Lithos lime paints

Page 1

LITHOS


Στην Μεσόγειο, η χρήση του ασβέστη στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση έχει μακρά παράδοση… Σοβάδες, επιχρίσματα και υδροχρώματα με βάση πολτό υδρασβέστου φτιάχνονταν με τέχνη για να ομορφύνουν και να απολυμάνουν κατοικίες και δημόσιους χώρους. Με έμπνευση από την κληρονομιά των νησιών και γνώμονα τις σύγχρονες οικοδομικές απαιτήσεις δημιουργήσαμε την σειρά προϊόντων Lithos ώστε να ικανοποιηθεί μια ευρεία γκάμα εφαρμογών. Η σύνθεση των Lithos έχει ως βασικό υλικό πολτό υδρασβέστου που έχει παλαιωθεί για τουλάχιστον 36 μήνες. Η σειρά προσφέρει λύσεις για κάθε επιφάνεια, εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου, σε σύγχρονες ή παλαιότερες κατασκευές, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της κάθε εφαρμογής. 1. Lithos εξωτερικής χρήσης: ακρυλικό ασβεστόχρωμα υψηλής ανθεκτικότητας για επιφάνειες έντονα εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. Σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια, προτείνεται η χρήση ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων, για καλύτερη αξιοποίηση των ανακλαστικών ιδιοτήτων του προϊόντος. 2. Lithos εσωτερικής χρήσης: το εξαιρετικά χαμηλό περιεχόμενο VOC (πτητικές οργανικές ενώσεις) του προϊόντος το καθιστούν ιδανικό για την βαφή των εσωτερικών χώρων, ενώ επιτρέπουν την δημιουργία σκιών, τεχνοτροπιών και άλλων ιδιαίτερων αισθητικών αποτελεσμάτων. 3. Lithos Pure: παρασκευάζεται με πάνω από 97% ανόργανα ορυκτά συστατικά. Είναι η ιδανική λύση για εφαρμογές όπου η διασφάλισης της υγιεινής εσωτερικού χώρου και η πλήρης διαπνοή του τοίχου είναι προτεραιότητα.


Υλικά που αντέχουν Η επαρκής και ελεγχόμενη γήρανση του ασβεστοπολτού οδηγεί στη δημιουργία μιας κρυσταλλικής δομής που επιφέρει ανθεκτικότητα και ελαστικότητα στην επιφάνεια όπου εφαρμόζεται, ενώ λειτουργεί ευεργετικά προς το υπάρχον υπόστρωμα ενισχύοντας την συνοχή της τοιχοποιίας και αντιμετωπίζοντας φαινόμενα αποσάθρωσής της. Υλικά που αναπνέουν Εξασφαλίζεται η υψηλή διαπνοή των τοίχων, καθώς σε αντίθεση με τα συνήθη πλαστικά χρώματα, επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των υδρατμών μέσα από τους τοίχους και όχι την συσσώρευσή τους. Έτσι, συνεισφέρει στη ρύθμιση της σχετικής υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα την δημιουργία ιδανικού μικροκλίματος που προσφέρει αίσθηση άνεσης και υγιεινής. Υλικά που απολυμαίνουν Η ανάγκη διασφάλισης υγιεινής στους χώρους όπου ζούμε επανέρχεται στην εποχή μας πιο απαιτητική από ποτέ. Η σοφία στην απλή πρακτική του παραδοσιακού ασβεστώματος αυλών και σπιτιών στα Κυκλαδονήσια ως αντιβακτηριδιακή προστασία μας εμπνέει και τεκμηριώνεται επιστημονικά. Λόγω του υψηλού PH, όλα τα προϊόντα εμφανίζουν άριστη αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή δράση χωρίς την χρήση χημικών πρόσθετων. Πιστοποιείται, έτσι, βάσει εργαστηριακών ελέγχων ότι συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός υγιεινού περιβάλλοντος σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους. Υλικά που προστατεύουν Το Lithos exterior παρουσιάζει υψηλή τιμή ανακλαστικότητας στην ηλιακή ακτινοβολία (στο λευκό χρώμα) συνεισφέροντας, έτσι, στην ρύθμιση της θερμότητας που δέχεται η επιφάνεια και σε σημαντική μείωση της θερμοκρασίας κατά την θερινή περίοδο. Η ιδιότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εφαρμογές σε νησιά και περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια, καθώς και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της «αστικής θερμικής νησίδας».Η εταιρεία DEVELIME εξειδικεύεται στην παρασκευή ασβεστοπολτού και την ανάπτυξη σύγχρονων προϊόντων δόμησης, εμπνευσμένα από παραδοσιακές τεχνικές και με άριστη ποιότητα πρώτων υλών, πάντα με γνώμονα τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις και τον σεβασμό προς τον χρήστη. Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και εξερευνούμε την ισορροπία μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, τέχνης και επιστήμης, αισθητικής και ανθεκτικότητας… Στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης, η ποιότητα και η απόδοσή των προϊόντων ελέγχονται διαρκώς, ενώ νέα υλικά προκύπτουν ως αποτέλεσα μακρόχρονης έρευνας και δοκιμής. Αποχρώσεις, υφές, σκιάσεις, τεχνοτροπίες…ο χώρος σας αποκτά νέες εκφραστικές δυνατότητες υπό την καθοδήγηση των έμπειρων τεχνιτών μας. Αν λοιπόν βάφετε ή ανακαινίζετε, ρωτήστε μας για τις ιδιότητες αλλά και την προέλευση των Lithos της Develime. Μελετάμε την κάθε περίπτωση κατασκευής σαν μια ξεχωριστή πρόκληση, ώστε να εγγυηθούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες της εφαρμογής σας!Lithos Exterior

Lithos Interior / Pure

Χημική σύσταση

Χρώμα εξωτερικής χρήσης βασισμένο σε πολτό υδρασβέστου υψηλής ωρίμανσης (τουλάχιστον 36 μήνες) και υδατική διασπορά ακρυλικού συμπολυμερούς.

Μορφή

Στερεή πάστα

Χρώμα

Λευκό – χρωματίζεται με ορυκτές χρωστικές σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων βάσει της NCS παλέτας.

Αναλογία ανάμειξης

Έτοιμο προς χρήση/συνίσταται αραίωση με νερό κατά 10% κ.β.

Κατανάλωση ανά στρώση (kg/m2)1

0.15 – 0.2

PH

12 – 13

Αντοχή σε έκπλυση

>2000 κύκλους

(DIN 53778)

Χρώματα εσωτερικής χρήσης βασισμένο σε πολτό υδρασβέστου υψηλής ωρίμανσης (τουλάχιστον 36 μήνες).

>2000 κύκλους - Lithos Interior >1450 κύκλους - Lithos Pure

Διαπνοή (EN ISO 7783:2001)

Όλα τα προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία V1-υψηλής διαπνοής

Ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία (λευκό).

0.89 – 0.91

Μετρήθηκε από το εργαστήριο της ομάδας μελετών του κτιριακού περιβάλλοντος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΟΕ (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις) Οριακή τιμή της Ε.Ε. για αυτό το προϊόν κατηγορία Α/γ - Επιχρίσματα εξωτερικών τοίχων ορυκτών υποστρωμάτων: 40 gr/lt (2010).

Το Lithos Exterior περιέχει κάτω από 2.5 gr/lt ΠΟΕ. Το Lithos Interior περιέχει κάτω από 2 gr/lt ΠΟΕ. Το Lithos Pure περιέχει κάτω από 1.2 gr/lt ΠΟΕ


Θέση Τζαβερδέλλα, Φυλή, 13341 Τ 210 559 0892-4 F 210 559 3409 E info@develime.com

www.develime.com