Issuu on Google+

DEVIN P LEAHY UNIVERSITY OF CINCINNATI B.S. ARCHITECTURE 2014


second year architecture, 4-13 first year architecture, 14-25


1st FLOOR

2nd FLOOR

3rd FLOOR

REVIT, PHOTOSHOP, REVITCLOUD, ECOTECT, INDESIGN 3’X8’ PRESENTATION OF A 7 WEEK DESIGN PROCESS ASSIGNMENT WAS TO DESIGN A LITERARY CENTER FOR VISITING SCHOLARS OF THE UNIVERSITY OF CINCINNATI, AS WELL AS SPACE AVAILABLE FOR THE PURPOSE OF A LITRERARY CENTER, PUBLIC ARENA. PERSONAL DESIGN GOALS WERE TO ACHIEVE A UNION BETWEEN HISTORICALLY ESTABLISHED SITE BUILDINGS AND THE NEWLY DESIGNED CENTER. THE FLOW OF THE SKYLINE GAVE THE DESIGN THE STEPPING OF THE LEVELS. LOCATED IN A HISTORIC NEIGHBORHOOD OF CINCINNATI A PUBLIC CAFE WAS PLACED AT THE SOUTH OF THE SITE, OFFSET FROM THE MAIN BUILDING FOR PUBLIC USE AND A GATEWAY TO THE PATIO IN THE CENTER OF THE SITE. A 24 HOUR WALKWAY WAS PLACED ON THE EAST TO ENCOURAGE PUBLIC USE , PLACEMENT ON THE EAST WAS TO GIVE PATRONS THE FEELING OF SAFETY WALKING BETWEEN ONE STORY FACADES, THE WEST SIDE WOULD HAVE CREATED A PATH THROUGH THREE STORY FACADES AND CREATED A DARK ALLEY. THE FIRST FLOOR IS OPEN GALLERY SPACE WITH ROLLING PARTITIONS FOR MULTIPLE FUNCTIONS AND A LARGE KITCHEN FOR CATERING USES. THE SECOND FLOOR ALLOWS FOR A PRIVATE STUDY AND RESEARCH AREA AND ACCESS TO A SECOND FLOOR PATIO. THE THIRD FLOOR IS PRIVATE LIVING QUARTERS FOR VISITING SCHOLARS WITH ACCESS TO THIRD FLOOR PATIO.

SOUTH ELEVATION

EAST ELEVATION

NORTH ELEVATION

WEST ELEVATION


NIGHT VIEW FROM NORTH EAST TO SOUTH WEST

DAYLIGHT VIEW FROM SOUTH EAST TO NORTH WEST


1st FLOOR VIEW TOWARDS PATIO DOOR AND SOUTH EAST

1st FLOOR VIEW TOWARDS ENTRANCE AND SOUTH EAST


1st FLOOR ATRIUM

STREET VIEW FROM SOUTH WEST TO NORTH EAST

CAFE


2nd FLOOR NORTH EAST TO SOUTH WEST

2nd FLOOR VIEW FROM STAIRS TO NORTH EAST

3rd FLOOR KITCHEN TO SOUTH EAST

3rd FLOOR SOUTHEAST TO KITCHEN


PHOTOGRAPH BUILDING DETAIL

CHARCOAL 40 HOUR RENDERED BUILDING DETAIL INK & GRAPHITE FLASHLIGHT EXPLODED AXON


GRAPHITE & INK RENDERED IN A 4”X4” GRID, DIFFERENT METHODS OF RENDERING WERE USED TO CREATE A SLICED PEPPER

GRAPHITE (ARCH, FLOOR BOARD, DOORWAY) PHOTOSHOP (FLOOR, PICTURES, COLOR)


BALSA WOOD SPACE SUBTRACTION STUDY A SOLID WOOD CUBE WAS FORMED WITH SMALL PIECES AND THROUGH THE SUBTRACTION OF MASS SPACE HAS BEEN CREATED.

HARD MAPLE & BALSA WOOD IMPLIED SPACE STUDY CREATING A CUBE THROUGH THE FLOW OF THE WOOD AND VOID OF MASS.


FOAM CORE, MUSEUM BOARD, PLASTIC, & BALSA WOOD INTERIOR SPACE STUDY A MODEL OF A DORM ROOM WAS BUILT, DOCUMENTED AND THEN ALTERED WITH RED MOBILES, SYMBOLIZING THE SOCIAL SPACES OUTSIDE THE ROOM. IT BROUGHT ENERGY AND LIFE TO AN OTHERWISE DULL AND LIFELESS SPACE. THE LIGHT GLISTENED OFF THE RED MOBILES AND DIRECTED LIGHT THROUGHOUT THE ROOM.

MUSEUM BOARD 3-PLANE STUDY EVERY OPENING WAS PLACED FOR AN INTERIOR TO STOP THE LINE OF SIGHT FROM PENETRATING THE OPPOSITE EXTERIOR.


SKETCHUP & KERKYTHIA


DEVIN P LEAHY

(717)381-6275 leahydp@mail.uc.edu


Architecture Portfolio