Page 1

19|20


PODIUM GEVEN AAN TALENT begint op school!

ETTY HILLESUM LYCEUM ARKELSTEIN

DE BOERHAAVE

DE MARKE

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

HET STORMINK

HET VLIER

www.ettyhillesumlyceum.nl


0nze overtuiging is dat kunst net als liefde bij het leven en het mens-zijn hoort.

De Deventer Schouwburg is dé plek in Deventer waar je alle vormen van podiumkunsten kunt zien, je stadsgenoten ontmoet en samen bijzondere momenten beleeft. Onze voorstellingen laten je genieten, nadenken, lachen. Ze creëren de ruimte voor nieuwe gedachten en emoties. Samen naar theater kijken of theater maken geeft een geluksgevoel en verbindt mensen met elkaar. Het maakt leven, wonen en werken in onze bruisende Hanzestad nog mooier. Theater maken wij niet alleen. Wij zijn het Podium van de Stad en van deze tijd.

Ons motto staat als een huis en zie je vanuit alle windstreken op onze toneeltoren staan: Breek de lucht, raak de grens, open de tijd, vind de mens. Alex Kuhne I Directeur Deventer Schouwburg

© Isabelle Renate la Poutré

Samen met de inwoners van Deventer maken wij culturele dromen waar en ontmoeten graag mensen met goede en bijzondere ideeën om die samen met ons op te pakken en uit te voeren. Ons theaterhuis biedt ook plek voor actuele dialoog tussen generaties van alle gezindtes om relevante maatschappelijke thema’s uit te diepen en om bij te dragen aan een duurzame wereld waar kunst kleur aan geeft. Rood is de kleur van ons pand. Rood staat voor passie en hartstocht, maar ook voor pijn en woede. Alle emoties in één kleur, dat is theater, dat is de wereld!


24/7 OPEN ‘S AVONDS SLECHTS €0,50 PER UUR!

M.U.V. KOOPAVOND

UW PARKEERPLEK OP 3 MINUTEN WANDELEN VAN DE SCHOUWBURG. Om de hoek & goedkoop! Op de Keizer 1 - Deventer - (0570) 61 60 99 | www.centrumgarage-deventer.nl | Partner van de Deventer Schouwburg


Inhoudsopgave Voorwoord 

3

Inhoudsopgave 

5

Sponsoren en subsidiënten 

6

Praktische info 

8

Met de kinderen naar het theater 

9

150 jaar Podium van de Stad

10De Deventer Schouwburg = Podium van de Stad Kar-Ma’s Keuken12 14De ToekomstMakers Show

1717

Deventer Jan Terlouw Lezing The Stones vs The Beatles

18Voorstellingen rondom Dickensfestijn 

21

Programma 19|20

23Jubileumvoorstelling 150 jaar Deventer Schouwburg106 113

Made in Overijssel ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Klassiek in de Stad

Kom ook en beleef mee!

114114Voordeling naar kamermuziek 

115

Zondagmiddagmatinee 

117

Te zien in de theaters in de regio119

De Deventer Schouwburg is ook uw partner voor zakelijke evenementen

120

Genreoverzicht 

122

Chronologisch overzicht 

126

Plattegronden 

131

Colofon en fotoverantwoording 

132

Bestelformulier 

133

Fotoverantwoording cover Bert Visscher | Hij wordt vanzelf moe | Fotograaf: Isabelle Renate la Poutré

Adresgegevens 

Deventer Schouwburg Leeuwenbrug 2 7411 TJ Deventer

Telefoon kaartverkoop 0900 - 3000 200 (45cpm) ma t/m vr 09.00 tot 21.00 uur za en zo 10.00 tot 20.00 uur

Telefoon Kantoor 0570 - 68 35 55

info@deventerschouwburg.nl www.deventerschouwburg.nl


© Isabelle Renate la Poutré

De Deventer Schouwburg dankt sponsoren en subsidiënten Dankzij sponsoring kan de Deventer Schouwburg tal van ambities realiseren. Bedrijven uiten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door hun samen­werking met de Deventer Schouwburg. ‘Kunst en Zaken’ gaan uitstekend samen. De Deventer Schouwburg is een betrouwbare partner in communicatie en productie. Voor al onze sponsoren maken we programma’s op maat. We zijn trots op dit vertrouwen. We nodigen graag nieuwe partners uit om tot dit bijzondere genootschap toe te treden.

Conny Jansen Danst | 2019 opbouw


Beschikbaar

7

Tauw Foundation


Praktische info Ticket

Kaarten & openingstijden

Online

E-tickets op uw telefoon

24 uur per dag via www.deventerschouwburg.nl.

Uw e-ticket print u zelf of u laat het vanaf uw smartphone scannen. Heeft u een iPhone dan slaat u de tickets op met de app Wallet, die standaard op de iPhone zit. Met bijvoorbeeld de app WalletPasses (in Google Play store) kunt u met uw Android telefoon de tickets opslaan.

Telefonische kaartverkoop ma t/m vr 09.00 tot 21.00 uur za & zo 10.00 tot 20.00 uur 0900 - 3000 200 (€ 0,45 p/m) Kijk voor de meest actuele openingstijden en bestel­­ informatie op www.deventerschouwburg.nl.

Kaartverkoop aan de Theaterkassa De kassa is geopend op doorde­ weekse voorstellingsdagen vanaf 18.00 uur (tot aanvang voorstelling) en in het weekend vanaf een uur voor de voorstelling (tot aanvang voorstelling).

Boekingskosten U betaalt € 3,25 boekingskosten per bestelling. Bij online bestellingen en telefonische bestellingen ontvangt u een e-ticket via e-mail. Als u de kaarten per post wilt ontvangen betaalt u € 1,75 extra. Bestelt u los een inleiding of voor Kar-Ma’s Keuken dan betaalt u geen boekingskosten.

Start kaartverkoop 2019-2020 De verkoop start op zaterdag 25 mei vanaf 11.00 uur.

Verhinderd Tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling kunt u kaarten retourneren. U belt hiervoor het gratis servicenummer dat op uw bevestiging staat. U ontvangt een tegoedbon die geldig is tot een jaar na uitgifte. Per kaart worden € 3,00 annuleringskosten in rekening gebracht. Boekings­ kosten worden niet terugbetaald en kortingen worden niet met terugwerkende kracht verleend.

Kaartjes kwijt of vergeten? Wij printen bij de kassa tegen een vergoeding van € 1,00 per kaart een kopie voor u. Nieuwe e-tickets worden gratis per e-mail verzonden. Bel hiervoor ons gratis servicenummer.

Inclusief garderobe en drankje Bijna alle entreeprijzen zijn inclusief consumptie en garderobe. U hangt uw jas zonder extra kosten in de garderobe en u ontvangt een drankje in de pauze. Bij voorstellingen zonder pauze staat het

drankje na afloop voor u klaar. Indien geen consumptie inbegrepen is staat dit op uw toegangskaart aangegeven. Bij Jeugd & Familievoorstellingen staat er voor iedereen limonade of fris klaar.

Tegoedbon, Podium Cadeaukaart, Theaterbon of VVV-bon Met de Podium Cadeaukaart en de Deventer Schouwburg Cadeaukaart kunt u online betalen. Tegoedbonnen van de Deventer Schouwburg met een code zijn online en telefonisch te verzilveren. Oude tegoedbonnen (zonder code) en papieren Theaterbonnen en/of VVV-bonnen kunnen niet online verzilverd worden. Stuur de bonnen, duidelijk voorzien van uw postcode, huisnummer en IBAN met de kopie van de bevestiging van uw bestelling naar ons toe en het bedrag wordt op uw rekening teruggestort. In de voorverkoop kunt u de bonnen gelijktijdig met uw bestelformulier inleveren, dan verrekenen wij deze direct.

Wij informeren u graag Gaat u verhuizen of heeft u andere wijzigingen in uw persoons­ gegevens, dan ontvangen wij graag een bericht. Wilt u via e-mail op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes rondom voorstellingen, schrijft u zich dan op onze website in voor onze nieuwsbrief en/of inspiratiemail.

Zet uw telefoon uit! Het oplichtende scherm van een mobiele telefoon tijdens de voorstelling stoort uw mede­ bezoekers en de artiest.


Zet daarom uw telefoon helemaal uit tijdens de voorstelling. Fotograferen en filmen is niet toegestaan tijdens de voorstelling.

Bereikbaarheid & parkeren In de directe omgeving van de Deventer Schouwburg is voldoende (betaalde) parkeer­ gelegenheid. In de Centrum­ garage betaalt u ’s avonds (m.u.v. donderdagavond koopavond) na 19.00 uur € 0,50 per 60 minuten. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend: de Deventer Schouwburg ligt tegenover het trein- en busstation.

Weet waar je koopt! Betaal niet te veel voor uw kaartje. Koop uw kaarten altijd bij het theater of bij een ander erkend verkooppunt. Kijk daarvoor op www.weetwaarjekoopt.nl.

Bijzondere faciliteiten Bestellen van een rolstoelplaats kan alleen telefonisch en aan de kassa. In het theater is geluidsversterkende apparatuur aanwezig. Vraagt u ernaar bij onze avondkassa. NB zowel rolstoelplaatsen als hoorbeugels zijn beperkt beschikbaar.

Contactloos betalen & Pin Only De Deventer Schouwburg gaat over op een volledig ‘cashless’ betaalsysteem. Dit houdt in dat uw theaterkaarten, uw eten en drinken aan de bar en in onze Brasserie niet meer met contant geld kunt betalen. U betaalt overal contactloos via pin.

Wij zijn u hierdoor sneller en veiliger van dienst. Daar wordt iedereen blij van! Wij begrijpen goed dat we ons in een overgangs­fase bevinden. Daarom is het mogelijk om in noodgevallen met contant geld te betalen. Dit kan op twee plekken in het gebouw (de kassabalie en de bar in het Theatercafé).

Inleiding Wilt u zich graag verdiepen in de voorstelling die u bezoekt? Kom dan naar de inleiding die bij een aantal opera’s, concerten, dans- en toneelvoorstellingen wordt aangeboden. Tijdens de inleiding vertelt een deskundige (bijvoorbeeld een acteur, choreograaf of regisseur) over de inhoud, het maakproces of de historie van werk, een scenario of programma.

• Op de voorstellings­­ pagina’s ziet u of er een inleiding wordt gegeven • Tijd: 1 uur voor aanvang voorstelling • Kosten: € 2,50 per persoon • Beperkt plaats: (online) reserveren is gewenst

De inleidingen bij de opera Aïda wordt verzorgd door opera­deskundige Gerard Legeland.

Met kinderen naar het theater Kijken naar uw (klein)kind dat met open mond van verbazing van een voorstelling geniet, dubbel ligt van het lachen of meedanst op de leukste liedjes.

Leeftijdsindicatie Bij familievoorstellingen en -concerten staan leeftijds­ indicaties. Een voorstelling voor bijvoorbeeld 8 jaar en ouder is echt bedoeld voor kinderen van die leeftijd. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of het concert vaak niet goed volgen of vinden het te spannend.

Stoelverhoger Theaterstoelen zijn berekend op de maten van volwassenen. Maak daarom voor uw kinderen gebruik van de gratis stoel­ verhogers. Deze staan voor aanvang klaar bij de ingang van de zaal.

Kar-Ma’s Kar voor de kleintjes Bij een aantal jeugdvoorstellingen zorgt Kar-Ma’s Keuken dat de kinderen (en de ouders) niet alleen met een hoofd vol theaterplezier, maar ook met een gevulde maag naar huis gaan. Kijkt u op de website, of in de servicemail die u vijf dagen voorafgaand aan de voorstelling ontvangt, bij welke voorstellingen de Kar-Ma kar klaar staat.

Verjaardagsfeestje in het theater? Vraag Jolanda van Kar-Ma’s Keuken naar de mogelijkheden info@kar-ma.eu

9


Hoe het allemaal begon: in de kroeg! Aan het begin van de negentiende eeuw zijn er in Deventer al een aantal zaaltjes in gebruik voor toneel- en muziekopvoeringen. Zo ook de komediezaal van café-restaurant Van Eede aan Het Grote Kerkhof, toentertijd hét bestuurlijk en religieus centrum van de stad, gedomineerd door de Lebuïnuskerk. In de volksmond wordt de komediezaal ‘Schouwburg’ genoemd. De uitbater van het café is ook de programmeur. Oftewel: de man die je biertje tapt maakt ook het programma. Op 8 mei 1870 wordt de NV Deventer Schouwburg opgericht door een aantal burgers. Een Podium van de Stad pur sang. In datzelfde jaar wordt de toneelzaal en een aantal panden aangekocht en wordt de Schouwburg een officieel instituut. Al kort na de verbouwing van de schouwburgzaal zijn er klachten over een slechte akoestiek, een onmogelijk toneel en een gebrek aan allure. Na een aantal verbouwingen besluit de NV het pand af te breken en nieuw te bouwen. De nieuwe Schouwburg wordt in 1954 geopend. En bijzonder: het is het eerste nieuwbouw theater dat na de oorlog wordt gebouwd. Met de opening van het nieuwe theater wordt de Schouwburg ook onderdeel van het cultuurbeleid van de stad Deventer. Na 125 jaar gevestigd te zijn geweest aan het Grote Kerkhof verlaat de Schouwburg in 1995 die historische plek voor een spiksplinternieuw gebouw aan de poort van de stad gelegen tegenover het station.

In 2020 vieren wij het 150 jaar bestaan van de Deventer Schouwburg en het 25-jarig bestaan van het pand aan de Leeuwenbrug. Dat gaan we natuurlijk groots vieren. In deze brochure leest u daar meer over.

Culturele ToekomstMakers Dromen en daden in het theater. Bij ons 150-jarig bestaan kijken we niet alleen achterom maar werpen vooral een blik op de toekomst. Daarom geven wij de ruimte aan de makers van de toekomst. Wij hebben een aantal inspirerende theatermakers die dit seizoen op ons podium staan, gevraagd naar hun visie op de toekomst van het theater. Welke ontwikkelingen zien zij en welke rol speelt het (regio)theater daarin. Door deze brochure heen leest u hun passievolle betogen die ons vrolijk stemmen. Theater leeft en is misschien wel van meer waarde en betekenisvoller dan ooit.


Podium van de Stad

11

11


De Deventer Schouwburg ‘‘Wat is nu eigenlijk Podium van de Stad? Wat moet ik daar zelf voor doen? En als ik een goed idee heb, bij wie moet ik dan zijn?” Deze vragen worden ons vaak gesteld. Wij leggen het graag uit.

Podium van de Stad is een manier van denken, een manier van werken en vooral een manier van theater bedrijven. De Deventer Schouwburg laat zien wat voor moois er professioneel gemaakt wordt in de podiumkunsten en vult dat aan met ideeën, voorstellingen en projecten vanuit de stad. Wij geloven in de denkkracht van de stad en gaan graag met je in gesprek over wat wij samen mogelijk kunnen maken. Podium van de Stad is voor ons het delen van ons gebouw en onze kennis en kunde met de inwoners van Deventer. Samen met de stad maken wij de programmering van de schouwburg compleet. Amateur- en culturele projecten hebben een bijzonder plekje in ons hart. Culturele initiatieven uit Deventer en omstreken op zoek naar een podium zijn welkom bij ons.

Samen staan we sterk en weten we meerwaarde te creëren. Samen kijken wij naar de mogelijkheden en de haalbaarheid om een project succesvol te maken. Daarbij is de kern: delen van kennis & kunde, werken met duidelijke en haalbare afspraken, een sluitende begroting, een gezamenlijke inspanning voor het genereren van voldoende inkomsten en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de organisatie. Een Podium van de Stad project varieert van een optreden van een amateurgezelschap, een co-productie met professionals tot een tentoonstelling van een Young Artist. En van een festival tot het realiseren van dromen die nog niet zo vast omkaderd zijn. Meer weten of vragen? senta@deventerschouwburg.nl ischa@deventerschouwburg.nl


Breek de lucht, raak de grens, open de tijd, vind de mens

van de Stad 13

Jasper zoekt vrijwilligers Handen uit de mouwen in het theater

De Deventer Schouwburg kan niet bestaan zonder haar groep enthousiaste vrijwilligers. Zij werken als gastvrouw of gastheer, als portier, als artiestenbegeleider, als begeleider bij de lunchpauzeconcerten en als klusjesman.

Sociaal ondernemen en werkervaringsplaatsen

De Deventer Schouwburg maakt zicht sterk om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Op verschillende afdelingen werken collega’s om werkervaring op te doen met als doel door te stromen naar een reguliere baan. Wil je meer weten? Neem dan contact op met coĂśrdinator vrijwilligers en werkervaringsplaatsen: Jasper Onderstal via jasper@deventerschouwburg.nl. Â


Kar-Ma-kookt-alsmama-Eetclub

Moord in de Deventer Schouwburg

Tijdens de Boekenweek 2019 met als thema Moeder de Vrouw organiseerden wij ‘Kar-Ma cooks like Mama’. Een doorslaand succes en daarom dit seizoen een vervolg. In de Kar-Ma-kookt-als-mama-Eetclub draait alles om familierecepten. En vooral ook om de verhalen achter die recepten. Hoe komt het recept in de familie? Bij welke gelegenheid komt het gerecht op tafel? Wat is er door de generaties heen aangepast? Hoever gaat het familierecept terug de tijd in?

Schuilt er een rechercheur in je? NIEUW Ben je goed met puzzels en codes? IN D Kun je logisch nadenken? Dan zou BRASSEERIE je weleens de Moord in de Deventer Schouwburg op kunnen lossen. Een nieuw concept in onze Brasserie: probeer er met een team van minimaal twee en maximaal zes personen in acht rondes achter te komen wie de dader is. Een soort Cluedo en Escaperoom in één, aan tafel mét diner. Het spel is avondvullend en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Durf jij het aan?

“Mijn oma kon fantastisch koken. Haar recepten schreef ze op losse papiertjes. Die bewaarde ze in de dikke Wannée, het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool uit 1910. Dat boek ging na haar overlijden naar mijn moeder die de recepten weer aanvulde met haar aanpassingen. Nu staat het boek in mijn keuken. Een dierbaar bezit.” Daphne Scholting - Hoofd Marketing en fanatiek hobby-kok.

Hou uw familierecept levend en geef het door. Heeft u in de familie ook zo’n recept dat al generaties lang mee gaat en dat u graag wilt delen tijdens de Kar-Ma-kookt-als-mamaEetclub? Dit is uw kans, want alle deelnemers van de Eetclub wordt gevraagd een recept met bijbehorend verhaal te delen. Jolanda van Kar-Ma’s Keuken stelt het menu van de avond samen en misschien vraagt ze u om met haar mee te koken en het verhaal achter het recept te vertellen tijdens de Eetclub. Na afloop ontvangt u alle familierecepten van de deelnemers via de mail. Zo ontstaat er een nieuw Deventer kookboek vol recepten & familieverhalen.

vr 4 okt Vrijdag Visdag wo 26 feb Woensdag Gehaktdag do 28 mei Vega Donderdag € 29,50 | 18.00 - 20.30 uur

“Wij hadden een geweldige avond tijdens het Moorddiner. Super fanatiek word je ervan.” Ischa Arnoldus - programmeur Deventer Schouwburg

14 okt Circus Circus 28 jan The Flying Rockets 8 apr Kermis Sinken Per avond is plek voor max. 60 deelnemers Entree € 35,00 (incl. spel en maaltijdvullende hapjes van Kar-Ma’s Keuken) excl. consumpties | 19.00 - 22.00 uur

14


Kar-Ma’s Keuken Jolanda van Kar-Ma's Keuken verzorgt het eten voorafgaand aan de voorstellingen. Ik hou van eten, van koken en van mensen. Als kok gebruik ik mijn creativiteit om met mijn gerechten aan te sluiten bij de sfeer of het thema van de voorstelling. Daarmee hoop ik uw avond net even dat extraatje te geven. Om verspilling tegen te gaan kies ik voor één gerecht per avond. Natuurlijk is er altijd een vegetarische keuze.

15

Op onze website ziet u wat ik elke avond ga koken. Ik hoop u te zien in Kar-Ma’s Keuken!

Jolanda Speciale dieetwensen of allergenen? Neem contact op met Jolanda via

06 - 24 86 20 77

© Isabelle Renate la Poutré


thuis in mediation thuis in familierecht Pikeursbaan 4 Deventer T. 0570 - 612 535

www.kiersadvocaten.nl

Met onze slimme en dataveilige communicatieoplossingen een brug slaan tussen jouw business en klanten? Wij voelen ons in veel bedrijfstakken thuis, kom maar op met jouw uitdaging! 088 67 67 767 | info@m-bridge.nl | m-bridge.nl


De ToekomstMakers Show

Deventer Jan Terlouw Lezing

Wat doet de nieuwe generatie om de wereld mooier te maken? Wie zijn de nieuwe leiders van morgen met frisse en innovatieve ideeën? Wie durft het aan om open, eerlijk en vooral duurzaam naar de toekomst te kijken? Wie zijn de overdragers van het gedachtegoed van Jan Terlouw? Dat zijn onze ToekomstMakers!

Op 15 december 2017 werd de eerste editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing gehouden. Doel van de jaarlijkse lezing is om - in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw - een dialoog tussen generaties tot stand te brengen en de toehoorders aan te zetten om in actie te komen voor een duurzame wereld. Op deze manier worden maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving uitgediept, in historisch perspectief geplaatst en letterlijk op het podium geplaatst.

Net-afgestudeerden of Young Professionals betreden het podium en presenteren hun idee voor een meer open, eerlijke en duurzame samenleving in de ToekomstMakers Show. Niks geen geitenwollen sokken met canvas tasje (al is daar trouwens ook niets mis mee), maar praktische en zakelijke mensen vol vuur en passie voor de toekomst. De toekomst die zij gaan maken. Een avondvullend programma afgewisseld met korte verrassende optredens. Een show vol vaart die als een raket de toekomst in schiet. Een show die je laat verwonderen, lachen, nadenken en mogelijk ook tot actie laat overgaan.

Beatrice de Graaf hoofdspreker lezing 2019

Beatrice de Graaf (1976) is, na Jan Terlouw en Bas Heijne, de derde hoofdspreker in rij tijdens de Deventer Jan Terlouw lezing, op 12 december. De Graaf is hoogleraar en treedt regelmatig op in de media als terrorisme-expert. De Graaf studeerde Geschiedenis en Duits aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Bonn. In december 2004 promoveerde ze op een proefschrift over de relatie tussen de DDR, de vredesbeweging en de Nederlandse kerken. Voor dit proefschrift ontving zij in 2005 de Max van der Stoel-Mensenrechtenprijs.

Want zoals Jan Terlouw zegt: “We kunnen niet langer wachten”, en onze ToekomstMakers voegen hier aan toe “Wij willen ook niet langer wachten… wij gaan het nu doen!”.

Voor data & kaartverkoop houd www.toekomst-makers.nl in de gaten.

Toekomst Makers

17


The Beatles & The Stones: vete of vriendschap?

De scheiding tussen de fans was in de jaren ’60 heel scherp: je was óf voor The Beatles, óf voor The Stones. Maar hoe verhielden de bandleden zich eigenlijk tot elkaar? Wij legden deze vraag voor aan Beatleskenner Anne Hurenkamp uit Deventer. Beatleskenner “Het antwoord op die vraag is heel duidelijk: tussen The Beatles en The Stones bestond zowel vriendschap als de gezonde ambitie om elkaar muzikaal uit te dagen en te overtreffen. Het grappige is dat de vier jongens uit Liverpool van redelijk eenvoudige komaf waren en begin jaren ’60 door hun manager een keurig imago kregen aangemeten.

The Stones kwamen daarentegen uit een beter Londens milieu, maar zochten het juist in een wat ruigere uitstraling. Hoe dan ook, The Beatles schreven de eerste hit van The Stones en vormden voor hen een voorbeeld om ook eigen nummers te gaan schrijven. In de jaren die volgden, kruisten de sociale en muzikale paden van de bandleden elkaar regelmatig. Zo waren Mick Jagger en Keith Richards aanwezig bij de filmopnamen van ‘A Day In The Life’ en ‘All You Need is Love’en en speelde John Lennon op zijn beurt weer mee in het Rock ‘n’ Roll Circus-project van The Stones. Waar haalden beide bands hun inspiratie vandaan? Terwijl The Stones hun inspiratie uit de Rhythm & Blues haalden, lagen de roots van The Beatles in de Skiffle- en


Rock ‘n’ Roll-muziek. De grootste gemene muzikale deler van beide bands was hun liefde voor het werk van Chuck Berry. Verder is het op muzikaal gebied eigenlijk appels met peren vergelijken. De veteranen malen er zelf inmiddels echt niet meer om. Charlie, Ringo, Paul, Keith, Ron: we zien ze nog steeds in allerlei combinaties samen opduiken in het uitgaansleven. Zo blijft de mythe over The Beatles versus The Stones eigenlijk simpel samen te vatten: over smaak valt niet te twisten, al raken we er als liefhebbers natuurlijk nooit over uitgepraat.’’

anekdotes

genieten

Muziek rock 'n' Roll 19

Beatleskenners Jan Cees ter Brugge (podcast Fab4Cast en auteur van diverse Beatlesboeken) en Anne Hurenkamp (blog BeatlesTalk) verzorgden de afgelopen twee seizoenen inleidingen bij de concerten van The Analogues. Dat bleek zo’n doorslaand succes dat ze dit seizoen terug­keren. Samen met Bertolf Lentink (Her Majesty) maken de drie een heerlijke muzikale voorstelling over “The Making of Abbey Road”.

19

Van de Beatles tot The Stones in één seizoen | wo 18 sep

| wo 13 nov

The Analogues

The Stones vs The Beatles Battle

Abbey Road

Met o.a. Edward Reekers, Harry Sacksioni, Syb van der Ploeg en Emanuele Angeletti

Integrale uitvoering van het Beatles-album ‘Abbey Road’.

| vr 1 nov

De bands inspireerden elkaar vanaf het begin. Maar de fans zijn altijd veel verdeelder geweest. Óf je was voor de Beatles, óf voor de Stones. Koop je kaartjes voor het juiste supportersvak!

The Making of Abbey Road Bertolf Lentink, Jan Cees ter Brugge & Anne Hurenkamp Unieke samenwerking rond 50 jaar Abbey Road. Wat is het verhaal achter songs als Come Together, Something en Here Comes The Sun en wat gebeurde er in 1969 allemaal achter de schermen?

| za 16 mei

Legendary Albums Live presenteert The Rolling Stones' Sticky Fingers Met o.a. Jan Akkerman en Bert Heerink Integrale uitvoering van het bekendste album van The Stones ‘Sticky Fingers’.


759.pdf 1

ontwerp aanleg onderhoud inrichting 0570 - 651655 06 - 51892379 info@aalivinggardendesign.nl www.aalivinggardendesign.nl

POCKETOPERA28-2-2013 JEVGENI ONJEGIN PJOTR ILJITSJ TSJAIKOVSKY Een intieme, meeslepende voorstelling die laat zien hoe een enkele beslissing in je jeugd grote gevolgen kan hebben voor de rest van je leven. DONDERDAG 28 NOVEMBER reisopera.nl

12:42:44


Voorstellingen rondom

Dickensfestijn Honderden personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen op 14 en 15 december weer tot leven in het historische Bergkwartier van Deventer. Van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot de Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Ook de Deventer Schouwburg staat dit weekend in het teken van Dickens met twee speciale voorstellingen.

Dickens Vertelt... A Christmas Carol (in het Nederlands!) Op zaterdag 14 december om 19.30 uur zorgt acteur Nick Teunissen voor een perfecte afsluiting van een dag Dickens Festijn. In één uur tijd brengt hij de magische wereld van Charles Dickens tot leven terwijl u met een glas hot Wine of hot Chocolate geniet van dit kerstverhaal bij uitstek. “Kerstavond 1843. Iedereen viert gezellig samen kerst, behalve één man: Ebenezer Scrooge. De oude verbitterde vrek geeft niks om mensen, warmte en gezelligheid. Maar die avond krijgt hij bezoek van drie geesten en een laatste kans om zijn leven te beteren.’’

Dickens Zingt … Op zondag 15 december om 11.00 én om 15.00 uur neemt een groot koor van 100 volwassenen en 50 kinderen u mee naar het Londen van Dickens. Een gezellige Sing-a-Long met bekende liedjes uit Broadway-musicals als ‘Oliver’, ‘Pickwick’, ‘A Christmas Carol’, ‘Nicholas Nickleby’ en ‘Great Expectations’. Zingen jullie mee?


kar-ma’s

keuken Kom lekker eten in kar-ma’s keuken, hèt theaterrestaurant van de Deventer Schouwburg. Specialiteit van de dag, karma’s proeverij of een theaterbuffet?

Check de site

www.deventerschouwburg.nl

Wij verzorgen ook graag uw catering, high tea, kinderfeestjes, borrels en etentjes op locatie of bij ons in de Deventer Schouwburg!

Waar smaak een podium krijgt, puur & (h)eerlijk eten.

T. 06-24862077

Kar-ma drink and m’eat me


PRO GRA MMA 19|20

23

Bert Visscher | achter de schermen feb 2019

sep


TONEELGROEP OOSTPOOL Thuis in Deventer Maatschappelijk betrokken, artistiek gedurfd en altijd onverwacht. Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ontmoetingen met andere mensen, tijden en denkbeelden. Theater als vorm én als plek waar je ervaart dat gevoelens tegenstrijdig mogen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Waar je je samen met anderen iedere dag opnieuw verhoudt tot de onbevattelijkheid van het bestaan. Daar waar we dichtbij komen en je onvoorwaardelijk die ene allesomvattende vraag stellen.

DEMONEN ALLEMAAL MENSEN

UMUNTU

GOD IS EEN MOEDER 21 feb | Deventer Schouwburg

940497 Deventer_001_05-Apr-19_10:53:50_mark

DE RATTENVANGER

1 okt | Deventer Schouwburg

Hoe nu mens te zijn?

ALL OVER ACTS OF LOVE

KOOP NU JE KAARTEN!


september

18

Seizoensopening

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

The Analogues

Overa uitverkoclh bestel snel!t,

25

Abbey Road The Beatles are back! Integrale uitvoering van 'Abbey Road'. The Analogues hebben zich tot doel gesteld alle studio albums van The Beatles integraal te vertolken. Deze muziek is door The Beatles zélf nooit live gespeeld. Na 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album' staat dit seizoen ‘Abbey Road’ op het programma, het laatste volwaardige album van The Beatles. Publiek en critici in binnenen buitenland zijn unaniem enthousiast over het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details. › “Muzikaal spektakelstuk” | Het Parool over de vorige show

20

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Seizoensopening

Slagerij van Kampen Toccata da Fuga

Spectaculaire openingsvoorstelling van de Godfather van de slagwerkgroepen voor slechts € 15,00. Wees er snel bij! Waarom zouden de drums niet de hoofdrol kunnen spelen in een band? Met die vraag startten Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk in 1982 Slagerij van Kampen: Een popgroep die uitsluitend op slagwerkinstrumenten speelt. Inmiddels is Slagerij van Kampen uitgegroeid tot een act van wereldformaat en staat al jarenlang garant voor topkwaliteit. Akoestische power met harmonieuze arrangementen, eigenzinnig en swingend, overdonderend en spectaculair. Laat u live overdonderen door het energieke ensemblespel, de fantastische lichtshow, de futuristische benadering van het instrumentarium maar geniet zeker ook van de verstilde momenten. Slagerij van Kampen: De meest originele band van Nederland! › www.slagerijvankampen.nl

› www.theanalogues.net

Muziek

Show

€ 50,00 | incl. consumptie | try-out

€ 15,00 | excl. consumptie


september

28

01 02

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

dinsdag 20.00 uur woensdag 20.00 uur Grote Zaal

Youp van 't Hek

Theo Maassen

Met de kennis van nu

SITUATIE GEWIJZIGD

Ongemakkelijke en hilarische monoloog. Theo Maassen is een witte, heteroseksuele man van middelbare leeftijd. Dus moet hij sowieso zijn bek houden. Nu zijn andere mensen aan de beurt. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Theo vindt er nou eenmaal het zijne van. Dus doet hij wat hij niet laten kan: hij beklimt het podium en laat zijn gedachten de vrije loop. Maar is dat wel zo’n goed idee in deze tijd? Is dat niet vragen om moeilijkheden? ‘Situatie gewijzigd’ is een spijt­ betuiging, een pleidooi, een ode, een donder­ speech, een klaag­ zang, een smeek­ bede, een schreeuw om aandacht, maar op de keper beschouwd toch vooral een laatste stuip­trekking...

Met de kennis van nu “Youp van ’t Hek in topvorm” | NRC. Met de kennis van nu is een van de meest gebezigde termen van politici die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. Je zult het hem nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen bij het leven. In dit programma praat hij niks recht. Integendeel, hij praat het nog krommer.

› theomaassen.nl

OPERA2DAY | achter de schermen bij Dangerous Liaisons | feb 2018

Samen met zijn vaste muzikant Rens van der Zalm komt hij langs om jou en zichzelf bij te praten over alles waar het volgens hem echt over gaat in het leven. Vol zachte weemoed en keiharde actualiteit. Of je daar wijzer van wordt? Volgens hem wel. En hij laat je in ieder geval lachen. › www.youp.nl

Cabaret

€ 29,50 | incl. consumptie | max. 4 kaarten per besteller

okt

Cabaret

€ 34,00 |CJP € 31,50 | incl. consumptie | max. 6 kaarten per besteller


dinsdag 20.30 uur Kleine Zaal

vrijdag 18.00 - 20.30 uur Brasserie

Kar-Ma-kookt-alsmama-Eetclub

september

05

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Johan Derksen presenteert

november

Toneelgroep Oostpool

04

oktober

01

Weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues songs en authentieke americana sound. Televisie orakel Johan Derksen komt dit seizoen, na de succesvolle shows ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the Blues Alive’, met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’. Deze keer wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende Americana sound. Om de sound van de blues en Americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma. Naast Malford Milligan uit Austin en Di Reed uit Houston voegt Derksen nog veel grote namen toe aan de show.

› Met: Kharim Amier, Joy Delima, Rabbi Jall e.a. › Regie: Marcus Azzini

Na afloop ontvangt u alle familierecepten van de deelnemers via de mail. Zo ontstaat er een nieuw Deventer kookboek vol recepten & familieverhalen.

› www.toneelgroepoostpool.nl

› Kijk voor de complete line-up op onze website. › www.atnext.nl

Theater

Specials

Muziek

€ 19,00 | CJP € 14,00 | incl. consumptie

€ 29,50 | incl. 3-gangendiner | excl. consumptie

€ 26,00 | CJP 23,50 | incl. consumptie

januari

In deze Eetclub draait alles om familierecepten. Hoe komt het recept in de familie? Bij welke gelegenheid komt het gerecht op tafel? Wat is er door de generaties heen aangepast? Hoe ver gaat het familierecept terug? Deelnemers van de Eetclub wordt gevraagd een recept met bijbehorend verhaal te delen. Jolanda van Kar-Ma’s Keuken stelt het menu van de avond samen en misschien vraagt ze u om met haar mee te koken en het verhaal achter het recept te vertellen tijdens de Eetclub.

februari

Wie ben jij? Wij zijn… In ‘Allemaal Mensen | Umuntu’ proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Zijn ze queer, hetero, homo, nerd, millenial, zwart, wit? Ze stellen zich aan je voor en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar het blijkt nog niet zo eenvoudig om je identiteit onder woorden te brengen. Een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclu­ siviteit. De groep jonge talenten kent elkaar van de ArtEZ Toneel­ school. Nu gaan ze, direct na hun afstuderen, als gemeenschap op tournee.

maart

The Sound of The Blues & Americana

april

Vrijdag Visdag

mei | juni

Allemaal Mensen | UMUNTU

december

27


oktober

09

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

Farkas Quintet

09

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

ID Theatre Company

Première

12+

FAIR!

Transparant en fijnzinnig spel. Het Farkas Quintet behoort tot Nederlands beste blaaskwintetten. Vijf topmusici uit gerenommeerde symfonie-orkesten, die op het hoogste niveau kamermuziek spelen. Hun repertoire bestaat uit werken van o.a. Ferenc Farkas (naamgever van het ensemble), Reicha, Danzi, Dvorák, Bartók, Ligeti, Berio, Nielsen en Schönberg.

› Programma: Kwintetten van Danzi, Carter en Nielsen; voordracht­stukken voor blaaskwintet van Hindemith en Mozart.

De kermis van het egoïsme. Wat als we alles zouden kunnen doen wat we maar willen, wanneer we maar willen? Geen regels, geen verplichtingen en geen rekening hoeven houden met anderen? In FAIR!, de kermis van het egoïsme, staan vrijheid en vermaak voorop. Dans, muziek, dj’s en wilde attracties zorgen ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen. Een nacht om nooit te vergeten… of een nachtmerrie. Zijn we wel gemaakt voor de vrijheid waar we naar streven? Met FAIR! Laat ons huisgezelschap ID Theatre Company jonge mensen nadenken over de lusten en lasten van het individualisme en de behoefte aan eeuwig plezier.

› Serie 7 concerten zie pagina 115.

› www.idtheatrecompany.nl

› www.kamermuziek-deventer.nl Klassiek

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

Henry van Loon

Danzi, Hindemith, Mozart, Carter en Nielsen

› “Hier horen we het neusje van de zalm onder de Nederlandse blazers Schönberg spelen.” | de Volkskrant

10

Theater

€ 28,00 | CJP en t/m 18 jaar € 15,00 | CJP € 12,50 | € 9,00 | incl. consumptie incl. consumptie

Onze Henry Maffe verhalen en treffende imitaties. ‘Onze Henry’ is alweer de vijfde theatershow van de virtuoze comedian en acteur. Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’ In deze persoonlijke voorstelling zoomt Henry in op zijn Brabantse roots met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele bespiegelingen. › “Henry van Loon maakt diepe indruk en verbreedt zijn stijl” | AD › Bekend van zijn glansrol als conciërge Volkert in De Luizenmoeder. › www.henryvanloon.nl Cabaret

€ 22,00 | CJP € 19,50| incl. consumptie


11

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Via Berlin, Orkater, Carel Kraayenhof en het Ragazze Quartet

11

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

Nathalie Baartman

LOST TANGO

Breek

De tango in haar volle rijkdom. Wanneer oudste dochter Anna na jaren terugkeert op De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip, wordt zij geconfronteerd met haar vader die zich krampachtig vast houdt aan zijn glorietijd als Papa Tango. In de confrontatie klinkt frustratie, wanhoop, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek. Het Ragazze Quartet wordt aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Zij spelen zowel de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla als de hedendaagse ‘tango rupturo’ van Julián Peralta.

Subtiel-hilarische voorstelling over ontheemd zijn. In het ongemak van stilte. En op het randje van de gekte. “Mensen denken van mij dat ik elke avond om elf uur mijn moestuin inloop om al mijn courgettes persoonlijk welterusten te wensen”, aldus Nathalie Baartman. “Neem een “breek”, joh. Verstil de gewoonte, troost de verwarde mens en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Bevrijd haar. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.”

› 10-jarig jubileum van Via Berlin › Met: Meral Polat, Carel Kraayenhof, Juan Pablo Dobal e.a › www.viaberlin.nl

12

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Fred van Leer

Leer van Fred LIVE

Say ‘Yes’ to Fred. ‘Leer van Fred LIVE’ is echt een avond voor vrouwen. Moeders, dochters, zussen en vriendinnen, de handbalclub of het breiend collectief! Nederlands bekendste 29 stylist geeft ze tips en tricks en vertelt ze de do’s en vooral de vele absolute don’ts. Twee eigen TV programma’s bij TLC, op Instagram 637.000 volgers, een boek ‘Leer van Fred’ waarvan de 4e druk inmiddels een feit is; Fred van Leer behoeft geen introductie meer. Veel uitverkochte zalen leerden van Fred en er zullen nog veel volle zalen volgen. Een avond met Fred van Leer is vertier, hilarisch, herkenbaar en om nooit te vergeten. › www.fredvanleer.nl

› “ Prachtige, gevoelige solo van een ontheemde vrouw.” | Theaterkrant › www.nathaliebaartman.nl

Muziektheater

Cabaret

Show

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 29,00 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart | wachtlijst


oktober

13

zondag 15.30 uur Grote Zaal

Hippe Gasten 6+

14

maandag 19.00 uur Brasserie

Moorddiner

Kinderboekenweekspektakel!

Hier word je super fanatiek van!

16

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

Chris Hinze

Wereldcafé Bombay

Doe mij een liedje speciaal

Moord in de Deventer Schouwburg | Circus Circus

Incredible India! (afscheidstournee)

Hotte popmuziek om op de dansen en om mee te zingen! Ken je dat? Je zit alleen op je kamer en kan niet stoppen met luisteren naar dat ene liedje. In deze show gaat Hippe Gasten met het liedje aan de slag. In ‘Doe mij een liedje speciaal’ worden liedjes besteld bij een snackbar. Je krijgt een kijkje in de keuken en ziet hoe alles vak­kundig wordt bereid. Natuurlijk overgoten met een rocksausje en muzikale stunts om nooit meer te vergeten. Hippe Gasten is een band speciaal voor kinderen en bestaat uit vijf topmuzikanten die allemaal een voorliefde voor rockmuziek hebben.

Cluedo en Escaperoom in één, aan tafel mét diner. Schuilt er een rechercheur in je? Ben je goed met puzzels en codes? Dan zou je weleens de ‘Moord in de Deventer Schouwburg’ op kunnen lossen. Een nieuw concept: probeer er met een team van minimaal twee en maximaal zes personen achter te komen wie de dader is. Het spel is avondvullend en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Durf jij het aan?

Na ruim 40 jaar neemt Chris Hinze afscheid van het theater. Fluitist, componist en reiziger Chris Hinze, maakt ieder jaar aan de hand van zijn reizen een groot multimedia-soloconcert. In ‘Incredible India!’ neemt hij u mee naar de fascinerende en kleurrijke wereld van 1,5 miljard Indiërs. Hun leven te midden van de overvolle steden, armoede en rijkdom, de talrijke tempels, Bollywood en de overweldigende natuur. Een unieke mix van indrukwekkende videobeelden, Hinze die live speelt en improviseert.

› In het kader van de Kinderboekenweekspektakel. Meer info op › www.kinderboekenweek­ deventer.nl › www.hippegasten.nl Jeugd/Familie

› Het diner bestaat uit heerlijke hapjes van Kar-ma › Alle ‘Moord in de Deventer Schouwburg’ edities zijn anders. Je kunt dus vaker gaan! › Heb je in andere theaters gespeeld, let dan goed op de titel of je deze nog niet gespeeld hebt.

Specials

€ 10,00 | t/m 12 jaar € 7,50 | € 35,00 | incl. spel en maaltijdexcl. consumptie vullende hapjes van Kar-Ma | excl. consumptie

› “Een uitdaging voor de muzikale zintuigen. Een absolute must.” | De Telegraaf over een eerdere voorstelling › Uniek concert in de regio › www.chrishinze.nl

Muziek

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie


Toneelgroep Oostpool is hét gezelschap van Oost-Nederland en één van de grootste en meest vooraanstaande toneelgezelschappen van Nederland.

Hoe nu mens te zijn? “We leven in een, op het eerste gezicht, open samenleving: we zijn verbonden met online en offline netwerken, we maken verre reizen, bezoeken festivals, we doen mee aan burgerinitiatieven, kopen en daten online, we delen ons privéleven met honderden Facebookvrienden, we zijn 24/7 bereikbaar. We kunnen contact maken met wie we maar willen, wanneer we maar willen. We zijn vrij. De keerzijde van die vrijheid is dat we onze werelden fragmenteren. Je kunt niet met iedereen en altijd in verbinding zijn. We moeten kiezen en doen dat op basis van interesse, belang en herkenning. Veilige keuzes die dichtbij onszelf blijven. We zijn bewust en onbewust steeds beter in staat te vermijden wat

ons niet interesseert of – sterker nog – wat ons niet bevalt. We houden onszelf gevangen in het bekende. De neiging tot geslotenheid schuilt in ons allemaal: we worden ongerust van andersdenkende nieuwe­ lingen, we zijn geobsedeerd door veiligheid, we zien onze denkbeelden liever bevestigd dan bevraagd. Kortom, de waarde van de ontmoeting met het onbekende of de ‘ander’ staat onder druk. Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Theater als vorm én als plek waar je ervaart dat gevoelens tegenstrijdig mogen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Waar je samen bent met anderen die zich, net als jij, iedere dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan. Daar waar we zoeken naar verbinding en het publiek onvoorwaardelijk de vraag stellen: Hoe nu mens te zijn? Dat doet theater. Elke dag opnieuw.”

Toneelgroep Oostpool is dit seizoen tweemaal te zien: | di 1 okt | 20.30 uur

Allemaal Mensen | UMUNTU | vr 21 feb | 20.30 uur

God is een moeder

De Culturele Toekomst Makers dromen & daden in het theater

31


oktober

17

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

Kaj Gorgels Effe relativeren

18

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Lisa Loïs

Uitverkoch zalen in te het land

18

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

De Partizanen

De eerste one-man theatershow van YouTuber en presentator Kaj Gorgels over wat je nou toch met jezelf aan moet als je eind twintig bent. › www.kajgorgels.nl Cabaret

sings: Adele

Het Leven An Sich

Een bijzondere ode aan de Britse ster. Sinds ze in 2009 X-Factor won, heeft Lisa Loïs zich meer dan bewezen binnen de muziek­ industrie. Ze had de langstlopende nummer 1 hit uit een talentenjacht ooit, de single ‘Hallelujah’. In het najaar van 2019 brengt de zangeres, bekend om haar loep­zuivere stem, haar enorme bereik én haar grenzeloze muzi­kaliteit, samen met haar band een ode aan Adele. Lisa Loïs gaat naast haar eigen leven ook dieper in op Adele’s carrière en haar persoonlijke leven. Mooie verhalen en fantastische anekdotes. Dit alles met een flinke dosis humor en een prachtige muzikale omlijsting.

Absurd, tragisch en herkenbaar. De Partizanen, chroniqueurs en belichters van de tijdsgeest, zijn terug met een nieuw programma. Een offline experience om je vingers bij af te ‘liken’! Vanuit de nabije toekomst kijken zij terug op de trends, hypes en omgangs­ vormen van onze huidige tijdsgeest en vragen zich af of ze zichzelf soms niet wat minder moeten afvragen. Bereid je voor op een avond vol rake sketches, hilarische dialogen en muzikale hits die je mentale sneeuwglobe flink door elkaar zullen schudden.

› Overal uitverkocht, bestel snel! › www.lisalois.com

› bekend van DWDD › www.departizanen.nl

Muziek

Cabaret

€ 26,00 | CJP € 23,50 | incl. consumptie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 24,00 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

› “Het Leven An Sich is de ultieme tijdgeestconference.” | de Volkskrant


zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

Tg Goed Gezelschap

20

zondag 15.30 uur Grote Zaal

Anne Wil Blankers, Edwin Jonker en Iwan Walhain

november

Internationaal Danstheater

19

september

19

Derniere! Allerlaatste voorstellin g

oktober

oktober

Indrukwekkend toneelstuk over bijzondere vriendschap. Het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur. In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geteisterd werden door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten, proberen Miss Daisy en haar chauffeur Hoke een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme en ouder worden. Dit iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd.

›R egie: Jos van Kan › www.tggoedgezelschap.nl

› “Acteerwerk van het hoogste niveau.” › Tekst: Alfred Uhry › www.senf.nl

Dans

Toneel

Toneel

€ 23,50 | CJP € 21,00 | incl. consumptie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 29,50 | CJP € 27,00 | incl. consumptie

› Coproductie met Musica Extrema › Met special guest: Marije Nie › www.internationaaldanstheater.nl

januari

E en muzikale voorstelling over afkomst, traditie en botsingen. Dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn speelt met hun roots. Met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders die met zo’n tweehonderdduizend andere vluchtelingen in de jaren vijftig een koud welkom kregen in Nederland. Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen en om grip te krijgen op hun gemixte roots. Met stille kracht maken ze korte metten met een Indische geschie­ denis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Generatie drie zwijgt niet langer, maar vraagt, poert en confronteert.

februari

Tijdens de Roaring Twenties barstte in New York het muzikale leven in alle hevigheid los. Honderden musici componeerden nieuwe melodieën, liedjes en wijsjes, die in Tin Pan Alley op piano’s ten gehore werden gebracht; deze vaak niet gestemde piano’s klonken alsof er op tinnen pannen werd getrommeld. Tin Pan Alley werd de bakermat van de moderne muziek. Ongebruikelijke en vrijgevochten dansen (the charleston, the grizzly bear dance, the turkey trot) kregen hun plek in vaudeville en musical. Denk aan Josephine Baker die gedurfde nieuwe stijlen intro­duceerde, maar ook Isadora Duncan en Ruth Saint Dennis.

maart

Driving Miss Daisy

april

SENANG

mei | juni

Tin Pan Alley

december

33


oktober

24

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

Waylon

My heroes have always been cowboys Beleef samen met Waylon de soundtrack van zijn persoonlijke, muzikale verhaal. Waylon vertelt, begeleid door een zevenkoppige band, over zijn grote liefde voor de country. Als achtjarig jochie bezoekt hij met zijn ouders een country-avond met de West Virginian Railroad Band. Het is het begin van een muzikale reis die voert naar Nashville, waar Waylon zijn grote held Waylon Jennings ontmoet. Als die in 2002 overlijdt, keert Waylon terug naar Nederland. Hij maakt een nieuwe start bij ‘Holland’s Got Talent’, krijgt als eerste Nederlandse artiest een contract bij Motown en keert met de Common Linnets terug naar zijn roots. › www.waylon.nl

25

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

26

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Orkest van het Oosten

Micheline Van Hautem i.s.m Cadenza Twello

Maestro Jules presenteert… het symfonieorkest!

Brel & Brass

Interactief concert waar u bepaalt wat wordt gespeeld. Ontdek het veelzijdige symfonieorkest. ‘Stand-up dirigent’ Jules van Hessen gaat bij dit interactieve concert met het symfonieorkest aan de slag. En met het publiek! Tijdens dit concert mag u namelijk bepalen wat er gespeeld wordt én maakt u misschien wel uw dirigeerdebuut! Hits van de grote meesters, ronkende filmscores, en zelfs de uitvaart top drie komen voorbij. Ontdek wat er allemaal mogelijk is met het paradepaardje van de klassieke muziek: het symfonieorkest. En schroom niet, want voorkennis is niet nodig.

De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje. Brel & Brass is het nieuwste en meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Er zijn nogal wat artiesten die nummers van Jacques Brel brengen, maar Micheline's Brel & Brass heeft een wel heel bijzondere aanpak. Voor dit unieke project liet Micheline, door de veelgeprezen componisten Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen, nieuwe arrangementen maken voor blaasinstrumenten en percussie. Elk Brel & Brass concert treedt Micheline op met een lokaal harmonieorkest, fanfare of brassband. In Deventer is dat Brassband Cadenza uit Twello. Top bastrombonist Jos Jansen is speciale gast. Micheline toont dat zij Brel kan interpreteren zoals nooit eerder gedaan. Grote klasse!

›V oor cracks en beginnende liefhebbers van klassieke muziek. › www.ovho.nl

› www.koperen-kees.com Muziek

Klassiek

Muziek

€ 37,50 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart | wachtlijst

€ 30,00 | CJP € 27,50 | t/m 15 jaar € 15,00| incl. consumptie

€ 19,50 | CJP € 15,00 | incl. consumptie


september

oktober zondag 15.30 uur Grote Zaal

Meneer Monster | NORPA

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

Het Nationale Theater

30

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

Vondst

november

4+

30

oktober

27

Maatschappelijk debat met aansprekende gasten. In de serie 'Over de Kloof' brengt Vondst tweemaal per jaar het maatschappelijk debat in de Deventer Schouwburg, met aansprekende gasten uit de concrete praktijk. Welke kloven doortrekken de Nederlandse samenleving? Maar vooral: wat zijn concrete oplossingen? Eerder: Randstad versus de rest; Arbeid versus Kapitaal; Burger versus Politiek, met gasten als Lodewijk Asscher en Vincent van Rossem. Vondst is een cultureel platform met programma op het snijvlak van kunst en cultuur, maatschappij en actualiteit, meestal in de Lebuinuskerk, maar nu in de Deventer Schouwburg!

› Met livemuziek van Erik Hofland › www.meneermonster.com

›M et: Ariane Schluter, Hein van der Heijden, Romana Vrede e.a. › www.hnt.nl

› www.vondst.org

Jeugd/Familie

Toneel

Specials

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie

Vrijwillige bijdrage

€ 15,50 | CJP € 13,00 | incl. limonade

januari

‘Ik vertrek’ in de mix voor nieuw toneelstuk Een volstrekt uit elkaar gegroeid Nederlandse gezin heeft zich op het Franse platteland weten te herpakken. Maar of ze nu wezenlijk gelukkiger zijn? Dan staat er een jongeman op het erf. Iedereen raakt van hem in de ban. Iedereen wil bij hem zijn, door hem worden bezeten. Ooit vertrok het gezin letterlijk, nu vertrekken ze pas echt. Regisseur Jeroen de Man: “Ik wil een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren en weten dat ze misschien wel teleurgesteld zullen raken.”

februari

De nieuwe Meneer Monster familievoorstelling. Drie grimmige Rovers wonen in een donkere wereld. Kleur is nog maar zeldzaam. Als ze dan ook nog eens zelf worden bestolen zijn de rapen gaar. De Rovers zijn vastbesloten om terug te krijgen wat ze zijn kwijtgeraakt en zetten alles op het spel om ieders leven weer wat meer kleur te geven. Na succesvoorstellingen als ‘De Fantastische Meneer Vos’ en ‘De Waanzinnige Boomhut’ brengt Meneer Monster een nieuw visueel spektakelstuk. Geïnspireerd door cartoons, actiefilms en games heeft Meneer Monster alles uit de kast gehaald om een theater­ belevenis van formaat te maken.

maart

Over de Kloof

april

Sexual Healing

mei | juni

ROVERS

december

35


oktober

31

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

31

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

List, Shaffy & Piaf

Theatergroep Met de botte zijde

Renée van Wegberg e.a.

De perfecte mens: Burn out or burn in

Het mooiste en beste uit het repertoire van Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf. Maar ook Jacques Brel, Frank Boeijen, Charles Aznavour, Mikis Theodorakis en zelfs Toon Hermans en Annie M.G. Schmidt komen aan bod. Een theatershow met een zogenaamd ‘randje’. Want er wordt muzikaal uitgepakt met verrassende duetten, korte scènes en muzikaal vuurwerk. Bovendien zien we Renée van Wegberg kort terug in haar sublieme creatie als Liesbeth List, waarvoor zij de Musical Award won voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Maatschappijkritisch theater met een komische twist. In de huidige maatschappij zijn we constant op zoek naar perfectie. We leggen de lat steeds hoger en dat brengt de nodige conse­­­q­uenties met zich mee. ‘De perfecte mens: burn out or burn in’ laat op spijkerharde en komische wijze zien wat er gebeurt als de prestatiedrang bezit van je neemt. Marieke stapt binnen bij arbeids­ bureau ’screen yourself’. Tijdens een screening haalt ze vele punten maar genoeg is nooit genoeg. Falen blijkt geen optie en perfectie ver te zoeken.

› “Verbluffend goed” | Het Parool over Renée van Wegberg als Liesbeth List › Met: Billy Maluw, Job Greuter e.a. › www.degraafencornelissen.nl

› Onderdeel van de serie 'Made in Overijssel' › Met: Michael de Roos, Willeke de Boer, Sijmen de Jong, Michael Bot › Tekst en regie: Robin Kisjes › www.metdebottezijde.nl

Muziektheater

Theater

€ 29,50 | CJP € 27,00| incl. consumptie

€ 15,00 | CJP € 12,50 | incl. consumptie

OPERA2DAY | achter de schermen bij Dangerous Liaisons | feb 2018

nov


september

november

november

The Making of Abbey Road

Super grappige familie­ voorstelling

› Met: Ilse Warringa, Rop Verheijen (Juf Ank en Walter uit De Luizenmoeder) e.a. › www.sonnevanck.nl Jeugd/Familie

Specials

€ 15,00 | CJP € 12,50 | incl. fris

€ 17,50 | incl. consumptie

januari februari

Vrolijke muzikale komedie over het hele gezin met de aller-gelukkigste dieren ter wereld. Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de vrolijke, glanzende en altijd lachende dieren van de Beestenhoeve, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Wat hebben ze geboft met De Admiraal, het enorme varken dat alle mensen te slim af is met zijn briljante ideeën. Totdat op een dag De Admiraal in het Mensenhuis gaat slapen en steeds meer gaat lijken op de boer die ze hebben verjaagd. Een muzikale, humoristische vertelling over leiders en volgers, en over de moed die nodig is om nee te zeggen. Gemaakt door twee grote Overijsselse gezelschappen.

Unieke samenwerking rond 50 jaar Abbey Road. Wat is het verhaal achter songs als 'Come Together', 'Something' en 'Here comes the Sun' en wat gebeurde er in 1969 allemaal achter de schermen? Drie Beatlesliefhebbers en -kenners Bertolf Lentink (Her Majesty), Jan Cees ter Brugge (podcast Fab4Cast en auteur van diverse Beatlesboeken) en Anne Hurenkamp (blog BeatlesTalk) nemen u mee terug naar de Londense Abbey Road Studio's en het beroemde zebrapad dat daar voor de deur ligt. Aan de hand van verhalen en bijzondere geluidsfragmenten komt Abbey Road opnieuw tot leven. Singersongwriter Bertolf legt daarbij al zingend en spelend uit hoe de muziek tot stand kwam.

december

37

Bertolf Lentink, Jan Cees ter Brugge & Anne Hurenkamp

Zwijnenstal met o.a. Ilse Warringa en Rop Verheijen (Juf Ank en Walter uit de Luizenmoeder)

oktober

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

maart

Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera 8+

01

april

vrijdag 19.30 uur Grote Zaal

mei | juni

01


november

02 03

zaterdag 20.00 uur zondag 14.30 uur Grote Zaal

Popkoor KGC

05

dinsdag 20.00 uur Grote Zaal

06

woensdag 19.30 uur Grote Zaal

Alma Quartet

Brugklas de Musical

Jubileumconcert ‘Bar Goed’

Schulhoff, Dvořák en Brahms

Niek Roozen, May Hollerman, e.a.

Een optreden in de gezelligste bar van Nederland! Wat krijg je als je een bar en een concert met elkaar combineert? Dat ga je tijdens het jubileum­ concert van Popkoor KGC beleven! Het koor brengt een spraakmakend programma waarbij Soul, Rock, Nederpop en Hits van nu elkaar afwisselen in een professionele theaterpresentatie. In verschillende samenstellingen stapt het koor over van ingetogen nummers naar songs waarbij je moeilijk in je stoel kan blijven zitten. Begeleid door haar eigen band, onder leiding van dirigente Daphne Luth en regie van Monique Braam bezorgt het koor, dat uit 60 leden bestaat, je een heerlijke muziekmiddag en -avond.

Avontuurlijk: een wereld vol inspiratie. Het Alma Quartet is een van de meest opwindende strijkkwartetten van onze tijd. Het kwartet treedt op in binnen- en buitenland, menigmaal in samenwerking met andere grote musici. Over de internationaal geprezen cd met de complete strijkkwartetten van Erwin Schulhoff schreef The Gramophone: “This set shoots straight to the top”. Het programma opent met een van die gelauwerde Schulhoff-interpretaties.

De populairste serie van tv komt naar het theater! Alles wat er gebeurt in het eerste jaar van de middelbare school maak je nu van nóg dichterbij mee in ‘Brugklas de Musical’. Een hip hop-musical over Willem van Oranje! Max vindt dat een vet idee, lekker out of the box! Dan wil Emma de hoofdrol spelen, want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen? ‘Brugklas de Musical’ is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.

9+

BAR GOED 35-jarig jubileum

Concert

Rock * Nederpop * Soul * Hits van nu

› www.popkoorkgc.nl

› Programma: Schulhoff - Fünf Stücke für Streichquartett; Strijkkwartetten van Dvorák (nr. 10 in Es) en Brahms (nr. 3 in Bes). › Serie 7 concerten zie pagina 115. › www.kamermuziek-deventer.nl

Muziek

Klassiek

Jeugd/Familie

€ 28,00 | CJP en t/m 18 jaar € 9,00 | incl. consumptie

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. fris

€ 15,00 | incl. consumptie

› Met Max, Selma, Emma, Jamie én een compleet nieuwe Brugklasser. › www.brugklasdemusical.nl


Als nieuwe maker voel ik mij verantwoordelijk om een tijdsbeeld te schetsen. “Theatergroep Met de Botte zijde maakt maat­­­­­­­­s­chappijkritisch theater met een komische twist. Een afspiegeling van de maatschappij waarin we leven wordt getoond op het toneel. Geen wijzend vingertje, maar een absurde vertoning van de werkelijkheid creëert herkenbaarheid en confrontatie.

Tijdens haar opleiding tot theaterdocent aan ArtEZ Zwolle merkte Robin Kistjes dat ze het regisseren en schrijven van scripts leuker vond dan het daadwerkelijke spelen. In 2015 maakte Robin, ondersteund door het Nieuwe Makersplan Overijssel haar eerste voorstelling. Nu staat ze in de serie Made in Overijssel met haar tweede voorstelling in de vier grote Overijsselse theaters.

Theater creëert een hier en nu. Een moment dat je niet weg kan zappen. Dit is ook de reden waarom theater voor ons zo van belang is. Het publiek aanschouwt wat er ontstaat op het toneel en kan zijn hoofd niet keren. Dat is precies wat wij willen.

39

Als regisseur maak je een product samen met je spelers. Als het moment dan daar is moet je het loslaten. Theater speelt zich af in het moment. Je hebt geen extra takes om iets over te doen voordat het publiek het ziet. Het is live, nu! Al je harde werk hangt af van één moment. Het product staat of niet. Theater is voor mij iets magisch. Je creëert een wereld in een wereld. Bij ons wordt de werkelijkheid absurd, en tegelijkertijd o zo realistisch. Als nieuwe maker merk je al snel dat het lastig is om in de theaters te spelen. Als je geen impresariaat hebt, wordt het moeilijk om gezien te worden, of überhaupt te spelen. De nieuwe makers tour 'Made in Overijssel’ geeft nieuwe groepen en makers de kans om zichzelf te laten zien. Een plek voor een nieuwe generatie die wat te vertellen heeft, gezien wil worden.”

Theatergroep Met de botte zijde De perfecte mens: Burn out or burn in | do 31 okt | 20.30 uur

De Culturele Toekomst Makers dromen & daden in het theater


november

06

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

07

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

07

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

Maaike Ouboter

Scapino Ballet Rotterdam

Voordat de tijd ons inhaalt

Holland & Le Chat Noir

Buigt Allen Mee Voor Drs. P. !

Solo, muzikaal kwetsbaar, persoonlijk en dichtbij. Maaike Ouboter is terug in het theater. Dit keer alleen, terug naar de kern, terug naar waar ze vandaan komt. Met liedjes en verhalen over los­laten, vasthouden, over hoe alles verandert en jij toch altijd jij blijft, wie dat dan ook mag zijn. Met ontwapenende anekdotes en verhalen, bekende liedjes en nog niet eerder gespeeld materiaal komt Maaike in dit nieuwe theater­concert als nooit tevoren zo dicht tot haar publiek. Maaike neemt je mee in haar wereld, wijst op details die we eerder niet zagen en laat ons opnieuw naar de dingen kijken. › Bekend van de hit 'Dat ik je mis' › www.maaikeouboter.nl

Topstukken van choreograaf Ed Wubbe in bruisend tweeluik. Holland gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, solo’s, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien. Nederland als de natie van de koopman en de dominee. In Le Chat Noir komt het gelijknamige en fameuze Parijse theatercafé rond 1900 opnieuw tot leven in een bruisende mix van muziek, dans, en variété. Opzwepende operettemuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met solo’s op muziek van Brel en Piaf. › www.scapinoballet.nl

Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige. De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P. (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Drs. P. (Heinz Polzer) schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in zijn honderdste geboortejaar het volle pond. Zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een kleine zaal-voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen.

Theaterconcert

Dans

Cabaret

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

Eindelijk weer in Deventer

Erik van Muiswinkel


september

november vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

08

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Peter Heerschop

november

A tribute to Creedence Fort Europa Clearwater Revival

09

oktober

08

› www.fortunatesons.com

Muziek

€ 34,00 | CJP € 31,50 | incl. consumptie

Lol is een serieuze zaak. In zijn functie als Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop een jaar door het land om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze gaan twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker. Ze moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Daar leer je het meeste van. Want lol is een serieuze zaak. › ”Originaliteit en aanstekelijkheid” | AD › Regie: Raoul Heertje › www.bostheaterproducties.nl

› Met: Sarah Janneh, Marit Hooijschuur, Korneel Defrancq e.a. › Regie: Michiel de Regt › www.matzer.org

januari

Actueel theater met hilarische dialogen en pakkende muziek. Europa is versleten, verkracht en verteerd. Niet door mensen van buiten, maar door de Europeanen zelf. De oude mens heeft afgedaan, lang leve De Nieuwe Mens! Een geestig en messcherp stemmen­ballet, waarin acht jonge acteurs Europa achter zich laten om plaats te maken voor De Nieuwe Mens. De Vlaamse schrijver Tom Lanoye schreef ‘Fort Europa’ als novelle in 2005, lang vóór de Arabische Lente, de duizenden verdronken migranten en de terroristische aanslagen in Europa zelf. Maar ‘Fort Europa’ blijft uiterst actueel.

februari

De Minister van Enthousiasme

maart

De late jaren zestig herleven in het theater. Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival één van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, ‘Have You Ever Seen The Rain’ en ‘Down On The Corner’. Hoewel fans ooit hoopten op een reünie, komt die er niet meer nu bandlid Tom Fogerty is overleden. Gelukkig is er de Amerikaanse band The Fortunate Sons, genoemd naar een politiek geladen C.C.R.-nummer. De gelijkenis is als twee druppels water. De formatie brengt het legendarische geluid van hun idolen terug naar het theater en staat garant voor een echte ‘trip down Memory Lane’.

MATZER Theaterproducties

april

Topban uit de USdA

Theater

Cabaret

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. consumptie

€ 22,00 | CJP € 19,50 | incl. consumptie

mei | juni

The Fortunate Sons (USA)

december

41


Deventer DansDagen

09

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

155 (eenvijfvijf)

Devente DansDager n

10

zondag 10.00 uur Theatercafé

Moving Models

Devente DansDager n

Motors

10

zondag 14.00 & 15.30 uur Kleine Zaal

DDD Specials!

Devente DansDager n

Overrompelende show met motoren en dans. Is ‘Motors’ nou een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samendoen, en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben? Dikke boeie eigenlijk, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. #hardgaan #breakdance #performance › “De Jiskefet onder de urbandansgezelschappen (…) ze headbangen, pogoën, breakdancen en backspinnen, in een mist van rook en laserlicht.” | de Volkskrant. › ”Veruit de beste (en engste) dansvoorstelling die ik ooit heb gezien” | Max Verstappen (volgens 155) ›B evat stroboscopische effecten. › www.eenvijfvijf.nl

Deventer kunstenaars tekenen Deventer dansers en danseressen. Kunstenaars kijken vol liefde terug op hun modeltekenervaringen. Om dat vertrouwde gevoel van aandachtig kijken, registreren, tekenen en denken weer op te roepen organiseert DDD i.s.m. Babet Olde Weghuis en Jeroen Diepenmaat een ochtend modeltekenen voor beeldend kunstenaars. Zij maken een serie modeltekeningen die tijdens de sessie geëxposeerd worden aan de wanden van de Deventer Schouwburg. Zowel de tekensessie, als het inrichten en de tentoonstelling zelf is voor publiek toegankelijk. › Tekensessie van 10.00 - 13.00 uur › Iedereen is van harte welkom om mee te komen tekenen.

Dans

Specials

Dans

Gratis toegang

€ 5,00 | excl. consumptie

€ 19,50 | CJP € 17,00 | incl. consumptie

Een dansvoorstelling met solo’s, duetten, trio’s en kwartetten. De Deventer DansDagen laat het publiek kennismaken maken met een speciaal dansprogramma. Dit jaar sluiten de Deventer DansDagen af met ‘Specials!’ Een kleine zaal dansvoorstelling met verschillende choreografieën gemaakt voor maximaal 4 dansers. Via een loting hebben de choreografen de opdracht gekregen een solo, duet, trio of kwartet te maken. Wat betekent dit voor de choreografen, welke keuzes maken zij en wat betekent dit voor de dansers om alleen of in een klein groepje op het podium te staan? Nieuwsgierig geworden? Kom vandaag kijken naar deze speciale voorstelling. › www.deventerdansdagen.nl

› www.deventerdansdagen.nl


september

november woensdag 20.00 uur Grote Zaal

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing

14

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

Ghost Stories

Allee geschikt nvo 16 jaar enor ouder

november

The Stones vs The Beatles Battle

13

oktober

13

Het verhaal, de hits en de vete van de 2 grootste bands ooit! Je was in de jaren ‘60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van de ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. Ondanks dat beide bands lange tijd een goede verstandhouding hadden, probeerden ze elkaar op muzikaal gebied te overtreffen, waardoor het beste in hen naar boven kwam. In deze battle komt de ‘concurrentiestrijd’ aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon. Koopt u uw kaart voor het Stones- of Beatlesvak?

Na het grote succes van hun internetserie gaan de Hehobros het theater in! Pepijn (Feuten, Toren C en z’n cabaretshows), en Kevin (GTST, CMC en The Normal Heart) zijn twee beste vrienden van in de dertig. De een hetero, de ander homo. Samen bespreken ze alles. Van de verschillen en overeenkomsten in hun relaties, tot de intiemste details van hun seksleven. Deze gesprekken leveren genadeloze grappen, knallende ruzies en openhartige ontboezemingen op. De voorstelling bestaat uit sketches, liedjes, acts, (als het aan Kevin ligt) een dansje en (als het aan Pepijn ligt) een flinke dosis publieks­ participatie.

Bang zijn was nog nooit zo leuk! Als je denkt dat je alles hebt gezien, komt de West End hit ‘Ghost Stories’ naar Nederland. Een achtbaan van extreme spanning die wereldwijd al door ruim 500.000 bezoekers werd gezien. Dr. Kuiper, een professor in parapsychologie, geeft een lezing over spookverhalen. Drie van de door hem verzamelde verhalen zijn hem in het bijzonder bijgebleven: dat van een nachtwaker, een jonge bestuurder en een zakenman die zijn eerste kind verwacht. Hebben die drie íets met elkaar te maken?

Muziek

€ 29,50 | CJP € 27,00 | incl. consumptie

› Bevat momenten van extreme spanning. › www.ghoststories.eu

april

› Regie: Leopold Witte › www.bostheaterproducties.nl

› “Genuine scary fun” | The Sunday Times

Cabaret

Toneel

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 31,00 | CJP € 28,50 | incl. consumptie

mei | juni

› Met: Harry Sacksioni, Manny Angeletti (Paul McCartney’s), Edward Reekers, Syb van der Ploeg (Mick Jagger), e.a. › www.mbnproducties.nl

januari

André Dongelmans, Laus Steenbeeke e.a.

februari

Hehobros On Tour

maart

Concert

december

43


november

14

donderdag 19.30 uur Kleine Zaal

Belle van Heerikhuizen

8+

15

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

15

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

The Basily Hans Croiset, René van ’t Hof, Cas Enklaar Gipsy Band Wereldcafé en Elsje de Wijn

De wereld & Ko

Eindspel

Het verborgen land van de zigeuners

Pleidooi voor fantasie, maar vooral voor de waarheid. De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt. Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grappige types en scherpe vragen volgt. In ‘De wereld & Ko’ spelen papa en Ko wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over liefde en het kwaad, dapperheid en domme pech.

Lichtvoetige tragedie met droge terzijdes en snelle taalspelletjes. Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen. Dat kon Samuel Beckett, één van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw, als geen ander. Hoe ga je om met eindigheid? Het is deze vraag die Beckett met zoveel absurditeit en spelplezier te lijf gaat, dat daarin een ontroerend antwoord schuilt. Regisseur Erik Whien brengt Becketts ‘Eindspel’ op het toneel en keert daarmee terug naar de grote Zaal. Met een geweldige cast van oudere toneelspelers: Hans Croiset (winnaar Louis d’Or), René van ’t Hof, Cas Enklaar en Elsje de Wijn.

Swing, romantiek en entertain­ ment met een lach én een traan. De band, bestaande uit leden van de zigeunerfamilie Basily, laat u, naast de diverse genres muziek, kennis maken met hun geschiedenis, cultuur, de taal en levensstijl van de zigeuners. Oorspronkelijk begonnen als pure vertolker van de Hot Club de France traditie, heeft The Basily Gipsy Band een geheel eigen identiteit van verschillende zigeunerstijlen ontwikkeld. Ze hebben op vrijwel alle grote muziekpodia ter wereld gespeeld en weten met hun ontwapenende podiumpresentatie en geniale muzikaliteit het publiek altijd in vervoering te brengen. Welkom in het leven van de Basily’s!

› "Minne Koole speelt weergaloos de jongen Ko, die erachter wil komen wat er met zijn moeder is gebeurd.”| de Volkskrant › Met: Tijn Docter, Minne Koole en Mats Voshol › Regie: Belle van Heerikhuizen › www.stipproducties.nl

› www.theaterrotterdam.nl › www.basily.nl

Jeugd/Familie

Toneel

Muziek

€ 13,00 | incl. fris

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 22,50 | CJP € 20,00


september

november zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Aïda

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

Matroesjka

17

zondag 15.00 uur Kleine Zaal

The Wieners

november

Opera met LIVE orkest

16

oktober

16

Een ode aan Don en Philip Everly. Alle hits zoals ‘Wake Up Little Susie’, ‘Bird Dog’ en ‘All I Have To Do Is Dream’ klinken alsof Don en Phil vlak voor je staan. Maar The Wieners spelen ook verrassende B-kantjes, met hoorbaar veel liefde voor het origineel. De carrière van The Everly Brothers wordt gevolgd vanaf het prille begin, toen de jonge broertjes optraden in het radioprogramma van hun ouders, via de internationale doorbraak in 1957 en de vele successen daarna, tot en met de glorieuze comeback in de jaren ‘80.

› Met live orkest › Met Nederlandse boventiteling › www.senf.nl Opera

€ 41,50 | CJP € 39,00 | incl. consumptie | 19.00 uur

› “ Kelen als kanonnen. Ze kunnen elk genre aan.” | Parool › Tekst, muziek en spel: Lisa Loeb en Janneke Rinzema › Regie: Titus Tiel Groenestege › www.matroesjkaspeelt.nl

› Met: Rob Roemers, Jaap Wijn, Geurt Engelsman & Jan Timmermans › www.everlybrothers.nl

Cabaret

Muziek

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

januari

Vette beats en harde grappen van technocabaretduo. Drion Dushi's. Een gemeente­ raadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. Matroesjka fileert de actualiteit en maakt korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektro­ nische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend.

februari

Verdi’s meesterwerk. Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera ‘Aïda’. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de ‘Triomfmars’. Toch is ‘Aïda’ juist ook een intiem en ontroerend liefdesdrama. De geliefde Radames en Aïda blijven, net als Romeo en Julia, elkaar trouw tot in de dood. Wie Verdi’s muziek hoort waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien. De opera wordt onder regie van Marc Krone, muzikale leiding van Jeroen Weierink en in samenwerking met een Nederlands artistiek team naar de theaters gebracht.

maart

play The Everly Brothers

april

BRAINWASH

mei | juni

Charkov City Opera & Ballet

december

45


november

19 20

dinsdag 20.00 uur woensdag 20.00 uur Grote Zaal

Bert Visscher

22

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

OG3NE

Op veler verzoek

22

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

André Manuel

Hij wordt vanzelf moe (reprise) › "Visscher voegt opnieuw een energieke, zeer grappige show toe aan zijn oeuvre, waarmee hij bewijst nog lang niet moe te zijn." | NRC › www.bertvisscher.nl Cabaret

SWEET HARMONY TOUR

DREEJKLEZOEW

Betoverende samenzang en strakke live band. Terug in ons theater: de dames van OG3NE met hun gloednieuwe SWEET HARMONY TOUR. Tijdens de vorige theatertournee Three Times a Lady wisten de zussen van OG3NE het publiek al te betoveren met hun harmonieuze samenzang. Maar liefst honderd uitverkochte concerten waren het gevolg. Een sensationeel aantal dat de populariteit van de succesformatie onderstreept. Jong en oud omarmen de ‘Ladies With The Golden Voices’. Daarom op veler verzoek: de magische stemmen van Lisa, Amy en Shelley met hun eigen live-band!

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig. André Manuel duikt in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van ‘DREEJKLEZOEW’, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. Een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

€ 29,00 | incl. consumptie | reprise | verkoop reeds gestart

› www.og3ne.com

› “Wat niet moet worden vergeten is dat André Manuel óók de personificatie is van de uitdrukking ‘grote bek, klein hartje’. Die andere, gevoelige kant komt tot uiting in de prachtige gitaarliedjes die hij zingt.” | de Volkskrant

Muziek

› www.maneman.nl Cabaret

€ 39,00 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie


Alles moet kunnen “Wij zijn een formatie creatieve vrienden bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor bewegingsvormen, muziek, bizarre humor en kunst. We zijn samen (op)gegroeid naar een groep die voorstellingen maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren. Dans is abstract, waar taal bedoeld is om dingen duidelijk te maken is dans veel vager, maar abstractie hoeft niet vervreemdend te werken. Wij proberen dingen te maken die herkenbaar zijn, zonder dat je ze eerder hebt gezien. Vertrouwd, maar niet bekend. Door bekende en onbekende verschijningsvormen door elkaar te gebruiken, spelen we - door middel van de vorm - met de inhoud en zetten we jullie hopelijk op het verkeerde been. Fusion is geen doel, maar het resultaat van de verschillende stijlen en werelden waarin we ons bevinden- en ook de toekomst van het theater. We maken dingen waarvan wij vinden dat die gemaakt moeten worden. We zijn zelf jonge mensen die nu leven en nu dingen doen, daar gaan onze voorstellingen over, het theater/de schouwburg moet dit blijven faciliteren. ALLES MOET KUNNEN. Het gaat over ons, het gaat over jullie. Als het theater niet de beste plek is om iets te zien, zullen mensen naar een ander plek gaan om wel te zien wat ze willen zien. En wat wij maken bestaat alleen als jullie er zijn om het te zien. We doen dit samen”.

155 (eenvijfvijf) maakt voorstellingen vanuit hun onophoudelijke fascinatie voor de wereld waarin zij (en wij) nú leven en bewegen. In Motors combineren ze twee grote liefdes: motoren en dans. Daarmee staan ze met hun ene voet in de jongerencultuur en met hun andere in het hedendaagse kunstcircuit. 155 is er van overtuigd dat het theater als kunstvorm geleider kan zijn voor de innovatieve kracht van jongeren

47

155 (eenvijfvijf) Motors

| za 9 nov | 20.30 uur

De Culturele Toekomst Makers dromen & daden in het theater


november

23

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

40 Years of Kate Bush

Cloudbusting

23

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

24

zondag 11.00 uur Grote Zaal

Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Noah Blindenburg

Dirk Scheele

Decemberdagen

Pepernotenpret

Alsof je de stem van Kate zelf hoort. Van een stem zoals die van Kate Bush is er geen tweede. Totdat je zangeres Mandy Watson van de vijfkoppige Engelse formatie Cloudbusting aan het werk hoort. Zij weet de unieke sound en emotie van de meeslepende songs die Kate Bush de wereld heeft geschonken zo identiek te vertolken dat je gelooft dat de diva in eigen persoon op het podium staat. In ’40 years of Kate Bush’ beleven de muzikale schatten uit het repertoire van Bush, zoals ‘Wuthering Heights’, ‘Don’t give up’, ‘Babooshka’ en ‘The man with the child in his eyes’ een indrukwekkende renaissance!

3+

Is liefde als fundament sterk genoeg? Een moeder en haar twee dochters treffen elkaar om nog één keer kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. In een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen hun mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven. Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar hebben ook sporen achtergelaten in dit gezin. › Naar een idee van Helen Kamperveen › Tekst: Esther Duysker › Regie: Jette Derlagen › www.cloudbustingkate­ › Coproductie van Rudolphi bushtribute.com Producties en Bijlmer Parktheater › www.rudolphiproducties.nl Muziek Toneel

Vrolijke, grappige en muzikale voorstelling met Sinterklaas en de Pieten. Dirk speelt en zingt samen met een echte Pieten-rock-’n-rollband veel nieuwe en bekende Sinterklaasliedjes. We gaan volop swingen tijdens dit gezellige Sinterklaasfeest! De stoere Pieten van de Pietenband spelen op gitaar, basgitaar, toetsen en drums en zingen mee met de liedjes van Dirk. En misschien kun je samen met Dirk ook de Sint wel overhalen om een liedje te zingen of een lekker stukje piano te spelen?! Doe je mee als hulpsint of hulppiet?

€ 27,50 | CJP 25,00 | incl. consumptie

€ 17,50 | t/m 18 jaar € 15,00 | incl. limonade

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

› Na afloop Meet & Greet met Dirk, Sinterklaas en de Pieten in de foyer. › www.dirkscheele.nl

Jeugd/Familie


september

november

27

zondag 15.30 uur Kleine Zaal

Toneelschap Beumer & Drost

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

De Alex Klaasen Revue

oktober

24

Jeugd/Familie

€ 15,00 | CJP en t/m 12 jaar € 12,50 | incl. limonade

€ 35,00 | CJP € 32,50 | incl. consumptie

februari

Show

januari

› Met: Alex Klaasen, Freek Bartels, Jip Smit, Daniel Cornelissen e.a. › www.alexklaasen.nl

maart

Slapstick in een sociaal bewogen jas. Als hoogtepunt van zijn bezoek aan de succes-multicultiwijk Koekenberg onthult de koning een immense muurschildering met de titel: 'De reis om de wereld in 80 dagen'. Het comité, met de opdracht om binnen 80 dagen de klus te klaren, laat echter de ene na de andere organisatorische steek vallen. Twee huisschilders krijgen daags voor de onthulling de spoedklus in de schoot geworpen. Met rolsteigers, kwasten en talloze blikken verf gaan zij aan de slag. Het lijkt onmogelijk de klus nog op tijd te klaren. Maar men moet zich niet vergissen in de bewoners van de Koekenberg. › Met: Peter Drost en Paul R. Kooij › www.beumerendrost.nl

april

8+

49

mei | juni

Reis om de wereld in 80 dagen

Rollercoaster van humor, drama, (zelf)spot, sentiment en slapstick. De Alex Klaasen Revue - Showponies was een ongekend succes. Pers en publiek waren laaiend enthousiast en de tournee was compleet uitverkocht. Daarom komen Alex en zijn gang met ‘Showponies 2’. Alles staat op zijn kop en er barst weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt. U geniet van ‘Alzheimer de musical’, een grootse show van en met demente bejaarden, een veganistisch zwanenmeerballet, een acht stemmige jodel-symfonie en nog veel meer…

december

Showponies 2

november

Premiére


november

28

donderdag 20:00 uur Grote Zaal

28

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

29

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Nienke Plas

Nederlandse Reisopera

Van de hak op de tak

Jevgeni Onjegin (pocketopera)

Oudejaars 2019

Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Nienke Plas is een wervelwind aan persoonlijkheid en met haar voorstelling debuteert zij in het theater. Van de hak op de tak is voor mensen die durven in te halen in een bocht, in de buitenste baan. Riemen vast, want het wordt plankgas. En of de wereld nou rond of plat is? Het zou niet moeten uitmaken, want Nienke’s kijk op de planeet is voor één avond de waarheid. Feitjes zijn leuk, maar een fantasie doet het gewoon altijd beter. Dit gaat overigens ook op tijdens sollicitatiegesprekken.

De essentie van Tsjaikovski’s opera in intieme, meeslepende voorstelling van 80 minuten. De Nederlandse Reisopera produceert met lef en vindingrijkheid geëngageerde operaproducties van topkwaliteit. ‘Jevgeni Onjegin’ is een ontroerend en diepgravend psychologisch drama vol emotionele conflicten met lyrische, hartstochtelijke muziek. De meest bekende aria is de Briefscène, waarin Tatjana een wanhopige liefdesbrief schrijft aan Onjegin.

Dolf fileert binnen anderhalf uur en met hoge energie het jaar uit. Dit is de dertigste ‘Oudejaars’ die Dolf Jansen speelt, en in plaats van een feestelijke avond in ZiggoDome of een eerbetoon in Carre, speelt hij lekker 80 keer die voorstelling. Niks of niemand blijft gespaard. Met als geheel nieuwe ontwikkeling: geen moraal, laat staan –isme, geen preek voor eigen of andermans parochie, maar zo goed als pure stand up comedy: heel veel grappen, poëzie die voorbij is voordat u doorheeft dat het rijmt, improvisatie tot aan de grenzen van het betamelijke. En dan nog wat meer grappen, tot ze op zijn, of u op bent uitroepteken.

Terug in de Devente Schouwbur rg

› Met: Annelies Lamm, Anna Emelianova, Leonie van Rheden, Ingrid van Ree, Vincenzo Neri, Yaroslav Abaimov, Rafał Pawnuk › Regisseur Kai Anne Schuhmacher › Regie: Jessica Borst › Met 8 musici op het toneel › www.nienkeplas.nl › Met Nederlandse boventiteling. › Muzikale leiding: Lee Reynolds › www.reisopera.nl

Dolf Jansen

› Regie: Jessica Borst › www.dolfjansen.com

Cabaret

Opera

Cabaret

€ 24,00 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart | wachtlijst

€ 26,00 | CJP € 23,50 incl. consumptie | gratis korte introductie in foyer

€ 22,50 | CJP 20,00 | incl. consumptie


september

november vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

The Life of a Man. Joe Cocker

november

Golden Palace

30

oktober

29

› “Golden Palace is een meester in het fileren van culturen” | De Volkskrant › Met: David Eeles, Ayrton Fraenk, Hali Neto, e.a. › Concept en regie: Ingrid Kuijpers › www.goldenpalace.nl Theater

Muziek

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie

januari februari

Prachtige compilatie van bekende en minder bekende hits van de man uit Sheffield. Joe Cocker zong en bewoog alsof zijn leven er van afhing. Onvergetelijk is de bloedstollend mooie versie van ‘With A Little Help From My Friends’ op Woodstock. In deze show prachtige muziek uit het rijke oeuvre van Cocker waaronder ‘Summer In The City’, ‘Have A Little Faith In Me’, ‘You Are So Beautiful’, en ‘Up Where We Belong’ aangevuld met anekdotes over zijn turbulente leven. › “Zonder een imitatie te worden vertolkt de zanger op weergaloze manier diens stem en de band completeert de sound uit drie decennia. Voor de liefhebbers een feest van een voorstelling.” Charles Droste | Directeur Amphion Doetinchem

maart

Theatrale rollercoaster over de kunst van het baren. Het goede nieuws is dat vrouwen steeds meer terrein veroveren op gebieden die van oudsher aan mannen toe­ behoren. Het slechte nieuws is dat mannen daardoor hun identiteit kwijtraken. Vier mannen ondernemen een onverwachte tegenactie: ze claimen de zwangerschap. Onder het motto ‘dat kunnen wij ook - maar dan beter’ beginnen ze aan een absurd experiment met een bloedstollende uitkomst. Kunnen mannen tippen aan de oerkracht van vrouwen?

Bert Visscher | achter de schermen feb 2018

dec

april

Cry Me A River band

mei | juni

De Oerclub

december

51


december

01

zondag 15.00 uur Grote Zaal

CALLAS | ONASSIS | KENNEDY

06

vrijdag 19.30 uur Grote Zaal

06

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

GAS Levens en liefdes De Kift boven de gasbel Brecht-festival

Brecht-festival

Wereldcafé Het Hoge Woord

Absolute aanrader

Irene Kuiper, Frédérique Toneelgroep Jan Vos i.s.m. BAL Sluyterman van Loo, Ger Otte het Noord Nederlands Toneel Een muzikale vete over passie en wraak. Wereldberoemd regisseur Pier Paulo Pasolini werkt aan de verfilming van Medea. In de hoofdrol: operazangeres Maria Callas. Wanneer ze hoort dat scheepvaartmagnaat Onassis haar verlaat voor presidentsweduwe Jackie Kennedy weigert ze haar trailer nog uit te komen. Zes jaar later, tijdens een trip op het beroemde jacht, begint het inmiddels gesloten huwelijk tussen Kennedy en Onassis steeds meer scheuren te vertonen. Dan komt Maria Callas aan boord en ontstaat er tussen de vrouwen een merkwaardige band. › Van de makers van ‘In bed met Dietrich en Piaf’ › Regie en script: Daniël Cohen › www.callasonassiskennedy.com Muziektheater

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

“Groots theater over nationale tragedie”, kopte NRC Trouw en de Volkskrant adviseerden dringend om naar Groningen af te reizen. Dat hoeft niet meer, nu ‘GAS’ naar ons theater komt. De ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van het grootste gasveld van Europa vormt de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens. De ijzersterke tekst – met als epicentrum Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer – verweeft op humorvolle en inventieve wijze de maatschappelijke catastrofe met een indringend familiedrama. › Met Maarten Wansink, Helmert Woudenberg, e.a. › Tekst: Tjeerd Bischoff › Regie: Jeroen van den Berg › in de regio alleen in Deventer te zien › www.toneelgroepjanvos.nl Theater

€ 26,00 | CJP 23,50 | incl. consumptie

Veelkoppige, poëtische fanfarepunkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Al meer dan dertig jaar speelt dit bonte gezelschap van Zaanse bodem een megamooie mix van magnetiserende muziek met een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. De liedteksten zijn Nederlandstalig en samengesteld uit de wereldliteratuur. ‘BAL’ is het elfde studio-album en vormt de basis voor deze allereerste (!) theatertournee. Trommelend en tetterend, schitterend en schetterend gaat De Kift de verwoede tand des tijds te lijf. ‘BAL’ stampt, knarst, zweet, weent en schatert. Komt dat horen, komt dat zien! Voorwaarts! Hoorwaarts! › www.dekift.nl

Muziek

€ 20,00 |CJP € 17,50 | incl. consumptie


zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Peter Pannekoek

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

Yora Rienstra

11

september

07

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

Arjan Ederveen en Jack Wouterse

oktober

07

Brecht-festival

november

Later was alles beter Slim. Gevaarlijk. Ontwapenend.

december

ZIN in het leven of wat is de ZIN van het leven? De tijd verglijdt in deze absur­ distische en komische voorstelling, waarin de heren opnieuw hun komische en tragische talenten voor het voetlicht brengen, omdat ze daar ZIN in hebben. Twee TV-koks op leeftijd worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en blijken niet meer de vrienden voor het leven te zijn die ze ooit waren toen ze begonnen. Daarnaast is er het verhaal van de keukenroman­ schrijfster, mateloos populair en haar nieuwste boek wordt verfilmd, maar wie heeft het eigenlijk geschreven?

›R egie: Benno Hoogveld › www.solostories.nl

› Opvolger van het succesvolle ‘Walden’ (2016) › Eindregie: GerardJan Rijnders › www.allesvoordekunsten.nl

Toneel

Toneel

€ 19,50 | CJP € 17,00 | incl. consumptie

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie

januari

Aangrijpend vervolg op het succesvolle PAAZ. Emma moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In ‘UP’ krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van ‘PAAZ’, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die ‘PAAZ’ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

februari

ZIN

maart

€ 22,50 | incl. consumptie| verkoop reeds gestart | wachtlijst

UP

april

Cabaret

53

mei | juni

› ”Peter Pannekoek biedt ongetwijfeld het beste cabaret van het moment.”| AD. › www.peterpannekoek.nl


december

11

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

12

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

13

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

Alex Ploeg

Deventer Jan Terlouw Lezing

Thijs Lindhout

Ultimatum

met o.a. Beatrice de Graaf

100% Inspiratie show

Rake grappen, absurde observaties en betoverende gitaarliedjes. Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een succesvolle mislukking. Een coming of age story, après la lettre.

Derde editie van Deventer Jan Terlouw Lezing. Het tot stand brengen van de dialoog tussen generaties en het aanzetten tot actie om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Dat is het doel van de jaarlijkse Jan Terlouw lezing. Daarom is er naast de hoofdlezing een tegenlezing, waarin de jongere generatie aan het woord komt. Beatrice de Graaf (1976), hoogleraar en terrorismeexpert, is de hoofdspreker. De andere spreker wordt later bekend gemaakt. Een avond met actuele thema’s die voldoende stof tot nadenken en discussie biedt.

Toch niet weer zo’n zelfhulp goeroe? Nee hoor! Geen zweverig gedoe en geen tsjakkaa… maar een hilarische avond uit waarin je ontdekt hoe je nog gelukkiger wordt. Wat kun je doen om nog meer te genieten van het leven? Dat is waar je op leuke wijze achter komt. Thijs Lindhout interviewde de afgelopen jaren meer dan 100 geluksexperts en BN’ers over dit onderwerp. In deze show deelt hij de beste inzichten en neemt je met o.a. live drums en muziek mee in zijn verhaal. Probeer je er zelf achter te komen hoe je nog gelukkiger kunt worden… of kom je naar de 100% Inspiratie Show?

› ”Verrassend muzikale Ploeg lost cabaretbelofte in.” | Trouw › Regie: Michiel de Regt › www.alexploeg.nl

Cabaret

€ 19,00 |CJP € 16,50 | incl. consumptie | max. 6 kaarten per besteller

› Naast deze lezing krijgen jonge ToekomstMakers een podium. › www.deventerjanterlouw­ lezing.nl Specials

€ 17,50 | CJP € 15,00| incl. consumptie

› In 2018 waren alle shows uitverkocht › thijslindhout.nl Specials

€ 29,50 | incl. consumptie


december

13

14

vrijdag 19.00 uur Grote Zaal

Dolfje Weerwolfje en Foeksia vrijda de Miniheks de 13eg

zaterdag 19.30 uur Kleine Zaal

Dickens vertelt... A Christmas Carol (in het Nederlands!) Nick Teunissen De perfecte afsluiting van een dag Dickens Festijn. Acteur Nick Teunissen gaat er speciaal voor u eens goed voor zitten. Nick is een begenadigd verteller en in een uur tijd brengt hij de magische wereld van Charles Dickens tot leven. Kerstavond 1843. Iedereen viert gezellig samen kerst, behalve één man. Ebenezer Scrooge. De oude verbitterde vrek geeft niks om mensen, warmte en gezelligheid. Maar die avond krijgt hij bezoek van drie geesten en een laatste kans om zijn leven te beteren.

Finn Poncin, Bente van den Brand e.a.

6+

Gebaseerd op de spannende boeken van Paul van Loon. Wrow! Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Van Opa Weerwolf mag hij daar absoluut niet komen, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert hij Foeksia kennen, een grappig en lief miniheksje, dat bij haar vader Kwark de Tovenaar woont. Ze worden vriendjes. Maar als Dolfje gevangen wordt genomen door de andere heksen barst de strijd los tussen de heksen en weerwolven. Dé nieuwe familiemusical, vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. Kom naar deze magische voorstelling. Wakkabakkaboe!

› Aanrader voor iedereen die van een spannend verhaal rond het haardvuur houdt › Inclusief glas Hot Wine of hot chocolate en geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar Specials

€ 12,50

15

zondag 11.00 & 15.00 uur Grote Zaal

Dickens Zingt Grote Zaal Geen klein koortje op straat, maar een groot koor van 100 volwassenen en 50 kinderen in ons theater. De zangers en de verteller nemen u mee door het Londen van Dickens aan de hand van een gezellige sing-a-long met nummers uit musicals als ‘Oliver’, ‘Mr. Piknick’, ‘A Christmas Carol, ‘Nicholas Nickleby’ en Great Expectations’’en mooie Engelse Kerstliedjes. Zingen jullie mee?

› www.rep.nu

› Voor jong en oud › Inclusief glas Hot Wine of hot chocolate

Jeugd/Familie

Specials

€ 21,00 | t/m 12 jaar € 19,00 | incl. fris

€ 12,50 | € 9,00 t/m 12 jaar

55


december

14

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

18

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

18

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

Orkest van het Oosten

Isabelle van Keulen Esther Groenenberg en Aleksandar Madžar & band

Kerst met Karin Strobos en Mahler Vier

Prokofjev, Mozart en Fauré

Back to the garden

Feeëriek concert als opmaat voor kerst. De traditionele combinatie ‘Kerstmis & Mahler’, ooit door Jaap van Zweden bij het Orkest van het Oosten geïntroduceerd, wordt dit jaar in ere hersteld. Wat is een passender symfonie in de aanloop naar kerst dan Mahlers Vierde, die begint met sleebellen en eindigt in de hemel? Voorafgegaan door het engelachtig heldere stemgeluid van mezzosopraan Karin Strobos dat schittert in opera-aria’s van Mozart, belooft dit een feeëriek en sfeervol concert te worden.

Boeiend repertoire, vol diversiteit. Violiste en altvioliste Isabelle van Keulen won in 1984 het Eurovisie Concours voor Jonge Musici in Genève, waarna vele optredens volgden in binnen- en buitenland. In 1997 richtte zij het Delft Chamber Music Festival op. Zij speelt graag hedendaagse muziek en leidt een eigen tango-ensemble. Pianist Aleksandar Madžar won meerdere concoursprijzen en treedt op in solorecitals, kamermuziekuitvoeringen en als solist bij de grote orkesten.

Singer-songwriterliedjes uit de kleurrijke seventies. Esther Groenenberg zingt de mooiste songs van onder anderen Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell en Karen Carpenter. Esther begeleidt zichzelf op piano en wordt bijgestaan door de onvolprezen ritmesectie van Her Majesty. Dankzij de formidabele zangstemmen van haar driekoppige droomband krijgen ook mannelijke iconen als James Taylor, Jackson Browne en Crosby, Stills & Nash een plek op de setlist.

› Dirigent: Alexandre Bloch › www.ovho.nl

› Programma: Prokofjev - 5 Melodieën voor viool en piano; Sonates van Prokofjev, Mozart en Fauré. › Serie 7 concerten zie pagina 115. › www.kamermuziek-deventer.nl

› “Aanstekelijk hoe Esther in zowel de liedjes als de verhalen haar enthousiasme tentoonspreidt.” | De Meppeler Courant over ‘Carole King - A Natural Woman’ › www.esthergroenenberg.nl

Klassiek

€ 30,00 | CJP € 27,50 | t/m 18 jaar € 15,00 | incl. consumptie | 19.00 uur

Klassiek

Muziek

€ 28,00 | CJP en t/m 18 jaar € 9,00 | incl. consumptie

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie


Na 'Mansholt' en 'Koning van het Grasland' bouwt Toneelgroep Jan Vos met 'GAS' verder aan een reeks aansprekende, actuele voorstellingen. Rode draad zijn politieke keuzes uit het verleden, waar nu de wrange vruchten van worden geplukt. Na boterbergen, melkplassen en het verdwijnen van biodiversiteit, draait het in 'GAS' om scheuren in gevels, slepende procedures en onverkoopbare panden.

Samen met het theater op zoek naar regionale initiatieven. “De afgelopen jaren speelde TG Jan Vos altijd op locatie. Met onze voorstelling 'Mansholt' stonden we in schuren en op erven van boerderijen. 'Koning van het Grasland' speelden we in een tent met uitzicht op het landschap rondom. En 'GAS' speelde afgelopen seizoen in ons mobiel theater, midden in het Groningse aardbevingsgebied. We trokken met deze drie producties 55.000 mensen naar plekken waar nooit toneel wordt gespeeld.

land in moesten. Het verhaal van het aardgas is immers van nationaal belang. Dat deed ons besluiten om ermee op schouwburg tournee te gaan. Voor ons best een spannende zaak, want opeens zijn we te gast, terwijl we altijd gewend zijn zelf gastheer te zijn. Maar een schouwburgtournee stelt ons in staat om het hele land te bereiken. En hoewel we niet eerder in de zalen hebben gestaan, werkten we de afgelopen jaren wel vaak samen met theaters in de regio. Gezamenlijk gingen we op zoek naar publiek. Via de schouwburgen bereikten we hun achterban, en omgekeerd kwamen zij via ons in contact met een publiek dat niet zo snel naar de schouwburg komt. Daar ligt wat ons betreft een deel van de toekomst van de regio-schouwburgen. Niet enkel als ontvangende partij, maar ook mede-initiator, op zoek naar initiatieven die iets kunnen toevoegen aan het aanbod in de regio. Een gesprekspartner die weet wat er speelt, en als co-producent actief meewerkt aan indrukwekkend en aangrijpend theater, dat aansluiting vindt bij het regionale publiek.” › Groningse gaskwestie als Tsjechoviaanse familiekroniek | Theaterkrant

Toneelgroep Jan Vos GAS

Tijdens 'GAS' kregen we vaak van het noordelijke publiek te horen dat we met het stuk de rest van het

| vr 6 dec | 19.30 uur

De Culturele Toekomst Makers dromen & daden in het theater

57


december

21

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

21

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

22

zondag 15.30 uur Kleine Zaal

Daniël Arends

Orkater | Sir Duke

Mannenkoor Germania Heeten

Meer van hetzelfde (deel 1)

Guilty until proven

Kerstconcert

Schurend eerlijk, verbaal agressief, intrigerend en charmant. Daar ben ik weer lieve mensen. Met mijn cynische grappen, quasi-filosofische inhoud en gespeelde nonchalance. U krijgt vanavond alles exact zoals u dat van mij gewend bent. Behalve dan dat deze show echt niet meer te onderscheiden is van de vorige. Veel plezier met 'Meer van hetzelfde' (deel 1).

Hollandse whodunnit doorspekt met pop, soul, hiphop en funk. Een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie. Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen. Een ontwrichtende gebeurtenis die in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een actuele voorstelling en confronteert met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen.

Geniet van de mooiste kerstliederen. De naam Germania is ontstaan naar aanleiding van Germaanse vondsten, die tijdens opgravingen in 1994 in Heeten zijn gedaan. Het koor is opgericht in 2004. Het Mannenkoor bestaat uit 30 koorleden uit Heeten. Ook dirigente Marjon Ruiter en toetsenist Robert Jansen komen uit Heeten. Het Germania koor is meerstemmig (tenoren, baritons en bassen) en heeft een uitgebreid repertoire: Oudhollands, modern Nederlands, Engelstalige en zeemansliederen. En uiteraard voor dit concert een uitgebreid Kerst-repertoire.

› “Zijn stijl is sarren, dwars zijn, grof, hard, gevaarlijk en politiek incorrect uit de hoek komen. (…) Van grof naar invoelend en weer terug.” | Trouw › www.danielarends.nl

› Sir Duke is regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en makende acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel › www.orkater.nl

Cabaret

Muziektheater

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. consumptie

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

› www.germaniakoor.nl

Muziek

€ 10,00 | CJP € 7,50 | incl. consumptie


vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

29

september

zaterdag 14.00 & 16.00 uur Grote Zaal

zondag 15.00 uur Grote Zaal

Peppa Pig Zwanenmeer Verrassings­­feest! 3+

Ballet m live orkesett november

Heinoos

28

oktober

27

Meezingen, meedansen, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. Na de succesvolle voorstelling ‘De Grote Plons’ zijn het liefste varkentje en al haar vriendjes terug in het theater. Dit keer is het groot feest! Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Een grote, lekkere chocoladetaart staat op tafel. Het wordt een hele bijzondere dag. Samen met haar broertje George en haar vriendjes speelt Peppa vrolijk buiten. Maar dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn, jij wel?

Een ballet vol romantiek met fantastische live muziek. Marius Petipa en Lev Ivanov waren in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Tsjaikovski. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt nu een vernieuwde uitvoering van deze klassieker. Het liefdesverhaal van prins Siegfried en prinses Odette in een versie die iedereen betovert. Het meest opgevoerde ballet ter wereld is één van de hoogtepunten van het klassieke balletgenre en geschikt voor jong en oud. Een familievoorstelling bij uitstek!

› www.heinoos.nl Muziek

› www.vanhoorne.com/peppapig

› Natuurlijk komt Peppa na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

› “Een corps de ballet en solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn” | Telegraaf › www.balletklassiekers.nl

€ 23,50 | CJP € 21,00 | incl. consumptie

Jeugd/Familie

Dans

€ 19,00 | incl. limonade

€ 39,50 | t/m 18 jaar € 32,50 | incl. consumptie

februari

Eerbetoon aan Normaal. Vier gedreven muzikanten die gaan voor energieke, eerlijke en spontane muziek in de streektaal, en elk optreden tot het uiterste gaan. Een groot aantal feesten, festivals en theaters, waaronder de Zwarte Cross, heeft in de afgelopen 19 jaar kennis gemaakt met de Heinoos. In deze theatershow krijgen klassiekers van Normaal, die toentertijd minder geschikt waren voor het grote podium, een eervolle en uiterst geschikte plek in de setlist. ‘Høken’ in het pluche is een avond vol herkenbare hits, en diverse eigen nummers van hun album 'Kloar'. En laat zien dat zingen in de streektaal gewoon hip is en dialectmuziek in Nederland leeft!

maart

De Staatsopera van Tatarstan

april

Van Hoorne Entertainment

mei | juni

Høken met de Heinoos

januari

december

59


04

05

zaterdag 14.00 & 16.00 uur Grote Zaal

Buurman & Buurman gaan kamperen

4+

zondag 15.30 uur Grote Zaal

Orkest van het Oosten

Nieuwjaarsconcert Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan? De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze…. Voor de 5e maal op rij brengen cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs de Tsjechische klussers tot leven. A je to! OPERA2DAY | achter de schermen bij Dangerous Liaisons | feb 2018

jan

› Met: Iwan Dam en Casper Gimbrère › www.buurmantheater.nl

Zinderend Nieuwjaarsconcert vol opera & balletmelodieën. Een zinderend zingend Nieuwjaarsconcert waarmee het orkest 2020 inluidt. Daarvoor treedt de Israëlische coloratuursopraan Hila Fahima aan. Zij vult de eerste helft van deze avond met de mooiste en meest briljante aria’s uit Italiaanse en Franse opera’s als Rigoletto en Roméo et Juliette. Na de pauze voert het orkest u mee in Tsjaikovski’s 'Zwanenmeer'. Zelfs zonder de dans is de muziek zo beeldend dat je je moeiteloos laat meeslepen in dit ontroerende sprookje. › Dirigent: Thomas Jung › www.ovho.nl

Jeugd/Familie

Klassiek

€ 20,00 | CJP €17,50 | incl. limonade

€ 30,00 | CJP € 27,50 | t/m 18 jaar €15,00 | incl. consumptie


vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

Renee van Bavel

september

11

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

DE VERLEIDERS FEMALE

november

Huub Stapel

10

oktober

10

december

61

zingt Herman van Veen | Mensenkind

Susan Visser, Jelka van Houten e.a.

Huub Stapel in solo over het huwelijk. Na ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’ en ‘M/V’ is Huub Stapel terug. Met deze wervelende one-man-show geschreven door Diederik Ebbinge (o.a. De Luizenmoeder en De Vliegende Panters). Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert het publiek met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk…

“Puur en prachtig!” aldus Herman van Veen. Op vriendelijk verzoek en een lang gekoesterde wens: Renee van Bavel kijkt naar de wereld en bezingt haar met het repertoire van Herman van Veen. In Mensenkind verbindt Renee van Bavel het werk van Herman van Veen met haar eigen verhalen en observaties en zet op die manier de klassiekers zoals ‘Liefde van later’, ‘Suzanne’ en ‘Cirkels’ in een nieuw licht. Begeleid door haar pianist Dirk Flatau zingt Renee op eigen wijze het vroege werk uit de tijd van toen de zanger de leeftijd had die Renee nu heeft.

Een voorstelling onder de gordel. DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn ‘DE VERLEIDERS FEMALE’: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal. Ze kruisen de degens en geven een vileine en kritische blik op brandende kwesties als de loonkloof, het glazen plafond en #MeToo. Dit alles volgens het bekende VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Een voorstelling met kloten die je niet wilt missen.

Toneel

€ 29,00 | CJP € 26,50 | incl. consumptie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 31,00 | CJP € 28,50 | incl. consumptie

maart

februari

Toneel

› Regie: Tom de Ket › www.de-verleiders.nl

april

› “Renee van Bavel, ze lijkt op de koppige roodharige prinses uit de film Brave en zingt als een jonge Nederlandse Joni Mitchell.” | Herman van Veen › www.reneevanbavel.nl Muziek

mei | juni

› www.moretheater.nl

januari

Het Huwelijk


januari

11

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

14

dinsdag 20.00 uur Grote Zaal

16

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

Katinka Polderman

Prijswinnend liedduo IVC Den Bosch 2019

Javier Guzman

Polderman draagt een steentje bij

Liederenrecital zang-piano

Guzmán

De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen is terug. Al vijftien jaar draagt Katinka Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret. Ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. De Zeeuwse trekt ook nu onverdroten ten strijde tegen vertrutting en kuddegeest, eigenwijs en met haar kenmerkende nuchterheid. Polderman is niet langer een goed bewaard geheim, maar hoort bij de elite van het Nederlands cabaret.

Vocaal toptalent. Dit concert van de Stichting Kamermuziek Deventer wordt verzorgd door laureaten van het ‘Internationaal Vocalisten Concours’ in Den Bosch, dat plaatsvindt van 20 t/m 24 november 2019. Het concert wordt aangeboden door de Stichting Rudolf H. Schmidtfonds. Rudolph Schmidt (1938-1997), inwoner van Deventer, was een groot liefhebber van de kunsten, de liedkunst in het bijzonder. Hij liet een vermogen na dat wordt beheerd door een naar hem genoemd fonds, dat is opgericht met als doel kunst te bevorderen en kunstenaars te steunen.

Javiers’s negende ‘Guzmán’ is het tweede programma in een trilogie, die begon met ‘Ga-Bie-Jer’ en afgesloten wordt met ‘Francisco’. In ‘Guzmán’ kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar deze avond wel. Dat staat nu al vast. Ben erbij!

› Programma wordt later bekendgemaakt. › Serie 7 concerten zie pagina 115. › www.kamermuziek-deventer.nl

› www.javierguzman.nl

Klassiek

Cabaret

€ 28,00 | CJP en t/m 18 jaar € 9,00 | incl. consumptie

€ 26,00 | CJP € 23,50 | incl. consumptie

› “De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen.” | NRC › www.poldermanie.nl Cabaret

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie


Orkater/Sir Duke, een collectief met roots in Suriname, de Caraïben, Kaapverdië en Nederlands-Indië, belicht cultureel-diverse thema's op een verfrissende, eigentijdse en muzikale manier, vanuit het streven nieuwe verhalen en klanken in het theater te brengen.

Sir Duke wenst het publiek toe weer van theater te gaan houden. “In onze ogen zal theater in de toekomst breed in haar aanbod zijn en divers in haar verhalen en vormen. Realiteit is dat wij theatermakers ons publiek in de komende jaren opnieuw zullen moeten veroveren, ons bestaansrecht moeten hervinden. Dat lukt niet alleen met het repertoire dat we al jaren in de theaters zien, maar vraagt juist ook om originele verhalen, frisse klanken, verrassende beelden en nieuwe tradities. De voorzichtige beweging naar een steeds pluriformer aanbod dat past bij een diverser publiek, mag wat ons betreft met grote overtuigingskracht doorgezet worden. Een grote groep potentieel publiek weet ons niet te vinden. Een generatie van snelheid, diversiteit, Coffee to go, bevlogenheid, festivals, Netflix, beeldtaal en apps groeit op

zonder ooit op het idee te komen een avondje theater te pakken. Sir Duke is onderdeel van die generatie. Des te sterker voelen we de noodzaak het contact met onze tijdsgenoten terug te vinden. Laat het theater de unieke plek zijn waar we het met elkaar opbrengen onze aandacht langer dan een paar minuten vast te houden. Maar laat ons als makers dan ook op zoek gaan naar een inhoud, taal en vorm waarmee we ons publiek vastgrijpen in plaats van ze in slaap te sussen. In zowel boodschap als in vorm. Door theater te maken over zaken waar we wakker van liggen, die reflecteren op onze tijd, vanuit verschillende perspectieven en achtergronden. Door dat waar we van houden zoals popcultuur, fashion, film, muziek, social media, politiek en wetenschap te mixen tot theatervormen die moeiteloos de muren van de zwarte theaterdoos uitbreken. Sir Duke wenst het publiek weer van theater te gaan houden.” Nita Kersten, Esther Duysker, Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel

Orkater | Sir Duke Guilty until proven

| za 21 dec | 20.30 uur

De Culturele Toekomst Makers dromen & daden in het theater

63


januari

17

vrijdag 19.00 uur Grote Zaal

Introdans

6+

17

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

Flip Noorman uwe “Een nmieses Ra y” Shaff rs

18

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Karin Bloemen en band

es Klöte

| Jacqu

GRUPO SPORTIVO

zingt Leonard Cohen

Souvenirs

Sportieve familievoorstelling met dans van wereldklasse. De bewegingen van sporters, vooral die van voetballers, hebben vaak veel weg van dans. Andersom laten choreografen zich vaak door sporters inspireren. In GRUPO SPORTIVO laat Introdans zien waar dat toe kan leiden: mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën, pakkend en aanstekelijk voor alle leeftijden. Voetbal, turnen, acrobatiek, het komt allemaal aan bod in deze veelzijdige productie.

De rijzende ster in de poëtische Nederlandstalige muziek. Flip Noorman bracht in 2016 een ode aan zijn grootste inspiratiebron die ons kort daarvoor ontvallen was: Leonard Cohen. Het werd een avond waar nog lang over werd nagepraat. Vooral in de vorm van vele verzoeken om het toch vooral niet bij die ene keer te laten en met het programma ook het theater in te gaan. Want dit was veel te mooi om eenmalig te blijven. Noorman zwichtte gelukkig en brengt nu, bijgestaan door zijn voltallige band De Noormannen, zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van eigen hand.

Souvenirs is een ouderwets rijke Bloemen show. Persoonlijk programma over mooie en minder mooie herinneringen, je hoofd leeg maken en loslaten. Met dierbare oude én verrassende nieuwe songs (van Jan Boerstoel, Koen van Dijk en Jurrian van Dongen), onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en dito decor. Karin krijgt steun van vier topmuzikanten die een feestelijke strik leggen om elk nummer.

› Werk van choreografen Daniel Ezralow, Conny Janssen, Fernando Melo, Jorge Pérez Martínez en Roberto Scafati. › www.introdans.nl

› Winnaar Wim Sonneveldprijs 2014 en nominatie Annie M.G. Schmidtprijs 2016.

› "De teksten van Karin Bloemens nieuwe nummers zijn prachtig, en ze zingt ze vol overtuiging, in een eigenzinnige show." | de Volkskrant › www.labloemen.nl

› www.flipnoorman.nl Jeugd/Familie

€ 18,50 | CJP € 16,00 | incl. limonade

Muziek

Show

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie

€ 34,00 | CJP € 31,50 | incl. consumptie


september

januari

Bodil de la Parra

19

zondag Schouwburg

Winter Koren Festival

23

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

John Williams presenteert

90's HITS

oktober

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

november

18

Specials

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

› “Zelden of nooit stond vanaf de eerste noot de Zaal op zijn kop!” | Theater Paradijs › Dresscode: 90’s outfit › www.gvproductions.nl Muziek

€ 32,00 | CJP €29,50 | incl. consumptie

januari

Toneel

› Meer informatie en opgave via senta@deventerschouwburg.nl

‘Say Yeah’ tegen dit Oldskool feestje! John Williams, de populaire televisiepresentator, neemt je mee op reis langs alle Oldskool R&B hits van toen. Salt-N-Pepa, Jodeci, Boyz II men, En Voque, SWV, Blackstreet, ze komen allemaal voorbij op het leukste feestje in het theater. Onder leiding van een liveband worden de populairste nummers gezongen door Carolina Dijkhuizen, Laise Sanches, Omri Tindal, Jared Grant, Rico Greene en Jared Hiwat. Heb je de moves nog? En de outfit? Zo ja, neem ze mee want je hebt ze nodig!

februari

Breng je koor naar een hoger niveau. Een hele dag samen zingen, verschillende workshops volgens, een gezamenlijke masterclass en aan het einde van de dag een presentatie geven aan publiek. Het Winter Koren Festival is een inspirerende dag voor koren en door koren uit Deventer en omgeving, van diverse genres, jong én oud.

maart

Een Surinaamse familiekroniek. Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo. Ze bezocht haar vaders geboortehuis ontelbare keren. Haar tantes kookten de heerlijkste gerechten en ze danste op muziek van Lieve Hugo. Maar op een nacht brandde het huis af. Meer dan een eeuw geschiedenis ging in rook op. Nu wekt ze haar bijzondere Surinaamse familiegeschiedenis tot leven. › “Relevant, urgent, prachtig verteld en mooi geregisseerd door Wimie Wilhelm.” | Scènes › "De la Parra’s ontwapenende eerlijkheid ontroert en verbaast. Ze durft." | NRC Handelsblad › "Gá, alstublieft, gá! Want zo'n prachtige voorstelling als deze, met zoveel kunde gespeeld, dat zie je niet elk seizoen." | Theaterparadijs › Regie: Wimie Wilhelm › www.rudolphiproducties.nl

april

R&B Oldskool hits Part Two

mei | juni

Het Verbrande Huis

december

65


januari

23

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

Ronald Snijders

24

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Hadewych Minis & Het Matangi Quartet Hadewych doet de dames

Groot Succes 2 “De koning van het absurdisme” noemde Elsevier hem. “Een illusionist met woorden” schreef Het Parool over Ronald Snijders. Snijders absurdisme staat in de traditie van Herman Finkers en Monty Python. Groot Succes 2 is wederom een voorstelling vol onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. De liedjes (o.a. van Herman van Veen) vormen een prettige afwisseling met de conferences. › “Ronald Snijders krankzinnig grappig” | Theaterparadijs ★★★★ › Regie: Titus Tiel Groenestege › www.normalemensen.nl

Cabaret

€ 20,00 | CJP €17,50 | incl. consumptie

Van Anouk tot Annie M.G. en van LAKSHMI tot Zangeres zonder Naam. Hadewych Minis doet alles. Naast toneel, musical en internationaal gelauwerde films stond ze vorig seizoen met haar succesvolle solo-muziektheaterprogramma ‘MINUS PLUS’ in de theaters. In Hadewych doet de dames maakt ze een keuze uit de enorme hoeveelheid liedjes van Nederlandse zangeressen uit de afgelopen 75 jaar. Minis speurt naar de liedjes die haar raken, die tijdsbeelden markeerden, naar vergeten liedjes die we allemaal kunnen meezingen en naar de pareltjes die niets aan zeggingskracht hebben ingeboet. Op zoek naar haar muzikale vingerafdruk. › Muzikale begeleiding: Matangi Quartet en Leon Klaasse (drums) en Marijn van Prooijen (bas) › Regie: Peter van de Witte › www.hadewychminis.com

Muziek

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie


Muziek

Muziek

€ 10,00 | excl. consumptie

€ 10,00 | excl. consumptie | Kleine Zaal

26

26

zondag 15.00 uur Kleine Zaal

zondag 16.00 uur Grote Zaal

Blind Date Jeugd 10+ Blind Date Jong 12+ & Familie

Alle voorstellin ge € 7,50 / n € 10,00

november

oktober

september Getalenteerd duo brengt ode aan de grote songwriters van de jaren ’80 en ’90.

december

Twee klasgenoten van de theater­ school maken na 25 jaar eindelijke hun voorstelling over de Blues af.

januari

Blind Date Muziek

67

februari

Blind Date Muziektheater

Wie neem jij mee?

25

zaterdag 20.00 uur Kleine Zaal

Nationaal Theaterweekend 2020

25

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

maart

Theaterweekend

Jeugd/Familie

€ 7,50 | excl. consumptie

€ 10,00 | excl. consumptie

› www.nationaaltheaterweekend.nl

mei | juni

Jeugd/Familie

april

Jeugdgezelschap brengt mensgrote Opwindende musical naar een boek poppen op magische wijze tot leven. van één van succesvolste YoungAdult schrijfsters van Nederland.


januari

28

dinsdag 19.00 uur Brasserie

Moorddiner

“Hier word je supe fanatiek var­n !” | Progra

29

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

Jon van Eerd

mmeur Ischa

Heerlijke komedie!

29

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

Lucas de Man

Moord in de Deventer Schouwburg | The Flying Rockets

HERRIE IN DE KEUKEN

De Man in Azië

Cluedo en Escaperoom in één, aan tafel mét diner. Schuilt er een rechercheur in je? Ben je goed met puzzels en codes? Dan zou je weleens de ‘Moord in de Deventer Schouwburg ‘op kunnen lossen. Een nieuw concept: probeer er met een team van minimaal twee en maximaal zes personen achter te komen wie de dader is. Het spel is avondvullend en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Durf jij het aan?

De vetste komedie van het jaar. In de spiksplinternieuwe komedie met Harrie Vermeulen vliegen de petten, snorren en pruiken door het theater. Krankzinnig en dubbelzinnig spelen 6 acteurs meer dan 20 rollen! Als eigenaar van een noodlijdende snackbar proberen Harrie en zijn compagnon hun armzalige frietjes, ballen gehakt en loempia’s aan de man te brengen. Met zijn dolkomische en impulsieve, eigenwijze karakter zet Harrie Vermeulen de ene domme stap na de andere. Scherp en snel, flitsend en fel. Iedere keer weer zit hij tot aan de nek in de problemen die alleen maar groter en gekker worden.

Theatraal reisverslag van ontmoetingen met vernieuwers in Azië. Zeg nou eerlijk: wat weten we nou van Azië? Laat staan dat we er wat van begrijpen. Terwijl: de 21ste eeuw is van Azië, zowel economisch als cultureel, als we de deskundigen mogen geloven. Na het succesvolle ‘De Man door Europa’ gaat Lucas De Man, samen met reisgenote Hyunsin Kim, op zoek naar Aziatische changemakers. Het videomateriaal van de reis en de gesprekken vormen het materiaal voor een theatraal reisverslag. De Man maakt als geen ander grote en complexe issues inzichtelijk en invoelbaar.

› Met Jon van Eerd, Arie Cupé, Anne Lamsvelt, e.a. › www.harrievermeulen.nl

Toneel

› Productie van Stichting Nieuwe Helden & Het Zuidelijk Toneel › Volg Lucas op reis via www.projecthelloasia.com Toneel

€ 32,00 | CJP € 29,50 | incl. consumptie

€ 20,00 |CJP € 17,50 | incl. consumptie

› Het diner bestaat uit maaltijdvullende hapjes van Kar-Ma › Alle ‘Moord in de Deventer Schouwburg’ edities zijn anders. Je kunt dus vaker gaan! › Heb je in andere theaters gespeeld, let dan goed op de titel of je deze nog niet gespeeld hebt.

Specials

€ 35,00 | incl. spel en maaltijdvullende hapjes van Kar-Ma | excl. consumptie


Na het succes van Enkeltje Holandija is Nick terug met ‘Ontwaakt!’. Het vertellen van theatrale en muzikale verhalen vanuit maat­ schappelijk engagement is zijn artistieke uitgangspunt. Nick werkt vanuit de Stichting Platform Hero, een makers-platform voor creatief talent in Almere.

“Een monument voor de veerkracht van mensen.” Theaterkrant over Enkeltje Holandija

69

Het is meer dan ooit de taak van de makers om aan jong en oud te laten voelen waarom theater zo belangrijk is. Juist nu.

Waar je nog emoties mag voelen. Saamhorigheid. Geen egocentrisme. En waar je in staat wordt gesteld om schaarse momenten van bezinning te beleven. Een onderbreking van de alledaagse waan van mobiele schermen en geschreeuw.

“Een schouwburg is een veilige thuishaven. Zij behoeft geen verdere verbouwingssymboliek. Maar juist een hartstochtelijke verdediging van hen die bij haar kind aan huis zijn: de makers. Schouwburgen moeten worden gekoesterd. Zij zijn de hoeders van de canonieke podiumkunsten in een overwegend 'money driven' handelsland.

Een vergroting van 't publieksbereik komt pas op het moment dat wij als makers in staat zijn om dit aan het grotere publiek duidelijk te maken. En dat is moeilijk in een land waar Kunst maatschappelijk (en historisch gezien) weinig voorstelt. Toch zijn alle middelen voor handen. Geen tomaten. Geen beeldenstorm. Maar samenwerking in de hele sector.”

De toekomst van de podiumkunsten is er een van gestaag doorbouwen op deze stabiele ondergrond. Geen onderlinge afbraakpolitiek. Die is er al genoeg in andere maatschappelijke arena's. Het theaterpubliek zit niet te wachten op theatraal populisme in kleine kring. Oproepen van vakgenoten tot de zoveelste pathetische tomaten-revolutie. En het potentieel nieuwe publiek zal 't experimentele navelstaren een worst zijn. Het is meer dan ooit de taak van de makers om jong en aan oud te laten voelen waarom theater zo belangrijk is. Juist nu. Om jong en oud te verleiden om theater als de nieuwe seculiere kerk te zien. Een plek waar je aan de lichtsnelheid van de maatschappij kunt ontsnappen.

Nick Teunissen Ontwaakt!

| zo 9 feb | 20.30 uur | Première

De Culturele Toekomst Makers dromen & daden in het theater


januari

30

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

Patrick Laureij

31

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Othello

Nederlands Hoop "Hee man, Patrick a.k.a. de Knotmaestro hier. Mijn tweede show is getiteld ‘Nederlands Hoop’. Het zou tof zijn als je langskomt.” Rotterdammer Patrick Laureij won in 2017 de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. Ook speelde hij dat jaar in een uitverkocht Paradiso en waren de try-outs van zijn nieuwe show in Toomler binnen 9 minuten uitverkocht. › "Patrick Laureij blijkt een gozer die de lach aan zijn Rotterdamse kont heeft hangen" | de Volkskrant over zijn vorige programma ‘Dekking Hoog’ › www.patricklaureij.nl

Dé Shakespeare-hit uit 2019 is terug, nu in de grote Zaal! Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Daria Bukvić brengt een eigenzinnige bewerking van Shakespeares ‘Othello’. Confronterend en met een vleugje humor. In Bukvić’ versie staat racisme centraal en wordt er gespeeld op het scherpst van de snede. › Samen met HNT maakte Daria Bukvić ook ‘Melk & Dadels’ en ‘Onze Straat’.  › “Daria Bukvić gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf. Haar Othello is gewaagd, bij vlagen meeslepend en naar het einde toe verpletterend.” | De Volkskrant › “Fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid.” | Telegraaf › “Haar regie (Daria Bukvić) is van begin tot eind spannend en actueel. De voorstelling is voorbeeldig en consequent uitgedacht.” | NRC Handelsblad › Met: Rick Paul van Mulligen, Sallie Harmsen e.a. › www.hnt.nl

Cabaret

Het Nationale Theater | Daria Bukvić

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie | verkoop reeds gestart

Toneel

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie |

19.00 uur


Symphonic Rock Night Beste Rock Tribudte Ban

september

05

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

Holland Dance Festival presenteert Bow Slech in enketsle theate in Nederlrs and

oktober

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

november

01

€ 29,00 | CJP € 26,50 | incl. consumptie

januari

€ 26,50 | CJP € 24,00 | incl. consumptie

› “Het origineel komt griezelig dichtbij.”| Volkskrant › Met: Micky Huijsmans (zang), Jan Willem Ketelaers (zang) Joop Wolters (gitaar) e.a. › symphonicrocknight.nl

februari

Muziek

Zuid-Koreaanse dansvoorstelling over de Aziatische traditie van het buigen. Holland Dance Festival biedt een venster op de wereld. Niet alleen in dansstad Den Haag, haar thuisbasis, maar in heel Nederland. Zo presenteren zij dit seizoen, exclusief voor Nederland, de tournee van ‘Bow’, uitgevoerd door de Zuid-Koreaanse Jeon Misook Dance Company. Is buigen slechts een welkomstgebaar of heeft het een diepere betekenis? Dans in Korea kent niet alleen een eeuwenlange traditie, Zuid-Korea heeft ook één van de meest levendige hedendaagse dansscenes ter wereld. Choreografe Jeon Misook, één van Korea’s meest toonaangevende choreografen, is hier hét voorbeeld van. › www.holland-dance.com Dans

maart

Tien rockende topmuzikanten met 18 grootste Rock Anthems. Met een indrukwekkende 2,5 uur durende rockshow maakte Symphonic Rock Night een verpletterend debuut in de theaters. Na de lovende reacties is Symphonic Rock Night terug met een splinternieuwe show met songs van o.a. Pink Floyd, Yes, Marillion, Supertramp, The Eagles en Genesis, die samen een fantastisch beeld schetsen van de popmuziek in de jaren 70. Klassiekers als ‘Stairway to Heaven’, ‘Another Brick in the Wall’ en ‘Hotel California’ ontbreken zeker niet.

april

feb

Jeon Misook Dance Company (Zuid-Korea)

mei | juni

Bert Visscher | achter de schermen feb 2018

The Second Chapter

december

71


februari

05

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

06

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

06

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

Micha Wertheim

Her Majesty

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Café Zu Amerikid Dobal a

Voor Alle Duidelijkheid

Are You Ready For The Country?

Dwaze Tijd - Tiempo loco, Let’s Tango!

Prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads. Na het meer experimentele tweeluik 'Ergens anders' en 'Iemand anders' is Micha Wertheim terug in de theaters met een cabaretvoorstelling. Hij keert terug naar de vorm waar het mee begon: Stand-Up. Stand-Up Comedy zoals Stand-up bedoeld is: Persoonlijk, grappig zonder opsmuk. Zoals altijd is hij scherp, soms ongemakkelijk en Wertheim zou Wertheim niet zijn als hij er niet toch een draai aan geeft, die de voorstelling net even anders maakt.

Zoektocht naar de tumultueuze relatie tussen country en rock. Na meer dan 200 uitverkochte voorstellingen rond de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young, duiken de topmuzikanten van Her Majesty dit seizoen in de geschiedenis van de countryrock. Vanaf de jaren ‘60 begonnen rockmuzikanten country-elementen aan hun muziek toe te voegen. De band rond Bertolf Lentink en Jelle Paulusma, speelt onder meer werk van de pioniers (zoals Bob Dylan en Gram Parsons), countryrockhelden van een decennium later (The Band, CCR) en muziek van meer eigentijdse artiesten, zoals Wilco.

› www.michawertheim.nl

› www.hermajesty.nl

Cabaret

Muziek

Argentijnse, Afrikaanse en Europese harmonieën en ritmes. De bandoneonist en componist Carel Kraayenhof kreeg in 2019 een Edison voor zijn gehele oeuvre. Kraayenhof vestigde in één keer zijn naam in Nederland met zijn vertolking van het nummer ‘Adiós Nonino’ in de Nieuwe Kerk bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Er zijn weinig muzikanten in Europa die de Argentijnse folklore en tango zo ritmisch, swingend en ontroerend tot leven kunnen brengen als Kraayenhof. Deze avond staat hij samen met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal op de bühne. Het duo schakelt soepel van chamamé en zamba naar tango’s en milonga’s. En mét humor; het handelsmerk van de mannen. › www.carelkraayenhof.nl Muziek

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

› “Hij ontregelt het publiek en heeft echt iets te melden.(…) Daarmee heeft hij het nog altijd een unieke positie binnen het Nederlandse cabaretlandschap” |Trouw

› “Samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie.” |de Volkskrant over ‘Déjà vu’


september

februari zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

zondag 15.30 uur Grote Zaal

Hendrik Groen Zolang er leven is

november

OPERA2DAY & New European Ensemble i.s.m. Scapino Ballet Rotterdam

09

oktober

08

› OPERA2DAY was eerder in Deventer te zien met succesvoorstellingen als ‘Vivaldi – Dangerous Liaisons’, ‘Medee’ en ‘Hamlet’ › www.opera2day.nl

januari

Toneel

€ 35,00 | CJP € 32,50 | incl. consumptie

€ 30,00 | CJP € 27,50 | incl. consumptie

mei | juni

Opera

› Extra leuk: in Zolang er leven is zingt een ouderenkoor uit de regio een aantal bekende nummers. Wil jij jouw koor aanmelden, mail naar: hendrikgroen@ bostheaterproducties.nl › www.bostheaterproducties.nl

februari

Vernieuwer in operaland brengt weer spectaculaire opera. OPERA2DAY is bezig met een enorme opmars in operaland. Zij zetten de ene sensationele voorstelling na de andere neer waarbij de traditie van opera verbonden wordt met de huidige omgeving en tijd. In ‘Opera Melancholica’ staat de opera ‘The Fall of the House of Usher’ naar de verhalen van Edgar Allen Poe centraal, met filmische minimal music van Philip Glass. Tezamen met choreografie van het Scapino Ballet Rotterdam creëert het gezelschap live fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen op het toneel.

maart

Opera Melancholica

De knuffelbejaarde van Nederland terug in het theater! Voor alle fans is hier de nagelnieuwe Hendrik Groen Zolang er leven is, met nieuwe belevenissen van Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanidoclub (Oud-maar-niet-dood) en een aantal nieuwe bewoners van het verzorgingshuis. Een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal. Met zang, muziek en een cast met jonge acteurs. Want het lijf kan dan wel stram zijn, de geest is dat niet!

april

Beau Schneider, Mike Weerts, e.a.

december

73


februari

09

zondag 15.00 uur Kleine Zaal

Nick Teunissen Première

12

woensdag 19.00 uur Grote Zaal

Repelsteeltje en de blinde prinses

8+

Ontwaakt! Persoonlijk en geëngageerd. We zijn het op vijf na gelukkigste volk ter wereld. En we tieren welig op ons kleine stukje aarde aan de rand van 't paradijselijke continent. Vol uitgebannen oorlogszucht. En toch. Er is iets grondig mis. Dat voelt u toch ook? Maar waar dat precies aan ligt? Ik weet 't niet meer. Aan de lessen die wij vergeten, maar die wij ooit plechtig beloofden te zullen leren? Dat van: 'Dit nooit meer!' Of is het ons geluk en veiligheid, die de vijand werd van miljarden andere mensen? Overal waart 't oude Spook weer rond. › Nick Teunissen speelde vorig seizoen zijn persoonlijke voorstelling Enkeltje Holandija. › “Een monument voor de veerkracht van mensen.” | Theaterkrant over 'Enkeltje Holandija' Muziektheater

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater) De leukste voorstellingen van het seizoen, altijd feest! Grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten. Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet de familievøørstelling’ afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen. Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben dat al jouw problemen op kon lossen? Een voorstelling in de traditie van ‘De Gelaarsde Poes’ en ‘Lang en Gelukkig’. › “Een feestje bouwen kunnen ze.” | de Volkskrant over Hamlet › Met: Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Bas Hoeflaak e.a. › Tekst: Don Duyns › Regie: Pieter Kramer › www.theaterrotterdam.nl

Jeugd/Familie

€ 24,00 | CJP € 21,50| incl. fris


september

februari vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Stef Bos

15

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

Martijn Kardol

november

Sun Records Birthplace of Rock 'n Roll

15

oktober

14

Kardol is spits, vol zelfspot en bijzonder innemend. “Indrukwekkend” (NRC), “uitstekende verteller” (Volkskrant) en “een geweldige winnaar” (DVHN) schreef de pers nadat Martijn alle prijzen op het Leids- en Groninger Cabaret Festival won. Zijn debuut­ programma ‘Bang’ werd ontvangen met uitsluitend lovende kritieken en werd genomineerd voor de ‘Neerlands Hoop 2019’. In dit tweede programma zet hij de dagelijkse gang van zaken en de maatschappelijke actualiteit weer om in scherp en geraffineerd cabaret. › “Hilarische anekdotes van een begenadigd ouwehoer” Theaterkrant “Een innemend verteller met een sterke timing” NRC › Regie: Wimie Wilhelm › www.martijnkardol.nl

› www.stefbos.nl

› www.dgtheater.nl

Muziek

Muziek

Cabaret

€ 32,00 | CJP € 29,50 | incl. consumptie

€ 27,00 | CJP € 24,50 | incl. consumptie

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

januari

Een kleurrijke optocht van optimisme. Kleinkunstenaar Stef Bos maakt zich onsterfelijk met het liedje ‘Papa’ uit 1991, dat menig vader en zoon een brok in de keel heeft bezorgd. Met zijn warme stem, rake teksten en persoonlijke perfor­mance raakt Stef Bos u recht in het hart. In januari 2020 verschijnt zijn nieuwe cd ‘TIJD’ die de basis van deze voorstelling vormt. Een voorstelling over levenslust en fantasie. Een avond waarin het kind in ons wordt wakker gekust. En deel van de songs van de in 2019 verschenen cd De Ridder van Toledo passeert deze avond ook de revue.

februari

Swingend eerbetoon aan ‘The Birthplace of Rock ‘n’ Roll’. Sun Studio in Memphis, Tennessee, wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder bezielende leiding van Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel wereldwijde faam te vergaren. Sam nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot. Maar zo ontdekte hij wel B.B. King, Carl Perkins, Johnny Cash, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley. De gouden tijden van Sun Records komen in het theater weer tot leven. Een zeer getalenteerde, jonge cast zingt en speelt met verve alle grote artiesten van Sun Records en hun bijbehorende wereldhits!

maart

Welkom

april

TIJD - Om te gaan leven

mei | juni

The Concert

december

75


februari

16

17

zondag 11.00 uur Grote Zaal

Orkest van het Oosten i.s.m. Theater Gnaffel 6+

maandag 20.00 uur Grote Zaal

21

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Lucas en Arthur Jussen

Maiden uniteD

Uilskuiken

Beethoven, Mozart, Mendelssohn en Stravinsky

plays Powerslave

Komisch, muzikaal en brutaal sprookje over EI-genzinnig uilskuiken. ‘Uilskuiken’ begint met een ei. Daar begint immers alles mee. Of nou ja, volgens sommigen met een kip. Van wie dit ei is, is de grote vraag. Plots klinkt er een eigenzinnige melodie. Scheurtjes, barstjes en kraakjes doen het ei breken. Er komt een pluizig, wonderlijk diertje uit gekropen… Het uilskuiken kijkt zijn grote ogen uit en als hij zijn snavel opent... blijft het oorverdovend stil. Het orkest speelt samen met Theater Gnaffel ‘Uilskuiken’ voor jong en oud!

Feestje met de broers Jussen. In 1954 vond het eerste concert plaats in de serie van de Stichting Kamermuziek Deventer. Nu, ruim 65 jaar later, wordt het 400ste concert gevierd met de pianisten Lucas en Arthur Jussen. Wereld­ beroemd als duo en solisten, door het publiek op handen gedragen. Het programma onderstreept op meesterlijke wijze het feestelijke karakter van dit concert.

Knallende Rockshow Maiden uniteD is een ode aan de legendarische metal band Iron Maiden. Het akoestische tribute project heeft wereldwijde bekendheid verworven bij de fans van Iron Maiden. Hun repertoire bestaat uit akoestische herarrangementen van Iron Maiden klassiekers. Deze avond wordt het album ‘Powerslave’ integraal gespeeld maar vanzelfsprekend komen ook alle andere bekende hits van Maiden uniteD langs om het feest compleet te maken.

6+

› Met instrumententuin › Concept en regie: Mark Haayema › Muziek: Henk van der Schalk › Poppen: Elout Hol › www.ovho.nl

› Programma: Beethoven - 8 Variationen über ein Thema des Grafen von Waldstein (qm); Mozart - Sonate voor 2 piano’s, KV 448; Mendelssohn - Andante en Allegro brillant (qm); Stravinsky - Le Sacre du Printemps (2p). › Serie 7 concerten zie pagina 115. › www.kamermuziek-deventer.nl

› “...far more than a tribute band.” | Classic Rock Magazine › Slechts 4 shows Nederland › www.maidenunited.com

Jeugd/Familie

Klassiek

Muziek

€ 16,00 | t/m 12 jaar € 11,50 | CJP € 13,50 | incl. limonade

€ 28,00 | CJP en t/m 18 jaar € 9,00 | incl. consumptie

€ 24,50 | CJP € 22,00 | incl. consumptie


Theatergroep Warme Winkel, volgens Het Parool “De spannendste en consistent interessantste groep van Nederland”, is voor het eerst te zien in Deventer. De Warme Winkel opgericht in 2002 door Jeroen De Man, Mara van Vlijmen, Vincent Rietveld en Ward Weemhoff wist met succesvoorstellingen als ‘San Francisco’, ‘Gavrilo Princip’ en ‘Achterkant’ de afgelopen jaren een belangrijke plaats te veroveren in het Nederlands theaterlandschap. Critici prijzen hun originaliteit en eigenzinnigheid en de manier waarop ze steeds weer spelen met de verwachtingen van de toeschouwer. Bij De Warme Winkel weet je nooit waar je aan toe bent.

De schouwburg is een plek van ontmoeting; met elkaar en met de wereld, die er fysiek en ongefilterd binnenkomt. “Wij zijn een theatergroep die met een antiautoritaire instelling voorstellingen maakt voor pluche en houten stoelen, vanuit elitair oogpunt anarchistisch en vice versa, vestingloos gevestigd in Amsterdam, spelend van Lissabon tot Doetinchem. Met een grote fascinatie voor geschiedenis en de eigen onoverzichtelijke en veelvormige tijd. Onze voorstellingen zijn vaak een energetische potpourri waarin gespeeld wordt met stijlen, vormen, cliché’s, iconen en verwachtingen. Ongepolijst, maar met liefde voor precisie, zijn de projecten vaak een zoektocht naar het onderwerp. Zo proberen wij in een speelse, geestige en zware strijd de essentie en schoonheid ervan over het voetlicht te brengen.

“De Warme Winkel is 'onvervalst highbrow en tegelijk toegankelijk en aanstekelijk” | NRC In de Randstad hangt soms een groot dedain over spelen in de provincie. Wij denken dat, als een voorstelling in Rotterdam wel werkt en in Deventer niet, je dan een slecht stuk hebt gemaakt.

De schouwburg is een plek van ontmoeting; met elkaar en met de wereld, die er fysiek en ongefilterd binnenkomt. De vervormde digitale werkelijkheid wordt buiten de deur gehouden om ruimte te scheppen voor een oase van verbeelding, contemplatie, plezier en poëzie. De Warme Winkel is een hoer en wij spelen graag waar het lekker gaat. In het voorjaar van 2020 komen we voor het eerst naar Deventer. Hopelijk gaat het lekker en is dat het begin van een lange relatie.”

De Warme Winkel

Een oprechte ode aan de ironie | wo 1 apr | 20.00 uur

De Culturele Toekomst Makers dromen & daden in het theater

77


februari

21

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

22

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

22

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

Toneelgroep Oostpool Porgy Franssen, & Adelheid+Zina Jacqueline Blom e.a.

Steef de Jong | Groots en Meeslepend

GOD IS EEN MOEDER

TONIO

SISI BOY

Over de (on)voorwaardelijke liefde tussen moeders en zonen. Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan op zoek naar gelovige moeders en homo-zonen om met hen in gesprek te gaan. Ze halen verhalen op uit verschillende religieuze gemeenschappen die, naast hun eigen ervaringen, het uitgangspunt vormen voor een voorstelling over de liefdevolle en complexe relatie tussen moeders, zonen en God. Nazmiye (vaste speler en auteur bij Adelheid+Zina) en Marcus (regisseur en artistiek directeur bij Toneelgroep Oostpool) zijn extravert, ruimdenkend en eigenzinnig-gelovig. Ze hebben beiden een migratieverleden. En zijn ouder én kind.

Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt? De indrukwekkende, rauwe bestseller van A.F.Th. van der Heijden over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor theater. Hoe blijf je elkaar vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

Steef ‘ontvouwt’ zijn operette­ voorstelling letterlijk voor uw ogen. Steef de Jong heeft een fascinatie voor de operette, het miskende stiefkind van de opera. Op zijn eigen onnavolgbare wijze brengt hij dit genre tot leven. Zijn kartonnen decorstukken bevatten geregeld dubbele bodems die door open te klappen zichtbaar worden. In SISI BOY deelt Steef het podium met zijn grote inspiratiebron keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks hun grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken.

› Bewerking en regie: Ignace Cornelissen › www.hummelinckstuurman.nl

› Eindregie: Adelheid Roosen › www.toneelgroepoostpool.nl

› “Verrassend, ingenieus” | Trouw › vorig seizoen succesvol met Orkest van het Oosten › www.grootsenmeeslepend.nl

Theater

Toneel

Muziektheater

€ 19,00 | CJP € 14,00 | incl. consumptie

€ 29,00 | CJP € 26,50 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 18,00 | CJP € 15,50 | incl. consumptie


Woensdag Gehaktdag

Some Guys Have All The Luck

In deze Eetclub draait alles om familierecepten. Hoe komt het recept in de familie? Bij welke gelegenheid komt het gerecht op tafel? Wat is er door de generaties heen aangepast? Hoe ver gaat het familierecept terug? Deelnemers van de Eetclub wordt gevraagd een recept met bijbehorend verhaal te delen.

Een grote hit in Engeland en nu te zien in Nederland! Eindelijk krijgt hij de show die hij verdient: Rod Stewart één van de grootste iconen van de rockmuziek. In ‘The Rod Stewart Story’ hoor je het verhaal en natuurlijk de muziek van de wereldster die in de jaren zeventig en tachtig een waslijst aan hits scoorde. Denk aan ‘Maggie May’, zijn grote doorbraak uit 1971, aan ‘Sailing’, ‘I Don’t Wanna Talk About’, ‘Da Ya Think I’m Sexy’ en ga zo maar door. Paul Metcalfe is een fantastische zanger die tijdens deze show met een liveband in dat heerlijke Stewart-materiaal duikt.

Jolanda van Kar-Ma’s Keuken stelt het menu van de avond samen en misschien vraagt ze u om met haar mee te koken en het verhaal achter het recept te vertellen tijdens de Eetclub. Na afloop ontvangt u alle familierecepten van de deelnemers via de mail. Zo ontstaat er een nieuw Deventer kookboek vol recepten & familieverhalen.

Gewoon doen!

september oktober 79

december

Dansen tot je er bltij neer va

januari

The Rod Stewart Story

Ook voor uw zakelijke events.

februari

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

maart

Kar-Ma-kookt-alsmama-Eetclub

27

› "I've seen some ‘Rods’ in my time, but Paul is the best one I've ever seen." | Don Stewart (Rod Stewart’s Brother)

april

woensdag 18.00 uur - 20.30 uur Brasserie

› Met: Paul Metcalfe als Rod Stewart › www.someguyshavealltheluck.com Specials

Muziek

€ 29,50 | excl. consumptie| incl. 3-gangendiner

€ 30,00 | CJP € 27,50 | incl. consumptie

Meer informatie: deventerschouwburg.nl

mei | juni

26

november

februari


februari

28

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Ellen ten Damme

28

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

Hotel Modern

29

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Rundfunk Todesangstschrei

Casablanca

Ons wereldrijk

Francais met een vleugje Arabique! Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’ kon een vervolg, met allemaal nieuwe nummers, natuurlijk niet uitblijven. Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale zinnenprikkelende reis. Samen met haar 8-koppige superband The Magpie Orchestra brengt de top-entertainer een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Met muziek van onder andere Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker. › www.ellentendamme.nl

De opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’. Een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. De spelers van Hotel Modern proberen de koloniale geschiedenis te doorgronden, en dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. De beelden die ze filmen worden op een groot scherm geprojecteerd, de eilanden en hun bewoners komen zo levensgroot tot leven.

Show

Theater

€ 30,00 | CJP € 27,50 | incl. consumptie

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie

› Hotel Modern werd wereldberoemd met de voorstellingen ‘De Grote Oorlog’ en ‘Kamp’. › Makers en spelers: Pauline Kalker, Arlène Hoornweg, Herman Helle › www.hotelmodern.nl

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde vorig seizoen een droomdebuut. Dit seizoen komen de heren terug naar het theater met Todesangstschrei. Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onver­mijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt. Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen. › www.rundfunk.sexy Cabaret

€ 23,00 | | CJP € 20,50 | incl. consumptie


september

februari

01

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

Deventer Open Podium

november

Fuse

zondag 12.30 uur Gehele Schouwburg

oktober

29

› Werk van Maurice Ravel en Manuel de Falla tot Miles Davis, Nils Frahm en Simeon Ten Holt.

OPERA2DAY | achter de schermen bij Dangerous Liaisons | feb 2018

› www.kunstcircuit.nl

€ 22,00 | CJP € 19,50 | incl. consumptie

mrt

april

› www.fusemusic.nl

Muziek

februari

Het grootste evenement voor en door amateurkunstenaars! Meer dan 1000 artiesten staan deze middag klaar om zich te presenteren aan het grote publiek. Niet alleen alle zalen van de Deventer Schouwburg maar ook het podium van Kunstcircuit is gevuld met lokaal talent. Elk optreden start om de 30 minuten, kans genoeg om als toeschouwer uw eigen programma samen te stellen. Zangers, dansers, muzikanten, toneelspelers en singersongwriters staan weer klaar om van deze 35ste editie van DOP een succes te maken. U bent van harte welkom!

Specials

Gratis toegankelijk

mei | juni

“Fuse blaast klassiek nieuw leven in.” | Paul Witteman. In hun rol van huisband bij Podium Witteman en dankzij optredens bij De Wereld Draait Door heeft dit bijzondere strijkensemble, zich afgelopen jaar flink in de kijker gespeeld. Een optreden van Fuse is een eigenwijze smeltkroes van klassiek, jazz, volksmuziek en improvisatie. Met frisse overtuiging en vol passie gebracht. FUSE weet op geheel eigen wijze de diverse muzikale achtergronden die de groep kenmerkt over te brengen.

maart

Fuse Live

januari

december

81


03 04 05

dinsdag 20.00 uur woensdag 20.00 uur donderdag 20.00 uur Grote Zaal

De hilarische, ontroerende & brutale Broadwayhit

Alleen in de 35 grootste theaters van Nederland

Met Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina, Jonathan Demoor e.v.a.

Charlie erft de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. Dan komt Simon op zijn pad. De als bokser opgevoede Simon gaat het liefst door het leven als de flamboyante Lola. Om de fabriek te redden storten Charlie en ‘Lola’ zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting. Een met prijzen overladen feel-good Broadwayhit over nieuwe kansen en jezelf

kunnen zijn, met swingende choreografieën en met muziek van wereldster Cyndi Lauper.

Hoofdrolspeler Naidjim Severina over de musical

“Dazzling, fabulously sassy and uplifting”

“Ik denk dat de voorstelling overal zo’n succes is omdat ‘Kinky Boots’ energie en dynamiek uitstraalt. Daarbij komt dat er ook een hele positieve onderliggende gedachte is: dat je kansen moet pakken die op je pad komen. En dat je open moet staan voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën omdat je daarmee verder komt.

| Time Out


Petra heeft Kinky Boots in haar hart gesloten “Net na de jaarwisseling vertrok ik naar Edinburgh om daar de engelse versie van Kinky Boots te zien. Ik moet tenslotte als marketeer wel weten wat ik u, ons publiek, kan vertellen over de musical. De avond was één groot feest. Ik kwam blij, met een grote grijns en vol energie weer naar buiten. Een stampvol theater, uitbundig publiek dat ten volle meeleefde, de nummers van Cindy Lauper die zich meteen in je hoofd nestelen en wat mij vooral raakte was de hartverwarmende positieve boodschap van de musical: Wees jezelf en sta open voor elkaar ook al verschil je nog zo. Ik hoop u te zien op 3, 4 en 5 maart. Het is meer dan de moeite waard!’’ Petra van Norel | Marketing & Communicatie

“An absolute hoot of a show” | The Times

Het is leuk als het publiek na afloop zingend en swingend de zaal verlaat, maar ik geniet ook als mensen stilletjes weggaan omdat ze onder de indruk zijn. Of omdat ze het verhaal op zich­zelf projecteren en er voor zichzelf iets uithalen. Het motto ‘Wees jezelf en blijf jezelf ’ wil ik graag delen.

Het is toch fantastisch als we dat met deze voorstelling kunnen bereiken?’’

Musical

€ 52,50 | CJP € 50,00 | incl. consumptie


maart

04

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

05

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

06

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Vondst

Fuad Hassen

Conny Janssen Danst

Over de Kloof

Remmende Voorsprong

KIEM

Maatschappelijk debat met actuele gasten. In de serie 'Over de Kloof' brengt Vondst tweemaal per jaar het maatschappelijk debat in de Deventer Schouwburg, met actuele gasten uit de concrete praktijk. Welke kloven doortrekken de Nederlandse samenleving? Maar vooral: wat zijn concrete oplossingen? Eerder: Randstad versus de rest; Arbeid versus Kapitaal; Burger versus Politiek, met gasten als Lodewijk Asscher en Vincent van Rossem. Vondst is een cultureel platform met programma op het snijvlak van kunst en cultuur, maatschappij en actualiteit, meestal in de Lebuinuskerk, maar nu in de Deventer Schouwburg!

Typische Fuad-hersenspinsels! Met zijn innemende persoonlijkheid, gulle lach en laid-back comedystijl veroverde Fuad al vele harten. Fuad is een man van kleine zaken, die hij vervolgens op onnavolgbare wijze opblaast en uitspeelt. Futiliteiten zijn aan hem welbesteed. Want als er een klein dingetje net anders was verlopen? Was de wereld dan anders? En zijn het dan nog wel kleine dingen? Met kinderlijke verwondering laat Fuad zijn gedachten daar op los.

Veerkracht, levensdrift en vitaliteit. Voor de voorstelling ‘BROOS’ (2019) liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Als gevolg van dit intense proces ontstond de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen. De vensters open te gooien, verse lucht te laten binnenstromen. Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen. › Met een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers.

› www.vondst.org

› "Een getalenteerd comedian.” | NRC › Bekend van zijn wekelijkse item bij ‘Is er een dokter in de Zaal’ op RTL4. › Regie: Wimie Wilhelm › www.fuad.nl

› www.connyjanssendanst.nl

Specials

Cabaret

Dans

Vrijwillige bijdrage

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 23,50 | CJP € 21,00 | incl. consumptie | 19.00 uur


De stichting Het Jeugdtheater Fonds reikt jaarlijks de Jeugdtheater Prijs uit aan een toptalent binnen het jeugdtheater. In 2016 won Belle van Heerikhuizen met haar voor­ stelling ‘De wereld & Ko’. In 2018 was Sanne Nouws met ‘Stil of ik schiet’ de winnaar. Beide voorstellingen zijn dit seizoen bij ons te zien.

Theater moet altijd over nú gaan. “Laat ik hoopvol zijn. In de toekomst zullen mensen snakken naar een plek om samen even stil te zijn. Waar ze naar echte mensen kunnen kijken en geraakt kunnen worden, simpelweg omdat ze er de tijd voor nemen. Waar ze samenkomen om iets echts te delen. Voor mij is dat het theater: een plek waar heel even op een vergeten wond wordt gedrukt zodat je je er bewust van wordt en kan gaan beginnen met genezen. Dat begint al in de foyer. Je drinkt nog wat en bespreekt wat je net samen hebt gezien en meegemaakt. Je verbaast je over de verschillen en bent verrukt over de overeenkomsten. Een moeder troost haar dochter. Een zoon legt zijn vader een grap uit. Werelden komen samen. Deze kracht heeft het theater en dat is bij uitstek voelbaar in een regio schouwburg. En deze kracht gaan we nodig hebben. Ik denk dat hoe sneller het leven gaat en hoe sneller de 4G of 5G onze berichten de wereld over stuurt, hoe meer behoefte er komt aan theater. Begrijp me niet verkeerd, voor mij is het theater geen relikwie uit een verloren tijd. Theater moet altijd over nú gaan. De thema’s, de verhalen, de mensen moeten meebewegen met de tijd, zodat de mensen van nú er iets aan hebben. Ze zien zichzelf gespiegeld en zeggen tegen hun buurvrouw of –man dat ze ook moeten gaan kijken. Zodat ze er over kunnen praten. Zodat ze hun werelden aan elkaar kunnen toetsen en samen zijn.”

Belle van Heerikhuizen De wereld & Ko

| do 14 nov | 19.30 uur

8+

“Mijn voorstellingen nodigen uit om van mening te veranderen.” “Het theater is een plek waar we live en samen kunnen filosoferen. Met mijn gloednieuwe gezelschap House of Nouws maak ik bonte voorstellingen vol humor waarin tegenstellingen worden gevierd. Ik daag mijn publiek uit om partijdig te zijn, maar nooit voor één kant. Mijn voorstellingen nodigen uit om van mening te veranderen. De toekomst is regionaal. Ik geloof in lokale verbindingen. Om een zo divers mogelijk publiek te bereiken, speel ik mijn voorstellingen het liefst door het hele land. Het theater in de regio is een ontmoetingsplek, die podiumkunst toegankelijk maakt voor iedereen en waar mijn voorstellingen kunnen verbinden. ‘Stil of ik schiet’ is een voorstelling voor 6+ waarvan de kinderen in het publiek een onmisbaar onderdeel vormen. De kinderen zullen de voorstelling niet overnemen, maar er (ongemerkt) in meespelen, een beetje zoals hooligans een wedstrijd kunnen maken of breken, maar dan zonder dat die moet worden stilgelegd.”

Sanne Nouws

House of Nouws | Stil of ik schiet

6+

| Zo 5 apr | 15.00 uur

De Culturele Toekomst Makers dromen & daden in het theater

85


maart

06

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

Jim van der Zee

07

11

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

woensdag 19.30 uur Kleine Zaal

René Shuman & Angel-Eye

Blackman&Blokland

Starting The Engine

Elvis at the Movies!

Wij gaan het hebben over haar

The Voice winnaar met hartverwarmende stem. In 2019 won Jim van der Zee ‘The Voice’. Al tijdens de blind auditions overweldigde hij jury en publiek met zijn gevoelige, eigen interpretatie van het nummer ‘Amar Pelos Dois’. Vroeger speelde hij in barretjes, op surfkampen en op straat. Nu vertelt hij zijn verhaal onder de theaterlichten. In zijn show ‘Starting The Engine’ speelt Jim covers van de artiesten die hem inspireren, maar laat hij ook zijn eerste eigen werk horen. Hij deelt zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met het publiek en vertelt in een intieme setting het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden.

Mr. & Mrs. Rock'n Roll spelen de mooiste filmhits van The King. Elvis Presley maakte tijdens zijn filmcarrière meer dan 30 films. Een onuitputtelijke bron voor Mr. & Mrs. Rock-‘n- Roll om de mooiste songs uit dit repertoire centraal te stellen. Vanuit de tuin van Graceland trakteren René Shuman & Angel-Eye hun publiek op een spetterende show waarin alle klassiekers en pareltjes aan bod komen. ‘Can’t Help Falling in Love’, ‘Return to Sender’, ‘Viva Las Vegas’, ‘Love me Tender’ en ‘Jailhouse Rock’ ontbreken dan ook niet.

›M et pianist Reinout Douma en band. › www.jimvanderzee.com

Met een flinke dosis humor over haar (op je hoofd). Wat is schoonheid? Wij willen het hebben over haar dat is: gevlochten, gekamd, gestyled, gepresst, gekwetst, gestraight, gevreesd, ongeremd, onderdrukt, bevrijd, gewassen, ongedwongen. Wij zijn allemaal ons eigen haar. Het nieuwe theaterduo Blackman&Blokland geeft uitleg aan de termen ‘goed haar’ en ‘slecht haar’. Iedereen worstelt met haar en sommige mensen hebben een bijzondere geschiedenis met hun haar. Een vrolijke én serieuze voorstelling. › Winnaar van de Amsterdam Fringe Awards 2019. › Concept en spel: Yahmani Blackman, Dorothy Blokland › Regie: Milone Reigman. › www.stipproducties.nl

Muziek

Show

Jeugd/Familie

€ 19,50 | CJP € 16,00 | incl. consumptie

€ 44,50 | CJP € 42,00 | incl. consumptie

€ 13,00 | incl. fris

› www.the-dream.tv

12+


september

maart woensdag 20.00 uur Grote Zaal

Anna Vinnitskaya

12

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

The Legends

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Toneelgroep Maastricht | Jeroen van Koningsbrugge

november

Soul Show

13

oktober

11

De ontmaskering van charismatische en moderne antiheld Gatsby. Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in ‘The Great Gatsby’ in een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

› Programma: Sonates van Bartók en Chopin; voordrachtstukken van Brahms en Schumann. › Serie 7 concerten zie pagina 115. › www.kamermuziek-deventer.nl

› Met muziek van Ray Charles, › Leonardo di Caprio speelde in de Aretha Franklin, Marvin Gaye, filmversie uit 2013 de rol van Jay James Brown en Stevie Wonder. Gatsby. › www.thelegends.biz › www.toneelgroepmaastricht.nl

Klassiek

Muziek

Toneel

€ 28,00 | CJP en t/m 18 jaar € 9,00 | incl. consumptie

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie

€ 29,50 | CJP € 27,00 | incl. consumptie | 19.00 uur

januari

Intense soulshow met broederschap, vertrouwen en verraad in de hoofdrol. Het klassieke verhaal over de laatste dagen van het turbulente leven van Jezus Christus. The Legends, treden op met Nederlands beste soulzangers Steffen Morrison en Yerry Rellum. Versterkt met rockzanger Martin van der Starre, die eerder te zien was in ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘Woodstock the Story’. Samen met de beste soulband van Nederland en stand-up comedian Jeffrey Spalburg als preacher is ‘The Soul Preacher’ een wervelende voorstelling die niemand onberoerd laat!

februari

Virtuositeit die geen grenzen schijnt te kennen. Pianiste Anna Vinnitskaya is prijswinnares van talrijke concoursen. In 2007 won ze de 1ste Prijs van de Koningin Elisabeth­ wedstrijd. Zij treedt op over de gehele wereld, in solorecitals, kamermuziek­bezettingen en in de grote pianoconcerten. Anna Vinnitskaya wordt geroemd om haar virtuositeit, temperament, voordracht en expressie. Het pro­gramma biedt u alle gelegenheid kennis te maken met het kunst­ enaarschap van deze bijzondere pianiste.

maart

The Great Gatsby

april

The Soul Preacher - Passion voor Pasen

mei | juni

Brahms, Bartók, Schumann en Chopin

december

87


maart

13

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

14

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

14

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

Marja’s Tupper Topper Party

Orkest van het Oosten

Louise Korthals

Marja van Katendrecht

Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert

Alles is er

Ouderwetse gezelligheid in een compleet nieuw bakje. Een sprankelende show met liedjes en verhalen, verlangens en dromen door Tupperwareconsulente Marja van Katendrecht. Digitaal zijn we druk, met Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp. Overal zoeken we erkenning. Kijk eens hoe leuk ik ben. Maar achter deze digitale vrolijkheid schuilt vaak eenzaamheid. Eigenlijk net zoals de Tupperwarebakjes: mooi van buiten, leeg van binnen. Gelukkig is daar Marja. Want als iemand een leegte weet op te vullen is zij dat wel! Haar Tupperware-party is als een warm bad. Gooi je vooroordelen van ‘oubollig’ overboord, stel jezelf open en laat je verrassen!

Iconische werken, geliefd bij publiek. Twee iconische werken uit het symfonische repertoire in dit programma. Rosanne Philippens, uitstekend kenner van Beethovens vioolrepertoire, speelt diens immens populaire Vioolconcert. Geliefd bij een breed publiek maar gevreesd bij de grote violisten vanwege zijn technische uitdaging en stevige lengte. Van een heel andere orde is de Tweede symfonie van Finlands nationale componist Sibelius. Muziek met een triomfantelijke uitstraling en bijna revolutionaire overtuigingskracht.

Louise Korthals gaat de muzikale confrontatie aan met alles in haar derde show. Ze schuurt langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Toch? Korthals won het Amsterdams Kleinkunst Festival en ontving de Neerlands Hoop. ‘Alles is er’ is haar derde programma en werd unaniem lovend ontvangen. › “Louise Korthals bewijst dat ze tot de absolute cabarettop behoort.’’ | De Telegraaf

› T ekstbijdrage: Don Duyns ›E indregie: Servaes Nelissen › www.marjavankatendrecht.nl Cabaret

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

› Dirigent: Sascha Goetzel › www.ovho.nl

› Regie: Olivier Diepenhorst › www.louisekorthals.nl

Klassiek

Cabaret

€ 30,00 | CJP € 27,50 | t/m 18 jaar € 15,00 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie


september

maart zondag Grote en Kleine Zaal

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

Theatergroep Suburbia

20

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Ton Kas

november

Chance to Dance

19

oktober

15

Ton Kas grapt voor de sterke maag. Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Dat daar geen misverstand over ontstaat! Het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne wijven, politieagenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken. Grof en overdreven tot en met! Pure flauwekul, die niemand persoonlijk hoeft op te vatten - óók wel ‘ns leuk, voor de verandering!

› Kaartverkoop start 1 januari 2020 › Aanmelden via www.almaxdancecenterdeventer.nl › almaxdancecenterdeventer.nl

› “Suburbia's tekst en spel zijn virtuoos.” | Het Parool › Met: Justus van Dillen › www.theatergroepsuburbia.nl

Dans

€ 8,50 voorverkoop| € 10,00 aan de deur | excl. consumptie

› www.tonkas.nl

Toneel

Cabaret

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

€ 21,00 | CJP € 18,50 | incl. consumptie

januari

Eén van de twaalf. Al tweeduizend jaar is er geen sterveling die zijn kind Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Meer dan twee millennia later neemt Judas voor het eerst het woord. Hij vertelt ons over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, en over grootse plannen om de wereld te verbeteren. En confronteert ons met de Judas in onszelf. ‘Judas’ is geschreven door Lot Vekemans, Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijfster. Zij maakt van de historische figuur Judas een man die het publiek bij de kladden vat. Ontroerend en grappig tegelijkertijd.

februari

De tweede editie van Chance to Dance. Chance to Dance is een Open Stage voor dansgroepen die zo de gelegenheid krijgen om hun creativiteit te tonen aan een breed publiek. Alle dansstijlen… Alle leeftijden… Alle niveaus zijn welkom.

maart

Best of… Ton Kas

april

Judas

mei | juni

Georganiseerd door ALMAX Dance Center

december

89


maart

21

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

The Bootleg Sixties

Bekend v YouTubean

22

22

zondag 13.30 & 16.00 uur Grote Zaal

Juf Roos gaat op vakantie

zondag 15.00 uur Kleine Zaal

Abspoel & Bischoff

3+

Tribute

Juf Roos en Gijs

Vive Aznavour!

Guess what? De beste Sixties band van de wereld is terug met een vernieuwde show! Ze zijn de crème de la crème uit Engeland en beheersen het sixties repertoire tot in de puntjes. ‘Hey Jude’, ‘Blowin’ in the Wind’, ‘Sound of Silence’ en vele andere hits van o.a. The Beatles, The Who, The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Rolling Stones en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue komen voorbij. Aan het eind van de avond staat de Zaal gegarandeerd op zijn kop.

› www.thebootlegsixties.com

Juf Roos en Gijs beleven een vrolijk avontuur en zingen oer-Hollandse liedjes. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en hun programma heeft inmiddels meer dan 60 miljoen views op YouTube. Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van Tante Tulp. Maar waar is tante Tulp toch? Samen met Juf Roos en Gijs brengende kinderen en hun ouders het avontuur tot een goed einde. Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs. › Wees er snel bij want vorige seizoen waren zo goed als alle voorstellingen direct uitverkocht. › www.jufroostheater.nl

Hommage aan de meest geliefde chansonnier aller tijden. Michael Abspoel, bekend als dé stem van het tv-programma ‘Man bijt hond’, bracht de laatste twee jaar een succesvol eerbetoon aan Jacques Brel. Hij zet dit voort met een hommage aan die andere Franstalige muzikale held uit zijn leven: Charles Aznavour. Met ‘VIVE AZNAVOUR!’ brengt hij een jaar na het overlijden van Aznavour, een ode aan de man die de vergankelijkheid tartte en bleef zingen als een jonge god. ‘She’, ‘La Bohème’, ‘Yesterday when I was young’, ‘For me formidable’, ze zijn allemaal te horen in dit muziektheater programma. › Piano & arrangementen: Marc Bischoff › www.michaelabspoel.com

Muziek

Jeugd/Familie

Muziektheater

€ 27,50 | CJP € 25,00 | incl. consumptie

€ 19,50 | CJP € 17,00 | incl. limonade

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

› “Bezielde muzikanten die feilloos de muziek van The "Beatles en tijdgenoten tot leven brengen.” | Tubantia


september

maart woensdag 20.00 uur Grote Zaal

Tis Hier Geen Hotel

25

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

Joris Linssen & Caramba Café

27

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

Sven Ratzke

oktober

25

november

Mexico

(Over)leven met pubers. Gesmijt met deuren, muziek tergend hard, rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Als ouder wordt je aanwezigheid louter gewaardeerd wanneer je de koelkast op tijd aanvult, een doorlopende pinautomaat wil zijn en op afroep voor taxichauffeur wilt spelen. Drie cabaretières laten op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Met veel liefde en geduld, en vooruit, ook met heel veel wijn.

Muziek recht in het hart: RAAK! Laat je verrassen door het enthousiasme van zanger/ tv-presentator Joris Linssen en zijn muzikale vrienden. Al meer dan tien jaar zetten ze elke theaterzaal op de kop. Raken en geraakt worden, daar draait alles om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. Een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering.

David Bowie zoals Sven ons hem wil laten horen! Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, heeft hij met zijn show ‘Starman’ bewezen. De show zorgde wereldwijd voor furore en Ratzke kreeg van de meester persoonlijk toestemming om zijn songs te gebruiken. Dit keer laat Ratzke een andere kant van David Bowie zien: die van grote liedjesschrijver en poëet. Vergankelijkheid, liefde en dood zijn terugkerende thema's in zijn oeuvre. Ratzke, zanger en entertainer, neemt je gehuld in prachtige kostuums, mee in de absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. › “Ratzke heeft Bowie in de genen” | NRC › www.sven-ratzke.com

Cabaret

Muziek

Muziek

€ 24,00 | CJP € 21,50 | incl. consumptie

€ 21,00 |CJP € 18,50 | incl. consumptie

€ 22,00 | CJP € 19,50 | incl. consumptie

april

› www.jorislinssen.nl

mei | juni

› Gebaseerd op het populaire www. tishiergeenhotel.nl van Saskia Smith en Martine de Vente. › Regie: Jeroen Woe › www.dgtheater.nl

› “Deze avond zal ik niet vlug vergeten, maar als een parel in mijn hart bewaren.” | publieksreactie

januari

Where are we now

februari

RAAK!

maart

Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth

december

91


maart

27 28

vrijdag 20.00 uur zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

28

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

29

zondag 15.00 uur Grote Zaal

Musicalgroep Colours

Ocobar

Showpiss

Holland-Amerika Lijn

Selim Dogru, ReART Collective en anderen

Een zeikend sterke jazzmusical. Musicalgroep Colours is meer dan 25 jaar actief in Apeldoorn en omgeving. Twee verhalen waarin de gemene deler de liefde is, vol bekende musicalsongs. Het eerste deel van Showpiss neemt je mee in een verdeelde samenleving, waar angst en armoede regeert. Iedereen is in de ban van een watertekort door een urinetaks die elke inwoner in zijn macht heeft. De opstand volgt. Vrij plassen dat is wat de inwoners willen! Het tweede deel is een verhaal vol vriendschap, liefde en haat in een vrouwengevangenis. De jazzy muziek, de strakke dans en sexy sfeer maakt dit wel een heel bijzondere gevangenis.

All aboard! De scheepvaartmaatschappij Holland-Amerika Lijn zorgde er voor dat succesvolle Nederlandse muzikanten de States bereikten. Andersom brachten de schepen blues, rock, jazz en funk vanuit New York naar Nederland. Wat hebben Willy Alberti en Golden Earring met elkaar gemeen? Waarom gingen Mouth & MacNeal niet naar Amerika, toen ze daar waren doorgebroken? De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika Lijn teweeg heeft gebracht. › Met songs van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Stray Cats, The Band en Hank Williams. › www.ocobar.nl

Reis terug in de tijd naar de Jaren '70 in Turkije. Met tv- en filmfragmenten, verhalen, foto’s en heel veel muziek wordt een beeld geschetst van het dagelijks leven van toen. Bekende zangers en zangeressen brachten hun eerste platen uit en in populaire Turkse films werden veel popliedjes als soundtrack gebruikt. Selim Dogru maakt een selectie van pop-, volks- en filmmuziek die nog altijd populair is en nodigt een speciale gast uit: Getty Kaspers van Teach-In, die in 1975 het Eurovisies­ ongfestival won met ‘Ding a Dong’. Een ouderwets feest met veel nostalgie!

Musical

Muziek

Show

€ 22,00 | CJP € 19,00 | incl. consumptie

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 17,50 | inclusief consumptie

› www.musicalgroepcolours.nl

Wereldca fé Ho Amerllikaandlijn

DE JAREN '70 IN TURKIJE

› Taal: Nederlands en Turks (nederlandse boventiteling)


woensdag 20.00 uur Grote Zaal

september donderdag 20.00 uur Grote Zaal

Plien & Bianca

november

De Warme Winkel

02

oktober

01

Het vorige theaterprogramma, ‘Gaat het nog door?’, zorgde voor louter lovende recensies, een nominatie voor de Poelifinario 2015 en uitverkochte zalen.

januari februari

Plien & Bianca, een genre op zich, zijn al jaren niet meer weg te denken aan de top van de Nederlandse komedie. Met hun meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing kon een zevende theaterprogramma niet uitblijven. In ‘En nu dan?’ wacht er een onvergetelijke stoet aan typeringen en nemen de dames je weer een avond mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerend hilariteit.

maart

De nieuwe generatie hedendaagse toneelmakers nu ook in Deventer “Zoals de wijsbegeerte begint met de twijfel, zo begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie” | Kierkegaard Ironie wordt vaak weggezet als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), jonge kunstenaars hangen ‘new sincerity’ aan (je moet menen wat je zegt) en politiek degradeert ironie tot middel om je in te dekken en racisme te billijken (stelletje homo’s!). Hoog tijd voor een theatrale rehabilitatie. De voorstellingen van De Warme Winkel zijn vaak een energetische potpourri waarin gespeeld wordt met stijlen, vormen, cliché’s, iconen en verwachtingen.

Plien & Bianca › nu met speciale introductieprijs › Eindregie: Jetse Batelaan › www.dewarmewinkel.nl

› www.plienenbianca.nl

Theater

Cabaret

€ 15,00 | CJP € 12,50 | excl. consumptie

€ 32,50 | incl. consumptie

april

apr

En nu dan?

mei | juni

Bert Visscher | achter de schermen feb 2018

Een oprechte ode aan de ironie

december

93


april

03

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Pieter Derks

weg succesenns een keerog terug

03

woensdag 20.30 uur Kleine Zaal

04

zaterdag 15.30 uur Grote Zaal

Jens van Daele | Burning Bridges

Van Hoorne met Sita, Titus & Fien e.a.

NachtHexen IV: Battre

Doornroosje De Musical

Energiek, theatraal en verstillend dansconcert met live muziek. Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele | Burning Bridges zich op een cyclus waarin de Russische nachthexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Deze creatie is een grondige ‘remake’ van de voorstelling ‘Battre le Fer/Battre le Noir’ uit 2010. Dit krachtige dansconcert was maar mondjesmaat te zien in Nederland, maar daar komt dit seizoen verandering in! ‘NachtHexen IV: Battre’ gaat over de eeuwige strijd. Een dansduel op het scherpst van de snede.

De sprookjesmusical der sprookjesmusicals. Na een succesvolle reeks van elf betoverende sprookjesmusicals, jaarlijks bezocht meer dan 100.000 bezoekers, blaast Van Hoorne Entertainment dit seizoen ‘Doornroosje De Musical’ compleet nieuw leven in. In deze sprookjesmusical met een twist wordt de rol van Doornroosje gespeeld door Sita en uiteraard ontbreekt het populaire tovenaarsduo Titus & Fien niet! › Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd! › Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto bij de Meet & Greet en nog even lekker dansen bij de Sprookjesafterparty. › vanhoorne.com/doornroosje

4+

Voor wat het waard is Pieter Derks houdt je een spiegel voor en peutert aan alles wat we vanzelfsprekend vinden. › “...een flonkerende en steengoede voorstelling, de beste die Derks tot nu maakte.” | NRC › www.pieterderks.nl

Cabaret

€ 27,00 | CJP € 24,50 | incl. consumptie | max. 6 kaarten per besteller

› www.jensvandaele.com

Dans

Jeugd/Familie

€ 19,50| CJP € 17,00 | incl. consumptie

€ 19,50 | CJP € 17,00 | incl. limonade


september

april zondag 15.00 uur Kleine Zaal

05

zondag 15.30 uur Grote Zaal

House of Nouws | Haal het STIP theaterproducties doek maar op

de Priv op het poédiu i.p.v. bij m kapperde

08

woensdag 19.00 uur Brasserie

Moorddiner

november

6+

oktober

05

Cluedo en Escaperoom in één, aan tafel mét diner. Schuilt er een rechercheur in je? Ben je goed met puzzels en codes? Dan zou je weleens de ‘Moord in de Deventer Schouwburg ‘op kunnen lossen. Een nieuw concept: probeer er met een team van minimaal twee en maximaal zes personen achter te komen wie de dader is. Het spel is avondvullend en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Durf jij het aan?

Jeugd/Familie

Musical

Specials

€ 33,00 | CJP € 30,50 | incl. consumptie

€ 35,00 | incl. spel en maaltijdvullende hapjes van Kar-Ma | excl. consumptie

€ 13,00 | incl. limonade

› Script: Dick van den Heuvel › Regie: Paul van Ewijk › www.degraafencornelissen.nl

› “Hier word je superfanatiek van!” | Programmeur Ischa › Het diner bestaat uit maaltijd­ vullende hapjes van Kar-Ma › Alle ‘Moord in de Deventer Schouwburg’ edities zijn anders. Je kunt dus vaker gaan! › Heb je in andere theaters gespeeld, let dan goed op de titel of je deze nog niet gespeeld hebt.

januari

Hilarisch en romantische musical over artiesten op de schnabbel­ tour. Een meeslepend verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Hit-zangers Lonneke en Rolf ontmoeten elkaar op de begrafenis van een dierbare collega en gaan terug in de tijd. Soms lijkt het heel duidelijk over wie al die mooie, gekke en stoute verhalen gaan, maar dan toch ook weer niet. Met ‘Spiegelbeeld’, ‘Ritme van de regen’, ‘Telkens weer’, ‘Sammy’’ , ‘Sophietje’, ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Brandend zand’ en vele andere tophits.

februari

Luister naar de swingende stilte in deze muzikale voorstelling. Stil zijn is goed, het maakt je rustig. Maar het is ook erg moeilijk. De meeste kinderen kunnen er niks van en veel volwassenen trouwens ook niet. In ‘Stil of ik schiet’ zien we twee ouders omgaan met een zwijgende zoon. Opeens spreekt hij niet meer en niemand weet waarom. Zijn ouders proberen dat niet erg te vinden. Ten einde raad komt een stiltemeester op bezoek, de Goeroe. De kinderen uit het publiek worden opgeroepen mee te doen aan een wereldwijd Stil Protest. Maar dan dreigt zelfs muziek verboden te worden. › STIP theaterproducties in samenwerking met Festival Cement. › www.stipproducties.nl

maart

Moord in de Deventer Schouwburg | Kermis Sinksen

april

Mariska van Kolck, Tony Neef e.a.

mei | juni

Stil of ik schiet

december

95


april

10

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

11

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

11

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

Noord Nederlands Toneel e.a.

Ruth Jacott

Before/After

Ruth - Live

Lijmen

Grote gevoelens op de vierkante millimeter. Na onze fascinatie voor het leed van anderen (‘Carrousel’), conflict tussen wereldreligies (‘Salam’) en de toekomst van de mens (‘Brave new world 2.0’) zoemt regisseur Guy Weizman in op het kleine en alledaagse. De meeste levens zijn helemaal niet groots en mee­slepend, maar daardoor niet minder interessant. Misschien schuilt het diepmenselijke juist in het alle­­ daagse. In een beeldende, poëtische mozaïekvoorstelling met een grote cast van dansers en acteurs komt een universum aan kleine, herkenbare verhalen tot leven.

Topzangeres chic en stijlvol als altijd. Ruth Jacott is al sinds jaar en dag een vaste waarde in de Nederlandse muziekindustrie. Dit seizoen gaat ze de theaters in met een volledig nieuw theaterconcert zonder opsmuk. Een avond die puur en alleen om de muziek draait! Natuurlijk komen haar grote hits langs, maar ook verrassend ander repertoire. Ruth wordt begeleid door een zeer enthousiaste band en backing vocals.

Ontroerende en hilarische zoektocht door nieuw cabarettalent. Grof Geschud, een Vlaams-Nederlands cabaretduo, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie. Inmiddels is het duo met de hoogste onder­scheiding afgestudeerd en viel Grof Geschud op bij Cameretten. Genoeg reden om Grof Geschud als TVB New Artist te kiezen - een samen­werkingsverband tussen TVB Theater en veertig theaters om uitzonderlijk talent op de Neder­ landse cabaretpodia te brengen. In ‘Lijmen’ bevragen Lander Severins en Myrthe van Velden via ridders en bejaarden, Plato en perenvlaai het onvermogen om vast te houden en de angst om lost te laten.

Met band

› www.ruthjacott.nl

› Before/After is een samenwerking van = Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Asko| Schönberg, Slagwerk Den Haag & Silbersee/Spr!t › www.nnt.nl

Grof Geschud

› Regie: Raf Walschaerts & Minou Bosua › www.grofgeschud.eu

Theater

Muziek

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie

€ 39,00 | CJP € 36,50 | incl. consumptie

Cabaret

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie


Grof Geschud (Myrthe van Velden en de Vlaming Lander Severins) is de nieuwe ‘TVB New Artist’ bij Tiemersma en Van Bokhorst Theaterprodukties (TVB). TVB New Artist is een samenwerkingsverband tussen theaters en TVB, met als doel een uitzonderlijk nieuw cabaret-talent de kans te bieden zich te presenteren in 40 Nederlandse theaters.

97

Myrthe van Velden en de Lander Severins “De grenzen van cabaret, en daarmee die van theater, mogen in de toekomst meer worden opgerekt. Wij als jonge honden zijn al vrolijk begonnen met dat rekken. Cabaret is meer dan stand-up comedy, meer dan een glas water en een barkruk op het podium. Daar ligt ook de verantwoordelijkheid van het theater; kies niet altijd voor veilig, voor datgene wat zich al heeft bewezen, maar bied jonge makers, pioniers van de verbeelding een springplank om gezien te worden en zich te kunnen bewijzen. Je zult ongetwijfeld verrast worden.”

Grof Geschud Lijmen

| za 11 apr 2020 | 20.30 uur

De Culturele Toekomst Makers dromen & daden in het theater


april

15

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

16

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

16

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

Sara Kroos

Martijn Koning

Wees Onzichtbaar

VERTE

Koning van de toekomst

Podium Mozaïek i.s.m. Theater RAST

Ze is grof, ze is direct en ze maakt je aan het lachen om de ergste dingen. Sara Kroos pakt extra uit met haar nieuwe show. Met de energieke, stoere aanpak die we van haar gewend zijn, maar ook een nieuwe blik, vrolijk voorbij de zwaarte. Met een geweldige avond voor iedereen die tegen een stootje kan. Verte gaat over vooruit kijken, verder denken. En hoe ver kun je gaan? ‘Verte’ is een show als een rollercoaster en als je na afloop naar buiten stapt, ben je lekker door elkaar geschud en kun je er weer fris tegenaan.

Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit. Martijn Koning heeft gelukkig energie teveel. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur. Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheidgarantie’; 80 minuten pure stand-up comedy. Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af. Hij probeert het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk. Zelfs met vissen is hij gestopt.

Naar de Prijswinnende bestseller van Murat Isik. Als vijfjarige jongen komt de Turks-Koerdische Metin met zijn familie in de Bijlmermeer terecht. Hier dicteert een tirannieke vader het familieleven en moet Metin overleven volgens het spreekwoord ‘Wie geschoren wordt, moet stil zitten.’ Dit levert een innerlijke tweestrijd op, die zijn zelfbewustzijn wakker schudt. Langzaam groeit zijn eigenwaarde en komt hij in verzet. Een coming of age die een nog ongekend inkijkje biedt in de wereld van een (migranten)generatie opgroeiend tussen de roemruchte flats van Amsterdam Zuidoost.

› “... een van de indrukwekkendste cabaretprogramma’s die ik in tijden zag.” | Theaterkrant over de vorige show van Sara Kroos

› “Hij is zijn eigen dolgedraaide doventolk” | de Volkskrant › Regie: Raoul Heertje › bunkertheaterzaken.nl

› Met: Dilan Yurdakul, Marcel Faber, Sinan Eroğlu e.a. › Regie:ȘAban Ol › www.rast.nl

Cabaret

Cabaret

Muziektheater

€ 26,50 | CJP € 24,00 | incl. consumptie

€ 19,50 | CJP € 17,00 | incl. consumptie

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

› sarakroos.nl


september

april

Stephanie Struijk

6+

(voorheen Stevie Ann)

18

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Jandino | Het HUIS van ASPORAAT Splinter­ nieuwe klucht

Judeska in een nieuwe klucht

› Met: Anouk Snel, Sjors Arts, Willianne Liemborg en Wouter Smeulders › www.theaterterra.nl

› www.jandino.nl

januari

Persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’. Stephanie Struijk bracht op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika. En Stephanie slaat met ‘Vanaf toen’ weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd mis­schien heel even stil doen staan. › www.stephaniestruijk.nl

februari

Vlieg mee met de avonturen van Wendy en Peter Pan! Theater Terra presenteert de nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde avontuur in Nimmerland. Fantastische avonturen wachten op Wendy wanneer Peter Pan haar slaapkamer binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld van Nimmerland. Het elfje Tinkerbel leert Wendy vliegen en samen met de Verloren Jongens ontdekken ze het eiland. Daar ontmoeten ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak?

maart

Vanaf toen

99

april

Peter Pan

Judeska zet de boel op stelten in hilarische klucht. Na het succes van de klucht ‘Judeska in de tbs-kliniek’ kan een vervolg niet uitblijven. In theaterseizoen 2019-2020 komt Jandino terug met een splinternieuwe klucht met Judeska in de hoofdrol. Dat het een hilarische avond wordt, staat vast!

oktober

vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

november

Theater Terra

17

december

vrijdag 19.00 uur Grote Zaal

Jeugd/Familie

Muziek

Toneel

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. limonade

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 28,50 | incl. consumptie

mei | juni

17


april

21

dinsdag 20.00 uur Grote Zaal

23

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

24

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Busch Trio

Rowwen Hèze

Recirquel Company Budapest

Schubert, Busch en Beethoven

Alleen de liedjes

My Land

Klanktovenaars. Het Busch Trio behoort tot de beste pianotrio’s van dit moment. “Met hun warme, weelderige klank, perfecte balans en meeslepende spel zijn zij de ideale vertolkers van het rijke repertoire voor pianotrio”. Het trio is vernoemd naar de legendarische violist en componist Adolf Busch, wiens viool nu bespeeld wordt door de violist van het trio. Verheugend en historisch interessant dat Busch’ Pianotrio in a, opus 15 op het programma staat. › Programma: Schubert Sonatensatz; Busch - Trio in a, op. 15; Beethoven - Trio in Bes, op. 97 (Erzherzog) › Serie 7 concerten zie pagina 115. › www.kamermuziek-deventer.nl

Zing mee met de Limburgers en hun grootse repetoire. Schrijven, arrangeren en live spelen, drie dingen die nodig zijn om ’n lied te laten leven. Rowwen Hèze neemt u mee op een vlucht door hun repertoire; van toen, van nu, van rustig en row. Over het ontstaan van ’n melodie en waar de inspiratie voor ’n tekst vandaan komt; ’n gemiste trein, ’n regenboog… en dan op een goede dag is het lied geboren. Het wordt aangekleed door de muzikanten en komt pas echt tot leven tijdens ‘n optreden. De karavaan trekt door het land vol met liedjes die niet nieuw willen klinken en daarom nooit oud zullen zijn.

Circus vol acrobatische verhalen. Met de nieuwe productie ‘My Land’ brengt het gezelschap Recirquel Company Budapest onder artistieke leiding van Bence Vagi, na de prachtige voorstelling ‘Paris de Nuit' opnieuw een fantastische voor­ stelling naar ons land. De com­ binatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, licht, illusie en fysieke inspanning maken deze voorstelling een geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus. In één van de meest ambitieuze circusprojecten van dit seizoen bewegen de artiesten over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. › Slechts kleine tournee door Nederland › In 2017 opening seizoen Deventer Schouwburg met 'Paris de Nuit' › www.recirquel.com

Klassiek

Muziek

€ 28,00 | CJP en t/m 18 jaar € 9,00 | incl. consumptie

› www.rowwenheze.nl

€ 28,50 | CJP € 26,00 | incl. consumptie

Show

Dé gro van het te hit Fri Festival nge Edinburg 2019. h

€ 29,00 | t/m 18 jaar € 24,00 | incl. consumptie


september

april vrijdag 20.30 uur Kleine Zaal

25

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Tineke Schouten

zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

Julika Marijn

In aanloop naar 4/5 mei

november

Niet Schieten!

25

oktober

24

De beste typetjes, sketches, grappen en wonderschone liedjes. 'Highlights' was vorig seizoen avond na avond uitverkocht. Dit seizoen gaat Tineke onvermoeid verder. Ze put uit een carrière van meer dan 35 jaar vol tijdloze hoogtepunten, aangevuld met nieuw materiaal. Trouwe fans weet ze onophoudelijk te boeien. Terwijl nieuwe fans haar voorgoed in hun hart sluiten. Met een schatkist vol pruiken, accenten, absurde personages en pijnlijk herkenbare situaties garandeert de koningin van de typetjes steeds opnieuw een avond vol schaterlachen. Deze monumentale show maakt eens te meer duidelijk hoe iconisch haar oeuvre is.

Zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld. Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum, (1914- 1943) nog altijd actueel. Julika Marijn wekt de schrijfster, die haar jeugd doorbracht in Deventer, tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden. › Regie: Diederik van Vleuten › www.julikamarijn.nl

Cabaret

Show

€ 20,00 |CJP € 17,50 | incl. consumptie

€ 38,50 | CJP € 36,00 | incl. consumptie

Toneel

€ 20,00 | CJP € 17,50 | incl. consumptie

mei | juni

› Met 7-koppig live orkest › www.tinekeschouten.nl

januari

Maarten, Arend en Erik nog één keer met z’n drieën. Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie. Maarten, Arend én Erik brengen met liefde een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. Vooral de bijzondere band die het drietal met de vrouwelijke helft van de bevolking heeft, is een terugkerend thema gebleken. Het doorgronden van het vrouwelijk geslacht blijft hun missie of misschien wel hun passie. › www.nietschieten.nl

februari

Etty Hillesum Dat onverwoestbare in mij

maart

Highlights

april

25 jaar Lust en Leed

december

101


april

30

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

Jeangu Macrooy

Horizon Theatertour Diepe soulstem. Met zijn lovend ontvangen tweede album 'Horizon' net uit en een uitverkochte releaseshow in de Paradiso achter de rug, gaat Jeangu Macrooy in 2020 voor het eerst de theaters in. De afgelopen jaren waren een flinke rollercoaster waarbij Jeangu schitterde als Judas in 'The Passion' en zijn debuutalbum 'High On You' werd genomineerd voor een Edison Pop 'Beste Album'. Hij is een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door en speelde Lowlands, North Sea Jazz en Noorderslag plat. › “Hij is pas 23, maar heeft de diepte in zijn stem van een soulveteraan.” | AD over debuutalbum 'High On You' › www.jeangumacrooy.com

Muziek

€ 22,00 | CJP € 19,50 | incl. consumptie

Bert Visscher | achter de schermen feb 2018

mei/jun


september

mei vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

02

zaterdag 15.30 uur Kleine Zaal

Het Groot Niet Wijnand Stomp Te Vermijden Afscheids 4+ to

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Paul Groot, Nurlaila Karim, Jeremy Baker, e.a.

november

urnee

02

oktober

01

Midlife-musical, relatiekomedie én iconische Broadway-hit van Stephen Sondheim. Op zijn vijftigste verjaardag lijkt er iets te missen in het leven van Robert. Hij is charmant, sexy, succesvol; mannen willen hem zijn, vrouwen willen hem hebben. Toch is Robert -Bobby voor vrienden- nog steeds single. Vrienden trouwen en scheiden, hebben kinderen, staan vol in het leven, maar Robert blijft toeschouwer en vraagt zich af: heb ik een ander nodig om mezelf te zijn? Zijn bruisende verjaardags­ feest wordt een hilarische hellevaart langs lust, jaloezie, trouw, wrok, hartstocht, likes/ dislikes en ander relatieleed. › Ook met: Tjebbo Gerritsma, Maaike Martens, Anne-Marie Jung, Maartje van de Wetering, Esther Maas e.a. › pitproducties.nl

Show

Jeugd/Familie

Musical

€ 27,00 | CJP € 24,50 | incl. consumptie

€ 12,50 | t/m 12 jaar € 10,00 | incl. limonade

€ 42,50 | CJP € 40,00 | incl. consumptie

januari

Eén van de beste vertellers die Nederland rijk is! Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet Wijnand Stomp jong en oud te boeien. In een tijd waar communicatie vaak via beeldschermen verloopt, houdt Stomp de verteltraditie levend. De spin Anansi is een klassieke held uit de Afro-Caribische vertelcultuur. Anansi heeft altijd honger, maar werken voor de kost? Echt niet! Om zijn buik vol te krijgen verzint hij de meest creatieve trucs. De spin raakt altijd verstrikt in zijn eigen spinsels, maar toch weet hij zich er steeds weer uit te wurmen!

februari

Het Groot Niet Te Vermijden neemt afscheid. Vele nieuwe ideeën rolden uit de mannen om nog aan u te laten zien. De vogeltjesdans omgetoverd in Arabische Raï, 21 instrumenten bespelen in 3 minuten en Goeroe Boeroe Bhagwan komt u spiritueel oplichten. Het wordt een overvol programma, met alle muzikale vondsten die u nog móet zien. Krijgen ze al deze creatieve invallen in die éne laatste theatervoorstelling gepropt? Natuurlijk lukt dat! Dan komt het onvermijdelijke moment dat we gedag gaan zeggen. Na 30 jaar en 16 voorstellingen. Maar ze doen dat in de stijl van Het Groot; er moet gelachen worden! Zo erg kan het niet zijn. › hetgrootniettevermijden.nl

maart

Company

april

De Spin Anansi

mei | juni

Met liveorkest

The Last Waltz

december

103


mei

07

donderdag 20:00 uur Grote Zaal

Roué Verveer

07

donderdag 20.30 uur Kleine Zaal

Zo Goed Als Nieuw

Rock me baby

Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch! Roué Verveer is de cabaretier die nergens problemen in ziet, hier grappen over maakt en daar elke Zaal mee plat speelt. En dat al jaren! Roué gaat het theater in met alweer zijn negende avondvullende programma.’ Zo Goed Als Nieuw’ is de naam van deze cabaretshow, die uiteraard weer helemaal bol staat van de grappen! Koop je kaarten en zet je schrap voor vlijmscherpe humor en genadeloze zelfspot!

Tragikomische rockumentary. Na lange tijd komt rockband The Promise weer bij elkaar. Ter voorbereiding op hun toursluit de groep zich op in de studio. Door oude irritaties, twijfels en fysieke ongemakken dreigt er al snel een crisis. Janice, een excentrieke performancekunstenares en vriendin van frontman Sjag, wordt gevraagd om mee te denken. Zij komt met een dwingend visueel concept waarin poppenanimatie de muziek gaat ondersteunen. Als de mannen met maskers op moeten gaan spelen begint de weerstand tegen haar aardig toe te nemen.

› Alvast warmdraaien? Beluister de eerdere shows van Roué op Spotify! › www.roueverveer.nl

Cabaret

› Met: René van ‘t Hof, Servaes Nelissen, Kees van der Vooren & Vincent van Warmerdam › Eindregie: Marijn v/d Jagt › www.feikeshuis.nl

Muziektheater

€ 24,00 | CJP € 21,50| incl. consumptie

Volgt u ons al?

René van 't Hof, Servaes Nelissen e.a.

€ 22,50 | CJP € 20,00 | incl. consumptie

Blijf op de hoogte van onze voor­ stellingen en concerten, bijboekingen, acties en kijkjes achter de schermen

Volg ons op:

@DevSchouw

@deventer.schouwburg deventerschouwburg

Deventer Schouwburg

Of schrijf u in voor onze nieuwsbrief op deventer­schouwburg.nl


mei

08 09 10

vrijdag 20.00 uur zaterdag 20.00 uur zondag 14.00 uur Grote Zaal

105

Wie 150 jaar is viert feest Meisje van de Waag 'Meisje van de Waag' wordt opgevoerd ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Deventer Schouwburg. In deze sprankelende musical staan de relaties tussen inwoners van Deventer in het begin van de 20e eeuw centraal staan. Een roerige tijd: handel, het bedrijfsleven, de relatie met het platteland en de contacten met IndiÍ. De musical wordt uitgevoerd door Tabula Rasa en spelers uit de stad. 'Meisje van de Waag' is een musical over lef. Het lef om te durven dromen, het lef om verder te kijken dan je eigen wereld, het lef om voor jezelf op te komen, het lef om lief te hebben. Boven alles draait het om het lef van de Deventenaar. › www.tabula-rasa.nu

Musical

â‚Ź 15,00


8, 9 en 10 mei

Jubileumvoorstelling 150 jaar Deventer Schouwburg De Deventer Schouwburg viert op 8, 9 en 10 mei 2020 haar 150-jarig jubileum met ‘Meisje van de Waag’. Een stadsbreed musicalproject over de stad Deventer waarin de Schouwburg samenwerkt met Muziektheater Tabula Rasa van muzikaal leider Floor Lanz en regisseur Wilma Licht (o.a. The Passion Deventer 2016). Wijken, scholen, amateurgezelschappen en Deventer ondernemers worden actief betrokken bij dit project. Tabula Rasa heeft van Stichting Wesselings van Breemen uit Deventer de rechten van de musical ‘Meisje van de Waag’ gekregen. Voor deze brochure spreken we met Wilma Licht (Tabula Rasa) en Senta Beckers (Culturele Evenementen & Educatie Deventer Schouwburg) over ‘Meisje van de Waag’, de samenwerking in de stad en de trots van de Deventenaar.

Hoe is de samenwerking tussen jullie ontstaan?

Wilma: “Ik kwam vanuit Tabula Rasa naar de schouwburg om te kijken wat de mogelijkheden waren voor de opvoering van ‘Meisje van de Waag’. Die avond belde Senta mij enthousiast op en zei: ik heb een veel beter idee.” Senta: “Ik had geen datum beschikbaar voor de periode dat Tabula Rasa wilde spelen. Maar ik had wel heel sterk het gevoel dat ik deze voorstelling in de Schouwburg wilde. Ik was al een tijd aan het nadenken over een stadsbreed project dat we in de schouwburg willen organiseren voor ons 150 jarig bestaan. Een musical of eigenlijk een evenement dat me met de hele stad kunnen maken, waarvan de basis over Deventer gaat. Eigenlijk precies hetzelfde idee dat Wilma met Tabula Rasa en ‘Meisje van de Waag’ had. ‘s-Avonds heb ik haar gebeld met het idee om de handen ineen te slaan en dit samen te gaan produceren. Wilma: De musical speelt zich af in de tijd waarin de Deventer Schouwburg ook onstaan is. Een van de leuke

dingen is dat er een café in het stuk voorkomt. Als je bedenkt dat de schouwburg destijds vanuit een café is ontstaan is dat superleuk om te matchen met elkaar. Senta: Alles wat Deventer kenmerkt komt voor in die musical dus wij denken dat iedereen in Deventer zich aangesproken kan voelen.”

Trots op Deventer

Wilma: “Trots is een belangrijk thema in de voorstelling. Trots zijn op je eigen stad. Ik ben geen Deventenaar, ik kom uit Apeldoorn. Maar ik woon nu 22 jaar in Deventer, ik ben echt trots op Deventer en trots om Deventenaar te zijn. En als ik dat als relatief buitenstaander ervaar, is dat voor Deventenaren natuurlijk nog sterker.” Senta: “Ik ben oorsponkelijk ook geen Deventenaar, geboren in Zuid-Limburg en via Amsterdam uiteindelijk hier beland, maar ook ik ben ook heel trots op Deventer. Ik ben nog geregeld in Amsterdam en promoot Deventer altijd enthousiast.”

Waarom zit Deventer te wachten op dit evenement?

Wilma: “Deventer is een evenementenstad. Een musical die zo verweven is met de geschiedenis van Deventer, kan alleen maar meer verbinden. Door Deventenaren bij dit project te betrekken en door uit te stralen hoe goed Deventer is in het verbinden én in haar evenmentorganisatie, kunnen we laten zien wat een fijne stad Deventer is.” Senta: “Deventer heeft zo veel te bieden. Kijk naar Deventer Op Stelten, de Boekenmarkt, Dickens, en hoeveel publiek daar op af komt en hoeveel Deventenaren daaraan bijdragen. Dan geloof ik dat Deventer bij uitstek een stad is die zit te wachten op dit evenement. Ik denk dat het samen zijn, samen maken en samen beleven, van essentieel belang is voor de toekomst van theater en de maatschappij als geheel. Door de enorme varieteit aan mensen en partijen die hun eigen unieke bijdrage leveren in een project, ontstaan er bijzondere verbindingen. Die leiden weer naar creativiteit, en creativiteit leidt tot magie.”


september oktober november maart

februari

We zijn een podium van en voor de stad, dat stralen we met dit evenement meer dan ooit uit. Professionaliteit Een optimale samenwerking is belangrijk in dit project. Samenwerking tussen Tabula Rasa en de Deventer Schouwburg maar ook de samenwerking met de dirigent en de repetitor, met andere woorden de muzikale leiding van Tabula Rasa.”

107

december

Senta: “Tot nu toe heeft iedereen die we benaderd hebben met de vraag of ze een bijdrage willen leveren aan dit evenement heel enthousiast gereageerd. Dus wat ons betreft wordt dit echt een happening, een evenement voor en door Deventer. Dat is ook in het verlengde waar de Schouwburg, als podium van de stad voor staat.

januari

Wilma: “Wij weten dat als je iets uitzet binnen Deventer, er altijd mooie groepen zijn die reageren. Er zijn superveel koren en dansgroepen. Dat heb ik ook al gemerkt bij de Passion. Er ook talloze vrijwilligers die erbij willen zijn, die mee willen doen.”

mei | juni

‘Meisje van de Waag’ is geen traditionele, historische musical over Deventer, maar een verhaal waarin de relaties tussen inwoners in het begin van de 20e eeuw centraal staan. ‘Meisje van de Waag’ is een musical over lef; het lef om te durven dromen, het lef om verder te kijken dan je eigen wereld, het lef om voor jezelf op te komen, het lef om lief te hebben.

april

Musical Meisje van de Waag


mei

14

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Yentl en de Boer

16

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Legendary Albums Live presenteert

ARY ND UMS

A LB

LEGE

Jakop Ahlbom Company

15

SYZYGY

Lacrimosa

The Rolling Stones' Sticky Fingers

Spannend spel over kracht en kwetsbaarheid van het lichaam. In SYZYGY* geeft Jakop Ahlbom vorm aan menselijke en emotionele thema’s rondom het machtigste maar ook het meest kwetsbare dat we bezitten: het lichaam. Hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelfbeeld, en kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver kan maakbaarheid gaan en wat is schoonheid? In deze voorstelling met vier vrouwelijke performers is het lichaam als instrument leidend, maar net als in het andere werk van Ahlbom wordt er een spannend spel gespeeld met surrealisme en transformatie.

Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker en de sketches nog leuker. Nee, dat klinkt niet vrolijk. Lacrimosa. Het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Of ‘tot tranen geroerd’. Treurigheid, eenzaamheid, onzekerheid. Bah zeg. Maar ja, zonder tranen geen leven. Luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Toch kunnen de zakdoeken thuisblijven: de leukste liedjesmakers van Nederland maken er een groot feest van. Wat dat betreft had een vrolijker titel niet misstaan. › www.yentlendeboer.nl

Een avond vol Stones-Satisfaction! Bijna 50 jaar nadat The Rolling Stones in 1971 ‘Sticky Fingers’ creëerden, presenteert Legendary Albums Live de plaat integraal in het theater. Werd de verzameling songs destijds al unaniem geroemd als het creatieve hoogtepunt van Jagger & Co, een halve eeuw later zijn historische songs als ‘Brown Sugar’, ‘Sister Morphine’ en ‘Wild Horses’ nog steeds springlevend. De songs van de klassieker met de beroemde ritssluiting-hoes worden afgewisseld met achtergrond­verhalen en video­beelden én natuurlijk komen ook hits van andere albums voorbij.

› *SYZYGY: wanneer tenminste drie hemellichamen op één lijn komen binnen hetzelfde zwaartekracht­ systeem. › jakopahlbom.nl

› Met: Jan Akkerman, Bert Heerink, de Bombitas en de LA Liveband. › www.legendaryalbumslive.nl

Theater

Cabaret

Muziek

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie

€ 26,50 | CJP € 24,00 | incl. consumptie

€ 29,50 | CJP € 27,00 | incl. consumptie


september

mei zaterdag 20.30 uur Kleine Zaal

woensdag 20.00 uur Grote Zaal

RUMAG

21

donderdag 20.00 uur Grote Zaal

Patty Brard

november

Kees van Amstel

20

oktober

16

Liefdes, ingewikkelde familierelaties: geen onderwerp blijft onbesproken. Op 25 maart 2020 wordt Patty Brard 65 jaar. En Patty zou Patty niet zijn als ze dit feest niet één keer aan de keukentafel, maar liever een stuk of dertig keer in theaters door heel Nederland viert samen met jou! Haar verjaardag is de perfecte aanleiding om een -one woman power show- te maken waarin vele hoogtepunten en dieptepunten van de afgelopen 65 jaar verteld worden op komische maar ook ontroerende wijze. Het wordt een aaneenschakeling van verhalen van de Nederlandse Diva over belevenissen die zij nog nooit eerder deelde met het publiek. › Regie: Ruben van der Meer › www.gvproductions.nl

Show

Show

› “Kees van Amstel laat zijn verhalen glanzen.” | NRC › Kees is comedian bij Comedytrain en één van de breinen achter het tv-programma ‘Dit Was Het Nieuws’. › www.keesvanamstel.nl Cabaret

€ 19,00 | CJP € 16,50 | incl. consumptie

€ 24,00 | incl. consumptie

€ 29,00 | verkoop reeds gestart | incl. consumptie

januari

Zwart/wit, ongecompliceerd en uiterst grappig. Van zolderkamer blogger tot online platform met miljoenen volgers. Iedereen kent ze: de quotes van RUMAG die massaal gedeeld worden op social media. RUMAG is uitgegroeid tot hét lifestylemerk van Nederland. De teksten zijn altijd origineel, grof, seksueel maar vooral uiterst grappig. De theaterversie van RUMAG voelt aan als een belevenis. Je bent onder­deel van een show waar we samen de grenzen opzoeken van wat kan en wat absoluut niet. Lifestyle, humor, kleding, seks en die rare gast naast je in de bus. Overal hebben we een oordeel en een mening over. Met elkaar zoeken we elke avond de beste Rumagger van de Zaal en dat alles via de bekende grappige teksten. Elke avond zijn er gasten uit de wereld van de humor en muziek. › rumag.nl

februari

Verhalen. En grappen. Veel grappen over bange jongetjes. Het leven is net een zwembad. En Kees van Amstel zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… toe te kijken hoe anderen het hoofd proberen boven water te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuw cabaretprogramma.

maart

Uit de oude doos

april

RUMAG Theater-Event

mei | juni

Een bang jongetje dat hele enge dingen doet

december

109


mei

22

vrijdag 20.00 uur Grote Zaal

Introdans

23

zaterdag 20.00 uur Grote Zaal

Daniël Lohues

27

woensdag 16.00 & 19.30 uur Grote Zaal

Checkpoint Theater

8+

ICOON

Theatervoorstelling 2020

Vijf choreografieën van Lucinda Childs. Lucinda Childs is een van de iconische ‘grand old ladies’ van de Amerikaanse moderne dans. Haar bewegingstaal is volstrekt uniek. Op abstracte, bijna mathematische wijze creëert de ‘koningin van de minimal dance’ met relatief eenvoudige ballet- en atletische bewegingen de meest complexe meesterwerken. Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren. In juni 2020 wordt Childs 80 jaar. Reden voor Introdans om haar bijzondere werk centraal te stellen in een unieke voorstelling rond een unieke danspersoonlijkheid!

Onze troubadour ut Drenthe. Daniël Lohues komt met nieuwe, speciaal voor deze avond gemaakte songs en een gulle greep uit zijn indrukwekkende oeuvre, waarbij hij zichzelf op de vleugel of op andere akoestische instrumenten begeleidt. Over thuiskomen en weggaan. Over liefde en het tegenover­ gestelde daarvan. Over het weer en religie. Over muziek en stilte. Landschap en het heelal. Over vertrouwen en verlies, winnen en overwinnen. En dat alles op zijn geheel eigen, tijdloze en relativerende manier. › Bekend als frontman van de band SKIK › Daniël Lohues kreeg o.a een Zilveren Harp, Edison en Annie MG Schmidt prijs. › www.lohues.nl

Grootser, spectaculairder en vetter dan ooit! Na het grote succes van 2 jaar geleden komt Checkpoint Theater terug. Een show vol ontploffingen, interactie en zeer spectaculaire tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd. Voor iedereen zijn er veiligheidsbrillen en gehoorbeschermers en dan gaat het van start. Doe mee op het toneel met verschillende tests, speel mee met jongens tegen de meiden, duik weg voor het friet-schiet kanon, beleef hoe een drone live uit de lucht wordt geschoten en nog veel, veel meer.

Theater

Muziek

Jeugd/Familie

€ 25,00 | CJP € 22,50 | incl. consumptie | 19.00 uur

€ 26,50 | CJP € 24,00 | incl. consumptie

€ 31,00 | CJP € 28,50 | incl. fris

› Choreografieën: Kilar. Canto Ostinato, Concerto, Chairman Dances & Petricor › www.introdans.nl

› Wees er snel bij want vorige seizoen waren zo goed als alle voorstellingen direct uitverkocht. › www.checkpointtheater.nl


Kar-Ma-kookt-alsmama-Eetclub

29 02 30 03 mei

jun

20.00 uur Grote Zaal

Najib Amhali

12 13

vrijdag 19.00 uur zaterdag 14.30 uur Grote Zaal

La TalenTia

september

28

donderdag 18.00 - 20.30 uur Brasserie

juni

oktober

mei

november

Waar was ik? Na een donkere periode in zijn leven heeft Najib zichzelf weer teruggevonden. In ‘Waar was ik!’ kijkt hij terug. Zoals altijd met een hoop humor.

december januari februari

€ 29,50 | verkoop reeds gestart

11e jaar Musical & Theaterschool La TalenTia. Musical & Theaterschool La TalenTia uit Deventer presenteert haar jaarlijkse eindvoorstelling in de Grote Zaal van de Deventer Schouwburg. Pas aan het begin van het seizoen 2019-2020 bepaalt de Musical & Theaterschool samen met de leerlingen welke musical, of combinaties van musicals, zij gaan presenteren in deze voorstelling. Met een groep van 55 leerlingen in de leeftijd van 8 tot 20 jaar wordt dit zeker weer een spetterende en humoristische musical met natuurlijk veel dans, zang en improvisatietalenten.

maart

Cabaret

› www.latalentia.nl

april

In deze Eetclub draait alles om familierecepten. Hoe komt het recept in de familie? Bij welke gelegenheid komt het gerecht op tafel? Wat is er door de generaties heen aangepast? Hoe ver gaat het familierecept terug? Deelnemers van de Eetclub wordt gevraagd een recept met bijbehorend verhaal te delen. Jolanda van Kar-Ma’s Keuken stelt het menu van de avond samen en misschien vraagt ze u om met haar mee te koken en het verhaal achter het recept te vertellen tijdens de Eetclub. Na afloop ontvangt u alle familierecepten van de deelnemers via de mail. Zo ontstaat er een nieuw Deventer kookboek vol recepten & familieverhalen.

Feelgood Jeugdmusical voor jong en oud

Specials

Musical

€ 29,50 | excl. consumptie | incl. 3-gangendiner

€ 13,00 | excl. consumptie

mei | juni

Vega Donderdag

› “Ontwapende Amhali clean beter dan ooit.” | AD › najibamhali.nl

111


juni

20 21

zaterdag 19.00 uur zondag 14.00 uur Grote Zaal

Deventer Jeugd Musical

Een mooie familievoorstelling voor jong en oud. De musicals die de Deventer Jeugdmusical al ruim vijftig jaar op de planken zet, zijn een begrip in Deventer en omgeving. De kwaliteit van de uitvoeringen is ongelooflijk. Vijftig kinderen en talloze vrijwilligers doen niet onder voor hun professionele collega’s. Bovendien spat het plezier er vanaf. Dus iedereen in Deventer en verre omstreken moeten ook deze familievoorstelling bij willen wonen. Laat je verrassen! › www.deventerjeugdmusical.nl

28

zondag 13.00 & 15.30 uur Grote Zaal

10 11 12

juli vrijdag zaterdag zondag

SVOD Dans

Deventer Op Stelten

End Of Season Show

Internationaal buitentheaterfestival

Een unieke belevenis voor iedereen. Een wervelende afdeling van SVOD Deventer, waar door 18 groepen in de leeftijd van 4 tot 50+ iedere week vol enthousiasme op recreatief en selectie niveau gedanst wordt. Alle dansers willen graag in deze show laten zien waar ze iedere week zo hard aan werken. Met de passe-partout kunt u tegen gereduceerd tarief beide shows bezoeken. › www.svod.nl

24e editie van het grootste theaterfestival van OostNederland. Deventer is één groot theater met ruim 150 nationale en inter­ nationale topvoorstellingen in de historische binnenstad en locaties rondom het centrum én in Deventer Schouwburg. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Van hoogstaand buitentheater tot openlucht­voorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische tot meer ingetogen acts. › Voor de voorstellingen in de Schouwburg zijn kaarten nodig. › www.deventeropstelten.nl

Musical

Dans

€ 17,25 | incl. consumptie

€ 7,00 | passe-partout € 10,00 | excl. consumptie

Specials

Toegang Festival gratis


MADE in OVERIJSSEL

Talent uit Overijssel gaat op tournee langs 10 theaters in onze mooie regio. Elk jaar krijgen drie makers de kans om zich aan u te presenteren, in een theater bij u in de buurt. Komt u kennismaken? Deze talenten kunt u dit seizoen zien in Deventer. Tot 1 september koopt u een serie (3 voorstellingen) voor € 24,00 via de Deventer Schouwburg. Na 1 september koopt u losse kaarten voor de voorstellingen bij het theater waar de voorstelling speelt voor € 12,00 (excl. consumptie Bouwkunde) en € 15,00 (incl. consumptie Deventer Schouwburg). 113

Bovenste knoopje open za 21 sep | Locatie: Theater Bouwkunde Ouderschap en de relatie tussen verschillende generaties. Hoe kunnen we van elkaar leren? Hoe durven we onze eigen waarheid daarvoor op het spel te zetten? Welke wereld laten wij de komende generatie na? Wat kunnen we van onze voorgaande generaties leren?

Theatergroep Met de Botte Zijde | Robin Kistjes De perfecte mens: Burn out or burn in

do 31 okt | Locatie: Deventer Schouwburg Maatschappijkritisch theater met een komische twist. In de huidige maatschappij zijn we constant opzoek naar perfectie. We leggen de lat steeds hoger en dat brengt de nodige consequenties met zich mee.

Tafels en lampen van Jan Maarten Beekman

In ons pand staan een aantal opvallende meubels van Jan Maarten Beekman gemaakt van sloopmaterialen. Boven de tafels in het theatercafé hangen de ‘Smeerputlampen’. In de punt van de eerste foyer staat de 2,50 meter hoge lamp ‘Gaskachel’ en een tafel gemaakt van een meranti aanrechtblad.

‘De perfecte mens: burn out or burn in’ laat op spijkerharde en komische wijze zien wat er gebeurt als de prestatiedrang bezit van je neemt. Een komische voorstelling over de ziekte van deze tijd.

Johanneke ter Steege Muntjes Duiken Tussen Haaien

vr 22 nov | Locatie: Theater Bouwkunde Charismatische en ontwapenende singersongwriter Johanneke ter Steege, neemt u mee op reis naar een plek die je nooit meer wilt verlaten. Open en kwetsbaar maakt ze u deel van haar wereld waarin muziek, poëzie en persoonlijke belevenissen naadloos in elkaar overvloeien. Geïnspireerd door o.a. Dayna Kurtz en Spinvis met klassieke invloeden.

Backstagefotografie

Ook dit jaar maakte Isabelle Renate la Poutré bij een aantal voorstellingen foto’s achter de schermen. Dit jaar fotografeerde ze bij OPERA2DAY en Bert Visscher. www.isabellerenate.nl


ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Iedere vrijdagmiddag treden studenten van de ArtEZ hogeschool van de kunsten voor u op. De verschillende disciplines, theater, dans, en muziek wisselen elkaar af en zorgen voor een gevarieerd programma. Na afloop lunchen kan natuurlijk. Kar-Ma verkoopt huisgemaakte soep en broodjes aan de kar.

De lunchvoorstellingen duren ongeveer 45 minuten en beginnen om 12.00 uur. Kaarten kosten € 2,50 en koopt u via website, telefoon of in het Theatercafé. Kijk voor de meest actuele informatie op www.deventerschouwburg.nl

Klassiek in de stad Oude Muziek in Deventer De Organisatie Oude Muziek wil het avontuur van de oude muziek levend houden. Onder de naam Seizoen Oude Muziek organiseert zij een landelijke serie oude muziek concerten op historische locaties. In Deventer vinden de concerten plaats in het Penninckshuis. Kaartverkoop gaat via de Deventer Schouwburg. Concerten beginnen om 20.15 uur.

Le Banquet Céleste / Damien Guillon Harmonische freude, musicalischer freunde

| vr 18 okt Publiekslieveling en sterzanger Damien Guillon zingt muziek van Philipp Heinrich Erlebach.

Utopia

De Lamentaties van Morales | vr 8 nov Cristóbal de Morales’ virtuoze meditatie verweven met gregoriaanse gezangen en motetten van Frans-Vlaamse tijdgenoten.

The Puncke’s Delight

De lyra viol: de ster van de engelse consortmuziek | vr 29 nov Van ludiek drinklied tot ragfijn contrapunt.

Duo serenissima

The Lute and its Poetry | vr 7 feb Werken van Engelse meesters als Dowland en Johnson.

Laurent Stewart Suivez le Guide: Stewart speelt Louis Couperin

| vr 6 mrt Werk van een van Frankrijks grootste klaviercomponisten Louis Couperin.

La Rêveuse / Florence Bolton & Benjamin Perrot

Matthäus Passion in de Bergkerk | wo 8, do 9 en vr 10 april | 18.45 uur De Matthäus Passion beleven, in de uitvoering zoals Bach het werkelijk bedoeld heeft? In de originele kruisopstelling en met drie koren van grote klasse. Deze unieke uitvoering vindt jaarlijks plaats in de Deventer Bergkerk. De toegangskaarten zijn vanaf vrijdag 1 november 10.00 uur te koop via www.deventerschouwburg.nl

Musica Fantastica

| vr 22 Mei Werk van Buxtehude en Dietrich Becker: de grootmeesters van de stylus fantasticus.

Voor een compleet overzicht van klassieke muziek concerten in Deventer kijkt u op www.klassiekemuziekdeventer.nl


Voordelig naar Kamermuziek Jaarlijks programmeert de Stichting Kamermuziek Deventer een serie prachtige klassieke concerten in de Deventer Schouwburg. Farkas Quintet

Danzi, Hindemith, Mozart, Carter en Nielsen | wo 9 okt | 20.00 uur

Alma Quartet

Schulhoff, Dvořák en Brahms | di 5 nov | 20.00 uur

Isabelle van Keulen en Aleksandar Madžar Prokofjev, Mozart en Fauré | wo 18 dec | 20.00 uur

Prijswinnend lied-duo IVC Den Bosch 2019

Lucas en Arthur Jussen

Beethoven, Mozart, Mendelssohn en Stravinsky | ma 17 feb| 20.00 uur

Anna Vinnitskaya

Brahms, Bartók, Schumann en Chopin | wo 11 mrt | 20.00 uur

Busch Trio

Schubert, Busch en Beethoven | di 21 apr | 20.00 uur

Liederenrecital zang-piano | di 14 jan | 20.00 uur

Vanaf 10 juni start de vrije kaartverkoop voor alle concerten.

Serieprijs: € 147,00 voor 7 concerten (CJP en t/m 18 jaar € 60,00). Prijs losse kaart per concert: € 28,00 | CJP t/m 18 jaar € 9,00 Uw voordeel is € 49,00. Prijzen zijn per persoon. Per abonnement ontvangt u één Introducékaart. Deze kaart geeft recht op een concertkaart voor € 4,00 (online te reserveren). U bestelt een serie via het bestelformulier, telefonisch of bij de kassa van de Deventer Schouwburg.

Isabelle van Keulen

Blijf op de hoogte van de concerten van de Stichting Kamermuziek Deventer via www.kamermuziek-deventer.nl.

115


Ieder einde is ook een begin. Els Schaap

Vredehof/Roelofs uitvaartverzorging Diepenveenseweg 76, Deventer Bel (0570) 622 535 of kijk op www.vredehof.nl

Vredehof.

In dienst van het leven.

Alexander IJsendorn

Vera Bestebreurtje

Harry Maalderink

Uw uitvaartondernemer voor Deventer en omstreken

0570 60 66 44 (dag en nacht bereikbaar) Diepenveenseweg 76, Deventer info@hermanbakker.nl • www.hermanbakker.nl

Trots technisch partner Deventer Schouwburg


Zondag middag matinee Extra hulp waar nodig. Voor wie het prettiger vindt om overdag naar het theater te gaan organiseert de Deventer Schouwburg voorstellingen op de zondag­ middag. Heeft u wat extra hulp nodig tijdens het theaterbezoek dan staan onze vrijwilligers voor u klaar om u met raad en daad bij te staan.

Datum

Voorstelling

zo 20 okt Driving Miss Daisy Anne Wil Blankers e.a.

Tijd 15.30

zo 17 nov The Wieners 15.00 The Everly Brothers zo 01 dec CALLAS | ONASSIS | KENNEDY 15.00 Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo, Ger Otte zo 15 dec Dickens Zingt De mooiste liedjes uit de Dickens musicals & het Londen van Dickens zo 22 dec Mannenkoor Germania Kerstconcert zo 29 dec Het Zwanenmeer De Staatsopera van Tatarstan

11.00 & 15.00

zo 05 jan Orkest van het Oosten Nieuwjaarsconcert

15.30

15.30 15.00

zo 09 feb Hendrik Groen 15.30 Zolang er leven is zo 22 mrt Vive Aznavou! 15.00 Abspoel & Bischoff zo 05 apr Haal het doek maar op 15.30 Mariska van Kolck, Tony Neef e.a. zo 10 mei Meisje van de Waag

Vier het Leven

Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar een concert of een theatervoorstelling. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. Meer informatie over de activiteiten van Vier het Leven en de mogelijkheden in de Deventer Schouwburg vindt u op www.4hetleven.nl.

14.00

117


THEATER

2019

BOUWKUNDE

2020

V I E R B I J Z O N D E R E T H E AT E R V O O R S T E L L I N G E N vrijdag

20

zaterdag

19

december theater

oktober theater Marjolijn van Heemstra & Sadettin KirmiziyĂźz

lawrence of arabia

Nicole Beutler the exact position of things

zaterdag

14 maart theater

zaterdag

28 maart theater

George & Eran Producties

jihad van liefde

Het Zuidelijk Toneel / Bram Jansen

casting the pass

T HE AT ER ME T SM A A K w w w.t h e at e r bou w k u n de .n l


Te zien in de theaters in de regio De Deventer Schouwburg tipt bij de collega’s De Deventer Schouwburg werkt nauw samen met de theaters in Apeldoorn, Zutphen en Lochem. Wij proberen de programmering zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat u als theaterliefhebber in de Stedendriehoek de keuze heeft uit een rijk en compleet theateraanbod.

119

1 t/m 5

apr apr

13 t/m17

08

nov

Vrijdag 20.00 uur Hanzehof Zutphen

16

nov

Zaterdag 20.00 uur Schouwburg Lochem

mei mei

20 t/m24

mei mei

Orpheus Apeldoorn

Martin Koolhoven

URBANUS

Hello, Dolly!

Klassiekers Met Koolhoven

LIJ KNER GE SOP

Simone Kleinsma, Paul de Leeuw, Freek Bartels, Marjolijn Touw e.a.

Aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms maakt filmmaker Martin Koolhoven u deelgenoot van zijn liefde voor cinema.

Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals waaronder Pinkpop, heeft URBANUS weer zin in het knusse van de theaters.

Kaartverkoop via www.hanzehof.nl

Kaartverkoop via www.schouwburglochem.nl

Met maar liefst 14 Tony Awards is Hello, Dolly! een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. Kaartverkoop via www.orpheus.nl


De Deventer Schouwburg is ook uw partner voor zakelijke evenementen Van feestelijke tot plechtige gelegenheden, van klein tot groot. Samen met u zorgen we voor een succesvol en onvergetelijk evenement. Wij hebben alle disciplines onder één dak en dat betekent dat alles voor u tot in de puntjes wordt verzorgd. Daardoor heeft u de ruimte en rust om volop van uw evenement te genieten. Zo hoort dat. In het locatie- & banquetingboek ziet u in één oogopslag een helder overzicht van onze zalen & foyers, tarieven, catering en techniek. Natuurlijk zijn variaties bespreekbaar en denken wij graag met u mee. Download het locatie & banqueting­ boek op onze website of vraag het aan via evenementen@deventerschouwburg.nl Kortom: voor uw vergadering, training, presentatie jaarcijfers, opening/kick off schooljaar, bedrijfsfeest, jubileum, kerstborrel, nieuwjaarsreceptie, congres, beursvloer of op maat ontwikkelde formats komt u naar de Deventer Schouwburg: Gewoon doen! Meer info: deventerschouwburg.nl/zakelijk


Gewoon doen! Een kennismaking, rondleiding of advies op maat? Neem contact op met: Minka Weeda | 0570 68 35 40 of MariĂŤl Garritsen | 0570 68 35 13 evenementen@deventerschouwburg.nl

Theaterarrangementen

Wij bieden speciale theaterarrangementen aan waarmee u als ondernemer uw relaties of medewerkers uitnodigt voor een geheel verzorgde avond theater. Een mooier cadeau kunt u niet geven. Een avond die niet snel wordt vergeten.

Kleine bijeenkomst of vergadering? Ook voor een kleine bijeenkomst kunt u bij de Deventer Schouwburg terecht.

121


Cabaret 2019 za 28 sep Theo Maassen - SITUATIE GEWIJZIGD di 1 okt Youp van 't Hek - Met de kennis van nu wo 2 okt Youp van 't Hek - Met de kennis van nu do 10 okt Henry van Loon - Onze Henry vr 11 okt Nathalie Baartman - Breek do 17 okt Kaj Gorgels - Effe relativeren vr 18 okt De Partizanen - Het Leven An Sich do 7 nov Erik van Muiswinkel Buigt Allen Mee Voor Drs. P. ! za 9 nov Peter Heerschop De Minister van Enthousiasme wo 13 nov Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing - Hehobros On Tour za 16 nov Matroesjka - BRAINWASH di 19 nov Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe wo 20 nov Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe vr 22 nov André Manuel - DREEJKLEZOEW do 28 nov Nienke Plas - Van de hak op de tak vr 29 nov Dolf Jansen - Oudejaars 2019 za 7 dec Peter Pannekoek - Later was alles beter wo 11 dec Alex Ploeg - Ultimatum za 21 dec Daniël Arends - Meer van hetzelfde (deel 1) 2020 za 11 jan Katinka Polderman Polderman draagt een steentje bij do 16 jan Javier Guzman - Guzmán za 18 jan Karin Bloemen en band - Souvenirs do 23 jan Ronald Snijders - Groot Succes 2 do 30 jan Patrick Laureij - Nederlands Hoop wo 5 feb Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid za 15 feb Martijn Kardol - Welkom za 29 feb Rundfunk - Todesangstschrei do 5 mrt Fuad Hassen - Remmende Voorsprong vr 13 mrt Marja van Katendrecht Marja’s Tupper Topper Party za 14 mrt Louise Korthals - Alles is er vr 20 mrt Ton Kas - Best of… Ton Kas wo 25 mrt Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth - Tis Hier Geen Hotel do 2 apr Plien & Bianca - En nu dan? vr 3 apr Pieter Derks - Voor wat het waard is za 11 apr Grof Geschud - Lijmen wo 15 apr Sara Kroos - Verte do 16 apr Martijn Koning Koning van de toekomst vr 24 apr Niet Schieten! - 25 jaar Lust en Leed

do 7 mei Roué Verveer - Zo Goed Als Nieuw vr 15 mei Yentl en de Boer - Lacrimosa za 16 mei Kees van Amstel - Een bang jongetje dat hele enge dingen doet vr 29 mei Najib Amhali - Waar was ik? za 30 mei Najib Amhali - Waar was ik? di 02 jun Najib Amhali - Waar was ik? wo 03 jun Najib Amhali - Waar was ik?

Dans 2019 za 19 okt Internationaal Danstheater Tin Pan Alley do 7 nov Scapino Ballet Rotterdam Holland & Le Chat Noir za 9 nov 155 (eenvijfvijf) - Motors (14+) zo 10 nov Deventer DansDagen - DDD Specials! zo 29 dec De Staatsopera van Tatarstan Zwanenmeer 2020 vr 17 jan Introdans - GRUPO SPORTIVO (6+) wo 5 feb Jeon Misook Dance Company Holland Dance Festival presenteert Bow vr 6 mrt Conny Janssen Danst - KIEM zo 15 mrt Georganiseerd door ALMAX Dance Center - Chance to Dance vr 3 apr Jens van Daele | Burning Bridges - NachtHexen IV: Battre vr 22 mei Introdans - ICOON zo 28 jun SVOD Dans - End Of Season Show

Jeugd/Familie 2019 zo 13 okt Hippe Gasten - Doe mij een liedje speciaal (6+) zo 27 okt Meneer Monster | NORPA - ROVERS (4+) vr 1 nov Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera - Zwijnenstal (8+) wo 6 nov Niek Roozen, May Hollerman, e.a. - Brugklas de Musical (9+) do 14 nov Belle van Heerikhuizen - De wereld & Ko (8+) zo 24 nov Dirk Scheele - Pepernotenpret (3+) zo 24 nov Toneelschap Beumer & Drost Reis om de wereld in 80 dagen (8+) vr 13 dec Finn Poncin, Bente van den Brand e.a. - Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks (6+) za 28 dec Van Hoorne Entertainment -


Peppa Pig - Verrassingsfeest! (3+) 2020 za 4 jan Buurman & Buurman gaan kamperen (4+) zo 26 jan Blind Date Jeugd & Familie (10+) zo 26 jan Blind Date Jong (12+) wo 12 feb Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater) - Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) zo 16 feb Orkest van het Oosten i.s.m. Theater Gnaffel - Uilskuiken (6+) wo 11 mrt Blackman&Blokland - Wij gaan het hebben over haar (12+) zo 22 mrt Juf Roos gaat op vakantie (3+) za 4 apr Van Hoorne, Sita, Titus & Fien e.a. - Doornroosje De Musical (4+) zo 5 apr House of Nouws - Stil of ik schiet (6+) vr 17 apr Theater Terra - Peter Pan (6+) za 2 mei Wijnand Stomp - De Spin Anansi (4+) wo 27 mei Checkpoint Theater (8+)

Klassiek 2019 wo 9 okt Farkas Quintet - Danzi, Hindemith, Mozart, Carter en Nielsen vr 25 okt Orkest van het Oosten Maestro Jules presenteert… het orkest! di 5 nov Alma Quartet - Schulhoff, Dvořák en Brahms za 14 dec Orkest van het Oosten - Kerst met Karin Strobos en Mahler Vier wo 18 dec Isabelle van Keulen en Aleksandar Madžar - Prokofjev, Mozart en Fauré 2020 zo 5 jan Orkest van het Oosten - Nieuwjaarsconcert di 14 jan Prijswinnend lied-duo IVC Den Bosch 2019 - Liederenrecital zang-piano ma 17 feb Lucas en Arthur Jussen - Beethoven, Mozart, Mendelssohn en Stravinsky wo 11 mrt Anna Vinnitskaya - Brahms, Bartók, Schumann en Chopin za 14 mrt Orkest van het Oosten - Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert di 21 apr Busch Trio - Schubert, Busch en Beethoven

Musical 2020 di 3 mrt Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina, Jonathan Demoor e.v.a - Kinky Boots

wo 4 mrt Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina, Jonathan Demoor e.v.a - Kinky Boots do 5 mrt Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina, Jonathan Demoor e.v.a - Kinky Boots vr 27 mrt Musicalgroep Colours - Showpiss za 28 mrt Musicalgroep Colours - Showpiss zo 5 apr Mariska van Kolck, Tony Neef e.a. - Haal het doek maar op za 2 mei Paul Groot, Nurlaila Karim, Jeremy Baker, e.a. - Company vr 8 mei Meisje van de Waag za 9 mei Meisje van de Waag zo 10 mei Meisje van de Waag vr 12 jun La TalenTia - Feelgood Jeugdmusical voor jong en oud za 13 jun La TalenTia - Feelgood Jeugdmusical voor jong en oud za 20 jun Deventer Jeugd Musical zo 21 jun Deventer Jeugd Musical

Muziek 2019 wo 18 sep The Analogues - Abbey Road za 5 okt Johan Derksen presenteert The Sound of The Blues & Americana wo 16 okt Chris Hinze - Incredible India! vr 18 okt Lisa Loïs - sings: Adele do 24 okt Waylon - My heroes have always been cowboys za 26 okt Micheline Van Hautem i.s.m. Cadenza Twello - Brel & Brass ´ - Jubileumconcert ‘Bar Goed’ za 2 nov Popkoor KGC zo 3 nov Popkoor KGC - Jubileumconcert ‘Bar Goed’ wo 6 nov Maaike Ouboter - Voordat de tijd ons inhaalt vr 8 nov The Fortunate Sons - A tribute to Creedence Clearwater Revival wo 13 nov The Stones vs The Beatles Battle - Concert vr 15 nov The Basily Gipsy Band Het verborgen land van de zigeuners zo 17 nov The Wieners - play The Everly Brothers vr 22 nov OG3NE - SWEET HARMONY TOUR za 23 nov Cloudbusting - 40 Years of Kate Bush za 30 nov Cry Me A River band - The Life of a Man. Joe Cocker vr 6 dec De Kift - BAL wo 18 dec Esther Groenenberg & band Back to the garden

123


zo 22 dec Mannenkoor Germania Heeten Kerstconcert vr 27 dec Heinoos - Høken met de Heinoos 2020 vr 10 jan Renee van Bavel - zingt Herman van Veen| Mensenkind vr 17 jan Flip Noorman - zingt Leonard Cohen do 23 jan John Williams presenteert R&B Oldskool hits Part Two vr 24 jan Hadewych Minis & Het Matangi Quartet - Hadewych doet de dames za 25 jan Blind Date Muziek za 1 feb Symphonic Rock Night The Second Chapter do 6 feb Her Majesty - Are You Ready For The Country? do 6 feb Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal - Dwaze Tijd - Tiempo loco, Let’s Tango! vr 14 feb Sun Records - The Concert za 15 feb Stef Bos - TIJD - Om te gaan leven do 27 feb The Rod Stewart Story Some Guys Have All The Luck za 29 feb Fuse - Fuse Live vr 6 mrt Jim van der Zee - Starting The Engine do 12 mrt The Legends - The Soul Preacher za 21 mrt The Bootleg Sixties - Tribute Guess what? wo 25 mrt Joris Linssen & Caramba - RAAK! vr 27 mrt Sven Ratzke - Where are we now za 28 mrt Ocobar - Holland-Amerika Lijn za 11 apr Ruth Jacott - Ruth - Live vr 17 apr Stephanie Struijk - Vanaf toen do 23 apr Rowwen Hèze - Alleen de liedjes do 30 apr Jeangu Macrooy - Horizon Theatertour za 16 mei Legendary Albums Live presenteert - The Rolling Stones' Sticky Fingers za 23 mei Daniël Lohues - Theatervoorstelling 2020

Muziektheater 2019 vr 11 okt Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet - LOST TANGO do 31 okt Renée van Wegberg e.a. - List, Shaffy & Piaf zo 1 dec Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo, Ger Otte - CALLAS | ONASSIS | KENNEDY za 21 dec Orkater | Sir Duke - Guilty until proven

2020 za 25 jan Blind Date Muziektheater zo 9 feb Nick Teunissen - Ontwaakt! za 22 feb Steef de Jong | Groots en Meeslepend - SISI BOY zo 22 mrt Abspoel & Bischoff - Vive Aznavour! do 16 apr Podium Mozaïek i.s.m. Theater RAST - Wees Onzichtbaar do 7 mei Servaes Nelissen | Feikes Huis Rock me baby

Opera 2019 za 16 nov Charkov City Opera & Ballet - Aïda do 28 nov Nederlandse Reisopera - Jevgeni Onjegin (pocketopera) 2020 za 8 feb OPERA2DAY & New European Ensemble i.s.m. Scapino Ballet Rotterdam - Opera Melancholica

Show

2019 vr 20 sep Slagerij van Kampen - Toccata da Fuga za 12 okt Fred van Leer - Leer van Fred Live wo 27 nov De Alex Klaasen Revue - Showponies 2 2020 vr 21 feb Maiden uniteD - plays Powerslave vr 28 feb Ellen ten Damme - Casablanca za 7 mrt René Shuman & Angel-Eye Elvis at the Movies! zo 29 mrt De Jaren 70 in Turkije vr 24 apr Recirquel Company Budapest - My Land za 25 apr Tineke Schouten - Highlights vr 1 mei Het Groot Niet Te Vermijden The Last Waltz wo 20 mei RUMAG - RUMAG Theater-Event do 21 mei Patty Brard - Uit de oude doos

Specials 2019 vr 4 okt Kar-Ma-kookt-als-mama-Eetclub Vrijdag Visdag ma 14 okt Moorddiner - Moord in de Deventer Schouwburg | Circus Circus


wo 30 okt Vondst - Over de Kloof vr 1 nov Bertolf Lentink, Jan Cees ter Brugge & Anne Hurenkamp - The Making of Abbey Road zo 10 nov Deventer DansDagen - Moving Models do 12 dec Deventer Jan Terlouw Lezing met Beatrice de Graaf vr 13 dec Thijs Lindhout - 100% Inspiratie show za 14 dec Nick Teunissen - Dickens vertelt... A Christmas Carol (in het Nederlands!) zo 15 dec Dickens Zingt 2020 zo 19 jan Winter Koren Festival di 28 jan Moorddiner - Moord in de Deventer Schouwburg | The Flying Rockets wo 26 feb Kar-Ma-kookt-als-mama-Eetclub Woensdag Gehaktdag zo 1 mrt Deventer Open Podium wo 4 mrt Vondst - Over de Kloof wo 8 apr Moorddiner - Moord in de Deventer Schouwburg | Kermis Sinksen do 28 mei Kar-Ma-kookt-als-mama-Eetclub Vega Donderdag vr 10 jul Deventer Op Stelten Internationaal buitentheaterfestival za 11 jul Deventer Op Stelten Internationaal buitentheaterfestival zo 12 jul Deventer Op Stelten Internationaal buitentheaterfestival

Theater 2019 di 1 okt Toneelgroep Oostpool - Allemaal Mensen | UMUNTU wo 9 okt ID Theatre Company - FAIR! (12+) do 31 okt Theatergroep Met de botte zijde De perfecte mens: Burn out or burn in vr 8 nov MATZER Theaterproducties Fort Europa vr 29 nov Golden Palace - De Oerclub vr 6 dec Toneelgroep Jan Vos i.s.m. het Noord Nederlands Toneel - GAS Levens en liefdes boven de gasbel 2020 vr 21 feb Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina - GOD IS EEN MOEDER vr 28 feb Hotel Modern - Ons wereldrijk wo 1 apr De Warme Winkel - Een oprechte ode aan de ironie

vr 10 apr Noord Nederlands Toneel - Before/After do 14 mei Jakop Ahlbom Company - SYZYGY

Toneel 2019 za 19 okt Tg Goed Gezelschap - SENANG zo 20 okt Anne Wil Blankers, Edwin Jonker en Iwan Walhain - Driving Miss Daisy wo 30 okt Het Nationale Theater - Sexual Healing do 14 nov André Dongelmans, Laus Steenbeeke e.a. - Ghost Stories (16+) vr 15 nov Hans Croiset, René van ‘t Hof e.a. | Theater Rotterdam - Eindspel za 23 nov Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar 125 Breeveld, Noah Blindenburg Decemberdagen za 7 dec Yora Rienstra - UP wo 11 dec Arjan Ederveen en Jack Wouterse - ZIN 2020 vr 10 jan Huub Stapel - Het Huwelijk za 11 jan Susan Visser, Jelka van Houten e.a. DE VERLEIDERS FEMALE za 18 jan Bodil de la Parra - Het Verbrande Huis wo 29 jan Jon van Eerd - HERRIE IN DE KEUKEN wo 29 jan Lucas de Man - De Man in Azië vr 31 jan Het Nationale Theater - Othello zo 9 feb Beau Schneider, Mike Weerts, e.a. - Hendrik Groen - Zolang er leven is za 22 feb Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a. - TONIO vr 13 mrt Toneelgroep Maastricht | Jeroen van Koningsbrugge - The Great Gatsby do 19 mrt Theatergroep Suburbia - Judas za 18 apr Jandino | Het HUIS van ASPORAAT - Judeska in een nieuwe klucht za 25 apr Julika Marijn - Etty Hillesum Dat onverwoestbare in mij


Programma per maand SEPTEMBER 2019 wo 18 sep The Analogues - Abbey Road vr 20 sep Slagerij van Kampen - Toccata da Fuga za 28 sep Theo Maassen – SITUATIE GEWIJZIGD

OKTOBER 2019 di 1 okt Youp van 't Hek - Met de kennis van nu di 1 okt Toneelgroep Oostpool - Allemaal Mensen | UMUNTU wo 2 okt Youp van 't Hek - Met de kennis van nu vr 4 okt Kar-Ma-kookt-als-mama-Eetclub - Vrijdag Visdag za 5 okt Johan Derksen presenteert The Sound of The Blues & Americana wo 9 okt Farkas Quintet - Danzi, Hindemith, Mozart, Carter en Nielsen wo 9 okt ID Theatre Company - FAIR! (12+) do 10 okt Henry van Loon - Onze Henry vr 11 okt Via Berlin, Orkater, Carel Kraayenhof en het Ragazze Quartet - LOST TANGO vr 11 okt Nathalie Baartman - Breek za 12 okt Fred van Leer - Leer van Fred Live zo 13 okt Hippe Gasten - Doe mij een liedje speciaal (6+) ma 14 okt Moorddiner - Moord in de Deventer Schouwburg | Circus Circus wo 16 okt Chris Hinze - Incredible India! do 17 okt Kaj Gorgels - Effe relativeren vr 18 okt Lisa Loïs - sings: Adele vr 18 okt De Partizanen - Het Leven An Sich za 19 okt Internationaal Danstheater Tin Pan Alley za 19 okt Tg Goed Gezelschap - SENANG zo 20 okt Anne Wil Blankers, Edwin Jonker en Iwan Walhain - Driving Miss Daisy do 24 okt Waylon - My heroes have always been cowboys vr 25 okt Orkest van het Oosten - Maestro Jules presenteert… het orkest!

za

26 okt Micheline Van Hautem i.s.m. Cadenza Twello - Brel & Brass zo 27 okt Meneer Monster | NORPA - ROVERS (4+) wo 30 okt Het Nationale Theater - Sexual Healing wo 30 okt Vondst - Over de Kloof do 31 okt Renée van Wegberg e.a. List, Shaffy & Piaf do 31 okt Theatergroep Met de botte zijde De perfecte mens: Burn out or burn in

NOVEMBER 2019 vr 1 nov vr 1 nov za 2 nov zo 3 nov di 5 nov wo 6 nov wo 6 nov do 7 nov do 7 nov vr 8 nov vr 8 nov za 9 nov za 9 nov zo 10 nov zo 10 nov wo 13 nov

Bertolf Lentink, Jan Cees ter Brugge & Anne Hurenkamp - The Making of Abbey Road Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera - Zwijnenstal (8+) Popkoor KGC - Jubileumconcert ‘Bar Goed’ Popkoor KGC - Jubileumconcert ‘Bar Goed’ Alma Quartet - Schulhoff, Dvorák en Brahms Niek Roozen, May Hollerman, e.a. - Brugklas de Musical (9+) Maaike Ouboter Voordat de tijd ons inhaalt Scapino Ballet Rotterdam Holland & Le Chat Noir Erik van Muiswinkel Buigt Allen Mee Voor Drs. P. ! The Fortunate Sons - A tribute to Creedence Clearwater Revival MATZER Theaterproducties - Fort Europa Peter Heerschop De Minister van Enthousiasme 155 (eenvijfvijf) - Motors (14+) Deventer DansDagen - DDD Specials! Deventer DansDagen - Moving Models The Stones vs The Beatles Battle - Concert


wo 13 nov Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing - Hehobros On Tour do 14 nov Belle van Heerikhuizen De wereld & Ko (8+) do 14 nov André Dongelmans, Laus Steenbeeke e.a. - Ghost Stories (16+) vr 15 nov Hans Croiset, René van ‘t Hof e.a. | Theater Rotterdam - Eindspel vr 15 nov The Basily Gipsy Band Het verborgen land van de zigeuners za 16 nov Charkov City Opera & Ballet - Aïda za 16 nov Matroesjka - BRAINWASH zo 17 nov The Wieners - play The Everly Brothers di 19 nov Bert Visscher Hij wordt vanzelf moe (reprise) wo 20 nov Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe (reprise) vr 22 nov OG3NE - SWEET HARMONY TOUR vr 22 nov André Manuel - DREEJKLEZOEW za 23 nov Cloudbusting - 40 Years of Kate Bush za 23 nov Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Noah Blindenburg - Decemberdagen zo 24 nov Dirk Scheele - Pepernotenpret (3+) zo 24 nov Toneelschap Beumer & Drost Reis om de wereld in 80 dagen (8+) wo 27 nov De Alex Klaasen Revue - Showponies 2 do 28 nov Nienke Plas - Van de hak op de tak do 28 nov Nederlandse Reisopera Jevgeni Onjegin (pocketopera) vr 29 nov Dolf Jansen - Oudejaars 2019 vr 29 nov Golden Palace - De Oerclub za 30 nov Cry Me A River band The Life of a Man. Joe Cocker

DECEMBER 2019

met Beatrice de Graaf 13 dec Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks (6+) vr 13 dec Thijs Lindhout - 100% Inspiratie show za 14 dec Nick Teunissen - Dickens vertelt... A Christmas Carol (in het Nederlands!) za 14 dec Orkest van het Oosten - Kerst met Karin Strobos en Mahler Vier zo 15 dec Dickens Zingt ´ van Keulen en Aleksandar wo 18 dec Isabelle Madžar - Prokofjev, Mozart en Fauré wo 18 dec Esther Groenenberg & band Back to the garden za 21 dec Orkater | Sir Duke - Guilty until proven 127 za 21 dec Daniël Arends - Meer van hetzelfde (deel1) zo 22 dec Mannenkoor Germania Heeten - Kerstconcert vr 27 dec Heinoos - Høken met de Heinoos za 28 dec Peppa Pig - Verrassingsfeest! (3+) zo 29 dec De Staatsopera van Tatarstan - Zwanenmeer vr

JANUARI 2020 za zo vr vr za za di

zo

1 dec Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo, Ger Otte - CALLAS | ONASSIS | KENNEDY vr 6 dec Toneelgroep Jan Vos i.s.m. het Noord Nederlands Toneel - GAS Levens en liefdes boven de gasbel vr 6 dec De Kift - BAL za 7 dec Peter Pannekoek - Later was alles beter za 7 dec Yora Rienstra - UP wo 11 dec Arjan Ederveen en Jack Wouterse - ZIN wo 11 dec Alex Ploeg - Ultimatum do 12 dec Deventer Jan Terlouw Lezing -

do vr vr za za zo do do vr

4 jan

 uurman & Buurman gaan kamperen B (4+) 5 jan Orkest van het Oosten Nieuwjaarsconcert 10 jan Huub Stapel - Het Huwelijk 10 jan Renee van Bavel - zingt Herman van Veen| Mensenkind 11 jan Susan Visser, Jelka van Houten e.a. - DE VERLEIDERS FEMALE 11 jan Katinka Polderman - Polderman draagt een steentje bij 14 jan Prijswinnend lied-duo IVC Den Bosch 2019 16 jan Javier Guzman - Guzmán 17 jan Introdans - GRUPO SPORTIVO (6+) 17 jan Flip Noorman - zingt Leonard Cohen 18 jan Karin Bloemen en band - Souvenirs 18 jan Bodil de la Parra - Het Verbrande Huis 19 jan Winter Koren Festival 23 jan John Williams presenteert - R&B Oldskool hits Part Two 23 jan Ronald Snijders - Groot Succes 2 24 jan Hadewych Minis & Het Matangi Quartet - Hadewych doet de dames


za za zo zo di

25 jan Blind Date Muziektheater 25 jan Blind Date Muziek 26 jan Blind Date Jeugd & Familie (10+) 26 jan Blind Date Jong (12+) 28 jan Moorddiner - Moord in de Deventer Schouwburg | The Flying Rockets wo 29 jan Jon van Eerd - HERRIE IN DE KEUKEN wo 29 jan Lucas de Man - De Man in Azië do 30 jan Patrick Laureij - Nederlands Hoop vr 31 jan Het Nationale Theater - Othello

FEBRUARI 2020 za wo wo do do za

zo zo wo

vr za za zo ma vr vr za za wo

1 feb Symphonic Rock Night The Second Chapter 5 feb Jeon Misook Dance Company Holland Dance Festival presenteert Bow 5 feb Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid 6 feb Her Majesty Are You Ready For The Country? 6 feb Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal - Dwaze Tijd - Tiempo loco, Let’s Tango! 8 feb OPERA2DAY & New European Ensemble i.s.m. Scapino Ballet Rotterdam - Opera Melancholica 9 feb Beau Schneider, Mike Weerts, e.a. - Hendrik Groen - Zolang er leven is 9 feb Nick Teunissen - Ontwaakt! 12 feb Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater) - Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) 14 feb Sun Records - The Concert 15 feb Stef Bos - TIJD 15 feb Martijn Kardol - Welkom 16 feb Orkest van het Oosten i.s.m. Theater Gnaffel - Uilskuiken (6+) 17 feb Lucas en Arthur Jussen - Beethoven, Mozart, Mendelssohn en Stravinsky 21 feb Maiden uniteD - plays Powerslave 21 feb Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina - GOD IS EEN MOEDER 22 feb Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a. - TONIO 22 feb Steef de Jong | Groots en Meeslepend - SISI BOY 26 feb Kar-Ma-kookt-als-mama-Eetclub - Woensdag Gehaktdag

do 27 feb The Rod Stewart Story Some Guys Have All The Luck vr 28 feb Ellen ten Damme - Casablanca vr 28 feb Hotel Modern - Ons wereldrijk za 29 feb Rundfunk - Todesangstschrei za 29 feb Fuse - Fuse Live

MAART 2020 zo di

wo

wo do

do vr vr za wo wo do vr vr za

za zo do vr za zo zo wo wo

1 mrt Deventer Open Podium 3 mrt Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina, Jonathan Demoor e.v.a Kinky Boots 4 mrt Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina, Jonathan Demoor e.v.a Kinky Boots 4 mrt Vondst - Over de Kloof 5 mrt Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina, Jonathan Demoor e.v.a Kinky Boots 5 mrt Fuad Hassen - Remmende Voorsprong 6 mrt Conny Janssen Danst - KIEM 6 mrt Jim van der Zee - Starting The Engine 7 mrt René Shuman & Angel-Eye Elvis at the Movies! 11 mrt Blackman&Blokland Wij gaan het hebben over haar (12+) 11 mrt Anna Vinnitskaya - Brahms, Bartók, Schumann en Chopin 12 mrt The Legends - The Soul Preacher 13 mrt Toneelgroep Maastricht | Jeroen van Koningsbrugge - The Great Gatsby 13 mrt Marja van Katendrecht Marja’s Tupper Topper Party 14 mrt Orkest van het Oosten Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert 14 mrt Louise Korthals - Alles is er 15 mrt Georganiseerd door ALMAX Dance Center - Chance to Dance 19 mrt Theatergroep Suburbia - Judas 20 mrt Ton Kas - Best of… Ton Kas 21 mrt The Bootleg Sixties - Tribute 22 mrt Juf Roos gaat op vakantie (3+) 22 mrt Abspoel & Bischoff - Vive Aznavour! 25 mrt Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth - Tis Hier Geen Hotel 25 mrt Joris Linssen & Caramba - RAAK!


vr vr za za zo

27 mrt 27 mrt 28 mrt 28 mrt 29 mrt

Musicalgroep Colours - Showpiss Sven Ratzke - Where are we now Musicalgroep Colours - Showpiss Ocobar - Holland-Amerika Lijn De Jaren 70 in Turkije

APRIL 2020 wo 1 apr De Warme Winkel Een oprechte ode aan de ironie do 2 apr Plien & Bianca - En nu dan? vr 3 apr Pieter Derks - Voor wat het waard is vr 3 apr Jens van Daele | Burning Bridges - NachtHexen IV: Battre za 4 apr Van Hoorne, Sita, Titus & Fien e.a. - Doornroosje De Musical (4+) zo 5 apr House of Nouws - Stil of ik schiet (6+) zo 5 apr Mariska van Kolck, Tony Neef e.a. - Haal het doek maar op wo 8 apr Moorddiner - Moord in de Deventer Schouwburg | Kermis Sinksen vr 10 apr Noord Nederlands Toneel - Before/After za 11 apr Ruth Jacott - Ruth - Live za 11 apr Grof Geschud - Lijmen wo 15 apr Sara Kroos - Verte do 16 apr Podium Mozaïek i.s.m. Theater RAST - Wees Onzichtbaar do 16 apr Martijn Koning Koning van de toekomst vr 17 apr Theater Terra - Peter Pan (6+) vr 17 apr Stephanie Struijk - Vanaf toen za 18 apr Jandino | Het HUIS van ASPORAAT - Judeska in een nieuwe klucht di 21 apr Busch Trio - Schubert, Busch en Beethoven do 23 apr Rowwen Hèze - Alleen de liedjes vr 24 apr Recirquel Company Budapest My Land vr 24 apr Niet Schieten! - 25 jaar Lust en Leed za 25 apr Tineke Schouten - Highlights za 25 apr Julika Marijn - Etty Hillesum Dat onverwoestbare in mij do 30 apr Jeangu Macrooy - Horizon Theatertour

MEI 2020 vr

1 mei Het Groot Niet Te Vermijden The Last Waltz

za za do do vr za zo do vr za za wo do vr za wo do vr za

2 mei Wijnand Stomp - De Spin Anansi (4+) 2 mei Paul Groot, Nurlaila Karim, Jeremy Baker, e.a. - Company 7 mei Roué Verveer - Zo Goed Als Nieuw 7 mei Servaes Nelissen René van 't Hof e.a. - Rock me baby 8 mei Meisje van de Waag 9 mei Meisje van de Waag 10 mei Meisje van de Waag 14 mei Jakop Ahlbom Company - SYZYGY 15 mei Yentl en de Boer - Lacrimosa 16 mei Legendary Albums Live presenteert - The Rolling Stones' Sticky Fingers 16 mei Kees van Amstel - Een bang jongetje dat hele enge dingen doet 20 mei RUMAG. - RUMAG Theater-Event 21 mei Patty Brard - Uit de oude doos 22 mei Introdans - ICOON 23 mei Daniël Lohues Theatervoorstelling 2020 27 mei Checkpoint Theater (8+) 28 mei Kar-Ma-kookt-als-mama-Eetclub Vega Donderdag 29 mei Najib Amhali - Waar was ik? 30 mei Najib Amhali - Waar was ik?

JUNI/JULI 2020 di 2 jun Najib Amhali - Waar was ik? wo 3 jun Najib Amhali - Waar was ik? vr 12 jun La TalenTia - Feelgood Jeugdmusical voor jong en oud za 13 jun La TalenTia - Feelgood Jeugdmusical voor jong en oud za 20 jun Deventer Jeugd Musical zo 21 jun Deventer Jeugd Musical zo 28 jun SVOD Dans - End Of Season Show vr 10 jul Deventer Op Stelten Internationaal buitentheaterfestival za 11 jul Deventer Op Stelten Internationaal buitentheaterfestival zo 12 jul Deventer Op Stelten Internationaal buitentheaterfestival

129


SERVICE

meer info op: snipperling.nl

Veel plezier bij uw voorstelling. Autobedrijf de Snipperling Apeldoorn BV

Autobedrijf de Snipperling Deventer BV

Laan van de Dierenriem 38a | 7324 AA | Apeldoorn | T 055 360 58 80

Hunneperweg 7 | 7418 EH | Deventer | T 0570 628 403

Snipperling Advertentie Programmagids Schouwburg 2019 CMYK.indd 1

25/02/19 09:33


Plattegronden Grote Zaal

131

Kleine Zaal Rij A & B (losse stoelen) worden incidenteel verkocht. Rij 11 en rij 12 (zijbalkon) zijn hoge krukken.


Colofon Programmering Ischa Arnoldus en Senta Beckers

Vormgeving Neerlandsvlak, Zutphen - NLVK.nl

Redactie Petra van Norel, Annedien van Leeuwen, Rianne Adams (stage), Annemarie Bakker, Daphne Meerdink Veldboom, Ischa Arnoldus en Daphne Scholting

Druk Drukwerkdeal, Deventer

Eindredactie en concept: Daphne Scholting

Algemene voorwaarden De Deventer Schouwburg hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Deze liggen ter inzage bij de kassa.

Advertentieaquisitie Petra van Norel

Fotografie algemeen Isabelle Renate la Poutré

Deze brochure is met zorg samengesteld. De Deventer Schouwburg kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen, onjuistheden en/of onvolledigheden in de brochure.

Fotoverantwoording Adri Karsenberg | Alexander Klement | Allard Willemse | Always Online | Andreas Terlaak | Annaleen Louwes i.s.m. Vruchtvlees | Anne van Zantwijk | Anneke Ruys | Annelies Verhelst | Anneloes van den Adel | Anne-Marie Kok | Annemieke van der Togt | Anoek van Nunen | Arjan Vermeer | Astrid Verhoef | Babs Witteman | Ben van Duin | Benning Gladkova | Bert Buiring | Blake Ezra | Bob Bronshoff | Bowie Verschuuren | Carsten Koall | Casper Koster | Chlo‚ Leenheer | Cloudbusting | Cok van Vuuren | Corbino | Curlyÿand Straight | Daan Colijn | Danny Ellinger | Darren van der Lek | Dave Barnes | David Cohen de Lara | De Zee Theaterproducties | Dennis Veltman | die jongens | Diederick Bulstra | Diederik van Vleuten | Dirk Hoogendoorn-Moens | Dirk Schreuders | Ducretet Thomson | Eastern Fantasy | Eddy Wenting | Eva Beeftink | Eva Roefs & Volle-Kracht | Félice Hofhuizen | Felicity Ingram | Frank Emmers | Frans Verpoorten Beeldprodukties | Geert Gratama | Georges Galmiche | Gijsbert van der Wal | Gordon Meuleman | Govert de Roos | Guus Munsters | Han Balk | Hans Gerritsen | Hans Peter Van Velthoven | Hans Withoos | Henk Bleeker | Henk Vloedgraven | Herman Helle | Herman Poppelaars | Hi Ho Silver | Hieke Meutstege | Hugo van Look | IAMKAT | Jaap Reedijk | Jan Willem Groen | Janiek van Dijk | Jennifer Kunes | Jeon Misook Dance Company | Jesaja Hizkia | Jochem Jurgens | Joost Keet | Joris van Bennekom | Jouk Oosterhof | JW Bullee | Kamerich & Budwilowitz | Katinka Krijgsman | Keith Saunders | Keke Keukelaar | Keytone productions | Kim Kraayenhof | Krijn van Noordwijk | Krista van der Niet | Kristel van Herpt | Leon Hendrinckx | Leonard Recto | Lesley Pols | Liesbeth van den Bos | Lindy Balduk | Liselore Chevalier | Maarten van der Wal | Marc de Groot | Marco Borggreve | Marco Peters | Margriet Sjoerdsma | Mark David | Mark Engelen | Mark Uyl | Marleen den Brok | Martijn Buter | Maureen van Munster | Merlijn Doomernik | Michel Mees | Michiel Voet | Mounir Raji | Nick van Ormondt | Patmat | Paul Posse Hardromance.com - Retatchi Amsterdam | Paulina Matusiak | Photo Anya | Piek | Pieter Henket | Pim Geerts | Pim Hendriksen | PR De Kift | PR Pit Producties | PR RUMAG | Rein Kooyman | Rene Zuiderveld | Reyer Boxem | Rob Becker | Robert Westera | Robert Zant | Robin Alysha Clemens | Robin de Puy | Robin Kamphuis | Roger Cremers | Rogier Veldman | Ron de Gruyl | Ronald Hissink | Rosalie van den Kerckhove | Roy Beusker | Sander Geijs | Sanja Marusic | Sanne Peper | SetVexy | Shot by Halie | Simone Peerdeman | Sjoerd Derine | Sophie van Etten | Sofie Knijff | Stefan Schipper | Stephan Vanfleteren | Studio Beng Beng | Studio Loerijzer | Studio Veen | Tamas Rethey-Prikkel | Thijs Meuwese | Tijmen Hermans | Tim Enthoven | Tim Stet | Twenty8 Productions | Victor Meijer | Viesrood | Vilain & Gai | Walt Cisco | Willem Schalekamp | William Rutten | Wim Lanser | Yorel Cairo


Bestelformulier Seizoen 2019 | 2020

133 Naam:

m/v

Voorletters:

Straat: Huisnummer: Postcode: Woonplaats: Telefoonnr. privĂŠ:

Mobiel / Werk:

E-mailadres (verplicht):

Voor een bestelling per bestelformulier worden â‚Ź 7,50 administratiekosten in rekening gebracht. U ontvangt een iDEAL-betaallink via e-mail. Na betaling ontvangt u e-tickets. Heeft u geen mailadres dan ontvangt u een factuur. NB dit is geen automatische incasso. Ik wil absoluut geen plaatsen op het balkon. Ik weet dat ik mijn kans op kaarten voor populaire voorstellingen daarmee aanzienlijk verklein. Ik wil gebruik maken van .....(aantal) rolstoelplaats(en) bij onderstaande voorstelling(en).

Met speciale wensen i.v.m. een handicap proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden. Alleen duidelijk toegelichte wensen kunnen in behandeling genomen worden.


Bestel tij kaarten dig v uw favo oor ri voorstell ete ing

Bestelformulier Seizoen 2019 | 2020 Datum

Voorstelling

Serie Kamermuziek € 147,00 CJP en t/m 18 jaar € 60,00

Aantal

Rang

Normaal

CJP

Inleiding

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

Administratiekosten

€ 7,50

Totaalbedrag €

Ik stuur Podium Cadeaukaarten mee

Aantal ......

Totaalbedrag € ......

Ik stuur tegoedbonnen mee

Aantal ......

Totaalbedrag € ......

Ik stuur theaterbonnen mee

Aantal ......

Totaalbedrag € ......

Ik stuur VVV-bonnen mee

Aantal ......

Totaalbedrag € ......

Bestelformulier uitknippen en verzenden naar: Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer. U ontvangt een iDEAL-betaallink via e-mail. Na betaling ontvangt u e-tickets.


135

De Weerd Tentenverhuur is uw betrouwbare partner bij het opbouwen van feesten en evenementen. Al 3 generaties zijn wij een erkende verhuurder van tijdelijke accommodaties en feest- en evenementen tenten. Of het nu gaat om een intiem bruiloftsfeest, een swingend muziekevenement of een zakelijke bedrijfspresentatie: De Weerd Tentenverhuur zorgt voor een representatieve, comfortabele en veilige accommodatie die past bij uw evenement.

Rijksstraatweg 100 | 7383 AV Voorst info@deweerdtenten.nl | Tel: 0575 501 223

www.deweerdtenten.nl


Deventer Schouwburg Leeuwenbrug 2 7411 TJ Deventer www.deventerschouwburg.nl info@deventerschouwburg.nl 

Kaartverkoop 0900 - 3000 200 (45cpm) ma t/m vr: 9.00 tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 tot 20.00 uur

Like ons op: Facebook.com/deventer.schouwburg Volg ons op Instagram: @deventerschouwburg

Onze zaal- en foyersponsoren zijn: Nouryon | Auping | Rabobank Salland

Profile for deventerschouwburg

Brochure Deventer Schouwburg 2019-2020  

Brochure Deventer Schouwburg 2019-2020  

Advertisement