Page 1

MOTOCICLETES Abril 2018


DEXTRON, Empresa ubicada a Catalunya que porta funcionant més de 35 anys, es va començar a gestar el maig de l’any 1981, i va obrir les seves portes a un petit local de Barcelona a la Riera Blanca el 1 de setembre de 1981. Inicialment es va dedicar a les comunicacions. En créixer el volum de treball degut a una diversificació de productes, la falta d'espai ens portava a una nau a Sant Feliu de Llobregat i una ampliació més ens va portar a la nostra ubicació actual a Molins de Rei, on comptem amb unes instal·lacions de 1.200 m2 que ens permeten donar un bon servei als nostres clients. Amb el pas dels anys Dextron s'ha convertit en una empresa de serveis referents dins del sector, actuant en el mercat de les administracions públiques, les emergències i empreses de servei. Un dels nostres èxits està basat en la solució de problemes. El servei i la creativitat són el nostre raó de ser.

Dextron, aquests últims anys, s'ha caracteritzat per liderar canvis. Quan ens vam plantejar realitzar aquest catàleg per als nostres clients, vam valorar quines eren les opcions que millor s'adaptàven a les seves necessitats. En el cas de les motocicletes, aquestes milloren la mobilitat de trànsit urbà. A Dextron hem apostat perquè aquesta mobilitat es produeix a través de l'electrificació, volem facilitar la mobilitat elèctrica a tantes persones com sigui possible a un preu assequible. L'aposta de futur ha estat la mobilitat elèctrica. A través d'aquest catàleg hem volgut reflectir les opcions més factibles que hi ha al mercat, però tampoc no hem obviat la realitat del mateix, incloent també dos motocicletes de combustió.


MOTOCICLETES ELÈCTRIQUES NIU sèrie N

El N-Series de NIU és un Smart eScooter amb homologació EURO 4 i de categoria L1e (ciclomotor 100% elèctric). El seu motor Bosch de 2.400W de potència màxima (3,2 CV) i un motor de 120 nm. està totalment integrat a la roda posterior i permet assolir una velocitat màxima de 45 km / h. La bateria d'ions de liti, fabricada per Panasonic, és totalment extraïble i transportable (10 kg de pes) i es pot carregar en un connector convencional (schuko). Té una capacitat de 60V i 29 Ah (1.740 Wh) i ofereix una autonomia real de ± 65 km. La seva vida útil és de 600 cicles (± 30.000). El N-Series està permanentment connectat a la núvia i una AP exclusiva de NIU que permet al usuari conèixer la ubicació exacta del vehicle, consultar el nivell de càrrega de la bateria i gestionar el sistema antirobat entre d'altres funcions directament des del telèfon intel·ligent. Tots els components de la sèrie N tenen una garantia de fàbrica de 2 anys.


MOTOCICLETES ELÈCTRIQUES PUMA

Equipat amb motor elèctric de 9,9 kW de potència nominal, i 12,6 kW de potència màxima, que s'impulsa fins a una velocitat màxima limitada a 120 km / h. Un motor que ens permetrà fer carreres a les ciutats d'una forma extremadament àgil, però que al mateix temps ens permet una aventura per autovies sense ser un obstacle per al trànsit. La energia procedeix d'una bateria de liti de 84V i 100 Ah. amb una capacitat de 8,4 kWh. En cicle urbà, aquesta bateria ens proporciona fins a 180 quilòmetres. Per a la recàrrega podem usar el cargador intern de 230V i 9A, que és capaç de recarregar la bateria fins al 80% en 2 h, el que ens permetrà realitzar recarregues parcials al llarg de la jornada, per aconseguir una autonomia diària més que interessant.


MOTOCICLETES ELÈCTRIQUES VEXTRIX VX-1

Les motos Vectrix incorporen tecnologies innovadores: accelerador multifuncional, potent transmissió en roda posterior i avançat sistema de gestió de la bateria. Accelerador multifuncional Vectrix Cada VECTRIX ve de sèrie amb el nostre revolucionari Accelerador Multifuncional Regeneratiu, que alleugera el vehicle invertint la polaritat del motor per recarregar les bateries al vol. També es proporciona una marxa enrere de marxa lent, que permet l'facilitat de moviment en el aparcament i espais reduïts. És l'únic sistema de la seva classe al món: Tot en un grip, el baixa i el scooter accelerarà, al seu torn i el scooter s'alentirà a la parada completa. El mateix moviment activa la marxa enrere.


MOTOCICLETES ELÈCTRIQUES BMW C-Evolution

Aquest maxiscooter eléctrico combina la sostenibilitat, el dinamisme i l'agilitat. Amb un potent motor totalment elèctric, amb una autonomia de fins a 160 km proporciona unes prestacions del màxim nivell, respecte pel medi ambient i tecnologia innovadora. La llum diürna de LED, els faros de LED i la gran pantalla TFT subratllen les seves característiques tecnològiques de vanguardia. Uns acabaments impecables i de gran qualitat, així com detalls exquisits com les costures del seient en color o el parabrises tintat arrodoneixen el disseny. Entrega una potència màxima de 48 CV i 72 Nm de teòric. La velocitat màxima està limitada electrònicament a 129 km / h per optimitzar el consum d'energia i autonomia. L'acceleració de 0 a 50 km / h es produeix en 2,8 segons. El dispositiu d'emmagatzematge energètic està compost per tres mòduls, cada un dels quals té dotze cel·les de bateria de liti-ió. Gràcies als mòduls de la bateria d'última generació, la seva autonomia arriba als 160 km. La bateria es carrega usant el dispositiu de càrrega integrat, bé en una presa de corrent domèstica regular o en una càrrega de càrrega.


MOTOCICLETES ELÈCTRIQUES ZERO DS

Amb un par motor, que arriba fins a 146 Nm, més que qualsevol moto d'1.000 cc amb motor de combustió.Carrega 6 vegades més ràpid, fins a 152 km d'autonomia cada hora de recàrrega. No necessita d'equipament especial en carregar en qualsevol dispositiu habitual. Està disponible amb diferents opcions de rendiment, autonomia i càrrega per adaptar-se a les seves necessitats diàries.


MOTOCICLETES ELÈCTRIQUES NUUK

Nuuk Cargo, model de moto elèctrica equipada amb una maleta de gran capacitat. Aquest model ha estat pensat per a cobrir les necessitats tant de particulars com de professionals. Com la resta dels nostres models, ofereix motorització elèctrica Unitat de tren de BOSCH, única en la seva gamma, en la seva versió de 4KW de potència i la versió imponent de 10.5KW. Però Nuuk no és només poder, sinó també estabilitat, seguretat i autonomia. Estabilitat gràcies tant al perfecte equilibri i distribució de pes proporcionat pel Motor d'Instal·lació Central (Brushless DC-BOSCH), únic en la seva gamma, com al confortable amortiment de la seva forquilla invertida i les seves rodes amb llantas de 17 polzades. El sistema de fre, juntament amb l'adherència dels pneumàtics, els dos de primers marques, proporcionen en control idoni independenment de les condicions del recorregut. Els vehicles (amb un pes que oscil·la entre els 115 i 130 kg) es veuen equipats amb la capacitat d'albergar fins a quatre bateries de 50 A, sent així una autonomia única en la seva gamma, podent superar els 300 km d’autonomia. Amb RIEJU NUUK podrà recórrer el doble de distància abans de la seva recàrrega, que compta amb dues opcions: Càrrega normal i càrrega ràpida.


MOTOCICLETES DE COMBUSTIÓ CRUISYM 300i ABS

Amb motor de quatre vàlvules amb tractament ceràmic del cilindre. La seva cilindrada és de 278 cc. La il·luminació de l'CRUiSYM 300i és també molt nova, amb una combinació de llums davanteres compostes de doble òptica de 55 Watts, sengles línies de LED de posició en cada grup òptic i, en tercer lloc, LED Guide Light per a un immediat reconeixement del scooter, en combinació amb els LED d'alta intensitat i la seva situació a la base elevada dels retrovisors. Darrere la senyalització està garantida gràcies a un vistós pilot hexagonal 3D full LED. El seu equipament és excepcional, amb un xassís de superior rigidesa, gran espai de càrrega sota el seient per a dos cascos "full size". ABS Bosch i instrumentació full LCD amb Bluetooth d'última generació.


MOTOCICLETES DE COMBUSTIÓ MACBOR MONTANA XR3

Trail lleugera de 250 cc amb motor de refrigeració líquida amb homologació Euro 4. Dotada d'injecció, i eix de balanç, sistema antibloqueig de frenada ABS. Dotada de suspensió del darrere sistemàticament de bieletes i frens de disc. Il·luminació LED i instrumentació digital. Amb forquilla invertida i guantera porta-documents sota el seient del darrere. Potent motor de 25CV, amb un òptim parell motor de 22,5 Nm a 7.000 rpm i Refrigeració Líquida que li permet obtenir molt bones xifres d'acceleració i una velocitat màxima de fins a 150 km / h. Possibilitat d'incorporar joc de 2 maletes / baguls amb capacitat de fins a 20 l (cadascuna de les laterals) i de 30 l i capacitat per a un casc integral en el "Top Casi" o maleta superior. Barres laterals metàl·liques de protecció anti caiguda en les que fàcilment es poden instal·lar diferents elements com sirenes, llums auxiliars, etc. Gran capacitat de càrrega i de muntatge d'accessoris.


ACCESSORIS BAGULS I MALETES

Podem instal·lar gran varietat de baguls per a qualsevol moto del mercat. Disponibilitat de diferents marques. Baguls i maletes del darrere per scooter o moto, monolock o monokey de totes les capacitats. La necessitat de tenir espai on portar les coses és una cosa que passa a tot tipus de moto.

LLANTERNES (al forat del seient o maleta lateral)

Instal·lació de llanternes LED amb con difusor a l'interior de baguls o maletes laterals.

ACCESSORIS (Motocicletes elèctriques) BATERIA AUXILIAR I CARREGADOR DE BATERIA AUXILIAR En el cas d'instal·lacions en motos elèctriques, es pot instal·lar en baguls, maletes del darrere i espais sota el seient una bateria auxiliar que servirà ara els elements instal·lats en les mateixes. Llums prioritàries, llanternes etc. També, en aquests casos, se sol instal·lar un carregador de bateria de la mateixa per poder carregar-la en un endoll de 220 V.

Presa per a connexió del carregador amb indicador de càrrega.

El carregador es pot guardar al bagul per a casos de necessitat


C/ Miquel Torelló i Pagès, 56 Nau 4 - Polígon El Pla - 08750 Molins de Rei (Barcelona) - Tel.: 93.333.41.04 dextron@dextron.net - www.dextron.net

Profile for dextron5

Catàleg Motos Cat  

Catàleg Motos Cat  

Profile for dextron5
Advertisement