Page 14

014

NYA MEDLEMMAR

De (o)frivilliga golfarna Den ena var tämligen ointresserad av golf. Den andra blev meddragen till golfbanan. Förutom systerskapet har de hittat nya gemensamma nämnare, ett nyvunnet intresse för golf och krossade fördomar om sporten. t e x t

Sofia Göth

golf var minsann inget för systrarna Karlström. Dels verkade det tråkigt, dels hade de dåligt tålamod. Mot alla odds hamnade de till slut på golfbanan, inte helt ofrivilligt, men inte heller under jubel. – Jag hade verkligen inget intresse men blev meddragen av vänner och familj, säger Elin. – Jag trodde att det skulle vara dyrt att spela, en rikemanssport. Jag hade helt fel, säger Petra. Det går att hitta mycket bra begagnat till ett okej pris. Medlemskapet är inte heller så dyrt. Om man jämför med hockey är det här betydligt billigare.

”Det var lite nervöst men insåg snabbt att det bara är att lägga ner prestigen.” När det visade sig vara enkelt att ta grönt kort, togs det första steget mot banan. –Vi har vänner som spelar på Veckefjärden, därav val av bana, berättar Petra. Den är också väldigt fin och sköts otroligt bra. I slutet av juli påbörjades kursen, med golfpro Christian Mattfolk i spetsen.

f o t o

Ludwig Arnlund

– Det var lite nervöst men insåg snabbt att det bara är att lägga ner prestigen, säger Petra. – Vi var väldigt dåliga, det var bara att acceptera, avslöjar Elin. Nervositeten kunde de däremot snabbt lägga åt sidan. – Vi blev otroligt väl omhändertagna. Det fanns verkligen inga dumma frågor, menar Petra. – Det är ett bra sätt att umgås med varandra och andra. Här har vi träffat många trevliga människor, inte minst banpersonalen, säger Elin. Och det där citatet ”det är inget för mig” byttes snabbt till mer positiva ordalag. – Det visade sig vara riktigt, riktigt roligt, berättar Petra. – När jag väl drog i gång gick jag ”all in”. Jag tränade så mycket som möjligt, kollade Youtube-klipp och köpte klubbor, skrattar Elin. Dåligt tålamod till trots, på banan har de lyckats tygla humöret. Ganska väl. – Det har faktiskt gått ganska bra. Någon gång har jag väl stampat med fötterna, avslöjar Elin. Klubborna ligger fortfarande i bagen, och inte ute i buskagen. – Det är ett tips till nybörjare, tygla humöret. Det är inte roligt för andra om någon går runt och surar. Båda uppskattar att vara ute i naturen, däremot har de inte förknippat friluftsliv med just golf. – Golf är ju verkligen friluftsliv. Man kommer ut och njuter av vacker utsikt, säger Petra.

2019

Profile for Devocy Communication

Magasin Veckefjärden 2019  

Golfmagasin från Veckefjärdens GC, en av Norrlands bästa golfanläggningar.

Magasin Veckefjärden 2019  

Golfmagasin från Veckefjärdens GC, en av Norrlands bästa golfanläggningar.

Profile for devocy