Page 24

Succesvol ondernemen in FoodValley Regio Succesvol ondernemen in FoodValley regio

‘We benaderen ondernemers actief en betrekken ze bij nieuwe plannen.’

Stichting ICT Valley actieve aanjager in FoodValley Interview met Gerrit Valkenburg, ICT Valley Al ruim 5 jaar behartigt ICT Valley de belangen van ICT-ondernemers in FoodValley. Oorspronkelijk gestart om te kijken wat er onder ondernemers leeft. Uitgegroeid tot een belangrijke gesprekspartner. O.a. als het gaat over de ICT arbeidsmarkt en over de tweede fase van het ICT Campusprogramma in Veenendaal. Hoe neemt ICT Valley drukbezette ICT-ondernemers mee in de ambities in Veenendaal en FoodValley regio? ICT MARKT

Tekst: Marjan Scheffer, Het Tekstburo. Foto’s: ICT Valley, Vonk360 en Het Vizier

Accountmanager Gerrit Valkenburg is secretaris van ICT Valley en directeur van SforSoftware. “Een van de belangrijkste taken van ICT Valley is accountmanagement. Dat klinkt raar, maar een goed contact met ondernemers is een absolute voorwaarde als we groei en innovatie van de ICT-sector in deze regio willen realiseren. Met name de kleinere ICT-ondernemers hebben de neiging zich op de dagelijkse gang van zaken te richten. Ze zijn vaak gewoon heel erg druk. Als ICT Valley benaderen we bedrijven daarom actief. We nodigen ze uit voor borrels en kennisevents, maar gaan ook bij ze op bezoek. We betrekken ze zo bijvoorbeeld bij de plannen uit het ICT Campusprogamma, zoals het ICT Lab, stageplekken en ICT-onderwijs. Bedrijven willen heel graag, wij helpen ze daarbij.”

Game Battle Mooi voorbeeld van een event waarbij bedrijven in contact komen met toekomstig ICT-talent is de Game Battle. Deze Battle wordt op 23 en 24 februari voor de tweede keer door ICT Valley georganiseerd. Daar zit een gedachte achter. “Voor die jongeren is dat gamen heel leuk.

24

FOOD VALLEY regio

Tegelijkertijd is het een uitgelezen kans ze kennis te laten maken met de mogelijkheden van ICT. En dat je daar later ook je beroep van kunt maken. Daarom nodigen we dit jaar scholieren uit van alle voortgezet onderwijs scholen in de regio. En is er verder een IT experienceplein en presentaties van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), Hogeschool Utrecht en ROC A12. Ook bedrijven zijn hier van harte welkom om te laten zien wat ze te bieden hebben.”

Nieuwe lichting ICT-Consultants Een ander speerpunt van ICT Valley is het monitoren van de ICT arbeidsmarkt. “Zo’n anderhalf jaar geleden hebben we, in samenwerking met Federatie Ondernemingskringen Valleiregio, onderzoek laten doen naar de ICT arbeidsmarkt in FoodValley. Daaruit bleek dat 79% van de werkgevers groei verwacht in hun totale ICTpersoneelsbestand. De gemiddelde groei voor de jaren 2016-2018 is 43,8% in FTE’s.” Met name de vraag naar ICT-Consultants op HBOniveau is groot. Maar binnen FoodValley is nog geen reguliere ICT-opleiding op HBO-niveau. Daar gaat in 2018 verandering in komen.

Gerrit Valkenburg

Over ICT Valley Stichting ICT Valley verbindt bedrijven, professionals en onderwijsinstellingen in de ICT-sector in de FoodValley. Het delen van kennis, kunde en informatie is daarbij het belangrijkste middel. ICT Valley organiseert regelmatig borrels en kennisevents. Nieuw in 2018: cross-sectorale events tussen ICT en food, tech en health. Meer info: ictvalley.nl.

Zmfv nr3 2017 totaal web2  
Zmfv nr3 2017 totaal web2  

Zakenmagazine voor ondernemers en bestuurders in de FOOD VALLEY regio

Advertisement