Page 32

032

2019

”Golf är verkligen en fantastisk sport och behöver inte vara så komplicerad som många tror.” mer engelska, kanske lite tyska också. Jag läste tyska i skolan och tänker att jag kan börja plocka upp det i takt med att Lennox blir större. Vart resan bär efter åren i Schweiz är osagt, men en sak är säker. – Örnsköldsvik är ”hemhemma” för mig. Och just barndomsstaden klappar hjärtat mycket för, och för Veckefjärdens GC lite extra. – Det är klart att det är en milstolpe att uppnå 1 000 medlemmar. För att nå det målet ska vi inte behöva ta från andra klubbar, däremot hoppas jag allt fler upptäcker sporten. Golfens regelverk är känt för sin tydlighet och i en del ögon, stelbenthet. Att man nu börjat rucka på reglerna för att underlätta spelet välkomnas av många, inte minst av Peter. – Det är bra och leder förhoppningsvis till att fler vågar testa. Nu behöver man till exempel inte lyfta på flaggan för att putta, det är bra. Förutom förenklade regler vill Peter få till ett snabbare spel. – Jag vill inte behöva leta efter bollen i flera minuter. Jag vill inte ha högt gräs, buskar och sådant men det finns restriktioner som vi givetvis måste förhålla oss till.

Veckefjärdens attraktiva placering, nära centrala Örnsköldsvik men också i direkt anslutning till natur, gör att det skapas nya möjligheter. I Peters värld är de många. – Får jag drömma vill jag skapa en destination för hela familjen. Vi kan bredda verksamheten, varför inte med grästennisbanor och andra aktiviteter? Jag tänker mig en Country Club, en plats för hela familjen oavsett om man spelar golf eller inte.

TRE SNABBA b e s k r i v d i n s p e l s t i l : Aggressiv. På en skala från ett till tio ligger jag nog på en åtta. Jag tar i för mycket och i början av säsongen vevar jag på för mycket. v i l k e t h å l g i l l a r d u m e s t ? Jag spelar ofta bra på nian. Jag slår lagom långt för att inte riskera att hamna i vattnet, det gör att jag kan vara lugn på utslaget. v e m s p e l a r d u m o t n ä r d u v i l l v i n n a ? Jag har nog ingen som jag slår ut så lätt. De flesta i min krets är lite upp och ner och det kan gå lite hur som helst.

Profile for Devocy Communication

Magasin Veckefjärden 2019  

Golfmagasin från Veckefjärdens GC, en av Norrlands bästa golfanläggningar.

Magasin Veckefjärden 2019  

Golfmagasin från Veckefjärdens GC, en av Norrlands bästa golfanläggningar.

Profile for devocy