Page 1


”Jett man fara nånstans?” Den frågan har jag och Johan ställt till varandra många gånger. Utbudet i Örnsköldsvik räcker långt och det finns mycket att göra till vardags, men också större saker som olika evenemang. Vi var till exempel med på Skattjakten i somras. Dessutom finns det fortfarande mycket att upptäcka. Eller att återupptäcka, berättar Maja Fiske. Familjen Fiske består av mamma Maja, pappa Johan och barnen Anton, sex år, och Gustav, fyra år. Maja är född i kommunen och Johan flyttade hit som barn. Sedan tolv år tillbaka bor de i Köpmanholmen. Det är en natur- och friluftsfamilj som gärna går på upptäcktsfärd i Skuleskogen. Men med jämna mellanrum åker de in till de centrala delarna av Örnsköldsvik. Om Anton och Gustav får bestämma tar de bussen. – Vi gillar att åka in till stan. Det finns mycket att göra där som

passar barnen. Vi gillar biblioteket, lekparken eller bara att strosa runt och titta i butikerna, kanske på leksaker. Och sedan går vi och äter på någon av restaurangerna som finns här. Anton längtar också efter att åka i skateparken och jag hoppas vi kommer dit mer i år, säger Johan.

Det finns sån energi här och en positiv utveckling. Maja Fiske Både Maja och Johan har följt utvecklingen av Örnsköldsvik och är imponerade av den entusiastiska andan. De menar också att Örnsköldsviksborna många gånger blir hemmablinda.

– Det finns sån energi här och en positiv utveckling. Det rör helt enkelt på sig och det finns aktiviteter och evenemang att haka på om man vill det. Sedan tror jag att det har betydelse att det kommer hit så många turister och att vi får driv av det. Folk tänker ”Jaha, kommer det hit en massa turister! Men då måste vi ju ha något som är bra”. Vi kanske borde bli bättre på att se på vår hemmamiljö med lite andra ögon. Det är ju också helt rätt i tiden att faktiskt förädla det som redan finns i stället för att försöka konkurrera med det som redan är stort någon annanstans, säger Maja. Johan understryker att det finns flera andra fördelar med att bo och leva i en småstad. – Vi gillar ju också lugnet, naturen och det enkla med att leva här. Och det är en lyx som vi kommit att skatta riktigt högt.


Familjen Fiske består av mamma Maja, pappa Johan och barnen Anton, sex år, och Gustav, fyra år. Sedan tolv år tillbaka bor de i Köpmanholmen.


Älskar du också Örnsköldsvik? Gå med i Cesam! Cesam står för Centrum i samverkan. Vi behöver även dig! Våra medlemsavgifter är anpassade i tre nivåer utifrån din verksamhets storlek, läge och inriktning. Tanken är att alla ska känna att detta är väl investerade pengar. Din satsning i form av tid är valfri, men ovärderlig för oss alla.

Anmäl ditt intresse via formuläret på vår webb eller kontakta oss på info@cesam.nu för att börja bidra.

Här kan du lära känna oss bättre:

cesam.nu