Page 1

z a ter d ag

t

o

g n s i fee n e s p

de

14

&1

5 s eptember

DE WARANDE TURNHOUT WWW.WARANDE.BE // 014416991 driemaandelijks magazine jul/aug/sep 2013 jg 5 nr 3 extra P308996 -afgiftekantoor turnhout1


zaterdag septem 1144 september rdag ber e t a z bui ten

Warande Wonderland Dit jaar openenen we het nieuwe cultuurseizoen met ‘Warande Wonderland’: een geheimzinnig universum met mysterieuze performances, wonderlijke ontmoetingen en ontsporende acts. Deze productie van Handelsreizigers in Ideeën gaat terug naar de oorspronkelijke betekenis van de ‘warande’ en situeert zich op het kruispunt van een besloten jachtterrein en een lusthof. We nodigen je uit in een vreemd sprookje gedrenkt in een David Lynch-achtig sfeertje: Alice verdwijnt voorgoed in Wonderland, Hans en Grietje vinden deze keer de weg niet terug en je gaat als een ander naar huis.


e zat

14 septem rdag ber bui ten

We presenteren tien acts die verschillende keren gespeeld worden. Alles is gratis, maar voor een aantal acts heb je een toegangsticket nodig. Tickets kan je de avond zelf op het Warandeplein bekomen. Ook als je geen ticket voor een act kan bemachtigen, beloven we je een magische avond in hartje Turnhout. Het programma van Warande Wonderland krijg je op het Warandeplein. Bij regen verhuizen we een aantal acts naar de voormalige bib.

van 19.30 tot 0 uur / Warandeplein / gratis #openingsfeest


zaterdag septem 1144 september rdag ber e t a z bui ten

Kasteelterras Speciaal voor Warande Wonderland maken we rond het kasteel van Turnhout één groot terras voor één nacht. Met zicht op het kasteel neem je plaats op een terras van 70 meter lang. Wij zorgen voor de juiste sfeer. Jij brengt je beste gezelschap mee.

van 19 tot 1 uur / Kasteelplein

Benjamin Vandewalle ‘Birdwatching 4X4’

In een observatiebox rij je over het Warandeplein. Je ervaart de dagelijkse realiteit vanuit een andere invalshoek. ‘Birdwatching 4X4’ is een tocht door onze eigen leefwereld en haar spiegelbeeld. Een blik op onszelf.

19, 20, 22 en 23 uur / vertrek Jacobsmarkt gratis / tickets infostand Warandeplein vanaf 18.30 uur


zaterdag 14 september g 14 septem ber erda t a z bi nnen

Jef Geys

‘Licht en Architectuur’ Vorig jaar werd de tentoonstelling van Jef Geys noodgedwongen uitgesteld, maar dit seizoen toont de kunstenaar een combinatie van bestaand en nieuw werk in de Warande. Een seizoensopener van formaat dus voor onze nieuwe Expozaal.

19 tot 23 uur / Expozaal / gratis

A Pop-Up(H)Art Project Het Turnhouts A Pop-Up (H)Art Project zoekt voor één keer geen leegstaand winkel- of fabriekspand op. Deze editie tonen ze een mix van uiteenlopende artistieke creaties van jongeren uit de ruime Turnhoutse regio.

19 tot 0 uur / Luifelzaal / gratis


zaterdag septem 1144 september rdag ber e t a z bi nnen

Arno Arno Hintjes brengt met zijn vijftiende solo-album ‘Future Vintage’ een mix van verleden en heden. Verwacht je aan een mengelmoes van chansons, popliedjes en postwave, met daarin ook echo’s van TC Matic. In de Kuub speelt de Belgische Tom Waits evergreens als ‘Vive ma liberté’ en ‘Elle Adore le Noir’, afgewisseld met nieuw werk.

20.15 tot 22 uur / Kuub 20 euro // 17 / 16 / 10 euro


e zat

14 septem rdag ber bi nnen

Collegium Vocale en Muziektheater Transparant ‘Escorial’

Josse De Pauw maakt een tragische farce over macht en verveling. En over de liefde van de nar. Naast De Pauw spelen Dirk Roofthooft, Louis van der Waal, Sam Louwyck en twaalf zangers van Collegium Vocale. Je hoort nieuwe composities voor a-capellastemmen, aangevuld met zestiendeeeuwse gezangen.

20.15 tot 21.30 uur schouwburg 25 euro // 23 / 22 / 10 euro


zaterdag septem 1144 september rdag ber e t a z bi nnen

SquarElectric SquarElectric is drummer Michael Schack (o.a. Netsky, Milk Inc en Ozark Henry) en dj Steve Pittoors (ABN, Halve Neuro). Al drummend stuurt Schack een live djset aan. Met elektronisch effecten en visuals krijg je een megaparty vol knetterende mash-ups. Vergeet de gebroeders Dewaele. Hier is SquarElectric!

23 tot 0.30 uur / Kuub / gratis

DJ Tom Barman De voorman van de legendarische Belgische band dEUS komt zijn favoriete dansplaten draaien. Verwacht je aan een gevarieerde mix van oud en nieuw materiaal. Ideaal om het nieuwe Warandeseizoen in te feesten.

0.30 tot 3 uur / Kuub / gratis


zaterdag 14 september g 14 septem ber erda t a z 17 Jef Geys

Expozaal Birdwatching 4x4

Warandeplein A Pop-Up (H)Art Project

Luifelzaal kasteelterras

Kasteelplein Warande Wonderland

Warandeplein Escorial

schouwburg Arno

Kuub SquarElectric

Kuub dj Tom Barman

Kuub

19

21

23

01

03


7

4

1

schouwburg 2 Kuub 3 Expozaal -1 4 Luifelzaal +1 1

8

Warandeplein 6 kasteelterras 7 cafĂŠ Barzoen 8 voormalige bib 5

2 e zat

rdag 14


5

6

er

6

3

4 septem b


za

zaterdag septem a g 1144 september be terd

r

TICKETS

Tickets voor de buitenactiviteiten zijn verkrijgbaar op het Warandeplein aan de infostand. Tickets voor binnenactiviteiten kunnen gekocht worden aan de ticketbalie. De ticketbalie is zaterdag open van 9 tot 23 uur, zondag van 9 tot 11 uur. Betalende tickets kan je ook reserveren via warande.be of 014 41 69 91.

PARKEREN Je kan je wagen parkeren in de ondergrondse betaalparking van VINCI (GPS: Wezenstraat, Turnhout). Wie parkeerproblemen wil vermijden, komt best met de fiets. Op zaterdagavond kan je je fiets stallen op de personeelsparking van Sint Victor, Kasteelplein. Op het Warandeplein zijn dan geen fietsen toegelaten.

SLECHT WEER Bij slecht weer verhuist Warande Wonderland op zaterdagavond grotendeels naar de voormalige bib.

Sociale media volg ons op facebook.com/dewarande volg ons op instagram.com/dewarande volg ons op twitter.com/dewarande #openingsfeest #dewarande Naast haar eigen werking biedt de Warande onderdak aan Dinamo, Kunst in Zicht, MOOOV, Stripgids, Ar-tur en STORMOPKOMST. DE WARANDE, Warandestraat 42, 2300 Turnhout 014 41 94 94, info@warande.be, warande.be


z o n d ag

t

o

g n s i fee n e s p

de

14

&1

5 s eptember

DE WARANDE TURNHOUT WWW.WARANDE.BE // 014416991 driemaandelijks magazine jul/aug/sep 2013 jg 5 nr 3 extra P308996 -afgiftekantoor turnhout1


zaterdag 14 september ag 15 septembe d n r zo bui ten

Picknick Zondag is dé familiedag bij uitstek. Kom picknicken met zicht op het kasteel van Turnhout. Wij zorgen voor gratis optredens, straattheater en veel lekkers voor jong en minder jong. Als toetje kan je op zondag nog naar een aantal acts van Warande Wonderland op zaterdagavond. Vul je picknickmand, koop hapjes aan onze eetkraampjes of bak zelf je vlees op één van onze barbecues. Vlij je puur natuur in het gras of neem plaats aan onze langste tafel. Wij voorzien grote, kleurrijke dekens. Je kan natuurlijk ook je eigen dekentje meebrengen of - we zijn toch in Turnhout - pik een ‘seuzie’ van je vrienden.

11 tot 17 uur / gratis #openingsfeest


zaterdag 14 september se dag 15 ptember zon bui ten

Doe-het-zelf BBQ Niets prettiger dan je eigen vuurtje te stoken en zelf vis, vlees of ander lekkers te roosteren. Wij zetten drie barbecues op het Warandeplein en zorgen voor houtskool. Breng zelf je eten, BBQ-tang, bakschaaltjes,… mee. Als je je liever laat verwennen, dan kan je voor je culinaire behoeften ook terecht bij één van onze eetstandjes op het plein of in ons café ‘Barzoen’.

11 tot 17 uur / Warandeplein / gratis


zaterdag 14 september ag 15 septembe d n r zo bui ten

Brassband Willebroek Zeventien keer Belgisch kampioen, twee keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen. Brassband Willebroek is zonder enige twijfel de beste brassband in België en ver daarbuiten. Kom zien en horen waarom ze zo goed zijn.

11 en 14.30 uur (45’) / Warandeplein / gratis

Benjamin Vandewalle ‘Birdwatching 4X4’

In een observatiebox rij je over het Warandeplein. Je ervaart de dagelijkse realiteit vanuit een andere invalshoek. ‘Birdwatching 4X4’ is een tocht door onze eigen leefwereld en haar spiegelbeeld. Een blik op onszelf.

12, 13, 15 en 16 uur / vertrek Jacobsmarkt gratis / tickets: infostand Warandeplein


zaterdag 14 september se dag 15 ptember zon bui ten

Erik Kaiel / Arch 8 (Verenigde Staten) ‘Murikamification’

Geen zitbank is veilig, geen doorgang te smal voor deze acrobatische dansers met wortels in urban dance en hiphop. Van de metrostations in Montréal en de steegjes in Afrika tot in Turnhout doet het gezelschap dansante ingrepen in de stad.

12.15 en 15.15 uur (45’) Warandeplein / gratis


zaterdag 14 september ag 15 septembe d n r zo bui ten

Ensemble Leporello & Bunker / Mladi Levi (Slovenië)

‘LYRICAL MINUTES IN THE CITY’ Een kelnerjuffrouw begint te neuriën. Een vrouw met een kinderwagen valt al gauw in. Een vuilnisman voegt zijn zanglijn toe… Na een tijdje laat ook een bariton-op-defiets van zich horen. Prachtige aria’s van Bizet, Delibes, Verdi... weergalmen tussen de gevels.

op onverwachte momenten / Warandeplein / gratis

Het Genootschap der Edele Delen Twintig mannen uit heel België tussen 20 en 65 jaar dansen fragmenten uit een processie. Ze dansen tussen het publiek. Ze dansen omdat ze fiere mannen zijn. Ze dansen omdat mannen dansen.

11.45, 13.30, 14.15 en 15.45 uur (15’) Warandeplein en terras FUTUR / gratis


zaterdag 14 september se dag 15 ptember zon bui ten

Het durfkabinet STORMOPKOMST daagt je uit!

Wat durf jij? Of wat durf je net niet? Deel het met ons op de STORMOPKOMSTstand en bouw zo mee aan ons durfkabinet. Voor grote en kleine helden.

van 11 tot 17 uur / Warandeplein gratis

KunstoppadÂł Ben jij een schattenzoeker? Tijdens het openingsfeest krijg je van Kunst in Zicht een luciferdoosje om kruimels, verloren parels of felle kleuren te verzamelen. Bewaar het doosje veilig in je broekzak en wandel met je buit terug naar Kunst in Zicht. We rangschikken samen jouw verzameling en maken een mini-beeldhouwwerk. Dat zetten we naast het ĂŠchte kunstwerk 'Brief aan onze vijand' van Bart Van Dijck.

11 tot 17 uur / Warandeplein / gratis


zaterdag 14 september ag 15 septembe d n r zo bui ten

Cultuurmarkt De jaarlijkse Cultuurmarkt is een vaste waarde tijdens het Openingsfeest. De Turnhoutse sociaal-culturele en kunstenverenigingen presenteren zich met optredens en activiteiten. De Cultuurmarkt heeft haar nieuwe plek gevonden op de groenzone van de Warande tussen hoofdingang en Warandestraat.

10 tot 17 uur / groenzone / gratis


zaterdag 14 september se dag 15 ptember zon bui ten

Kasteelconcerten Op de prachtige binnenkoer van het Kasteel van de hertogen van Brabant kan je de hele dag genieten van (semi)-akoestische optredens. Ensembles van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, het Turnhouts Gemengd Koor De Vedel, harmonie Vermaak na Arbeid en de Lowland Pipers zullen al zeker het beste van zichzelf geven.

10 tot 17 uur / Kasteel van de hertogen van Brabant / gratis

Turnhouts talent Naast het terras van Barzoen speelt de hele dag Turnhouts muzikaal talent.

10 tot 17 uur / terras Barzoen / gratis


zaterdag 14 september ag 15 septembe d n r zo bui ten

Rommelmarkt Speciaal voor de opening van het nieuwe cultuurjaar is het de hele dag rommelmarkt. Vanaf 7 tot 17 uur kan je snuisteren tussen tweedehands schatten. De rommelmarkt staat uitzonderlijk op het terras van fuifzaal FUTUR, het terras van de Kuub en rond het kasteel.

7 tot 17 uur / terras van fuifzaal FUTUR, het terras van de Kuub en rond het kasteel / gratis


zaterdag 14 september se dag 15 ptember z o n bi nnen

Jef Geys

‘Licht en Architectuur’ Vorig jaar werd de tentoonstelling van Jef Geys noodgedwongen uitgesteld, maar dit seizoen toont de kunstenaar een combinatie van bestaand en nieuw werk in de Warande. Een seizoensopener van formaat dus voor onze nieuwe Expozaal.

11 tot 17 uur / Expozaal / gratis

A Pop-Up(H)Art Project Het Turnhouts A Pop-Up (H)Art Project zoekt voor één keer geen leegstaand winkel- of fabriekspand op. Deze editie tonen ze een mix van uiteenlopende artistieke creaties van jongeren uit de ruime Turnhoutse regio.

11 tot 17 uur / Luifelzaal / gratis


zaterdag 14 september ag 15 septembe d n r zo bi nnen

Overlezen Overlezen krijgt bezoek van schrijver Walter van den Broeck, die komt praten over zijn nieuwe roman. Hij krijgt op de sofa het gezelschap van Mieke Van Hecke, topvrouw van het katholiek onderwijs. Panelleden zijn minister van Staat Jos Geysels en auteur en boekenrecensent Toon Horsten.

10.30 tot 12 uur / Tuinzaal / 6 euro

Op jacht in Warandeland Het Gentse Bougie bouwde voor de Warande een installatie waarin kinderen creatieve paden kunnen verkennen: spelen, lezen, knutselen‌ Haal je schatkaart op bij de infostand op het Warandeplein en ga samen met Bougie op ontdekking in Warandeland.

11 tot 16 uur / hal schouwburg / gratis


zaterdag 14 september se dag 15 ptember z o n bi nnen

KAAIMAN

een selectie uit de labovoorstellingen In april presenteerde KAAIMAN, de broeiplaats voor jonge theatermakers in samenwerking met de Warande, zeven pareltjes van labo-voorstellingen. Op het openingsfeest laten wij er twee zien: de voorstellingsgroep van Bart Van Gyseghem en van Stijn Van de Wiel.

14 en 16 uur / schouwburg / gratis (reserveren wenselijk)


zaterdag 14 september ag 15 septembe d n r zo

mooov presenteert THE IMPOSTER

In deze bloedstollende docuthriller komen de levensverhalen van twee ogenschijnlijk volstrekt verschillende mensen bij elkaar. Met een combinatie van interviews, nagespeelde scènes en thrillerelementen daagt regisseur Bart Layton het publiek uit om detective te spelen. Net als de puzzel compleet lijkt te zijn, zet een nieuwe wending alles op zijn kop.

14 uur (99’) / Houten Zaal / gratis


zaterdag 14 september se dag 15 ptemb z o nbin nen/bui ten e r En ook nog

Fietsersbond Fietserbond Regio Turnhout stippelt een culturele fietstocht uit in hartje Turnhout.

14, 15 en 16 uur (60’) vertrek centrale ingang de Warande / gratis

Fietsen graveren Laat in de Broederstraat gratis je fiets graveren door de preventiedienst

11 tot 16 uur / Broederstraat / gratis

Dans van de Academie voor Muziek, Woord en Dans De leerlingen ballet van de academie tonen onder leiding van Griet Suykerbuyk twee choreografieĂŤn in de centrale hal van de Warande.

11, 11.30, 14 en 14.30 uur / hal schouwburg / gratis


zon

se dag 15 ptember 09

Overlezen

Tuinzaal

Kaaiman

schouwburg The Imposter

Houten Zaal Jef Geys

Expozaal

A Pop-Up (H)Art Project

Luifelzaal

Op jacht in Warandeland

hal schouwburg Cultuurmarkt

groenzone

Turnhouts Talent

terras Barzoen

Kasteelconcerten

Kasteel

rommelmarkt

FUTUR en rond het Kasteel fietsen graveren

Broederstraat

Fietsersbond

centrale ingang de Warande Dans van de Academie

hal schouwburg

11

13

15

17


zaterdag 14 september se dag 15 ptember zon 09

11

13

15

17

picknick

Warandeplein Brassband Willebroek

Warandeplein

Murikamification

Warandeplein

Birdwatching 4x4

Warandeplein

Het Genootschap der Edele Delen

Warandeplein

LYRICAL MINUTES IN THE CITY

Warandeplein

het Durfkanbinet

Warandeplein Kunstoppad続

Warandeplein

onverwachte momenten


5

4

3

2

Warandeplein 2 schouwburg 3 hal schouwburg 0 Expozaal -1 Luifelzaal +1 4 cafĂŠ Barzoen 0 Tuinzaal +1

1

9

9 FUTUR

terras Barzoen 6 Kuub 0 Houten Zaal +2 7 groenzone 8 Kasteel 5

6 zon dag 15


ber

7

8

1

septem


zon

se dag 15 ptember

TICKETS Tickets voor de buitenactiviteiten zijn verkrijgbaar op het Warandeplein aan de infostand. Tickets voor binnenactiviteiten kunnen gekocht worden aan de ticketbalie. De ticketbalie is zaterdag open van 9 tot 23 uur, zondag van 9 tot 11 uur. Betalende tickets kan je ook reserveren via warande.be of 014 41 69 91.

PARKEREN Je kan je wagen parkeren in de ondergrondse betaalparking van VINCI (GPS: Wezenstraat, Turnhout). Wie parkeerproblemen wil vermijden, komt best met de fiets. Op zaterdagavond kan je je fiets stallen op de personeelsparking van Sint Victor, Kasteelplein. Op het Warandeplein zijn dan geen fietsen toegelaten.

SLECHT WEER Indien het op zondag regent, kan je picknicken in de Kuub.

Sociale media volg ons op facebook.com/dewarande volg ons op instagram.com/dewarande volg ons op twitter.com/dewarande #openingsfeest #dewarande Naast haar eigen werking biedt de Warande onderdak aan Dinamo, Kunst in Zicht, MOOOV, Stripgids, Ar-tur en STORMOPKOMST. DE WARANDE, Warandestraat 42, 2300 Turnhout 014 41 94 94, info@warande.be, warande.be

openingsfeest de Warande 13-14  

Op zaterdag 14 en zondag 15 september kan je naar de negende editie van het openingsfeest. Samen met de stad Turnhout, de Turnhoutse socio-c...

openingsfeest de Warande 13-14  

Op zaterdag 14 en zondag 15 september kan je naar de negende editie van het openingsfeest. Samen met de stad Turnhout, de Turnhoutse socio-c...

Advertisement