Page 22

022

SPELA GOLF

Därför ska du börja spela golf t e x t

&

f o t o

Ludwig Arnlund

Har du tänkt tanken att börja spela golf men aldrig slagit till? Låt oss ge dig några uppmuntrande ord. är roligt är det ett utmärkt sätt att umgås med familj och kompisar – eller för att träffa helt nya vänner. Under en golfrunda går du cirka 10 000 steg. Studier från Karolinska Institutet har visat att golfare lever upp till fem år längre än personer som inte spelar golf. Dessutom är golfbanan en väldigt härlig plats att vara på ute i naturen. Du får alltså utöva en rolig sport som funkar för alla åldrar och som ger tydliga hälsofördelar samtidigt som du umgås med människor, allt detta i en vacker miljö.

förutom at t golf

– Jag brukar uppmuntra alla att åtminstone komma hit och testa att slå, golf är otroligt roligt att utöva och det är nästan så att man måste pröva för att förstå hur roligt det faktiskt är, säger Christian Mattfolk, pro på Veckefjärden. Efter avklarad grundutbildning går du några varv på banan med en utpekad fadder, en mer erfaren spelare som lär dig hur det funkar ute i spelet. Sen har du grönt kort i handen och ett registrerat handicap. Då är det bara att tuta och köra!

Du kanske nu frågar dig: Hur börjar jag? Jo! Så här: 1. Ta kontakt med Veckefjärdens GC, antingen via telefon till 0660-29 63 00 eller genom att maila till kontakt@ veckfjarden.com. 2. ”Jag vill ta grönt kort”, säger du då. Och vips kommer du vara anmäld till grundkursen med klubbens pro Christian Mattfolk. Åtta tillfällen med både teori och så klart praktisk övning med klubba och boll.

S U G E N PÅ AT T B Ö R J A?

Grundutbildningen med åtta lektioner kostar 1 995 kronor. Väljer du samtidigt att bli medlem i Veckefjärdens GC är priset 3 500 kronor för utbildning och medlemskap. Alla medlemstyper och avgifter för 2019 finns listade på veckefjarden.com. Nya medlemmar är välkomna att ringa 0660-29 63 00 eller maila kontakt@veckefjarden.com

2019

Profile for Devocy Communication

Magasin Veckefjärden 2019  

Golfmagasin från Veckefjärdens GC, en av Norrlands bästa golfanläggningar.

Magasin Veckefjärden 2019  

Golfmagasin från Veckefjärdens GC, en av Norrlands bästa golfanläggningar.

Profile for devocy