Page 1

Sterk verhaal eerlijk waar


2


vrolijk avonturen jezelf vertel vertrouw jouw verhaal

Zal ik je eens een Sterk verhaal vertellen? Een verhaal dat je fantasie prikkelt, een verhaal waar je vrolijk van wordt, een verhaal waardoor je zin krijgt om nieuwe avonturen te beleven? Een Sterk verhaal dat nog eerlijk waar is ook? Goed, ik beloof je zo’n verhaal. Maar eerst wil ik dat jij mij alles vertelt over jezelf. Ik wil weten waar je vandaan komt en waar je bent gevormd. Vertel mij wat je hebt meegemaakt en wat je heeft gemaakt tot wie je bent.

Vertrouw me toe wat je drijft, wat je beweegt. Wijd mij in, in je waarden en je missie. Vertel mij wie je bent, dan vertel ik jou het sterkste verhaal: jouw verhaal.

de zoele haven

3


4

In de geschiedenis van elke onderneming doen zich momen­­­ ten voor die in het bijzonder de moeite waard zijn om voort te laten leven in een verhaal. Zoals een geboorte het begin is van een generatie, zo kan het resultaat van een project dat zeven, acht of negen maanden duurde, schreeuwen om een verhaal. Of een nieuw product waar de onderne­ming al haar hoop op vestigt.

Zoals een huwelijk uitnodigt tot het vertellen van verhalen over beide partners, zo is een fusie tussen twee bedrijven een goede gelegenheid om het verhaal te vertellen van geza­men­lijke ambitie en gedeelde doelstellingen.


geschiedenis huwelijk partners fusie thuis goed gesprek

Zoals een verhuizing naar een nieuw thuis verhalen losmaakt over vroeger en toekomst, zo kan ook de bouw van een nieuwe vestiging of fabriek een mooie kans zijn om de mensen aan het woord te laten die dit mogelijk hebben gemaakt.

Heb jij zo’n gelegenheid en wil jij die aangrijpen om je verhaal te vertellen? Dan lijkt het ons tijd voor een goed gesprek, als inleiding tot een Sterk verhaal. Je bent van harte welkom in de zoele haven.

5


Sterk verhaal PWN 6

Heemskerk heeft een nieuwe held Hij is slim en robuust, krachtig en compact, zuinig en betrouwbaar. Hij is kikkergroen, hagelwit, hemelsblauw en raven­zwart. Dag en nacht is hij in de weer, zeven dagen per week. Hij staat geen moment stil en kan tegen een stootje. Als het nodig is, schakelt hij een tandje bij. Hij pompt, spoelt, duwt, trekt. Hij mengt bij, breekt af en proeft. Zo maakt hij het mooiste wat je maar kunt maken: water dat goed is voor mens en natuur. De nieuwe held van Heemskerk is een best bescheiden type. Hij doet zijn werk het liefst in alle stilte. Hij vindt het namelijk nogal vanzelf­sprekend wat hij doet. En dat je altijd van hem op aan kunt, is ook de gewoonste zaak van de wereld. Laat hem nou maar lekker werken, dan is hij tevreden. Ja, hij is een echte held.

Held van Heemskerk © PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, 2008 Concept, ontwerp, tekst en productie: de zoele haven Drukwerk: PrimaveraQuint


elke keer ontstaat samenwerking geschiedenis

Verhalen vertellen is het werk van de zoele haven, de samen足 werking van grafisch ontwerper Joanna Greve en tekstschrijver Frans Hempen.

Elke keer als je iets uitvindt, bedenkt, voorbereidt, onder足 neemt, uitvoert en maakt, ontstaat er een verhaal.

In elk verhaal, groot of klein, leveren wij een bijdrage aan de geschiedenis van een onder足 neming: een Sterk verhaal, waaraan steeds nieuwe hoofd足 stukken worden toegevoegd.

7


Sterk verhaal concept

8

Wat is een Sterk verhaal?

Voor wie is een Sterk verhaal

Een Sterk verhaal is een eenmalige uitgave, special magazine, jubileum足boek waarin je het verhaal vertelt van een bijzonder project, een nieuw gebouw, een fusie, een jubileum of een feestelijke gelegenheid.

interessant? In de eerste plaats maak je een Sterk verhaal voor al je relaties, stakeholders, prospects en collegabedrijven. En je eigen medewerkers, niet te vergeten. Je kunt met een Sterk verhaal ook een bepaalde klantengroep bereiken.


hoe lang wat kost jullie eigen huisstijl ruimte

Hoe lang duurt het om een

Hoe ziet jullie Sterk Sterk verhaal te produceren? verhaal eruit? De productietijd voor een Een Sterk verhaal kan op ver­ Sterk verhaal ligt rond de drie schillende manieren worden maanden, afhankelijk van het vormgegeven. In de eerste plaats aantal pagina’s en de beschik­ kan het helemaal in de eigen huisstijl worden opgemaakt. baarheid van medewerkers. Ook kun je kiezen voor een vrije Wat kost een Sterk verhaal? vorm, waarin wel elementen uit De kosten voor de productie de huisstijl of de grafische ge­ van een Sterk verhaal zijn sterk schiedenis van je bedrijf worden afhankelijk van de omvang, gebruikt. Ook is het mogelijk om uitvoering en oplage. Deze specifi­ een stijl te ontwikkelen, waarin caties worden in samen­spraak met ruimte is voor verschillende huisstijlen (bijvoorbeeld bij de opdracht­gever vast­gesteld. De een Sterk verhaal van meerdere zoele haven heeft Sterke verhalen partners). gemaakt in een oplage van 10 tot 10.000. De kosten per exemplaar liepen hierbij uiteen van €5 tot €150.

9


Sterk verhaal Eva

A Painter’s Joy of Life

10

Eva von Weissenberg is the joy of life personi­fied. Now a unique book celebrates an extra­ordinary woman in the 97th year of her life, living in Swedishspeaking Southern Finland. Eva’s story covers Finnish independence, the Second World War and the rapid development of Finnish society in the final decades of the 20th century. Ultimately, it is the sheer joy and passion of Eva’s soul that shines through, in her words of wisdom and in the rich portfolio of her paintings. Livslustens målare is an inspiration for anyone who cherishes beauty and embraces the spirit of life.

Livslustens målare, Dan Weissenberg © Basement Pictures/de zoele haven, 2008 ISBN 1991 45639 545339-9 Projectmanagement en grafische vormgeving: de zoele haven Drukwerk: PrimaveraQuint


onder­scheidt versterkt held eerlijk waar

Sterk verhaal voordeel Een Sterk verhaal loont. Wie een Sterk verhaal heeft, onder­scheidt zich en krijgt erkenning. Een Sterk verhaal versterkt je band met je omgeving. Je geeft je omgeving iets om dóór te vertellen, je biedt mensen een mooie kans om het over jou te hebben. In een Sterk verhaal ben jij de held. Stoer of slim, betrouwbaar of behulp­zaam, inventief of productief, machtig mooi of helemaal heerlijk.

Eerlijk waar.

Meer voordelen brengt de waarden van je * Jeonderneming op een krachtige manier over het voetlicht. Je geeft je relaties een premiumpublicatie met bewaarwaarde. Je toont je medewerkers als ambassadeurs van je bedrijf. Je krijgt herkenning en erkenning: je wordt gezien als een dynamische, innovatieve onderneming waar gedreven mensen werken aan een betrouwbaar product. Je versterkt de band van je medewerkers met het bedrijf. Je bereikt high potentials op de arbeidsmarkt en boeit hen voor je onderneming.

* * *

* *

11


Sterk verhaal in vijf stappen Aanloop

Uitvoering

Stap 1 1 week Kennismaking en oriĂŤntatie (gesprek met opdrachtgever en projectleider)

Stap 4 4-6 weken Interviews Fotografie Beeldredactie Opmaak Presentatie aan opdrachtgever

* 12

Stap 2 1 week Voorstel voor redactioneel en grafisch concept Voorlopige begroting

* *

Stap 3 1 week Vaststellen redactioneel en grafisch concept Aanwijzen gesprekspartners, contactpersonen Nadere inhoudelijke afstemming Definitieve begroting

* * * *

* * * * *

Stap 5 2 weken Productie (druk en levering) Presentatie aan publiek

* *


Sterk verhaal team verantwoordelijk makers sterke netwerk

Joanna Greve en Frans Hempen, partners in de zoele haven, zijn verantwoordelijk voor concept, teksten, ontwerp, project­­ management én eindproduct. Als makers van een Sterk verhaal begeleiden wij het hele produc­tie­ traject, van briefing tot en met oplevering, en mogelijk zelfs de presentatie. Voor diverse onder­ delen maken wij gebruik van ons sterke netwerk van creatieve en ondersteu­nende professionals, die onder onze verantwoordelijk­ heid en super­visie zichtbaar of achter de schermen hun expertise aan jouw Sterk verhaal geven. Natuurlijk is ook samen­werking met vaste partners van opdrachtgevers mogelijk.

De zoele haven werkt regelmatig samen met de volgende experts: Beerda Brand * Hendrik Consultancy, brand strategy Boerma, conceptadvies * Mike Fotografie * Vendrig interviews en teksten * metM, * Maud van der Woude

* * * * * *

Tekstwerk, tekstcorrectie Djeeks, prepress PrimaveraQuint, drukwerk sabine.nl, realisatie websites Greenlight Solutions, realisatie websites Kanis en Smoelwerk, presentatie coaching Bureau Van Harten, event marketing

13


14

Soms heb je geen woorden nodig om een Sterk verhaal te vertellen. Kijk maar eens op zoel.nl


de zoele haven maakt(e) Sterke verhalen over, voor en van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland Amsterdams Fonds voor de Kunst Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer, Amsterdam Stadsdeel Osdorp, Amsterdam Koers Nieuw West Kunst en Cultuur Gemeente Amsterdam Vereniging van Openbare Bibliotheken Openbare Bibliotheek Den Bosch Openbare Bibliotheek Almere Vivium Zorggroep Woonzorggroep Zwijndrecht

de zoele haven maakt(e) sterke verhalen

Indisch Filmfestival Jeugdtheater De Krakeling Amuze Amsterdam Productiehuis Jeugdconcerten Muzerije Den Bosch LAgroup Arts & Leisure consulting Kamer van Koophandel Noord-West Holland Boom & van Ketel grafimedia Abacus kinderopvang Kalmar Industries GLS logistiek Black Box Experience MARE Research Kuyichi Fashion Buddista Messenger Bags Geweldig Wonen Match and More Titaan studiebegeleiding Meubelmaker Henk Lakeman Marijke Koreneef Trainers Wortel Impresariaat Vendrig Fotografie Toenhake Trainingen

15

Sterk verhaal PrimaveraQuint De zoele haven kiest al meer dan 15 jaar voor PrimaveraQuint. Fons, Willem-Jan en hun team bieden ons deskundig advies en een zorgvuldige uitvoering. Wij waarderen hen om een grote betrokkenheid bij zelfs de kleinste klus. PrimaveraQuint gebruikt inkten met 100% plantaardige bindmiddelen en werkte als eerste drukker in Nederland FSC-gecertificeerd. Bovendien is PrimaveraQuint dĂŠ Amsterdamse drukker voor boekproducties. En ze maken digitaal drukwerk waar je versteld van staat. Zoals dit Sterk verhaal. PrimaveraQuint Van Slingelandtstraat 37a 1051 CG Amsterdam

2e Jan van der Heijdenstraat 35-37 1073 VG Amsterdam

020 682 58 07

020 670 23 71

www.primaveraquint.nl info@primaveraquint.nl

www.dezoelehaven.nl post@dezoelehaven.nl


sterk verhaal  

eerlijk waar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you