Page 1

1 AFGIFTEKANTOOR GENT X

COVERFOTO © FIX ATIEF

AFZENDADRES: HASPELSTR A AT 31, 9000 GENT

DRIEMAANDELIJKS P2A8107

NIEUWSBRIEF #68

april – mei – juni

2018


2

Warme Wintermarkt  © Fixatief


Vuile klap

DE FOTO’S IN ONZE NIEUWSBRIEF ZIJN FOTO’S VAN ONZE PROJECTEN © FIXATIEF

We vinden mekaar wel, Mong

Daar is de lente, daar is de zon. En de blaadjes krijgen bomen… Ieder jaar opnieuw loop ik, mee neuriënd met Jan De Wilde, door mijn tuin, genietend van elk knopje, van elk klein steeltje dat door het wintergras en de natte bladeren komt piepen, van de eerste sneeuwklokjes, de narcissen, de tulpen… Honderden tinten groen en we zijn alweer de grijze maanden vergeten. Ook in onze Brugse Poort is het lente. Het Pierkespark ziet er alweer stralend uit. De hele buurt komt tot leven. Kinderen rennen over de mozaïekweggetjes, mama’s en papa’s nestelen zich op de terrasbankjes, hondjes worden uitgelaten, poezen schuren hun wintervacht langs de boomschors, … Bij Bij’ De Vieze Gasten is het een en al bedrijvigheid. De deuren kunnen weer open blijven staan. De Propere Fanfare repeteert, de kinderfanfare van Goeste Majeure toetert er op los, De Karavaan zet het hele park in vuur, de kinderen van De Plank werken naar een voorstelling toe, de fotoclub en de schrijfclub werken aan hun eerste GEVIEZEERD. Na 25 Kommeeres willen ze met een nieuwe wijkkrant de Brugse Poort nog meer in de kijker plaatsen. Vele buurtbewoners ergeren zich aan het negatieve imago van onze buurt. Zonder de problemen uit de weg te gaan willen ze toch graag laten zien en horen dat de Brugse Poort ook een leuke buurt is met veel jonge bewoners, veel actieve organisaties, een grote diversiteit en nog vele andere aspecten waar we gewoon trots op zijn. Straks is het weer Het BOMFESTIVAL. Talloze buurtbewoners ruimen hun living op en nodigen kunstenaars uit om hun werk te tonen. Voor de negende keer is de hele buurt één theater en kunstgalerij. Het publiek wandelt van het ene huis naar het andere en pikt onderweg theater mee en comedy, muziek van hiphop tot klassiek, kunstwerken in alle vormen en maten, poëzie,… kortom een totale belevenis. Redenen genoeg om naar het Pierkespark te komen. Geniet mee, maar vooral doe mee! Samen bouwen we verder aan een prachtig sociaal en artistiek buurtproject.

Lieve mensen,

3


vr 29 18.30 u

za 23

za 16 20.30 u

vr 15 20.30 u

ma 11

zo 10 15.00 u

vr 8 20.30 u

za 2 16.00 u

za 1 20.30 u

Juni 

zo 27

ma 28

zo 27 15.00 u

za 26 20.00 u

vr 25 20.30 u

zo 20 18.30 u

za 19 20.30 u

za 12

vr 11

do 10

za 5 15.00 u

Mei 

zo 29

zo 29 18.30 u

16.30u

za 28 15.00

za 28 14.00 u

vr 27 20.30 u

za 21 20.30 u

vr 20

vr 20 20.30 u

wo 18 20.30 u

ma 16

zo 8

April 

De Propere Fanfare  @ Levensloop Blaarmeersen Het Bomfestival 9 PROJECT Het Bomfestival 9 PROJECT Het Bomfestival 9 MUZIEK Ht Roberts  Stalemate Days OP BEZOEK Muziekhuis Goeste Majeur  Muziekavond MUZIEK Old Salt OP BEZOEK Benefiet Hand in Hand  Cools & Van Maasakkers FAMILIE Mousse — PREMIÈRE  [4+ ] PROJECT De Karavaan  @ Côté Jardin – De Bijloke SCHOOL Mousse  [4+ ]

Rein Decoodt  TERUG! Hip Hop Plus  Meet up Urban MUZIEK Mapuches  We hit the wall FAMILIE Piccolino filmconcert  [ 6m+ ] SCHOOL Piccolino filmconcert  [ 6m+ ] THEATER Pascale Platel  ’TGaT en de markt OP BEZOEK Tibet Fundraising Project OP BEZOEK Pierkesbal PROJECT Pocoloëzie PROJECT

THEATER

PROJECT

PROJECT

De Karavaan  @ Roma Dag – De Centrale SCHOOL The Primitives  BIJ ONS  [7+ ] PROJECT VOORLZRS  Later zullen we knopen hakken MUZIEK Seekaman PROJECT De Karavaan  @ Doortrekkersplein OP BEZOEK Hazel  Collaborative Arts MUZIEK Lokale Helden MUZIEK GIGA Productions PROJECT Dag van de Dans  Sacre du Printemps PROJECT Dag van de Dans  Sacre du Printemps OP BEZOEK Muziekhuis Goeste Majeur  Muziekavond PROJECT De Karavaan  @ Enter Festival PROJECT

Kalender

p. 28

p. 27

p. 27

p. 26

p. 25

p. 25

p. 24

p. 24

p. 23

p. 22

p. 09

p. 22

p. 21

p. 20

p. 20

p. 19

4

p. 11-12

p. 11-12

p. 11-12

p. 09

p. 09

p. 18

p. 09

p. 09

p. 18

p. 18

p. 17

p. 09

p. 16

p. 15

p. 14

p. 09


je voor vier voorstellingen naar keuze de gewone prijs en krijg je de vijfde er gratis bovenop. De buurtpas is strikt persoonlijk en reserveren blijft een must. ›› UitPAS: bij Bij’ De Vieze Gasten kan je je UitPAS gebruiken. Ruilvoordeel: vijf punten = een drankje van € 1,5 OF 30 punten = een exemplaar van het fotoboek ‘Brugse Poort Gefixeerd II’.

T

+ 32 (0) 9 / 236 23 02 dvg@deviezegasten.org

facebook/BijDeViezegasten

W www.deviezegasten.org

E

F

5

Zeg onze papieren nieuwsbrief op door te mailen naar dvg@deviezegasten.org en volg ons op onze web­ site www.deviezegasten.org en/of schrijf je in voor onze online nieuwsbrief voor de laatste nieuwtjes.

Wij denken aan het milieu. Jij ook?

+ 32 (0) 9 / 237 04 07

Haspelstraat 31, B – 9000 Gent

Bij’ De Vieze Gasten vzw

INFO & RESERVATIE

PRAKTISCH ›› De deuren gaan open een half uur voor aanvang van de voorstelling. ›› Wanneer de voorstelling start kan je niet meer binnen in de zaal. ›› Bij annulatie graag een seintje via dvg@deviezegasten.org of 09 237 04 07.

Opgelet!  Buurtpas, UitPAS en andere reducties zijn niet cumuleerbaar.

PRIJZEN & REDUCTIES ›› Muziek, theater, comedy & projecten € 10 – € 12 – € 14 € 6 : -26, 65+, vervangings­inkomen, oKo-lid € 2 : UitPAS met kansentarief ›› Familie  € 6 (volwassenen) of € 4 (kinderen) ›› Buurtpas  Inwoners van de Brugse Poort kunnen de buurtpas aanvragen. Met deze pas, gratis af te halen én geldig voor één jaar, betaal

Reserveren kan vanaf maandag 19 maart 2018 om 10.00 u via onze website of telefonisch. Eerder gemaakte reservaties worden niet opgenomen. Op www.deviezegasten.org en www.facebook.com/BijDeViezeGasten vind je de laatste updates en wijzigingen.


Deze projecten zijn een gezamenlijke artistieke creatie van deelnemers en professionele kunstenaars. Het proces en het artistieke resultaat zijn evenwaardig. Het basisidee is gebaseerd op het reilen en zeilen in de buurt. De deelnemers aan deze projecten zijn bewoners van buurt en stad. Deelnemen is eenvoudig maar vraagt ook een vorm van engagement: het is een samenspel van goesting hebben en bereid zijn om zich te engageren voor de groep en een artistiek resultaat. Op onze site en in deze nieuwsbrief vind je een hele reeks voorbeelden van degelijke projecten.

WE REALISEREN SOCIAAL-­ ARTISTIEKE PROJECTEN

Vorige keer legden we onze financies op tafel. Dit keer willen kort uit de doeken doen waarom en hoe we bepalen welke projecten we uitwerken, welke voorstellingen we tonen, wie er onze zaal gebruikt. We nodigen iedereen die dit leest uit om daaromtrent met ons mee te denken en te discussiëren. Zo komen we tot nieuwe, originele voorstellen en ideeën. Bon, ter zake dus. Bij’ De Vieze Gasten werkt op drie manieren.

6

Organisaties uit de buurt krijgen de beschikking over de zaal voor de presentatie van hun activiteiten: voorstellingen, debatten, infoavonden, bene­fieten,… al dergelijke dingen. Heb je dus een idee rond, een concreet voorstel voor, een bedenking bij een dergelijke project, gastvoorstelling of zaalgebruik? Meld het ons a.u.b. Dat kan digitaal, telefonisch of gewoon ter plekke bij een tas koffie. WikiWelkom!

WE STELLEN DE ZAAL TER BESCHIKKING AAN BUURT­ ORGANISATIES

We dragen ons steentje bij als een van de presentatieplekken in Gent. Deze voorstellingen voldoen aan enkele voorwaarden: ze zijn professioneel, artistiek van een hoge kwaliteit, ze zijn geschikt voor een breed publiek en de uitvoerende kunstenaars zijn betrokken bij en/of de inhoud sluit nauw aan bij onze werking. Ons publiek krijgt zo de kans om boeiende voorstellingen mee te pikken in de eigen buurt. Opnieuw te ontdekken op onze site en in deze nieuwsbrief.

WE PRESENTEREN GASTVOORSTELLINGEN

Met WIKIGASTEN (denk aan Wikipedia) wil Bij’ De Vieze Gasten beroep doen op een netwerk van mensen die de organisatie een warm hart toedragen, zonder dat ze daadwerkelijk actief zijn binnen de werking. Samen vormen ze een grote ‘breinreserve’. De kleine groep mensen van het vaste team krijgen er op die manier als het ware enkele tientallen collega’s bij. De zo opgedane kennis en voorstellen worden meteen verder ter beschikking gesteld aan alle geïnteresseerden. Delen wordt zo het standaardgedrag.

WIKIGASTEN


p. 8 – 12

Projecten PROGRAMMA / 

Drari’s with attitude  © Fixatief


8

De Plank  © Fixatief


9

De Karavaan is een intercultureel muziekproject waarbij de ontmoeting met de Roma gemeenschap centraal staat. We werken daarvoor nauw samen met onze collega’s van Madam Fortuna uit Antwerpen en organisaties in Skopje (Macedonië) en Kosice (Slovakije) Zowel in Antwerpen als in Gent is de Roma gemeenschap sterk vertegenwoordigd. Wij willen hun situatie begrijpen en ook anderen met hen in contact brengen. Geen beter middel hiervoor dan muziek. De repetities begonnen in september en het wordt dus stilaan tijd om het resultaat te tonen. Dat doen we om te beginnen op de Internationale Romadag (8 april, De Centrale), tijdens het BOMFESTIVAL (10 mei, Bij’ De Vieze Gasten), op een ontmoetingsdag op het Doortrekkersterrein (20 april, Drongen), op het sociaal-artistieke Enterfestival (29 april, Brussel) en op Côté Jardin (27 mei, De Bijloke). De Karavaan is ook internationaal actief en trekt daarom begin juni naar Praag en in juli naar Skopje.

De Karavaan

Samen met de gloednieuwe lentezon komt ook De Propere Fanfare opnieuw op de proppen. In maart en april zullen er her en der try-outs ten berde te gebracht worden van de opnieuw vernieuwde nieuwe show, ‘Hela, Hela, en nog eens Hela’. Om dan vervolgens het nieuwe en 15e seizoen glansrijk af te trappen met concerten in het Gentse, op zaterdagen 5 mei (Levensloop, Blaarmeersen, 15u) en 12 mei (BOMfestival, Bij’ De Vieze Gasten, 22u). Vervolgens geven we zomergewijs het beste van onszelf in Calais, Deinze, opnieuw op de Gentse Feesten, in Dranouter, in Lessines en in wie weet waar nog allemaal: zoals bv. Nieuw-Gent, Brussel-Nieuwstraat, Nieuwpoort, Louvain-la-neuve, New-York en Nova Zembla (dat laatste is weliswaar een optie). Dat alles met de allernieuwste nummers, nagelnieuwe moves, nieuwbakken kostuums, bakken nieuwe moed en tonnen hernieuwbare energie. Volg ons op www.deproperefanfare.be, op de nieuwe site van Bij’ De Vieze Gasten en via facebook maar het liefst nog op straat! Moet er nog nieuws zijn?

De Propere Fanfare in ’t nieuw

De Plank & Jong Gewei repeteren er op los en hebben in de paasvakantie hun Paaskamp. Een intense week van veel oefening en plezier. De Plank brengt het beste van zichzelf tijdens het BOMfestival 9. Verdere info volgt.

De Plank & Jong Gewei


in de Brugse Poort

KUNSTEN FESTIVAL

9e editie –––– gratis

1 0  •  1 1  •  1 2 M E I 2 018

10


Van donderdag 10 t.e.m. zaterdag 12 mei 2018 bombarderen wij de buurt opnieuw tot een festivalterrein. HET BOMFESTIVAL 9 is een festival met muziek, podiumvoorstellingen, woord, beeld en beeldende kunst. Al die voorstellingen worden gespeeld en al die beeldende werken worden tentoon­gesteld bij buurtbewoners en – organisaties thuis. Meer info zal je binnen­kort kunnen vinden op onze website en in ons festival-­programmaboekje.

BOMFESTIVAL 9

Mocht je geïnteresseerd zijn om op één of andere manier mee te werken, dan mag je nog steeds contact opnemen met Jonas De Raeve – jonasderave@gmail.com.

11

Het project‚ ‘de Muzikale Kaart van de Brugse Poort’ is op dreef gekomen. We hebben al een heleboel muzikale buurtbewoners ontmoet. Nu kijken we op welke manier we samen aan een cd kunnen werken. Er worden liedjesschrijvers, muzikanten, tekstschrijvers, zangers, producers en techniekers aan het werk gezet om er samen een prachtige en zeer gevarieerde cd van te maken. We hebben al kleinkunst-pareltjes, swingende Afrikaanse muziek, Koerdische folk, een kinderkoor, jazz, elektronische rare dingen, scheve rock en veel meer… Het wordt mooi, groovy, eigenzinnig en ook wel een beetje spannend.

Muzikale Kaart van de Brugse Poort

Heb je interesse, heb je tips of vragen, dan kan je vanaf nu terecht bij michele@deviezegasten.org of 09 237 04 07 of spring gewoon eens binnen.

We vormen een team met fotografen en schrijvers, smartphone cameramensen, nieuwe-media-kenners, artiesten…

HET BOMFESTIVAL heeft ook een REPORTERSLABO. Van daaruit vliegen schrijvers, fotografen en andere creatievelingen uit om het festival vast te leggen… In ons redactielokaal verwerken het verse nieuws zodat niemand ook maar iets hoeft te missen.

Reporterslabo

MEI

10 11 12

do › za


Voor de Dag van de Dans 2018 bundelen de Gentse partners hun krachten om zoveel mogelijk mensen rond dans te verenigen. Initiatiefnemer is regisseur Alain Platel, die koos voor Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky. Samen met heel wat andere groepen, vanuit alle hoeken van Gent, neemt ook Bij’ De Vieze Gasten hieraan deel met een groep vol goesting om deel uit te maken van dit grootse dansstuk. De groep wordt begeleid door Brecht Devloo. De muziek van Stravinsky inspireert elke groep op een andere manier en de afzonderlijke stukken worden in de weken voorafgaand aan de Dag van de Dans uitgewerkt tot één massachoreografie onder begeleiding van Lisi Es taras en Quan Bui Ngoc. Uiteindelijk zal op 28 april op de Kouter in Gent een onvergetelijke Sacre du Printemps worden gedanst.

© Aziz Bouk

VAN EN MET 

les ballets C de la B, Kunstencentrum Vooruit, Handelsbeurs Concertzaal, Danspunt, CAMPO, Platform-k Vzw, MUS-E Belgium Villa Voortman, Victoria Deluxe Vzw, Bij’ De Vieze Gasten, De Centrale, Folkloregroep Zdravets – Gent, Together We Stand, MUDA Kunstencentrum, KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent, LUCA Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent, Maya Sapera Dance Company – MSDC, Refu Interim

gratis

TICKE T S 

& 16.30 u

15. 00 u

A ANVANG 

APR

28

za

Le Sacre du Printemps

Dag van de Dans


PROGRAMMA / 

Voorstellingen

p. 14 – 28

Drari’s with attitude  © Fixatief


www.theprimitives.be

le CDWEJ Strépy Bracquegnies, De Kopergieterij Gent, le Théâtre La Montagne Magique, le Théâtre de Galafronie, La Roseraie, CC De Nova Wetteren, GC De Kroon, CC Lanaken, CC De Kruisboog Tienen, CC De Meent Alsemberg

IN SAMENWERKING MET  

14

BIJ ONS is een woordeloze fysieke komedie over wantrouwen, eenzaamheid, en de vreugde van het samen zijn. Er is een man, er is nog een man, en er is één grote doos. Hun verhaal speelt zich af in een ‘niemandsland’, waar het weinige dat overblijft wordt gestolen… of gedeeld. BIJ ONS is absurd, gul, hartverscheurend en enorm grappig. Na hun voorstelling “THE WOOD” schetsen Gordon Wilson en Craig Weston met BIJ ONS een poëtisch, maf stuk over de dwaasheid en kwetsbaarheid van het menselijk bestaan. Twee mensen die elkaar vinden, verliezen, en terugvinden. Een verhaal over vriendschap, voor iedereen vanaf 7 jaar.

The Primitives

BIJ ONS (7+)

Craig Weston & Gordon Wilson  SCENARIO  Craig Weston, Gordon Wilson & Barbara Sylvain  COACH  Barbara Sylvain  KOSTUUMS  Catherine Somers  LICHT   Vital Schraenen  DECOR   Guy Carbonnelle

SPEL 

APR

16

ma


€ 10

| € 6 | € 2

TICKE T S 

20.30 u

A ANVANG 

APR

18

wo

VOORLEZERS   Elvis Peeters, Anna Vercammen, Dounia Mahammed en Bernhard Christiansen  MUZIKALE ONDERSTEUNING   Fulco Ottervanger

‘Later zullen we knopen hakken’ is een spannend stand-up voorleestheater. Vier eigenwijze schrijvers lezen uit eigen werk. In een bonte volgorde passeren grappige, vreemde, absurde en ontroerende teksten de revue. Tussenin zorgt een muzikale gast voor schitterend geknoopte klanktapijten. In deze eerste editie onderzoeken Elvis Peeters, Anna Vercammen, Dounia Mahammed en Bernhard Christiansen de uiterste grenzen van uitstelgedrag, Gordiaansheid en knipperlichtrelaties. Om maar een paar onderwerpen te noemen. Multi-instrumentalist en Gents stadscomponist Fulco Ottervanger komt het wild-om-zich-heen-hakkende viertal muzikaal bijstaan en betoveren. Dit alles onder voorbehoud. Later zullen we knopen hakken… Grapje natuurlijk.

VOORLZRS

‘later zullen we knopen hakken’

15


€ 12

| € 6 | € 2

TICKE T S 

20. 30 u

A ANVANG 

APR

20

vr

Abaa Poliwa (aka Stick of Moses)  Bouhari Samari  BAS   Addo Raynolds  PERCUSSIE   Augustin Boateng, Jimmy Ghetto & Kobena Bedu  DRUM  Lawrence Amofah  BACKING VOCALS  Marie Bogaert & Tessa Ferbuyt  TROMPET  Eric Amour GITAAR 

STEM & GITAAR 

16

In 2014 kregen we deze Gentse band met Ghanese roots reeds bij ons op het podium. Het werd een feestje op zijn Afrikaans met veel reggae en highlife. Vier jaar later leren we Seekaman opnieuw kennen want de band is ondertussen muzikaal enorm gegroeid en heeft qua muziekgenre een grondige evolutie doorgemaakt. Natuurlijk blijft Abaa Poliwa, aka Stick of Moses, een rastaman in hart en nieren waardoor we blijven genieten van hun originele reggaesongs. Maar daarnaast horen we meer en meer de ritmes uit het vaderland Ghana weerklinken: afro­beat, afroreggae, soukous, highlife, … Seekaman brengt een sterk gevarieerd en eigenhandig geschreven repertoire van liedjes die je niet onberoerd zullen laten. African fun and fever!

Seekaman


gratis

TICKE T S 

20 .30 u

A ANVANG 

APR

21

za

Hazel

Hazel and Lise  Hazel, Lise & Andrea  MULTIMEDIA LIVE PERFORMANCE   Miriam Mattys  CIRCUS & HEDENDAAGSE DANS  Karlien de Savoye KORTFILM  

CIRCUS & LIVE MUZIEK 

17

Op deze avond zullen verschillende artiesten uit verschillende disciplines samenwerken aan een voorstelling. De artiesten worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te treden en iets te creëren in kunstvorm die ze (nog) niet goed kennen. Bijvoor­ beeld een danser die samenwerk met een muzikant of een poëet die iets schrijft voor zanger. Je kan het zo gek niet bedenken. Het wordt een avond vol circus, dans, muziek & film. Laat je verrassen en kom dit zien!

Collaborative Arts


Lokale Helden

GIGA Productions

TICKE T S   € 10 | € 6 | € 2

The European Caravan is een internationaal project, georganiseerd door de sociaalartistieke organisatie Madam Fortuna (Antwerpen) i.s.m. Bij‘ De Vieze Gasten en MIR (Skopje) met de focus op muziek, theater en interculturele ontmoeting. Er is een speciale focus op de samenwerking met Roma.

Muziekhuis Goeste Majeur

Muziekavond

www.goestemajeur.be

A ANVANG  18.30 u

TICKE T S   € 10 | € 6 | € 2

18

TICKE T S   gratis

Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang. Op www.goestemajeur.be vind je alle info.

A ANVANG  20.30 u

Muziekhuis Goeste Majeur organiseert de komende maanden opnieuw enkele nieuwe Muziekavonden.

APR

29

zo

www.gigaproduction.be

GIGA Productions staat al zes jaar in de videowereld. Het zijn vrienden die elkaar al van jongs af aan kennen, allemaal opgegroeid in de Brugse Poort. Tot op het heden maakten ze allerlei videoclips, promotiefilms, aftermovies,… Ze houden zich het meest bezig met het maken van videoclips. Nu gooien ze het even over een andere boeg. Op zaterdag 28 april nodigt Giga Productions verschillende artiesten uit om te komen optreden bij Bij’ De Vieze Gasten. De line-up blijft nog voorlopig nog even een geheim. Nog een beetje geduld!

APR

28

za

In het kader van Lokale Helden presenteren ze een muziekrepertoire met invloeden uit de Balkan, Midden-­ Europa en Latijns-Amerika. Voor

A ANVANG  20.30 u

deze speciale gelegenheid wordt de groep bijgestaan door muzikanten uit De Gentse Karavaan.

The European Caravan

The European Caravan is een project met jongeren uit Gent, Skopje en Antwerpen. Sinds 2017 wordt er jaarlijks een groot zomerproject voorbereid. Vorig jaar was dat in Kosice (Slovakije) en dit jaar zal er worden gespeeld in Skopje (Macedonië).

APR

27

vr


€ 12

| € 6 | € 2

TICKE T S 

20 .30 u

A ANVANG 

MEI

19

za

Herman Temmerman  Bruno Deneckere www.ht-roberts.be

GITAAR & ZANG 

GITAAR – BANJO & ZANG 

19

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam de tiende Ht Roberts plaat ‘Old Light’ uit. Met de songs in hun meest pure vorm: twee instrumenten – en vooral – twee stemmen. Meer vroeg het niet en meer werd het dus ook niet. Voor veel mensen was het de beste Ht Roberts plaat gemaakt. We zijn ondertussen dus ruim anderhalf jaar verder maar we hebben het gevoel dat we hier nog helemaal niet mee uitgespeeld zijn. Integendeel: we zijn helemaal klaar met de opvolger, die ‘Stalemate Days’ zal heten, en op dezelfde leest geschoeid is. Eenvoud was het ordewoord bij het maken van de muziek en dat trekken ze door naar het podium: klein is het nieuwe groot. Enkel Ht op gitaar, banjo en zang en Bruno Deneckere op tweede gitaar en tweede stem. Twee man, twee instrumenten. Dat is genoeg.

Ht Roberts

Stalemate Days

© marc de brée


Muziekhuis Goeste Majeur

Muziekavond

TICKE T S   gratis

A ANVANG  18.30 u

Old Salt

www.oldsalt.us

Lotte Remmen (BE)  DOUBLE BASS – VOCALS  Lara Rosseel (BE)  GUITAR – VOCALS  Johannes Wannyn (BE)

VIOLIN – VOCALS 

LEAD VOCALS – BANJO – VIOLIN – BLUES HARP 

Dan Wall (USA) 

20

A ANVANG  20.30 u TICKE T S   € 12 | € 6 | € 2

Old Salt is een Americana band met Gentse thuisbasis en brengt een mix van traditionals en eigen werk. De internationale bandleden hebben van bij het begin Old Salt beïnvloed, elk vanuit zijn muzikale tradities uit de VS, België, Zweden, Frankrijk en Schotland. Old Salt haalt zijn invloeden uit de straten van New Orleans, de Appalachia Mountains, de folk revival in het noordoosten van de VS en vermengt deze met de vele klanken en tradities uit het oude Europa. Gaat het nu om een street performance of een groot podium, Old Salt staat garant voor een folk sound met pit, dynamiek en spontaniteit. Hun eerste album, ‘Up River Overseas’, werd in het noorden van Zweden opgenomen in de zomer van 2016 en bevat zowel originele songs van Dan Wall als door de band gearrangeerde traditionals. Op dit moment werkt de groep aan een tweede album, dat in het voorjaar van 2019 zal uitkomen.

MEI

25

vr

www.goestemajeur.be

Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang. Op www.goestemajeur.be vind je alle info.

Muziekhuis Goeste Majeur organiseert de komende maanden opnieuw enkele nieuwe Muziekavonden.

MEI

20

zo


| € 8

De deuren gaan open om 18.30 u. Gelegenheid voor een drankje en een hapje uit de wereldkeuken, ook achteraf. Inkom: 12 € (8 € -26, 65+ en vervangingsinkomen) Inschrijven kan via Cécile Krings: krings.cecile@gmail.com of 0496 068457. Gelieve over te schrijven op volgend rekeningnummer BE46 6528 3753 2236 (vermelding: benefiet 26 mei 2018)

21

Een heer uit Gent en een heer uit Noord-Brabant (die nu in Gent woont). Samen zingen ze prachtige liedjes van Gerard en ook liedjes die ze het allerliefst zelf hadden geschreven, maar anderen waren hen helaas voor. Als deze twee heren van stand hun stemmen samen laten klinken… Ohlala! Gerard van Maasakkers is – wat je noemt – een grote meneer in Nederland. Zalen lopen stampvol en zijn werk werd vaak bekroond: 2 keer won hij de Annie MG Schmidt-prijs voor het beste theater­ lied, en voor zijn hele oeuvre ontving hij de Gouden Harp. Van Maasakkers ontroert maar wordt nooit sentimenteel. Voor het eerst staat hij nu bij Bij’ De Vieze Gasten. Met naast hem: Frank Cools. Deze acteur en zanger liet zich al vaak opmerken met bijzondere voorstellingen waarin hij moeiteloos schakelt van chanson naar smartlap en weer terug. Ernstig én geestig. Cools & Van Maasakkers. Wat gitaren, wat ukulele’s, misschien een orgeltje, een trompetje en 2 fantastische stemmen. Meer moet dat niet zijn!

COOLS & VAN MAASAKKERS TREDEN OP TEN VOORDEEL VAN HAND­-IN-HAND * ‘MAAR LIEFJE, NU HEB JE GEEN VOETJES’

Cools & Van Maasakkers

Benefiet Hand in Hand

* Hand-in-Hand is een vrijwilligersvereniging in Gent, die al meer dan twintig jaar actief is in de ondersteuning van asielzoekers, nieuwkomers, mensen met en zonder papieren. Kortom, voor iedereen die nood heeft aan een helpende hand op weg naar integratie. Met de opbrengst van de avond zullen gezinnen in precair verblijf ondersteund worden. Met dank aan Frank en Gerard, De Vieze Gasten en ons publiek.

€ 12

TICKE T S 

20. 00 u

A ANVANG 

MEI

26

za


ma

| € 4 | € 2

MEI

28

€ 6

TICKE T S 

15.00 u

A ANVANG 

MEI

27

zo

PREMIÈRE

Muriel Janssens of Gabriella Koutchoumova en Gilles Monnart  CONCEPT   Gilles Monnart  BOEKINGEN   An Lambin  PRODUCTIE   Caroline Lanoye

VAN EN MET  

22

Wil je ontdekken wat er kan gebeuren met een oude matras of hoe je van een spons een lekker broodje maakt? In de wondere wereld van Mousse ontmoeten twee heel verschillende mensen elkaar: de strenge straatveger Alfons die van orde houdt en de zwerfster Antoinette, die tussen rommel leeft. En toch worden ze dikke vrienden. Twee dansers-acteurs creëren met enkele stukken ‘mousse’ een woordeloze wereld die voortdurend omgetoverd wordt. Door een perfecte timing, verrassende beeldtaal en een absurd gevoel voor humor maakt Gilles Monnart met Mousse een grappige en tedere voorstelling voor mensen vanaf 4 jaar.

Mousse (4+)


€ 12

| € 6 | € 2

TICKE T S 

20. 30 u

A ANVANG 

JUNI

01

vr

Rein Decoodt  Rein Decoodt & Dirk Pauwels  SPELBEGELEIDING   Dirk Pauwels  MUZIKALE OMKADERING EN BEELD   Johan Pycke  VIDEO   Jan Roose TEKST  

SPEL 

23

TERUG! Grijpt naar de keel maar toont ook de kracht van het overleven.

Er bestaat geen heftiger woord dan ‘definitief’ Niets zo definitief als ‘voor altijd’ Niets zo onomkeerbaar als ‘nooit meer’!

In 2009 trekt de jonge actrice Rein Decoodt door Mexico. Vanuit het niets wordt ze overvallen door endocarditis, een boosaardige bacterie die haar lichaam en geest teistert van kop tot teen. Na een lange strijd weet ze dat ze niet meer zal worden wie ze was. Zowel fysiek als psychisch is haar ‘zijn’ getekend door onzichtbare en zichtbare littekens. Samen met theatermaker © Fred Debrock Dirk Pauwels brengt ze dit autobiografisch relaas in taal en beeld. Een warm poëtisch traktaat, kwetsbare woorden en beelden in een spannende monoloog verpakt. De vertelling over een jong leven dat plots een ander richting wordt ingestuurd, naar een tweede geboorte van een andere Rein.

Rein Decoodt

TERUG!


Hip Hop Plus

Meet up Urban

Mapuches

We hit the wall

Ze werkten niet alleen aan de bestaande nummers maar vonden ook inspiratie bij elkaar. Nu is er een

Mapuches: een muzikant en een zangeres. Renaud Ghilbert werkte aan een EP, maar had nog niet de juiste stem gevonden. Paulien Mathues was op zoek naar muziek die paste bij haar zanglijnen. Een perfecte match, want allebei hadden ze veel goesting in een nieuw verhaal.

JUNI

08

vr

Hip Hop Plus is een wereldwijd programma om jonge mensen kennis te laten maken met een van de meest invloedrijke subculturen van deze tijd: Hip Hop. In 2018 zal Bij’ De Vieze Gasten verschillende sessies van Hip Hop Plus ‘Jams’ hosten. Dit zijn open evenementen waarbij de Gentse Hip Hop community samenkomt en waarbij de deelnemers hun beste skills tonen, hun kennis delen en gewoon samen fun hebben. Er is een platform voor local emcees, graffiti artiesten, breakdancers, beat boxers en beat makers. Wil je graag deelnemen? Registreer je dan online of kom gewoon eens langs. De plaatsen zijn beperkt, dus zorg dat

JUNI

02

za

A ANVANG  20.30 u

24

TICKE T S   € 12 | € 6 | € 2

Renaud Ghilbert  Paulien Mathues  BACKING VOCALS  Eva De Geyter  KEYS  Jérôme Pringiers  GITAAR  Eduardo Vega  BAS   Alan Gevaert DRUM  Bernd Coene SINGLE-RELEASE ZANG 

VIOOL-KEYS  

mooi gezamenlijk repertoire. Niet voor niks werd de groepsnaam afgeleid van ‘Mapuche’, wat letterlijk ‘Volk van de Aarde’ betekent. Muziek is natuur en natuur is muziek, elk met zijn oog- en oogverblindende schoonheid en patronen.

TICKE T S   gratis

A ANVANG  16.00 u

www.hiphopplus.org

Hip Hop Plus is een organisatie van JM International (wereldwijd het grootste jongeren-muziek netwerk) in samenwerking met Bij’ De Vieze Gasten.

Programma 16.00 u Graffiti + DJ’s get busy 16.30 u Open Mic: Emcees, Breakers,     Beatboxers, Producers 18.00 u Gastoptredens

je op tijd komt. Er zullen tien muren zijn om te schilderen en er zijn matten voorzien om te breakdancen. De special guests op het evenement zijn een van de beste Belgische Hip Hop artiesten. Het evenement start om 16.00 u en duurt tot 20.00 u én het is gratis.


DUUR 

| € 4 | € 2

50 min.

DUUR 

JUNI

11

ma

50 min.

€ 6

TICKE T S 

15.00 u

A ANVANG 

JUNI

10

zo

Kateleine van der Maas & Bruno Gullo  Bruno Gullo  FLUIT & ZINTUIGLIJKE IMPRESSIES   Kateleine van der Maas  KOSTUUMS   Canti Vaganti  ANIMATIES   Giovanni Maccelli & Carlota Coronado  TECHNISCH ADVIES   Raul Baena  PRODUCTIE VAN HET FILMCONCERT   Canti Vaganti  PRODUCTIE VAN DE MUZIKALE FILM  Zampanò Producciones Een voorstelling voor kinderen vanaf 6 maand

GITAAR EN ACCORDEON 

ZANG, SPEL EN ARRANGEMENTEN  

25

In Piccolino filmconcert voorziet Canti Vaganti de traditio­ nele Spaanse en Italiaanse kinderliedjes uit de film Piccolino van live muziek en zintuiglijke stimuli. Met twee stemmen, fluit, accordeon, gitaar en kleine instrumenten creëert Vaganti originele arrangementen en gevarieerde ritmes voor de poëtische, suggestieve en ambachtelijke beelden van de Italiaan Giovanni Maccelli, grotendeels gemaakt met de stop-motion techniek. Niet alleen de muziek, maar ook Piccolino speelt de hoofdrol in deze voorstelling: een rups van groene klei, die via een paddenstoel per ongeluk in een huis in een bos terechtkomt. In elke kamer die hij binnenkomt vindt hij een object dat hem aan een lied doet denken: een bootje in de wasbak, een fles melk in de keuken, speelgoeddieren in de kinderkamer. In Piccolino filmconcert gaan de ogen naar het scherm, terwijl geluid, geuren en aanraking via de andere zintuigen binnenkomen. De kinderen genieten van een visueel avontuur, terwijl de melodie van een fluit, de geur van de zee en een eiken­blad hun gezicht strelen. Canti Vaganti, internationaal muziektheaterduo uit Madrid, combineert live muziek, intiem theater en humor, en in dit geval ook de zevende kunst.

Piccolino filmconcert (6m+)


€ 14

| € 6 | € 2

TICKE T S 

20. 30 u

A ANVANG 

JUNI

15

vr

MET 

Pascala Platel  www.facebook.com/pascaleplatel 26

‘TGaT en de markt’ is een vervolg op Pascale Platels ‘TET Talk’, het relaas van haar puberjaren. In ‘TGaT en de markt’ onderzoekt Pascale haar liefdesleven als volwassen vrouw. Hoe komt het dat de relaties waarvan ze dacht dat ze voor altijd gingen duren, toch gedoemd waren te mislukken. Hoe kijkt ze erop terug? Sacha woonde in een villa en als je helemaal naar boven de trap op ging, tot op zolder, kwam je in zijn universum terecht, met in ’t centrum zijn bed. En daar heeft hij mijn hemellichaam voor ’t eerst gestreeld en werd mijn maagdelijkheid telkens en telkens opnieuw geofferd.  Ik heb daar uren, dagen, wat zeg ik, maanden door­ gebracht op dienen offerblok in zijn universum. Tot we sterretjes zagen…  Was hij romantisch? Ja, enorm. Deed hij romantische dingen? Nee. Platel heeft al vele podia beklommen. Jaar in jaar uit optreden, alleen of met anderen, op een leeg podium, voor een volle zaal tot telkens weer het slotwoord viel. Vulde de liefde ook keer op keer die leegte in de vorm van een mens, en nog een mens, en nog één?  De leegte ten opzichte van ‘de markt’ of het aanbod aan potentiële partners. En wat wil ze nu, nu ze opnieuw verliefd is op de man die muziek brengt in haar leven. En ook op scène, want hij zit naast haar en durft af en toe een plaatje opleggen. “Ik heb met jou de beste relatie ooit, maar daarom ga ik je niet minder graag zien”

Pascale Platel

’ TGaT en de markt


Tibet Fundraising Project

Pierkesbal

TICKE T S   € 17

27

TICKE T S   gratis

JUNI Dit jaar is het weer van dat, zaterdag 23 juni: Het Pierkesbal! Hou deze datum alvast vrij in je agenda want het belooft weer een onvergetelijke editie te worden. Hou onze website en Facebook in de gaten voor meer info.

23

za

A ANVANG  20.30 u

JUNI Er was jarenlang een initiatief – Tibet Fundraising – om de projecten van Geshe Pema Dorjee te steunen. Deze projecten waren in opdracht van de Dalai Lama en daarnaast had Geshe Pema Dorjee zelf ook enkele projecten opgestart. Deze initiatieven nam na hij naar aanleiding van de noden van de mensen die hij ontmoette op zijn vele reizen. Dankzij dit benefiet konden ze mensen helpen: mensen in armoede, mensen met gebrek aan scholing, straatkinderen, alleenstaande bejaarden… Wijlen Marc Hoflack had een nieuw concert in de startblokken gezet. Als initiatiefnemer was het zijn wens dit initiatief terug leven in te blazen bij Bij’ De Vieze Gasten.  Dit jaar richten ze daarom dit Tibet Fundraising Concert opnieuw in. Het programma is nog niet volledig, maar volgende artiesten mag je alvast verwachten: Nils De Caster, Bruno Deneckere en Luiz Marquez. Kom mee genieten van een mooie muzikale avond en steun een goed doel!

16

za


€ 10

| € 6 | € 2

TICKE T S 

18.30 u

A ANVANG 

JUNI

29

vr

28

Vanaf 18u30 openen de deuren van het café van Bij’ De Vieze Gasten voor degenen die de avond graag starten met een hapje en een drankje. Klokslag 19u00 luidt het vertrek van de wandeling in. Langsheen verschillende locaties zullen een twintigtal dichters van Poco Loco, Bij’ Vieze Gasten, Villa Voortman en de Klik je bij valavond opwachten met woorden zo scherp als messen voorgedragen met boterzachte stemmen. De avond wordt afgesloten in stijl. WORD WA(a)R brengt ‘battle theater’ waarbij Nederlandstalige auteurs, dichters, slam poëten en rappers het tegen elkaar opnemen in een geënsceneerd dispuut. Ze vuren in meerdere rondes om de beurt tekst af op hun tegenstander en het publiek. De artiesten hebben hun tekst voorbereid en spreken vanuit een op voorhand bepaalde stelling of personage zoals bijvoorbeeld: Antwerpen vs. Gent. Het tentoonspreiden van literaire en lyrische kwaliteiten en het vermaak van het publiek staat hierbij voorop. Het is ‘recht in je smoel poëzie’ met een humoristische inslag en kritische ondertoon. De ‘battle theater’ begint om 20u30.

De afgelopen jaren organiseerde ontmoetingshuis Poco Loco met succes hun eigen poëziefestival. Dit jaar zijn ze toe aan de 16de editie. Samen met Bij’ De Vieze Gasten, Villa Voortman en De Klik, brengen ze hun poëzie aan de man of vrouw door een prachtige poëziewandeling doorheen het gebouw van Bij’ De Vieze Gasten.

Pocoloëzie


The Bridge of Winds  © Fixatief


Op dinsdag 8 mei 2018 lopen alle lagere schoolkinderen uit de Brugse Poort van het Acaciapark naar het Pierkespark. Plezant & Gezond!

Brugse Poort Loopt

Meer info bij Christine Devreker (0479/ 79 89 69) - Kiekenstraat 4bis, 9000 Gent

De weggeefwinkel Rode Lotus is open elke zaterdag van 10 u tot 17 u. Wat valt er te beleven? Snuisteren in gratis gerief zoals huisraad, boeken, speelgoed, kleine meubeltjes, … Er is ook kledij voor baby’s, kinderen, vrouwen en mannen in alle maten. Daarnaast kan je genieten van een babbel met een lekkere kopje koffie of thee met een stuk taart.

Elke zaterdag van 10.00 u – 17.00 u

Voor meer informatie kunt u contact op­nemen met Veerle Maertens, Wijkgezond­ heidscentrum Brugse Poort: 09/216 87 32 – veerle.maertens@wgcbrugsepoort.be 30

Alle scholen van de Brugse Poort zetten zich ook dit jaar in om meer te bewegen tijdens de schooluren. We sluiten dit ‘beweegjaar’ wederom af met een heuse loopmarathon. Zo’n 700 leerlingen zullen tussen 9u00 en 12u00 samen met hun klas en leerkracht 750 m tot 1150 m lopen. Ze doen dit op een parcours tussen het Acaciapark en het Pierkespark. Kom je mee supporteren? Brugse Poort Loopt is een project van Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort vzw, de Sportdienst Stad Gent en vele wijkpartners. Het project kan rekenen op de inzet van de wijkscholen het Klimrek, De Feniks, Het Eiland, De Boomhut, De Piramide en De Octopus.

in de Brugse Poort …

Weggeefwinkel Rode Lotus

Ondertussen

Bewegend Feest  © Fixatief


Op 28 en 29 april organiseert Circusplaneet opnieuw Planeet Malem samen met eau-verzet vzw. Tijdens dit, buurtcircusfestival kan je twee namiddagen heel wat vers circus­talent aan het werk zien, tonen de kinderen uit de buurt wat ze de afgelopen maanden geleerd hebben tijdens de circuslessen en kan je zelf ook heel wat circustechnieken uitproberen. Dit alles in en rond de circuskerk in Malem.

Planeet Malem

www.planeetmalem.be

Planeet Malem is een initiatief van Circusplaneet en Eau’verzet vzw. Eau’verzet is een vereniging van enkele buurtbewoners, Plano, Basisschool het Eiland en Circusplaneet.

31

Circusplaneet wil met dit buurtfestival de betrokkenheid met Malem vergroten door de mensen uit de buurt mee te laten stappen in ons festival. Iedereen die zin heeft kan op een manier meewerken aan ons festival.


Meer info & Inschrijven: ruben@yoga.gent – www.soulpath.be  32

Tijdens deze 5 avonden leren we stap voor stap wat meditatie is. We leren ons beter focussen, aan de hand van de Mindfulness Meditation. Meditatie is: De praktijk van het trainen van de geest om een welbepaalde toestand van zijn binnen te gaan. Meestal is meditatie een eenpuntige focus of in kalmte vertoeven. Dit is een belangrijke praktijk om bewustzijn en realisaties te ontwikkelen op het pad naar vol-ledig (vol-leeg) aanwezig ZIJN. Leren mediteren is een praktische 5 daagse avond cursus waarbij je tools aangereikt krijgt om gemakkelijker tot rust te komen. Belangrijk is: geduld leren hebben met jezelf. Geduld is de basis tot mededogen.

Start 1 mei 2018 van 19u30 – 20u30 – 5 keer

Komt tot rust – Iedereen kan mediteren – Hoe doe ik dat?

Meer info & Inschrijven: ruben@yoga.gent – www.soulpath.be

Lu Jong is een oeroud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en geluk. De Lu Jong die hier aangeleerd wordt is afkomstig van de overdrachtslijn van Tulku Lobsang. Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden, en waarvan het effect al heel snel voelbaar is. Mensen vertellen dat hun leven erdoor veranderd.  De effecten kunnen voelbaar zijn op velerlei vlakken, zoals de kwaliteit van de slaap, emoties en stemming, concentratie en geheugen, fysieke problemen, mindfulness en bewust leven. 

Start 26 april van 18u00 tot 19u25 – 10 keer

Lu Jong – Tibetaanse bewegingsleer (Tibetaanse bewegingen & ademhalingen)

(inschrijven kan van 12 tot 17 mei via www.kinderopvang.gent)

STIBO Pagadderke zal de eerste twee weken van juli en de laatste twee weken van augustus zelf vakantie-opvang aanbieden voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar.

STIBO Pagadderke


Schoolvoorstellingen

Meer weten? Neem contact op via annie@deviezegasten.org of spring eens binnen. 33

Dat kan! Bij’ De Vieze Gasten doet namelijk veel beroep op vrijwilligers. Zonder hen zouden wij nooit kunnen doen wat we nu doen. Als vrijwilliger Bij’ De Vieze Gasten kom je in een leuke en diverse groep van mensen terecht en kan je gratis tal van projecten en voorstellingen bijwonen. Bovendien ben je volledig verzekerd. Concreet zoekt Bij’ De Vieze Gasten altijd mensen om te helpen in de foyer voor en na voorstellingen, voor promotioneel en administratief werk of occasionele klusjes.

Vrijwilliger worden?

Meer info over de schoolvoorstellingen? Neem contact op met nathan@deviezegasten.org.

Bij’ De Vieze Gasten organiseert op regelmatige basis schoolvoorstellingen voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. In eerste instantie krijgen de buurt­ scholen uit de Brugse Poort de kans om in te tekenen op het aanbod: Bij’ De Vieze Gasten werkt nu eenmaal buurtgericht. Dat betekent niet dat scholen buiten de Brugse Poort niet kunnen intekenen: voor het aantal vrije plaatsen, neem een kijkje op de site.

The Bridge of Winds  © Fixatief


Haspelstraat 31 grenst aan het Pierkespark, te bereiken via de Haspelstraat en via de Reinaertstraat (verlengde Kastanjestraat). In het Pierkes­park worden onder geen enkel beding auto’s toegelaten. Bovendien is een parkeerplaats vinden voor je wagen dikwijls onbegonnen werk én betalend. Gelukkig zijn er in en rond het park wel tal van fietsstallingen en biedt het openbaar vervoer meer mogelijkheden dan je denkt – zie hierboven.

…EN EENMAAL AANGEKOMEN

»» Vanaf het Sint-Pietersstation: neem tram 4 richting ‘Moscou’ (in de Clementinalaan) tot aan de halte ‘Brugsepoort’. Daarna volg je de Noordstraat over de brug, de Phoenixstraat in. Ga verder tot aan het E. Seghersplein. Sla daarna links de Weverstraat in om dan de tweede straat rechts – de Aambeeldstraat – te nemen. Meteen daarna zie je links de Haspelstraat. De ingang van Bij’ De Vieze Gasten is via het Pierkespark. »» Vanaf het Dampoortstation of het centrum: neem bus 38 of 39 tot aan de halte ‘Brugsepoort’. Daarna volg je de Noordstraat over de brug, de Phoenixstraat in. Draai de Weverstraat in. Daarna, zie hierboven. Je kan ook bus 3 nemen en dan stap je af aan de halte ‘E. Seghersplein’. Je draait de Weverstraat in – daarna, zie hierboven. Vanuit Drongen kan je ons bereiken met bus 17 & 18.

Met het openbaar vervoer

»» Als je te voet of met de fiets komt vanuit het centrum (of verder) hoef je enkel de fietsroute van Gent Centrum naar Mariakerke te volgen en af te draaien aan de Phoenixbrug/straat. Rij of stap verder tot aan het E. Seghersplein. Sla daarna links de Weverstraat in om dan de tweede straat rechts – de Aambeeldstraat – te nemen. Meteen daarna zie je links de Haspelstraat. De ingang van Bij’ De Vieze Gasten is via het Pierkespark. »» Wie uit Mariakerke komt kan best via de Boomstraat – Gaaipersstraat – Balsamierenstraat – Kastanje­straat tot aan het Pierkespark rijden of wandelen. Dan neem je de ingang via de Reinaertstraat, doorheen het poort­gebouw. »» Als je in Drongen of omstreken woont, dan is de eenvoudigste manier via de Drongensesteenweg. Aan het eind draai je links de Ooievaarstraat in en dan meteen rechts de Haspelstraat.

Te voet of met de fiets

Hoe ons te bereiken…

34


Deze brochure werd gedrukt met vegetale inkten en op ecologisch FSC-papier.

Sint-Joris / Graphius

DRUKKERIJ

Charlotte Coppejans

EINDREDACTIE

IJ

IN

G

SL

A

AN

W

EV

S ER

ST

RA

AT

V.U.  MARIE-L AURE DEL ABY ‍‌ − BIJ’ DE VIEZE GASTEN VZW, HASPELSTRA AT 31, 9000 GENT

D

EIN

Evelien Gillis – Goldmund.be

VR

PL

VORMGEVING

BE

facebook/BijDeViezegasten

RS

Fixatief

W www.deviezegasten.org

E dvg@deviezegasten.org

HE

FOTOGRAFIE SFEERBEELDEN

T + 32 (0) 9 / 237 04 07

Haspelstraat 31, B – 9000 Gent

BIJ’ DE VIEZE GASTEN VZW

E. G SE


36

The Bridge of Winds  © Fixatief

NB68  

Nieuwsbrief Bij' De Vieze Gasten april-mei-juni 2018

NB68  

Nieuwsbrief Bij' De Vieze Gasten april-mei-juni 2018

Advertisement