Page 1

18|19


Hart voor theater, oog voor kunst. Want steeds vaker blijkt dat kunst en cultuur een positieve invloed hebben op de gezondheid en het welbevinden van mensen.

Daarom zijn wij maatschappelijk partner van Deventer Schouwburg. www.dz.nl


Breek de lucht, raak de grens, open de tijd, vind de mens Als een kroon op uw voorstelling zendt de toneeltoren van de Deventer Schouwburg deze boodschap uit aan alle bezoekers, artiesten, passanten en bewoners van Deventer. Met deze tekst in ons hart werken we dagelijks aan de presentatie van uw voorstellingen projecten en evenementen. Tekstschrijfster Alied van der Meer creëerde deze tekst in 2010. Voor ons is die van grote waarde. De relevantie van ons werk vinden we terug in deze woorden. Daarin reflecteert het verhaal van de theater­makers en de beleving van ons publiek.

Wees welkom. Alex Kuhne Directeur Deventer Schouwburg

© Isabelle Renate la Poutré

Dit seizoen laten we ons opnieuw inspireren door de energie van deze tekst. Als Podium van de Stad zenden we alle energie die daarbij hoort uit. Uit naar U.


24/7 OPEN ‘S AVONDS SLECHTS €0,50 PER UUR!

M.U.V. KOOPAVOND

UW PARKEERPLEK OP 3 MINUTEN WANDELEN VAN DE SCHOUWBURG. Om de hoek & goedkoop! Op de Keizer 1 - Deventer - (0570) 61 60 99 | www.centrumgarage-deventer.nl | Partner van de Deventer Schouwburg


Inhoudsopgave Voorwoord

3

Inhoudsopgave

5

Sponsoren en subsidiënten

6

Praktische info

8

Met de kinderen naar het theater

9

Kom ook en beleef mee! Bestelinformatie

De kaartverkoop voor seizoen 18-19 start op maandag 28 mei om 9.00 uur.

Deventer Schouwburg is het Podium van de Stad 10 Deventer Schouwburg breed toegankelijk

12

Verras me … Tips van Ischa Arnoldus

14

De tekst op de toneeltoren

16

Kar-Ma’s Keuken

18

Dolf Jansen in gesprek met Jan Terlouw

20

Programma 2018 -2019

25

Tips van onze collega’s

100

Heerlijk overdag naar het theater

102

De Deventer Schouwburg is ook uw partner voor zakelijke evenementen

104

Te zien in de theaters in de regio

107

Klassiek in de stad

108

Voordelig naar Kamermuziek

109

Creativiteit en vakmanschap - Tinus design

110

Werken, ontmoeten, beleven & lunchen in het Theatercafé

111

Programma op genre

119

Programma per maand

123

Plattegronden

129

Colofon en fotoverantwoording

131

Bestelformulier

133

 Internet 24 uur per dag kaarten bestellen via www.deventerschouwburg.nl

In het Theatercafé van de Deventer Schouwburg ma t/m vr van 08.30 tot 17.30 uur en 1 uur voorafgaand aan een voorstelling

Telefoon kaartverkoop ma t/m vr van 9.00 tot 21.00 uur za en zo van 10.00 tot 20.00 uur

0900 - 3000 200 (€ 0,45 p/m) Deventer Schouwburg Leeuwenbrug 2 7411 TJ Deventer

www.deventerschouwburg.nl info@deventerschouwburg.nl Telefoon kantoor: 0570 - 68 35 55

Fotoverantwoording cover Conny Janssen Danst INSIDE OUT | 2018 | Repetitie | Fotograaf: Isabelle Renate la Poutré Conny Janssen Danst is in seizoen 18 - 19 te zien met de voorstelling BROOS op 16 maart 2019


© Isabelle Renate la Poutré

De Deventer Schouwburg dankt sponsoren en subsidiënten Dankzij sponsoring kan de Deventer Schouwburg tal van ambities realiseren. Bedrijven uiten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door hun samen­werking met de Deventer Schouwburg. ‘Kunst en Zaken’ gaan uitstekend samen. De Deventer Schouwburg is een betrouwbare partner in communicatie en productie. Voor al onze sponsoren maken we programma’s op maat. We zijn trots op dit vertrouwen. We nodigen graag nieuwe partners uit om tot dit bijzondere genootschap toe te treden.

Conny Jansen Danst | INSIDE OUT | 2018 opbouw


Beschikbaar

7

Tauw Foundation


Praktische info Ticket

Kaarten & openingstijden

Online

E-tickets op uw telefoon

24 uur per dag via www.deventerschouwburg.nl.

Uw e-ticket print u zelf uit of u laat het vanaf uw smartphone scannen. Heeft u een iPhone dan slaat u de tickets op met de app Wallet, die standaard op de iPhone zit. Met bijvoorbeeld de app WalletPasses (in Google Play store) kunt u met uw Samsung/Android telefoon de tickets opslaan.

Kaartverkoop in Theatercafé Deventer Schouwburg ma t/m vr van 08.30 - 17.30 uur en 1 uur voorafgaand aan een voorstelling. Van zaterdag 21 juli t/m zondag 26 augustus is de Deventer Schouwburg gesloten.

Telefonische kaartverkoop ma t/m vr van 9.00 tot 21.00 uur za & zo van 10.00 tot 20.00 uur 0900 - 3000 200 (€ 0,45 p/m) Kijk voor de meest actuele openingstijden en bestel­ informatie op www.deventerschouwburg.nl.

Boekingskosten U betaalt € 3,25 boekingskosten per bestelling. Bij onlinebestellingen en telefonische bestellingen ontvangt u een e-ticket via e-mail. Als u de kaarten per post wilt ontvangen betaalt u € 1,75 extra. Bestelt u los een inleiding of voor Kar-Ma’s Keuken dan betaalt u geen boekingskosten.

Start kaartverkoop 2018 - 2019 De verkoop start op maandag 28 mei 2018 vanaf 09.00 uur.

Verhinderd Tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling kunt u kaarten retourneren. U belt hiervoor 0900 - 3000 200. U ontvangt een tegoedbon die geldig is tot een jaar na uitgifte. Per kaart worden € 3,00 annuleringskosten in rekening gebracht. Boekings­ kosten worden niet terugbetaald en kortingen worden niet met terugwerkende kracht verleend.

Kaartjes kwijt of vergeten? Dan printen wij bij de kassa tegen een vergoeding van € 1,00 per kaart een kopie voor u uit. Nieuwe e-tickets worden gratis per e-mail verzonden.

Inclusief garderobe en drankje Bijna alle entreeprijzen zijn inclusief consumptie en garderobe. U hangt uw jas zonder extra kosten in de garderobe en u ont­vangt een drankje in de pauze. Bij voorstellingen zonder pauze staat het drankje na afloop voor u klaar. Indien geen consumptie

 Adresgegevens   Deventer Schouwburg Leeuwenbrug 2 7411 TJ Deventer  Telefoon Kassa 0900 - 3000 200 (45cpm) 

Telefoon Kantoor 0570 - 68 35 55

info@deventerschouwburg.nl www.deventerschouwburg.nl

inbegrepen is staat dit op uw toe­gangskaart aangegeven. Bij Jeugd & Familievoorstellingen staat er voor iedereen limonade of fris klaar.

Tegoedbon, Podium Cadeaukaart, Theaterbon of VVV-bon Met de Podium Cadeaukaart en de Deventer Schouwburg Cadeau­kaart kunt u online betalen. Tegoedbonnen van de Deventer Schouwburg met een code zijn online en telefonisch te verzilveren. Oude tegoedbonnen (zonder code) en papieren Theaterbonnen en/of VVV-bonnen kunnen niet online verzilverd worden. Stuur de bonnen, duidelijk voorzien van uw postcode, huisnummer en IBAN met de kopie van de bevestiging van uw bestelling naar ons toe en het bedrag wordt op uw rekening teruggestort. In de voorverkoop kunt u de bonnen gelijktijdig met uw bestelformulier inleveren, dan verrekenen wij deze direct.

Wij informeren u graag Gaat u verhuizen of heeft u andere wijzigingen in uw persoons­ gegevens, dan ontvangen wij graag een bericht. Wilt u via e-mail


Inleiding op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes rondom voorstellingen, schrijft u zich dan op onze website in voor onze nieuwsbrief en/of inspiratiemail.

Zet uw telefoon uit!

Wilt u zich graag verdiepen in de voorstelling die u gaat bezoeken? Kom dan naar de inleiding die bij een aantal opera’s, concerten, dans- en toneelvoorstellingen wordt aangeboden. Tijdens de inleiding wordt door een deskundige (bijvoorbeeld een acteur, choreograaf of regisseur) verteld over de inhoud, het maakproces of de historie van werk, een scenario of programma.

Het oplichtende scherm van een mobiele telefoon tijdens de voor­stelling stoort uw mede­ bezoekers en de artiest. Zet daarom uw telefoon helemaal uit tijdens de voorstelling. Fotograferen en filmen is niet toegestaan tijdens de voorstelling.

• Op de voorstellingspagina’s kunt u zien of er een inleiding wordt gegeven • Tijd: 1 uur voor aanvang voorstelling • Kosten: € 2,50 per persoon • Beperkt plaats: (online) reserveren is gewenst

Bereikbaarheid & parkeren

Met uw kinderen naar het theater

In de directe omgeving van de Deventer Schouwburg is voldoende (betaalde) parkeer­ gelegenheid. In de Centrum­ garage betaalt u ‘s avonds (m.u.v. koop­avond) na 19.00 uur € 0,50 per 60 minuten. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend: de Deventer Schouwburg ligt tegenover het trein- en busstation.

Weet waar je koopt! Betaal niet te veel voor uw kaartje. Koop uw kaarten altijd bij het theater of bij een ander erkend verkooppunt. Kijk daarvoor op www.weetwaarjekoopt.nl.

Bijzondere faciliteiten Bestellen van een rolstoelplaats kan alleen telefonisch en in ons Theatercafe. In het theater is geluidsversterkende apparatuur aanwezig. Vraagt u ernaar bij onze avondkassa. NB zowel rolstoelplaatsen als hoorbeugels zijn beperkt beschikbaar.

De inleidingen bij de opera’s ‘De Parelvissers’ en ‘De Barbier van Sevilla’ worden verzorgd door operadeskundige Gerard Legeland.

Kijken naar uw (klein)kind dat met open mond van verbazing naar een voorstelling kijkt, dubbel ligt van het lachen of meedanst op de leukste liedjes.

Leeftijdsindicatie Bij familievoorstellingen en -concerten staan leeftijdsindicaties. Een voorstelling voor 8 jaar en ouder is echt bedoeld voor kinderen van die leeftijd. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of het concert vaak niet goed volgen of vinden het te spannend.

Stoelverhoger Theaterstoelen zijn berekend op de maten van volwassenen. Maak daarom voor uw kinderen gebruik van de gratis stoelverhogers. Deze staan voor aanvang klaar bij de ingang van de zaal.

Kar-Ma’s Keuken voor de kleintjes Bij een aantal jeugdvoorstellingen zorgt Kar-Ma’s Keuken dat de kinderen (en de ouders) niet alleen met een hoofd vol theaterplezier, maar ook met een gevulde maag naar huis gaan. Biologische frietjes aan de Kar-Ma Kar of een lekkere pannenkoek. Kijkt u op de website wat Kar-Ma bij de verschillende voorstellingen voor de kinderen maakt.

Verjaardagsfeestje in het theater? Vraag Jolanda van Kar-Ma’s Keuken naar de mogelijkheden info@kar-ma.eu.

9


Breek de lucht, raak de grens, Deventer Schouwburg is het podium van de stad Het ideale theater is er één waarin de hele stad is vertegenwoordigd en die de veelkleurigheid van de samenleving weerspiegelt. In het verleden programmeerde een theater vooral vóór mensen, dat willen we graag steeds meer samen mét mensen doen. Samen kijken wat mogelijk is, met elkaar een begroting maken en samen kijken hoe we het gaan aanpakken. De Deventer Schouwburg is de grondlegger van het begrip ‘Podium van de Stad’ en sinds 2011 verbinden, coördineren en initiëren wij vele stadsprojecten.

© Isabelle Renate la Poutré

Meer weten over de activiteiten van de Deventer Schouwburg of heeft u zelf een goed idee wat wij mogelijk samen verder kunnen uitwerken? Kijk op www.deventerschouwburg.nl of neem contact op met de afdeling Culturele & Commerciële zaken: info@deventerschouwburg.nl.

Conny Jansen Danst | INSIDE OUT | 2018 repetitie

Senta zoekt amateurs met ambitie Als creatieve verbinder met een achtergrond als assistent regisseur, productieleider en voorstellingsleider in de professionele theaterwereld heb ik ruime ervaring in het maken en produceren van voorstellingen.

Senta Beckers Culturele evenementen en educatie senta@deventerschouwburg.nl

© Isabelle Renate la Poutré

Deze expertise zet ik in om amateurs te begeleiden in het traject van goed idee tot een onvergetelijke voorstelling, als sparringpartner, adviseur of co-producent. Heb jij een goed idee voor een project of voorstelling, dan ontmoet ik je graag in de schouwburg.

“In februari hebben we het toneelstuk ‘Vogelvlucht’ opgevoerd in de Deventer Schouwburg. De samen­ werking met de schouwburg, in de persoon van Senta Beckers, hebben we als bijzonder plezierig ervaren. Haar enthousiasme, adviezen en ondersteuning hebben bijgedragen aan een voor ons geweldige ervaring.” Dinie Jansen, Stichting Openluchtspel Bathmen


open de tijd, vind de mens Handen uit de mouwen in het theater

De Deventer Schouwburg kan niet bestaan zonder haar groep enthousiaste vrijwilligers. Zij werken als gastvrouw of gastheer, als portier, als artiesten­ begeleider, als begeleider bij de lunchpauzeconcerten en als klusjesman. Wilt u weten waar u ons team kunt versterken neem dan contact op met onze coördinator vrijwilligers en werkervaringsplaatsen Jasper. Uw inzet is meer dan welkom.

Jasper Onderstal Coördinator vrijwilligers en werkervaringsplaatsen jasper@deventerschouwburg.nl

Aangeboden Expositieruimte

De Deventer Schouwburg wordt dagelijks door vele bezoekers bezocht, de ideale plek dus om je werk tentoon te stellen. Ben je amateur­kunstenaar of Young Professional, woon je in Deventer of omgeving en zoek je een podium om je schilderijen of foto’s te exposeren, aarzel niet en neem contact op met Senta via senta@deventerschouwburg.nl

ArtEZ

Iedere vrijdag (m.u.v. schoolvakanties) treden studenten van de ArtEZ hogeschool van de kunsten voor u op. De verschillende disciplines, theater, dans, en muziek wisselen elkaar af en zorgen voor een gevarieerd programma. Na afloop lunchen kan natuurlijk. Kar-Ma verkoopt huisgemaakte soep en broodjes aan de kar. De lunch­ voorstellingen duren ongeveer 45 minuten en beginnen om 12.00 uur. Kaarten kosten € 2,50 en koopt u via website, telefoon of in het Theatercafé. Kijk voor de meest actuele informatie op www.deventerschouwburg.nl

In de lunchpauze pikt u mooi een portie cultuur mee

Deventer internationaal

Een uitnodigende manier om kennis te maken met muziek uit andere culturen. Een samenwerking van de Gemeente Deventer, Het Burgerweeshuis, De Bergkerkconcerten, Theater Bouwkunde en de Deventer Schouwburg waarin internationale muziek wordt geprogrammeerd onder de titel “Internationale oriëntatie van de stad”. In de middag is er een akoestisch optreden in de Deventer Schouwburg, in de avond versterkt in het Burgerweeshuis. De concerten zijn gratis te bezoeken in zowel de Deventer Schouwburg als het Burgerweeshuis. Voor data en meer informatie kijkt u op www.deventerschouwburg.nl

Huisgezelschap ID Theatre Company

Het Deventer theatergezelschap ID Theatre Company (IDTC) van theatermakers Marjan Barlage, Sassan Saghar Yaghmai en Kasper Scholten werkt vanuit de Deventer Schouwburg. ID Theatre Company maakt rauwe snelle voorstellingen over onderwerpen waar iedereen zich in herkent en wil bereiken dat mensen die nu de drempel voor theaterbezoek te hoog vinden zich thuis gaan voelen in het theater. De eerste voorstelling “ID”, een multidisciplinaire voorstelling over de kracht en de zwakte van het verschuilen achter je identiteit, was een groot succes. Ruim 450 leerlingen uit Deventer zagen de voor­ stelling met persoonlijke verhalen, performances en hedendaagse dans.  Meer informatie over ID Theatre Company en haar voorstellingen op www.idtheatrecompany.nl

11


Breek de lucht, raak de grens, Deventer Schouwburg breed toegankelijk

© Isabelle Renate la Poutré

Met de samenwerkingen met Stichting Present Deventer, Wonderkids en met Stichting Vier het Leven bevestigt de Deventer Schouwburg dat ze veel waarde hecht aan het samen optrekken in de stad. De Deventer Schouwburg, het podium van de stad, wordt daarmee een plek waar steeds meer mensen uit de stad ook daadwerkelijk van kunnen genieten.

Eric Corton | Ma | 2018

Vier het Leven

Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar een concert of een theatervoorstelling. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. Meer informatie over de activiteiten van Vier het Leven en de mogelijkheden in de Deventer Schouwburg vindt u op www.vierhetleven.nl.

Stichting Present

Al een aantal jaar werkt de Deventer Schouwburg samen met Stichting Present Deventer. De Stichting krijgt jaarlijks voor een aantal voorstellingen kaarten ter beschikking. Present mag deze kaarten op haar beurt ter beschikking stellen aan haar netwerk. Daarmee komen de kaarten terecht bij mensen die door hulpverleners en begeleiders bij Present worden aangemeld. Naar de schouwburg kunnen, is voor

deze doelgroep een enorm Presentje, wat blijkt uit de reacties na afloop.

“Moeder en dochter hebben het zo leuk gevonden. Het was voor hen ook de eerste keer dat ze een voorstelling in de Schouwburg meemaakten, vertelden ze. Ook de dochter had heel aandachtig zitten kijken. Wat een groot plezier hebben jullie hen hiermee gedaan!” De verbinding via Present met kwetsbare groepen en individuen, in samenwerking met zorg- en dienst­ verleners, maakt dat dit bijzondere en gewaardeerde aanbod terecht komt op plekken waar dat zeer welkom is. Meer informatie op www.stichtingpresent.nl/deventer


open de tijd, vind de mens

13

WonderKids

Wonderkids zet zich in voor kinderen en jongeren die door financiële en sociale belemmeringen minder kansen in de samenleving dreigen te krijgen en organiseert activiteiten waarbij kinderen en jongeren gevoed worden met mogelijkheden. Mogelijkheden om problemen op te lossen, mogelijkheden om in omwegen te denken, mogelijkheden om kwaliteiten te ontdekken en mogelijkheden om de wereld te ontdekken in al haar facetten. Ook theater hoort bij deze ontdekkingstocht. Daarom bezoeken kinderen en jongeren een aantal keer per jaar voorstellingen in de Deventer Schouwburg.

Rabobank Fonds

Een prachtige ontwikkeling die helemaal past in de rol van de Deventer Schouwburg als Podium van de Stad is de samenwerkingsovereenkomst met Rabobank Salland die in 2017 is afgesloten. De Rabobank en de Deventer Schouwburg vinden het belangrijk dat iedereen kan participeren in de samenleving. Samen is een programma gestart waarmee we het mogelijk wordt dat Deventenaren

die financieel niet in staat zijn naar de schouwburg te gaan toch die mogelijkheid krijgen. Zo konden afgelopen seizoen via de Voedselbank meer dan 300 kinderen met hun (groot)ouders genieten van de Efteling voorstelling “De Gelaarsde Kat”. In seizoen 2018-2019 krijgt deze mooie samenwerking een vervolg.

PSO en werkervaringsplaatsen

De Deventer Schouwburg maakt zicht sterk om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Op verschillende afdelingen werken collega’s om werkervaring op te doen met als doel door te stromen naar een reguliere baan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met coördinator vrijwilligers en werkervaringsplaatsen: Jasper Onderstal via jasper@deventerschouwburg.nl


Breek de lucht, raak de grens,

Liefdesverklaring (voor altijd) | do 29 nov 20.30 uur

Ik volg deze acteurs al jaren: Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Antoinette Jelgersma. Zij worden ouder, ik dus ook. Zij kijken nu naar ons, hun publiek. Ik zie er naar uit om hen weer te zien. Theaterliefde zeg maar, voor altijd.

Verras me...

Ischa Arnoldus (Hoofd afdeling Programma, Culturele & Commerciële zaken) tipt u de voor­stellingen die haar en u verrassen.

© Isabelle Renate la Poutré

Voorstellingen die u verrassen. Die net anders zijn dan u van te voren verwacht. Voorstellingen waar de maker de grenzen zoekt, raakt en durft te passeren. Voorstellingen die iets met u doen. Waardoor u anders het theater uitkomt dan u binnen bent gekomen. Voorstellingen die u uit uw evenwicht brengen om u aan het denken te zetten.


open de tijd, vind de mens Bejaarden en Begeerte

Het Zuidelijk Toneel

Johan Goosens Vlam

| vr 16 nov 20.30 uur

| wo 17 okt 15.00 uur De Belgische theatermaker Lucas de Man zet de mens altijd centraal in zijn projecten. Deze keer de liefde op leeftijd. Altijd met respect voor het onderwerp, humor en vol herkenning. Ik ga als jonkie mee met mijn energieke oudere buurvrouw.

Dorian, naar: The Picture of Dorian Gray

Noord Nederlands Toneel | do 1 nov 20.00 uur Een theateravond waarbij de grenzen tussen theater, per­ formance, kunst en literatuur vervagen. Over de obsessie met schoonheid en de angst voor het oud worden. Ik vind het NNT een van de spannendste gezelschappen van dit moment.

Zijn vorige voorstellingen gingen over zijn docentschap op het VMBO. Nu gaat het over seks en schaamte, homo’s en hetero’s. Het gaat over de grens en dat maakt het zo persoonlijk en kwetsbaar. Voelde me zelf tijdens het kijken ook wat genereert maar heb ook vreselijk gelachen.

Jakop Ahlbom Horror

OPERA2DAY & Nederlandse Bachvereniging

Vivaldi - Dangerous Liaisons |za 2 feb 20.00 uur Ooit wilde ik zijn als Marquise de Merteuil. Een romantisch spannende pubergedachte, geen idee waar het werkelijk over ging. Het is een verhaal over het fataal overschrijden van de grenzen. Met de muziek van Vivaldi wordt deze briefroman nog opwindender, zeker in de handen van dit bijzondere operagezelschap.

|za 22 dec 20.00 uur Een soort theater waarvan iedereen achteraf van zegt: ‘ik wil meer’, maar van te voren niet helemaal weet wat het gaat brengen. Een van mijn favorieten is ‘Horror’. Echt lekker duister, heerlijk griezelen. Beter dan horror op Netflix.

Hotel Modern

Freek De Jonge De Suppoost

| za 9 feb 20.00 uur De cabaretier die altijd de grenzen opzoekt in denken & doen, nieuwe inzichten en vormen niet mijdt en open staat voor de tijd. Vanaf kinds af aan ben ik al een liefhebber. Nu nog steeds.

De Grote Oorlog

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag | vr 9 nov 20.00 uur

Ook ik danste eind jaren ‘80 in de RoXY op dance muziek. Blij als je goedgekeurd langs de portier was gekomen. Dan was je cool genoeg om er bij te horen. Nu kan het weer, de tijd wordt weer geopend, samen dansen op het podium. Geen portier, nu voor iedereen.

| vr 18 jan 20.30 uur Een van mijn meest intense theaterervaringen is deze voorstelling over het front in de 1ste Wereldoorlog. Je ziet en voelt alles terwijl de oorlog in een miniatuur filmset voor je neus is nagebouwd en er mee wordt gespeeld. Het breekt je hart en de lucht. Dit vergeet je niet snel meer.

Onze Straat

Het Nationale Theater | za 4 mei 15.30 uur Een scherpe critica van onze hedendaagse Westerse wereld, Daria Bukvic, nodigt ons uit om op visite te komen in haar straat. Dat is voor slechts 200 bezoekers mogelijk. Op de grens van toneel én de werkelijkheid. Op zoek naar de mens in elkaar.

15


Breek de lucht, raak de grens, Gerlof Meijer

Bert Visscher

‘Raak de gens’

‘Raak de gens’

|Rechter

“Het strafrecht sluit niet alle risico’s uit, Reikt niet altijd ver genoeg, Laat soms verwarring en verontwaardiging achter, Ook het recht raakt en kent grenzen.”

Jan Rot

| Muzikant

‘Vind de mens’

| Cabaretier

Conny Janssen | Choreograaf

‘Vind de mens’

“Als we de tijd, de moeite nemen om verder te kijken dan onze eerste indruk of oordeel, vinden we meer dan we ooit vermoed hadden.”

“De regel die mij het meest aanspreekt is RAAK DE GRENS! Ik zet graag even een extra stapje richting het onbekende. Altijd nieuwsgierig. Ook in mijn programma’s probeer ik de grenzen van de gekte te zoeken. Het mag privé en op het toneel nooit te saai worden!!!!”

“Altijd op zoek naar nieuw publiek om Rots woord te verspreiden”.

De tekst, van Alied van der Meer, op de toneeltoren staat voor ons symbool voor alles waar wij voor staan als theater: Breek de lucht staat voor plezier en verpozing, lachen & praten. Raak de grens voor verhalen die de geest activeren. Actuele discussies & vraagstukken openen de tijd. En we vinden de mens door midden in de samen­leving te staan en samen mooie dingen te maken. Wij hebben een aantal artiesten die komend seizoen op ons podium staan gevraagd wat het gedicht voor hen betekent en vooral welke regel hen het meest aanspreekt.


open de tijd, vind de mens Nasrdin Dchar | Acteur

‘Vind de mens’ “Door alle stempels die we op elkaar drukken, zien we niet meer de mens maar de stempel. Laten we de stempels weg­ poetsen zodat de mens weer te voorschijn komt.”

Christophe Coppens | Regisseur van DORIAN

‘Raak de gens’

Jon van Eerd

| Acteur / Maker

‘Vind de mens’

“Een zaal met mensen die samen lachen, samen huilen, samen zingen en samen klappen bewijst dat de mens saamhorig en eensgezind kan zijn. Als je de mens zoekt, dan is hij daar te vinden. Daar waar illusie een waarheid is!”

René Geerlings,

|A  rtistiek leider Bonte Hond en regisseur van ‘Legends’

‘Vind de mens’

“Ik vind ‘vind de mens’ het mooist omdat dit de kern raakt van wat ik als theatermaker op heel veel manieren probeer te doen. De mens vinden via theater. Het publiek, de acteurs, de personages. Theater gaat over “de mens”. Over mij en over de ander en wat daar aan raak­vlakken tussen zit. Wat die mens beweegt, waarom hij /zij zegt wat hij/zij zegt en doet wat ie doet.”

Tania Kross

| (Opera)zangeres

‘Breekt de lucht’

“Breek de lucht: De stem van de mens is het eerste muziek­ instrument ooit. Lucht wordt ingeademd en door een combi­ natie van pure wilskracht, fysieke coördinatie, scherp ingestelde oren en een oerbehoefte om te musiceren breekt de ingeademde lucht door de stembanden heen en produceert een geweld aan geluid... Met als gevolg dat zelfs glas er van kan breken!”

Pieter Derks | Cabaretier

‘Breek de lucht’ “Een goede avond in het theater kan van een grijze dag nog iets heel levenslustigs maken. En als cabaretier zie ik het ook als mijn schone taak alles dat opgeblazen is lek te prikken.”

© Isabelle Renate la Poutré

“Die grens. Altijd weer die grens. De beste plek om te vertoeven en tegelijk een verdomd niemands­ land. Nergens bij horen als beroepskeuze. Tussen hier en daar, ergens en nergens. Weigeren een grens over te steken uit angst voor het definitieve en onomkeerbare. Het is me wat.”


Kar-Ma’s Keuken In het nieuwe seizoen verzorgt Jolanda van Kar-Ma's Keuken het eten voorafgaand aan de voorstellingen. We stellen haar graag aan u voor. Koken is Passie! Koken is Liefde. Dat is mij met de paplepel ingegoten. Bij mijn ouders op de boerderij in Twello zijn de moestuin en de keukentafel de belangrijkste plekken. Daar is mij de liefde voor eerlijke producten bijgebracht. Het werken met de mooiste ingrediënten die de natuur te bieden heeft, maakt koken voor mij bijzonder. Ik hou van eten, van koken en van mensen. Als kok gebruik ik mijn crea­tiviteit om met mijn gerechten aan te sluiten bij de sfeer of het thema van de voorstelling. Daarmee hoop ik uw avond net even dat extraatje te geven. Om verspilling tegen te gaan kies ik voor één gerecht per avond. Natuurlijk is er altijd een vegetarische keuze en voor speciale dieetwensen of allergenen kunt u contact met mij opnemen. Op onze website ziet u wat ik elke avond ga koken. Ik hoop u te zien in Kar-Ma’s Keuken! p.s. Bij een aantal voorstellingen op de zondagmiddag serveer ik voor € 15,00 een heerlijk High Tea. Onbeperkt thee met hartige en zoete lekkernijen gezellig geserveerd uit grootmoeders servies.

Jolanda Speciale dieetwensen of allergenen? Neem contact op met Jolanda via

06 - 24 86 20 77

18


Risotto uit Kar-Ma’s Keuken Dit gerecht is voor mij puur genieten. Op en top comfort food. Romig, vol van smaak en zo lekker. Er zijn maar een paar ingrediënten nodig om binnen 40 minuten een heerlijk gerecht neer te zetten. Voor 4 personen • olijfolie • 1 gesneden ui • 3 teentjes knoflook • 100 gram pancetta • 400 gram risotto • 400 ml witte wijn • 800 ml kippenbouillon • doperwten • 350 gram kleine champignons • 80 gram geschaafde parmezaan • 100 gram roomboter

19

© Isabelle Renate la Poutré

Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit zachtjes de ui en knoflook. Doe de pancetta erbij. Schep de risotto erdoor en bak dat al roerend twee minuutjes mee. Blus af met de witte wijn (300 ml), laat de risotto twintig minuutjes pruttelen en doe er telkens een scheutje kippenbouillon bij. Blijf steeds roeren tot het vocht opgenomen is. Verhit ondertussen in een andere pan wat roomboter (50 gram) en bak de kleine champignons aan en blus af met de overige wijn. Voeg dan de doperwtjes bij de risotto en daarna de champignons. Breng op smaak met wat zwarte peper. Dan de laatste roomboter en de Parmezaan er door, lekker zachtjes door roeren en smullen maar!!


Dolf Jansen in gesprek met Jan Terlouw


Op 15 december 2017 werd de eerste editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing gehouden. Doel van de jaarlijkse lezing is om - in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw een dialoog tussen generaties tot stand te brengen en de toehoor­ ders aan te zetten om in actie te komen voor een duurzame wereld. Op deze manier worden maatschappelijk relevante thema's als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving uit­ gediept, in historisch perspectief geplaatst en letterlijk op het podium geplaatst.

Nog voordat het gesprek dat ik met Jan Terlouw ga hebben goed en wel begonnen is, staan we samen op het dak van de Deventer Schouwburg - acht trappen omhoog, een stoere metalen deur, dan vol in de wind, zon, uitzicht over de prachtige stad. De heer Terlouw, 86, voelt zich op deze grote hoogte meer op zijn plek dan uw verslaggever, 54, hij hing namelijk in zijn jaren als wetenschapper in Zweden geregeld aan steile bergwanden, ik vind de brug over de IJssel eerlijk gezegd al avontuurlijk genoeg. We kiezen voor de foto beiden een deel van het motto van de schouwburg uit, hij staat met de tekst Raak de grens. Waarom hij juist die tekstflard koos lijkt me een goed begin van ons gesprek: Ik vind grenzen iets heel interessants, juist om te overschrijden, nieuwe dingen ontdekken. Aan de andere kant zijn ze ook nodig, grenzen. En als u nu kijkt waar u bent, met uw werk en uw denken, wat is de grens die we overschrijden? Waar zit de verandering? Er moet een grens komen aan de groei, dat is een grens die noodzakelijk is. Je moet niet alleen maar economische groei nastreven.

Voor de 2e editie op woensdag 12 december 2018 heeft Jan Terlouw schrijver, essayist, en columnist Bas Heijne voor­ gedragen als hoofdspreker.

Maar in de politiek is economische groei bijna altijd het begin- en het eindargument: ’het gaat goed want we hebben groei’? Het is de oplossing van iedereen als er een probleem is, de minister-president, de ondernemer, de vakbondsleider, iedereen. En dat moet echt anders.

© Isabelle Renate la Poutré

Speciaal voor deze brochure hebben wij cabaretier Dolf Jansen gevraagd in gesprek te gaan met Jan Terlouw.

Maar dat betekent een volledige verandering in denken, dit is niet een beetje onenigheid op een beleidsgebied, dit is toch veel groter dan dat? Precies…neem zo’n kwestie Lelystad Airport, waarom is het argument ‘200 arbeidsplaatsen’ zoveel belangrijker dan het welzijn van de burger…? Omdat, denk ik, het welzijn van de burger en je uitzicht en het landschap en de natuur, je omgeving, je gevoel van geluk en welzijn, dat zijn allemaal geen economische waarden. Het wordt allemaal ondergeschikt gemaakt aan economische groei. Het is noodzakelijk om die zaken wel als economische waarden te gaan zien, dat is een andere manier van denken, en daar zullen we naartoe moeten. De dingen die je noemt zijn geen factoren in het economisch product, en dat moeten ze wel zijn.

21


Is daar een manier voor, ik bedoel, een baan en winst en een begroting is in getallen te vatten, maar welzijn van mensen op de Veluwe of hoe het landschap erbij ligt volgens mij niet..? Ja, dat vergt een andere manier van denken, dat is dus een voorbeeld van een grens overgaan. (met meer nadruk:) Dat moet gebeuren, dat moet gewoon gebeuren, de manier waarop we met de natuur omgaan, de schaalvergroting en de technologische ontwikkeling verwoest de natuur. We leven als alle andere organismen: nu leven, nu eten, nu voort­ planten, we hebben geen beeld van over dertig jaar. We hebben geen lange termijn-gen. Intellectueel kunnen we het wel, maar niet emotioneel, we kunnen het wel met ons hoofd, maar niet met ons buikgevoel, en juist daar, in de buik, in de emoties, driften, hartstochten, daar nemen we onze beslissingen. Zelfs in de politiek zit dat korte termijn-denken, je moet herkozen worden en je wordt niet herkozen als je te ver voorloopt op waar de bevolking op dat moment is…je kunt maar een half pasje weg zijn van de mensen, anders wordt je niet herkozen. Je moet heel dicht bij de mensen blijven, en de meeste mensen voelen nog niet wat er aan de hand is. Ik denk dat de politiek meer leiding moet durven nemen, en de mensen moeten weten wat er aan de hand is, en daar ligt volgens mij een taak voor de wetenschap, maar ook voor de kunsten, het onderwijs.

"Er moet een grens komen aan de groei, dat is een grens die nood­ zakelijk is. Je moet niet alleen maar economische groei nastreven." Zou er een andere manier zijn mensen te bereiken dan met de doembeelden van temperatuurstijging, smeltende poolkappen en zwemmende ijsberen? Om mensen te mobiliseren zelfs..? Ik denk dat we alle invalshoeken moeten gebruiken, ik denk dat wetenschappers niet op de barricaden gaan want dat ligt ze niet, wetenschap komt voort uit twijfel, maar ik denk dat er ook voor wetenschappers een plicht is zich uit te spreken. Ik denk dat het helpt als zij met meer overtuigingskracht de politiek

aanspreken. En ook de kunsten kunnen een rol spelen, vanuit alle kanten moet het in de cultuur komen, het besef dat we naar een andere samenleving gaan. Moeten gaan. De taak van de econoom en de wetenschapper is om duidelijk te maken dat het kan, zonder dat we veel welvaart verliezen. De politiek moet uitspreken ‘ik durf leiding te nemen, u heeft mij niet voor niks gekozen, ik zal u leiden’. Als je de nadelen bekijkt, als ik dat zo mag noemen, betekent het dat je niet meer drie keer per jaar naar Barcelona gaat vliegen, omdat je de echte prijs gaat betalen. Maar het voordeel is dat je je kinderen en klein­ kinderen een mooie aarde laat be-erven. En ik denk dat iedere ouder dat best wil, zelfs graag wil, als mensen maar beseffen dat dat aan de orde is: welke aarde kan mijn kind, mijn kleinkind erven? Als ik zo doorga erft ie een verschraalde aarde. Dat moet doordringen, dat je voor je kind iets moois doet. Aan het eind van uw lezing, in december, zei u dat bijna letterlijk…is dat de drijfveer voor alles wat u de laatste jaren doet, het besef dat u iets achterlaat, voor de generaties na u? Het is ook het belangrijkste argument naar mensen toe: waarom zou ik het doen, waarom zou ik veranderen? Nou, daarom! Als je alles voor je kinderen over hebt, waarom dit dan niet?! Dat je kleinkind net zoveel vlinders kan zien als ik heb gezien, om maar iets simpels te noemen…dan wil iemand wel veranderen. Wij hebben ongemerkt 30 bijensoorten laten verdwijnen, 80% van de insectenmassa is verdwenen… als dat besef doordringt, de gevolgen daarvan, dan komt er verandering. Waarom is die aandacht voor wat nodig is er wel meer dan tien jaar geleden, maar nog lang niet genoeg? Omdat wij als mens aandacht hebben voor wat we zien gebeuren, wij kunnen het grote plaatje helemaal niet aan. Neem een astronoom, die kan volledig begeisterd zijn door cassiopeia, maar als ie dan in een koeienvlaai trapt gaat daar zijn aandacht helemaal naar toe, dan is die viezigheid op zijn broek groter dan dat hele mysterie van dat oneindige heelal. Of laatst die koe die ontsnapt was, Hermien, die werd zo ongeveer heiligverklaard, die mocht niet dood, terwijl we dagelijks miljoenen levende wezens slachten om op te eten. Nou…zo zijn wij.


Ik heb het elk jaar weer, als ik mijn oudejaarsvoorstelling maak, met Jessica Borst, mijn regisseur, over moralisme, over wat ik wel en niet in een voorstelling kan proberen over te brengen… Vindt U, als theaterbezoeker, als kijker, dat er best plek is voor wat meer moralisme? Ja, ik denk dat mensen daar behoefte aan hebben. Als ik vroeger op mijn jeugdboeken de kritiek kreeg dat ik moralistisch was, antwoordde ik ‘bedankt voor het compliment’. En dat betekent niet dat je je boven anderen stelt, je gaat niet zeggen ‘dit is goed en dit is verkeerd’, eigenlijk zeg je ‘stel jezelf deze vragen eens, denk hier eens over na…’. Dat is een ander soort moralisme. Het verschil tussen een leerboek en een roman is dat een leerboek antwoorden geeft, in een roman stel je steeds de vraag, en laat je de lezer nadenken, een antwoord zoeken.

Nou zijn we hier in een schouwburg. Is dat wel een plek voor… Natuurlijk! De vraag stellen, laat het probleem zien, denk erover na. Weet dat de vraag er is, doe daar wat mee. Twee centrale woorden in uw lezing, hier in de schouwburg, waren samenleving, met de nadruk op samen, en vertrouwen. Waarom? Omdat zonder vertrouwen er niks is, niks functioneert. Overal in de samenleving…als het vertrouwen in de arts ontbreekt ga je maar niet, of naar een kwakzalver. In het onderwijs, in bedrijven, de basis is steeds vertrouwen. Vroeger, als wetenschapper liet ik mijn medewerkers zelf werken - ‘je kunt dat best, doe dat voor mij’ - dan kan het een keer misgaan, maar dat vertrouwen is zo belangrijk om iemand zo goed mogelijk te laten functioneren. Er zijn nogal wat mensen die de politiek niet vertrouwen, zakkenvullers, vriendjespolitiek, ze verkwanselen ons aan Europa.. Ik zou zeggen: overheid, hou op met je regelgeving, alles is geregeld en afgeschermd, dat maakt een samenleving kapot. Vroeger in Garderen, waar ik woonde, was een wijkverpleegster, mevrouw Knevel,

© Isabelle Renate la Poutré

Is het tijd voor wat meer moralisme? Nou, als ik kijk naar heel veel van de reacties die ik kreeg na De Wereld Draait Door, vooral van jonge mensen, dan is daar behoefte aan, durven praten over moraal, over goed en kwaad. De kerken zijn leeggelopen, terwijl daar werd vroeger juist gesproken over wat de essentie van een mens is, de verantwoordelijkheid die je hebt te kiezen tussen goed en kwaad. Dat is moraal.


die wist precies wat iedereen nodig had, wanneer je echt naar de arts moest, wanneer zij het zelf kon oplossen, en wanneer ze een uur uittrok om met iemand die dat nodig had koffie te gaan drinken. Zij hoefde niks te verantwoorden, en het werkte! Tegenwoordig zou ze vooral staatjes en formulieren invullen. Steeds meer hoor je mensen zeggen: overheid, hou daar mee op…geef mensen verantwoordelijkheid en de meesten zullen het waarmaken. En een enkele keer niet, pech gehad. Als de overheid de mensen niet vertrouwt, kun je ook niet verwachten dat de mensen de overheid vertrouwen. Dan functioneert het niet. En al die systemen van controle kosten alleen maar extra geld. Geef mensen verantwoordelijkheid, en ze willen het waarmaken. Ik zei altijd tegen mijn medewerkers: ‘als je een fout maakt krijg je een schop onder je kont, en wat leuk dat je het gedurfd hebt!’ En al die mensen die na touwtje uit de brievenbus tegen mij zeiden ‘wat naïef’ stel ik de tegenvraag ‘hoe naïef is het om te denken dat je een volledige samenleving op wantrouwen kan bouwen?!’

pleidooi voor ontwikkelingen en investeringen in Afrika op gebied van zonne-energie, eerlijke handel, werk­ gelegenheid en kansen voor jonge Afrikanen op de plek waar ze wonen (en willen blijven), zodat die vluchtelingen­ stromen niet of veel minder ontstaan.

"... het kan, er is meer dan voldoende energie, we moeten alleen de durf hebben te veranderen, we moeten het gaan doen."

En wat kan ik doen, als ik gewoon iemand uit Deventer ben, die een paar keer per jaar naar de schouwburg gaat en zich zorgen maakt over wat er gebeurt in de wereld. Wat is mijn rol hierin? Je eigen gedrag heeft gevolgen in het klein, minder vliegen, minder vlees eten, maar als je meer invloed wilt zou ik zeggen word lid van een politieke partij, niet zo heel veel mensen in Nederland zijn dat, dus daar kun je echt iets veranderen.

Hoe naïef is dat..? Dat is irreëel, dat werkt niet. Ziet u in de huidige politieke realiteit een partij die meegaat in wat u schetst? De Partij voor de Dieren is een partij die niet economische groei als doel of als middel ziet, die een ander systeem voorstaat. Ik ben het niet in alles met ze eens….ik bedoel, je zo druk maken om die olifant in het circus, misschien heeft die olifant wel een prettig leven daar. Ook bij Groen-Links zie ik ideeën in deze richting, en ook wel bij mijn partij (Terlouw was politiek leider van D66 van 1973 tot 1982), maar die hebben nu te maken met allerlei afspraken binnen de coalitie. Zo jammer dat GroenLinks en SP niet meededen met dit kabinet, daarom moet mijn partij meer concessies doen, dat is nu eenmaal niet anders. We willen op deze plek niet teveel over de actuele politiek praten, maar als ik nog vraag naar mogelijke oplossingen voor vluchtelingenstromen, houdt Terlouw een bevlogen

Meneer Terlouw, u bent op een leeftijd dat u allang lekker met uw benen omhoog en een goed boek had kunnen gaan zitten, in plaats van het debat voeren en stukken schrijven en interviews geven. Uw drive is duidelijk, de wereld die u gaat achterlaten voor de generaties na u, maar als u kijkt naar die wereld, nu, wat laat u dan achter? Wat is de overheersende gedachte daarin? Ik denk dat er toch een revolutie moet gaan komen, in welke vorm weet ik niet, maar de accumulatie van rijkdom bij weinigen is zo groot, de macht van het kapitaal en de aandeelhouders en de financiële instellingen is zo groot, dat kan niet blijven voort­duren. Ik denk dat het bancaire systeem ontploft, of dat mensen in opstand gaan komen tegen hoe het nu gaat. We komen aan een grens, we raken aan de grens van die groei.

Hoe kijkt u nu naar de wereld om ons heen? Ik ben soms pessimistisch, omdat er zoveel niet goed gaat, maar als natuurkundige zeg ik: het kan, er is meer dan voldoende energie, we moeten alleen de durf hebben te veranderen, we moeten het gaan doen. We nemen afscheid, ik steek over naar het station, dwars door die bouwput waar binnenkort de door­ stroming weer verzekerd is, en kijk nog een keer omhoog naar het dak waar ik anderhalf uur eerder stond, naast Jan Terlouw. Ik lees Breek de lucht, raak de grens, open de tijd, vind de mens. Daar staan woorden die raken aan mens-zijn, verantwoordelijkheid nemen, een open blik op de wereld en, voor mij, voorstellingen spelen die U heel erg aan het lachen maken en geregeld laten nadenken. Ik verheug me nu al op vrijdag 30 november, als ik hier terug ben.


PRO GRA MMA 18|19

25

Orkater | Woiski & Woiski | 2018

sep


Vlakbij het centrum van Deventer is een plek waar alles draait om bier. In een oud industrieel pand met een sfeervolle inrichting is de stadsbrouwerij gevestigd. Hier kun je zien hoe bier gemaakt wordt, een praatje maken met de brouwers en de bieren proeven in het gezellige proeflokaal. In de zomer kun je achter de brouwerij genieten van je biertje in de zon op het grote terras of ga lekker languit liggen in het gras. Even alles vergeten...

De stadsbrouwerij is het adres in Deventer voor de lekkerste bieren, een hapje eten, proeverijen, je verjaardag, borrelen met collegaʼs, maar ook om eens te vergaderen vóór de borrel. Naast onze eigen bieren hebben we heerlijke koffie, goede wijnen, frisdranken en volgens velen de beste burgers van de stad! Het proeflokaal is doordeweeks open vanaf 15:00 uur en in het weekend vanaf 12:00 uur.

DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal Sluisstraat 6 • 7411 EG Deventer • telefoon: 0570 866 431 e-mail: info@davobieren.nl • www.davobieren.nl


Seizoensopening

27

28

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

They are Back! - de Ashton Brothers met ‘Enfants Terribles’ Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde

Betoverende en hilarische opening van het seizoen! Nadat ze hun spektakelshow ‘Enfants Terribles’ speelden in binnenen buitenland en na het grote succes van hun ‘Ashtonia’ komen de Ashton Brothers nog één keer terug naar de Nederlandse theaters met een select aantal voorstellingen. Een variété- en circus­ervaring die je nooit meer vergeet, voor iedereen van 8 tot 100 jaar. Komt dat zien! Met deze extra feestelijke entreeprijs hoef je het niet te laten… Eeuwenlang werden de best bewaarde geheimen van circusfamilies over de hele wereld zorgvuldig van generatie op generatie door­ gegeven. Totdat ze terecht kwamen bij de grootste kinderen van ­ de theaterwereld: de Ashton Brothers. Zij doopten de gevaarlijkste acts, de vreemdste trucs en de meest hilarische nummers om tot een bonte mix van muziek, acrobatiek en regelrechte tovenarij. › www.ashtonbrothers.nl Show

€ 20,00 | excl. consumptie

“Kostelijke avond vol halsbrekende capriolen (...) Het plezier en vakmanschap straalt ervan af.” De Telegraaf

Special entreepriejs € 20,00


september

21 22

03

vrijdag 20.00 uur zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Herman van Veen

woensdag 20.00 uur Grote zaal

Paulien Cornelisse

Om mij moverende redenen Theatrale alleskunner. Herman speelt viool, zingt, schrijft, componeert, schildert en is de geestelijk vader van de wereld­beroemde wees-eend Alfred Jodocus Kwak.

Droogkomische, volstrekt eigen kijk op de onbegrijpelijkheden van het leven. Paulien Cornelisse blijft zich ver­wonderen over de onbegrijpelijk­ heden van het leven. Ook in haar nieuwe theatervoorstelling excelleert de droogkomische cabaretière, die eerder de Neerlands Hoop won en werd genomineerd voor de Poelifinario, in originele observaties en creatieve taalkronkels.

In 2016 ontving hij de Lennaert Nijghprijs voor beste tekstschrijver en schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. Behalve in Nederland is hij ook in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en zelfs in Amerika een gevierd artiest. Met zijn muzikanten, liedjes en verhalen is hij bij ons te gast. › “Herman van Veen blijft energiek en onnavolgbaar.” | NRC › www.theaterbureaudemannen.nl

Muziektheater

€ 35,00 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

› “Haar grootste kwaliteit, naast het benoemen van geestige taalkronkels, is het combineren van humor en vertedering.” | Het Parool Conny Janssen Danst | INSIDE OUT | 2018 repetitie

okt

› Schrijfster van o.a. ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘De verwarde cavia’ › www.pauliencornelisse.nl

Cabaret

€ 24,50 | CJP € 22,00 | incl. consumptie


donderdag 20.30 uur Kleine zaal

maandag 20.00 uur Grote zaal

Klenke Quartett & Harald Schoneweg

september

12

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Paul de Leeuw

november

Simon & Garfunkel Acoustic

08

oktober

04

Hilarische, ontroerende verhalen, improvisaties en kleine liedjes. In 2017 bestond het Rotterdamse Luxortheater 100 jaar en maakte Paul voor hen een speciale jubileumvoorstelling. In de maand december speelde hij een bejubelde voorstelling voor uitverkochte zalen. En.. kreeg daarna ontzettend veel zin om weer het land in te gaan. Geboren worden in Rotterdam en je kinderen zijn Ajaxsupporters. Poliepen in de blaas en het verlies van een dierbare vriend? Het is allemaal een vorm van vette pech maar gepaard met regenhumor. Humor waar je ook een beetje om moet huilen.

› Programma: Kwartetten van Debussy (in g) en Schumann (nr. 1 in a); kwintet van Mozart (KV 516 in g) › www.kamermuziek-deventer.nl

Samen met pianist Miguel Wiels of Bernd van den Bos is er ook ruimte voor muzikale improvisatie met het publiek.

Muziek

Klassiek

Cabaret

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

€ 27,00 | CJP en t/m 18 jaar € 9,00 | incl. consumptie

€ 29,00 | CJP € 26,50 | incl. consumptie

› www.simonandgarfunkel acoustic.nl

januari

Ideale balans tussen intellect en gevoel. Het Klenke Quartett trad, sinds zijn debuut in 1994, op bij belangrijke festivals en maakte vele concertreizen in Europa en (ver) daarbuiten. De door het kwartet uitgebrachte cd’s oogstten veel lof. Harald Schoneweg (altviool) is hoofdvakleraar kamermuziek aan de Musikhochschule in Keulen en een zeer veelzijdig kamer­muziek­ speler. Samen traden zij reeds eerder op in onze series, in 2011 en 2017. Ook nu weer een aan­trekkelijke mix van repertoire- en ensemblesamenstelling.

februari

Akoestisch eerbetoon aan het beroemde duo uit de jaren zestig. Ergens in Duitsland, tijdens een spontaan optreden, kwamen Jop Wijlacker en Dennis Kolen achter hun gemeenschappelijke liefde voor Simon & Garfunkel. In de theatershow die daaruit ontstond halen ze jeugd­ herinneringen op aan hun favoriete songs van het beroemde duo: van het ingetogen ‘Sound Of Silence’, ‘Scarborough Fair’ en ‘Homeward Bound’ tot meezingers als ‘Mrs. Robinson’, ‘The Boxer’ en ‘Cecilia’. De akoestisch gespeelde liedjes worden ondersteund door sfeervolle beelden. Bovendien vertellen de twee mannen fraaie anekdotes en persoonlijke herinneringen.

maart

VETTE PECH!

april

Debussy, Schumann en Mozart

mei | juni

Sounds of Silence

december

29


oktober

12

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

13

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

13

zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

Maartje & Kine

Supertrap

Leonie Meijer

Vibrato!

Live in Paris

Hier.

Verfrissende muzikale comedy. Kruis een Noorse ingenieur met een Nederlandse muzikant, mix dat met balkan, klassiek, folk en tango - en je hebt Maartje & Kine, hét virtuoze popcomedy-duo van Nederland. Afgelopen zomer speelden ze het dak van de Juliet op Lowlands, nu zijn de dames bij ons te zien met ‘Vibrato!’. Met hun eerste twee shows lieten “de nerds onder de damesduo’s” (Het Parool) al zien over volstrekt eigenzinnige muzikaliteit en humor te beschikken. In voor­ stelling nummer drie willen Maartje & Kine weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat, en vertrouwen in angst.

Hommage aan één van de succesvolste rockbands ter wereld. De Nederlandse band Supertrap brengt de prachtige muziek van Supertramp met groot muzikaal vakmanschap, Britse humor en respect voor het origineel op de planken. Hits als ‘School’, ‘Dreamer’, ‘Fool’s Overture’ en de gehele ‘Live in Paris’-show komen voorbij, evenals spetterende vertolkingen van de beste nummers van albums als ‘Crime of the Century’ en ‘Breakfast in America’.

Reis naar de thuisbasis van haar muzikale helden. Leonie Meijer heeft in het theater de ideale plek gevonden voor haar liedjes. ‘Hier.’, haar derde theatertournee, gaat onder andere over een reis die zij in haar eentje maakte door het zuiden van de Verenigde Staten, de thuisbasis van veel van haar muzikale helden. Ze neemt u mee naar spontane optredens in achteraf cafeetjes van New Orleans en Memphis en via het heiligdom Nashville naar de blues in haar eigen ziel.

› Met: Arno van Broekhoven (zang), Silvan Hijdra (gitaar), Bart Groenendijk en Ebert Zwart (toetsen), Han Sie (bas), Hein van den Broek (zang, gitaar en mond­­­harmonica, Leslie van der Heul (saxofoon), Michel Leliveld (drums) › www.supertrap.nl

› In seizoen 17-18 was Leonie Meijer te zien en te horen in de voorstelling Bella Italia. › www.leoniemeijer.com

Cabaret

Muziek

Muziek

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie

€ 23,00 | CJP € 20,50 | incl. consumptie

€ 19,50 | CJP € 17,00 | incl. consumptie

› Regie: Bob Maclaren › www.maartjeenkine.nl


september

Kinderboekenweekspektakel 2018 zondag 11.00 uur Deventer Shouwburg

17

woensdag 15.00 uur Kleine zaal

november

Bejaarden & Begeerte

oktober

14

Meneer Monster zet zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal en tovert Eén van de leuk e de bestseller om tot een net zo kinderbostek knettergekke voor­stelling vol humor in tijden. en en tovenarij.

De vriendelijke draak (4+) | Mark Haayema | 12.30 uur & 14.30 uur | € 2,50 Een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen. Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar is dat wel zo? › Het definitieve programma staat na de zomer op www.kinderboekenweekdeventer.nl › Samenwerking tussen Openbare Bibliotheek Deventer, Kunstcircuit en de Deventer Schouwburg.

Tien jaar geleden maakten Oscar Kocken en Lucas De Man ‘Bejaarden & Begeerte’, geïnspireerd op hun opa’s, die op hoge leeftijd opnieuw verliefd werden. Een succesvol decennium later kijken ze terug: wat hebben zij en hun publiek zien veranderen? Gebleven zijn de tour met hun zangeres (70+), de humor, het respect en de boodschap: heb lief en leef.

Jeugd & Familie

› www.bejaarden-en-begeerte.nl TIP: senioren neem vooral 'jongeren' mee naar deze voorstelling Toneel

Kinderboekenweekspektakel in de foyers is gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen moeten kaarten worden gekocht.

€ 16,50 | incl. koffie/thee vooraf | serie 60+

januari

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen 6+ | 11.00 uur | € 6,00

februari

Intiem theater over passie en ouderen. ‘Bejaarden & Begeerte’ is een reis door de tijd: over de twijfels en aarzelingen van vroeger, toen ‘het’ nog in het geheim moest voor de ouders. En het gemis en verlangen vandaag, nu ‘het’ in het geheim moet voor de kinderen.

maart

In alle ruimtes van de Deventer Schouwburg, Kunstcircuit en Filmhuis De Keizer vinden leuke activiteiten plaats. Je kunt boeken kopen, schrijvers ontmoeten, je laten voorlezen of naar een mooie theatervoorstelling gaan kijken.

april

Het Zuidelijk Toneel i.s.m. Lucas De Man en Oscar Kocken

mei | juni

Het jaarlijks kinderboekenfeestje in het theater

december

31


oktober

18

donderdag 20.00 uur Grote zaal

18

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

19

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Erik van Muiswinkel

Iris Hond

DE FRANSSE EIJKEL

De Oplossing

Bewogen

DE FRANSSE EIJKEL SPEELT

Sterke verhalen en rake grappen. Erik van Muiswinkel komt naar Deventer met ‘De Oplossing’, waarin hij probeert de ramen en deuren van zijn leven open te gooien. Honderd minuten lang is hij afwisselend vader, kleuter, ouwe lul, alfaman, bètadromer, meester en discipel, in een stroom van enerverende en hilarische verhalen. Met stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past.

Van klassiek, fado en klezmer, tot Leonard Cohen. Door het wereldwijde succes van haar album ‘Dear World’ - Leonard Cohen jubelde: “A great spirit revealed!” - voelt de eigen­ zinnige pianiste Iris Hond de behoefte om te vertellen wat haar inspireerde om dit unieke album te maken. Het theaterconcert ‘Bewogen’ gaat over hoe de muziek haar er altijd weer doorheen sleepte. Een trip down memory lane, gelardeerd met stukken van Chopin, Rachmaninoff en Scriabin. En natuurlijk ook stukken van haar album ‘Dear World’, de muzikale brieven die zij schreef aan Moeder Aarde.

Jong absurdistisch cabarettalent. Ontdek ze nu! De Fransse Eijkel veroverde in 2016 de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spet­­­ terende debuut tijdens het theater­ seizoen 2017/2018 waren pers én publiek laaiend enthousiast. Voor alle ster­velingen, die hun eerste avond­vullende voorstelling nog niet hebben mogen ervaren, bestormt dit ener­gieke duo met hun elastische lijven opnieuw de theaters. ’DE FRANSSE EIJKEL speelt DE FRANSSE EIJKEL speelt’ is een absurdistische en dynamische cabaretperformance vol maffe danspasjes, eigenaardige muziekjes, briljante parodieën, excentrieke scènes en treurige figuren.

› “Van Muiswinkel is een charis­ matische podiumpersoonlijkheid, een man naar wie je graag wilt luisteren.” | Parool

› www.irishond.nl › www.bunkertheaterzaken.nl

Cabaret

Muziek

› Met: Sanne Franssen, Christian van Eijkelenburg › Regie: Kees Prins › www.defransseeijkel.nl Cabaret

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie


donderdag 20.00 uur Grote zaal

Lebbis

november

Judas, naar het boek van Astrid Holleeder

september

25

vrijdag 20.00 uur zaterdag 20.00 uur Grote zaal

oktober

19 20

› Regie: Johan Doesburg › Astrid Holleeder werkt actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling › www.judasintheater.nl

Extra: DE HOLLEEDERS DICHTBIJ Voorafgaand aan de voorstelling om 19.15 uur krijgt u een inkijk in het recente leven van Astrid. Na de voorstelling krijgt u antwoord op de vele vragen die Nederland aan Astrid heeft. U kunt zelf ook een vraag in sturen.

› www.lebbis.nl

Toneel

Cabaret

€ 34,00 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie

januari februari maart

Een theaterthriller over angst, moed en verraad. Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt.

april

Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven

Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen. Jarenlang voerde Lebbis gesprekken met goede vrienden bij de open haard, tijdens wandelingen en onder het genot van een ver­snapering. Gedachtewisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan. Als mensheid. Want schieten we ons doel niet voorbij? Is er een bovengrens? Eten we te veel, zijn we te veilig? Hebben we eindelijk alles voor elkaar en komen we er dan achter dat dat saai is? Samen met u wil Lebbis het daar over hebben, tijdens zo’n avond die voelt als een heerlijke maaltijd met vrienden. Hij zal zelf wel veel aan het woord zijn, maar dat kent u van hem.

mei | juni

De Bovengrens

december

33


oktober

25

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

Paulus Schäfer en Joost Zoeteman

Jazz & Gypsy Guitars

Café Gitane

Zigeunervuur en virtuositeit. Vier topmuzikanten brengen een afwisselend programma vol zigeunervuur en virtuositeit. Voor velen bekende en aansprekende muziek, maar ook laagdrempelig en een prachtige gelegenheid om met de Sinti-cultuur kennis te maken. Tussendoor wordt er (vaak met een knipoog) verteld over de achtergrond van de muziek en instrumenten. De gitaar staat centraal en hoort u in allerlei kleuren voorbijkomen. Paulus Schäfer is momenteel een van de meest getalenteerde Gypsy Jazz- gitaristen van Nederland. Geboren in een Nederlandse Sinti-gemeenschap leerde hij op een zeer jonge leeftijd gitaar spelen. › Met: Paulus Schäfer en Joost Zoeteman (gitaar), Nick McGuire (bas) en Wim de Vries (drums)

26

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

27

zaterdag 13.30 uur & 16.00 uur Grote zaal

Introdans

De Efteling 6 Presenteert +

Moderne meisjes

Sprookjessprokkelaar de musical

Drie eigenzinnige choreografes van verschillende generaties. Een vervolg op de Introdanswereldhit ‘Moderne meisjes’ uit 2013. Didy Veldman laat zich voor haar intieme, persoonlijke creatie ‘The 3 Dancers’ inspireren door het gelijknamige schilderij van Picasso. Regina van Berkels grootschalige, theatrale choreo­ grafie ‘Frozen Echo’ trekt als een Salvador Dalí-film aan je voorbij. De inmiddels 77-jarige Amerikaanse grootheid Lucinda Childs zorgt voor de klap op de vuurpijl met een wereldpremière op de muziek van de Franse film hit ‘Intouchables’.

Naar het boek van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling. In deze nieuwe, spannende familiemusical heeft de twaalf­ jarige Sterre haar enige boek letterlijk stukgelezen. Haar opa wijst haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de deur? Naar het boek van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje. Wat zit er toch achter die deur? En wie is toch de Sprookjes­ sprokkelaar?

› Componist Ludovico Einaudi schrijft voor Introdans een nieuw arrangement voor piano en strijkers › www.introdans.nl

› Naar het boek van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje › Prachtig decor en kostuums. Visueel een plaatje.

Muziek

Dans

Jeugd & Familie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | excl. consumptie

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. limonade


donderdag 20.00 uur Grote zaal

september donderdag 20.30 uur Kleine zaal

Rob Scheepers

november

Noord Nederlands Toneel

01

oktober

01

› Regie: Christophe Coppens › Met: Bram van der Heijden, Veerle van Oerloop, Hendrik Aerts, Bien De Moor e.a. › www.nnt.nl

› www.robscheepers.com

Toneel

Cabaret

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie

januari februari

Nieuw cabarettalent van beneden de rivieren. Het leven van Rob Scheepers nam een scherpe wending, toen hij als marketeer werd gevraagd een nieuwjaarsconference te maken. Voor hij het wist waren alle zalen beneden de rivieren meermaals uitverkocht. Vervolgens mocht hij aanschuiven bij DWDD en Jinek, was hij de Brabantse ster van de onelinershow ‘Padoem Patsss’. Robs tweede leven was begonnen! In zijn nieuwe theatersolo vertelt de Privé-columnist op herkenbare en hilarische wijze over het dagelijks leven en de verrassende draai die dat zomaar kan nemen. Of Rob daar helemaal klaar voor is? ‘Kom maar op!’

maart

Visueel spektakel met waarbij grenzen tussen genres vervagen. Zo’n 125 jaar na het verschijnen van ‘The Picture of Dorian Gray’ ­ is onze obsessie met jeugdigheid alleen maar toegenomen. Verliezen we onszelf daarbij niet uit het oog? En als we de hele tijd bezig zijn met onszelf, wat betekent dat voor onze relatie met de ander? Met dit uitgangspunt schreef Javier Barcala een toneelbewerking van de beroemde roman van Oscar Wilde. Christophe Coppens maakt er een visueel spektakel van, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen.

april

nov

Kom maar op

mei | juni

Orkater | Woiski & Woiski | 2018 | kleedkamer

Dorian, naar: The Picture of Dorian Gray (Oscar Wilde)

december

35


november

02

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Esther Groenenberg

03

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

De Alex Klaasen Revue: Showponies

Carole King A Natural Woman Esther neemt u mee terug naar de fameuze nachtclub The Troubadour. De Zwolse zangeres Esther Groenenberg en haar muzikanten brengen een ode aan haar grote idool Carole King, bekend van hits als ‘A Natural Woman’, ‘You’ve Got A Friend’ en ‘The Locomotion’. Kings meesterwerk ‘Tapestry’ uit 1971 staat centraal, aangevuld met talloze hits die ze schreef voor andere artiesten en de muziek van haar soulmate James Taylor.

› Ook met: Bas Schouten (gitaar en zang), Dirk Schreuders (bas en zang) en Bauke Bakker (drums en zang) › www.esthergroenenberg.nl

Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit e.a. Revue 2.0: cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Hoe show je de beste versie van jezelf? En doe je dat dan ook voor jezelf, of voor anderen? Dit is wat multitalent Alex Klaasen (bekend van o.a. Gooische Vrouwen) in Showponies laat zien. Hij toont zijn allerbeste versie, groots en glorieus. Uiteraard op zijn eigen kenmerkende manier, aan de hand van zang, dans, typetjes en komische sketches. Hij brengt entertainment van het hoogste niveau en blaast de revue nieuw leven in: sneller, vrijzinniger, en op het scherpst van de snede. We kunnen dus weer ouderwets genieten van een ongecompliceerd avondje in het theater, zoals we dat kennen van André van Duin. Maar dan op z’n Alex Klaasens! › “Een van de grappigste en muzikaalste voorstellingen van dit theaterseizoen.” | de Volkskrant › “De beste show in tien jaar.” | Dagblad van het Noorden › www.alexklaasen.nl

Muziek

Show

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 32,50 | CJP € 30,00 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart


Sara Kroos

07

woensdag 20.30 uur Kleine zaal

Tangarine

09

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Club Guy & Roni & Slagwerk Den Haag Deventer DansDagen

oktober

woensdag 20.00 uur Grote zaal

november

07

september

Dance­ party

Ode aan de rave parties met dansfeest op het podium en voorstelling ineen. Eind jaren tachtig veroorzaakte de opkomst van de dance een revolutie in de uitgaansscene. Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag laten feest en voor­ stelling dwars door elkaar heen lopen en brengen met ‘Mechanical Ecstasy’ een ode aan de rave party’s van toen. De muziek van Jan-Bas Bollen en Thijs de Vlieger (NOSIA) wordt live gespeeld door de slagwerk­mannen. Elf dansers, een actrice en drie musici laten zich door beats de weg wijzen.

› www.tangarine.nl

› Concept en choreografie: Guy Weizman en Roni Haver › Met: Veerle van Overloop en Maartje van de Wetering › Bar open op het podium › www.bunkertheaterzaken.nl

Cabaret

Muziek

Dans

€ 26,50 | CJP € 24,00 | incl. consumptie

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

€ 22,00 | €18,00 t/m 28 jaar | excl. consumptie

› Regie: Jessica Borst › Muzikanten: Rutger Hoorn en Nathaniël van Veenen › www.sarakroos.nl

januari

De soundtrack van een ontregelde broederschap. Tweelingbroers Sander en Arnout Brinks delen nog altijd dezelfde tourbus, staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de een zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander stukliep. Tangarine klinkt op het nieuwe album ‘Uiteen’ niet langer als een loepzuivere folk band. De typische blood harmony in de samenzang van het duo is geble­ven, maar dit keer eisen de gitaren meer spreektijd op. Middenin vertrouwd klinkende Tangarine-liedjes worden ineens zijwegen ingeslagen en volgen afdwalingen over muzikaal rotsachtig terrein.

februari

Rauw en eerlijk maar ook onweerstaanbaar grappig. “Sara’s beste show ooit!” schreef het Algemeen Dagblad. De pers is unaniem: ‘Zonder verdoving’ is de meest gewaagde, persoonlijke en meest grappige voorstelling van Sara Kroos. Sara is snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamte­loos grappig. In ‘Zonder verdoving’ vertelt Sara op gedurfde en originele manier over haar eigen crisis, toen het leven haar rauw overviel. Wie ben je zonder al je zekerheden en verdovingen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. Dat is Kroos. In de regen zonder jas. Dicht op het vuur. ‘Zonder verdoving’ gaat pijn doen, maar vooral van het lachen.

maart

Mechanical Ecstasy

april

Uiteen

mei | juni

Zonder verdoving

december

37


november

10

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

11

zondag 14.30 uur Grote en Kleine zaal

15

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Rundfunk

Deventer Danst

De Parelvissers

Wachstumsschmerzen

Deventer danst samen!

Charkov Staats Opera Theater

Brutaal, absurd en ontregelend. Een droomdebuut voor het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) vorig seizoen. Na de succesvolle televisieserie ontvangt hun eerste voorstelling een vloedgolf aan lovende recensies en ontstond er een ware run op de kaarten. Dit seizoen komen de heren gelukkig nog een keer terug. In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

Het evenement voor dans­ liefhebbers! Ook deze 13e editie van de Deventer DansDagen wordt weer afgesloten met een spetterende voorstelling met weer volop ruimte voor Deventer danstalent. Vrijwel alle dansstijlen komen vandaag aan bod van flamenco en buikdans tot klassiek en modern. Ook dit jaar heeft de voorstelling de titel Deventer danst samen! Docenten en choreografen zijn gevraagd naast een eigen choreo­grafie er ook één samen te maken. En wat deze combinaties opleveren dat kun je vanmiddag zien!

Fantastische muziek, die je meesleept en betovert en het meest geliefde operaduet. De Parelvissers door het Charkov Staats Opera Theater is een geheel nieuwe klassieke versie van Bizet’s meesterwerk. Opera zoals opera moet zijn: spannend, sensueel en stijlvol. Een avond ouderwets genieten van schitterende decors, kostuums en een internationale cast met solisten, koor, dansers en orkest. In dit meesterwerk voert Bizet ons mee naar het sprookjesachtige Ceylon waar in de betoverende atmosfeer van het tropische eiland zich een spannend drama voltrekt. Zang en spel op het scherpst van de snede in een zinderende setting.

› “Ultiem amusement van absurdistisch Rundfunk.” | AD › Regie: Peter van de Witte › www.rundfunk.sexy

› www.deventerdansdagen.nl

› Onder muzikale leiding van Jeroen Weierink › Met groot orkest

Cabaret

Dans

Opera

€ 19,00 | incl. consumptie | reprise | verkoop reeds gestart

€ 6,50 | excl. consumptie

€ 39,50 | CJP € 37,00 | incl. consumptie | 19.00 uur


vrijdag 20.00 uur Grote zaal

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Johan Goossens

september

17

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Orkest van het Oosten

november

Bureau Sport in het theater

16

oktober

16

› www.bureausportonline.nl

Franse dramatiek, Duitse romantiek en een ster-sopraan. De jonge Britse dirigent Alpesh Chauhan en het Orkest van het Oosten vormen al een paar jaar een gouden combinatie, iets wat in dit programma met Franse dramatiek, Duitse romantiek en de Deventer welbekende ster­­vocaliste Christianne Stotijn zeker weer te horen zal zijn. In Berlioz’ cantate La mort de Cléopatre is de tragische Cleopatra een mens van vlees en bloed. Geniet van deze mini-opera met maximale emoties. Schumann is ook een romanticus, maar híj bezingt met brede gebaren in Symfonie nr. 3 ‘Rheinische’ het majestueuze van Europa’s grootste rivier. Ook op het programma ‘Ouverture ‘Leonore III’ van Ludwig van Beethoven.

› “Anderhalf uur ijzersterk cabaret.” | NRC › “Goossens heeft geen voorstelling over seks gemaakt, of over homo­seksualiteit. Vlam gaat over schaamte. En over hoe onterecht die is.” | Het Parool › Piano: Eelco Menkveld › Adviesleeftijd: 16+ › www.johangoossens.nl

› www.ovho.nl

Show

Cabaret

Klassiek

€ 24,50 | CJP € 22,00 | incl. consumptie

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 28,50 | CJP € 26,00 | € 12,50 t/m 18 jaar | incl. consumptie | 19.00 uur

januari

Persoonlijk en kwetsbaar. Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes. “Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen.”

februari

Dramatische Berlioz en Schumanns Rheinische

maart

Prikkelend, kritisch en humoristisch. In 2017 waagden Frank en Erik de stap van tv naar theater en brachten hun geliefde Bureau Sport op de planken. Na een twintigtal voorstelling waaraan het publiek, maar ook zijzelf ontzettend veel lol beleefden, werd deze stap als ‘geslaagd experiment’ bestempeld. Ook in deze tweede voorstelling zal het format van het televisie­ programma de basis van de avond vormen. Je hoort prachtige verhalen die het tv-programma nooit gehaald hebben. Met veel liefde en nog eens zoveel plezier gebracht.

Vlam

april

sport­ liefhebbers opgelet

mei | juni

Frank Evenblij & Erik Dijkstra

december

39


november

17

zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

21

woensdag 20.00 uur Grote zaal

21

woensdag 20.30 uur Kleine zaal

Von Eckardstein, Hölscher en van der Zwart

Martijn Kardol

Johnny Cash Californië at Folsom Prison

Schumann, Brahms en Ligeti

Bang

Ode aan legendarisch gevangenisconcert. ‘Johnny Cash at Folsom Prison’ uit 1968 is een van de beroemdste livealbums uit de muziek­ geschiedenis. Terwijl de hippie­ beweging haar hoogtepunt beleefde, bracht country-icoon Cash deze rauwe en eerlijke registratie uit van zijn optreden in de beruchte gevange­nis. Na de onvergetelijke woorden “Hello I’m Johnny Cash” gaat het dak er meteen af. Een opgezweepte Cash begint met zijn signature song ‘Folsom Prison Blues’ en zet vervolgens een memorabele en rebelse set neer. Vijftig jaar later brengt Def Americans het legendarische gevangenisconcert van de Man in Black naar de Nederlandse theaters.

Hoogromantiek: inspiratiebron voor de 20ste eeuw. Pianist Severin von Eckardstein won in 2003 de Eerste Prijs op het Koningin Elisabeth Concours in Brussel en trad al eerder op in onze series. Franziska Hölscher (viool) won op17-jarige leeftijd de eerste prijs op het internationale ‘Rundfunkwettbewerb’ in Praag. Zij is een hartstochtelijk kamer­ muziekspeelster. Teunis van der Zwart is een erkend specialist op de natuurhoorn. De musici spelen een (hoog)romantisch programma, o.a. Brahms, alsmede een 20ste-eeuwse hommage aan deze componist.

Geraffineerd en innemend verteller maakt actueel en geestig cabaret. Martijn Kardol won in één theater­seizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival. Een unicum. Met zijn debuut ‘Bang’ lost hij de ver­ wachtingen moeiteloos in. Onder meer Theaterkrant gaf vier sterren: “Een opvallend evenwichtig pro­gramma. Met veel zelfspot, hilarische observaties en een superieure verteltechniek.”.

Def Americans

Café

› Programma: Ligeti - Trio; Schumann - viool en piano / hoorn en piano; Brahms - Trio › www.kamermuziek-deventer.nl

› “Kardol slaagt erin om actuele thematiek om te zetten in geestig cabaret, en daarbij zingt hij ook nog eens drie mooie liedjes.” | de Volkskrant › Regie: Wilmie Wilhelm › www.martijnkardol.nl

Muziek

Klassiek

Cabaret

€ 21,00 | CJP € 18,50 | excl. consumptie

€ 27,00 | € 9,00 CJP en t/m 18 jaar | incl. consumptie

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie

› www.defamericans.nl


donderdag 20.00 uur Grote zaal

Pierre Bokma, Kees Prins en Randy Fokke

september

24

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

mugmetde­goudentand

oktober

22

november

Marcel Musters en Lies Visschedijk

Komedie over twee mannen, een tafel en een serveerster. Is het erg als je je niet meer herinnert waar je het over had voordat je naar de WC ging? Nee, tenzij je Burghardt en Van Wees heet en op een avond uit eten gaat om de oude vriendschap weer op te pakken. Want dan zou je willen dat je je herinnerde waar je het over had voordat je naar de WC ging. Anders zou het zomaar kunnen dat zo’n ogenschijnlijk klein detail uitgroeit tot een avond vol wantrouwen, verbaal geweld en miscommunicatie. En dan zou het ook zomaar kunnen dat van de gezworen vriendschap geen spaander heel blijft. › Eindregie: Gijs Scholte van Aschat

Toneel

€ 29,00 | CJP € 26,50 | incl. consumptie

› “Elk detail zit goed en Musters en Visschedijk spelen soepel en hart­­verwarmend.” | de Volkskrant › “Musters en Visschedijk vormen een topduo, dat broer en zus met hun dromen en tegenslagen naar grote hoogten speelt.” | Het Parool › Theater Bouwkunde op locatie › www.mugmetdegoudentand.nl Toneel

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie | Start kaartverkoop 5 juni 9.00 uur

januari februari maart

Een man een man

Heerlijke komedie met vileine dialogen van Aaf Brandt Corstius. Bob vraagt zijn zus Marit om draagmoeder te worden voor hem en zijn vriend. Een komedie over oude wrok en nieuw leven. Over traag zaad, snelle beslissingen, makkelijke beschuldigingen en moeilijke keuzes. En over de vraag: wat heb je over voor je broer of zus? ‘Buik’ is het slot van een drieluik over man-vrouwrelaties van spelers Marcel Musters en Lies Visschedijk en schrijfster Aaf Brandt Corstius.

april

Bouwkunde presenteert op locatie

mei | juni

Buik

december

41


november

24

zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

Gerlof Meijer

25

zondag 15.30 uur Kleine zaal

Beumer & Drost

8+

Strafrecht? Levensecht! 3.0 Spannend, rauw en levensecht! Afgelopen seizoen was het theatercollege van Gerlof Meijer razendsnel uitverkocht en een groot succes. Nu komt hij terug met een fonkelnieuwe 3.0 versie van “Strafrecht? Levensecht!” op de planken. Meijer brengt het strafrecht dichter bij de burger door inzicht te geven in de dilemma’s waarmee strafrechters worstelen. Waarom geen levenslang voor een serieverkrachter? Waarom wederom een taakstrafje voor een draaideurcrimineel? Op een indringende en over­ tuigende wijze tracht Meijer antwoord te geven op vele vragen die leven over het strafrecht. Dat het hem lukt blijkt wel uit de grote publieke belangstelling die hij heeft weten te krijgen in de theaters.

Maquette

Première

Fantasieprikkelend theaterthriller op schaal. Het echtpaar Petit bouwt kleine huisjes. Maquettes. Maar déze maquettes gaan echt bewoond worden. Ze zijn onderdeel van een nog te bouwen mini-woonwijk. Een echte wijk voor levende kleine mensen. Voor mensen die niet altijd klein waren. Mensen die ooit een leven leidden zoals jij en ik. Totdat ze zich moesten melden om ‘verkleind’ te worden door de Dienst die problemen als overbevolking en milieuschade een halt moet toeroepen. Kleine mensen eten tenslotte minder en verbruiken minder. Maar hebben kleine mensen ook kleine problemen? Kleine verlangens en kleine gedachten? Reken daar maar niet op. › www.beumerendrost.nl

Specials

Jeugd & Familie

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 15,00 | € 12,50 t/m 12 jaar | excl. consumptie


27 28 29

dinsdag 20.00 uur woensdag 20.00 uur donderdag 20.00 uur Grote zaal

EVITA de musical

Brigitte Heitzer, René van Kooten, Marijn Brouwers, Esmée Dekker, Yoran de Bont e.v.a De wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. Een nieuwe groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de hits ‘Don’t Cry for me Argentina’ en ‘You Must Love me’, begeleid door een negenkoppig live-orkest. De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe… In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie. › www.evitademusical.nl

Musical

€ 50,50 | CJP € 48,00 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

43


november

29

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

30

vrijdag 19.30 uur Kleine zaal

30

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Antoinette Jelgersma, Marien Jongewaard, Cas Enklaar en René van ’t Hof

BonteHond en Beumer & Drost 8+

Dolf Jansen

Liefdesverklaring (voor altijd)

Legends

Beeldenstorm Oudejaars 2018

Verleidelijke en verwarrende lof­zang aan het theater en het publiek. Antoinette Jelgersma, Cas Enklaar, Marien Jongewaard en René van ’t Hof, vier doorgewinterde acteurs en mimespelers, vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken wij naar hen, nu kijken zij terug. En zoals in elke lange verbintenis gaat liefde hand in hand met strijd en doorzettingsvermogen. ‘Liefdes­verklaring (voor altijd)’ is een on­verbloemde ode aan de toe­schouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

Beeldende en fysieke voorstelling die tegelijkertijd ontroerend en geestig is. Wie wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos. Het beeldende en fysieke ‘Legends’ gaat over het verlangen om de werkelijkheid te ontstijgen. We zien volwassenen die ondanks alle scheve blikken gewoon doorspelen en fantaseren en zo, net als Peter Pan, altijd kind zullen blijven. Een ontroerend en geestig vervolg op de Paradevoorstelling ‘Legends of the Larps part one’ van Beumer & Drost.

› tekst: Magne van den Berg › coproductie van Nicole Beutler

› Regie: René Geerlings › Met: Maurits van den Berg,

Humor, poëzie en publieks­ participatie. Het jaar begon met felle discussies over standbeelden, straatnaambordjes, namen van scholen en tunnels, vernoemd naar Oud-­ Hollandsche Helden, die wellicht wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Vandaar de naam ‘Beeldenstorm’. Maar de oudejaars 2018 gaat ook over wat we elke dag, 24/7, over ons heen krijgen via oude en nieuwe media, socials en a-socials, fake news outlets, de schermpjes van phone en tablet en natuurlijk de tweets van bevriend staatshoofd D. Trump. Dat wordt dus weer heel veel humor, poëzie en publieks­ participatie tot in de garderobe. Beter gaat het niet worden in 2018.

Projects, Het Zuidelijk Toneel en Rudolphi Producties › www.hzt.nl Toneel

Lisa Groothof en Sacha Muller › www.bontehond.net

› www.dolfjansen.nl

Jeugd & Familie

Cabaret

€ 15,00 | incl. fris

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie

“Wanneer u naar buiten stapt, wordt het hier koud.”

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie


september zondag 14.30 uur Grote zaal

oktober

02

november

King Lear

Conny Janssen Danst | INSIDE OUT | 2018 | Repetitie

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraag hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten…

februari

Gekonkel, verraad en klaterende taal. King Lear is een klassieker die u gezien moet hebben. Bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. Gemaakt door Toneelgroep Maastricht en gespeeld door een sterrencast met o.a. Huub Stapel als King Lear en Wilfried de Jong als de nar. De tekst van William Shakespeare wordt bewerkt door Jibbe Willems.

maart

Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen e.a. | Toneelgroep Maastricht

januari

december

45

Toneel

€ 29,50 | CJP € 27,00 | incl. consumptie |

13.30 uur

mei | juni

dec

april

› www.toneelgroepmaastricht.nl


december

06

donderdag 20.00 uur Grote zaal

07

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

08

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Guido Weijers

orkest de ereprijs

René Froger

De Oudejaarsconference 2018

Baal, Brecht, Breuker

Favourites in Concert

Filosofisch, intelligent, maar ook met de botte bijl. Guido sleurt je mee door het afgelopen jaar. Daar heeft Weijers wederom een heel arsenaal aan gevaarlijke munitie en rake grappen. Confronterend, intelligent, wars van regels en vooral met veel humor. In het theater is fantasie echt en de confrontatie puur. Theater is uitzoomen en jezelf overgeven. Ontsnappen aan de ratrace of aan de waan van de dag. In het theater mag alles, daar is er vrijheid zonder grenzen. Daar gelden andere wetten. Zit je gevangen in 2018 en vastgeplakt aan je mobiele telefoon, of breek je een avond uit?

Nederlandse componisten van de 21ste eeuw centraal. orkest de ereprijs is een heden­ daags collectief met blaas­ instrumenten, elektrische gitaren, piano en slagwerk en werkt samen met zangers en solisten, maar ook met elektronica en met dans, theater en film. De ereprijs viert de Nederlandse modern klassieke muziek met 21ste-eeuwse composities die alle barrières, dogma’s en tradities doorbreken. Een eclectische en verrassende mix van stijlen, genres en een beetje vreemde geluiden. Op het programma ‘Baal’ van Chiel Meijering, ‘De Verdubbelaar’ van Willem Breuker, nieuwe werk van Bernard Hunnekink en ‘Tasselmaker’ van de Turks-Amerikaanse Ali Can Puskulcu.

Een ouderwets avondje Froger. Een theatershow van René Froger staat altijd borg voor kwaliteit, een avond lang zingen, swingen en genieten van deze ras-entertainer nummer 1. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in zijn bijzondere nieuwe tournee de revue. Het ultieme feest der herkenning! Een muzikale smaakmaker van de bovenste plank die bewijst niet voor niets ruim 30 jaar borg te staan voor uitverkochte theatertournees en concerten. Samen met zijn orkest en de Frogettes zal hij u ook nu weer weten te verrassen.

› www.guidoweijers.nl

› www.renefroger.nl

› www.ereprijs.nl Cabaret

Muziektheater

Muziek

€ 27,50 | incl. consumptie | try-out

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 39,50 | CJP € 37,00 | incl. consumptie


zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

zondag 15.00 uur Kleine zaal

Ben & Carmen Steneker

september

12

woensdag 20.00 uur Grote zaal

Deventer Jan Terlouw Lezing

november

Steven Brunswijk

09

oktober

08

Tweede editie van bijzonder evenement. Op 15 december 2017 werd de eerste editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing gehouden. Doel van de jaarlijkse lezing is om - in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw - een dialoog tussen generaties tot stand te brengen en de toehoorders aan te zetten om in actie te komen voor een duurzame wereld. Op deze manier worden maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving uitgediept, in historisch pers­pectief geplaatst en letterlijk op het podium geplaatst. Jan Terlouw droeg Bas Heijne voor als de hoofdspreker voor de tweede editie. Bas Heijne (1960) is schrijver, essayist, en columnist voor NRC Handelsblad.

Cabaret

Muziek

Specials

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 16,50 | incl. koffie/thee vooraf | serie 60+

€ 17,50 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

› www.braboneger.com

januari

Een heerlijke middag countrymuziek. In de vijftiger jaren scoorde Ben Steneker met Lydia and the Melody Strings een top 10 hit met ‘Send Me The Pillow’. Daarna trad hij op als solo artiest in shows met b.v. Rob de Nijs, Willy en Willeke Alberti. In Haaksbergen runde hij tot 1986 een van de eerste Countryclubs in Nederland Hij ontving er gasten als Wanda Jackson en de Amerikaanse legende Patsy Montana. Hij speelde meer­maals in Amerika. De laatste jaren treedt hij op met dochter Carmen. In 2017 werd Ben’s 60 jarig artiestenjubileum uitbundig gevierd en verscheen ‘Over the Years’. Op het programma veel eigen nummers afgewisseld met bekende covers.

februari

Kun je grappen maken over slavernij? De slavernij is onlosmakelijk verbonden met de vaderlandse geschiedenis en in grote delen van de wereld helaas nog steeds actueel. Als je het thema in Nederland aansnijdt, ontstaat er vaak een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen ruim anderhalve eeuw geleden is! Maakt dat het minder erg? Absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus exact waar Steven tijdens zijn voorstelling ‘Van Slaaf tot Meester’ met zijn publiek achter gaat komen. Want humor is voor voorheen-de-Braboneger de beste manier om het onderwerp bespreekbaar te maken.

maart

Bas Heijne

april

50 years in Country Music

mei | juni

Van Slaaf tot Meester

december

47


december

13

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

14

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

15

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Matroesjka

Jack Wouterse

Peter Beets meets Stochelo Rosenberg

BRAINWASH

De Laatste

Django Tribute

Brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. Drion Dushi’s. Een gemeente­ raadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In BRAINWASH fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijm­ scherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegaran­deerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden.

Melancholische en optimistische theatersolo van acteerkanon. Acteerkanon Jack Wouterse speelt in ‘De Laatste’ een uitgerangeerd en bijna vergeten acteur, die met zijn hond op een zolderkamertje woont. Hij heeft het gevoel dat hij totaal niet meer meetelt. Hij neemt een beslissing: nog eenmaal gaat hij alles uit de kast halen om te laten zien wat hij werkelijk in huis heeft. In een melancholische en optimistische theatertekst van Oscar van Woensel kijkt Jack terug op het leven, maar ook vooruit.

Eigentijdse uitvoering van Reinhardt’s klassiekers door twee muziekgiganten. Pianist Peter Beets en zigeunerjazzgitarist Stochelo Rosenberg hebben een bruisende muzikale chemie vol speelplezier en improvisatie. De muzikale ontmoeting van deze giganten onlangs in The North Sea Jazz Club schreeuwde dan ook om een vervolg. Ze spelen vrij, intuïtief, schijnbaar zonder enige moeite en wisselen daarbij solo’s uit, reageren op elkaar en zwepen elkaar op tot grote hoogte. De briljante klassiekers van Django Reinhardt zijn het uitgangspunt voor deze tribute.

› Regie: Herman Gilis › Met muziek van componist en multi-instrumentalist Maartje Teussink › www.allesvoordekunsten.nl

› Tekst, muziek en spel:

› Ook met: Martin Limberger (slaggitaar) en Frans van Geest (contrabas) › www.peterbeets.com

Lisa Loeb en Janneke Rinzema › Regie: Titus Tiel Groenestege Cabaret

Toneel

Muziek

€ 18,00 | CJP € 15,00 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. consumptie


dinsdag 20.00 uur Grote zaal

woensdag 20.00 uur Grote zaal

Late Lente

september

19

woensdag 20.30 uur Kleine zaal

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour

november

Pavel Kolesnikov

19

oktober

18

Het summum van de Nederlandse liedkunst. Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse com­po­­nisten. De grote hits die Bannink met Annie M.G. Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes -meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven. Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steek­­proef van Harry Banninks oeuvre. Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

› Programma: Brahms - 3 Intermezzi, Beethoven - Sonate 4, Tsjaikovski - miniaturen, Couperin - Suite en Pavane › www.kamermuziek-deventer.nl

› Muzikale begeleiding:

Klassiek

Toneel

Dick van der Stoep › Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman Muziektheater

€ 27,00 | € 9,00 CJP en t/m 18 jaar | incl. consumptie

€ 30,00 | CJP € 27,50 | incl. consumptie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

januari

Een brutale en pittige tragikomedie met oorstrelende songs. ‘Late lente’ gaat over de worsteling tussen wat hoort en wat moet en tussen het hart en het hoofd. Met een verleden vol leugens en een toekomst vol plannen is de vraag: hoe red je elkaar en daarna jezelf? Mira Faber is een beroemde zangeres, Bow is een veelbelovend pianist. Zij is begin vijftig, hij midden twintig. De muziek brengt hen samen en wordt de soundtrack van een spannende flirt. Maar wanneer die ontaardt in een heftige liefde, komt hun omgeving resoluut in actie. Ambities, reputaties en familiebanden dreigen de geliefden uiteen te drijven. Als dan ego’s botsen, maskers vallen en harten dreigen te breken, staat Mira voor het grootste dilemma van haar leven: zichzelf redden of eindelijk zichzelf worden…

februari

Boeiend verteller van muzikale verhalen. Pianist Pavel Kolesnikov won in 2012 de Prize Laureate van de Honens Prize en concerteert sindsdien over de gehele wereld. Enkele quotes uit recensies: “Een unieke persoonlijkheid: hij weet hoe hij verhalen moet vertellen” en “Intelligente programmering en uitstekende pianistiek”. Vanavond een bijzonder programma, over eeuwen muziek. Een persoonlijke keuze van Pavel Kolesnikov, met geheel eigen en voor hem belangrijke verbindingen. Opnieuw een pakkend verhaal.

maart

Gijs Groenteman, Frank Groothof en Dick van der Stoep

april

Ellen Pieters, Guido Spek, Sjoerd Pleijsier, Julia Herfst e.a.

mei | juni

Brahms, Beethoven, Tsjaikovski en L. Couperin

december

49


december

20

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

Stefano Keizers

22

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Jakop Ahlbom

Erg Heel Keizers ontregelt en stelt het publiek op de proef. Zelfs de recensenten raken vertwijfeld bij de voorstelling van Stefano Keizers. “…ben ik hier zojuist nou verschrikkelijk bij de neus genomen of zag ik een briljante voorstelling?” (Theaterkrant). De Volkskrant noteert: “Keizers begeeft zich op het terrein van dwarse theatermakers als Wim. T. Schippers en Micha Wertheim: niets gaat zoals je verwacht, elke theater­conventie wordt binnenstebuiten gekeerd. Dat levert een voorstelling vol verrassingen op, en waarin het geduld van het publiek op de proef wordt gesteld.” Laat u zich graag verrassen in het theater dan moet u hier zijn.

Horror Angst en kippenvel in het theater. Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien. Net zo spannend als een horrorfilm, maar dan realistisch dichtbij op het podium. Menigeen liep gillend de zaal uit… Voor wie durft... De Jakop Ahlbom Company maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort. Een internationaal bejubelde toneelproductie van Nederlandse bodem. › www.jakopahlbom.nl

› www.stefanokeizers.nl Cabaret

Toneel

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie | reprise


zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

september zondag 15.00 uur Grote zaal

De Notenkraker

8-88 jaar

november

Anne-Marie Jung

23

oktober

22

december

51

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

februari maart

Hét sprookjesballet voor kerst op muziek van Tsjaikovski. ‘De Notenkraker’ in een prachtige klassieke uitvoering die de harten van jong en oud zal veroveren. Het sprookjesverhaal, over het meisje Clara en haar betoverende notenkrakerpop, wordt uitgevoerd door het Charkov Staatsballettheater. Het gezelschap is vaste bespeler van een van de oudste theaters uit Oekraïne. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, die live wordt uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende corps de ballet en het decor maken dit prachtige ballet tot een magisch kerstfeest voor de hele familie. › Met Marc Krone als verteller › Met groot live orkest

april

› Anne-Marie Jung kent u wellicht als side-kick van André van Duin of ‘Wie is de Mol’ › Ook speelde ze in speelfilms als ‘Hartenstraat’ en ‘Rokjesdag”en was ze in het theater te zien in ‘Petticoat’ en de ‘Vaginamonologen’. › www.annemariejung.com Cabaret

Charkov Staats Ballet Theater

Dans

€ 39,50 | € 35,00 t/m 18 jaar | incl. consumptie

mei | juni

Verrassende, krachtige sketches, aangevuld met mooie zang. Met ‘RAM’ - haar sterrenbeeld brengt ze de opvolger van haar succesvolle solovoorstelling ‘De Exoot’. Samen met boogschutter en regisseuse Marije Gubbels zorgt ze voor een avond vol excentrieke, maar herkenbare types; van een overspannen barista in een koffie­tentje tot een totaal geobsedeerde dure-merkenfanaat. ‘RAM’ wordt een kleurrijke muzikale reis door hun hoofden en stiekem ook door dat van Anne-Marie, die gaat rammen tot ze erbij neervalt.

januari

RAM


december

28

04

vrijdag 13.30 uur & 16.00 uur Grote zaal

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Bumba en 2 het Magische + Wonderboek

Orkest van het Oosten

Studio 100

Nieuwjaarsconcert: Weense walsen en Franse champagne

De liefste clown ter wereld komt terug naar het theater. In deze feestelijke Bumbashow worden de jarige Lies en Lars verrast met een magisch wonderboek. Als ze dit boek openmaken, stappen ze de wonderbaarlijke Bumbawereld in met Bumba en al zijn vrienden uit het circus. Dat wordt een heel speciaal verjaardagsfeest! Komen jullie ook?

Onvervalst feestelijk, dansend en sprankelend Nieuwjaarsconcert. Dromen en dansen op de wer­velende walsen en pittige polka’s van de familie Strauss en tijdgenoten. Muzikale miniaturen met een aanstekelijk optimisme en onbegrensde levenslust. Wie wil er nu niet op deze klanken het nieuwe jaar binnenzweven? De Overijsselse gebroeders Blaak maken internationaal carrière in Europa en Amerika. In Deventer spelen zij het spetterende Concert voor 2 piano’s van Poulenc. Je moet er Poulenc voor heten om Mozart, Rachmaninov, Stravinsky én variété zo amusant te kunnen combineren in één werk.

› Na de show bouwen Lies en Lars een feestje en mogen de kindjes met Bumba op de foto! › Dankzij het aangepaste licht- en geluidsniveau is deze voorstelling geschikt voor de allerkleinsten! › www.studio100.com

Orkater | Woiski & Woiski | 2018

› dirigent: Karel Deseure › www.ovho.nl

Jeugd & Familie

€ 18,00 | incl. limonade

jan

Klassiek

€ 28,50 CJP € 26,00 | € 12,50 t/m 18 jaar | incl. consumptie


donderdag 20.00 uur Grote zaal

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

Leoni Jansen & Govert Schilling

september

11

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Barokopera Amsterdam

november

Ton Kas

10

oktober

10

Theatraal vuurwerk en muzikale hoogstandjes. Barokopera Amsterdam combineert authentiek uitgevoerde muziek met eigenzinnig hedendaags theater, toegankelijk voor een breed publiek. De vraag “wie was Peter de Grote?” is het uitgangspunt van een mozaïekvoorstelling waarin de grillige figuur van Peter de Grote en zijn theatrale leven centraal staan. U hoort muziek uit opera’s van Lortzing, Donizetti en Grétry. Een muziektheatervoorstelling vol (spraak-)verwarring en verkleed­ partijen, snorren en mutsen, historische kennis en culturele achtergronden, theatraal vuur­werk en muzikale hoogstandjes.

› Kas speelde Arie Balk in de tv serie ‘Het Schaep’ › “Kas toont zich wederom een meesterlijke verteller en zijn voor­stelling verdient het predicaat ‘onemanshow’ dubbel en dwars.” | Het Parool

› www.leoni.nl › www.allesoversterrenkunde.nl

› De inleiding wordt gegeven door artistiek leider Frédérique Chauvet › www.barokopera.nl

Cabaret

Theatercollege

Opera

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 32,50 | CJP € 30,00 | incl. consumptie | 19.00 uur

januari

Sfeervolle liedjes en fascinerende verhalen over het universum. Govert Schilling en Leoni Jansen delen een liefde voor sterren en muziek. In ‘Starry, Starry Night’ delen ze hun fascinatie voor het mysterieuze, oneindige universum en laten ze horen hoe muzikanten wereldwijd zich lieten inspireren door het heelal. Een theatercollege waarin fascinerende verhalen over planeten, ruimte en tijd worden afgewisseld met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel. In de zomer van 2017 traden ze samen op in Middelburg, de stad waar in 1609 de telescoop is uitgevonden.

februari

Ton Kas heeft de lach aan z’n kont hangen. Na het overweldigende succes van ‘Eerste Klootviool’ en ‘JABROER’ komt Ton Kas nu naar het theater met het vervolg: ‘KAKMAKER’. Het voornemen bij zijn vorige shows was “lachen tot je scheel ziet”, en daar is bij deze derde show niets aan veranderd. Hooguit dat het deze keer nóg meliger, baloriger en hilarischer wordt dan de vorige keren. “Ik wil de lat heel hoog leggen, zodat ik er makkelijk onderdoor kan”, aldus Ton Kas.

maart

De ontmaskering van Peter de Grote

april

Starry, Starry Night

mei | juni

KAKMAKER

december

53


januari

12 13

zaterdag 20.00 uur zondag 15.30 uur Grote zaal

Charley De komische musical

12

zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

Yora Rienstra

Eerlijk gezegd

Jon van Eerd, Vera Mann, Anne-Mieke Ruyten, Laus Steenbeeke, Hugo Haenen e.a. Gegarandeerd buikpijn van het lachen. Gebaseerd op de bekende komedie ‘De Tante van Charlie’ schreef Jon van Eerd samen met West End en Broadwaycomponist Michael Reed een waanzinnig hilarisch komische musical die niet eerder te zien was. Deze spetterende musical komt naar u toe met een live orkest. Als Charley gedwongen wordt zich voor te doen als een charmante tante, om twee jonge verliefde stellen uit de brand te helpen, komt hij er al snel achter dat hij niet echt voor vrouw in de wieg is gelegd. Jon van Eerd, de meester van de lach, combineert dwaze verwikkelingen, gekke fysieke kapriolen met dolkomische maar ook prachtige shownummers. En wat velen niet weten: Jon kan prachtig zingen. Komt het horen!

Mooie mix van types, liedjes en persoonlijke verhalen van comédienne met diepgang. Yora Rienstra is 37. De meeste mensen nemen op die leeftijd een Burn-Out. Ze denkt “dat ga ik anders doen” en dus neemt ze een sabba­tical. Met als doel: elke dag iets doen waar ze bang voor is. Als je je regel­matig laat beïnvloeden door de hedendaagse angstcultuur en vooral de beren op de weg ziet, kan je met die ene opdracht een heel jaar vullen. Met haar ijzersterke mimiek, hilarische verhalen, geestige types en droogkomische en ontroerende liedjes, gaat Yora vol energie op zoek naar de dappere kant van zichzelf. Dat is even spitten geblazen.

› www.charleydemusical.nl

› Regie: Wimie Wilhelm › Rienstra speelde in de succesvolle

Musical

voorstelling ‘Paaz’ › www.yorarienstra.com Cabaret

€ 39,50 | CJP € 37,00 | incl. consumptie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie


donderdag 20.30 uur Kleine zaal

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Van der Laan & Woe

september

18

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Hotel Modern

november

LUKIĆ

18

oktober

17

Met poppen en special effects wordt de loopgraven­strijd indringend verbeeld. Vorig seizoen met ‘Kamp’ voor het eerst in Deventer, nu terug met ‘De Grote Oorlog’ (1914-1918). Miljoenen soldaten schreven brieven vanuit de loopgraven naar huis, stierven in het vuur en de modder, miljoenen kwamen thuis met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. In ‘De Grote Oorlog‘ maken de spelers de ervaringen van de soldaten voelbaar. Op de speel­­­vloer staat een miniatuur filmset: het landschap van het westelijk front nagebouwd met potgrond, peterselie en roestige spijkers.

Mile Lukićweet zich omringd door een trio uit de bovenste regionen van de [wereld]muziekscène: violiste Aili Deiwiks, percussionist Henk Wanders en contrabassist Norbert Leurs.

› “Pesetas is een verbluffende multi­mediale show waarmee Van der Laan & Woe zichzelf overtreffen. Een avond vol fantastische vondsten in oergeestige sketches en liedjes. Je mond valt open van zo veel vinding­­rijkheid en theatraal vernuft.” | de Volkskrant

› www.vanderlaanenwoe.nl

› “ Het is net echt. Het is de enige juiste stijl om het onvoorstelbare draaglijk te maken. (…) deze voorstelling, die stil maakt, doet een ongekend beroep op de verbeelding.” | NRC Handelsblad

Muziek

Cabaret

Toneel

€ 19,00 | CJP € 16,50 | excl. Consumptie

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie | reprise

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

› www.milelukic.eu

› Regie: Lidwien Roothaan

januari

Sublieme scènes, muzikale acts en een absurd hoge grapdichtheid. Van der Laan & Woe brengen met ‘Pesetas’ een avond totaalcabaret. Wie Niels en Jeroen alleen kent van het satirische tv-programma ‘De Kwis’ kan maar beter meteen stoppen met lezen en zo snel mogelijk een kaartje kopen. Want ‘Pesetas’ is een virtuoze reis door de tijd die je alleen gelooft als je erbij bent geweest.

februari

Prachtige melodieën, uitdagende harmonieën en ongrijpbare ritmes. ‘Da te nema’ is een afwisselend en meespelend programma met eigen muziek en parels uit de mediterrane, Balkan- en zigeunermuziek. De Bosnische Mile Lukić is oprecht en heeft een boeiend, avontuurlijk, lyrisch en ongeremd repertoire waarbij de voorstelling wordt versterkt door verhalen en anek­dotes; soms sprookjesachtig, soms hilarisch of scherpzinnig.

maart

De grote oorlog

april

Pesetas

mei | juni

Café

Da te nema Sarajevo (als jij er niet was)

december

55


januari

19

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

20

zondag 11.00 & 14.30 uur Grote zaal

20

zondag 15.00 uur Kleine zaal

Another Kind of Blue

Dirk Scheele

Flirt with Reality

Feest!!!

OperAparty

Spannende mix van moderne dans en technologie. Another Kind of Blue kennen we van ‘Blue Technology’, waarin choreograaf David Middendorp dans, muziek en de nieuwste technologische snufjes liet samensmelten tot een verbluffend geheel. ‘Flirt with Reality’ is opnieuw - een verrassende mix van moderne dans en techniek. Middendorp neemt je mee op een reis, ongehinderd door tijd of zwaartekracht, waar dansers in botsing komen met digitale bits, zich laten leiden door gevoel en fantasie en dansende drones je een andere realiteit laten ervaren. Een flirt met de werkelijkheid.

De leukste en bekendste liedjes in een groot swingend popconcert. Dirk Scheele is mateloos populair bij jonge kinderen. Hij is regelmatig te zien met zijn liedjes en televisieprogramma’s op de kinderzender Nickelodeon. In ‘Feest!!!’ komt hij naar het theater met een echte rock-’n-roll-band, met drummer, basgitarist, toetsenist en een hartveroverende zangeres. Dat wordt een daverend popconcert voor de allerkleinsten, met Dirks leukste en bekendste liedjes. Als klap op de vuurpijl heeft Dirk een aantal leuke en grappige muzikale verrassingen voor jullie in petto. Het wordt één groot feest en Dirk heeft er nu al zin in!

Balscènes, mooie jurken en prachtige aria’s. Pocket Opera zet zich al jaren in voor de kleine zaal opera en staat bekend om haar complete aanpak: ontroerende zang, prachtige kostuums en veel contact met de zaal. Houdt u van opera en zin in een feestje. Pocket Opera maakt het allemaal waar in deze nieuwe voorstelling. Romantische muziek uit opera’s van Verdi en Donizetti, maar ook intriges, politiek gekonkel en uiteindelijk zoals het in een beetje opera hoort: een moord… Van harte uitgenodigd op deze party!

3+

Pocket Opera

› Met: Bauwien van der Meer (sopraan), Mitchell Sandler (bariton), Gerard Legeland (bas) Caecilia Boschman (piano) › www.pocketopera.nl

› www.anotherkindofblue.nl

Dans

Jeugd & Familie

Opera

€ 24,00 | € 20,00 t/m 18 jaar | incl. consumptie

€ 15,00 | incl. limonade

€ 16,50 |incl. koffie/thee vooraf | serie 60+


woensdag 19.30 uur Grote zaal

september donderdag 19.00 uur Grote zaal

Hamlet, de familievøørstelling

8-99 jaar

november

Schuld 12 +

24

oktober

23

december

57

Hij raakt zijn vader kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Van een vrolijke surfboy verandert hij in een sombermans met woede-uitbarstingen. ‘Hamlet’ is een stuk vol plezier, clownerie, pophits, degengevechten, bedrog, fysieke stunts en prachtige decors. › Met o.a. Wart Kamps, Han Oldigs, Dick van den Toorn en Mattias Van de Vijver › www.theaterrotterdam.nl

Musical

Jeugd & Familie

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

€ 23,50 | CJP € 21,00 | incl. fris

februari maart

Jaarlijkse familiespektakel van de makers van ‘Snorro’ en ‘Lang en Gelukkig’. Kijkt u ook al uit naar het jaarlijkse familiespektakel van Theater Rotterdam, voorheen Ro Theater? De makers nemen deze keer ‘Hamlet’, het beroemdste stuk aller tijden, onder handen. De Deense puberprins Hamlet maakt een hoop ellende mee.

april

› De makers van BOY 7, Vals en Shock › Covermodelwedstrijd voorafgaand aan de voorstelling Hou onze website in de gaten › Ook met: Anne de Blok, Jamie Kampinga en Sjors Arts

Theater Rotterdam (voorheen RO Theater)

mei | juni

Thrillermusical naar de bestseller van: Mel Wallis de Vries. Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. Maar dan, op dezelfde school, krijgt Tess een briefje dat alles verandert: “Jij bent de volgende!” Wanneer Tess achter de waarheid probeert te komen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven, maar niemand gelooft haar…

januari

Wieneke Remmers, Ridder van Kooten e.a.


januari

25

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Brigitte Kaandorp

Eh… Waar Brigitte komt is het feest! De cabaretdiva is ouder en wijzer. Desondanks blijft het leven met zijn onverwachte plotwendingen en zijwegen haar toch nog regel­matig overvallen. Gelukkig weet zij immer op glansrijke wijze haar reet te redden, om daar op de planken vervolgens vrolijk verslag van te doen. Na allerlei projecten en losse klusjes is de geliefde cabaretière weer terug in het theater. En opnieuw zal zij een poging wagen de wereld voor de mensen te duiden en orde in de chaos te scheppen. Of zij daarin zal slagen is de vraag, maar dat mag de pret niet drukken, want ondertussen valt er genoeg te lachen. De weg is zoals altijd het doel. Kaandorp komt eraan!

Cabaret

€30,00 | CJP € 27,50 | incl. consumptie | max. 8 kaarten per besteller

19 november bekendmaking complete programma

Let’s meet! Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,-* en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen. Meld u aan voor de mailinglist op: nationaaltheaterweekend.nl INITIATIEFNEMERS:

* Exclusief max. €4,- transactiekosten per boeking.

HOOFDPARTNER:


september

Theaterweekend zaterdag

zondag

Blind Date Klassiek

28

maandag 20.00 uur Grote zaal

Brodsky Quartet

november

Blind Date Dans

27

oktober

26

Klassiek

€ 10,00 | excl. consumptie

€ 10,00 | excl. Consumptie

Blind Date Muziek

Blind Date Specials

E=MC2 Oud-zanger van Haagse rockband zingt werk van zijn grote inspirator.

E-MC2 en nanotechnologie doen een wedstrijd in het theater.

› z aterdag 20.30 uur | Kleine zaal

› zondag 16.00 uur | Kleine zaal

Muziek

Specials

€ 10,00 | excl. consumptie

€ 7,50 | excl. consumptie

› Programma: Sjostakovitsj - strijkkwartet nr 7, Mendelssohn - strijkkwartet nr 6, Puccini Crisantemi en Tanaka - At the Grave of Beethoven › www.kamermuziek-deventer.nl Klassiek

€ 27,00 | € 9,00 CJP en t/m 18 jaar | incl. consumptie

januari

Dans | Jeugd en Familie

In Memoriam. Het Brodsky Quartet is opgericht in 1972 en heeft sindsdien meer dan 2000 concerten gegeven. Het staat bekend om zijn energie en meesterschap, hetgeen de musici een vooraanstaande plaats in de kamermuziek opleverde. M.b.t. de titel van het programma, ‘In Memoriam’: Sjostakovitsj componeerde zijn zevende strijkkwartet voor zijn vrouw Nina, Mendelssohn zijn laatste strijkkwartet voor zijn zus Fanny en Puccini zijn ‘Crisantemi’ voor een vriend. Tanaka’s ‘At the Grave of Beethoven’ is ontstaan uit een opdracht van het Brodsky Quartet.

februari

› z ondag 15.30 uur | Grote zaal

maart

› z aterdag 19.00 uur | Grote zaal

Sjostakovitsj, Puccini, Tanaka en Mendelssohn

april

Een podium vol musici met een programma over grote en verboden liefdes in de muziek Grijp uw kans voor een tientje!

mei | juni

Voorstelling voor jong en oud vol dans, humor en slapstick, en… met een hoop gekkigheid.

december

59


januari

31

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Op Hoop van Zegen, de musical

Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.v.a. Het is indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Heijermans het ooit heeft bedoeld. ‘Op Hoop van Zegen’ is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. De musical-versie laat zien dat het vissersdrama nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. › “Wonderschone composities” | De Volkskrant › “Juweeltje” | De Telegraaf › Regie: Paul van Ewijk

Musical

€ 39,00 | CJP € 36,50 | incl. consumptie

Orkater | Woiski & Woiski | 2018

feb


vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

september zaterdag 20.00 uur Grote zaal

OPERA2DAY & Nederlandse Bachvereniging

november

Anneke van Giersbergen

02

oktober

01

december

61

Een sprankelende internationale cast en de topmusici van de Bachvereniging brengen deze fatale liefdesgeschiedenis annex portret van een tijdperk waarin de verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges. Italiaans gezongen, Nederlandse boventitels.

› Met: Ferry Duijsens (gitaar) › www.annekevangiersbergen.com

› www.opera2day.nl

Muziek

Opera

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 34,00 | CJP € 31,50 | incl. consumptie |

februari maart

Vocaal vuurwerk in spiksplinternieuwe barokopera. De vurige en virtuoze operamuziek van Vivaldi is bezig aan een ware comeback en in ‘Vivaldi - Dangerous Liaisons’ komen zijn mooiste aria’s samen. Het libretto is gebaseerd op de briefroman ‘Les Liaisons Dangereuses’. Voormalig geliefden Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont troeven elkaar af met sensuele wreedheden en leiden elkaar en alle betrokkenen zo naar de ondergang.

april

In ‘Inchecken’ geeft zij u een inkijkje in haar leven vol muziek en onderweg zijn. Ze vertelt anekdotes en zingt mooie akoestische uitvoeringen van songs uit haar carrière.

Vivaldi - Dangerous Liaisons

19.00 uur

mei | juni

Een 25-jarige carrière in muziek. In 1994 stond Anneke van Giersbergen voor het eerst op het podium als zangeres van metalpioniers The Gathering. Ze kreeg vrijwel direct wereldwijd erkenning als rockzangeres maar is altijd haar grenzen blijven verkennen. Inmiddels blijft ze met haar kraakheldere stem zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes als metalheads betoveren. Sinds eind jaren negentig vliegt Anneke voor optredens de hele wereld over.

januari

Inchecken


februari

05 06

dinsdag 20.00 uur woensdag 20.00 uur Grote zaal

Bert Visscher

07

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Heisenberg

07

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

Ocobar

Elsie de Brauw & Hans Croiset

Café Memphis

Hij wordt vanzelf moe

Theater Rotterdam

De oerknal van rock-‘n-roll

Ongelofelijk energiek en grappig. Bert Visscher doet al jaren erg zijn best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Hij nam u mee langs kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden en verlaten stations en probeerde telkens vol vuur te redden wat eigenlijk al niet meer te redden viel. Hij zal het wel nooit leren, want opnieuw dreigt er een puinhoop. Het begint al met een verhaal over de thuiskomst van zigeunerfamilie Tokko Pepetto. Vreemd, een zigeuner heeft immers geen thuis, anders is het geen zigeuner. En moeten die woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen? Visscher stort zich er weer vol in.

Knetterend liefdesspel tussen twee theatericonen. Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand, maar gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

Filmisch, poëtisch, verstild, maar ook vaak ruig en gemeen swingend. Het is 1954. In de Sun Studio in Memphis nemen Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis hun eerste platen op. Zij luiden een nieuw tijdperk in. Het begin van de rock-‘n- roll. De mannen van de Rotterdamse band Ocobar (nemen je mee naar de oorsprong van de rock-‘n- roll. Met live muziek van ‘That’s All Right, Mama’, ‘Blue Suede Shoes’ tot ‘I Walk The Line' sterke verhalen en prachtige beelden neemt Ocobar je mee op een fascinerende reis naar de oerknal van de rock-‘n- roll.

› In regie van Johan Simons

› Cok van Vuuren (gitaar), Rob Wijtman (drums) en Bart Wijtman (zang, gitaar) › Ook op 2/4 als begeleidingsband van Leo Blokhuis & Ricky Koole

› www.bertvisscher.nl Cabaret

Toneel

Muziek

€ 28,00 | incl. consumptie

€ 27,00 | CJP € 24,50 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 20,00 | CJP € 17,50 | excl. consumptie


vrijdag 20.00 uur Grote zaal

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Murth Mossel

september

09

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Freek de Jonge

november

Dutch Eagles

08

oktober

08

Nieuwe solo gemaakt in Groninger Museum. Freek de Jonge gaf in zijn lange carrière het Nederlands cabaret een ander gezicht en wordt door velen nog steeds gezien als de allergrootste. Zijn recente voorstellingen behoren tot het beste dat hij ooit maakte. In ‘De Suppoost’ staat hij voor het eerst in jaren weer alleen op het toneel. Als zaalwachter van een museum neemt hij je mee op avontuur, van voorvallen tijdens ontmoe­tingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk. De voorstelling vloeit voort uit de expositie in het najaar van 2018 in het Groninger Museum waar Freek en Hella dagelijks aanwezig zijn met optredens en performances.

› Met: Arto Boyadjian (gitaar, zang), Dennis Allaert (gitaar, percussie, zang), Jaco van der Steen (bas, zang), Ruben van Mastrigt (toetsen, zang), André Kemp (drums, zang) en Dennis Wind (gitaar, zang) › www.dutcheagles.com

› www.murthmossel.nl

› www.freekdejonge.nl Muziek

Cabaret

Cabaret

€ 26,00 | CJP € 23,50 | incl. consumptie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 29,00 | CJP € 26,50 | incl. consumptie

januari

Scherpe observaties, persoonlijke verhalen en uiteraard heel veel grappen. Comedian, rapper, presentator en acteur Murth Mossel, bekend van Caribbean Combo en Comedytrain, draait al jaren mee in de Nederlandse cabaretwereld. ‘Pauwer!’ is de zesde avondvullende voorstelling van de komiek. Met beide benen stevig op het podium, genadeloos, scherp, ontwapenend, uitdagend en de diepte ingaand wanneer je dat niet van hem verwacht, zet hij de wereld op zijn kop en deelt hij uit. Nog scherper en grappiger dan voorheen en never ever slappe hap! Altijd met power en zo trots als een pauw. Zodat jij weer opgeladen de zaal verlaat.

februari

Superieure songs, meesterlijke samenzang en virtuoze muzikaliteit. Dutch Eagles staan al ruim tien jaar bekend als steengoede vertol­kers van bekende en minder bekende songs van de Eagles. The next best thing? Vergeet het maar! De Hollandse adelaren steken hun grote Amerikaanse voorbeeld inmiddels naar de kroon. Ga kijken, ga luisteren en ‘Fly Like an Eagle’.

maart

De Suppoost

april

Pauwer!

mei | juni

Fly Like An Eagle

december

63


februari

13

woensdag 20.00 uur Grote zaal

De Indië Monologen

13

woensdag 20.30 uur Kleine zaal

Eva Crutzen

Opslaan Als

Adriaan van Dis, Bodil de la Parra en Ellen Deckwitz Unieke theateravond met Nederlands-Indië als centraal thema. Elke editie van ‘De Indië Monologen’ presenteert een uitgelezen gezelschap sprekers, allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. Tegenwoordig hebben bijna 2 miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden? In Deventer komen schrijver Adriaan van Dis, actrice Bodil de la Parra en columnist en journalist Ellen Deckwitz hun eigen verhaal vertellen. › Met muziek van zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten

Één van de meest getalenteerde cabaretiers van dit moment. Iedereen is het erover eens. Om Eva Crutzen kun je niet meer heen. Met haar energieke ver­ schijning, goede grappen en haar talent voor typetjes is ze een jonge ster aan het cabaretfirmament die met niemand te vergelijken is. De uitstekende recensies na haar derde programma bewijzen het. ‘Opslaan Als’ is een persoonlijk programma over herinneringen: waarom onthoud je de teksten van Ruth Jacott, maar vergeet je de geur van iemand die er niet meer is. Haar voorstelling is een snelle en levendige verzameling sketches, verhalen, personages en liedjes, ondersteund met vette beats, underscores en videoprojectie. › Regie: Wimie Wilhelm › www.evacrutzen.nl

Toneel

Cabaret

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie


vrijdag 19.00 uur Grote zaal

Theatergroep Kwatta & Oorkaan

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Arie & Silvester na 10 jaar weer samen

september

16

zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

Jens van Daele’s Burning Bridges

november

8+

16

oktober

15

Een gedanste ode aan sterke vrouwen uit de wereld­ geschiedenis. Met ‘NachtHexen I’ startte Jens van Daele afgelopen seizoen een cyclus over heldinnen uit de wereld­ geschiedenis. Hij baseert zich op het geheel uit vrouwen bestaande Russische regiment Taman. Deze nachtheksen bom­bardeerden tijdens WOII in zweef­vliegtuigjes met veel succes Duitse stellingen. Ook in het vervolg brengt Van Daele’s immer van bezetting wisselende collectief van dansers, muzikanten, schrijvers, acteurs en dramaturgen een ode aan straffe vrouwen in sterke tijden. ‘NachtHexen II: La Parisienne’ is krachtige en ingetogen dans, stevig en gevoelig teksttheater en doordringende en verstillende livemuziek.

› Tekst: Simon van der Geest › Regie: Josee Hussaarts › Met: spel: Gustav Borreman, Joost Dekker, Marieke van Leeuwen, Lieneke Le Roux e.a. › www.kwatta.info

› www.silvesterzwanenveld.nl › www.ariekoomen.nl

› www.jensvandaele.com

Jeugd & Familie

Cabaret

Dans

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. fris

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. consumptie

€ 18,50 | CJP € 16,00 | incl. consumptie

januari

Meesters van de improvisatie trappen lol tot het gaatje. Na 10 jaar pakken de mannen de draad weer op. De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! In deze ‘BEST OF’ show komen Arie en Silvester nog eenmaal. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd! De twee heren gaan als vanouds te keer. ‘Inhoud’ wordt vakkundig platgestampt, ‘theaterwetten’ worden met vuile voeten getreden en ‘nuance’ wordt keihard de grond in getrapt. Alsof het nooit anders is geweest. Kortom: Oude wijn door oude zakken. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

februari

Avontuurlijk muziektheater bomvol liedjes, live muziek en poppen. Over het smeden van een nieuw gezin en hoe leuk, maar ook hoe énorm ingewikkeld dat kan zijn. De Familie van Nielie woont sinds kort samen met een hond, een varkentje, oma en een filosoof in de kast. Bij dit gekke gezelschap weet je het maar nooit. Geen wonder dat ze verzeild raken in een wereld waar in de winter de zon altijd schijnt, robots een hart hebben, oma’s geheimzinnige missies krijgen en niets is wat het lijkt.

maart

Nachthexen II: La Parisienne

april

Wie?!

mei | juni

De Familie Van Nielie breekt de tent af

december

65


februari

17

zondag 15.30 uur Grote zaal

De Kleine Zeemeermin De Musical

4+

19

dinsdag 20.00 uur Grote zaal

Maarten Koningsberger & The Atlantic Trio

20

woensdag 20.00 uur Grote zaal

Pieter Derks

Sita Vermeulen, Michael van Beethoven, Brahms, Ravel, Hoorne, Esther van Santen e.a. Copland en Dvořák

Voor wat het waard is

Sprookjesmusical voor de hele familie. Sita Vermeulen speelt de hoofdrol in dit prachtige nieuwe sprookje, waarin een lieve zeemeermin een mooie prins redt van een zinkend schip en op slag verliefd op hem wordt. Maar de gemene tovenares Fien vindt dat maar niets. Hoe loopt dat af? Vaar mee op de swingende muziekgolven naar de kleurrijke onderwaterwereld in deze spetterende familievoorstelling.

Lichtvoetig, scherp en uiterst sympathiek. Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt.

› Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjes­ verkleedwedstrijd. › Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto en kun je nog even lekker dansen bij het Onderwaterbal. › www.vanhoorne.com

‘Beethoven in kilt’. Rondom volksliederen. Maarten Koningsberger (bariton) is een veelzijdig zanger: opera’s, recitals, cd’s - van Dowland tot jazz. Reeds kort na de oprichting maakte het Atlantic Trio tournees naar verschillende Atlantische kusten. Het Trio wordt geroemd om het intense en warmbloedige samenspel. De plezierige samenwerking van Maarten Koningsberger en het Atlantic Trio tijdens een opnameproject, deed hen besluiten tot een vervolg: ‘Beethoven in kilt’. De uitvoerenden nemen u mee op een kleurrijke wereldreis boordevol mooie melodieën.

› Programma: volksliederen, afgewisseld met werk voor pianotrio › www.kamermuziek-deventer.nl

› “Uitzonderlijk en bewonderens-

Jeugd & Familie

Klassiek

Cabaret

€ 19,00 | incl. limonade

€ 27,00 | € 9,00 CJP en t/m 18 jaar | incl. consumptie

€ 26,00 | CJP € 23,50 | incl. consumptie

waardig cabaret” | NRC › www.pieterderks.nl


Danny Vera

september

23

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Backbone

Internationale producie Slechts 12x te zien in NL

oktober

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

november

22

december

67

› Met live muziek › “De choreografie is rauw, mannelijk en vaak woest.” | De Calgary Herald › Slechts op 12 plekken in Nederland › www.wereldtheater.com

› www.dannyvera.com

Muziek

Dans

€ 24,50 | CJP € 22,00 | incl. consumptie

€ 29,00 | CJP € 26,50 | incl. consumptie

maart april

Internationale dansproductie uit Canada over ecologie & natuur. ‘Backbone’ is de nieuwe voorstelling van Red Sky Performance uit Canada. Geïnspireerd op de ruggengraat (bergkammen) van de continenten brengen acht dansers, ondersteund door live muziek, Canadese inheemse dans. Red Sky Performance heeft als missie de schoonheid van inheemse culturen uit Canada over het voetlicht te brengen. Het gezelschap toert sinds 2003 over de hele wereld en heeft meerdere onderscheidingen ontvangen.

februari

Red Sky Performance

mei | juni

Droogkomische verhalen en troostrijke ballads. Niets dan lovende woorden verschenen de afgelopen seizoenen in de pers over zijn theater-tournees. Danny Vera blijkt over een bijzonder ver­makelijk vertellend vermogen te beschikken en weet met zijn muziek de bezoekers te raken. De singer-songwriter, meest bekend om zijn onderscheidende Americana sound, schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. Met ‘Pressure Makes Diamonds’ pakt Vera muzikaal groter uit dan ooit; zijn vaste band is aangevuld met blazers en strijkers. Een setting die u zal doen terugdenken aan de orkesten van weleer.

januari

Pressure Makes Diamonds


februari

27

woensdag 20.00 uur Grote zaal

27

woensdag 20.30 uur Kleine zaal

28

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Romy Monteiro & Band

Cesar Zuiderwijk

Het Nationale Theater i.s.m. Toneelgroep Oostpool

All At Once

Masterclass (drums)

Het duel / Anton Tsjechov

De gedroomde vertolkster van Whitney Houston songs in openhartige show. ‘All At Once’ is synoniem voor de carrière van Romy Monteiro. Na haar grote doorbraak in ‘The Voice of Holland’ en de hitmusical ‘The Bodyguard’ is Romy nu met haar eigen concert terug in het theater! Met een waanzinnige live band zingt ze de songs van haar muzikale helden en eigen album.

Tips & Tricks van een bevlogen drummer. Dit jaar drumt Cesar 50 jaar op Zildjian bekkens, 40 jaar op Pearl drums en 45 jaar bij Golden Earring. Op zijn bekende levendige en humoristische wijze vertelt en speelt hij ‘Masterclass’, een intiem programma voor iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van een bevlogen muzikant.

Een koortsachtige toneelavond als een speelfilm. In de toneelbewerking door Jeroen De Man van Anton Tsjechovs korte roman ‘Het duel’ vechten acht acteurs met een geladen pistool de vraag uit wat ‘goed leven’ is. Intellectueel Lajevski en zijn vriendin Nadezdja wonen in een verlopen badplaats. De brandende zomerhitte zorgt ervoor dat de spanningen in de gemeenschap én in de relatie van de jonge geliefden hoog oploopt. De provocaties van bioloog Von Koren zijn de druppel.

Laat je verrassen door Romy’s veelzijdigheid en haar uitzonderlijke talent.

Voor beginnende tot gevorderde drummers en voor elke muziek­ liefhebber. Met tips & tricks voor jong en oud.

› Met: Jacqueline Blom, Violet › Voor haar rol in ‘The Bodyguard’ kreeg Romy de Musical Award voor Aanstormend Talent.

Na afloop zal Cesar signeren.

Muziek

Muziek

Toneel

€ 36,50 | CJP € 34,00 | incl. consumptie

€ 19,50 | CJP € 17,00 | incl. consumptie

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie | 19.00 uur

› www.musicstation.nl

Braeckman, Jacob Derwig, Hein van der Heijden, Rabbi Jallo, Teun Luijkx, Joris Smit en Jaap Spijkers › Jeroen de Man regisseerde eerder het succesvolle ‘Ondertussen in Casablanca’ › www.hnt.nl


vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Jeroen van der Boom

november

Vrijdag & Sandifort

september

01

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

oktober

28

› www.vrijdagensandifort.nl

Cabaret

€ 21,50 | CJP € 19,00 | incl. consumptie

mrt

› www.jeroenvanderboom.nl Muziek

€ 35,00 | CJP € 32,50 | incl. consumptie

mei | juni

Conny Janssen Danst | INSIDE OUT | 2018

januari

Voor het eerst in de Deventer Schouwburg. Jeroen blijft een drukbezet man. Hij staat jaarlijks in een bomvolle ArenA met de Toppers, presenteert diverse tv-shows en komt geregeld met nieuwe muziek. In de intimiteit van het theater komt zijn veelzijdigheid als artiest pas echt goed tot zijn recht. Hij keert daarom aankomend seizoen in het theater terug met zijn show ‘Dit ben ik’. Een reprise van zijn eerste solo theatershow waarmee Jeroen volle zalen trok. Een persoonlijke show waarbij hij het publiek meeneemt langs de mooiste momenten uit zijn rijke carrière. Voor iedereen die deze show wel al heeft gezien bevat de show genoeg nieuws om het publiek nogmaals te verrassen!

februari

Rauw, razendsnel, scherp, over de top, retemuzikaal en ongenadig grappig. Martine vormde met Alex Klaasen het succesvolle duo Klaasen en Sandifort; Remko Vrijdag speelde de zalen plat met een al even succesvol formatie, De Vliegende Panters. Samen bewezen ze met ‘Hulphond’ overtuigend dat “Nederland een sterk cabaretkoppel rijker is” aldus De Telegraaf over hun eerste voorstelling. Met ‘Vrijdag vs Sandifort’ sleepte het duo een Poelifinario nominatie in de wacht. “Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer -en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan” aldus de jury.

maart

Dit ben ik 2.0

april

Voorlopig voor Altijd

december

69


maart

01

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Rayen Panday

02

zaterdag 19.30 uur Grote zaal

Alone@Home

8+

Fenomeen Scherp, muzikaal, verrassend, persoonlijk en innemend. Rayen Panday is momenteel een van de meest gewilde namen in de cabaretwereld. In 2008 won hij de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival, hij schreef voor het tv-programma van Jörgen Raymann en ‘De Dino Show’ van Jandino Asporaat, en standupte zich via drie goed ontvangen programma’s een weg naar boven. In ‘Fenomeen’ schuwt Panday geen enkel onderwerp. Hij dringt door tot de kern en beschrijft de zaken zoals ze zijn. Door de herkenbaarheid van zijn verhalen, zijn persoon­lijke verhaal, zijn typetjes en zang weet Rayen een breed publiek aan te spreken.

Joep Onderdelinden, Eddie B. Wahr, Merel Pauw e.a. Doldwaze winterkomedie over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid. ‘Alone@Home’ is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor én natuurlijk een knipoog naar de bijna gelijknamige filmklassieker. Twee kinderen zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige, niet al te snuggere criminelen hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze jonge helden om de inbrekers te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? ‘Alone@Home’ is, behalve een doldwaze komedie, een voorstelling over pesten versus gepest worden en over hoe ieder kind soms worstelt met onzekerheid. › www.bostheaterproducties.nl

Cabaret

Jeugd & Familie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 21,00 | €17,00 t/m 12 jaar | incl. fris


zondag 12:30 uur Gehele Schouwburg

september woensdag 20.00 uur Grote zaal

Tania Kross

november

Deventer Open Podium

06

oktober

03

› Tania was ook te zien en te horen in het succesvolle tv programma 'De Beste Zangers van Nederland' › Met: Francis van Broekhuizen (sopraan) Charles Hens (tenor) Carlos Denia (zang) › “Tania Kross geeft Carmen terug aan de mensen” | De Volkskrant

Specials

Opera

Gratis | excl. consumptie

€ 35,00 | CJP € 32,50 | incl. consumptie

februari maart

‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco. Mezzosopraan Tania Kross presenteert een sprankelende, eigentijdse visie op haar lievelingsopera ‘Carmen’. De opera van Georges Bizet werd door Thijs Borsten speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearran-geerd. De schitterende operamuziek wordt gecombineerd met flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje, waar het verhaal zich afspeelt.

april

Zangers, dansers, muzikanten, toneelspelers en singersongwriters staan weer klaar om van deze 34ste editie van DOP een succes te maken. U bent van harte welkom!

Carmen

mei | juni

Het grootste evenement voor en door amateurkunstenaars! Meer dan 1000 artiesten staan deze middag klaar om zich te presenteren aan het grote publiek. Niet alleen alle zalen van de Deventer Schouwburg maar ook het podium van Kunstcircuit is gevuld met lokaal talent. Elk optreden start om de 30 minuten, kans genoeg om als toeschouwer uw eigen programma samen te stellen.

januari

december

71


maart

07

donderdag 20.00 uur Grote zaal

07

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

Tim Fransen

Round Midnight Orchestra

Het kromme hout der mensheid

Crooners Night Club

IJzersterk, intelligent en filosofisch topcabaret. Na zijn debuut ‘Het failliet van de moderne tijd’ kwam de pers superlatieven te kort. De show werd bekroond met de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. In ‘Het kromme hout der mensheid’, vraagt Fransen zich af in welke staat onze menselijke beschaving verkeert. Waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als componist Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit de helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? De pers is weer lovend: “Een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma, een fantastische opvolger van zijn debuut.” (De Volkskrant )

Gloedvolle jazzclubavond met heerlijke American Songbook hits. ‘Crooners Night Club’ neemt je mee naar de nachtclubs van Las Vegas en New York in de jaren vijftig van de vorige eeuw, waar sterren als Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Dean Martin furore maakten. Het Round Midnight Orchestra, dat bestaat uit het puikje van de Nederlandse jazzscene, speelt hun beroemde songs, stand-up comedian Jeffrey Spalburg en zanger/verteller Thom Hoorweg zorgen voor sappige verhalen over muzieklegendes, filmdiva’s en de maffia.

Café New York

› www.newyorkroundmidnight.nl

08

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Mr. Gerard Spong

In Vertrouwen Voor iedereen die geïnteresseerd is in rechtspraak. Een uniek theatercollege door advocaat Mr. Gerard Spong. Hij vertelt over zijn leven en carrière als één van Nederlands meest vooraanstaande strafrechtadvocaten. Hij zit al veertig jaar in het vak en is maar liefst zeven keer uitgeroepen tot Nederlands beste advocaat. Spong geeft een intrigerende kijk in het functio neren van een advocaat in strafzaken. De taakopvatting van een advocaat, dilemma’s en bewijs-perikelen komen ruim aan bod. Spong bespreekt deze facetten mede aan de hand van onder meer een aantal geruchtmakende moord-zaken, zedenzaken en fraudezaken. › www.wereldtheater.com

› Regie: Daniël Samkalden › www.timfransen.nl Cabaret

Muziek

Theatercollege

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 19,00 | excl. consumptie

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie


zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

september zondag 10.00 uur Deventer Schouwburg

Prentenboekjesfestival ‘Feest in de stad’

3+

november

Nasrdin Dchar

10

oktober

09

december

73

› Op zondag 10.15 & 11.30 uur is de voorstelling ‘Het Muizenhuis (3+)’ in de Kleine Zaal. › Om 10.00 & 11.15 uur is in de Grote Zaal 'nijntje op de fiets (3+)'. › www.vanaf2.nl Toneel

Jeugd & Familie

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

€ 12,50 per voorstelling | incl. limonade | gratis spelen in de Prentenboekenstad

maart april

Kinderboekenvriendjes uit bekende prentenboeken komen tot leven. Een festival voor de allerkleinsten. Ga naar de voorstelling 'Het Muizenhuis ' en/of 'nijntje op de fiets en kom lekker spelen in de vrolijke Prentenboeken­stad in het Theatercafé. Heerlijk: je stapt het theater binnen en ziet dat het is omgetoverd tot een vrolijke Prentenboeken­ stad vol bekende figuren, zoals Pim & Pom, Sam & Julia van het Muizenhuis, Boer Boris, Agent en Boef en Hondje. Rondom de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de avontuurlijk omgebouwde foyer. Het Prentenboekjesfestival is een onvergetelijke belevenis voor de kinderen maar ook voor papa's en mama', opa's en oma's of de oppas.

februari

‘Het Muizenhuis’ en ‘nijntje op de fiets’

mei | juni

Verhalenverteller met oog voor detail. Nasrdin en zijn vrouw gaan trouwen en je bent van harte uitgenodigd! En niet alleen voor het feest. Nasrdin neemt je ook mee achter de schermen, in de voorbereidingen, het samenstellen van de gastenlijst, het menu en alle vragen die daarbij komen kijken. Hij gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt. Naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. En daarvoor springt hij van de ene rol in de andere. Hij zingt en danst door de avond heen. Hoe het ook gaat, het wordt in ieder geval een avond om nooit te vergeten.

januari

Ja


maart

11

maandag 20.00 uur Grote zaal

Van Baerle Trio

12 13

dinsdag 19.00 uur woensdag 19.00 uur Kleine zaal

Faulty Towers The Dining Experience

Twee uur durende eet-, drinken lach­­ sensatie

Brahms, MacMillan en Schubert ‘Alle lof is gerechtvaardigd.’ Het Van Baerle Trio is opgericht in 2004. De drie leden, Hannes Minnaar, Maria Milstein en Gideon den Herder, wonnen elk belangrijke prijzen en kregen hoge onderscheidingen. Het Trio won in 2011 de Vriendenkrans van het Concertgebouw, in 2012 de Kersjesprijs en in 2013 het ARD concours in München. Zij kregen een Edison voor hun eerste cdopname en werken sindsdien aan het opnemen van een veelzijdig repertoire, hetgeen we terug horen in het programma van vanavond. › Programma: Brahms - Trio nr. 3, MacMillan - Fourteen Little Pictures, Schubert - Trio in Es, D929 › www.kamermuziek-deventer.nl

diner & komedie Please wait to be seated and don’t mention the war…!!! U gaat dineren in het hotel en laat u bedienen door ‘s werelds beste imitatoren van het illustere trio uit één van de beste televisiekomedies ooit: 'Fawlty Towers'. Geniet van de chaos, hilariteit en herkenbaarheid met Sybil, Basil en Manuel! Geniet van fantastische komedie onder het genot van een heerlijk driegangendiner. Engels gesproken. Een ervaring die u niet snel zal vergeten! Internationaal succes in vele theaters, nu ook in Deventer. › slechts 120 plekken per voorstelling › Internationale hit. Voor het eerst in Deventer. › “…chaotische en hilarische belevenis…” | De Telegraaf › “…uitstekende rollen in slapstickachtige show…” | De Volkskrant › www.wereldtheater.com

Klassiek

Show

€ 27,00 | € 9,00 CJP en t/m 18 jaar | incl. consumptie

€ 69,00 | incl. driegangendiner | excl. drank


woensdag 20.00 uur Grote zaal

Claudia de Breij

15

september

donderdag 20.00 uur vrijdag 20.00 uur Grote zaal

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Twente Plat

november

Urban Myth

14 15

oktober

13

Urban Myth maakt voorstellingen die snijden aan de actualiteit, die ontregelen en morrelen aan vaste denkpatronen. ‘Celia!’ vertelt het waargebeurde verhaal van twee Cubaanse vrouwen. Celia Sánchez was van cruciaal belang voor de Cubaanse revolutie, Celia Cruz een populaire zangeres die naar de Verenigde Staten vluchtte. Sánchez probeerde Cruz tijdens de Koude Oorlog over te halen om terug te keren naar Cuba. Dit spannende conflict staat centraal in de scherpe tekst van Koos Terpstra. De soundtrack komt van de band Timbazo.

Geestige, scherpe én intelligente show. Stel. Je bent cabaretier, de veertig gepasseerd en je hebt meer bereikt dan je ooit voor mogelijk hield. Je hebt een Poelifinario, tig radio­ prijzen en een evergreen op je naam. En ook nog een paar bestsellers en cabaret-programma’s die de hemel zijn ingeschreven. Én je hebt de Louis Davidsring. Wat moet je dan nog? Een makkelijke vraag voor Claudia de Breij. De volgens De Telegraaf “beste cabaretière van Nederland” gaat gewoon weer lekker de theaters in. En wel ‘NU’.

Streekhumor op z`n allerbest. Mis het niet! Lachen is gezond zegt het spreek­­woord en dat is een waarheid als een koe. Want al meer dan 40 jaar trekt Twente Plat blakend van energie langs de Oost-Nederlandse theaters. Humoristen die kunnen musiceren, of musici die de humor beheersen: je vindt ze weinig, maar in Twente Plat komen die twee disciplines samen. Een avond vol verrassende conferences en liedjes.

januari

Lachen is gezond

februari

NU

maart

Celia!

december

75

› www.claudiadebrij.nl

Muziektheater

Cabaret

Show

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. consumptie

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie

€ 20,00 | incl. consumptie

mei | juni

april

› Met: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Susan Visser, e.a. › www.urbanmyth.nl


maart

16

17

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Conny Janssen Danst

zondag 13.00 Grote zaal

Orkest van het Oosten & Lejo

4+

Lejo ontdekt het orkest - Familieconcert

BROOS BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven. BROOS is een sprankelende, fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten - werkt Conny Janssen voor BROOS opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk live te horen zal zijn.

Leuk voor jong en oud. Lejo (bekend van Sesamstraat!) bezoekt wegens groot succes nogmaals de Deventer Schouwburg. Met zijn grote ogen neemt hij jonge kinderen mee in een bijzondere muzikale wereld. Het orkest speelt, Lejo haalt muzikale streken uit, en samen laten ze verschillende instrumenten en muziekstijlen horen. Leuk voor jong en oud! Alle kinderen mogen na afloop zelf instrumenten uitproberen en krijgen papieren oogjes mee naar huis, zodat ze thuis verder kunnen spelen!

› Vooraf Klankspeeltuin waarin Het werk van Conny Janssen oogt stoer, ruig, dwars en alert. Zij versmelt haar soepele, virtuoze danstaal met de persoonlijke kwaliteiten van de dansers. Conny Janssen kiest uitgesproken karakters die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd.

muzikanten kinderen instrumenten laten zien, horen, voelen en bespelen › www.ovho.nl

› www.connyjanssendanst.nl

Dans

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie |

Klassiek

19.00 uur

€ 15,00 | € 10,00 t/m 12 jaar | incl. limonade


woensdag 20.00 uur Grote zaal

september woensdag 20.30 uur Kleine zaal

Emma wil leven

november

Marvellous

20

oktober

20

januari februari

De eerste superhelden saga musical happening ter wereld. Na het overdonderende ‘Watskeburt?! - de musical’ komen dezelfde makers met de opvolger ‘Marvellous’. In deze muzikale, grappige, spannende én ontroerende ode aan het superheldengenre wordt de vraag gesteld wat het inhoudt om een superheld te zijn. En natuurlijk gebeurt dat met een flinke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms met al die types met een cape. Want superheld zijn in deze tijd is geen pretje. Je speelt jezelf niet meer zo gemakkelijk in de kijker als vroeger. Destijds haalde je de krant, maar kranten leest niemand meer. Onze superhelden hebben hun capes aan de wilgen gehangen en werken op een slaap­ verwekkend kantoor. Uit frustraties over dit saaie grijze creëren ze een Supervillain die alleen zij kunnen verslaan. Denken ze… Alles wat we kennen uit de superheldenfilms wordt uit de kast wordt gehaald: vliegen, vlammen, ijs en explosies. Dat kan natuurlijk niet, maar we doen het toch!

› Vervolg op Ma › www.solostories.nl

april

› Regie: Peter van de Witte › www.bostheaterproducties.nl

Muziektheater

Toneel

€ 29,00 | CJP € 26,50 | incl. consumptie

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie | 19.30 uur

mei | juni

Tarikh Janssen, Rogier in ‘t Hout, Anna Keuning e.a.

Gebaseerd op de indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius. ‘Emma wil leven’ een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘Ma’. Volgens haar ouders en artsen is Emma ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

maart

Lisse Knaapen | Solo Stories

december

77


maart

21

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Turks Fruit

Boekenweek

22

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Thank God It’s Donna

23

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Yentl en de Boer

Staconcert

Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

Stars On Broadway

Magie

Hommage aan liefdesverhaal zonder weerga. De autobiografische bestseller ‘Turks Fruit’ heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan zijn universele kracht en ontroering ingeboet. Paul Verhoevens verfilming, die van Monique van de Ven en Rutger Hauer op slag filmsterren van internationale allure maakte, is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit. ‘Turks Fruit’ vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster, die een dramatische wending krijgt als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneel­ bewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit liefdesverhaal zonder weerga.

Dansen op het toneel bij spetterende show rond de onbetwiste Queen Of Disco. De dansmuziek zou nooit meer hetzelfde zijn nadat Donna Summer in 1977 met ‘I Feel Love’ de disco­­­theken in vuur en vlam zette. De onbetwiste Queen Of Disco, die in 2012 overleed, is weer helemaal terug. Ze is het middel­punt in deze spetterende discoshow vol glitter en glamour, waarin al haar wereld­hits de revue passeren. En dat zijn er nogal wat: we noemen ‘Last Dance’, ‘I Feel Love’, ‘Hot Stuff’, ‘Bad Girls’, ‘Could It Be Magic’ en ‘MacArthur Park’. De Stars On Broadway zingen en dansen haar aangrijpende levens­verhaal, dat begon met een doorbraak in Nederland. ‘Thank God It’s Donna!’

Kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Je kent ze misschien van hun muzikale bijdragen aan RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes op de radio. Hun debuutvoorstelling ‘De snoepwinkel is gesloten’ leverde ze een nominatie voor de Neerlands Hoop én uit­­verkochte zalen op. Het cabaret­duo ontving de presti­gieuze Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied (‘Ik heb een man gekend’). ‘Magie’ is de volgende stap in de grote Yentl en de Boer-saga.

› Regie: Hanneke Braam › www.hummelinckstuurman.nl

› Na afloop disco in het Theatercafé › www.thankgoditsdonna.com

Toneel

Muziek

Cabaret

€ 28,50 | € 20,00 CJP en t/m 18 jaar | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 23,00 | excl. consumptie

€ 22,00 | CJP € 19,50 | incl. consumptie

› Tekst, muziek en zang: Yentl Schieman en Christine de Boer › Eindregie: Michiel de Regt › www.yentlendeboer.nl


dinsdag 15.00 uur Kleine zaal

Trudy Labij & Frans Mulder

november

Barbier van Sevilla

september

26

zondag 15.00 uur Grote zaal

oktober

24

› Italiaans gezongen, Nederlandse boventitels › Live orkest › www.operaklassiekers.nl

› M.m.v. multi-instrumentalist Diederick Ensink › www.kikproductions.nl

€ 42,50 | CJP € 40,00 | incl. consumptie |

januari

Cabaret

14.00 uur | Dernière

€ 16,50 | incl. koffie/thee vooraf | serie 60+

mei | juni

Opera

februari

Geniale muziek en humoristisch libretto in één van de populairste opera’s. In 1816 brak de 24-jarige Gioachino Rossini door met de komische opera ‘Il Barbiere di Siviglia’. De geniale muziek en het humoristische libretto zorgden ervoor dat het werk snel populair werd. En bleef. De beroemde aria van Figaro is misschien wel de bekendste die er is. De verliefde graaf van Almaviva roept de hulp in van Figaro, de barbier van Sevilla. Die moet Almaviva in contact brengen met de mooie Rosina. Het happy end volgt pas na een serie complexe verwikkelingen en veel mooie muziek.

maart

Staatsopera van Tatarstan

Unieke en eenmalige samenwerking. Topactrice en rascomédienne Trudy Labij en cabaretier Frans Mulder in een onthutsend eerlijke en meedogenloos geestige voor­stelling. Terwijl ze vertellen en zingen over de levens, liefdes, ouders en carrières van beiden, vinden ze ook nog de tijd om het over het heden en de nabije toe­komst te hebben. Want zoals iedereen, filosoferen ze er graag op los. Dit alles komt samen in een serieus hilarisch programma met als grondgedachte: laten we het samen doen, want…’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar…

april

’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar

december

79


maart

26

dinsdag 20.00 uur Grote zaal

27

woensdag 20.00 uur Grote zaal

28

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Oxalys & Aleksandar Madžar

Naar Casablanca

John Denver ‘The Tribute’

Ropartz, Mozart en Franck

Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a.

John Adams Band

Muzikale optelsom: van trio naar kwintet. Oxalys kent verschillende samen­stellingen: tijdens dit concert treedt het op in een selectie van vier strijkers (strijkkwartet­ bezetting). Het ensemble, gekenmerkt door een uniek karakter, heeft een uit­stekende internationale reputatie. Pianist Aleksandar Madžar won concoursprijzen, waarna vele internationale optredens volgden in solorecitals, kamermuziek en als solist bij de grote orkesten. Oxalys en Aleksandar Madžar werken vaak samen met andere musici. Nu met elkaar, in een boeiend programma.

Beladen liefdesdrama, tegen een historische én actuele achtergrond. De makers van de theatersuccessen ‘Oeroeg’ en ‘Gejaagd door de wind’ verpakken ditmaal een on­ vergetelijke klassieker in fraai muziek­theater. In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een venijnig liefdesverhaal, waarin onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt. ‘Naar Casablanca’ verbindt onze geschiedenis met de prangende actualiteit; ooit vluchtte men Europa uit, nu zoeken velen hun hoop op ons continent.

Eerbetoon aan geliefde Amerikaanse folkzanger. In 1969 brak hij door met het nummer ‘Leaving On A Jet Plane’, bijna dertig jaar later vond hij de dood nadat hij de controle over zijn vliegtuig verloor. Veel te vroeg, want de Amerikaanse folkzanger John Denver was in 1997, het jaar van zij dood, nog zeer geliefd. Hits als ‘Take Me Home Country Roads’, ‘Annie’s Song’ en ‘Calypso’ behoren tot ons collectieve muziekgeheugen en halverwege de jaren zeventig was Denver zelfs de bestverkopende artiest ter wereld, een hit machine met meer dan honderd miljoen verkochte albums. John Adams en zijn Amerikaanse band benaderen bijna tot in perfectie zijn sound.

Klassiek

› Ook met: Tjebbo Gerritsma en Gurkan Kucuksenturk › Muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker › Regie: Madeleine Matzer › Filmklassieker Humphrey Bogart en Ingrid Bergman › www.matzer.org Muziektheater

€ 27,00 | € 9,00 CJP en t/m 18 jaar | incl. consumptie

€ 28,00 | CJP € 25,50 | incl. consumptie | 19.00 uur

› Programma: Strijktrio (Ropartz), Pianokwartet (Mozart), Pianokwintet (Franck) › www.kamermuziek-deventer.nl

Celebrating the life and music of John Denver

› www.johnadamsband.com

Muziek

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie


vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Orkater

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Frank Boeijen

september

31

zondag 15.30 uur Kleine zaal

Theater Sonnevanck / Silbersee

6+

november

Geert Lageveen & Leopold Witte

30

oktober

29

A feelgood voorstelling over het leven zelf. Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun aller­laatste feestje? Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen.

Een onmiskenbare stem, liedjes uit het hart en een band die past als een warme jas. Frank Boeijen verovert met zijn persoonlijke verhaal het hart van de theaterbezoeker. Zijn teksten beklijven en de muziek ontroert. Hits van toen zoals ‘Zwart Wit’, ‘De Verzoening’, ‘Zeg me dat het niet zo is’, ‘Koud in mijn hart’ of ‘Vaderland’ worden op een verras­sende manier naar het heden gehaald. Maar ook pasgeboren liedjes komen voorbij. Een muzikale avond waarin de bezoeker een reis door de tijd maakt van de jaren ’80 naar het heden.

Sonnevanck maakt avontuurlijk muziektheater voor kinderen (en hun ouders). ‘Lev’ is een uitbundige, kleurrijke en interactieve voorstelling waarin het publiek voluit mee mag zingen. Lev is stomvervelend en rent het huis uit, weg van zijn boze moeder. In een gebouwtje loopt hij een rugbyteam tegen het lijf, dat een Maori-haka-lied staat te oefenen. Vanaf dat moment belandt hij van de ene gezongen wereld in de andere. Een muzikaal feest door vijf acteurs/zangers en een senioren­-koor, die in meerstemmig gezongen liederen de hele wereld over reizen.

› www.frankboeijen.nl › Regie: Flora Verbrugge › www.sonnevanck.nl

Toneel

Muziek

Jeugd & Familie

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. consumptie

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie

€ 15,00 | CJP € 12,50 | incl. limonade

mei | juni

april

› “Alles aan deze voorstelling klopt”… ”237 redenen om door te gaan is een juweeltje” | Theaterkrant

januari

Lev

februari

Theatertournee 2019

maart

237 redenen om door te gaan

december

81


04

donderdag 20.00 uur Grote zaal

ISH Dance Collective

Modern Samurai Spetterende voorstelling vol freerunning, breakdance en martial arts. De straten zijn grijs, de toekomst onzeker. Om je heen muren van baksteen en beton. Maar als je hoog genoeg springt, beland je op het dak, waar de zon schijnt. Op het dak is er lucht. Marco Gerris is geïnspireerd door de Franse speelfilm ‘Yamakasi’ uit 2001, waarin een groep jonge sensatiezoekers de benauwde sfeer van de achterstandswijken probeert te ontvluchten via urban sport. Maar de jongens hebben nog een doel: precies genoeg geld stelen van de rijken om de hartoperatie van een arm kind uit de buitenwijk te kunnen betalen. Eric Corton | Ma | 2018

apr

› Afgelopen seizoen waren de dansers van ISH te zien in GRIMM samen met de balletdansers van Het Nationale Ballet › Spel en dans: Bart van der Linden, Luis Alkmim e.a. › www.ishdancecollective.com

Dans

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie


donderdag 20.30 uur Kleine zaal

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Nod Stewart & The Faces ft. John Buijsman

september

06

zaterdag 16.00 uur Kleine zaal

Kim van Zeben e.a.

6+ november

Jan Beuving & Patrick Nederkoorn

05

oktober

04

Muzikaal en vrolijk poppen­ theater over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Actrice en theatermaker Kim van Zeben en regisseur Marije Gubbels brengen met ‘Eendje’ een muzikale vrolijke ode aan de buitenstaander. Journaliste Pia Putman interviewt in haar radioprogramma de eend Dobber, die eigenlijk niet weet of hij wel een eend is. Wat volgt is een spannende roadtrip vol kleur­rijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

› Beuving en Nederkoorn kregen beide een nominatie voor de Neerlands Hoop 2017 › Composities en piano: Tom Dicke › www.toptheater.nl

› “Een prachtig, subtiel gelaagd verhaal.” | Scènes › ‘Eendje’ was een groot succes op de zomerfestivals. › Muziek: De Groentebroeders (Jan en Keez Groenteman) en Timon Koomen › www.totslot.nl

› www.nodstewart.com

Cabaret

Muziektheater

Jeugd & Familie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 23,50 | CJP € 21,00 | incl. consumptie

€ 15,00 | CJP € 12,50 | incl. limonade

januari

Het ongelofelijke verhaal van Rod Stewart & The Faces. We schrijven begin jaren ’70, een zanger en een gitarist komen elkaar tegen in de kroeg en worden vrienden voor het leven. De rest is geschiedenis. In ‘Every Picture Tells A Story’ wordt het onbekende verhaal verteld van Rod Stewart & The Faces. Hoe vijf vrienden uit­groeiden tot een sensatie van wereldformaat: van kroeg­­bandje tot stadion-act! John Pidgeon (gespeeld door John Buijsman) is al heel zijn leven in dienst van Rod Stewart en zijn Faces. Eerst als roadie, later als tourmanager. Hij heeft de band in al zijn ups, downs, sides meegemaakt en kent alle verhalen uit eerste hand. Deze verhalen deelt hij nu graag met het publiek.

februari

De kleinste letters en grootste valkuilen van de belastingdienst. Voor een geselecteerde groep theaters, waaronder natuurlijk de Deventer Schouwburg, maken deze succesvolle cabaretiers een artistiek uitstapje met z’n tweeën. Hoeveel soorten belasting zijn er? Wie likte eigenlijk al die blauwe enveloppen dicht? En kunnen we het écht niet leuker maken? Cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn duiken voor u in de kleinste lettertjes en de grootste valkuilen van de Belastingdienst. Dat maakt van ‘Leuker kunnen we het niet maken’ dé voorstelling met toegevoegde waarde!

maart

Eendje - een komische reportage over een verwarde eend

april

Every Picture Tells A Story

mei | juni

Leuker kunnen we het niet maken

december

83


april

06

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

11

donderdag 20.00 uur Grote zaal

YAMATO Huub Stapel, Johanna ter Steege e.a.

Internationale productie

De Waarheid De Waarheid is een originele komedie over twee ontrouwe stellen. Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug? Brengt de waarheid verlichting of niet? › Ook met: Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck › Regie: Gijs de Lange

Passion Zinderende drumshow met enorm energielevel. Wereldwijd lieten zo’n vijf miljoen mensen zich al meeslepen door de opwindende ritmes van deze uiterst gedisciplineerde mannen en vrouwen. Het bespelen van bijvoorbeeld de meer dan vijfhonderd kilo wegende Taiko-drum vereist de spierkracht en het uithoudingsvermogen van een topatleet. Dus trainen de leden van YAMATO het hele jaar door, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Dan heb je wilskracht en - nog belangrijker - passie nodig. Passie is de nooit haperende motor die ervoor zorgt dat de Japanners door kunnen blijven gaan. En die passie gaan ze met u delen. › www.yamatodrummers.com

Toneel

Show

€ 32,50 | CJP € 30,00 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 29,50 | CJP € 27,00 | incl. consumptie


vrijdag 20.00 uur Grote zaal

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Frank Blueka

september

13

zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

No Refugee Rockmusical

november

DE VERLEIDERS

12

oktober

12

Rock met het hart op de goede plek! Rockmusical vol drama, dans, visueel spektakel en pop/rock muziek. De gevluchte Achmed komt na zijn vlucht uit Syrië ontheemd in Nederland terecht. Geslagen, maar niet verslagen zoekt hij een plek om zijn nieuwe bestaan richting te geven. Hij wordt soms argwanend bejegend. Maar niet door Fatma op wie hij hopeloos verliefd wordt. Zij, net als hij gevlucht, ziet haar toe­komst in dit nieuwe land en bekijkt het met een nieuwsgierige blik. Schatplichtig aan klassieke rock­-musicals als Tommy en Jesus Christ Superstar is ‘No Refugee’ een universele vertelling over herkomst en identiteit. Een bijzondere samenwerking van nieuwkomers en autochtone Nederlanders.

› www.frankblueka.com

› www.dedroommakerij.nl

Toneel

Muziek

Muziektheater

€ 35,00 | CJP € 32,50 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie

€ 12,75 | CJP € 10,00 | excl. consumptie

› Met: Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en (wisselend) Leopold Witte of Peter Drost › www.de-verleiders.nl

januari

Een weergaloos muzikaal verhaal en sterke songs die spelen met de tijd. In ‘Einstein was a Rolling Stone’ eert rockpoëet en songwriter Frank Blueka de relativiteit. Een verrassende, muzikale ontdekkingsreis over de relatie E=mc² en muziek. Centraal in de voorstelling staat Einsteins energie-flow die Frank Blueka gebruikt als basis voor zijn zelfgeschreven muziek én voor eigenzinnige, akoestische bewerkingen van enkele bestaande klassiekers. Laat de warme sfeer u meevoeren in de flow van prachtige songs en het vrijdenken van Einstein. Zet samen met Frank de tijd stil… het licht buigt af… naar u als publiek … en een gevoel van oneindige mogelijkheden komt boven.

februari

Vlijmscherp en actueel theater over big data. DE VERLEIDERS richten hun vlijm­scherpe pijlen dit keer op de handelaren in big data: de Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Want het schrik­beeld van Orwells ‘1984’ is anno nu de verontrustende realiteit. Zonder dat we er erg in hebben. Zonder dat we het erg vinden! Want we hebben immers niks te verbergen. DE VER­LEIDERS tonen aan dat iedereen geheimen heeft die niet onthuld mogen worden, of waarvan je niet eens weet dat je ze hebt. Lees voor het bezoek aan ‘#niksteverbergen’ de voorwaarden en klik dan op accepteer.

maart

De Droommakerij

april

Einstein was a Rolling Stone

mei | juni

#niksteverbergen

december

85


april

13

14

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Het HUIS van ASPORAAT

zondag 11.00 en 14.00 uur Panorama Foyer (2e etage)

BonteHond

3+

Met Jandino

Pak ‘m

Knotsgekke, ontsporende klucht van Jandino. Na meerdere aanvaringen met de wet, persoonlijke beledigingen en fysieke aanvallen, heeft de rechtbank doen besluiten dat Judeska achter slot en grendel moet. In deze knotsgekke klucht moet Judeska nood-­ gedwongen op zoek gaan naar zichzelf door middel van creatieve therapieën, groepsgesprekken en agressietraining. Maar als er één ding is waar Judeska niet tegen kan, is het wel verteld worden wat ze moet doen. Gaat het personeel er in slagen om van Judeska een beter mens te maken of zijn zij straks degene die therapie nodig hebben? Eén ding weten we zeker: de tbs-kliniek zal na haar komst nooit meer hetzelfde zijn.

Speelse voorstelling voor de allerkleinsten. Het flitsende ‘Pak ‘m’ gaat over achter elkaar aanzitten en klassieke misverstanden. Een voorstelling in de geest van Tom en Jerry en De Dikke en de Dunne maar dan op Duploniveau. Twee presentatoren vechten om de microfoon, de derde gaat ermee heen. Genoeg reden dus voor een race, met een verrassende eindstreep. Het fantasievolle decor biedt veel mogelijkheden tot verstoppen, wegduiken en het betere poppenkastspel. Voor de allerkleinsten en iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen.

› www.jandino.nl

› ‘Pak’m’ is de opvolger van de

Judeska in de TBS-kliniek

peuterhit ‘AaiPet’ › www.bontehond.net

Toneel

Jeugd & Familie

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie

€ 9,50 | incl. limonade | incl. workshop


zondag 15.30 uur Grote zaal

woensdag 20.30 uur Kleine zaal

Theatergroep Suburbia

september

18

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Lenette van Dongen

november

Helligen Hendrik

17

oktober

14

Energiek en explosief feelgoodcabaret. Zit u uitgeput op de bank gevangen tussen droom en werkelijkheid en weet je het ook allemaal even niet meer? Lenette fileert op hilarische wijze uw dromen en laat je weer verliefd worden op uw eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. ‘Paradijskleier’ is de opvolger van het zeer goed ontvangen ‘Tegenwind’: “Het allerbeste uit haar oeuvre. Als een van de weinigen in het genre weet Lenette van Dongen haar publiek werkelijk mee te nemen in haar vertelling. Ze neemt de zaal in vertrouwen en schept een aan­genaam soort intimiteit, waarin haar verhalen perfect gedijen.” (Algemeen Dagblad )

› www.helligenhendrik.nl

› Met: Jessie Wilms, Matthijs IJgosse, Justus van Dillen › Regisseur Olivier Diepenhorst maakte eerder het lovend ontvangen ‘Eenzame begeerte’ › www.theatergroepsuburbia.nl

› www.lenettevandongen.nl

Cabaret

Toneel

Cabaret

€ 23,00 | incl. consumptie | in dialect

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. consumptie

januari

Moderne klassieker over ontrouw, intriges en vriendschap. Emma en Robert zijn getrouwd, Jerry is de beste vriend van Robert, Jerry en Emma zijn minnaars, Robert weet van de affaire, maar Jerry weet niet dat hij het weet…. In ‘Bedrog’ ontrafelt Harold Pinter op ingenieuze én genadeloze wijze het web van leugens en intriges. Iedereen bedriegt iedereen in deze geraffineerde driehoeksverhouding. Maar het grootste bedrog plegen Emma, Robert en Jerry uiteindelijk aan niemand anders dan aan zichzelf.

februari

“Helligheid is net stront, ut moet d’r oet.” Helligen Hendrik is weer terug in de theaters: zwartgalliger en chagrij­niger dan ooit. De toornige Tukker staat aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem alles behalve vrolijk. Sterker nog: hij gruwelt van alle feestelijk­ heden die hem zonder twijfel te wachten staan. Felicitaties, cadeautjes, schijtlollige spandoeken in de tuin? “Vot met den pröttel!” Tegelijkertijd beseft Hendrik dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. ‘Oald zeer’ dus.

maart

Paradijskleier

april

Bedrog

mei | juni

Oald zeer

december

87


april

18

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

O’Dreams

BROKEN

19

vrijdag 19.00 uur Grote zaal

Theater Terra

8+

Café Connemarr a

Ierse songs, dwaze verhalen. O’DREAMS slaat na het succes van ‘Irish Ways and Irish Laws’ (uitverkochte optredens) nieuwe wegen in met ‘BROKEN’. Een zeer muzikale én vermakelijke voor­stelling vol magische songs uit Ierland. O’DREAMS is een Iers/ Nederlands klasse trio dat oprecht, ontroerend en opzwepend is en het publiek wérkelijk weet te raken. › Met: John Flierman (zang, gitaar, bouzouki, bodhran), Danny Guinan (zang, gitaar) en Ed Veltrop (zang, accordeon, piano, toetsen) › www.odreams.nl

Aladdin Theater Terra maakt muzikale familievoorstellingen met poppen. In deze compleet nieuwe familiemusical, naar het wereldberoemde sprookje van Duizend-en-een-nacht, sleept Theater Terra iedereen vanaf 8 jaar mee naar de magische wereld van Aladdin. Dit lefgozertje probeert in een betoverde stad een mooie Arabische prinses uit handen van een boze tovenaar te redden, met hulp van de geest uit een magische wonderlamp. › Naar het sprookje van: Antoine Galland › Muziek en regie: Fons Merkies › www.theaterterra.nl

Muziek

Jeugd & Familie

€ 17,50 | CJP € 15,00 | excl. consumptie | verkoop reeds gestart

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. limonade


zaterdag 20.00 uur Grote zaal

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ivan Peroti

september

25

donderdag 20.30 uur Kleine zaal

Anne & Lisa

november

Rob Mostert Hammond Group

25

oktober

20

Groovende ode aan de Hammond. Wat verbindt de muziek van Deep Purple, Booker T & The MG’s, Stones en Sly & the Family Stone? De Hammond! En zeg je Hammond, dan zeg je Rob Mostert. Met zijn groovende band en het rauwe stemgeluid van Chris Hordijk (The Voice) brengt hij een eerbetoon aan het iconische orgel. Je mag ons eraan houden: het dak gaat eraf vanavond.

Naar de bakermat van de jazz, rhythm & blues, soul, rock en cajun. New Orleans is een onverwoest­ baar muzikaal epicentrum van de Zuidelijke muziek. Denk bijvoor­beeld aan Louis Armstrong, Dr. John, Allen Toussaint, Labelle, Fats Domino en The Meters. De stad is altijd een bruisende smeltkroes geweest van onder andere Franse, Spaanse, Afrikaanse en Haïtiaanse invloeden, en dat hoor je. Na de succesvolle tournee in 2016 is de voorstelling in iets aangepaste versie opnieuw te zien. Nieuw is Ivan Peroti, bekend van The Voice en als zanger van Sven Hammond Soul.

Jong absurdistisch cabaretduo. In de voorstelling ‘Weltschmerz’ doorgronden Anne & Lisa per­sonages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties geven ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaakt­ heid van de wereld. Zo heeft Danny echt alles van Star Wars, maar niemand om ‘papa’ of ‘mama’ tegen te zeggen. Herman zal nimmer raden wat Anton bij zich heeft, en als ze samen gaan vissen vergeten ze standaard de hengels. ‘Weltschmerz’ is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil. › www.annelisa.nl

april

› Muzikale begeleiding K.O. Brass, Ocobar en toetsenist Roel Spanjers › www.rickykoole.nl › www.leoblokhuis.nl

Muziek

Muziektheater

Cabaret

€ 23,50 | CJP € 21,00 | incl. consumptie

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie

€ 17,50 | CJP € 15,00 | incl. consumptie

mei | juni

› Ook met: Jurriaan Suring (saxofoon), Wouter Schueler (trompet), Michael Simon en Frans Cornelissen (trombone), Chris Strik(drums) › www.hammondsessions.com

januari

Weltschmerz

februari

New Orleans

maart

Sex, Hammond and... Rock ’n Roll

december

89


april

26

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

Abafazi

Helela Mama! Powervrouwen uit Afrika. Abafazi komt uit het Zulu en betekent letterlijk vrouwen. De tien powervrouwen van Abafazi brengen een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen u mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. De Afrikaanse drum, de marimba en hun stemmen zijn de basisinstrumenten. De kostuums van de Abafazi zijn vormgegeven in de traditie van de verschillende volkeren uit Zuid-Afrika. Een swingende Afrika-belevenis om nooit te vergeten! › www.wereldtheater.com Orkater | Woiski & Woiski | 2018

Show

€ 28,00 | CJP € 25,50 | incl. consumptie

mei


2+

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Miss Montreal

03

vrijdag 19.30 uur Kleine zaal

Theater Gnaffel

8+

november

Woezel & Pip

02

september

woensdag 14.00 & 16.00 uur Grote zaal

oktober

01

Nieuw avontuur van Woezel & Pip en Buurpoes en Charlie. Zou jij ook willen weten hoe het is om groot te zijn? Woezel en Pip kunnen niet wachten. Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen ze stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een nieuw avon­tuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat…

Heerlijke openhartige en muzikale avond over vallen en weer opstaan. Miss Montreal, de band van Sanne Hans, gaat de Nederlandse theaters in met ‘Fu-Fu-Fu-F ck it’. Centraal hierin staan alle ervaringen die Sanne de afgelopen twee jaar heeft opgedaan. Het was af en toe vallen-en-opstaan en vooral leren jezelf te blijven in een hectische wereld. Tijdens dit heerlijke, muzikale avondje verhaalt zij hier openhartig en met humor over. Voor wie nog nooit een theater­ show van Miss Montreal heeft bijgewoond zal dit een bijzondere kennismaking worden. En voor de vaste bezoekers voelt het als een warm bad.

Kan koppigheid de wereld redden? Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De negenjarige Charlie heeft er genoeg van: het geschreeuw en gescheld, op straat, op televisie en online, op school. Ze sluit zich op in haar kamer en weigert om nog met wie dan ook te praten.

april

› www.missmontreal.nl

Jeugd & Familie

Muziek

Jeugd & Familie

€ 18,00 | incl. limonade

€ 28,00 | incl. consumptie

€ 15,00 | CJP € 12,50 | incl. fris

mei

› Knuffel na afloop met de levensgrote, pluchen knuffels van Woezel en Pip in het theatercafé › De karakters uit de voorstelling worden tot leven gewekt in de vorm van prachtig vervaardigde handpoppen › www.vanhoorne.com

Gandhi is een voorstelling over de dunne grens tussen staan voor je overtuiging en staan op je strepen. Tussen idealisme en fanatisme. Gnaffel laat kinderen kennismaken met Gandhi. Niet de halve heilige die de geschiedenis van hem heeft gemaakt, maar de mens in al zijn grootheid en gebreken.

januari

Gandhi

februari

Fu-Fu-Fu-F ck it

maart

en de tijdmachine

december

91


mei

04

08

zaterdag 15.30 uur Grote zaal

Het Nationale Theater

Slechts 200 plaatsen

woensdag 20.00 uur Grote zaal

Thomas Acda

Motel

Onze straat Het theater als straatfeest! Het publiek zit op het podium rondom de acteurs en leeft mee met het leven van de bewoners in een straat en al hun lief en leed. Tussen de scènes worden hapjes en drankjes uitgedeeld. De regisseur Daria Bukvic (Het Nationale Toneel) vraagt zich af: ‘Zijn we in een moderne Europese stad nog in staat om ons met elkaar te verbinden?’ Een bijzondere voorstelling op 4 mei. U kunt eerst naar het theater, daarna even bijkomen in ons Theatercafé en door naar de 4 mei viering bij Het Grote Kerkhof. Een dag vol intense ervaringen over het leven met elkaar in al haar facetten. Slechts 200 plekken ! Wees er snel bij! › Met: Scott Beekman, Leòn Ali Cifteci, Joy Delima, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma, Yela de Koning, Mark Lindeman, Nazmiye Oral, Bram Suijker, Romana Vrede, Stefan de Walle

Na het grote musicalsucces gaat Thomas Acda solo. Reikhalzend kijken we uit naar de eerste solovoorstelling van Thomas Acda. Het idee broeit al sinds de beëindiging van het succesvolle duo Acda en de Munnik. Maar eerst regisseerde Thomas twee films, schreef hij een boek, de muziek voor de musical ‘De Marathon’ en speelde de hoofdrol in de musical ‘Fiddler on the roof’. Nu is hij terug met de lang­verwachte eigen, muzi­kale cabaretvoorstelling, samen met gitarist David Middelhoff. Met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood. Over hoe we met vallen en opstaan proberen invulling te geven aan ons leven.

› Regie Ruut Weissman › www.thomasacda.nl Toneel

Cabaret

€ 21,00 | CJP € 18,50 | excl. consumptie

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie


donderdag 20.00 uur Grote zaal

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Emilio Guzman

september

11

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Harrie Jekkers en Klein Orkest

november

Het Groot Niet Te Vermijden

10

oktober

09

Muziektheater over en door de legendarische nederpopgroep Klein Orkest. Na de succesvolle cabaret­ voorstelling ‘Jekkers & Jeroen’ keert Harrie Jekkers terug naar zijn muzikale roots: de tijd dat hij zanger was van de legendarische nederpopgroep Klein Orkest. Tussen 1979 en 1985 scoorde de band hits als ‘Later is allang begonnen’, ‘Koos Werkeloos’ en ‘Over 100 jaar’, en natuurlijk ‘O, O Den Haag’ en ‘Over de Muur’, liedjes die nog altijd hoog staan genoteerd in de Top 2000. Muzikaal wordt Jekkers begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: bassist Chris Prins en drummer Niek Nieuwenhuijsen, en nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink op toetsen.

›Met: Martin Bakker, Chris Grem, Jochem Kroon, Peter Tinke en Evert Josemander › www.hetgrootniettevermijden.nl

› “De cabaretier als Don Quichot: het is een mooie metafoor in een prettig, rustig verteld verhaal.” | Trouw › Regie: Laura van Dolron › www.emilioguzman.nl

› www.bvmooiweer.nl Show

Cabaret

Muziek

€ 26,00 | CJP € 23,50 | incl. consumptie

€ 19,50 | CJP € 17,00 | incl. consumptie

€ 29,50 | incl. consumptie | reeds in de verkoop | reprise

januari

Emilio gaat het helemaal anders doen. Na drie voorstellingen tegen populisme, is de wereld alleen maar populistischer geworden. De blanke boze mannen hebben gewonnen. Zij hebben nu de macht. Oftewel: nu zijn zij de elite. Nu is Emilio een blanke boze man. Nu mag hij ongeremd boos zijn. Zonder nuance. Zonder beleefd­heid. Zonder twijfel. Kom dan!

februari

Humor, goede muziek, theater en muzikale grappen. In een verse samenstelling maar volgens aloud en beproefd recept brengt Het Groot hun “dan weer dit dan weer dat” theater. De heren van Het Groot Niet te Vermijden nemen u, in hun nieuwe humoristische muziekvoorstelling ‘The Inevitables’, mee op bliksembezoek langs alle muzikale uithoeken van de wereld. Vijf heldhaftige multi-instrumen­ talisten en een unieke formule laten u een avond ontsnappen aan uw eigen sores.

maart

Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug

april

Kom dan!

mei

The Inevitables

december

93


mei

16

17

donderdag 20.00 uur Grote zaal

Kom hier dat ik u kus

Naar de roman van Griet op de Beeck

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Jan Rotband

Het Beste

Sophie van Winden, Dragan Bakema, Kirsten Mulder, Oda Spelbos, Reinout Bussemaker en Misja Nolet Toneelvoorstelling vol humor, scherpte en ontroering. Na het succes van de toneelbewerking van haar debuutroman ‘Vele hemels boven de zevende’ regisseert Mirjam Koen de theater­ bewerking van ‘Kom hier dat ik u kus’, de tweede roman van Griet Op de Beeck, die binnen een week na verschijning een bestseller werd. Het wondermooie en aangrijpende verhaal over de complexe en pijnlijke verhoudingen in de familie van Mona leidt tot een voorstelling vol humor, scherpte en ontroering. Een topcast speelt een verhaal over ouders en kinderen, het lef om eigen keuzes te durven maken en natuurlijk ook de grillen van de liefde. › Regie: Mirjam Koen › www.toptheater.nl

Topvertalingen en eigen klassiekers. In Carré vierde Jan Rot groots zijn 60e verjaardag en introduceerde meteen de nieuwe Jan Rotband. Nu gaan ze op tour met ‘Het Beste’ van de laatste albums, maar ook ‘Het Beste’ uit Jans rijke verleden, met topvertalingen van Beatles en Stones tot Randy Newman en Bruce Springsteen, met eigen klassiekers als ’Hard zingend in het donker’ en ‘Counting Sheep’ en het lied over zijn moeder waarmee Jan de Annie M.G. Schmidt-prijs won. ‘Het Beste moet nog komen,’ zingt Jan op het nieuwe album ‘Magistraal’. En dat komt uit. ’Het Beste’ is nu. Mis het niet!

› Regie Ruut Weissman › www.thomasacda.nl

Toneel

€ 29,50 | CJP € 27,00 | incl. consumptie |

Muziek

19.00 uur

€ 19,50 | CJP €17,00 | incl. consumptie


september

Concert

Tukker en rasverteller Thijs Kemperink speelt niet alleen in Twente, maar ook daarbuiten steeds vaker voor volle zalen. De ijzersterke grappen en beeldend vertelde verhalen zijn voor iedereen herkenbaar. In zijn nieuwe show vormt een ruzie met zijn allerbeste vriend de rode draad. Doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het ‘Bonje!’?

Melancholiek en soms robuust. Byzantijnse muziek is de sacrale zang van de christelijke kerken die de orthodoxe traditie volgen. Oude Joodse en Griekse elementen zijn hierin terug te vinden. De kerngedachte bij deze oeroude geloofsmuziek is dat het om de heilige zang van engelen gaat. De schoonheid van deze muziek spreekt velen aan ook zonder dat men de taal begrijpt. Soms veder­­licht in melancholieke liefdes­liederen, dan weer breed en gespierd in vrijheidsliederen uit het strijdbare verleden van de kozakken.

november 95

Volg ons op:

@DevSchouw

@deventer.schouwburg deventerschouwburg

Deventer Schouwburg

Of schrijf u in voor onze nieuwsbrief op deventer­schouwburg.nl

Cabaret

Muziek

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie

€ 16,50 | incl. koffie/thee vooraf | serie 60+

mei

april

› Na de pauze is er ook ruimte voor profane liederen › Koor o.l.v. Paul Kempers

Blijf op de hoogte van onze voor­ stellingen en concerten, bijboekingen, acties en kijkjes achter de schermen

december

Bonje!

›Regie: Silvester Zwaneveld › “Als je om Thijs Kemperink niet kunt lachen, ben je waarschijnlijk al overleden.” | Mede-Tukker André Manuel › www.thijskemperink.nl

Volgt u ons al?

Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor

oktober

zondag 15.00 uur Kleine zaal

januari

Thijs Kemperink

19

februari

zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

maart

18


mei

19

zondag 15.30 uur Grote zaal

The Bridges of Madison County

24

vrijdag 20.30 uur Kleine zaal

Jeroen van Veen

The best of Einaudi

Lone van Roosendaal, René van Kooten, Annick Boer, Ad Knippels Broeierige musical over die ene grote liefde. ‘The Bridges of Madison County’ vertelt het verhaal van Francesca die een korte maar hevige relatie krijgt met een fotograaf die een paar dagen in haar dorp is om historische bruggen te fotograferen. De romance verandert haar kijk op het leven en haar huwelijk. De musical is gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep. De bekroonde muziek van Jason Robert Brown is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert.

› “Aangrijpende liefdesdilemma’s subtiel onderstreept door de muziek” | Trouw › “Wat zijn ze mooi verliefd, die twee. En wat klinken ze ongelofelijk goed” | Parool

Prachtig gespeeld trancemuziek. Avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minima­listisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied. Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hit­­lijsten. Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi zijn bekendste werken geschreven voor één piano. Ritmische en opzwe­pende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen. › www.jeroenvanveen.com

Musical

Muziek

€ 34,00 | CJP € 31,50 | incl. consumptie

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie


Onder Vrouwen III - Eindelijk Feest!

september

25

vrijdag 20.00 uur Grote zaal

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Legendary Albums Live Presenteert:

november

Hilarisch cabaret

oktober

24

december

97

› Met Bas Hoeflaak (Droog Brood), bier, sigaretten en livemuziek

› Met: Erwin Nyhoff (zang/gitaar), Rob Winter (gitaar), Jan-Peter Bast (toetsen), Wies Kavelaar (zang/ gitaar), Wouter Kiers (sax), Arie den Boer (drums) en Marco Dirne (bas) › Videopresentatie: Jan Douwe Kroeske

Cabaret

Muziek

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. consumptie

€ 29,50 | CJP € 27,00 | incl. consumptie

mei

april

van De Mannen › De pers over de Onder Vrouwen I & II: “Lachsalvo op lachsalvo voor een show die behendig manoeuvreert tussen stand-up, toneel en cabaret met livemuziek.” | ADShow

februari

Brutaal, ongegeneerd en ongelofelijk humoristisch. Brutaal, ongegeneerd en ongelofelijk humoristisch. In ‘Onder Vrouwen I & II’ namen Wimie Wilhelm, Margôt Ros (Toren C) en Bodil de la Parra elkaar flink de maat. En ze gaan door. Hun kinderen zijn inmiddels het huis uit, net als hun mannen. Wordt het niet eens tijd om het leven anders in te richten? Want ze zitten nog steeds in het café. Oud zeer komt voorbij, mooie momenten worden herbeleefd.

maart

Margot Ros, Wimie Wilhem, Bodil de la Parra, Bas Hoeflaak, e.a.

Who’s the Boss?! 35 jaar na de release van Bruce Springsteens album ‘Born in the U.S.A.’ (met daarop ‘Dancing in the Dark’ , ‘Born in the U.S.A.’, ‘I’m on Fire’ en ‘My Hometown’), 30 miljoen verkochte exemplaren en talrijke onderscheidingen verder, speelt Legendary Albums Live het volledige album in het theater. ‘Born in the U.S.A.’ is alweer de vierde theater­productie van Legendary Albums Live. Bovendien wordt Springsteen dit jaar 70. Aanleiding genoeg om eens flink uit te pakken met een 2 uur durend rocktheater­spektakel!

januari

Bruce Springsteens Born In The U.S.A.


mei

25

01

zaterdag 20.30 uur Kleine zaal

zaterdag 20.00 uur Grote zaal

Margriet Bolding

Woodstock: One Night of Peace and Music

Het gras bij de buren

Frank Lammers, Anne Soldaat, Yorick van Norden e.a.

Eigenzinnige humor, mooie liedjes en herkenbare thema’s. Een groene omgeving, tot rust komen na je werk, kinderen die onbezorgd kunnen opgroeien: het platteland lonkt. Margriet besluit samen met haar gezin de oversteek te wagen van een rijtjeswoning in de stad naar een boerderij in het weiland. Margriet Bolding, geroemd om haar eigen­zinnige humor en mooie liedjes, snijdt in haar theater­werk zeer herkenbare thema’s aan.

Terug naar het belangrijkste muziekfestival uit de geschiedenis! Woodstock is het meest invloedrijke popfestival uit de muziek­ geschiedenis met legendarische optredens en een uitzinnig publiek. Precies vijftig jaar later neemt Frank Lammers u mee naar de heilige grond in Bethel, New York, voor een uniek eer­betoon. Bijgestaan door all-star band Strange Brew (o.a. Anne Soldaat en Yorick van Norden). Zij spelen muziek van Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who, Santana, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young en al die anderen. Iedere avond wordt opgeluisterd door drie wisselende gastzangers: Sandra van Nieuwland, Pablo van der Poel (DeWolff), Ricky Koole, Paul de Munnik of Stephanie Struijk.

› “Margriet Bolding. Onthoud de naam. Een natuurtalent.” | NRC handelsblad › “Bolding maakt authentiek theater” | De Telegraaf › www.margrietbolding.nl

Cabaret

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie

Orkater | Woiski & Woiski | 2018

jun

Muziek

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie


6+

zaterdag 19.00 uur zondag 14:30 uur Grote zaal

Eindvoorstelling La TalenTia

vrijdag zaterdag zondag Grote Zaal en Kleine Zaal

Deventer Op Stelten

november

Deventer Jeugdmusical

29 30

september

zaterdag 19.00 uur zondag 14:00 uur Grote zaal

oktober

22 23

05 06 07

Het grootste theaterfestival van Oost-Nederland. Deventer is één groot theater met ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen n de historische binnenstad en locaties rondom het centrum én in Deventer Schouwburg. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot toonaan­gevend festival voor internationaal buiten­theater. Van hoogstaand buitentheater tot openlucht­ voorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische tot meer ingetogen acts.

› www.latalentia.nl

› Voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig o.a. in Deventer Schouwburg. › www.deventeropstelten.nl

Jeugd & Familie

Musical & Show | Jeugd & Familie

Specials

€ 13,50 | € 10,00 t/m 12 jaar | excl. consumptie

€ 12,50 | excl. consumptie

Toegang festival gratis.

› www.deventerjeugdmusical.nl

januari

10 jaar Musical & Theaterschool La TalenTia. Musical & Theaterschool La TalenTia uit Deventer viert dit jaar haar 10-jarig jubileum met 2 voor­ stellingen in de grote zaal van de Deventer Schouwburg. Pas aan het begin van het seizoen 2018-2019 wordt samen met de leerlingen bepaald welke musical, of combinaties van musicals, gepresenteerd worden in deze 2 voorstellingen. Met een groep van 55 leerlingen in de leeftijd van 8 tot 20 jaar zal dit zeker weer een spetterende en humoristische musical gaan worden met natuurlijk veel dans, zang en improvisatie talenten.

februari

Inspirerende voorstelling voor jong en oud! De Deventer Jeugdmusical brengt u een ‘Spectaculaire familiemusical’. De jongeren van de Deventer Jeugdmusical zullen ook dit keer weer iedereen verrassen met een kleurrijke en indrukwekkende voorstelling. De bezoekers worden meegenomen in de wereld van zang, dans en toneelspel. Met het verhaal dat zich voor uw ogen afspeelt, waant u zich even in een andere wereld.

maart

Internationaal buiten­theaterfestival

april

10-jarig jubileum

mei | juni

Spectaculaire familiemusical

december

99


Tips van onze collega’s Waar kijken de collega’s van de Deventer Schouwburg naar uit? Wij hebben het een aantal van hen gevraagd. Petra zoekt en vindt de mens Ziet u een artikel over een voor­­stelling in de krant, een voorstellingsaffiche langs de weg of de maandagenda in het café dan is dat het werk van Petra. Petra werkt op de afdeling Marketing & Communicatie. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van onze voorstellingen in de stad. Petra trekt alles uit de kast om ‘haar’ voorstellingen bij u onder de aandacht te brengen. Daarnaast organiseert zij alle rand­programmering. Van een Ladies Night tot een Meet & Greet of een afterparty. Zij draait haar hand er niet voor om. En gewoon omdat ze zo ontzettend van het theater en alles wat er te zien is houdt! En daarom geeft ze graag haar tips aan u.

De Alex Klaasen Revue: Showponies

Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit e.a. Een van de vrolijkste, grappigste en muzikaalste voorstellingen van dit theaterseizoen. Alex Klaasen is een alleskunner, een heerlijke showpony en de schrijver van deze absurdis­ tische revue. | za 3 nov 20.00 uur

Frank Boeijen Hamlet, de familievøørstelling (8+) Theater Rotterdam

Elk jaar weer lachen, gieren, brullen, tientallen verkle­dingen en prachtige decors. En natuurlijk met liedjes van Alex Klaasen. Heel bijzonder! Voor iedereen van 8-99 jaar. | do 24 jan 19.00 uur

Al sinds 1996 bezoek ik samen met mijn vriendin jaarlijks de theatervoorstellingen van Frank Boeijen. Zijn onmis­ kenbare stem, zijn prachtige teksten, verrassende arrangementen, hij weet zijn publiek ademloos te bespelen. Heerlijk een avond genieten, wegdromen en meezingen. | za 30 mrt 20.00 uur

Bureau Sport in het theater Frank Evenblij & Erik Dijkstra

Hoe leuk is dit: het duo Evenblij en Dijkstra komt naar het theater! Even geen muziek of toneel, maar onder het genot van een drankje lekker luisteren naar de mooiste verhalen uit de sport. | vr 16 nov 20.00 uur

Woodstock: One Night of Peace and Music

Frank Lammers, Anne Soldaat, Yorick van Norden e.a. Terug naar het belangrijkste muziekfestival uit de ge­ schiedenis! Heerlijk herkenbaar, nostalgie, flower-power, gouwe ouwe, top 40. Deze avond gaat het dak er af! | za 1 jun 20.00 uur


Tips van Greta en Monika, de cijfercollega’s Cijfers zijn cijfers zou je zeggen. Of je nou bij de bank werkt of een theater. Maar daar denken onze financiële dames Greta en Monika heel anders over. Onderdeel zijn van de magie van het theater is voor hen allebei een enorme meerwaarde. Waar op kantoor hoor je nu door je deur heen Danny Vera soundchecken of kan je een sneak preview nemen bij de opbouw van een grote show en zie je de illusie van de theateravond ontstaan. En omdat ze zelf fervente theaterbezoekers zijn delen ze graag hun top 4 met u. Het blijven tenslotte cijfer­ liefhebbers.

Tips van Monika (rechts) Tania Kross

1

Carmen

Ik ben heel nieuwsgierig naar haar optreden. Ik heb haar gezien en gehoord bij De Beste Zangers van Nederland en ik was behoorlijk onder de indruk. | wo 6 mrt 20.00 uur

Claudia de Breij

2

NU

Goede cabaretière, zeer benieuwd naar haar insteek over issues van deze tijd. | do 14 en vr 15 mrt 20.00 uur

John Denver ‘The Tribute’ |

3

Dit ben ik 2.0

celebrating the life and music of John Denver

John Adams Band

Net als de muziek van Simon & Garfunkel, blijft ook de muziek van John Denver tijdloos mooi. | do 28 mrt 20.00 uur

Miss Montreal

2

Jeroen van der Boom Vorig jaar zijn optreden gezien bij Theater Amphion in Doetinchem. Ik heb grote bewondering voor zijn veel­zijdigheid als artiest en ben benieuwd naar zijn optreden in de Deventer Schouwburg. | vr 1 mrt 20.00 uur

4

Fu-Fu-Fu-F ck it

Goede singer-songwriter met heerlijke relativerende humor. | do 2 mei 20.00 uur

Tips van Greta (links) 1

Conny Janssen Danst BROOS

Met mijn dochter, die zelf danst, ga ik altijd naar de dansvoorstellingen. Conny Janssen is een bekende Rotterdamse choreografe die met haar moderne dansstukken al vaak in de prijzen is gevallen. Zij snijdt mooie thema’s aan. BROOS gaat over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. | za 16 mrt 20.00 uur

The Bridges of Madison Country

3

Lone van Roosendaal, René van Kooten e.a. Als liefhebber van zingen en van musical ga ik mijn hart ophalen bij deze ontroerende musical met twee toppers in de hoofdrol. | zo 19 mei 20.00 uur

Introdans

4

Moderne meisjes Mooi programma met drie vrouwelijke choreografen uit verschillende generaties. Introdans combineert elementen uit het klassieke ballet met moderne danstechnieken. Daar kan ik echt van genieten. | vr 26 okt 20.00 uur

101


Heerlijk overdag naar het theater Voor wie het prettiger vindt om overdag naar het theater te gaan organiseert de Stichting 60+ in samenwerking met de Deventer Schouwburg voorstellingen in de middag. Kaarten kosten € 16,50. Voorafgaand staat een kopje koffie of thee voor u klaar. Heeft u wat extra hulp nodig tijdens het theater­bezoek, dan is de werkgroep Theater 60+ er voor u. Deze voorstellingen zijn natuurlijk ook voor iedereen onder de 60 te bezoeken.

Na afloop van de Theater 60+ voorstellingen serveert Kar-Ma soep aan de kar in het Theatercafé. Een kop soep kost € 5,00.

© Isabelle Renate la Poutré

Soep van Kar-Ma’s Keuken


Theater 60+ Bejaarden & Begeerte Het Zuidelijk Toneel

| wo 17 okt 15.00 uur Intiem theater over passie en ouderen.

Ben & Carmen Steneker 50 years in Country Music

| zo 9 dec 15.00 uur Een heerlijke middag countrymuziek.

OperAparty

’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar

Trudy Labij & Frans Mulder | di 26 mrt 15.00 uur Een mespuntje ernst en een flinke scheut cabaret.

Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor

| zo 19 mei 15.00 uur Melancholiek en soms robuust concert.

Pocket opera

103

| zo 20 jan 15.00 uur Balscènes, mooie jurken en prachtige aria’s en uitleg over opera’s.

Matinee op zondag King Lear

Toneelgroep Maastricht met Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen e.a. | zo 2 dec 14.30 uur Huub Stapel als King Lear in het meesterwerk van Shakespeare.

De Notenkraker

Charkov Staats Ballet Theater | zo 23 dec 15.00 uur Sprookjesballet op muziek van Tsjaikovski.

Charley De komische musical

Theaterweekend blind date theatercollege | zo 27 jan 16.00 uur Hint: E-MC2 en nanotechnologie doen een wedstrijd in het theater.

Barbier van Sevilla

Staatsopera van Tatarstan met orkest | zo 24 mrt 15.00 uur Geniale muziek van Verdi en een humoristisch libretto in één van de populairste opera’s.

Oald zeer

Helligen Hendrik | zo 14 apr 15.30 uur “Helligheid is net stront, ut moet d’r oet”.

Jon van Eerd, Vera Mann, Anne-Mieke Ruyten, Laus Steenbeeke, e.a.

Onze straat

| zo 13 jan 15.30 uur Een musical boordevol moedwil en misverstand en persoonsverwisselingen.

| za 4 mei 15.30 uur Het theater als straatfeest! Een heel bijzonder project op de middag van 4 mei.

Theaterweekend blind date klassiek

The Bridges of Madison County

| zo 27 jan 15.30 uur Hint: Een podium vol musici met een programma over grote en verboden liefdes in muziek Grijp uw kans voor een tientje!

| zo 19 mei 15.30 uur Broeierige musical over die ene grote liefde.

Het Nationale Theater

Lone van Roosendaal, René van Kooten, Annick Boer, Ad Knippels


De Deventer Schouwburg is ook uw partner voor zakelijke evenementen Van feestelijke tot plechtige gelegenheden, van klein tot groot. Samen met u zorgen we voor een succesvol en onvergetelijk evenement. Wij hebben alle disciplines onder één dak en dat betekent dat alles voor u tot in de puntjes wordt verzorgd. Daardoor heeft u de ruimte en rust om volop van uw evenement te genieten. Zo hoort dat. In het locatie- & banquetingboek, te downloaden op www.deventerschouwburg.nl, ziet u in één oogopslag een helder overzicht van onze zalen & foyers, tarieven, catering en techniek. Natuurlijk zijn variaties bespreekbaar en denken wij graag met u mee. Download het locatie & banquetingboek op onze website of vraag het aan via evenementen@deventerschouwburg.nl Kortom: voor uw vergadering, training, presentatie jaarcijfers, opening/kick off schooljaar, bedrijfsfeest, jubileum, kerstborrel, nieuwjaarsreceptie, congres, beursvloer of op maat ontwikkelde formats komt u naar de Deventer Schouwburg: Gewoon doen.


Gewoon doen! Een kennismaking, rondleiding of een advies op maat? Neem contact op met: Minka Weeda | 0570 - 68 35 40 of Farah Santegoets | 0570 68 35 13 evenementen@deventerschouwburg.nl

Theaterarrangementen

Wij bieden speciale theaterarrangementen aan waar­mee u als ondernemer uw relaties of medewerkers uitnodigt voor een geheel verzorgde avond theater.

Kleine bijeenkomst of vergadering? Ook voor een kleine bijeenkomst kunt u bij de Deventer Schouwburg terecht.

105


THEATER

2018

BOUWKUNDE

2019

V I E R B I J Z O N D E R E T H E AT E R V O O R S T E L L I N G E N dinsdag

vrijdag

november

maart

theater

theater

15

6

Esther Scheldwacht & Kees Hulst

George & Eran

laatste paar dagen

george en eran worden racisten

zondag

31

vrijdag

26

maart

april

theater

theater

Helmert Woudenberg

carmiggelt

Fahd Larzaoui

shirt uit fahd!

T HE AT ER ME T SM A A K w w w.t h e at er bou w k u n de.n l


Te zien in de theaters in de regio De Deventer Schouwburg tipt bij de collega’s De Deventer Schouwburg werkt nauw samen met de theaters in Apeldoorn, Zutphen en Lochem. Wij proberen de programmering zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat u als theater­liefhebber in de Stedendriehoek de keuze heeft uit een rijk en compleet theateraanbod.

11 t/m15 jul

jul

wo t/m zo Orpheus Apeldoorn

20

nov

107

Dinsdag 20.00 uur Schouwburg Lochem

01

feb

Vrijdag 20.00 uur Hanzehof Zutphen

Selma Ann Louis

Opvliegers 4

Lavinia Meijer

Van de makers van In de ban van Broadway

Antje Monteiro, Anouk van Nes, Sandra Mattie & Joanne Telesford (try out)

Untitled 1

Een komische en muzikale voorstelling met hoofdrollen voor Plien & Bianca en Arjan Ederveen, de regie is in handen van Pieter Kramer. Kaartverkoop via www.orpheus.nl Eric Corton | Ma | 2018

Een échte vriendinnencomedy waarbij een glaasje bubbels zeker niet mag ontbreken.

Kaartverkoop via www.schouwburglochem.nl

Harpiste Lavinia Meijer bouwt bruggen tussen haar muziek en beeldende en schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elek­ tronische experimenten. Kaartverkoop via www.hanzehof.nl


Klassiek in de stad Oude Muziek in Deventer De Organisatie Oude Muziek wil het avontuur van de oude muziek levend houden. Onder de naam Seizoen Oude Muziek organiseren zij een landelijke serie oude muziek concerten op historische locaties. In Deventer vinden de concerten plaats in het Penninckshuis. Kaartverkoop gaat via de Deventer Schouwburg.

L’Arpeggiata Back to Basics

| vr 5 okt | 20.15 uur Liederen van o.a. John Dowland, Henry Purcell en Robert Johnson

Gli Angeli Genève

Voor twee bassen: Schütz Tunder en Buxtehude. | vr 26 okt | 20.15 uur Werk van Heinrich Schütz, orgelvirtuoos Franz Tunder en Bachs idool Dieterich Buxtehude

Ars Antiqua Austria

Speelvogels, rebellen en zigeunerviolisten

Pieter-Jan Belder & Siebe Henstra

De mysterieuze Gaspard Le Roux

Azéma & Kammen

Middeleeuwse liederen met girlpower

| vr 25 jan | 20.15 uur Het Nederlandse klavecinistenduo speelt een aantal van 'Le Roux’ suites voor een of twee klavecimbels.

| vr 22 mrt | 20.15 uur Beeldrijke verzen en bezwerende gezangen van trouvères als Gautier d’Espinal, Thibaut de Champagne en Chrétien de Troyes.

Profeti della Quinta

Doulce Mémoire

Monteverdi’s klaagzangen

| vr 22 feb | 20.15 uur Het Italië van de renaissance en de vroegbarok met als hoogtepunt een schitterende, vijf­stemmige madrigaalversie Lamento d’Arianna van Monteverdi.

| vr 30 nov | 20.15 uur Werk van Biber - gekruid met een snuifje zigeunermuziek -, van zijn voorgangers Schmelzer en Bertali, en van de Italiaanse virtuoos Lonati.

Matthäus Passion in de Bergkerk | wo 17, do 18 en vr 19 apr | 18.45 uur De Matthäus Passion beleven, in de uitvoering zoals Bach het werkelijk bedoeld heeft? In de originele kruisopstelling en met drie koren van grote klasse. Deze unieke uitvoering vindt jaarlijks plaats in de Deventer Bergkerk. De toegangskaarten zijn vanaf woensdag 31 oktober 10.00 uur te koop via www.deventerschouwburg.nl

Le Printemps van Claude Lejeune | vr 10 mei | 20.15 uur Liederen waarin tekst en muziek onafscheidelijk zijn. De uitvoering van ‘Le Printemps’ van Claude Lejeune is indrukwekkend: zo fris klonk de lente nog ooit.

Voor een compleet overzicht van klassieke muziek concerten in Deventer kijkt u op www.klassiekemuziekdeventer.nl


Voordelig naar Kamermuziek Jaarlijks programmeert De Stichting Kamermuziek Deventer een serie concerten in de Deventer Schouwburg. Klenke Quartett & Harald Schoneweg

Debussy, Schumann en Mozart | ma 8 okt | 20.00 uur

Von Eckardstein/ Hölscher/v.d. Zwart Schumann, Brahms en Ligetiwo

Maarten Koningsberger & The Atlantic Trio Beethoven, Brahms, Ravel, Copland en Dvořák | di 19 feb | 20.00 uur

Van Baerle Trio

Brahms, MacMillan en Schubert

| wo 21 nov | 20.00 uur

| ma 11 mrt | 20.00 uur

Pavel Kolesnikov

Oxalys & Aleksandar Madžar

Brahms, Beethoven, Tsjaikovski en L. Couperin | di 18 dec | 20.00 uur

Ropartz, Mozart en Franck | di 26 mrt | 20.00 uur

Brodsky Quartet

Sjostakovitsj, Puccini, Tanaka en Mendelssohn | ma 28 jan | 20.00 uur

Vanaf 11 juni start de vrije kaartverkoop voor alle concerten

Serieprijs: € 143,00 voor 7 concerten (CJP en t/m 18 jaar € 60,00). Prijs losse kaart per concert: € 27,00 (CJP en t/m 18 jaar € 9,00). Uw voordeel is € 46,00. Prijzen zijn per persoon Per abonnement ontvangt u één Introducékaart. Deze kaart geeft recht op een concertkaart voor € 4,00 (online te reserveren). U bestelt een serie via het bestelformulier, telefonisch of bij de kassa van de Deventer Schouwburg in het Theatercafé.

Franziska Hölscher | 21 nov 2018

Blijf op de hoogte van de concerten van de Stichting Kamermuziek Deventer via www.kamermuziek-deventer.nl

109


Creativiteit en vakmanschap

Met Tinus design komen creativiteit en vakmanschap samen. Het ontwerpersduo Jan Maarten Beekman en Els Nieuwenhuis (Tinus design) maakt van gevonden voorwerpen lampen, kasten, tafels en krukken. Speciaal voor het Theatercafé maakte Tinus design de 'smeerputlampen'. De lampen bestaan uit twee aluminium kappen, die voorheen aan de wanden van een smeerput hingen. Vanuit de smeerput werd er aan auto’s gesleuteld. De tl-buizen in de kappen zorgden daarbij voor het nodige licht. Naast deze lampen exposeert Tinus design twee bijzondere tafels in de Schouwburg. Eén tafel gemaakt van een oude werkbank gecombineerd met massief eikenhout en details in koper en een tafel van een oud meranti aanrechtblad gecombineerd met wit metaal en plexiglas. De 2.50 meter hoge Lamp 'Gaskachel' heeft een prachtige plek gekregen in de punt van de eerste foyer.

"De schuur van mijn opa Tinus speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van ons bedrijf. Urenlang zat ik er met mijn opa te praten over de voorwerpen die daar lagen. Waarvoor dienden de voorwerpen? En wat was de waarde ervan? Onze liefde voor materialen en herge­ bruik is geboren in de deze schuur. Van gevonden voorwerpen maken wij unieke design producten, stuk voor stuk met een eigen verhaal. Producten die vanuit massaproductie zijn gemaakt worden bij ons weer uniek. Bij alle producten zijn gebruikerssporen zichtbaar ontstaan door het oorspronkelijke gebruik. Juist deze gebruikerssporen geven onze producten een eigen karakter."

Al het werk Tinus Design in de Deventer Schouwburg is te koop. Daarnaast levert Tinus design maatwerk! Uw idee of wens wordt omgezet in een concreet ontwerp. Meer werk op www.tinus-design.nl | Contact: info@tinus-design.nl


Werken, ontmoeten, beleven & lunchen in het TheatercafĂŠ Het TheatercafĂŠ van de Deventer Schouwburg is een ruime en sfeervolle ontmoetingsplek. Hier bent u van harte welkom om te werken, te lunchen, te ontmoeten en (cultuur) te beleven.    

 entraal gelegen tegenover NS Station en parkeergarage C Elke maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur geopend 60 flexwerkplekken Lunch van Kar-Ma's Keuken

111


Jouw regionieuws, elk moment van de dag!

Download nu gratis de Stentor app Blijf via de Stentor site of app altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws uit Apeldoorn, Deventer, Zutphen of Zwolle ĂŠn de rest van de wereld.

Of ga naar destentor.nl


Samenwerking Oost-Nederland

Backstage fotografie

Stichting 4 Oost geeft ondersteuning

Deventer fotografe Isabelle Renate la Poutré maakte bij een aantal voorstellingen fotoreportages achter de schermen. Haar zwart-wit foto’s hebben een geheel eigen signatuur en zijn daardoor zeer herkenbaar. Een aantal van deze foto’s kunt u terugvinden in deze brochure. Zoals de foto’s tussen het jaarprogramma, gemaakt bij Conny Janssen Danst, Woiski & Woiski van Orkater en Ma van Eric Corton.

113

Meer informatie over het werk van Isabelle: www.isabellerenate.nl

© Isabelle Renate la Poutré

Sinds 2010 maakt de Deventer Schouwburg gebruik van het programmeringsfonds Oost-Nederland, dat mogelijk is gemaakt door de provincie Overijssel. Samen met de schouwburgen in Enschede, Hengelo en Zwolle werken we intensief samen om te zorgen dat er een gevarieerd aanbod voorstellingen op onze podia staat. Door de gelden van 4 Oost zijn wij in staat om vernieuwend, actueel of jong aanbod en de oostelijke gezelschappen & regionale professionele talenten te programmeren.


115

Beleef de rijke historie van Deventer Kijk voor het actuele tentoonstellingsoverzicht op museumdewaag.nl

Brink 56, Deventer dinsdag t/m zondag open van 11.00 tot 17.00


Weet je welke makelaar het grootste netwerk in de regio heeft?

Mr. H.F. de Boerlaan 22 Deventer 0570 600207 www.thomapost.nl

kar-ma’s

keuken Kom gezellig lunchen in het theatercafé van de Deventer Schouwburg of geniet voor de voorstelling van lekker eten in Kar-Ma’s keuken. Wij verzorgen ook graag uw catering, high tea, kinderfeestjes, borrels en etentjes op locatie of bij ons in de Deventer Schouwburg!

Waar smaak een podium krijgt, puur & (h)eerlijk eten.

T. 06-24862077

Kar-ma drink and m’eat me


PODIUM GEVEN AAN TALENT begint op school!

117

ETTY HILLESUM LYCEUM

ETTY HILLESUM LYCEUM ARKELSTEIN

DE BOERHAAVE

DE MARKE

HET STORMINK ARKELSTEIN

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

HET VLIER DE

BOERHAAV

www.ettyhillesumlyceum.nl

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, ath


In de Deventer Schouwburg

komen mens en cultuur samen.

Rabobank Salland is sponsor van de Deventer Schouwburg Van programmeurs, medewerkers in de foyer tot geluids- en lichttechnici. De Deventer Schouwburg zorgt voor cultuur in de stad. Rabobank Salland draagt hier graag aan bij. Wij wensen u veel plezier!

www.rabobank.nl/salland


Cabaret 2018 wo 03 okt Paulien Cornelisse - Om mij moverende redenen vr 12 okt Paul de Leeuw - VETTE PECH! vr 12 okt Maartje & Kine - Vibrato! do 18 okt Erik van Muiswinkel - De Oplossing vr 19 okt DE FRANSSE EIJKEL DE FRANSSE EIJKEL speelt do 25 okt Lebbis - De Bovengrens do 01 nov Rob Scheepers - Kom maar op wo 07 nov Sara Kroos - Zonder verdoving za 10 nov Rundfunk - Wachstumsschmerzen vr 16 nov Johan Goossens - Vlam wo 21 nov Martijn Kardol - Bang vr 30 nov Dolf Jansen - Beeldenstorm Oudejaars 2018 do 06 dec Guido Weijers De Oudejaarsconference 2018 za 08 dec Steven Brunswijk - Van Slaaf tot Meester do 13 dec Matroesjka - BRAINWASH do 20 dec Stefano Keizers - Erg Heel za 22 dec Anne-Marie Jung - RAM 2019 do 10 jan Ton Kas - KAKMAKER za 12 jan Yora Rienstra - Eerlijk gezegd vr 18 jan Van der Laan & Woe - Pesetas vr 25 jan Brigitte Kaandorp - Eh… di 0 feb Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe wo 06 feb Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe vr 08 feb Murth Mossel - Pauwer! za 09 feb Freek de Jonge - De Suppoost wo 13 feb Eva Crutzen - Opslaan Als za 16 feb Arie & Silvester - Wie?! wo 20 feb Pieter Derks - Voor wat het waard is do 28 feb Vrijdag & Sandifort - Voorlopig voor Altijd vr 01 mrt Rayen Panday - Fenomeen do 07 mrt Tim Fransen - Het kromme hout der mensheid do 14 mrt Claudia de Breij - NU vr 15 mrt Claudia de Breij - NU za 23 mrt Yentl en de Boer - Magie di 26 mrt Trudy Labij & Frans Mulder do 04 apr Jan Beuving & Patrick Nederkoorn - Leuker kunnen we het niet maken zo 14 apr Helligen Hendrik - Oald zeer

do 18 apr Lenette van Dongen - Paradijskleier do 25 apr Anne & Lisa - Weltschmerz wo 08 mei Thomas Acda - Motel vr 10 mei Emilio Guzman - Kom dan! za 18 mei Thijs Kemperink - Bonje! vr 24 mei Onder Vrouwen III - Eindelijk Feest! za 25 mei Margriet Bolding - Het gras bij de buren

Muziek 2018 do 04 okt Simon & Garfunkel Acoustic 119 Sounds of Silence za 13 okt Supertrap - Live in Paris za 13 okt Leonie Meijer - Hier. do 18 okt Iris Hond - Bewogen do 25 okt Paulus Schäfer en Joost Zoeteman - Jazz & Gypsy Guitars vr 02 nov Esther Groenenberg - Carole King A Natural Woman wo 07 nov Tangarine - Uiteen za 17 nov Def Americans - Johnny Cash at Folsom Prison za 08 dec René Froger - Favourites in Concert zo 09 dec Ben & Carmen Steneker - 50 years in Country Music za 15 dec Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Django Tribute 2019 do 17 jan LUKIC´ - Da te nema (als jij er niet was) za 26 jan Theaterweekend - Blind Date Muziek vr 01 feb Anneke van Giersbergen - Inchecken do 07 feb Ocobar - De oerknal van rock-‘n-roll vr 08 feb Dutch Eagles - Fly Like An Eagle vr 22 feb Danny Vera - Pressure Makes Diamonds wo 27 feb Romy Monteiro & Band - All At Once wo 27 feb Cesar Zuiderwijk - Masterclass (drums) vr 01 mrt Jeroen van der Boom - Dit ben ik 2.0 do 07 mrt Round Midnight Orchestra Crooners Night Club vr 22 mrt Thank God It’s Donna - Stars On Broadway do 28 mrt John Denver ‘The Tribute’ John Adams Band za 30 mrt Frank Boeijen - Theatertournee 2019 vr 12 apr Frank Blueka - Einstein was a Rolling Stone


do 18 apr O’Dreams - BROKEN za 20 apr Rob Mostert Hammond Group Sex, Hammond and... Rock ’n Roll do 02 mei Miss Montreal - Fu-Fu-Fu-F ck it za 11 mei Harry Jekkers en Klein Orkest vr 17 mei Jan Rotband - Het Beste zo 19 mei Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor za 25 mei Legendary Albums Live Presenteert: - Bruce Springsteens Born In The U.S.A. za 01 jun Woodstock: One Night of Peace and Music - Frank Lammers, Anne Soldaat e.a.

Dans 2018 vr 26 okt Introdans - Moderne meisjes vr 09 nov Club Guy & Roni & Slagwerk Den Haag - Mechanical Ecstasy zo 11 nov Deventer Danst - Deventer danst samen! zo 23 dec De Notenkraker - Charkov Staats Ballet Theater 2019 za 19 jan Another Kind of Blue - Flirt with Reality za 26 jan Theaterweekend - Blind Date Dans za 16 feb Jens van Daele’s Burning Bridges - Nachthexen II: La Parisienne za 23 feb Backbone - Red Sky Performance za 16 mrt Conny Janssen Danst - BROOS do 04 apr ISH Dance Collective - Modern Samurai

Musical 2018 di 27 nov EVITA de musical wo 28 nov EVITA de musical do 29 nov EVITA de musical 2019 za 12 jan zo 13 jan wo 23 jan do 31 jan zo 19 mei

Charley De komische musical Charley De komische musical Schuld (12+) Op Hoop van Zegen, de musical The Bridges of Madison County

Opera 2018 do 15 nov De Parelvissers - Charkov Staats Opera Theater 2019 vr 11 jan Barokopera Amsterdam De ontmaskering van Peter de Grote zo 20 jan Pocket Opera - OperAparty za 02 feb OPERA2DAY & Nederlandse Bach­ vereniging - Vivaldi - Dangerous Liaisons wo 06 mrt Tania Kross - Carmen zo 24 mrt Barbier van Sevilla - Staatsopera van Tatarstan

Klassiek 2018 ma 08 okt Klenke Quartett & Harald Schoneweg za 17 nov Orkest van het Oosten wo 21 nov Von Eckardstein, Hölscher en van der Zwart di 18 dec Pavel Kolesnikov 2019 vr 04 jan Orkest van het Oosten Nieuwjaarsconcert zo 27 jan Theaterweekend - Blind Date Klassiek ma 28 jan Brodsky Quartet di 19 feb Maarten Koningsberger & The Atlantic Trio ma 11 mrt Van Baerle Trio zo 17 mrt Orkest van het Oosten - Lejo ontdekt het orkest - Familieconcert (4+) di 26 mrt Oxalys & Aleksandar Madžar vr 24 mei Jeroen van Veen - The best of Einaudi


Jeugd & Familie

Toneel

2018 zo 14 ok De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (6+) - Meneer Monster zo 14 okt Kinderboekenweekspektakel 2018 - Vriendschap. Kom erbij! zo 14 okt De vriendelijke draak (4+) za 27 okt Efteling Presenteert - Sprookjessprok­ kelaar de musical (6+) zo 25 nov Beumer & Drost - Maquette (8+) vr 30 nov BonteHond en Beumer & Drost - Legends (8+) vr 28 dec Bumba en het Magische Wonderboek (2+) - Studio 100 2019 zo 20 jan Dirk Scheele - Feest!!! (3+) wo 23 jan Schuld (12+) do 24 jan Hamlet, de familievøørstelling (8+) - Theater Rotterdam vr 15 feb Theatergroep Kwatta & Oorkaan De Familie Van Nielie breekt de tent af (8+) zo 17 feb De Kleine Zeemeermin De Musical (4+) za 02 mrt Alone@Home (8+) zo 10 mrt Prentenboekjesfestival ‘Feest in de stad’ - Het Muizenhuis (3+) en nijntje op de fiets (3+) zo 17 mrt Orkest van het Oosten - Lejo ontdekt het orkest - Familieconcert (4+) zo 31 mrt Theater Sonnevanck / Silbersee - Lev (6+) za 06 apr Kim van Zeben e.a. - Eendje - een komische reportage over een verwarde eend (6+) zo 14 apr BonteHond - Pak ‘m (3+) vr 19 apr Theater Terra - Aladdin (8+) wo 01 mei Woezel & Pip - en de tijdmachine (2+) vr 03 mei Theater Gnaffel - Gandhi (8+) za 22 jun Deventer Jeugdmusical Spectaculaire familiemusical (6+) zo 23 jun Deventer Jeugdmusical Spectaculaire familiemusical (6+) za 29 jun Eindvoorstelling La TalenTia 10-jarig jubileum zo 30 jun Eindvoorstelling La TalenTia 10-jarig jubileum

2018 wo 17 okt Bejaarden & Begeerte - Het Zuidelijk Toneel vr 19 okt Judas, naar het boek van Astrid Holleeder za 20 okt Judas, naar het boek van Astrid Holleeder do 01 nov Noord Nederlands Toneel - Dorian naar: The Picture of Dorian Gray (Oscar Wilde) do 22 nov Pierre Bokma, Kees Prins en Randy Fokke - Een man een man za 24 nov mugmetdegoudentand - Buik do 29 nov Antoinette Jelgersma, Cas Enklaar e.a. 121 - Liefdesverklaring (voor altijd) zo 02 dec King Lear - Huub Stapel, Wilfried de Jong e.a. | Toneelgroep Maastricht vr 14 dec Jack Wouterse - De Laatste wo 19 dec Late Lente - Ellen Pieters, Guido Spek e.a. za 22 dec Jakop Ahlbom - Horror 2019 vr 18 jan Hotel Modern - De grote oorlog do 07 feb Heisenberg - Theater Rotterdam wo 13 feb De Indië Monologen - Adriaan van Dis, Bodil de la Parra e.a. do 28 feb Het Nationale Theater i.s.m. Toneelgroep Oostpool - Het duel / Anton Tsjechov za 09 mrt Nasrdin Dchar - Ja wo 20 mrt Emma wil leven - Lisse Knaapen | Solo Stories do 21 mrt Turks Fruit - Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper vr 29 mrt Orkater / Geert Lageveen en Leopold Witte - 237 redenen om door te gaan za 06 apr Huub Stapel, Johanna ter Steege e.a. - De Waarheid vr 12 apr DE VERLEIDERS - #niksteverbergen za 13 apr Het HUIS van ASPORAAT - Judeska in de TBS-kliniek wo 17 apr Theatergroep Suburbia - Bedrog za 04 mei Het Nationale Theater - Onze straat do 16 mei Kom hier dat ik u kus - Sophie van Winden, Dragan Bakema e.a.


Muziektheater

Specials

2018 vr 21 sep Herman van Veen za 22 sep Herman van Veen vr 07 dec orkest de ereprijs - Baal, Brecht, Breuker wo 19 dec De Grote Harry Bannink Podcast On Tour

2018 za 24 nov Gerlof Meijer - Strafrecht? Levensecht! 3.0 wo 12 dec Deventer Jan Terlouw Lezing - Bas Heijne

2019 wo 13 mrt Urban Myth - Celia! wo 20 mrt Marvellous - Tarikh Janssen, Rogier in ’t Hout e.a. wo 27 mrt Naar Casablanca - Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a. vr 05 apr Nod Stewart & The Faces ft. John Buijsman - Every Picture Tells A Story za 13 apr No Refugee Rockmusical De Droom­makerij do 25 apr Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ivan Peroti - New Orleans

Show 2018 vr 28 sep Ashton Brothers - Enfants Terribles za 03 nov De Alex Klaasen Revue: Showponies - Alex Klaasen, Freek Bartels e.a. vr 16 nov Bureau Sport in het theater - Frank Evenblij & Erik Dijkstra 2019 di 12 mrt Faulty Towers - The Dining Experience wo 13 mrt Faulty Towers - The Dining Experience vr 15 mrt Twente Plat - Lachen is gezond do 11 apr YAMATO - Passion vr 26 apr Abafazi - Helela Mama! do 09 mei Het Groot Niet Te Vermijden The Inevitables

2019 zo 27 jan Theaterweekend - Blind Date Specials zo 03 mrt Deventer Open Podium vr 05 jul Deventer op Stelten - Internationaal buitentheaterfestival za 06 jul Deventer op Stelten - Internationaal buitentheaterfestival zo 07 jul Deventer op Stelten - Internationaal buitentheaterfestival

Theatercollege 2019 do 10 jan Leoni Jansen & Govert Schilling - Starry, Starry Night vr 08 mrt Mr. Gerard Spong - In Vertrouwen


Programma per maand SEPTEMBER 2018

NOVEMBER 2018

vr za vr

do 01 nov Noord Nederlands Toneel - Dorian naar: The Picture of Dorian Gray do 01 nov Rob Scheepers - Kom maar op vr 02 nov Esther Groenenberg - Carole King A Natural Woman 123 za 03 nov De Alex Klaasen Revue: Showponies wo 07 nov Sara Kroos - Zonder verdoving wo 07 nov Tangarine - Uiteen vr 09 nov Club Guy & Roni & Slagwerk Den Haag - Mechanical Ecstasy za 10 nov Rundfunk - Wachsturmsschmerzen zo 11 nov Deventer Danst - Deventer danst samen! do 15 nov De Parelvissers - Charkov Staats Opera Theater vr 16 nov Bureau Sport in het theater Frank Evenblij & Erik Dijkstra vr 16 nov Johan Goossens - Vlam za 17 nov Orkest van het Oosten za 17 nov Def Americans - Johnny Cash at Folsom Prison wo 21 nov Von Eckardstein, Hölscher en van der Zwart wo 21 nov Martijn Kardol - Bang do 22 nov Pierre Bokma, Kees Prins en Randy Fokke - Een man een man za 24 nov mugmetdegoudentand | Marcel Musters en Lies Visschedijk - Buik za 24 nov Gerlof Meijer - Strafrecht? Levensecht! 3.0 zo 25 nov Beumer & Drost - Maquette (8+) di 27 nov EVITA de musical wo 28 nov EVITA de musical do 29 nov EVITA de musical - Brigitte Heitzer, René van Kooten e.a. do 29 nov Antoinette Jelgersma, Cas Enklaar e.a. - Liefdesverklaring (voor altijd) vr 30 nov BonteHond en Beumer & Drost - Legends (8+) vr 30 nov Dolf Jansen - Beeldenstorm Oudejaars 2018

21 sep Herman van Veen 22 sep Herman van Veen 28 sep Ashton Brothers - Enfants Terribles

OKTOBER 2018 wo 03 okt Paulien Cornelisse - Om mij moverende redenen do 04 okt Simon & Garfunkel Acoustic - Sounds of Silence ma 08 okt Klenke Quartett & Harald Schoneweg vr 12 okt Paul de Leeuw - VETTE PECH! vr 12 okt Maartje & Kine - Vibrato! za 13 okt Supertrap - Live in Paris za 13 okt Leonie Meijer - Hier. zo 14 okt De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (6+) - Meneer Monster zo 14 okt Kinderboekenweekspektakel 2018 - Vriendschap. Kom erbij! zo 14 okt De vriendelijke draak (4+) wo 17 okt Bejaarden & Begeerte Het Zuidelijk Toneel do 18 okt Erik van Muiswinkel - De Oplossing do 18 okt Iris Hond - Bewogen vr 19 okt DE FRANSSE EIJKEL DE FRANSSE EIJKEL speelt vr 19 okt Judas, naar het boek van Astrid Holleeder za 20 okt Judas, naar het boek van Astrid Holleeder do 25 okt Lebbis - De Bovengrens do 25 okt Paulus Schäfer en Joost Zoeteman - Jazz & Gypsy Guitars vr 26 okt Introdans - Moderne meisjes za 27 okt Efteling Presenteert Sprookjes­sprokkelaar de musical (6+)


DECEMBER 2018 zo do vr za za zo wo do vr za di wo wo do za za zo vr

02 dec King Lear - Huub Stapel, Wilfried de Jong e.a. | Toneelgroep Maastricht 06 dec Guido Weijers De Oudejaarsconference 2018 07 dec orkest de ereprijs - Baal, Brecht, Breuker 08 dec René Froger - Favourites in Concert 08 dec Steven Brunswijk - Van Slaaf tot Meester 09 dec Ben & Carmen Steneker - 50 years in Country Music 12 dec Deventer Jan Terlouw Lezing - Bas Heijne 13 dec Matroesjka - BRAINWASH 14 dec Jack Wouterse - De Laatste 15 dec Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Django Tribute 18 dec Pavel Kolesnikov 19 dec Late Lente - Ellen Pieters, Guido Spek e.a. 19 dec De Grote Harry Bannink Podcast On Tour 20 dec Stefano Keizers - Erg Heel 22 dec Jakop Ahlbom - Horror 22 dec Anne-Marie Jung - RAM 23 dec De Notenkraker - Charkov Staats Ballet Theater 28 dec Bumba en het Magische Wonderboek (2+) - Studio 100

JANUARI 2019 vr do do vr za zo za

04 jan Orkest van het Oosten Nieuwjaars­concert 10 jan Ton Kas - KAKMAKER 10 jan Leoni Jansen & Govert Schilling Starry, Starry Night 11 jan Barokopera Amsterdam De ontmas­kering van Peter de Grote 12 jan Charley De komische musical 13 jan Charley De komische musical 12 jan Yora Rienstra - Eerlijk gezegd

17 jan LUKIC´ - Da te nema (als jij er niet was) 18 jan Van der Laan & Woe - Pesetas 18 jan Hotel Modern - De grote oorlog 19 jan Another Kind of Blue - Flirt with Reality 20 jan Dirk Scheele - Feest!!! (3+) 20 jan Pocket Opera - OperAparty 23 jan Schuld (12+) 24 jan Hamlet, de familievøørstelling (8+) - Theater Rotterdam vr 25 jan Brigitte Kaandorp - Eh… za 26 jan Theaterweekend - Blind Date Dans za 26 jan Theaterweekend - Blind Date Muziek zo 27 jan Theaterweekend - Blind Date Klassiek zo 27 jan Theaterweekend - Blind Date Specials ma 28 jan Brodsky Quartet do 31 jan Op Hoop van Zegen, de musical do vr vr za zo zo wo do

FEBRUARI 2019 vr za di wo do do vr vr za wo wo

01 feb Anneke van Giersbergen - Inchecken 02 feb OPERA2DAY & Nederlandse Bachvereniging - Vivaldi - Dangerous Liaisons 05 feb Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe 06 feb Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe 07 feb Heisenberg - Theater Rotterdam 07 feb Ocobar - De oerknal van rock-‘n-roll 08 feb Dutch Eagles - Fly Like An Eagle 08 feb Murth Mossel - Pauwer! 09 feb Freek de Jonge - De Suppoost 13 feb De Indië Monologen - Adriaan van Dis, Bodil de la Parra e.a. 13 feb Eva Crutzen - Opslaan Als


vr za za zo di wo vr za wo wo do do

15 feb Theatergroep Kwatta & Oorkaan De Familie Van Nielie breekt de tent af (8+) 16 feb Arie & Silvester - Wie?! 16 feb Jens van Daele’s Burning Bridges - Nachthexen II 17 feb De Kleine Zeemeermin De Musical (4+) 19 feb Maarten Koningsberger & The Atlantic Trio 20 feb Pieter Derks - Voor wat het waard is 22 feb Danny Vera - Pressure Makes Diamonds 23 feb Backbone - Red Sky Performance 27 feb Romy Monteiro & Band - All At Once 27 feb Cesar Zuiderwijk - Masterclass (drums) 28 feb Het Nationale Theater i.s.m. Toneelgroep Oostpool - Het duel / Anton Tsjechov 28 feb Vrijdag & Sandifort - Voorlopig voor Altijd

za zo wo wo do vr za zo di di wo

MAART 2019

do

vr vr za zo wo do

vr

do vr za zo ma di wo wo do vr vr

01 mrt Jeroen van der Boom - Dit ben ik 2.0 01 mrt Rayen Panday - Fenomeen 02 mrt Alone@Home (8+) 03 mrt Deventer Open Podium 06 mrt Tania Kross - Carmen 07 mrt Tim Fransen - Het kromme hout der mensheid 07 mrt Round Midnight Orchestra Crooners Night Club 08 mrt Mr. Gerard Spong - In Vertrouwen 09 mrt Nasrdin Dchar - Ja 10 mrt Prentenboekjesfestival ‘Feest in de stad’ 11 mrt Van Baerle Trio - Brahms, MacMillan en Schubert 12 mrt Faulty Towers - The Dining Experience 13 mrt Faulty Towers - The Dining Experience 13 mrt Urban Myth - Celia! 14 mrt Claudia de Breij - NU 15 mrt Claudia de Breij - NU 15 mrt Twente Plat - Lachen is gezond

za zo

16 mrt Conny Janssen Danst - BROOS 17 mrt Orkest van het Oosten - Lejo ontdekt het orkest - Familieconcert (4+) 20 mrt Marvellous - Tarikh Janssen, Rogier in ’t Hout e.a. 125 20 mrt Emma wil leven - Lisse Knaapen | Solo Stories 21 mrt Turks Fruit - Chris Peters, Ali Zijlstra e.a. 22 mrt Thank God It’s Donna - Stars On Broadway 23 mrt Yentl en de Boer - Magie 24 mrt Barbier van Sevilla - Staatsopera van Tatarstan 26 mrt Trudy Labij & Frans Mulder ’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar 26 mrt Oxalys & Aleksandar Madžar 27 mrt Naar Casablanca - Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a. 28 mrt John Denver ‘The Tribute’ John Adams Band 29 mrt Orkater / Geert Lageveen en Leopold Witte - 237 redenen om door te gaan 30 mrt Frank Boeijen - Theatertournee 2019 31 mrt Theater Sonnevanck / Silbersee - Lev (6+)

APRIL 2019 do 04 apr ISH Dance Collective - Modern Samurai do 04 apr Jan Beuving & Patrick Nederkoorn - Leuker kunnen we het niet maken vr 05 apr Nod Stewart & The Faces ft. John Buijsman - Every Picture Tells A Story za 06 apr Huub Stapel, Johanna ter Steege e.a. - De Waarheid


za

do vr vr za za zo zo wo do do vr za do do vr

06 apr Kim van Zeben e.a. - Eendje een komische reportage over een verwarde eend (6+) 11 apr YAMATO - Passion 12 apr DE VERLEIDERS - #niksteverbergen 12 apr Frank Blueka - Einstein was a Rolling Stone 13 apr Het HUIS van ASPORAAT - Judeska in de TBS-kliniek 13 apr No Refugee Rockmusical De Droommakerij 14 apr BonteHond - Pak ‘m (3+) 14 apr Helligen Hendrik - Oald zeer 17 apr Theatergroep Suburbia - Bedrog 18 apr Lenette van Dongen - Paradijskleier 18 apr O’Dreams - BROKEN 19 apr Theater Terra - Aladdin (8+) 20 apr Rob Mostert Hammond Group Sex, Hammond and... Rock ’n Roll 25 apr Anne & Lisa - Weltschmerz 25 apr Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ivan Peroti - New Orleans 26 apr Abafazi - Helela Mama!

MEI 2019 wo do vr za wo do

01 mei Woezel & Pip - en de tijdmachine (2+) 02 mei Miss Montreal - Fu-Fu-Fu-F ck it 03 mei Theater Gnaffel - Gandhi (8+) 04 mei Het Nationale Theater - Onze straat 08 mei Thomas Acda - Motel 09 mei Het Groot Niet Te Vermijden The Inevitables vr 10 mei Emilio Guzman - Kom dan! za 11 mei Harrie Jekkers en Klein Orkest do 16 mei Kom hier dat ik u kus - Sophie van Winden, Dragan Bakema e.a. vr 17 mei Jan Rotband - Het Beste za 18 mei Thijs Kemperink - Bonje!

zo zo vr vr za za

19 mei Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor - Concert 19 mei The Bridges of Madison County a. 24 mei Jeroen van Veen - The best of Einaudi 24 mei Onder Vrouwen III - Eindelijk Feest 25 mei Legendary Albums Live Presenteert: - Bruce Springsteens Born In The U.S.A. 25 mei Margriet Bolding - Het gras bij de buren

JUNI 2019 za za zo za zo

01 jun Woodstock: One Night of Peace and Music - Frank Lammers, Anne Soldaat e.a. 22 jun Deventer Jeugdmusical 23 jun Deventer Jeugdmusical 29 jun Eindvoorstelling La TalenTia 30 jun Eindvoorstelling La TalenTia

JULI 2019 vr 05 jul t/m zo 07 jul

Deventer op Stelten


127

ontwerp aanleg onderhoud inrichting 0570 - 651655 06 - 51892379 info@aalivinggardendesign.nl www.aalivinggardendesign.nl


Plattegronden Grote zaal


Kleine zaal Rij A & B (losse stoelen) worden incidenteel verkocht. Rij 11 en rij 12 (zijbalkon) zijn hoge krukken.

129


thuis in mediation thuis in familierecht Pikeursbaan 4 Deventer T. 0570 - 612 535

www.kiersadvocaten.nl

Kom je bij ons winkelen in de Walstraat bij de Oude Mosterdfabriek?

www.deparabool.nl

Gewoon maakt ons bijzonder


Colofon Programmering Ischa Arnoldus

Vormgeving: Neerlandsvlak, Zutphen - NLVK.nl

Teksten KW Theaterpromotie, Ischa Arnoldus, Albert Reinink en Daphne Scholting

Druk Drukwerkdeal, Deventer

Redactie Afdeling Marketing & Communicatie: Petra van Norel, Milou Brouwers, Annedien van Leeuwen, Raeven Huis in ‘t Veld (stage), Annemarie Bakker, Daphne Meerdink Veldboom en Daphne Scholting Eindredactie en concept: Daphne Scholting Advertentieaquisitie Petra van Norel en Virtùmedia

Algemene voorwaarden De Deventer Schouwburg hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Deze liggen ter inzage bij de kassa. Fotografie algemeen Isabelle Renate la Poutré Deze brochure is met zorg samengesteld. De Deventer Schouwburg kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen, onjuistheden en/of onvolledigheden in de brochure.

Fotoverantwoording Aad Nieuwland | ALEK | Amy van Leiden | Annaleen Louwes | Anne Claire de Breij | Annemieke van der Togt | Arjaan Hamel | Arjan Benning | Barend Fransen | Bart Sparnaaij | Bas Losekoot | Beer Buijsman | Ben van Duin | Bibi Veth | Bob Bronshoff | Bram Jonker | Brenda de Vries | Buro Rust | ByNadia | Caroline Bijl | Casper de Vries | Casper van Aggelen | Coert Buiting | Cok van Vuuren | Corbino | Corne van der Stelt | Curly and Straight | D. Schreuders | Daan Colijn | Dani Silvia | Daniel J Ashes | Dario & Misja | Darren van der Lek | David Futey | Dik Nicolai | Don Lee | Dromenjager BV | Eddy Wenting | Eric Richmond | Erik Honig | Escha Tanihatu Vera | Eva Vermandel | Femke Teussink | Frank Visschedijk | Franziska Hoelscher | Freek van den Bergh | Gijs Spierings | Govert de Roos | Greetje Mulder | Guido Breedveld | Hans Anderson | Hans Peter van Velthoven | Hans Withoos | Hardy Klink | Henk Bleeker | Inez van Lamsweerde | Interactive Theatre Int | Irène Zandel | Jaap Reedijk | Jack Aarts | James Brown | Janey van Ierland | Jan-Willem Bullee | Jeroen Les | Jeroen van As | Jimmy James | Johanthan Herman | Joris van Bennekom | Jos Knaepen | Jurjen Donkers | Ka Wing Falkena | Kamerich & Budwilowitz -EYES2 | Kees van der Niet | Kern Thompson | Knelis | Koos Breukel | KPRNJ | Laura Luca | Leo van Velzen | Leon Hendrickx | Loens Media | Lonneke van der Palen | Lotte Bronsgeest | M.P.I. van Oort | Maarten Cobijn | Maarten Ederveen | Maarten van den Bosch | Maarten van der Wal | Maartje ter Horst | Madeleine Sars | Mahmoud MK Ataya | Making Waves | Marcel van den Broek | Marco Borggreve | Marieke Vos | Mark Engelen | Mark Isarin | Marloes van Dijken | Martijn Berk | Martin Oudshoorn | Merlijn Doomernik | Milette Raats | Neeltje de Vries | Nichon Glerum | Nick Helderman | Nick van Ormondt | Nicole Minneboo | Noëlle Smit Marc Volman | O.J.Turner | Patrick Hertzog | Patrick Laan | Paul Koeleman | Paul Posse | Paulina Matusiak | Phile Deprez | Piek | Piet Gispen | Pieter Henket | PR Another Kind of Blue | Rahi Rezvani | Rene Castelijn | René Dissel | Richard Rood | Rita Taylor | Rob Becker | Rob van Römer | Robert van der Ree | Robin Kamphuis | Robin Señorón | Rogie Veldman | Roxanne Hellevoort | Roy Beusker | Ruud Baan | Sanne Peper | Sarah Carlier | SH Alexandr | Sidney Latuperissa | Steef & Suus fotografie | Stefan Schipper | Stephan Vanfleteren | Studio 100 | Studio Breed | Studio Bunder | T. Gelsing | Tessa Posthuma de Boer | The Media Brothers | Thijs Maas | Thijs Meuwese | Tim Klaasse | Victor Lacken | Viesrood | Vilain & Gai | Vincent Tollenaar | Vinoodh Matadin/X+L | Violina Jeliazkova | Vruchtvlees | Whitemoor Photography | Wil Kanis | Wim Lanser

131


SERVICE

Veel plezier bij uw voorstelling.

SERVICE

www.snipperling.nl

Autobedrijf de Snipperling Apeldoorn BV

Autobedrijf de Snipperling Deventer BV

Laan van de Dierenriem 38a | 7324 AA | Apeldoorn | T 055 360 58 80

Hunneperweg 7 | 7418 EH | Deventer | T 0570 628 403

Snipperling Advertentie Programmagids Schouwburg 2018 CMYK.indd 1

11/04/18 12:41


Bestelformulier Seizoen 2018 | 2019

133 Naam:

m/v

Voorletters:

Straat: Huisnummer: Postcode: Woonplaats: Telefoonnr. privĂŠ:

Mobiel / Werk:

E-mailadres (verplicht):

Voor een bestelling per bestelformulier worden â‚Ź 7,50 administratiekosten in rekening gebracht. U ontvangt een iDEAL-betaallink via e-mail. Na betaling ontvangt u e-tickets. Heeft u geen u geen mailadres dan ontvangt u een factuur. NB dit is geen automatische incasso. Ik wil absoluut geen plaatsen op het balkon. Ik weet dat ik mijn kans op kaarten voor populaire voorstellingen daarmee aanzienlijk verklein. Ik wil gebruik maken van .....(aantal) rolstoelplaats(en) bij onderstaande voorstelling(en).

Met speciale wensen i.v.m. een handicap proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden. Alleen duidelijk toegelichte wensen kunnen in behandeling genomen worden.


Bestel tij kaarten dig v uw favo oor ri voorstell ete ing

Bestelformulier Seizoen 2018 | 2019 Datum

Voorstelling

Serie Kamermuziek € 143,00 CJP € 60,00

Aantal

Rang

Normaal

CJP

Inleiding

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

Administratiekosten

€ 7,50

Totaalbedrag €

Ik stuur Podium Cadeaukaarten mee

Aantal ......

Totaalbedrag € ......

Ik stuur tegoedbonnen mee

Aantal ......

Totaalbedrag € ......

Ik stuur theaterbonnen mee

Aantal ......

Totaalbedrag € ......

Ik stuur VVV-bonnen mee

Aantal ......

Totaalbedrag € ......

Bestelformulier uitknippen en verzenden naar: Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer. U ontvangt een iDEAL-betaallink via e-mail. Na betaling ontvangt u e-tickets.


De Weerd Tentenverhuur is uw betrouwbare partner bij het opbouwen van feesten en evenementen. Al 3 generaties zijn wij een erkende verhuurder van tijdelijke accommodaties en feest- en evenementen tenten. Of het nu gaat om een intiem bruiloftsfeest, een swingend muziekevenement of een zakelijke bedrijfspresentatie: De Weerd Tentenverhuur zorgt voor een representatieve, comfortabele en veilige accommodatie die past bij uw evenement.

Rijksstraatweg 100 | 7383 AV Voorst info@deweerdtenten.nl | Tel: 0575 501 223

www.deweerdtenten.nl


Deventer Schouwburg Leeuwenbrug 2 7411 TJ Deventer www.deventerschouwburg.nl info@deventerschouwburg.nl

Kaartverkoop 

0900 - 3000 200 (45cpm) ma t/m vr: 9.00 tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 tot 20.00 uur  Openingstijden

TheatercafĂŠ

ma t/m vr 8.30 - 17.30 uur

Like ons op: Facebook.com/deventer.schouwburg Volg ons op Instagram: @deventerschouwburg

Onze zaal- en foyersponsoren zijn: de Stentor | Rabobank | Auping | Karel Lassche Vastgoed BV

Brochure deventer schouwburg 2018 2019 web  

Brochure Deventer Schouwburg seizoen 2018-2019

Brochure deventer schouwburg 2018 2019 web  

Brochure Deventer Schouwburg seizoen 2018-2019

Advertisement