intrek namen in het voormalige baljuwhuis, Hof te Cattebeke.

72

STIEVEN SIERENS In dit artikel maken we kennis met Stieven Sierens, verantwoordelók voor de naverkoop en de afdeling Carrosserie bó Daeninck BMW. De liefde voor techniek en mechanica heeft Stieven al sinds zón kinderjaren. Hó is tevens een fervent motorróder, uiteraard met een BMW. Een ritje in open lucht tódens de vróe tód is voor hem echt genieten.

76

ZIJN WINTERBANDEN NUTTIG OF NIET? De winter. Seizoen van ósbloemen in de sneeuw. Maar die betoverende schoonheid kan verraderlók zón. =eker op de weg. Elk jaar opnieuw komen de winterbanden ter sprake. De meeste mensen zón nogal terughoudend en stellen er zich allerlei vragen bó. Wó geven u de antwoorden...

OLIVIER JACOBS Een gesprek met Olivier Jacobs over het geheim van goede cocktails te achterhalen en over het ontstaan van Jigger’s, zón exclusieve bar die hó dit jaar opende in Oudburg. En uiteraard ook een verslag van het WK in Brazilië waar deze dubbele Belgische kampioen aan deelgenomen heeft.

62

VOORSTELLING 6-REEKS GRAN COUPE

DAENINCK Magazine

3


Architect Franรงois Van Damme

n.v. L.A. RAMEN LANSSENS RAMEN - DEUREN - POORTEN HOUT

-

ALUMINIUM

E-mail: ferdy@laramen.be

-

PVC


Op slechts honderd meter verwijderd van de pittoreske dorpskern van Mullem en aan de voet van de Vlaamse Ardennen vindt u deze uniek gerestaureerde vierkantshoeve terug! Het is hier dat Arte Luxe Bed & Breakfast aan gasten een oase van rust en privacy biedt. Op de benedenverdieping van het gebouw bevindt zich ook nog Art Gallery met hedendaagse kunst, een beeldentuin en sfeervolle lichtobjecten. (www.bb-arte.be) Er was maar één adres om dit uiterst verzorgd en kwaliteitsvol schrijnwerk te laten uitvoeren, namelijk Ramen Lanssens uit Dentergem.

n.v. L.A. RAMEN LANSSENS RAMEN - DEUREN - POORTEN HOUT

-

ALUMINIUM

-

PVC

Meulebekesteenweg 6 • Dentergem • Tel. 051 63 61 09 Fax 051 63 56 29 • E-mail: ferdy@laramen.be • www.laramen.be


REIZEN

HET TOPPUNT VAN LUXE

CAPRI PALACE HOTEL EN SPA Daeninck Magazine sprak met Tonino Cacace, de tweede generatie aan het hoofd van het Capri Palace Hotel, en zijn visie over artistieke luxe, een cultuur van vakmanschap en waarom groter wél beter is. Vanop het terras van zijn hotel kijkt de eigenaar van Capri Palace Hotel & Spa uit over de uitgestrekte baai van Napels en mijmert dat niet alleen de omgeving luxueus is. Nee, in dit hotel zit luxe vervlochten in elk detail.

*HWYP7HSHJL/V[LS :WHSPN[PU(UHJHWYPOL[OVVNZ[NLSL NLUKVYWVW*HWYPNLIV\^KVWKLY\´ULZ]HULLU9VTLPUZ WHSLPZKH[^LYKVWNL[YVRRLUKVVY2LPaLY(\N\Z[\ZLUSH[LY]LY MYHHPKKVVY;PILYP\ZƮ0UTPQUKVYWQLRVT[QLaPLS[V[Y\Z[ƯaLN[ *HJHJLƮ+LKHNLURHIILSLUY\Z[PN]VVYIPQ+L[PQKOLLM[NLLU ]H[VWOL[OHY[LUOL[RHYHR[LY]HUKLaLWSLRƯ+H[OPQaV]HUKP[ OV[LSOV\K[PZUPL[HSSLLUVTKH[aPQU]HKLYOL[NLIV\^KOLLM[ *HJHJLPZLLUR\UZ[LUHHYLUZPUKZKLQHYLUPZ(UHJHWYP LLU[YLRWSLPZ[LY]VVYR\UZ[LUHHYZKPLVWaVLRaPQUUHHYY\Z[LU LLU\P[aVUKLYSPQRLSPJO[PU]HS 0UKLQHYLUPZKP[LPSHUK[OLWSHJL[VIL]VVYKLPU[LYUH [PVUHSLQL[ZL[LLUWSLRVT[LaPLULUNLaPLU[L^VYKLU,UVT [LZOVWWLU;VUPUV*HJHJLPZUVNUPL[NLIVYLUHSZaPQU]HKLY 4HYPV LU aPQU TVLKLY 9P[H PU  LLU ^HYLUO\PZ VWLULU PU (UHJHWYPTL[KLUHHT4HYPVYP[H;PLUQHHYSH[LYRVWLUaLLLU Z[\RNYVUKLUIV\^LUOL[7HSHJL/V[LSKH[HHU]HURLSPQR RHTLYZ [LS[ ;VUPUVƬZ V]LYNYVV[TVLKLY OLLM[ LLU YLZ[H\YHU[QL PUOL[KVYWKH[aLUHHYaPJOaLSMNLUVLTKOLLM[!4HYPHU[VUPH 4HYPV*HJHJLILNPU[TLLYS\_LWYVK\J[LU[L]LYRVWLULUOL[ ^HYLUO\PZIYLPK[HSZULS\P[0U IV\^[OPQOL[7HSHJL/V[LS ^HHY OPQ aPQU WLYZVULLS KL ^HHYKLU ILSLLMKOLPK OHY[LSPQROLPK LSLNHU[PLLUWYVMLZZPVUHSP[LP[IPQIYLUN[/L[7HSHJLLU4HYPVYP[H ^VYKLU LLU TLRRH ]VVY ]LLSLPZLUKL YLPaPNLYZ VW aVLR UHHY S\_LLUWYP]HJ`,URLSLNHZ[LU!1HJRPL6LU(YPZ[V[LSLZ6UHZZPZ :VWOPH3VYLU(\KYL`/LWI\YULU.YHJL2LSS`

6

DAEN D DAENINCK E INCK K Magazin Magazine ne


DAENINCK DAEN DA AEN AE A EN E INCK NCK NC CK C K Ma Mag Magazine ag a ga azz e azin

7


HET TOPPUNT VAN LUXE Capri Palace Hotel & Spa

=LY]HUNLUKVVY!=LYMPQUKILSLLMKLUaVUKLYRHWZVULZ ;VUPUV^HZLPNLUSPQR]HUWSHUVTR\UZ[LUSP[LYH[\\Y[LZ[\ KLYLUHHUKL\UP]LYZP[LP[]HU9VTLTHHYaPQU]HKLYKLUR[KHHY HUKLYZV]LY/PQ^PS]HUaPQUaVVULLUOV[LSTHUHNLYTHRLULU K\ZZ[\\Y[OPQ;VUPUVUHHYKL\UP]LYZP[LP[]HU5HWLSZƫ-LKLYPJV00Ƭ 0U ILOHHS[;VUPUVLLUKPWSVTHPUKLYLJO[LU/PQPZKHU PZVVRLLU[YHNPZJOQHHY!aPQU]HKLYV]LYSPQK[UVNTHHY ;VUPUVK\YM[KL\P[KHNPUNHHULUULLT[KLSLPKPUN]HUOL[ OV[LSV]LY;VUPUVOLLM[LLU]PZPLLUUPL[HSSLLUHSZR\UZ[LUHHY /PQ^PSPL[Z\UPLRZJYL°YLU]VVYKLTLLZ[]LLSLPZLUKLNHZ[0U LURLSLQHYLU[PQKNLLM[OPQOL[OV[LSLLUUPL\^LSVVRLULLUUPL\ ^LUHHT*HWYP7HSHJL/PQZ[HH[HS[PQKRSHHYVTKLJLSLIYP[`ƬZ aHRLUS\PLULU[LY[HPULYZKPLPUOL[OV[LSSVNLYLUWLYZVVUSPQR[L ILNYVL[LU5\QHHYSH[LYOLLM[OPQKYPLNYVUKPNLYLUV]H[PLZ HJO[LY KL Y\N LU 3Ƭ6SP]V NLVWLUK LLU YLZ[H\YHU[ TL[ [^LL 4PJOLSPUZ[LYYLU PUNLYPJO[ TL[ KL L_JS\ZPL]L Z[VMMLU ]HU 3VYV 7PHUHKL)LHJO*S\Iƫ0S9PJJPVƬHHUKLR\Z[IPQKL)S\L.YV[[V KL *HWYP )LH\[` -HYT LLU TLKPZJO LU ^LSSULZZPUZ[P[\\[ LU LLUH[LSPLY]VVYILaVLRLUKLR\UZ[LUHHYZ 8

+LILVVYKLSPUN3]HU*HWYP7HSHJL/V[LS :WHPZKL OVVNZ[L S\_LILVVYKLSPUN KPL LLU Z[LYYLUOV[LS RHU RYPQNLU 6]LYHSPUOL[OV[LSOHUNLUNYV[L^LYRLU]HUTVKLYULLUOL KLUKHHNZLR\UZ[LUHHYZ+LRHTLYZKVLUKLURLUHHULSLNHU[L 9VTLPUZLR\Z[]PSSHƬZTL[IHKLU]HU[YH]LY[PQULUZVTTPNLRH TLYZOLIILULLULPNLU[\PUVMa^LTIHKƮ:\JJLZOLLM[UPL[Z [LTHRLUTL[QL]PZPLTHHYHSSLZTL[LLUZ[LYRLUNLTV[P]LLYK [LHT ZHTLUNLZ[LSK LU NLSLPK KVVY LLU ZSPT THUHNLTLU[Ư aLN[*HJHJL,U[VJOULLT[OPQHSSLILZSPZZPUNLUaLSMƩ]HUKL RHTLYZ KPL \P[NLIYLPK ^VYKLU [V[ KL RSL\Y ]HU KL Z[VLSLU LU [HMLSZPUKL)LHJO*S\I Ʈ0R ^PZ[ KH[ PR KL Z[VLSLU PU KL )LHJO *S\I ISH\^ ^PSKL ZJOPSKLYLUƯaLN[OPQƮTHHYPR^HZVWaVLRUHHYLLUISH\^^HHY QLISPQ]HU^VYK[Ư*HJHJLWYVILLYKLLSRL[PU[\P[THHY^HZUPL[ [L]YLKLU[V[OPQaPQUWLYMLJ[LISH\^]VUK[PQKLUZLLUYLPZUHHY 4`RVUVZƮ2PQRƯaLN[OPQ[LY^PQSOPQKVVYOL[YLZ[H\YHU[^HUKLS[ LU UHHY KL OLSKLYISH\^ NLZJOPSKLYKL Z[VLSLU LU [HMLSZ ^PQZ[ Ʈ>VYKQLU\UPL[ISPQ]HUKPLRSL\Y&Ư 5\KLS\_LZ\P[LZPU]LLSYLZVY[ZTVL[LUWSHH[ZTHRLU]VVY NHZ[LURHTLYZLUVVRKLWYPQaLUPUKHSLUKLSPQUNHHUKVL[*H DAENINCK Magazine


“Onze adviseurs schetsen uw

toekomstperspectief wat betreft kansen en risico’s

Uw verhaal, uw vermogen, uw persoonlijk advies

Rabobank, uw partner in Private Banking. Rabobank. Een bank met ideeën.

Goed vermogensbeheer bezorgt u een aangenaam leven, nu en later. U vertrouwt uw vermogen dan ook niet zomaar aan iedereen toe. Rabobank is een betrouwbare en financieel stabiele bank. Een coöperatieve, internationale bank met ervaren adviseurs. Vanuit uw persoonlijke situatie en wensen, geven zij u een op maat advies over het beheer van uw vermogen. Voor meer informatie en contact, surf naar www.bankierenopmaat.be.

Rabobank Terneuzen-Sas van Gent +31 (0)115 678 466 www.bankierenopmaat.be


HET TOPPUNT VAN LUXE Capri Palace Hotel & Spa

JHJL LY]HU V]LY[\PNK KH[ NYV[LY IL[LY PZ UL[ OL[ [LNLUV]LY NLZ[LSKLƮ6TLLULJO[S\_LOV[LS[LJYL°YLUOLIPRNLRVaLU ]VVY TLLY Z\P[LZ LU TPUKLY RSHZZPLRL RHTLYZƯ aLN[ OPQ 6VY ZWYVURLSPQR[LSKLOL[OV[LSRHTLYZU\aPQUKH[LYUVNTHHY TL[[^LLS\_LQ\UPVYZ\P[LZaL]LURHTLYZTL[LLULPNLU a^LTIHKZ\P[LZQ\UPVYZ\P[LZRSHZZPLRLRHTLYZLU S\_LRHTLYZ APQU UPL\^Z[L JYLH[PL PZ KL 7HS[YV^ :\P[L ]PLYRHU[L TL[LYWYHJO[PNPUNLYPJO[PUa^HY[LU^P[THYTLYTL[VYPNPULSL HY[KLJVTL\ILSLULLU[\PU]HUTwLULLUa^LTIHKVW KLOVVNZ[L]LYKPLWPUN]HUOL[OV[LSƮ.^`UL[O7HS[YV^OLLM[PU OL[OV[LSNLSVNLLYK0UTPQUVNLUZ[YHHS[aPQKLUPL\^LJOPX\L LSLNHU[PL\P[!]LYNjQUKILSLLMKLUaVUKLYRHWZVULZ+H[TVLZ[ KLaLZ\P[L]VVYTPQ\P[Z[YHSLUƯ =VVY KL YLUV]H[PL OLL[[L KL 7HS[YV^ :\P[L KL 4LNHYVU :\P[LTL[LLUWYPQZRHHY[QL]HUƹWLYUHJO[5\RVZ[LLU UHJO[QL PU KL 7HS[YV^ :\P[L ƹ PU OL[ OVVNZLPaVLU *H JHJLRLU[aPQUILYVLTKLNHZ[LUNVLK/PQ^LL[KH[WYP]HJ`KL \S[PLTLS\_LPZLUOLLM[LLUPUKP]PK\LLS\S[YHTVKLYUTLKPZJO ]LYaVYNPUNZPUZ[P[\\[ NLJYL°LYK KL *HWYP )LH\[` -HYT +P[ PU 10

Z[P[\\[ NLVWLUK PU  ^VYK[ UVN Z[LLKZ ILZJOV\^K HSZ OL[ILZ[LTLKPZJOLR\\YVVYKPU,\YVWH+L)LH\[`-HYTIPLK[ TLKPZJOL]LYaVYNPUNLULZ[OL[PZJOLILOHUKLSPUNLUHHUVUKLY SLPKPUN]HUKYWYVMLZZVY-YHUJLZJV*HUVUHJVNLZWLJPHSPZLLYK PU RPUKLYNLULLZR\UKL ]VLKPUNZ^L[LUZJOHW LU TLKPZJOL VUJVSVNPL.HZ[LUR\UULUNLUPL[LU]HUILOHUKLSPUNLUPULLU Y\Z[NL]LUKL LU S\_\L\aL VTNL]PUN WYVNYHTTHƬZ ]VSNLU VT NL^PJO[[L]LYSPLaLULUO\USPJOHHT[La\P]LYLUO\UTL[HIVSP ZJOLYLHJ[PLLUOHY[SH[LUVUKLYaVLRLULU^VYRZOVWZIPQ^VULU V]LY]VLKPUNZSLLY,YPZVVRLLUƫ)LULUZJOVVSƬVTJLSS\SP[PZLU ZWH[HKLYLUPUKLILULU[L]VVYRVTLULUILOHUKLSLU ,SRLILaVLRLYNHH[KP[]YLKPNLLPSHUKTL[aPQULPUKLSVaLaLL aPJO[LUKP[^LLSKLYPNLOV[LSKVVYKLVNLU]HULLUR\UZ[LUHHY ILRPQRLUaLSMZaVUKLYLLUR\UZ[^LYR[LJYL°YLUƮ+LaLLPZOPLY HSVT[LNLU^VVYKPNaV]LLSPZaLRLY!QLWYVLM[aLPUQLNLYLJO[LU LU QL aPL[ aL PU KL VNLU LU KL NSPTSHJO ]HU VUaL PU^VULYZ +LaLLISPQM[VUaLaPLSILYVLYLULU^PQISPQ]LUIL[V]LYKKVVYKL ZJOVVUOLPK]HUKLaLWYHJO[PNLWSLRƯHSK\Z*HJHJL† www.capripalace.com

DAENINCK Magazine


bulthaup

van damme team, hogeheerweg 3, 9051 sint-denijs-westrem, 09 222 23 40, info@bulthaupgent.be van damme team, martelaarslaan 200, 9000 gent, 09 248 05 55, info@bulthaupgent.be www.bulthaupgent.be

realisatie brugge - foto tom swijns

Kwaliteit die blijft. bulthaup innovaties zijn de mooiste investeringen in de toekomst. Neem nou het universeel inzetbare inrichtingssysteem bulthaup b3. Dat biedt alles wat een mens mag verwachten van een perfecte keuken. Maak kennis met perfectie, duurzaamheid, degelijk materiaal en een zorgvuldige afwerking.


A WWW.GIOVANE.BE 09 384 40 52

CONCEPT STORES: LIPPENSLAAN 287 8300 KNOKKE MAENHOUTSTRAAT 4 9830 SINT-MARTENS-LATEM


BMW 7 REEKS

DE NIEUWE BMW 7 REEKS

SPORTIEF EVENWICHT EN LUXUEUS COMFORT IN PERFECTE HARMONIE De nieuwe BMW 7 Reeks is klaar om zijn positie als meest innovatieve berline in het luxesegment te versterken. Het vlaggenschip van BMW staat voor een ideale mix van sportieve HOHJDQWLHJHUDIÂłQHHUGHDDQGULMIWHFKQRORJLHHQ rijk uitgerust comfort. En dankzij een duidelijke opwaardering van het model, kan de berline zijn leiderschap in de verf zetten. Nieuwe LED-koplampen, een opgewaardeerd interieur met geoptimaliseerde geluidsdemping, een merkbaar verbeterd rijcomfort, een compleet gamma opties en hypergeavanceerde veiligheidstechnologieĂŤn geven de inzittenden een ervaring van de bovenste plank. Een gamma nieuwe en geoptimaliseerde aandrijfsystemen, waaronder de krachtigste zescilinder-in-lijn dieselmotor ter wereld en de tweede generatie van de BMW ActiveHybrid 7, vestigt nieuwe QRUPHQRSKHWJHELHGYDQSUHVWDWLHVHQHIÂłFLentie. Tekst & Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s BMW AG

14

DAE DAEN D DAENINCK AE AEN EN NINCK INCK IN INC NC N C CK KM Mag Magazine agazine ag azin azi azin ine in


Nieuwe, opgewaardeerde motorversies leggen de lat hoger in termen van vermogen en efďŹ ciĂŤntie. Standaard gemonteerde automatische 8-versnellingsbak. Brandstofbesparingen tot 25 procent zijn mogelijk.

DAEN DAENINCK NINCK INC CK C K Mag M Magazine agazin a azz e

15 1 5


5PL\^L3,+RVWSHTWLULLUWYVTPULU[ YHKPH[VYYVVZ[LYTL[)4>UPLYLULULLUNL^PQaPNKL ]VVYI\TWLYZJOVY[KLÇ&#x2039;UP°YLUKLVUTPZRLUIHYLSVVR ]HUKLUPL\^L)4>9LLRZ

5PL\^L3,+RVWSHTWLULUZ\I[PLSLKLZPNU^PQaPNPU NLU

2L\aLZJOLYTLUTL[)SHJR7HULS[LJOUVSVNPLLUJLU [YHHS*VU[YVS+PZWSH`TL[+NYHWOPJZ

+`UHTPZJOL SPQULU LU WLYMLJ[ L]LU^PJO[PNL WYVWVY[PLZ ILWHSLU UVN Z[LLKZ KL ZWVY[PL]L LU LSLNHU[L \P[Z[YHSPUN ]HU KL )4> f 9LLRZ +L TLLZ[ VW]HSSLUKL LPNLUZJOHW ]HU KL UPL\^L)4>9LLRZaPQUKLUPL\^L3,+RVWSHTWLUTL[KL [`WPZJOL JVUJLU[YPZJOL YPUNLU ]HU )4> LU LLU RUHWWL HJ JLU[Z[YPWKPLKLUPL\^L)4>9LLRZVVRPUOL[KVURLYLLU OLYRLUIHHYZPNUH[\\YNLLM[/L[NL^PQaPNKLYHKPH[VYYVVZ[LYTL[ )4> UPLYLU [LS[ ]VVY[HHU ULNLU ZWPQS[QLZ PU WSHH[Z ]HU [^HHSM LUKLOLY[LRLUKL]VVYI\TWLYZJOVY[VUKLYZJOLPK[OL[TVKLS ]HUaPQU]VVYNHUNLY(UKLYLUPL\^LKLZPNURLUTLYRLUaPQUKLPU OL[VUKLYZ[LKLLS]HUKLI\P[LUZWPLNLSZNL´U[LNYLLYKLYPJO[PUN HHU^PQaLYZKPL]HUHMKLaPQRHU[aPJO[IHHYaPQU,USHZ[I\[UV[ SLHZ[^LYKKLNLILP[LSKLHJO[LYRHU[\P[NLY\Z[TL[LLUK\UUL JOYVVTZ[YPW KPL KL [^LL ZSHURL YLÇ&#x152;LJ[VYLU PU KL HJO[LYI\T WLYZJOVY[TL[LSRHHY]LYIPUK[

0U KL UPL\^L )4> 9LLRZ IHZLLY[ OL[ T\S[PM\UJ[PVULSL PUZ[Y\TLU[LUKPZWSH`HJO[LYOL[Z[\\YaPJOVWKLILOVLM[LU]HU KL ILZ[\\YKLY +L \P[NLIYLPKL )SHJR7HULS[LJOUVSVNPL IPLK[ LLU OLLS UPL\^L ^HHPLY HHU ^LLYNH]LVW[PLZ ]VVY OL[ Ư NYV[L ZJOLYT +L PUZ[Y\TLU[LU ^VYKLU U\ ]VVYNLZ[LSK TL[ ]LYZJOPSSLUKL RSL\YLU LU NYHWOPJZ UHHYNLSHUN KL NLRVaLU YPQ TVK\Z LU IPLK[ ZP[\H[PLZWLJPÇ&#x2039;LRL NLNL]LUZ aVHSZ Z[H[\Z LU M\UJ[PLZJOLYTLU /L[ *VU[YVS +PZWSH` PU OL[ TPKKLU ]HU OL[ PUZ[Y\TLU[LUIVYK WS\R[ L]LULLUZ KL ]Y\JO[LU ]HU ]PZ\LSL LU [LJOUPZJOL]LYIL[LYPUNLULUNLIY\PR[]VVY[HHU+NYHWOPJZPU OVNLYLZVS\[PL

5PL\^LSLKLYLUaL[LSZNLVW[PTHSPZLLYKNLS\PKZWLPSLU [LY[HPUTLU[WHRRL[]VVYKLHJO[LYZ[LWSHH[ZLULU:V\UK :`Z[LTTL[\P[ZJO\PMIHYLJLU[YHSLS\PKZWYLRLY ,LUVUILYPZWLSPQR\P[NL]VLYKKLZPNU[VWTH[LYPHSLUR^HSP[H [PLM]HRTHUZJOHWLULLU\P[T\U[LUKLM\UJ[PVUHSP[LP[KLÇ&#x2039;UP°YLU OL[PU[LYPL\Y]HUKL)4>f9LLRZ+LILZ[\\YKLYLU]VVYWHZ ZHNPLYR\UULUaPJOVU[ZWHUULUPUKLUPL\^VU[^VYWLUSLKLYLU aL[LSZ KPL LLU VW[PTHSL aPQKLSPUNZL Z[L\U ]LYaVLULU TL[ LLU VUV]LY[YVMMLU JVTMVY[ [PQKLUZ SHUNL YP[[LU 6VR HJO[LYPU YLPZ[ TLUPUS\_LLU^VYK[TLUHSZPULLUJVJVUHMNLZJOLYTK]HU L_[LYUL NLS\PKLU +L VW[PVULLS ]LYRYPQNIHYL PUKP]PK\LSL HJO [LYaL[LSZ R\UULU ^VYKLU HMNLZ[LTK VW KL ILOVLM[LU ]HU KL PUaP[[LUKLU,UKHURaPQOL[VW[PVULSLLU[LY[HPUTLU[WHRRL[TL[ Ư NYV[L Ç&#x152;H[ZJYLLU ]VVY KL HJO[LYZ[L WSHH[ZLU PZ LY Z[LLKZ ]LYMYPZZLUK LU[LY[HPUTLU[ ]VVYOHUKLU ]VVY SHUNL YP[[LU /L[ UPL\^L > Z[LYRL )HUN 6S\MZLU /PNO ,UK :\YYV\UK :V\UK :`Z[LT SL]LY[ LLU VUILYPZWLSPQRL RSHURR^HSP[LP[ 6UKLY KLaLZ[PLUS\PKZWYLRLYZPZLYLLU]LYSPJO[LJLU[YHSLS\PKZWYLRLY KPLIPQUHOLSLTHHSPUOL[PUZ[Y\TLU[LUIVYKRHU]LYK^PQULU 16

.LYHMMPULLYKLRYHJO[]LYIL[LYKLLMMPJP°U[PLLU]LYIL[LYK YPQJVTMVY[ +L UPL\^L )4> 9LLRZ RVT[ VW KL THYR[ NL^HWLUK TL[UPL\^LLUPUNYPQWLUKOLY^LYR[LTV[VYLUKPLaPJOIPQaVU KLYa\PUPNLULTPZZPLHYT[VULULUO\U]LYTVNLU]PHLLUPU[LS SPNLU[L H\[VTH[PZJOL ]LYZULSSPUNZIHR UHHY KL HHUNLKYL]LU ^PLSLU Z[\YLU ;LJOUVSVNPL aVHSZ KL (\[V :[HY[ :[VW M\UJ[PL )YHRL,ULYN`9LNLULYH[PVULUKL+YP]PUN,_WLYPLUJL*VU[YVS ZJOHRLSHHY]HUKL[^LLKLNLULYH[PLTL[,*6796TVK\ZLU aLPSM\UJ[PLTHRLUKL^LN]YPQ]VVYIPQRVTLUKLIYHUKZ[VMILZWH YPUNLU )LOHS]LOL[HIZVS\[L[VWTVKLSKL)4>PTL[aPQU[^HHSM JPSPUKLYTV[VY LU KL IHZPZTV[VY ]HU KL )4> P UPL[ PU HSSL SHUKLU]LYRYPQNIHHYR\UULURSHU[LUVVRVW[LYLU]VVYKLUPL\^L aLZJPSPUKLYPUSPQU PU KL )4> P LU KL OLY^LYR[L =ILUaPUL TV[VY]HUKL)4>P6VRKLaLZJPSPUKLYKPLZLSTV[VYLUPUKL )4>KLU)4>KIPLKLUO\UILZ[\\YKLYZLLUJVTIP UH[PL]HUTLLY]LYTVNLULULLUSHNLY]LYIY\PR/LSLTHHSUPL\^ PZKL)4>K_+YP]L6UKLYaPQUTV[VYRHWSPN[KLUPL\^L;^PU 7V^LY;\YIVaLZJPSPUKLYKPLZLSƬZ^LYLSKZRYHJO[PNZ[LKPLZLSTV[VY PUaPQUZVVY[6TOL[NHTTHJVTWSLL[[LTHRLUIPLK[)4>VVR KL[^LLKLNLULYH[PL]HUKL)4>(J[P]L/`IYPKfHHUTL[LLU aLZJPSPUKLYPUSPQULULLUHHUaPLUSPQRSHNLYL\P[Z[VV[ DAENINCK Magazine


5PL\^PUKLJVJRWP[aPQUOL[T\S[PM\UJ[PVULSL PUZ[Y\TLU[LUKPZWSH`KH[KLILZ[\\YKLY]LYZJOLPKLUL NLNL]LUZSHH[ZLSLJ[LYLULUOL[JLU[YHSL*VU[YVS +PZWSH`TL[+NYHWOPJZ5PL\^LU[LY[HPUTLU[WHRRL[ ]VVYKLHJO[LYZ[LWSHH[ZLU

/L[UPL\^L>Z[LYRL)HUN 6S\MZLU/PNO,UK :\YYV\UK:V\UK:`Z[LTSL]LY[LLUVUILYPZWLSPQRL RSHURR^HSP[LP[6UKLYKLaLZ[PLUS\PKZWYLRLYZPZLY LLU]LYSPJO[LJLU[YHSLS\PKZWYLRLYKPLIPQUHOLSLTHHS PUOL[PUZ[Y\TLU[LUIVYKRHU]LYK^PQULU

DAENINCK Magazine

17


.LH]HUJLLYKL]VVYaPLUPUNLUaVHSZLLU aLPSTVK\ZWYVHJ[PL]LO`IYPKL[LJOUVSVNPL LUKL+YP]PUN,_WLYPLUJL*VU[YVSZJOHRL SHHYTL[,*6796TVK\ZRVTLUaV^LS OL[YPQJVTMVY[HSZKLLMMPJP°U[PL[LUNVLKL ,LUPUKY\R^LRRLUKLYLLRZNLUPHSLJOHZZPZZ`Z[LTLUOLSW[ OL[YPQJVTMVY[]HUKL)4>f9LLRZUHHYLLU]LLSOVNLYUP]LH\ [L [PSSLU (SZ HHU]\SSPUN VW KL NLVW[PTHSPZLLYKL JOHZZPZHMZ[LS SPUN TL[ NL^PQaPNKL Y\IILYLU SHNLYZ LU UPL\^L KLTWLYZ LU KLS\JO[]LYPUNTL[H\[VTH[PZJOLUP]LH\YLNLSPUN]VVYKLHJO [LYHZPZLYKLZ[HUKHHYKNLTVU[LLYKL,SLJ[YPJ7V^LY:[LLYPUN +LO`WLYNLH]HUJLLYKLLSLR[YVUPZJOLJVU[YVSLZ`Z[LTLULUKL OLY^LYR[LZVM[^HYLOLSWLUKLYPQLPNLUZJOHWWLU]HUKL)4> f 9LLRZ VW SHUNL HMZ[HUKLU [L ]LYIL[LYLU LU aVYNLU LY]VVY KH[KLUPL\^L]LYZPL]HUKL^HNLUOL[YPQKLUUVNHHUNLUHTLY THHR[aV^LSPU[LYTLU]HUK`UHTPLRHSZX\HJVTMVY[ )4>*VUULJ[LK+YP]L!PU[LSSPNLU[LPU[LNYH[PLHSZZSL\[LS [V[JVTMVY[LUaLSMaLRLYOLPKHHUOL[Z[\\YPUJVTIPUH[PL TL[LLUVURSVWIHHY]LPSPNOLPKZUP]LH\ ,LU\UPLRLJVTIPUH[PL]HUYPQO\SWZ`Z[LTLULUTVIPSP[LP[Z KPLUZ[LU Z[LS[ KL )4> f 9LLRZ PU Z[HH[ VT aPQU PUUV]H[PL]L ]VVYZWYVUN LU [LJOUPZJOL Z\WLYPVYP[LP[ [LU VWaPJO[L ]HU aPQU YP]HSLU[LILUHKY\RRLU+HHY[VLVT]H[KL)4>*VUULJ[LK +YP]LWVY[MVSPVPUKY\R^LRRLUKLUPL\^PNOLKLUKPLKLILYSPULPU Z[HH[Z[LSSLUVTaPQURVWWVZP[PLPUOL[S\_LZLNTLU[[LILOV\ KLU :`Z[LTLU KPL KL ]LPSPNOLPK OLSWLU [L TH_PTHSPZLYLU aPQU VUKLY TLLY )4> 5PNO[ =PZPVU +`UHTPJ 3PNO[ :WV[ TL[ ]VL[NHUNLYZKL[LJ[PL LLU \UPJ\T PU OL[ S\_LZLNTLU[ UPL[ ]LYISPUKLUKL /PNO )LHT (ZZPZ[ TL[ 3,+[LJOUVSVNPL +YP]LY (ZZPZ[HU[7S\ZTL[:[VW .VM\UJ[PL(J[P]L7YV[LJ[PVUTL[H\ [VTH[PZJOL]LYTVLPKOLPKZKL[LJ[PLLUKL:WLLK3PTP[0UMVTL[ 5V 7HZZPUN 0UMV /L[ RYHJO[PNLYL ILZ[\YPUNZZ`Z[LLT ]VVY OL[ JLU[YHSL*VU[YVS+PZWSH`aVYN[LY]VVYKH[KLLU[LY[HPUTLU[WYV NYHTTHƬZ aPJO LLU]V\KPNLY SH[LU ILKPLULU VW[PTHSPZLLY[ KL RHU[VVYLUPU[LYUL[KPLUZ[LULUTHHR[OL[NLIY\PR]HUKL[LSL MVVULLUZ[\RLLU]V\KPNLY/L[UH]PNH[PLZ`Z[LLT7YVMLZZPVUHS PZ]VVY[HHUUVNRYHJO[PNLYLUWHR[\P[TL[UPL\^L\S[YHZJOLYWL NYHWOPJZ LU LLU KYPLKPTLUZPVUHSL Z[HKZTVK\Z ,LU PUUV]H [PL]L]VVYaPLUPUNKPLKLOHUKLU]YPQLVWLUPUN]HUKLRVMMLYRSLW TVNLSPQR THHR[ THHR[ KL M\UJ[PVULSL OVVN[LW\U[LU ]HU KL )4>f9LLRZJVTWSLL[Â&#x2020; 18

DAENINCK Magazine


PORTRET

DOMINIQUE PERSOONE

EEN RIJK LEVEN... VOL CHOCOLADE Wie België zegt, neemt in een adem ook het woord chocolade in de mond. Ons landje staat sinds mensenheugenis gekend als het enige echte chocoladeparadijs ter wereld. Vandaag mag daar gerust nog een epitheton aan toegevoegd worden. Door mensen zoals Dominique Persoone heeft chocolade er een dimensie bijgekregen. Chocolade is niet enkel een doel meer, het is vooral ook een middel geworden om creatief mee om te gaan. In Brugge heb ik het plezier om Dominique Persoone te ontmoeten, in een oud chocoladefabriekje dat hij kocht en nu volop aan het verbouwen is. Tekst

Christophe Lambert

Foto’s Filip Meutermans

+7LYZVVUL!Ʈ,LUHHU[HSQHYLUNLSLKLUUVN^HYLUKL-YHU ZLJOLMZHSZNVKLUKPL]HUVWLLUJ\SPUHPYLILYNVUNLUHHRIHHY O\U^PQZOLKLUTVJO[LU]LYRVUKPNLU5PLTHUKKPLOL[aPJOPU OL[OVVMKOHHSKLVTHHUKL-YHUZLƮJ\SPUHPYL)PQILSƯ[L[^PQML SLUSHH[Z[HHUOL[HHUK\YMKL[LNLUJVY`MLL°UaVHSZ)VJ\ZLPU [LNHHU+L-YHUZLRL\RLU^HZOL[PUZ[P[\\[IPQ\P[Z[LR/L[NL ]VSN^HZKH[KLaLOLYLUOHSZZ[HYYPNHHUO\U[YHKP[PVULSLPKLL°U ]HZ[OPLSKLU LU UPL[ VWLUZ[VUKLU ]VVY J\SPUHPYL SLU[LZ 0U [HS ]HU SHUKLU I\P[LU -YHURYPQR ISVLPKL LJO[LY LLU UPL\^ J\SPUHPY NLKHJO[LUNVLK,LUOLSLYPQQVUNLJOLMZNPUNTL[]VLKZLSL_ WLYPTLU[LYLUILKHJO[UPL\^LYLJLW[LULUPU[YVK\JLLYKLLLU OLLSHUKLYLJYLH[PL]LRL\RLU^HHYOLKLUKHHNZL[LJOUPLRLU TVLP[LSVVZ O\U WSHH[Z PU OHKKLU NL]VUKLU ,LYZ[ PU :WHUQL KHUPUKL<2]LY]VSNLUZPU:JHUKPUH]P°LUU\aV^H[^LYLSK ^PQKRVTLUUPL\^LJOLMZTL[MYPZZLPKLL°UHHUKYH]LU(SZQL ]HUKHHNPU-YHURYPQRRVT[aPLQLKH[KL-YHUZLRL\RLUVW]LSL ]SHRRLU HJO[LYOHHSK LU ]VVYIPQNLZ[YLLMK PZ =LLS -YHUZL JOLMZ OLIILUKL[YLPUNLTPZ[LU[LSSLUPU[LYUH[PVUHHSUPL[TLLYTLL +LV\KLSLL\^aP[PUOL[IVZLU^LL[UPL[TLLY^H[LYaPJOPU OL[Z[LWWLNYHZHMZWLLS[ 0ROLILYHS[PQK^PSSLUV]LY^HRLUKH[^PQUPL[KLaLSMKLMV\[ TL[ VUaL JOVJVSHKL aV\KLU THRLU HSZ KL -YHUZLU TL[ O\U RL\RLUƯ +T!+LURQLKH[KLRHUZLJO[ILZ[HH[KH[VUZ JOVJVSHKLPTWLYP\TaV\R\UULUPUZ[VY[LU& +7LYZVVUL!Ʈ5PL[KPYLJ[THHYHSZ^LUPL[YLUV]LYLUaV\ OL[[VJOUPL[aVSHUNK\YLU+L^LYLSKZ[HH[UPL[TLLYZ[PS>PL 20

VWaPQUSH\^LYLUY\Z[THNLYaLRLY]HUaPQUKH[OPQIPUULUKL RVY[Z[LRLYLU^VYK[]VVYIPQNLZ[VRLU>PQOLIILUPU)LSNP°OL[ NYV[L NLS\R KH[ ^PQ HS[PQK V]LY LLU I\P[LUNL^VVU NVLK IHZPZ WYVK\J[OLIILUR\UULUILZJOPRRLU+L\P[aVUKLYSPQRLR^HSP[LP[ ]HUKL)LSNPZJOLJOVJVSHKL]PUK[OPZ[VYPZJOOHHYVVYZWYVUNPU OL[NLUPL]HUPUNLUPL\YZKPLMHU[HZ[PZJOLTHHSTHJOPULZOLI ILU\P[NL]VUKLU^HHY]HUKLR^HSP[LP[[V[VWOLKLUUVVP[PZNL L]LUHHYK+P[[LJOUPZJOV]LY^PJO[NLRVWWLSKHHU\P[LYHHYKKL PTTLYHHU^LaPNLRLUUPZOLLM[LY]VVYNLaVYNKKH[^PQPU)LSNP° VWOL[]SHR]HUJOVJVSHKLHSKLJLUUPHSHUNR\UULUL_JLSSLYLU 4HHY ]HUKHHN ]VSZ[HH[ OL[ UPL[ TLLY HHU KL aPQSPQU [L ISPQ]LU NLUPL[LU ]HU LLU ]LY^VY]LU RVWWVZP[PL 6VR KL JOVJVSH[PLYZ ]HUIPQVUZTVL[LUO\UT®[PLYISPQ]LUOLY\P[]PUKLUALTVL[LU aPJO JVU[PU\ PU ]YHHN Z[LSSLU LU ]LYUPL\^LUK K\Y]LU KLURLU 0UUV]H[PLLUJYLH[P]P[LP[aPQU^H[OL[OLKLUKHHNZLJSP°U[LLS]LY ^HJO[4L[TPUKLYPZUPLTHUKTLLY[L]YLKLUƯ +T!/VLRYPQN[PLTHUKKPLVU]VVY^HHYKLSPQRLSPLMKL]VVY JOVJVSHKLTLL& +7LYZVVUL!Ʈ(SZQVURPL\P[KLOV[LSZJOVVSILUPRPUKP]LYZL YLZ[H\YHU[ZPUIPUULULUI\P[LUSHUKNHHU^LYRLU+LTLLZ[L JOLMZIPQ^PLQLKHUPUKLRL\RLU[LYLJO[RVT[]LYSHUNLUKH[QL WVS`]HSLU[R\U[PUNLaL[^VYKLU,UaVRVTQLVWLLUILWHHSKL VJO[LUKPUKLRL\RLUNL^HUKLSKLUOVVYQLKH[ƮKLOVLRƯNjQUL WH[PZZLYPLLUJOVJVSHKL]VVYLLU[PQKQLQLUH[\\YSPQRLIPV[VVWaHS ^VYKLU0UOL[ILNPUPZOL[HS[PQK^H[aVLRLUTHHYHSSLZOHUN[ HM]HUQLLPNLUPUNLZ[LSKOLPK0ROLIVUNLSVVnjPQR]LLSIPQNLSLLYK LUKLSPLMKL]VVYJOVJVSHKL^HZLLUSVNPZJONL]VSN]HUTPQU DAENINCK K Magazine aga e


Ik denk dat fun het logisch gevolg is van de permanente zoektocht naar nieuwe smaakbelevenissen. Als je fundamenteel bezig bent met smaak, en je beleeft je beroep met passie, dan komt er automatisch fun bij kijken. DAENINCK Magazine

21


PORTRET Dominique Persoone

LY]HYPUNLU ,LUZ QL ILZSV[LU OLI[ PU KPL ZWLJPÇ&#x2039;LRL YPJO[PUN [L ^PSSLU L]VS\LYLU aP[ QL PU OL[ ]VSNLUK Z[HKP\T 1L NHH[ KL HHUNLSLLYKL]HHYKPNOLKLUWLYMLJ[PVULYLUQLNHH[QLLPNLUHJ JLU[LUSLNNLU,UQLRYPQN[KL]YPQOLPKaLSMJYLH[PLZ\P[[L^LYRLU LUNLYLHSPZLLYK[LaPLU=VVYTPQPZKLPU[LYLZZLV]LYNLNHHUPU W\YLWHZZPL0RILUTPQULPNLUaHHRILNVUULULUaLSM]VSVWTL[ JOVJVSHKLNHHUL_WLYPTLU[LYLUƯ +T!>H[QL]VVYHSVVR[`WLLY[PZKH[QLHS[PQKR^HSP[LP[ ]VVYVWZ[LS[AV^LSOL[HMNL^LYR[LWYVK\J[HSZKL IHZPZNYVUKZ[VMKPLQLNLIY\PR[TVL[LU[VWaPQU1LOLI[ UHHYPROVVYKLLLUWHZZPL]VVYOL[VU[KLRRLU]HU R^HSP[LP[ZJHJHVIVULUVU[^PRRLSK& +7LYZVVUL!Æ®0RILULLULJO[LJOHVV[THHY[LNLSPQRLY[PQK VVR LLU THUPHRHHS WLYMLJ[PVUPZ[ 0R OLJO[ OLSLTHHS NLLU IL SHUN HHU TH[LYP°SL YPQRKVT THHY PR ^PS THRRLSPQR [^LL \\Y PU KL^HNLUaP[[LUVTLYNLUZLLUZ\WLYSLRRLYZ[\R]SLLZVM]PZ [LNHHUL[LU(SZPRVWYLPZLLUSLRRLY^PQU[QLRHUVU[KLRRLU SPLMZ[ LYNLUZ PU LLU VUILU\SSPN RSLPU KVTLPU[QL KHU ILU PR KL RVUPUN[LYPQR0RILUPLTHUKKPL]VSSLKPNSLLM[VWaPQUI\PRNL]VLS .LS\RRPNKH[TPQU]YV\^KLaHRLSPQRLHZWLJ[LUYLNLS[HUKLYZ +HHYUHHZ[ ILU PR VVR PLTHUK KPL R^HSP[LP[ OLLS OVVN PU OL[ ]HHUKLSKYHHN>H[VUZTL[LLUIYLUN[IPQKLYLKLU]HUTPQU SLNLUKHYPZJOL JHJHVL_WLKP[PLZ 4PQU aVLR[VJO[LU UHHY OL[ Æ®aVL[LNV\KƯaPQU]VVYTPQHIZVS\[LOVVN[LW\U[LU0RILULLU ]LYaHTLSHHY]HUR^HSP[LP[ZIVULUNL^VYKLU6TKH[PR]PUKKH[ TPQUJYLH[PLZKLILZ[LJOVJVSHKL]LYKPLULUKH[TPQUJSP°U[LLS YLJO[OLLM[VT[VWR^HSP[LP[]VVYNLZJOV[LSK[LRYPQNLU+LYLPaLU KPL PR VUKLYULLT aPQU VVR I\P[LU KL J\SPUHPYL JVU[L_[ LUVYT ]LYYPQRLUKNL^LLZ[Ư +T!0U^LSRVWaPJO[&)LOHS]LKHUKH[LY^HHYZJOPQUSPQR ZSLJO[LYLWSHH[ZLUVWHHYKL[L]PUKLUaPQUKHU)YHaPSP° 7HUHTHVM*VZ[H9PJH& +7LYZVVUL!Æ®(SZQLKVVYPLTHUKHSZ(SL_([HSHJOLM]HU 22

+64 LLU [VWYLZ[H\YHU[ PU :HV 7H\SV VW ^LYLSKUP]LH\ ^VYK[\P[NLUVKPNK]VVYLLUK\VZLTPUHYPLYVUKKL)LSNPZJOL JOVJVSHKL LU KL ZWLJPÇ&#x2039;LRL (THaVULRL\RLU KHU RHU KP[ HS SLLU THHY ]LYYPQRLUK aPQU ,LU IPQRVTLUK ]VVYKLLS HSZ QL NHZ[ ILU[]HUPLTHUKaVHSZ(SL_KPLPU:¨V7H\SVPZVWNLNYVLPKLU LYSLLM[PZKH[QLUPL[LJO[[PQKRYPQN[VTQL[L]LY]LSLU+HUILUQL L]LUTL[LLUSVRHSLNVKVWZ[HW0ULLUZ[HK]HUTPSQVLU PU^VULYZ LLU TL[YVWVVS aV KPJO[ IL]VSR[ HSZ OLLS )LSNP° LU ^HHYKLaVUUVVP[SPQR[VUKLY[LNHHU=VVYKLSL]LUZNLUPL[LY PU TPQ aPQU KLYNLSPQRL HHUNLSLNLUOLKLU WYL[[PN TLLNLUVTLU THHY\P[LYHHYKOLIILUTPQUYLPaLUHUKLYLWYLYVNH[PL]LU]VVY VNLU(SL_PZVUKLY[\ZZLULLU]YPLUKNL^VYKLU/PQPZ\P[OL[ aLSMKL OV\[ NLZULKLU HSZ PR 0LTHUK KPL ILNLLZ[LYK PZ KVVY NHZ[YVUVTPLPLTHUKTL[^PLQLTHRRLSPQR^LRLUV]LYL[LU R\U[WYH[LU/PQOLLM[KHHYLUIV]LUUH\^LJVU[HJ[LUTL[]LLS 0UKPHULUZ[HTTLUKPLPU)YHaPSP°JHJHVIVULU]LYIV\^LU+VVY OLTILUPRVVRPUJVU[HJ[NLRVTLUTL[KL2\UHPUKPHULUPU 7HUHTH ,LU VU]LYNL[LSPQRL LY]HYPUN /LYPUULY QL TPQU JYLH[PL TL[KLNPM[PNLHTHaVULRPRRLY[QLZ&+H[^HZLLUPKLLKH[PRTL[ (SL_]LYaVUƯ +T!+VLQLaLSMVVR]LLSYLZLHYJO& +7LYZVVUL!Æ®0ROLIPUHSKPLSHUKLUOLLS]LLSVU[TVL[PU NLUNLOHKTL[TLUZLUKPL]HUVWKLLLYZ[LYPQIPQKLJHJHV WYVK\J[PLIL[YVRRLUaPQU9LZLHYJOLYZVWKL\UP]LYZP[LP[LU]HU :¨V7H\SVWYVILYLUHSQHYLULLUILLSK[L]VYTLU]HUOL[HHU[HS JHJHVIVULU KH[ LY ILZ[HH[ [\ZZLU 7LY\ LU OL[ \P[LPUKL ]HU )YHaPSP°6VRHSaPQULYVMÇ&#x2039;JPLLSKYPLZVVY[LUJHJHVIVULUOLI ILUaPQLYTHHYSPLMZ[]HYP°[LP[LUVWNL]VUKLU6RKP[ aPQU\P[LYHHYKHSSLTHHSNLLUUPL\^LZVVY[LUTHHYOL[NLLM[LLU ILLSKV]LYOVLLYIPUULUPUKLJHJHVMHTPSPL]LYZJOPSSLUKLRSVULU R\UULUNL]VUKLU^VYKLU0ROLIJVU[HJ[LUTL[KLVYNHUPZH[PL *(;0,PU*VZ[H9PJHLUPU;YPUPKHKAPQOLIILULLUKH[HIHUR VWNLZ[LSK]VSNLNL]LUZYVUKJHJHVRSVULU0RNLLMZL TPUHYPLZYVUKJOVJVSHKLLUNHOLLS]LLSIVLYLUILaVLRLU0R ILULJO[LLUTHU]HUOL[[LYYLPUPR^PSaPLUILNYPQWLU(SZPR DAENINCK Magazine


DRONGEN, 22.340m², 354 m²

ST.-M.-LATEM, 3.931 m², 365 m²

DRONGEN, 12.630 m², 410 m²

Vg, Ng, Gdv,Vkr, Gvv EPC: 295 kWh/m² | UC: 1198444

Vg, Wp, Gdv, Gvkr, Vv EPC: 180 kWh/m² | UC: 1161337

Vg, Ag, Gdv, Gvkr, Gvv EPC: 95 kWh/m² | UC: 532484

DEURLE, 4.866 m², 505 m²

MERENDREE, 3.370 m², 553 m²

DRONGEN, 4.649 m², 421 m²

Vg, Wp, Gdv, Gvkr, Gvv EPC: 266 kWh/m² | UC: 1124596

Vg, Ag, Gdv, Vkr, Gvv EPC: 321 kWh/m² | UC: 1190411

Vg, Wg, Gdv, Vkr, Gvv EPC: 214 kWh/m² | UC: 1165076

HANSBEKE, 1.416 m², 288 m²

DEURLE, 2.410 m², 154 m²

ST.-M.-LATEM, 2.396 m² 277 m²

Vg, Wg, Gdv, Gvkr, Vv EPC: 110 kWh/m² | UC: 1128267

Vg, Wp, Gdv, Gvkr, Vv EPC: 527 kWh/m² | UC: 1198444

Vg, Wg, Gdv, Vkr, Vv EPC: 291 kWh/m² | UC: 1212018

ST.-M.-LATEM, 2.652 m², 300 m²

ST.-KW.-LENNIK, 4.578 m², 434 m²

ST.-M.-LATEM, 2.599 m², 211 m²

Vg, Wg, Gdv, Gvkr, Vv EPC: 428 kWh/m² | UC: 961914

Vg, Ng, Gdv, Gvkr, Gvv EPC: 694 kWh/m² | UC: 1162744

Vg, Wp, Gdv, Gvkr, Vv EPC: nvt


PORTRET Dominique Persoone

NVLKLJHJHVIVULU]PUKRVVWPRLYKPYLJ[LURLSL[VUULU]HUPU (SZPR\P[aVUKLYSPQRLR^HSP[LP[HHU[YLMK\YMPRHSSLZVW[LRVWLU +LSHH[Z[LQHYLUPZKH[LJO[LYTLLY\P[aVUKLYPUNKHUYLNLSNL ^VYKLU=LLSIVLY[QLZOLIILU\P[LJVUVTPZJOLV]LY^LNPUNLU KL JHJHV[LLS[ KL Y\N [VLNLRLLYK LU aPQU V]LYNLNHHU UHHY KL ]LLS S\JYH[PL]LYL LU TPUKLY HYILPKZPU[LUZPL]L HUHUHZR^LLR ,LU HUHUHZ NYVLP[ HSZ VURY\PK NLSVVM TL +L JHJHVIVTLU ]HU ZVTZ QHHY LU V\KLY ^VYKLU TL[ OLJ[HYLZ ]LYUPL[PNK /L[PZVT[LO\PSLU>PQWYVILYLUKH[WYVJLZU\NLSLPKLSPQRVT [LRLYLU+VVYTLUZLULY]HU[LV]LY[\PNLUKL[LLS[UPL[VW[L NL]LU+VVYOLUHHU[LTVLKPNLUKH[KLaLIVVTNHHYKLU]HU VUZJOH[IHYL^HHYKLaPQULUKLLS\P[THRLU]HUO\UWH[YPTV UP\T,U]VVYHSKVVYOLULLULLYSPQRLWYPQZ[LIL[HSLU]VVYO\U VVNZ[LU/L[PZLLU^PU^PUZP[\H[PL]VVYHSSLWHY[PQLU4HHYOL[ ILZJOLYT[ VVR OL[ LJVZ`Z[LLT LU ILOVLK[ KL R^HSP[LP[ZIV ULU]HUKLJVTWSL[LVUKLYNHUN>PQOLIILUVUKLY[\ZZLUTL[ Z[LLKZTLLYIVLYLULLUUH\^LZHTLU^LYRPUNVWNLIV\^KƯ +T!1LaLPKHHYUL[KH[LYZVVY[LUJHJHVIVULUILZ[HHU =PUKPRQLLURLSPU3H[PQUZ(TLYPRHR^HSP[LP[ZIVULU& + 7LYZVVUL! Æ®*HJHVIVULU aPQU aV^LS PU 3H[PQUZ(TLYPRH (aP°HSZPU(MYPRH[LY\N[L]PUKLU,YaPQUPUKLYKHHKZVVY[LU ^HHYVUKLYKLJYPVSSVR^HSP[H[PLMKLKPHTHU[VUKLYKLJHJHVIV ULUKPL[LY\N[L]PUKLUPZPU=LULa\LSH7LY\4L_PJV)YHaPSP° LU ZVTTPNL WSHH[ZLU PU (aP° +L [^LLKL ZVVY[ PZ KL ;YPUP[H YPV VVYZWYVURLSPQR \P[ ;YPUPKHK ,LU Ç&#x2039;QUL Z\I[PLSL R^HSP[H[PL]L JHJHVKPL]VVYHS]VVYOL[ISLUKLU^VYK[NLIY\PR[+LSHH[Z[L ZVVY[KPL ]HUKL^LYLSKWYVK\J[PL]LY[LNLU^VVYKPN[PZKL -VYHZ[LYV/PQRVT[]VVYUHTLSPQRPU(MYPRH]VVY/L[PZLLUNYV[L WL\SHJO[PNLIVVUOLLSYLZPZ[LU[[LNLUaPLR[LZTHHY]HULLU ILK\PKLUKTPUKLYLR^HSP[LP[Ư 24

+T!4HHRQLaLSMUVNQLJOVJVSHKLVMSHH[QLKP[HHU HUKLYLUV]LY&/VLTVL[LLUNVLKLJOVJVSHKLaPQU& +7LYZVVUL!Æ®,YPZLLU[PQKNL^LLZ[KH[PRKP[UVNaLSMOLI NLKHHU4HHY]HUKHHNPZKH[UPL[TLLYTVNLSPQRKVVY[PQKZNL IYLR+LILSHUNYPQRZ[LYLKLUPZKH[KLOVL]LLSOLPK]LLS[LNYVV[ PZNL^VYKLU0R^LYRHSQHYLUVWLLU\P[Z[LRLUKLIHZPZZHTLU TL[ )LSJVSHKL APQ ^L[LU WYLJPLZ ^H[ PR ^PS (SZ PR I] IVULU RVVWPU3H[PQUZ(TLYPRHKHUOHSLUaPQaLVWLU]VSNLUZTPQU YLJLW[LUNHHUaLKPLYVVZ[LYLULUKHHY]HUJOVJVSHKLTHRLU ,LUNVLKLJOVJVSHKLTVL[]VVYHSR^HSP[H[PLMaPQU,UZTHHR]VS UHHYJHJHV[VL>PQ^LYRLUaV]LLSTVNLSPQRTL[JYPVSVIVULU ,U\P[LYHHYKNYHHNTL[KLIVULUHMRVTZ[PN\P[KPL\P[aVUKLY SPQRLIVVTNHHYKLU^HHYPRUL[V]LYZWYHR=VVYL\YVTLLYWLY RPSVOLIQLLLUZTHHRKPLUPL[[LL]LUHYLUPZ.VKKLSPQR0ROV\ UPL[]HUJOVJVSHKLKPL[L]LLSNLYVVZ[LYK^VYK[(S^LL[PR^LS ^HHYVTMHIYPRHU[LUKP[KVLUAPQ^PSSLUNLLUYPZPJVƬZSVWLUVW IHJ[LYP°SLPUMLJ[PLZLUYVVZ[LYLUK\ZKVVYTL[OL[YLZ\S[HH[KH[ KLIVULU]LYIYHUKaPQU6TLLUNVLKLJOVJVSHKL[LILRVTLU TVL[QLKP[[YHJO[LU[L]LYTPQKLU,UTVL[QLVVRW\YLJHJHV IV[LYNLIY\PRLULUR^HSP[LP[ZZ\PRLYTHHYUPL[[L]LLS,UKHU ]VVYHSNVLK^HSZLUaVKH[HSSLÇ&#x2039;QULHYVTHƬZ]YPQR\UULURVTLU KLRVYYLS\P[KLWHZ[HPZ]LYK^LULULUKLJOVJVSHKLVWQL[VUN RHU^LNZTLS[LUƯ +T!1L^LYR[]VVYLLUILOVVYSPQRHHU[HSNYV[LJOLMZ /LLM[KP[]VVYQLKVVYIYHHRNLaVYNK& + 7LYZVVUL! Æ®+H[ KLUR PR UPL[ THHY OL[ aHS VUNL[^PQMLSK ^LS ]VVY LLU Z[\RQL TLLNLZWLLSK OLIILU 4PQU aHHR PZ QHYLU NLSLKLU[V[TPQULPNLU]LYYHZZPUNVWNLUVTLUHSZ®®U]HUKL KYPL )LSNPZJOL JOVJVSHKLZWLJPHHSaHRLU PU KL .\PKL 4PJOLSPU DAENINCK Magazine


CASTEUR IS MEER DAN EEN JUWELIER Het is dé juwelen en horlogezaak uit Waregem waar u terecht kunt voor een ruim assortiment van topmerken, zoals Hermès, Breitling, Breitling for Bentley, Corum, Rado, Omega, Longines en Tag Heuer. Casteur is de zaak waar exclusief en trendy hand in hand gaan. U wordt er niet alleen uitstekend geholpen door onze ervaren vakmensen, maar u kunt er ook rekenen op een warme en charmante ontvangst. Exclusieve en unieke Pomellato-corner.

CASTEUR

JUWELIERS

STATIONSSTRAAT 22-24-26, B-8790 WAREGEM | T +32 (0)56 60 19 51 | INFO@JUWELIERSCASTEUR.BE | WWW.JUWELIERSCASTEUR.BE


PORTRET Dominique Persoone

Ʈ1LTVL[OL[SL]LUTL[KLUVKPNLO\TVY ILRPQRLU1LTVL[]LYYHZZLUNYHWWPN aPQUQLTVL[VVNOLIILU]VVYLZ[OL[PLR THHYQLTVL[]VVYHSVVRLLUZaV[TVNLU KVLUƯ

0RRLUPUKLYKHHKVVR]LLS[VWJOLMZ:LYNPV/LYTHU^HZLLU RSHZNLUVV[LUVVR]HUKHHNaPQU^PQOLJO[L]YPLUKLU(SZOPQTPQ VWLLUILWHHSKVNLUISPR]YVLNVTaPQUWYHSPULZ[LTHRLUKLLK PRKH[]VVYHS\P[]YPLUKZJOHW.LSVVMTLPRKHJO[KHHYUPL[[L ]LLS IPQ UH 4HHY KHU ]VSNKLU VVR 7L[LY .VVZZLUZ /VM =HU *SL]LLU.LLY[+L4HUNLSLLY/LY[VN1HU/L[aPQUKLTLUZLU KPLKHUaLSMHHUOL[KLURLUZSHHU(SZOPQ]VVY[VWJOLMZWYHSPULZ THHR[ KHU TVL[ OPQ aLSM VVR LLU \P[Z[LRLUK ]HRTHU aPQU ,U aVRYPQNQLLLUWSHH[ZQLVUKLYKLaVU3L[VWQLTVL[OL[^LS ]LYKPLULU/L[MLP[KH[PRHS[PQK[VWR^HSP[LP[]PZLLYKL]LYZOLPK ]HUTPQUWYVK\J[LUWYPVYP[HPYZ[LSLUIV]LUKPLUJVUZ[HU[JYLH[PLM WYVILLY[LKLURLUOLIILUTPQHSZJOVJVSH[PLYLLUUHHTIL aVYNK,UKHU]VSNLUKLKP]LYZLWYVQLJ[LULSRHHYZULSVW/L[ PZHSZLLUJHYYV\ZZLSKPLHHUOL[KYHHPLUNHH[Ư +T!0ZM\UILSHUNYPQRLYKHUZTHHR&>H[aPQUaVKL SL\RZ[LKPUNLUKPLQLOLI[NLKHHU& +7LYZVVUL!Ʈ0RKLURKH[M\UOL[SVNPZJONL]VSNPZ]HUKL WLYTHULU[LaVLR[VJO[UHHYUPL\^LZTHHRILSL]LUPZZLU(SZQL M\UKHTLU[LLS ILaPN ILU[ TL[ ZTHHR LU QL ILSLLM[ QL ILYVLW TL[ WHZZPL KHU RVT[ LY H\[VTH[PZJO M\U IPQ RPQRLU >LL[ QL aLSMZPUTPQUILNPUWLYPVKL[VLUPR]HU]YPQKHNTVYNLU\\YUVU Z[VWKVVY^LYR[L[V[aH[LYKHN\\YƫZH]VUKZ[VJOILSLLMKL PRM\U0RWYVILLYKL]VVYKPL[PQKYL]VS\[PVUHPYLWYHSPULZ\P[4L[ ^HZHIPLUJOPSPWLWLY=HUKHHNaPQUKH[HSSLTHHSRSHZZPLRLYZ6M PLKLYLLUOL[U\S\Z[VMUPL[PZZVTZIPQRVTZ[PNOL[L_WLYPTLU [LYLU Z[HH[ JLU[YHHS /L[ LUPNL ^H[ QL UVVP[ \P[ OL[ VVN THN ]LYSPLaLUPZOL[Z[YL]LUUHHYR^HSP[LP[,U]LYKLYTVL[QLK\Y]LU TVL[QLOL[SL]LUTL[KLUVKPNLO\TVYILRPQRLU1LTVL[]LY YHZZLUNYHWWPNaPQUQLTVL[VVNOLIILU]VVYLZ[OL[PLRTHHY QLTVL[]VVYHSVVRLLUZaV[TVNLUKVLU 0R OLI OLLS ]LLS SL\RL WYVQLJ[LU TLLNLTHHR[ 0R OLYPUULY TLKLJOVJVSHKLSPWZ[PJRLLUWYVILLYZLSKH[VU]LY^HJO[LLU TLNH OP[ ^LYK 0R OLYPUULY TL KL JOVJVSHKLZU\PMKVVZ KPL PR THHR[L]VVYOL[]LYQHHYKHNZMLLZ[QL]HU9VU>VVKLU*OHYSPL >H[[Z ]HU KL 9VSSPUN :[VULZ ,LU H]VUK ^HHY PR OL[ KLZZLY[ TVLZ[ ]LYaVYNLU LU TL[ LLU JOVJVSHKLZU\PMKVVZ KL NHZ[LU ]LYYHZ[[L 0R OHK KHNLU aLSM TL[ OL[ PKLL NL°_WLYPTLU[LLYK 7\\YJOVJVSHKLWVLKLYZU\P]LUVMLLUTLUNZLS]HUJOVJVSHKL LU JOPSP KHHY ^HZ KL UL\Z UPL[ aV ^PSK ]HU TVL[ PR aLNNLU 4HHYKHUR^HTLLUTLUNZLS]HUJOVJVSHKLWVLKLYNLTILY LU T\U[ >H^ ,LU OLLS IPQaVUKLYL LY]HYPUN ,LU NPNHU[PZJO Z\JJLZVVRIPQKP[OPWWLLUHWHY[LW\ISPLRQL4HHY^H[ILNVU HSZLLUNYHW^LYKWSV[ZIP[[LYLLYUZ[+LMHUZOVVYKLU]HUOL[ MLLZ[QLLU^PSKLUU\HSSLTHHSaVƬUZU\PMKVVZ0ULLUT\T]HU [PQK]LYRVJO[LU^LLY>LRVUKLUUPL[]VSNLU 0RKLURVVRHHUKLKHNKH[:WLUJLY;\UPJTL]YVLNVT ]VVYLLUMV[VZOVV[JOVJVSHKL]LYM[LJYL°YLUAV[[LTHHYSL\RL KPUNLU 0R OLI ]LLS NLSHJOLU THHY VVR NLa^LL[ ^HU[ L]P KLU[^HZOL[UPL[HS[PQK6WLLUKHNOVVYKLPRKH[KL0UKPHULU 26

LLU Z\IZ[HU[PL Z\N\PY HHU O\U JHJHVKYHUR [VL]VLNKLU VT OL[S\JO[PNLY[LTHRLU0R]LY[LSKLKP[HHU/LZ[VU)S\TLU[OHS [PQKLUZLLUILaVLRHHUKL-H[+\JRLU^PQUHKLZLY]PJLKL RL\RLUPU4L[Æ®S\JO[PNƯ^HZOL[]LYIHUKUHHYOLSP\TOLLSZULS NLSLNK>LOVVW[LULLUJOVJVSHKLSH]H[L]LYRYPQNLUTHHYOL[ YLZ\S[HH[V]LY[YVMVUaLZ[V\[Z[LKYVTLU/L\ZLJOVJVSHKLIHS SVUUL[QLZZ[LNLUKLS\JO[PULUZWH[[LUVSPQR\P[LLUVWOL[^P[[L WSHMVUKƯ +T!/L[L_WLYPTLU[LYLUSPQR[TLSL\R4HHYPR]LYTVLK KH[UPL[LSRPKLLKLLPUKZ[YLLWOHHS[& +7LYZVVUL!Æ®6OULLaLRLYUPL[4L[ ]HUKLPKLL°U aHSLYOLSLTHHSUPL[ZNLIL\YLU4HHY^HHYOL[VTKYHHP[aPQU KL KPLV]LYISPQ]LU0RILULLULUVYTSLLYNPLYPNWLYZVVU(SZ PRPL[ZOVVYKH[PRPU[LYLZZHU[]PUKKHU^PSPRLYOL[Ç&#x2039;QUL]HU^L [LUAVWYVILLYKLPRVUSHUNZTL[OL[SPLMKLZOVYTVVUWYHSPULZ [L THRLU 0L[Z ^H[ QHTTLY NLUVLN UPL[ [L JVTTLYJPHSPZLYLU ]PLS0RNLSVVMOLLSZ[LYRPUKLJVTIPUH[PL]HUKLaPU[\PNLU=VVY TPQPZOL[HS[PQKLLU\P[KHNPUNVTKPLÆ®]VLSZWYPL[LUƯaV]LLSTV NLSPQR[LR\UULUJVTIPULYLUPULLUZTHHRILSL]PUNƯ +T!/VLKVLQLKH[& + 7LYZVVUL! Æ®AVHSZ QL ^LL[ NLLM PR OLLS ^H[ ZLTPUHYPLZ +HUSHH[PRKLTLUZLU]PQMWYHSPULZILSL]LU0RRPLZIL^\Z[]VVY OL[^LYR^VVYKÆ®ILSL]LUƯ5LLTI]TPQUNYHZWYHSPUL=VVYaL WYVL]LUSHH[PRKLNL\Y]HU]LYZNLTHHPKNYHZPUKLaHHS]LY Z[\P]LU+HUTVNLUaLWYVL]LU[LY^PQSaLVWLLUNYVV[ZJOLYT PLTHUKOL[NYHZaPLULUOVYLUHMYPQKLU+LTLUZLUZ[HHUNL ^VVUZ[PQM]HUIL^VUKLYPUN:VTZK\YMPR]LYKLYNHHUAVHSZ TL[ TPQU TVLKLYTLSRWYHSPULZ ;^LL ^P[[L 4LSV *HRLZ TL[ [^LL TVVPL YVaL N\TTP [LWLS[QLZ LYHHU ,LU WPWL[ TL[ LLU aVL[L]HUPSSLHJO[PNL]SVLPZ[VM,LUIHI`O\PS[+LaHHS]\S[aPJO TL[KLNL\Y]HUIHI`WVLKLY;^LLIVYZ[LU]LYZJOPQULUVWOL[ ZJOLYT)HTƯ +T!>H[RHUPRLLUJYLH[PLMJOVJVSHKL]PY[\VVZTL[aV ]LLS]LYILLSKPUNUVN]LYKLY[VL^LUZLU& + 7LYZVVUL! Æ®+H[ KL IYVU ]HU TPQU JYLH[P]P[LP[ UVVP[ VW KYVVN[+H[PRTHNISPQ]LU^LYRLUTL[TPQU[LHTVWKLaLSMKL THUPLYHSZ^PQKP[]HUKHHNKVLU0ULLUNLLZ[^HHYVVRaPQ]VS SLKPNKLLSR\UULU\P[THRLU]HUVUZZ\JJLZ>HHYUHHZ[TPQU JYLH[PLZ VVR O\U PKLL°U ]LYKLY TVNLU Ç&#x152;VYLYLU AVUKLY KP[ [LHT LU TPQU ]YV\^ ^HZ KP[ ]LYOHHS UVVP[ NLZJOYL]LU ,U U\ ISPQM[OL[THHYNYVLPLU;V[aLSMZPUOL[V\KLWHSLPZ]HU5HWVSLVU PU(U[^LYWLU^HHY^LU\VUaL[^LLKLaHHROLIILUƯ +VTPUPX\L 7LYZVVUL THHR[ WYHSPULZ PU KL RL\RLU ]HU 5HWVSLVU)VUHWHY[L(SZKH[THHYNVLKRVT[Â&#x2020; DAENINCK Magazine


t +51 26 56 56 | welcome@supermodular.com


E9ENEMENT

GOODWOOD REVIVAL

LEAVE THE MODERN WORLD BEHIND In een vorig leven kocht ik met regelmaat het toonaangevende interieurblad â&#x20AC;&#x2DC;House & Gardenâ&#x20AC;&#x2122;. Eén van de artikels ging over het domein Goodwood. Ik herinner me nog dat ik was gefascineerd door de schoonheid van het kasteel en de inrichting ervan. Het was eind jaren tachtig en van automeetings op dit domein was nog geen sprake. Of beter gezegd, niet in die periode. Tekst Foto

Alain Heggerick John Colley - Adam Beresford - Paul Melbert - Mike Coldwell Giles Bebbdidge - Marcus Dodridge - Jeff Bloxham

3H[LU^LL]LU[LY\NNHHUPUKL[PQK/L[.VVK^VVK4V[VY *PYJ\P[VU[Z[VUKPU LUZ[VUKVWLU]VVYaV^LS[^LL^PLSLYZ HSZ]PLY^PLSLYZ/L[JPYJ\P[PZTPQSSHUNLUPZNLSLNLU[LNLU *OPJOLZ[LY>LZ[:\ZZL_KPJO[IPQKLA\PKR\Z[]HU,UNLSHUK VWOL[KVTLPU]HU.VVK^VVK/V\ZL+L]SPLNOH]LU]HU*OP JOLZ[LY.VVK^VVKPZVTJPYRLSKKVVYKL[YHJR 3VZOPLY]HU^LYKLU]HUHM VVRÆ«OPSSJSPTIZƬNLOV\KLU HHUOL[.VVK^VVK/V\ZL/L[JPYJ\P[^LYKNLVWLUKKVVYKL NYVV[]HKLY ]HU KL O\PKPNL 3VYK 4HYJO KL ,HYS VM 4HYJO LU ULNLUKL+\RLVM9PJOTVUK(\[VYHJLUPUKPL[PQKRLUKLUVN UPL[KLO\PKPNLZ[YLUNL]LPSPNOLPKZTHH[YLNLSLU6UNL]HSSLUNL IL\YKLUKHUVVRTLLYKHU^LUZLSPQR]LYZJOPSSLUKLTL[MH[HSL HÇ&#x152;VVW3VYK4HYJOOHKOL[OPLYHSZTLUZTVLPSPQRTLLLUIL ZSPZ[LPU VTTV[VYYHJLZHM[LZ[V[LU+LQHYLUUHKPLURVU OL[JPYJ\P[LURLSUVNNLIY\PR[^VYKLU]VVY[LZ[LULU[YHJRKH`Z 0U KL QHYLU Ƭ VU[Z[VUK OL[ PKLL VT OL[ JPYJ\P[ UPL\^ SL]LU PU[LISHaLUTHHYKLVTZ[HUKPNOLKLU^HYLUOLSLTHHS]LYHU KLYK +L NYVLUNLaPUKLU OLIILU QHYLUSHUN KL OLYVWLUPUN [L NLUNL^LYR[VWIHZPZ]HUNLS\PKZV]LYSHZ[+LSVRHSLV]LYOLKLU ^LPNLYKLUVTLLUUPL\^L]LYN\UUPUN[L]LYSLULU3VYK4HYJO IV[Z[LVWaV]LLS^LLYZ[HUKTHHYR^HT[VLUVWKLNLUPHSLPU NL]PUNVTKLYHJLZNL^VVUUHHYaPQUWYP]®KVTLPU[LOHSLUOL[ ]VVYKLLSHSZQLY\PT[LNLUVLNOLI[APQUNYVV[]HKLYOHKPU LLUOL\]LSRSPTNLVYNHUPZLLYK]VVYKL3HUJPH*S\I+LaLOL\ 28

DAENINCK Magazine


Niet alleen autoliefhebbers komen aan hun trekken, maar ook fanaten van de luchtvaart. Parallel naast de autoraces zie je een interessante airshow in de lucht. De grote Britse klassiekers, zoals de SpitďŹ re uit de Tweede Wereldoorlog, kan je aan het werk zien.

DAENINCK Magazine

29


30

DAENINCK Magazine


DAENINCK Magazine

31


EVENEMENT GOODWOOD REVIVAL

]LSRSPT ^LYK PU  UPL\^ SL]LU PUNLISHaLU VUKLY KL UHHT Æ«-LZ[P]HSVM:WLLKƬ=HUHMKHUPZHSSLZPULLUZ[YVVT]LYZULSSPUN NLRVTLU)PQKLLLYZ[LLKP[PL^HYLU[VLZJOV\^LYZRV TLUVWKHNLU;LNLU^VVYKPNaPQUKP[MLZ[P]HSLUKL.VVK^VVK 9L]P]HS\P[NLNYVLPK[V[LLUTHZZHL]LU[TL[IPQUHLSR ILaVLRLYZVWLLUWHHYKHNLU[PQK>PSQLLYIPQaPQUKHURHUQL ILZ[Y\PTVW]VVYOHUKLLUPUNHUNZRHHY[YLZLY]LYLU^HU[PLKLY QHHYaPQUaLZ[LLKZ]S\NNLYKLKL\Y\P[ +LILZ[ILRLUKLL]LU[ZVWOL[.VVK^VVKKVTLPUaPQUOL[ -LZ[P]HSVM:WLLKLPUKQ\UPUHHZ[OL[QHHYSPQRZ.VVK^VVK9L]P ]HSLPUKZLW[LTILY ;LY^PQSOL[.VVK^VVK9L]P]HSHHUKHJO[OLLM[]VVYOL[VSK [PTLYNLIL\YLUaPLQLVWOL[-LZ[P]HSVM:WLLKaV^LSKLSHH[Z[L UPL\^L Z\WLYJHYZ HSZ OPZ[VYPZJOL H\[VƬZ ,Y PZ KL [YHKP[PVULSL OL\]LSRSPTKPLOLLSZLYPL\ZNLUVTLU^VYK[KVVYKLJY­TL]HU [VWJV\YL\YZ/L[PZLLULLYVTLY[LTVNLUHHUKLLSULTLU 0LKLYQHHYPZKLSPQZ[]HUKLLSULTLUKLWPSV[LUVUNL]LLYKLaLSMKL LU OL[ PZ UPL[ THRRLSPQR VT LY HSZ UPL\^RVTLY IPQ [L RVTLU 0LKLYLRLLY^VYK[NLWVVNKKLYLJVYK[PQK[LIYLRLU+LaLZ[HH[ YLLKZQHHYVWUHHT]HU5PJR/LPKMLSKKPLPU TL[LLU 4JSHYLU-VYT\SLOL[WHYJV\YZHÇ&#x152;LNKLPUZLJVUKLU ,Y PZ LJO[LY UVN ]LLS TLLY KHU KLaL ZWHUULUKL OL\]LS RSPT >PS QL HSSLZ TL[ QL LPNLU VNLU aPLU KHU TVL[ QL aLRLY KYPLKHNLU\P[[YLRRLULUQL]VVYaPLUVWNVLKZJOVLPZLSAVPZ LY IPQ]VVYILLSK KL -VYLZ[ 9HSS` :[HNL LU LLU [LYYLPU ^HHY QL ?]VLY[\PNLUPUHJ[PLaPL[=LYKLYOLLM[PLKLYNLYLUVTTLLYK H\[VTLYR aPQU LPNLU [LU[VVUZ[LSSPUNZY\PT[L ^HHY KL UPL\^Z[L TVKLSSLU[LIL^VUKLYLU]HSSLU*HY[PLYVUKLYZ[L\U[KLZ[PQS]VSSL JVUJV\YZKƬ®S®NHUJLÆ«:[`SLL[3\_LƬ1LTVUK]HS[VWLUIPQOL[ HHUZJOV\^LU]HUaV]LLSL_JLW[PVULSL]VLY[\PNLUWYV[V[`WLZ TPQSWHSLUPUKLH\[VNLZJOPLKLUPZLUa+LaL^VYKLUKVVYLLU ]HRR\UKPNLQ\Y`NL^PR[LUNL^VNLU0UKL*H[OLKYHSWHKKVJR ]PUKLUKLNL´U[LYLZZLLYKLU]VVYVVYSVNZLYHJLH\[VƬZ+L:\ WLYJHY 7HKKVJR SHH[ QL RLUUPZTHRLU TL[ TVKLSSLU ^HHY KL TLLZ[LZ[LY]LSPUNLUOLLSO\USL]LUTHHYR\UULU]HUKYVTLU ,YaPQUUVNaV]LLSTLLYaPQL]LU[Z[LILSL]LUTHHYKH[aV\VUZ OPLY[L]LYSLPKLU 0LKLYQHHYPUKLTHHUKZLW[LTILY[YLRRLUSPLMOLIILYZ]HU OL[VSK[PTLYNLIL\YLUUHHYKL.VVK^VVK9L]P]HS/L[JVUJLW[ ILZ[HH[LYPUVTVUKLYNLKVTWLSK[L^VYKLUPULLUTHNPZJOL ZMLLY1LTHHR[LLUZ[HW[LY\NPUKL[PQKVTVWNLaVNLU[L^VY KLU PU LLU ZL[[PUN ]HU KL QHYLU Ƭ [V[ KL ZP_[PLZ Æ«3LH]L [OL 32

TVKLYU>VYSKILOPUKƬPZKHUVVRKLZSVNHU1LTHHR[RLUUPZ TL[KLNSHTV\YLUKLLSLNHU[PL]HUH\[VYHJLUPU]LY]SVNLU[PQ KLU(\[VYHJLZRLUKLU]YVLNLYTPZZJOPLULLUUVNHSLSP[HPYRH YHR[LY3VYK4HYJO^PSU\UL[OL[[LNLUV]LYNLZ[LSKLLUOL[aV [VLNHURLSPQRTVNLSPQRTHRLU]VVYLLUNYVV[W\ISPLR0LKLYLLU THNTLLNLUPL[LU]HUKP[YVTHU[PZJORHKLY+LKLLSULTLYZLU ILaVLRLYZ^L[LUKP[[LHWWYLJP°YLULUYLZWLJ[LYLUVVRKLaL TV[P]H[PL =LLS HHU^LaPNLU KYHNLU VVR KL NLWHZ[L RSLKPQ \P[ KPL[PQK+P[^LYR[THNPZJO=LYNLSPQROL[TL[LLU]LYRSLLKMLLZ[ ^HHY PLKLYLLU VVR LMMLJ[PLM LLU ]LYRSLLKWHR HHU[YLR[ +H[ ZJOLW[ PL[Z ZWLJPHHSZ OL[ KVL[ PL[Z TL[ TLUZLU AL NHHU LY VVR]LYPU)PQ^PQaL]HU]VVYILLSKaPLQLLLUYLJVUZ[Y\J[PL]HU LLUZ[HUKVWLLUH\[VZHSVU]HU 4L[HHUKHJO[]VVYOL[ RSLPUZ[LKL[HPS^VYK[OL[PUKPLZMLLYOLYVWNLIV\^K<UPLR +LL]LU[ZKPLWSHH[Z]PUKLUPU.VVK^VVKZ[HHUOVVNHHU NLZJOYL]LU IPQ PLKLYLLU KPL LLU YVS ZWLLS[ VM OLLM[ NLZWLLSK PU KL H\[VNLZJOPLKLUPZ +H[ THHR[ KH[ ]LLS JLSPIYP[PLZ LU IL YVLTKL H\[VWPSV[LU LSRL RLLY WYLZLU[ aPQU 1L VU[TVL[ LY KL Z[LYYLU]HUOL[O\PKPNL-VYT\SLUHHZ[KLNYV[LU]HU^LSLLY aVHSZ:PY:[PYSPUN4VZZ9PJOHYK([[^VVK+LYLR)LSS1HJR`0JR_ LUNHaVTHHY]LYKLY 5PL[ HSSLLU H\[VSPLMOLIILYZ RVTLU HHU O\U [YLRRLU THHY VVRMHUH[LU]HUKLS\JO[]HHY[7HYHSSLSUHHZ[KLH\[VYHJLZaPL QL LLU PU[LYLZZHU[L HPYZOV^ PU KL S\JO[ +L NYV[L )YP[ZL RSHZ ZPLRLYZ aVHSZ KL :WP[Ç&#x2039;YL \P[ KL ;^LLKL >LYLSKVVYSVN RHU QL HHUOL[^LYRaPLU 5HHZ[ KLaL [^LL NYV[L L]LULTLU[LU aPQU LY UVN YLKLULU ]VVYLLUILaVLRHHU.VVK^VVK,LUQVUNPUP[PH[PLMPZIPQ]KL 4V]PUN 4V[VY :OV^ NLWYLZLU[LLYK KVVY (\[V ;YHKLY (SZ QL LLUUPL\^L^HNLU^LUZ[[LRVWLUPZKP[LLU\UPLRLNLSLNLU OLPKVTKLSHH[Z[LUPL\^PNOLKLU]HUKPJO[IPQLUPUHJ[PL[LaPLU (\[VIV\^LYZUVKPNLUO\URSHU[LU\P[LUNL]LUaLLLUWYVLMYP[ [LY WSLRRL +P[ SPQR[ TL LLU TVKLYUL PU]\SSPUN ]HU OL[ ILNYPW H\[VZHSVU >LUZQLUVNYLKLULUVTUHHY.VVK^VVK[L[YLRRLU&+HU RHU PR OL[ UVN OLIILU V]LY WHHYKLUYHJLZ JYPJRL[ NVSM LUa 4L[HUKLYL^VVYKLUTLLYKHUNLUVLNL_J\ZLZVTL]LU[L VU[]S\JO[LUHHUKLKHNKHNLSPQRZLKY\R[LLUYPJO[PUN,UNLSHUK [L[YLRRLU^HHYH\[VZWVY[UVNZ[LLKZVWLLUNYV[LHHUOHUN RHUYLRLULUÂ&#x2020; www.goodwood.co.uk

DAENINCK Magazine


CONCEPT CAR

BMW ZAGATO ROADSTER DE VOLGENDE STAP IN EEN SUCCESVOLLE SAMENWERKING Vlak nadat de BMW Zagato Coupé met succes aan het publiek was voorgesteld, beslisten BMW en de Italiaanse coachfabrikant Zagato om opnieuw samen te werken. Gesterkt door alle positieve reacties kwamen Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design, en Andrea Zagato al gauw overeen om hun samenwerking naar een hoger plan te tillen. Ditmaal stond een roadstermodel op het menu. “We hadden de uitdaging aangegaan om de wagen klaar te hebben tegen de beroemde autoshow Pebble Beach Concours in augustus,” verklaart van Hooydonk. De BMW Zagato Roadster kwam in een recordtempo tot stand, met slechts zes weken tussen het eerste ontwerp en het afgewerkte model. “Het is alleen dankzij de expertise van beide bedrijven op het vlak van de productie van exclusieve wagens uit het topsegment en uitstekend teamwerk dat we de wagen zo snel konden klaarkrijgen,” voegt de designdirecteur van BMW eraan toe. Tekst & Foto’s BMW AG

(UKYLHAHNH[VNHH[]LYKLY!Ʈ+H[^LLYaVUKLYWYVISLTLU PUaPQUNLZSHHNKVTKL^HNLUVWaVƬURVY[L[PQKHM[L^LYRLU IL^PQZ[^H[TVNLSPQRPZ^HUULLY[^LLZ\JJLZ]VSSLILKYPQ]LUKL OHUKLUPULSRHHYZSHHUƯHSK\ZAHNH[VƮ)4>PZLLUZ\JJLZ]VS SLH\[VIV\^LYKPLRHUIVNLUVWLLU\P[NLIYLPKL]HRRLUUPZLU [LJOUPZJOLJHWHJP[LP[LU+H[PUJVTIPUH[PLTL[VUaLL_WLY[PZL PUOL[VU[^LYWLU]HUL_JS\ZPL]L^HNLUZLUVUZNLZ[YVVTSPQUK WYVK\J[PLWYVJLZ SL]LY[ HSSL PUNYLKP°U[LU VT YHaLUKZULS LLU WYHJO[PNTVKLSaVHSZKL)4>AHNH[V9VHKZ[LY[LIV\^LUƯ /L[KLZPNUƩ0[HSPHHUZLMPULZZLPUJVTIPUH[PLTL[ YVHKZ[LY[YHKP[PL\P[)LPLYLU /L[ ^LYK HS NH\^ K\PKLSPQR KH[ OL[ ]VSNLUKL ZHTLU VU[ ^PRRLSKL TVKLS LLU YVHKZ[LY aV\ ^VYKLU .LLU LURLS HUKLY TVKLSILSPJOHHT[aVTVVPKLW\YLMHZJPUH[PL]VVYH\[VƬZHSZKP[ [`WL^HNLU4L[OL[KHRVTSHHN[^LLaP[WSHH[ZLULU\P[Z[L RLUKLWYLZ[H[PLZILSLLM[KLILZ[\\YKLYK`UHTPZJOLZLUZH[PLZ LUYPQWSLaPLYTL[HSaPQUaPU[\PNLU(HUKLaLOLM[PNLJVTIPUH[PL ]VLN[KL)4>AHNH[V9VHKZ[LYKLNjULZZL]HUOL[0[HSPHHUZL KVSJL]P[H[VLLUZSHHNKLUaPQUVU[^LYWLYZLYPUVTKL^HNLU aPQULPNLUWP[[PNLRHYHR[LY[LNL]LUaVUKLYaPQUHMRVTZ[[L]LY SVVJOLULU )4>LUAHNH[VR\UULUILPKL[LY\NRPQRLUVWLLUSHUNLLU Z\JJLZ]VSSL [YHKP[PL ]HU KL IV\^ ]HU YVHKZ[LYZ LU KL )4> AHNH[V 9VHKZ[LY PZ KL Z`TIPVZL ]HU O\U YLZWLJ[PL]L +5(ƬZ 5H[\\YSPQRPZOL[VU[^LYWLU]HULLUYVHKZ[LYTLLYKHUNL^VVU OL[KHR]HULLUJV\W®OHSLU+L]LYOV\KPUNLU]HUKL^HNLU VU[O\SSLUHSKLIPQaVUKLYLYPQLY]HYPUNKPLKLILZ[\\YKLY[L^HJO [LU Z[HH[ +VVY KL SHUNL TV[VYRHW LU IYLKL ^PLSIHZPZ ^VYK[ KLILZ[\\YKLYHJO[LY\P[NLKY\R[[LNLUKLHHUNLKYL]LUHJO[LY 3 34

^PLSLU HHU /PQ ULLT[ LLU LYN SHNL ZWVY[PL]L aP[WVZP[PL PU KL JVJRWP[PU+LZ[YHRRL[`WPZJOL)4>VWWLY]SHR[LILOHUKLSPUN LU KL K\PKLSPQRL ]LYKLSPUN KVVY AHNH[V ]HU KL ]PZ\LSL THZZH NL]LUKL)4>AHNH[V9VHKZ[LYLLUH[SL[PZJOLNYL[PNLSVVR RSHHYVTLYTLL^LN[LYPQKLU 6W]HSSLUKL]VVYRHU[ ,LUSHHNUPLY]VYTPNYVVZ[LYTL[LLUJVTWSL_YHZ[LYPUa ]VYTLUZJOLYWLK\IILSLYVUKLRVWSHTWLULULLUKYPLKPTLU ZPVUHSL]VVYRHU[]VYTLUOL[L_WYLZZPL]LNLaPJO[]HUKL)4> AHNH[V9VHKZ[LY+L]VVYRHU[]HUKL)4>AHNH[V9VHKZ[LY PZLYNKYPLKPTLUZPVUHHSIYLLKLURYHJO[PN]HU]VYT+LUL\Z Z[\^[K`UHTPZJO]VVY\P[a^LLM[IV]LUKLNYVUKLUNLLM[KL )4>AHNH[V9VHKZ[LYZJOLYWLLU[LNLSPQRLY[PQKZVLWLSLSPQULU HSZVMOPQI\PN[LUIPQUHVTSHHNZ[VY[+LJVU[V\YLU]HUKLTV [VYRHWaL[[LUKLK`UHTPZJOL\P[Z[YHSPUN]LYKLYTL[]SVLPLUKL SPQULULUZ[YHRRLVWWLY]SHRRLU[LY^PQSLURLSLVNLUZJOPQUSPQRPU KL TV[VYRHW NLRLYMKL S\JO[PUSH[LU OL[ TV[VYJVTWHY[PTLU[ ]HUL_[YHS\JO[]VVYaPLULUaPUZWLSLUVWKLRYHJO[PNLHHUKYPQ ]PUNIPUULUPU+LZJOLYWLRVWSHTWLUHJJLU[\LYLUOL[VWKL ILZ[\\YKLYNLYPJO[LRHYHR[LY]HUKL^HNLULUaPQUOVNLZULS OLPKZJVUJLW["KLƫ9HaVYSPNO[ƬƩLLUUH\^RL\YPNLSLKSPJO[Z[YPW PUOL[TH[[LVWWLY]SHRIV]LUKLRVWSHTWLUƩaVYN[]VVYLLU ]LYNjQUKLHM^LYRPUN 3HHN [\ZZLU KL RVWSHTWLU aP[ KL AHNH[V]LYZPL ]HU OL[ UPLY]VYTPNLYHKPH[VYYVVZ[LY]HU)4>TL[TH[[LUPLY]VYTPNL SPQZ[LU 6W]HSSLUK KL[HPS KH[ OPQ NLTLLU OLLM[ TL[ KL )4> AHNH[V*V\W®!OL[NLIY\PR]HULLUOLSLIVLSRSLPULTH[[La SL[[LYZ]HUAHNH[VKPLOL[[YHSPL^LYR]HUOL[YVVZ[LY]VYTLU

DAEN DAENINCK A INCK NCK K Mag Magazin Magazine az e azin


De voorkant van de BMW Zagato Roadster is erg driedimensionaal, breed en krachtig van vorm. De neus stuwt dynamisch vooruit, zweeft boven de grond en geeft de BMW Zagato Roadster scherpe en tegelijkertijd soepele lijnen, alsof hij buigt en bijna omlaag stort.

DAENINCK DA DAE DAEN A INC INCK NCK CK Mag CK M Magazine azi az azin zine

35 35


CONCEPT CAR BMW Zagato Roadster

+`UHTPZJOaPQWYVMPLS /L[ZPSOV\L[]HUKL)4>AHNH[V9VHKZ[LYPZL]LU^PJO[PN LU HSLY[ KL ]SVLPLUKL TV[VYRHW SHUNL ^PLSIHZPZ RVY[L V]LY OHUNLULUSHNLHJO[LYRHU[]VYTLUZHTLULLUZ[YHRZWVY[PLM NLOLLS +L HJO[LYRHU[ PZ LLU LU HS LSLNHU[PL ,LU NjQUL IPQRV TLUKLSPQU]LYIPUK[]PZ\LLSKLPUZ[HWSPQZ[LUTL[KLHJO[LYRHU[ VTKLHJO[LYRHU[Z[PQS]VSHM[LYVUKLU ,LU HUKLY VWTLYRLSPQR KL[HPS ]HU KL )4> AHNH[V 9VHK Z[LYaPQUKLYVSIL\NLSZƩLLULZZLU[PLLSKLZPNULSLTLU[IPQOLLS ^H[YVHKZ[LYZLULLU[`WPZJORLUTLYRLY]HU+LYVSIL\NLSZ]HU KL)4>AHNH[V9VHKZ[LYKYHNLUKLZ[LTWLS]HUAHNH[V+L KLZPNULYZ OHHSKLU O\U PUZWPYH[PL ]VVY KLaL [LJOUPZJOL JVT WVULU[LU IPQ KL ]SL\NLSZ ]HU LLU ]SPLN[\PN LU L_WLYPTLU[LLY KLU ]LY]VSNLUZ TL[ O\U THZZH HS]VYLUZ [L RPLaLU ]VVY LLU K`UHTPZJOL MVJ\Z ]VVY\P[ TL[ RYHJO[PNL Z[Y\J[\\Y 5VYPOPRV /HYHKH! Ʈ/\U IY\PUL RSL\Y NLLM[ KL YVSIL\NLSZ LLU UVN TLLY 36

\P[NLZWYVRLUWYVNjLS(SZ\\^VNLU]LYKLYUHHYHJO[LYLUSHH[ HMK^HSLUaPL[\KH[KLYVTW]HUKL^HNLUOL[NSVIHSLZPSOV\L[ OHYTVUPZJOHMZS\P[(UKLYLVW]HSSLUKLKL[HPSZaPQUKLS\JO[\P[ SH[LU KPL KL njHURLU ]HU KL 9VHKZ[LY ZPLYLU LU KPL KL ]VYT ]HUKL]LYS\JO[PUNZYVVZ[LYZPUKLTV[VYRHW^LLYZWPLNLSLULU O\UK`UHTPZJORHYHR[LY]VVY[aL[[LU+LaPS]LYLUƫaƬVUKLYKL ]LYS\JO[PUNZVWLUPUNLU PU KL njHURLU ]LY^PQZ[ UHHY KL ZHTLU ^LYRPUN[\ZZLU)4>AHNH[VƯ =HU\P[ ]VNLSWLYZWLJ[PLM ]HS[ KL PU[LYWYL[H[PL ]HU KL )4> AHNH[V9VHKZ[LY]HUKL[`WPZJOLNL^LSMKLZVM[[VWTL[K\IIL SLI\S[LU]HUAHNH[VVUTPKKLSSPQRVW+LaLK\IILSLI\S[TVL[ KLSPQULU]HUKLTV[VYRHW[V[OLSLTHHSHJO[LYHHUKVVY[YLRRLU ^HHYOPQKLNLZWPLYKL]LYOV\KPUNLU]HUKL9VHKZ[LYTL[HJO [LY^PLSHHUKYPQ]PUNILUHKY\R[+LaL[^LLKHRI\S[LUVMKVWWPH NVIIHaVHSZKLSVJHSZaLNNLUaPQULLU[`WPZJORLUTLYR]HUOL[ KLZPNU]HUAHNH[VLUZPLYLUKHUVVRIPQUHLSRLAHNH[V^HNLU DAENINCK Magazine


DAENINCK Magazine

37


CONCEPT CAR BMW Zagato Roadster

:WVY[PL]LTHHYLSLNHU[LHJO[LYRHU[ +L ZJOLYWL HJO[LYRHU[ ]HU KL )4> AHNH[V 9VHKZ[LY PZ \P[Z[LRLUKLYLJSHTL]VVYOL[MHU[HZ[PZJOL[HSLU[]HUKLRVL[Z ^LYRKLZPNULYZ]HUAHNH[V+LHJO[LYRHU[SVVW[UHHKSVVZKVVY LUNLLM[KL^HNLULLUNL]VLS]HUR^HSP[LP[ƩaVHSZLLUILLSK OV\^^LYRKH[[L]VVYZJOPQURVT[\P[LLUNPL[]VYT+LHJO[LY RHU[]HUKL)4>AHNH[V9VHKZ[LYaPL[LYIYLLKLUNLKYVUNLU \P[^HHYKVVYKL^HNLUNLISVR[VWKL^LNSPN[5L[aVHSZaPQU [LNLUOHUNLYKL*V\W®SPNNLUKLHJO[LYSPJO[LU]HUKL)4> AHNH[V 9VHKZ[LY ]LYaVURLU PU a^HY[ NL[PU[ NSHZ +L a^HY[L NSHaLUZ[YVVRZ[YLR[aPJO\P[V]LYKLOLSLHJO[LYRHU[]HUKL^H NLULUILUHKY\R[aPQUOVYPaVU[HSLNLVTL[YPL+HHYVUKLYNLLM[ KLKVURLYL\P[SHH[KL)4>AHNH[V9VHKZ[LYLLUNLKYVUNLU RYHJO[PNLOV\KPUN+L\P[SHH[WPQWLUHHUKLI\P[LURHU[[YLRRLU KLHHUKHJO[TL[TH[[LHM^LYRPUN]VVYL_[YHR^HSP[LP[ /VVN[LW\U[LULUKL[HPSZ /L[\UPLRLRHYHR[LY]HUKL)4>AHNH[V9VHKZ[LY^VYK[ ^LLYZWPLNLSK PU UVN RSLPULYL KL[HPSZ +L Ư SPJO[TL[HSLU ]LS NLU TL[ RSHZZPLRZWVY[PLM ZWHHRZ KLZPNU KVLU KLURLU HHU WYVWLSSLYZLUaPQULLUZ\I[PLSLRUPWVVNUHHYKLVVYZWYVUN]HU ILPKLILKYPQ]LU!aV^LS)4>HSZKLVWYPJO[LY]HUAHNH[V<NV AHNH[VaPQU]PHKLS\JO[]HHY[PUKLH\[VIV\^[LYLJO[NLRVTLU ,LU ZWLJPHHS OVVN[LW\U[ ]HU KL )4> AHNH[V 9VHKZ[LY PZ aPQU SHR^LYR +L L_JS\ZPL]L SHRJVH[PUN ]HU OL[ L_[LYPL\Y NSHUaLUKNYPQZTL[PUKY\R^LRRLUKLKPLW[LSPQR[OL[RVL[Z^LYR ]HUKL^HNLUPULLUTHU[LS]HU]SVLPIHHYTL[HHS[L^PRRLSLU (MOHURLSPQR ]HU OVL OL[ SPJO[ VW OL[ RVL[Z^LYR ]HS[ NHH[ OL[ RSL\YLUZWLJ[Y\T V]LY ]HU KVURLYNYPQZ PU SPJO[aPS]LYRSL\YPN LU IYLUN[ OL[ KL VWWLY]SHRRLU LU ]VYTLU ]HU KL )4> AHNH[V 9VHKZ[LY[V[SL]LU

L_[LYPL\Y LU OL[ ZHTLUZWLS [\ZZLU L_[LYPL\Y LU PU[LYPL\Y +L )4>AHNH[V9VHKZ[LYZWLLS[PUVWKLaLLPNLUZJOHWLUOLLM[ KLNYLUaLU[\ZZLUIPUULULUI\P[LURHU[IL^\Z[]LY]HHNK +HHYVTaPQUOL[aLLYL_JS\ZPL]LRSL\YLULUTH[LYPHSLUKPL KL V]LYNHUN ]HU PU[LYPL\Y UHHY L_[LYPL\Y ]VYTLU ,LU Z[YVVR IY\PUSLKLYSVVW[aVHSZLLUZWVVYSHUNZOL[PU[LYPL\YLUJYL°LY[ LLU ]PZ\LSL ]LYIPUKPUN [\ZZLU KL IPUULURHU[ ]HU KL ^HNLU LU aPQU I\P[LURHU[ /L[ IY\PUL SLKLY SVVW[ ]HU OL[ KHZOIVHYK V]LYKLKL\YSPQZ[LUYVUKKLZ[VLSLULUaLSMZV]LYKLYVSIL\NLSZ +LaL SLKLYLU ]LYZPLYPUN SPN[ HSZ LLU ILZJOLYTLUKL HYT YVUK ILZ[\\YKLYLUWHZZHNPLYLU]VYT[LLUTVVPLV]LYNHUNPUOL[ ]VVYOL[V]LYPNLa^HY[LPU[LYPL\Y AHNH[VƩLLUJVHJOIV\^LYTL[LLUSHUNL[YHKP[PL AHNH[V^LYKVWNLYPJO[KVVY<NVAHNH[VPU LUPZ]HU KHHNKLLUPNLUVNVUHMOHURLSPQRLRVL[Z^LYRMHIYPRHU[(S]HU PUOL[ILNPUOHKAHNH[VLLUTPUPTHSPZ[PZJOLLUU\JO[LYLRPQRVW aPQUJYLH[PLZOLSLTHHSPUKLSPQU]HUKL4PSHULZLKLZPNU[YHKP[PL =VYT RYPQN[ KLLSZ ]HU\P[ [LJOUPZJOL V]LY^LNPUNLU ]VVYYHUN VWKL[HPSZ2VL[Z^LYRKLZPNULY<NVAHNH[VSLLYKLaPQU]HRVU KLYHUKLYLPUKLS\JO[]HHY[ZLJ[VY^HHYHLYVK`UHTPJHLULLU SPJO[LJVUZ[Y\J[PLLZZLU[PLLSaPQU =HUKHHN RVT[ TL[ (UKYLH AHNH[V LU 4HYLSSH 9P]VS[HAH NH[V KL KLYKL NLULYH[PL ]HU KL MHTPSPL HHU OL[ YVLY [L Z[HHU LU ILZJOYPQM[ OL[ ILKYPQM aPJOaLSM HSZ LLU KLZPNUZ[\KPV KPL KL LTV[PLZLUKLHTIHJO[]HURVL[Z^LYRIV\^JVTIPULLY[TL[ KLWYLJPZPL]HUNLH]HUJLLYKL[LJOUVSVNPLAHNH[V^LYR[PUKL [YHKP[PL]HUKLJVHJOWYVK\JLU[LULUVU[^PRRLS[HSSLLUOL[VT O\SZLS ]HU KL ^HNLU LU SHH[ KL TLJOHUPJH ]HU KL THJOPUL VUHHUNLYVLYK(SSLAHNH[VƬZaPQU]HUKHHN]LYaHTLSHHYZVIQLJ [LU KPL LLU ]LLS]V\K ^HHYK aPQU ]HU ^H[ O\U VVYZWYVURLSPQRL LPNLUHHYZLY]VVYOLIILUIL[HHSK†

:HTLUZWLS]HUL_[LYPL\YLUPU[LYPL\Y )PQYVHKZ[LYZTL[VWLUKHRPZOL[]HHROL[PU[LYPL\YKH[OL[ LLYZ[PUOL[VVNZWYPUN[7HZSH[LYNHH[KLHHUKHJO[UHHYOL[ 38

DAENINCK Magazine


PORTRET

YVES BENOIT

IK ZAL KINDERKANKER EEUWIG BLIJVEN BESTRIJDEN Het is met ietwat gemengde gevoelens dat ik deze namiddag richting UZ Gent rijd. Enthousiast omdat ik nu al weet dat ik er een bijzonder man ga ontmoeten. Een beetje bedrukt omdat de arts in kwestie zich al jaren bezighoudt met een materie die elk zinnig mens tot in het diepste van zijn vezels raakt: kanker bij kinderen! Het is enigszins verrassend te zien hoe, tussen al die grijze architecturale miserie, het Sint-Elizabethkinderziekenhuis als een kleurrijke bloem tussen de donkere rotsen opstijgt. Het gebouw straalt een positieve energie uit. Zonnige kleurtjes, tekeningen die de gangen sieren. Een concept duidelijk geĂŻnspireerd op de wereld van kinderen. Ik ga naar de â&#x20AC;&#x153;Lievingâ&#x20AC;?, een ruimte waar broertjes of zusjes worden opgevangen, wanneer de ouders hun zieke kind in alle rust willen begeleiden. ;LRZ[

Christophe Lambert

+T!+LZMLLYPUKP[aPLRLUO\PZ]LYYHHK[KH[OPLYYVUK LLUOLLSNL]VLSPNLTH[LYPL^VYK[NL^LYR[/VLSHUN ]VLY[\HSZ[YPQK[LNLURPUKLYRHURLY&2HU\aLNNLUKH[ KP[LLUYVLWPUN^HZ& +Y@)LUVP[!Ʈ0RKLURKH[OL[ILZ[YPQKLU]HULSRLLYUZ[PNL aPLR[L NL]VLSPN SPN[ IPQ WH[P°U[LU LU KL KPYLJ[L IL[YVRRLULU 4HHYPRILUOL[TL[\LLUZKH[^HUULLYKLaPLR[LRPUKLYLU[YLM[ KP[]VVY]LSLTLUZLUJVUMYVU[LYLUKLYSPQR[/L[PZHSZVMTLUWHZ KHUNHH[ILZLMMLUOVLIYVVZOL[SL]LURHUaPQU0RZ[\KLLYKLHM HSZHY[ZPU LUOHKOLSLTHHSUPL[KLPU[LU[PLTPQ[LZWLJPH SPZLYLUPUKLZ[YPQK[LNLURPUKLYRHURLY0R^PSKLRPUKLYHY[Z^VY KLULUHSZWLKPH[LYLLUHY[ZLUWYHR[PQRVWLULU4HHYaVHSZKH[ TLLZ[HSNHH[OHKOL[SL]LU]VVYTPQLLUHUKLYSV[^LNNLSLNK ;PQKLUZTPQUZ[HNLR^HTPRPUJVU[HJ[TL[RPUKLYLUKPLRHURLY OHKKLU+H[^HZ[VLUPUKPL[PQKUVNTHHYLLURSLPULHMKLSPUN 4L[®®UILWHHSKTLPZQLLUOHHYMHTPSPLOHKPRLLUaLLYUH\^L IHUKVWNLIV\^KLU[VLUKP[IPQaVUKLYWPLU[LYLTLPZQLVWLLU KHN[VJOKLZ[YPQK]LYSVVYOLLM[TPQKH[LUVYTNL[LRLUK0R^HZ LUISLLMVWKLRPUKLYRHURLYHMKLSPUN^LYRLU6W]YPQLQVUNL SLLM[PQKQHHYNPUNTPQUSLLYTLLZ[LYVWWLUZPVLULUR^HTPR HHUOL[OVVMK[LZ[HHU]HUKLaLTVLPSPQRLHMKLSPUN,UU\aP[[LU ^LOPLYY\PTLLUR^HY[LL\^SH[LYƯ +T!>H[PZKLHSSLYNYVV[Z[LKVVYIYHHRKPLTLUPUKLaL OLSLWLYPVKLOLLM[]LY^LaLUSPQR[& +Y @ )LUVP[! Ʈ,Y PZ OLLS ]LLS ]LYHUKLYK .LS\RRPN THHY 4HHY]VVYTPQPZLY®®UKPUNKH[LY[VYLUOVVNIV]LU\P[Z[LLR[ =YVLNLYPUTPQUILNPUWLYPVKLZ[VUKKLKPHNUVZLRHURLYPUKL TLLZ[LNL]HSSLUZ`UVUPLT]VVYLLUKVVKZ]VUUPZKH[TLUV]LY PLTHUK\P[ZWYHR2PUKLYLUKPLLYZSHJO[VMMLY]HU^LYKLURYLNLU 40

^LPUPNV]LYSL]PUNZRHUZLU[VLILKLLSK=HUKHHNOLIILU^LPU )LSNP°RHURLYWH[P°U[LUWLYQHHY[LILOHUKLSLU]HU KLaLWH[P°U[LUaPQURPUKLYLU1HTTLYNLUVLN]LYSPLaLU^LUVN HS[PQKWH[P°U[QLZ4HHYOL[WLYJLU[HNL]HUKPLNLULUKLaPLR[L V]LYSL]LUILKYHHN[U\VUNL]LLY +H[PZ\P[LYHHYKLLUOLSL NYV[L]VVY\P[NHUNHSZTLU^LL[KH[]YVLNLYNLLU ]HUKL RPUKLYLUOL[OHHSKLĆŻ +T!0ZKP[YLZ\S[HH[[LKHURLUHHULLUNYV[LYLRLUUPZ V]LYKLaPLR[L]LYIL[LYKL[LJOUVSVNPL°ULUWLYMVYTHU [LYLNLULLZTPKKLSLUVTaL[LILZ[YPQKLU& +Y@)LUVP[!ĆŽ/L[PZ]YPQL]PKLU[KH[LYKL]VVYIPQLKLJLUUPH LLU ZLYPL\aL ]VVY\P[NHUN PZ NLIVLR[ VW KL KYPL KVVY \ ]LY TLSKL W\U[LU /L[ ^VVYK RHURLY OVLM[ ]HUKHHN WLY KLÇ&#x2039;UP[PL UPL[TLLYMH[HHS[LaPQU4HHYLYPZTLLYKHUKH[=VVYLLUNYVV[ Z[\ROLLM[OL[VVR[LTHRLUTL[OL[MLP[KH[TLUWYPVYP[LP[LU NHHU ]LYSLNNLU PZ /VUKLYK QHHY [LY\N ^HZ LY ]HU RHURLYIL Z[YPQKPUN]VVYRPUKLYLUNLLUZWYHRL,Y^HYLUVWKH[TVTLU[ PTTLYZ]LLSHUKLYLLYUZ[PNLLUSL]LUZILKYLPNLUKLHHUKVLUPU NLU^HHYLLU]LLSNYV[LYWLYJLU[HNLRPUKLYLUZSHJO[VMMLY]HU ^HZ 0R KLUR KHU ]VVYHS HHU PUMLJ[PLaPLR[LU /L[ PZ WHZ ^HU ULLYTLUKLaLVUKLYJVU[YVSLOLLM[NLRYLNLUKH[TLUVWOL[ ]SHR]HURPUKLYNLULLZR\UKLHUKLYLHJJLU[LUPZNHHUSLNNLU 0U[LUZPLMVUKLYaVLROLLM[LY[VLNLSLPKKH[^LVWOLKLUV]LY LLU\P[NLIYLPKHHU[HS[LJOUPLRLULUTLKPJH[PLILZJOPRRLUVT OL[NYVZ]HUHSSLRHURLYZKLÇ&#x2039;UP[PLM[LR\UULU]LYZSHHU<P[LYHHYK IL[LRLU[KP[UPL[KH[^PQVWVUZSH\^LYLUTVNLUY\Z[LU6VR KLaPLR[LL]VS\LLY[LUWSHH[Z[VUZ]VVYUPL\^L\P[KHNPUNLU/L[ PZK\ZHIZVS\\[UVKPNVT]LYKLYVUKLYaVLR[LKVLU,ULYaPQKZ VTKLaPLR[L]VVY[LISPQ]LULUHUKLYaPQKZVTOL[WLYJLU[HNL DAENINCK Magazine


PORTRET Yves Benoit

V]LYSL]LYZUVNUHHYVTOVVN[LR\UULU[YLRRLU >LOLIILUVVRIPQNLSLLYKLUIL[LYLPUaPJO[LUPUKLTH[L YPLNLRYLNLU+HHY]VVYUPL[HS[PQKTL[UPL\^LTLKPJPQULU,LU ]VVYILLSK! (J\[L S`TMH[PZJOL SL\RLTPL PZ KL TLLZ[ ]VVYRV TLUKL]VYT]HURHURLYIPQRPUKLYLU;V[PU ^HZLYIPQUH NLLU LURLSL RHUZ VW V]LYSL]PUN 4L[ KL TLKPJPQULU KPL [VLU ]VVYOHUKLU^HYLUILYLPRLU^L]HUKHHNPUIPQUH ]HUKL NL]HSSLU NLULaPUN >L OLIILU KL TLKPJPQULU UPL[ ]LYUPL\^K THHY^LOLIILUNL^VVUNLZUHW[VTaLVWKLQ\PZ[LTHUPLY [L NLIY\PRLU ,LU LUVYTL L]VS\[PL R^HT LY VVR [VLU ^PQ [V[ OL[ILZLMR^HTLUKH[SL\RLTPLWHZZ\JJLZ]VSRVUILOHUKLSK ^VYKLUHSZTLUUPL[HSSLLUOL[SPJOHHTTHHYVVRKLOLYZLULU TLLILOHUKLSKL=VVYKPLU^PZ[LU^LUPL[KH[SL\RLTPLJLSSLU aPJORVUKLU]LYIVYNLUOV\KLUPUKLOLYZLULUKLWSHH[Z]HU ^HHY\P[ KL aPLR[L HS[PQK [LY\NR^HT 5\ ISPQR[ KH[ OL[ TLL IL OHUKLSLU]HUKLOLYZLULUKLZSL\[LS^HZUHHYOL[Z\JJLZ +T!)LU[\PU\^O\PKPNLM\UJ[PLHSZOVVMK]HUKL HMKLSPUNUVNPUKLTVNLSPQROLPKVTaLSM]LLSYLZLHYJO[L KVLU& +Y@)LUVP[!Ʈ0ROLILLUaLLYIYLLK[HRLUWHRRL[TVL[PR [VLNL]LU(J[PLMVUKLYaVLRPUOL[SHIVKH[OVVY[LYUPL[LJO[ TLLYIPQTHHYRSPUPZJOVUKLYaVLRI]TL[JVSSLNHƬZ\P[KLHU KLYL \UP]LYZP[HPYL aPLRLUO\PaLU V]LY OL[ NLIY\PR ]HU TLKPJPQ ULUOL[]LYIL[LYLU]HUILZ[HHUKL[LJOUPLRLUKLIH[[LYLUKH[ NLIL\Y[aLLYMYLX\LU[=LYKLYSLPKPRHY[ZLUVW]VVYHSRPUKLYHY[ ZLULURPUKLYVUJVSVNLU0RZ[HHHUOL[OVVMK]HULLU[LHT]HU VUNL]LLYTLUZLU0ROLILYVVRV]LYNL^HHR[KH[KLaL \UPLRLHMKLSPUN]VSSLKPNJVUMVYTaV\aPQUHHUKLPKLHSLZP[\H[PL KPL^PQ]HUIPQKLZ[HY[]VVYVNLUOHKKLU+LRPUKLYRHURLYHM KLSPUN VW KL ]PQMKL ]LYKPLWPUN Z[HH[ ]VSSLKPN [LU KPLUZ[L ]HU VUaLRHURLYWH[P°U[QLZKPLOPLYSHUNLU]HHRTVL[LU]LYISPQ]LU *VUZ\S[H[PLZNHHUKVVYVWOL[NLSPQR]SVLYZLUVUaLPU[LUZPL]L aVYNLUSPNNLUQ\PZ[UHHZ[OL[VWLYH[PLR^HY[PLYƯ +T!>LSRLRHURLYZRVTLUOL[TLLZ[]VVYIPQRPUKLYLU& >H[aPQUKLOHYKULRRPNZ[L& +Y@)LUVP[!Ʈ+L]VYTLU]HURHURLYKPLIPQRPUKLYLUOL[ TLLZ[]VVYRVTLUaPQUPULLYZ[LPUZ[HU[PLISVLKRHURLYNL]VSNK KVVY OLYZLU[\TVYLU S`TMLRSPLYRHURLY < ILNYPQW[ KH[ KH[ RPU KLYLU UPL[ ]HHR [LU WYVVP a\SSLU ]HSSLU HHU ƮV\KLYKVTZRHU RLYZƯ aVHSZ WYVZ[HH[RHURLY KHYTRHURLY IVYZ[RHURLY LUa /L[NYV[L]LYZJOPSHSZTLURPUKLYRHURLY]LYNLSPQR[TL[KLaPLR[L aVHSZ TLU KPL IPQ ]VS^HZZLULU HHU[YLM[ PZ KH[ IPQ KL SHH[Z[L NYVLWRHURLYKVVYNHHUZ]VVY[RVT[\P[OL[LWP[OLLS^LLMZLSKL ILKLRRPUNZ^LLMZLSZ HHU KL VWWLY]SHR[L ]HU KL VYNHULU 1L aV\R\UULUaLNNLUKH[OL[RHURLYZaPQUKPLR\UULU^VLRLYLU KVVYKLJVU[PU\LISVV[Z[LSSPUNHHUKLƮI\P[LU^LYLSKƯ0LKLYLLU ^LL[^H[ZPNHYL[[LUYVVRRHU]LYVVYaHRLUTHHYLYaPQU\P[LYHHYK VVR HUKLYL ]VVYILLSKLU :SLJO[L SL]LUZNL^VVU[LZ ZSLJO[L SLLMVTNL]PUNVVRKLV\KLYKVTaVYN[KH[LYZSPQ[HNLVW[YLLK[ LU KH[ TLUZLU [LU WYVVP ]HSSLU HHU KL aPLR[L >L NHHU UPL[ LL\^PNTLL,LUZIV]LUKLSLLM[PQKZNYLUZaPQU^L HSSLUNL]VLSPNLY]VVYOL[RYPQNLU]HURHURLYZ )PQ RPUKLYLU PZ OL[ ^LS aV KH[ aPQ ]HHR ZSHJO[VMMLY aPQU ]HU HNYLZZPL]L RHURLYZ +H[ OLLM[ UPL[Z [L THRLU TL[ KL SLLM[PQK THHY^LSTL[KLVYPNPUL]HUKLJLS>LZWYLRLUOPLYaVUKLY HS [L [LJOUPZJO [L ^VYKLU V]LY ^LLMZLSZ[HTJLSSLU KPL KL LP NLUZJOHWOLIILUOLLSZULS[LNYVLPLU=YVLNLYOHKKLU^LKL 42

TPKKLSLUUPL[VTKPLJLSSLULLUOHS[[VL[LYVLWLUTHHYTL[ KLJOLTV[OLYHWPLRHUTLUKHHY]HUKHHNVWLLU]YPQYHKPJHSL THUPLYVWPU^LYRLULUKHHYLUIV]LU^LYR[KLaLTLKPJH[PLVW HSSL RHURLYJLSSLU PU OL[ NLOLSL SPJOHHT =VVY LSRL ZWLJPNjLRL RHURLYPZTLUTL[KLQHYLUOLLSNLYPJO[LJOLTVJVJR[HPSZNHHU VU[^PRRLSLU4LUOLLM[K\PKLSPQRILNYLWLUKH[UPL[LSRLIYHUK TL[ ^H[LY NLIS\Z[ RHU ^VYKLU LU KH[ LY K\Z Z[LLKZ ]LYKLY TVL[NLaVJO[^VYKLU=HUKHHNKLURPRKH[^PQOPLYTLLYKHU ]LYZJOPSSLUKLJVJR[HPSJVTIPUH[PLZNLIY\PRLUƯ +T!=LLSHS^VYK[LYIL^LLYKKH[RHURLYVVRLLU TLU[HSLR^LZ[PLPZ,UKH[KLWZ`JOLLLUNYV[LYVSRHU ZWLSLUPUOL[NLULaPUNZWYVJLZ)LU[\OL[KHHYTLL LLUZ& +Y@)LUVP[!Ʈ+H[RSVW[HIZVS\\[UPL[AV^LSUPL[^H[OL[ RYPQNLU]HUKLaPLR[LHHUNHH[HSZ^H[OL[ILZ[YPQKLULY]HUIL [YLM[ 2HURLY RHU UPL[ TL[ KL WZ`JOL PU ]LYIHUK ^VYKLU NL IYHJO[ AL Z[HHU ]VSSLKPN SVZ ]HU LSRHHY AVUKLY KL NLWHZ[L TLKPJH[PLaHSKLaPLR[LHS[PQKKLIV]LUOHUKOHSLU+H[PZLLU MLP[ ^HHY aLSMZ NLLU IL^PQZTH[LYPHHS TVL[ ]VVY HHUNL]VLYK ^VYKLU2HURLYRHULURLSJVYYLJ[ILUHKLYK^VYKLUKVVY[PQKZ NLYPJO[[LILWHSLU^LSRTLKPJPQUVWKLaPLR[LHM[LZ[\YLULU PUM\UJ[PL]HUKLZWLJPNjLRLRHURLYKLJVJR[HPSHHU[LWHZZLU 7\U[>HHYPR^LSTLLHRRVVYKRHUNHHUPZKH[LLUWVZP[PL]L PUNLZ[LSKOLPKKLWH[P°U[RHUOLSWLUVTKLTVLKLYPU[LOV\ KLULUIL[LY[LNLUKLaPLR[L[L]LJO[LU0UKPLVW[PLRPZWZ`JOL ^LS ILSHUNYPQR ]LYSPJO[LUK THHY UPL[ ILWHSLUK 0LTHUK TL[ LLUZ[LYRKVVYaL[[PUNZ]LYTVNLUTL[[VUULU^PSZRYHJO[aHSKL aPLR[LVUNL[^PQMLSKPL[ZSHUNLYOL[OVVMKR\UULUIPLKLUKHUOPQ VMaPQKPLaPJOSHH[NHHU4HHYPROLI]LLSRPUKLYLUaPLUZ[LY]LU VVRHS]VJO[LUaLHSZSLL\^LU+HHYSPN[OL[K\ZUPL[HHUƯ +T!<ILU[^LSKLWLYZVVUNL^LLZ[KPLLYQHYLU]VVY NLZ[YLKLUOLLM[KH[KLRHURLYWH[P°U[QLZLUO\UV\KLYZ OL[PKLHSLRHKLYaV\KLUR\UULURYPQNLUVTKLaPLR[L OL[OVVMK[LIPLKLU7Z`JOLPZK\Z[VJO^LSILSHUNYPQR ]VVY\& +Y@)LUVP[!Ʈ>HHY\U\V]LYZWYLLR[PZILNYPW]VVYO\UZP [\H[PLLUYLZWLJ[]VVYO\UILSL]PUN/L[ILNYPWKH[^PQTVL[LU DAENINCK Magazine


Best in homefitness De beste toestellen voor bij u thuis of op het werk. De grootste fitnesswinkel in BelgiĂŤ. Al meer dan 10 jaar dĂŠ referentie voor kwaliteitsfitnesstoestellen voor thuisgebruik of op het werk. 800m2 showroom in Antwerpen, Rumst, Brussel en Gent. De beste merken uit stock leverbaar.

Ook elke zondag open van 13u tot 17u! N PE O K OO OP G! DA N ZO

Reactive Antwerpen

Reactive Rumst

Reactive Brussel

Reactive Gent

%LVVFKRSSHQKRĂ&#x20AC;DDQ 2100 Deurne 03.325.94.01 DQWZHUS#UHDFWLYHEH ZZZÂżWQHVVPHJDVKRSEH

0HFKHOVHVWHHQZHJ 2840 Rumst 015.64.44.95 rumst@reactive.be ZZZÂżWQHVVPHJDVKRSEH

Bergensesteenweg 214 1600 Sint-Pieters-Leeuw 02.377.13.77 brussels@reactive.be ZZZÂżWQHVVPHJDVKRSEH

Kortrijksesteenweg 202 9830 Sint-Martens-Latem 09.222.34.22 gent@reactive.be ZZZÂżWQHVVPHJDVKRSEH

Openingsuren winkels: Antwerpen: (Open van ma tot za van 10u tot 18u en zondag van 13u tot 17u, gesloten op dinsdag) Rumst: (Open van ma tot vr van 12u tot 18u, za van 10u tot 18u en zondag van 13u tot 17u, gesloten op vrijdag) Brussel: (Open van wo tot za van 10u tot 18u en zondag van 13u tot 17u, gesloten op maandag en dinsdag) Gent: (Open van ma tot za van 12u tot 18u en zondag van 13u tot 17u, gesloten op dinsdag)


PORTRET Yves Benoit

VWIYLUNLU]VVYKLTVLPSPQRLVTZ[HUKPNOLKLU^HHYPUVUaLWH [P°U[QLZaPQU[LYLJO[NLRVTLULUOL[YLZWLJ[VTOLUaVƬUNVLK TVNLSPQRKVVYKLaLa^HYLILWYVL]PUN[LZ[\YLU/L[IVTIHY KLTLU[HHUJOLTV[OLYHWPL°U\TVL[KH[UPL[VUKLYZJOH[[LU /L[]LY^LYRLU]HUKLaPLR[LVWaPJOPZHSa^HHYNLUVLN]VVY KL RPUKLYLU LU O\U NLaPU (SZ aPQ KHU UVN LLUZ ]HU OLY UHHY KLY^VYKLUNLZ[\\YK]VVYHSSLYOHUKLILOHUKLSPUNLULUVUKLY aVLRLUKHU^VYK[OL[LYN]LLS+HHYVTKLHIZVS\[LLZZLU[PL ]HUKLaLRPUKLYRSPUPLR/PLYPZHSSLZZHTLUNLIYHJO[PU®®UVWLU Y\PT[LVWTHH[LUPUKLNLLZ[]HURPUKLYLUaVKH[LYNLYPJO [LYRHUNL^LYR[^VYKLULUO\USLLK^H[RHU^VYKLU]LYSPJO[ 4L[RLUUPZ]HUaHRLUVWNLIV\^KKVVYLLU[LHTKH[QHYLUKL aPLR[LPUKLVNLUOLLM[NLRLRLU0RILUKHHYVTOLLSISPQKH[^L KLYLHSPZH[PL]HUKP[aPLRLUO\PZ]LY^LaLUSPQR[OLIILUAVHSZOL[ ]VVYPLKLYLWH[P°U[NLSK[TVL[LUVVRRPUKLYLUTL[KLYNLSPQRL LYUZ[PNLHHUKVLUPUNLUPTTLYZ^HHYKPN^VYKLUILQLNLUKƯ +T!,UVVRIL[YVRRLU^VYKLUIPQ^H[LYTVL[NLIL\ YLUHSZKLaPLR[L[LZ[LYRISPQR[&/VLZ[HH[\[LNLUV]LY L\[OHUHZPLIPQRPUKLYLUKPLSPQKLU& +Y@)LUVP[!Ʈ.LLULURLSLWH[P°U[K\ZVVRNLLURPUK]LY KPLU[OL[VTWPQU[LSPQKLULUaLRLYNLLUU\[[LSVaLWPQU0RKLUR KH[PLKLYLLUOL[KHHY^LSV]LYLLUZPZ0UHSSLOVZWP[HSLU^VYK[ LY]HUKHHNZ[LLKZTLLYV]LYNL^HHR[KH[LLUWH[P°U[M`ZPZJO UPL[ OVLM[ [L SPQKLU 5H[\\YSPQR PZ OL[ NL]HS ]HU L\[OHUHZPL LLU KLNjUP[PL]L LU VUVTRLLYIHYL Z[HW 6VR KHHY ^VYK[ HSNLTLLU HHU]HHYKKH[LSRS\JPKLWLYZVVUOL[YLJO[OLLM[KHHY]VVYaPJO aLSMLLUILZS\P[PU[LULTLU0UOL[NL]HS]HURPUKLYLUSPN[KLaL R^LZ[PL^LKLYVT]LLSKLSPJH[LY;VJOILUPRKLTLUPUN[VLNL KHHUKH[RPUKLYLUPUZWYHHRTVL[LUOLIILUPUKLaL[OLTH[PLR ALTVL[LUUPL[HSSLLUO\UaPLR[LKYHNLUTHHYaLRLYVVROL[ YLJO[ OLIILU ]VVY LLU \P[^LN [L TVNLU RPLaLU ^HUULLY OL[ W\U[]HUOL[[VLSHH[IHYL]VVYOLUPZV]LYZJOYLKLU0UOL[NL]HS ]HURPUKLYLUZWYLRLU^L]VVYHSV]LYWHSSPH[PL]LZLKH[PL.LSVVM TLRPUKLYLUaPQU]LLSHSHSLY[PUKLaLZP[\H[PLZALaLNNLUaVU KLYVT^LNLU^HHYOL[VWZSHH[LURVTLUTL[O\UHUNZ[LULU O\U^LUZLUYLZVS\\[UHHY]VVYHSZTLUOLUKPLY\PT[LNLLM[ 2PUKLYLU]YHNLUKH[OL[THNZ[VWWLUaLNNLUKH[OL[NLUVLN PZNL^LLZ[/L[aVYNLUKHZWLJ[PZ]VVYTPQHS[PQKOLLSILSHUNYPQR NL^LLZ[/L[SL]LUTVL[R^HSP[LP[]VVYVNLUOLIILU2PUKLYLU aPQUaLLYTVLKPNLWH[P°U[LULU]LYKPLULUOL[VVRVTTLL[L ILWHSLUOVLaLO\USHH[Z[LKHNLUTVL[LUKVVYIYLUNLUƯ +T!<OLI[IHHUIYLRLUK^LYRNLSL]LYKVWOL[]SHR]HU KLQ\PZ[LVTRHKLYPUNLU\OLI[RPUKLYRHURLYPULLUIYL KLYWLYZWLJ[PLMNLWSHH[Z[<OLI[OL[RPUKLYRHURLYMVUKZ VWNLYPJO[>LSRI\KNL[NHH[OPLYTLLNLWHHYK&/LLM[ KLV]LYOLPK\VUKLYZ[L\UKPU\^WSHUULU& +Y@)LUVP[!Ʈ>H[OL[VUKLYaVLRUHHYRHURLYIL[YLM[RYPQ NLU^PQZ[L\U]HUaV^LSV]LYOLPKZMVUKZLUHSZ]HURHURLYSPNHƬZ 4HHY^H[KLKHNLSPQRZL^LYRPUNIL[YLM[OLIILU^LLYOLLSSHUN HSSLLU]VVYNLZ[HHU>PQaPQULYVUZHSLLULL\^PNOLPK]HUIL ^\Z[KH[TL[ZVTZOLLSRSLPUL]LYHUKLYPUNLULLU^LYLSK]HU ]LYZJOPSRHUNLTHHR[^VYKLU0RRHU\]LSL]VVYILLSKLUNL]LU /L[MLP[I]KH[LLUaPLRRPUKKH[HTWLY\P[aPQUILKRHUUPL[ TLLY]HUVWKLNHUNUHHYO\PZTVL[ILSSLUTHHYKH[PUHSSLY\Z[ ]HUVWKLRHTLYRHUKVLUKHHYOLIILU^PQQHYLUNLSLKLUTVL [LU ]VVY PQ]LYLU LU [LUZSV[[L OLIILU ^PQ KP[ aLSM ILRVZ[PNK ƮAPLRLRPUKLYLUOVL]LUUPL[[LILSSLUƯ^HZKLJVTTLU[HHYKPL 44

^PQRYLNLU,UKLV]LYOLPKOLLM[SHUNHHUKLRHU[NLZ[HHU6T KH[^PQUPL[SHUNLYRVUKLU]LYKYHNLUKH[LYaV^LPUPNNLIL\YKL OLI PR OL[ 2PUKLYRHURLYMVUKZ VWNLYPJO[ +HURaPQ KL MHU[HZ[P ZJOLZ[L\U]HUZ`TWH[OPZHU[LUTLLZ[HSV\KLYZ]HUNL^LaLU WH[P°U[QLZZSHNLU^PQLYPUVTLLUQHHYSPQRZI\KNL[]HUTPSQVLU L\YVIPQLSRHHY[LRYPQNLU1\PZ[]VSKVLUKLVTKL^LYRPUN]HU OL[ -VUKZ PU HS aPQU MHJL[[LU ]HU O\SW HHU aPLRL RPUKLYLU LU NLaPUULU[LNHYHUKLYLUƯ +T!>HHYZ[HH[OL[-VUKZHSSLTHHS]VVY& +Y@)LUVP[!ƮAVHSZPRKHHYUL[]LY[LSKLOLJO[PRLUVYT]LLS ILSHUNHHUKLVTRHKLYPUN]HUKLWH[P°U[QLZ>HUULLYLYaH RLUaPQUVVRHSaPQUKPLZVTZUPL[KPYLJ[PUYLSH[PLTL[KLaPLR[L aLSMKPL^PQUVKPNHJO[LUKHU[YLRRLU^LKHHYNYHHNNLSK]VVY \P[ >PQ aP[[LU OPLY PU OL[ OHY[ ]HU LLU WLYMLJ[ ]VVYILLSK! KL 3PL]PUN,LUWSHH[Z^HHYKLV\KLYZO\UHUKLYLRPUKLYLUVUIL aVYNKR\UULUHJO[LYSH[LU[LY^PQSaLHHUKLaPQKL]HUO\UaPLRL RPUKZ[HHU 4HHYLYaPQUUH[\\YSPQRVVRHUKLYLaHRLUƮ26,:;,9ƯPZLLU OLLSILSHUNYPQRWYVQLJ[]HUOL[-VUKZ/L[PZLLUVTRHKLYPUN KPL KL SPUR TL[ [O\PZ VW[PTHSPZLLY[ QHHY NLSLKLU R^HTLU ^L VW OL[ PKLL VT RPUKLYLU aV^LS WHSSPH[PL]L WH[P°U[QLZ HSZ RPUKLYLUKPLVUKLYILOHUKLSPUNZ[VUKLUILNLSLPKUHHYO\PZ[L SH[LUNHHU+P[RHUHSSLLUHSZLLUVUKLYZ[L\ULUK[LHTKLNL OLSLRUV^OV^VWLLU]LPSPNLTHUPLY]HU\P[OL[aPLRLUO\PZUHHY KL[O\PZ]HUOL[WH[P°U[QL]LYO\PZ[>PQOLIILULLU[LHT]HU TLUZLUKPLKLRPUKLYLUaVUHHYO\U]LY[YV\^KL[O\PZR\U

ULUSH[LUNHHU=VVYKLV\KLYZLUKLRPUKLYLULLUOLLSNYVV[ ]LYZJOPS LLU Y\Z[IYLUNLY :PUKZ KL VWZ[HY[PUN ]HU 26,:;,9 OLIILU^PQYLLKZRPUKLYLUaVR\UULUSH[LUVW]VSNLU ,LUSHH[Z[LW\U[KH[PR[VJO^PSHHUZ[PWWLUPZKH[^PQTL[ OL[ 2PUKLYRHURLYMVUKZ VVR VUaL ZVSPKHYP[LP[ ^PSSLU VUKLYZ[YL WLUTL[HUKLYLVYNHUPZH[PLZKPLOL[UVNSHZ[PNLYOLIILUKHU VUZ VT YVUK [L RVTLU AV Z[L\ULU ^L aV^LS NjUHUJPLLS HSZ SVNPZ[PLRPUKLTH[L]HUOL[TVNLSPQRLLLURSLPURPUKLYRHURLY WYVQLJ[ PU ;HUaHUPH ^HHY RPUKLYLU KVVY VUaL Z[L\U UHJO[VW ]HUNRYPQNLUPUOL[aPLRLUO\PZƯ +T!/L[PZ\^HHYZJOPQUSPQRHS]LLSNL]YHHNK4HHY ^H[KVL[KH[TL[\&0ZOL[NLTHRRLSPQRVTWVZP[PLM[L ISPQ]LU& +Y@)LUVP[!Ʈ5H[\\YSPQRISPQMPRWVZP[PLM0ROLITVL[LUSLYLU VTNHHUTL[]LYSPLZLUTL[]LYKYPL[+H[PZaLRLYUPL[NLTHRRL SPQR0ROLIVVRNLSLLYKKH[QLHS[PQK]LYKLYTVL[UPL[]VVYQLaLSM THHY]VVYHSKPLRPUKLYLUKPLVWQLYLRLULU/L[PZILSHUNYPQR KH[QLNVLKVTYPUNKILU[KVVYQL[LHTQLNLaPULUQL]YPLUKLU 6USHUNZILUPRQHHYNL^VYKLU;VLUPRƫZTVYNLUZHHU TPQUI\YLH\[VLR^HT^HZVWKLKL\YLLUNPNHU[PZJOL[LRL UPUNHHUNLIYHJO[LLUSL]LUZIVVTNLTHHR[KVVYHSSLRPUKL YLU]HUKLHMKLSPUN:[PLRLTTL[KLOLPTLSPQRLTLKL^LYRPUN ]HUOL[[LHT+H[aPQU^HHYKLYPUNLUKPL[LSSLULUKPLVUZaLRLY VVRPUKLZ[YPQK[LNLURHURLYOV\KLUƯ† DAENINCK Magazine


S

T I J L L A B O

V O O R

M

A N N E N

Giorgio A Giorgio Gior Arma mani Jeans Jeans ans

B j ve Bi vert rttoo o n va vann uw BMW sle leut uttel utel e biede en wi wij u een een kko ee ort rtin ingg va in vann 5% op al uw aaankop nkkop open en ACT E GELDIG ACTI G GE ELDI DIG TOT O 1 DECEM DECEM CEMBE CEMBE BERR 220 2012 0012 EN NN NIE NI NIET IET CU CUM C UMMU UM MUL ULE U UL L ERBA RBA AA ARR MEET ANDER DEREE A AA ANBIE ANBIE N DING DIN N EN E

CLOTHES : Ar Arma mani ni Jea eans ns ı Pau aull Sm Smitithh ı Ver ersa sace ce Jea eans ns ı Sannd ı Jac acob ob Coh ohen en ı Cirircl clee of Gen entltltem emen en ı Pat atririzi z a Pe zi Pepe pe ı Ung ngar aro o ı Dio iorr ı Cititiz izzen enss of Hum manniti y ı Peu eute tere reey ı Davvid d May ayer er ı Mon nte teco core re ı Bikkke kemb mber e gs er SHOES : Paaul u Smi m th ı Flo oris rii Va V n Bo Bomm m el e ı Saannd ACCESSORIES : Di D or ı Lan anvi v n ı Pau aull Sm mitithh BEACH & HOMEWEAR : Do olcce& &G Gaabb banna ı Pau aull Smit Sm mith itith ı Bikkke kemb mber eerrgs Ope p nin ningsu gsuren reen : m ren maa van va 1144uu000 to ot 188u3 u 0 ı did wowo-do do o van an n 10u00 10u000-12u30 10 -12 1 u3 u30 3 en vaan 114u0 30 4u 0-1 4u0 -18u3 -1 8u3 8u30 u330 ı vr vr-za -za za doorl do oo orr o orl op ope pend van pe va 100u0 u00 to tott 188u330 ı zon o dag on ag 100u00 u0 -12 -12u00 u00 of op aaffspr spraak aak Winkelt ink nkkeltt u lie lieevver e inn al alle le rus ust? t? Bel B on onss geeruust voo voor een een e afs aff pra prraak raak ak bui buiten tenn de op o eni enings ngsure ngs gsuren. ure ren. n Wijj mak maken e gra en graag ag tij tijd d vrij vrij vo oor o u!

Cavoe-Tagoe,, St S ijijllllllab ab bo vo v or o man anne neen - Sttattions io ons nsst stra st raat ra att 47 - 87 8 90 Waarreggem m

www.cavoe-tagoe.com


BMW MOTORRAD

BMW CONCEPT E

DESIGNCONCEPT VOOR EEN ELEKTRISCHE SCOOTER Individuele mobiliteit wordt steeds meer bepaald door de behoefte aan duurzaamheid. BMW Motorrad heeft de uitdaging van een snel veranderende wereld aangenomen en werkt nu aan de serieproductie van voertuigen voor de mobiliteit van de toekomst, individuele mobiliteit op twee wielen als antwoord op de toekomstige behoeften van de klant. Tekst & Foto’s BMW AG

:[HKZTVIPSP[LP[ =VVY[IV\^LUK VW LLU LY]HYPUN ]HU IPQUH QHHY VW OL[ NLIPLK]HUNLTV[VYPZLLYKL[^LL^PLSLYZNLIY\PR[)4>KLPU [YPUZPLRL]VVYKLSLU]HU[^LL^PLSLYZVTPUUV]H[PL]L]VLY[\PNLU [LVU[^PRRLSLUKPLOL[]LYRLLYPUKLZ[HKLLUUPL\^LKPTLUZPL ]LYSLULU=VVYOL[LPUKL]HUKP[QHHYaHS)4>PUOL[RHKLY]HU KLƮZ[HKZTVIPSP[LP[Ư[^LLOVVN^HHYKPNL]VLY[\PNLU]VVYZ[LSSLU PUOL[ZLNTLU[]HUKLTH_PZJVV[LYZ+L)4>TH_PZJVV[LYZ JVTIPULYLUKLM\UJ[PVUHSP[LP[]HULLUZJVV[LYTL[OL[YPQWSLaPLY ]HULLUTV[VYNjL[Z+LILPKL]VLY[\PNLU^VYKLUHHUNLKYL]LU KVVYRYHJO[PNLLUa\PUPNLJPSPUKLY]LYIYHUKPUNZTV[VYLU =PZPVUHPYKLZPNU]VVYLLUUPL\^HHUKYPQMJVUJLW[ +LKLZPNUZ[\KPL)4>*VUJLW[LILSPJOHHT[KL]PZPL]HU LLULSLR[YPZJOHHUNLKYL]LUZJVV[LY+VVYKL[VLULTLUKLIL WLYRPUN]HUKL]LYRLLYZY\PT[LOL[Z[LLKZKY\RRLY^VYKLUKL ]LYRLLY LU KL LJVSVNPZJOL LU LJVUVTPZJOL \P[KHNPUNLU VU[ Z[HH[]VVYHSPUNYV[LZ[LKLSPQRLNLIPLKLULLUUPL\^LILOVLM[LPU OL[WYP]®]LY]VLY,LULZJVV[LYTL[K\\YaHTL[LJOUVSVNPZJOL Z`Z[LTLU LU OL[ LZ[OL[PZJO KLZPNU ]HU KL *VUJLW[ L ]VYT[ LLU HU[^VVYK VW KLaL ]LYHUKLYLUKL ILOVLM[LU PU KL Z[HKZ TVIPSP[LP[LU[VVU[VUZOVLHHU[YLRRLSPQRLUMHZJPULYLUKKLPU [LYWYL[H[PL]HULSLR[YPZJO]LY]VLYVW[^LL^PLSLURHUaPQUVWOL[ NLIPLK]HUKLZPNU +L *VUJLW[ L PZ LLU ]PZPL! KL VU[^LYWLYZ OLIILUKLZ[PQS LUKL]VYTNL]PUN]HUKLLZJVV[LY]HUKL[VLRVTZ[VU[^VY WLU Ʃ LSLR[YPZJO KPNP[HHS K`UHTPZJO +L VU[^LYWLYZ OLIILU aPJOaLSMKVLSIL^\Z[OLLS^H[]YPQOLPKNLN\UKVTUPL\^LJYLH [PL]L^LNLU[LR\UULUPUZSHHU]VVYOL[KLZPNU]HUVUKLYKLSLU LU]SHRRLU+L]VYTNL]PUNLUKLWYLJPZPLKPL^LYKLUILYLPR[ ^LLYZWPLNLSLU KL RLYU^HHYKLU ]HU )4> 4V[VYYHK! LTV[PL K`UHTPZJOLWYLZ[H[PLZLU]LYUPL\^PUN;LNLSPQRLY[PQKYVLW[OL[ 46

W\YPZ[PZJOL a\P]LYL KLZPNU KL RSL\YLU LU KL TH[LYPHHSRL\aL VUTPKKLSSPQROL[ILLSKVW]HULLUZJOVULa\PUPNLTHHY^LUK IHYL[^LL^PLSLY ;`WPZJOL)4>4V[VYYHKKLZPNULSLTLU[LU /L[aVNLUHHTKLNLKLLSKLNLaPJO[]HUKLIV]LUILRSLKPUN[V[ IV]LUOL[]VVYZ[LZWH[IVYK]LYZJOHM[KL*VUJLW[LLLUVUTPZ RLUIHHYK`UHTPZJO]VVYHHUaPJO[+P[RVT[VVR[V[\P[PUNPUKLZ[PQS ]HUKL[^LLW\U[PNLZWVPSLYPUOL[a^L]LUKLWHULLS]HUOL[]VVY ZJOLYT LLU IVLTLYHUN]VYTPN HLYVK`UHTPZJO NL]VYTK a^L ]LUKWHULLS+LRVY[LZWVY[PL]LHJO[LYRHU[HJJLU[\LLY[OL[HJ[PL]L YPQRHYHR[LY]HUKLLSLR[YPZJOHHUNLKYL]LUZJVV[LY +LRSL\YLULUTH[LYPHSLUWHZZLUUHHKSVVZPUOL[HSNL TLULJVUJLW[ +L K`UHTPZJOL WYLZ[H[PLZ OL[ YPQWSLaPLY LU ]VVYHS OL[ TP SPL\]YPLUKLSPQRL RHYHR[LY ]HU LSLR[YPZJOL TVIPSP[LP[ ^VYK[ ^LLY ZWPLNLSKPUOL[JVUJLW[]HURSL\YLULUTH[LYPHSLU+LILRSL KPUNLU ]VVYHHU LU HJO[LYHHU TL[ HM^LYRPUN PU Ʈ3PNO[ ^OP[LƯ ]VYTLULLUMHZJPULYLUKJVU[YHZ[TL[JVTWVULU[LUaVHSZKL IV]LUILRSLKPUNPUƮ)SHJRJOYVTLSPNO[ƯLUaPQKYLTWLSZNLSHR[PU Ʈ)SHJRJOYVTLKHYRƯHHUNL]\SKTL[NjQU]VYTNLNL]LUKL[HPSZ PUƮ5H[\YHSHS\TPUP\TƯKLHZ`TTL[YPZJONL]VYTKL]VSSLOV\ KLY]HUKL]VVYZ[LILRSLKPUNLUKLTPKKLU[\UULSPUƮ;L_[\YLK Z[LLSƯ+LKLZPNU]HUKLSPJO[TL[HSLU]LSNLUPZHMNLSLPK]HUKL ]VYTNL]PUN]HUKL)4>PH\[VTVKLSSLU +L [^LL aPQWSH[LU ]HU KL IH[[LYPQ LU KL HHUKYPQMLLUOLPK PU Ʈ,SLJ[YPJ `LSSV^Ư NLTHHR[ ]HU HJY`SNSHZ LU ]VVYaPLU ]HU LLU UHHY HJO[LYLU NLWSHH[Z[ TL[HSLU YVVZ[LY LU Ʈ*VUJLW[ LƯ VW ZJOYPM[Z`TIVSPZLYLUOL[[LJOUPZJOLRHYHR[LY]HULLULSLR[YPZJO HHUNLKYL]LUZJVV[LY:HTLUTL[HUKLYLHJJLU[LUPUƮ,SLJ[YPJ `LSSV^ƯaVHSZKL]VVYZ[LILRSLKPUNOL[HJO[LYNLKLLS[LLUKL DAENINCK Magazine


DAENINCK D DAE DAEN AE A AEN AENINCK ENINC IINCK IN N NC NCK CK Mag CK M Ma Magazine ag a gazin azi az a z ne zi zin e

47 47


BMW MOTORRAD Designconcept voor een elektrische scooter

OVSSL^PLSHZ/L[IPQWHZZLUKLSHHKJVU[HJ[IL]PUK[aPJO]VVYHHU PUKLTPKKLU[\UULSLUPZ]VVYaPLU]HULLUKVVYaPJO[PNLWSHZ[PJ RHW /L[]PZPVUHPYLRHYHR[LY]HURVT[VVR[V[\P[PUNPUOL[^LN SH[LU ]HU KL NLIY\PRLSPQRL HJO[LY\P[RPQRZWPLNLSZ 0U KL WSHH[Z KHHY]HU aPQU [^LL ]PKLVJHTLYHƬZ PU OL[ NSHZ ]HU OL[ HJO[LY SPJO[LUISVRNL´U[LNYLLYKKPLKL]LYRLLYZZP[\H[PLHJO[LYKLIL Z[\\YKLYK\PKLSPQR^LLYNLLM[VW[^LLSJKKPZWSH`ZPUKLJVJRWP[ +LYPQZULSOLPKLUHUKLYLILSHUNYPQRLPUMVYTH[PL^VYK[^LLYNL NL]LUVWLLUKPNP[HHSKPZWSH`PUKLJVJRWP[KPL[V[KLLZZLU[PL PZ[LY\NNLIYHJO[ 0UUV]H[PL]L[LJOUVSVNPLPULLUZLYPL]VLY[\PN]HUKL [VLRVTZ[ /L[[VLRVTZ[PNLZLYPL]VLY[\PNaHS]VSRVTLUILHU[^VVYKLU HHUKL]LY^HJO[PUNLUTLUZ[LS[HHULLU[^LL^PLSLYKPLK\\Y aHTLTVIPSP[LP[IPLK[+HURaPQKL)4>POVVNZWHUUPUNZ[LJO

48

UVSVNPL % ]VS[ ]VSNLUZ KL Z[YLUNZ[L ]LPSPNOLPKZUVYTLU R\UULULSLR[YPZJOHHUNLKYL]LU]VLY[\PNLUKLHJJLSLYH[PL^HHY KLU ]HU LLU TH_PZJVV[LY TL[ ]LYIYHUKPUNZTV[VY L]LUHYLU +L Y\PTL VWZSHNJHWHJP[LP[ ]HU KL IH[[LYPQ LLU PU[LSSPNLU[ IH[ [LYPQTHUHNLTLU[Z`Z[LLTLULLULMÇ&#x2039;JP°U[L[LY\N^PUUPUN]HUKL YLTLULYNPLaVYNLU]VVYLLU]VVYKHNLSPQRZNLIY\PRYLHSPZ[PZJO YPQILYLPR ]HU RPSVTL[LY +L PUNLUPL\YZ Z[YL]LU IV]LUKPLU UHHYLLUJVU[PU\]LYTVNLULULLU[VWZULSOLPKKPLOL[]VLY[\PN PUZ[HH[Z[LSSLUVWZ[HKZH\[V^LNLUTL[LLUK\VWHZZHNPLY]LPSPN PU[LOHSLU +L IH[[LYPQ ^VYK[ VWNLSHKLU HHU LLU NL^VVU O\PZOV\ KLSPQR Z[VWJVU[HJ[ >HUULLY KL IH[[LYPQ ]VSSLKPN SLLN PZ PZ KL SHHKK\\YRVY[LYKHUKYPL\\Y<P[WYHR[PZJOLLY]HYPUNTL[JVU JLW[]VLY[\PNLUPZYLLKZNLISLRLUKH[KLIH[[LYPQaLSKLU]VSSL KPNSLLNYHHR[aVKH[KLSHHK[PQKLUNL^VVUSPQRUVNRVY[LYaPQU 6WSHUNL[LYTPQULLUVW[PL]VVYKHNLSPQRZZ[HKZ]LY]VLYTL[U\ SLTPZZPLÂ&#x2020;

DAENINCK Magazine


Reclamebureau Plug

TIJDLOZE BINNEN- EN BUITENZWEMBADEN Zwembaden De Wilde bouwt voor u het zwembad met een tijdloos design. Deze sluit perfect aan bij elke tuinstijl. De afwerking maakt elk zwembad uniek: skimmer-, onderloop- of overloopbad in gewapend beton en als binnenbekleding Bisazza glasmoza誰ek. Met een brunch, barbecue of tuinfeest rond het zwembad zorgt u voor een stukje vakantiesfeer. Ook voor binnenzwembaden zijn wij de perfecte partner voor het realiseren van uw droom.

ZWEMBADEN DE WILDE BVBA GERAARDSBERGSESTWG. 73A 9860 OOSTERZELE (BELGIUM) TEL. +32 (0)9 362 74 27 FAX +32 (0)9 362 46 92 INFO@ZWEMBADENDEWILDE.BE BEKIJK ONZE REALISATIES OP ONZE WEBSITE WWW.ZWEMBADENDEWILDE.BE


PORTRET

FRANK DE BLEECKERE

OOK DE SCHEIDSRECHTERS ZIJN TOPATLETEN VANDAAG ,NPHOGPHDDQGHEDOLHYDQKHWUHXVDFKWLJHJORHGQLHXZHJHERXZYDQGH³UPD:LOO\1DHVVHQV in Wortegem-Petegem. Nee, ik ben niet gekomen om de succesvolle zakenman te interviewen, maar wel iemand van zijn nieuwe werknemers. Een man die tot voor kort tot de absolute wereldtop onder de scheidsrechters behoorde. En die vandaag als verantwoordelijke Public Relations een uithangbord voor het bedrijf is geworden. Tekst en foto’s Christophe Lambert

-YHURSHH[UPL[SHUNVWaPJO^HJO[LU4VVP\P[NLKVZ[aVHSZ ^L]HUOLTNL^VVUaPQULLU]YPLUKLSPQRLNSPTSHJOVWOL[NL aPJO[NHH[OPQTL]VVYUHHYLLU]LYNHKLYaHHSKPLIHHK[PUOL[ aVUSPJO[ ;^LL \\Y SHUN a\SSLU ^L WYH[LU V]LY aPQU IPQaVUKLYL JHYYP­YL V]LY aPQU HMZJOLPK LU OL[ ]HJ\ÁT KH[ OPQ HJO[LYSPL[ KLYVSKPLOPQUVNRHUZWLSLUPUOL[ZJOLPKZYLJO[LYZTPSPL\KL NPNHU[PZJOLPTWHJ[KPLOL[]VL[IHSZWLSTVUKPHHSOLLM[[L^LLN NLIYHJO[,LUNLZWYLRKH[PULLUnjP[Z]VVYIPQ]SPLN[ -YHUR+)!Ʈ+LaLIHHUHSZ79PZTPQVWOL[SPQMNLZJOYL]LU =HUKHHNPZKLZP[\H[PL\P[LYHHYKHUKLYZTHHY]YVLNLYSPL[a\SRL WVZP[PLIPUULUPULLUILKYPQMTPQ[VLVTTPQU^LYRTL[OL[]VL[ IHS[LJVTIPULYLU0ROLIHS[PQKOL[NLS\RNLOHK[LTVNLUZH TLU^LYRLUTL[ILNYPQWLUKLIHaLUALSPL[LUTPQ[VLKLKY\RRL [YHPUPUNZZJOLTHƬZ[L]VSNLUKL]LSLZ[HNLZIPQ[L^VULU(SZ QL KL [VW OHHS[ PTWSPJLLY[ KH[ YLNLSTH[PN YLPaLU UHHY OL[ I\P [LUSHUK]VVY*OHTWPVUZVM,\YVWH3LHN\L^LKZ[YPQKLU(SZ QL[V[KLLJO[L^LYLSK[VWOVVY[]VSNLUVVRKLZLSLJ[PLZ]VVY KLNYV[L[VYUVVPLU+VVYOL[ILNYPW]HUTPQU^LYRNL]LYZRVU PR[^LL^LYLSKILRLYZnj\P[LULUNPUNPRUHHYOL[,\YVWLLZ3HU KLURHTWPVLUZJOHWPU0RILUOLUOPLY]VVYKHURIHHYLU IL[YLROLUKHUVVRNYHHNPUTPQUZ\JJLZƯ +T!(SZPROL[aVOVVYTVL[QPQQLSL]LUHS[PQK^LSaLLY NVLKNLVYNHUPZLLYKOLIILU& -YHUR +)! Ʈ+H[ R\U QL ^LS Z[LSSLU /L[ SL]LU ]HU LLU [VW ZJOLPKZYLJO[LY TVL[ HSZ LLU W\aaLS PU LSRHHY WHZZLU +PZJPWSPUL PZ KHHYIPQ OL[ ZSL\[LS^VVYK 0R OLI KH[ ]HU QVUNZ HM HHU PU TPQU VW]VLKPUNTLLNLRYLNLU4PQU]HKLYaH[PTTLYZPUOL[VUKLY^PQZ K\ZZ[Y\J[\\Y^HZTPQUPL[]YLLTK)PQKL]LYKLYL\P[IV\^]HUTPQU JHYYP­YLPZKH[KLYVKLKYHHKNLISL]LUALSMKPZJPWSPULPZLLUT\Z[ -`ZPZJOTVL[QLL]LUZJOLYWZ[HHUHSZKLZWLSLYZHUKLYZRHUQL OL[ZWLSUPL[]VSNLU4LU[HHSKLURPRTVL[QLaLSMZLLU[YHWQLOV 50

NLYZ[HHU(HUKLPU[LYUH[PVUHSL[VWRVTQLUPL[aVTHHYIPQ[VL]HSƯ +T!=HUZJOLPKZYLJO[LYZ^VYK[^LSLLUZHSWSHNLUK NLaLNKKH[OL[THUULUaPQUKPLUL[UPL[NLUVLN^HYLU HSZ]VL[IHSSLY0ZKHHYPL[Z]HU^HHY& -YHUR+)!Ʈ0RKLURKH[QLLLU]VL[IHSSLYUPL[TL[LLUYLML YLLRHU]LYNLSPQRLU0RILUILNVUULUVWTPQUKLHSZZJOLPKZ YLJO[LY,LUILL[QLPUKL[YHKP[PL]HUKLMHTPSPL0UOL[]VL[ZWVVY ]HUTPQUNYVV[]HKLYLU]HUTPQU]HKLYKPLILPKLUUVNPULLYZ[L RSHZZL OLIILU NLnjV[LU ]HU KL QHYLU Ƭ [V[ ƫ 0R ^HZ LLU TPKKLSTH[PN ]VL[IHSSLY NL^LLZ[ LLU ]VVYZWLSLY UV[H ILUL ;LJOUPZJORVUPRTPQUTHUUL[QLZ[HHUTHHYM`ZPZJOZJOVV[PR [LRVY[6WOL[UP]LH\KH[PRZWLLSKL]PLYKLWYV]PUJPHSLTVLZ[ QL ]LLS [YHWWLU PUJHZZLYLU ,U KHHY OLI QL ^LS LLU W\U[ TL[ QLZ[LSSPUN)PQ]VL[IHSPZLYJVU[HJ[0R^HZ[VLUUVNLLUSPJO[ RUHHWQLUPL[LJO[^LLYIHHYLUK\Z]HHRNLR^L[Z[+PLVWLLU ]VSNPUN]HUISLZZ\YLZOLLM[TPQHSZZWLSLYKVLUHMOHRLUƯ +T!0RTVL[aLNNLUKH[PRQLaLSKLULLUZSLJO[LTH[JO OLIaPLUMS\P[LU)LOHS]LKPLLULRLLYKHU/VL^VYKQL LLU[VWZJOLPKZYLJO[LY& -YHUR +)! Ʈ+L ILY\JO[L )Y\NNL(UKLYSLJO[ ]HU QHHY NLSLKLU+LZWLSLYZOLIILUTLKHHYVVRUPL[NLOVSWLUTHN QL^LSaLNNLU/L[aPQUKLZWLSLYZKPLLLU^LKZ[YPQKILWHSLU UPL[LLUZJOLPKZYLJO[LY0ROLITLKHHYLLUILL[QLSH[LUHHU ]HUNLU ,LU ^LKZ[YPQK KPL TL HSZ QVUNL KLY[PNLY OHK R\UULU RYHRLUTHHYKPL]VVYTPQQ\PZ[LLURHU[LSW\U[PUTPQUJHYYP­YL PZNL^VYKLU 0ROLIOL[NLS\RNLOHK]LLS[LR\UULUVWZ[LRLU]HUTPQU ]HKLY,LUNVLKLZJOLPKZYLJO[LY^VYKQLWHZHSZQLK\YM[SLYLU \P[QLMV\[LU1LTVL[JOHYPZTHOLIILUaLRLYOLPK\P[Z[YHSLULU aVYLZWLJ[HMK^PUNLUIPQKLZWLSLYZVWOL[]LSK,LUZJOLPKZ YLJO[LYTVL[LLUTHU]HU^LPUPN^VVYKLUaPQU,LUISPRTVL[ DAENINCK Magazine


Iedereen staat te wachten op het moment dat de talentvolle jonge Belgische nationale ploeg zich zal plaatsen voor een groot tornooi. Ik hoop dat het nu al in BraziliĂŤ zal zijn. Het zal voor euforische taferelen zorgen. Ik denk dat het wel tijd wordt dat ze de hoge verwachtingen inlossen. Anders gaat de hype rond de Rode Duivels weer gaan liggen, vrees ik. Talent is niet genoeg, nu moet er een ploeg opstaan. DAENINCK DA DAEN DAE AEN AE ENINC INCK CK Ma Mag M Magazine aga ag azin zzine

51 51


]VSZ[HHUVTaPQUNLaHN[LOHUKOH]LU/PQTVL[LLUNYV[LTLU [HSL ^LLYIHHYOLPK OLIILU /L[ R^LRLU ]HU LLU VSPMHU[LU]LS PZ JY\JPHHS =LLS QVUNL ZJOLPKZYLJO[LYZ Z[VWWLU VTKH[ aL KL ]LYIHSLHNYLZZPLUPL[SHUNLYHHUR\UULU +PLKHNPU)Y\NNLSPLWHSSLZ\P[KLOHUK5HKLTH[JOaH[ PR PU aHR LU HZ ;LNLSPQRLY[PQK ^HZ PR VVR ]HZ[ILYHKLU KH[ KP[ TPQUPL[TLLYaV\V]LYRVTLU+PLKHNILUPRNLIVYLUHSZKL ZJOLPKZYLJO[LYKPLSH[LYVVRPU[LYUH[PVUHHSaV\KVVYIYLRLUƯ +T!>H[ILUQLKHUHUKLYZNHHUKVLU& -YHUR+)!Ʈ0RILZLM[LKH[HSZLLUTH[JO\P[KLOHUKSVVW[KP[ VVR]LLSaLN[V]LYKLSLPKPUNALSMRLUUPZPZKLILZ[LSLLYZJOVVS 1LRHULLU[VW^LKZ[YPQKTHHYVUKLYJVU[YVSLOV\KLUHSZQLaLSM VVR[VWILU[0RRLLRV]LYKLNYLUaLUUHHYKLLJO[L[VWWLYZ 0UKPLWLYPVKL^HYLUKH[7PLYS\PNP*VSSPUH4HYR\Z4LYR(UKLYZ -YPZR 0R aHN OVL aPQ K\PKLSPQR UVN LLU [YHWQL OVNLY Z[VUKLU LU WYVMLZZPVULLS TL[ O\U ]HR ILaPN ^HYLU AL ^LYR[LU HS[PQK TL[OL[aLSMKL[LHTSPQUYLJO[LYZOHKKLUPUaPJO[PUOL[ZWLSLU KVVY KL WLYMLJ[L JV»YKPUH[PL TL[ O\U JVSSLNHƬZ ^HZ OL[ ]VVY OLU]LLSTHRRLSPQRLYVTKLTH[JO[LJVU[YVSLYLU/L[WLYMLJ[L L]LU^PJO[[\ZZLUM`ZPLRLLUTLU[HSLZ[LYR[L6VRKL]VL[IHS SLYZaHNLUKH[AL]VLSKLUKH[KLaLZJOLPKZYLJO[LYZ]HULLU OVVNUP]LH\^HYLULULY^LYKTL[OLUK\ZUPL[NLZVSK 0RSPL[TPQK\ZVTYPUNLUKVVYLLUWO`ZPJHSJVHJOWYVMLZZVY /LSZLU0RILNVUV]LYKHN[L[YHPULU^H[TLU[HHSMHTPSPHHSVVR aLRLYPUKL^PU[LYTHHUKLULLUNYVV[]LYZJOPS\P[THHR[L0RIL NVUZHTLU[L^LYRLUTL[LLUTLU[HSJVHJO1LM)YV\^LYZKPL U\ VVR VUaL OVJRL`ZWLSLYZ ILNLSLPK OLLM[ PU 3VUKLU 0R OHK LLU]HZ[LRPULZPZ[,UTL[7L[LY/LYTHUZLU>HS[LY=YVVTHUZ ]VYTKLPRLLU]HZ[ZJOLPKZLUSPQUYLJO[LYZ[LHT(SZQL[VW^PS[ 52

aPQUTVL[QLLY]LLS]VVYKVLU/L[PZLLUWLYTHULU[LVWVM MLYPUNaV^LS]VVYQLaLSMHSZ]VVYQLNLaPU4HHYOL[PZKLLUPNL ^LNƯ +T!AVIV\^QLKPLIYVVKUVKPNLLY]HYPUNVW1LILNPU[ YLNLSTH[PN*OHTWPVUZ3LHN\L^LKZ[YPQKLU[LMS\P[LU1L ^VYK[NLZLSLJ[LLYK]VVY>LYLSKILRLYZLUOL[,\YVWLLZ 3HUKLURHTWPVLUZJOHW/VLNHH[OL[KHHYHHU[VLVW aVƬU>LYLSKILRLY& -YHUR+)!Ʈ1LTVL[LYLLYZ[UVNNLYHRLU6TIPQKL NLZLSLJ[LLYKLU[LILOVYLU^VYKQLNLK\YLUKLKYPLQHHYTL[QL [LHT NL]VSNK 1L RYPQN[ LLU ILVVYKLSPUN VW QL ^LKZ[YPQKLU QL TVL[Z[HNLZIPQ^VULUYLNLSTH[PN[LZ[LUHnjLNNLULUZLTPUH YPLZ]VSNLU/L[]LYLPZ[LLU:WHY[HHUZLKPZJPWSPULVTOL[[VW UP]LH\[LOHSLU/L[PZVVRaLLYZ[YLZZLYLUK^HU[HSZLLU]HU KL[LHTSLKLUMHHS[]VVYI]LLUM`ZPZJOL[LZ[SPN[PLKLYLLULY \P[ (SZ ^L TL[ 7L[LY /LYTHUZ LU >HS[LY =YVTHUZ ILZSV[LU HHUKP[H]VU[\\Y[LILNPUULU^HZLY]VVYNLLU]HUVUZLLU ^LN[LY\N 6W LLU ^LYLSKILRLY ULLT U\ A\PK(MYPRH RVT QL PU LLU OV[LS [LYLJO[ ^HHY QL aLZ ]VSSL ^LRLU a\S[ KVVYIYLUNLU (SSLZ PZOHY[LSPQRPLKLYLLUPZLLULUHSSHJO[V[KLLLYZ[LHHUK\PKPUN ]VVYKL^LKZ[PQKLULYHHURVT[+HUKYHHP[KLZMLLYLUILNPU[ VVR]VVYKLZJOLPKZYLJO[LYZKLYHJLUHHYKLNjUHSL0LKLY[LHT RY\PW[KHUPUaPQUZJOLSWPZaVNLMVJ\Z[VWaPQULPNLU^LKZ[YPQ KLUKH[KLYLZ[]HUKL^LYLSKUPL[TLLYSPQR[[LILZ[HHU>LL[ QLPRRPQRaLSMZUPL[UHHYLLUHUKLYL^LKZ[YPQKƯ +T!/L[]VL[IHSZWLSPZKLSHH[Z[LKLJLUUPHLUVYT NL°]VS\LLYK,YPZ]LLSNLSKTLLNLTVLPK]VVYZWLSLYZ DAENINCK Magazine


JS\IZLUZWVUZVYZ-V\[LU^VYKLUUPL[LJO[NLHWWYLJP LLYK/L[ILNVUTL[ZJOLPKZYLJO[LYZTL[VVY[QLZU\PZ LYKLZTLLRILKLUHHYJHTLYHƬZVWKLKVLSSPQU=PUKQL KP[LLUSL\RLL]VS\[PL& -YHUR+)!Ʈ+LHYIP[YHNLPZLLUILSHUNYPQRVUKLYKLLS]HUOL[ ZWLS]LYNLL[KH[UPL[/L[PZKHUVVRSVNPZJOKH[PUKPLNPNHU [PZJOL JHYYV\ZLS KL YVS ]HU KL ZJOLPKZYLJO[LY TLL L]VS\LLY[ ,U QH KL [VWZJOLPKZYLJO[LYZ OLIILU VVR LLU HUKLYL Z[H[\Z NLRYLNLU+LZULSSLL]VS\[PL]HUOL[]VL[IHSOLLM[VVR]HUOLU NL°PZ[KH[aLTLLaV\KLUNYVLPLU9LMLYLLZaPQU]HUKHHNNLLU NYPQaLT\PaLUTLLYTHHYHMNL[YHPUKL[VWH[SL[LU0R]PUKKP[LLU NVLKLL]VS\[PL+LPU]VLY]HUKLVVY[QLZKLL_[YHHZZPZ[LU[LU VWPU[LYUH[PVUHHSUP]LH\JHTLYHƬZKPLVUNLaPLULa^HYLMV\[LU ]HUZWLSLYZ]HZ[SLNNLUaVKH[aLVVRHJO[LYHMR\UULUNLZHUJ [PVULLYK^VYKLU&/L[PZNLISLRLUKH[KPLPU[LY]LU[PLZOL[ZWLS HSSLLUTHHY[LUNVLKLaPQUNLRVTLU,LUZJOLPKZYLJO[LYRHU UPL[ HSSLZ aPLU +\Z ILU PR HIZVS\\[ LLU ]VVYZ[HUKLY ]HU LLU JHTLYHVWKLKVLSSPQUƯ +T!,U[VJO&/L[aV\OL[ZWLSIL´U]SVLKLUaLN[TLU ,ULLU]VVYaL[aPQUVTSH[LYVVRJHTLYHƬZ[LNHHUNL IY\PRLU]VVYI\P[LUZWLSZP[\H[PLZHSKHUUPL[WLUHS[`MH ZLZ&=VL[IHSaV\VWKPLTHUPLYLLU]PKLVNHTL^VYKLU& -YHUR +)! Ʈ5LL KH[ aPQU [^LL [V[HHS ]LYZJOPSSLUKL aHRLU ,LUJHTLYHVWKLKVLSSPQUJVUZ[H[LLY[6MOPQPZLYV]LYVMUPL[ 7\U[)PQKLHUKLYL]VVYILLSKLUKPLQLHHUOHHS[RHUQLZWYLRLU V]LYPU[LYWYL[H[PL,UKHU]PUKPRKH[KLO\SW]HUJHTLYHƬZPU KLYKHHKVUNLWHZ[PZ+L-0-(aHSKH[[YV\^LUZUVVP[[VLSH[LU >H[KLKVLSSPQUWYVISLTH[PLRIL[YLM[ULLTOL[]HUTPQHHULY RVTLU JHTLYHƬZ LU ]LLS ZULSSLY KHU QL KLUR[ 4PZZJOPLU UVN DAENINCK Magazine

UPL[TL[LLUPUVUaLUH[PVUHSLJVTWL[P[PLTHHYVWKL]VSNLUKL >LYLSKILRLY PU )YHaPSP° a\SSLU aL LY Z[HHU >LL[ QL PU [VLUPRYLMLYLL^HZVWOL[>2PU7LY\]VVYKLKLKLU^LHS [LZ[LUTL[LLUJOPWPUKLIHSKPLZPNUHSLUNHMVWVUZOVYSVNL /L[Z`Z[LLT^HZLJO[LYUPL[MLPSSVVZ^HU[IPQLSRLIHSKPLIV]LU OL[KVLS]LYK^LLUNPUNVUZ\\Y^LYRVVRIPLWLU5\Z[HH[KL [LJOUVSVNPLVWW\U[Ư,LUKHNUHKP[PU[LY]PL^RVUKPNKL-0-( HHUKH[LY[PQKLUZOL[]VSNLUKL>2KVLSSPQUJHTLYHƬZa\SSLUNL IY\PR[^VYKLUU]KY +T!AV\OL[VVRUPL[IL[LYaPQUVT]HUKLZJOLPKZYLJO [LYZ[LLPZLUKH[aLWYVMLZZPVUHS^VYKLU& -YHUR+)!Ʈ0UKLNYV[LJVTWL[P[PLZ,UNLSHUK:WHUQL0[H SP°+\P[SHUKLUaƴPZKH[aV(UKLYLSHUKLUTL[^PL^PQVUaL LPNLUJVTWL[P[PLLLUILL[QLR\UULU]LYNLSPQRLU5LKLYSHUKLU KL:JHUKPUH]PZJOLSHUKLUaPQUHHULLUNYV[LPUOHHSIL^LNPUN ILaPN0U)LSNP°PZKHHY^LPUPNI\KNL[]VVY+HHYVTTVL[LLU ZJOLPKZYLJO[LY \P[ LLU RSLPU ]VL[IHSSHUK aPJO K\IILS LU KPR IL^PQaLU[LNLUV]LYPLTHUK]HULLUNYV[L]VL[IHSUH[PLaLRLY VTKH[KPLZJOLPKZYLJO[LY\P[I],UNLSHUKLSRL^LLRLLU^LK Z[YPQK]HU*OHTWPVUZ3LHN\LUP]LH\RHUnj\P[LUPUaPQUUH[PVUHSL JVTWL[P[PL4HHYOL[UP]LH\PZKLSHH[Z[LQHYLUVVRIPQVUZZ[LYR ]LYIL[LYKƯ +T!ALNQLU\VTKL)VUKWSLaPLY[LKVLU>LaP[[LUPU LLU]HJ\ÁT-YHUR5HQV\OLIILU^LUPLTHUKTLLY PUKL*OHTWPVUZ3LHN\LLUVWOL[,2AV\KLUaLUPL[ IL[LYQV\^L_WLY[PZLNLIY\PRLUVTOL[UP]LH\^H[VW[L RYPRRLU&1PQ^LL[[LUTPUZ[LOVLKLILYNLYHHUKL[VW \P[aPL[ 53


PORTRET Frank De Bleeckere

-YHUR+)!Ʈ/L[PZKLILKVLSPUNKH[PR[PQKLUZKL]VSNLUKL JVTWL[P[PLKLQVUNLZJOLPKZYLJO[LYZNHILNLSLPKLULUIPQZ[\ YLU0RTVL[OLUIPQIYLUNLUOVLLU^HUULLYaLOL[ILZ[[YHPULU LUOVLaLaPJOVW[PTHHSVWLLU^LKZ[YPQKR\UULU]VVYILYLPKLU ,LUNVLKL]VVYILYLPKPUNPZPTTLYZ ]HULLUNVLKLWYLZ [H[PL0RaHSVVRIPUULUKL<,-(LLUM\UJ[PLILRSLKLULU]VVY KL-0-(M\UNLYLUHSZ®®U]HUKLHK]PZL\YZ6WKPLTHUPLY ILUPRaV^LSVWUH[PVUHHS,\YVWLLZHSZ^LYLSKUP]LH\IL[YVR RLU0R]LYOL\NTLKH[PRTPQULY]HYPUNLUTPQU^LYR^PQaLaHS R\UULUKVVYNL]LUTHHYHSSLZ]YHHN[[PQKLULYTVL[LUI\KNL[ [LU]YPQNLTHHR[^VYKLUKPLLYK\ZUPL[aPQUƯ +T!+H[PZLLUILL[QLOL[WYVISLLT]HUVUZ]VL[IHS VVR.LLUNLSK>PQOLIILUVUZ[LYLJO[V]LYPNLUZ Z[YLUNLYLNLSZVWNLSLNKX\HMPUHUJPLYPUN*S\IZRYPQNLU WHZO\USPJLU[PLHSZaLZJO\SKLU]YPQaPQUTHHYPUHSSL NYV[L]VL[IHSSHUKLU]LNLUaLKHHYLJO[LYO\USHHYZHHU +H[PZW\YLJVTWL[P[PL]LY]HSZPUN>H[TVL[QLKHHYKHU TLLHSZ)LSNPZJOJS\IQL& -YHUR+)!Ʈ0R^LL[OL[OL[PZMY\Z[YLYLUK>LaPQULLURSLPU ]VL[IHSSHUK NL^VYKLU +L OVVNKHNLU ]HU KL QHYLU ƫƫ aPQU^LN6UaLZ[HKP\TZaPQU[LRSLPULU]LYV\KLYKNL^VYKLU ]VVYOL[TVKLYUL]VL[IHSaVKH[^PQK\ZUVVP[KLNjUHSL]HULLU NYVV[[VYUVVPR\UULUVYNHUPZLYLU+LRSVVMTL[KL[VW^VYK[ NLZ[HHNNYV[LYAVR\UULU^LVVRUPL[TLLY]LYOPUKLYLUKH[ HSVUaLNVLKLZWLSLYZ]LYRHZZLUUHHYKLƮKYVVTJVTWL[P[PLZƯ ^HHYOL[NLSKTHNISPQ]LU]SVLPLU1LR\U[OL[KLZWLSLYZaLSM UH[\\YSPQRUPL[R^HSPQRULTLU^HU[aPQ^PSSLUaV]LLSTVNLSPQR\P[ O\URVY[LJHYYP­YLOHSLU4HHYKL]YHHNPZVMOL[HSSLTHHSUPL[ [LL_[YLLTPZNL^VYKLUaLRLYPU[PQKLU]HUJYPZPZ4PJOLS7SH[PUP WYVILLY[KLIHRLUZ[L]LYaL[[LUƯ +T!,U[VJO[VJOSPQR[VVRKLaVU[LZJOPQULUHHUKL OVYPaVU>LOLIILU^LLYLLUSL\RL)LSNPZJOL5H[PVUHSL WSVLN& -YHUR +)! Ʈ(IZVS\\[ 4L[ ZWLSLYZ KPL ]VYPN QHHY PU NYV[L JVTWL[P[PLZHSSLTHHSILSHUNYPQR^HYLU]VVYO\U[LHTLU^HHY ]HUZVTTPNLUKVVYKPL\P[Z[LRLUKLYLZ\S[H[LUNYV[L[YHUZMLYZ RVUKLU ]LYZPLYLU 2VTWHU` =LY[VUNOLU /HaHYK 4PYHSHZ LUaƴ HSSLTHHS [PQKLUZ KL ]VYPNL JVTWL[P[PL \P[NLYVLWLU [V[ Ʈ:WLSLY]HUOL[1HHYƯ0RKLURKH[KL[VLRVTZ[TVVPVVN[/L[ aHSTPZZJOPLUOL[]VL[IHSPUVUZSHUKR\UULUOLYSHUJLYLU2PQR THHYLLUZUHHYVUZ[LUUPZVMUHHYOL[^PLSYLUULUKL]VVYIPQL QHYLU.YV[LYLZ\S[H[LUaVYNLUHS[PQK]VVYLLUIVVZ[Ư +T!>H[aPQUKLTVTLU[LUKPLQV\OL[TLLZ[aPQUIPQNL ISL]LUPUKPL[VJOSHUNLJHYYP­YL& -YHUR+)!Ʈ+HHYRHUPRLJO[TVLPSPQRVWHU[^VVYKLU0ROLI aV]LLSTVVPLTVTLU[LUNLRLUK0RILUISPQKH[PROLITVNLU WYVL]LU]HUKLHIZVS\[L[VW+LPUZWHUUPUNLULUVWVMMLYPUNLU ]HU VUZ [LHT aPQU TLLY KHU ILSVVUK 0R OLI *OHTWPVUZ 3LHN\L^LKZ[YPQKLU ^HHY]HU OHS]L NjUHSLZ TVNLU nj\P[LU 0R^HZLYIPQVW>LYLSKILRLYZLULLU,20ROLITH[ JOLUNLnjV[LUPULLYZ[LRSHZZLLUILUTHHS\P[NLYVLWLU[V[ Ʈ:JOLPKZYLJO[LY]HUOL[1HHYƯ0ROLIKLNjUHSL]HUKL:\WLY 54

J\WTVNLUnj\P[LUPU4VUHJVKLNjUHSL]HUOL[>2]VVY QHYPNLU PU 7LY\ 0R OLI KHURaPQ OL[ ]VL[IHS ]LLS TVNLU YLPaLU LUKLHSSLYTVVPZ[LZ[HKP\TZ[LY^LYLSKNLaPLU4VNLUnj\P[LU VW>LTISL`TPQUHSSLYSHH[Z[LPU[LYUH[PVUHSLTH[JO,UNLSHUK :WHUQL UV[H ILUL *HTW 5V\ )HYJLSVUH :HU :PYV 4PSHU 0U[LYKL(SSPHUa(YLUH]HU)H`LYU4ÁUJOLUOL[NSVLKUPL\^L Z[HKP\T ]HU :OHR[HY HSSLTHHS TVVPL [LTWLSZ 0R OLI VVR OLLS ^H[ Ʈ]VL[IHSNVKLUƯ VW OL[ [LYYLPU TLLNLTHHR[! 4LZZP 9VUHSKVAPKHUL9VUHSKPUOV 0U A\PK(MYPRH R^HT LLU LU[OV\ZPHZ[L +PLNV 4HYHKVUUH [VLU [YHPULY ]HU (YNLU[PUP° UH KL TH[JO [LNLU A\PK2VYLH UHHYTL[VLNLZ[HW[VTTL[LMLSPJP[LYLUTL[TPQUWYLZ[H[PL+H[ aPQU NjQUL OLYPUULYPUNLU ,U aV RHU PR UVN ^LS LLU [PQKQL KVVY NHHUƯ +T!+VLTHHYPRS\PZ[LYNYHHN -YHUR+)!Ʈ4PQUHSSLYTVVPZ[LTH[JO^HZ]VYPNZLPaVLU!KL OHS]LNjUHSL*OHTWPVUZ3LHN\L)HYJLSVUH9LHSTL[ [VLZJOV\^LYZ7\\YRPWWL]LS4PQUILZ[LTH[JOVVP[^HZ:WHU QL9\ZSHUKOHS]LNjUHSLVWOL[,2PU+\P[ZSHUK,LU[VWWYLZ[H[PL ]HUVUZOLSL[LHT,JO[RSHZZL/L[OLSL[VYUVVPOLIILU^L [VLUNVLKNLnjV[LU ,LUTHUKPLTLaHSIPQISPQ]LUPZ*SHYLUJL:LLKVYMLLUOLLS NjQUWLYZVVULULLUNYVV[]VL[IHSSLY(SZPROL[^VVYKLSLNHU[ PUKLTVUKULLTKHUKLURPRVVRHHU4HSKPUP4LZZPTL[HS KLZJOVWWLUKPLOPQRYPQN[[PQKLUZLLUTH[JOISPQM[HS[PQKHPTHILS LUYLJSHTLLY[UVVP[IPQKLYLM=PUJLU[2VTWHU`LLU]VVYILLSK ]VVY]LSLQVUNLZWLSLYZƯ +T!:SV[]YHHN/L[,2PZNLZWLLSK:WHUQLKLTVVPL ^PUUHHY:PUKZQLHMZJOLPKOL[LLYZ[LNYV[L[VYUVVP aVUKLY-YHUR+L)SLLJRLYL>H[]VUKQLLY]HU&/LIQL OL[NLTPZ[LYUPL[[LaPQU& -YHUR+)!Ʈ0RNHQLTPZZJOPLU]LYYHZZLUTHHYULLPROLI OL[]LSKUPL[NLTPZ[,YPZLLU[PQK]HURVTLULUNHHU0ROLIOL[ [VYUVVP\P[LYHHYK^LSNL]VSNK=VVYOL[LLYZ[TL[IPQUHL]LU]LLS HHUKHJO[]VVYOL[ZWLSHSZ]VVYKLHYIP[YHNL0R]VUKOL[LLU TVVPLUR^HSP[H[PLMOVVNZ[HHUK[VYUVVP8\H]VL[IHSLUaLRLY VVRX\HHYIP[YHNL>LPUPNVMNLLUa^HYLV]LY[YLKPUNLU^LPUPN RHHY[LU ^LPUPN IS\UKLYZ ,LU \P[Z[LRLUKL 7VY[\NLZL YLMLYLL 7YVLU¬H PU LLU TVVPL NjUHSL +L ZWLSLYZ LU ZJOLPKZYLJO[LYZ ]LYKPLULULLUWS\PTALOLIILUNL[VVUKKH[]VL[IHSVVRYLZ WLJ[]VSRHUNLZWLLSK^VYKLUVUKHURZKLNYV[LILSHUNLUKPL LYVWOL[ZWLSZ[HHU/VWLSPQR^VYK[KP[ZLPaVLUKPLSPQUU\VWHSSL ]LSKLUKVVYNL[YVRRLUƯ† DAENINCK Magazine


56 6

DAEN DAE D DA DAENINCK AEN NINC IN INCK NCK N NC CK K Mag Magazine gazin azine


INTER9IEW

OLIVIER JACOBS

COCKTAILS WORDEN NIET MEER OP SERVETTEN GESERVEERD... Ik had hem een tweetal weken eerder kort ontmoet, Olivier Jacobs. Om een afspraak te maken voor een interview en het geheim voor goede cocktails te achterhalen. Ik zou meer willen weten over het ontstaan van Jigger’s, zijn exclusieve bar die hij dit jaar opende in Oudburg te Gent. En uiteraard zou ik dan ook verslag willen krijgen van het WK in Brazilië waar onze dubbele Belgische kampioen al dan niet geschitterd zou hebben... Ondertussen zijn we twee keer zeven dagen verder, iets na het middaguur. Tekst

Christophe Lambert

+T!,U&>HHYZ[HH[KLNYV[LILRLY&)LUQL^LYLSKRHT WPVLUNL^VYKLU& 6SP]PLY1HJVIZ!Ʈ6OULLaVLLU]V\KPNPZOL[UPL[AVƬU^L YLSKRHTWPVLUZJOHWTVNLUTLLTHRLUPZHSLLUOLSLWYLZ[H[PL ^HU[LYaPQUTHHYNLZLSLJ[LLYKLU]HUV]LYKLOLSL^LYLSK 6TQLLLUPKLL[LNL]LUOVLK\\YKLaP[QLZaPQU!RHUKP KH[LU]HUNLUKLWYLZLSLJ[PLZHHU0U)LSNP°^HYLULYKLLS ULTLYZ HHU KL LPUKJVTWL[P[PL KPL PR NL^VUULU OLI 0R ILU TL[ LLU NLaVUKL HTIP[PL UHHY 9PV ]LY[YVRRLU THHY THHR[L TPQNLLUHS[LNYV[LPSS\ZPLZ0UMLP[LPZKLJVTWL[P[PLVUKLYNL ZJOPR[+LTHNPZJOLZMLLY]HU9PV[LTVNLUWYVL]LUJVSSLNHƬZ [L TVNLU VU[TVL[LU \P[ KP]LYZL J\S[\YLU KPL LSR LLU HUKLYL ]PZPLOLIILUVWJVJR[HPSZLY]HYPUNLU[LR\UULUKLSLUKH[PZ ^H[LJO[ILSHUNYPQRPZ]VVYTPQ1LTVL[OL[aPLUHSZLLUZVVY[ ]HUL_JS\ZPLMZLTPUHYPLTL[LLUL_[YHJVTWL[P[PL]LKPTLUZPL 0ROVVW[LIPQKLLLYZ[L[LaPQULULLUJOHSSLUNL[LR\UULU ^PUULUƯ +T!,LUJOHSSLUNLPZLLUVUKLYKLLS]HUKL[V[HSL JVTWL[P[PL&/VLaP[aVƬU>2PUMLP[LPULSRHHY&)LUQLPU QLVWaL[NLZSHHNK& 6SP]PLY 1HJVIZ! Ʈ,LU JVTWL[P[PL SVVW[ V]LY KHNLU 0U 9PV TVLZ[LU KL RHUKPKH[LU KL LLYZ[L KYPL KHNLU ]LYZJOPS SLUKLWYVL]LUJOHSSLUNLZ\P[]VLYLU+L^LKZ[YPQKPZLLUTP_ ]HUVWNLSLNKLLU]YPQLJOHSSLUNLZ/L[PZKLILKVLSPUNKH[KL KLLSULTLYZNLK\YLUKLKPLVWNLSLNKLWYVL]LUO\UHSNLTLUL RLUUPZ V]LY JVJR[HPSZ L[HSLYLU LU PU [^LLKL PUZ[HU[PL KL Q\Y` VVRR\UULUV]LY[\PNLUKVVYKLVYPNPUHSP[LP[]HUO\ULPNLUJYL H[PLZ/L[UP]LH\VWaVƬURHTWPVLUZJOHWPZSVNPZJOLY^PQaLOLLS DAENINCK DAEN ENINCK INCK K Mag M Magazine azine

OVVN ,SRL KHN TVLZ[LU ^L [V[ JOHSSLUNLZ \P[]VLYLU 0R THN TL[ LLU OLLS NLS\RRPN NL]VLS VW TPQU >2 [LY\NISPRRLU ^HU[PROLILLUJOHSSLUNLLLUKLLSJVTWL[P[PLNL^VUULU+H[ PZOLLSIPQaVUKLYLULLU]VVY\P[NHUN[LUHHUaPLU]HUTPQU]VYPNL >2PU5L^+LSOP+LRLYZVWKL[HHY[aV\NL^LLZ[aPQUVTKL NjUHSLKHN[LOHSLUTL[KLILZ[L4HHYKHHYOLIPRUL[UHHZ[ NLNYLWLUƯ +T!2\UQLLLU]VVYILLSKNL]LU]HU^H[aVƬUJOHSSLUNL PUOV\K[&,UVUZUH[\\YSPQR]LY[LSSLUPU^LSRVUKLYKLLSQPQ KLILZ[LILU[NL^LLZ[& 6SP]PLY 1HJVIZ! Ʈ+L Q\Y` ^PS UH[\\YSPQR ^L[LU VM QL KL RSHZ ZPLRLYZ \P[ OL[ JVJR[HPSQHYNVU RLU[ 0LKLYLLU KPL VW LLU >2 ]LYZJOPQU[ ^VYK[ UPL[ HSSLLU ]LYVUKLYZ[LSK LLU [OLVYL[PZJOL RLUUPZ [L OLIILU ]LYNHHYK /PQ TVL[ ]VVYHS VVR KL ]HHYKPN OLPK OLIILU VT ]VSNLUZ KL YLJLW[\YLU MLPSSVVZ HSSL RSHZZPLRL JVJR[HPSZ [L R\UULU THRLU +HHYUHHZ[ aPQU LY VVR JOHSSLUNLZ KPL aPJO YPJO[LU VW OL[ ISPUKWYVL]LU ]HU HSSLYOHUKL ^OPZR`ƬZ Y\TZNPUZLUaƴ ,LU HUKLYL WYVLM ILZ[VUK LY\P[ VT TL[ LLU I\KNL[ ]HU YLHSVTNLYLRLUKL\YVUHHYKLVJO[LUKTHYR[[L[YLR RLULUKHHYKLUVKPNLPUNYLKP°U[LU[L]LYaHTLSLUVTLYLLU JVJR[HPS TLL [L THRLU +L JH[LNVYPL ^HHY PR \P[LUKLSPQR HHU OL[ SHUNZ[L LPUK [YVR KL ƫJVJR[HPS THZ[LYPUNƬ ILZ[HH[ \P[ ]PLY VUKLYKLSLU ,LU [OLVYL[PZJOL [LZ[ ƫISPUK [HZ[PUNƬ OL[ THRLU ]HU LLU RSHZZPLRLY LU [LUZSV[[L LLU LPNLU JYLH[PL LLU ƫMHUJ` JVJR[HPSƬKPLTL[KLUVKPNLS\PZ[LYSLLZZOV^NLOHS[LHHUKL Q\Y`TVL[]VVYNLZ[LSK^VYKLU0ROLI]VVYKLQ\Y`LLUƫ3PRLH =PYNPUƬ4HKVUUHJVJR[HPSNLTHHR[NL´UZWPYLLYKVWLLUƫ*VZ TVWVSP[HUƬ+LQ\Y`^PZ[OL[ISPQRIHHY[LHWWYLJP°YLU=VVYTPQ 57


INTERVIEW Olivier Jacobs

WLYZVVUSPQR^HZKLƫJVJR[HPSTHZ[LYPUNƬOL[VUKLYKLLS^HHYPR OL[TLLZ[UHHY\P[RLLR0RRHUK\ZNLaPLUOL[WYHJO[PNLYLZ\S [HH[HSSLLUTHHY[L]YLKLUaPQUƯ +T!/VLRVT[LLUQVUNLTHUPUKPL[VJO^LSIPQaVUKLYL ^LYLSK]HUJVJR[HPSZ[LYLJO[& 6SP]PLY 1HJVIZ! Ʈ1L ^VYK[ UPL[ ]HU KHN ®®U VW [^LL LLU JVJR[HPSZWLJPHSPZ[/L[PZVVRUPL[PL[ZKH[QL]HUVWKLZJOVVS IHURLU ^HHY KHU VVR RHU TLLRYPQNLU /L[ PZ LLU ]HR LLU ILYVLWKH[QLSLLY[UHHYTH[LQLLYPUYVS[(S[OHUZ]VVYTPQPZOL[ ]LYOHHS aV NLSVWLU 0R ^LYR[L HSZ IHYTHU PU *HM® ;O®§[YL PU .LU[(SZIPQ]LYKPLUZ[LaVHSZ]LSLZ[\KLU[LUKH[KVLU4HHYPR RYLLN^LSKYHKLTPJYVIL[LWHRRLUOHKKPLKYHUNVTZ[LLKZ TLLYRLUUPZ[L^PSSLU]LYNHYLULUaVHSZOL[TLLZ[HSNHH[OVL TLLYQL^LL[OVLNYV[LYKLOVUNLY^VYK[=YPQZULSWYVILLYKL PR aLSM VVR LPNLU KPUNLU \P[ LU KL YLZ\S[H[LU THN PR aLNNLU IL]PLSLUVUaLRSHU[LUAVIV\^QLLLUUHHTVW]VVYLLYZ[]VVY QLaHHRLU]LY]VSNLUZ]VVYQLaLSM1HYLU^HZPRLY]LYHU[^VVY KLSPQRL]VVYKLIHY[V[PRVWLLUKHNILZSVV[VTLLULPNLU^LN [LNHHUƯ +T!/HKQLHSWSHUULUVTTL[1PNNLYƬZ[LILNPUULU& 6SP]PLY1HJVIZ!Ʈ(SZQLTL[LLUNVLKNL]VLSV]LYLLUIL WHHSKLWLYPVKLPUQLSL]LU^PS[ISPQ]LUKLURLUTVL[QLHHU]HHY KLUKH[LYLLU[PQKaHSRVTLUVTHMZJOLPK[LULTLU4PQU[PQKPU *HM®;O®§[YLaHSPRHS[PQKRVLZ[LYLU0ROLILYKLRHUZNLRYLNLU OLLS^H[IPQ[LSLYLULULY]HYPUNVW[LKVLU4HHYOL[TVTLU[ ^HZ NLRVTLU KH[ PR ]LYKLY TVLZ[ 0R ILU aLLY HTIP[PL\Z LU ^PSLJO[KVVYIYLRLUPUKLaL^LYLSK4PQU^LYR^HZUPL[SHUNLY JVTWH[PILSTL[TPQUZ[LPSLHTIP[PLZLUPR^PSKLHUKLYLVVYKLU VWaVLRLUTPQURLUUPZ\P[IYLPKLUKLSH[UVNPL[ZOVNLYSLNNLU /L[PKLL]HU1PNNLYƬZ^HZ[VLUUVNTHHYLLUKYVVTƯ +T!+PL[VJO]YPQZULS^LYRLSPQROLPK^LYK& 6SP]PLY1HJVIZ!Ʈ1HTHHYaVNHH[KH[TLLZ[HS/L[[VL]HS aVYN[LYHS[PQK^LS]VVYKH[PLTHUK\P[QLKPYLJ[LVTNL]PUNWSV[Z KH[]YPQZ[HHUKLWHUKaPL[WLYMLJ[NLZJOPR[]VVYOL[PKLLKH[QL PUNLKHJO[LUOHKƯ +T!>LSRJVUJLW[aP[LYKHUHJO[LY& 6SP]PLY 1HJVIZ! Ʈ,LU HHU[HS QHYLU NLSLKLU WYVILLYKL PR PU TPQU[\PULLUZVVY[]HUJVJR[HPSIHY[QL\P[^HHY]VVYHS]YPLUKLU LU]YPLUKLU]HUKL^LNUHHY[VL]VUKLUVTJVJR[HPSZ[LRV TLU WYVL]LU ,LU M\U JSHUKLZ[PLU THHY VUZJO\SKPN PKLL[QL ^HHYKVVYZVTTPNLUHSZULSKLSPUR^LYKNLSLNKUHHYKLZWHU ULUKLWLYPVKL]HUKLNYV[LKYVVNSLNNPUNPUKL=:PUKLQHYLU ƫ;VLU^HZOL[VVRNLIY\PRLSPQRKH[LYZ[PLRLTPUKVURLYL ]LYIVYNLU OVLRLU ]HU MHIYPLRLU ^LNNLZ[VRLU RLSKLY[QLZ LU HSSLYOHUKLZJOLTLYPNLVVYKLUPSSLNHSLKYPURNLSLNLUOLKLU^LY KLUVWLUNLOV\KLU^HHYLURLSLLUW\ISPLR[LYLJO[RVUKPLOL[ 58

HKYLZ ]HU ƫLYNLUZƬ OHK TLLNLRYLNLU +LaL IHYZ RYLNLU KL UHHT ƫZWLHR LHZ`Ƭ TLL AL TVLZ[LU \P[LYHHYK HHU LLU IL WHHSKL[PRL[]VSKVLUVTUPL[TL[LLUVWNLKVLR[[L^VYKLUAL TVLZ[LU]HUKLI\P[LURHU[UPL[R\UULUNLHZZVJPLLYK^VYKLU TL[LLUIHYLYTVLZ[LUHS[PQKKLUVKPNL]VVYaVYNLU^VYKLU NLUVTLUVTIPQLLUL]LU[\LSLPU]HSUVN[LR\UULU]S\JO[LU ,Y^HZK\ZNLLUVWLUKL\YTHHYKL[VLNHUN[V[OL[L[HISPZ ZLTLU[ RVU LURLS ]LYZJOHM[ ^VYKLU HSZ TLU I] VW KL Q\PZ[L THUPLYHHURSVW[L+HUNPUNKLKL\YVWLULUR^HTTLUPULLU HUKLYL ]LYIVYNLU ^LYLSK ]HU KYHUR LU HT\ZLTLU[ [LYLJO[ /L[ILZ[HHU]HUKPLIHYZ^HZ[PQKLSPQRLUOL[HKYLZTVJO[LURLS HHU]LY[YV\^LSPUNLU^VYKLUKVVYNLNL]LU 0R ]VUK KP[ ^LS LLU PU[LYLZZHU[ JVUJLW[ VT YVUK [L ^LY RLUTHHY[^PQMLSKL6TKH[OL[PKLL]HUƫZWLHRLHZ`ƬPUOL[ I\P[LUSHUK HS LLU O`WL ^HZ LU PR [VJO VYPNPULLS ^PSKL ISPQ]LU ,LYSPQRNLaLNK]VLSKLPRTLLY]VVYLLUƫVWLUIHYƬ;V[PRK\Z KP[WHUKaHNLUUPL[HHUKL]LYSLPKPUNRVU^LLYZ[HHU[VJO]VVY LLUƫZWLHRLHZ`Ƭ[LNHHUƯ +T!4L[KP[]LYZJOPS\P[LYHHYKKH[KLTLUZLUPL[ZTHR RLSPQRLYPUQV\^aHHR[LYLJO[R\UULUOVVWPR(SOVL^LS 1PNNLYƬZPZLLU]HUKL^LPUPNLIHYZ^HHYYLZLY]LYLU ]LYWSPJO[PZ,LU]LY^PQaPUNUHHYKLƫZWLHRLHZ`ƬVMJVT TLYJPLLSLLUMV\[QL& 6SP]PLY1HJVIZ!Ʈ0RILUISPQKH[QLKL]YHHNZ[LS[^HU[LYPZ KHHYPUKLYKHHK^LSLLUZVVY[]HUTPZ]LYZ[HUKV]LYVU[Z[HHU 9LZLY]LYLUPZOLSLTHHSUPL[]LYWSPJO[OL[^VYK[NL^VVUHHU NLYHKLU6TKH[^LTHHYLLUILWLYR[HHU[HSWSHH[ZLUOLIILU 0RILNYPQWUPL[KH[KHHYTVLPSPQRV]LY^VYK[NLKHHU/L[PZ\P[LY HHYK UPL[ KL ILKVLSPUN KH[ KL T`Z[PLRL ZMLLY ]HU KL ƫZWLHR LHZ`ƬKLRSHU[LUI\P[LUOV\K[+H[aV\]HU^LPUPNJVTTLYJPLLS PUaPJO[NL[\PNLU4HHYLYPZKHUVVRHIZVS\\[NLLUYLKLUVT KH[[LKLURLU DAENINCK Magazine


INTERVIEW Olivier Jacobs

2PQR VT \ OLLU +P[ PZ LLU SL\RL IHY TL[ ]VVY KLaL KH NLULLUÇ&#x2039;QU[LYYHZ=LYZJOVSLUPUOHY[QL.LU[*VUMVYTHHUOL[ T`Z[LYPL\aL JVUJLW[ ]HU KL aHHR KPL ^PQ ]VVY VNLU OHKKLU 0U[V[HHSR\UULUOPLYLLU[HSTLUZLUIPUULULUOVVN\P[ I\P[LUaP[[LU/L[PZKLILKVLSPUNKH[^PQVUaLRSHU[LUVW[PTHHS R\UULU KPLULU 4L[ R^HSP[LP[ZJVJR[HPSZ KPL TL[ ]LYZL PUNYLKP LU[LU]LLSaVYNLURLUUPZ]HUaHRLU^VYKLUILYLPK/L[aPQU JVJR[HPSZ^HHYKLTLUZLUVWO\UNLTHRTVL[LUR\UULU]HU NLUPL[LU (S KHU UPL[ TL[ LLU HHUNLWHZ[ KLN\Z[H[PLIVYKQL ILYLPK KVVY YLZ[H\YHU[ Æ®1LMƯ OPLY PL[Z ]LYKLYVW NLSLNLU ,LU R^HSP[LP[ZPUQLJ[PLVTTL[PLTHUKHSZJOLM1HZVU)SHUX\HLY[[L R\UULUZHTLU^LYRLU1PNNLYƬZPZK\ZNLLUIHY^HHYQLVWLLU aH[LYKHNH]VUKHHUKL[VVNWPU[QLZR\U[OPQZLULUKHUZLUVW KLKL\U[QLZ]HUOL[TVTLU[5PL[KH[PRPL[ZOLI[LNLUa\SRL aHRLUTHHY^PQaPQUNL^VVULLUHUKLYJVUJLW[=HUKHHYKH[ ^PQKVVYKH[LY^LPUPNWSHH[ZPZVUaLRSHU[LUKLTVNLSPQROLPK [V[YLZLY]LYLUHHUIPLKLUƯ

^PSTL[1PNNLYƬZIPUULUOPLYLULLUQHHYVM[^LL[V[KL[VW]PQM[PN IHYZPUKL^LYLSKILOVYLU+P[SPQR[TPZZJOPLUOVVNTVLKTHHY PRILULY]HUV]LY[\PNKKH[OL[RHU+P[aHSUH[\\YSPQRUPL[HSSLLU TPQU]LYKPLUZ[LaPQU^HU[TPQU]YPLUKPUULLT[LLUZLYPL\ZKLLS ]HUKLVYNHUPZH[VYPZJOL]LYHU[^VVYKLSPQROLKLUVWOHHYaVKH[ PRTPQZWLJPÇ&#x2039;LRVWOL[OLSLJVJR[HPSNLIL\YLURHUMVJ\ZZLU1PN NLYƬZTVL[UPL[HSSLLULLUILSL]LUPZTHHYVVRLLUILNYPW^VY KLUAVHSZLYVWVUaLTLU\RHHY[S\KPLRUHHY]LY^LaLU^VYK[ LLUSL\RVVYK^HHYKLILaVLRLYaPJONYHHN[O\PZ]VLS[ =LYKLY^PSPRTPQURLUUPZISPQ]LUHHUZJOLYWLU4HZ[LYJSHZ ZLZISPQ]LU]VSNLUaV]LLSTVNLSPQR]HRIL\YaLUIPQ^VULUIHYZ ]HUÆ«]HR]PY[\VaLUƬILaVLRLULUVIZLY]LYLUOVLaPQ^LYRLU0R ^PS Z[LSLU TL[ TPQU VNLU Z[\KLYLU IPQSLYLU \P[WYVILYLU S\PZ [LYLU LY]HYPUN VWKVLU LU NYVLPLU +H[ PZ KL ILZ[L HKLSIYPLM VT VVP[ aLSM KL [VW [L R\UULU ILYLPRLU ALSM aHS PR UPL[ TLLY KLLSULTLU HHU LLU ^LYLSKRHTWPVLUZJOHW 4HHY PR aV\ OL[ SL\R]PUKLUTPQUJVSSLNH[LR\UULUVWSLPKLULU]HUOLTLLU ^LYLSKRHTWPVLU[LTHRLU>PL^LL[]VSNLUKQHHYHSƯÂ&#x2020;

+T!/VLaPL[Q\SSPLRHHY[LY\P[& 6SP]PLY1HJVIZ!Æ®,SRL^LLRZ[LSSLU^PQVUaLRSHU[LU]PQM]LY ZJOPSSLUKLJVJR[HPSZ]VVY0RJVUJPWPLLYKPLHS[PQKTL[KLILKVL SPUN LLU aV IYLLK TVNLSPQR ZTHHRWHSSL[ [L R\UULU HHUIPLKLU ^HHYUVYTHHSNLZWYVRLUPLKLYLLUaPQU]VVYRL\YPURHU[LY\N ]PUKLU/L[aPQUZ[LLKZÇ&#x2039;QU\P[NL^LYR[LYLJLW[\YLUKPLKLIL aVLRLYZHHU1PNNLYƬZPUZ[HH[Z[LSSLUVTUPL\^LZTHRLU[LSLYLU VU[KLRRLU+HHY]VVYOVLM[KLJVJR[HPSUPL[HS[PQKYL]VS\[PVUHPY[L aPQUTHHY^LS\P[LYZ[JYLH[PLMILYLPKLU[VJOOLYRLUIHHY,SRL ^LLR ]LYHUKLY PR ZVTZ VW OLLS Z\I[PLSL ^PQaL VUZ HHUIVK :VTZKVVYOL[NLIY\PR]HULLUHUKLYL^OPZR`ZVTZKVVYOL[ NLIY\PR]HULLUHUKLYLZ\PRLYVMPUM\\ZAVJYL°LYKLPRI] ]LYZJOPSSLUKLÆ«>OPZRL`:V\YZƬ ,LUNVLKLJVJR[HPSRHUQLLURLSTHHYILRVTLUHSZQLRPLZ[ ]VVYR^HSP[LP[ZWYVK\J[LU>PQRPLaLUYLZVS\\[]VVYKLILZ[LHS JVOVSPZJOLKYHURLU0ROLILLUTVVPLJVSSLJ[PL^OPZR`ƬZOLLS ^H[IV\YIVUZILOVVYSPQR^H[ZVVY[LUY\TNPU^VKRHLU^LYR NYHHNTL[PUNYLKP°U[LUHSZ]LYTV\[O0[HSPHHUZLIP[[LYZ0RTHHR \P[LYHHYK VVR HS TPQU ZPYVWLU aLSM ^HU[ OL[ MY\P[ LU KL Z\PRLYZ TVL[LU ]HU [VWR^HSP[LP[ aPQU +HHY Z[HH[ VM ]HS[ HSSLZ TLL +L YLZ[PZWHZZPLLUKLK\YMVTUPL\^LKPUNLU\P[[LWYVILYLULU KLHTIP[PLVTHS[PQKIL[LY[L^PSSLU^VYKLULSRLKHNTLLYƯ +T!+PLNLKYL]LUOLPKZPLY[QL^LS+LaLTVVPLaHHR VWYPJO[LULUHSKPLRLUUPZL[HSLYLUVWaVƬUQL\NKPNL SLLM[PQKOL[ZJOLW[UH[\\YSPQRTL[LLULLUOVVN]LY ^HJO[PUNZWH[YVVU/LIQLKHHYNLLUZJOYPR]VVY& 6SP]PLY1HJVIZ!Æ®/LSLTHHSUPL[>PLOVNL[VWWLU^PS[ZJOL YLU TVL[ R\UULU VTNHHU TL[ KY\R LU RYP[PLR (SZ QL Z\JJLZ ^PS[VVNZ[LUTVL[QLILYLPKaPQUOLLSOHYK[L^LYRLULUVWVM MLYPUNLU[LKVLU0RNLLM[VLKH[PRTH[LSVVZHTIP[PL\ZILU0R 60

RECEPTEN .LU[ZJOL4VHSL JS;PLYLU[L`UTVZ[LYK JSZ\PRLYZPYVVW JS,SP_PYKƬHU]LYZL JS/LY[LRHTW JSJP[YVLUZHW JSHWWLSZPLUZHW :OHRLKP[TL[]LLSPQZLUZLY]LLYPULLU;PLYLU[L`UTVZ [LYKRY\PRQL=VLNLLUHHU[HSPQZISVRRLU[VLLU^LYRHMTL[ LLUZJOL\[QL(\N\Z[PQUIY\PU.HYULLYTL[LLUZ[\RQLWHZ KLYV\NLRHHZ :TVRLT`:HaLYHJ JS;HSPZRLY` JSHUHUHZZPYVVW SHH[OPLY]VVYNLSPQRLKLSLUZ\PRLYPU^H[LYVWSVZZLULU]\S KHHYUHVWTL[HUHUHZ3HH[OL[NLOLLSLLU[^LL[HSKHNLU THJLYLYLU6TKLZPYVVWUVN^H[L_[YHZTHHR[LNL]LU RHUQLUVN^H[ZHSPL[VL]VLNLU IHYSLWLSJOHY[YL\ZL [HSKY\WWLSZ7L`JOH\KƬZIP[[LYZ 4LUNKLIV]LUZ[HHUKLPUNYLKPLU[LUPULLUTLUNILRLY TL[PQZKVVY[LZ[PYYLUYVLYLU)LYLPKLLU]VVYNLRVLSKNSHZ TL[JY\ZOLKPJLLULLUZJOL\[HIZPU[OVML]LU[\LLSWHZ[PZ VMWLYUVK=LY^PQKLYKLWHZ[PZLUOL[JY\ZOLKPJL\P[OL[ NSHZLUKVLOL[NLRVLSKLTLUNZLSPUOL[]VVYNLRVLSKL NSHZ.HYULLYTL[LLUJP[YVLUZaLZ[L

DAENINCK Magazine


62 6 2

DAEN DAE DA DAENINCK AEN ENIINCK INC NCK NC CK C KM Ma Mag Magazine ag ga azin zi zzin i e


Voorstelling

BMW Gran CoupĂŠ 1 juni 2012

DAENINCK DA DAEN D AEN A AE EN E NIIN INC INCK N NC CK C K Ma Mag M Magazine aga ag azi az zin zzi iin ne

63 63


INTER9IEW

FIONA EN JACQUES THIENPONT

WIJN VERBOUWEN IS ALS VERLIEFD WORDEN... De streek rond Oudenaarde heeft haar reputatie van schoonheid niet gestolen. Dat kan ik met mijn eigen ogen vaststellen wanneer ik over een golvend, groen parcours langs godvergeten paadjes richting Etikhove rijd. Het is een stralende dag en als ik het domein “Hof Te Cattebeke” oprijd, geeft de aanblik op het majestueuze, prachtige oude domein mij die strelende illusie even terug in de tijd te mogen gaan. Mijn gastheer staat mij bij de zware houten ingangspoort al op te wachten. Tekst

Christophe Lambert

1HJX\LZ ;OPLUWVU[! Ʈ>LSRVT PU KP[ MHTPSPLO\PZ QHHY ;OPLUWVU[ZOLIILUOPLYNL^VVUK/L[PZLLUO\PZTL[[YHKP[PL TPZZJOPLU^LSV\KTHHYaVUKLYLUPNL[^PQMLSTL[LLUaPLS,LU aPLS ]VVY OL[ SHUK LU LLU ]VVYHS LLU aPLS ]VVY ^PQUƯ 0R ]VSN 1HJX\LZ [V[ PU KL JOHYTL]VSSL SLLMY\PT[L ^HHY LLU ISPR KVVY OL[NYV[L]LUZ[LYTPQ\P[UVKPN[LLUK\PR[LTHRLUPULLUKPLWL [\PU]VSIVTLULLU^H[LYWHY[PQLU]LSKLUKPLOL[NLOLLSJVU [V\YULYLU ,LU KLJVY ^HHY =SHHTZL 7YPTP[PL]LU PU LLU Y\Z[PN OVLRQL aLRLY ^LS KL T\aL aV\KLU NL]VUKLU OLIILU -PVUH KLLJO[NLUV[L]HU1HJX\LZILMHHTKLƮ4HZ[LYVM>PULƯRVT[ KLRHTLYIPUULUNLZ[HW[ -PVUH;OPLUWVU[!Ʈ>LOLIILUNLS\R/L[^LLYSHH[VUZ[VL VTUVNLLUZI\P[LU[LS\UJOLUA\SSLU^L& >LNHHUVWOL[TVVPLI\P[LU[LYYHZaP[[LULUVVR*OHYSLZ ]HU/H]YLKL:HSLZ*VUZ\S[HU[]HU;OPLUWVU[I]IHRVT[HHU ZJO\P]LU -PVUH ;OPLUWVU[! Ʈ>L OLIILU OL[ ZPTWLS NLOV\KLU ,LU RSLPU]VVYWSHH[QLLUKHU^H[SLRRLYZ\P[OL[LPNLU]LSK3HTZ IV\[QLZ<P[LYHHYKNHHU^LVVR^H[^PQUWYVL]LU,LUMYPZYVVK )LH\QVSHPZ^PQU[QLVT[LILNPUULU,LU]HUVUaLVU[KLRRPUNLU 7YPQZR^HSP[LP[IPQUHVURSVWIHHY3LRRLYO®+LTLUZLUOLIILU ZVTZLLU]LYRLLYKILLSK]HUVUZILKYPQMALKLURLUKH[aLIPQ VUZUPL[TVL[LUSHUNZRVTLUVTKH[^PQ[VJOHSSLLUTHHYK\YL ^PQULUPUVUaLJH[HSVVNOLIILU+H[PZ[V[HHSMV\[LU^PQ^PSSLU KHUVVR]HUKH[PTHNVHM>PQ^PSSLUHHU[VULUKH[LYIPUULU LSRL WYPQZJH[LNVYPL OLLS SLRRLYL ^PQULU [L ]PUKLU aPQU ,U KH[ NVLKL^PQUUPL[HS[PQKWLYKLNjUP[PLK\\YOVLM[[LaPQUƯ 1HJX\LZ;OPLUWVU[!Ʈ0UMLP[LPZOL[HSSLTHHSLLU]V\KPN>PQU TVL[HHU®®U]VVY^HHYKL]VSKVLU/PQTVL[SLRRLYaPQU,UHSZ OPQTL[SPLMKL]VVYOL[SHUKYLZWLJ[]VVYKLKY\PMLUTL[RLUUPZ ]HU OL[ ^PQU]HR NLTHHR[ PZ KHU aHS KL ^PQU KH[ Y\PTZJOVV[Z ]LY[HSLUƯ 64

+T!/VL]LYKLLS[\KL[PQK&)LU[\YLNLSTH[PNLYPU )VYKLH\_KHUOPLY& 1HJX\LZ;OPLUWVU[!Ʈ0RILU[^LLRLLYWLYTHHUK]VVYLLU WHHYKHNLUPUKL)VYKLH\_THHYPUKLWLYPVKL]HUKLƮ]LU KHUNLƯ[\ZZLUTPKKLUZLW[LTILYLUTPKKLUVR[VILYILUPR LY]VVYLLU]PQM[HS^LRLU+P[aPQUKLJY\JPHSL^LRLULUOL[PZ ILSHUNYPQRKH[PRLYKHUVVRILU+L]Y\JO[]HULLUNHUZQHHY ^LYRLU KVVY VUZ LU KVVY OL[ SHUK! ,Y UPL[ aPQU PZ NLLU VW [PL0RLY]HHYTPQU[PQKZPUKLSPUNUPL[HSZTVLPSPQRHSSLZPZR^LZ[PL ]HUVYNHUPZH[PL>PQaPQULLU[LHTLULSR]HUVUZOLLM[aPQUYVS [LZWLSLU0R^LYROPLYTL[-PVUHLU*OHYSLZLUPU-YHURYPQRPZ LYLLUULLM]HUTPQWLYTHULU[HHU^LaPNKPLLLUHHU[HSRSLPUL ^PQUNHHYKLU[LNLSPQRILOLLY[+H[PZUPL[aV\P[aVUKLYSPQR0UVUaL YLNPV ^HHY KL VWWLY]SHR[LZ WLY KVTLPU RSLPUZJOHSPN aPQU PZ KH[aLSMZ]YPQJV\YHU[0UKL4®KVJ^HHY^LWLYKVTLPU[VJO ZULSV]LYOLJ[HYLLUTLLYZWYLRLUaV\aVPL[ZUPL[R\UULU 5HHZ[ TPQU ULLM OLIILU ^L UVN [^LL TLUZLU ]HZ[ PU KPLUZ[ LU^HUULLYUVKPN^VYKLU]VVYKLNYV[L^LYRLUI]KLVVNZ[ [PQKLSPQRLRYHJO[LUPUNLO\\YK6VR]VVYKLƮTPZLLUIV\[LPSSLƯ ^LYRLU^LTL[NLZWLJPHSPZLLYKLILKYPQ]LU<TVL[^L[LUKH[ KLYLNSLTLU[LYPUNVWOL[]SHR]HUI]O`NP°ULKLSHH[Z[LQHYLU ]LLSZ[YLUNLYPZNL^VYKLU=HUKHHYKH[OL[LLUSVNPZJOLZ[HW PZ VT ZHTLU [L ^LYRLU TL[ ILKYPQ]LU KPL aPJO LURLS VW KH[ KLLSHZWLJ[ [VLSLNNLU +H[ RVT[ KL R^HSP[LP[ [YV\^LUZ LURLS [LUNVLKLƯ -PVUH;OPLUWVU[!Ʈ0ROV\]HUOL[VNLUISPRKH[KLVVNZ[LY HHU RVT[ /L[ PZ LLU TVTLU[ KH[ QL I\PR ]VS ]SPUKLYZ aP[ ]HU KLZWHUUPUN,LUWHHYKHNLU]VVYKLWS\R^HUKLSQLKVVYKL ^PQUNHHYKLUQLULLT[KLKY\P]LUPUKLTVUKVT[LWYVL]LU QLRH\^[VWKLWLSLUHSRUHIILSLUKSVVWQLWLPUaLUK]LYKLY [LNLSPQR^LPMLSLUKLU[VJOaV]HZ[ILYHKLU0ULLUZ[HKP\T]HU DAENINCK K Magazine aga e


In feite is het allemaal eenvoudig. Wijn moet aan één voorwaarde voldoen. Hij moet lekker zijn. En als hij met liefde voor het land, respect voor de druif en met kennis van het wijnvak gemaakt is, dan zal de wijn dat ruimschoots vertalen. DAENINCK DAEN N K Mag Magazin Magazine azi e

65 65


NLaVUKL L_[HZL NLMVJ\Z[ PU LLU VHZL ]HU ZWHUULUKL Z[PS[L ;V[QLPUZ[PUJ[QLSHH[HHU]VLSLUKH[OL[TVTLU[YPQWPZ1HJX\LZ LU PR OLIILU LLU aLSMKL ]PZPL V]LY ^PQU LU HSZ TLU OL[ MY\P[ ]VVY OLT OLLM[ ]LYaVYNK Z[HH[ 1HJX\LZ RSHHY VT KL ^PQU [L THRLUƯ +T!/VL]LLSOLJ[HYL]LYIV\^[\PUMLP[L&,UOVL]LLS MSLZZLU]LY[LNLU^VVYKPN[KH[KHU& 1HJX\LZ ;OPLUWVU[! Æ®+L =PL\_ *OH[LH\ *LY[HU PZ LLU MH TPSPLaHHR+HHYILUPRTHHY]VVYLLUZ[\RTLKLLPNLUHHY]HU LLU KVTLPU ]HU OLJ[HYLU KH[ QHHYSPQRZ aV^H[ Â¥ Ç&#x152;LZZLU VWSL]LY[ +HHYUHHZ[ OLI PR OL[ ILNVU TL[ OLJ[HYL PU ]HUKHHNOLJ[HYLPUKL7VTLYVSZ[YLLRLUKYPLQHHY NLSLKLURVJO[PRUVNLLUZOLJ[HYL^PQUNHHYKLUPU:[,TPSPVU ^HHY^LKP[QHHYVUaLKLYKLVVNZ[IPUULUOHSLU,YPZHIZVS\\[ LLUWV[LU[PLLSTHHYOL[PZLLUWYVQLJ[PU^VYKPUNLLU\P[KH NPUN]VVYVUZ,U^La\SSLUKLUVKPNL[PQKTVL[LUULTLUVT [V[OL[NL^LUZ[LYLZ\S[HH[[LRVTLU+L^PQUYHURLUILZ[VUKLU HSTHHYVT[V[LLUNVLKL^PQU[LRVTLUTVL[QLNVLKLKY\P ]LUOLIILULUKPLRYPQNQLWHZHSZQLYHURLUNLaVUKLUZ[LYR aPQU.VLKL^PQUYHURLUTVL[LUKHU^LLYNVLKLNYVUKOLIILU K\ZVUaLLLYZ[LWYPVYP[LP[^HZ[LY\N]P[HSP[LP[PUKL^H[]LYHYTKL NYVUK[LZ[LRLUVTaVKLR^HSP[LP[]HUKL]Y\JO[LU[LR\UULU ]LYIL[LYLU1LaPL[KH[OL[]HR]HU^PQUIV\^LYOLLSLLU]V\KPN LUSVNPZJOPZLLUZ[HWWLUWSHUKH[WHZTL[LUNLSLUNLK\SKRHU YLZ\S[LYLUPULLUNVLKLÇ&#x152;LZ^PQU>PQOLIILUNLTPKKLSK Ç&#x152;LZZLU WLY QHHY PU KL 7VTLYVS LU ^L HTIP°YLU Â¥ Ç&#x152;LZZLUPU:[,TPSPVUƯ +T!-SLZZLUKPLHSSLTHHSVW]VVYOHUK]LYRVJO[aPQU/L[ TVL[^LSSL\R^LYRLUaPQU]VVYQ\SSPL& 1HJX\LZ ;OPLUWVU[! Æ®/L[ PZ ^HHY ^H[ \ aLN[Æ´ ]VVY LLU Z[\R=VVYKL:[,TPSPVUPZOL[]LYOHHSUVNTHHYWHZILNVU ULU KL ]LYRVVW TVL[ UVN ILNPUULU 6UaL =PL\_ *OH[LH\ *LY[HULUVUaL3L7PUaPQUPUKLYKHHKVW]VVYOHUKaVNVLKHSZ 66

\P[]LYRVJO[+P[PZUH[\\YSPQRMHU[HZ[PZJOTHHYNLSVVMTPQHSZPRQL aLNKH[PRKHHY^LPUPNTLL[LTHRLUOLI/L[PZKLNYVUKKPL ^LTVL[LUKHURLU]VVYaPQUNLULYVZP[LP[Ư +T!+H[SPQR[TPQ[VJOPL[Z[LILZJOLPKLU&/L[PZ[VJO\ KPLKL^PQUTHHR[& 1HJX\LZ ;OPLUWVU[! Æ®4L[ ^H[ PR ]HU KL UH[\\Y NLRYLNLU OLI1LTVL[UH[\\YSPQR^LS^L[LU^HHYQLTLLILaPNILU[KH[ ZWYLLR[ ]VVY aPJO THHY TL[ aVƬU L_JLW[PVULLS IHZPZWYVK\J[ ^LYRLUTHHR[OL[aV]LLSHHUNLUHTLY3L7PUPZLLU\P[aVU KLYSPQRH]VU[\\Y/L[PZ]VVYVUZKLRLYZVWKL[HHY[>LRYLNLU PUP[PLLS]LLSSV]LUKLRYP[PLRLURYLNLUSH[LYW\U[LUIPQ7HYRLY LUKHUQH[VLU^HZOL[OLR]HUKLKHT+LWYPQZZJOVV[KL OVVN[LPUKL]YHHN^LYKWSV[Z]LLSNYV[LYKHUOL[HHUIVK,LU WHHYRSHU[LU]VSNLUTPQ]HUPUOL[WYPSSLILNPULURVWLUIPQUHHS SLZVW,UHSZLYPL[ZV]LYISPQM[KHU]LYK\IILS[KLWYPQZIPUULUKL KYPLTHHUKLU,LU^PQUKPL^PQPUOHHYILNPUWLYPVKL]LYRVJO[LU HHUL\YVLU^HHYKLNVLKL^PQUQHYLUU\NLTHRRLSPQR L\YVWLYÇ&#x152;LZNHYHUKLYLU(VUJLPUHSPML[PTLZ[VY`Ư -PVUH ;OPLUWVU[! Æ®,U HSZ aL KHU OVYLU KH[ 1HJX\LZ UVN LLUZ OLJ[HYL PU :[ ,TPSPVU OLLM[ NLRVJO[ PZ OL[ ]LY^HJO [PUNZWH[YVVU[VYLUOVVNAL]LYNL[LULJO[LYKH[PLKLY]LYOHHS HUKLYZPZK\ZVVRKH[]HU:[,TPSPVU+HHYOLIILU^LaVHSZ 1HJX\LZ aLP UL[ KL WYLS\KL NLOHK LU Z[HHU ^L U\ ]VVY KL LLYZ[LOVVMKZ[\RRLU/L[PZLLUQHYLUWSHUVTOL[ILVVNKL UP]LH\[LR\UULUILYLPRLU+LLLYZ[L[^LLQHHYOLIILU^LKL ^PQUaLSMZUPL[]LYRVJO[+P[QHHYa\SSLU^LKH[]VVYOL[LLYZ[^LS KVLU >L OLIILU VVR LLU WHZZLUKL UHHT NL]VUKLU! Æ®3Ƭ0MƬ MVUL[PZJOVVR]LY^PQaLUKUHHYLLUIVVTaVHSZ3L7PULUTL[ LLUÆ®PMƯ]VS]LY^HJO[PUNLU+L[VLRVTZ[aHSOL[VUZ]LY[LSSLU /L[ SPQR[ PU[LYLZZHU[ ^PQU [L ]LYIV\^LU THHY QL TVL[ UPL[ NHHU a^L]LU LU KLURLU KH[ OL[ HSSLTHHS ]HUaLSM RVT[ >PL ^PQU ^PS THRLU TVL[ KVVYKYVUNLU aPQU ]HU KL WHZZPL /L[ PZ PTTLYZ LLU WHK ]VS ]HSR\PSLU LLU [YHQLJ[ TL[ ]HSSLU LU VW Z[HHU1LTVL[OL[SHUKILNYPQWLUKLVYPNPULLUOL[WHY[PJ\SPLYL RHYHR[LY ]HU KL ^PQUYHURLU ^HHY QL TLL aHS ^LYRLU R\UULU DAENINCK Magazine


TE HUUR

31.000 vakantiehuizen in heel Europa

www.NOVASOL.be


INTERVIEW Fiona en Jacques Thienpont

HHU]VLSLU1LTVL[KLUH[\\YLUOHHY^L[[LUYLZWLJ[LYLU,U HSZQLOL[NVLK^PS[KVLUNLK\SKPN^LYRLUUHHYLLUKVLSKH[ PUP[PLLS]LY^LNSPN[/L[OLSLWYVJLZVT[V[LLUNVLKL^PQU[L RVTLU]YHHN[[PQK5H[\\YSPQRPZOL[SL\RHSZQLSH[LYIPUULUOL[ OHSM\\YQLOLSLQHHYWYVK\J[PLRHU]LYRVWLU/L[PZVUNL[^PQMLSK KLNYVV[Z[LILSVUPUNKPLLLU^PQUIV\^LYRHURYPQNLUTHHYOL[ ISPQM[LLU\P[aVUKLYPUNƯ +T!4PZZJOPLULLU]YHHNKPLTLLY]VVYKL:HSLZ*VU Z\S[HU[PZILZ[LTKAVUKLYPU\^WVY[LTVUULL[L^PSSLU RPQRLU^LSRWLYJLU[HNLILKYHHN[KL]LYRVVW]HU\^ LPNLU^PQUPUOL[[V[HSLaHRLUJPQMLY]HU;OPLUWVU[& *OHYSLZ]HU/H]YL!Ʈ+LYLHSP[LP[SLLY[VUZKH[KP[THHYLLU MYHNTLU[]HUVUaL[V[HSLVTaL[]LY[LNLU^VVYKPNK3H[LU^L LLYSPQRaPQU]HULLUWYVK\J[PL]HULLUNVLKLnjLZZLULU LLUNLKLLSKL]LYRVVW]HUKL*OH[LH\=PL\_*LY[HURHUVUZ ILKYPQMUPL[SL]LU>PQOLIILULLU\P[NLIYLPKLJVSSLJ[PL^PQULU ]VVY OL[ NYVV[Z[L Z[\R -YHUZL ^PQULU ]VVYHS KHU )VYKLH\_ ^PQULU4HHYVVROLLS^H[^PQULU\P[HUKLYLYLNPVƬZ]HU-YHUR YPQRJOHTWHNULVVR,U]LYKLYVVR^PQULU\P[:WHUQL0[HSP°Ư +T!/VLZLSLJ[LYLUQ\SSPLKL^PQULUKPLQ\SSPLPUO\PZ ULTLU& *OHYSLZ]HU/H]YL!Ʈ/L[PZNLLUR\UZ[VTLLUNVLKL^PQU [LRVWLU0LKLYLLUKPLTL[LLUWHRRL[QLL\YVƬZRVT[HHUOVSSLU RHU aPJO NLTHRRLSPQR ]HU \P[Z[LRLUKL ^PQULU ]VVYaPLU <P[LY HHYK OLIILU ^PQ LLU \WWLYZJHSL THYR[ZLNTLU[ KH[ ^L NVLK RLUULULUNYHHNILKPLULUTHHY]HUKHHN^PSSLU^LTLLY0R KLUR KH[ OL[ LLU NYV[LYL \P[KHNPUN PZ VT IPUULU OL[ I\KNL[ ]HULSRLRSHU[LLUNVLKLZ\NNLZ[PL[LR\UULUKVLU+HHYVT PZOL[JY\JPHHSVTWLYTHULU[VWaVLR[LNHHUUHHY^PQULUKPL WV[LU[PLLSOLIILU,U[LS\PZ[LYLUUHHYJVTTLU[HYLU]HURSHU [LUKPLaLSMLYNLUZPL[ZNLKYVURLUOLIILULUKL^PQU]PHVUZ ^PSSLU[LY\N]PUKLU4L[PLTHUKHSZ-PVUHOLIILU^PQUH[\\YSPQR LLUaLLYNLR^HSPNjJLLYKLWLYZVVUPUO\PZ,UHSZ1HJX\LZHSVT 68

NLYLUVTTLLYKHSZ^PQUIV\^LYLLUZ\NNLZ[PLKVL[KHUOLI ILUKLTLUZLUKHHY^LSVYLUUHHYƯ-PVUH;OPLUWVU[!Ʈ*OHYSLZ RHUVVRaLRLYTL[HSaPQULY]HYPUNLURLUUPZ]HU(\Z[YHSPZJOL [VW^PQULU KL UVKPNL HKLSIYPL]LU ]VVYSLNNLU 0R OLI PU MLP[L LLUK\IILSLYVS)PQ;OPLUWVU[I]IHILUPRTL]YV\^;OPLUWVU[ +HUKLURPRJVTTLYJPLLSLUWYPQZPRNjQUL^PQUVU[KLRRPUNLUHHU 0R^LL[ILZ[^H[SLRRLYPZLU*OHYSLZ^LL[HSZNLLUHUKLY^H[ ]LYRVVWIHHYPZLU^H[UPL[+L)LSNPZJOLTHYR[PZOLLSNjQUVTPU [L^LYRLU+LTLUZLUKYPURLUNYHHN^PQULUaPQUUPL\^ZNPLYPN ALaPQUILYLPKLLUTVVPI\KNL[HHU^PQU[LILZ[LKLUNLTPK KLSKSPN[KH[YVUKKL¥L\YV/L[PZHHUVUZVTKHHYPL[Z SLRRLYZ]VVYHHU[LIPLKLU+HHYUHHZ[ILUPRVVR-PVUH4VYPZ ZVUƮ4HZ[LYVM>PULƯLUJVUZ\S[HU[L]VVYVUKLYTLLY*OYPZ [PLƬZ+HUILUPRƮ^PQURLUULYƯ[V\[JV\Y[0RaHSUVVP[VUaLLPNLU ^PQULUWYVTV[LUaLUVVP[HHUYHKLUHSZPRI]KL^PQURHHY[]VVY )Y\ZZLSZ(PYSPULZTVL[ZHTLUZ[LSSLU0R^HHRLYNVLKV]LYHS[PQK KLQ\PZ[LOVLK[LKYHNLULUUVVP[ILPKLWVZP[PLZ[L]LYTLUNLU 6VRHSZPRTHZ[LYJSHZZLZNLLMZWYLLRPRV]LY^PQUPUaPQUTLLZ[ HSNLTLUL]VYTƯ +T!-PVUHLU1HJX\LZQ\SSPLOLIILUILPKLUVWLLU[V [HHSHUKLYLTHUPLYKLNLOLPTLU]HUKL^PQUSLYLURLU ULU/VL]HS[OL[]VVYQ\SSPLTLLVTZHTLU[L^LYRLU& -PVUH ;OPLUWVU[! Ʈ/L[ PZ LLU ]LYYPQRPUN LLU ZP[\H[PL ^HHY VUaLRLUUPZHHU]\SSLUKLU]VVYHS]LYZ[LYRLUK^LYR[1HJX\LZ PZLLULJO[LTHU]HUOL[[LYYLPUPUMLP[LLLU^PQUIVLYPLTHUK KPL\P[V]LYSL]LYPUNOL[T®[PLYOLLM[TLLNLRYLNLU/PQOLLM[aVƬU LY]HYPUN LU aVƬU RLUUPZ KH[ OPQ aLSKLU aHS ]LYYHZ[ ^VYKLU /PQ ]VLS[KLHHYKL^LL[WLYMLJ[OVLLLUKY\PMTVL[NYVV[NLIYHJO[ ^VYKLUOVLOPQOL[ILZ[TVL[NLVVNZ[^VYKLULU]VVYHSOVL OPQTL[KL]Y\JO[LLUZJOP[[LYLUKL^PQUTVL[THRLU1HJX\LZ PZPUZ[PUJ[PLMaPLSZTH[PNTL[^PQU]LYNYVLPK 0ROLI^PQUVWLLU[V[HHSHUKLYLTHUPLYSLYLURLUULUAVHSZ QLOVVY[RVTPR\P[:JOV[SHUKUPL[TL[LLULLU^PQUSHUK4HHY LLU SHUK TL[ ]LLS YLNLU LLU MYPZ RSPTHH[ LU NYV[L RLSKLYZ ^HHYIPQVUZPUKLMHTPSPL]LLSHSZJOP[[LYLUKL^PQULUPUVWNLZSH DAENINCK Magazine


INTERVIEW Fiona en Jacques Thienpont

NLU^LYKLU+LSPLMKL]VVY^PQUPZTPQK\Z]PHKLLKLSL^LN]HU KLKLN\Z[H[PLTLLNLNL]LU0RYHHR[LLJO[NLWHZZPVUULLYKLU ^PSKL^PQURLUULY^VYKLU0L[Z^H[UPL[LJO[PUNVLKLHHYKL]PLS IPQTPQU]HKLYKPLTPQSPL]LY^LSLLUHUKLYWHKaHNIL^HUKLSLU 0R OLI K\Z Z[PLRLT TPQU Z[\KPLZ HMNLTHHR[ LU [VLU PR QHHY SH[LY J\T SH\KL TPQU KPWSVTH Ʈ4HZ[LY VM >PULƯ OHK ILOHHSK ^PZ[LU TPQU V\KLYZ UVN Z[LLKZ ]HU UPL[Z 6W LLU KHN RYLLN TPQU ]HKLY LLU HY[PRLS \P[ Ʈ;OL ;PTLZƯ ]VVY VNLU V]LY ^PQU /PQ]VUKOL[PU[LYLZZHU[THHY^LS[VJOVVRIPQaVUKLYVTKH[KL ZJOYPQMZ[LY]HUOL[Z[\RQ\PZ[KLaLSMKLUHHTOHKHSZPR+PLKHNPZ -PVUH4VYPZZVUVVR[O\PZƮ4HZ[LYVM>PULƯNL^VYKLU0U)LSNP° aPQULYKYPLNLKPWSVTLLYKLUaVHSZPRLUVUaLRLUUPZVT]H[UPL[ HSSLLU KL [YHKP[PVULSL RSHZZPLRL ^PQUJ\S[\YLU THHY VVR YLNPVƬZ ]HUV]LYHSPUKL^LYLSK^HHY^PQU^VYK[]LYIV\^K>LTVL[LU KL ƮJ®WHNLZƯ RLUULU LU ^L[LU OVL KL ^PQU ^VYK[ NLTHHR[ >L TVL[LU ISPUK R\UULU WYVL]LU RVY[VT LLU ]YPQ JVTWSL[L RLUUPZ]HU^PQUPZ]LYLPZ[/L[TVVPL]HUKP[KPWSVTHPZKH[OL[ KVVYKL\UP]LYZLSL^PQURLUUPZKH[OL[HSZKVLS]VVYVWZ[LS[LLU HU[PZUVIPZTL]HU^PQUPUKLOHUK^LYR[ 6UaLILPKL^PQUNLZJOPLKLUPZZLUNL]LUOL[ILZ[L]HUILPKL ^LYLSKLUTLL:VTZRHUPR]HU\P[LLUTLLY^L[LUZJOHWWLSPQR VUKLYSLNK VVNW\U[ LLU TLLY^HHYKL IPLKLU ZVTZ PZ LY KH[ VUIL[^PZ[IHYLƮN\[ƯNL]VLS]HU1HJX\LZKPLaLN[KH[PL[Za\ZVM aVTVL[NLKHHU^VYKLUƯ +T!4HNPRKHHY\P[JVUJS\KLYLUKH[1HJX\LZTLLYKL ^PQUIV\^LYPZKPLHHUaPQU-YHUZL^PQUNHHYKLUaPQUaPLS OLLM[]LYSVYLULUKH[-PVUHZHTLUTL[*OHYSLZTLLY ;OPLUWVU[I]IH]LY[LNLU^VVYKPN[& 1HJX\LZ;OPLUWVU[!Ʈ>PQWYVILYLUZ\JJLZ]VS[LaPQUHSZLLU [LHT,UHSZ^LaV\KLUMHSLUPZKH[VVRHSZLLU[LHT4HHY UH[\\YSPQRPZOL[LLUW\ISPLRNLOLPTKH[PR]LYRUVJO[ILUHHU OL[[LYYVPYKLaVL[LNL\Y]HUKY\P]LUOL[VU^HHYZJOPQUSPQRLNL S\RVT^PQU[LTVNLUTHRLUƯ

70

+T!/VLaP[KH[TVVPLMHTPSPL]LYOHHSU\WYLJPLZPU LSRHHY& 1HJX\LZ;OPLUWVU[!Æ®4PQUNYVV[]HKLYPZPU UHHY-YHUR YPQR NL[YVRRLU LU OLLM[ [VLU OL[ KVTLPU Æ®;YVWSVUN 4VUKV[Ư NLRVJO[ PU :[,TPSPVU OLJ[HYL NYVV[ 0U  R^HT KHHY =PL\_*OH[LH\*LY[HU7VTLYVSIPQ/PQ^HZOHUKLSHHYPU^PQ ULULUaHNOL[MLP[aLSMVVR^PQU[LR\UULU]LYIV\^LUHSZKL JVUZLJYH[PL]HUaPQU^LYR/L[^HZOLLSTVLKPNVTaPJOPUa\SR LLUVUaLRLYH]VU[\\Y[LNVVPLUTHHYKLYLZ\S[H[LU]VSNKLU ;V[PUKLQHYLU ]HU]VYPNLLL\^KYPLVVNZ[LUTPZS\R[LULU LYPU ^LS^PQU^HZTHHYKLTLUZLUNLLUNLSKOHKKLU VT [L IL[HSLU ]VVY aV]LLS SLRRLYZ +\Z TVLZ[ OPQ ]LYRVWLU ]LLS]LYRVWLU=PL\_*OH[LH\*LY[HU^PSKLOPQ[LUHSSLUWYPQaL ILOV\KLU 4PZZJOPLU PZ OL[ KHHYVT HS[PQK LLU MHTPSPLZ`TIVVS NL^LLZ[ ^HHYPU KL LYMLUPZ ]HU TPQU NYVV[]HKLY ]LY^L]LU PZ =YVLNLY^HZKL7VTLYVSZ[YLLRLLUSHUKZJOHWTL[]LLSHM^PZ ZLSPUN! IVVTNHHYKLU TVLZ[\PULU ]LSKLU =HUKHHN aPQU OL[ HSSLTHHS^PQUNHHYKLU+PL\P[Z[LRLUKL^PQULUaPQU]VVYTPQLLU VKLHHUTPQUNYVV[]HKLYƯ +T!/LIILUQ\SSPLILWHHSKL]VVYRL\YLU& -PVUH;OPLUWVU[!Æ®:HTLUTL[IYVVKPZ^PQU®®U]HUKLHS SLYV\KZ[L WYVK\J[LU \P[ KL ^LYLSKNLZJOPLKLUPZ ,U LY aPQU aV ]LLSSLRRLYL^PQULU,Y]HYPUNOLLM[TPQNLSLLYKKH[^PQU[LNVLK PZVTMH]VYPL[LU[LOLIILUTHHYUH[\\YSPQROLLM[PLKLYLLUaPQU ]VVYRL\Y[QLZ0ROLILLUa^HR]VVY)V\YNVNUL^PQULUƯ 1HJX\LZ;OPLUWVU[!Æ®7LYZVVUSPQRL]VVYRL\YLUa\SSLULYHS[PQK aPQU/VLTLLY^PQULUQLKYPUR[OVLTLLYKPL]VVYRL\YLUaPJO a\SSLUTHUPMLZ[LYLU>PQUPZ]VVY]LSLTLUZLUUVNLLUZ[H[\Z Z`TIVVSALZ[HYLUaPJO]LLSHSISPUKVWUHTLU0ROLINLSLLYK KH[KP[UPL[HS[PQKKLILZ[L^PQUPUQLNSHZIYLUN[ƯÂ&#x2020;

DAENINCK Magazine


badkamer- & interieurrenovatie

ontdek onze vernieuwde toonzaal in het

opendeurweekend 20 & zondag 21 oktober

van 10u >18u

HK[LUZPVUIL

zaterdag

ontwerp_coördinatie_realisatie @lVa^iZ^i!hZgk^XZZcZZcdei^bVaZXdŽgY^cVi^ZkdgbZcYZWVh^hkVcZZcgZcdkVi^Z bZiYjjgoVbZbViZg^VaZcY^Zjl^ciZg^ZjgYVii^``Zai_ZÈZmigVÉ\ZZ[i# :a`egd_ZXikdgbikddgdchiZVbkVc^ciZg^ZjgVgX]^iZXiZcZZcc^ZjlZj^iYV\^c\!kVcV[ ]ZiZZghiZXgZVi^ZkZdcilZgeidiYZaVVihiZV[lZg`^c\#

6fjV"9Zh^\cT6cilZgehZhiZZclZ\-.,VT.%)&DdhiV``Zg iZa/%.((,.%.%T^c[d5VfjV"YZh^\c#WZTlll#VfjV"YZh^\c#WZ


CLOSE-UP

STIEVEN SIERENS

VERANTWOORDELIJKE NAVERKOOP & CARROSSERIE In dit artikel maken we kennis met Stieven Sierens, verantwoordelijk voor de naverkoop en afdeling Carrosserie bij Daeninck BMW. De liefde voor techniek en mechanica heeft Stieven al sinds zijn kinderjaren. Vader en grootvader werkten immers als technieker in een vrachtwagengarage. Niet alleen grote trucks konden Stieven bekoren. Ook de passie voor autoâ&#x20AC;&#x2122;s was er al heel vroeg. 'HDDQGDFKWYRRU%0:VSHFL³HNLVHUJHNRPHQWLMGHQVGHVFKRROMDUHQ(HQOHUDDUWLMGHQVGHRSleiding automechanica was enorm begeesterd door BMW. Stieven kon goed met hem opschieten en op deze manier werd het virus overgedragen. Tekst en foto

Alain Heggerick

:[PL]LU]LYSPL[UHaPQUVWSLPKPUNKLZJOVVSLUOHKHSZLLYZ[L QVI VUTPKKLSSPQR LLU IHHU IPQ LLU )4>JVUJLZZPLOV\KLY /PQ ISLLMKHHYLLUaL]LU[HSQHYLUHSZ[LJOUPLRLYLUIV\^KLLYLLU TVVPLLLYZ[L^LYRLY]HYPUNVW 5H aL]LU QHHY THHR[L :[PL]LU PU  KL V]LYZ[HW UHHY 7L[LY +HLUPUJR 6UKLY[\ZZLU Z[HH[ LY HS VUNL]LLY QHHY VW aPQU HJ[PLM LU OLLM[ OPQ ]LYZJOPSSLUKL M\UJ[PLZ KVVYSVWLU :[PL ]LUKPLPUaPQUQVIZ[YLLM[UHHYWLYMLJ[PL^PSUL[PL[ZTLLYKVLU KHU KL RSHU[ ]LY^HJO[ /PQ Z[HY[[L PU KL M\UJ[PL ]HU KPHNUVZL [LJOUPLRLYLUUH]LYSVVW]HU[PQK]VSNKLUKLM\UJ[PLZ^LYRWSHH[Z SLPKPUN ]LYHU[^VVYKLSPQRL ILZ[LRRLU THRLU THNHaPQU NHYHU [PLZ YLJLW[PL LU JHYYVZZLYPL +VVY KLaL ]LYZJOPSSLUKL M\UJ[PLZ [L KVVYSVWLU OLLM[ OPQ LLU NVLK aPJO[ VW HSSL MHJL[[LU ]HU KL UH]LYRVVW+LL]VS\[PL]HUKL[LJOUPLRTHHR[OL[ILSHUNYPQRVT JVU[PU\VWKLOVVN[L[LISPQ]LU^HU[H\[VƬZ^VYKLUJVTWSL_LY LUaP[[LU]VSNLZ[V\^KTL[LSLR[YVUPZJOLZU\MQLZ+HHYVTPZLLU YLNLSTH[PNL[YHPUPUN]HUOL[]VSSLKPNL[LHTOLLSILSHUNYPQR ,LUILSHUNYPQRL[YVLMVTQL^HNLU[LSH[LUOLYZ[LSSLUIPQ+HL UPUJRPZKH[KLaLJVUJLZZPLILZJOPR[V]LYLLULPNLU\P[NLIV\^ KL Y\PTL JHYYVZZLYPLHMKLSPUN aVKH[ HSSLZ PU LPNLU ILOLLY ISPQM[ ]HUZJOHKLKVZZPLYLUL_WLY[[V[KLLPNLUSPQRLOLYZ[LSSPUNYLNLSPUN TL[KL]LYaLRLYPUNLUa+HLUPUJRILZJOPR[V]LYLLUOLLSZ[LYR ;,(4PUOVVMKSL[[LYZILUHKY\R[:[PL]LU0LKLYL[LHTWSH`LYPZOLLS RYP[PZJO]VVYaPJOaLSMZ[\R]VVYZ[\RWLYMLJ[PVUPZ[LU+P[RHUHSSLLU THHYLLU]VVYKLLS]VVYKLRSHU[aPQU:[PL]LULUaPQU[LHT]HU TLKL^LYRLYZ]VSNLUKLVWSLPKPUNLUIPQ)4>LU^LYRLU]VSNLUZ KL UVYTLU KPL KL JVUZ[Y\J[L\Y ]VVYZJOYPQM[ /PLYKVVY ^VYK[ LY R^HSP[H[PLM OLLS OVVN ^LYR HMNLSL]LYK LU KVVYKH[ LY TPU KLY[\ZZLUZJOHRLSZaPQURHULYVVRZULSSLYNLYLHNLLYK^VYKLU UHHYRSHU[]LYaLRLYPUNL_WLY[+P[HSSLZYLZ\S[LLY[PULLURVY [LYLOLYZ[LSK\\Y 72

+HLUPUJRNLIY\PR[HSSLLUVYPNPULSLVUKLYKLSLULUILZJOPR[aV V]LYOL[R^HSP[LP[ZSHILS]HU)4> 4PUP.LJLY[PÇ&#x2039;JLLYKL*HYYVZ ZLYPL +P[ PTWSPJLLY[ KH[ LY HSSLLU NL^LYR[ ^VYK[ TL[ KL Q\PZ[L TH[LYPHSLU LU [VVSZ 5HHY ]LYaLRLYPUN LU L_WLY[PZLI\YLH\Z [VL ^VYK[ NLOHUKLSK ]VSNLUZ ]HZ[NLSLNKL WYVJLK\YLZ 6VR UH KL OLYZ[LSSPUNaPQULYPUZWHUUPUNLUVTKLRSHU[[L]YLKLUOLPK[LJOLJ RLULUOVVN[LOV\KLU +VVYOL[MLP[KH[KLVYPNPULSLRSL\YLULUSHRRLUNLIY\PR[^VY KLU]HUOL[)4>*VSVY:`Z[LTISPQM[VVRKLNHYHU[PL]HUQHHY VWSHRILOV\KLUUHHZ[KLNHYHU[PL]HUQHHYVWKLOLYZ[LSSPUN ;PQKLUZKLK\\Y[PQK]HUKLOLYZ[LSSPUNPZHS[PQKLLUNYH[PZ]LY ]HUN^HNLU]VVYaPLULLUSL\RL_[YHH[QL]VVYKLRSHU[ +HLUPUJR PZ LLU LYRLUKL OLYZ[LSSLY ]VVY IPQUH HSSL ]LYaLRL YPUNZTHH[ZJOHWWPQLU=VVYKLLS]VVYKLRSHU[PZKH[OL[KVZZPLY YLJO[Z[YLLRZTL[KL]LYaLRLYPUNZTHH[ZJOHWWPQRHU^VYKLUHM NLOHUKLSK5HHZ[KLJHYYVZZLYPLPZ:[PL]LUVVR]LYHU[^VVYKLSPQR ]VVYKLOLSLUH]LYRVVW]HU6\KLUHHYKLZHTLUTL[LLU[LHT ]HULLU[PLU[HSTLKL^LYRLYZ ,]LUV]LYKLOVIIPLZ]HU:[PL]LU/L[THNVVRTL[[^LL ^PLSLUTPUKLY/PQPZ[L]LUZLLUMLY]LU[TV[VYYPQKLY\P[LYHHYKTL[ LLU)4>,LUYP[QLPUVWLUS\JO[[PQKLUZKL]YPQL[PQKPZ]VVYOLT LJO[NLUPL[LU0UKLILYNLURVT[OL[WV[LU[PLLS]HULLUTV[V LJO[ [V[ aPQU YLJO[ /L[ KPYLJ[L KPJO[L JVU[HJ[ TL[ KL UH[\\Y ZWYLLR[OLTHHU7L[LY+HLUPUJRPZVVRLLUSPLMOLIILYLU]HHR RHUKPKHH[VTZHTLUVWZ[HW[LNHHU 5HHZ[ KLaL OVII` OLJO[ :[PL]LU ]LLS ILSHUN HHU aPQU NL aPU 8\HSP[` [PTL ]VVY ]YV\^ LU KVJO[LYZ THN UPL[ VU[IYLRLU /PQZ[HH[SPL]LYUPL[PUKLZJOPQU^LYWLYZTHHYaVYN[OPQHJO[LYKL ZJOLYTLU]VVYOL[NVLKL]LYSVVW]HUKLKPLUZ[LUKPL+HLUPUJR HHUIPLK[Â&#x2020;

DAENINCK Magazine


Raidillon, always limited to 55 original masterpieces.

Brussel - Koninginnegalerij, 32 Â&#x2122; Braschaat - Donksesteenweg, 212 Hasselt - Demerstraat, 51 Â&#x2122;Knokke - Kustlaan, 103 www.raidillon.com


ZRUWHJHPSHWHJHPWHOZZZODPRQQX\WHQVEH

ODPRQQX\WHQV

BMW Daeninck Magazine  

Herfst/Winter 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you